Az AIESEC-es

2011/05/12. - írta: Modor Tibi

Szevasztok, Drágáim! <3 <3

Csak gyorsan és bocs a körlevélért, alig jutok nethez, ezernyi dolgom van, ki se látszom a tennivalókból!

Oltári dolog ez az AISEC vagy Erasmus, vagy mit tudom én.

Heidelberg gyönyörű város, azért látszik, hogy ezek a németek ha máshoz nem is, de a városépítéshez nagyon értenek :)) és nehogy azt higgyétek, hogy ezeket úgy kell elképzelni, hogy mindenki szőke meg kékszemű, távolról sem! A németek között ugyanúgy vannak mediterrán, de még arab-afrikai-ázsiai típusok is!

Hatalmas ez az állandó nyüzsgés, ez a keveredés, és szerencsére szinte mindenhol elboldogulok az angol közepemmel is. Hallom, hogy Barcelónában meg ilyen helyeken mekkora szívás van, h spanyolul kell tanulni meg portugálul, hát ennyi tantárgy mellett nem volna időm még ilyenekre, ráadásul semmi haszna, ott az angol és otthon mihez kezdek vele...

Suliba persze azért be-bejárunk, de oltáriakat bulizunk! Ezt a helyet tényleg csak erre találták ki, qrva jó Clubok, sörözők, partyk, eszméletlen.

A szobatársam Luminita, egy román csajszi - és a harmincfős csoportunkba sikerült 15 (!!!) különböző nemzetiséget összeterelniük :)) vannak oroszok, ukránok, moldávok, kínaiak, japánok, koreaiak, magyarok, szlovákok, csehek, lengyelek, szlovákok, horvátok és szerbek. És mindenki abszolút kijön a másikkal, nincsen semmiféle ellentét ember és ember között - tényleg, ilyenkor látszik igazán, hogy az összes problémát csak a politikusok generálják! Meg is fogadjuk minden este, hogy örökké barátok maradunk, és ezután elénekeljük egymás Himnuszait.

Tök jó, hogy így meg lehet ismerni más kultúrákat, más nyelveket. Megtanultuk már vagy húsz nyelven a szeretleket, az egészségedrét (szegény angol srácon mindig röhögünk, hogy nem bírja kimondani :))), meg persze a boldog szülinapot is! Meg mik ki nem derülnek, hogy ami nálunk vau-vau, az a németeknél vuff, a röf-röf meg angolul ojnk-ojnk, ők meg a nyihahán voltak teljesen ki! Van itt egy magyar lány is - na ő meg debreceni, és hihetetlen, hogy milyen szavak vannak a serclire meg szotyira, összeszedtünk párat... szóval érdekes és új témák vannak, kinyílik a Világ!

Hát, említettem volt, hogy bizony Más miatt is kevesebb időm jut Rátok ;)) - szóval megismerkedtem egy baromira helyes sráccal: ausztrál és Ronannak hívják, asszem, teljesen belezúgtam... pedig még csak két hete vagyunk együtt. Surfözik, a nap pedig aranylóra festi ilyenkor a göndör fürtjeit... :))) Már megbeszéltük, hogy ha lányunk lesz, annak Fiona, ha fiunk, annak Darren lesz a neve, de mindenképpen megtanítjuk Őket mindkét nyelvre, mert az mekkora ajándék már az élettől, nem? Szóval lányok, ez most nagyon komolynak tűnik, Jean-Philippe-el szét is mentünk másfél hete, barátságban váltunk el. Teljesen megérti és támogat, Engem nagyon megviselt azért a döntés súlya.

Úgyhogy ez a helyzet! Bulihegyek, kalandok, a Nagy Szerelem és persze tanulgatunk is. És mi lesz utána? Hát hazamegyünk úgy, hogy nem tanultunk semmit, és ugyanúgy fogjuk egymást utálni minden néppel, mint előtte, én meg majd újra összejövök valami autónepperrel a telepről :)

Pusza,

Bíbor

73 komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mitya Ivanov 2011.05.12. 21:44:00

"A németek között ugyanúgy vannak mediterrán, de még arab-afrikai-ázsiai típusok is!"
sőt elvétve akad szőke kékszemű is.

