Búvalbaszott nemzetem

2011/03/15. - írta: Modor Tibi

Sírva vigad a magyar. Ez van, sajnos ilyen egy búvalbaszott nemzet vagyunk mi. Létezik persze az a legendás mélyszláv bánat is, az az igazi keserűség - de hát azok mégis többnyire fiatal, győztes, szerencsésebb nemzetek. Ha össznemzeti érdekről van szó, azonnal összezárnak. Itt meg? Két magyar háromfelé húz. Dögöljön meg a szomszéd tehene is. Ez a mentalitás uralkodik errefelé sajnos már kerek egy évezrede.

Nálunk valahogy minden felgyülemlett. Nemzeti tragédiáink sorozata, vesztes csaták, forradalmak, háborúk. Nem is értem, hogy létezhetünk még mindig. Mondjuk klasszikus magyar nem is létezik már. Talán csak ez a kollektív szomorúság vagy a túlélési ösztön tartja még mindig életben a népet, nem tudom. Belénk van kódolva ez a lehangoltság, a vesztes mentalitás, a pesszimizmus. Nem csoda, hogy világelsők vagyunk az összes szív- és érrendszeri, daganatos megbetegedésben, alkoholizmusban, dohányzásban - minden halálozási statisztikában és az öngyilkosságok számában is. 

Folyton csak kesergünk, sírunk... sétálok az utcán, utazom a metrón, és nézem az embereket. Csupa megtört, keserű arc, szürke, ódivatú ruhák, lefelé görbülő szájak. Hol vannak a vidám szarkalábak, mosolygóráncok, a fiatalos ruhák, színek? Ez nagyon-nagyon nem tetszik nekem, idelátogató külföldi ismerőseim is mindig szóvá teszik. Máshol sokkal többet mosolyognak az emberek!

Igen, vehetnénk példát sokakról. Nem kell messzire menni! A csehek mennyivel ügyesebbek voltak világéletükben. Nem virtuskodtak, emberkedtek - tudták, hogy csak a hülye megy fejjel a falnak. Meg kell nézni, hol tartanak most! Meg a szerbek. Azok bizony mindig kiálltak magukért, nem adták fel soha. Van bennük tartás - és bizony bulizni is sokkal keményebben tudnak. De a svájciak másfelől nem véletlenül élnek ilyen jól. Ők meg nem isszák el a pénzt rögtön a fizetésnapon. 

Nekünk meg? Hát, utoljára talán a sokat szidott 70-es, 80-as években jutott ki újra egy kevés a régi csillogásból - de azóta? Szomszédaink elhúztak mellettünk minden téren, a Nyugat előnye meg örökre behozhatatlannak tűnik.

Mert csak siránkozunk - ahelyett, hogy tennénk is valamit. Bárcsak mindenki olyan pozitív, lelkes és pörgős lenne, mint én! Áhh, kellett nekünk ez a nagy nemzeti ébredés... jobban jártunk volna, ha minket is elcsatolnak Trianonnal...

Na jól van, ez már nem esik jól, kéred? Nem szívesen hagyom itt. Mindjárt kezdődik a tüntetés, induljunk. Faszom ezekbe is.

 

/Köszönjük Kurtznak a közreműködést/

239 komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

lárvalányhaj 2011.03.15. 08:31:59

"Meg a szerbek. Azok bizony mindig kiálltak magukért, nem adták fel soha. Van bennük tartás - és bizony bulizni is sokkal keményebben tudnak."

Muhaha.

Hintz ezredes 2011.03.15. 09:05:14

A szerbeknél kb. annyi a buli, hogy leitatják a fiatal fiúkat, és amikor már öntudatlanok, jól megbasszák őket a vén, szakállas csetnikek, vagy a helyi pópa. Legalábbis egy szabadkai ismerősöm ilyesmiről számolt be.

Noked-Lee 2011.03.15. 09:15:48

ezért tart itt ez az ország!

Szocio Pata (kikvogymukblog) 2011.03.15. 09:50:44

Kimaradt:

"Csak meg kell hallgatni a himnuszt. Bezzeg a márszejesz."
"Az se véletlen, hogy mindig vezetjük az öngyilkossági listát"
"Az összetartás, az hiányzik! Két magyar, kétfelé húz!"
"Trianonnál roppant meg valami a kollektív tudattalanban"

Modor Tibi · http://modoros.blog.hu 2011.03.15. 10:00:28

@Szocio Pata (kikvogymukblog): első-utolsó (főleg az első) nagyon jogos - a középső kettőt át tetszett ugrani olvasás közben :P

Szocio Pata (kikvogymukblog) 2011.03.15. 10:05:48

A műfaj koronázatlan királya, mindig a képernyő elé bilincsel:
www.youtube.com/watch?v=bd6H-tXVqWA

Szocio Pata (kikvogymukblog) 2011.03.15. 10:20:31

Én kérek@Modor Tibi:
Én kérek bocsánatot, micsoda figyelmetlenség! Azért, mert már azon gondolkodtam olvasás helyett, mit lehet még beírni. Igazi magyaros virtus: egyből a hiányt keresni :)

2011.03.15. 10:36:12

Ja persze, hát otthon ünnep van!

A jó kis március 15. Lehet menni, tüntetni. Mi ellen? Nem mindegy, fő, hogy együtt van a csapat.

Régen azért jobb volt, nem volt ugyan munkaszünet, de azét feljöttünk Pestre. Sajnos engemet sosem vittek el a rendőrök, milyen kár, most én is dicsekedhetnék vele. De álltam olyan mellett, akit elvittek, szegény feje. Mi persze utána elmentünk sörözni, ugye a nagy riadalomra.

Ilyenkor már jó idők voltak, a téli kabát már lement, a miniszoknyába sem fagyott be seggem. De azért ha hideg volt mindig volt valaki, akihez hozzá lehetett bújni, bedugni a zsebébe a kezét.

Vidéken ez nem túl izgalmas, Pesten meg a nagy tömeg ellenére is mindig találtunk ismerőst, meg aztán tudtuk, hogy a buli után ki hova, melyik kocsmába megy.

Ez a Petőfi is, hát szilveszterkor született, muszáj volt áttenni őt is március 15-re , mint a királynő születésnapját.

Sajnos már kiöregedtem abból, hogy Orbán Viktorra csápoljak – a baloldal május elsején van igazán elemében. – de még azért fel-fel járogattunk, mindig van valami, ami megadja az alaphangot, aztán meg találkozni a régi „harcos társakkal” Mi újság? Család? Gyerekek? Nem mondod, hogy már nagypapa vagy? Emlékszel a tévé székház előtt? Ja, amikor a Cserhalmi? Mikor is volt? 90-ben, nem 89-ben? Mégis inkább 90 lehetett, akkor vettem a Zasztavát, azzal jöttünk fel.

Ezúton kívánok minden kedves modoros társamnak szép ünnepet, menjetek tüntetni! Tele van a város jó csajokkal, meg pasikkal. Szerencsére mindig van valami gebasz, mindenki választhat ízlésének megfelelőt.

Szocio Pata (kikvogymukblog) 2011.03.15. 11:11:23

@Frengi:
Áááá, ez a "gebasz", ez a nap modoros szava volt! De rég hallottam :)
Mint a tegnapi poszt: "Gebasz?! Nebassz!"

medvedr 2011.03.15. 11:57:01

@Frengi: Tiszta a kép: Emigráns szalonforradalmár, nyugati emigrációból osztja az észt, nekünk itthon maradt obsitos népfelkelőknek. Juszt se tüntetünk, majd jól kiegyezünk. Ha mással nem legalább a szomszédnénivel. :)

ebedli 2011.03.15. 12:57:48

Talán le kellene vetni végre az ezer évvel ezelőtt ránkkényszerített kereszténységet, és egyből több lenne a vidám ember.
Akik a szenvedést és a kereszthalált kultiválják meg szenvedjenek magukban.

A magyaroknak sosem volt való az idegen hit, ez tette tönkre az egész nemzetet.

odamondó 2011.03.15. 13:06:20

@ebedli: :DDDDDDDDDDDDD ekkora marhaságot életemben nem hallottam.

Az én véleményem szerint meg pont az ellenkezője igaz. A magyar az falusi nép nem bírja ezt a nagyvilági globalizmust. Nekünk néptánc kell meg 1000 fős falucskák ahol a legények és a kislányok összeházasodnak és gyártják a gyerekeket. Ezt pedig a kereszténység jól összetartja.

És erre kéne rájönni, hogy nem a plazmatévé kell, hanem kaja, pia, közösség, család.

wirth6 2011.03.15. 13:07:28

Nekem még hiányzott az a vicc, hogy miért nem kell a magyarok üstje mellé őr a pokolban.

Leonard Zelig 2011.03.15. 13:07:46

A szlávok aztán kurvára összetartanak: a lengyelek imádják az oroszokat, a horvátok pedig egyenesen istenítik a szerbeket.
Kijafasz ír ilyen faszságokat???

thunderstorm88 2011.03.15. 13:08:06

persze nem vezetjük a listát, de előkelő helyen vagyunk.

en.wikipedia.org/wiki/List_of_countries_by_suicide_rate

Lucky Larry Silverstein 2011.03.15. 13:08:15

Mostmér, 2/3os kormány sehol nemvan máshol. Akkó hol itt a széthúzás?

L'âne Trotro 2011.03.15. 13:09:56

@thunderstorm88: Na bazmeg, még ezt se. Még ebben sem vagyunk a legjobbak!:(

ebedli 2011.03.15. 13:11:38

@odamondó: Szerintem neked érdemes lenne visszamenned a barlangig és az ősközösségig, biztos jól éreznéd magad a sárban dagonyázó tenyészszukákkal.

Az ezer fős falvakból a kislányok annyira szeretnének kiszabadulni, hogy akár kurvának is hajlandóak beállni Budapesten, csak ne kelljen a lábszagú poros putrikban tovább élniük. A legények dettó. Ezt aztán jól összetartja a katolikus maffia, az tuti.

Nem véletlenül vidámak a csehek, ott nincs ennyi hal.

cosmopol 2011.03.15. 13:12:18

"Mert csak siránkozunk - ahelyett, hogy tennénk is valamit." Mókás megjegyzés ez blogban, mely mást sem csinál mint siránkozik. Mindezt pedig olcsó nemzeti önsztereotípiákba csomagolva. Sírva mulat a magyar? Ugyan má, hol? Mert én ilyet utoljára a 40-es évek filmjeiben láttam, ott is inkább csak a dzsentri részéről, mert az úgy volt a módi. Széttartó magyarság? Szinte minden ország történelmében megvannak azok az események, amikből egy ilyen önképet lehetne kreálni, a mienk nem annyira különbözik a többi nemzet történelmétől, mint ahogy azt mi szeretnénk (csak hogy olyan különlegesnek láthassuk magunkat). A jelenlegi politikai polarizáció pedig nem valami mély magyar lélkeből jön, hanem a közelmúlt konkrét politikai stratégiák eredménye.

odamondó 2011.03.15. 13:20:12

@ebedli: Téged meg ki bántott.

Attól még, hogy az emberek mit akarnak vagy mi az amivel átmossák az agyukat még nem jelenti, hogy akkor az jó is.

Majd idővel elfogy ez a történet, hogy bezzeg itt meg bezzeg ott jobb. El lehet jönni olaszo.-ba meg lehet nézni itt mennyit mosolyognak. Nem többet mint nálunk.

Dachstein 2011.03.15. 13:23:36

"Bárcsak mindenki olyan pozitív, lelkes és pörgős lenne, mint én!" Ez a rész a legjobb! :D
Nagyon teszik, de hiányolom belőle azt a kettősséget, hogy miközben magunkat ostorozzuk, azért a magyar az külömb minden más nemzetnél :)

doominogame · http://www.doominogame.com 2011.03.15. 13:27:58

A magyar most azzal van elfoglalva, hogy emberhez méltó életet próbáljon élni a mostani körülmények között. (Benzinár, stb) S amíg vezetőink nem mutatnak példát emberségből, együttérzésből, bármiből ami előrevinné az orsáűgot, soha nem is lesz semmi.

Egy példa: mi még mindig azon tanakodunk, hogy a szél meg a vizenergia kell-e. Más országok nem, s mire eljön a nagy energia-elfogyás napja, megint ott fogunk állni úgy lemaradva, mint eddig mindenben.

Pedig nem kellene nagy állami befektetés: csupán nem kellene adminisztratív úton tiltani pl. a házi szélerőművek telepítését, mint ma. Enmyi. De a MOL meg az energialobbi érdeke ezzel ellentétes.

A kormány ezt támogatja, mert az elfogyasztott és kifizetett áram áfájából van bevétel. Micsoda primitív gondolkodás.

A magyar mindig is találékony, kreatív volt. Csak engedni kellene ezt úgy, mint a 19. században, világelsők voltunk találmányokban, gépészetben, oktatásban, szorgalomban, iparban.

A mai kormyányok azt hiszik, hogy meg kell mondaniuk a tutit, ez a kormányzás. Holott csak hagyni kellene az embereket élni.

Gudea enszi · http://gyuloltellensegeink.blog.hu 2011.03.15. 13:28:01

"Ez van, sajnos ilyen egy búvalbaszott nemzet vagyunk mi. Mert csak siránkozunk - ahelyett, hogy tennénk is valamit." Kiváló! :)
Csak azok a linkek a szövegben... Nem tudom ki ír ilyen förtelmeket, vagy ki engedi, hogy ilyenek megjelenjenek, de én tuti betiltatnám. Mi szólna ehhez egy cseh, szerb vagy svájci, ha meglátná?! Vajon nekünk jól esne, ha a magyarokról írna valaki ugyanilyet?!

igazságos 2011.03.15. 13:29:29

@Noked-Lee: hát igen, mert a posztoló is csak kiadta magából a keserűséget, meg panaszkodást. De ésszerű javaslatot már képtelen volt tenni, hogy mit is kéne csinálni.

Szerintem meg nem igaz, amit általánosságban leírtak. Vannak magyarok még, akikre a fenti írás nem vonatkozik. Süket duma, 0 konkrétum nélkül. Aztán még kimaradt a minden magyar irigy, rosszindulatú kezdetű dolog is.

Nagyon érdekes, hogy kihagyta az EL LEHET MENNI szöveget, ha nem tetszik itt. Sokan mennek Londonba, meg Németbe dolgozni, kinn maradnak pár évig, aztán HAZAJÖNNEK. Legalábbis azok, akik nem házasodnak meg, de haza húzza a szívük. Kint sem kolbászból van a kerítés, mint ahogy azt szeretik hinni az emberek, főleg az ilyen posztok elolvasása után.

ebedli 2011.03.15. 13:29:55

Najó, erről ennyit, forrongok magamban tovább az ünnep alkalmából, megint felhúzott egy idegenszívű pápista. :/

naresh 2011.03.15. 13:30:58

A lényeg azért igaz lehet. Már többször idéztem Szekfű Gyula Három nemzedék című művét, amelyben Széchenyi visszhangtalan szavait ismétli meg száz év múltán az idegensívűséggel vagy pláne baloldalisággal a szerző. Aztán ismét eltelt közel száz év. Ez az a ház, ahol semmi sem változik, ezt én teszem hozá. Aki olvast a művet, biztosan egyetért velem.
UI. Az pedig nem jelent igazolást, hogy pl. a horvátok és szerbek is útálják egymást (tisztelet a bölcs kivételnek).

Plumper_ 2011.03.15. 13:34:04

ez egy modoros poszt, de tulajdonképpen igaz, amit ír a blogger. ilyen a magyar:
bajok másra kenése, bűnbakkeresés
önvizsgálat hiánya
minket mindig elnyomtak
mi csak jót adtunk
mi nem tehetünk semmiről
dögöljön meg a szomszéd tehene
ide ne építsenek!
ide építsenek!
tudod ki fizet majd ezeknek?
a rohadék hogy merészel Mercedessel járni?!
szedek még két tányérral, mert benne van az árban!
nehogymár...!
stb.

kpityu2 2011.03.15. 13:37:20

Na, még egy propagandablog ehhez a hülyeséghez.

