Ellepik az ingyenélők a Pastramit?

2011/12/18. - írta: Modor Tibi

Tisztelt Vezetőség!

Az idei évben többször is felmerült bennem a gondolat, hogy írok Önöknek, de a mai nap végképp arra sarkallt, hogy leírjam zavaros gondolataimat a Pastrami Étterem tevékenységével kapcsolatban.

Törzsvendégnek - becsült törzsvendégnek mondhatom magam a Pastramiban, már a panyovás időkben is gyakran fordultunk meg erre a családdal - a Skála Sprintben vettük a legendás sípolós cipőt a gyerekeknek, és vásároltunk a Cash & Carryben is elégszer. Micsoda öröm volt, amikor megtudtam olyan 5-6 évvel ezelőtt, hogy világszínvonalú éttermet terveznek ide a Sun Palace alá fúziós látványkonyhával, ahol a hagyományos magyaros ízeket ugyanúgy fellelhetjük, mint a német, amerikai vagy olasz specialitásokat... braisingelt marhapofa, tafelspitz, guinness-szelet - ráadásul a kategóriában nevetségesnek számító árakon, kiváló minőségben. Mindezzel együtt jólöltözött, jól szituált, fizetőképes, igényes és ízlésesen felöltözött, kulturáltan viselkedő látogatóközönség. 

Aztán történt valami. Mintha elkezdett volna hígulni a vendégsereg. Túlságosan emberközelivé, bohémmá, családcentrikussá kezdett válni a hely: először a biciklisták, magukat művésznek képzelők jöttek egyre nagyobb számban, aztán hétvégenként a családosok a játszóházba... Én, aki már százezres nagyságrendben költöttem a pénzemből az Étteremben, először izzadt kerékpárosokat kell elviseljek a teraszon, majd a vasárnapi ebédnél sivalkodó, neveletlen gyerekeket. És ami még rosszabb: ideszoktak a környékbeli kispénzű panellakók is: megneszelték, hogy 400 forintért kiváló csapolt cseh sört kapnak, ennyiért már Ászokot is alig kapsz... mellé harapnak valami előételt, és ott terpeszkednek a többi rendes ember között ilyen diszkós ruhákban, hátizsákkal.

Kérem a Tisztelt Vezetőséget, hogy gondolják újra éttermük megfelelő pozicionálását, mert így a fizetőképes, jól szituált rétegeket hosszú távon garantáltan el fogják ijeszteni.

Üdvözlettel:

Egy talán leendő ex-törzsvendégjük.

 

/Köszönjük a Homárnak és idióta levélíróinak/

41 komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2011.12.18. 07:54:43

Hát igen, így van az, ha a promot összetévesztik az ingyen konyhával.

comad 2011.12.18. 08:15:15

Nem tudok hozzászólni, én már olyan helyre be se megyek, ahol abrosz van az asztalon, pláne ha pincér is van, mert drága. Most veszem észre, mégis hozzászólok :)

Szocio Pata (kikvogymukblog) 2011.12.18. 08:18:52

Na ez a poszt rólam szól. Rendszeresen járok az Örsre svéd húsgolyót venni anélkül, hogy vennék egy Stromrő faliszekrényt vagy Ökken sámlit. Egyszerűen csak zabálok, és az italautomatából a megengedett négyszeresét szedem ki, a bornál pedig már a csapnál lehajtok egy pohárral, majd utántöltöm. Ja, hogy nem az Ikeáról van szó? Bocs!

Szandeeekahh · http://twod.blog.hu/ 2011.12.18. 08:37:18

Fordítsuk meg a dolgot, ha minden olyan ember azt gondolná, hogy az általa megvásárolt javak mindössze pillanatnyi illúziók, melyeket egy gép állított elő neki ott iziben és amely javak semmi mást nem szolgálnak, mint hogy befogja az ő mocskos kis száját legalább arra az időre, míg elfogyasztani méltóztatik, akkor könnyen belátná, hogy valójában a vegzálása nem más, mint a birtoktudatának a megerősítése. Igen, mások is hajlandóak a játékba belemenni, azt az asztalt te foglaltad le, szúrósan nézek rád és leülök a helyedre, úgy teszek, mintha elvenném és akkor te kétségbeeshetsz és felháborodhatsz, hogy ez a tiéd.

