Különadót az extrémsportra!

2012/05/29. - írta: Modor Tibi

Istenem, ezt nem hiszem el, komolyan. "Újabb csúcskísérletre készül a magyar Himalája-expedíció". Miért nem lehetne ezeket csak úgy simán, itthon, még az indulás előtt kivégezni? Annyi stresszt, útiköltséget, energiát, felesleges komplikációt megspórolhatnánk. Esetleg elküldeni az M7-esre sövényt nyírni vagy a Rendőrpalota ablakait pucolni, akkor legalább hasznára válhatnának a társadalomnak. De így? Ezek képesek kétes hírű cégeket, alapítványokat sponzorként megnyerni, hogy aztán milliókat tapsoljanak el a hülye hobbijukra, amikor 1-2 megszállotton kívül SENKIT nem érdekel az egész, de most tényleg. Bizonyára nem pénzmosás, á nem! Szerinted ki adna ilyesmire akár egy fillért is? Összekalapozzák a pénzt, az életüket kockáztatják, hagyják a társukat odaveszni, ottfelejtik a lábukat, még egyet, aztán lebarnulva, fele csapattal mosolyogva jönnek haza, hogy igen, megcsinálták. És visszamegy Fekete Lovagként is, mert "neki ez az élete". Miért mászta meg a Mount Everestet? Mert ott volt, óriási..! Aztán ha baja esik, fizessen az állam meg az adófizetők.

Nagyon szépen kérlek Benneteket, kedves extrémsportoló embertársaim, hogy ha már a halállal szeretnétek játszani, akkor azt a nyilvánosság teljes mellőzésével végezzétek, hogy sivár kis életem hétköznapjaiban igazi hírértékű hírekről, igazi sporteseményekről olvasgathassak. Mi abban a sportteljesítmény, hogy odarepültök, majd az ötvenkilós, milliárdos felszereléseteket utánatok cipeli valami szerencsétlen serpa - majd takaríthatja a szemetet meg a hullákat, amiket a magatokfajta unatkozó euroatlanti a nagy hőstétemény közepette ottfelejt évről évre? Semmivel nem vagytok különbek, mint Torrente felügyelő, aki "a rét mindenkié" felkiáltással kimegy a város mellé pisztollyal lövöldözni!

És ha bajba kerültök, hát akkor ti kerültök bajba. Ahogy a doni kozákok legmélyebb basszusa fogalmazott: ha betöröd az orrod, hát a magadét töröd be. Ugráljatok, másszatok sziklát, búvárkodjatok, de nagyon szépen kérlek, ne az én és adófizető polgártársaim véres verejtékkel megkeresett forintjaiból hívjátok ki a mentőket a puszta meg a téli berek közepére, hogy megmentsen benneteket.

Egyik haveroméknak a Testvérhegyen van házuk, és már az agyukra megy a sok kertek fölött szálldosó, oda beeső paplanernyős. Ott óbégatnak, dobálóznak a fejük fölött egész álló nap, még télen is. Aztán lesz nagy sírás-rívás, ha rátekeredik a kis méregdrága játékszerük a csipkebokorra, vagy éppen eltörik a kis siklóernyős kis ügyes lábuk. Én azt mondanám: oké, most az egyszer kiküldtünk egy rohamkocsit, de aztán kapod a számlát, amit nem a tébé fog állni. Nem vagyunk mi gazdag ország, hogy mások idétlen hóbortját finanszírozzuk.

De persze ez kell. Motorozgatás, ralizgatás (másik kedvencem!), ernyőzés, bázisugrás, tandemugrás, búvárkodás, hídról ugrálás, repülés, vadvízi evezés, sziklamászás, óceáni kenuzás, szörfözés, vitorlázás 15 évesen. Ezek nem éreznek semmi felelősséget a családjuk, a szeretteik iránt - ha már a félelemérzet hiányzik belőlük?

Biztosítási csalók vagytok, ennyi. Inkább mennétek gyúrni, focizni, vízilabdázni, jégkorongozni, vagy bármi. Ezek sportok, a Nemzetnek is örömet szereztek vele. Amiket ti csináltok, az viszont a Jóisten türelmének próbára tétele. Majd aztán a végső elszámolásnál pironkodhattok... 

93 komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bekbórd! 2012.05.29. 21:13:30

De most akkor mi legyen a nyilazós lovasokkal?

Elstron 2012.05.29. 21:19:21

A legszebb: "Ezek sportok, a Nemzetnek is örömet szereztek vele."

Elstron 2012.05.29. 21:22:50

Azért kíváncsi lennék azokra az emberekre, akik ezeket a szövegeket írogatják... mennyire is lehet izgalmas az életük!?

A blogmotor pedig mondjon le!

Szandeeekahh · http://twod.blog.hu/ 2012.05.29. 21:28:25

@bekbórd!: azok örömet szereznek a nemzetnek. én legalábbis szeretem nézni, dagad a mellem, révedezek, ilyesmik.

eulimen_ 2012.05.29. 22:09:55

Na meg ott van az az óceános kenus is, aki eltűnt, aztán felbukkant a GLÓBUSZ másik oldalán (miután állítólag szarrá ázott a kenuban a kajája), most meg szétmentek a feleségével. "szerintem jót tesz a kapcsolatunknak, ha egy kicsit külön vagyunk" c. szakítós téma extrémsport dresszinggel. Mondjuk tényleg nem is izgulta túl a nő ezt a "lement a férjem térképről" fejezetet...

keptelen kepkeret 2012.05.29. 22:23:22

Top 10 poszt, jot rohogtem es teljesen igazad van.Sosem ertettem, h abban, h valaki kihivja maga ellen a sorsot es ezt adrenalin vadaszatnak hivja, abban mi az, amit az adofizetoknek managelniuk kene?Az o hobbija, az o dontese, h hegyet maszik, vitorlazik, ejtoernyozik miegyeb, es nincs is ezzel semmi baj, kell ez is- de ezt finanszirozza sajat zsebbol.Egyszer volt egy ejtoernyos ugrasom, sajat magam finansziroztam, zsebbol es azon kivul h a barataimnak hulyegyerekkent elhoskodtem vele, nem karositottam meg az allamot, es nem foglaltam vele fel oldalt egy valamirevalo ujsagban.Nem unalmas az eletem, es talan pont ezert nem extrem sportolok, mert nincs ilyesmire szuksegem.Egyszer megvolt, kipipalva, az meg h kozben nem kaptam szivrohamot az a Joistennek koszonheto.

spandex enormity · http://www.youtube.com/watch?v=Ba9wqSqk9-0 2012.05.29. 22:33:42

leszarom a sportot. utálom a debil fejeket is, akik az aranyérmükkel pózolnak. felőlem puszilgathatja is, dugja fel magának, hátha úgy ki tudja rá verni valami perverz kretén

Orson Wellness Jr. 2012.05.29. 22:34:13

Maximálisan egyetértek. Sz*ros kirándulók! :)

Bicepsz Elek77 2012.05.29. 22:57:59

Mndenki uljon otthon sorrel+cigivel a kezeben a bambulada elott. Ok a tobbseg. Az o tudorakjukat finanszirozzuk!!

horika 2012.05.29. 23:22:55

Ha a jégkorong helyett HOKI lett volna, akkor igen, tökéletes!

oldalazó gnóm 2012.05.30. 02:02:29

Ennek amúgy etológiai oka van: egy közepesen kalandosabb sztorival bármilyen buliban jót zsákolhatsz, a fotel-prolit meg természetesen frusztrálja, hogy a kompetíció győz már megint.