Lajosforras 2011.03.15. 13:41:34

a f@szom se búslakodik.:) megyek üdülni tavasszal,ősszel,kicsit télen is.van klassz család, kégli,meló,kaja,meg normális szomszédok.a többit meg leszarom vagy eltakarítom az útból.:)

ebedli 2011.03.15. 13:41:41

@odamondó: @odamondó: Figy, én voltam nemcsak Olaszországban, de még Európa sok-sok országában, és nagyon kevés helyen láttam olyan szintű létbizonytalanságot, mint Magyarországon.

Máshol az emberek bízhatnak a saját képességeikben, itt legfeljebb a kapcsolatrendszer és a protekció adhatja a biztonság illúzióját.

("Aki nem nyal, szopni fog!", ezt az egyik legnagyobb magyar számítástechniakai cég falán volt szerencsém olvasni, ahol rövid ideig dolgozhattam. Nem ment a nyalás. :/
"Fel nyal, le tapos.", ez pedig egy szép magyar közmondás, talán már te is hallottad.

És kik állnak a magyar hierarchia csúcsán? Akiknek a legnagyobb befolyása van erre a szerencsétlen nemzetre, akiknek az ügynökei ott vannak minden faluban, akik sarcolják a népet éltükben-holtukban, na kik azok?

Egy idegen hatalom, egy európai istenkirályság agymosott bérencei, bizony, nem mások mint a római katolikusok, és juuuuj, kimondtam amit amúgy is mindenki tud.

Éljen Barangó, ... a katolikusok!!!!!!!!!

Nándusz 2011.03.15. 13:44:21

Most jöttem a déli miséről. Megkajálok, iszok egy sört és megyek tüntetni!

JohnHenry 2011.03.15. 13:44:32

@ladyshoe: "de hogy esetleg a jobb lábat a bal elé és utána bal lábat a jobb elé"

na de ilyeneket mondani, méghogy a balt... most írtad ki magad a NER-ből :-p

naresh 2011.03.15. 13:45:00

@naresh: bocs: ...idegenszívűséggel vagy pláne baloldalisággal nehezen vádolható szerző...

2011.03.15. 13:45:49

@igazságos: A hazajönnek rész nem a honvágy miatt van, mert azt ki lehet elégíteni 2-3 havonta hazalátogatással és Balatoni nyaralással is. Az jön haza, akinek ott elfogyott a lehetősége. Unokatesóm kiment a párjával (most már férjével) és kinn élnek gyerekekkel minden egyébbel. Megtalálták a számításuk és bár hiányzik a Túró Rudi meg a többi, de azért eszük ágában sincs hazaköltözni. Jönnek látogatóba 3 havonta, örömködünk és mi is kilátogatunk hozzájuk fél évente örömködni.
Persze egy ember büszke élőlény nem fogja elmesélni, hogy kirúgtak, nem fizettek, nem találtam semmit, összevesztem a párommal és hát mit vót mit tenni haza kellett jönni, hanem azt mondja: Szép volt kint, jó volt kinn, de hiányzott nekem a kis hazám.
Túrót....

Robiman 2011.03.15. 13:47:20

"Folyton csak kesergünk, sírunk... sétálok az utcán, utazom a metrón, és nézem az embereket.... Máshol sokkal többet mosolyognak az emberek!"

Tökéletes diagnózis, rossz következtetés. Aminek eredménye az ilyen hazugság: "Talán le kellene vetni végre az ezer évvel ezelőtt ránk kényszerített kereszténységet, és egyből több lenne a vidám ember."

Az igazság ezzel szemben az, hogy az 1948-as kommunista hatalomátvétel, az idegen megszálló szovjet hadsereg által ránk kényszerített diktatúra előtt ez vidám, vendégszerető ország volt! Dokumentumok sokasága bizonyítja.

Hazugság, hogy "ilyenek vagyunk". A legaljasabb bolsevik hazugság! Igenis vidám, vendégszerető nép voltunk. Ez már csak egyszer, 1956-ban tért vissza egy hétre, amikor győzött a forradalom.

Aztán amikor háború lett a győztes forradalomból, mert a Szovjetunió megtámadta az immár független kormánnyal rendelkező, szabad Magyarországot, majd sokszoros túlerővel legyőzte, akkor elmenekült 200 ezer magyar - hazánk színe-java. Beindult a diktatúra tömeges bosszúja, a megfélemlítés, a megosztás gyilkos gépezete. A 35 évig tartó rombolás után az idegen megszállók 1991-es kivonulása sem hozhatott gyógyírt.
Azért mert a diktatúra láthatatlan hadserege itt maradt velünk, és azóta is rombol - mint azt a napokban nyilvánosságra került "szigorúan titkos tisztek listája" is bizonyítja. Ami persze csak a jéghegy csúcsa. Mit várunk a közhangulattól javulásától, a kommunizmus lelki mocsarából való kilábalástól, ha az meg sem indulhatott?! Ha a sajtó, a média, a közélet, közhangulat befolyásolói között még ma is a diktatúra emberei lehetnek?!

A mai nap legméltóbb követelése: legyen vége a 20 éve tartó hitegetésnek! A FIDESZ-től milliók várják, hogy betartva ígéretét végre tiszta vizet öntsön a pohárba! Amit már meg is kezdett, de vigye is végbe! Szabadítsa meg végre az országot a lelkeket mérgező láthatlan hadseregtől! A 20 éve lapuló, a nemzet megosztására játszó, a másik embert megutáltató és ezért hangulatot mérgező kommunista ügynököktől.

Húsleves 2011.03.15. 13:48:45

"De a svájciak másfelől nem véletlenül élnek ilyen jól."
Nem véletlenül, mivel nem létezik biztosabb, nyereségesebb üzlet, mint az egész világ hallgatólagos beleegyezésével a világ bűnözőinek, politikusbűnözőinek vagyonát rablott forgatni.

odamondó 2011.03.15. 13:51:16

@ebedli: Bizony még mindig nem értelek. Téged megdughatott valami pedofil papbácsi kiskorodban aztán most be vagy gerjedve vagy nem tudom. Ki kényszerít kit és hol, hogy tetvedék templomba járjon. Senki a jó egy adta világon, de légyszives érveket, mert az egész csak libsi locsogás eddig.

Ja és Olaszo.-ban lehet jártál, de max mint turista, mert itt pont ugyanaz folyik, mint magyarisztánban.

Plumper_ 2011.03.15. 13:51:20

@Robiman: igen, nagyon vidám és vendégszerető ország volt 1920-1945 között a kakstollas, bokacsattogtató, félfuedális, urambátyámozó, sértett politizáló bagázs, amelyik a 30-as évektől vidáman gravitált a németek irányába, küldte a távoli fagyvilágba és halálba 150.000 katonáját, és 1944 március-július között egymaga a közigazgatással, erőtlen és csak katonai német megszállás után, 2,5 hónap alatt deportáltatta 600.000 honfitársát a biztos halálba.
azt a világot soha többé!

nemecsek ernő áruló 2011.03.15. 13:54:48

@Robiman: "Dokumentumok sokasága bizonyítja."
Na ne röhögtess. Dokumentumok sokasága bizonyítja azt is, hogy mindig is nagyképű, más nemzeteket lefitymáló, idióta nép voltunk. Akkor most kinek higgyek?

Az igazság az, hogy a tipikus magyarnak a génjeibe van kódolva a kisebbrendűségi érzés, és a gyűlölködés, ezen pedig nem változtathat senki, és semmi.

ebedli 2011.03.15. 13:56:00

@odamondó: Ja, hogy te nem is Magyarországon élsz, akkor meg mit beszélsz bele a MAGYAROK dolgaiba???

És légyszíves ne szólj többet hozzám. Kösz.

lucc.gizi 2011.03.15. 13:56:12

Hát igen, a búvalbaszott ábrázat, meg a magyarázkodás nagyon megy nekünk + idevenném azt is, hogy mi magyarok kurvára szeretünk más zsebében turkálni, irigykedni. Mindig elámulok, amikor pl. a kozmetikába, fodrásznál, itt-ott simán rákérdeznek a kislányok, hogy te mennyit keresel, milyen kocsid van, van pasid, és mit dolgozik, megintcsak milyen kocsija van, hol lakik...pfff??? Külföldön, mármint tőlünk nyugatabbra ezt az a-z-ig terjedő kikérdezési technikát (ismeretlenektől főleg..)még sohasem tapasztaltam.

2011.03.15. 13:56:18

@Húsleves: Igen ezt mindenki tudja, de a svájci átlagember ebből csak fix munkahelyet, fix árakat lát és neki szerintem ez teljesen megfelel, és szerintem ha Svájc mondjuk itt lenne tehát a magyarok előbb kitalálták volna ezt a nagy ötletet egy magyar se tiltakoznak a dolog ellen nagyon. Sőt.
Az irigység se visz minket sajnos előre.

mupphadam 2011.03.15. 14:00:09

Most komolyan, ennek a posztnak megint mi értelme volt?

Mr. Waszabi 2011.03.15. 14:01:09

Nem a kereszténységgel van a baj, hanem hogy ez minálunk összeforr a feudalista szemlélettel.
Ebedli, ha túloz is, azért rátapintott egy kényes lényegre: egyfelől nem vagyunk idevalósiak, messziről jöttünk, másfelől szeretett István királyunk tűzzel-vassal kényszerítette a "kereszténységet" népére. Akkor tette őket szolganéppé - lelkében. Ezért tartunk ott, ahol tartunk - rabszolga nép ez. Nem mondom, hogy újból sámánistának kéne lennünk avagy lovon kéne járni ismét, íjjal a tegezben, de érdemes megnézni a franciákat vagy a briteket, hogy nem kellett megtagadniuk gall vagy kelta eredetüket, kultúrájukat, s mégsem süppedtek vissza a oda. Ezen a képmutatáson kellene változtatni először,felnőttként kezelni a nemzetet, az őt alkotó embereket s visszatérne az erő és a tisztánlátás e nemzetbe. Ha már ebben hazugság van, ugyan hogy lenne bármi másban is igazság?
Olyan ez, mint a befogadott gyerek, aki úgy nő fel, hogy eltitkolják előle származását s nem érti, ő miért más mégis, mint a többiek, nem találja helyét. Mert a vér nem válik vízzé, ezerév alatt sem.

LumPool 2011.03.15. 14:01:54

Háborút Mátyás óta nem nyert a nemzet, csatát pedig 1848 óta. Nem is tudom mit várnak a magyarságtól. A csodák kora elmúlt.
A költsd el más pénzét és nyomd fel a másikat, ha neked nem jobb világát éljük.
Ebbe belefér minden bú és baj a török hódoltságtól kezdve, szabadságharcokig és nagy világ háborúkig.
JA és 40es évek színezéke ként, ha gond van, fogd rá azokra a nemzetekre, csoportokra, akik mindig is jobban összefogták saját népüket. Ezzel is példát mutatva annak a népnek, aki már csak a nagy ősök emlékéből él.
Nagyot mondás nemzete lettünk, nem baj ez, csak így nehéz verni a mellünket és kardot csörgetni közben, hogy milyen erősek vagyunk.

Junk1 2011.03.15. 14:05:04

Ha nem mondanák el minden nap, hogy a magyar a kollektív bűnös nemzet mindenért, főleg a holokausztért és ezért bűnhődnünk el, amíg világ a világ, és főleg ezt azok a politikusok mondják és mondatják a többi politikussal, akiket állítólag kiirtottak 1944-ben. Még törvényt is hoznak rá nevetségesen. Nos ilyenkor nincs minek örülni...

Túl sok zsidóval és cigánnyal terhelt már az ország ahhoz, hogy itt mosolyogni lehessen. Ezt elsz*rták végleg!

Gudea enszi · http://gyuloltellensegeink.blog.hu 2011.03.15. 14:06:52

@ladyshoe:
Előttünk loholó nemzeteket? Egyrészt a nemzetnek van saját nyelve, mert anélkül nem lehet több fontoskodó néprajzi csoportnál. Ennek fényében nem tudok 5-6 nemzetnél többet felsorolni Nyugat-Európában. Másrészt nem látom, miben loholnak előttünk. Mire gondolsz pontosan? A gátlástalan pénzharácsolásra, a pedofilpornóra, az ehetetlen rothasztott halra, vagy az egész napos sziesztázásból fakadó államcsődre?

ebedli 2011.03.15. 14:07:25

@odamondó: ...rájöttem, PÁPISTA PROVOKÁTOR VAGY!

Ilyen mocskos fantáziája is csak egy katolikusnak lehet!

Húsleves 2011.03.15. 14:07:40

@rosiegirl:
Aha, persze, az irígység, az nagyszerű ellenérv, ha valaki nem azt igyekszik beültetni a fejekbe, hogy a magyar egy depresszióra hajlamos nemzet, és kizárólag maga tehet a bajáról, nem az idegen országok által nyakára ültetett, hol kommunista, hol liberális politikusai.
Drága Rozikám, semmiféle irígység nincs bennem, mindössze arra igyekeztem ráirányítani a figyelmet, hogy hiányolom a legelemibb szintű ok-okozati összefüggést a témában. Ha a magyarok - ahogy te is írtad - fix munkahelyeket és fix árakat látnának, akkor nem nem lennének elégedetlenek, ezt abszolút jól látod. De ennek semmi köze az irígységhez. Svájcot nem én hoztam fel, hanem a posztoló, én csak a hasonlat csúsztatására hívtam fel a figyelmet.
És még egy apróság, amit kevesebben tudnak Svájcról a kelleténél: a rablott műkincseket is a világon egyedülálló "toleranciával" fogadják országhatáraikon belül. Ez csak úgy eszembe jutott.
De hogy tényleg elhidd, hogy nem irígylem őket: az összes svájci nő olyan ronda mint a bűn, úgyhogy semmi pénzért nem mennék oda.

2011.03.15. 14:08:52

@Junk1: Na ez az igazi magyar virtus. Ki a hibás, hogy szarban vagyunk? Hát nem mi az biztos, csak a másik a hülye ez a rohadt az, de MI, mi fantasztikusak lennénk, csak hát a sok gonosz direkt nem hagyja!
Minden más ország is terhelt mindenféle kisebbséggel (arab, afrikai feketék, magyarok, cigányok, zsidók, indiaiak, isten tudja még kik) és mégis haladnak előre. De biztos a világ összes disznója csak minket akar szánt szándékkal elnyomni, igaz?

odamondó 2011.03.15. 14:10:39

@ebedli: mi az hogy ne szóljak hozzád többé. Oda szólok ahova akarok. Ja és úgy szólok bele a magyarok dolgába, ahogy akarok. Amíg van jogom szavazni addig nemár te mond meg.

Nem vagyok semmiféle provokátor, te pörgeted magad valami 1milliós fordulaton, hogy mocskos katolikusok, miközben egy érved nincs, hogy miben is mocskosak.

agyamelhagyom 2011.03.15. 14:11:09

„Ha a lélek zavaros, akkor az értékelés, a gondolkodás, a döntések és a tettek is rosszak lesznek. Ezért a gazdaságon túl magunkat is meg kell újítanunk”, zárta beszédét a miniszterelnök." - index

És mennyire igaza van! :) Eddig szép példákat láttunk tőle.

nemecsek ernő áruló 2011.03.15. 14:15:43

@Húsleves: "az idegen országok által nyakára ültetett"
Ugye azt tudod, hogy az oroszok '45 óta haza akartak menni, csak a magyar vezetés (Rákosi és bandája) nem hagyták, mert féltek, hogy nem tudnák féken tartani a csalódott népet. Tudod, azok a fickók, akiknek nagy tömegekben tapsoltak az emberek, mert ha valaki nem tapsol, akkor biztos van egy besúgó, aki feldobja... Mert a magyar ilyen.

ebedli 2011.03.15. 14:18:16

@odamondó: a létezésed pont elég érv. Helyesírni tanulj meg. Pá, Pista.

