Szomorúan távozom

2011/12/16. - írta: Kurtz ezredes

Ma ismét olyasmivel voltam kénytelen akaratomon kívül szembesülni, ami sokszorosan haladja meg ingerküszöbömet. Azt hiszem nem vagyok egyedül, amikor végre azt mondom neked, elég volt! Elég volt ebből! Emberi és erkölcsi kötelességem azt diktálja, hogy ebben többet nem szabad részt vennem. Fájó ez ám, hisz oly hosszú időt töltöttünk el egymással, s oly gyümölcsöző volt minden alkalom. Nem bírom azonban tovább nézni, tűrni, hallgatni ezt. Ez nálam elvi kérdés. Megadtam a lehetőséget, hogy változtass. Szóltam, figyelmeztettem, óva intettem többször is. Hol halkan, hol kicsit hangosabban, hol toporzékolva. Lehet, mégsem volt elég erős a hangom, hogy áttörje a hallgatás bűnösen vastag falát. Lehet, hogy ezért az egészért bizony engem is terhel felelősség, de az önvizsgálat napja legyen más, mert a mai nap a búcsúé.

A búcsúé, ami mindkettőnknek fájdalmas ugyan, de hosszú ideje érett már. Érett már, mert olyan irányba haladsz, mit haladsz, egyenesen száguldasz, robogsz ezzel a szerelvénnyel, amely csakis szakadékba vezethet. Ma Magyarországon olyan káros folyamatok zajlanak, amelyek veszélyeztetik a stabilitást és a társadalmi békét, a te tevékenységed pedig nemhogy ezek ellen szólna, de sokszor még lovat is ad a szélsőségesek nyerge alá. Pedig olyan szépen indult minden. Nagyokat kacagtunk jobbnál jobb, szellemesebbnél szellemesebb szösszeneteiden, de a fránya politika mindenhova beszivárog és megmérgezi a környezetet. Persze én tolerálom, ha valaki más világnézeti alapokról szemléli a dolgokat, de azért azt már nem, hogy ennyit foglalkozzon a politikával. Jó, persze, ha azon az oldalon lenne, amelyiken én, akkor bizonyára távolabb lenne ez a bizonyos mezsgye, nem tagadom.

Szóval a lényeg az, hogy ennyi. Ne keressük tovább egymás társaságát. Tényleg ne. Megyek, távozom. Tényleg. Nem viccelek. Ez most nem poén. Soha többé nem fogok visszatérni ide, illetve megfontolás tárgyává teszem, hosszú idő utáni megfontolás tárgyává. Ha képes vagy belátni a hibáidat, bűneidet, képes leszel végre megújulni, akkor talán még lehetünk partnerek. Szóval akkor ennyi. Tényleg. Most még nézzük egymást, de nemsokára hátraarcot csinálok, és óvatos léptekkel megindulok előre. Persze azért adok esélyt, és néha-néha vissza fogok tekinteni rád, óvatosan, szemlesütve, hogy hátha meggondolod magad, de ha nem, nem. Tényleg elegem volt, mondtam már. Szóval akkor legyen meg, és mondjuk ki egymásnak: Szervusz, a viszontlátásra!

...

Naaaaaaa, Róbert Gida! Micimackó! Ne csináljátok már ezt! Fogjátok meg a kalapácsot és szögeljétek vissza a farkamat a helyére! Úgy sokkal könnyebben vissza tudtok húzni a Százholdas Pagonyba, ami nélkül egy hetet sem bírok ki, és nyilván az se bír ki nélkülem. Ugye, engem szerettek igazából legjobban a játékok közül? Hát én vagyok a legszebb, legnagyobb és legdrágább, én ülök a leghosszabb ideje a sarokban. Nyilván engem szerettek. Tudom én jól.

Ugye?

116 komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ernoke 2011.12.16. 10:30:16

@eastern sugar: én szinte egyik politikás Kurtz-posztból sem értek semmit. sem elég okos, sem elég olvasott nem vagyok hozzájuk, plusz még nő is, ami szintén nem használ az ügynek. úgyhogy szerintem nem ciki, valószínűleg nem leszünk értéktelenebb emberek ettől.:)

Édy, aki Endre 2011.12.16. 10:36:01

Munkám során gyakran találkozom emberekkel. Igyekszem ebből kifolyólag teljes életet élni, mert csak így érthetem meg őket. Az életfilozófiám röviden összefoglalva annyi, hogy: "Szeress, tisztelj, becsülj, tolerálj, ismerd Önmagad, s ha hibázol, megbocsájtanak. Ha pedig nem bocsátottak meg, akkor nem voltál számukra eléggé fontos, de ez nem a Te hibád. Ez senkinek nem a hibája, mert emberek vagyunk. De ha "jó ember" vagy egyre többeknek válsz majd fontossá. De ha bántanak, csak addig tűrd, amíg Neked nem válik fájdalmassá! S ne hagyd, hogy viszonzás nélkül kihasználjanak!"

Ez a blog nem erről a megértésről szól. Ez a blog egyáltalán nem vicces, mert tele van trollokkal. Megyek is innen.

mrbateman 2011.12.16. 10:37:04

@Brother Love: Jól nyomod ezt a fősikolás, multis vonalat, kezdem azt hinni, h. valami törzskommentelő vagy kamu nick-el!
Ha mégsem, akkor viszont még mindig nem érted az egészet, foggalmad sincs hol jársz ember! De mindegy toljad csak, jó a műsor!
Ja és ne gondold azt, h. mi nem végzünk komoly, produktív munkát csak azért, mert 12 perces válaszidők vannak, amiből 10 perc a várakozási szünet, továbbá reggel 8-tól du 4-ig be vagyok jelentkezve! Persze ezt te nem értheted!

