Búvalbaszott nemzetem

2011/03/15. - írta: Modor Tibi

Sírva vigad a magyar. Ez van, sajnos ilyen egy búvalbaszott nemzet vagyunk mi. Létezik persze az a legendás mélyszláv bánat is, az az igazi keserűség - de hát azok mégis többnyire fiatal, győztes, szerencsésebb nemzetek. Ha össznemzeti érdekről van szó, azonnal összezárnak. Itt meg? Két magyar háromfelé húz. Dögöljön meg a szomszéd tehene is. Ez a mentalitás uralkodik errefelé sajnos már kerek egy évezrede.

Nálunk valahogy minden felgyülemlett. Nemzeti tragédiáink sorozata, vesztes csaták, forradalmak, háborúk. Nem is értem, hogy létezhetünk még mindig. Mondjuk klasszikus magyar nem is létezik már. Talán csak ez a kollektív szomorúság vagy a túlélési ösztön tartja még mindig életben a népet, nem tudom. Belénk van kódolva ez a lehangoltság, a vesztes mentalitás, a pesszimizmus. Nem csoda, hogy világelsők vagyunk az összes szív- és érrendszeri, daganatos megbetegedésben, alkoholizmusban, dohányzásban - minden halálozási statisztikában és az öngyilkosságok számában is. 

Folyton csak kesergünk, sírunk... sétálok az utcán, utazom a metrón, és nézem az embereket. Csupa megtört, keserű arc, szürke, ódivatú ruhák, lefelé görbülő szájak. Hol vannak a vidám szarkalábak, mosolygóráncok, a fiatalos ruhák, színek? Ez nagyon-nagyon nem tetszik nekem, idelátogató külföldi ismerőseim is mindig szóvá teszik. Máshol sokkal többet mosolyognak az emberek!

Igen, vehetnénk példát sokakról. Nem kell messzire menni! A csehek mennyivel ügyesebbek voltak világéletükben. Nem virtuskodtak, emberkedtek - tudták, hogy csak a hülye megy fejjel a falnak. Meg kell nézni, hol tartanak most! Meg a szerbek. Azok bizony mindig kiálltak magukért, nem adták fel soha. Van bennük tartás - és bizony bulizni is sokkal keményebben tudnak. De a svájciak másfelől nem véletlenül élnek ilyen jól. Ők meg nem isszák el a pénzt rögtön a fizetésnapon. 

Nekünk meg? Hát, utoljára talán a sokat szidott 70-es, 80-as években jutott ki újra egy kevés a régi csillogásból - de azóta? Szomszédaink elhúztak mellettünk minden téren, a Nyugat előnye meg örökre behozhatatlannak tűnik.

Mert csak siránkozunk - ahelyett, hogy tennénk is valamit. Bárcsak mindenki olyan pozitív, lelkes és pörgős lenne, mint én! Áhh, kellett nekünk ez a nagy nemzeti ébredés... jobban jártunk volna, ha minket is elcsatolnak Trianonnal...

Na jól van, ez már nem esik jól, kéred? Nem szívesen hagyom itt. Mindjárt kezdődik a tüntetés, induljunk. Faszom ezekbe is.

 

/Köszönjük Kurtznak a közreműködést/

239 komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

altoid · http://altoid.inda.hu/ 2011.03.15. 20:02:25

Maga a poszt csak a szokásos Tibi-féle parasztvakítás, de a kommentek odabasznak! Rég láttam ennyi vak parasztot egy rakáson! :))

gabex36 2011.03.15. 20:02:36

Egy kis idézet ebből a moslékból:
"Áhh, kellett nekünk ez a nagy nemzeti ébredés... jobban jártunk volna, ha minket is elcsatolnak Trianonnal..."

Ebből azonnal lehet tudni hogy ballibsi oldalról fúj a szél, mivel nekik a Magyar Nemzet mocskolása a zsigereikben van.

Az hogy pesszimista sokszor szomorú emberek vagyunk aláírom (kaptunk is rá okot jócskán) de hiszek benne hogy vissza találunk igazi önmagunkhoz, egészséges önbecsülésünkhöz és lerázzuk magunkról a komcsi-libsi vérszívókat.

Mitya Ivanov 2011.03.15. 20:05:51

@Gerzsonka: nem kell magyarázkodnod, ez itt nem északórea

nagybela2 2011.03.15. 20:06:06

sopánkodni legalább tudunk :) Neme?

2011.03.15. 20:06:21

@Animacs (a Tyne folyó déli partja): Persze, hogy van de ha kinn van egy jó állásod, családod, lakásod, akkor erről mind lemondasz és hazajössz a tescoba borsókonzervet pakolni?
És az unokatestvérem nem X hónapot töltött ott, hanem már X évet és még többet ott fog tölteni, mert ő ott találta meg a férjével a számítását, de attól még lehet honvágya neki is de nem fog mindent ész nélkül elhajítani. Csak azzal magyarázni, hogy valaki külföldről hazaköltözik mert jaj de hiányzott neki a magyar föld akkor is csúsztatás. Lehet hogy hiányzott is sőt elég valószínű, de amíg kint minden oké, úgy értem van meló, van lakás van biztonság nem hiszem hogy fel fog állni és hazacuccol és kezd el itt állást keresni legalább feleannyiért.
Amennyire idejük, pénzük engedik hazaLÁTOGATNAK, de utána mennek vissza, mert nekik ott van az életük, ott van a munkájuk, ott van a házuk.
Sose mondtam, hogy nem hiányzik az elköltözött magyaroknak az otthonuk (bár biztos ilyen is van, mármint akinek nem), de attól még CSAK honvágyból nem fognak hazajönni, ha ott nekik sikerült esetleg egy biztos munkahelyet megcsípni és letelepedni.
Hol mondtam én, hogy nincs honvágy, nekem meg akkor tudod mi fáj a szövegértésed vagyis annak a hiánya!

torró 2011.03.15. 20:07:01

Elnézést, de érdekes hogy a youtub ennél a résznél ,legalábbis nálam nem működik.Hát, van ilyen!

bőrmók 2011.03.15. 20:09:38

Az itt a szerencsétlenség-bajság, hogy a nyugat el akarja hitetni velünk hogy senkik vagyunk. Tudatossan.
Egyszer a török, másszor a labanc.
Harmadszor Az európai Únió?

Tanultunk az évezredekből.

Kinek a tót, kinek a papné.