Junk1 2011.03.15. 14:19:48

@rosiegirl: A médiatörvény volt a csali. Az összes Cohn bendita meg egyéb Cohnok azonnal ráugrottak. Ekkor látszódott meg igazán, hogy mennyi disznó is van a világban, de legalábbis az Európai parlamentben izraeli ügynök, segítő ember, vagy csak szimpla zsidó, kiknek szálka a magyar, mint utolsó csatlósa a náci Németországnak. Ha esetleg úgy érzed, hogy kátrányos helyzetű cigányok vidámságot okoznak, kérlek költözz a mesterségesen Maszop és Fidesz által felszaporított fajtái közé, aztán éljél ott pár évig. Szerintem nem fogsz mosolyogni egy percet sem a bűzgörények mellett. Főleg, hogy most még talán 6-10 gyerekük mellé megkapják +6-10 szavazati jogot is másodrendű állampolgárrá degradálva azokat, akiknek kiszolgáltatott helyzetük miatt tényleg nem lehetett gyerekük és valóban magyarok. (a cigány nem tartja magát gádzsónak a zsidó pedig nem tartja magát gójnak a mihez tartás végett)

2011.03.15. 14:20:32

@Húsleves: Jó akkor nem vagy irigy, de a magyar ettől még irigy. Ez nem azt jelenti, hogy minden egyes magyar irigy csak úgy általában a magyar irigy, és ezt lehet szépíteni de igaz sajna. És nem nagy irigységre kell gondolni, hogy pl irigy a svájciakra, hanem irigy a szomszédra, a másik városbelire, arra aki előbb vette észre az üres pénztárat a TESCO-ban mert a dög előbb jut haza mint én, miért nem vettem észre előbb, stb.
És a mély szomorúságot és elégedetlenséget a magyar ülteti a magyar fülébe, hát ez még elkeserítőbb, mint bármi más. Magyar vezetők tömik a fejünket, hogy nekünk így szar úgy szar ezért meg azért. Meg majd mi jól mindent helyre rakunk, de most tényleg nagyon gáz a helyzet, nagyon rossz, jaj de nagyon gáz minden, de majd mi egyszer talán megoldjuk, legyünk erősek, mert hát olyan nagyon drámai a helyzetünk...
Lehet hogy ezekkel a dumákkal lelkesíteni akarnak minket drága honatyáink, de sajnos nem úgy néz ki, hogy sikerülne, ettől mindenki csak elkeseredik, hogy basszus tényleg de szar nekünk...

odamondó 2011.03.15. 14:22:12

@ebedli:

Mindig imádtam az ilyen kommentelőket. Remélem azért otthon ülve rájöttél, hogy elfogytál.

Ez a helyesíráson lovaglás meg annyira unalmas már.

Húsleves 2011.03.15. 14:25:12

@Gerzsonka:
Ugye tudod, hogy Rákosi és bandája nem "a magyar", hanem magyarok egy szűk csoportja? És ugye nem akarod nekem (és másoknak) azt bemesélni, hogy ha az oroszok tényleg haza akartak volna menni, akkor Rákosi (vagy bárki más) meg tudta volna azt akadályozni? És nem azért tapsoltak neki, mert szerették, hanem azért, mert kötelező volt.
Attól, hogy te lenézed és utálod a magyarokat, ezek tények. De szerintem menj el egy jobbikos rendezvényre, és mondd el ott a sommás véleményedet, és meglátod, hogy mennyire nem igaz, hogy a magyarok nem tesznek semmit, csak busonganak.

2011.03.15. 14:30:33

@Junk1: Csali? Te biztos nekem akartál válaszolni? Milyen csali? Kinek minek? A média törvény miatt vagyunk ott ahol vagyunk? Minek költözzek én ide meg oda? Szerinted a franciák le akarnak költözni az arab negyedbe? Az amerikaiak bronxba meg harlembe? Ettől még tudnak gazdaságilag mozgolódni, fejlődni, kutatni, technológiákat kifejleszteni, ja és kenyeret venni is tudnak.
De itthon mindenki vállat von, hogy a sok zsidó úgyse hagyná, hogy bármit is csináljunk, hát ne csináljunk semmit, mert azok a szemetek majd jól keresztbe tesznek, mert akkora mocsok disznók. Nem pedig az a hozzáállás, hogy engem nem érdekelnek én akkor is boldogulni akarok a hétszázát és mindent megteszek, hogy nekem/nekünk jobb legyen, majd én megmutatom ezeknek. Nem inkább csak szépen szidjuk azokat akik "szerintünk" tehetnek mindenről. Azért "szerintünk" mert ezt igazából a média nyomja le a torkunkon, ha a tv nem mondaná, hogy a zsidók miatt van minden magától a paraszt bácsi aki életében nem látott még zsidó embert rá nem jönne, hogy a zsidók miatt nem esik az eső és miattuk árad a Tisza. Mellesleg dobálóztok itt a zsidó és Cohn meg mit tudom én milyen jelzőkkel, mikor azt sem tudjátok ki a zsidó és ki a "zsidó". A szerencsétlen zsidó a tesco pénztárában, vagy a cipőboltban, vagy az újságos bódéban nem hiszem, hogy bármit is elvesz tőled. Mert a többség bérért és fizetésért melózik ám, nem mind birtokol bankot, multit, mindent, sőt elég kevesen vannak, akiknek ennyire bejött az élet, de mégis mindet szidni verni kell igaz?

nemecsek ernő áruló 2011.03.15. 14:32:17

@Junk1: Mindig jót nevetek a magadfajta gyökereken, akik említik, hogy így a nyugati kohnok, meg zsidók, de Daniel-Cohn Benditnek egy büdös szavát nem tudnák felidézni, amikor leosztotta viktort; csak arra emlékeznek, hogy kiabált, "hát akkor biztos hazudott..." Pedig sajnos a kritika, amit megfogalmazott, jogos volt. Bár ne lett volna, nem itt tartanánk!

@Húsleves: Ahogy viktor és bandája sem a magyar, hanem a magyarok egy szűk csoportja.
"ha az oroszok tényleg haza akartak volna menni, akkor Rákosi (vagy bárki más) meg tudta volna azt akadályozni?"
Hát végülis '56-ban is Nyíregyházától fordultak vissza a tankok. Ez is tény!
"És nem azért tapsoltak neki, mert szerették, hanem azért, mert kötelező volt."
ÉS biztosan lett volna valaki a tömegben, aki őszinte kiszolgálója a rendszernek, és feldobta volna, ahogy írtam is. Egy besúgók nélküli világban a diktatúra nem működhet. És persze azért volt 800ezer MSZMP párt-tag, mert annyira utálták a helyzetet. Igen, álmodozz csak. Ugyanazoknak tapsoltok, és nyaljátok fényesre a valagát most is, aztán csodálkoztok, hogy jön valaki, akinek ebből kurvára elege van, és beleordítja a világba, hogy mekkora birka szar nép a magyar.
"jobbikos rendezvény"
Na ott aztán megmutatkozik az igaz magyar keresztényi szeretet. Ha csak a legkisebb ellenvéleményt mered megfogalmazni, a fehércigányok minimum szarrá vernek, vagy esetleg megkéselnek. Találkoztam már LÁNNYAL, akit azért rugdostak eszméletlenre, mert nem volt a mércének megfelelően eléggé magyar. Köszi, nem untam meg az életem!

Gudea enszi · http://gyuloltellensegeink.blog.hu 2011.03.15. 14:37:07

@Modor Tibi:
Próbáld ki, hogy másfeles tempón játszod le a Himnuszt! Néha lesz benne ugrás, meg furcsán fog kijönni az ütem, de ha ettől eltekintünk, megmarad a méltóságteljessége, és ezzel párhuzamosan újszerű erővel telik meg.

Újlaki 2011.03.15. 14:40:57

@Szocio Pata (kikvogymukblog): Hát, ahol egy nyilvánvaló elmebeteg műsort vezethet...

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2011.03.15. 14:46:04

Ez most egy jól irányzott szemen köpés akar lenni a tükör előtt?

Légy különb magadnál!

Dr.Lindenthal 2011.03.15. 14:48:53

Ha keverik a szart, történelmi zászlónk nyilasnak hazudva, trianon jogos volt, mégis mi a faszt vagy meglepődve? Van egy fajta ember aki minden nemzetben megkeveri a szart, pedig otthon kellene lenniük, van nekik is hazájuk és vannak ott is megoldandó ügyek.

Húsleves 2011.03.15. 14:49:28

@rosiegirl:
Annak, amit utóbb írtál, természetesen már teljesen más olvasata van. A lényeg, hogy nincsenek irígy, bűnöző stb. népek és egyéb kategóriák, hanem a magyarok viselkedésének ugyanúgy oka van, mint bármely más népének. És mivel a vezetők vannak legnagyobb befolyással a nép életkörülményeire, ezért az ő felelősségük az, ha a magyarokra ma bármit is mondani lehet. Azért nem tetszenek nekem az ilyen írások, mert úgy állítják be, mintha a magyaroknak a "vérében" lenne az elégedetlenség, és ez ellen nem lehetne tenni (felülről) semmit.

@Gerzsonka:
Igen, "Viktor és bandája" sem a magyar, hanem a magyarok egy szűk csoportja.

"Hát végülis '56-ban is Nyíregyházától fordultak vissza a tankok. Ez is tény!"
Teljesen mindegy hol vannak a tankok, egy nap alatt ideérnek. Hogy kívül voltak vagy belül, az kizárólag a nyugatnak címzett demonstrálok-engedek politika része volt. És 56-ban sem a magyarok hívták vissza őket, hanem magyarok szűk csoportja. Lényegtelen volt, hogy kik, csak "meg kellett szólítani" őket. Úgyhogy nem kell a púder, ezzel már tényleg égeted magad.

"ÉS biztosan lett volna valaki a tömegben, aki őszinte kiszolgálója a rendszernek, és feldobta volna, ahogy írtam is"
Besúgók mindenütt vannak. Ez nem is érv, egyszerűen nagy számok törvénye.

"Találkoztam már LÁNNYAL, akit azért rugdostak eszméletlenre, mert nem volt a mércének megfelelően eléggé magyar."
Én meg találkoztam valakivel, aki ott volt egy fradi meccsen, ahol a rendőrök terhes kismamát ütlegeltek. Aztán évek múlva fradi meccsen a rendőrök állítólag megint terhes kismamát ütlegeltek. Aztán harmadjára már csak nem hittem el. Úgyhogy az ilyen hatásos sztorikat hagyjuk ki az okfejtésből.

brooks was here 2011.03.15. 14:50:49

Zsidok? Ciganyok? Osszeeskuves?
Elso korben mindenki adozzon rendesen egy evig, aztan meglatjuk. Ne osszeeskuvesekrol pofazzunk mar, amikor a sajat orszagunkat basszuk minden nap. Szanalmas.

Cantona 007 2011.03.15. 14:53:24

@ebedli: Te egy komplett idióta vagy, úgy is mondhatnám, hogy egy "ránkromlott" abortuszmaradék.
Ennyi!

2011.03.15. 14:54:10

@brooks was here: Teljesen egyet értek. Ez a lényeg.

nemecsek ernő áruló 2011.03.15. 14:55:37

@Húsleves: Irigyellek a szemellenződért, de az még nem teszi semmisség a jobbikos fehércigányok bűneit. A vonaton végig vonuló nagymagyarországos dzsekiben minden fekete-ruhás rokkert Mezőtúr felé megverő cigányok természetesen nem léteznek.
A fradi meccseknél a lovasrendőrök is csak véletlenül vannak ott.
A KÖZVETLEN ismerősöm azért nem a láttam valahol egy embert, aki hallott egy állítólagos verésről bazzeg.
Jó lehet ilyen vak szerencsétlennek lenni, komolyan irigyellek érte.

Junk1 2011.03.15. 14:55:55

@rosiegirl: Talán Heller Ágens kérteik megkérdezni a magyar médiatörvényről. Ő azt mondta, hogy antiszemita támadás áldozata, és hogy a kormány őt azért üldözi, mert a Gyurcsány kormánynak tanácsokat adtak, hogyan készítsék ki a magyarokat idegileg és pszichésen a nullára. Ez sikerült is. Most nyilván attól tart, hogy amit ezért érdemel azt meg is kapja a magyaroktól Ezért rohant egészen az Európa parlamentig rettegni, meg magyarságot sározni. Nem szeretem a Fideszt és különösebben Heller Ágens sem érdekel, de amit itt levágott, abból kétségtelenül lejön mit is gondolnak rólunk a zsidók, és mit tesznek ellenünk.
Ami a parasztbácsit illeti tudja, mitől döglik. 1944-ben amikor a parsztbácsi családját kibombázták az angilába emigrált és bombázó pilótának jelentkezett zsidók, tudta mit kell tenni. Amikor lezuhant egy-egy liberator, mert a messeschmidtek leszedték, nem volt ideje a magyar katonaságnak kimenteni a pilótákat, mert a parasztbácsi tudta kik ülnek a roncsok között és vasvillával körbevették az égő roncsokat és élő ember nem szállt ki onnan. Legyilkolták, mint ahogy a magányos tanyákat is előszeretettel kibombázták a zsidók. Micsoda gyűlölet kellet, hogy Kaposvár környékére gyerekjátékba csomagolt robbanóeszközöket csomagoltak, hogy amikor a magyar kislányok elkezdtek vele játszani az a kezükben robbanjon fel, hogy örökre nyomorékká tegye őket, vagy megölje őket. Egyértelmű, hogy a zsidók által magyarok ellen szított agit prop most is működik, csak az európai parlamentben.

Húsleves 2011.03.15. 15:03:42

@Gerzsonka:
Ne haragudj, Gerzsonka, de nem vagy közvetlen ismerősöm, ezért nem tudom, miért hinnék el neked bármit, bárki másnál jobban.
A személyeskedéseidről annyit, hogy elhiszem, hogy te egy virtuális terminátor vagy, de azt már az előző írásoddal elmondtad, hogy amúgy egy beszari pöcs vagy. Az pedig, hogy "fehércigányokról" beszélsz, meg úgy általában ahogy a magyarokról beszélsz, mutatja, hogy magyargyűlölő vagy, ami pedig - legalábbis szerintem - semmivel sem különb dolog, mint a cigány- vagy zsidógyűlölet, vagy bármely más nemzet gyűlölete.

2011.03.15. 15:04:12

@Junk1: Nem is tudtam, hogy a második világháborúban a magyarok és a zsidók háborúztak egymással. Micsoda felemelő újdonságok. Én azt hittem országok háborúztak egymással, de hát be kell látnom tévedtem. A mocsok zsidók bombáztak minket és hidainkat halálra az állatok...
A szomorú, hogy te hiszed, amit mondasz.
Hihetetlen, hogy minden rosszért csak és kizárólag a "zsidók" felelősek. Nagyon fasza kis nép lehet, ha az egész tetves világot ők tartják rettegésben és elnyomásban. Fasza egy nép nem tudok mást mondani.
Hogy minden egyes bombát a zsidók csináltak, a többi jó életű ember ellen. A zsidók ültek a repülőkben, a tankokban, a lovakon, a tengeralattjárókban. Csak azt nem tudom, honnan a fenéből került elő az a rohadt sok zsidó a semmiből, mert ennyi a világon nincs, nemhogy a magyar emberek ellen csak a második világháborúban.
De továbbra se látom, hogy az országunk mitől lépne előrébb, hogy te ezt ennyire nagyon tudod? Ebből hol lesz nekünk fejlődés? Ebből hol lesz bennünk boldogság és remény? Ez hol segít minket bármiben is? A gyűlölet legyen jogos, jogtalan, kitalált, koholt akármilyen mikor fog minket kirugdosni a gödör aljáról ahol épp most csücsülünk? Mikor és hol? Túl kéne az vélt vagy valós (ki nem szarja le) összeesküvés elméleteken és kimászni a rohadt gödörből, nem pedig arra teóriákat kitalálni, hogy ki lökött minket bele.

Pikáli Sándor 2011.03.15. 15:04:16

2006ban bementem minden pártirodába, és mondtam az ott aktiválóskodó ingyen baleknak, mondaná már meg nekem, ha rájuk szavazok, lesz-e olyan fizetése egy magyar teszkópénztárosnak, mint az angol kollégának, mert hogy ugye, ez valami frencsájz szerű bolt, és csak a bérek közt van különbség, minden más tökegyforma.saládja szemeláttára, hogy a kis gennyes kölke lássa, mit tesznek velem
a legtürelmesebb bérhazudozó azt mondta, talán 2050re utolérjük a nyugatot.
szóval, azt találtam ki, hogy minden magyarországon ügyködő multi képviselőjét szépen lenyúzom a családja szeme láttára, hogy a kis gennyes kölke lássa, mit tesznek velem, a benszülött rabszolgával apuci, meg a haverjai, aztán, hogy ne keserítsem a kis szívét, tarkón lövöm a kis élősködő porontyot anyucival együtt.

Cantona 007 2011.03.15. 15:05:09

@Junk1: Ahogy Márai Sándor Írta "Nincs nekem semmi bajom a zsidókkal-csak a szemtelen és tisztességtelen emberekkel van bajom, akik közt feltűnően sok a zsidó"
Milyen igaz minden szava!!

NDT · http://nemdomi.blog.hu 2011.03.15. 15:05:46

Címlapon van az írás? Ollé, végre, úgyis összeesküvéselmélet- és hülyeség-hiányom volt. A kedves kommentelők pótolják.

lüke 2011.03.15. 15:06:35

ja
"Faszom ezekbe is."
jaj csak a ne buvalbaszó

szelephézag 2011.03.15. 15:10:40

No, itt Angliában mindenki mosolyog. Olyanok köszönnek nap mint nap az utcán, akiket nem is ismerek és ők sem engem. Nem dolgoznak keményebben, persze, hogy nem, de egészségebben gondolkodnak. Egyetlen arcon sem látni a "mit akarsz elvenni tőlem?!"-gyanút, amikor beszélgetni kezdesz velük (jó, pár itteni magyarnál azért ez "elővigyázatosságból" megvan, de ők a legjobb helyen vannak, hogy kinőjék), az alapvető bizalom szintje olyan magas, amit elképzelni sem lehet odahaza.

Nem is tudom, ugyan mit "ünnepel" most egy egész nép március 15. kapcsán... egyáltalán tisztában vannak-e vele, mi történt akkor, kikkel, miért, hogyan. Vagy hogy milyen alapon emlegeti fel ma bárki (vagy ha úgy jobban tetszik: milyen alapon veszi bárki a szájára) azokat a neveket vagy törekvéseket. Csúnyán magunkba kellene nézni először, és ha valami moccan, esetleg lenne is esélye lehántani a mindenkori politikai "elit" ideológiáját az "ünnepekről". Segítene tényleg szabaddá válni...

Ha Kossuthék ezt most látnák, bánatukban tajtrészegre innák magukat valami krimóban az Isten háta mögött... A Pilvax se arról lenne híres, amiről.

naresh 2011.03.15. 15:13:50

@Junk1: Én nem szeretek a múlton rágódni, de a történelemből tanulni kötelező (lenne). Hazánk kis ország, történelmünk elég zivataros. Főleg a török világ megtizedelt bennünket. Magyarságról így nehéz beszélni. Egész országrészek néptelenedtek el, majd telepítettek be más népeket. Ez tény. Sok cigány is él itt. Zsidó is valamennyi. Az sem vitatható, hogy a zsidóságot nagy vérveszteség érte, méltatlan körülmények között. Hogy ezt nehéz feldolgozni, érthető. De nem ez a lényeg. Van egy helyzet, amelyet meg kellene oldani. Ehhez pedig összefogás, empátia és szívós munka szükséges. Mivel jelenleg mi vagyunk a többség, rajtunk múlik elsősorban, hogy példát mutassunk és baráti jobbot nyújtsunk. Sajnos az idő nem nekünk dolgozik, az elfecsérelt évtizedek nem pótolhatók. Ameddig előítéleteinken nem leszünk úrrá, reménytelenül romlanak esélyeink.
UI. A szomszédainkkal hasonló a helyzet. Ha ellenük politizálunk, csak rontjuk a határon kívül rekedt testvéreink helyzetét. Soha nem nézünk szembe a valósággal, hanem álmokat kergetünk. És merengünk azon, hogy...régi dicsőségünk, hol késel az ...

Csimpii 2011.03.15. 15:14:04

úgy látom címlap van... :D amúgy fasza posz.

nemecsek ernő áruló 2011.03.15. 15:14:20

@Húsleves: Már hogyne. Hiszen az átlag-magyar olyan, mint a fidesz, meg a jobbik... hazudik, gyűlölködik nap, nap után, aki nem ért vele egyet, annak jobb esetben nem hisz - rosszabb esetben szarrá veri, megkéseli.
Sajnos túl sok nagydarab, igazi keresztényi szeretettől duzzadó nagymagyarországos dzsekiben flangáló "foci-drukkert" láttam már ahhoz, hogy tudjam tolerálni ezeket a seggfej szarháziakat. Hogy gyáva vagyok? Lehet. Ha az élet szeretete a más véleménnyel, és gondolkozásra való készséggel gyávaságot jelent, akkor bizony egy gyáva beszari pöcs vagyok. Ha attól nem vagyok magyar, hogy nem rohanok bele egy viperába, csak hogy megmutassam, mennyire igazam van... Te már csak tudod.

A magyarokat meg te azonosítod ezzel a néppel, én csak igazat adhatok neked, hiszen te jobban tudod, közülük való vagy.

Minden országban vannak bunkó idióta seggfej parasztok, csak a többi országban inkább szégyellik őket, nem követendő példaként állítják. Azok ott huligánok, bűnöző szarháziak - itt hazafiak. Aki meg tisztességesen dolgozik, küzködik, félre tesz, takarékoskodik, és megtesz mindent, hogy ne az államnak kelljen tartania a markát, az biztos zsidó. Persze ezért 25 évet rohadt az iskolapadban, évekig kuporgat, és nem játékgépezi el. Most komolyan... ezt a népet szeressem? Mire fel? Miért?

Idet 2011.03.15. 15:17:55

Egy embernek elveri a jég a szőlejét. Csak áll, nézi, mi történt, aztán kiránt egy szőlőkarót, és nekiesik a maradéknak: lássuk, Uramisten, mire megyünk ketten!
Magyar anekdota.

WelcomeTheBabylon 2011.03.15. 15:20:00

@brooks was here: Nincs mit hozzá fűzni! Ott a pont!

Húsleves 2011.03.15. 15:22:14

@Gerzsonka:
Nem vagy beszari pöcs. Kizárólag azért írtam ezt a hatásvadász választ, hogy észre vedd magad és elejét vegyük a személyeskedésnek. Mert a "szemellenzős", meg a "te szerencsétlen", nem érv. Lenyelni - ó micsoda ember vagyok én - nem szeretem az ilyen jelzőket, ha viszont hasonlókat válaszoltam volna, akkor egy idő múlva már csak ezek alkották volna a "beszélgetést".

Bloodscalp 2011.03.15. 15:32:00

@Hintz ezredes: aha, szóval egy barátod mesélte..ismerjük az ilyet:)))

naresh 2011.03.15. 15:33:49

@Pikáli Sándor: Én meg elővettem a statisztikai adatokat és megnéztem, mennyi pl. Ausztriában az egy főre eső GDP. Aztán elhallgattam.
1998-ban Orbán Viktor többek között azzal nyert, hogy 7%-os GDP növekedést vizionált (azért használom e szót, mert a növekedés alapvetően nem tőle függ). Az indoka egyébként az volt, hogy szeretné megérni, hogy elérjük az akkori EU átlagot (25-30 év múlva). Magamban azt gondoltam, ha ilyen egyszerű a dolog, álmodjunk 20%-os növekedést, az még nagyapónak is elfogadható...

Húsleves 2011.03.15. 15:35:46

@Gerzsonka:
Nem azonosítom a Jobbikot sem a magyar néppel. Sok dologban igazuk van, de gyakran teszik ők is pont azt, mint ami közted meg köztem a vita alapja, hogy egyes emberekből kiindulva ítélnek el egy egész népet, vagy népcsoportot. Az, ahogy te most úgy általában beszélsz, ugyanúgy rossz válasz a problémákra, mint amit ők tesznek.

Disznó Úr 2011.03.15. 15:37:53

@Gerzsonka: "...az átlag-magyar olyan, mint a fidesz, meg a jobbik... hazudik, gyűlölködik nap, nap után, aki nem ért vele egyet, annak jobb esetben nem hisz - rosszabb esetben szarrá veri, megkéseli."

Jónapot kívánok! Ez nem gyűlöletbeszéd egész véletlenül? Nem általánosítás? Csak megkérdeztem. Értem én hogy nem az. A büdösmagyarokat (akik késelnek??) nem illeti védelem. Ez így van jól. Nekünk csak rossz tulajdonságaink vannak. Mintha egy SZDSZ gyűlésen lennénk. Ja, és ezúton kérek elnézést mindenért.

Bloodscalp 2011.03.15. 15:42:58

@Junk1: te hol olvasol ilyen meséket?:)

Dachstein 2011.03.15. 15:47:38

De komolyan veszik egyesek ezt a blogot! :D:D

Szkenner Üzemeltető Szerver a.k.a. SZÜSZ 2011.03.15. 15:48:05

Véleményem szerint ez a sok komment kitűnően mutatja a hazai közállapotokat...
Menjenek csak késhegyig a viták, miközben az ellenség a markát dörzsölgeti, és nagyokosan bólogat az "Oszd meg és uralkodj" mondásra...

Jamesboci 2011.03.15. 15:50:51

Modoros: uriember nem ad ilyen cimet.....

thwarter 2011.03.15. 15:54:20

Hintz ezredes 2011.03.15. 09:05:14 :
Szabadkai ismerosod oreg, vagy popa-e, hogy ennyire tudja mi a dorges?

2011.03.15. 15:54:52

@Gerzsonka: Egész pontosan melyik génre gondolsz? Módomban áll a humán genom adatbázisban megnézni. :)

Amúgy szerintem is dögöljön meg a szomszéd tehene abban az esetben, ha az én füvemen hízott kövére. Egyéb esetben éljen boldogan!

Húsleves 2011.03.15. 15:54:54

"2010 előtt elszoktunk attól, hogy ezer ember ünneplje már a zászlófelvonást is március 15-én reggel a Kossuth téren. Most viszont az emberek megtapsolták az állami méltóságokat, a katonákat, és egyáltalán, kimentek, ráadásul nem fütyülni és gyalázkodni. Az MSZP idején ez kicsit máshogy volt."
index.hu/belfold/2011/03/15/a_nemzeti_egyuttmukudes_kiment_az_utcara/

naresh 2011.03.15. 15:54:59

@Gerzsonka: @Wembley: Én Máraival nem vitázom, de kicsit árnyaltabbnak látom a helyzetet. Ha kilépek az utcára, feltűnően gyakran találkozom agresszív emberekkel, a zebrákat már nem is említve. Ha széjjelnézek, mindenütt szemét, kosz. A kórházban protekció és/vagy hálapénz nélkül nem rúghat senki labdába. Ha az építési osztályokon van dolgod, csak borítékkal kezdj hozzá. Vagy tényleg rengeteg a zsidó, vagy nem igaz az elmélet. Ez éppen olyan kérdés, mint általában a bűnözés. Az én szememben csak bűnös van, jelző nélkül. Ha eléteszik jelzőként a pártállást vagy az etnikumot, vallást, stb., akkor garantált a hamisság. Akkor a cél nem a bűnösök felelősségre vonása és méltó büntetése, hanem egészen más. Az ilyen technikák nem a közösség érdekeit szolgálják. Sőt. Elterelik a figyelmet és hátráltatják az emberek tanulási folyamatait.

persicsbalint 2011.03.15. 16:00:03

Csirke72, hol vagy? Itt a helyed!

gorcsev54 2011.03.15. 16:18:50

Bezzeg most aztán minden másképp lesz!Most aztán megmondta a nagy vezér.Most aztán sikeresek leszünk.Megvédtük "Magyarországot megvédtük a magyarokat" Hát engem ugyan semmitől sem védett meg,ha csak nem attól ,hogy javuljon a helyzetem. De attól sikerült ahogy az elődjének is.De most boldog vagyok van Nemzeti együttműködés, van Alkotmány ,nincs magánnyugdíj (nyugdíj se lesz)van Apeh helyett Nav, van Terrorelhárítás, nem lesz mentő,van csökkenő állam adósság van 83 % éves hiány, lesz vármegye meg a bánatom tudja még mi nem lesz. Hatalmas munkanélküli segély de lesz 1 mill. állás( igaz január február -97 ezer de senkit ne aggasszon.Van napsütés márc.15.én (másképp süt a nap)-aztán holnap újra mindenki megy a munkahelyére egypáran megint ki lesznek rúgva, van CHF 210 Ft ért van Eu. elnökség csak a kutyát sem érdekli az Eu-ban.Szóval minden nagyon szép, de magyarok vagyunk és harcolunk, nekünk senki ne mondja meg mi a jó.Mi tudjuk.

kyanzes (törölt) 2011.03.15. 16:21:22

Magyarország: magyar nyelvet beszélő emberek közössége. Kb. ennyiben merül ki a történet.

naresh 2011.03.15. 16:23:22

@Húsleves: Valóban másként folytak az ünnepek. Ez nagyon jó. De csak magunknak azért bevallhatjuk, hogy az okokat ismerjük, ha nem is beszélünk róla.
Apropó. Ma ismét hallottam Perjés Klára egyik műsorában,mint evidenciát, hogy Gyurcsány hazugsággal nyert 2006-ban. Ez biztosan igaz, de mi volt a konkrét hazugsága? Biztosan valami olyan, amelyhez hasonlót még senki sem tett ebben a században. Amellett még elmebeteg is szegény, a mai miniszterelnökünk szerint, bár eszerint nagyon félreismerhette, mert a rendszerváltozás táján még a legtehetségesebb ellenfélnek tartotta, ha jól emlékszem. De, ugye nem illik a múltat firtatni...

soproni1 2011.03.15. 16:28:27

@gorcsev54:

Amikor ez a buzi azt mondta, nem hagyjuk, hogy Brüsszel irányítson, nem mondta neki meg a szövegírója, hogy Ő a soros elnök ?

gyilkos fűegér 2011.03.15. 16:30:10

@Robiman: "akkor elmenekült 200 ezer magyar - hazánk színe-java"

Meg a Horthy-rendszer alatt anno a másik fele, a komcsik alatt a maradék, maradt a resztli.

Snexi 2011.03.15. 16:41:20

igazából az ilyen és ehhez hasonló postok miatt van ez a felfogás a köztudatban amit leírsz.nem tudom miért,nagyon vevők vagyunk arra,hogy ami itt van az eredendően szar,nyugaton meg a kerítés is kolbászból van ugye.a másik számomra érthetetlen a dolog az a folytonos nyugathoz méricskélés.nem nyugaton vagyunk basszameg,még jó hogy nem élünk olyan szintet mint ők.azt meg hajlamosak vagyunk elfeledni,hogy tőlünk keletebbre meg még szarabbul élnek

Hintz ezredes 2011.03.15. 16:52:49

@Bloodscalp: Nem barátom, szomszédom. Mit gondolsz, miért költözött onnan ide, Budára? :)

naresh 2011.03.15. 16:53:44

@Junk1: "Ő azt mondta, hogy antiszemita támadás áldozata, és hogy a kormány őt azért üldözi, mert a Gyurcsány kormánynak tanácsokat adtak, hogyan készítsék ki a magyarokat idegileg és pszichésen a nullára." Heller Ágnesről állítod ezt. Ha ez igaz, akkor
1. Ágnes asszony bevallotta, hogy Gyurcsánynak tanácsokat adott, a magyarok kikészítésére.
2. Gyurcsány tanácsokat kért a magyarok idegileg és pszichésen való kikészítésére.
Van egy másik lehetőség is: kicsit primitívre sikerült a szöveg. Ugyanis olyan hüje kormány aligha volt eddig az emberiség törtélnetében, amelyik szándékosan a saját bukásán dolgozott volna. Olyan természetesen volt, amelyik alkalmatlan volt. Ez nem is ritkaság. Olyan is volt, amelyik nem mindenkinek twetrszett. Ez sem ritkaság. Olyan is volt, amelynek nagy volt a támogatottsága. Olyan is volt,amelyik ezt elvesztete.Ez sem ritkaság. Remélem, nálunk gyönyörű eredmények születnek e kormány alatt. Ha nem, akkor pedig megy minden a maga útján..

2011.03.15. 16:58:50

Jaj Istenem, hova jöttem?

soproni1 2011.03.15. 17:00:39

@naresh:

Nekem azt mesélje el valaki, hogy minden nép , akit anyázott Viktor meg a szavazói sikeresebb, mint Mi !

Nem kellene hagyni, hogy Brüsszel irányítson ? Azt már tudjuk, hogy milyen, ha mi magyarok irányítunk.
Egyszer, próbából nem lehetne ?

milliárdos 2011.03.15. 17:00:46

Nekem az a tapasztalatom, hogy mindez nem magyar találmány. Ilyen nézeteket most és régebben is kizárólag szoci ismerőseim hangoztattak, ők valóban ilyenek, e szerint A CIKKÍRÓ IS AZ!! Logikus!

Romboljuk le a modern világot... (törölt) · http://www.youtube.com/watch?v=9vq63q45qfk 2011.03.15. 17:05:11

Összevesztetek bazmeg? Gyerekek ne hülyéskedjetek már, igyatok inkább egy kicsit.

Húsleves 2011.03.15. 17:09:49

@naresh:
Elmebetegnek nevezni a politikai ellenfelet, olcsó, demagóg húzás, maradjunk annyiban, hogy nem is jött be, inkább visszájára fordult. Maga a baloldal szolgáltatta itt az okot a bukására. Nem is keveset, hanem akkora kritikus tömeget, hogy az emberek többsége látni sem akarja őket többet a politika színpadán.

nemecsek ernő áruló 2011.03.15. 17:11:57

@Húsleves: Nekem a valós néppel _EGYÉNENKÉNT_ nincs bajom, nagyon jó barátaim vannak, akikkel magánemberként, amíg a politika szóba nem kerül, addig nagyon jól elsörözgetünk, de ha politizálni kezdenek, akkor borzalmas hülyeségeket pofáznak össze-vissza, és egyetlen saját gondolatuk sincs. Amit a Mester mond, meg a gazdaságiszabadságharciemefellen, meg az EU ellen, meg a cigányok ellen, meg a zsidók ellen....

Én vagyok az egyetlen, akit zavar, hogy mindig csak azt hangoztatja mindenki pártállástól függetlenül ebben a nagy magyar politikai pusztaságban, hogy mi ELLEN kell küzdeni, és soha nem azt, hogy MIÉRT?

És akkor kimegyek az utcára, a biciklis lesodor a Margit híd járdáján, mert nem tiltja semmi, hogy biciklizzen, a 72 pontos betűmérettel mindössze csak megkérték rá, hogy tolja át a hídon a biciklit, viszont ha az Árpád híd északi oldalán sétálok, nagyon neki áll feljebb, hogy ezbicikliútbazdmeghúzzálinnen (kb így).

Ez a rohadt nép nagyon úgy tűnik, hogy képtelen építkezni, az egész történelme ezt bizonyítja, csak rombolni tud, semmi mást, és ez engem borzalmas módon zavar! Ha építkezés is volt, azt is idegen hatalom alatt tettük.

Az ünnepek másként folyásáról meg: persze, nincs ott a folyamatos hiszti minden nap a demokratikus módon megválasztott kormány irányába, hogy választásicsalás, skandallum, Budaházy is börtönben van, így Gyurcsányt sem akar/tud ölni. Várható volt. Mindeközben sokkal pofátlanabb, és nyíltabb kirablása folyik a népnek, ami ellen egy kurva szót nem szólnak, csak tapsolnak, örömködnek, boldogok. Tisztára mint '89 előtt. Mondjuk ha az alkotmányozási lázat nézem, akkor '49-et is említhetném, de... áhh inkább hagyjuk. Ezért fogom a feleségemmel elhagyni az országot, a szívem szakad meg, de ha menni akarok még valaha az életben valamire, akkor nem maradhatok. Ebbe a világba gyereket nem szülünk! Még boszniában, és szerbiában is kedvesebb emberekkel találkoztam átlagban, pedig velük aztán kibaszott a sors rendesen!

@Olbrin Joachim: A horváthádám génre a gazdagrétről. ;)

@Disznó Úr: Olvasd el újra, még egyszer, hátha megérted.

Netuddki. 2011.03.15. 17:15:24

Gondolom ezt még Darth Viktor beszéde előtt írtad. Hát, nem tévedtél nagyot...
A kis kétszínű, előttünk játssza az eszét aztán Brüsszelben meg kinyalja a seggüket..

Zorita 2011.03.15. 17:20:48

@persicsbalint: cshiirke... te kis telhetetlen, nem elég ez a mai színes paletta? :)

2011.03.15. 17:22:20

@kovi1970: Az a baj, hogy nem nyalja... de nem is kéne, de amit művelt azt se kéne. Oké itthon működik, hogy lehülyézi a népet szépen és a magyarok bólogatnak hozzá, de amikor az Eu parlamentet hülyézte le azok nem bólogattak, hanem megsértődtek a gazok. És ezért mindenki ott berágott Viktorra. Ezért nem hívják sehova, ezért van tele a tökük vele, mert tiszteletlen volt az ottani emberekkel, de ő maga elvárta a tiszteletet a hajbókolást az Eu-tól. Nem kapta meg, hát most hisztizik, hogy nekünk az Eu ne ugasson, majd ő megmondja mi a frankó. Szegény már nincs magánál. Elment az esze. Fogalma sincs mit művel. Ő már nem azzal törődik, hogy megtömje a zsebét, hogy nekünk jobb legyen, ő már nincs köztünk szellemileg. Azt hiszi, hogy a világ hülye és mindenkit át tud verni, ha meg nem sikerül nyifog mint egy sértődött óvodás. Szomorú. És ha valamit nagyon elcsesz lásd IMF történet, akkor elhiteti az országgal, hogy ez kész terv volt és ő győzött, mert az IMF számunkra nincs többé. Pedig az IMF számára MI nem vagyunk többé. És majd mikor Brüsszelből megjön a levél, hogy kedves Magyarország te többé nem vagy EU tagállam, majd akkor is az lesz a címlapokon, hogy IGEN MEGCSINÁLTUK végre nem függünk a mocsadék EU-tól. És akkor lesz vége Magyarországnak, mert mi a büdös életben nem tudtunk magunkba működni. Lehet most leugatni engem, de a magyarok létük során 90% mindig valaki alá tartoztak, nem is ismerjük a függetlenséget igazán, nem tudjuk mankó nélkül, hogy kell működni, és ha elhajigálunk minden mankót akkor pofára fogunk esni és nem lesz aki felsegítsen minket.

nemecsek ernő áruló 2011.03.15. 17:22:57

@Junk1: Vicces, hogy Heller Ágnest említed, miközben felteszem, csak a Magyar Nemzetes, Magyar Hirlapos, kuruc.info-s (félre)fordítást olvastad az EU-parlamentes beszédéből. Mondjuk az tény, hogy pongyolán fogalmazott, de ez igazi bátorság, és magyar virtus nekimenni egy 82 éves nőnek, és rúgni, amíg a földön nem fetreng. Nincs is több hozzáfűzni valóm.

E220 (törölt) 2011.03.15. 18:05:44

az ilyen kis hulyegyerekek miatt mint a posztiro van meg mindig elterjedve ez a hulye felfogas, hogy a magyar igy szar meg ugy szar. meg egyebkent is a magyar szar ahogy van.
Menj el ukrajnaba, meg ormenyorszagba pl. ott sem fogsz vigyorgo, szoke holland karavanosokkal talakozni az utcan, mert rohadtul meg kell kuzdeniuk a napi megelhetesert. De tudod mit zsenikem: lehet peldat mutatni, hogy hogyan is kell ezt mashogy csinalni, gyerunk mutasd meg milyen legyen a nemzet, hogy eljunk. Hajra-hajra!

Gratulalok zsurpubi, te az a fajta vagy akit ha kulfodon vagyok es kiderul, hogy azert koltozott ki mert a magyarok ilyenek meg olyanok, egybol szembe kopom (ha mar o maga nem kopi pofan magat).

Feltetelezem hallgatsz Belga-t, had idezzek toluk (inkabb mint Gy. Ferkotol...)
Ha nem tetszik, el lehet menni.

nemecsek ernő áruló 2011.03.15. 18:15:01

@E220: "Ha nem tetszik, el lehet menni."
Ez az igazi ocsmány gusztustalan undorító igaz magyar hozzáállás. Mindenre ez a végső megoldás. Aztán ha valaki megfogadja ezt a tanácsot, akkor az meg hazaáruló mocsok állat, hogy nem szenved itt a többivel.

És az érv, hogy Ukrajnában szar, ezért itt is legyen szar, hülyegyerek? Ez az igazi nemzeti összetartás, és együttműködés? Akinek más a véleménye, mint neked, az húzzon a picsába? Még csomagolni is segítesz? Volt egy ember, aki nyíltan így gondolkodott. Ha tanultál volna valaha történelmet, te is tudnád, te szerencsétlen: Rákosi Mátyásnak hívták!

Normális ember abból a szarból nem kér mégegyszer, te, meg a magadfajta droidok meg hangosan éljeneztek hozzá!

persicsbalint 2011.03.15. 18:27:35

@E220: Te sem érted, miről szól ez a blog.

naresh 2011.03.15. 18:37:06

@Húsleves: Én soha nem voltam semmilyen párt tagja, feltehetően nem is leszek. Éveket töltöttem az USÁ-ban, sokfelé jártam a világban. Szeretem érteni a világban zajló folyamatokat és ezeket meg tudom magyarázni magamnak összeesküvés elméletek nélkül is. Azt látom, hogy mi nem szeretünk szembenézni a valósággal, egyik oldal sem. Kis ország, nem túl gazdag, de a nagyságról álmodzunk. Ha valaki ezt ígéri, lelkesedünkj. Ha azt állítja, hogy rosszabbul élünk, mint négy éve, azt sem utasítjuk vissza. Ha valaki tizenharmadik havi nyugdíjjat ad, annak sem firtatjuk a forrását. Ha valaki azt állítja, hogy a miniszterelnökünk előszobájából indul a válság, elhisszük. A példák vég nélkül folytathatók, legalább 300 évre visszamenőleg, ha hiszünk Széchenyinek.
Ha nem, akkor szídjuk a zsidókat, liberálisokat, cigányokat, komcsikat, a jobboldalt,az amcsikat, ízlés szerint. Aztán csodálkozunk, hogy még a lehetőségeink szerint is gyengék vagyunk és egyre nagyobb pácba kerülünk. Végül szeretnék egy új bűnbakot előrevetíteni. A kisszámú, nyilván tehetséges zsidónak nagyszámú, szintén ügyes versenytársa lehet: a kínaiak...

2011.03.15. 18:40:20

Most csak 1 hétig voltam otthon, és ilyenkor nehéz a átállás, meg sem próbálom.

Szóval még ilyenkor rajtam van a kötelező vigyor, a viszontlátás mellé szép napot is kívánok, és még meglepődöm amikor arra, hogy jó napot, hogy van? képes és megmodja, hogy jaj, rosszul , szaggat a derakam, a lányomék válnak.

Igaz, most azért formában voltam, mert az észak-németektől jöttem, és azok is pont olyan búval baszott népség mint a magyarok, még véletlenül sem mosolyognának soha, és csak azért nem éreztem magam otthon náluk, mert oda viszont a gemütlich Ober-Franken-ból mentem, ahol viszont mindenki mindig happy.

Búval baszottak vagyunk, e felől semmi kétség, atributuma ez a magyarnak, mint a gulás-meg a tchikos, nem lehet ez ellen mit tenni.

Na meg hogy nálunk mindenki mindig mindenhol politizál. De nehogy azt higgyétek, hogy ez valami új, áh dehogy. Mikszáth: Eladó birtok című opuszát ajánlanám olvasmányként, hát az öreg ott aztán ki kelt magából, akár még a Modorosra is ki lehetne posztolni, olyan tökételesen írja le a kisvárosi "foltelforradalmárt", na meg persze, az állam bácsi kötelező lehúzását.

Tehát ha 100 év alatt nem változott itt semmi, akkor újabb 100 év alatt sem fog, vagy legalább is nem túl sokat.

Jobb, ha ezt elfogadjuk, és a hátrányból előnyt csinálhatnák, mondjuk utakat hirdethetnénk? jöjjön hozzánk, néze meg e dughagymafalvai sirató kórust, esteleg Tiborc- születik című panaszkodó versenyt lehetne hirdetnMost csak 1 hétig voltam otthon, és ilyenkor nehéz a átállás, meg sem próbálom.

Szóval még ilyenkor rajtam van a kötelező vigyor, a viszontlátás mellé szép napot is kívánok, és még meglepődöm amikor arra, hogy jó napot, hogy van? képes és megmodja, hogy jaj, rosszul , szaggat a derakam, a lányomék válnak.

Igaz, most azért formában voltam, mert az észak-németektől jöttem, és azok is pont olyan búval baszott népség mint a magyarok, még véletlenül sem mosolyognának soha, és csak azért nem éreztem magam otthon náluk, mert oda viszont a gemütlich Ober-Franken-ból mentem, ahol viszont mindenki mindig happy.

Búval baszottak vagyunk, e felől semmi kétség, atributuma ez a magyarnak, mint a gulás-meg a tchikos, nem lehet ez ellen mit tenni.

Na meg hogy nálunk mindenki mindig mindenhol politizál. De nehogy azt higgyétek, hogy ez valami új, áh dehogy. Mikszáth: Eladó birtok című opuszát ajánlanám olvasmányként, hát az öreg ott aztán ki kelt magából, akár még a Modorosra is ki lehetne posztolni, olyan tökételesen írja le a kisvárosi "foltelforradalmárt", na meg persze, az állam bácsi kötelező lehúzását.

Tehát ha 100 év alatt nem változott itt semmi, akkor újabb 100 év alatt sem fog, vagy legalább is nem túl sokat.

Jobb, ha ezt elfogadjuk, és a hátrányból előnyt csinálhatnák, mondjuk utakat hirdethetnénk? jöjjön hozzánk, néze meg e dughagymafalvai sirató kórust, esteleg Tiborc- születik című panaszkodó versenyt lehetne hirdetni

Junk1 2011.03.15. 18:51:13

@naresh: Egy Moriarty (Heller) és egy őrült Caligula szövetkezik egy 56-os megtorláshoz hasonlóra. Mert szüleiknek is bejött, nekik miért ne jött volna be, a zsidóktól a pénzbeli és médiatámogatás (normális médiatörvény hijján) megvolt (lásd TV2, RTL klub csupa médiazsidó). Gyurcsány nem véletlenül záratta be az OPNI-t félt, hogy odazárják. Néha az őrült is tudhatja, hogy vele nincs minden rendben.
De ez már történelem. Gyurcsány maga is bevallotta, (ez egy elmebetegtől nagy dolog), hogy a miniszterelnöki feladat túlnőtt rajta, azaz egy őrült nem képes sokáig normálist játszani.

Engem csak az zavar, hogy a Fidesz tiszteletből már-már lassan istenként tiszteli és Gyurcsány-korszaknak nevezi a zsidók által szervezett gyurcsányi ámokfutást. Pedig lényegét tekintve a zsidók is észrevették, hogy mindössze egy elmebeteg ember, aki rájuk is lassan veszélyt jelent.

#szájbergyerek# 2011.03.15. 18:56:27

Ez a menjünk tüntetni szöveg már lejárt lemez.
Találjatok ki valami újat!
Ha egy külföldi tudná, hogy itt az átlagbér kb. 500 EUR, akkor az ő arcáról is lefagyna a mosoly.
Nagyon unalmas ez a mosolyogjunk már többet a szegény ide tévedő külföldire is.
Amíg azt próbálják elhitetni velünk, hogy minden más népnél alávalóbbak vagyunk nem fog semmi változni.

nemecsek ernő áruló 2011.03.15. 19:00:49

@Junk1: "Gyurcsány nem véletlenül záratta be az OPNI-t"
Azt speciel a szcientológusok járták ki, a béna kacsa szociknak meg nem volt elég erejük, hogy fellépjenek ellenük, mert már rég diszkreditálták őket orbánék. Volt is kitüntetés a magyarországi orgok között.

2011.03.15. 19:08:50

@Junk1: Te nem vagy magadnál? Mit zsidózol itt orrba-szájba? A mondataid tele vannak paranoiával és ettől függetlenül még érthetetlenek is. Mit zsidózol a szó értelmét se tudod. Azt se tudok kik a zsidók, neked mindenki az? Mindenki aki a hatalom közelében van? Mindenki aki nem te vagy? Hát segítek nem ez a zsidó szó és a zsidóság jelentése. Nem ez az. Köze nincs hozzá. Neked fogalmad sincs miket beszélsz. Lehet hogy Gyurcsánynak elment az esze (szerintem nem de lényegtelen, tegyük fel, hogy DE) attól még viktor nem lesz kevésbé őrült és te neked sem lesz igazad.
Elegem van a zsidózásból, komcsizásból, jobbozásból, balozásból, liberálisozásból, mindenből! Sokan tehetnek róla, hogy az ország ott van ahol és tudod kik ezek MI VAGYUNK, MI A MAGYAROK TEHETÜNK RÓLA! Mert mindig mindent lenyeltünk és nyelünk most is! Mindig csak mutogatunk erre arra, hogy ő tehet róla, de nem ő tehet róla, MI tehetünk róla, hogy hagytuk, hogy engedtük. Mi vagyunk a hibásak és mi is voltunk és amíg nem hagyjuk abba az ujjal mutogatást addig mi is leszünk. Ha valóban a zsidók találtak ki mindent, akkor mi miért hittük el? Miért nem állt fel a magyar nemzet, hogy ez baromság. Most miért nem áll fel? Höbörgünk, esetleg dobálunk némi utcakövet, feldöntünk pár civil kocsit (hogy örültek a tulajok) és utána örömködünk, ha egy másik hülye jön szédíteni minket, és kezdődhet megint az ujjal mutogatás, hogy a komcsik miatt van minden, ezért szar nekünk.
Lépjünk már ezeken a baromságokon túl, könnyű Katát táncba vinni, ha ő is akarja! Minden ami velünk megesett, ami miatt szar nekünk, arra mi mindig bólogattunk, hát mit vagyunk meglepődve, hogy átvertek minket?
Tessék gondolkodni és nem a demagóg baromságokat szajkózni ami a beszélő dobozból jön!

NA YA! 2011.03.15. 19:10:49

Draga magyar tetvereim, ne szomorkodjatok, en mar erzem, hogy elobb utobb csak visszacsatoljuk Trianont!:)

Húsleves 2011.03.15. 19:39:24

@naresh:
Azért tegyünk különbséget: a liberálisokat én is szoktam szidni. Azon persze lehetne vitatkozni, hogy ki mit ért liberalizmus alatt, a többség sajnos azt, amit itt liberalizmus címen műveltek. Maguk a liberálisok igyekeznek valamiért az őket ért vádakat a zsidók elleni támadásnak beállítani, ez ellen egyet lehet tenni: mindig következetesen visszautasítani ezt az összemosást. A zsidók is gyarapították ezt az országot (nem is kicsit), rengeteg zsidó közéleti személy van (színészek, művészek, újságírók, tudósok stb.), akiket nagyon kedvelek. Zsidókat szidni teljesen más dolog mint olyan közösséget, amely valamilyen szellemiséget testesít meg. És még itt is hozzáteszem, hogy valójában a szellemiséggel van a bajom, és nem feltétlenül a csoport tagjaival. Sajnos tényleg úgy érzem, hogy nem összeesküvés-elmélet az, hogy Magyarországon a liberális oldal valóságos "holokauszt-ipart" hozott létre, és az ártatlan cigányok, zsidók mögé bújnak, rájuk irányítják a figyelmet, és sulykolják a fejekbe, hogy "nektek a zsidókkal és a cigányokkal van bajotok", rasszisták vagytok. Nem mintha nem tudnám, hogy tényleg vannak igazi rasszisták is. De már ott kilóg a lóláb, hogy kik azok, akik azt állítják, hogy ők küzdenek az etnikai előítéletek ellen, hogy folyton lefasisztázzák a magyarokat - úgy általában. A magyar baloldal már olyan mélyre süllyedt, hoyg el sem tudom képzelni, hogy ezek valaha is visszakapaszkodnak. Legfeljebb azt, hogy létrejön egy valóban megújult baloldal (az LMP sem az).

naresh 2011.03.15. 19:41:52

@Junk1:Az 56-os megtorlás kicsit zavaró hasonlat.
Nekem nem fekszik a zsidózás sem. Én szeretem a versenyt, a sportszerűséget. Ha az ellenfél jobb, akkor igyekszem elismerni. Szakmámon belül sohasem győzőtt le zsidó, fordítva, segítségemre gyakran szorult egy-egy zsidó kollégám, persze nem-zsidó is.
A FIDESZ-t is másként látom. Jelenleg egyszemélyes szerevezetnek tűnik. Az a személy pedig gyűlölte és gyűlöli egyetlen ellenfelét, minden eszközzel el akarja pusztítani. Félelme eredendő. Annakidején láttam az arckifejezését, amikor, kb. húsz éve a legtehetségesebb szociként említette Gyurcsányt.
Heller Ágnessel pedig az a hiba, hogy valamikor a hetvenes évek első felében Kádárék csendben kiengedték az országból. Természetesen ezt lehet úgy is értelmezni, hogy Kádár nem szerette a zsidókat, sőt úgy is, hogy kémkedni küldte nyugatra. Azért az sem kizárt, hogy kellemetlen volt a jelenléte.
A Caligula hasonlat is erős egy kicsit. A minap olvastam valahol Horthy egy beszédét, amelyben kijelentette, ha zavargások történnének, a tömegbe fog lövetni (nem gumival). Ha jobboldali lesz a mozgolódás, akkor fájdalommal, ha baloldali, akkor örömmel...Nálunk inkább a tanácstalanság volt a jellemző, amely a tapasztalatlansággal némileg magyarázható.

A Tyne folyó déli partja 2011.03.15. 19:47:31

@rosiegirl: "2-3 havonta hazalátogatással és Balatoni nyaralással is."
hogyne. a szabadságod, meg a pénzed meg nyilván végtelen. az utazás se vesz semmi időt igénybe, hogyne. tán nem kéne hülyeségeket írni.

Junk1 2011.03.15. 19:49:41

@rosiegirl: igazad van. Nem nagy élvezet erről beszélni. Az a lényeg, hogy ha tényleg ismerni akarod a cikk által felvetett probléma lényegét, akkor ismerni kell hátteret is. Sokszor ebszélünk magyarok széthúzásáról, aztán kiderül, hogy a széthúzó magyar valójában magyarul beszélő zsidó és magyarul beszélő cigány, és sok kárvallott az előbbi kettővel terhelt magyar.

2011.03.15. 19:53:50

@Animacs (a Tyne folyó déli partja): Ezt nem értem, mire érted, hogy érted?

Junk1: veled én többet nem beszélek, és igenis hülyeségeket beszélsz és ne zsidózzál amíg nem tudod kik a zsidók és kik azok akiket te szidsz! Zsidóéknál sem kolbászból van a kerítés, vannak gazdagok és vannak rohadt szegények is köztük, pont mint a magyarok, vagy bármely más nép tagjai között. De kész veled én nem kommunikálok többet, mert undorít a stílusod és elszomorít az ostobaságod!

Mitya Ivanov 2011.03.15. 19:54:04

@Gerzsonka: ez a néni, aki egyszer szegény, majdnem szenilis öregnéni, máskor pedig elismert filozófus, aszerint, hogy éppen melyik jezőre van szükség, nagyon is tudja mit beszél.

Húsleves 2011.03.15. 19:54:43

@naresh:
És ha olvastad (hallottad) azt, ahogy Szanyi ráharapott a rasszista csalira, és hogyan reagálta le, az is azt támasztja alá amit mondtam.
bombahir.hu/hirek/szanyi-tibort-konnyu-megszivatni-telefonbetyarkodas-hangfelvetelekkel
Lehet persze mondani, hogy ez egy bunkó vicc volt, de a napnál világosabb, hogy az egész ügy Szanyit kizárólag abból a szempontból érdekelte, hogy politikai hasznot kovácsoljon belőle. Segíteni akart? Ja persze. Jószándékú ember sohasem biztatna egy kisebb közösséget arra, hogy emberkedni kezdjen egy nagyobbal.

torró 2011.03.15. 19:56:44

Igen,sajnos ilyenek lettünk,lassan már senki nem tudja mi lenne jó nekünk.Jelenleg a bábeli zűrzavar állapotában vagyunk.Igen, az ország egy része visszasírja a baloldalt míg a másik része a háta közepére sem kívánja.Persze mindenkit egy picit meg lehet érteni.Csak ebből a káoszból a baloldal nem tudott kivergődni,így most a jobboldalnak kellene megpróbálni.de meg kellene érteni most mindenkinek hogy nincs más választási lehetőség, mert ha nem vergődik helyre az ország ,később a baloldal sem tud helyre vergődni.Ha normális állapotok jöhetnének össze ,úgy mint a gazdaság stabilitása,ebből következik a jövedelmek emelkedése, akkor kicsit a kedélyek lecsillapodnának és más pártoknak is nagyobb lehetősége nyílna a ténykedésére.De ha marad a zűrzavar mindenki veszít.Most a kedélyek szítása árt a más pártoknak is!
Szeretném elmondani,mivel nekem vannak zsidó ismerőseim, elmondják ők is hogy bizony nekik is rossz az a helyzet amit a nem hívő zsidók tesznek a világban és így egybe mossák velük.De mondja el ezt egy amerikai.Aki akarja megnézi aki nem hát nem.De elég elgondolkodtató.
www.youtube.com/watch?v=igp92833VLc&feature=related

A Tyne folyó déli partja 2011.03.15. 19:58:07

@rosiegirl: de, képzeld, van olyan hogy honvágy. már fáj a butaságod.@odamondó: pont ezt akartam mondani, az, hogy valaki járt egy-két hetet, hónapot X. országban, baromira nem mérvadó. létbizonytalanság bizony van, itt is. főleg most.

bőrmók 2011.03.15. 19:59:31

Ki kéne használni a bennünk rejlő évezredes tehetséget, hiszen majdnem minden nagy találmányt a magyarok találtak föl. A tévétől az űrhajóig. Csak - amilyen szerencsétlenek vagyunk - lenyúlja a Nyugat ezeket, így történhetett például az, hogy senki nem emlékszik már rá Nyugaton, hogy az alsóneműt a magyarok találták fel.
De valahogy felül kellene kerekedni ezeken a sérelmeken, és megmutatni magunkat a világnak - felmutatni egy olyan Magyarországot, mely ma is tudósok, művészek öt- és tízezreit adja a világnak. Nem szabad adni nemzeti büszkeségünkből, még akkor sem, ha a nehézségek árán akadályokba ütközünk. Még akkor sem, ha a világ, amelyben élünk tele van veszélyekkel, melyek kis hazánkat is fenyegetik.
Nem. Fel kéne már mutatni egy arcot a világnak. Vegyük például a bort. A magyar bor a legjobb a világon, csak sírva akarjuk eladni. Ezt így nem lehet.
Így persze, hogy megelőz minket kínai és japán egyaránt. Így persze, hogy megelőz minket Szlovákia. Mosolyogni kéne már úgy önnönmagunkra, mint a másikra. Mosolyogni, mert a mosoly nem drága.
Lakótelepen élek. Van egy szomszédom. Soha nem mosolygunk egymásra. Miért? Mert ki-ki el van foglalva saját önsajnálatával, gondjával, bajával. Mert nem tudja, mit hoz a holnap. Beszállunk a liftbe, s ez az ember nem mer a szemembe nézni! Mert azon fő a feje, hogy talán maholnap ki-ki már nem tud mit enni. Azon, hogy ki tudja. Azon, hogy mosolyogni kéne, és nem tud. Mert benne van a múlt s jövő.
Köszönöm ezt a március 15.-tödikét nektek, hogy mindehhez ihletet adott!

nemecsek ernő áruló 2011.03.15. 20:00:10

@Mitya Ivanov: Tudja, ezt nem vitatom. A gond csak az, hogy nem azt mondta, amit a hős jobboldali sajtó interpretált, de mindegy is, ezen kár vitatkozni. Attól még a felé irányuló reakciók igazi megnyilvánulásai a VALÓDI keresztényi hazafi magyarkodásnak ("az anyádat kellett volna főbelőni", "keresztre feszítelek te kurva", és a többi igazi szeretetről tanúskodó megnyilvánulás, amit az orbán bulla is említ.)

Egyébként leszarom, Heller Ágnes kicsoda, és mit mond, mert ha a jobbikos fehércigányoknak ennyire felcseszte az agyát, akkor bizony valami igazságba beletrafálhatott. Ezek csak az igaz szavakra vannak kiakadva, őszöd óta tudjuk! ;)

altoid · http://altoid.inda.hu/ 2011.03.15. 20:02:25

Maga a poszt csak a szokásos Tibi-féle parasztvakítás, de a kommentek odabasznak! Rég láttam ennyi vak parasztot egy rakáson! :))

gabex36 2011.03.15. 20:02:36

Egy kis idézet ebből a moslékból:
"Áhh, kellett nekünk ez a nagy nemzeti ébredés... jobban jártunk volna, ha minket is elcsatolnak Trianonnal..."

Ebből azonnal lehet tudni hogy ballibsi oldalról fúj a szél, mivel nekik a Magyar Nemzet mocskolása a zsigereikben van.

Az hogy pesszimista sokszor szomorú emberek vagyunk aláírom (kaptunk is rá okot jócskán) de hiszek benne hogy vissza találunk igazi önmagunkhoz, egészséges önbecsülésünkhöz és lerázzuk magunkról a komcsi-libsi vérszívókat.

Mitya Ivanov 2011.03.15. 20:05:51

@Gerzsonka: nem kell magyarázkodnod, ez itt nem északórea

nagybela2 2011.03.15. 20:06:06

sopánkodni legalább tudunk :) Neme?

2011.03.15. 20:06:21

@Animacs (a Tyne folyó déli partja): Persze, hogy van de ha kinn van egy jó állásod, családod, lakásod, akkor erről mind lemondasz és hazajössz a tescoba borsókonzervet pakolni?
És az unokatestvérem nem X hónapot töltött ott, hanem már X évet és még többet ott fog tölteni, mert ő ott találta meg a férjével a számítását, de attól még lehet honvágya neki is de nem fog mindent ész nélkül elhajítani. Csak azzal magyarázni, hogy valaki külföldről hazaköltözik mert jaj de hiányzott neki a magyar föld akkor is csúsztatás. Lehet hogy hiányzott is sőt elég valószínű, de amíg kint minden oké, úgy értem van meló, van lakás van biztonság nem hiszem hogy fel fog állni és hazacuccol és kezd el itt állást keresni legalább feleannyiért.
Amennyire idejük, pénzük engedik hazaLÁTOGATNAK, de utána mennek vissza, mert nekik ott van az életük, ott van a munkájuk, ott van a házuk.
Sose mondtam, hogy nem hiányzik az elköltözött magyaroknak az otthonuk (bár biztos ilyen is van, mármint akinek nem), de attól még CSAK honvágyból nem fognak hazajönni, ha ott nekik sikerült esetleg egy biztos munkahelyet megcsípni és letelepedni.
Hol mondtam én, hogy nincs honvágy, nekem meg akkor tudod mi fáj a szövegértésed vagyis annak a hiánya!

torró 2011.03.15. 20:07:01

Elnézést, de érdekes hogy a youtub ennél a résznél ,legalábbis nálam nem működik.Hát, van ilyen!

bőrmók 2011.03.15. 20:09:38

Az itt a szerencsétlenség-bajság, hogy a nyugat el akarja hitetni velünk hogy senkik vagyunk. Tudatossan.
Egyszer a török, másszor a labanc.
Harmadszor Az európai Únió?

Tanultunk az évezredekből.

Kinek a tót, kinek a papné.

A Tyne folyó déli partja 2011.03.15. 20:11:21

@rosiegirl: jaj, persze. tudsz még ekkora közhelyeket?
hogyne, pont a magyar irigy, stb. bezzeg mások nem. persze, persze. @Junk1: jézus, te se vagy komplett.@szelephézag: ja, tökre mosolyog nálunk is mindenki, elvégre csak arról van szó mindennap, hogy meddig van meg a munkahelyünk. tök vidám a hangulat. ne terjessz már hülyeségeket.

nemecsek ernő áruló 2011.03.15. 20:17:37

@Takony_fősámán: "lenyúlja a Nyugat ezeket"
Nézd meg a magyar kutatás-fejlesztéssel, és szerzői jogokkal kapcsolatos szabályozást állami pénzek, és a kutatás viszonylatában, és nem lesz több kérdésed, tudni fogod, hogy miért! A lényeg: itthon nem éri meg állami pénzből kutatni, Nagy Britanniában, és az USÁ-ban viszont igen.

@Mitya Ivanov: Magyarázkodik a halál, csak véleményt mondtam.

