Boldog hálaadást!

2011/11/24. - írta: Modor Tibi

Thanksgiving, ó... emlékszem, micsoda ünnep volt még akkor, amikor kicsik voltunk. Minden évben összegyűlt a család, Obama megkegyelmezett a pulykának. Talán a legnagyobb amerikai ünnep volt - amit tényleg minden állampolgár tiszta szívvel tudott magáénak vallani. Aki karácsonykor meg a függetlenség napján is képes volt dolgozni, még az is megállt egy napra minden november negyedik csütörtökén.

De hát ma már... ma már csak az öregek emlékeznek az ilyen ünnepekre. Mi van helyettük? Március 15-e, október 23-a, Szt. István napja! Minek? Mi közünk van nekünk a magyarokhoz itt az Egyesült Államokban? Ha valaki azt mondja nekem húsz éve, hogy én itt egy távoli kelet-európai ország ünnepeit és szokásait fogom követni, hát kiröhögöm.

De hát győzött a marketing meg a reklám. Először az osztrákok, a németek, a franciák, majd a britek, most meg mi. Ezek az egész világgal saját magukat ünnepeltetik. Pedig nem elég, ha magyar vagy, tehetségesnek is kell lenned! Mikulás! Télapó! Amikor annak van rendes, angol - na jó, holland - neve is: Santa Claus. Csak éppen erről már nem illik beszélni. Meg elfelejtettük. Tudtátok, hogy a Mikulás eredetileg karácsonykor jött és miattunk van piros ruhája? Ugye nem?

Sajnos ez most egy ilyen világ: el kell fogadni, hogy az USA már régóta nem nagyhatalom. A mai napig a múltunkból próbálunk megélni, és valami hajdan létező gyarmatbirodalom romjain próbáljuk lengetni a feslett-koszos kis zászlónkat, de mindenki csak röhög rajtunk. A nemrég mélyen lenézett Mexikóé szinte az egész Dél, angolul már csak a lakosság egyharmada tud, Vermontot elvitték a quebeciek, Alaszka visszatért az oroszokhoz. Mi meg még mindig úgy viselkedünk, mintha számítana a szavunk. Mintha miénk lenne a kontinens. És közben nem vesszük észre, hogy minden szomszédunk, sőt, az egész világ utál minket. Biztos, hogy ők a gonoszak? Nem lehet, hogy mi is egy picit hibásak vagyunk? Mindenki szembejön az autópályán?

A magyar nagykövetség meg egy vicc. Lezárják az egész utcát, az ott lakók nem tudnak még a saját lakásukba se rendesen hazajutni, megtiltják a fényképezést közterületen - milyen jogon? Szerintem ők is csak a palesztinok bábjai. Olyan erős a lobbijuk Magyarországon, hogy mindent átvernek a törvényhozáson. És itt is magyarul írnak ki mindent. Jönnek a magyar turisták, hangoskodnak, és meg se kérdezik, tudsz-e magyarul, már mondják. Hiszen világnyelv! Sajttal-sonkával töltött sertésbordát kérnek, pörköltet nokedlivel, kovászos uborkával - gratulálok! Ezért repültetek idáig egy fél napot? Amit otthon is bárhol megkaptok? A rare steaktől fintorognak, a marshmallows, peanut butter & jelly meg a Doritos pedig ezeknek nem elég jó. Palacsinta, zserbó, dobostorta. Nem csoda, hogy mind ilyen dagadt.

Most is mi lesz a gyerekeknek technikaórán? Luca-szék. Faraghatjuk azt a szart együtt. Pedig olyan szép, meghitt ünnepeink voltak... Halloween, Valentin-nap! Trick or treat, tökfaragás. Most meg ez a köcsög szék mindenhol. Ezt is a barkácsboltosok meg a fatelepesek találták ki. Mekkorát kaszálhatnak ilyenkor!

77 komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

altoid · http://altoid.inda.hu/ 2011.11.24. 07:44:09

Már eléggé unom ezeket az egy kaptafára készült "adjuk elő a dolgot más nemzettel, de lehetőleg nácikkal" írásokat. Viszont ez tényleg szellemes lett.