Jakab Andor 2011.12.16. 10:45:15

@Brother Love:

"Egy ilyen témáról vicceskedni nagyon nem szép, ezért én sem tudtam nevetni."

Ehhez csatlakoznák magam is szerény farmermellényben. Az ilyen téma kérem szépen egyáltalán nem vicces. Normális országban be kéne tiltani, de hát mire számítsunk olyan országban, ahol ez van? Én is csak azért maradok, hogy mondhassam, hogy megyek. Ez az utolsó megmaradt kis örömöm. Amíg hagyják mondani, hogy megyek, maradok.

2011.12.16. 10:52:33

Örömmel látom, hogy vannak még jóérzésű, értelmes EMBEREK, akik nem csak a fikázásban élik ki magukat, a saját elrontott életük miatt.

mrbateman, te meg bisztos valami hivatalban mereszted a segged a 'zénadómból, mert se tehetséged, se bátorságod, se szorgalmad nincs ahhoz, kikecmeregj az önsajnálat langyos pocsojájából!!!!!! De ne keseredj, tanulni sose késő, hiddel, vannak lehetőségek, bár talán te tényleg reménytelen vagy, na megyek is innen, csá.

persicsbalint 2011.12.16. 10:52:56

Kurtz, ez egyre rosszabb lesz. A modorosblog nem aktuálpolitikai köpköde.

Jakab Andor 2011.12.16. 10:58:50

Csak annyit még, hogy megírtam a facebookon is, hogy mindennek van határa. Szóval nem csak innen búcsúzom, hanem ott se kommentelek többet és nem is lájkolok.

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2011.12.16. 11:00:55

@Hadrian77: modoros barkácsoló, valójában eléggé fakezű volt már?

Nadiposzi (törölt) 2011.12.16. 11:02:10

Kurci-Murci! Nem folytatnád a Gyűlölt Ellenségeinket inkább?

2011.12.16. 11:04:11

@Professor Pizka: Már fogalmazódtak meg bennen gondolatok, persze a nálam szokásos besorolásos-kategorizálos módon, hiszen barkácsolóból is több alfaj van (született kétbalkezes; lelkes, de balfasz, mindent megoldó kókány, idegesítő vérprofi, stb.)

2011.12.16. 11:04:17

@Professor Pizka: nem tudom, de én nem tudom megírni, folyton be van kötve a kezem és úgy nehéz gépelni...

mrbateman 2011.12.16. 11:05:48

@Brother Love: Már megint magadat minősíted azzal, h. másokról alkotsz elhamarkodott véleményt!
Engem a kóborkutyák neveltek fel a mecseki vadonban, nekem nem volt meleg bundám, lógó szőrtelen fasszal négykézláb, falkábaverődve kóboroltam a Pécs környéki lankák jelzett turistaútjain, meg kellett küzdenem minden szem csipkebogyóért, minden hátrahagyott szemetesszatyorét.
Szóval messziről indultam, de mára kibaszott menő IT szakember vagyok a BMW-nél Münchenben,...az itteni főnökömre ráborítottam az asztalt, amikor vérig sértett azzal, h. megjegyzéseket tett a hivatali pálmafás bermudagatyámra, a pénz nem volt olyan rossz, mert a nettó 4,5 misi megvolt havonta, plusz a bónusz (az éves fizetésem 150%-a)...úgyhogy leléptem, most már persze sokkal többet keresek, és szép 5 emeletes alpesi házam van a hirtelen nem is tudom milyen müntyhenkörnyéki séé partrján...szabadidőmben tőzsdézgetek (deviza, CFD, nyersanyag, opciók), de ott sem tudok akkorát hibázni, h. ne duplázzam meg a tőkémet egy év alatt!

Úgyhogy ha valakinek problémái vannak, az szerintem inkább te vagy! Bennem nincs önigazolási vágy, tudom mit értem el! Ezt az egészet is te kényszerítetted ki, én magamtól szóba sem hoztam volna!

Black Lotus · http://labdabiztos.blog.hu 2011.12.16. 11:09:54

A Gyűlölt Ellenségeinken kimondottan kedveltelek, Kurtz, de pont ezt a témát pont most elővenni nagyon nem vicces. Sajnálom.

Szocio Pata (kikvogymukblog) 2011.12.16. 11:15:00

Megmondom az őszintét, nekem a feléig tökre bejött, annyira modorosan magyar volt, a passzív ellenállás, a visszavonulás, kéjes sértettség, Toldi estéjétől, Teleki Pál öngyilkosságától Tőkés Lászlóig, a nagy magyar búvalbaszottság, minden beugrott. Húzott a szöveg. Aztán a politikai részt és a Micimackót én se tiltakoznék feltétlenül, ha azzal gyanúsítanának meg, hogy nem értettem, mert tényleg nem értettem, de csak azért, mert kb 30 éve olvastam a Micimackót. Szóval részemről megfelezem a szöveget és azt mondom, kurvajó poszt volt.

