Olvasói rovat - Zrínyi posztol

2011/04/03. - írta: Modor Tibi

Üdv. Néma Bob vagyok, és alkottam egy újabb posztot, amin szerintem sokan fognak szórakozni.

Helló, megihletett Styxx kollega toldis posztja, akárcsak az Együttélés a Vilajetben című poszt, valamint az ott altoiddal és Richmonddal lefolytatott kommentfolyam. Ezt fejlesztettem tovább, jó szórakozást.


 

Zrínyi posztol: 

 

Boldog Isten, hiszen nagy vilitas [hitványság] ez; s mi vagyunk a magyarok? mi magyarok? De bár azoknak ne mondjuk magunkat. Ha Váradot vissza nem vesszük, ha Erdélyt elvesztjük, ne is hadakozzunk bár azután, hanem avagy most avagy sohasem; fussunk ki az országbul, ha eztet resteljük. Ugy hallom Braziliában elég puszta ország vagyon; kérjünk spanyor királytul egy tartományt, csináljunk egy coloniát, legyünk polgárrá. De ha ki bizik Istenében, szereti hazáját, vagyon egy csepp magyar vér benne, kiáltson fel az égben az Istenhez, énekelje velem ez Debora* énekét: [Akik Izrael fiai közül önként kiteszitek lelketeket* a veszélynek, áldjátok az Urat; új háborút akar az Úr, s az ellenség kapuit maga döntötte le. Szereti szívem Izrael jeleseit, akik önként mentek a veszedelembe*, dicsérjétek az Urat. Amen, Amen, Amen.] 

Evvel az irással mutattatik meg, hogy fegyver kell s jó, országunkban. Miképen s hogy kelljen azt rendelni, tartani; és más sok particularitását is feltaláljuk könnyen, ha akarjuk. Volenti nihil difficile. [Akiben megvan a jó szándék, annak semmi sem nehéz.]

*


Pittikécske:

ELSSSSŐŐŐŐŐŐŐŐ

Kristóf vitéz:

Jól nyomatod Zrinyí. Ez az. Véres kardot az országnak, vissza az elfoglalt területeket. Ki a kaftános jöttmentekkel. Én lájkoltam.

András deák:

Látom, hogy a hazafiaság mellett kellett volna egy nyelvtantanár is, mert ez így nagyon sovány. Adtad volna oda egy korrektornak.

Vilma:

Tetszik. Minden a szívemhez beszél. Tinódi Lantos Sebestyén fellépésekre szoktál járni?

Vilma:

Jaj, kirakták címlapra. Ide fog jönni a sok idegenszívű trollkodó.

Abdul:

Pfff... Már megint ez a nácizó baromkodás.

Igen magyar vagyok, de török területen. Együtt élünk a törökökkel, sok épületet és dolgot köszönhetünk nekik. De vannak ilyen kis atommagyarok, mint Zrinyí, és erre. Pfff.... ég a pofámról a bőr miattad.

Kristóf vitéz:

Na bazd, megjöttek az idegenszívű hungarofóbok is. Na mi van kis janicsár, félsz, hogy előbb-utóbb kilesztek űzve az országból a fajtiaidal együtt? Barom.

Ferdinand:

Gondolkodj már el azon te kis turulfi, hogy mennyibe fájna színtre hozni a visszafoglalt területeket. Jó van maradj otthon és maszturbálj a Szigeti Veszedelemre és erre a szarra.

Kristóf vitéz:

Selyemzsinór van elég a számotokra. Majd ha a hajdúcsizma nyomott hagy az arcotokon barmok. Hunyadi szelleme vezet minket. Az ő emléke a mi támaszunk.

Ferdinand:

Ha te is tökös lennél, akkor inkább beállnál a Hajdúk közé. Bár inkább nem, mert akkor fegyvert adnának a kezedbe és összeszarnád magad. Akkor olyan lennél mint a Dózsa nevű balfék, még az a szerencse, hogy nem szaporodott.

Abdul:

A ti Zrinyitek is azt mondja, hogy el kellene innen menni. Menjél Braziliába, úgy is kevés ott a vadember.

Kristóf vitéz:

Lesz még Budán árpádsávos lobogó, te idegenszívű szemét, és akkor beleszel szarva.

Henrik:

Gondolkodj már el azon, hogy itt szidod a törököket, és egy jó ideig török népekkel éltünk együtt. Kunok, besenyők, kabarok. Sőt rokonok is vagyunk.