2011.11.24. 08:11:45

És amúgy, mire verik magukat? Olyan ostoba mind, mint a segg, azt hiszik, hogy a fővárosunk New York - de még azt is folyton összekeverik New Jersey-vel, Atlanta vagy Alabama nekik egyre megy! A történelemről fogalmuk sincs - persze ez nem csoda: még egy tisztességes polgárháborújuk sem volt! A nemzetiségeket elnyomták és kiirtották, most rezervátumokban (náluk ezt skanzennek hívják) mutogatják őket, népviseletben! Csak a zabáláson jár az eszük: kolbászfesztivál, pálinkafesztivál, szalámifesztivál, rétesfesztivál, bornapok! Az iskoláikban csak bemagoltatják a lexikális tudást, de a kreativitással, önálló gondolkodással nem törődnek. Kérdezz csak meg egy magyart a világtörténelem nagy eseményeiről: fogalma nincs semmiről, legfeljebb, ami őket érintette. Persze arrogánsak, nagyképűek: mindent magyar talált fel, a golyóstolltól kezdve az atombombáig! Gasztronómia? Hagyma, paprika, zsír és sertéshús - ezt variálják, ez a világhírű magyar konyha.

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2011.11.24. 08:25:20

@altoid: nem csak te. Én spec nem is olvasom a posztok nagy részét, csak ilyen nagyátlóban, inkább csak beszélgetek a megjelentekkel:)

mrbateman 2011.11.24. 08:51:26

@vészmadár (pica pica): Azt mondod nem véletlen, h. a általában a 10. komment már a punciról szól?
Mindenesetre csak óvatosan az ilyen egyedi vélemények megfogalmazásával, mert Tibi bazárja a bazárt oszt a végén még mehetünk a fácséra baromkodni!
A poszt jó, korrekt iparosmunka, persze Tibor - korábbi munkásságával - magasra rakta azt a bizonyos lécet (elkényeztetett minket)...nehéz azt napról-napra túlugrani na!

2011.11.24. 09:06:41

Hiába, amióta a zseniális Matolcsy kitalálta az újraiparosítást és a mezőgazdaság komparatív előnyeire építve felfuttattuk a minőségi élelmiszeripart mi etetjük az egész világot.
Még hogy az indiánok megmentették az éhhaláltól azt a pár bevándorlót...

www.origo.hu/itthon/20111122-matolcsy-gyorgy-es-az-ujraiparositas-gazdasagi-szakemberek-velemenye.html

Édy, aki Endre 2011.11.24. 09:20:50

Szegényeknek nagyon - teszem hozzá: jogosan - fáj, hogy ma már a vanuatuiak is úgy utaznak oda, mint valami egzotikus szafarira. Fájdalmuk csillapítása végett ki fogom írni a fészbúkra, hogy: "♥♥♥♥♥♥ Nem az a fájdalom, amitől könnyes a szem, hanem amit egy életen át hordunk mosolyogva, csendesen. ♥♥♥♥♥♥ ☮ ✈ ♋ 웃 유 ☠ ☯ ♥ ✌ ✖ ☢ ☣ ☤ಐ ಓ ಔ ಕ ಖ ಗ ಘ ಙ ಝ ಞ ಲ ಶ ಹ ✽ ✾ ✿ ❀ ❁ ❃ ❋ ♥ ❤ ❥ ❣ ❦ ❧ ♡ ♋ ♂ ♀ ☿ 웃 유 ღ ۵"

Lájkoljátok, hogy ők is örülhessenek.

Édy, aki Endre 2011.11.24. 10:20:08

Olyan szomorúan látja az ember ezt a sok elkeseredettséget, hogy szinte kötelességének érzi, hogy valamelyest felvidítsa, mondhatnók jobb kedvre derítse a búsongókat. Mai, modern, rohanó világunkban ennyit feltétlenül megtehet. Kérlek titeket, lájkoljátok és terjesszétek.

♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥
A boldogságot nem lehet ajándékba kapni,
Egyetlen titka: adni mindig csak adni.
Jó szót, bátorítást, mosolyt, hitet,
És sok-sok önzetlen tiszta szeretetet.
♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥

medvedr 2011.11.24. 10:31:13

@Édy, aki Endre: Ez annyira szép, hogy a homlokomra fogom tetováltatni.

