Az őszinte sportközvetítés

2011/09/06. - írta: Modor Tibi

Biztos sokan unjuk már a sportriporterek modoroskodásait, mint pl. "a kutyafáját", a "betyár mindenit", "ezt bizony a 94. percben higgadtan pöckölte be Ibrahimovic, gyönyörű gól volt sajnos"...

Eljátszottunk a sok évtizedes gondolattal és vággyal - milyen lenne egy közvetítés, ha őszinte a riporter? 

-Majahí, majahú, majahó, majaháhhá! Szép jó estét kívánok Kisinyovból - vagy éppen mi a neve - minden kedves büszke magyarnak, adjon Isten, előre, éljen Szálasi, szabadság, szebb jövőt, éberség! Az első félidő végére értem sajnos csak ide a közvetítőállásba, Zerstörer Roland volnák amúgy - jól lecumiztattam a közvetítőállás mögött egy nagyon olcsó és készséges helyi kislányt, na, de hát ahogy hallottam, úgyis vezetünk.

Megpróbálom gyorsan összefoglalni az első félidő történéseit - a kis Luminita játszi kis ajkai mohón... na jó, csak vicceltem, igazából kocsmáztunk itt a srácokkal, meg akadtak egyéb technikai problémáink is. Volt számtalan helyzetünk, a 7. percben szerzett vezetést Vanczák, állítólag megérdemelten megyünk egy góllal - bár ezeknek is volt már pár helyzetük, de hát nyerni kell, ha nem csak pontszámban szeretnénk beérni a svédeket. Azokat a senkiházi köcsögöket, végre megbasztuk őket annyi év, annyi szenvedés után. És mindezt persze egy bevándorló senkinek köszönhetően, egy olyan jugónak, aki még a jugoszlávok között is a legalja. Egy csúnya, muzulmán bosnyák. Bár a lábát nem sikerült eltörni - ehhez a jó öreg Mátyus Jani kellett volna -, mégse termett számára babér múlt pénteken.

Na de térjünk vissza az aktuális meccsre. Kivel is játszunk? Moldáviával vagy Moldovával, ahogy tetszik. Állítólag mostanában Moldova - és ahogy ezt se szabad összetéveszteni a romániai - höhhö - Moldvával, Prága bővízű, szélesen hömpölygő folyamához sincs sok köze. A moldávokról annyit érdemes tudni, hogy elvileg románok voltak, csak ők nem erőltetik annyira a latin betűket keleti szomszédainkkal ellentétben. Lacikám! Lacikám! Még egyet hozzál már Rolcsi bátyádnak, légy oly bátyám. Kösz, bazmeg. Na. Szóval Besszarábia volt és románfélék lettek volna, de az oroszok valamiért szintén vágytak erre a területre, és szépen elfoglalták. Hogy ellehetetlenítsék szerencsétlen románajkúakat, hozzácsatolták közigazgatásilag Transznyisztriát, tehát a Dnyeszteren túli orosz területet - és Sztálin atyánk simán oda telepített minden ipart, hogy még életképtelenebbek legyenek a keletrománok. Mára elnyerték függetlenségüket, lett elvileg egy moldáv nemzet, de persze ilyen nincs. Nyelvük román, nevük román, zászlajuk román - bár azóta már nem Kisinyov, hanem Chisinau a fővárosuk. Ja, és az oroszok nagyon úgy érzik, hogy ők külön országot birtokolnak ott Transznyisztriában, sajnos rajtuk kívül még nem sokan ismerték ezt el.

Szóval ilyen válogatottak ellen kell nekünk játszanunk, kedves Hölgyeim és Uraim, beszarás, mi? Véleményünk szerint sokkal egyszerűbb lenne, ha minden nép szépen újraegyesülne, ahogy azt illene, és nem kéne minden évben egy új szövetséget felvennünk a bűnszövetkezet UEFA tagjai közé. Vicc az egész, kérem. Utak alig vannak már erre amúgy, minden tiszta Kőbánya, és Maybachen meg Ladán kívül nem látok sokfajta autót errefelé.

Olyan 2-300 magyar szurkolót látok a lelátón, nagyon lelkesek és hangosak, szervezetten szurkolnak - a hazaiakat kinézetre, öltözködésre, műveltségben is többszörösen felülmúlják. De ezen ugye nem lepődünk meg?

Uhh, bassza meg, mekkora helyzet volt, köcsög Csebotáriu vagy ki. Előre elnézést kérek itt a nevek miatt - örülök, hogy a kéket meg tudom különböztetni a pirostól. A pirosban vagyunk mi. Na, szerencsére fölé. Űűű, ez volt a nem semmi, háhh. Mekkora már. Tányérsapkás fakabát kolegának lerúgtuk a fejfedőjét a zsugával, ügyes. Uhhh, mekkora helyzet, nem igazán láttam semmit, de nem volt érkező ember, a kurva életbe! Jó lenne még egy gól, húzzuk már meg egy kicsit, bassza meg! Még egy-két magyar gól megnyugtatna mindenkit itthon, minek itt a feszültség? Mi... nem volt semmi, mit szimulál ez a paraszt? Fetrengjél még, és csak kihisztizte a sárgát nekünk, bravó. Legyen ez ma este a legnagyobb öröme. Meg amúgy is.

A büdös kurva anyád, te utolsó szemét! Les volt az anyád, aki világra hozott, meg a partjelződé is! Kedves nézőink, ez kurvára nem volt les... Látják, és ilyen ellenszélben kell futballoznia a fiúknak... a képernyőn Gavril Bálint, a moldáv szövetségi kapitány - nó komment. Ősi moldáv név ez is! Huh, de odakozmált ez a csóka. Maradjon is csak ott.

Köcsög spori, hogy rohadna meg, kedves nézőink. Már kettővel vehetnénk, a faszt volt les. Gyerünk fiúk, gyerünk, a kurva életbe! Ezeket ütni kell idegenben is. Azért milyen már, hogy ezek ellen is így meg kell küzdeni! Hajnal, ne erőltessük már, a múltkor se ment neki. Na. Nyugodtan, srácok. Vigyázni! Nem volt semmi... Srácok ki vezeti? Bebek? Az milyen nemzetiségű? Mindegy, bármi is legyen, utálni fogom. Most is lerúgták szegény Sándor Gyurit ezek a barbárok, most ez fog még húsz percig menni, mi?

Mi, "Gyűlölünk titeket"? Parádésan slágfertig kiírás ezeknél a férgeknél, kedves Hölgyeim és Uraim - a Szteaua szurkolói után újabb románok bizonyítják, hogy tökéletesen tudnak magyarul. Nagyon helyes. Mi viszont nem gyűlöljük őket, ahogy az oroszlán se gyűlölhet egy csótányt. Milyen már, hogy valaki egyáltalán román akarna lenni? Lezárnánk a határt, Nagyvárad lenne a legnyugatibb dolog, amit valaha láttatok az életben. Na szedjük össze magunkat, csak nyugodtan, most már tartsuk meg a lasztit.

Gyerekek, most már meg kéne kicsit pörgetni, a kurva életbe már! Kell a három pont vagy sem? Ne hagyjuk már ezeket a pásztorokat így játszani. Szerencsére nem tudnak így se. Sárga a Laczkónak? Ezért? Tiszta, férfias, test a test elleni küzdelem volt! Nevetséges. Na jól van, Gabi. Király Gabi fogott egy távoli lövést. Les volt a kurva anyád, te szerencsétlen! Hihetetlen, hogy a bírói hármas mindent elkövet annak érdekében, hogy ma este itt magyar csapat ne nyerhessen. És ezt nem az elfogultság mondatja velem. Megint sárga, Juhásznak! Semmi nem volt, labda volt... na szerencsére ezt elbaszták. Ezt is. Vigyázni, a múltkor is a vége előtt szépítettek. Huhh, ez is de csúnya, te jó ég. Nem is tudom, mikor láttam utoljára ilyen csúnya játékost, mint ez a moldáv.

Kedves nézőink, kurvára izgulok, közben tolunk még egy báritalt a kollégákkal. Nem látott még ilyet a világ, hogy végigtámadják a teljes második félidőt ezek a balkáni parasztok, vagy hova is valósiak. Lecserélik Sebők Vilit. Ja nem, Szabicsot. Egy gól most is jólesett volna, de ez van. Na, most már tényleg rúgjunk egy gólt, aztán nyugi van. Gól, Rudolf megint! Gól, gól gól! Micsoda gyönyörű gól, és magyar! Ez az, ezt nektek, senkiháziak! Így mutogassatok, ezt Erdélyért meg 56-ért is! Játszik a csapat, játszik a csapat! Hova mentek, hova mentek? Lálálé, lálálálálé, veszélyes az út - hazafelé! Egyszerűen senkik vagytok hej, hej! Jaj, szegény Moldova!

Kedves nézőink, remek a hangulat itt a közvetítőállásban a rendőrök védelmében, a maroknyi magyar tábor is hatalmas műsort csinál a lelátón. Hát igen. Hát ez a kokszos meg mit akar a pályán? Na itt legalább nem bánnak kesztyűs kézzel ezekkel a szurkolóbűnözőkkel, bizony. Több, mint valószínű, hogy nagyon meg fogják most agyalni az őrsön. 

Kedves Hölgyeim és Uraim, aki majd felvételről kívánja megtekinteni a San Marino - Svédország mérkőzést, az most halkítsa le a készüléket: a skandináv mészárosok az első félidő után 0-0-ra állnak a szerencsétlen kisolasz amatőrök ellen, óriási! Maradjon így, akkor biztos tippmix volt! Nah, így szeretek meccset nézni, tisztelt Hölgyeim és Uraim. Többgólos vezetéssel, lefújás előtt, sörözgetve, az ellenfél szurkolói vagy gyűlöködnek, vagy szomorkodnak. Soha rosszabbat.

De nem értem... mit csinál Juhász... és Király? Nem hiszem el, szántszándékkal öngólt szerez a magyar válogatott!!! Ezt nem hiszem el, úristen!! Mi volt ez? Középkezdés... megint, most Hajnal, Király forgórúgással talpalja be a kapuba, megvesztetek, ti állatok, mi folyik itt? Árulás!

Na jó, csak vicceltem, április bolondjai!

Küzdelmes mérkőzésen nyert a magyar válogatott a moldáv hazátlan kutyák ellen idegenben kettő-nullra - most már csak a svédek botlására kell várni és persze a finneket ütni hazai pályán. Most bizonyára a Miniszterelnök Úr is nagyon büszke a srácokra - akik kicsit Érte is küzdöttek a zöld gyepen.

Szép estét, Zerstörer Roland voltam Kisinyovból. Moldávia - Magyarország: nulla-kettő.

/Bónusz, hogy Örményország is vezet eközben - a Jóisten megbocsátott a Magyaroknak, újra nagyok leszünk!/

91 komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

sTormy 2011.09.06. 22:11:22

Hát én nem tudok spanyolul, de néhány latin-amerikai közvetítést hallgatva arrafelé ez valószínűleg tényleg így megy.

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2011.09.06. 22:59:15

Amit még ebben a műfajban szeretek, az a "lecsúszott a lábáról" ami azt jelenti, hogy vérhólyagot rúgott a labdába.
megcsúsztatta=élére pattant a kockának
rátartottak a lábára=nyújtott lábbal letalpalták a picsába
egyszerű eszközökkel tisztázott=amerre állt arra rúgta szerencse, hogy nem volt ott a kapu
mezőnyjáték=tilitoli
támadó szellemű játékos=nem fut vissza
tehetséges fiatal=fiatal
rutinos=lassú

és így tovább

migueldiez 2011.09.07. 00:01:45

Egy apróbb stílusbeli tévedést szeretnék kiigazítani; ebben a kontextusban,
a "balkáni parasztok, vagy hova is valósiak" helyett talán helyénvalóbb és történelmileg is megalapozottabb lenne az alábbi videóban 6:16-nál szereplő kifejezés használata
www.youtube.com/watch?v=qVfPBkJPFNU

2011.09.07. 01:12:55

„Megfontolt stratégia” = Eddig még csak maszatoltak a fiaink a pályán
„Les! Les!” = Eljutott az ellenfél csatára a labdával az üres kapunkhoz
„Határozott testcsel” = Ippont érő csípődobás
„Ne vegyük észre, fújoljanak csak” = Gólt szereztünk ordító szabálytalansággal
„Nem volt azért ez ennyire egyértelmű, ahogy a bíró megítélte” = Hát bazmeg ez egyértelmű volt, ahogy a hátvédünk egy szabályos fumikomival elrúgta a gólhelyzetben lévő támadójátékos térdét
„Hazaadás” = időhúzás

Gudea enszi · http://gyuloltellensegeink.blog.hu 2011.09.07. 02:01:12

A lényeg, hogy győztünk a Haza dicsőségére. Isten áldja Orbán Viktort! :)

Kurtz ezredes · http://gyuloltellensegeink.blog.hu 2011.09.07. 02:17:15

@Gudea enszi:
És Horthy Miklós kormányzó hadurunkat is, a CSAPAT ma az Ő emléke előtt is tisztelgett ezzel a győzelemmel!

altoid · http://altoid.inda.hu/ 2011.09.07. 06:32:05

@sTormy: A latin-amerikai sportriportereknél van egy ilyen nemhivatalos versengés, miszerint találat esetén ki tudja egy levegővel a leghosszabb ideig ordítani, hogy GOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOL!

Hallottam már olyat, aki simát megközelítette az egy percet. Bevezethetnénk mi is, jót tenne a morálnak.

Amúgy remek poszt volt, több ilyet kérünk!

sTormy 2011.09.07. 07:13:47

@altoid: Azt tudom, én a többiről beszélek. Egy szót sem értek abból, amit meccs alatt mondanak (Mondanak? Ordítanak, áriáznak, hablatyolnak, hörögnek...), de a hangvételből ítélve nagyjából szó szerint azt, ami a posztban áll, csak a nevek mások.
Az olaszból valamivel többet felfogok, az körülbelül a tényeket mondja, csak időnként visítva.

sTormy 2011.09.07. 07:36:31

@tff: "Ellenfelünk, Kelet-Timor egyébként 2002-ben nyerte el függetlenségét, területe 14.874 négyzetkilométer, lakossága 1.134.000 fő, az évi átlagos csapadékmennyiség..." = Semmi, de semmi nem történik a pályán, egyes játékosok hóna alá hálót szőtt a pók, én is csak azért beszélek, hogy el ne aludjak, és ez az érdektelen faszság, amit most kotortam össze a netről, még mindig izgalmasabb, mint a csípőficamos autisták nemzetközi konferenciája odalent, amit egy nyomdahiba következtében véletlenül labdarúgó mérkőzésként hirdettek meg a lapok.

2011.09.07. 08:14:19

Nem ízlik annyira ez a győzelem úgy, hogy az U21 beleszaladt egy kiadós parasztlengőbe...

2011.09.07. 08:57:11

Zerstörer Roland = Zúzó Roli = Modor Tibi

KürtiT (Tromb74) 2011.09.07. 09:13:40

Na, tévé közelben voltam, megnéztem. A "medvepuszi" kifejezésnél kezdtem lelkesedni. Egyébként NYUGODT, ÁTGONDOLT játékot játszottak a FIJUK.
Szép volt.

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2011.09.07. 09:20:15

@Kurtz ezredes: Egszer láttam egy dokumentumfilmet arról az Észak-Koreai válogatottról, amelyik a hetvenes években kijutott a VB-re és ott meg is vertek valami nagy csapatot mielőtt kiestek. A filmes harminc évvel később elment megkeresni ezeket a focistákat akikről azóta nem hallott a világ, hogy hazamentek a VB után.
a filmről természetesen ordított, hogy a hatóságok szigorú felügyelete alatt készült, ettől aztán jobb kor- és néprajz lett, mintha bemutattak volna öt éhen halt csecsemőt, elvégre ilyet Afrikában is látni, politikai kockázat és forgatási engedély nélkül, csak azt a tucatnyi obsitos idegenlégióst kell megfizetni, aki vigyáz a stábra közben.
Na, ebben a filmben például minden focista ugyanabban a lakásban lakott, vagy legalábbis nagon hasonlókban. Az a csatár aki nagyon bebombázta a gólt elmondta, hogy amikor átvette a labdát és felnézett, rögtön eszébe jutott Kim Ir-szen, aki azt az atyai tanácsot adta neki a kiutazás előtt, hogy a sarokba célozni és erősen lőni. És frankón minden játékos öt percet sírt, hogy szegény öreg Kim már nem él, majd még volt egy önálló öt perces közös sírós jelenet is az öreg mauzóleumánál.

Szocio Pata (kikvogymukblog) 2011.09.07. 09:40:52

Ájulat poszt! Pont ilyesmit vártam! És nagyon szívesen hallgatnék így sportközvetítést.
Kis helyesbítés: a moldávok eredetileg magyarok voltak, mint ahogy a majáktól kezdve mindenki, csak aztán etruszkok lettek, később trákok, aztán kicsit eloroszosodtak.

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2011.09.07. 09:48:30

@Szocio Pata (kikvogymukblog): én azt olvastam, eredetileg mindenki türkmén volt.

Szocio Pata (kikvogymukblog) 2011.09.07. 09:57:12

@Professor Pizka:
Rossz könyveket olvasol. Ezek keverik a perverz, áltudományos genetikát a spirituális vérvonalakkal.

Szocio Pata (kikvogymukblog) 2011.09.07. 10:14:27

Egyébként az esélyeinkről (foci gyűlölők ne olvassák el)
Elméletem szerint kijuthatunk az EB-re. Levezetem:

Van öt selejtező, amely külön-külön 50%-os kimenetelű.
Ezekből nekünk mindig az optimális eredmény kell. Ez olyan, mintha egymás után ötször kijönne a fej(vagy írás)
Külön van esély, együtt kicsit neccesebb.
A magyar-svéd megvolt. Fej.
A moldáv-magyar megvolt Fej.
Hátravan:
Finn-Svéd
Svéd-Holland
Magyar-Finn
Vagyis már csak három fejet kéne kidobni. Most szimulálom az elméleti modellemet egy 100 forintossal.
Fej!
Feeeeej!!!
És ez is fej!
Továbbjutunk!

KürtiT (Tromb74) 2011.09.07. 10:21:59

@Szocio Pata (kikvogymukblog): Egy hasonló levezetést hallgattam végig tegnap, egy focihoz értő ismerősömtöl. Tök jó, hogy legalább matekozni lehet az esélyeken. Ilyen is rég volt már.
Kb. akkor néztem utoljára focit, amikor a görögök nyerték az ebét, simán bejöhet az a három fej.

Modor Tibi · http://modoros.blog.hu 2011.09.07. 10:28:34

@Szocio Pata (kikvogymukblog): @KürtiT (Tromb74): utálom a focit, milyen szar egy sport már! Sokkal jobb a szinkronúszás meg a gumiasztal.

A Drukkerkocsma statisztikusai szerint a svédek elleni győzelem 1987 óta az első alkalom volt, hogy feljebb rangsorolt csapatot tétmeccsen, még versenyben legyőztünk. Így a pár évvel ezelőtti dánok meg a lettek elleni győzelmek nem számítanak.

Esélyünk lett volna kijutni 2004-ben is az utolsó fordulóban + ott volt a Csank-válogatott csodálatos finnországi pontmentése, de összehasonlíthatatlan a mai csapattal.

Amúgy a 3. hely szerintem pont jó - ha a finneket ütik a svédek október 7-én, legalább mindenki megnyugszik és gálázik. Bár a hollandok is visszaadhatnák a 86-os utolsó fordulós bundát :)

Szocio Pata (kikvogymukblog) 2011.09.07. 10:36:36

Szerintem a finnekben jobban bízhatunk, mint a hollandokban. Ez megérzés. Bár, ne tudjátok meg, mit összegörcsöltem a bwin online előtt, amikor a san marinoi fűszeresek egy óráig tartották magukat. @KürtiT (Tromb74): Mellesleg Európa is jobban járna velünk, mint a svédekkel, akik semmilyen nyomot nem hagynak soha ezzel az unalmas játékkal (vagy kb annyit mint a görögök). Ezt el kéne magyarázni a Fifának. Most akarnak jó Eb-t vagy nem, bassza meg!

KürtiT (Tromb74) 2011.09.07. 10:38:41

@Modor Tibi: Nálam a műkorcsolya a favorit. :D :D :D
A focival egyébként semmi bajom, amolyan nemzeti sportnak tartom, ami akkor érdekes ha van esélyünk valami eredményt felmutatni. Most van.

2011.09.07. 10:44:36

@Szocio Pata (kikvogymukblog): az embereknek me gel kéne magyarázni mi is az a matematikai esély:)

@KürtiT (Tromb74): lovaspóló, lacrosse az igazi férfi sportok:)

Idet 2011.09.07. 10:57:58

@Professor Pizka: Sumerbe oltott magyar il.. magyarba oltott sumer volt mindenki. Sumer Sün...

Szocio Pata (kikvogymukblog) 2011.09.07. 10:59:37

@Modor Tibi: Megnéztem a drukkerkocsmát, de nem értek egyet. A finnek igazi meglepetésnép. 39-ben az orosz-finn háborúban is járt volna legalább 30-szoros szorzó a győzelmükre, és lám, meglepetés okoztak hazai pályán. Aztán a visszavágón is megszorongatták a Wermachttal a ruszkikat Leningrádban.

Nevem Earl 2011.09.07. 10:59:51

Küldd a cuccot a kurucra, garantáltan lehozzák halálos komolysággal. :)))

KürtiT (Tromb74) 2011.09.07. 11:06:21

@Szocio Pata (kikvogymukblog): Igen, azt megemlíteném, hogy tényleg szépen játszottUNK.
Továbbá várom a második, meg nem adott góóóóól és az 1848-as horvát ÁRULÁS közötti párhuzamot taglaló hozzászólást. Tudom, közhely, de kihagyhatatlan.

@Hadrian77: bringás póló mondjuk tetszik. a lacrosse meg csak wikipediával ismerős. Én a teniszt, paraszt verzióját a squasht, a golfot is modoros sportnak tartom. Persze ezen a vonalon nagyon messzire el tudok menni, de inkább befogom a számat.

A poszthoz visszatérve az EXTRÉMsportok (hehe) nem annyira szakkomentátorait is kedvelem.
-másfél fordulat után hátrafelé érkezett a rampára.
-letette a lábát, ez pontlevonást eredményezhet
-Ez egy nagyon nehéz gyakorlat volt
-hátraszaltó közben pörgette meg a kerékpárt, majd elengedte a kormányt is

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2011.09.07. 11:07:26

@KürtiT (Tromb74): 75% esélyem van arra, hogy levarrjam Kim Kardashiant. részemről tuti a dolog, tehát egy szolid, konzervatív, kétszereplős szex 50%-a@Szocio Pata (kikvogymukblog): tuti. Ő vagy akarja, vagy nem, tehát 25-25%. A jobbik esélyt alapul véve tehát 75%-os valószínűséggel az aktus létre fog jönni.

A svédek akkor igazán undorítóak, ha jégkorongoznak vagy kézilabdáznak. Nem olvasom a gyűlölt ellenséges blogot, de remélem megemlékeztek a skandináv leszbikus kézilabda-hordákról...

@Idet: nem olvastok Türkménbasit, ez a hiba.

2011.09.07. 11:15:27

@KürtiT (Tromb74): a lacrossban kifejezetten kemény ütközések vannak és futnak is mint a nyúl:)

Szocio Pata (kikvogymukblog) 2011.09.07. 11:16:52

@Professor Pizka:
A svédek ab ovo undorítóak, akkor is, amikor adják a píszít, a toleránsat, meg a környezettudatosságot, a fenntarthatót és a praktikust, undorítóak a csokoládéik, a söreik, általában az ételeik, és a svéd gyerekversek is hányingert keltőek. És akkor most tényleg nem viccelek.
"Sten-Malténak nagy, vörös és elálló füle van. Nekem tetszik a nagy, vörös, elálló fül"
Engem anyám mindeig ezzel a verssel büntetett, ha rossz voltam bfffff.

xgage 2011.09.07. 11:18:06

Tetszik az írás... Van ez a fajta kommentátor, aki próbálja a nézőt is kilendíteni a hétköznapokból. Ha tűrné a média nyelvezete bizonnyal használná ezeket a kifejezéseket is (20 év múlva lehet használják is.).
Van aztán az unalmas-tárgyilagos. Vitray Tamás a 80-as években...
Ízlések és pofonok. Egyébként a foci komoly dolog: Honduras és Salvador még háborúzott is miatta.

Idet 2011.09.07. 11:24:47

@Professor Pizka: Hol juthatok hozzá? Ez a "mindenkitürkmén", ez érdekelne!

KürtiT (Tromb74) 2011.09.07. 11:25:42

@Professor Pizka: Az esélyed valójában ennél nagyobb, mert ha jelenleg nem is akarja, még némi udvarlással meggyőzhető. Az aktusok jelentős részét csak az egyik fél akarja igazán.
Ennél jobb, ha azt mondod, matematikai értelemben véve levarrtam Kim Kardashiant.

@Szocio Pata (kikvogymukblog): A svéd gyerekversek lassan a pocaklakói magaslatot ostromolják. Az idézet vers még a jobbak közül való, nekünk az egész kötet megvan. Értelmet ad az elidegenedett család, -társadalom kifejezéseknek.

manson karcsi · goo.gl/FVvVX 2011.09.07. 11:34:04

mekkorát köpött geci éjáéjáó
ha így lenne kommentálva a foci, még nézném is.

Kovácsné · http://kovacsne.blog.hu 2011.09.07. 11:38:44

Volt egy kabarészám réges-régen (gyerekkoromban...), Garas Dezső adta elő, hasonlított ehhez a brilliáns darabhoz, csak szurkolóra vetítve. Az a legjobb, mikor a szurkoló két "Tudod mit vezess? Ipari áramot" jellegű beszólás közt lélegzetvételnyi szünet nélkül elénekli, hogy "Iiiiisten, áldd meg a magyaaaart" mert gólt rúg a csapat (:

Modor Tibi · http://modoros.blog.hu 2011.09.07. 11:41:02

@tff: ellenfél fekete játékosa: rúgd fel a büdös niggert! Hazai csapat fekete játékosa: ez az, Fekete Gyémánt!

sTormy 2011.09.07. 11:41:55

@Kovácsné: Remekmű, Farkasházy írta, ez a kombináció ma szinte hihetetlennek tűnik.

irógép 2011.09.07. 11:42:36

Jó írás, bár ha kevesebb benne a direktbe káromkodás még jobb lenne, de ez csak apró kritika.
Jó volt, hogy ki rakták azt a gyűlölünk titeket lepedőt, mi meg közben megvertük őket ott ahol kell a pályán! Remélem ezzel a válogatottal, most már majd a románoknak is odapörkölünk:)
Amúgy ez a csap persze messze van még az élcsapatoktól, de most már van valami kiegyensúlyozottság benne, és csomó olyan szitut, amit régen tuti buktunk, most mi nyerünk, és ez egyenlőre már nagy előre lépés.

Szocio Pata (kikvogymukblog) 2011.09.07. 11:43:49

@KürtiT (Tromb74):
Király Gabi nagy, dzsuvás és undorító mackóalsóban véd. Nekem tetszik a nagy, dzsuvás és undorító mackóalsó.

altoid · http://altoid.inda.hu/ 2011.09.07. 11:47:34

@Szocio Pata (kikvogymukblog): Belónak nagy, fekete, összkerékmeghajtású BMW-je van. Nekem tetszik a nagy, fekete, összkerékmeghajtású BMW.

A Lesből Támadó Ruhaszárítókötél · http://www.planetside.blog.hu 2011.09.07. 11:47:40

@Professor Pizka: nem olvasod a gyűlölt ellenséget? Én komolyan azt hittem, hogy írod, álnéven.

Az a háttérmunka, ami azokban a posztokban van, megfejelve a felejthetetlen stílussal....

Na, úgy érzem, elég mélyen bent vagyok már, abba is hagyom a nyalást.

Zorita 2011.09.07. 11:50:46

Magyarország - San Salvador 10 - 1 :))
jó poszt! :))

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2011.09.07. 11:55:07

@Idet: www.turkmenistan.gov.tm/ruhnama/ruhnama-ven.html

@Modor Tibi: A Vitár Robi bácsi legendárium része a "színes bőrű fiúnál a labda" beszólás, egy Nigéria-Kamerun meccsen...

@A Lesből Támadó Ruhaszárítókötél: valahogy úgy jött ki a lépés hogy még sosem olvastam. A nyalást köszönöm. Nemkülönben a 37 szavazatot annak 730 embernek aki azt mondja: a blogomra szavazott :-)

@altoid: Nekem nagy, vastag, kékeres... :-)

Xlendon 2011.09.07. 11:57:14

:-)) Kíváló poszt, gratula!!!!!!

Kovácsné · http://kovacsne.blog.hu 2011.09.07. 11:58:32

@sTormy: Hát, a szóhasználat talán mára már kissé elavult, de azért vannak időtálló sorok benne, pl. mikor a Garas az egyszemélyes tömeg ("Miii? Ez les? Hülye vagy? Hülye vagy, hülye vagy, hülye vagy")

altoid · http://altoid.inda.hu/ 2011.09.07. 12:07:02

@Zorita: Azt a meccset annó még láttam is :)

KürtiT (Tromb74) 2011.09.07. 12:36:00

@doszy: A kaki köny állítólag hasznos azoknak a PORONTYOKNAK, akiknek problémájuk van a szobatisztasággal (a pszichológus szerint). Ezt sem megcáfolni, sem megerősíteni nem tudom.
A svéd húsgombóc szerintem sokkal súlyosabb bűncselekmény, akár német is lehetne.

juliusbond 2011.09.07. 12:51:54

A pornográfia, amikor öncélúan mutatjuk be a testiséget. Ilyesmi az is, amikor öncélúan beszélünk csúnyán, nem valami más kifejezésében segít. Ez a poszt pornó. Ráadásul abban is szar.

Tanulj meg csúnyán beszélni, kedves Író!

nyubocs 2011.09.07. 12:52:05

Mondjuk egy ilyet el tudnék képzelni Horti Gábor előadásában :)

youtu.be/EI18H-80QKI

Don't cry Argentina, ich komme!!
youtu.be/bsIQs63734c

atila68 (törölt) 2011.09.07. 13:03:19

Végre!
Amúgy, hollandban megbízni?

KürtiT (Tromb74) 2011.09.07. 13:04:04

@juliusbond: Szerintem a meoldás a posztpornó. Amikor testiséggel érzékeltetjük az öncéluságot. Ez művészi magasságokba emelné a céltalan aktus ábrázolását.
A káromkodások mellé meg zárójelben feltüntethetnénk, annak célját, okát.
Bazzmeg! (indulatból)
A picsába (elkeseredésből kifolyólag)

A Lesből Támadó Ruhaszárítókötél · http://www.planetside.blog.hu 2011.09.07. 13:07:12

@Szocio Pata (kikvogymukblog): Nekem a bélyeges volt a kedvencem.

"Bélyeget gyűjtöttem. Apa hozott egyszer egy kilót. Azóta nem gyűjtök bélyeget." (svéd gyermekvers)

Vö. Weöres Sándor Tündérével! :)

Bóbita Bóbita táncol,
körben az angyalok ülnek,
béka-hadak fuvoláznak,
sáska-hadak hegedülnek.

Bóbita Bóbita játszik,
szárnyat igéz a malacra,
ráül, igér neki csókot,
röpteti és kikacagja.

Bóbita Bóbita épít,
hajnali köd-fal a vára,
termeiben sok a vendég,
törpe-király fia-lánya.

Bóbita Bóbita álmos,
elpihen õszi levélen,
két csiga õrzi az álmát,
szunnyad az ág sürüjében.

Apropó, felnőttként értettem meg, hogy a törpekirályfi az hogy lehet valaki lánya! ;)

Badbitie 2011.09.07. 13:11:18

Gyerekkori kedvencem, amit meccsen hallottam, és a bíró sporinak üzenték persze, hogy aszondja:

"ha olyan messze laknál, mint amilyen hülye vagy sose érnél haza."

:)))))

Modor Tibi · http://modoros.blog.hu 2011.09.07. 13:18:15

@juliusbond: nem mondod, baszod Rafi!

Pucsítsál maximum. Show me zö popó. Do you like my munka?

Fapuma (törölt) 2011.09.07. 13:29:51

Gyonyoru volt Tibikem, egyre jobb vagy, az Elet ir a kezeddel, vagy mi a szosz, a billentyuzeteddel.
Ezt bizony magameva teszem: "az oroszlán se gyűlölhet egy csótányt"

Es most megyek es elolvasom a kommenteket.

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2011.09.07. 13:32:55

@Badbitie: "ma te vagy feketébe', holnap anyád lesz"

doszy 2011.09.07. 13:34:15

@A Lesből Támadó Ruhaszárítókötél: Próbálok valami értelmeset reagálni erre a versre, de még ki van akadva az agyam.

Fapuma (törölt) 2011.09.07. 13:46:34

@Szocio Pata (kikvogymukblog): nehez gyermekkorod lehetett, baratom. Ezzel a verssel kivanok neked jobbulast:

BETEG A TENGER
Nem szabad fürödnünk a tengerben.
“Megbetegszik, aki fürdik benne – mondja anya.
- Megbetegszik, mert beteg a tenger,
beteg és piszkos a gyárak miatt.”

Ezért tegnap Kajsa és én nyelvet nyújtottunk
Eriksson bácsira az utcán
(Eriksson bácsinak gyára van)
és azt kiabáltuk: “Hülye!”
De a mama azt mondta, hogy
nem szabad nyelvet nyújtani
Eriksson bácsira,
és egyáltalán nem szabad hülyét kiabálni....

Így hát Kajsa és én
levelet írtunk Eriksson bácsinak.
“Ne piszkicsd be a vizet, fürödni akarunk!”
Ezt írtuk.
Alatta ez van:
“Kiválló tiszteletel
Lena Persson és Kajsa Lindkvist”

nagysuhi 2011.09.07. 13:53:37

@Hadrian77: Művészi torna este otthon. Először a kötelező gyakorlat aztán jöhet a szabadon választott.
Tiszta színház: az asszony elhúzza a függönyt én meg adom a darabot.

ZON 2011.09.07. 13:57:56

@doszy: Kokóztam. Apám hozott egyszer egy kilót.Azóta elvagyok.

2011.09.07. 14:06:59

@Fapuma: a Vasa elsüllyedését is megérné ilyen versbe foglalni...

Fapuma (törölt) 2011.09.07. 14:36:11

@Hadrian77:

Tessek:

A Vasa elsüllyedése

1628. augusztus 10-én a Vasa vitorlát bontott a stockholmi kikötőben,
a Gamla Stan déli csücskétől, hogy megtegye első útját.
Szép idő volt, nem számítottak hullámzásra, így az ágyúnyílások nyitva voltak.
Ám egy hirtelen széllökés azonban a hajót annyira megdöntötte, hogy ezeken át beömlött a víz.
A hajó valamivel kevesebb mint 1300 métert tett meg a vízrebocsátása óta, és máris elsüllyedt a stockholmi kikötő közepén, 50 matróz halálát okozva.
Értékes bronzágyúiból nagyjából 50-et búvárharangok segítségével felszínre hoztak 1664-65-ben.
Az akkori kivizsgálás feltárta a tervezési hibákat, és az elégtelen mennyiségű ballasztot jelölte meg a szerencsétlenség fő okozójának.

Igaz nem rimel, de nem akartam elrontani ezt a nagyszeru verset holmi rimekkel.

árnyékgyuri 2011.09.07. 15:03:52

Nekem az tetszett, amikor egy magyar srác (Pál?) estében rálépett az ellenfél fejére, aztán úgy állt fel, hogy egy másik moldvait közben elgáncsolt, erre a riporter: hát bizony kell egy kis csibészség ehhez a játékhoz. Én tényleg elfogult magyarfoci rajongó vagyok, időnként idegenbe is elmegyek a diósgyőrrel(otthon alap), de ez tényleg jó duma volt.

comes 2011.09.07. 16:17:32

A sportban nem baszunk, hanem jól vagy rosszul játszunk, szerepelünk.E csunya magyar (de szótörténetileg talán hétszáz éves) szóval a hozzászólás sem formailag, sem tartalmilag nem megalapozott vagy elfogadható! A hozzászólás demokratikus joga sekit sem ment fel a csúnya szavak használatától!

Judea · http://roleplay.blog.hu 2011.09.07. 16:29:16

Semleges szemmel egy mákos, helyenként kevésbé tudatosan, de helyenként viszont tudatos és sikeres támadásokkal tarkított meccs volt.
A második félidőben volt egy-két szakasz amikor azt hittem összeomlunk, de mákkal megúsztuk.
Hiszek, hogy megverjük a finneket, de nem jutunk ki, mert a svédek behúzzák a minimumpontot.
Ettől függetlenül pozitív a mérlegünk eddig is.
Valószínű, hogy 1 év múlva kezdődő selejtezősorozatban már nem leszünk ennyire sikeresek.
Gundelt kedvelem, de néha tényleg túlságosan "pc", a transzparensre csak annyit mondott, hogy a szurkolóktól nem várhatunk el bölcsességet, de a tévésektől már el lehetne. Erről az jutott eszembe, hogy a tévés sem biztos, hogy tudta mi van odaírva, lehet azt hitték, hogy "Mi vagyunk a jobbak!" a szöveg.

Szocio Pata (kikvogymukblog) 2011.09.07. 16:45:45

@A Lesből Támadó Ruhaszárítókötél:
Weöres egy betűje jobb, mint az összes svéd gyerekvers.
"Egy svéd gyerekverset olvastam. Apu hazahozott egy kurvanagy kötettel. Azóta nem olvasok svéd gyerekverset"

@Fapuma: Kösz szép vers. És az Ericson bácsi válaszolt? Vagy csak sms-ben?

altoid · http://altoid.inda.hu/ 2011.09.07. 16:45:57

@comes: Ez bizony első osztályú modoroskodás volt. Nem tudom, komolyan lett-e gondolva, de jár a farmermellény!

comes 2011.09.07. 16:50:10

@altoid:

Köszönöm a gyors és feltehetően őszinte választ. Véleményemet azonban fenttartom!