A Tyne folyó déli partja 2011.03.15. 20:11:21

@rosiegirl: jaj, persze. tudsz még ekkora közhelyeket?
hogyne, pont a magyar irigy, stb. bezzeg mások nem. persze, persze. @Junk1: jézus, te se vagy komplett.@szelephézag: ja, tökre mosolyog nálunk is mindenki, elvégre csak arról van szó mindennap, hogy meddig van meg a munkahelyünk. tök vidám a hangulat. ne terjessz már hülyeségeket.

nemecsek ernő áruló 2011.03.15. 20:17:37

@Takony_fősámán: "lenyúlja a Nyugat ezeket"
Nézd meg a magyar kutatás-fejlesztéssel, és szerzői jogokkal kapcsolatos szabályozást állami pénzek, és a kutatás viszonylatában, és nem lesz több kérdésed, tudni fogod, hogy miért! A lényeg: itthon nem éri meg állami pénzből kutatni, Nagy Britanniában, és az USÁ-ban viszont igen.

@Mitya Ivanov: Magyarázkodik a halál, csak véleményt mondtam.

@gabex36: Bizonyára nem tanultál, vagy csak valami elcseszett történelem tanárod lehetett - de az is lehet, hogy azokon az órákon épp cigizni jártál a fiú wc-be. A lényeg: Trianon azért történt, mert mi nagy magyarkodásunkban elnyomtunk mindenkit, tarkónbasztuk a nemzetiségeket, ha a saját nyelvüket akarták használni, megadóztattuk a kereskedelmi útvonalakat, és úgy en bloc olyanok voltunk, mint most Viktor. Mikor ilyen előzményekkel rárontottunk Szerbiára, és indukáltunk egy világháborút, majd még a saját szövetségeseinket is megtámadtuk, Európának tele lett velünk a fasza, és megkérdezte a nemzetiségeket: akarjátok, hogy legyen nagymagyarország? Erre ők azt mondták: akarja a tököm, legyen román terület az, ahol többségében románok élnek. És lőn... A magyar azóta se tud felocsúdni ebből, csak siratja az elvesztett dicsőséget, meg "amikor három tenger..." de abból a három tengerből jó, ha egyet fel tud sorolni atlasz nélkül. Szép, szép! De persze a nemzet vesztét csakis a komcsik okozhatták. Álmodozz csak!

2011.03.15. 20:17:52

@Animacs (a Tyne folyó déli partja): Te most jöttél szavakat kikapkodni kommentekből és dobálózni vele. Nem mondtam, hogy CSAK a magyar irigy, de igenis PONT a magyar irigy, ha úgy tetszik, baromi irigy. Nem mondtam, hogy bezzeg a világ összes másik nemzete mennyire nem irigy, csak annyit mondtam a magyar nép irigy és pont, ennyit nem többet, és ezt te sem cáfolod meg, csak bejelented, hogy mások is azok, bizony mások is azok és attól a magyar már nem irigy, nem gáz, hogy csak a másé kell csak a másé jobb az enyém meg szar, hogy dögölne meg az ő tehene is? És az igazság, nem közhely.
Légyszíves de ne adj a számba olyan mondatot, amit sose mondtam. Bárki elolvashatja, hogy nem állítom, hogy csak a magyar irigy, szóval nekem ne pattog itt észt osztva, mikor nem tudsz szövegérteni.
De légy kedves és még csinálj kicsit hülyét magadból, válogass még félmondatokat a kommentjeimből és tegyél hozzá egy másik fél mondatot, amit sose írtam le, mert nem gondolom, hogy úgy lenne, akkor én írok megint egy válasz kommentet, amibe leírom, hogy elnéztél valamit erre te megint belenyúlsz egy tök más kommentembe és így tovább egész este oké?

szellőláb 2011.03.15. 20:21:34

@altoid: Hát baszki, jó hogy jöttél, mert már azt hittem, rossz helyen járok. Itt még ilyet nem láttam. Lehet, hogy begyűrűzött forradalom, és elfoglalták a modorost (is)?

A Tyne folyó déli partja 2011.03.15. 20:21:45

@rosiegirl: ki az, aki ezt írta?
" A hazajönnek rész nem a honvágy miatt van, mert azt ki lehet elégíteni"
de igen, képzeld, vannak, akik bizony honvágy miatt mennek haza. mint pl. egy barátom. és én is mennék.

bőrmók 2011.03.15. 20:24:34

Emberek, legalább március 15-én ne essünk egymásnak. Legalább most ne.

2011.03.15. 20:28:36

@Animacs (a Tyne folyó déli partja): Szóval a barátodnak volt munkája, lakása, esetleg családja és fogta magát és hazacuccolt a létbizonytalanságba? Nem lehet, hogy kapott egy jobb álláslehetőséget, ami esetleg kinn nem is volt (nem ismerem a barátod nem tudhatom)? Most te is kinn élsz és jönnél haza úgy hogy ott van munkád stb amit felsoroltam? És nem jössz? Csak jönnél?
Már megbocsáss de ha innen kimegyek, akkor talán azért teszem ugye, mert itt nincs munkám vagy van de nagyon keveset keresek bármelyik nap kirúghatnak és szerencsét próbálok kinn (esetleg kapok kinn állás lehetőséget). Kimegyek, minden oké, van jól fizető állásom, jól élek, van fedél a fejem felett, és ekkor kattan egyet az agyam és hazajövök minden indok nélkül? Nem én nem költöznék ezen esetbe haza, de ha kinn kirúgnának, vagy nem is kapnék semmilyen munkát, ha elfogy a pénzem, igen hazajönnék, mert itt amíg nem állok talpra ott a családom, hogy segítsen (mondjuk hazaköltözöm anyuhoz-apuhoz).
Persze nem hirdetném, hogy milyen jól pofára estem kinn, inkább mondanám, hogy jaj annyira honvágyam volt, nem bírtam, inkább hazajöttem.
Ez olyan kicsiben, mintha valami kis faluban élő emberke kap pesten melót felköltözik de annyira hiányzik neki a faluja, hogy inkább lesz munkanélküli de hazaköltözik. Ez nem épp életrevaló gondolkodás, de persze, ha a faluban van munka és ráadásul honvágya is van elcserélheti a pesti életét a falusira, de a létbiztonság megmarad.