2012.05.30. 07:29:45

Nagyjából úgy korrekt a poszt, ahogyan van, alig várom, hogy jöjjön a hegymászóbrigád és elszajkózza a következőket:

"Éld csak a szánalmas kis életedet a Megasztárt bámulva a panelben!"
"Te mit tettél le a 'zasztalra?"
"Ezek az emberek dicsőséget szereznek a 'zországnak!"
"Ezek az emberek igazi példaképek, hősök."

Meg még néhány hasonló üres, bornírt, hazug lózung.

Amúgy nekem személyes kedvenceim a különféle barlangokban búvárkodók-tekergők, majd beszorulók, akiket általában végezetül egy 15-20 fős csapatnak kell kimenteni, töbmilliós költséggel. A Himalájában pusztulókkal kevesebb a gond, általában fagyasztott húsként ott maradnak.

2012.05.30. 07:55:55

Épp most cipeltem haza a Jack Wolfskin katalógust, amit egy kistáska mellé sóztak rám.

Nos erre a bolondériára iparágak épülnek, ez a sport sok millió embernek ad munkát. Mert persze ha a hegymászókon látod a saját márkádat, akkor te is boldogan mész benne a vasárnapi kirándulásra.

Megjegyzem csak egy nadrág 90€ körnéykén van, és persze hozzá fehérnemű, ing, póló. A cipőket nem is említem, mert elég kimenni a Normafához, hogy egy kis bemutatót lássunk világmárkákból.

Elég egy túra fórumba bele nézni, bármikor kezdődhet vita arról hogy bakancs, vagy cipő.

Caminino, Kéktúra, vagy Kinizsi 100 mindegy, elég csak ott szét nézni mennyi bolond van, és akkor még nem szóltam a biciglisekról, a búvárokról, a mászókról, meg a többi bolondról, a siklóernyősök és sárkányosok.

Az oldtimer vitorlázó repülősöknek is minden évben megrendezik a világtalálkozót. Én azt sem tudtam, hogy ilyen van, nem hogy ennyi őrült minden évben hozza a gépét, és röpköd.

Aztán télen indul a síszezon, tehát van aki több ilyenben is érdekelt, tehát több helyen költi a pénzét, mert a cuccokban kevés az átfedés.

szóval adóznak az extrém sportok, mert ugye ők azok akiknek mindig van külön biztosításuk is.

Szigi. · http://depechemode.blog.hu 2012.05.30. 07:56:31

Jó a Tüskevár-megidézés :)))

Nadiposzi (törölt) 2012.05.30. 07:57:32

Egyszer volt a Tud. Központban (Pécs) egy fotókiállítás, hülyegyerek a Himalájában, vagy valami ilyesmi. Hősünk mászóbottal, napszemcsiben, lélegző, pórusos apámfasza 6 rétegű kabátban, kis hátizsákkal a vállán mosolyogva hódította meg a hegyet, olyan volt mintha egy Dechatlon prospektusból mászott volna elő. A cucca árából meglehetett volna venni egy nepáli falut, jakostúl-kecskéstűl. Mögötte a sherpa, kábé mint a Gyaloggaloppba a szolgák, akkora pakkal, mint egy páternoszter. Gépi kötött pulcsi, mackónadrág, lábán gumi orrú vászon dorko, tudjátok, mint gyerekkorunkba a tornaórán. Ez a kép mindent elmond erről az ostoba, hazug, beteg "sportról."

2012.05.30. 08:26:37

Hihi, az a jó, hogy akik ezeket mondják talán még utasbiztosítást sem kötöttek életükben. Mindenhova le van írva, hogy külön díjért érvényes a biztosítás az ilyenekre és a TB sem támogatja feltétlen:)

Amúgy meg csak figyelni kell a híreket, hány hülye képes magát összetörni a hazai vad hegységekben, mer a gyereknek imponálni kellett fára mászással vagy sziklára mászással.

Vision 2012.05.30. 09:09:26

@Nadiposzi: Ez kb. olyan, mintha a síelőket ekéznéd azért, hogy használni merik a felvonót, és nem gyalog sétálnak fel a tetejére.

@Hadrian77: Én azért túl sok ilyen hírt nem szoktam hallani.

Toll (törölt) 2012.05.30. 09:21:23

Mar sokat hallottam errol a Torrenterol, de ez a reszlet... Szoval, ez lenne a Torrente? Ez vicces? Ezen lehet nevetni? Most oszinten! Ez meg az Uvegtigrist is messze alulmulja eroltetettsegben.

A poszt amugy remek! En azert a motorosokat is megadoztatnam. A motorozas pont annyira retardalt es szuicid extrem sport, mint a tobbi felsorolt. Mert, ha eltaknyol es belehal, az meg OK, eltemetik es kesz. De ha tuleli... Mig felvakarjak az aszfaltrol, osszerakjak, megis lerokkan... na az mennyibe jon az ADOFIZETOKNEK! :-)

Meg ami meg felbasz! A hulye biciglisek! :-)
Baszki, lampa, csengo, minden nelkuli versenybringaval tepernek a VAROSBAN, kozepso savba besorolnak, kanyarodnak, mint a kamion vazzeg. Mert feszulos, pocsmutogatos, pepita, buzi-balerina ruhaban mar mindent lehet? Ott a jardan a kerekpar-sav, nem hasznaljak, tekernek az uton, mintha be lennek tepve, zebra, tabla, lampa, basznak ra, tegnap is majdnem elcsapott egy a ZEBRAN! Oooo, hogy basznek valamit a kullok koze mindegyiknek!!! Eskuszom, a rendorok tobbet kereshetnenek ezeken a majmokon, mint az autosokon!