2011.12.16. 11:21:03

@mrbateman: Kis_Csirke_(72) vagy te hozzám képest fiacskám, akinek minden szavából árad a _fusztráció_, a sértett, felkapaszkodott proli önérzete. A BMW-nél, na haggyá' má, pont a Modoroson kommentelgetnél munkaidőban, ha olyan kibaszott fontos ember vagy, mi? Takarító, talán, az lehetsz.
És igen: jó családba születtem, ahol idejekorán megtanultam egyenes háttal a széken ülve, késsel-villával enni, nem jövök zavarba, ha 4-5 féle evőeszköz van előttem, az első 100.000 oldalt pedig már 10 éves koromig elolvastam.
Persze, a magadfajta adócsaló-szlovákrendszámozó, simliskedő vállalkozó ezeket a dolgokat nem értheti meg, úgyhogy húzzál csak szépen vissza a 12 éves nagybömbidbe a szoliscsajoknak játsszad az eszed, mert engem nem versz át, te szerencsétlen!

Édy, aki Endre 2011.12.16. 11:26:30

@Brother Love:

"Kis_Csirke_(72) vagy te hozzám képest fiacskám..."

Prájszlessz. Vatevör.

Kurtz ezredes · http://gyuloltellensegeink.blog.hu 2011.12.16. 11:26:49

@Modor Tibi:
Most már megyek én is, de tényleg. Ez már nem olyan üres fenyegetőzés, mint az előbbi hetvenhárom. A felesleges hisztizésnek részemről vége, mert tényleg elhagylak.
Mennemkellszia

teljesen idióta agresszívan eszement troll 2011.12.16. 11:27:02

Hú, bazmeg, azé' kemény a Modorosblog, mert mindig, minden poszt után kiderül, hogy van aki TÉNYLEG nem érti, mi a faszom ez.

Modor Tibi · http://modoros.blog.hu 2011.12.16. 11:32:46

@Kurtz ezredes: Kurtz, ez most nem volt jó, maradjon a suszter a kaptafánál. Nem volt vicces, márpedig én röhögni szeretek ide járni. Főleg ilyen vérzivataros időkben ízléstelen ilyesmivel ironizálni. Belgrád után itt is rendet fognak vágni, meglásd!

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2011.12.16. 11:33:31

@Mitya Ivanov: Az örök érvényű hannibál-i mondás értelmében régen még a régenjobbvolt is jobb volt.

Kurtz ezredes · http://gyuloltellensegeink.blog.hu 2011.12.16. 11:36:20

@Modor Tibi:
Lehet, hogy tényleg el kéne magyarázni miről szól. Mondjuk akkor se röhögnének, de hátha végre tényleg szomorúan eltávoznának, talán két teljes hétre is.

mrbateman 2011.12.16. 11:39:29

@Brother Love: Nekem mindegy, h. mit hiszel rólam lúzerkém, de az tisztán látszik, h. annyira hülye vagy, h. még a saját kényszerképzeteidbe is belezavarodsz! Most akkor döntsd már el, h. hivatalnok vagyok a teadódból, vagy szlovákrendszámos hurkásnyakú!
Egyébként ne szenvedj mondtam, h. IT speszöliszt vagyok a BMW-nél, ilyen fontos programokat írok számítógépekre, illetve nem én, mert én már csak kiadom a munkát, meg hozzám jönnek ha valamit nem értenek, és akkor én elmondom nekik. Persze ehhez nem kell bentlennem az irodában, úgyhogy építgetem a kapcsolataimat az itteni jet set-el.
Annak örülj, h. elolvashattad a legjobb szerzőket 10 éves korodra, nekem sajnos ez nem adatott meg, nekem magamtól kellett leülnöm tanulni a vagonrakodás után az egytem alatt...de láthatod megérte.
Azóta én is tudok bánni a halkéssel, sőt a homárt is úgy eszem, h. rá nem jössz, h. nem északnémet őrgrófok voltak a felmenőim.
Viszont amit neked otthon ezüstnek mondanak, az lehet, h. csak sima alpakka!

Na mindegy nem vitatkozom veled, tiszta gáz vagy!

És igazad van az X6-om már lassan 3 éves, sorszámozott darabot kaptam a cégtől karácsonyra, enyém a 007. a világon! Érzed! Soha nem fogom lecserélni, akkora érték!

Viszont még mindíg jobb, mint egy pl. békalámpás corolla!:-))))))))))))

Püspök utcai gombaszedő · http://valogatott.blog.hu 2011.12.16. 11:41:09

Azt hiszem, örülnöm kell, hogy egy szót nem értek az egészből.

2011.12.16. 11:43:56

@Kurtz ezredes: mér pont a Micimackó, mér nem a Kisherceg?

2011.12.16. 11:46:19

@mrbateman: nagyon kezdünk belejönni apám, én mér nem bírom és feltűnő lesz, hogy mit röhögök ennyit... :) Kegyelem!

Hepciás 2011.12.16. 11:51:08

@Jakab Andor:
És az még csak a JÉGHEGY csúcsa. Te is fejszbuk-király inkább húzz vissza a legbüdösebb kontinensre és csináld meg ott a szerencsédet, ha érted ahogy mondom.

mrbateman 2011.12.16. 11:56:07

@Brother Love: Na jó, de akkor miafaszt csináljunk 13:00-ig? Vagy ti csak délig vagytok?

Mondjuk az azért bájos, h. a szerzők évődnek a miről szól a poszt? c. örökzöldön...de az még nem nagyon akar leesni nekik, h. itt az emberek jórészét egyáltalán nem érdekil a poszt maga. Engem gyötör egy ideje a gondolat, h. nem vagyok azzal egyedül, h. csak úgy átlóban olvasom el a politikai vonatkozású posztokat! A jókat - mint pl legutóbb ez az állásinterjús - persze szavanként forgatom a számban, mint egy műértő borbuzi a Koccintós sárgamuskotályt!

