Olvasói rovat - A Kompenzátor

2011/06/30. - írta: Modor Tibi

Helló Tibi!

Nem tudom, megvan e a kategória, de szerintem ütnivaló. Ja meg múltkor ilyet hallottam parancsolj helyett, hogy narancsolj. Majd használd fel, ha gondolod.

Légy rossz!

cs.mate (ld. a modoros pókerest és a csocsóst)


 

Minden baráti társaságban akad valaki, aki a leggyakrabban forszírozza a közös ivást, kocsmázások során leghangosabban meséli ezeréves vicceit, ő a "csapat lelke". A legújabb internetes mémeket is tőle hallod először, ugyan ezek aktualitásával nem foglalkozik, bármikor rázendít a Bikicsunájra

A nap 24 órájában be van jelentkezve msn-re, személyes üzenetek kiírása során maximálisan kihasználja a rendelkezésre álló helyet, ezekben általában több az emotikon mint a betű. Ha közelebbi ismerősöd, biztos, hogy előbb-utóbb rád aggat egy becenevet, amit csak ő használ és találkozáskor már messziről kiabálva ezen a néven szólít, hozzáfűzve az épp aktuális modoros köszönését. Ilyenkor még meg lehet próbálni elfutni, de ez a manőver az esetek többségében nem jár sikerrel. Mindezek ellenére az arc első találkozáskor megtévesztő tud lenni. Laza stílusával, vicceskedő beszólásaival könnyen becsapja az embert, akár azt is hihetjük tényleg jó fej az illető. Azonban ha egyet sikerül beazonosítanunk, könnyebb lesz a többit is felismerni. A túl erős kézfogás az első aggasztó jel. Ha bemutatkozáskor, találkozáskor valaki szélesen mosolyogva, úgy megszorongatja a kezed, hogy utána percekig fáj, el is kezdhetsz gyanakodni, hogy Kompenzátorra akadtál.

Öltözködésükkel kapcsolatban nehéz általánosítani, talán a vicces/feliratos pólók átlagnál gyakoribb hordása észrevehető. Ezek a pólók persze egyáltalán nem viccesek, általában a sörivás/dugás téma köré központosulnak. Néha találkozhatunk még valamilyen furcsa, csak rá jellemző kiegészítővel (karszalag, nyaklánc), amire nem felejti el felhívni mindenki figyelmét. A különleges kiegészítőkhöz különleges történetek társulnak (a nyakláncot az első szerelmétől, a karszalagot egy indián törzsfőnöktől kapta családi kalandtúrája során), amelyet minden adandó alkalommal elmesél. Nőnemű kompenzátorra ritkán akadunk ez a kategória alapvetően férfiaknál jellemző.

A Kompenzátor turbózott középszerűsége általában az eredetiség, és a valódi lazaság hiányára vezethető vissza.

Már az első beszélgetés során megfigyelhetőek bizonyos panelek, amelyeket minden Kompenzátor előszeretettel alkalmaz. Gyakori témaváltásokkal dörgöli az orrod alá felszínes ismereteit, kínosan ügyelve arra, hogy gyorsan elterelje a szót, ha bármi olyan dologról folyna a beszélgetés, ami téged is érdekel, esetleg nála jobban értesz hozzá. A film/zene kötelező körökre is bevett stratégiát alkalmaz. Zene tekintetében ő "mindenevő, bármit meghallgat, amit mutatnak neki, talán csak az igénytelen tuctuc-ot és a hörgős metált nem szereti" (van olyan ember, aki pont ezt, pont így nem hallotta már legalább negyvenszer?). 

A filmek terén kicsit trükkösebb: általában bemond 5 filmet, amivel tudja, hogy nem nyúlhat mellé, mert korosztálya minden filmkedvelő tagjának illik ismerni/szeretni/isteníteni. Remek példák erre: Harcosok Klubja, Rekviem egy álomért, Donnie Darko, Pillangó-hatás, és a szinte kötelező Ponyvaregény, amiből az elvetemültebb fajta néha nekiáll idézgetni is. A beszélgetés nem tarthat sokáig mert a Kompenzátornak mennie kell. Régi haver, jó csaj a pultnál, de az sem kizárt, hogy egy másik társaság várja egy másik helyen (amúgy is elég jellemző rájuk a partyhopper-jelleg). Esetleg még egy utolsó csocsó, puszi a csajoknak, ha mázlid van, a kézfogást megúszod.