A barcelónai portugál odabasz:)

Krunpli · http://www.mobilize.hu 2011.05.12. 21:59:50

"Szóval lányok, ez most nagyon komolynak tűnik, Jean-Philippe-el szét is mentünk másfél hete"

Kurvamod berohogtem :D

SuperShift 2011.05.12. 22:02:30

Az Erasmus egyik alapeleme az, hogy megtanítjuk mindenkivel az "egészségedre" meg esetleg még más magyar szavakat, igény szerint. Nincs is viccesebb, mint amikor a német, a holland, a francia és az angol diák mind egy hatalmas "egészségedre!" felkiáltással isznak. Persze utána meg a többiek próbálják megtanítani ugyanezt a saját nyelvükön.

A kinti kapcsolatokról pedig:
"Whatever happens in Erasmus, stays in Erasmus"
Szóval a kint szövődött szerelmekből általában nem szokott semmi se lenni, bár ismerek valakit akinek így lett egy komolyabb kapcsolata.

altoid · http://altoid.inda.hu/ 2011.05.12. 22:22:56

Remek poszt, hiánypótló!

Amikor Németországban voltam cserediák, minden hónapban más nemzet szervezett bulit. A legemlékezetesebb az orosz buli volt. A belépéskor kötelező volt felhörpinteni egy kupica vodkát, utána bármit ihattál: volt vodka, vodka, bor, sör, kóla, narancslé, stb. Amit viszont senki nem tudott, hogy mindegyik italban vodka volt, ráadásul a tisztán ivott feles után már az ízét sem érezte az ember. Úgy éjfél felé az önfeledten táncolók (ugye izzad az ember, muszáj sokat inni) kezdtek összeesni, én is meglepve tapasztaltam, hogy valahogy függőleges lett a padló... Miután valahogy hazatántorogtunk a magyar szobatársammal (egy óra séta -17 fokban), a srác gatyalehúzás közben elvágódott, és ott hortyogott a földön reggelig. Másnap délután, miután már minden kijött belőlem, és képes voltam kivonszolni magamat a boltba, ott láttam az orosz vendéglátóinkat vidáman sörözni. Azóta is borzongva tisztelem a Hős Népet!

freemind93 2011.05.12. 22:45:57

hat, nem tudom, az aieseces is jo post lehetne, de ez erasmus inkabb. kezdo, masodeves erasmusos, aki elossor talalkozik kulfoldiekkel. az osszetetel amirol beszel, nem egyezik az en tapasztalataimmal, kivancsi lennek, merre jart a posztolo.

yenoee 2011.05.12. 22:46:14

@Krunpli: Jaja.
"Ronannak hívják, asszem, teljesen belezúgtam... pedig még csak két hete vagyunk együtt."
"Jean-Philippe-el szét is mentünk másfél hete"

De az uccsó bekezdés már nem annyira dizni, ha érted hogy mondom.

moesko 2011.05.12. 22:49:10

egyetemista cserékben nem volt még részem, de önkéntes vagyok külföldön, az is ilyesmi, csak megvan az illúzió, hogy egy fokkal hasznosabb: )

rettenetes nagy ivászatokban nem volt részem, de a finn haverjaim első feles pálinkáján jót kacagtam. röhögve adták körbe az üveget, hogy csak hány százalék, aztán fulladoztak, hogy hé, ez éget: ) szavakat sem sokat tanítgattam másoknak, de egy nemzetközi táborban a leghosszabb szavunknak azért nagy sikere volt: ) főleg hogy nemcsak lefordítani, mondatba foglalni sem tudtam. nem értették, hogy akkor minek létezik.

a himnuszénekléstől meg pláne irtózom, nem zavar se a témája, se a tempója, de egyszerűen nincs hozzá hangterjedelmem és frusztrál, hogy még annál is botfülűbbnek hangzom, mint amilyen amúgy vagyok. az egymásnak előadott hagyományokról meg annyit, hogy egyszer egy magyar csajjal úgy 'csárdásoztunk' hosszas könyörgés után, amikor nem hitték el, hogy nem tudunk táncolni, hogy youtuberól benyomtuk az első találatot, amit kidobott a csárdás címszóra. míg betöltött, kb megbeszéltük, hogy kinek milyen figurák derengenek, majd random megpörgettük egymást. az én pofám égett, hogy mit adunk át magyar kultúraként, de a kisközönség imádta. a tavaszi szélre és a hozzáfűzött kommentárra meg csak annyit mondtak, hogy nem tudják elképzelni Freddy Mercuryt..: DD szóval ki tudja mástól is mi csak rögtönzés.