Romboljuk le a modern világot... (törölt) · http://www.youtube.com/watch?v=9vq63q45qfk 2011.11.24. 10:44:42

@Édy, aki Endre: nagyon tetszik köszcsi! Asszonypajtival megkönnyeztünk reggeli kávékavargatás közben!!!
ಥ⌣ಥ <- asian tears of joy emoticon

Modor Tibi · http://modoros.blog.hu 2011.11.24. 10:47:01

@Brother Love: :D ráadásul hiába vagy jó kosaras meg lacrosse-os, ugyanúgy el kell menned vizsgázni a főiskolán, mint bárki másnak. Igazságtalan rohadékok!

Megyek, össze is töröm Louis Kossuth emléktábláját.

2011.11.24. 11:07:54

Jó, hó, de azért nekem kicsit Örkényre hajaz. Bizonyára fiatal barátunkra is hatással voltak az egypercesek: magyarni, ugye annyit jelen.....

2011.11.24. 11:22:45

@mrbateman: Egy festőművész mondta nekem egyszer, tudja maga hány szar képet kell ahhoz megfesteni, hogy legyen közte 10 jó?

Hány szar posztot kell ahhoz megírni, hogy legyen közte 10 felejthetetlen? Jó nem mindegyik szar, csak van egy két ami nem zseniális.

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2011.11.24. 11:26:53

@Frengi: ha a hasonlatodnál maradunk: meg kell festeni a sok szart is, de nem feltétlenül kell kiállítani:)

mrbateman 2011.11.24. 11:30:14

@Frengi: Sztálin is valami hasonlót mondott a korabeli szovjet filmekről!
Persze ő materialistaként azt mondta, h. elég lenne csak azt az évi 4-5 jót leforgatni.:-)

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2011.11.24. 11:39:25

@Frengi: Gustav Holst mondta erre azt, hogy akkor ír le egy hangot is, ha már kifejezetten fáj, hogy nem írja le. Írt mondjuk ő rosszat is, de főleg jót: www.youtube.com/watch?v=Nz0b4STz1lo

Édy, aki Endre 2011.11.24. 11:40:41

@Frengi:

Nagyon egyszerű. Tízet.

Annak, aki tehetséges.

Aki meg nem, az csak rosszakat pingál, de legalább címadásban "kikreatívkodhatja" magát.

És jobban is keres ezáltal.

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2011.11.24. 11:46:10

@Professor Pizka: amúgy egyetértenék, de megint csak mi kavar be az elméletbe? naná, hogy a pina. Mert amíg a félig sem tehetségesek a szarral is pinához jutnak, gondolván őt a hamvas-picsoid tarisznyáskurvák korunk Ábrisának vagymi, addig megéri szart is alkotni.

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2011.11.24. 11:48:40

Amúgy, Tibikém nem rossz ez a posztgenerátor. Full digitalizált, vagy Indiában bérüzemelteted?

mrbateman 2011.11.24. 11:53:31

@Professor Pizka: :-))))
Drága lenne a magyarítás...van már akkora adatbázisa szövegből (de szép képzavar), h. simán össze lehet pakolni a napi egy 5.000 karakteres posztot!

Viccelünk természetesen, csak nehogy komolyan vegye...igazán kár lenne!

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2011.11.24. 12:06:44

@mrbateman: tibor egyszer azt mondta, ő inkább megfakul, mint elég, és ha ez így lesz, mindenképp jelezni kell, hogy ez már az:)

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2011.11.24. 12:09:33

@Professor Pizka: van egy olyan ötletem, hogy Magyarországot is adjuk ki bérüzemeltetésre valahova Indiába.

2011.11.24. 12:20:13

@Édy, aki Endre: Neked kicsit sok volt a tegnapi... :)

Édy, aki Endre 2011.11.24. 12:23:20

@Brother Love:

Addikt lettem. De vigasztal az, hogy az egyik fészúk-bájolgás egy korai közösségi hálóstól, bizonyos Johann Wolfgang von Goethe pennájából származik.