A panellakónak pedig jár az olcsó sör a kemény munkával telt napok után.

panellakók? beszarok.
Az a te és a félhülye barátaidnak a baja, hogy nem veszi észre hogy az elköltött javak mögött komoly teljesítmény van. mondjuk munka. Amit a panellakó nem nagyon szeret, remélem az előétel előbb utóbb torkán akad és rájön hogy ha nincs a hozzám hasonló FI-ZE-TŐ vendég akkor neki nincs olcsó sör. Mert itt is én tartalak el, amikor a kukából zabálod a maradékot azt is csak azért teheted mert én kidobtam.

Modor Tibi · http://modoros.blog.hu 2011.12.18. 08:41:15

Gyerekek, aki vasárnap reggel 8-kor blogot olvas meg kommentel és nem alszik, az BETEG.

Frick László Emlékzenekar 2011.12.18. 09:07:08

@Modor Tibi: És a jószágot ki eteti, feji meg minden? Magadfajta városi paraszt alhat reggel 12-ig, akkor megfeji naz egyszemű kígyót, elhiszen, de a magamfajta vidéki tajtparaszt éjfélkor indul az útjára, mint a gyönyör, basszusgitározd meg a kurzív eget!

2011.12.18. 09:10:59

@Modor Tibi: nem vagyok beteg, csak dolgozom, bár tudom, hogy egyeseknek ez már aberációnak számít.

Szandeeekahh · http://twod.blog.hu/ 2011.12.18. 09:25:51

@Modor Tibi: és aki reggel hétkor tesz ki posztot?

Szocio Pata (kikvogymukblog) 2011.12.18. 09:33:41

@Modor Tibi: Na, csak ne csodálkozz akkora szemekkel, mint a Kis herceg, akinek éppen grannypornót vetítettek. És még örülj, hogy itt toljuk, nem valami sokkal durvább oldalon.

altoid · http://altoid.inda.hu/ 2011.12.18. 09:43:19

Nem tudom miért, de valahogy az az érzésem, hogy tulajdonképpen ez a poszt is a törzskommentelők szívatását célozza, még ha a szokásosnál szellemesebben is.

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2011.12.18. 11:57:41

@altoid: á nem, a homáron megjelent egy levél, ahol egy idióta sérelmezte, hogy karácsony felé az IKEA tele van paraszttal akik az ingyen kóstolókra csődülnek oda és ezzel őt a modoros faszagyereket megfosztják a feelingtől hogy nyugodtan vásárolhassa meg a Nakktkasten éjjeliszekrényt és a Staamppedli akvavit-pohárkészletet. Ennek a parafrazeálása az írás.

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2011.12.18. 12:12:06

@Professor Pizka: "Már a klubba sem mehet el úgy, hogy ne koldusokba botoljék az ember" (Oscar)

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2011.12.18. 12:13:51

@vészmadár (pica pica): még jó, hogy a Finnucci testvérek vannak. (modoros filmidézgető nap?)

Romboljuk le a modern világot... (törölt) · http://www.youtube.com/watch?v=9vq63q45qfk 2011.12.18. 12:51:24

@Professor Pizka: olvastam azt a levelet, tuti hogy nagy ragasztott műkörmökkel írta a szerző akinek strasszos telefonja van

Romboljuk le a modern világot... (törölt) · http://www.youtube.com/watch?v=9vq63q45qfk 2011.12.18. 13:05:11

@Szandeeekahh: jó hogy a fizetőt így írtad, hogy: FI-ZE-TŐ. Ezentúl én is így fogom. E-ZEN-TÚL!

manson karcsi · goo.gl/FVvVX 2011.12.18. 13:05:37

hehe, én is olvastam az ikeás nagyonsokpénzt otthagyó törzsvendéggel. proliországban mit akar?

Reális Randolf 2011.12.18. 13:19:06

@Modor Tibi: Jó reggelt! Egyet értek veled Tibus. A parasztok meg dógozzanak (fejjenek, traktorozzanak stb.)

Traktoros Pista 2011.12.18. 13:24:21

Itt már kommentelni sem lehet rendesen a sok proli meg véletlenül idetévedt bértollnok mellett. Felháborító, hogy nem csupán az én kommentjeim olvashatók itt a közjogi méltóságok hozzászólalási mellett.