najó inkább még most befejezem, mert nagyonsok emlék jön elő, és a poszttal inkább nem kelnék versenyre. a multikulti-mindenkiegyenlő-egyformákvagyunk-bullshit meg tényleg egy olyan dolog, ami rengeteget adhat, de felelőtlenül kezelve csak visszaélés lesz a vége. inkább próbálok erős lenni és nem belemenni mélyebben, mielőtt még ideges lennék^^

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2011.05.12. 23:00:21

Szóval az úgy volt, hogy Angliában én nem cserediák vagy erasmusos vagy ilyesmi voltam, viszont az egyetemen voltak ilyenek is. Magyar szó, összetaláklkoztunk, meghívás a buliba. Minden kelet-eu diák aki nem törődött bele a mosogató-kasztba, és még egyetemista akar lenni, ott volt, meg néhány francia pasas. Az est fénypontja a szpész kék lett volna, az azonban a vendéglátó magyar lány akut részegsége miatt elégett. Ponotsabban el nem égett csak kissé szenes lett, így én az egészet (mittudomáén mennyi anyag volt benne, mielőtt elégett) gyanútlanul megettem, mert éhes voltam. Semmi bajom nem lett, ugyanis a kokszosítást nemigen bírja ezek szerint. Na ott ment az egészségedre meg hazánk történek elmesélése a finnugor urheimat-tól kezdve. Nagyon berúgtam.

AIESEC bulira egy haver juttatott be, Münchenben, októberben. Kicsit szarul éreztem magam, mert szakállam miatt (akkoriban volt nekem olyan) idősebbnek nézett egy csomó kis törtető közgázos pina szerte kelet-eu-ból és állandóan afelől érdeklődött, hogy milyen multiknál miféle internshipeket csináltam. Még kamuzni se tudtam nagy hirtelen mit. A barátom bezzeg... Állítása szerint akárcsak eggyel magasabb fokozatú internship belengetésével azonnali heveny üzekedési ingert válthattam volna ki. Ehelyett rengeteg sört ittam és nagyon berúgtam.

Ennyit rólam és a nemzetközi diákmozgalomról.

altoid · http://altoid.inda.hu/ 2011.05.12. 23:12:34

@Professor Pizka:"Ennyit rólam és a nemzetközi diákmozgalomról." - Apám annak idején még építőtáborban volt a Szovjetunióban. Ott is egy az egyben ugyanezek mentek, legfejebb Ronan helyett volt Kolja, Jean-Philippe helyett meg Carlos Kubából. Illetve apámnál konkrétan Tatyána volt, aki évek múltán, terebélyes bárisnyává hízva beállított a szüleimhez (akik akkor már házasok voltak), hogy ő apám régi nagy szerelme. Képzelhetitek hogy örültek neki...

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2011.05.12. 23:26:19

@altoid: heh, szerencsére nem velem esett meg de a közvetlen baráti körben hogy jó messziről évek múltán beállított egy nőiesen sminkelt anyatank... :-)

altoid · http://altoid.inda.hu/ 2011.05.12. 23:38:00

Ismerek egy lányt, aki a nyolcvanas években Észak-Koreában volt nemzetközi úttörőtáborban. Azt mesélte, hogy minden reggel zászlófelvonás után az első dolguk volt, hogy kisollóval lenyesegessék a füvet a tábor közepén álló Kim Ir Szen szobor körül. Na ezért az élményért azóta is irígylem! :)

Mc_Fly 2011.05.13. 01:36:18

huhh, kb. sejtem ezeket, de szerintem jót tesz az egészségemnek, hogy nem ismerek személyesen egyet sem.

"Barcelónában" önmagában üt, meg a rengeteg elbaszottul és fölöslegesen használt angol szó.

Röviden összefoglalom én is az élményeimet: Madrid, most is tartó Erasmus. Az ország legdrágább magánegyeteme: rongyrázás, szakmai színvonal a béka segge alatt. Amit mi otthon általános iskolában tanulunk fizikából, az itt az második félév az aerospace engineereknek. Angol nyelvű kurzusokon angolul alapfokkal sem rendelkező tanárok tanítása. Én leszarom, eleget tanultam már otthon, pihenni jöttem ide, de aki nem ösztöndíjas, és kiperkál havi 1700(!) eurót a tandíjra, annak talán nem lenne mindegy.

Amúgy minden tele dél-amerikaiakkal és mexikóiakkal. Bármilyen esemény facebookra kitevése maga után vonja a barna inváziót. Amúgy semmi baj nincs velük azon kívül, hogy sokan vannak. Velük lakni viszont nem nagy élmény: üvöltözés, főzés, kúrás, verekedés, koszban fetrengés, alapvető együttélési normák negligálása folyamatosan. Kicsit hajaznak egyes hazai életformákra.