Kristóf vitéz:

Nekünk a finnek a rokonaink, akik most épp a svéd iga alatt sínylődnek, akik szintén germánok. Tehát jogos, hogy ez egy germán/török összeesküvés a dicső finnugor nemzet elpusztítására. Nekünk nem a türkök a rokonaink, akik egymást gyilkolják Belső Ázsiában.

Abdul:

Ha-ha-ha.

Jó van kicsi huszár. Na menjél vissza legózni.

25 komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bikmakk · http://srbija.blog.hu 2011.04.03. 07:59:09

Jól megaszonta ez a Zrinski nevű horvát fickó.

Néma Bob · http://kriptid.blog.hu/ 2011.04.03. 08:18:32

Ahhoz képest, hogy horvát... hi.hi.hi.hi

brutuska 2011.04.03. 09:15:05

Provokator, Subicbol magyarositott!

Winston Smith 2011.04.03. 09:25:50

Hiteltelen.

Zrínyit is csak a saját erszénye közpénzekből megtömése érdekli, ahogy a többi politikust. Kérdezhetném, hogy mi újság a csáktornyai várban közbeszerzés nélkül, egy haver cégétől beszerzett ágyúkkal (KÖZFEGYVER csoport, ugye). Vagy beszélhetnénk még a Zrínyi-közeli vállalkozók üzelmeiről, pl. Wesselényi Ferencről, akiről mindenki tudja, hogy a füleki várban feketén foglalkoztat hajdúkat.

Hazaszeretet, ugye. Nekem olyanok ne magyarázzanak a hazaszeretetről, akik mindenféle alvilági hátterű szpáhikkal (Kaya Ibrahim) meg rác rablókkal (Joszip Tot) üzletelnek!

2011.04.03. 09:32:01

Ennek az egésznek már nincs jelentősége amióta csatlakoztunk Frengisztánhoz.

Noked-Lee 2011.04.03. 10:15:28

tetszettünk volna 1526-ban forradalmat csinálni!

Szocio Pata (kikvogymukblog) 2011.04.03. 10:45:56

Ki az a Zrinyi? Talán ismernem kéne?!

2011.04.03. 10:48:28

@Szocio Pata (kikvogymukblog): ő az a manus, akinek az apartmanjai vannak a horvát tengerparton...

GERI87 2011.04.03. 11:51:24

"mennyibe fájna színtre hozni a visszafoglalt területeket."

Pfff..
Jajj, hát minden benne van ami kell:D

Néma Bob · http://kriptid.blog.hu/ 2011.04.03. 12:14:28

Na szuper. Megjöttek az idegenszívűek. Áruljátok el már, hogy mi volt a legutóbbi Velencei megbeszélésen?
Ott ötlöttétek ki a kis terveteket, hogy befeketítsétek hazánk védelmezőit. Tudom, hogy ebbe a türk-germán összeesküvésben, amelynek célja, hogy elveszejtsétek a finnugor népeket, a velencei digók is benne vannak, ti meg gondolom ott smuzoltok a török haverjaitokkal, miközben lefetyelitek a fekete levest.
De van még selyemzsinór.

medvedr 2011.04.03. 13:06:00

Barmok! A Wesselényi Ferkó, persze hogy kénytelen feketén foglalkoztatni a hajdúkat a füleki várban, különben eladózná a gatyapőcét is az osztráknak. Szériáznátok 90kg-al ferdepadon a mint a W. Feri akkor titeket is bevesznek vértes elit katonának, nem a lápokból kitörve kell zabrálnotok. Zrinyi meg ne sírjon má nekem bazmeg, a II Ferdinánd nevelte , haggyá má a faszomba bazmeg, oda szarik bele ahonnat enni kapott. Ezért tart itt ez az ország.

Styxx 2011.04.03. 13:07:19

kis atommagyar. megaLoL. Szigetvár-Paks tengely?
Méltó folytatása Toldi(m)nak. Kössz.
Ha már így kronológiailag visszafelé toljuk, akkor várom az űberkozmopolita Janus Pannoniust.

Néma Bob · http://kriptid.blog.hu/ 2011.04.03. 13:22:11

@Styxx: Azt majd neked kell megírni:D

@medvedr: Ne is mondd, én is évekig robotoltam egy köcsög osztrák befektetőnek, a szaros multijánál, amíg ki nem rúgott. Szériáznék én, hogy ha nem lennék ilyen csontbőr, hála az elégtelen kajának. De ha én Hajdú lennék, akkor az összes török ingyenélő velencei bérencnek bezúznám az arcát.

