BREAKING: Jimmy mindent előre látott!

2011/11/19. - írta: Modor Tibi

Tudom jól, mi lesz az első reakciótok. Először én is gúnyos mosollyal kezdtem olvasni ezt a kis összeállítást, de a kezdeti fejcsóváló hitetlenkedést fokozatosan, egyre inkább a döbbenet és a ráébredés váltotta fel.

Zámbó Jimmy kivételes képességű művészünk volt - sajnos szinte kereken 11 éve már, hogy nincs közöttünk. Kevesen tudják, hogy mindig is élénken érdeklődött a Természetfölötti, a Megmagyarázhatatlan iránt. Többek szerint "látó" volt, titkos forrásból származó jövendöléseit pedig dalokban rejtette el az utókor számára. 

Vizsgáljuk meg hát szaporán Jimmy pár ismertebb slágerét, ahonnan a közelmúlt eseményeit tekintve azonnal kitűnik az egyértelmű, rejtett üzenet: Jimmy előre látta a kis hős Fidesz-kormány és a gigászi IMF viaskodását. A szövegek közös értelmezése után - a tények tükrében - kétlem, hogy maradna bárki is, akit ne győztünk volna meg.


 

Mit akarsz a boldogságtól? Ez a dal Orbán Viktor és a Fidesz országjárásáról: össznemzeti konzultációjáról szól, melynek során kétmillió emberrel beszélgettek. Meghallgatták őket, odafigyeltek rájuk: az emberek akarata érvényesült a választási program kidolgozásakor is.

Szeretnélek újra megtalálni: A Fidesz újra felkészült a kormányzásra 8 év kényszerű száműzetés után. Régi (kisebb) hibáiból, bohó botlásaiból tanult, és testben-lélekben megerősödve, érett fejjel veszi újra gondjaiba az elcsángáló magyar Nemzetet.

Fogadj örökbe: Orbán Viktor utolsó könyörgése Nemzetéhez a földcsuszamlásszerű, kétharmados választási győzelem előestéjén. Kérését a Magyar Nép meghallgatja és újra bizalmat szavaz Neki.

Nézz le rám, ó Istenem: A frissen kinevezett Miniszterelnök elsőként Isten segítségét kéri, hogy Ő irányítsa kezét-szívét, míg nemzetét a Gonosz kitartó erői elleni csatába vezeti.

Nálad már nem hibázom el: Az új kormány ünnepélyes, méltóságteljes beiktatása. A magyarok igaz vezetői felesküdnek az Alkotmányra, és ígéretet tesznek a népnek, hogy eztán legjobb tudásuk szerint szolgálják őket. Rövid ünneplés után máris megkezdődik a kőkemény, maratoni munka.

Ugye nem bántad meg? Ez a nóta a Nemzet és a Fiatal Demokraták kötött szerelemfrigy, majd az azt követő hosszú, szenvedélyes, boldog mézeshetek gondtalan hangulatát mutatja be.  

Szeress úgy is, ha rossz vagyok: A szimbolikus politizálás után megkezdődik az érdemi munka, ahol bizony néhol hullik a forgács is. A Nemzetnek meg kell értenie: a fájdalmasabb lépések is Érte történnek.

Hidd el, nem lesz jobb máshol: Ez a dal egyértelműen az IMF-fel történő szakítást jövendöli meg a Művész tolmácsolásában. A Nemzet talán néha inkább a könnyebbnek tűnő, de hosszú távon zsákutcának bizonyuló, csapdákkal teli ösvényt választaná - a Kormány viszont tudja, hogy a saját, bátor utunkat kell járnunk.

Egyszer megjavulok én: Egyre több az elégedetlenkedő hang a forint gyengélkedését, a sikertelen kötvényaukciókat látva - a Miniszter Úr viszont továbbra is rendületlenül kitart ambiciózus küldetése mellett: a lemondásokat, áldozatokat idővel siker fogja koronázni.