Amúgy meg mindenki, aki "sokan van", betokozódik, elvan magában. Kivétel a lengyelek, azok egy kivétellel nyitott, barátságos népek. ESN, programszervezés nulla szinten, ehhez képest az egyetem büszkén veri magát arra, hogy mekkora itt az internationality..
Ha nem tudsz spanyolul, buktad a témát a helyiekkel, 'Barcelónában' viszont rábaszhatsz, ha nagyon erőlteted, ott az angol nyerőbb:D

Ami pozitívum az igazi európai erasmussal szemben, az a szinte folyamatos jó idő, meg a rákényszerítésből adódó nyelvtanulási motiváció. De valószínűleg nem fog rámtörni a már tárgyalt "poszt-Erasmus depresszió":D

csillámláma 2011.05.13. 03:07:46

fantasztikus a leírás, látszik hogy expert a szerző, a végét kivéve, az ember nem lesz utána azonnal ugyanolyan mint volt... először Magyarországon lébecoló cserediákokkal szűri össze a levet, aztán jönnek az autónepperek :)

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2011.05.13. 07:12:01

@Mc_Fly: Na igen, tetszőleges európai létforma a tőle délre/keletre élő létformákat cigányoknak tartja :-)

2011.05.13. 07:41:55

Szerintem mindneki - na jó majdnem mindenki - aki életében először van hosszab ideig külföldön, leszámítva a görögbeeeeeee, vagy törökbeeeee menő túrista utakat, az hasonló képen csodálkozik azon, hogy más országban is van élet, más nációk is tudnak éppen olyan jófejek, és éppen olyan hülyék lenni, mint mi.

Ezen át kell esni mint a bárányhimlőn, később még egész normális ember is lehet belőle, ha ezt kinövi.

Kurt S. Earp 2011.05.13. 07:44:43

Heidelberg?
Ausztrál szörföző?
Heidelberg 50 millió km-re van az északi-tengertől, az meg hideg és megeszi a szörfözőket a jegesmedve. Egy ausztrálnak ott lefagyna a töke. Vagy ezek a hányásban fetrengő cserediákok minden nap átruccannak a Riviérára? És honnan tudja ez a luvnya, hogy a szörfösnek aranylóra festi a Nap a fürtjeit? Németországban nem is süt a Nap. Hazug szingli kurva, ismerem az ilyet, nem volt ez még sehol.

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2011.05.13. 07:50:35

@Mc_Fly: A spanyolok gyúrnak, az egyébként is vidám esemny. A konditeremben fekszel valami súly alatt, nyomkodott, húzkodod, vagy amit épp az adott gyakorlathoz tenni kell. Három géppel odébb megérkezik David (Dafffíííd) Murcia (Murftia) Gonzalez (Gonszalez, továbbá Juan, Miguel, és Fernando Arranzabal. Dafffíd belefekszik a gépbe, de előtte még leszednek mindenféle súlyt, így nagyjából egy ványadtabb kölyökmacska is lazán tud vele szériázni. Juan az egyik oldaláról támaszkodik a gépnek, Fernando Arranzabal a másikról. Miguel oldalt áll. Negyedóra beszélgetés. Közben valamikor Daffffíd kettőt nyom a súlyba, ettől el is fárad, helyet cserél Miguellel. Bejön három nagyseggű, spanyol szenyorita, erre mindegyik machismo tartást vesz el, has behúz, fickós-érzelmes nézés, Miguel a súly alól kikandikálva, szétterpesztett, szőrös, pipaszár lábaival hátrányban van. Csajok megállnak egy pillanatra (20 perc) erre Miguel előkászálódik a súly alól. Daffíd és Fernando Arranzabal a földre kuporodik egy-egy szenyorita társaságában. A lányoknak már tíz perce megy spinning edzése, de késnek, mint általában. Folytatódik a gyúrás a plazmán (amerikai konditeremben vagyunk) olyan kosárcsapat meccsét adják, amelyben játszik egy spanyol. Nézik, kitárgyalják. Átmennek egy másik géphez, mert Fernando Arranzabal előző géphez való izma a múlt héten meghúzódott. Újabb rembrandt-i elhelyezkedés, majd Fernando Arranzabal kt rituális gyakorlatot végez a gépen.Közben a csajok kijönnek a spinning edzésről, az egész bagázs lelép.
És ezt egy héten kétszer. Ezek után nekem meg el kéne hinni, hogy Contador nem doppingolt.