2012.05.30. 09:24:49

@Vision: idén tavasszal legalább két ilyet hallottam a Pilisből, origón is fenn voltak, kb. két hete is volt valami hasonló. Tavaly ketten vagy hárman szenvedtek balestet a Raxon, egyszerű magyar túrázók.

Vision 2012.05.30. 09:36:33

@Hadrian77: Ők nem mászók voltak, te pedig róluk beszéltél (fára + sziklára mászás).

Dzsoni Kráncs 2012.05.30. 09:45:35

Én azt nem értem,miért hír a Mount Everest meghódítása,feljutott már vak,süket,80 éves öregasszony,hermafrodita,biztosítási ügynök,mindenki.
Valamelyik hegymászónk nyilatkozta,hogy aznap mikor ők is fenn jártak 52-en hódították meg a csúcsot.
A szegény serpa,aki hetente megy fel 15 éves korától 65-ig,meg teljesen ismeretlen a világon.
Amúgy ezek a mászók elég egoista személyiségek,csak a cél lebeg a szemük előtt,én én én,az hogy a doki,aki mellesleg jó barát is,ottmaradt olyan veszteség,mint neked ha a kiránduláson elveszted a fényképeződ.Az ötödik ember halt meg az Erőss mellett,ő szedi össze a bandát,ő osztja a szerepeket,őt segíti a többi,róla szól minden,aztán ha valaki ott marad megy a duma,hogy ez egyéni sport,így járt,nem készült fel rendesen stb.,lehet én vagyok a fasz,de szerintem az expedíció szervezője felelős a többiekért.Ez olyan,mintha Pistike eltörné a kezét osztálykiránduláson,Erzsi néni meg aszondaná:így járt.
Az extrém sportokról meg annyit,ha valaki lefutja az ironmant vagy siklóernyőzik,az fasza csávó,de ha én 30 kilométert túrázom,vagy korcsolyázom a Balatonon akkor felelőtlen vagyok.

Vision 2012.05.30. 09:59:37

@Dzsoni Kráncs: A példád ott sántít, hogy Pistike gyerek, akiért a tanárnő felel, a hegymászók pedig mind felnőtt emberek, tipikusan 30-40-en is túl.

2012.05.30. 10:25:34

@Dzsoni Kráncs: Arrúl nem szólva, hogy ezeken az ún. expedíciókon az égadta világon semmit nem fedeznek fel, még a yeti barlangját sem találták meg...
NIncs azzal baj, ha valakinek ez a heppje, azzal se, ha egy cég erre költi a pénzét, de hogy ezekben az öregedő, non-stop egotréninget folytató pasasokban mi a példa, fel nem foghatom.
Az év felében különféle cégeknél kalapoznak, (esetleg, jobb esetben unatkozó, hájas vállakozókat, ügyvédeket, fogorvosokat nyúlnak le, egy-egy kisebb kaliberű mászás szervezésével, vezetésével), a másik felében meg dekkolnak a Himalájában, oszt vagy sikerül felmászni, vagy nem.
Egyszer mutattak a TV-ben egy ilyen faszit, lefagyott vagy 4-5 lábujja, füle-orra, stb. kb. úgy nézett ki, mint a "Dod sno" valamelyik jobb karban lévő szereplője, de arról szónokolt, hogy újra megpróbálja, mert mászni kell... Ez sem nem példaértékű, sem nem hősies, csak szánalmas és néha röhejes, izzadságszagú erőlködés, aminek az a vége, hogy jó alaposan maguk alá szarnak: lásd legutóbbi, totális kudarcba fulladt Erőss dzsembori, ahol még később aljas vádaskodásokba is belefolytak.

2012.05.30. 10:35:28

@Brother Love: ez így ment 120 éve is, csak akkor még volt mit felfedezni.

Dzsoni Kráncs 2012.05.30. 10:43:51

@Brother Love: Így van,aztán ha felvetődik a felelősség kérdése,akkor senkinek semmi köze hozzá,meg ez egy zárt világ,mi nem érthetjük,én meg azt mondom,ha egy halálos baleset után nem hajlandók értelmesen elmondani mi történt,akkor a mászás előtt se haknizzák végig a médiát a túra tervével.@Vision: Például egy buszsofőr is felelős a vele utazó felnőttekért,vagy egy hajóskapitány,vagy egy felettes a rábízott alkalmazottakért,és még sorolhatnám a példákat,arról nem beszélve,hogy emberség is van a világon és ha a haverom tegnap meghalt a hegyen,akkor ma nem írok blogot,hogy a francba de peches nap,nem sikerült a mászás.

2012.05.30. 10:55:44

@Dzsoni Kráncs: A Himalája blogon próbáltam választ találni arra, hogy miért tekintik ezt a végtelenül önző, kockázatos, öncélú, különös hobbit olyannak, ami példa lehet. Szinte kivétel nélkül ingerült, oda nem tartozó, személyeskedő és primitív válaszok születtek, kedvencem volt a "Senkinek nincs joga elítélni..." kezdetű nóta.
"Természetesen" csontig benyalni, ámulattal szemlélni azt lehetett, az nem volt ítélet, azt senki nem kifogásolta.

oldalazó gnóm 2012.05.30. 11:43:56

@Brother Love: most képzeld el, hogy odamegy egy hegymászó a kedvenc, népszerű gyúrós blogodra és elkezdi az észt osztani, hogy ne járjon nektek a TB meg bezzeg az "igazi" izmok, mit szólnál? Vagy esetleg ha gecire meghúzod a hátad, mert hallgattál a melletted álló tanácsára, akkor ki a felelős? :D

Ugyanolyan céltalan hobbi mindkettő, mindkettőről vannak blogok, mindkettő néha fel-feltűnik az indexen hírként, és mindkettőhöz társul egy-egy hőzöngőbrigád. A gyúrós poszt szerzőjétől, tehát valaki olyantól, aki az ilyen jellegű hőzöngés szenvedő alanya, valahogy több toleranciát vártam.

2012.05.30. 11:46:29

Egy barátnőmnek siklóernyőzés közben eltörött a gerince. A mai napig úgy jár mint egy seggét riszáló kurva, de szerncsére jár, és ez a lényeg.

Akár hányszor megkérdezik tőle, hogy mi van, és elmondja, hát megnyúlik az arc, de szerinte ha már így van mégis csak jobb ez, mintha leesett volna a cseresznye fáról (ahogy a kórházi szobatársak többsége).

Amikor tavaly visszaadta a rokkantnyugdíját azt sem tudták a hivatalban hogy kell az ilyet intézni, mert ilyen ritkán fordul elő. Le akarták beszélni, de mondta, hogy nem gond, ha rosszabbul lenne, majd visszaadják, mert a gerince nem fog összeforrni.