Bloodscalp 2011.03.15. 20:29:09

@Hintz ezredes: nem tudom:) miért költözött?:) egyszer jobban berúgott mint kellett volna?:)

A Tyne folyó déli partja 2011.03.15. 20:32:50

@rosiegirl: " A hazajönnek rész nem a honvágy miatt van, mert azt ki lehet elégíteni"

na, erről beszélek, hogy hülyeségeket beszélsz. azzal, hogy hazalátogatsz néha NINCS kielégítve.(a többi meg nem tudom, hova tűnt,válaszoltam másoknak is, egy csomószor nem engedte át, aztán meg elment, de nem látom.

naresh 2011.03.15. 20:33:28

@Húsleves: És folytatom: meg egy valóban megújult jobboldal. Azt is megmondom, miért. Mert az MSZP-nek kisebb kunkort kellett végrehajtania, mint a többieknek. A 80-as évek utolsó 2/3-ában a pártban fokozatosan teret vesztettek az ortodox bolsevikok, ezt mindenki érezte a bel- és külpolitikában is. Ez természetesen alapvetően összefüggött a szovjet birodalom gyengülésével, de ez a tényeken nem változtat. A reformer lényegében irányváltás nélkül lehetett szocialista, a szónak a nyugati, pozitív értelmében (a társadalom szegényebb részének a képviselője). A jobboldalra viszont olyanok kerültek, akik nem feltétlenül ellenállók voltak. Csurka például Kossuth díjat kapott annak idején, Antall is vezető beosztásban volt, Orbán, pártitkár papával terhelten nyugati egyetemen tanult ösztöndíjjal (azután libsi lett, a csuhásokat csúfolta, végül megtért), stb. Innen nagyobb irányváltás jobbra tartani, jobban kell bizonygatni. Csak az a kérdés, ki a hitelesebb? Ezen érdemes elgondolkodni, ha véleményt alkotunk.
A filozófiával kapcsolatban is óvatosabbnak érdemes lenni. Az izmusok egy adott történelmi kor szülöttei, a való világra adott válaszreakciók. Közben azonban változik a világ és a buta (dogmákhoz ragaszkodó) ember (ha liberális, ha konzervatív) nem érti, hogy miért veszt állandóan.
Természetesen vannak időtálló emberi értékek. Ha valaki szándékosan nem árt a többieknek, ha tiszteletben tartja mások magánéletét, véleményét, ha segíti a gyengébbeket, akkor minden ideológiától, vallástól függetlenül tisztességes. De ezeknek semmi köze a politikához. Az is tény, amelyhez alkalmazkodnunk kell, hogy az életterünk szűkül, a demográfiai robbanás és a technológiai fejlődés következtében. E folyamat az orrunk előtt zajlik. A világ kisebb lett, könnyebb zavarni a másik embert.

gabex36 2011.03.15. 20:34:41

@Gerzsonka: Rosszindulatú kommented csak az általam leírtakat támassza alá.
Nem kívánok belemenni felesleges, értelmetlen vitába.

nemecsek ernő áruló 2011.03.15. 20:35:43

@gabex36: Tényeket nem cáfolsz, de a helyesírás sem megy. Jobb is, ha nem megyünk bele! ;)

2011.03.15. 20:40:17

@Animacs (a Tyne folyó déli partja): Oké most van az, hogy végképp fogalmam sincs miről beszélsz. Hazalátogatnak-ról vagy hazaköltöznek-ről beszélsz, mert én már tényleg nem értek semmit, amit írsz. Azt állítod az emberek azért költöznek haza mert CSAK honvágyuk volt, nincs semmi más indok? (nem degradálom le a honvágyat, de most komolyan, minden megvolt nekik, de inkább hazajöttek az esetleges semmibe és kezdték itt újra az egészet?)
Sajnálom de nem tudom és nem fogom elhinni (ettől még kivétel erősítheti a szabályt, de inkább hiszem, hogy az emberek hazudnak, mert nehéz beismerni a vereséget, oké?)
Továbbá a NÉHA nincs kielégítve nem cáfolja az állításom, mert NÉHA és nem átlagban, szóval erről azt hiszem ennyit.

matyesz007 2011.03.15. 20:41:59

Mi ez? búvalbaszott nemzet, jobban jártunk volna, ha minket is elcsatolnak Trianonnal...
+ a számban szereplő szövegelés.
Aki magyarnak érzi magát egyszerűen ilyeneket nem ír le.
Az, hogy elvégzett az úr egy bölcsésziskolát nem azt jelenti, hogy bármit kimondhat, bármikor, mert most már művelt és bátor és felvilágosult és persze liberális.
Erre én akkor azt mondom, hogy a kurva anyját az úrnak, jobb lett volna ha abortálják. Persze csak azért mert múvelt és bátor és liberális vagyok.

A Tyne folyó déli partja 2011.03.15. 20:44:11

@rosiegirl: volt munkája, volt barátnője. aki ott volt vele. albérletben lakott (lakása Magyarországon van). és igen, nagyon is honvágya volt, és igen, otthagyta. mi olyan hihetetlen benne?
nem volt állásajánlata, amire visszament volna.

igen, kint vagyok, jönni azért jöttem, mert a sok állásra való jelentkezésből erre a munkára vettek fel, ami itt volt. (magyarul, eszem ágában se volt külföldre jönni, általánosságban kerestem munkát, mert csak alkalmik voltak. ha nem ez az állásinterjú jön össze, akkor nem jövök.)

igen, kattanhat az agyad, lehet iszonyat honvágyad. mi ebben a hihetetlen?
biztos, jól fizető munka? tudod, mire szoktak kijönni általában az emberek? leginkább hotelbe, takarítónak, mosogatónak, kemény minimálbérért, esetleg 6 font bruttó órabérért. a tesóm tudna mesélni, mennyire becsületesek. már a legelsőnél át akarták őket verni, azóta már vagy négy helyen szintén.

biztos munka, most? az én munkahelyemen most küldtek minden egyes alkalmazottnak egy levelet, hogy nem akar-e önként elmenni. mert csökkenteni kell a költségeket. erre jelentkeztek 1100-an. most volt egy értekezlet, ahol elhangzott, hogy nemsokára valószínűleg még több embert el kell bocsátania, átszervezések vannak, totál bizonytalanság. ez neked a rózsaszín felhő, kolbászból való kerítés? meg mosolygás, mikor senki nem tudja, mi lesz? két közvetlen kollégám most jött vissza nemrég táppénzről, idegösszeomlást kaptak a bizonytalanság miatt. ja, tökre mosolyog, meg elégedett mindenki. ja, masírozás is lesz 26-án, tüntetés, akarom mondani, a költségcsökkentések ellen. nyilván, mert mindenkinek olyan jó, tök jó a közhangulat.

bőrmók 2011.03.15. 20:46:16

@matyesz007: Fú, ezt kurvajól megfogalmaztad, Mátyás. Liberális bölcsészhallgató. Csak erről lehet szó.