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2011.05.13. 08:03:37

@Kurt S. Earp: á, nem. Ő mesél majd el egy két hetet románcot abból, hogy egy este, jobb híján egy viszonylag jó testű angolszász vendégdiák lekúrta, és később a telefonjában a "Fuckable Hungarian Andrea" néven lett elmentve és párszor még felhíva. "Az egyszer még a gimiben majdnem megdugtam a Pálinger Katit" férfitípus megfelelője, mondani sem kell gondolom, hogy a kitűnő kapus nem neki rakta szét a lábát, hanem azért hogy a beforduló beállós előtt minél nagyobbat takarjon. Ja és ruha volt rajta, és nem voltak épp kettesben. Igazából Pálinger Kati azt sem tudja, hogy a pasas a világon van.

altoid · http://altoid.inda.hu/ 2011.05.13. 08:09:16

Én voltam AIESEC-es is. Na az meg úgy nézett ki, hogy Budapestre jöttek a külföldi "intern"-ek, és mi a "Reception Officer"-ek, azaz RO-k pátyolgattuk őket (értsd- városnézés, kocsmázás, bulizás, esetleg ügyesbajos dolgok intézése magyarul, de főleg kocsmázás és bulizás). Poszt-Erasmus blues ellen csak ajánlani tudom. Egyébként meg az AIESEC-esek kurva modorosak, de nem a cserediákokkal, hanem a cégekkel, meg amikor multisat játszanak. Most képzeljétek el a sok hajkitépős multis manírt: ppt. prezi, motivációs tréning, eval, tárgyalástechnika - ezekkel a szörnyűségekkel ott találkoztam először, és még csak nem is fizettek érte! Ezért nem is vittem az AIESEC-ben soha semmire, maradtam inkább mezítlábas RO, és mentem a cserediákokkal berugni... :)

altoid · http://altoid.inda.hu/ 2011.05.13. 08:23:55

@Professor Pizka: Fuckable Hungarian Andrea - b.meg, honnan szeded ezeket? :))

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2011.05.13. 08:32:48

@altoid: tükörfordítás, egy ismerősöm a telefonban bizonyos lánynevek elé k betűt tett. Azt hittem ezek kurvák, de mint kiderült nem hivatásosak voltak, csak kissé könnyűvérűek.

altoid · http://altoid.inda.hu/ 2011.05.13. 08:33:58

@Professor Pizka: A kiskorú K Erzsébet, alias Dizsike...

Szigi. · http://depechemode.blog.hu 2011.05.13. 09:12:48

Jó a poszt, de a kommentek most nagyon viszik a prímet :D:D:D:D

"magyarok, szlovákok, csehek, lengyelek, szlovákok" :D

szellőláb 2011.05.13. 10:28:21

Rajtam kívül van még olyan hülye, aki tényleg megszámolta, hogy megvan-é a 15 nemzet?

Nadiposzi (törölt) 2011.05.13. 10:30:45

@altoid:
Géza bácsi, ha ügyes a Gizi, cukrot ad neki...

escargot 2011.05.13. 10:45:59

@altoid: És utána úgy is maradnak, modorosnak. Az egyetemi éveket követően is megállapítható száz méterről, ellenszélben, ha valaki AIESEC-es volt. Nagy arc, "profi" kommunikáció, networking. Azután még néhány év, és egy sima, törtető multis már be tud illeszkedni közéjük.
Persze csak irigykedem. Anno AEGEE-s voltam, és faxoláshoz be kelltt puncsolni magunkat a szemben lévő AIESEC irodába, mert nekik volt értelmezhető költségvetésük. :)

altoid · http://altoid.inda.hu/ 2011.05.13. 11:10:23

@escargot: Na ja, a Közgázon rá is volt firkálva az egyik fiúvécé falára, hogy "AIESEC = Zsidótanya"

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2011.05.13. 11:15:22

@altoid: hát, az egész épület nem mutatna idegenül a Jordán vagy a Genezáret-tó partján sem, hogy finoman fogalmazzak :-D

altoid · http://altoid.inda.hu/ 2011.05.13. 11:42:54

@Professor Pizka: Hát az tudod úgy van, hogy a tőled délre/keletre élő és/vagy szegényebb/barnább az cigány, a nálad gazdagabb/sikeresebb/gizdább meg zsidó(bb).

ratatüj - az édes vadállat 2011.05.13. 11:49:55

@altoid: A kurvaeletbe, hat igy mar mindent ertek.