Vannak őrült pillanatok: Ez a látomás már inkább rémkép, egy önbeteljesítő jóslat. A lesújtó külföldi kritikák, esetleges leminősítések fenyegető veszélye, az euróövezet és az EU válsága - a kapitalista, nyugatias világrend utolsó órái köszönnek vissza a műben - nem csoda, hogy mindenki csak a fejét kapkodja. A zavar, az irigység érthető - az idomár sem szívesen ereszti szabadon oroszlánját.

Még nem veszíthetek: Az nem lehet, hogy egy ilyen nemes cél, ilyen egyedülálló összefogással ne teljesülhetne. A nemzetgazdasági miniszter bizalma először inog meg igazán, de azért is megrázza magát: továbbra is sikerre viszi a gazdasági függetlenségi háborút.

Bukott diák: A spekulánsok és a nemzetközi pénzvilág által zúdított össztűz hatására a megzsarolt, bekerített, kiéheztetett kormány a Nemzet érdekeit szem előtt tartva az IMF-hez fordul. Ez 180 fokos, ám szükségszerű és bölcs, felelősségteljes döntés. A dal a népét nagyon szerető, ám tépelődő Vezető önmarcangoló képét vetíti elénk.

Gyere, sírj a vállamon: A felnőtt lelkületű Magyar Nép megérti a gazdasági tűzszünet szükségességét, ám vezetőivel egyetemben nagyon szomorú - a bánatot osztja, de örök hűséget fogad Nekik és szűnni nem akaró kitartásáról biztosítja Őket.

Egy jó asszony mindent megbocsát: Az Új Magyar Kiegyezés pillanata. A pénzvilág belátja, hogy egy erős, virágzó Magyarország nélkül lehetetlen a nemzetközi béke újbóli megteremtése. Nemzetünk egyidejűleg felismeri, hogy nem lenne emberséges csodálatos portékáinkat kizárólag belső terjesztésre korlátozni, megfosztani javainktól és jóindulatunktól a nagyvilágot.

A bús ének dúrba és Ace of Base-es reggae-be csap át, mindenki örömkönnyekkel a szemében öleli át pajtását és ünnepélyesen bocsánatot kér a másiktól. 

Az utolsó pont minden eddigi kétséget szertefoszlatott, a szkeptikusok érveit pozdorjává zúzta. Van még bárki, aki kételkedik? Ugye nincs? Mostanra már bizonyára minden kételyt eloszlattunk - így dőljünk hátra, gyújtsunk rá egy jófajta, vaníliás szivarkára, vegyünk elő egy jó Cognacot, és élvezzük új - igazán értő - füllel Jimmy örökzöld zenéjét!

 

Címkék: zene politika
31 komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Asidotus 2011.11.19. 11:52:16

@a Bloom:
Haldoklik a férj, fájdalmában nagyokat nyög:
- Meg akarok halni!
Sóhajtozik a felesége is:
- Én is meg akarok halni!
Mire a férj:
- Én akkor már nem ...

altoid · http://altoid.inda.hu/ 2011.11.19. 12:09:55

Öööööö... Ez mi akart lenni? Mondjuk nem volt rossz, jókat rötyögtem rajta, de a Modor Tibi tollából? Ez? A helyzet súlyosabb, mint gondoltam, elkezdek bespájzolni tartós élelmiszerből!

2011.11.19. 13:37:41

@altoid: Tibit elvitte a nemzetbiztonság, akit a helyére tettek az írta, szóval lebukott!

2011.11.19. 14:10:31

@altoid:

Egy újabb kormánypárti propaganda? Már a narancs is ott van a blog logója előtt... :D
Spájzolni meg csak jövő év végéig érdemes, utána már úgyis mindegy, itt a világvége. Csak lazán!

altoid · http://altoid.inda.hu/ 2011.11.19. 14:15:29

@Hadrian77: @tff: Félreértitek a posztot, mint mindig (nem csoda, hogy Tibi és Kurtz már csak egymásnak írogatnak!). Én amikor először elolvastam, azt hittem a varanus blogra tévedtem... Engem pont az ijeszt meg, hogy ha már Tibi sem a libbantakat ekézi, akkor tényleg itt a vég...