V69 2011.03.15. 20:50:07

Bszki, Tibi, ezzel a poszttal rendesen fölkavartad a szart. Jó másfél év óta először fordul elő, hogy nem tudom végigolvasni a kommenteket.

naresh 2011.03.15. 20:52:06

@Takony_fősámán: Az is lehet, hogy a nyugat kevesebbet foglalkozik velünk, mint gondoljuk. Kis ország vagyunk, gyenge gazdasággal (ahogy mondani szokták, nem mi fingjuk a passzát-szelet), emellett külker nélkül nem lenne se elég gázunk, se olajunk, hogy a többit ne soroljam. Ez a helyzet nem most alakult ki, mint tudjuk. Elég sok hazánkfia vándorolt ki az Újvilágba 45, sőt Trianon előtt is. Feltehetően a többség nem kalandvágyból.
Ezt nekünk magunktól is tudni kellene. Ha erősebbek lettünk volna, akkor sem a török, sem a labanc, sem a muszka nem győzött volna le.Ha pedig az összes háborút elbuktuk, akkor legalább annyit tanuljunk a múltból, hogy ne ugráljunk. Kormányunk egyébként nem is ugrál, csak itthon csinál úgy, mintha...
Az EU tagság nem kötelező, ezt se feledjük. Ha pedig önérzeteskedni akarunk, ne fogadjuk el az EU-s adományokat (pályázatokat), mert az mások (főleg a németek) adójából származik, nem égi manna.

matyesz007 2011.03.15. 20:52:31

@Takony_fősámán: nem tudom, nem ismerem személyesen az urat.

A Tyne folyó déli partja 2011.03.15. 20:53:50

@rosiegirl: mindkettőről, attól függ, melyikre válaszolok, de olyan hülye a blogmotor, hogy tíz percek múlnak el, mire sikerül egyet elküldenem...
hazaköltözés simán lehet honvágy miatt (lásd a barátomat(és valószínűleg én is amiatt fogok, hiába van lakásom itt), amit (a honvágyat) a hazaköltözés baromira nem elégít ki. nekem azóta van erős honvágyam, hogy otthon voltam.

2011.03.15. 20:54:02

@Animacs (a Tyne folyó déli partja): "Lakása Magyarországon van" - tehát nem a SEMMIBE jön haza, gondolom ha kinn lenne lakása itthon meg nem akkor nem feltétlenül így lenne, persze igen azt is el lehetne adni tény.
Te pedig nem önszántadból mentél ki, hanem mert nem volt más lehetőséged itthon csak az a bizonyos meló, és azóta is bánod, amint lesz itthon valami majd jössz haza. Csak erre vársz.
De ez nem szimpla honvágy, hogy hiányzik a szülőfölded, hanem eleve utáltál kimenni, utálsz kinn lenni, csak kényszerből vagy kinn és nem tetszik.
De akinek tetszik kinn annak is lehet honvágya, de csak ezért nem fog eljönni onnan, ahol épp van, mert ő nem bánja, hogy kiment, tudod? Igen ilyen is van.
Te sem csak honvágyból jössz haza, hanem eleve utálsz ott lenni, kényszerből vagy ott, nem is akartál menni.

szellőláb 2011.03.15. 20:55:22

@V69: Én is húzok a retkesbe...

brekkk 2011.03.15. 21:00:43

küldjük a szlávoknak az egész újlipót várost...basszanak el mindent ott...

altoid · http://altoid.inda.hu/ 2011.03.15. 21:03:31

@Takony_fősámán: Jól tolod! :)

@szellőláb: Azt hiszem, holnapig ki is vonom magam a forgalomból...

@Frengi: Na EZ komment! Bár nem világos, miért mindent kétszer mond kétszer mond... :)

nemecsek ernő áruló 2011.03.15. 21:06:10

@Animacs (a Tyne folyó déli partja): "nem volt állásajánlata, amire visszament volna"
Tehát kirúgták, és esélye sem volt új melót találni.

Haverom kint volt a németeknél; kihasználták, és rongy emberként bántak vele, haza kullogott, hogy németország nem jött be, szar hely. Egy hónapig dolgozott itthon, és teljesen belenyugodott, hogy nem fog kimenni, nem naj, úgyis honvágya volt, blabla... Aztán kapott egy ajánlatot, és kiment ausztriába, és már ott is marad - ott megbecsülik a magyar "emigránsokat" te barátodnak is tudom javasolni, sokkal jobban fog járni, mint itthon bármikor is.

Ha valaki nem is akart igazából kimenni, akkor hazavágyik, és HAZA FOG JÖNNI. A honvágy egyes egyedül az itthon maradt családtagok miatt lehet, de ausztria nincs olyan messze, onnan könnyen haza lehet járni még az Alpok-aljából is. Hol itt a kérdés?

naresh 2011.03.15. 21:15:16

@matyesz007: Én inkább cáfolnám a leírtakat, ha tudnám. Sajnos a tények makacs dolgok. A könyvespolcomon van egy "Teljes földrajzi atlasz", a Magyar Földrajzi Intézet kiadásában, 1904-ben jelent meg.A 64. lapon Magyarország néprajzi térképe található. Ajánlom tanulmányozásra. Ha még kiegészítésül az ember elolvassa Bethlen István 1912-ben az erdélyi földkérdésről írt tanulmányát, akkor nem kell különösebb tárgyilagosság, hogy megállapítsa: egy vesztes háborúval a nyakunkban mire számíthattunk. Ez számunkra mindentől függetlenül tragikus, de az utódállamokat is meg lehet érteni. Ha ma is tótnak, nyustyunak nevezzük őket, sőt egyszer még be is vonultunk az ősi földre,ahol a legtöbb helyen már régen 20% alatt van a lélekszámunk, akkor milyen választ várhatunk? Ha egyoldalú lépésekkel operálunk, az csak kétes értékű belpolitikai sikert hozhat. A külhoni magyaroknak pedig csak kárt. Családomat alapjaiban érintette e kérdés, ezért véleményem elég merev: még egy ismétlést tragikusnak tartanék. Ha pedig nincs ilyen szándék, akkor miért nem így közelítjük a kérdést, a határok nélküli Európa lehetőségeit kihasználva.

Szergej55 2011.03.15. 21:18:37

Aki esetleg a liberálisokat szidnám, elmondom neki, milyen irányzat képviselője is egy liberális. Nos, a liberalizmus az a rendszer, amely az emberek józan gondolkodására, belátására épül (magyarul az, amit az értelmes ember akarna), ezenkívül szabadelvű, el tudja fogadni a másikat. Azt hiszem, a nagyja magyar nem ilyen.

cso zsi 2011.03.15. 21:26:53

@Szergej55: "Nos, a liberalizmus az a rendszer, amely az emberek józan gondolkodására, belátására épül"
Ennek ellenére, igen sok eszement vallja magát liberálisnak, pozícióban is. Meg lehet nézni az elmúlt 20 évet. Oktatásban, nemzetiségi kérdésben.