Most valahonnan Kambodzsából posztol a facebookra, ott senkit nem zavar a riszáló járás, úgy tűnik eddig legalább is.

Egy másik ismerősnek lefagyott az újja egy tártrai túrán, hát úgy van ezzel, hogy ezt is jobb mondani, mint azt hogy elvitte a varrógép.

Nekem csak egy trabantból eredő heghely éktelenkedik a karomom, de mióta ~németbe~ vagyok ez is olyan jól adja ki magát ha megkérdezik.

2012.05.30. 11:58:21

@oldalazó gnóm: Ha valaki aszongya, hogy a _profi_ testépítés-versenyzés értelmetlen, ostoba, önző, egoista, egészségre veszélyes tevékenység és mint ilyen, nem jó, nem követendő példa, akkor teljes mértékben igazat adok neki. Ezek ugyanis tények. Ha hülyeségeket beszél (impotens leszel a proteintől, stb.) akkor max. legyintek - válaszra sem méltó az ilyesmi. Ha azt mondaná, hogy ne fizesse a TB annak a rehabját, aki 10-15 éve masszív szteroidfogyasztásával tönkretette az egészségét, még tapsolok is neki, (áll ez az alkoholistákra, dohányosokra, stb.-re is).
Más dolog hobbiból konditerembe járni, fogyni-erősödni, stb. - ez sokaknak hasznos, értelmes, kellemes tevékenység _lehet_, megint más gyógyszerek garmadájával az emberi testből valamiféle Incredible Hulkot formázni.
Túrázni, hegyet mászni, erőt próbálni stb. jó dolog, Himalájában pl. egy hasadékba beszorulva csapdába esett rókaként döglődve elpusztulni, lavina alatt megfulladni csak arra lehet példa, hogy mit ne csináljon az ember, mit kerüljön el, de semmiképpen nem olyan, ami példa. Szerintem.

Vision 2012.05.30. 12:04:23

@Dzsoni Kráncs: "Például egy buszsofőr is felelős a vele utazó felnőttekért,vagy egy hajóskapitány,vagy egy felettes a rábízott" - pontosan, egészen addig, amíg az ő döntéseitől függ a másik élete. Csakhogy a hegymászásban ilyesmi ritkán fordul elő, és a halálesetek sem ekkor történnek. Aki ebbe belevág, az tudja, hogy ezt vállalja.

@Brother Love: Érdekes, én a Himalája blogon ennek pont az ellenkezőjét láttam. 10, a fentihez hasonló fikázó hozzászólásra kb. 1 ellenvélemény született, és az is teljesen visszafogott volt. Biztos, hogy ugyanarról a blogról beszélünk?

BTW mondj egy hobbit, ami nem öncélú, és önző. Még ha jótékonyságról is van szó, abban is benne van az önzés - konkrétan jobban érzem magam tőle.

A kockázat, és veszély pedig szubjektív fogalmak.

oldalazó gnóm 2012.05.30. 12:22:25

@Brother Love: hát akkor nagyjából egyetértünk. Igaziból szerintem a baj ott kezdődik, hogy a sportolóktól el van várva, hogy "hőstetteket" hajtsanak végre, meg "képviseljenek" valakit. Én tudom az összes hobbimról (beleértve a koca-szintű szikla- és hegymászást), hogy semmi értelmük nincs, de én kurva jól érzem magam tőlük. Lehet, hogy perverz is vagyok, de ha majd felnőttek a gyerekeim, szívesen bevállalnám a K2-t vagy az Annapurnát is, és szívesebben halnék meg egy rámzuhanó jégtömb miatt, mint vastagbélrákban vagy autóbalesetben. Szerintem a profi sportolók nagy része is így kezdi, aztán rájönnek, hogy ha annyira tetszik nekik, hogy mást nem is szeretnének csinálni, akkor kellenek az "eredmények", szponzorok, média, stb, amivel meg jön a fikaáradat. Igaziból akár hálás is lehetnék a gondviselésnek, hogy egy "veszélyes" laborban kísérletezhetek, és senki nem baszogat miatta naphosszat :D

sírjatok 2012.05.30. 12:27:15

A BABÁK SZÁMÁRA A SZÉKREMÁSZÁS ÉLSPORTOLÓI TELJESÍTMÉNY!!!

2012.05.30. 12:28:14

@Vision: Hát a kedvedért néhány tárgyilagos, visszafogott, korrekt, tényekre alapozó, higgadt, kulturált hozzászólás a hegymászók és szimpatizámnsok részéről (nem kellett sokat keresgélni, csak görgetni és kimásolni kb. minden 5-6-at):

"Egyetértek!Engem is mélységesen felháborítanak az ilyen senkik!Vagy ahogy te mondod kutyák.Bár az útszéli kóbor kutyának is több esze van,mit ezeknek!Remélem,hogy az ő tesvérük ,gyermekük vagy barátjuk halálán is így fognak mások viccelődni!!!!!!!!!!!!"

"Mint ahogy itt sokan, akik nem hagyhatjuk, hogy elsötétítsék az emlékezésünket ezek a nagyon is sötét hozzászólók!"

"Ezek az emberek egyszerűen túl kevesek ahhoz, hogy megértsék... Én nem vagyok hajlandó reagálni sem. Egyszerűen fogalmuk sincs! Soha nem éltek egy percet sem!"

"Főleg, hogy felteszem nem volt még egy nyolcezresen se és nem ért a hegymászáshoz. Majd ha egyet is megmászott, akkor pofázzon."

"Nagyon szőke vagy... Kiváncsi lennék a sminkes képedre, ha mondjuk csak a Pilis tetőre kéne felkúsznod !"

"Mindenkinek aki a hegymászókat szekálja javaslom, hogy előbb próbáljon ki egy nyomi kis négyezrest és utána okoskodjon."

"...Mostmar tudjuk hohy nem csak buta es bunko, de meg bekepzelt paraszt is vagy."

"Nagyon sokan reméljük, hogy nem fogod többet ismételni magad... Borzalmas az oktalanságod és a kicsinyes életedből vett példák."

"...aki nem hegymászó, annak még magyarázni is felesleges."

"Amugy nem is ertem mit keresnek ezen az oldalon olyan emberek akiknek semmi kozuk az e fele sporthoz,mongyuk akiknek ez nem tetszik,en bele se nyitok olyan blogba ami nem erdekkoromhoz tartozik,nem hogy meg azt kritizalyam es biraskodgyak folotte."

Te sem érted, amiről beszélek: egy dolog, ha valakinek van egy különös hobbija, más dolog, hogy ezért önmagában megbecsülést érdemel-e, jó példa-e?