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2011.05.13. 12:58:03

@altoid: ebből egyenesen következik, hogy az Észak-Koreaiak szerint az USA a cigány zsidók országa :-)

altoid · http://altoid.inda.hu/ 2011.05.13. 13:02:06

@Professor Pizka: És nem az? Egyszer amúgy láttam egy Észak-Koreai rajzfilmet. Onnan lehetett benne felismerni a főgonoszt, hogy kék volt a szeme...

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2011.05.13. 13:35:25

@altoid: gondolom megvan az alap zsidóvicc a sanghaji hitközségről és az odalátogató Kohn gyerekről :-)

altoid · http://altoid.inda.hu/ 2011.05.13. 13:41:50

@Professor Pizka: Nocsak, ezt nem ismerem! Írd meg privátban, nem akarom, hogy megint én legyek az oka a zsidoffolásnak...

altoid · http://altoid.inda.hu/ 2011.05.13. 15:13:31

@Professor Pizka: Köszöntem! :)

@szellőláb: neked majd írok a hétvégén, amikor kicsit több időm lesz.

szellőláb 2011.05.13. 15:18:21

@Professor Pizka: Levélben a fenét! Gondolod, hogy lett volna időm póstára menni? Válasz e-mailben.
Ezt írtam:
:-))
Kösz!

szellőláb 2011.05.13. 15:27:51

@altoid: Megtisztelsz vele. Várom.

rdi 2011.05.13. 15:36:07

Jó a poszt, de ez nem annyira AIESEC hanem inkább Erasmus.

Viszont lehetne egy poszt az AIESEC-esekről, nem a cserediákokról, hanem akik otthon nyomják. Ahogy itt olvasom, egyeseknek lenne elég élettapasztalata a megírásához. Hajrá!

szellőláb 2011.05.13. 15:38:18

@Professor Pizka: A biztonság kedvéért fényképet nem küldtem, mert akkor tuti biztos, hogy minden vírusírtó automatikusan karanténba teszi, de sima szöveges üzenetek eddig több-kevesebb sikerrel elmentek. Lehet, hogy valakinek gyanús a szöveg?

never again 2011.05.13. 15:42:06

Az AIESEC nekem nem jött be, de a kommentek nagyon tetszenek :)

darrenstar 2011.05.13. 18:41:33

szánalmas nagy arcú buzi banda ez. aiesec, erasmus, hök, mind egyforma. törtető senkiháziak egy rakáson, akik egy fillér adót nem érdemelnek. most biztos modoros voltam..

altoid · http://altoid.inda.hu/ 2011.05.13. 21:21:51

@darrenstar: Az hogy nagyarcúak és törtetőek (vagy ha úgy nézzük, ambiciózusak) az nagyjából igaz, buzi gondolom van köztük, viszont egy dologban tévedsz: az AIESEC nem a te adódból tartja fenn magát, hanem vállalati szponzorokból. Az Erasmus-t az EU finanszírozza, a HÖK talán az egyetlen ami állami támogatásból él (már ameddig be nem vezetik a tandíjat, ugye) Szóval ja, ez a "neazénadómból" szöveg kurvára modoros...

darrenstar 2011.05.13. 21:38:19

@altoid: már a sablonos fikázás is baj? hová tartunk?!

sorica123 (törölt) 2011.05.13. 21:47:15

@darrenstar: egyfelől modoros voltál, mert az adóforintozásért még mindig állkapocskattantó maflás jár, másfelől meg egy egetverő marhaságot sikerült mondanod annyiban, hogy nem mindenki azért megy külföldre tanulni, mert egy nyálas, törtető köcsög. Találkoztam itt egy rakat ilyen típuserasmusos hülyegyerekkel, akik tényleg ilyenek, de ez kicsit beteg már azért, hogy na, aki külföldön tanul az csak ingyenélő, törtető faszfej lehet. Miért pont az? Magyarországon nincs elég ugyanilyen nyálgép? A HÖKös vajon mi? Meg a büfészakos majom, aki nagykorára ilyen deéniskolázottembervagyok arc lesz? Na. És ezek lehet, hogy süvegelő viszonyban sincsenek a külfölddel.
Amúgy a poszt teljesen találó és tetszett, csak ezen a kommenten nyílt ki a bicska a zsebemben, mert míg a poszt egy típusról szól, amivel én is találkoztam és igen idegesítő, addig a komment egy baromi rosszindulatú általánosítás. A buzizást meg se említem, ilyen hősök is kellenek, különben kidöglene az emberiség:/

altoid · http://altoid.inda.hu/ 2011.05.13. 21:47:24

@darrenstar: Ja, bocs! A sok címlaptroll egy idő után megzavarja az ember fejét...