Zorita 2011.12.18. 13:43:34

"a Skála Sprintben vettük a legendás sípolós cipőt a gyerekeknek, és vásároltunk a Cash & Carryben is elégszer" :D
- és ha így rosszallóan ingatjuk a fejünket neki, hogy bizony, lehet, hogy nem volt az mégsem elég annÓ, akkor szegínyke elkezd tikkelni, és ír még egy levelet a homárnak. hát, ezek is csak egy bizonyos pontig szórakoztató emberek, az biztos... :))

2011.12.18. 14:03:48

Én utálok elfogani olyan poromos ajándékot, ahol egyébként nem vásárolok, vagy semmi közöm hozzájuk.

Elveimmel ellentétben tegnap még is elfogadtam egy SPD-s mikulást, de haza hoztam a betegemnek, feltételezve, hát ha ő szimpatizáns (agyvérzés után nem tud beszélni, így szerencsére nem tudja elmondani).

Az Apotheke ajándékokat azonban mindig lenyúlom, mert mindig kis praktikus cuccokat adnak, mint sampont, mini krémet, körömollót, meg ilyeneket, a betegeim semmit nem látnak ezekből, ezt úgy tekintem mindig mint a jutalékot, elvégre az én döntésem, hogy melyik patikába megyek.

Általában jó esik ha valahol vásárolok és ajándékot adnak, feltéve ha az valami praktikus, pl, bevásárló kocsi csipből már annyi van, hogy akár vissza sem kellene vinni a kocsit, de amikor elmentünk egy BNW bemutatóra az ott kapott lufiktól igyekeztem rövid uton megszabadulni, az első sarkon elengedtem, hagy repüljön.

A Tyne folyó déli partja 2011.12.18. 14:05:45

@Professor Pizka: ja, meg kifejtette párszor, hogy ő milyen sok pénzt ad ki, és ezért micsoda sértés, hogy ott prolik is vannak. bár azt szeretné tudni, hogy honnan is tudja, hogy aki az étteremben kajál, az mennyit is költött előtte a boltban. elkérte a számlát?

2011.12.18. 14:13:24

zseniális reflekt a homáros ikeás szörnyedményre! magam sem hozhattam volna létre jobbat. :)

2011.12.18. 14:28:20

Az egyetem is kurva jó munkahely lenne, ha nem lennének hallgatók.

Romboljuk le a modern világot... (törölt) · http://www.youtube.com/watch?v=9vq63q45qfk 2011.12.18. 14:42:46

Az a lófejű szoci csaj is attól parázott hogy a homokozóban csóri gyerekekkel játszanak az ő szocialista nem csóri gyerekei.

mrbateman 2011.12.18. 16:09:50

@Blassius: Á ugyan, csak elővigyázatos!

Nem akarja, h. 15 év múlva koszos körömmel ujjazzák meg a gyereket (most nem tudom, lehet, h. fiú, de ma már ez sem garancia) egy szabadtéri ottalvós fesztiválon! Jobb az ilyet tudatos nevléssel megelőzni!

Édy, aki Endre 2011.12.18. 17:38:08

@Blassius:

A klasszikus...

„Harcra fel és irány a legközelebbi játszótér, aminek persze zártnak és EU-konformnak kell lennie, mert a tudatos anyuka egyik rémálma a homokban lerakódott kutyapiszok által okozott vakság. A mi esetünkben a kiválasztott park a Szent István park, ami szép, gondozott, tiszta és jól szituált szülők látogatják csemetéikkel. Több hónapos játszóterezés, ismerkedés után pedig szépen lassan kibontakozik előttünk a játszóterek világa. Sokfajta anyuka van, de az én kategorizáló elmém nem bírja ki, hogy különféle csoportokat ne állítsak fel.”

Édy, aki Endre 2011.12.18. 17:46:33

"A beszoktatás harmadik napján adtam fel. De később kiderült, hogy nem volt szerencsénk, mert a leglelketlenebb bölcsis nénikhez és a legrosszabb szociális helyzetű csoportba kerültünk, mert ott volt üresedés."

medvedr 2011.12.18. 19:00:51

A SOK PROLIT EL KELL KÖLTÖZTETNI, MERT MÁR HELY SINCSEN!(Én is éppen költözködöm.)