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2011.12.16. 12:02:56

@Ernoke: @eastern sugar: @Brother Love: Nyilván mindenki saját magán át értelmezi az irodalmi alkotásokat, és értelmetlen feltenni egy olyan kérdést, hogy mit gondolt a költő, de sztem az ezredes annyit akart mondani, hogy vagy fejezzétek/fejezzük be a fanyalgást és azt, hogy elmondjuk milyen szar/régen jobb volt/stb, és főleg annak 100szori felemlegetését, hogy ha ez így megy, nem lesz tovább modoros-olvasó az illető, vagy tépjetek/tépjünk a vérbe, de ez a kislányos vinnyogás folyamatosan arról, hogy melyik poszt miért szar, ez gejl.

Kurtz ezredes · http://gyuloltellensegeink.blog.hu 2011.12.16. 12:19:47

@vészmadár (pica pica):
Nagyon szép komment, Tibi nevében is őszinte elismerésemet szeretném kifejezni érte!<3

Modor Tibi · http://modoros.blog.hu 2011.12.16. 12:24:06

@Kurtz ezredes: hát azért az én nevemben ne fejezzél ki csak semmit, te provokatőr :)

Amúgy rájöttem, miről szól a poszt. A hisztis, idő előtt elmenős (értjük!) IMF-ről.

index.hu/gazdasag/magyar/2011/12/16/osszebalheztunk_az_imf-fel/

Na tessék. Az Airforce 1 úgyis már rég nem tesztelt európai célpontokat.

Serpentarius 2011.12.16. 12:40:31

@mrbateman:

Offos lesz, én szóltam...

"Laptársunk egyik forrása szerint a nézeteltérés egyik alapvető oka a szerdán benyújtott MNB-törvénytervezettel kapcsolatos európai kifogások lehettek..."

Mondjuk, ez azért is érdekes, mert majd 2 évvel ezelőtt, 2010. januárjában a PSzÁF-os Farkas Ádám meg eképpen nyilatkozott: "Lehet értelme a jegybank és a PSZÁF összevonásának az euróbevezetés után, vagy akár még előtte?
- A kérdés fölvetésének volt értelme, hiszen a válság miatt a világon mindenütt napirenden van a pénzpiacok ellenőrzésének megerősítése. Így fontos szempont a makroszintű felügyeletet ellátó jegybank és a mikroszintű, intézményi felügyeletet ellátó szervezet munkájának összehangolása. Ennek lehet az egyik megoldása az összevonás, a másik pedig a felügyeleti függetlenség erősítése, a jogosítványok bővítése, és ezzel párhuzamosan a koordináció erősítése. Magyarország ez utóbbi utat választotta, de mindkét lehetőséget elemezték a két intézmény szakemberei. Az összevonás tehát nem értelmetlen elképzelés, több országban bevált..."

Mi történt időközben, hogy már nem kóser az, ami akkoriban és másutt kóser volt?

2011.12.16. 12:43:36

@vészmadár (pica pica): Jaja, bár én mondjuk szerintem soha nem panaszkodtam, hogy régen milyen jó volt a MOdoros, meg hogy ennek itten nincs helye.

mrbateman 2011.12.16. 12:52:52

@Serpentarius: ez a fidesz verzió, h. mi szakította meg a tárgyalásokat...ilyen piszlicsáré ügyben is bele akarnak szólni a szuverenitásunkba, és ezt nem hagyhattuk című jól ismert hanglemez.

szvsz. a manyup így már egyértelmű államosítása baszhatta be a kaput az IMF-nél!

Elnézést az OFF-ért, nem ide tartozik!

mrs.starkey 2011.12.16. 13:00:15

hát igen, ez van, én megyek kilájkolni a modorost fészbúkon is. ez így nem mehet tovább. megyek. vagyis most még van egy kis dolgom, de ha visszajöttem, akkor távozom, ennyi volt. járjak ide unatkozni? minek???

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2011.12.16. 13:03:46

@mrs.starkey: van, hogy a kommentelők szórakoztatóak, van, hogy a poszt. Meg a két vége közt minden kombináció is létezik.

Kurtz ezredes · http://gyuloltellensegeink.blog.hu 2011.12.16. 13:05:36

@mrs.starkey:
Jaj csak azt ne! Ilyen gyönyörű és odaadó rajongólány távozása - másokkal ellentétben - tényleg fájna...

mrs.starkey 2011.12.16. 13:17:32

@Kurtz ezredes: mondjuk az alap, hogy neked amúgy is a rajongód maradok, de ez a sok szenny meg politika meg karfiolleves....... vannak egyéb meghódításra váró blogok, persze szigorúan minimum 1000+ rajongóval fbon.

KürtiT (Tromb74) 2011.12.16. 13:23:06

@Kurtz ezredes: Erre most offolni kell, vagy mi a feladat?

Van valakinek kölcsönbe 100 millája? Szeretnék eurót vásárolni. Még ma, ha lehetséges.