naresh 2011.03.15. 21:30:35

A honvágy kérdés magánügy. Más véleményét illik tiszteletben tartani. Én éveket töltöttem a tengeren túl, családi körben. Életem legszebb időszaka volt. Itthon is jól érzem magam, amíg családi körben vagyok, de a hazai állapotok (szervezetlenség, szemét, környeztet nem becsüljük, sógor-komaság, korrupció, agresszivitás, jogsértés szinte sportból)nem tagadom, hogy zavarnak - nem kicsit, nagyon. Nálunk nem a teljesítmény a mérce, hanem minden más. Ez azu egész köuzszféránkra jellemző. Hungarikumnak számít, hogy nálunk szinte törvényszerű, hogy a főnök ngyengébb, mint a beosztott. Erre még ideológiát is találunk: neki elég, ha jól választja ki a munkatársait.
Senki ne hallgasson rám, csak magamban zsörtölődöm.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2011.03.15. 21:40:03

nem kéne nyomatni ezt az izraelitát itt

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2011.03.15. 21:41:30

nem olvasom el a posztot, sem a kommenteket, de olyan 90%-osan enélkül is tudom, miért nem teszem. Remélem, ezt sem olvassa senki.

velorex-vezető 2011.03.15. 21:43:45

@Gerzsonka: Akkor jó, mert mi sem szeretünk Téged. Remélhetőleg nem itt tengeted életed ebben a gyűlölt országban.

naresh 2011.03.15. 21:44:29

@cso zsi: Anélkül, hogy kokretizálnánk, már elmondtam a véleményem: van a való világ és ahhoz kell alkalmazkodni. Olyan, hogy konzervatív vagy liberális, valójában nincs. Vannak helyzetek, amelyeket meg kell oldani. Ha a helyzet változatlan, akkor sikeres lehet egy bevált módszer, ha viszont új a feladat, akkor a gondolkodást nem lehet megtakarítani - bűntetlenül. Az izmusokat egymás fejéhez vághatják politikusok, de többnyire akkor, ha nincs jobb érvük.
A hazai oktatás pedig alapjaiban rossz, de ez más kérdés. Ez nem Magyar Bálint vagy Hofman Róza gondja, hanem a mienk. Azt hiszik az egyébként jószándékú tanárok, hogy Thales tételét mindenkinek fejből kell tudni, vagy esetleg a Toldit. Ha az előbbit úgy tanítják, hogy nem fejlődik a problémamegoldó képesség, az utóbbitól a kifejezőképesség, a szókincs, akkor csak időpocsékolás az egész. Két hét múltán a többség elfelejti és további életében semmire sem használja az egészet. Ha rosszmájú lennék, szándékosságot vélnék, de inkább az alkalmasság, illetve alkalmatlanság és az ehhez rendelt könnyebb út a probléma nyitja.

cso zsi 2011.03.15. 21:55:56

@naresh: Nem más kérdés. 30 éves kor alatt kevés józan gondolkodású akad, annál több agymosott, és konzumidióta.
Az "életcél"-ok között a jó kocsi - nagy ház - jó kereset szerepel, csak az nem hogy ezt általában munkával lehet(ne) elérni.
A politikai hozzáállást az egyik mai (sokadik gyöngyöspatai vonulásos) blogíró is jól példázta.
Mert mindkét oldalra kerültek az öreg komcsikon kívül a fiatal "mindent tudok - majd én megmondom a tutit" típusból is.

matyesz007 2011.03.15. 22:04:10

@Szergej55: Nos, a liberalizmus az a rendszer, amely az emberek józan gondolkodására, belátására épül (magyarul az, amit az értelmes ember akarna), ezenkívül szabadelvű, el tudja fogadni a másikat.
Most akkor, a liberalizmus rendszerének kialakulása előtt is voltak liberális gondolkodásúak ők voltak a józan gondolkodók, nem? A többiek nem gondolkodtak józanul, nem?
Végülis, ha liberális gondolkodású vagy, akkor el kell fogadnod azokat akik nem liberálisok, nem?
Bocs, nem akarlak fáraasztani, csak kötekedek. Lehet aludni kéne.

Igazamvanvagyigazamvan? 2011.03.15. 22:23:33

@Gerzsonka: Ha valaki nem is akart igazából kimenni, akkor hazavágyik, és HAZA FOG JÖNNI.

Hát ez az!
Én két éve vagyok kint, és mikor haza megyek, egy hét után agresszív vagyok, és menekülök vissza.
TÉNYLEG szar, hogy lesütött fejjel sétálsz az utcán, nehogy egy kisebbségi csoport személyes zaklatásnak vegye, hogy a szemébe néztél.
Miért legyen honvágyam, hogy jól kikáromkodhassak az autó ablakán, és rázhassam az öklöm?
Hogy kevesebb fizetésből többet adózhassak?
Hogy fejemre olvassák, hogy aki vállalkozik, az adócsaló?
Hogy üldözzön az APEH? Hogy bocsánatos bűn hazudni a hatóságnak? Miért utálja a Magyar a rendőreit? Miért respektálja az angol?
Igaz, az állását elvesztheti az ember idekint is, DE odahaza nem is találtam!
Your Home is, where Your Hart is. (Frank Zappa)
Ja, VAN mire hazamennem. Lakás, család, barátok.
December óta inkább őket hívom meg vendégségbe.
Szörnyű látni, ahogy sikongatnak emberek-pártállástól függetlenül-annak, hogy egyesek hogy lopják szét az országot.

2011.03.16. 07:14:44

@altoid: ha hosszút írok nem megy el, ki kell írnom wordbe, és a másolásnál hiba csúszott, 3-ból 2x nem megy el, de amikor nem kellene akkor elmegy, Hát murphi dolgozik, bocs.

A kommentek meg ékesen bizonyítják, hogy a posztírónak milyen igaza van. Bár az kimaradt a osztból, hogy a magyarok nem csak búvalbaszottak, de mindig véresen komolyan veszik magukat, öniróniának és humorérzéknek meg híjján vannak, de szerencsére azért akadnak kivételek.

altoid · http://altoid.inda.hu/ 2011.03.16. 07:37:34

@Frengi: Hát igen, egy ilyen kommentfolyam után az embernek kicsit elmegy a kedve a humorizálástól. Mert egy-két troll az OK, belefér, de itt alig volt olyan, aki nem produkált volna habzó szájú hisztériarohamot... És egy se nézte meg, hogy hol van, vagy ha igen, nem érdekelte. Kár, mert erről a témáról jót lehetne vitatkozni amúgy.

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2011.03.16. 07:48:24

@altoid: ez a téma olyan 3 éve és 4 hónapja fulladt végleg unalomba, azt hiszem valamikor akkor hangzott el utoljára ez ügyben olyasmi, amit addig nem hallottunk.

Kérek egy posztot inkább a modoros esztergályosról:)

2011.03.16. 07:57:53

Már tegnap láttam, hogy most nem sok keresnivalóm lesz itt. Frengi legutóbbi hozzászólásával értek egyet leginkább: rengetegen vannak, akik "mindig véresen komolyan veszik magukat, öniróniának és humorérzéknek meg híjján vannak".