HZ · http://nagyvilag.blog.hu 2012.05.30. 12:47:59

Igazán remek cikk, a régi modoros hagyományokhoz való visszatérés, végre nem vendégszerző, gratula.

petrice 2012.05.30. 13:10:55

Jaj csak a Ma_tol_csy el ne olvassa, mert beindul a különadó-lavina..

Pan Modry 2012.05.30. 13:15:10

@Vision:

Igazabol mindenki csinaljon olyan hobbit amit akar, a postolonak viszont abba igaza van hogy kosson biztositast sajat magara.

Bar ugy tudom a Himalaja maszoknak amugy is privat biztositasuk volt.

Styxx 2012.05.30. 13:16:09

@Brother Love:
"Mindenkinek aki a hegymászókat szekálja javaslom, hogy előbb próbáljon ki egy nyomi kis négyezrest és utána okoskodjon."
nem mondod, hogy ez is valós? Mindenesetre jól hangzik.

Pan Modry 2012.05.30. 13:38:50

@Styxx:

De akkor azt is lehetne mondani hogy ha valaki a buzikat szekalja, elotte toljon fel a seggebe egy 20 centis faszt es utana okoskodjon, vagy nem?

2012.05.30. 13:43:49

@Pan Modry: Sosem buzultál, asse tudod miről beszélsz...

Nadiposzi (törölt) 2012.05.30. 13:44:15

@Pan Modry:
Behabzsolni egy nagy tányér gőzölgő langyos fost, jó kis foszlós fehér kenyérrel tunkolva, az igen! Aki ezt még nem próbálta, az ne jöjjön nekem a mondvacsinált ürülék-fóbiájával, finnyás kis gyík.

Pan Modry 2012.05.30. 13:53:27

@Nadiposzi:

pontosan, sot azt se mondja nekem senki hogy egy 120 kilos no hasznalt tamponjat nyalogatni undorito addig ameddig nem probalta.

la paloma de la rosa 2012.05.30. 14:10:47

@Pan Modry: Próbálok összefüggést találni a nő testsúlya és a használt tampon undorítósága között. Kommented azt sugallja, hogy egy szexbombából távozó használt tampon kevésbé undorító, mint egy 120 kilós nőé. Fejtsd ki nekem kérlek, ha már úgyis próbáltad.

pocaklakó minimanó 2012.05.30. 14:12:24

@Nadiposzi:

Ja. Meg a kannibalizmus is ilyen.

Hogy kiakadnak rajta az emberek, pedig még a celebek is gyakorolják. :)

index.hu/kultur/media/2011/12/21/emberi_hust_ettek_elo_adasban/

Pan Modry 2012.05.30. 14:19:29

@la paloma de la rosa:

Nem probaltam, es nem is irtam hogy probaltam.

Szerintem azert irtam mert amikor egy kover no izzad, azt budosebbnek erzem mint amikor egy fitt csaj teszi ugyanezt. Gondolom tudat alatt valami ilyesmit vonatkoztattam a koverekre.

2012.05.30. 14:20:33

@la paloma de la rosa: Szerintem világos. Egy anorexiás, vagy akár csak kórósan sovány nőnek elmarad a mensese, vagy az csak mérsékelt, pecsételő vérzés: lássuk be, egy ilyen tampon nyalogatása kevés örömöt okozhat az igazi férfiembernek. No de már egy százhúsz kilás asszonállat' vérzése gazdag, bőséges eredményt ígér, egyértelműen fokozott élményt jelentve.

la paloma de la rosa 2012.05.30. 14:39:58

@Brother Love: Köszönöm szépen, most már minden összefüggés világos előttem.

@Pan Modry: Látod, látod, megint ezek a tudat alatti előítéletek, hát ejnyebejnye.

Alpha Wolf 2012.05.30. 14:49:17

Ajánlom hogy csapj a szádra, valaki épp most evetttt!!!!!!

Amúgy az ilyen szarházi hegymászók ha nem mennének ki a hegységbe akkor lenne pénz útakra és korházakra. De a Wiktor adja nekik a rohadt pénzt!!!!!
Menjenek és kapháljanak a kerben!

2012.05.30. 14:54:24

Emlékszem egyszer egy tiszai túrán - már 3. hete voltunk úton - megfogadtam, hogy soha többet, befizetek egy ibusz útra, egy szakszervezeti üdülésre, ebédelek a 2. turnussal. Hát hülye vagyok én? A helyett hogy az öszkonfortos lakásomban dölenék a kanapén és nyomogatnám a távirányítót, itt döglök meg ebben a büdös sátorban, a ruha cserén a ruha tényleges cseréjét értettük: nem számít kié, és előtte hány napig hordta, ha száraz, akkor még felvehető.

A zacskós levesre még a májkrémre azóta sem bírok ránézni. Azért kellett vennem egy kenut, mert a bérlet 3 hétre többe került volna.

A barátnők meg jöttek haza az egyhetes Párizsi útról, meg görögből, spanyolból, és sajnálkoztak rajtam a kis csórón, akinek csak a Tisza partja jutott, lángossal, házipálinkával.

A felszerelés meg az út árából nyugodtan 2x mehettem volna egy görög ibusz útra (vonta 2x Tiszabecsre, 2x Algyőre stb., előtte borultam a Hernádon, mindent újat kellett venni, még fényképező gépet is, csak a kenum maradt meg, na meg az ex, mert őt is sikerült ki húznom egy rönk álól)

A gyereknek már több esze volt mint nekem: lapátolni nem szeret különösebben, ezért inkább újgazdagokat vitt a Socara raftingolni hétvégénként, másodállásban. Neki fizetnek is a bolondériáért.

Vannak akik azt mondják, hogy ha fizenének érte sem csinálnák, mások meg fizetnek érte, csak csinálhassák.

Bármilyen adót vetnének ki az exrém sportokra, nem hiszem hogy gondot okozna a beszedése, bár szerintem az ÁFÁval bőven meg vannak fizetve, ugyanis minden felszerelés baszott drága.

2012.05.30. 14:56:50

@Alpha Wolf: Ez gyönyörű, az "útak és korházak" pedig nálam különdíjas!

Néma Bob · http://kriptid.blog.hu/ 2012.05.30. 15:34:09

@Brother Love:

Nekötekedj amúgy is a gyurás többet ér mint a hegymásszás.

Elstron 2012.05.30. 15:58:45

@Brother Love: De értem. Itt viszont már nem az volt a téma, hogy megbecsülést érdemel-e, hanem hogy "a kurvaanyját, minek mászik fel oda". Ami azért elég messze áll az előbbitől.