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2011.11.19. 14:55:00

@altoid: a vég a hírcsárda legutóbbi posztjánál jött el.

altoid · http://altoid.inda.hu/ 2011.11.19. 16:34:27

@Professor Pizka: Az egy undorító, övön aluli sunyiság volt!

2011.11.19. 19:13:04

Én nem vagyok ebben a műfajban nagyon otthon, de amennyire emlékszem, mindig az volt az érzésem, amikor ezeket a szövegeket hallottam, hogy ha nekem egy pasi ilyesmivel jönne, hát gondolkodás nélkül rúgnám ki, mert tudom mi nők néha hülyék vagyunk, de ilyen rossz dumát csak a leghülyébbek veszenek be.

Ha itt most párhuzam van a polikára, hát ez arra is áll.

Vannak még Jimmyn kívül is ilyen nóták: ha megversz is imádlak én, meg hogy gyere te niemand, légy az enyém, de hát az már akkor sem volt jó, még viccnek sem.

Édy, aki Endre 2011.11.19. 21:03:06

Jimmy csak ócska másoló. Az igazi revelációt a méltán elismert Bugyi testvérek, a világhírű 3+2 zenekar tagjai mutatták meg a világnak.

1. Egy asszony miatt - Christine Madeleine Odette Lagarde, az IMF vezető tisztségviselője 2011 júliusa óta.
2. Kicsiny falu – Az EU tagállamainak egymásrautaltsága; mindenki mindenkit ismer, és ha Pétert ütöd, Pálnak is fáj.
3. Kombiné – Ld. Dominique Strauss-Kahn és a botrány.
4. Halvány őszi rózsa – a virágszimbolika szerint a szeretet és a türelem jelképe; az EU/IMF még szeret minket és türelmesen várja, hogy pucsítsunk.
5. Én édes Katinkám – Rejtélyes dal; vagy Szili Katalin vagy Catherine Ashton – további vizsgálatot igényel.
6. Kiscsónakom – Ld. kicsiny falu; egy csónakban ülünk az egyesített Európával, csak még nem tudni, ki a parancsokat osztogató kormányos és kik gályáznak.
7. Sárgul már a kukoricaszár – Az elkerülhetetlen bukásról szól a dal; mindenki előtt ismeretes, hogy a kukorica az a háziasított növényünk, amely önmagában szaporodásra képtelen. A hangsúly az ÖNMAGÁBAN szón van.
8. Folytasd bátran tovább – Így buzdítják párttársai és elvakult rajongói az alcsúti patássátánt, de tudjuk mi jól, hogy sárgul már a kukoricaszár.
9. Nem érdemes sírni – Miután a kevéssé ortodox gazdaságpolitika nem lett túl népszerű és emiatt lett nemulass, mi, européer emberek csak ezt a tanácsot adhatjuk a patássátánnak.
10.Egy május éjszakán – Régen MÚK néven futott, ma mindenki tudja, hogy legkésőbb májusban nagy változások állnak be az ország vezetésében és a kormány, miképpen azt mi, européer demokraták (Becsületes emberek értékalapú közössége) megmondtuk, bukni fog és magával rántja a patássátánt.

Modor Tibi · http://modoros.blog.hu 2011.11.20. 00:04:18

@Édy, aki Endre: brilliáns!

-Életemben csak két nőt szerettem (Berlusconi)
-Hát idefigyelj, Lajos (Bokros-csomag)
-Öreg legények (a beérett Fiatalok)

KürtiT (Tromb74) 2011.11.20. 11:42:50

Höhö. A következő poszt előtt kicsit pihenned kellene, Tibor!

2011.11.20. 11:43:12

@Modor Tibi:

Berlusconi: Little Fifteen, Sweet Little Sixteen.