Kurtz ezredes · http://gyuloltellensegeink.blog.hu 2011.12.16. 13:24:58

@mrs.starkey:
Kegyetlen az élet, hogy csak a nagy blogokra gerjedsz. Mindig csak a figyelem meg a csillogás. A kisebb, ÁMDE rendkívül értékes blogok meg le vannak szarva gazdáikkal együtt? Én is voltam kisblogger, tudd meg!

mrs.starkey 2011.12.16. 13:25:08

@Kurtz ezredes: (és azon, hogy odaadó, még mindig elpirulva kuncogok. :P)

mrs.starkey 2011.12.16. 13:30:46

@Kurtz ezredes: ez van, majd ha a kisbloggerből zseniális író lesz, akkor esetleg van esélye. (nem lesz.) addig arccal a címlapos blogok és bloggerek (f)elé, érted. ;)

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2011.12.16. 13:33:37

@Kurtz ezredes: meg kell értened, bármely blog, amelyet bárki olvas - a szerzőjét IS beleértve - túl kommersz ahhoz, hogy valódi értéket hordozzon.

Kurtz ezredes · http://gyuloltellensegeink.blog.hu 2011.12.16. 13:52:56

@vészmadár (pica pica):
Igen nekünk is marad az egyszerű ironizálás. Amúgy szólhatsz lárvalányhajnak, hogy éppen most kaptam itt starkeytól egy erős altesti poént, nem is tudom hirtelen, hogyan érezzek.

Styxx 2011.12.16. 13:53:49

@Kurtz ezredes: @mrs.starkey:
Van egy blog, ami még csupán 700 lájkkal bír.
De legyőzi a Modorost, mert az ÉLET írja a legjobb modoros posztokat. Igen, jól sejtitek, rá gondoltam:
a BLOGRA:
bambuszcsipesz.blog.hu/
Megyek én is visszaszögeztetni a farkam és jó teázást Nektek!

Ernoke 2011.12.16. 14:09:24

@vészmadár (pica pica): én speciel ezt sem fogtam fel, úgyh köszi. néha erős iq-kihívásokkal küszködök, de legalább sokat csodálkozom, h "téééényleg?".:D

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2011.12.16. 14:20:11

@Ernoke: há' biztos mer alultáplált vagy, azér' nem megy a agyad:)

Akkor még egyszerűbben megfogalmazom:

"Nem tetszik a modoros? Akkor húzzon a mikulás a rücskös faszára és repüljetek haza lappföldre"

UI: azé' szejetlek:)

KürtiT (Tromb74) 2011.12.16. 14:31:52

@vészmadár (pica pica): Bevallom, csak felületesen futottam át a posztott, de nekem inkább az IMF durcira tűnt reakciónak. De ha egy füst alatt mi is el lettünk küldve a vérbe, akkor más a helyzet.

Na jó, inkább elolvasom rendesen.

Ernoke 2011.12.16. 14:33:19

@vészmadár (pica pica): mármint úgy értettem, h elmondásod alapján már igen, de a posztból még nem.

KürtiT (Tromb74) 2011.12.16. 14:46:30

@vészmadár (pica pica): Elolvastam.
Felőlem Kurtz annyi politikai ihletésű írást posztol, amennyit csak akar. Egyedül azt nem értem, miért kell ezt állandóan agyon magyarázni.

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2011.12.16. 14:52:33

@KürtiT (Tromb74): mint mondtam, én csak azt mondhatom el, én hogy értettem, azt nem, hogy te hogy értetted:) De újfent emlékeztetlek, nem a cél a cél, hanem az út (a cél).

@Ernoke: jah. már én sem értem.

Kurtz ezredes · http://gyuloltellensegeink.blog.hu 2011.12.16. 14:59:58

@Styxx:
Köszönjük
Természetesen az eljegyzésünk és az esküvőnk is a Teaházban lesz, csakúgy, mint a Modorosblog első blogtalija
Jó teázást neked!

KürtiT (Tromb74) 2011.12.16. 15:00:30

@vészmadár (pica pica): Igazából nem értetem sehogyan se. Most nem akarom Kurtzot v. a posztot ekézni, de nem tűnt annyira érdekesnek elsőre, hogy elolvassam és gondolkodjak rajta.

blur7 2011.12.16. 15:02:12

@vészmadár (pica pica): A tavaly novemberi "Kampányok a blogon" felmérés "Fizetnél-e a blogokon megjelenő tartalomért?" kérdése is erről szólt, illetve erre utalt csak szerintem kevesen értették az utalást.

Styxx 2011.12.16. 15:26:29

@Kurtz ezredes:
Egy szerény javaslat:
Egy teahouse-crowlingot kellene tartani: A roybusht még kedvenc bloggerinánk Flying Bird Tea House-jában abszolválnánk, de amikor belemelegednénk (na nem úgy, hisz Ernoke, Eastern Sugar ((ha valaki a teát nem tejjel szeretné, hihi) Starkey stb) is jönne, már Kozsó Zöld Teknős Barlangjában zúznánk a darjeelinget, hisz mint a honlapján is szerepel, az övé Európa legnagyobb és legszebb teaháza
www.zoldteknosbarlangja.hu/
Lehet, hogy hülye vagyok (nem a poszthoz, azt 200% értem) de azt hogyan mérik le, hogy a Kozsóé Európa legszebb teaháza? És mi van, ha a Karel Gotté Prágában két centivel szebb?
Jó teázást Nektek!
Jó teázást nektek!

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2011.12.16. 15:37:19

@Styxx: mit nem értesz? a szépség relatív. Kozsó megnézett egy párat Európában, és neki valahogy az övé tetszett a legjobban.