Kocsmán kívüli létükről inkább tudomást sem vennének, ennek ellenére mindig remek indokaik vannak tanulmányaik/magánéletük esetleges sikertelenségére. Az átbulizott gimis évek után szülői kényszerre ugyan elhelyezkednek valamilyen jobb nevű egyetem sosem hallott szakán, de itt már nem veszik túl nagy sikerrel az akadályokat. A csajozásra hatalmas hangsúlyt fektetnek, néha sikeresen rá is másznak a kiszemelt részeg lányra, emellett többszöri visszautasítás ellenére is rendszeresen bepróbálkoznak a baráti kör női tagjainál. Ha bármi összejön, arról hetekig sztoriznak, a történet minden elmesélés alkalmával jelentősen változik. A másik lehetőség az, hogy van egy több éves kapcsolata a csúnyácska gimis barátnőjével, amire nagyon büszke, durvább esetben azt is számolja, hogy hány napja vannak együtt.

(Érdekes, de létezik egy olyan csajtípus, aki a Kompenzátorokra bukik, kétségbeejtő tud lenni, ha dögös lányismerős módszeresen ilyen majmokkal jön össze.)

Sokukra jellemző a fentieken kívül egyfajta művész-attitűd. Szinte biztos, hogy játszik valamilyen hangszeren, amit társaságban az első adandó alkalommal elővesz, és elnyomja a kötelező dalokat (Ha az életben, Egyszerű dal, rosszabb esetben 8 óra munka, A börtön ablakába stb.). Ehhez kapcsolódóan néha saját dalokat/verseket is ír. Ezeket, ha kicsit többet iszik, kis győzködésre (napersze) eljátssza/felolvassa. A végeredmény általában egy nagy nyálas közhelyhalmaz, a butább nőismerősöknek, ennek ellenére néha párás lesz a tekintete az "előadás" után.

Megpróbálhatjuk a pozitív oldalát is nézni annak, ha van egy ilyen arc az ismeretségi körünkben. Kihasználhatjuk megfeleléskényszerével összefüggő nagylelkűségét, és galád módon lenyúlhatjuk cigivel vagy meghívathatjuk magunkat valamire. De ettől eltekintve, ha meglátunk egy Kompenzátort, a jól bevált módon kell eljárni: sarkon fordulni és hanyatt-homlok elrohanni.  

69 komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Motorpenis 2011.06.30. 06:12:21

Szerintem ő a "jó dumás" ember, nem? Jajj, az összes "jó dumát" két perc alatt megunom.

Elég jól sikerült a poszt, a jövőben jobban odafigyelek én is. Itt a nyár, egy rakás Kompenzátor fogja majd elmesélni a nyaralását, okos tippeket adva.

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2011.06.30. 06:21:49

Jaj, remélem a Vágási Feri pólóm miatt most nem lettem kompenzátor :-)

Nadiposzi (törölt) 2011.06.30. 07:26:40

@Professor Pizka:
Nem, azok a frivolabb Etus verziót hordják.

altoid · http://altoid.inda.hu/ 2011.06.30. 07:31:23

Nagyon megvan a típus, ez az, akiről minden jófejkedése ellenére sugárzik, hogy igazából nem érdekled, és állandó enyhe lenézéssel bánik veled. Példaképe viszont a csoport idősebb Öblös tagja, őt "Laci bátyám"-nak szólítja, vidáman lapogatja a hátát találkozáskor, és harsányan röhögnek egymás viccein.

lárvalányhaj 2011.06.30. 08:06:59

Nem értem a címet. Mit kompenzál a kompenzátor?

Modor Tibi · http://modoros.blog.hu 2011.06.30. 08:32:15

@lárvalányhaj: úgy nézem, a saját felületességét, középszerűségét. "A Kompenzátor turbózott középszerűsége általában az eredetiség, és a valódi lazaság hiányára vezethető vissza."

bekbórd! 2011.06.30. 08:38:40

Igen, van ilyen haverom. Mindig ugyanazok a "poénos" beszólások, mondókák(!), történetek, és ha pl. nyaralni volt, egy hétig meséli az ottani sztorikat - nyilván kicsit feljavítva. Ha egész délután együtt mászkálunk, akár annyiszor hallgathatom végig őket, ahány további ismerőssel futunk össze.

bagolybagoly 2011.06.30. 08:40:50

Ennek mindig olyan gondosan beállított össszevissza haja van, és enyhén túlmozgásos, nem?

El Topo (Sgt. Elias) 2011.06.30. 09:07:26

@bagolybagoly:

Dede.Megmondom őszintén: én mindig gyanakvással viseltettem az olyanok iránt, akik férfi létükre 5 másodpercnél hosszabb időt töltenek fésülködéssel.

bagolybagoly 2011.06.30. 09:14:22

@El Topo (Sgt. Elias): Ő nem olyan. Nem így kell kezelni. Épp csak kiugrott az ágyból, és épp csak felkapta azt, amit előtte 20 percig nézegetett a tükörben.