Az idézetek: úgy tűnik, hogy tényleg más blogot olvastunk, mert ilyeneket én nem láttam, bár nem is olvasom túl sokat. :) Azért arra kíváncsi lennék, hogy ezek, és a mászókat fikázó hsz-ek milyen arányban is állnak egymással jelenleg?

2012.05.30. 16:11:09

@Elstron: de hát felőlem másszon...
Amúgy nagyjából egál lehet: az átlagember - legyen bármilyen a hobbija, elég buta és korlátolt.

666E 2012.05.30. 18:12:45

REMEK poszt.
és amúgy totál magam elé tudom képzelni én is azt amikor az idióta felmegy a hegyre maszkban, 8 rétegű fűtőfolyadékos ruhában meg mittudomén és közben végigpanaszkodja az egészet folyamatosan, hogy milyen kemény ez az egész, már megint fáj a feje, fáradt, így meg úgy szereti a szüleit, majd veri a melkasát, hogy mekkora hős miközben ott áll a sherpa és napi 20 forintért cipel mindent s közben szerintem vagy kiröhögné vagy egy jégcsapot döfne keresztül a szemén.
kb olyan érzése lehet mint ha felnőtt emberek melletted csukott szemmel, hangosan hőkölve, karúszóban és úszógumiban ott csapkodnák a vizet miközben még leér a lábuk, majd büszkén hazamennének, hogy ők bizony derékig belemerészkedtek a medencébe...

ganjagym 2012.05.30. 19:52:43

Ostobak. A hegymaszok hosok, ok az emberiseg tulelesenek letemenyesei. Jon a globalis felmelegedes, 6000 meter felett minden ocean lesz. Ezek a hosok felmennek oda, 100% humankompatibilis proteint hagynak hatra onnon testukbol, az emberiseg jovojenek vetve ezzel taplalkozabiologiai alapot. Nyamm-nyamm-nyamm. Mondjuk a belukbol kikurkaszott fagyott szargolyobisokkal mit lehet lesz kezdeni, azt nem tudom.plane, hogy addigra mar felenged

2012.05.30. 21:19:57

Kössz a torrentét. Erőt vettem magamon, hogy megnézzem, és erre a képembe nyom egy hirdetés, amin olcsó repjegyeket ajánlanak, egy olyan vonalra, amit már régóta kerestem.

Jó hogy nincsenek előitéleteim.

sdani 2012.05.31. 00:45:56

Nem ismerek sok hegymászót, de szerintem kb. pont leszarják, hogy ki mit gondol róluk, nem hinném, hogy azért másznának fel, hogy hősnek tűnjenek, vagy a hazának akarnának dicsőséget... Azt se gondolom, hogy a körülöttük lévő média hype kellene nekik... ez egyszerűen segít a pénz előteremtéséhez, hogy azt csináljanak, amit szeretnek.

Aki meg a serpákat sajnálja, és úgy gondolja, hogy szegények ki vannak használva, az gondolkozzon el azon, hogy ezek a serpák miből teremtenék elő a kajára a pénzt, ha nem lennének hegymászók.

Romboljuk le a modern világot... (törölt) · http://www.youtube.com/watch?v=9vq63q45qfk 2012.05.31. 11:03:54

A hegymászók szálkás, műszaki értelmiségi, de keleti misztikába beleszerelmesedett, halkszavú, fémkeretes szemüveges kicsit cinikus ürgék.

j.gabi 2012.06.01. 13:47:14

@Somló November: riszpekt a precíz megfogalmazásért.

Romboljuk le a modern világot... (törölt) · http://www.youtube.com/watch?v=9vq63q45qfk 2012.06.01. 14:27:48

@j.gabi: a súlyosabb esetek kivonulnak néha egy-egy hétre az erdőbe "túlélési gyakorlatra". Innen félholtan evickélnek haza, mert 1 hét avar és gilisztaevés még őket is megviseli :D LOL

j.gabi 2012.06.01. 14:34:28

@Somló November: Egy haverom apja ilyeneket szervezett komoly cégek vezetőinek. Ledobták őket valahol Finnországba', azt találj haza...

debrejo 2012.06.01. 14:42:55

Elvárni valakitől a mai világban hogy egy 8ezer (vagy mennyi) magas hegy megmászása után ne mondja el ezt bódog-bódogtalannak /testének legnemesebb részét rotációs kapaként pörgetve/ már-már az udvariatlanság határát súrolja. Ma, amikor egy ájfónt is csak azért vesznek mert e-pénisz?! Ahol a nullabefizetéses swift mega szlovák bimmer a siker kulcsa?! Nóóórmális, Margit???

PS: sokkal jobb az ilyen rovat, ami nincs kint a zorigón. Ilyenkor még a kommentek is jobban csúsznak. Szar ügy, de én drukkolok hogy többet ki ne kerüljetek, ha már rétegblog :)Különbenis, kijafaszom ez a brendelmatyi?

trudy és gémkapocs 2012.06.01. 17:46:33

Inkább ezt támogatnám a befizetett adóforintjaimból, mint a Magyar labdarúgó-válogatott szerencsétlenkedését!

KürtiT (Tromb74) 2012.06.02. 01:42:00

@Brother Love: Hehe. No, itt vagyok, mint a hegymászó társadalom önjelölt (és visszavonult) szóvivője.

