Közlekedjünk stílusosan!

2013/09/20. - írta: Modor Tibi

Bizonyára mindannyian hallottuk már Andy Warhol, a dél-londoni divatdiktátor kíméletlenül visszhangzó, időtlen szavait: -Ha csinálsz valamit, tedd stílussal! Vége mára a bűnös, ám egyszerű logikájú 90-es éveknek: mindenki félve ismerte a vidéki diszkók szabályzatát, miszerint ha nem autóval érkeztél, akkor egy nő se állt veled szóba. Aztán átvette az Apától kölcsönvett/kapott BMW-k, Audik, Ferrarik szerepét a bohémság, a polgárpukkasztás: hirtelen sikk lett újra előkapni a negyedikes biziért kapott Woodlands-montenbájkot, nagymama parasztbiciklijét, vagy venni húszszoros áron egy ugyanolyat.

Egy igazi stílusteremtő viszont nem sokáig örülhet: mivel ennyire mainstreammé vált a bringázás is, az ördögbot meg a rugós pogó pedig most MÉG nem divatosak újra - mit válasszunk? Az autó földgyilkos, a BKV égő, a taxi nagypolgári, a riksa köcsög turistáknak való, a lovaglást pedig csak annak a piramisos zenészcsávónak engedélyezték Budapesten (legenda!).

Íme pár tipp, hogy mivel érkezzünk kocsmába, munkahelyre (csakis 10 után), iskolába - mi az, amivel garantáltan kitűnünk a fősodorból, amivel tényleg ránk fog szegeződni minden szem!

  • Magánvillamos: háztól házig, SIKK-es, kézifékes indulás, ipszilonfordulás, farral hanyag parkolás.
  • Dízelmozdony: azért egy Nohabbal vagy Szergejjel befarolni a mélygarázsba az már valami!
  • Hajtány: a mozgás megszállottjainak.
  • Kinyitott daru: fentről nézve minden szép, a levegő is jobb.
  • Margitszigeti kibusz-vonatKA: a gyermekek, ill. gyermeküket egyedül nevelő kollegínák szívének meghódítása érdekében.
  • Fúrópajzs: minden reggel picit új útvonalon, hogy érdekesebb, úttörőbb (!) legyen.
  • Repülőgép: természetesen csakis földön guruló állapotban, nem véletlenül nevezik taxinak. Ld. Az olaszok hihetetlen kalandjai Leningrádban c. film zárójelenetét. A kocsma elé leparkolva kevésbé fenyeget a veszély, hogy letörik valamelyik visszapillantónkat.
  • Hajó: de nem ilyen kis szar BKV-s, hanem valami korrekt, történelmi vitorlás (Mary Rose). Ahol nincs víz, ott problémás lehet, de megoldható.
  • Tengeralattjáró: ld. feljebb. Nem véletlenül vágyott a Beatles is mindig egy flambojáns, extravagáns U-Bootra.
  • Zeppelin: apropó, németek! Kár volt beijedni egy kis tűztől, ideje újra lebegni. Ennyi sajnos benne van.
  • Eltérített libegő, sikló, fogaskerekű: mind jópofa, de csak vízszintesen (főleg a Sikló - a Várhegyen meg már uncsi). A Dózsa György út környékén meg a Körúton szeretném látni ezeket.
  • Dodgem: faszán, áramszedővel-mindennel, az áramot-vezetéteket közben visszük magunkkal, hogy azért haladjunk.
  • Rönk- vagy könnyűszerkezetes ház: újabb előnye a modern, saját házaknak: nem csak költöztetés céljából lehet ezeket felpakolni egy fasza utánfutóra - hanem akár rendszeresíthetjük is. Gondoljunk csak bele: vasárnap úgy mehetünk a Nagymamához, hogy fel se kell kelnünk az ágyból, a reggeli káfau mellől!

Reméljük, mindenki kicsit átértékeli most magában eddigi munkábajárási szokásait, és a jövő héttől valóban TESZ is azért, hogy kicsit kitűnjön az unalmas konfekció-szürkeségből.

Ne mindig másra várj: légy valaki, legyen stílusod, tegyél a konvenciókra!

Címkék: utazás
Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása