A realista drukker

2011/09/02. - írta: Modor Tibi

Rendhagyó sportközvetítés: meccs közben írtam a posztot az igazi, mérkőzésekről már jól ismert vészmadarak (köcsögök) stílusában. Bejött.

 

Mindig ugyanaz a lejárt lemez. Láttunk biztató jeleket a fiúk játékában; az edzőtáborban nagyon összerázódtak a srácok; a három pontért jöttünk Stockholmba; mi már a kilenc és fél év múlva kezdődő EB-re építkezünk; meg fogunk halni a pályán egymásért és a szurkolókért; tiszteljük a törököket, de le akarjuk győzni őket; na most elkapjuk őket; megtörjük az átkot - meg ilyenek.

Felesleges az egész fogadkozás, nem tudunk semmit. Ez egy amatőr csapat - egyénileg még értékelhető játékosok, de amikor felveszik a nemzeti mezt, akkor megáll a tudomány. Mintha megbabonázták volna őket. Valójában annyi a helyzet, hogy a klubcsapatukban hajtanak, megszakadnak, mert tudják, hogy máskülönben a fakóba se kerülnek be. Ott nincs alibi meg álldogálás a pályán - kőkemény munka van és alázat, szerénység. Itt meg féltik a kis lábukat, nehogy lesérüljenek. Sajnos ide jutottak a válogatottak a klubcsapatok ellenében.

Nem lesz itt semmi. Három ott, semmi itt - lazán. Még csak meg se erőltetik magukat majd, meglátod. Lefociznak minket a pályáról. Na nézd meg, máris elmennek. El-ROBOGnak! Ezek azt csinálnak velünk, amit akarnak, komolyan. Kis passzolgatás, leszarják. Félgőzzel is behúzzák a győzelmet. Kicsit elsörözgettek biztos megint a Romkertben vagy a Szimplában, oly' mindegy. Buliztak egy jót, kúrtak egy egészségeset, aztán a sörmeccsen elhozzák a három pontot. Szeretnek ide járni, megmondták. Erre még büszkék lehetünk: olcsók vagyunk és jók a kurváink.

Dehogy tizi bazmeg, ezt sehol nem fújják be, dehogyis. Szép is lett volna, ezért büntetőt adni, ne röhögtess. Nézd meg, milyen könnyedén futják le a mieinket. Ott is, simán áthámozták magukat a védők között. Huhh, ez viszont mázli volt, ezt simán befújhatta volna nekik. Alaphangon sárga, vigyázni kell. Elég durván játszunk, tiszta favágó módon, szétrúgta a svéd gyerek sportszárát szinte. Áhh, és megint reklamálunk... reklamálni azt megtanultatok kint, mi? Nem a bíróval kell foglalkozni, játszani kellene, nem? Dehogy volt henc... hm, jó, hát de előbb mi értünk hozzá kézzel. És megadta, baszod! Megadta! Ez hülye, de maradjunk annyiban, hogy velünk van a bíró. Mondjuk nem csoda: szlovén. Jó a bíró, jó a meccs! Höhhö. Ááá, nem lesz ebből semmi, belerúgja a kapusba, nem bírja el a lelki terhet, oda se merek nézni. Nnnnna, mondtam. Bazmeg! Kapufa, ennyi. Ahogy nekifutott, már akkor láttam. Ennyik vagyunk. Kár volt ezt a gyereket odaállítani a labda mögé, fel se éri. Nagyon rosszul rúgta.

Most jön a skandináv úthenger, meglátjátok. Ezek a germán iparosok szétszednek bennünket a vérprofi, szervezett játékukkal. Tessék, gól! Na majdnem, centiken múlott, kapufa. Hatalmas nagy malacunk volt. Mi csak ide-oda futkározunk, semmi elképzelés a játékunkban, megremegett a lábunk sajnos... húhh, most is... nézd meg. Be vagyunk fosva tőlük, az a baj. Fejben nem vagyunk ott, nem tudunk felnőni még erre a szintre.  Csapkodó, ideges a játék nagyon.

Nézd meg, megint jönnek. Istenem, elég csak azt nézni, hogy mennyit ér a játékospiacon a svédek csapata és mennyit a miénk... ááá... Nem beszélve a klubjaik éves költségvetéséről. Ég és föld. Ott a svédeknél borzasztóan komolyan veszik az utánpótlást. Futballakadémiáik vannak, a gyerekeket már csecsemőkorban szoktatják a labdához, kétévesen bentlakásos internátusokba viszik, és egész nap csak gyakorolnak, edzenek. Kőkeményen. Valóságos egyetemeik vannak, vérprofik. És annak idején ezek tőlünk tanulták a játékot... tudod, hány igazolt futballista van a nyolcmilliós Svédországban? Hárommillió. Háromillió! Itthon? Kétezer. Kettő, nulla, nulla, nulla - jól hallod. És ebben benne van mindenki, az újszülöttől az aggastyánig.

Most is, áááá. Meg se merek szólalni, az Ibra ezt majdnem betette. Ha nem száll bele ilyen brutálisan a Király, bepuszilta volna a kapuba, rutinmunka. És még sárgát is kap szerencsétlen... na de ne mondjuk hangosan. Látszik, hogy lejt a hazai pálya azért, ilyenért sehol nem adnak sárgát. Köszönjük most meg neki, hogy nem tizenegyes meg piros a Gabinak.

Nah. Pfff, már megint, nagyon nyomnak a svédek, a kurva életbe, nem bírok már odanézni. Fújják már le, csak az a baj, hogy nem fogjuk kibírni kapott gól nélkül a félidőt, borzasztóan gyengék vagyunk... MI, micsoda passz, gól! Gól, gól, gól! Hát ez bevánszorgott. Mindegy, ne mondjuk el senkinek. A kurva életbe, nem hittem volna! Szabics! Hát mondjuk igen... senki nem lesz próféta a saját hazájában, ki kellett mennie neki is ahhoz, hogy ne kallódjon el végérvényesen. Ha ittmarad a Fradiban, soha nem tudta volna így átpörgetni a kapus fölött. De hát Grácban európai körülmények között játszhat, meg is látszik az eredménye. A svéd védelem pedig ultizhatott közben, nekik is köszönjük meg - meg a bíróknak, hogy megadták, keményen lesen voltunk.

Na nyomassuk. Sárga. Vigyázni kell, szép lassan kipontozódunk... most tényleg, kellett ez? Egy igazi, felesleges szabálytalanság. Örüljünk, hogy csak sárga. Ezt is! Nézd meg, odarakja a hülye svéd a lábára a lasztit, már csak be kéne pöccinteni. Erre belebotlik... mi kell még, lehozzuk a kapust is? Ezek így pillanatok alatt egyenlítenek és kitömnek bennünket. Meglásd. Megint helyzet... megint belerúgja a kapusba, ez a baj. Leblokkolunk a döntő pillanatokban. Ha a csapat nem tudja kihasználni a helyzeteit, az megbosszulja magát... tessék, ennyi. Kinderspiel, úgy egyenlítettek ki. Hatalmas védelmi hiba, még csak erőlködniük se kellett. Bazmeg, erről beszéltem.

Kész, összeestünk. Nem bírtuk a lelki terhet. Túl nagyok voltak az elvárások. Majd megírják a Sportban megint, hogy nekünk igazából már a 2014-es vébére kell épít...

Ez is! Hol voltak a védőink? Ha ezt rendesen eltalálja a svéd gyerek, védhetetlenül vágódott volna a ficakba. Meg ez... centiméterekkel maradt le róla. Erre nekiáll fetrengeni, igazi operettfocista. Ezt tanultad kint, mi? Meg a fodrászt! Ez a szurkolók arculköpése. Mekkora fos most a meccs. Átvették az enbéegyes játéktempót. Semmi játék, csak a középpályán passzolgatunk, jó ez így? Végülis már úgyis kijutottunk, minek itt ellőni minden puskaporunkat, persze... időnk meg van..! Nincs egy épkézláb labdaátvétel, semmi. Az a szégyen, hogy még ezek a harmatgyenge svédek is játszva lefociznak minket. Ez a Fárágu is egyre szánalmasabb...

Fújnák már le, bazmeg... nem fogjuk kihúzni döntetlennel se, hallod... jön a végén a magyar átok, Ibrahimovics. Fáradunk, vészesen fáradtunk, ólomlábakon vánszorognak már ezek a szerencsétlenek. Mi! Nem hiszem el! A khúúúrva életbe, ez is bepattogott, ekkora mázlit. Nem hiszem el, ilyen nincs. Kezdők szerencséje, komolyan. Rudolf? Hát igen, őt se mi neveltük ki, jellemző... ez bárkinek a sikere, de nem a magyar focié... de hát még mindig van három perce a svédeknek, ők ettől nem szoktak visszariadni. Áh, nem húzzuk ki, elbasszuk. Meglátod. 

De nem, ez lefújta, bazmeg. Micsoda időhúzás, hát így mondjuk ez most pont megvolt. Mázli, de ne szálljunk el a győzelemtől, tudjuk helyén kezelni a sikert. Ez egy nagyon gyenge svéd csapat volt, kiöregedett brigád, árnyékuk voltak saját maguknak. Szerintem lefizettük a szlovénokat, nem véletlen... nagyon nekünk fújt. De most már legalább tudom, hogy hova mentek a magánnyugdíjas pénzek. Nehogy azt higgyük, hogy ettől most jobb lett a magyar foci, dehogy lett. 

Meg hát ez a 3 pont ez akkor ér bármit is, ha hozzuk a kötelezőket. Márpedig kedden kiszopunk a moldávoktól, ide a rozsdás bökőt. Meg is teszem a mixen. 

113 komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2011.09.03. 10:36:43

Na csak meglett a címlap:)

Alamio 2011.09.03. 10:49:01

Egy ilyen nyilatkozatpaneleset is lehetne:

"A kis sikereket meccsről meccsre siker koronázza. A mi fodbalunkban így kell haladni lépésről lépésre. Ma is sok pozitív jelet vettem észre a csapat játékában, csak kár hogy nem tudtunk betalálni az ellenség hálójába. A mester jó munkát végzett, sajnos ez az eredményen nem tükröződött. Ha a Krisztián a második félidőben nem passzolja el a labdát, a Zoli ziccerben mehetett volna, így meg helyzet sem lett. A csapat kitett magáért, emelt fővel távozhatunk, csak sajnálom hogy nem tudtuk kiszolgálni a szurkolóinkat."

Vagy valami ilyesmi.

Modor Tibi · http://modoros.blog.hu 2011.09.03. 11:04:05

@Szocio Pata (kikvogymukblog): kösz teschau! A tulokképű nekem is szemet szúrt a Drukkerkrimóban :D és hát tényleg jobb ez, mint a poszt ;-))

@Kurtz ezredes: igen, a Svédek képesek kultúráltan, ülve, családosan szurkolni, mókás jelmezeket felvenni, Mi miért nem ???!!

@Bachterman: szerintem pont, hogy nem olvasott elég Gyülit :)

Szocio Pata (kikvogymukblog) 2011.09.03. 11:38:42

@Modor Tibi:
A f..t! Igazi hamisítatlan Tibi stílus, ami mindig bejön, és kurvára nem nyalizok! Én nem lettem volna képes írni, sík ideg módon üvöltöztem, zengett tőlem a környék, főleg a tizenegyesnél meg a végén. Igaz, modoros magyaros voltam, mert kunsági irsai olivérrel fűtöttem a hangulatot:)
Egyébként a svédek arcberendezése tényleg katasztrófa, kb. annyi csapással formálják őket születéskor, mint egy Somströ kétszemélyes sámlit. A bosnyák hiénáról ne is beszéljünk, mekkora láma arcot vágott a sárga lapnál! Király Gabi jól megvezette a bírót, eljátszotta a nagyhalált.

Szocio Pata (kikvogymukblog) 2011.09.03. 11:57:11

@Modor Tibi:
Egyébként azért is csipázom a posztot, mert minden magyar drukkerben megvan a realista és a fanatikus. A fenti monológot simán én is nyomom egy vereség után, aztán a svéd meccs után ódákat zengek. Olyan, mint az a Janikovszky Éva könyv: A lemez két oldala.
Szerintem, a moldáv meccsre is találj ki valami hasonló breaking news-t!

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2011.09.03. 12:01:06

Kit érdekel, hogy nyertek a magyarok? A sport a nép ópiuma. A diktátorok is mindig a sportsikerekkel akarták elterelni a figyelmet az igazi problémákról. A sport a nacionalizmust is gerjeszti, a megbékélés és a múlttal való szembenézés helyett. Nem csoda, hogy az Orbán-rezsim is ennyire nyomatja a sportot. Persze, telik rá a pénzünkből! Mennyi nyugdíjemelést lehetett volna adni abból a pénzből, amibe az országnak ez a meccs került? Soha nem fogjuk megtudni, mert a Kedves Vezetőnek csak az a fontos, hogy a kedvenc csapata egyszer továbbjusson, ha közben mi beledöglünk is.

a Viking 2011.09.03. 12:12:16

feszítővassal ütném a fejét az ilyennek. és mennyi ilyen van!

Karipapa01 2011.09.03. 12:21:35

Te! Mi ugyanazt a meccset néztük? Vagy egy doboz sörrel többet ittál, mint amit a szervezeted elbír?! A maximalistáknak igazuk van: lehetne jobb is. Most mindegy, hogy a svéd csapat formán alul játszott, felvettük a kesztyűt és eredményt produkáltunk. Mit magyarázol itt a játékosok és klubok pénzbeli értékéről akkor, amikor Svédországban a foci üzlet, Magyarországon pedig párezer ember jár ki a meccsekre és a bevétel a pályafenntartásra sem elég. Ehhez képest tényleg kurvajók voltunk! A bíró meg annyit tévedett, mint akármilyen más meccseken a bírok szoktak, emiatt ne tépd a szád, mert még szétszakad! Legközelebb vedd fel a sárga mezt és állj oda ordítozni a svéd szurkolók közé, garantáltan hülyének néznek, talán nem is oktalanul!

martinasz 2011.09.03. 12:25:58

@Holger Hartland: Jó napot! Nem száz,hanem ezer százalékig értek veled egyet!....sajnos volt szerencsém végignézni tegnap este hétkor a STADIONOKNÁL a fasiszta csúrhét " é é é lesz még Erdély magyarországé" És csodélkozik ez a sok mocsok ha ezt Pozsonyban,meg Dunaszerdahelyen nem tűri az adott ország rendőrsége....és megsúgom a VB selejtezőn Bukarestben sem fogják tűrni!...HAJRÁ MAGYARORSZÁG,HAJRÁ MAGYAROK! Irány a 21-IK SZÁZADI EURÓPA az Európai Unió!.....Egyébként meg Gratulálok a Magyar Válogatottnak a győzelemhez,szép estét szerezetek....de ne felejtsük el,hogy még mindig a harmadik helyen állunk,úgy,hogy egy meccsel többet jatszottunk

Naumov 2011.09.03. 12:33:43

Ez igen jól sikerült Tiborkám, leszámítva hogy a magyar élvonal pontos megnevezése az ilyen monológokban "embéeggy", de egyébként tökéletes. Index címlap is megvolt, úgyhogy a megfelelő kommentekben sem lesz hiány

popocatepetl 2011.09.03. 12:38:47

@Holger Hartland: "Kit érdekel, hogy nyertek a magyarok?"

A magadfajta férgeket nem is kell, hogy érdkelje. Takarodj haza a fajtádhoz!

Karipapa01 2011.09.03. 12:55:01

@popocatepetl: Ejnye-ejnye, ilyen durván! Egyébként Holgernek igaza van: pl. nézd meg, hogy 1978-ban hogyan nyertek az Argentinok világbajnokságot! Gondolod, hogy a mai napig szégyenkeznek miatta?

a_fater 2011.09.03. 12:56:14

"Most is, áááá. Meg se merek szólalni, az Ibra ezt majdnem betette. Ha nem száll bele ilyen brutálisan a Király, bepuszilta volna a kapuba, rutinmunka. És még sárgát is kap szerencsétlen... na de ne mondjuk hangosan"

Ez kurvanagy :D

popocatepetl 2011.09.03. 13:09:11

@martinasz: " a fasiszta csúrhét " é é é lesz még Erdély magyarországé""

Ettől fasiszták lennének? Akkor anyád meg egy ribanc lenne, csak mert mondjuk ugyanazt a parfümöt szereti mint amelyiket valamelyik ribanc? Egyébként ők valószínűleg nem kis m-mel énekelték a Magyarország szót, az csak a fajtádtól telik ki.

Karipapa01 2011.09.03. 13:13:31

Na mivan Modortibi!? Újabban már meg sem jelenik az eltérő véleményekről szóló komment? Írjátok ki, hogy ez egy zárt közösség és senkit nem fogok zaklatni!!

fzoli415 2011.09.03. 13:20:49

Van itt még valami, a focitól elvonatkoztatva, mégpedig, hogy a vészmadárnak mindig igaza van!

Pl. "Addig száguldozol, míg egyszer nagyon összetöröd magad!" 1., nem jön be: "Mondom, egyszer összetöröd magad!" vagy 2., bejön: "Mondtam, itt van, tessék!"

Itt: "Kihagyja!" 1. "Nah, de nem rajta múlt!" vagy 2. "Mondtam, kihagyta!"

A mindennapok tele vannak ilyennel, ha nem ismered fel, akkor piszokul le tud fárasztani. De mivel logikai azonosságot mond, úgy leokézom, mintha semmit nem mondott volna :)

A Kretén/Mad-ben volt egy ilyen (nyomokban ős-ős modoros), A fajvédőnek mindig igaza van címmel, ha valaki emlékszik rá.

2011.09.03. 13:21:49

Fácse üzenőfalon is jönnek az elemzések, gyémánt kemény. :)

"na de ne mondjuk hangosan. Látszik, hogy lejt a hazai pálya"

Na igen, meg a szlovén sípmester... Elég levágós a szitu. Cillei, Zrínyi, török áfium, Monarchia, dvá brátánki. Újra egységben a Jenő, visszavágtunk a harmincéves háborúért a heringfalóknak.

hollario 2011.09.03. 13:24:31

@popocatepetl: Nem ettől, de ismerjük az agyhalott, társadalomszemete fajtátokat.

krferi 2011.09.03. 13:25:16

@popocatepetl: Innen még nem tiltottak ki téged?

bigthereal 2011.09.03. 13:27:42

azért a kommentek között is van pár, ami remélem igaz mert viccnek durva lenne:P

popocatepetl 2011.09.03. 13:28:06

@hollario: Mellélőttél, te görcs. A magam részéről egyáltalán nem szimpatizálok a drukker-csoportokkal, de a majom-haverod által idézett szöveg nem fasiszta.

guderian 2011.09.03. 13:30:32

Én egy kicsit összeszedetlen, összeszokatlan, de tudó és akaró magyar csapatot láttam, rengeteg magyar zászlót a nézőtéren, pár Árpád sávosat is, amit igyekeztek nagyon nem mutatni, így csak néhány póló villant be itt ott. Kicsit egységesek, kicsit magabiztosak, kicsit magyarok lehettük, hát libsik köpjetek bele gyorsan....

regress 2011.09.03. 13:31:54

@popocatepetl: te fasszopó.
,már itt is osztod az észt?hallottam elöl kihúzadttad mert zavart a munkádban.igazad van,mindent a kuncsaftért.anyád profi,remélem örököltél valami hasznosat is

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2011.09.03. 13:35:16

@popocatepetl:

"Kedves" popocatepetl!

A "magukfajtázás" Európa boldogabbik felén, a Lajtán túl már nem komilfó. Látod ezért nem tartozik Európához Madzsarisztán. De én nem gyűlöllek, sőt, sajnállak, mert tudom, hogy a gyűlölködéssel csak a saját sikertelenségedet akarod kompenzálni.

dobcsek 2011.09.03. 13:37:41

@Kurtz ezredes: hát igen. most voltam életemben először meccsen, de nagyon fájt, és én voltam a hülye, ha másra számítottam, tudom, de akkor is :(

ahogy figyeltem, kirajzolódott egy minta: 1. ha bármit csinál az ellenfél, beköti a cipőfűzőjét, ne adj' isten elénekli a himnuszát, fújolni kell. 2. azonnal, ahogy valamit ellenünk fúj a bíró, releváns lesz a származása ("te szlovén...) 3. még inkább releváns lesz Ibrahimovics származása a svéd csapatban, bármikor, ha hozzá kerül a labda (te bosnyák...). 3. viszont amit semmihez nem tudtam kötni, az az irredente dalok felcsendülése - az abszolút random volt, vagy még nem figyeltem elég jól, mi váltja ki őket.

Modor Tibi · http://modoros.blog.hu 2011.09.03. 13:40:53

@Holger Hartland: a Meccs végén én is rögtön arra gondoltam, hogy a Miniszterelnök Úr most mennyire büszke lehet a Fiúkra! Egészen biztos vagyok benne, hogy a Csapat kicsit Érte is küzdött a zöld gyepen.

Alamio 2011.09.03. 13:45:23

@Modor Tibi: Úgy látom megjelentek a karakterek illusztrációnak a poszt mellé :-D
Így az igazi.

popocatepetl 2011.09.03. 14:06:22

@krferi: Nem minden blog gazdája tartozik a rühes kutyacsapathoz.

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2011.09.03. 14:21:04

@Modor Tibi: Ha és amennyiben a Kedves Vezetőért is küzdöttek, akkor kérdem én: hát nem a próféta szólt szegény Kertész Ákosból, amikor a magyart genetikusan alattvalónak nevezte? De ugye itt Magyarisztánban "légy próféta, betörik a fejed".

popocatepetl 2011.09.03. 14:24:00

@regress: "te fasszopó.
,már itt is osztod az észt?hallottam elöl kihúzadttad mert zavart a munkádban.igazad van,mindent a kuncsaftért.anyád profi,remélem örököltél valami hasznosat is "

Nem tudsz elszakadni a gyökereidtől, kiskoma? Akkor felvilágosítanálak, hogy a férfiak közti orális szex és az édesanyák alternatív pénzkeresete nem minden családban dívó szokás.

forlan 2011.09.03. 14:35:06

Ez egy nagyon szar poszt,egy igazán gyökér szerzővel.Gondolom ma nem dolgozol...

mybudapest · http://mybudapest.blog.hu/ 2011.09.03. 14:35:30

Fantasztikus hangulat volt ma este a Puskás-stadionban. A magyar válogatott 2-1-re legyőzte a svédeket, amit követően fantasztikus fieszta kezdődött, a drukkerek szinte "széttépték" a kerítést...
Budapestet ellepték a magyar zászló, örömittas drukkerek, de borítékolhatjuk, hogy az egész országban boldog szurkolók koccintottak a magyar csapat sikerére.
Csodálatos este volt...

Kurtz ezredes · http://gyuloltellensegeink.blog.hu 2011.09.03. 14:37:00

Valljátok be, hogy direkt csináljátok. Nem kell már ennyire kifogni a szelet a liberális vitorlából, megszűnt már az SZDSZ, úgyhogy nyugi.

popocatepetl 2011.09.03. 14:38:31

@Holger Hartland: "Látod ezért nem tartozik Európához Madzsarisztán."

A kisebbségi komplexusoddal fordultál már szakemberhez?

Karipapa01 2011.09.03. 14:39:29

@Modor Tibi: "Egészen biztos vagyok benne, hogy a Csapat kicsit Érte is küzdött a zöld gyepen."
Juj, de durva! Akkor nem csak nyerni akartak? Esetleg valami szépet mutatni a párezer nézőnek? Miért nem csak Orbán egyedül ült a nézőtéren, hiszen megtehette volna. Erre hatalmazták fel az emberek a fülkeforradalom alkalmával. Ej-ej! Én ezt a meccset nem éreztem politikai focinak és nem is volt az!

Sokorai_Atala 2011.09.03. 14:41:38

Most akkor az is baj, hogy győztünk és örülünk neki? ha jól értem játszhattunk volna ennél kiválóbban, sőt rettentő jól, s ha akkor kikapunk az frankó?

GeoThrasher 2011.09.03. 14:43:32

@dobcsek:
Ebben az összefüggésben tényleg te voltál a hülye...
Ez nem színház basszus, ide azért mennek az emberek mert ezen a napon csak a meggypiros szín létezik, semmi más. És nem a szalonban iszunk meg egy konyakot előtte, hanem 4-5 korsóval a Szögletben...
Csak ezeket egy laikusnak kurvanehéz ám megmagyarázni. Mint a "Lesz még Erdély..." című rigmus valódi jelentését, jelentőségét.
Na csocsi!

Modor Tibi · http://modoros.blog.hu 2011.09.03. 14:48:17

@Holger Hartland: @Karipapa01: most lehet ezen gúnyolódni, de bizonyára az Elnök úr a mérkőzés előtt gyújtó hangú beszéddel és egy-egy férfias kézfogással tüzelte fel a játékosokat - ez egyfajta spirituális erőt adhatott a Fiúknak.

Nem véletlen, hogy amióta Kormányunk ennyire szívén viseli a Magyar Futball sorsát, azóta megtörni látszik a Magyar Átok.

Remélem, hogy a hazaáruló Husztit többé nem látjuk a Válogatott tájékán sem !!! Aki politikát kever a futballba, azt megvetem !!!

irógép 2011.09.03. 15:07:02

Szép volt fiúk, köszönjük!
Aki meg képes ilyenkor is Orbánt szídni, meg az országot, az Kertész Ákossal együtt menjen már el innen, ha itt annyira szar!
Ezek a játékosok ugyanígy hajtottak és próbálkoztak mondjuk Gyurcsány alatt is. És meg sem fordult a fejembe, hogy azért ne drukkoljak nekik, mert Gyurcsány az elnök. Mi köze van Szabics szép góljának Orbánhoz??????
Nem értem akik ennyire csak gyűlölködni tudnak, és mint látom szinte fáj nekik, ha ez az ország valami sikert ér el, az miért lakik itt??
Mindig nyugattal dobálódznak itthon, nos nyugaton is vannak jobboldaliak meg balosok, de olyan mondjuk Angliába vagy bárhol máshol elő nem fordulna, hogy egy nagy győzelem után, elkezdjenek gyűlölködni, a balosok, ha épp jobb oldali kormány van. Hanem együtt szorítanak a válogatottért. Nem véletlenül tart itt ez az ország, mert látom sok olyan ember él, akinek szinte fáj, ha valami jó történik itthon, és rögtön keresik is, hol lehet belekötni. Nem értem az ilyen embereket, mert én pl rühelltem a Gyurcsányékat, de a kormányt utáltam, és mindennek örültem ami jó volt. Mert ahhoz, hogy Dzsudzsi lő egy szép gólt, aminek örülünk, se Orbánnak, se Gyurcsánynak semmi köze. Aki meg ilyenkor is csak gyűlölködik az menjen az áhított nyugatra vagy Amerkibá, de ott is egyedül fog maradni, mert ott meg fogja látni, hogy azért mert valaki balos szívből szurkol a válogatottnak vagy bármiről is legyen szó. Mert politikában vitatkoznak, de hogy az országukat szeretik és drukkolnak mindenben abban egyet értenek. Csak nálunk élnek Kertész Ákosok, akik odaszarnak ahol élnek, és jól megélnek, és a kádár rezsim nem zavarta , de most okádja a hányását mindenhova, szégyelje magát, és azok is, akik még egy ilyen ritka magyar siker után is csak fröcsögni meg Orbánozni tudnak.

Sokorai_Atala 2011.09.03. 15:09:44

@Modor Tibi: sajnálom, hogy soha nem volt (s már nem is lesz) címeres mez Önön, hogy érezze, mennyire nem fontos az, amiket felsorolt, amiken gúnyolódik.

Karipapa01 2011.09.03. 15:16:23

@Modor Tibi: "most lehet ezen gúnyolódni, de bizonyára az Elnök úr a mérkőzés előtt..."
Szeintem ebben semmi kivetnivaló nincs, nem egyszer láttam már miniszterelnököket, királyokat a meccseken a TV közvetítésekben. Mindegyikőük a saját hazájának drukkolt (feltételezem). Söt, ami durva, délamerikában egy jó pár évvel ezelőtt egy mérkőzést követően a két szomszédos ország katonai erőket sorakoztatott fel a határ mentén és mozgósítást rendeltek el. Persze kétséges, hogy a válogatottunk "idegenbe szakadt hazánkfiai"-nak ez milyen motíváció lehetett. Szerintem, csak egyszerűen győzni akartak, ne sajnáljuk tőlük a sikerélményt!

altoid · http://altoid.inda.hu/ 2011.09.03. 15:19:44

Basszus, én a kommenteket olvasva már tényleg nem tudom eldönteni, hogy ki viccel, és ki gondolja komolyan! :)))

2011.09.03. 15:40:07

@Modor Tibi: Legközelebb valami hasonlót produkálj az ötös lottó sorsolásról is! Kíváncsi vagyok, ha kikerül a főoldalra, az is ilyen hozzászólásokat generál-e?:)

Éljen a "szivatnak anyam. stop." üzemmód!

Gudea enszi · http://gyuloltellensegeink.blog.hu 2011.09.03. 15:51:49

A mai svéd lapok szalagcímei:

Megint összeomlottunk a végére
Ismét lecsapott a svéd betegség
A mérkőzés a lefújásig tart

Karipapa01 2011.09.03. 15:55:31

@Gudea enszi:
Mi ezeket a szalagcímeket már megszoktuk! Tudnánk segíteni abban, hogyan szokják meg Ők is!

bigthereal 2011.09.03. 15:57:55

@Modor Tibi: "a Svédek képesek kultúráltan, ülve, családosan szurkolni, "

aki meccsen ül, az néző. a szurkolók állnak

regress 2011.09.03. 16:20:48

@popocatepetl: persze hogy nem.csak nálatok.de ez minden mondatodból lejön.húzzál haza szerb cigojna,ott osztogasd az észt

bgp 2011.09.03. 16:33:47

@popocatepetl: nem kell ahhoz rühes kutyának lenni, hogy valaki belerúgjon a tépett popódba.

popocatepetl 2011.09.03. 16:49:41

@regress: Én otthon vagyok, neked kéne inkább hazacsúsznod a kibucba, bár valószínűleg nem véletlenül takarodtál el onnan, büdös volt a munka.

Rivalda 2011.09.03. 17:01:57

Rinyáltok össze-vissza, ahelyett, hogy örülnétek a magyar "B" válogatott győzelmének!

popocatepetl 2011.09.03. 17:04:23

@bgp: Kinek mi ugrik be mint gondolat, ugye. Tépett popó? Hát fáj a tegnap esti Capella-buli nyoma?

altoid · http://altoid.inda.hu/ 2011.09.03. 17:15:22

@Szocio Pata (kikvogymukblog): Kurva jó volt, amit belinkeltél, de el kell ismerned, hogy a mai kommentelők mellett nem rúgsz labdába! :)

Gatinho 2011.09.03. 17:21:09

Na, azért pár szánalmas maszopos látom minden alkalmat kihasznál, hogy orbánozzon egy kicsit. Ahelyett, hogy örülne ha nagy ritkán hozunk 1-1 meccset.

kismarci 2011.09.03. 17:35:59

@Modor Tibi: csak olvastam eddig benneteket, de ez olyan szép volt, hogy egyszerûen kitört belôlem a nép hangja, bravo Tibi!

2011.09.03. 17:41:29

@Gudea enszi: svédcsavar a végén, megetettük velük a gombasalátát!

reqress 2011.09.03. 18:00:16

@Gatinho: akkor orbánozunk amikor akarunk, semmi közöd hozzá. Nem sok öröm van a nyugdíjas munkásőr létben, legalább ezen had élvezzünk.

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2011.09.03. 18:14:10

@Modor Tibi: Nagy baj, ha a játékosokat egy autoriter tekintélyi figura kézfogása serkenti jobb teljesítményre. Ez pont a Kertész Ákos által tollhegyre tűzött alattvalói mentalitás. A feudális viszonyokat idézi, amelyek közé a Fidesz-kormány visszaforgatná a történelem kerekét. Egy igazán européer csapat nem egy Kedves Vezetőért küzd, hanem a demokráciáért. És milyen bajnokság selejtezői zajlanak? Európa... Ahol sajnos a mi csapatunknak nincs keresnivalója. Megint a rossz oldalon állunk, mint már annyiszor a történelemben, mert ez az ország nem nézett szembe a múltjával.

reqress 2011.09.03. 18:21:19

@Holger Hartland: igazad van ezerszer. Tetves magyarok!

regress 2011.09.03. 18:26:22

@popocatepetl: köcsög szerb cigojna,én jól el vagyok frankfurtban,képzeld dolgozok is,te meg húzz haza a putridba@reqress: te meg ki?

reqress 2011.09.03. 18:44:47

@irógép: szerintem meg a zorbán lefizette a svédeket

2011.09.03. 19:02:29

@Modor Tibi: @altoid: svédül, de nem utolsó sorban:
torkukon akadt a svéd húsgombóc!

Kurtz ezredes · http://gyuloltellensegeink.blog.hu 2011.09.03. 19:22:47

@Holger Hartland:
Kurva jól tolod, szakadunk a röhögéstől, Tibinek fel is fogom vetni hogy, ajánlja fel a vendégposzt lehetőségét.

Taxomükke (UK) 2011.09.03. 19:39:12

Ezt a sok frusztrált, beteg embert...
Tudjátok, a svéd barátom mit írt tegnap este sms-ben a meccs után? Jag älskar Ungern! (Szeretem Magyarországot!)

Királyvíz 2011.09.03. 21:04:03

Nagyon jó poszt, végigröhögtem!

A trollokkat meg ne tessenek etetni, mert csak többet böfögnek tőle!

Szocio Pata (kikvogymukblog) 2011.09.03. 21:24:05

@altoid: Abszolút elismerem! De figyelek és próbálom ellesni a receptet.

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2011.09.03. 21:43:35

@altoid: Azért ennek a meg nem érdemelt magyar győzelemnek meglesz még a böjtje. Muníciót ad pártunknak és ormányunknak a VOLVOluntarista nagyotálmodáshoz.

parrre 2011.09.03. 21:50:49

És hol van a szakértés ?
" Há hülye ez a kapitány ?? Ez nem lát a szemétől ? Berakja középre a Józsit aki egy egyeneset nem tud rúgni ?? Le merem tenni a nagyesküt ha a Horvát Janit kirakja szélre, középen a Balog Bubu hátulról megtámogatja őket a kis Kenéz meg a Salesz, rúgtunk volna vagy 4-et. Mostmeg majd jól előadja magát hogy ez így volt megtervezve. Volt a f@szt! Mázli! Mer nem ért hozzá. Kérdezd meg a Bélát az is ugyanazt mondja. És ő tudja mer 4 évet védett a megye 2-ben."

rexter 2011.09.03. 22:01:37

@vincere: pffff, jó érzés lehet a postolónak, hogy valaki olyan is elolvasta a bejegyzést, akiről szólt.