Ernoke 2011.06.30. 09:15:38

nekem több ilyen ismerősöm is van, bár ők kb. sikeres embernek mondhatók, és nem minden elem jellemző rájuk.
az egyik szívesen beszél pl. woody allen- és napirajz-idézetekben ("vessetek a mókusok elé" stb.), és képes úgy rámköszönni az utcán ordítva, h "gyááá, hogy vagy Ernőke basszájba?". és eredetinek hiszi magát.

Casus Belli 2011.06.30. 09:24:07

...és energiavámpír, egy délután vele, és mikor hazaérek, konkrét fáradtságot érzek.
Akkor jövök rá, hogy egész idő alatt az ő sztorijait hallgattam, az ő számalmas önigazolásához kellettem, igazából rólam nem beszéltünk egy szót sem. Mindezt úgy hogy karrierje nulla, pénze nulla, mást nem csinál, mint vetésforgó módra lóg ugyanazokon az embereken felváltva. Segítséget kérek, de most komolyan. Hogy lehet leépíteni azon kívül hogy nem veszem fel a telefont? (és megsértődik)

ligeri 2011.06.30. 09:28:18

Nekem a főnököm volt ilyen.
Az facebookos profilképét megosztotta a modorosság főpapjával Pataky Attilával.

Szigi. · http://depechemode.blog.hu 2011.06.30. 09:36:21

"mindenevő, bármit meghallgat, amit mutatnak neki, talán csak az igénytelen tuctuc-ot és a hörgős metált nem szereti" (van olyan ember, aki pont ezt, pont így nem hallotta már legalább negyvenszer?)."

Kéménybe, korommal. Nem negyvenszer, harmincezerszer.

Kicsi Kacsa 2011.06.30. 09:45:06

Nekem csaj ismerősöm van ilyen. Minden stimmel rá, csak az utolsó kitétel nem, ő nem zenél. Harsányan meséli a sztorijait, jókat nevetve közben, mi meg csak nézünk ki a fejünkből bután. Nem ezért szeretjük, vannak jó tulajdonságai is :)

Köldökszösz (csodalampa) 2011.06.30. 10:00:23

Jó lett volna ez, ha nem ordít belőle a "Ez a szerencsétlen nyomorék még így is jobb és több nőt dug, mint én" frusztráció.

a Bloom 2011.06.30. 10:09:29

@El Topo (Sgt. Elias): Nekem neha 20 is kell, na. A hosszu haj mentseg?

Styxx 2011.06.30. 10:17:03

@Kicsi Kacsa:
Baromi jó poszt, de szerintem is csajoknál sem annyira ritkaság.
Közben azon kuncogok (magamon/magunkon) hogy a nem kommentelő törzsolvasók szerint meg mi törzskommentelők szinte kivétel nélkül Kompenzátorok vagyunk.
Igazuk van?

Flat 2011.06.30. 10:27:22

Szomorú de ezt végigolvasva én is nagybetűs Kompenzátor vagyok. :)
@bagolybagoly Van egy olyan alfaja a Kompenzátornak, aki 10 évig egy percet sem törődik a hajával, max mossa. Akkor viszont azzal kérkedik, hogy ő soha nem törődik a hajával. :D

Szocio Pata (kikvogymukblog) 2011.06.30. 10:36:36

Nálam is lájk, mert tényleg ütni tudnám a felvázolt figurák. Ám a felsorolt példák közt néha ellentmondásokat látok. Nálam a börtön ablakába egyáltalán nem illik a Donnie Darkohoz. A börtön ablakába típus az egy ilyen örök karakter, 30 éve Kisztitkár, húsz éve tarisznyás hippi volt, a legundorítóbb fazon, aki még Kis Herceg idézetekre is képes volt. A Donnie Darko ezzel szemben egy (meglepően kurva)jó amcsi film, bár szerintem eleve nem is lehet rossz film, amelyben Joy Divison hangzik el. De ez azért az amerikai független mozi, amit még a Ponyvaregénnyel sem hoznék össze, az tényleg egy kommersz fos, azoknak a kultfilmje, akik az égvilágon semmiről semmi eredeti gondolatuk nincs, de ezt leplezik. Na bocs a kötekedésért. De egyébként jó poszt, szívlapát karakter.

Riley 2011.06.30. 10:47:00

Nálam is a művész-attitűd hibádzik, szerintem ez az a típus, amelyik valójában semmihez nem ért, nemhogy még a zenéléshez (a börtön ablakában-szintig sem)

manson karcsi · goo.gl/FVvVX 2011.06.30. 10:59:01

a cím alapján nagyon vártam a tarkopasz, bunkofonos, és/vagy őszülő böszme autós szarházit, aki csoffadt péniszére kompenzál rá a kellékeivel.

de ez sem rossz. modoros kézfogások, hajajj. pláne ha figurázza. vagy pacsiztat. vagy magasötöst kell neki adni, mint a hősugárzó barney stintonnak.

akion 2011.06.30. 11:26:06

Nem kevés hasonlóságot látok magam és a kompenzátor között. Blokkokban, de sajnos egy-két rész nagyon is rám jellemző (főleg a sztorizgatós).
Bár hál'Isten van egy barátom, aki időről időre szarráoszt, és akkor észreveszem magam :D

Dzsoni Kráncs 2011.06.30. 11:32:33

A kompenzátor a gólyatáborban gitárjával ott nyüzsög az elsősök között,szívesen játszik nekik repertoárjából,ami a Petróleum lámpától a Hív a nagy folyóig terjed.Kérdés nélkül mesél vizsgázós sztorikat,osztja az észt,ki jó fej tanár,ki nem,melyik kocsmában olcsó a fröccs.Pár óra múlva jön a népdaléneklés,majd hajnalfelé leszopja egy pattanásos,a középiskolában a fiúk által semmibe vett tarisznyás gólyalány.
Ez évről-évre ismétlődik,hisz' az ötéves főiskola neki minimum nyolc év,ha igazán nagy patkány még HÖK pozíciót is vállal és azzal büszkélkedik,hogyan kummant a lóvéval.

nemértekhozzá(m) 2011.06.30. 11:54:20

az a jó, hogy mindenkinek van 'ilyen' ismerőse, de senki nem 'ilyen'

2011.06.30. 12:36:03

@Dzsoni Kráncs: Az ilyen pattanásos, fiúk által semmibe vett lányok általi leszopást nem kell lebecsülnöd! Miképpen a dagadt csajok - egyfajta kompenzátorként - nem ritkán kimagasló szopási képességekről tesznek tanúbizonyságot!!! És az 5-6 sör utáni fujatásnál, lássuk be, már mellékes a vizuális élmény. :)

neccharisnyás útonálló (törölt) 2011.06.30. 12:46:40

Várjatok, nem vágom! A Kompenzátor-nak van közös metszete a beteges megfelelési kényszerrel bíró emberfajjal?

2011.06.30. 12:51:02

Egyébként volt ilyen kollégám. Nem elégedett meg az acélos kézszorítással, ragaszkodott az erős hátbaveregetéshez is "Na mi van gyúrós, hogy vagy!" ordítozással fűszerezve. Úgy lapogatott folyton, mint a hentes egy szebb darab húst, hiába kértem százszor, hogy ne tegye.
Amikor azután és is hátbabasztam vagy háromszor, leszokott róla...

neccharisnyás útonálló (törölt) 2011.06.30. 13:09:09

@A Lesből Támadó Ruhaszárítókötél: Héka! Ne akarjál már kimászni a dézsából. Lubickolni jó benne, azt mikor alágyújtanak, már ugranál is ki?
:DDDDD

Dzsoni Kráncs 2011.06.30. 13:38:56

@Brother Love: Nem becsülöm le,pláne hogy ezek a csajok a bölcsész attitűd és a pattanások elhagyása után,harmincas éveikre egész jó nőkké értek,míg a mindenki által körbeudvarolt,korán mellesedő lányok harmincöt évesen simán kinéznek ötvennek és szétfolynak,mint régvolt ifjúkoruk málló emlékei.@Szigi.: Érdekes én pont a metált és a legprosztóbb technót szeretem,de jöhet punk vagy trance is,az igazi zenei mindenevő onnan ismerszik meg,hogy mindenből a fost kamázza,a rock nála az Edda,a punk a Prosectura,a techno a Daft Punk egyetlen általa ismert száma,de az igazán fájdalmas az,hogy az ilyenek még 2011-ben is képesek Omega,meg Kex-számokra bulizni és a Gedeon bácsira karaokizni,ja és mindent,ami új rühellenek,az általánosban ők voltak Dzsekó vagy Madonna rajongók.

bajor gizella 2011.06.30. 14:10:39

Ő az akire 8-an várnak az ica bisztróban, és ha nagy nehezen befut, akkor beordítja hogy a presidentben már áll a bál, úgyhogy mindenki szedelőzködjön mert indulunk. És mikor vonulni kezdenek, ő megy elöl, de midnenkit mégis szemmeltart. Így észreveszi az amőbaszerű kiterjeszkedésben haladó embertömeg marginális zsófiját...és de mi a baj kicsilány, látod péntek van, buli van, fless van, itt van mindenki aki számít, látod eljött a balu is, pedig 12 órázott, igaz balukám? (És akkor balunak válaszolnia kell az alakzat tetszóleges pontjából is, mert meg van szólítva általa, és akkor -mi mivan? ki? én? ja? biztos. hehehe. vagy nem nekem szótatok?)
És erre persze súlyos karok landolnak a 49 kilós zsófi vállán, némileg átizzadt a devergo, de csak annyira hogy az axe temptation állítólagos hatása mégjobban érvényesüljön, és a karlendítéssel párhuzamosan elhangzik balunak a megnyugtató feedback, hogy de, csak mondom itt a Zsófikának mekkora istenkirály vagy balukám. igaz? és zsófi, aki nyilvánvalóan abból él hogy mindig megsérődik valamin, már nem is annyira morci, főleg addig a caipirignáig nem, amit majd fizetnek neki, csak hogy ne legyen már az, de aztán megint beszólnak neki, és kezdődik minden előről, ő a sértődős demosttomikaeztmérkellet? debunkóparaszt vagy balu hallod-mosdóba el karakter, de ez pont jól kiegészíti a falkavezér ösztönös társas viselkedését, mert mondjuk egy népszerű nő népszerű fickó párost nyilvánvalóan nem bírna el a tömeg, szóval udvarolgat zsófinak, utánamegy a mosdóba, és azt modnja neki hogy zsófika, ne törődja a baluval, hülye fasz, szétitta az agyát, azért mondta hogy azért jó hogy alacsony vagy mert állva is leápolod, mert faragtlan, büdös paraszt jól modnod, ne törődj vele, majd én elintézem. és el is intézi. kimegy és lelégkaratézi a balut, meg azt mondja neki hogy öccsém debátor vagy hallod.
Kis Ferenc (Franconero) added 3 new photos to the album: péntek esti partizás a presidentben 7 comments, 11 like.
Azért cserélődnek ám a brigádmesterek. ez nem betonbiztos pozíció, elég kicsit eltérni a megszokott forgatókönyvtől, és máris a tömeg kezdi a szájára venni hogy nem tudom a fecó mostanábanoan furi lett. És ennél már csak abba szomorúbb belegondolni hogy a hökösöket is demokratikus úton választják...

Romboljuk le a modern világot... (törölt) · http://www.youtube.com/watch?v=9vq63q45qfk 2011.06.30. 15:12:31

@bajor gizella: hüjj ez milyen volt, réééémes. Itt hallom a fejemben, látom a képeket, a megelvenedett valóság ami elől menekülök, két sört ittam meg a műszakban már így is, mingyár lemegyek még egyér a Tsemppi bárba ahol reggel fél11kor a helyi alkeszek már úgy dülöngéltek hogy az egyik székestül hanyatt esett és a többiek cigivel a szájukban lógva a székkel együtt fordították fel ülő helyzetbe

Dzsoni Kráncs 2011.06.30. 15:25:54

@bajor gizella: Ez nagyon jó,tényleg a sértődős csaj,mondjuk nem értem,hogy egészséges férfiember 16 éves kor fölött egyáltalán miért áll ilyenekkel szóba,egyszer kéne jól lebaszni az ilyet,aztán egy életre megtanulná a leckét.Senki nem tartja jó fejnek,sunyi szemét,általában szűzkurva,de mivel a legjobb facér csaj a társaságban egy kósza dugás reményében befogadják,pár szárazbaráti lelkülettel megáldott naiv még a cehjét is fizeti.A társasággal töltött pár hónapja alatt persze nem szúrja meg senki,pár tapizás,esetleg a vagány csajjal váltott leszbikus műcsók a legtöbb,amit maga után hagy a banda emlékezetében.Végül összejön egy abszolút outsider csávóval,akivel együtt sétáltatott kutyát,vagy kisegítette apróval a teszkó parkolóban és nyomtalanul tűnik el a többiek életéből.
Pár év múlva a presidentből hazafelé jövet még látják,ahogy felszáll a hajnali melósbuszra,de a topis,szakadt asszonyban már nem ismerik fel a hajdani sértődős kiscsajt.

Szigi. · http://depechemode.blog.hu 2011.06.30. 15:28:44

@Szocio Pata (kikvogymukblog): "amit még a Ponyvaregénnyel sem hoznék össze, az tényleg egy kommersz fos, azoknak a kultfilmje, akik az égvilágon semmiről semmi eredeti gondolatuk nincs, de ezt leplezik. "

Ezt is kéménybe, korommal. Mélységesen egyetértek.

sTormy 2011.06.30. 15:29:25

@bajor gizella: Egyes verziók eleve úgy válogatják meg a társaságot, hogy Balu ne legyen benne, csak sok Zsófi, akiket meg lehet vigasztalni a bunkó Baluk miatt, illetve kibeszélni velük a többi Zsófit megértően. A minap fültanúja voltam egy ilyennek, ráadásul állandóan tőlem kértek tüzet.

altoid · http://altoid.inda.hu/ 2011.06.30. 15:53:47

@bajor gizella: Nagyon-nagyon ütős! :)

Az ilyen kompenzátorokban az a legroszabb, hogy előbb-utóbb szétverik a legjobb társaságot is, mert senki nem jut szóhoz mellette, az ő sztorijait meg már mindenki unja. Jobbik esetben a "plebs" nélküle kezd találkozgatni, roszabbik esetben sorra lekopnak az emberkék (ja, bocs, ma nem érek rá, tulajdonképpen az egész héten sok a munka), aztán egy idő mulva a kompenzátor már csak külön-külön hívogatja őket, aztán néha szánalomból elmennek vele sörözni.

lárvalányhaj 2011.06.30. 17:57:59

@Dzsoni Kráncs:

Jó meglátás, lényegében az összes általam ismert _höKKös_ Kompenzátor. Van szerencsém ismerni pl. a később Jobbik-képviselővé _avanzsált_ Szávay Pistát, na, ő a típus vegytiszta megtestesülése. A virslivel faszozós képei szintén egy kompenzációs kísérletről tanúskodnak...

2011.06.30. 18:52:22

Hála égnek az én köreimből az ilyen alakok már pár éve kikoptak, kollégáim között meg nincs:)

2011.06.30. 19:06:35

@A Lesből Támadó Ruhaszárítókötél: hát én messze nem vagyok ilyen, attól hogy itt felbugyoknak belőlem a dolgok, mert velem már minden előfordult többször is, sőt annak az ellenkezője is mint a legtöbb itt kommentelővel, nem egyenlő azzal, hogy a barátaimnak is az igedeire mennék.

szerintem Topo detto, de majd ő tudja

Viharos múltam volt, ahogy az ex ezt kommentálni szokta.

Ennyiről van szó

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2011.06.30. 19:24:53

az egész modoros egy nagy átbaszás, már a 40. kommentet olvasom, és még sehol egy valós adat a kondenzátorokról. Szarok vagytok, nah.

altoid · http://altoid.inda.hu/ 2011.06.30. 19:40:41

@Frengi: Ezt csak a sárga irígység mondatja... Imádom a sztorijaidat, simán elmennének egy olasz neorealista filmbe! :)

Fearzone 2011.06.30. 19:46:21

@altoid: Nekem is nagy kedvenceim azok az arcok akik ugyanazokat a történeteket mesélik már 10 éve...főleg ha még az előző társaságból hozzák az anyagot (az életben nem láttad, de tudod mekkorát fingott egy szép nyári nap) Ilyenkor energiatakarékos üzemmódba váltok, és csak a jelzőfények égnek az agyamban a szókincsem meg kimerül az ...aha...fasza...és egyéb 1 szavas mondatokban.

MittuDomain 2011.06.30. 20:15:28

A kompenzátor egyébként majdnem az összeset elviszi a matula 80 súlyosából :), (lásd első poszt)
Vagy? :)

bikmakk · http://srbija.blog.hu 2011.06.30. 21:57:03

@Styxx: Cáfolom!
A posztban említett figura (a "kompenzátor" szerintem nem találó név, de a jelenség létezik) mindenekelőtt arról ismerhető fel, hogy folyamatosan unalomig ismételgetett régi középszerűségeket puffogtat. Hofi- és Markos-Nádas idézetek, Egészséges erotika, Indul a bakterház stb. Hogy úgy mondjam, ezek mindegyike már _lerágott joint_.

Ilyenekről van szó: "Hová tűnt a bicikli? Elvitték a komonisták! Ne bolondozzon, maga is az vót! Akkor még én is vittem!" vagy "Béláim! Tútótuk!" meg hogy "Segítség, segítség, gyorsan segítsenek! Kormánypártunk egysége varrás mentén reped!", nem is beszélve az olyanokról, hogy "Hányat? Akkor egyet sem!" meg hogy "Mivel? Mivel hogy meg kell csinálni." Lehet, hogy azt hiszi, az ilyesmi vicces, de a századik hasonló után már nagyon nem az.

Az a baj, hogy az ilyen beszólások tényleg dőlnek belőle, nulla-huszonnégyben, mint a piaszag.

Modor Hunter 2011.07.01. 00:36:20

Szasztok! Évek óta nem jártam a MB-on! De most visszatértem, mint Batman, amikor visszatér. Lehet, hogy sehogy sem kapcsolódik ide, de muszáj benyomnom egy klasszikus modoros mondatot: "A spontán dolgokat szeretem."

lárvalányhaj 2011.07.01. 09:16:16

@Modor Hunter:

"A spontán dolgokat szeretem." -- ez a mondat van az autisták zászlajára írva. :P

Möff CAT a Torcsvúdos gyerek 2011.07.01. 14:11:55

Nagyon komoly lett a poszt, amúgy van ezek között olyan is, aki egész komoly pozíciókat is be tud tölteni, mert alapból nem feltétlenül hülye, csak egy fasztepsi :)
Volt egy fél évig ilyen típusú főnököm, hát horror a pali :S
Ilyen 10-20 éves jófejdumák meg fickós megnyilvánulások folyamatosan, hozzá egy Öblös hangja, mindenhez hozzá tud szólni, mindenről van egy sokkal olyanabb sztorija, ha neked két nagyapád halt meg a II. Vh-ban, neki legalább 3, komolyan nem tudtam eldönteni, hogy nem veszi észe, vagy nem akarja észrevenni, hogy gáz...
Amikor a legjobb barátaink esküvőre készültek, ő lett a videós ember, mindenhol van egy ilyen, a típus megvan, gondolom, statív, nagy táska, mindenki ide-oda lökdösése, küldése: Bocs, hadd jöjjek ide, köszi, ne haragudj, arrébbállnál, köszi, stb... :)
Na most ez még súlyosbítva a Kompenzátorral, az már tényleg hujujujjj!
Szóval a házaspárnak úgy vette fel az esküvőjét, hogy valamikor a nap elején a kamerán eggyel többször nyomta meg a Rec/Pause gombot a kelleténél, így gyakorlatilag egész nap azt rögzítette, amit nem kellett volna és akkor állt a kamera, mikor történtek az események...
Azóta nem állnak vele szóba :D

bőrmók 2011.07.01. 14:33:31

Kompenzátorra akadtál. Meg kell küzdened vele!

Kompenzátor ÉLETERŐ 12 ÜGYESSÉG 10

bőrmók 2011.07.01. 14:57:29

A Kompenzátor chatter továbbá...

-beépített szmájlikat soha nem használ (Pl. szkájpos animált szmájlit). Kettőspont után rak egy szpészt, hogy a SKá ne nyomja be azt a köcsög fészt. Ha teheti, nem is használsz szkájpot, maradj a "jó öreg" irc-nél. Azt ugyanis más nem tudja használni.

-Soha nem használ nagybetűt, se szövegben, se szmájliban.

-Tud vakon gépelni, sőt, húszezer forintért olyan billentyűzetet vesz magának, amin nincsenek betűk.

-Csoportos chatben mindig mindenre mindenkinél gyorsabban akar válaszolni, a minőség, a tartalom nem érdekli. Gyakori a modorosszmájlis válasz. Pl:
-(XY) Sziasztok! Valaki légyszi intézze számlázást, mert rágják a fülemet fentről"
-(Kompenzátor) : Dd
Hiába van valamire van egy frappáns válaszod, a ~ biztosan kétszer is megelőz, és az így feldarabolt párbeszéd már élvezhetetlen.

medvedr 2011.07.01. 16:11:24

A kommentelők jó része tényleg kompenzátor, az exe, a külföldön nem igen jó, a franc tudja még micsoda kompenzálnivalók tömege. Jómagam ebbe az utóbbia tartozom, ezzel a legnehezebb.

Modor Hunter 2011.07.02. 17:09:01

tényleg jó a poszt (bocs, már eleve modorosan nyitottam - "jó a poszt" na mindegy), viszont a Ponyvararegényt kikérem magamnak! "Az én boltomban senki sem nyír ki senkit, maximum én, vagy Zed. RING RING! Ez Zed!"

csi szi 2011.07.03. 23:24:30

@bikmakk: Ez megint egy másik típus, bár lehet átfedés, de nem erről van szó a posztban szerintem.
A kompenzátor szerintem sem találó elnevezés, inkább egy ici-pici irigységet érzek ki én is belőle. Ettől függetlenül idegesítő, de legalábbis megmosolyogtató tud lenni néha. Az általam ismert hasonlók között van lúzer, aki csak szeretett volna nem az lenni, meg olyan is, aki elég szerény észbeli képességei ellenére elég "sokra" vitte jó netwörkölésének köszönhetően, bár utána bukott is egy elég nagyot, még börtön is fenyegette egy darabig, mert rossz körökhöz csatlakozott a (kicsit politikaközeli) karrier érdekében.
Mondta valaki hogy az ilyen nem tud zenélni sem, ismerek amatőr zenészt (bulizenekar) is ebből a típusból, szóval cáf.

Celtic 2011.07.04. 13:34:48

@Modor Hunter: Sztem is csucs film a Ponyvaregeny (bar nem idezgetek belole, a Tanubol sem, amiota mindenki ismeri), de nem fogok itt vitatkozni. Ezeknek vitat? bah. Gyongyok ele disznot...

Urban Gorilla · http://urbangorilla.blog.hu/ 2011.07.04. 15:43:13

Én nem szeretem a ponyvaregényt, szerintem rossz film. A Galaxis Útikalauz Stopposoknak is szar, a Gyűrűk Urától meg egyenesen hányok. Szép tájakon meghatározhatatlan hosszú hajú, szakállas emberek mennek és lovagolnak helikopterről mutatva, néha harcolnak szörnyekkel, és eközben időnként idakapcsolnak, mikor az a két buzi törpe szenved felfelé a sziklafalon. Erre elbasztak 9 órát az életemből.