Pedig a téma maga kimeríthetetlen modoros kincsesbánya lenne.

altoid · http://altoid.inda.hu/ 2011.03.16. 08:12:05

@vészmadár (pica pica): Van abban valami, amit mondasz, meg aztán mi újat lehetne mondani a témában a negatív hozzáállás Konfuciuszának?!

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2011.03.16. 08:19:40

@altoid: azt hiszem, hogy a kóbor kommentelők komplett "arcok a tömegből" sorozatot csináltak itten. A kedvencem a fősámán volt.

nemecsek ernő áruló 2011.03.16. 08:21:29

@velorex-vezető: Mert az igaz magyar hazafi képtelen a szeretetre, ezt nem egyszer bizonyította már az a kisebbség, aki magát ennek vallja. Te meg nem hallod a szavaimban az elkeseredést, és a segély-kiálltást, csak küldenél ki a faszba.

Istenem. Rákosi elvtárs milyen boldog lenne....

altoid · http://altoid.inda.hu/ 2011.03.16. 08:30:02

@Professor Pizka: A fősámán volt szerintem az egyetlen, aki értette, miröl van szó. Láttam már máshol is kommentelni, jó humora van.

@Gerzsonka: Te is igazán észrevehetnéd már magadat, vége a gyereknapnak!

Modor Tibi · http://modoros.blog.hu 2011.03.16. 08:32:42

Hű, hát micsoda posztok ezek, micsoda kommentekkel, tényleg búvalbaszott egy nemzetünk van, hova jutottunk, te jó ég - jaj-jaj...

2011.03.16. 08:34:48

Nem furcsa, hogy a törzstagok nagy része tegnap máshol járt (tán csak biza nem a zöldbe?), míg akik ide írtak, azoknak inkább a hivatalos rendezvényeken kellett volna lenni?

altoid · http://altoid.inda.hu/ 2011.03.16. 08:40:02

@Modor Tibi: Az a mi nagy bajunk, hogy semminek nem tudjuk a jó oldalát nézni, sem pedig bízni a jövőben. Ezért szar itt minden, és soha nem is lesz jobb!

Nadiposzi (törölt) 2011.03.16. 08:43:07

@Hadrian77:
Én tegnap otthon pihengettem, ide is épp csak benéztem, de be kell valljam megfutamodtam a nemzet színe-java elől.
A kommenteket én se bírtam végig olvasni, inkább levettem a polcról az "Életem és működésem" c. munkát, és ennek olvasgatásával tisztelegtem a forradalom és a szabadságharc emléke előtt.

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2011.03.16. 08:50:05

@Hadrian77: én az internacionalista forradalmi eszme jegyben tegnap este kerültem elő egy háromnapos prágai sörtúrából. Még most is rosszul vagyok a knédlitől.
Ellenben jártam a Lobkowitz múzeumban, ahova ugyan kicsit drága a belépő, ám Mozart és Beethoven kéziratok vannak, továbbá néhány elég érdekes hangszer.
A Petrín-hegy parkjában szajkót, vörös vércsét és zöld küllőt szpottoltam. A Vltava madarai ugyanazok mint nálunk a pesti Duna-szakaszon kivéve, hogy Prágában van szárcsa is. Meg hattyú, de azokat nem kamelom.

2011.03.16. 08:51:37

@Nadiposzi: @Professor Pizka: blogot én is csak este olvastam, napközben a gyerekkel randalíroztunk a zöldben:)

altoid · http://altoid.inda.hu/ 2011.03.16. 08:54:43

@Hadrian77: Én meg csak húztam az igát a globális karvalytőke szolgálatában. :(

@Modor Tibi: Most néztem csak meg a poszthoz mellékelt klipet, zseniális! :))

Plumper_ 2011.03.16. 08:59:42

@Junk1: "zsidók által szervezett" - anyádat szerveznék, te buta barom.

2011.03.16. 09:40:37

@Professor Pizka: gyerekem másfél éves múlt, de hosszú percekig el tudja nézegetni a madarakat. Néztem vele a veszekedő feketerigókat, zsibvásározó verebeket, néhány hattyút a közeli víztározóban, néhány kóbor szarkát meg ami úgy szembe jött még:)

Nadiposzi (törölt) 2011.03.16. 09:42:16

@Professor Pizka:
Egy kicsit félre olvastam a kommentedet, és megállapítottam, hogy rohadt nagy perverz vagy. Azt tudtam, hogy szereted a madarakat, na de...
(A szpottoltamot olvastam hadarva kissé.)

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2011.03.16. 09:57:12

van egy elméletem, mely szerint a zsidóságot az igazi hatalmat hordozó svédek tolják így, ők a gyűlölet látható és tapintható iránya (nah, Goldstein neve kinek rémlik?)

sztem a svédeké a hatalom. Vagy a belgáké, az is lehet.

2011.03.16. 10:02:04

@vészmadár (pica pica): belgáké nem lehet, olyan nép nem van. Nekem az izlandiak gyanúsak, volt ugye a bankos ügyük, most meg minden ország szerver parkjait magukhoz akarják telepíteni...

altoid · http://altoid.inda.hu/ 2011.03.16. 10:08:20

@vészmadár (pica pica): A belgak gerinctelen népség, sosem tudjak hova alljanak. A vilaguralom hamarosan ugyis Kolumbiaé lesz, miutan raszoktattak mindenkit a kokainra, a salsara es Gabriel Garcia Marquezre!

velorex-vezető 2011.03.16. 10:41:56

@Gerzsonka: Láttam tegnap, mennyi rettegő jött össze a híd lábánál. Nem is értem, hogy lehettek ennyire bátrak? Nem féltek, hogy Orbáno Pinochet a Népstadionba gyűjti őket?
Vannak kifogásaim orbánékkal kapcsolatban pl. a számonkérés elmaradása, de ennek a társaságnak, bármit állítanak, a fő baja, hogy nem az SZDSZ alakíthatott kormányt. Ezen túl Orbán a feje tetejére állhat, semmi sem lesz ezeknek jó.
És ami a legelkeserítőbb NAGYON SOKAN VOLTAK! Gondolom Te is ott voltál?

nemecsek ernő áruló 2011.03.16. 11:27:40

@velorex-vezető: Hülyének (neked?) kár magyarázni, az intelligensebbje meg már rég tudja.
Magasról szarom le a szocikat, remélem, a büdös életben nem alakíthatnak megint kormányt.

GERI87 2011.03.16. 12:02:44

"Utállak titeket..annyira de annyira.."