Szocio Pata (kikvogymukblog) 2011.09.07. 17:00:13

@Judea: Köszönjük a pontos értékelést!
Gundi ráadásul nemcsak píszi, de beszari is, a svédeknél a kihagyott tizi, itt meg a lesgól után már nyafogni kezdett, hogy bezzeg minket mindig ver a sors, hogy soha nem jöhet össze...

altoid · http://altoid.inda.hu/ 2011.09.07. 17:01:59

@comes: Szerintem a sport az egy izzadós, testszagú, lihegős valami. Akárcsak a baszás. Ami egy török eredetű szó, kb. ötszáz éves. Eredeti jelentése "nyomás" - szintén sportban előforduló kifejezés. Szóval én nem látok semmi problémát.

Kurtz ezredes · http://gyuloltellensegeink.blog.hu 2011.09.07. 17:13:17

@comes:
Azért egy ilyen kis picsa kommentért nem jár farmermellény, de szerintem is gecire modoros vagy

Lucius Flavius Arrianus 2011.09.07. 17:26:12

Én úgy tudtam, hogy nem a türkmének, hanem a karakalpakok.

KelekótyaP 2011.09.07. 17:27:19

Általában szarok és erőltetettek az itteni posztok de ez jó lett (valószínűleg nincs heti 1-2 jó poszt ebben a témában azért ilyen vegyes a nívó, meg ennél a blognál nagyobb modorosság a világon nincs és emiatt sterilnek hat a legtöbb jópofinak szánt erőlködés ). Gratula:)
Altoid: Baszással és sportokkal semmi baj nincs.
Judea: Gundelnél tán csak faragót vetem meg jobban. Igazi nagyi kedvencei, retardált szóviccekkel és wikipédiáról összeollózott "érdekes hírekkel" "szórakoztató" lúdtalpas médiagecik. kb Palik 2.0, A hazánkra jellemző kontraszelekció degenerált kis Stan és Panja.
Amúgy Honti Gábor kb ez a stílus, csak sokkal kevésbé maníros. Igazi őszinte proli tempó. Focihoz tökéletes.

Rigghead 2011.09.07. 17:31:13

nagyon jól sikerült, köszi!

Judea · http://roleplay.blog.hu 2011.09.07. 17:47:47

@Szocio Pata (kikvogymukblog): Akkor én is beszari vagyok, mert hasonlóan éreztem, de a tapasztalatokat is belevesszük a képletbe akkor sztem érthető is.

altoid · http://altoid.inda.hu/ 2011.09.07. 17:58:52

Eszembe jutott pár rigmus 1986-ból, a magyar-brazil barátságos mérkőzés utánról:

"Itt a husvét, itt a nyúl, magyar-brazil három-null!"

"Megittuk az összes piát, s jól elvertük Braziliát!"

Ez volt Irapuató előtt pár hónappal. Talán innen jön az a makacs pesszimizmusunk...

Mr. Ligthman 2011.09.07. 18:09:12

@Professor Pizka: Kedvencem: Kiprich tudatosan elengedte a labdát. Magyarul akkora luftot rúgott, mint a költségvetési hiány.

Modor Tibi · http://modoros.blog.hu 2011.09.07. 18:23:28

@KelekótyaP: általában elég szarokat és modorosakat kommentálsz, de ez most kivételesen egész jól sikerült, elismerésem ;-)

2011.09.07. 19:49:27

@Modor Tibi:

"Szép volt, Tibi! Szép volt, Tibi!
Igazából fejben elfáradtunk, de jó tapasztalat volt, amit a jövőben tudunk hasznosítani."

www.youtube.com/watch?v=MbWeGDQ7l2g

szeberenyi 2011.09.07. 19:50:32

ez kurvajó volt! :))

Rothstein 2011.09.08. 09:20:46

Azért a Luminita név és a felláció párosítása nem kicsi perverzióra utal a posztíró részéről. Én azt ajánlanám sürgősen keresse fel kezelőorvosát. :)

Nazagson 2011.09.08. 09:57:53

Itt amúgy az a cél, hogy modoros emberek írjanak (amivel semmi baj nincs ha valaki ezt felvállalja magáról), vagy modoros emberekről írjanak? Mert az elsőnek megfelel, de ez a cikk pl pont egy nem modoros, hanem egy őszintén primitív emberről szól. Amúgy ha Modoros posztolókat kerestek mert ez a célja a blognak, akkor menjetek át a Burzsujra, Na az maga a modorosság.

Nazagson 2011.09.08. 12:52:54

Mondjuk azért elég nehéz ezeknél modorosobban lazasráckodni. Az ilyenekről is írhatnátok egy posztot

"nem mondod, baszod Rafi!

Pucsítsál maximum. Show me zö popó. Do you like my munka? "

vagy:

"Azért egy ilyen kis picsa kommentért nem jár farmermellény, de szerintem is gecire modoros vagy "

KelekótyaP 2011.09.08. 16:10:20

@Modor Tibi: Na ez mekkora egy seggfej válasz volt:) Gratulálok:9 Kritikát ilyen gyenge gőgös bölcsész tempóban fogadni. Szánalmas:)

Kurtz ezredes · http://gyuloltellensegeink.blog.hu 2011.09.08. 17:24:25

@KelekótyaP:
Így van, aranytálcáról kéne ennie a szarotokat, amiért ilyen egyáltalán nem seggfej módon szemetelitek össze a szar kommentjeitekkel a remek posztjait.

KelekótyaP 2011.09.10. 15:15:58

@Kurtz ezredes: Na megvédted az asszonyt:) Köcsög

Kurtz ezredes · http://gyuloltellensegeink.blog.hu 2011.09.12. 22:17:11

@KelekótyaP:
Meg bizony, ő túl jólelkű sajnos, el is pofátlanodtatok itt.
süti beállítások módosítása