Modor Tibi · http://modoros.blog.hu 2011.11.20. 13:20:53

@tff: I Saw Her Standing There (well she was just 17, you know what I mean)

blur7 2011.11.20. 17:22:19

@tff: @Modor Tibi: "ő még csak most tizennégy"

2011.11.20. 17:26:03

@Modor Tibi: én azt hallottam, hogy csütörtökön délután Matolcsy a Words, don't come easy c. számot hallgatt a kocsiban.

Modor Tibi · http://modoros.blog.hu 2011.11.20. 18:34:38

@blur7: @Hadrian77: fogadj be csöndesen, ez jobb lesz mindennél.

2011.11.20. 19:12:25

@Modor Tibi:
Hogyha van, aki jól megért,
megbocsájt a hűségemért.
Hűségemért amit szélbe szórok szét.
Nem kérdezem, mennyit adnak, mennyiért.
...
Ha egyszer elhagysz engem,
akkor is visszavárj.
...
Mindig rólad szól az ének,
mindig rólad álmodom,
de tudnod kell én máshogy élek
...

2011.11.20. 19:15:40

@Modor Tibi: vajon tudod-e miért kakukktojás ez a dal? Ha kitalálod, Zenebutik válogatás lemezt nyerhetsz!

Modor Tibi · http://modoros.blog.hu 2011.11.20. 19:31:07

@Hadrian77: a barátom szerint az 100 Folk Celsius-dal volt eredetileg, legalábbis Orbán József-szerzemény - van még valami?

Édy, aki Endre 2011.11.20. 20:54:09

@Modor Tibi:

Mondd, kis kócos, hol van a mamád?

2011.11.20. 21:26:40

@Modor Tibi: yepp:) 83-as Ohio lemezen jelent meg és Orbán Józsi írta, akiről egy időben azt írták, hogy ő lehet Jimmy utóda:)

Édy, aki Endre 2011.11.20. 21:49:22

@Hadrian77:

Nekem azt mesélték (még régebben), hogy amikor az öszödi beszéd miatt nagy zűr meg nagy zavar volt fennforgásilag a "fűvárosban" (Kóka J.), akkor kiadták ukázba, hogy amikor Fletó valahol táncos-szeánszot tart, akkor oda ne hívják meg fellépőnek a Rollins Bandet, mert félő, hogy eljátsszák a Liar című számukat.

Érthető: www.youtube.com/watch?v=_vgQalXaIxs

Modor Tibi · http://modoros.blog.hu 2011.11.28. 22:46:49

A következő látnok: Presser Gábor. És majd Viktor jön.

www.youtube.com/watch?v=FA4Ont4DD9E

Kurtz ezredes · http://gyuloltellensegeink.blog.hu 2011.11.28. 23:16:42

@Modor Tibi:
VÉGRE VÉGRE VÉGRE!!! Egy zsidó honfitársunk, aki nem zsigeri gyűlölettel viseltetik Miniszterelnök Úr iránt, és nem rohan rögtön combon sörétezett vaddisznóként visítva valami délnémet médiához, ha Miniszterelnök Úr az Őt megillető bájjal és kellemmel szerepel a Nemzet Televíziójában.
<3

Yubi 2014.02.01. 14:02:51

olvastam jó dolgokat itt a blogon, de ezt elolvasva azt hittem elsőre csak vicc. De rájöttem, hogy valaki ezt az eszelten ámok futást amit a kétbalkezes jobb-bal-jobb suta kormányunk, a Gyurcsàny-Orbán - Vona stb. titkos koalíciója művel, még Viktor sikerének és csodálatos vezetésének gondolja.... Jézusom van még ember aki, hisz ennek az országszomorító bagázsnak és ennyire vakon van, hogy ilyen cikket ír???!!! remélem csak én vesztettem el a humorézékem, és ez csak vicc volt ez a cikk, mert ha nem akkor nem a betelepített románok miatt lesz meg a kétharmad, hanem az ilyen vak emberek miatt :S
süti beállítások módosítása