2011.03.16. 12:21:24

@Gerzsonka: Nem igazán komálom, ha kulturális sajátosságokat úgy fogalmaznak, hogy "génekben vannak". Bizonyára egy közismert tévésorozatra céloztál, amelynek H. Á. volt a rendezője, sajnos csak hírből ismerem. Az emigrációban sorstársak leszünk, ha nem is feltétlenül ugyanott, de hasonló érzésekkel.

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2011.03.16. 12:30:15

@Olbrin Joachim: a szuperhekusok c. Bud Spencer-Terence Hill filmben mondott Terence Hill karaktere mindig olyanokat, hogy "Véremben van..."

véremben van a golyó
véremben van a whiskey
véremben van a tánc

wirth6 2011.03.16. 12:34:12

@vészmadár (pica pica): A Szuperhekusok c. filmben is rendőröket alakítanak, de amire most gondoltál, az szerintem a Bűnvadászok.

2011.03.16. 12:43:08

@Hadrian77: nekem rendes munka nap volt a tegnapi, ilyenkor látni ki az aki a melóhelyéről ossza az észt.

minafoto · http://www.minafoto.hu 2011.03.16. 12:52:45

Nos, aki egy kicsit is veszi a fáradtságot és az iskolai kötelező töriórán túlmegy, az tudja hogy Talleyrand elmélete és propagandája a "Vedd el e nép múltját, és azt teszel velük, amit akarsz!" szuperul működik. Sőt, akár falkában is terjeszthetjük egymás közt a sötétséget. De ha valakinek is tényleg fáj a "búvalbaszottmagyarnemzet" hozzáállás, akkor tenni kéne valamit ellene. Kezdj el mondjuk olvasni, kezdd mondjuk a rovásírásnál, és rögtön rá fogsz jönni, hogy nem ezeréves múltja van a magyarnak, és van még mire büszke lenni, akár a közeli történelmet is nézve. Jah, a lustaság és siránkozás nem segít, senkin sem. Azok aki nem lusták tanulni, kijutnak a tesco polcok közül.

2011.03.16. 13:31:40

@vészmadár (pica pica): te mondd, hogy rablótámadás, a te hangod mélyebb! :)

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2011.03.16. 13:37:33

@minafoto:
Azt hittem megállom az érdemi hozzászóllást, de nem.
A kibaszott rovásírástól mindig hisztirohamom lesz. Elvették a múltat? Egy faszt vették el, eldobtuk. Amellett meg, ha múltat akarnak csinálni, annak is megvan a módja. A hősies múlt kedélyes és romantikus. Asterixék mindig bezabálnak és berúgnak két légió felpofozása között, meg felrakják a druidát a fára lantozni.
Az Arthur mondakör legfontosabb kérdése az, hogy akkor most Lancelot megdugta Ginevrát vagy nem? Jó, van ott egy kis Sir Gawain és Galahad (mellesleg kelta mitológiai alakok, de ezt most hagyjuk)
A viking sagák is csak onnantól érdekesek amikortól Randomvikingur Randomvikingsson (Lúdtalpas Leif) elrabol egy hajórakomány széles csípőjű kelta pulykatojást az ír partokról. Majd jól bebasznak.
A jól kommunikálható mesehősök vidám, romantikus alakok, nem csoda, hogy nagy részük a romantika korában született.
Nálunk külön pech, hogy Zalán futását a depis Vmarty, a Toldit meg a zseniális, de zseniálisan búvalbaszott Arany János írta.
Nem nagy dolog amúgy, három jól sikerült rajzfilmsorozatból kiváló nemzeti ikonokat lehet csinálni.

de ezzel a rovásírással meg a többivel... attól, hogy Árpád vezér szúrósan néz, és a nemzet minden ellenségét lebarantázza, attól nmég nem lesz nekünk jobb. A rovásírásunk amúgy ugyanúgy potamikus eredetű, mint a latin meg a görög ábécé. Annyi időm szerencsére nincsen, hogy erről most bővebben írjak, már rég tervezem egy Bunyevácz-paródia megírását, egyszer beleolvastam egybe. Eleinte dühöngeni akartam, a végén szó szerint sírva röhögtem, amíg ki nem néztek a szittya könyvesboltból.

2011.03.16. 13:42:40

@Professor Pizka: a gallok a bárdot akasztják fára lantozni nem a druidát:)

altoid · http://altoid.inda.hu/ 2011.03.16. 13:43:31

@vészmadár (pica pica): Castro-féle kommer propaganda! A salsa-t Puerto Rico-i emigransok talaltak fel New Yorkban a 60-as/70-es években (ehhez mondjuk felhasznaltak a kubai son-t is, az az a zene, amit a Buena Vista Social Club jatszott). Aztan a salsa elterjedt egész Latin-Amerikaban, és a kolumbiaiaknak is rengeteg ismert zeneszuk van a mufajban.

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2011.03.16. 14:01:58

@altoid: Én is gyakran merenguek azon, hogy akkor a salsa most kubai vagy kolumbiai? Illetve, hogy akkor a mambo az inkább Cachao Lopez és népi zenekara vagy Perez Prado? :-)

altoid · http://altoid.inda.hu/ 2011.03.16. 14:10:44

@Professor Pizka: Merengueni jo dolog! :)

De ha mar Kolumbia, akkor vallenato és Carlos Vives!

brutuska 2011.03.16. 14:10:46

Huhh, végre! Tegnap elkezdtem kommenteket olvasni, de idegrángást kaptam, a folyam vége már megint élvezhető.
Professor: egyet tudok rovásírásilag érteni, pár napja dobtam egy hátast, hogy mostmár Beregszász is kap rovásírásos településtáblát. Könyörgöm, abban a valaha volt jobb sorsra érdemes kisvárosban minden rohad, de ez a fontos. No meg a lassan 5 lakosra jutó egy emléktábla. Ha a magyar irodalomban valaki valaha leírta a város nevét, avatnak gyorsan egy emléktáblát neki. A Vérke part olyan amilyen, a tiszti kaszinó leégett tetejét csak részben állították helyre, de rovásírnak...

stagolee 2011.03.16. 14:22:38

@minafoto:

Még mielőtt a rovásírást tanulmányoznánk, nem ártana ha előtte a latin betűs írást is tanulmányozzuk egy kicsit és a megfelelő módon alkalmazzuk, amikor kétségtelenül szép és gazdag anyanyelvünkön írunk.
A "fáradtságot" nem vesszük,az csak úgy jön valaminek a következtében. A "fáradságot", azt már igen.

2011.03.16. 15:05:21

@vészmadár (pica pica): Köszi, hogy erre is szántál időt. Értékelem ezt a humort. :)

2011.03.16. 15:27:37

@brutuska:
Beregszászra hull a korom.
Hová lettél legénykorom?