Édy, aki Endre 2011.11.24. 12:35:30

Áhhh, már írni sem tudok. Alany, állítmány, koherencia, betűk. (Legyint.)

2011.11.24. 12:47:53

@Édy, aki Endre: Amíg megkímélsz Coelhotól és Máraitól, nem bánom. :)

Édy, aki Endre 2011.11.24. 12:58:40

Obama bin Laden és a pulykakegyelem tematikában egy link a háttérről...

www.infoplease.com/spot/tgturkey2.html

KürtiT (Tromb74) 2011.11.24. 13:10:49

@Édy, aki Endre: "Nagyon egyszerű. Tízet."

Ez azt feltételezné, hogy a festő, festőnek születik. Csak akkor mi a faszt szórakoznak életük első egy-két évtizedében?

♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥
"A művészet nem önmagától fejlődik; az emberek gondolatai változnak, s velük változik kifejezésük módja is."
♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥
Oan cukeeeee!!!!!!

Édy, aki Endre 2011.11.24. 13:26:24

@KürtiT (Tromb74):

Azok nem festmények, hanem vázlatok.

Vagy csak nem értem meg azokat, akik nem zsenik? :)

id. Modor Tibor 2011.11.24. 13:29:26

@KürtiT (Tromb74): Én ismerek egy festőt, aki az élete utolsó évtizedében szórakozott. Kicsit sokba került, de őt halhatatlanná tette… :)

2011.11.24. 13:33:32

@mrbateman: egyébként meg minek fut az a sok ember, ha úgyis csak az első három kap díjat?

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2011.11.24. 13:44:18

@KürtiT (Tromb74):

Pizka kért egy latinidézetet

Poeta non fit sed nascitur

Napi Latinidézet
Like Comment Share

@id. Modor Tibor: hülye fiad kellett vón néha nyakonbaszni ahelyett, hogy festményeket nézegetsz.

KürtiT (Tromb74) 2011.11.24. 13:45:26

@Édy, aki Endre: Feltehetőleg a "zseniket" sem érted meg. Amíg nincs valami lefestve, addig nehéz róla bármit is mondani. Ha elkészült a "remekmű", akkor sem fog a világ egybehangzóan felkiáltani, hogy ez mennyire zseniális. Sőt a festő lesz az, akinek egyből az fog eszébe jutni, hogy talán valahogy másképp kéne ezt a témát megfogni.

KürtiT (Tromb74) 2011.11.24. 14:03:06

@Professor Pizka: Az idézetekben az a jó, hogy nem egy igazságot, hanem egy véleményt közvetítenek.
A költők nyilván, akkor is kiváló verseket írnának, ha életüket egy sötét szobában, testhőmérsékletre melegített sóoldatban töltenék, mert akkora a képzelőerejük.

@id. Modor Tibor: Egytlen olyan festőt se ismerek a múltból, aki ne szórakozott volna. Sőt olyat se, aki ne vált volna halhatatlanná.
Ezért talán jogos a kérdés, kire gondolsz mégis?

Édy, aki Endre 2011.11.24. 14:11:04

@KürtiT (Tromb74):

„A költők nyilván, akkor is kiváló verseket írnának, ha életüket egy sötét szobában, testhőmérsékletre melegített sóoldatban töltenék, mert akkora a képzelőerejük.”

Hazafi Veray János (1883)

Este átmentem Pestre boldogan
A lámpák oly gyönyörűen ragyogtak azonban
Hogy még a nagyságos közoktatásügyi miniszteri
tanácsos úr is örvendett azoknak,
Ki pártfogolja a szegény poétát
S a jótékonycélú tündérversfüzérért ad piculát.
Azonban azt gondoltam akkor este
Mikor átmentem Budáról Pestre
Hogy a költésnél sokkal jobb volna,
Ha nekem hat ökröm volna
És azokon szánthatnám földemet
Amit mivel nincsen most nem lehet
S a budapesti intelligencia hölgyek kijönnének
És a nép költője szántásában részt vennének.