Nadiposzi (törölt) 2011.07.04. 15:50:16

@Urban Gorilla:
És még csak nem is kefélnek benne, meg a helikoptert se mutatják. Sehol egy csöcs, skandalum.

altoid · http://altoid.inda.hu/ 2011.07.04. 15:54:34

@Nadiposzi: Na ja, erre találták ki a Trónok Harcát. Bár helikopter abban sincs.

Celtic 2011.07.04. 16:38:47

@Urban Gorilla: En szeretem. Gyuruk urat is. Galaxis utikalauzt csak olvastam, de konyvben jo volt.
Na, lehet fikazni a tahoparaszt, egybites lelkemet.

lárvalányhaj 2011.07.04. 17:10:35

@Urban Gorilla:

Engem az idegesít a fantasyben (egy kicsit a Gyűrűk urában is), hogy a humor szikrája is hiányzik belőle, az összes csodakarddal és varázspálcával hadonászó főszakáll baromi komolyan veszi magát.

Urban Gorilla · http://urbangorilla.blog.hu/ 2011.07.04. 20:43:03

@lárvalányhaj:

Törkánál ragadtad meg a kérdést. Még savanyú irónia sincs benne. Néha valamelyik varázsló próbál benne kicsit szarkasztikus lenni, mikor elereszt valami tanyassi bölcsességet.

altoid · http://altoid.inda.hu/ 2011.07.04. 20:53:15

Na ez a Narnia krónikáiban még sokkal rosszabb, abban még nyakon is van öntve az egész némi vallásos mázzal. Ezért is szeretem sokkal jobban a heripottert, de persze a Korongvilág az abszolut etalon!

lárvalányhaj 2011.07.05. 00:10:33

@Urban Gorilla:

A másik meg az, hogy totál egy kaptafára készül az összes, mindenki a Gyűrűk urában szereplő különféle népcsoportokat és varázseszközöket permutálja. Ha összeállna néhány fantasybuzi geek, minimális idő alatt összedobhatnának egy fantasygenerátort, amivel sokkal jobb regényeket és novellákat lehetne előállítani, mint amik most vannak a piacon.
Egyébként tuti ezért rajonganak érte a fantasyrajongók... jó kiszámítható, nem történik benne semmi váratlan dolog, ismert típusok fordulnak benne elő stb.

A Tyne folyó déli partja 2011.07.05. 20:02:09

@Celtic: én nem láttam egyiket se, nekem idézgethetsz, úgyse fogom ismerni:) (nem vagyok egy filmes. már. régen pedig sokat jártam moziba.)

Celtic 2011.07.05. 20:54:55

Egyik sem mai film :) De most azert nem megyek ki a britekhez, hogy idezgessek :)

Modor Hunter 2011.07.05. 21:39:04

ezek szerint rólam fogják mintázni "A modoros idézgető" -t...? Lesz*rom, akkor is idézek még egyet a ponyviból:
- Te, nem baj, hogy Grace az üzlet előtt áll?
- Miért, ma kedd van?
- Nem, csütörtök.
- Akkor nem baj.
Amúgy rájöttem, van szörnyűbb dolog is a modorosságnál: " Te kinél bankolsz?"

Calderazzo 2011.08.27. 16:26:25

@lárvalányhaj: Ez azért súloys általánosítás, humoros fantasy ügyébben szokták többek között Terry Pratchett Korongvilágát emlegetni, de magyar embernek az igazi mégicsak a korai Skandar Graun a'la Nemes István (John Caldwell)

baucis 2012.07.01. 22:21:16

Ááááááá, minden sora, szava, bötüje (soc!) igaz egy ismerősömre. Nem ugyanarról van szó?

baucis 2012.07.01. 22:42:32

@bajor gizella:

Ez gyönyörű volt!

Ja, sokat használt fordulat még: "Egyik haverom mesélte...", "haverommal történt...", majd következő alkalommal saját sztoriként adja elő az élményt, aztán megint "haverral"... Ezt így váltogatva, amíg valamelyik rosszindulatú haverja fel nem hívja a figyelmét, hogy ezt már negyedszerre meséled, öcsém, a múltkor a Béla húzott be a Piafban annak a stricinek, nem emlékszel? Erre elkezd hebegni, de csak lehelletnyit, aztán rögtön kapcsol, hogy persze, a Béla kezdte, de aztán én folytattam, és végülis ketten vertük szarrá, hehe, legközelebb szóljatok, ha másodjára mesélnék valamit, Laca hozz má' még egy hubit basszadmegfele!
süti beállítások módosítása