Ő is kap:)

minafoto · http://www.minafoto.hu 2011.03.16. 18:05:32

@stagolee és Professor Pizka:
:D Az én helyesírási hibáimat ne keverjük össze a a latin írás korával (Arisztophanész Büzantiosz-tól származtatják i. e. 257), és a rovásírás időszámítás előtti 1700 éves nyomaival..., de van 5000 éves is, belekeverjük azt is a nagy közös trutyiba? :)

Értem én, hogy nagy a fosás a szittyaságtól meg az ultranacionalizmustól, és különben is éljen a katolicizmus meg az inkvizíció, de ha az elhajlásokat mindkét oldalról lefeszegetjük, megtalálhatjuk a középutat. Hát ja, van csúnya rész is meg szép is, ez volt, ezzel már nincs mit tenni.

Dobálhatjátok a sarat, ha valaki az akármilyenmagyarfikázót leugatja, hogy akkor össznépileg ráugrunk, mert ő a nagy ellenség aki a megbökött, mert mozdulni kéne a rinyálás és köpködés helyett...

Jaja, az a rohadék isten ostora Attila csúnyán nézett, be is fosott a nagy civilizált Európa aki párszáz év múlva még boszorkányokat égetett, mégis ezer év után is vannak akik büszkék rá, sőt, a gyerekeik is ezt a nevet hordják. A rohadt bunkó parasztok...! :D

A Tyne folyó déli partja 2011.03.16. 19:16:10

@rosiegirl: nem utáltam, akkor örültem neki. nem is utálok továbbra se itt lenni, attól még van honvágyam.
a srác meg, ahogy én ismerem, akkor is hazament volna, ha nincs lakása. (speciel, mikor hazament, a lakása ki volt adva albérletbe, nem is tudott ott lenni...)
nem, nem rúgták ki, ő akart hazamenni. mi olyan hihetetlen benne?

A Tyne folyó déli partja 2011.03.16. 19:36:38

@rosiegirl: sőt, évekig eszembe se jutott, hogy haza akarnék menni. majdnem hat év után már elgondolkodik rajta az ember.

naresh 2011.03.16. 19:54:07

@Hadrian77: A "'nem van"' -on nagyot kacagtam. Az egyik unokámat (a messzi távolban él)próbáltuk leszoktatni e kifejezésről. A papája leírta egy lapra, hogy "nem van, az nincs". A gyereknek pedig százszor le kellett volna írnia a példamondatot. Le is írta becsülettel : "nem van az nem van".

Modor Tibi · http://modoros.blog.hu 2011.03.16. 19:59:33

@Professor Pizka: nincs semmi baj a rovásírással. Hogy nézne ki a mezüze vagy az ikonosztáz latin betűkkel?

naresh 2011.03.16. 20:03:32

@cso zsi: Csdupán arra utaltam, hogy nem tartozik szorosan a témához. De a véleményemből remélem látszik, hogy a legfontosabb bajunknak tartom.

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2011.03.16. 23:39:27

@Modor Tibi: Félre vagyok értve. Sólyomkerecsen Szittyakürt Töhötömnek üzenem, hogy az inkvzíció szerintem is gáz, mégiscsak régi refkó família volnánk.
Szóval én is tisztelem az ősöket írtam már több levelet mindenféle számítógépgyártóknak, hogy szeretnék proto-sínai vagy Lináris B írással írni. De semmi válasz. Köcsög idegenszvűek.

csi szi 2011.03.16. 23:58:22

@naresh: Na azért a te szövegeidből is jó posztot lehetne írni, írtak is már párat, komplett mondataid köszönnek bennük vissza :)

Bokortalan Lajtalan · http://facebook.com 2011.03.17. 01:04:42

BúvalKÚRT nemzet vagyunk, baszomszépen!

Momina 2011.03.17. 12:37:19

@Modor Tibi: Még tinikislány koromban titokban megtanultunk rovásírással írni az unokahúgommal, hogy azzal tudjunk levelezni (anyukáink nagy bosszúságára, mert így nem tudták felbontott leveleinket elolvasni)és évekig így mentek oda-vissza a levelek. Úgy belejött az ember, hogy diktálás után is tudtam vele gyorsírni poénból az órákon gimiben. De ezt ma már nem is merem emlegetni nyilvánosan :)

altoid · http://altoid.inda.hu/ 2011.03.17. 19:46:19

@Professor Pizka: Régóta motoszkál bennem a gyanu, hogy a turbómagyarok valójában zsidók szeretnének lenni.

Ősi vallás, kiválasztott nép, szenvedéstörténet, többezer éves írott történelem, saját írás, "mi mások vagyunk mint a körülöttünk élők"... Minden stimmel, megspékelve olyan finomságokkal, mint a mezopotámiai eredet meg Jézus a pártus herceg.

Freud ezt úgy nevezné: "metéltpénisz-irígység" :)

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2011.03.17. 19:53:37

@altoid: a felsoroltakból szinte van minden a magyaroknak is. De a világuralom, az, na az nagyon hiányzik :-)

altoid · http://altoid.inda.hu/ 2011.03.17. 20:00:09

@Professor Pizka: Hja kérem, tetszettek volna kétharmaddal nyerni!

cso zsi 2011.03.17. 22:20:26

@brutuska: @Professor Pizka: Beregszász, Arthur, rovásírás?
Még a végén kiderül, hogy kerül az "egy gyűrűre" rovásírás. A mondakörből valaki a környékről származik, úgy lehet.

naresh 2011.03.20. 20:46:24

@csi szi: Ilyen az élet. Soha nem gondoltam, hogy én találom fel a spanyolviaszt. Továbbá mentségem, ha én idézek, azt mindig jelzem.
Az viszont tény, hogy az "örök ellenzéki" jelzőt már évtizedekkel ezelőtt megkaptam. Pedig csak saját véleményt alakítok ki a világ dolgairól és azt képviselem is. Mivel igyekeztem mindig és általában is tájékozódni,elég nehéz ellenfélnek számítottam élőben is.

naresh 2011.03.20. 20:59:24

@gabex36: Csak egy a baj. A komcsi-libsi vérszívók előtt is voltak bajaink. Mikor íródott a "...régi dicsőségünk hol késel..." gyönyörű vers? Vagy kik irányításával vesztettük el az utolsó két háborút? De hagyjuk is ezt. Attól tartok, magunkat csapjuk be, ha mindig másokban keressük a hibát. Egyszer szembe kellene néznünk a valósággal. Ehhez pedig az egész társadalomra szükség lenne, mert minden oldal sáros. Ha azt méricskéljük, ki jobban, nem jutunk előbbre soha. Miután csupán tanulni kellene a múltunkból, ez nem lehetetlen feladat. Sokkal könnywebb, mint a történelem szekerét visszafordítani...
süti beállítások módosítása