@gabex36: Bizonyára nem tanultál, vagy csak valami elcseszett történelem tanárod lehetett - de az is lehet, hogy azokon az órákon épp cigizni jártál a fiú wc-be. A lényeg: Trianon azért történt, mert mi nagy magyarkodásunkban elnyomtunk mindenkit, tarkónbasztuk a nemzetiségeket, ha a saját nyelvüket akarták használni, megadóztattuk a kereskedelmi útvonalakat, és úgy en bloc olyanok voltunk, mint most Viktor. Mikor ilyen előzményekkel rárontottunk Szerbiára, és indukáltunk egy világháborút, majd még a saját szövetségeseinket is megtámadtuk, Európának tele lett velünk a fasza, és megkérdezte a nemzetiségeket: akarjátok, hogy legyen nagymagyarország? Erre ők azt mondták: akarja a tököm, legyen román terület az, ahol többségében románok élnek. És lőn... A magyar azóta se tud felocsúdni ebből, csak siratja az elvesztett dicsőséget, meg "amikor három tenger..." de abból a három tengerből jó, ha egyet fel tud sorolni atlasz nélkül. Szép, szép! De persze a nemzet vesztét csakis a komcsik okozhatták. Álmodozz csak!

2011.03.15. 20:17:52

@Animacs (a Tyne folyó déli partja): Te most jöttél szavakat kikapkodni kommentekből és dobálózni vele. Nem mondtam, hogy CSAK a magyar irigy, de igenis PONT a magyar irigy, ha úgy tetszik, baromi irigy. Nem mondtam, hogy bezzeg a világ összes másik nemzete mennyire nem irigy, csak annyit mondtam a magyar nép irigy és pont, ennyit nem többet, és ezt te sem cáfolod meg, csak bejelented, hogy mások is azok, bizony mások is azok és attól a magyar már nem irigy, nem gáz, hogy csak a másé kell csak a másé jobb az enyém meg szar, hogy dögölne meg az ő tehene is? És az igazság, nem közhely.
Légyszíves de ne adj a számba olyan mondatot, amit sose mondtam. Bárki elolvashatja, hogy nem állítom, hogy csak a magyar irigy, szóval nekem ne pattog itt észt osztva, mikor nem tudsz szövegérteni.
De légy kedves és még csinálj kicsit hülyét magadból, válogass még félmondatokat a kommentjeimből és tegyél hozzá egy másik fél mondatot, amit sose írtam le, mert nem gondolom, hogy úgy lenne, akkor én írok megint egy válasz kommentet, amibe leírom, hogy elnéztél valamit erre te megint belenyúlsz egy tök más kommentembe és így tovább egész este oké?

szellőláb 2011.03.15. 20:21:34

@altoid: Hát baszki, jó hogy jöttél, mert már azt hittem, rossz helyen járok. Itt még ilyet nem láttam. Lehet, hogy begyűrűzött forradalom, és elfoglalták a modorost (is)?

A Tyne folyó déli partja 2011.03.15. 20:21:45

@rosiegirl: ki az, aki ezt írta?
" A hazajönnek rész nem a honvágy miatt van, mert azt ki lehet elégíteni"
de igen, képzeld, vannak, akik bizony honvágy miatt mennek haza. mint pl. egy barátom. és én is mennék.

bőrmók 2011.03.15. 20:24:34

Emberek, legalább március 15-én ne essünk egymásnak. Legalább most ne.

2011.03.15. 20:28:36

@Animacs (a Tyne folyó déli partja): Szóval a barátodnak volt munkája, lakása, esetleg családja és fogta magát és hazacuccolt a létbizonytalanságba? Nem lehet, hogy kapott egy jobb álláslehetőséget, ami esetleg kinn nem is volt (nem ismerem a barátod nem tudhatom)? Most te is kinn élsz és jönnél haza úgy hogy ott van munkád stb amit felsoroltam? És nem jössz? Csak jönnél?
Már megbocsáss de ha innen kimegyek, akkor talán azért teszem ugye, mert itt nincs munkám vagy van de nagyon keveset keresek bármelyik nap kirúghatnak és szerencsét próbálok kinn (esetleg kapok kinn állás lehetőséget). Kimegyek, minden oké, van jól fizető állásom, jól élek, van fedél a fejem felett, és ekkor kattan egyet az agyam és hazajövök minden indok nélkül? Nem én nem költöznék ezen esetbe haza, de ha kinn kirúgnának, vagy nem is kapnék semmilyen munkát, ha elfogy a pénzem, igen hazajönnék, mert itt amíg nem állok talpra ott a családom, hogy segítsen (mondjuk hazaköltözöm anyuhoz-apuhoz).
Persze nem hirdetném, hogy milyen jól pofára estem kinn, inkább mondanám, hogy jaj annyira honvágyam volt, nem bírtam, inkább hazajöttem.
Ez olyan kicsiben, mintha valami kis faluban élő emberke kap pesten melót felköltözik de annyira hiányzik neki a faluja, hogy inkább lesz munkanélküli de hazaköltözik. Ez nem épp életrevaló gondolkodás, de persze, ha a faluban van munka és ráadásul honvágya is van elcserélheti a pesti életét a falusira, de a létbiztonság megmarad.

Bloodscalp 2011.03.15. 20:29:09

@Hintz ezredes: nem tudom:) miért költözött?:) egyszer jobban berúgott mint kellett volna?:)

A Tyne folyó déli partja 2011.03.15. 20:32:50

@rosiegirl: " A hazajönnek rész nem a honvágy miatt van, mert azt ki lehet elégíteni"

na, erről beszélek, hogy hülyeségeket beszélsz. azzal, hogy hazalátogatsz néha NINCS kielégítve.(a többi meg nem tudom, hova tűnt,válaszoltam másoknak is, egy csomószor nem engedte át, aztán meg elment, de nem látom.

naresh 2011.03.15. 20:33:28

@Húsleves: És folytatom: meg egy valóban megújult jobboldal. Azt is megmondom, miért. Mert az MSZP-nek kisebb kunkort kellett végrehajtania, mint a többieknek. A 80-as évek utolsó 2/3-ában a pártban fokozatosan teret vesztettek az ortodox bolsevikok, ezt mindenki érezte a bel- és külpolitikában is. Ez természetesen alapvetően összefüggött a szovjet birodalom gyengülésével, de ez a tényeken nem változtat. A reformer lényegében irányváltás nélkül lehetett szocialista, a szónak a nyugati, pozitív értelmében (a társadalom szegényebb részének a képviselője). A jobboldalra viszont olyanok kerültek, akik nem feltétlenül ellenállók voltak. Csurka például Kossuth díjat kapott annak idején, Antall is vezető beosztásban volt, Orbán, pártitkár papával terhelten nyugati egyetemen tanult ösztöndíjjal (azután libsi lett, a csuhásokat csúfolta, végül megtért), stb. Innen nagyobb irányváltás jobbra tartani, jobban kell bizonygatni. Csak az a kérdés, ki a hitelesebb? Ezen érdemes elgondolkodni, ha véleményt alkotunk.
A filozófiával kapcsolatban is óvatosabbnak érdemes lenni. Az izmusok egy adott történelmi kor szülöttei, a való világra adott válaszreakciók. Közben azonban változik a világ és a buta (dogmákhoz ragaszkodó) ember (ha liberális, ha konzervatív) nem érti, hogy miért veszt állandóan.
Természetesen vannak időtálló emberi értékek. Ha valaki szándékosan nem árt a többieknek, ha tiszteletben tartja mások magánéletét, véleményét, ha segíti a gyengébbeket, akkor minden ideológiától, vallástól függetlenül tisztességes. De ezeknek semmi köze a politikához. Az is tény, amelyhez alkalmazkodnunk kell, hogy az életterünk szűkül, a demográfiai robbanás és a technológiai fejlődés következtében. E folyamat az orrunk előtt zajlik. A világ kisebb lett, könnyebb zavarni a másik embert.

gabex36 2011.03.15. 20:34:41

@Gerzsonka: Rosszindulatú kommented csak az általam leírtakat támassza alá.
Nem kívánok belemenni felesleges, értelmetlen vitába.

nemecsek ernő áruló 2011.03.15. 20:35:43

@gabex36: Tényeket nem cáfolsz, de a helyesírás sem megy. Jobb is, ha nem megyünk bele! ;)

2011.03.15. 20:40:17

@Animacs (a Tyne folyó déli partja): Oké most van az, hogy végképp fogalmam sincs miről beszélsz. Hazalátogatnak-ról vagy hazaköltöznek-ről beszélsz, mert én már tényleg nem értek semmit, amit írsz. Azt állítod az emberek azért költöznek haza mert CSAK honvágyuk volt, nincs semmi más indok? (nem degradálom le a honvágyat, de most komolyan, minden megvolt nekik, de inkább hazajöttek az esetleges semmibe és kezdték itt újra az egészet?)
Sajnálom de nem tudom és nem fogom elhinni (ettől még kivétel erősítheti a szabályt, de inkább hiszem, hogy az emberek hazudnak, mert nehéz beismerni a vereséget, oké?)
Továbbá a NÉHA nincs kielégítve nem cáfolja az állításom, mert NÉHA és nem átlagban, szóval erről azt hiszem ennyit.

matyesz007 2011.03.15. 20:41:59

Mi ez? búvalbaszott nemzet, jobban jártunk volna, ha minket is elcsatolnak Trianonnal...
+ a számban szereplő szövegelés.
Aki magyarnak érzi magát egyszerűen ilyeneket nem ír le.
Az, hogy elvégzett az úr egy bölcsésziskolát nem azt jelenti, hogy bármit kimondhat, bármikor, mert most már művelt és bátor és felvilágosult és persze liberális.
Erre én akkor azt mondom, hogy a kurva anyját az úrnak, jobb lett volna ha abortálják. Persze csak azért mert múvelt és bátor és liberális vagyok.

A Tyne folyó déli partja 2011.03.15. 20:44:11

@rosiegirl: volt munkája, volt barátnője. aki ott volt vele. albérletben lakott (lakása Magyarországon van). és igen, nagyon is honvágya volt, és igen, otthagyta. mi olyan hihetetlen benne?
nem volt állásajánlata, amire visszament volna.

igen, kint vagyok, jönni azért jöttem, mert a sok állásra való jelentkezésből erre a munkára vettek fel, ami itt volt. (magyarul, eszem ágában se volt külföldre jönni, általánosságban kerestem munkát, mert csak alkalmik voltak. ha nem ez az állásinterjú jön össze, akkor nem jövök.)

igen, kattanhat az agyad, lehet iszonyat honvágyad. mi ebben a hihetetlen?
biztos, jól fizető munka? tudod, mire szoktak kijönni általában az emberek? leginkább hotelbe, takarítónak, mosogatónak, kemény minimálbérért, esetleg 6 font bruttó órabérért. a tesóm tudna mesélni, mennyire becsületesek. már a legelsőnél át akarták őket verni, azóta már vagy négy helyen szintén.

biztos munka, most? az én munkahelyemen most küldtek minden egyes alkalmazottnak egy levelet, hogy nem akar-e önként elmenni. mert csökkenteni kell a költségeket. erre jelentkeztek 1100-an. most volt egy értekezlet, ahol elhangzott, hogy nemsokára valószínűleg még több embert el kell bocsátania, átszervezések vannak, totál bizonytalanság. ez neked a rózsaszín felhő, kolbászból való kerítés? meg mosolygás, mikor senki nem tudja, mi lesz? két közvetlen kollégám most jött vissza nemrég táppénzről, idegösszeomlást kaptak a bizonytalanság miatt. ja, tökre mosolyog, meg elégedett mindenki. ja, masírozás is lesz 26-án, tüntetés, akarom mondani, a költségcsökkentések ellen. nyilván, mert mindenkinek olyan jó, tök jó a közhangulat.

bőrmók 2011.03.15. 20:46:16

@matyesz007: Fú, ezt kurvajól megfogalmaztad, Mátyás. Liberális bölcsészhallgató. Csak erről lehet szó.

V69 2011.03.15. 20:50:07

Bszki, Tibi, ezzel a poszttal rendesen fölkavartad a szart. Jó másfél év óta először fordul elő, hogy nem tudom végigolvasni a kommenteket.

naresh 2011.03.15. 20:52:06

@Takony_fősámán: Az is lehet, hogy a nyugat kevesebbet foglalkozik velünk, mint gondoljuk. Kis ország vagyunk, gyenge gazdasággal (ahogy mondani szokták, nem mi fingjuk a passzát-szelet), emellett külker nélkül nem lenne se elég gázunk, se olajunk, hogy a többit ne soroljam. Ez a helyzet nem most alakult ki, mint tudjuk. Elég sok hazánkfia vándorolt ki az Újvilágba 45, sőt Trianon előtt is. Feltehetően a többség nem kalandvágyból.
Ezt nekünk magunktól is tudni kellene. Ha erősebbek lettünk volna, akkor sem a török, sem a labanc, sem a muszka nem győzött volna le.Ha pedig az összes háborút elbuktuk, akkor legalább annyit tanuljunk a múltból, hogy ne ugráljunk. Kormányunk egyébként nem is ugrál, csak itthon csinál úgy, mintha...
Az EU tagság nem kötelező, ezt se feledjük. Ha pedig önérzeteskedni akarunk, ne fogadjuk el az EU-s adományokat (pályázatokat), mert az mások (főleg a németek) adójából származik, nem égi manna.

matyesz007 2011.03.15. 20:52:31

@Takony_fősámán: nem tudom, nem ismerem személyesen az urat.

A Tyne folyó déli partja 2011.03.15. 20:53:50

@rosiegirl: mindkettőről, attól függ, melyikre válaszolok, de olyan hülye a blogmotor, hogy tíz percek múlnak el, mire sikerül egyet elküldenem...
hazaköltözés simán lehet honvágy miatt (lásd a barátomat(és valószínűleg én is amiatt fogok, hiába van lakásom itt), amit (a honvágyat) a hazaköltözés baromira nem elégít ki. nekem azóta van erős honvágyam, hogy otthon voltam.

2011.03.15. 20:54:02

@Animacs (a Tyne folyó déli partja): "Lakása Magyarországon van" - tehát nem a SEMMIBE jön haza, gondolom ha kinn lenne lakása itthon meg nem akkor nem feltétlenül így lenne, persze igen azt is el lehetne adni tény.
Te pedig nem önszántadból mentél ki, hanem mert nem volt más lehetőséged itthon csak az a bizonyos meló, és azóta is bánod, amint lesz itthon valami majd jössz haza. Csak erre vársz.
De ez nem szimpla honvágy, hogy hiányzik a szülőfölded, hanem eleve utáltál kimenni, utálsz kinn lenni, csak kényszerből vagy kinn és nem tetszik.
De akinek tetszik kinn annak is lehet honvágya, de csak ezért nem fog eljönni onnan, ahol épp van, mert ő nem bánja, hogy kiment, tudod? Igen ilyen is van.
Te sem csak honvágyból jössz haza, hanem eleve utálsz ott lenni, kényszerből vagy ott, nem is akartál menni.

szellőláb 2011.03.15. 20:55:22

@V69: Én is húzok a retkesbe...

brekkk 2011.03.15. 21:00:43

küldjük a szlávoknak az egész újlipót várost...basszanak el mindent ott...

altoid · http://altoid.inda.hu/ 2011.03.15. 21:03:31

@Takony_fősámán: Jól tolod! :)

@szellőláb: Azt hiszem, holnapig ki is vonom magam a forgalomból...

@Frengi: Na EZ komment! Bár nem világos, miért mindent kétszer mond kétszer mond... :)

nemecsek ernő áruló 2011.03.15. 21:06:10

@Animacs (a Tyne folyó déli partja): "nem volt állásajánlata, amire visszament volna"
Tehát kirúgták, és esélye sem volt új melót találni.

Haverom kint volt a németeknél; kihasználták, és rongy emberként bántak vele, haza kullogott, hogy németország nem jött be, szar hely. Egy hónapig dolgozott itthon, és teljesen belenyugodott, hogy nem fog kimenni, nem naj, úgyis honvágya volt, blabla... Aztán kapott egy ajánlatot, és kiment ausztriába, és már ott is marad - ott megbecsülik a magyar "emigránsokat" te barátodnak is tudom javasolni, sokkal jobban fog járni, mint itthon bármikor is.