Rich.mond 2011.09.03. 22:16:17

Kurva jó poszt Tibi, gratula :)
Írtam a meccs előtt egy beharangozót, kb hasonló stílusban,csak én halál komolyan gondoltam. Ma reggel meg nem győztem csodálkozni és mea-culpázni.

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2011.09.03. 22:18:23

@Kurtz ezredes: Kíváncsian várom, hogy mit gondoltok a magyar továbbjutási esélyekről, és hogy számítotok-e meglepetésre.

Addig is kukkantsatok be szerény netkuckómba:

hartland.blog.hu

- mely a fergeteges paródiák bőséges tárházát kínálja mindenkinek, aki szeret nevetni. (A paródiákat igazán persze csak az tudja értékelni, aki ismeri a kiparodizált blogokat - Mandiner; Örülünk, Vincent?; Török Gábor; Véleményvezér - és törzsközönségüket.) Találhattok ott novellákat is, amelyek nem mindig viccesek, de mint tudjuk, az irodalom tanít, nevel, szórakoztat.

rexter 2011.09.03. 22:30:45

@popocatepetl: te nem érted, hogy miről szól ez a blog, ugye?:)

Paszternak 2011.09.03. 23:21:40

Háááát... ez a drukker minden volt, csak realista nem.

Leginkább egy skizo ellendrukker.

Bocs, Tibi, ez szar volt.

Rothstein 2011.09.04. 04:10:06

Egy-két hozzászóló humorérzéke helyén rettentő nagy lyuk tátong. Ez is modoros volt?
Lassan lassan többet röhögök az ő hozzászólásaikon, mint magán a poszton. Tibikém, megint lepipáltak.:)

klacus 2011.09.04. 06:37:10

@Modor Tibi: Mert ez a balkán!

Sok sötét ultrával, és még több divat nácival. Nézz meg egy szerb vagy bosnyák meccset, ugyanez van.

Sosem vinném ki a gyerekemet egy válogatott meccsre. NB1- re meg azért nem, mert nem bírja a könnygázt...

31/48 2011.09.04. 06:48:07

Mennyire modoros lehetek, mert ezen a poszton egy az egyben magamra ismertem?

popocatepetl 2011.09.04. 09:12:25

@regress: "köcsög szerb cigojna,én jól el vagyok frankfurtban,képzeld dolgozok is,te meg húzz haza a putridba"

Ebből is látszik, hogy mekkora egy buta tapló proli vagy. Egyszer egy blogban kiálltam a délvidéki magyarok mellett, s azóta szerbezel engem, mert azt hiszed, hogy délvidéki magyar vagyok. Ráaadásul azt hiszed, hogy ezzel sértesz engem, pedig nem, mert inkább lennék vajdasági, de akár szerb is, mint például a családod tagja. A cigányt nem írtam, mert azzal valószínűleg nagy közös halmazt alkottok. És minden részvétem Frankfurtnak, de legalább szépen fénylenek a cipők valamelyik bevásárlóközpontban.

popocatepetl 2011.09.04. 09:52:00

@klacus: "Mert ez a balkán!

Sok sötét ultrával, és még több divat nácival. Nézz meg egy szerb vagy bosnyák meccset, ugyanez van."

Angol meccsen voltál már? Biztos nem értenék, hogy milyen Balkánhoz sorolod őket.

popocatepetl 2011.09.04. 10:08:35

@rexter: Nem, taníts meg, Orákulum! Ha észrvetted volna, egyetlen rossz szót sem szóltam a blogra vagy a cikkre, azokat okádnám le szívesen akik pld behozták ide a politikát. És az elfogult nagyképű senkiháziakat.

Tempogo 2011.09.04. 10:32:28

Viccnek -poénnak jó
De ha tényleg ilyenek jutottak meccs közben eszedbe-ne kínozd magad--ne nézd...
Engem boldoggá tett és ennyi---ha te még igy is bosszankodtál---akkor sajnállak..D

Cortezcos 2011.09.04. 10:39:02

@Kurtz ezredes: ezt Téged most mit zavar? Nézzél másik meccset vazze.... AMúgy megint a csúsztatás.... Mit mivel hasonlítasz már össze ember...Finnországban él kb 250ezer svéd. A mi esetünkben kb 2.millió magyar... miről beszélsz Te? AMúgy nagyon helyes, hogy végre minden ilyen meccsen ahol lehet demonstrálnak és nem felejtenek az emberek. A svéd szurkolói kultúráról meg annyit, hogy a himnuszunk elejét végigfütyülték. De. meg a belvárosban holtrészegen üvöltöztek. Tipikus példája vagy a külföldön minden olyan ajerópai és csodálatos itt meg mindenki bunkó. Kicsit járjál világot ha teheted.

Modor Tibi · http://modoros.blog.hu 2011.09.04. 11:11:38

@Holger Hartland: igazán nem szép dolog gúnyt űzni embertársaidból, főleg, ha értéket teremtő Bloggerekre kerül a sor ... De csináld csak, az ilyen embereket mi csak "A Kultura Szemétszedő"-iként szoktuk aposztrófálni ...