Kurtz ezredes · http://gyuloltellensegeink.blog.hu 2011.12.16. 15:38:36

@Styxx:
Reméljük, hogy a Flying Bird a tulajdonosnő tervei szerint tényleg teakocsmává alakul, és akkor ki tud lépni a teaházak kategóriájából. Mi rendezhetnénk ott Európa első teakocsmai verekedését.
Jó teázást neked!

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2011.12.16. 15:48:28

@Brother Love:
Ugye van az univerzális férfiműfaj, a kütyista itt is. Ugyan egy deszkát nem tud kettéfűrészelni, de Stihl, Lux, Makita, Black&Decker, Bosch, Hunyadi mindene.
A fórumozó, aki akkor is jobban tudja hogy kell hegeszteni, ha te egyébként főállásban mélytengeri fúrótornyok működés közbeni hegesztéséből diplomáztál.
A kibic...
na de írja meg valamelyik irodalmár.

Styxx 2011.12.16. 15:55:11

@vészmadár (pica pica):
Frappáns! Fizetek neked egy rundó Yellow Gold tea Budst.
@Kurtz ezredes: Jessz, remek program, már ki is néztem, hogy kit verek meg. (És engem ki fog? Bár lehet, hogy rövidebb a ki nem?-lista).
Jó teázást Nektek!

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2011.12.16. 15:55:58

@vészmadár (pica pica): én megmondtam áperté: szar ez de addiktív. Most nehogy már én tekintettel legyek egy olyan valakire, akinek doomos avatárja van. IDKFA, IDDQD, IDBEHOLD+R és meg sem érzi.

KürtiT (Tromb74) 2011.12.16. 17:20:27

@Professor Pizka: hehe. Pont most próbálkoztam védőgázas ívhegesztéssel. Aztakurva, hát le a kalappal a profi hegesztők előtt.

@Kurtz ezredes: A teakocsmai bunyót én is támogatom. Kibaszott kemény lesz, amikor az asztal szélén laza mozdulattal kettétört csészékkel egymásnak esünk. A teapultos meg előkap a pult alól egy forró szamovárt, hogy lehűtse a kedélyeket.

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2011.12.16. 17:24:46

@KürtiT (Tromb74): nos, a hegesztés rendkívül mély erkölcsi tanulságokkal is szolgálhat, mintpéldául:

Ha egy varrat elölről szép ÉS jó is, akkor hátulról is szép.

Ezen kicsit sírtam is, olyan igaz.

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2011.12.16. 17:28:54

@KürtiT (Tromb74): Kassák Lajos Emlékbunyó 2012 "Fejünk felett elrepült a nikkelszamovár"

@vészmadár (pica pica): zárványmentes hegesztés, teabunyó, már azt hittem sose indulnak meg jófele a kommentek...

KürtiT (Tromb74) 2011.12.16. 17:44:01

@vészmadár (pica pica): hát most ennek pont az ellenkezőjét tapasztaltam. Ha egy varat a cső külső oldalán szép, még simán lehet kurva ronda belül. Ha kivül-belül szép, akkor még a röntgenen elbukhat. Ha minden frankó, akkor még elbaszhatod a takaró varratot.
De ha már tényleg nem lehet benne hibát találni, akkor megpróbálhatod a talaj felett 40 cm-en 45 fokban rögzített csővön tarkóállásból.
Ha ez is megy, akkor lesz egy minősítésed, amivel ELVILEG bizonyos átmérőtől kezdve hegeszthetsz szénacél csövet esetleg lemezt bármely pozicíóban AWI-val.
Viszont ha saválló acélt szeretnél hegeszteni, akkor egy másik minősítésre lesz szükséged.
És ez elméletben valóban tök egyszerű. Kicseréled a két csövet oszt jónapot. Na de pont neked magyarázom ezt?

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2011.12.16. 17:49:57

@KürtiT (Tromb74): tegyük hozzá a lényeget: ez az egész olyan 200k huf/minősítés, és két évig érvényes.

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2011.12.16. 17:56:23

@vészmadár (pica pica): sajnálom én már rég ügyelek arra, hogy legalább két-három hsz-t kivárjak mielőtt bekapcsolódok ilyesmiről szóló diskurzusokba.

Viszont ha az ember főnöke jogász korszaka előtt hegesztő volt, akkor ugyanakkora tanulja meg azt mondani, hogy "észrevételezem" mint azt, hogy "disszugáz"

KürtiT (Tromb74) 2011.12.16. 17:57:35

@vészmadár (pica pica): Ahogy mondod, ráadásul félévente meg kell újítanod, azaz igazolnod, hogy a minősítésnek megfelelő munkát végzel kiválló minőségben (aszem ez is vagy 30k huf).
Viszont ha csinálsz 3 röntgennel kimutatható hibát egy project alatt, kibasznak a munkádból. Na erre mondom én azt, hogy le a kalappal.

A pinához még nem tudom hogy jutunk el, de érzem, hogy menni fog.

KürtiT (Tromb74) 2011.12.16. 18:05:49

@Professor Pizka: Ja, gondolkodtam is a hegesztő modorok gyűjtésén, de ehhez mélyebb kutatómunka szükséges.
- céó gáz
- heft
- Woolfrááám
- fürdővédelem
- végkráter

mrbateman 2011.12.16. 18:30:19

@KürtiT (Tromb74): hogyan jutnátok el? hát eddig is a hegesztésről beszéltetek.

Mindenesetre nem lehet ez olyan bonyolult, mert a szomszédom merev részegen (itt szerepelt egy "is", de rájöttem, h. félrevezetné a gyanútlan olvasót) szokott otthon kazánt foltozni, zártszelvényből kerítést, stb.