Styxx 2011.04.03. 13:33:20

@Néma Bob:
Nem feltétlenül. Van még jónéhány délceg, tálentummal áldott vendégposzter, avagy az Modor Tiborus enkezűleg is megírhatá:-)

NDT · http://nemdomi.blog.hu 2011.04.03. 14:05:54

Eszembe jutott ''Az ùj Zrìnyiàsz''

medvedr 2011.04.03. 14:27:13

@Néma Bob: Arcukra is lépünk, ne féljél! Hát azért a vasasoknál se fenékig tejfel minden az már szentigaz. A W. Ferkó se szerezte volna meg Murány várát ha nincs szerencséje a nőjével. Azért ez a Volenti nihil difficile ilyen értelmiségi nyekergés, ahelyett, hogy összehozna valamit. Lehet, hogy a Petya (a Miklós öccse) azért tökösebb egy hangyafasznyit aztán, csak hajlandó tenni is valamit,

2011.04.03. 15:15:24

@NDT: nekem is, néha a Török tükör is beugrik, bár ott a másik oldalról nézve vannak meg írva a dolgok.

Rich.mond 2011.04.03. 16:03:10

Már megmondtam a "élet a vilajetben" posztban is:
Köszönjük szépen, nagyon is jól megvagyunk a Magyar Királyságban! Nem kellenek ezek a Zrínyi féle megmondóemberek, meg azok a büdös törökök, akik Kassára feljövén két kupa után mondogatják, hogy "A Szereméségben lennél csak akkora magyar! Tudod te egyáltalán, milyen magyarnak lenni a Hódoltságban?"

Hát maradjanak csak meg ott magyarnak. Nekem nem kell az egyesülés ezekkel a törökökkel, vagy azzal az erdélyi kálomista-oláh-tatár vegyessel. A múltkor is jött ez a Bocskai, vagy ki Erdélybül, hogy majd ő itt minden egyesít.Hát anyádat, aki markotányosnő Sztambulban, azt!

Egyébként kár egymást marni...Ferdinánd, Szapolyai, Szulejmán...egykutya! Én el is húzok innét Brazíliába. HA tudnátok, hogy ott milyen derék népek élnek, nem olyan lusta, széthúzó népség, mint itten. Én mentem is!

medvedr 2011.04.03. 16:23:37

@Néma Bob: Azt azért remélem érzed, hogy nagyon jó posztot írtál , ne fogd magad vissza, ha íráskényszered van!

Néma Bob · http://kriptid.blog.hu/ 2011.04.03. 16:25:53

De nem baj. Majd Zrinyí és a nemzeti párt kipaterolja a törököket meg a hasburg igyenélőket a picsába.
Meg a kurva velencei tőkét is az országból.

Néma Bob · http://kriptid.blog.hu/ 2011.04.03. 16:56:34

@Rich.mond: Akkor menjél, csak mondom, hogy Braziliába csak vademberek meg iszákos, lusta portugálok döglenek. Ja és Tököny nevét a szádra ne merd venni.

@medvedr: Köszönöm, ameddig pennámból nem fog ki a tinta, addig írok.

Figyelj, én nem birom a W. Pistát, mivel az osztrák ingyenélőkkel haverkodik. Szerintem a családnak lesül a pofájáról a bőr.

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2011.04.03. 20:44:46

@medvedr: azért amíg megszerezte Murány várát, a nő bőségesen félrekúrt, meg is írták róla, hogy "Mással társalkodik"...

Néma Bob · http://kriptid.blog.hu/ 2011.04.05. 17:24:24

@Professor Pizka:

Wesselényi nevét a szádra ne vedd. Ő és a haverjai kifogják paterolni az osztrák és velencei nagytőkét szép Madzsar hazánkbúl!
Harcolt a török, az orosz, meg a tatár ellen!
Igazi hazafi!

medvedr 2011.04.05. 22:28:52

@Professor Pizka: Van ilyen, azért a vár megvolt, az a lényeg, nem kell finnyáskodni, mégsem egy csejtei firma. A Zrinyi Nikolausnak azért Murány szerintem csípi a szemit. Sors bona nihil aliud miafaszom ez meg már. A W. Feri sokkal többel nyom fekve, feljegyezték róla, hogy mahomet erejű hadúr volt.
@Néma Bob: Így van tesó,sajnos néha elfelejtett fizetni a neki szolgálóknak. Ez ebben a hazában már cask ilyen, evvan
süti beállítások módosítása