KürtiT (Tromb74) 2011.11.24. 14:23:44

@Édy, aki Endre: Jó példa. Látható, hogy a költő felülemelkedve saját magán, a párizsi bohém világot, a Montmartre hangulatát jeleniti meg soraiban.

Amúgy jópofa. ...és persze halhatatlan is :D

2011.11.24. 14:40:21

@KürtiT (Tromb74): sötétben lebegve lehet kurva jókat hallucinálni, aztán csak le kell festeni őket emlékezetből.
Volt az a híres görög szobrász, akit megkérdeztek, hogy kell ezt jól csinálni. Ő meg azt mondta, csak a felesleget kell leverni a márványtömbről.

Édy, aki Endre 2011.11.24. 14:46:25

@Hadrian77:

Az a görög szobrász nem a francia Rodin volt? Mert neki is tulajdonítják a bon mot-t.

KürtiT (Tromb74) 2011.11.24. 14:49:33

@Édy, aki Endre:

Sóoldatban lebegve.
Nedvesen, gondolatokon
Hosszan elmerengve,
Egyre csak tűnődök
Értelmemen.

Pontosabban azon
A ráncos, s majdan
Lefoszló faszon.
Szerepe nincs
A színpadon?

Hát reményt soha,
De vágyat homályosan
Fogalmaz mostoha
Neuronok laza halmaza.
Az létezik, hogy PINA?

(igazából még csak durva vázlat)

2011.11.24. 14:59:11

@Édy, aki Endre: az is lehet, az arcmemóriám jobb mint a névmemóriám.

Püspök utcai gombaszedő · http://valogatott.blog.hu 2011.11.24. 15:02:02

Már nem lehet egy rendes macaroni cheese-t se kapni, mindenütt csak azt a rohadt túros csuszát nyomják.

Édy, aki Endre 2011.11.24. 15:05:20

Paulo Coelho a maga végtelen bölcsességében a fészbúkos oldalán biztató szavakat küld a szomorkodó usákoknak, a még szomorúbb elnöknek és a kegyelem utáni viszonylag boldogabb pulykának...

Lord, bless our week. Don't allow anyone to steal our joy and replace it with hopelessness.

What makes people weak? Their need for validation and recognition.

If everybody loves you, something is wrong. You can't please everybody.

Don't say "go away" if your heart is saying a wise "I forgive. Don't say "I forgive" when your heart is saying a wise "go away."

Lord, bless our week. Either we control our actions, or our actions will control us.

The pain of yesterday is the strength of today.

Life has many ways of testing a person’s will; either by having nothing happen at all or by having everything happen all at once.

Go further than you planned. Ask for the moon: you will be surprised how often you get it.

What other people think of us is none of our business.

We may not know what we want, but we must know what we DON'T want in life.

Lord, bless our week. "Sometimes love blinds us, other times it let us see."

It’s good to cry out all our tears because only then we will be able to smile again.

KürtiT (Tromb74) 2011.11.24. 15:09:40

É@Édy, aki Endre: Meg a talján Michelangelonak is. A plágium sem legújabbkori vívmány.
Egyébként ő volt márvány fetisiszta, a bronz kevésé jellemző rá, Rodinre a bronz jellemzőbb, bár a követ se kímélte. A görögök (ókoriak) szobrai készültek fából, márványból, bronzból egyebekből, de többségük csak római másolatként maradt fent. Szóval franc tudja.

Püspök utcai gombaszedő · http://valogatott.blog.hu 2011.11.24. 15:22:05

@Édy, aki Endre: Lord bless our week. Sometimes it's better to cry, even if others are laughing.

The rántott szelet of yesterday is the vagdalt of today.

id. Modor Tibor 2011.11.24. 15:39:03

@KürtiT (Tromb74): Természetesen egy volt osztálytársamra, aki abból élt, hogy vidéki templomok freskóit restaurálta, meg remek dublékat készített, míg meg nem unta. A szülei után szépen örökölt, az örökségéből pedig lassacskán a halálba itta magát, miközben kurvától kurváig szédelgett. Az alma materünk viszont emlékplakettet készített a számára, ami alatt ma járkálnak, beszélgetnek, esznek-isznak, csókolóznak, verekednek az ifjak.