Ő Sanyi bá az ívhegesztés helyi doyen-je!:-)

Szandeeekahh · http://twod.blog.hu/ 2011.12.16. 18:39:47

ezredes mióta ideírsz, határozottan javult a blog színvonala, részemről eddig is sírvaröhögős pillanatok voltak a törzsgárda faszságain, de ez a mostani, ez szebb mint eddig bármelyik :D
Ennek ellenére gyűlöllek, hogy otthagytad a gyülielit, de gondolom ez az érzés kölcsönös

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2011.12.16. 18:41:41

@mrbateman: azt hittem ez ilyen szabály, hogy józanon nem szabad hegeszteni. Egyszer vagy tíz éve apámmal nekiláttunk hegeszteni a filegóriát (a fater is hegesztett mielőtt értelmiségi lett) de nem lett jó. Lehet be kellett volna tölteni két csavaros kiflit...

KürtiT (Tromb74) 2011.12.16. 18:43:56

@mrbateman: Na az egy másik műfaj. Ilyenek csinálták nálunk is a kerítést. Még a kávés csészék is metálfényt kaptak a végére. A vízszintes fogalmát is igen nagyvonalúan értelmezték.
A szomszéd ennél keményebben űzi az ipart. Nála a csövet gond nélkül meglehet hosszabítani zártszelvénnyel, nem nézi azt a kutya se.

Szandeeekahh · http://twod.blog.hu/ 2011.12.16. 18:46:56

@Professor Pizka: @vészmadár (pica pica): @Blassius: címlap vót höhö, nem tudjátok, hogy miről van szó, hisz ez csak pojén höhö

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2011.12.16. 18:47:50

@KürtiT (Tromb74): há' egyszerűen, figyelj:

fogyóelektróda - pina.

Megy ez.

KürtiT (Tromb74) 2011.12.16. 18:50:40

@Szandeeekahh: Ez egyben azt is jelenti, hogy az összes fergeteges humorú GYE törzskommentelő itt fog sziporkázni?

KürtiT (Tromb74) 2011.12.16. 19:00:15

@vészmadár (pica pica):

Hozaganyag - pina
gyökvarrat - pina

Tényleg megy.

mrbateman 2011.12.16. 19:02:05

@KürtiT (Tromb74): Teljesen igaza van. Azt eltakarja a festék, ügyes színválasztás kérdése az egész...na jó, ha olyan szögből nézed akkor igen, akkor látszik, de úgysem fogod azt nézegetni, különbenis nem mindegy, h. cső, vagy laposvas? a FUNKCIÓ A LÉNYEG

KürtiT (Tromb74) 2011.12.16. 19:09:57

@mrbateman: Ja, a Bauhaus szellemében. Ahogy a gyöngyösi ezermester Karcsibá mondaná: Kenjük be szarral, oszt jó lesz!

Romboljuk le a modern világot... (törölt) · http://www.youtube.com/watch?v=9vq63q45qfk 2011.12.16. 22:20:45

Hali, épp csak átfutottam... gyönyörű. Thx evribádi.
Egy hegesztős kiszólás Szatmárból a 82 éves Sanyi bácsitól akinek 34 éves epilepsziás cigánylány a babája, Sanyi bá' meg vadorzó: "De az bofdenybű' van és asztat csak oxigénnyel lehet mögheggeszteni!"

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2011.12.17. 01:58:03

@Blassius: dehisz a bofdenyt csak vissza kell hajtani, két áttekeréssel meghurkolni és végül egy jó szoros bilinccsel rögzíteni. Rallézni nem lehet vele de falura jó lesz, városon nem nézik.

Szandeeekahh · http://twod.blog.hu/ 2011.12.17. 10:38:43

@KürtiT (Tromb74): bár így lenne, persze nem mintha, nem lenne kurva érdekes, hogy Corvus Corax kommentelő hány csajt húzott meg a bármicvóján, és Szent Balázs testvérrel mit történt legutóbb a kondiban, és miért vannak kiakadva doktor dzsekillel együtt azon, hogy nem a'Orbánt bántsák

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2011.12.17. 12:36:19

@Szandeeekahh: ugye milyen érdekes? Gondolkodom azon, hogy ilyen sztármagazin-szerűség is lesz, modoros törzskommentelők intim pillantai, családi titkai, izgalmas részletek mindennapjaikból.

Szandeeekahh · http://twod.blog.hu/ 2011.12.17. 15:41:25

@Professor Pizka: erre feltétlenül szükség lenne, mondhatni hiánypótló alkotás volna. Mindenesetre, ha valami buta index címlapos odatévedne, legyen a fejlécben, hogy ez csak pojén, I-RÓ-NI-A

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2011.12.17. 15:45:45

@Szandeeekahh: igen, azt feltétlen rá kéne írni. Meg lenne karácsonyi különszám, Heydrich szeretetteljes hangvételű vezércikkével.

Szandeeekahh · http://twod.blog.hu/ 2011.12.17. 17:18:35

@Professor Pizka: ha Heydrich írja, akkor az csak Yule ünnepi lehet natürlich

altoid · http://altoid.inda.hu/ 2011.12.17. 18:03:39

@Szandeeekahh: Hát a Zámbó Jimmy fan klub se kutya, de a Kurtz ezredes groupiek mindent vernek!