darrenstar 2011.05.13. 22:28:25

@sorica123: egy kicsit hülye vagy, tudod ugye? ha azt írom "buzi banda" az nem konkrétan azt jelenti, hogy homoszexuálisok, hanem, hogy baromarcú idióták. egyébként baszod, miért ne zavarhatna, hogy az én pénzemen mennek tanulni (vagyis a 80%-uk köztudottan nem csinál semmit)? a hök-öt magam is említettem, így a hsz-edben írt "ellenérv" igen érdekes. szóval attól, hogy valami igaz, és sokan sokszor mondják, ne kelljen már hallgatni róla! vagy a "modoros" most már ellenérv mindenre?

sorica123 (törölt) 2011.05.13. 22:37:48

@darrenstar: de fogd már fel, hogy nem a te dlága fointockáidból utazgat a sok kis köcsög nyugatra havajozni, fene a jódógukat amúgy.
Engedd már meg, hogy bosszantson engem, aki pl nem nyaralni jöttem, hanem élni (úgymint tanulás, ha adnak munkát, munka, emberekkel dumálás de nem kényszeresen 'mert parti az élet', csak ahogy általában) és valszeg nem fogom a típusmondatokat lökni a nagy multikulturális lófaszkáról, mert azzal járatom le az egészet a legjobban.
Leírtam, hogy mi bosszant a kommentben (utolsó utáni kitétel volt a buzizés), nem értem, mire hisztizel itt, hogy buta vagyok.
A buzizás meg nyilván nem szó szerint veendő, de szerintem elég gáz szokás, mert van kétmillió káromkodás a hülye nyálas balfasz emberekre is, nem kell a 'buzikat' idekeverni.

Nadiposzi (törölt) 2011.05.14. 09:36:12

Ja. Hülye Erasmus-buzik. A Hökösök még nagyobb buzik.
De a legnagyobb buzik a buzivédő-buzik.
Ha csak annyit mondana a fajtájuk, hogy kimennek külföldre buzulni a más emberek pénzén, az tiszta sor lenne.
De a legtöbbje belekever ilyen szar maszlagokat a toleranciáról, meg más népek elfogadásáról, meg ilyen buziságok. A posztban szereplő buzitól konkrétan hányingert kaptam, szóval jól sikerült megfogni a lényeget.

eastern sugar 2011.05.14. 12:30:17

hej de sok itt a buzi, úgy tűnik :) az erasmus az egy vicces dolog, csak nem szabad túl komolyan venni, és arra verni a nyálát az embernek, hogy ez mekkora karrier. az aiesec-ben nekem tényleg csak ilyen törtető multis tökfilkó ismerőseim vannak, akik halálosan komolyan képesek kimondani a motivációs tréning szavakat. az én cégem két pofára zabálná őket, ott amellett hogy egyébként jó munkahely, nagyon megy az ilyesmi, igazi amerikai módra, ami meggyőződésem szerint a keleti blokkban kicsit vicces. bár szerencsére az én részlegem egy ilyen kihelyezett egység, távol a padlószőnyeges egyterű ppt prezis irodűtól, inkább kivül-belül dohányzó- és káromkodóhelyiség :) viszont az is igaz az egészre, a modorosság mellett, hogy még ha túljátszott is ez az egymás nyakába borulós internationality, azért ennek az országnak a rasszizmusfaktorának még mindig csak jót tehet, legalább lesz pár gyerek, aki ugyan olyan, mint a posztban, de legalább nem büdösrománbüdösszlovákozik annyit.

altoid · http://altoid.inda.hu/ 2011.05.14. 13:01:08

@eastern sugar: Az még egy vicces dolog a külföldi vendégdiákságban, hogy a multikulti összeborulás egyik fő motiváló ereje, hogy mindannyian együtt utáljuk a köcsög bennszülötteket... :)

Rothstein 2011.05.14. 16:01:13

Jó a poszt, abszolút igaz, egy kiegészitésem lenne:
Az ausztrál srác rendszerint olasz vagy spanyol bika :) szokott lenni a magyar csajoknál. A legellenállóbbat(értsd, aki úgy megy ki hogy otthon barátja van) is 3-4 nap után szokták gerincre vágni a barna bőrü srácok (bocs a gépelési hibákért, pár betü hiányzik a billentyüzetről).