Mogyoró007 2011.12.18. 19:21:11

Én nem vagyok panellakó és megengedhetem magamnak a drága helyejet. Emellett szeretek bringázni és hatafelé tekerve megállni egy limonádéra. Kikérem magamnak ezt az ostoba posutit. Úgy ahogy van hülyeség. Én is törzsvendég vagyoj. A poszt írója mindössze alacsony tűrésküszöbbel rendelkezik. Inkább maradj otthon, ott nem zavar senki...

Mogyoró007 2011.12.18. 19:30:20

Bocs az elírásokért, de proli módon a telefonomon kommentelek...

2011.12.18. 20:21:43

@altoid:

Lassan tényleg nem ártana már szervezni egy usztafkát a bloggerek meg a törzskommentelők között valami hangulatos budai parkerdőben. Csak a bujkáló feszültség levezetése végett, hogy aztán helyreálljon a béke.

A homáros poszthoz: egy régebbi Morrison's-os írás sajnos túl magasra rakta lécet, de mindenképp szuper ez is.

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2011.12.18. 20:31:10

@tff: el bírom képzelni Kurtz ezredest a két alkarból megtartott Gatling-rendszerűvel :-)

Styxx 2011.12.18. 23:05:20

@tff:
Ikea-játszóházban

kavicsq 2011.12.19. 12:23:36

Felháborító...egy panelház tövébe épült, tényleg vonzó kis étterembe, bejárnak a panlellakók is. Ráadásul úgy, hogy a pénztárcájuknak megfelelő a hely...hogy hol élünk...a pofám leszakad..

magyar-magyar szótár 2011.12.19. 12:43:24

@kavicsq: Az egész Fogarasi út le Rákosistenhátamögéig tele van olyan alakokkal, akik még nem olvastak soha gyerekszoba, Strange and fashion Dizájnpumpa és más hasonlóan kreatív blogokat! Életükben nem lájkoltak egy jót, kérdem én, mit keresnek az IKEÁ-ban??? Nincsen szűrés vagy előzetes moderáció, ami után csak a kívánnatosak jelenhetnének meg, pl a zselétől műzsíros hatású hülyelyányfrizurcsi anycikák meg apcik azokkal az édybabbu kenguruzsakcikkal? Keresztben vidámcsíkos gummicsimma és kópékalap meg nejlonindián kötöttsappili.
Szóval a Szlovák út kertvárosi részein lapuló szőrsapós bundáskenyérszagúakról se feledkezzünk ám meg!

Ernoke 2011.12.19. 12:55:38

a nem megfelelő szociális elemeket, úgyismint emósok, nyugdíjasok, rockerek, csellengő fiatalok, nyilvántartásba kéne venni, és kitiltani őket az olyan helyekről, ahová normális, tisztességes emberek járnak. ha ezek után sem húzzák meg magukat, le kell rombolni az otthonaikat, és az ott ásott tömegsírokba kell őket belelőni, h legyen hely a lakóparkoknak is.

ingyenmedve 2011.12.19. 13:15:07

@Ernoke: szerintem a Homárban az egyik csúcs a dekopírfűrészes volt. Egy Kopéros Homár Sü[ne]gére című blogba heti 2-3 pocsékárut termelne föl a Homár Blog szorgos blogjobbágysága önkéntelenül

gyorossyerno 2011.12.19. 14:57:12

Az eredeti Homáros-Ikeás poszt tényleg bicskanyitogató, de elsősorban azért, mert túlpörgette a posztoló.

A helyzet az, hogy tényleg rohadt idegesítő tud lenni néha, hogy a ragadványtevékenységek nehezítik az eredeti funkció betöltését. Budakalászi CORA-ba járok, és bizony idegesít a sok kóstolgató-mániás, akik képesek sorba állni 3 gramm ingyensajtért, és akik miatt nem lehet közlekedni a sorok között. És egyre többször kapok el olyan beszélgetést vásárló-csapattagok között, amiben azt ellenőrzik, hogy nem hagytak-e ki valami kóstolást, meg megy a rikácsolás a zasszony részéről a férjnek, hogy hova sietsz, még nem is "kóstoltunk".
Azaz már neve is van. Rettenetes.

Nem jobbak ám ők, mint akiknek hétvégi program a plázában nézelődés...
süti beállítások módosítása