Szandeeekahh · http://twod.blog.hu/ 2011.12.18. 08:17:29

@altoid: Nem vagyok az ezredes groupie-ja. Bár mondhatnám, hogy a gyülielin az enszivel közösen nyitották fel a szemem, de akkor egyrészt hazudnék, másrészt meg az ezredes szerintem továbbra is köcsög germanofil, amit parádésan mutat be a gusztustalan amerikaifoci buzisága.
De ha szeretnétek, a ti sameszotok lehetek, a kiválasztottak mégse maradhatnak le a gój Kurtztól ilyen téren...

altoid · http://altoid.inda.hu/ 2011.12.18. 09:29:40

@Szandeeekahh: Azt előbb ki kell érdemelni. Az Executor szuper-csillagrombolón is csak a legkiválóbb birodalmi rohamosztagosok szolgálhatták Vader Nagyurat!

Fapuma (törölt) 2011.12.19. 18:11:39

Wáááááááááw pár napig nem volt intenetem, úton voltam. Lemaradtam, de most behozom, ígérem. Ez viszont nagyon jó. Ráismertem, beazonosítottam.

Vérnyúl, Döme, Dagi, Fufu, avagy a Jó, a Rossz, és 2011.12.20. 13:05:01

ez a poszt most mélységesen nőgyűlölő lett. szamár is fiú, micimackó is fiú, róbert gida is fiú (bár ebben néha kételkedem), tigris, nyuszi, és az egész 100 holdas pagony csupa faszival van tele, egy nő nincs köztük (oké, kanga, de őt meg kizárólag anyai minőségében ismerhetjük). a nők nincsenek megfelelően reprezentálva ebben a mesében, patriarchális csökevény az egész!

távozom is, és vissza se nézek. soha többé nem láttok. remélem, örültök...

ingyenmedve 2011.12.20. 13:39:05

@Vérnyúl, Döme, Dagi, Fufu, avagy a Jó, a Rossz, és:
Baz'meg, Malacka lány -legalábbis a magyar szinkronban. És Spongyabob meg semlegesnemű és Micimackó is lényegében ivartalan, annyi mézet zabált mán. Szegény, még kakilni se tud, igaz, nincs is neki hová. És a Spongyabobban Sandy minden nőneműért helytáll, mert a 32 éves szellemileg ivaréretlen (bár mensiző) szingli tudós, művész és függetlensportolónő archetípusa.

Vérnyúl, Döme, Dagi, Fufu, avagy a Jó, a Rossz, és 2011.12.20. 14:28:23

@ingyenmedve:
én malackát inkább transzneműnek gondolnám, bocs (máháháhá).

spongyabobot meg nem nézek, és egyébként is távozom. csá.

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2011.12.20. 14:41:51

a vicc valahogy úgy szól, hogy ha megígéred, hogy elmész, sajnálni foglak:)

ingyenmedve 2011.12.20. 14:46:06

@Vérnyúl, Döme, Dagi, Fufu, avagy a Jó, a Rossz, és:
Próbáltd ki. A Spongyabob olyan, mint a Tolsztoj Leó Háború és Békéje. Csak az első 60-80 epizódon kell magad átrágni és ha megérted a szimbolikáját meg az üzeneteit, jaj, a Tuinyacsáp nagyon jó! Pont olyan, mint itt Modor Tibiék, tökre az a humora van, mint a Tibornak, csak neki még nincsen aranymellénye. De Tunyacsáp az tosztára a magyar vezetőértelmiség, akik nagyon bírják a más rovására való viccelődgetést, némi spleen-nel "cinizmusssal" (már amit ők cinizmusnak gondolnak) de őrájuk egy cica se nézzen, mert azt ők nem birják, ha a rovásukra csak egy hömmentésnyi tréfike is kipukiz.

Pl nagyon sokan azt hiszik, hogy Spongyabob gyerek, zholot 15 éve dogozik a Rozsdás Rákollóban, tehát ő is 32 éves, mint Sandy.
Az milyen jó epizód, amiben Patriknak majdnem végig megjött és ott is marad az esze. Valóságos egy Stephen Hawkinggá lesz Patrik, csak nincsen izomsorvadása, sőt!

Na és Ms Puff! ÓÓÓÓÓriási, a liberális reformpedagógusnő! (ő is csak maszturbál, ahogy ez már a társadalmunkban egyre menőbb lesz)

Vérnyúl, Döme, Dagi, Fufu, avagy a Jó, a Rossz, és 2011.12.20. 15:36:17

@ingyenmedve:

sajnálom, egyszer próbálkoztam vele egy rokongyerek kedvéért. nagyon hálás voltam, amikor a kölyök végre hazahúzott, és végre nem voltam kénytelen elviselni azt a sikító-visító audioszmogot. őszintén szólva a szülcsifelcsit is azért nem nézem, mert annyira irritál a hegyibarbara picsogós-rinyálós-fülrepesztő vinnyogása, hogy intenzív üthetnékem támad, amikor meghallom a szűzönnn rinyáló-hülyekurva hangját.

néhány szinkronszínész elmehetne büntetésvégrehajtási intézetbe felügyelőnek, szinkronszínészkedés helyett.

és most tényleg TÁVOZOM!!! soha többé nem jövök ide, és nem olvasom a kommenteket sem!!! főleg nem picapicájét!

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2011.12.20. 20:03:26

@Vérnyúl, Döme, Dagi, Fufu, avagy a Jó, a Rossz, és: sáde dasz du uns verlasszen haszt. Ih hábe zó sőne komments nah dém nékszten poszt. Ganc szexiszt.
süti beállítások módosítása