2011.11.24. 15:39:30

@Édy, aki Endre: Először merült fel bennem, hogy csekély angoltudásomnak kellemetlen, káros következményei is lehetnek.

Styxx 2011.11.24. 15:40:33

Nekik nem elég jó a Coelho, mint az egész világnak, hanem a magyarok tartanak egy id. Müller Pétert.
Lefordítják a Flinstone... pardon, Frédit és Bénit és aztán nekünk az alapján kell angolul újra írni, mert, hogy szerintük az viccesebb.
Pedig még ők maguk is a mi Chuck Norrisunkról nevezik el az új hídjukat, hiába is tesznek úgy, mintha lenéznének minket, titkon ők is tudják, hogy a Chuck Norris a karakterszínész-óriás, nem az ilyen Őze Lajosok meg Kulka Jánosok.

Édy, aki Endre 2011.11.24. 15:49:25

@Styxx:

Az igazi színészóriás Steven Seagal, aki - természetesen - szintén magyar. Vö. Segal Viktor, séf és gasztronómiai tanácsadó.

Ezek mindenütt ott vannak. Még a Marson is és mindenütt a világegyetemben, ahol értelmes élet létezik. Ahogy a fáma tartja, Fermi eképpen válaszolt a földönkívüli lények lehetőségére: "Of course, they are already here among us: they just call themselves Hungarians."

Vérnyúl, Döme, Dagi, Fufu, avagy a Jó, a Rossz, és 2011.11.24. 15:51:23

@KürtiT (Tromb74):

én is úgy emlékszem, hogy az michelangelo volt, és egy angyalszobor készítése közben mondta "Megláttam az angyalt a márványtömbben, és addig véstem, míg ki nem szabadítottam."

ő eredetileg kőfaragónak és freskófestőnek tanult, a márványra akkor nyergelt át, amikor rájött, mekkora biznisz római kori márványszobrokat hamisítani (a recept valami földkeverék volt pár hónapra elásva) sőt, a firenze környéki kőfaragókhoz méltóan maga készítette a szerszámait is, tehát rendelkezett kovácsolási ismeretekkel is.

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2011.11.24. 16:18:19

@Vérnyúl, Döme, Dagi, Fufu, avagy a Jó, a Rossz, és: na ja a jó öreg Benvenuto Cellini életrajzát a büntetőjog tanszéken kéne tanítani, a reneszánsz Itáliában csak az alapán a könyv alapján szét lehetne osztani párezer évet...

KürtiT (Tromb74) 2011.11.24. 16:39:24

@Vérnyúl, Döme, Dagi, Fufu, avagy a Jó, a Rossz, és: Én is ezt a sztorit ismerem.

@Professor Pizka: Maradandót alkotot az élet számos területén, miért pont a jogtudományokat kímélte volna?

@id. Modor Tibor: Gondolom azért a lumpolás önmagában nem volt elegendő a halhatatlansághoz.
Hogyan lehet egy emlékplakett alatt csókolózni, iszogatni, verekedni?

Édy, aki Endre 2011.11.24. 16:41:18

@Professor Pizka:

Cellini? Andreotti? Berlusconi? What's the difference?

Ernoke 2011.11.24. 16:49:22

@KürtiT (Tromb74): nemár, erre még én is rájöttem az erősen hiányos műveltségemmel:) de nemmondommeg!

@Styxx: id. Müller Péter a férfi Fejős Éva szerintem. fájdalmas dolgokat bír írni.

KürtiT (Tromb74) 2011.11.24. 16:59:46

@Ernoke: Mer' nem is tudod, csak azt hiszed:P
Sok festőre igaz, és egyre sem.

Fapuma (törölt) 2011.11.24. 19:13:22

Klassz lett a kiforditom beforditom megis bunda a bunda. Legjobb resz a marshmallows, peanut butter & jelly meg a Doritos, amit mindig is utaltam es megvetem ezeket a gorenyeket, akik faljak. Nem beszelve a meghatarozhatatlan gravy szoszrol. Pusztuljak el, ha egyszer is megkostolom a fustolt sonkat leontve juharsziruppal.

