Olvasói rovat - Az évszakgyűlölő

2012/02/06. - írta: Modor Tibi

 

Az örökké fess, hercig, jó kiállású, szimpatikus tekintetű - nem mellesleg kiváló humorral rendelkező - Hácsé munkája Hetényi Péter barátunk ötlete alapján.


 

Az évszakgyűlölő

Ez a hó, bazmeg, ez a halálom. Mér kellett ez most, kinek hiányzott? Mérnem tud már szépen tavaszodni februárban, mérnem? És ekkora mínuszokat? Hova? Egyszerűen nincs értelme. Elfűtöm a gatyámat is. Ilyet jósol, hogy -26. Takarodjon Szibériába, aki ilyennel riogat. A média feszt paráztassa a lakosságot. Azért külön rohadjanak meg. Régen is volt tél, meg hó, mégsem sírt a bemondók szája. Osztán jóhogy te is úgy figyeled az ablakból, hogy mikor, mikor jön már a hó, mintha légitámadás jönne. De én el nem lapátolom, az biztos, ne félj. Max egy csíkot, ahol eltipegek a kapuig, annyi. Elárulok egy titkot: egyszer elolvad. Én meg marhára ráérek. Komolyan mondom, a városiak kertes házba vágynak, de itt nincs nyugtod a kurva udvar miatt. Mindig kitalál neked valamit. Egyszer csak lesz tavasz. Valahogy majd csak lesz, úgy még nem volt, hogy ne lett volna valahogy. Szóval nem szeretem a telet, túl böszme, arcoskodó, tahó módon hőbörög a hófúvásaival. Bunkó évszak a tél.

Nem várom én a tavaszt se, dehogy várom. Azt a bolond nyüzsgést, ide rohanni, oda szaladni. Nem győzöm javítani a házon, amit szétkúrt rajta a tél. Mindenki megbolondul, előbújnak a vadbarmok a vackukból, a yahamások bőgetik a motort, a szomszéd BMW-s kapartat, fütyültesse a gumikat, utána rifftig keresztbe parkol, hogy kilátni is tőle alig. A fű úgy nől, mint a bolond. Lenyírom kedden, vasárnap már megint besűrűsödött és kétszer akkora. Hát műtrágyázza valaki a tudtomon kívül? Mer kinyírom. Anyáméknál, itthon a kertben, a telken is nyírok, szopok. Az egész tavasz-nyár-ősz csak egy fűnyíróderbi nekem, baszod. Meg hát csalóka a tavasz, rohadtul meg lehet fázni. Elindulsz pólóba, mer ugye húsz fok, de este hattól úgy zuhan hőmérséklet, mintha kiugrott volna a negyedikről. Érted. Mi lesz? Megfázol. Kint ragyogó idő, te meg szipogsz a lakásban. Egy átbaszás az egész. Nem szeretem a tavaszt, mert nem őszinte évszak, nagy a felhajtás, nagy virágzás, és nem marad belőle semmi, egy kamu a tavasz, parasztvakítás.

Nyár? A mocskos tetű meleg, hogy rohadna meg. És akkor még finoman fogalmaztam. De hogy még a tökeimen is csurogjon az izzadtság? Négereknek való, azok szeretik, nem fehér embernek találták ki a 26 fok feletti hőmérsékleteket. És mikor van a legmocskosabb kánikula? Na, mikor? Amikor melóznod kell, akkor. Kiveszed előre a nyamvadék egyhetes szabidat, akkor meg bebaszik az eső. Hányszor, de hányszor néztük a párás ablakon át a háborgó Balatont. Ahogy hazacuccoltunk, majd belefulladtam a saját izzadtságomba. Azoknak való a nyár, akiknek van pénzük. Ide flancolni, oda illegetni magukat, ilyen szálloda, olyan repülő, ilyen szigetek, olyan kisfaszom. Strandra se járok húsz éve. Rablás. Inkább itthon megiszom azt a szatyor sört, oszt csókolom a viszont látásra. Pár éve vettem egy légkondit, a ventilátor csak a büdös hőséget kavarta, szóval beköttettem, de ami villanyszámlát produkál, hát törjön le a kezem, ha még egyszer nyomkodni merem a távirányítóját. Meg azt is hallottam, hogy a légkondi amúgy sem egészséges, mert hizlal. Nem izzadod ki tőle a súlyfeleslegedet. Lehet benne igazság. Nem szeretem én a nyarat, mert hazug, csaló évszak. Felfuvalkodott, de nincs meg benne az a paraszti kitartás, csak egyszeri kraft. Egyből legyőzi a picsafüst ősz.

Ősszel? Szar az idő. Esik. Megin esik. Hát a faszomat. Utána kisüt a nap, és úgy nől a kurva fű, mintha megint tavasz lenne. Hát mi van itt? Valaki műtrágyázza, amikor nem figyelek oda? Alig tudom lenyugtatni magamat. Nem tehetek róla. Durcás leszek, hogy elmúlt a nyár, és én még mindig tologathatom a fűnyírót. Öröm, hogy jön a hűvös? Oké, de meddig? Pár napig élvezed azt a 15-18 fokot, ami kellemes, utána meg izzíthatod be a fűtést, mert jönnek a ködös, becsapós korai esteledések. Ja, és az óraátállítás. 4 órakor már öreg este kezdődik, sehova sincs kedved elindulni, kotródsz a vackodba, mint egy öreg kutya. Meg milyen ünnepek? Október 23? Mit ünnepeljek én azon? Vagy a szegény, szerencsétlen halottakon. Hagyjad már. És akkor a tetves levelek. Nem ám, hogy egyszerre lezuttyanna a fáról, nem a rohadt anyját, húsz részletben, te meg gereblyézheted a taknyos-sáros avart szorgalmasan hetekig. Ha nincs az a szemét fűnyírás, akkor foghatod a gereblyét. Mindig van valami, amivel agyonvághatod a drága szabadidődet. Jó-jó, igaz, a szüret. De nem szeretem én ezeket a borokat, nekem, tudod, olyan savankás mind, én a vébékát megiszom, ha muszáj, de az ilyen Kéksárdonéj oportóis apjafasza… nincs nekem türelmem kiigazodni rajtuk. Legjobb bor a sör, ennyi. Szóval nem szeretem az őszt se, mert a legsunyibb évszak. Nem mondja a szemedbe, hogy ő most akkor a nyárhoz, vagy a télhez húz inkább. Az ősz egy kurva.

Címkék: olvasói hartay
47 komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Rothstein 2012.02.06. 08:13:41

@sofi64:

Ne, egy koránkelő. Kint voltál havat lapátolni?

Szandeeekahh · http://twod.blog.hu/ 2012.02.06. 08:15:42

ilyen megvillanásokra gyakrabban lenne szükség, gecaú

2012.02.06. 08:45:34

Télen nagyon hideg van,
Nyáron nagyon meleg van,
Soha sincs jó idő,
Mindig esik az eső. Trallala, tralla,

yenoee 2012.02.06. 09:06:25

De nem is az, bazmeg, hanem, hogy az ilyen ezt egész évben mondogatja, az időjárásnak megfelelően.
Az ideje meg annyira drága, hogy azt nem tudja úgyse, senkise megfizetni. Akart volna például ma is füvet nyírni, de neem lehet, hát ilyen időben csak kiégne, aztán majd tiszta sár lesz. De amúgy meg múlt héten kellett volna, csak nem ért rá (EZ???), most már úgyse viszi el az a kis gyösz, kéne valami nagyobb, de a fasznak van kedve egy olyan nehéz döherrel még a fődet is összevágni, mer az meg megsüllyed.
"Kaszálni? Haggyámá. Nagyapám kilencven éves koráig csak akkor tette le a kaszát, ha a szobában ült, na én akkor megfogadtam, hogy bármit, de kaszát azt soha. Na, nézd, már megint felhősödik. Jobb lesz ha átmegyek a Pikolóba egy fröccs erejéig, amíg kitanálja ez a kurva idő, hogy mit akar. Eh.
Csak esne, vagy legyen mán este."

Dzsoni Kráncs 2012.02.06. 09:38:29

Jaj,gyerekek hát nem szép az élet?!Milyen gyönyörű telünk van most is,szép havas a táj,lehet korcsolyázni,hát nem csodálatos egy bakancsos túra vagy kiadós ródlizás után behúzódni a cserépkályha mellé és egy bögre forralt borral vagy kupica pálinkával melengetni a testet-lelket,nem öröm-e eleséget kitenni az etetőbe és reggel a meleg dunyhák közül nézegetni a cinkéket,pintyeket,durbincsokat ahogy eszegetik a napraforgómagot?!
De igazán én is a tavaszt várom,az első meleg napsugarakat,a pulóveres időt,elő lehet szedni a drótszamarat meg a kerti szerszámokat,már alig várom a mandulavirágzást,olyankor a legszebb a hegyoldal,a hosszabbodó nappalok jótékony élettani hatásáról már nem is akarok szólni.
De a legjobb mégis a nyár,kifeküdni a vízpartra és élvezni a napsugarak simogatását,ha szerencsénk van már nyár elején 28 fokosra melegszik a Balcsi és lehet fürcsizni is,várom a vízibiciklizést is a tikkasztó déli órákban.De jó lesz hét körül visszamenni a sétányra meginni egy-két pohár bort,ilyenkor az sem izgat,ha alig 25 fok van,hiszen együtt lehetünk a barátainkkal,sőt a borfesztiválon könnyen születnek új ismeretségek is.
Aztán jön az ősz,ismét a biciklizésé,a túráké a főszerep,nincs is szebb az őszi bükkerdő színjátszós lombkoronájánál,a halottak napja meghitt szomorúságát enyhíti majd a gyerekekkel közös vidám tökfaragás.Ekkortájt már készülünk az év két fénypontjára,ami a családdal az áldott karácsony,a cimborákkal pedig a fergeteges szilveszteri buli,na olyankor tényleg lehet,sőt be is kell rúgni egy kicsit,jaj,tavaly is jó volt nagyon 2-ig nem is kerültünk ágyba.
Hiába én mindig azt mondom,hogy az életed milyen arról csak te tehetsz,hát használj ki minden alkalmat,mert élni bizony jó!

Ernoke 2012.02.06. 10:07:37

Ez biztosan cigány, mert _mindegyik_ cigány, akit ismerek, folyamatosan az időjáráson problémázik. Akármilyen idő van, ők a beszélgetés felében biztos azon kínlódnak. Nyáron ugye meleg van, akkor napi 10x zuhanyoznak, meg ne menjek olyan gyorsan, mert megfulladnak. Ha szél van, akkor azt utálják, nem pontosan értem, h miért, mert az szerintem mindig kellemes, de ők nagyon káromkodnak miatta. Ha esik az eső, akkor nem dugják ki az orrukat otthonról, ha meg hideg van, akkor annál inkább nem. (Pedig ha én, a hidegben rosszullevős-vérnyomásproblémás képes vagyok fél órákat a szabadban lenni mínusz 10 fokban is, akkor ők miért nem?). Szóval azt megértem, ha valaki nem bírja a hideget vagy a meleget, de ez túlzás, lehet az indiai eredetük miatt van.:D

manson karcsi · goo.gl/FVvVX 2012.02.06. 10:18:16

a ventillátort mióta lett divat egy l-lel írni?

2012.02.06. 10:35:13

@Ernoke: ők azok akik nyáron meztelen felsőtesttel mászkálnak a tűző napon, illetve a néphagyomány szerint a cigány mondta azt, hogy szar a hideg szél nélkül.

vitaygeorgina 2012.02.06. 10:36:37

Szép volt, Hácsé!
Dzsoni Krács nemkülönben. Grat!

Én is álmodoztam már, és keresgéltem olyan helyeket a térképen, ahol mindig 20 fok van, és lágy napsütés. És persze nem nő a fű.

Hal Stanton 2012.02.06. 10:52:41

@vitaygeorgina: Nekem volt olyanom, hogy egy hétig valamiért nem nőtt semmit a fű, utána meg két hétig rossz volt a fűnyíróm. Akkor végre kipihentem 47 év fárasztó fűnyírásait. Ahol mindig 20 fok van: szoba.

Ernoke 2012.02.06. 10:59:05

@Hadrian77: hát én nem tudom, én még nem láttam cigányt napra menni, ha 25 foknál melegebb van, már látványosan haldoklik mindegyik. a szélben is. az esőben is. igazából ők pár napot kivéve mindig haldokolnak az időjárás miatt.:D

@vitaygeorgina: én forró vidékre vágyom, a probléma ezzel az, h azok vagy nagyon szegények és előbb ölnek ott meg, minthogy kitegyem a seggem a napra, vagy vízhiányosak és erdőtüzesek. talán Amerika bizonyos államai lennének a jók (Arizona, Nevada), sivatagban sztem jól ellennék, az éjszakai hideg sem zavarna, ha nappal meleg van és száraz idő. de Amerikában nem laknék, fura egy hely az. úgyhogy arra jutottam, h nagylelkűen itthonmaradok.:D

2012.02.06. 11:01:52

Nincs rossz idő, csak rosszul öltözött túrista. - szokták mondani az öreg túratársak.

(Köszönés képpen meg: Jó utat, hol sár nincsen!)

Hóeséskor meg: Majd aki ide rakta el is takaríjja.

Minden időjós napon kötelező elmondani ami éppen aktuális, Dorottya szorítja, Zsuzsanna tágítja, Mátyás ha nem talál jeget csinál, rázza Gergely a szakálát. Csurogjon a Vince, és jaj ha éppen jeles neved van, mert akkor tuti, hogy ezzel köszöntenek névnapodon.

Romboljuk le a modern világot... (törölt) · http://www.youtube.com/watch?v=9vq63q45qfk 2012.02.06. 11:02:39

@Dzsoni Kráncs: így igaz, sok szép gyönyörű dologgal vagyunk körbevéve, de már jódolgunkban azt sem tudjuk hová tegyük magunkat. Mert például nagyszüleink mezítláb jártak iskolába télen is meg nyáron is, étlen-szomjan hónapokig, de közben persze az oskola mellett keményen dolgoztak és mind jelesre végeztek így is. Nem is értek rá az évszakok miatt panaszkodni, hisz hol kétmázsa dijót kellett összetörniük hétvégén máskor meg a kukoricát törték, de közben biflázták Rákóczi Ferenc összes műveit. Így volt kerek napsugaras a nagyvilág akkoriban. Ma meg. Ne is beszéljünk róla.

Nadiposzi (törölt) 2012.02.06. 11:03:31

@Ernoke:
Ezért klassz cigus közmunkásokat kommandírozni, egy élmény velük ásni, nekem elhiheted:)

Möff CAT a Torcsvúdos gyerek 2012.02.06. 11:07:08

Höjj, megint jó lett nagyon a műsor, a téllel meg az ősszel amúgy egyetértek, a tél talán egy fokkal jobb, mert ha leesik a hó, lehet kilinccsel előre közlekedni :D, a tavasz viszont zsír, a nyár meg a legeslegméxebb mind közül, napozás, izompóló, félmeztelenség rulez!!! :)

Ernoke 2012.02.06. 11:34:32

@Nadiposzi: képzelem, főleg azt figyelembevéve, h a másik állandó témájuk, h hogy néznek ki, nem büdösek-e, "bocs már, h ilyen cipőben jöttem le kaput nyitni" (=márkás új cipő, csak látszik, h volt már a lábán:D), milyen a hajuk, milyen a körmük....:)

egyébként a régészet engem mindig érdekelt, izgalmas a témája, és autista vonzódást érzek az aprólékos pepecselős miliméterpontos munkák iránt. de mikor Az ősember MAgyarországon című kedvenc könyvemben olvasom, h februárban -20 fokban terepmunkáztak, mégis örülök neki, h nem terepen kell kiélnem az autizmusomat.:)

Dzsoni Kráncs 2012.02.06. 11:35:27

@vitaygeorgina: Köszönöm!@Hadrian77: Valamint:ahol a büdös,ott a meleg!@Ernoke: Tényleg igaz,május közepe táján már nem mennek a napra,eső vagy 10 foknál hűvösebb idő esetén se,jellemző beírásaik fácsén:
-geci esső min ek essik
-faszom má melekbe
-dikmá megin essik
-buzi szél fujik megin
@Blassius:Mondjuk a mezítláb járás kemény lehetett,pont tegnap volt a híradóban,hogy vhol fagyszünet lesz,gondoltam de jó a kölyköknek,korizhatnak,szánkózhatnak,játszhatnak a hóban,erre a "micsinászahirtelenjöttszünetben" kérdésre a tévézés meg az alvás volt a válasz,azt már nem is mondom,hogy az igazgató azt hazudta,nem a fűtésszámla miatt lesz szünet,hanem mert senki sem várhatja el a kisgyerekektől,hogy ilyen hidegben kimenjenek az utcára.Persze,szegény csóróknak jobb lesz a fűtetlen putriban,mint a fűtött suliban.Ja,és persze majd szombatonként pótolni kell.

2012.02.06. 11:35:35

@Ernoke: én nyáron mindig meglepődök, mert felénk elég sok mászkál olyankor:)

Drago Brutic 2012.02.06. 12:04:50

Ez volt már? (kicsit hosszú)
+15°C:
- Spanyolországban az emberek téli kabátot és kesztyűt húznak.
- A Finnek kifekszenek napozni.
+10°C:
- A Franciák hiábavalóan próbálják bekapcsolni a központi fűtést.
- A Finnek virágokat ültetnek a kertben.
+5°C:
- Az Olasz kocsik nem indulnak.
- A Finnek még kabriókat használnak.
0°C:
- Megfagy a desztillált víz.
- A Vantaa folyó vize kicsit sűrűbbé válik.
-5°C:
- A Californiaiak a fagyhalál küszöbén állnak.
- A Finnek még egy utolsó roston sütést rendeznek a szabadban a tél beállta előtt.
-10°C:
- A Britek fűteni kezdenek.
- A Finnek hosszú ujjú pólót vesznek.
-20°C:
- Az Ausztrálok elmenekülnek Mallorcáról.
- A Finnek Szentiván éjjét ünneplik. Beköszönt az ősz.
-30°C:
- A Görögök halálra fagynak, és eltűnnek a Földről.
- A Finnek elkezdenek házon belül mosni.
-40°C:
- Párizs összeroppan a hideg súlya alatt.
- A Finnek sorban állnak a Hot Dogos standok előtt.
-50°C:
- A jegesmedvéket kimenekítik az Északi Sarkról.
- A Finn hadsereg elhalasztja a téli túlélő gyakorlatát a gyenge időjárásra hivatkozva.
-60°C:
- Korvatunturi (A Télapó otthona) befagy.
- A Finnek kivesznek egy filmet, és otthon maradnak.
-70°C:
- A pót-Télapó délre költözik.
- A Finnek kicsit idegesek lesznek, mert a Koskenkorva vodkájukat már nem tárolhatják a szabadban. A Finn hadsereg megkezdi a túlélő gyakorlatot.
-183°C:
- Az ételben található mikróbák elpusztulnak.
- A Finn tehenek a gazdájuk hideg kezeire panaszkodnak.
-273°C:
- Minden atom alapú molekula mozgása leáll.
- A Finnek csak ennyit mondanak: " ßasszameg, de hideg van ma odakint."
-300°C:
- Befagy a Pokol.
- A Finnek megnyerik az Euroviziós táncdal fesztivált...

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2012.02.06. 12:05:53

@Ernoke: hahajj, Gáboriné Csánk Vera: Az ősember Magyyarországon... szerintem azóta nem kölcsönzik ki a nyíregyi könyvtárból mióta egy évig nem vittem vissza. Egy világ omlott össze bennem mikor megtudtam, hogy a "charentien" és a "mousterien" kifejezéseket nem úgy kell kiejteni, ahogy le vannak írva :-)
Eddigi legbutább ügyfelem az valahol az M3 és kapcsolódó ásatások közelében volt kubikos, ha még egy hajszállal butább szerintem meg se vádolják, minthogy a Btk. személyi hatálya a moszatokra nem terjed ki.

Modor Tibi · http://modoros.blog.hu 2012.02.06. 12:06:28

@Drago Brutic: ez undorító, főleg a nagybetűs népnevekkel :O

SzocsO 2012.02.06. 12:12:02

A télivel tökéletesen egyetértek, pontosan ezt mondom én is, kivéve, hogy január első hetében már tavasznak kéne lennie. Tavasz,nyár király, kánikularajongó poszt minden szavával egyetértek, az élet 40 foknál kezdődik; ősz meg tökmindegy, jóaz.

2012.02.06. 12:32:03

Én már régóta tervezem, hogy áttelepülök Mallorcára (a 17. szövetségi államba, ahogy itt mondják.) Egy időben motivációként a Palmai időjárás volt az alap a kezdőlapon. Utálom a hideget, kiütéses leszek tőle. Az utóbbi 2 telet a bajoroknál töltöttem, itt ugyan az van mint otthon.Bár tavaly a februárt Glückstadban is megszívtam.

Kezdek sapnyolul tanulni: zapatilla deportiva, ugye milyen jó hangzik? Pedig csak azt jelenti, hogy sport cipő.

Ernoke 2012.02.06. 13:00:41

@Professor Pizka: hihetetlenül jó az a könyv, nekem a kedvenc szavam belőle az "életigény":)

@SzocsO: na ugye hogy igazam volt abban a posztban? az én életigényem is hasonló.:D

comad 2012.02.06. 14:09:08

Igaz, igaz, mintha magam mondtam volna...

a_fater 2012.02.06. 15:28:11

Én szintén idegesítő lehetek, mert túlzott évszakimádó vagyok, azaz örülök, hogy négy évszak van idehaza.

Modoros megjegyzéseim általában:

[télen] "nincsen hideg, csak szar ember"; "ha nem jéghokiztál még soha befagyott tó jegén, akkor bizonyára buzi vagy"; "végre fehér embernek való idp van"

[nyáron] "oké hogy most meleg van, de legalább az összes suna nekivetkőzött, meg jobb ez még mindig, mind az extrém téli hideg"

Amúgy tartom a véleményem, hogy a rekkenő hőséget jobban viselem, bár érdekes, hogy a mostani "katasztrófahideg" eddig egész elviselhető - igaz, irodai dolgozó vagyok...

lr 2012.02.06. 16:45:00

Szép ez, jó ez. :)

OFF: ugye lesz superbowl-poszt? Bár részben már egy korábbi lefedte.
(Értsd: ha létezik modorosabb a sport csinálása helyett a nézésénél+annál, hogy pontosan tudod, hogy Eusebio bal nagylábujjának a '86-os Barca-Real BEK döntő után milyen sajtéhoz hasonlított a legjobban a szaga, akkor az az, ha mindezt egy itthon nem létező sport kapcsán műveled - majd ahelyett, h megtartanád magadnak az örömödet, elárasztod vele a Fácsét.
Minősített esete, mikor az ilyen jellegű műveltséggel felvértezett user szénné aláz Honfoglalón a (sport)történelmi kérdésekben, de egy minimális nyelvérzéket(/horribile dictu: tudást), számítástechnikai vagy fizikai ismeretet (azaz bármit,aminek a mindennapi életben is hasznát lehet venni) igénylő kérdésben egy 9 éves is besíratja.
(Az igazán szép persze, h az ilyen kérdések elég rendesen alul is vannak reprezentálva a játékban. :P))

sorica123 (törölt) 2012.02.06. 19:14:07

@yenoee: néha nem tudom megállni, amikor valahova bejön egy ilyen azzal, hogy JAJ de meleg van, hogy rá ne kontrázzak, hogy az ég megáldjon, télen tőled hallgattuk doszt, hogy jajdehidegvan, egyé má bokrot...
Ami engem bosszant: _évszakokat_ szeretnék. Ne márciusban zuhogjon a hó, nyáron meg ne végig ződtaknyos idő legyen. De valagba is rugdalnám magam, ha késztetést éreznék, hogy ezt ötpercenként elpampogjam még a mindenek öreganyjának is... A másik aranyosság meg, amikor óriásirettenetes embertelen katasztrófának kiáltják ki, hogy februárban esik a hó. Mert az az egy tény, hogy ezt úgy tálalják, mintha tök tudja, mi történt volna, holott ez az évszak sajátossága, és visítófrászt nem igazán érdemes tőle kapni minden létező csatornán.
@a_fater: ez meg a másik, az ilyet tenném ki hűlni az udvar sarkába, ha már így belelendült. Fehér ember, lesz az még kék is, akkor bejöhet.
@Drago Brutic: és a végén mínusz kurvasoknál: már a szesz is megfagy - az oroszok baromi mérgesek. Tipikus béna humor, kínjában egy-egy ponton beröhög az ember, de ez a hülye nagybetűzés például teljesen bambaság, angolok írják naggyal népnevet is, és kb ők az egyedüliek ezzel (németek oké a másik, de ők az összes főnevet).
@Frengi: csak ne legyen sok ilyen szavalós kollégád, mert akkor kapsz agyhugyot pillanatok alatt.
@Ernoke: jaj. Ettől őszülök - nembazzeg, nem vagy büdös, és tuti, hogy nem is fogom azt lesegetni, hogy van egy egy gramm kosz a cipődön. Ugyanis én nem vadászom a hibákat se cigányon, se hottentottán, viszont a látványos, túlvariálós töketlenkedést (nem a lassúságot, hanem tudod, amikor kb szaggatott vonalban halad aember) egy elég nagy hibának tartom kapásból:)

nagysuhi 2012.02.06. 20:30:49

@b̶̸͜͠à͜͡c̷̸͟͠h̴̢͠͏t̨͘͢͠e̶̕͞r̵̷̛ḿ̵̛͟͏a̵̸͞ń̸̶: a ventillátort mióta lett divat egy l-lel írni?
Miért? Fülig Jimmy is így írta.

A Tyne folyó déli partja 2012.02.06. 20:33:08

a fenti emberke költözzön ki ide, itt mínusz két foknál már sarkköri időjárást emlegetnek, plusz 22-nél meg már kánikulát. szerintem pont jól érezné magát. hó az idei télen eddig kétszer esett, egy óráig se maradt meg. tavaly kb. egy hétig volt, abban volt egy méteres is.

Ocel0t 2012.02.06. 22:13:45

@Drago Brutic: False: a víz 4°C-on a legsűrűbb.

2012.02.06. 23:01:01

@A Tyne folyó déli partja: szerintem az angol időjárás a legjobb a környéken, én nagyon kiegyeznék vele. Télen ne legyen hideg, nem baj ha nyáron sincs meleg, úgyis melózni kell, majd haza megyek szabira és átmelegszem.

Szerencsére itt azért olyan nagyon meleg nincsen, emlékszem egy nyáron Hamburgban a 30 foknál már hőség riadót fújtak. TAvaly télen meg Bonnban azt mondták, hogy a Rajna völgyben sosem havazik, hát havazott, már novemberben, és el sem olvadt. Majd szét fagytam, asmikor a Rajna hidon kellett átmennem. Aztán Bajor országban is nagy tél volt, csak reménykedtem hogy februárban SWH-ban nem lesz hideg, hát kurva hideg volt, vízszitesen eső esővel, tudod az a gonosz,aprószemű, ami mintha nem is lenne, de szarrá ázol.

Itt NRW-ban elég tűrhetőek voltak a telek - eddig, de már Hamburgban is -11° van, csak Rügenen van -2.

Most itt az oberfrankoknál Nürbergben ugyan olyan hideg van, mint mindenhol Európában, + fokok talán csak Olaszországban vannak, na persze Palmán 15 fok, sőt Barcelonában is csak 10 fog volt ma.

mojoking77 2012.02.07. 00:27:44

Mindeniknek, aki nyavajog a tel miatt, uzenem, hogy most epp szivesen cserelnek veluk. Tegnap, melo kozben gyakorlatilag rak vorosre egett a fejem, meg a nyakam, hiaba kentem magam bamivel... Ugyhogy tegnap ejszaka alvas helyett nyavajgast produkaltam, most meg csak kovalygok ossze vissza mint valami rossz zombi.. Raadasul ma, hogy nem kell kimenni site-ra dolgozni, kimondottan kellemes kicsit felhos 27-28 fok van.. Hala a jo egnek :(
Csak egypillanatra a post-hoz is hozzaszolva, a feketek nem birjak a meleget.. Anno rengeteget eltem naluk, es 30 fok felett ok nem mennek sehova, csak ha feltetlenul muszaly, es akkor is szigoruan esernyovel a fejuk folott.. Rem mokas nepseg amugy, mert 20 fokban meg marelokerul a sapka sal kesztyu kombo....

mojoking77 2012.02.07. 00:30:22

@A Tyne folyó déli partja: Ireland vagy UK? Bar tavaly allitolag komoly tel volt az angoloknal. Vagy az mar ket eve volt? Fene sem emlekszik igazan..

Ernoke 2012.02.07. 09:51:14

@mojoking77: hol laksz? várj meg, megyek oda.:)

(tegnap fél óra kintlét után sikerült 165/115-ös vérnyomást és 130-as pulzust produkálnom, azt hiszem, rokkantosítanom kellene magam mínuszban:D)

mojoking77 2012.02.07. 10:26:13

@Ernoke: OK, gyere. Bar valamivel 34 ora felett van az ut, de altalaben megeri. Csak tegnap pont nem az altalaban volt. Tenyleg ugy nezek ki, mint aki befestette magat voros festekkel. Anno, mikor nem messze innen nyaraltunk, es a ket labfejem egett hasonloan romma, mar megfogadtam, hogy inkabb nezzenek idiotanak, de 2-3 orankent kenem magam, na most erre tegnap nem volt lehetoseg sajnos. Raadasul egy rohadt domb tetejen volt a site, pont 0 darab arnyekkal, es draga kollegaim tobb mint 4orat szenvedtek az 5 perces melojukkal, amit megkellett varnom, hogy a sajatomat is meg tudjam csinalni...
Amugy Magyarorszagon lakok, csak dolgozni jarok kulfoldre.. Most epp ket honap Uj Kaledonia..

Kiddy (dugnám nikki sixx-et!) 2012.02.07. 13:00:54

Meg azt is hallottam, hogy a légkondi amúgy sem egészséges, mert hizlal.

Na, ennél a pontnál hangosan felsírtam...

Kiddy (dugnám nikki sixx-et!) 2012.02.07. 13:20:50

@b̶̸͜͠à͜͡c̷̸͟͠h̴̢͠͏t̨͘͢͠e̶̕͞r̵̷̛ḿ̵̛͟͏a̵̸͞ń̸̶: Régóta, amióta a briliánst, az aligátort is úgy írjuk. Mert úgy írjuk, hiába van két l az eredetiben. Lásd tenisz. Nekem van egy 1930-as könyvem, abban még tennisz van írva.

Édy, aki Endre 2012.02.07. 13:22:29

Pedig: ventilátor, aligátor és mamut.

Muszáj megélniük az akadémikusoknak is. :)

A Tyne folyó déli partja 2012.02.07. 21:28:48

@mojoking77: UK. tavaly volt, a komoly tél, egyszer esett kb. egy méteres hó, s meg is maradt egy hétig. meg még párszor esett némi hó,volt hideg is.

Dzsoni Kráncs 2012.02.08. 15:03:34

@Hurrá Torpedó: Nálunk is,csodálkoztam is,hogy mit keres az etetőben :-)
süti beállítások módosítása