Sohse volt ilyen jau 2011.09.04. 11:48:57

Nagy gratula a csapatnak. Ennek a győzelemnek örök pesszimista létemre is tudtam örülni,aminek azonban nem azok a felhangok : miért énekli a meccs után amagyar szurker, hogy lesz még Erdély Magyarország? Brr, 15 millió románnal akarnak egy hazában élni? Hmm, hát akinek ez a vágya, költözzön Romániába oszt jónapot.
A másik akik rögtön "fajtázzák" a szkeptikusokat, belegondoltok abba, hogy kik játszotttak ebben a a "magyar" csapatban? Vegyük csak sorra: egy színukrán (Koman) egy színszlovák (Priskin) egy tót (Lipták( két német (Stieber+Rudolf) egy szerb (Szabics) na még igen néhány kiegészítő ember. Szánalmas!!

potyus 2011.09.04. 22:09:12

@Karipapa01: Én vagyok annyira "koros" hogy emlékezhetek néhány olyan meccsre a "Népsatadionban" ahol jelen voltak pártunk és kormányunk vezetői.
Ők a díszpáholyban ültek, komoly kiszolgálás volt részükre szervezve, külön személyzettel. A díszpáholy fedett rész, közvetlenül a játékoskijáróval szemben, pont középen a híres "K" szektor alatt.
Láttam ott Rákosit, Kádárt, és nem egyszer Szovjet prominenseket, mint vendég nézőket, ugyanis akkor a Magyar focit élvezet volt nézni és csodálkozni jöttek ezek az idegenek.
Én csak egy olyan meccsről tudok amit politikai okból kellett elveszteni a Magyar csapatnak, éspedig a Népstadion nyitó ünnepségéhez tartozó meccset a szovjet csapatnak kellett nyernie.
Viszont többször volt olvasható a korabeli sajtóban, hogy a pályán "harcoló" játékosok a jelen levő pártvezető elvtársakért is harcoltak, és győztek.
Egyszóval Orbán Viktor reális ember, és ezt a seggnyalást azért ő sem várná el.
Egyébként a mérkőzés napján lenyilatkozta, hogy a válogatott győzni fog. Na nem azért mintha ő akkora jóstehetség lenne, inkább azért, mert ő is ismeri az az mondást, hogy "minden sorozat egyszer megszakad".
A Svédeknek 15 éve tartó sorozatuk volt ellenünk......

Undertaker 2011.09.05. 02:35:47

Tibikém, ha most egy zenei tehetségkutató tehetségtelen zsüritagja lennék, azt mondanám: ez átjött.

Dzsoni Kráncs 2011.09.05. 09:11:42

Az ilyenek miatt egyszemélyes program nálam a meccsnézés.

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2011.09.05. 11:19:18

@Modor Tibi:

Tisztelt (?) Modor Tibi!

Hiába nézed le az egyszerű embereket, az a nagy fennforgás, hogy a szemetet is össze kell szednie valakinek. Ha nem tetszik, hogy görbe tükröt tartok a bloggertársadalom elé, akkor ne a tükröt hibáztasd. Az pedig külön megér egy misét, hogy implicite - mondhatni, kódoltan (!) - szemétnek tituláltad azokat, akiket kiparodizáltam. Ezzel alaposan átvetetted a sulykot a ló másik oldalára.

KürtiT (Tromb74) 2011.09.05. 12:54:12

@Holger Hartland: Elvetetted a súlykot v. átestél a ló másik oldalára. Ha már modoroskodunk.

Dr.V.ker. 2011.09.05. 13:39:32

Na, én még nem írtam ide soha, igazából nem is terveztem, csak olvasgatni szoktam, a kommenteket nem nagyon, mert hát..öhm.. nem tudok azonosulni 1-2 "emberrel", na. De ez a poszt annyira kurvára jó, hogy ezt be kellett írnom. Sajnos vannak ilyen ellendrukker ismerőseim, nem fogom megérteni őket, de nem is akarom, hülyék mind. És attól még, hogy minden meccsünk előtt én tényleg drukkolok a válogatottnak, és hiszek is bennük, attól még vagyok annyira realista, hogy tudjam, kurva nagy mák, vagy inkább csoda kéne ahhoz, hogy kijussunk az EB-re... De végre ebben a selejtezősorozatban már focizik a válogatott, nem csak ide-oda lézengenek a pályán. (csak a 0-4es holland meccs és a kinti svéd meccs kivétel) Na ennyi voltam, maradok néha idetévedő olvasó, de ez kellett. ;)

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2011.09.05. 14:12:51

@KürtiT (Tromb74): Látom, te is csak a más szemében hasogatod a szőrszálat. A kakán is csomót keresel?

KürtiT (Tromb74) 2011.09.05. 14:21:57

@Holger Hartland: Ne kínozz, kérlek! Ígérem, elolvasom a blogodat, csak ne viccelődj.

Romboljuk le a modern világot... (törölt) · http://www.youtube.com/watch?v=9vq63q45qfk 2011.09.05. 19:14:05

@Dr.V.ker.: szia, szerintem klassz hogy hozzászóltál. Még több ilyen belevaló energikus jópofa civilvéleményre van szüksége a társadalomnak a kilábaláshoz. Na hali!

Karipapa01 2011.09.05. 19:21:16

@potyus: Nem csal az emlékezeted! Viszont ez úgy is szép volt! Bárcsak most is ilyen problémákkal küszködnénk!

Modor Tibi · http://modoros.blog.hu 2011.09.05. 21:31:49

@Holger Hartland: éppen ellenkezőleg! Az Általad fölsorolt Blogok szvsz. a Magyar blogoszféra krémjei, valódi munkával előállított érték és tartalom !!!

Kurtz ezredes · http://gyuloltellensegeink.blog.hu 2011.09.05. 22:15:25

@Modor Tibi:
Látod ez egy kurva nagy hülyeség. Ez a magyar blogoszféra egyik legjobb blogja. Szerencsénkre viszont a magyar blogoszféra két másik legjobbja is a miénk.

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2011.09.06. 11:55:26

@Modor Tibi: Jól van, értem én, bejelzett ám az iróniaméterem. De lássuk be, azért az nem kis túlzás, hogy ők lennének a blogoszféra krémje. Legfeljebb a hab a tortán. A hab torta nélkül pedig ugyebár...
süti beállítások módosítása