@Modor Tibi: Apad hol volt eddig? Vagy te voltal elobb? Enyhe zavart erzek az eroben.

id. Modor Tibor 2011.11.24. 20:13:14

@Fapuma: A gyerek már negyedszázada püföli a klaviatúrát, én még negyedéve sem.

KürtiT (Tromb74) 2011.11.24. 21:15:56

Na, mostmár mindenki kezdjen hozzá a pulykához, mielőtt lefolyik róla a juharszirup. Legalább az ünnepeket tiszteljük, gyerekek!

2011.11.24. 21:37:03

Nekünk Disznó-öböl kell!
Amúgy sírás helyett én már rég leléptem az Államokból, ti még miért nem?

2011.11.25. 09:38:28

@tff: na a Disznó-öböl itt is összejött az éjjel...

2011.11.25. 10:07:31

@KürtiT (Tromb74): ja, megkérünk valakit, hogy gyarmatosítson minket.

mrbateman 2011.11.25. 10:16:12

@Hadrian77: Nem kell izgulni, minden a terv szerint halad...csattanós viszontválaszt fog adni a gyorsnaszád, egyelőre úgy néz ki, h. belavírozunk a Csele-patakba...de ez csak a látszat!
A géniuszt nem lehet csak úgy legyőzni!

Édy, aki Endre 2011.11.25. 10:16:28

@Hadrian77:

Sokak szerint már régóta folyik az itthoni gyarmatosítás, csak eufemizálva más a neve.

KürtiT (Tromb74) 2011.11.25. 10:27:36

@Hadrian77: Végülis valami hasonló történik éppen.

2011.11.25. 10:42:22

@mrbateman: előre kiépített állásokba vonulunk vissza, tőrbe csalva a gaz ellent! A kárpátok géniusza után most már van kárpát-medence géniusza is?

@Édy, aki Endre: @KürtiT (Tromb74): hátha nekünk is hoznak valamit a rómaiak...

KürtiT (Tromb74) 2011.11.25. 10:46:57

@Hadrian77: tudja fene. Olyan magabiztosan állnak bele a parasztlengőbe. Hátha cselből.

2011.11.25. 10:58:47

@KürtiT (Tromb74): ehh, ez a taktika, az a legény aki kapja és állja, nem az aki adja, de így majd jól kifáradnak és visszavágunk. Mink vagyunk a Rocky Balboa, vagy Mickey a Blöffből, persze kérdés, hogy Bunkó a meccset megbundázta-e?

2011.11.25. 11:43:44

@Hadrian77: Mindegy az, mert mi mindenképpen szívunk...

Urban Gorilla · http://urbangorilla.blog.hu/ 2011.11.25. 12:30:07

Mi ünnepeltük kint a hálaadást egyébként. Nem is nagyon lehet nem ünnepelni, mert minden arról szól akkor. Már a nagy szupermarketekben az ünnep miatt fele áron kapható óriás pulykák miatt is megéri, és minden évben valaki más töltelékét próbáltuk ki, mert valaki ismerős vagy kolléga mindíg jött egy szerinte jobb recepttel. Meg ott akkora volt a tűzhely, hogy gigantikus pulykák is belefértek. Idehaza nem fér be a pulyka a sütőbe... legalábbis akkora. Egy hétig azt ettük.

Édy, aki Endre 2011.11.25. 13:36:37

@Urban Gorilla:

Az egyhetes pulyka elég durva lehet már. :)

Modor Tibi · http://modoros.blog.hu 2011.11.25. 13:47:28

@Fapuma: na, egy újabb ON komment, el se hiszem.

Ez valami névbitorló diverzáns-intrikátor lesz, mint az ál-Petőfik régebben.

Édy, aki Endre 2011.11.25. 17:21:18

@neccharisnyás útonálló:

A heppítörkidélly a fenyőfaünnep ottani megfelelője.

Szízönszgrítingsz & sztaff!

Levéltáros · http://leveltar.blog.hu/ 2011.11.26. 00:21:28

Olvasom, mondom magamban ez jó poszt, biztos a Kurtz írta.
süti beállítások módosítása