Ez is egy olyan sport, mint a többi. Rengeteg ostoba, elvakult hülyét vonz, ahogyan a testnövelés is.
Komolyabb sajtóvisszhangot az szokott kiváltani magyarországon, ha valaki az Everestet tervezi megmászni, vagy ha fűbe harap.
Ezt a hegyet már összesen kb. 150-en mászták meg oxigén palack nélkül Reinhold Messner 1978-as (?!) sikere óta, ami nem tűnik kevésnek, de ha figyelembe vesszük, hogy egy kellemes napon ugyanennyien jutnak fel palackkal, akkor talán érzékelhető, hogy ez bizony komoly sport teljesítmény.
Bár az embörök többsége akkor hall valamit a hegymászásról, amikor valaki tragikus körülmények között elhalálozik, azért ez a sport nem erről szól. Többnyire kemény edzés és hosszú felkészülés után az ember feljut egy komolyabb csúcsra, vagy az időjárás kedvezőtlen alakulása miatt visszafordul, de a legritkább esetben hal meg.
A másik tévhit a serpák körüli hiszti. Kb. 30 éve az alpesi hegymászás számít teljesítménynek - csökkent is kicsit a nepáli életszínvonal - sportolói körökben, ami annyit tesz, hogy az alaptábortól mindenki maga cipeli a cuccát.
A médiát a hegymászók többsége azóta rüheli, amióta Hillary és Tenzing agyhúgykövet kapott attól, hogy folyamatosan azzal a kérdéssel basztatták őket az újságírók, melyikük lépett előszőr a csúcsra. Egyszerűen nem emlékeztek rá, de nem is érdekelte őket a téma. A média szereplés nem más, mint némi kurvulás a szükséges pénz összeszedéséért.
És itt nem árt megjegyezni, hogy a legritkább esetben támogatja az állam ezt a sportot, de még a szponzorok se ugrálnak érte. A krapekok többnyire saját forrásból finanszírozzák az expediciókat. Az Everest természetesen nagy érdeklődésnek örvend, ezért könnyebb rá pénzt tarhálni. Ámde mire az illető odáig jut, hogy az Everestre szervezzen túrát, addigra már túl van néhány évtizednyi saját zsebből kifizetett hegymászáson.
A másik misztikus dolog a hegymászók csoda öltözete. Némi túlzással a budaörsi Mountex előtt tarháló krisnások téli ruházata megegyezik egy 8000-es csúcs megmászásához szükséges ruházattal. Persze ma már nem tweed nadrágban, nyakkendőben másznak, mint Mallory idejében, de szó sincs fűtőszálas, beépített légkondis gúnyákról. A legtöbbet talán a mászó és biztosító eszközök fejlődtek, de azért azok se annyit, ahogyan sokan gondolják.
És ami a legfontosabb, a TB nem fizeti a hegymászásból, sziklamászásból bekövetkezett balesetek költségeit, ezekre külön kell biztosítást kötni.

a pék · http://youtu.be/Ye1vMsOmsnM 2012.06.02. 02:57:56

@Somló November: Legalább egy kicsit gyakorolják a bartosizmust...

Nadiposzi (törölt) 2012.06.02. 08:08:06

@KürtiT (Tromb74):
Ezt most miért kellett? Elrontottad a játékot. Persze biztos igazad van.

KürtiT (Tromb74) 2012.06.02. 09:48:09

@Nadiposzi: Te meg lecserélted a jó kis avatarodat erre az ízeltlábúra, felháborító.

Hegymászók nem nagyon fognak pörögni ezen a poszton, az ellentábor modorosságait meg Tibinyó gyönyörűen felvázolta.
Az összes akármilyen sportot ekéző arc végig megy ezen a csodálatos érv halmazon, aminek a csúcsa a ne az én tébémből gyógyítsák meg.

Szerintem az extrém sportok legelterjettebb formája még mindig az, amikor a felkészületlen, de bátor, pocakos nyárspolgár beül a volán mögé, majd Scumacher modorában áthajt a városon, esetleg lesiet a siófoki Aranypartra.
Éppen tegnap láttam egy ilyen akciót a német otópályán, szerintem a költségeiből (merci leoperálása egy kamion alvázáról, autópálya lezárás, Jürgen szerveinek, testrészeinek összegyűjtése stb.) egész hercig Himalája expedicíót lehetett volna finanszírozni.

2012.06.02. 11:18:40

@KürtiT (Tromb74):

"És ami a legfontosabb, a TB nem fizeti a hegymászásból, sziklamászásból bekövetkezett balesetek költségeit, ezekre külön kell biztosítást kötni."

Bezzeg a lágyéksérves hobbigyúrós gyerekek, a jászladányi öregfiúk focimeccsen lesérült családapák, az alkoholmérgezéses tizenévesek, a saját szabálytalankodásuk miatt balesetet szenvedett autóvezetők ellátása meg a zállami adóforintokból történik, az én adómból, meg a te adódból persze! Pedig ők is saját maguknak köszönhetik a bajukat!

Egyébként meg a megoldás a sport problémájára: küzdősportolni kell! A közhiedelemmel ellentétben minimális a sérülésveszély, baromi jó állóképességet és funkcionális erőt ad, olcsó, természetesen sportos alakot csinál, és még le is tudod majd verni azokat, akik csesztetnek téged. :))

KürtiT (Tromb74) 2012.06.02. 18:54:51

@tff: Our kung fu is better than yours!

Akkor má' mé' nem lövészet? Sérülés veszély gyakorlatilag nincs.
Egy illegálisan tartott lőfegyverrel pedig bárkit cseszegethetsz, különösebb előképzetség nélkül.

Adóztassuk meg inkább az egészségtelenül táplálkozókat! ...Ja, olyan már volt.

pincze 2012.06.02. 19:56:19

A túristabusz lépcsőjét elhagyók már az extrém kategóriába tartozzanak .

2012.06.03. 10:48:27

@KürtiT (Tromb74): én egyszer felmentem a Mont blanc-ra - a nagy seggemet felvonszolni oda komoly teljesítmény - akinek elmondtam mindenki ájuldozott,de a profik tudják, hogy a hegyi vezetők oda minen hülyét felvisznek aki képes a lábán járni (még azt is aki nem), pénz kérdése.

Úgy hallottam ez az Everesten sincs másképp: van az a pénz amiért felvisznek a profik, lehet hogy nem minden hülyét, de legalább is minden másodikat.

KürtiT (Tromb74) 2012.06.03. 11:37:52

@Frengi: Hát a két hegy közötti 4000 méteres különbség azért megszűri egy kicsit a lelkes amatöröket, oxigén palack nélkül pedig a profi hegymászókat is.
Pénzért, felkészültség nélkül pedig nem tudnak felvinni, lehetetlen.
A Mont Blanc kicsit más téma.

KürtiT (Tromb74) 2012.06.03. 11:53:30

@Frengi: A mont Blanc-ra a túristák ált. (gondolom te is) az aiguille du midi-ről kb. 3800m-ről indulnak, odáig meg felvonóval mennek. Ez sem rossz túra, de mire megéreznék a ritka levegő áldásos hatásait, addigra újra lent kávézgatnak a hegy lábánál.
Az Everest lábánál nagyjából olyan kevés az oxigén, mint a Mont Blanc tetején. A szervezet pedig a kevés oxigén hatására elkezd leépülni. Kb. 7000 méter felett ez a leépülés néhány nap elteltével biztosan halállal végződik, tehát előbb kell feljutni a csúcsra és vissza, mint hogy ez a kellemetlen állapot bekövetkezne.

Romboljuk le a modern világot... (törölt) · http://www.youtube.com/watch?v=9vq63q45qfk 2012.06.04. 08:41:22

@KürtiT (Tromb74): az jutott erről eszembe, hogyha én az Országház utcai Tokaj-Erdőbénye borozóba betérek akkor a körút szintjéről csak keveset kell lefelé mennem, hogy leépüljek, viszont egy-egy alkalommal csak kevéssé épülök le plusz ugy még mozgok is azzal hogy le-föl járkálok. Tehát érdemesebb odajárni.