Rothstein 2011.05.14. 16:12:11

@eastern sugar:

Azért az oláh meg a tót otthon simán behúzza a nacionalista pártra a voksát és pofánver ha magyarul mersz beszélni(a nagy összeborulás után). Külföldön minden más persze. Végülis szerinted nyilván a magyar a rasszista, mi nyomjuk el a nemzetiségeink, valamint mi raboltunk területet a szomszédainktól. ;)

Modor Tibi · http://modoros.blog.hu 2011.05.14. 16:16:54

@Rothstein: @eastern sugar: az említett népek valóban nem méltóak arra, hogy ilyen komolyan foglalkozzunk velük.

altoid · http://altoid.inda.hu/ 2011.05.14. 17:46:51

@Rothstein: Erre egy kérdéssel válaszolnék, amit derék szélsőjobberek a zsidókkal kapcsolatban szoktak feltenni, cinkos kacsintás mellett: vajon véletlen-e hogy a magyarokat ennyien és ennyire utálják? ;)

Rothstein 2011.05.14. 17:58:56

@altoid:

Nem véletlen, dehogyis. A rablók sosem szeretik az áldozatuk. ;)
Mellesleg szerintem nyugaton nem utálnak minket, csak a kisantant országok.

altoid · http://altoid.inda.hu/ 2011.05.14. 18:24:29

@Rothstein: Na ebben teljesen egyetértünk. Mostmár csak az kéne, hogy a sok húdekemény (mindegy milyen nemzetiségű) rasszista is felfogja végre, hogy adott esetben ő is kerülhet a fasz kellemetlenebbik végére!

Modor Tibi · http://modoros.blog.hu 2011.05.14. 18:59:40

@altoid: nincs itt semmiféle rasszizmus, csak a Politikusok gerjesztik az indulatokat! Ezeknek semmi se drága...

eastern sugar 2011.05.14. 19:01:40

@Rothstein: szerintem ennek neki se álljunk :)

Just_blogging 2011.05.14. 22:44:43

Huhh, ez rém gyenge volt. 6 évig AIESEC-eztem, és bizton mondhatom, hogy akinekk lett lehetősége egy ilyen külföldi kalandban részt vennie, annak egészen más mentalitása. (Buli részét jól leírta, a többi gyenge...)

Szal, olvastunk már jobbat is ezen a blogon...

steleto 2011.05.15. 00:36:25

Nem tudtam mire számítsak, azt hittem jobban leírja az egyetemeken történő ájszekezést. Az a három ismerősöm, akik nagyok mostanában, ők.. jaj de fárasztóak. Beszélek eszperentóul, ezért eléggé képben vagyok más népekkel, meg voltam párszor külföldön, emiatt minden egyes alkalommal, amikor előadják a multikulit.. világgá akarok menekülni.

A kommenteken jókat röhögtem, konkrétan sírva fakadtam Prof. P. kommentjén a kondiról, főleg, mert onnan jövök, s mindig jól szórakozom.

Steve the Great 2011.05.16. 19:10:32

@Just_blogging: "és bizton mondhatom, hogy akinekk lett lehetősége egy ilyen külföldi kalandban részt vennie"

Apám, tökéletes helyen vagy :)))

Vágási Matyi 2011.06.01. 14:14:22

Ehh, epic 'I'm not the same after my Erasmus' csoport a fácsén!

XCat 2012.03.12. 18:21:18

@Rothstein: Talán mert az összes többi azt sem nagyon tudja, hogy a világon vagy. Vagy ha tudja is, leszarja.

Rothstein 2012.03.13. 03:40:14

@PsychoCica Dö Ríl:

Amit írsz az kb igaz is az esetek 80%-ban. A maradék 20% meg ismeri Puszkaszt, és ez már elég is a szimpátiához. :)
Kanada ugye más tészta mostanában, de Kanada az nyugat? (Helshinkiben sem vagyok biztos)
Kellemes meglepi volt, hogy a francia-magyar kézi után magyar mezben grasszáltam Paceville-ben és 3 máltai hugyos részeg srác felordított hogy hungarian!!!
És nem csak puszkaszt ismerték, hanem cucákot meg gierát is.
Azért hozzá kell tenni, magyarokkal kapcsolatos ismereteik a pár évvel ezelőtt ellenünk megnyert selejtezőből táplálkoztak.
süti beállítások módosítása