KürtiT (Tromb74) 2012.06.04. 12:58:25

@Somló November: Hát abban az esetben ha a leépülések között van elegendő idő a regenerálódásra, akkor jó ötletnek tűnik.
amennyiben nincs, akkor is megmarad az az előnye, hogy az alkoholizmussal kapcsolatos orvosi kezeléseket állja a TB, sőt jelentős része erre megy el.
Másik előnye, hogy a pincehelyiségekben is tapasztalható a ritka, hűvös levegő hatása.

2012.06.05. 23:16:33

Off
Na ez a komoly:

"Meg lehet nézni egy magyar 60 éves és egy 80 éves német, angol nyugdíjast. Magyar 60 éves: otthon nézi a Lüszeszitát sztk keretes szemüvegben, ha tudja fizetni a kábelt, totál hangerőn, mert süket és hallókészülékre nem telik, miközben szopogatja a csirkelábat és próbálja vákuummal leszedni a bőrt róla, amivel a csirke/tyúk nemrég még a szarkupacot taposta, mivel még foga sincs, protkóra meg nem telik. Aztán járokerettel kimegy a slozira.
Angol/német 80 éves nyugdíjas: Mallorcán nyaral, fest, hobbija van, csavarozott, vagy saját fogaival megeszi a vendéglőben a kaját, táncol a tengerparton és úgy lepattan a repülőről/buszról, hogy én is megirigylem."

KürtiT (Tromb74) 2012.06.06. 00:09:46

@tff: Hát ja, a mediterrán tengerpartok tele vannak önfeledten bulizó németangol nyugerekkel. Na de hát ezek köztudottan temperamentumos népek, tudnak élni.

www.youtube.com/watch?v=QpKVT6n7QIU

2012.06.06. 00:21:56

@KürtiT (Tromb74):

csak aztán ne 80 évesen kezdjenek el extrémsportolni:
www.youtube.com/watch?v=mMpXH0YoMpY

blur7 2012.06.06. 05:45:47

@KürtiT (Tromb74):
Régen a zsír is más volt, ezt mi mai fiatalok nem tudhatjuk. :(

Modor Tibi · http://modoros.blog.hu 2012.06.06. 08:55:41

@tff: Tökéletesen így van. Az eredőket elfelejtette megemlíteni a szerző: mindez azért van így, mert az angol/nyugatnémet nyugdíjas jobb ember.

KürtiT (Tromb74) 2012.06.06. 09:55:20

@Modor Tibi: És legfőképpen szeret és tud dolgozni. Na nem többet, mint amennyit muszály, nem jobban, mint amennyire elvárják tőle. Rendesen befizeti az adókat, kivéve ha módjában áll elkerülni ezt a kötelezettséget.

Romboljuk le a modern világot... (törölt) · http://www.youtube.com/watch?v=9vq63q45qfk 2012.06.06. 14:28:07

@blur7: bizony, a zsír is más volt. De milyen? Kérdezzük naívan. Enyhén lekezelő, elnéző mosolyjal a szájuk sarkában csak annyit mondanak, hogy édes gyerekem, ma már olyat nem is lehet kapni. Erre mondjuk te azt mondod, hogy veszek hájat... mire ők egyszerre csattannak fel "ÉDES GYEREKEM HÁJAT!? HOL?!"
És akkor elkezded magyarázni, de arra már csak legyintenek. Legyingetnek, hessegetnek. Elhessegetik a jelent, mert ők abban a múltba élnek amikor még a zsír is másmilyen volt.

Amúgy mi a fasz van, bedöglött a blog Tibi?

Hipok Rita 2012.06.06. 15:37:34

Miért nincs új poszt? Remélem, nem a "pizzai toronyőr" keze van a dologban!

pincze 2012.06.06. 21:22:52

A zsírosbödönös zsíroknak nincs párja .

Romboljuk le a modern világot... (törölt) · http://www.youtube.com/watch?v=9vq63q45qfk 2012.06.06. 21:56:41

@pincze: Nincs bizony. Mégpedig azért nincsen, mert az a legfinomabb. Ez évezredes bölcsesség. Ősi. Már a barlangban is tudta mindenki.

teljesen idióta agresszívan eszement troll 2012.06.07. 09:23:54

Tényleg a faszom kivan ezzel a sok fasz hegymászóval. Egy kurva lépést nem tudnak tenni a serpák nélkül, és miközben a hegy alatt tötymörögnek, 150 "laikus" megmászta a hegyet.
Pedig semmivel nem kaptak több segítséget a serpáktól mint ez a két fasz.

Styxx 2012.06.07. 15:20:09

@Hipok Rita:
Pizzai Toronyőr LoL 10 pontos, vagy öt vörös csillagos, ahogy tetszik:-)

Vision 2012.06.08. 10:50:00

@teljesen idióta agresszívan eszement troll: Azért azt ugye vágod, hogy a magyar expedíciók tipikusan serpák nélkül futnak?

lomposfarkas 2012.06.11. 17:09:57

Nagyon jó, tökéletesen együttrezonálok a poszttal :)
Az internet azt írja, hogy az Annapurna halálozási aránya valami 40%. De mennek, mint az egyszeri lemmingek, ez már nem exhibicó-micsoda, hanem kötözni való elmebaj. De menjenek csak, majd felük ott pusztul, a francot se érdekli... csak valahogy motoszkál, hogy annyi pénzt értelmesebben is el lehetne baszni.

panoz (törölt) 2012.06.14. 19:23:38

Ha nem felkészületlenül állunk neki ezeknek, nem valószínű a probléma előfordulása. Az élményért megéri.

2012.06.18. 23:29:00

@lomposfarkas:

Jaja, több vidéki futballstadiont az embereknek!

mzperxx 2013.01.06. 23:10:46

velejéig igaz poszt. magamutogató kevés barom hitelteleníti a csendes többséget. taszító volt a himalájás történet, akik majdnem élőbe hazabloggolják, hogy épppen most hol halt meg a szerencsétlen magyar, és ők kb 5-en hogyan sikerült összeveszniük , jó magyar szokás szerint. rohadtul nem érdekel, fizesse és nézze, aki akarja.

sdani 2013.01.08. 02:26:34

@mzperxx: "rohadtul nem érdekel, fizesse és nézze, aki akarja."
Nagyon szerencsés vagy. Ez a kívánságod már teljesült is: az fizeti, és nézi, aki akarja. :-D
süti beállítások módosítása