Ha valaki nem is akart igazából kimenni, akkor hazavágyik, és HAZA FOG JÖNNI. A honvágy egyes egyedül az itthon maradt családtagok miatt lehet, de ausztria nincs olyan messze, onnan könnyen haza lehet járni még az Alpok-aljából is. Hol itt a kérdés?

naresh 2011.03.15. 21:15:16

@matyesz007: Én inkább cáfolnám a leírtakat, ha tudnám. Sajnos a tények makacs dolgok. A könyvespolcomon van egy "Teljes földrajzi atlasz", a Magyar Földrajzi Intézet kiadásában, 1904-ben jelent meg.A 64. lapon Magyarország néprajzi térképe található. Ajánlom tanulmányozásra. Ha még kiegészítésül az ember elolvassa Bethlen István 1912-ben az erdélyi földkérdésről írt tanulmányát, akkor nem kell különösebb tárgyilagosság, hogy megállapítsa: egy vesztes háborúval a nyakunkban mire számíthattunk. Ez számunkra mindentől függetlenül tragikus, de az utódállamokat is meg lehet érteni. Ha ma is tótnak, nyustyunak nevezzük őket, sőt egyszer még be is vonultunk az ősi földre,ahol a legtöbb helyen már régen 20% alatt van a lélekszámunk, akkor milyen választ várhatunk? Ha egyoldalú lépésekkel operálunk, az csak kétes értékű belpolitikai sikert hozhat. A külhoni magyaroknak pedig csak kárt. Családomat alapjaiban érintette e kérdés, ezért véleményem elég merev: még egy ismétlést tragikusnak tartanék. Ha pedig nincs ilyen szándék, akkor miért nem így közelítjük a kérdést, a határok nélküli Európa lehetőségeit kihasználva.

Szergej55 2011.03.15. 21:18:37

Aki esetleg a liberálisokat szidnám, elmondom neki, milyen irányzat képviselője is egy liberális. Nos, a liberalizmus az a rendszer, amely az emberek józan gondolkodására, belátására épül (magyarul az, amit az értelmes ember akarna), ezenkívül szabadelvű, el tudja fogadni a másikat. Azt hiszem, a nagyja magyar nem ilyen.

cso zsi 2011.03.15. 21:26:53

@Szergej55: "Nos, a liberalizmus az a rendszer, amely az emberek józan gondolkodására, belátására épül"
Ennek ellenére, igen sok eszement vallja magát liberálisnak, pozícióban is. Meg lehet nézni az elmúlt 20 évet. Oktatásban, nemzetiségi kérdésben.

naresh 2011.03.15. 21:30:35

A honvágy kérdés magánügy. Más véleményét illik tiszteletben tartani. Én éveket töltöttem a tengeren túl, családi körben. Életem legszebb időszaka volt. Itthon is jól érzem magam, amíg családi körben vagyok, de a hazai állapotok (szervezetlenség, szemét, környeztet nem becsüljük, sógor-komaság, korrupció, agresszivitás, jogsértés szinte sportból)nem tagadom, hogy zavarnak - nem kicsit, nagyon. Nálunk nem a teljesítmény a mérce, hanem minden más. Ez azu egész köuzszféránkra jellemző. Hungarikumnak számít, hogy nálunk szinte törvényszerű, hogy a főnök ngyengébb, mint a beosztott. Erre még ideológiát is találunk: neki elég, ha jól választja ki a munkatársait.
Senki ne hallgasson rám, csak magamban zsörtölődöm.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2011.03.15. 21:40:03

nem kéne nyomatni ezt az izraelitát itt

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2011.03.15. 21:41:30

nem olvasom el a posztot, sem a kommenteket, de olyan 90%-osan enélkül is tudom, miért nem teszem. Remélem, ezt sem olvassa senki.

velorex-vezető 2011.03.15. 21:43:45

@Gerzsonka: Akkor jó, mert mi sem szeretünk Téged. Remélhetőleg nem itt tengeted életed ebben a gyűlölt országban.

naresh 2011.03.15. 21:44:29

@cso zsi: Anélkül, hogy kokretizálnánk, már elmondtam a véleményem: van a való világ és ahhoz kell alkalmazkodni. Olyan, hogy konzervatív vagy liberális, valójában nincs. Vannak helyzetek, amelyeket meg kell oldani. Ha a helyzet változatlan, akkor sikeres lehet egy bevált módszer, ha viszont új a feladat, akkor a gondolkodást nem lehet megtakarítani - bűntetlenül. Az izmusokat egymás fejéhez vághatják politikusok, de többnyire akkor, ha nincs jobb érvük.
A hazai oktatás pedig alapjaiban rossz, de ez más kérdés. Ez nem Magyar Bálint vagy Hofman Róza gondja, hanem a mienk. Azt hiszik az egyébként jószándékú tanárok, hogy Thales tételét mindenkinek fejből kell tudni, vagy esetleg a Toldit. Ha az előbbit úgy tanítják, hogy nem fejlődik a problémamegoldó képesség, az utóbbitól a kifejezőképesség, a szókincs, akkor csak időpocsékolás az egész. Két hét múltán a többség elfelejti és további életében semmire sem használja az egészet. Ha rosszmájú lennék, szándékosságot vélnék, de inkább az alkalmasság, illetve alkalmatlanság és az ehhez rendelt könnyebb út a probléma nyitja.

cso zsi 2011.03.15. 21:55:56

@naresh: Nem más kérdés. 30 éves kor alatt kevés józan gondolkodású akad, annál több agymosott, és konzumidióta.
Az "életcél"-ok között a jó kocsi - nagy ház - jó kereset szerepel, csak az nem hogy ezt általában munkával lehet(ne) elérni.
A politikai hozzáállást az egyik mai (sokadik gyöngyöspatai vonulásos) blogíró is jól példázta.
Mert mindkét oldalra kerültek az öreg komcsikon kívül a fiatal "mindent tudok - majd én megmondom a tutit" típusból is.

matyesz007 2011.03.15. 22:04:10

@Szergej55: Nos, a liberalizmus az a rendszer, amely az emberek józan gondolkodására, belátására épül (magyarul az, amit az értelmes ember akarna), ezenkívül szabadelvű, el tudja fogadni a másikat.
Most akkor, a liberalizmus rendszerének kialakulása előtt is voltak liberális gondolkodásúak ők voltak a józan gondolkodók, nem? A többiek nem gondolkodtak józanul, nem?
Végülis, ha liberális gondolkodású vagy, akkor el kell fogadnod azokat akik nem liberálisok, nem?
Bocs, nem akarlak fáraasztani, csak kötekedek. Lehet aludni kéne.

Igazamvanvagyigazamvan? 2011.03.15. 22:23:33

@Gerzsonka: Ha valaki nem is akart igazából kimenni, akkor hazavágyik, és HAZA FOG JÖNNI.

Hát ez az!
Én két éve vagyok kint, és mikor haza megyek, egy hét után agresszív vagyok, és menekülök vissza.
TÉNYLEG szar, hogy lesütött fejjel sétálsz az utcán, nehogy egy kisebbségi csoport személyes zaklatásnak vegye, hogy a szemébe néztél.
Miért legyen honvágyam, hogy jól kikáromkodhassak az autó ablakán, és rázhassam az öklöm?
Hogy kevesebb fizetésből többet adózhassak?
Hogy fejemre olvassák, hogy aki vállalkozik, az adócsaló?
Hogy üldözzön az APEH? Hogy bocsánatos bűn hazudni a hatóságnak? Miért utálja a Magyar a rendőreit? Miért respektálja az angol?
Igaz, az állását elvesztheti az ember idekint is, DE odahaza nem is találtam!
Your Home is, where Your Hart is. (Frank Zappa)
Ja, VAN mire hazamennem. Lakás, család, barátok.
December óta inkább őket hívom meg vendégségbe.
Szörnyű látni, ahogy sikongatnak emberek-pártállástól függetlenül-annak, hogy egyesek hogy lopják szét az országot.

2011.03.16. 07:14:44

@altoid: ha hosszút írok nem megy el, ki kell írnom wordbe, és a másolásnál hiba csúszott, 3-ból 2x nem megy el, de amikor nem kellene akkor elmegy, Hát murphi dolgozik, bocs.

A kommentek meg ékesen bizonyítják, hogy a posztírónak milyen igaza van. Bár az kimaradt a osztból, hogy a magyarok nem csak búvalbaszottak, de mindig véresen komolyan veszik magukat, öniróniának és humorérzéknek meg híjján vannak, de szerencsére azért akadnak kivételek.

altoid · http://altoid.inda.hu/ 2011.03.16. 07:37:34

@Frengi: Hát igen, egy ilyen kommentfolyam után az embernek kicsit elmegy a kedve a humorizálástól. Mert egy-két troll az OK, belefér, de itt alig volt olyan, aki nem produkált volna habzó szájú hisztériarohamot... És egy se nézte meg, hogy hol van, vagy ha igen, nem érdekelte. Kár, mert erről a témáról jót lehetne vitatkozni amúgy.

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2011.03.16. 07:48:24

@altoid: ez a téma olyan 3 éve és 4 hónapja fulladt végleg unalomba, azt hiszem valamikor akkor hangzott el utoljára ez ügyben olyasmi, amit addig nem hallottunk.

Kérek egy posztot inkább a modoros esztergályosról:)

2011.03.16. 07:57:53

Már tegnap láttam, hogy most nem sok keresnivalóm lesz itt. Frengi legutóbbi hozzászólásával értek egyet leginkább: rengetegen vannak, akik "mindig véresen komolyan veszik magukat, öniróniának és humorérzéknek meg híjján vannak".

Pedig a téma maga kimeríthetetlen modoros kincsesbánya lenne.

altoid · http://altoid.inda.hu/ 2011.03.16. 08:12:05

@vészmadár (pica pica): Van abban valami, amit mondasz, meg aztán mi újat lehetne mondani a témában a negatív hozzáállás Konfuciuszának?!

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2011.03.16. 08:19:40

@altoid: azt hiszem, hogy a kóbor kommentelők komplett "arcok a tömegből" sorozatot csináltak itten. A kedvencem a fősámán volt.

nemecsek ernő áruló 2011.03.16. 08:21:29

@velorex-vezető: Mert az igaz magyar hazafi képtelen a szeretetre, ezt nem egyszer bizonyította már az a kisebbség, aki magát ennek vallja. Te meg nem hallod a szavaimban az elkeseredést, és a segély-kiálltást, csak küldenél ki a faszba.

Istenem. Rákosi elvtárs milyen boldog lenne....

altoid · http://altoid.inda.hu/ 2011.03.16. 08:30:02

@Professor Pizka: A fősámán volt szerintem az egyetlen, aki értette, miröl van szó. Láttam már máshol is kommentelni, jó humora van.

@Gerzsonka: Te is igazán észrevehetnéd már magadat, vége a gyereknapnak!

Modor Tibi · http://modoros.blog.hu 2011.03.16. 08:32:42

Hű, hát micsoda posztok ezek, micsoda kommentekkel, tényleg búvalbaszott egy nemzetünk van, hova jutottunk, te jó ég - jaj-jaj...

Hadrian77 2011.03.16. 08:34:48

Nem furcsa, hogy a törzstagok nagy része tegnap máshol járt (tán csak biza nem a zöldbe?), míg akik ide írtak, azoknak inkább a hivatalos rendezvényeken kellett volna lenni?

altoid · http://altoid.inda.hu/ 2011.03.16. 08:40:02

@Modor Tibi: Az a mi nagy bajunk, hogy semminek nem tudjuk a jó oldalát nézni, sem pedig bízni a jövőben. Ezért szar itt minden, és soha nem is lesz jobb!

Nadiposzi (törölt) 2011.03.16. 08:43:07

@Hadrian77:
Én tegnap otthon pihengettem, ide is épp csak benéztem, de be kell valljam megfutamodtam a nemzet színe-java elől.
A kommenteket én se bírtam végig olvasni, inkább levettem a polcról az "Életem és működésem" c. munkát, és ennek olvasgatásával tisztelegtem a forradalom és a szabadságharc emléke előtt.

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2011.03.16. 08:50:05

@Hadrian77: én az internacionalista forradalmi eszme jegyben tegnap este kerültem elő egy háromnapos prágai sörtúrából. Még most is rosszul vagyok a knédlitől.
Ellenben jártam a Lobkowitz múzeumban, ahova ugyan kicsit drága a belépő, ám Mozart és Beethoven kéziratok vannak, továbbá néhány elég érdekes hangszer.
A Petrín-hegy parkjában szajkót, vörös vércsét és zöld küllőt szpottoltam. A Vltava madarai ugyanazok mint nálunk a pesti Duna-szakaszon kivéve, hogy Prágában van szárcsa is. Meg hattyú, de azokat nem kamelom.

Hadrian77 2011.03.16. 08:51:37

@Nadiposzi: @Professor Pizka: blogot én is csak este olvastam, napközben a gyerekkel randalíroztunk a zöldben:)

altoid · http://altoid.inda.hu/ 2011.03.16. 08:54:43

@Hadrian77: Én meg csak húztam az igát a globális karvalytőke szolgálatában. :(

@Modor Tibi: Most néztem csak meg a poszthoz mellékelt klipet, zseniális! :))

Plumper_ 2011.03.16. 08:59:42

@Junk1: "zsidók által szervezett" - anyádat szerveznék, te buta barom.

Hadrian77 2011.03.16. 09:40:37

@Professor Pizka: gyerekem másfél éves múlt, de hosszú percekig el tudja nézegetni a madarakat. Néztem vele a veszekedő feketerigókat, zsibvásározó verebeket, néhány hattyút a közeli víztározóban, néhány kóbor szarkát meg ami úgy szembe jött még:)

Nadiposzi (törölt) 2011.03.16. 09:42:16

@Professor Pizka:
Egy kicsit félre olvastam a kommentedet, és megállapítottam, hogy rohadt nagy perverz vagy. Azt tudtam, hogy szereted a madarakat, na de...
(A szpottoltamot olvastam hadarva kissé.)

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2011.03.16. 09:57:12

van egy elméletem, mely szerint a zsidóságot az igazi hatalmat hordozó svédek tolják így, ők a gyűlölet látható és tapintható iránya (nah, Goldstein neve kinek rémlik?)

sztem a svédeké a hatalom. Vagy a belgáké, az is lehet.

Hadrian77 2011.03.16. 10:02:04

@vészmadár (pica pica): belgáké nem lehet, olyan nép nem van. Nekem az izlandiak gyanúsak, volt ugye a bankos ügyük, most meg minden ország szerver parkjait magukhoz akarják telepíteni...

altoid · http://altoid.inda.hu/ 2011.03.16. 10:08:20

@vészmadár (pica pica): A belgak gerinctelen népség, sosem tudjak hova alljanak. A vilaguralom hamarosan ugyis Kolumbiaé lesz, miutan raszoktattak mindenkit a kokainra, a salsara es Gabriel Garcia Marquezre!

velorex-vezető 2011.03.16. 10:41:56

@Gerzsonka: Láttam tegnap, mennyi rettegő jött össze a híd lábánál. Nem is értem, hogy lehettek ennyire bátrak? Nem féltek, hogy Orbáno Pinochet a Népstadionba gyűjti őket?
Vannak kifogásaim orbánékkal kapcsolatban pl. a számonkérés elmaradása, de ennek a társaságnak, bármit állítanak, a fő baja, hogy nem az SZDSZ alakíthatott kormányt. Ezen túl Orbán a feje tetejére állhat, semmi sem lesz ezeknek jó.
És ami a legelkeserítőbb NAGYON SOKAN VOLTAK! Gondolom Te is ott voltál?

nemecsek ernő áruló 2011.03.16. 11:27:40

@velorex-vezető: Hülyének (neked?) kár magyarázni, az intelligensebbje meg már rég tudja.
Magasról szarom le a szocikat, remélem, a büdös életben nem alakíthatnak megint kormányt.

GERI87 2011.03.16. 12:02:44

"Utállak titeket..annyira de annyira.."

2011.03.16. 12:21:24

@Gerzsonka: Nem igazán komálom, ha kulturális sajátosságokat úgy fogalmaznak, hogy "génekben vannak". Bizonyára egy közismert tévésorozatra céloztál, amelynek H. Á. volt a rendezője, sajnos csak hírből ismerem. Az emigrációban sorstársak leszünk, ha nem is feltétlenül ugyanott, de hasonló érzésekkel.

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2011.03.16. 12:30:15

@Olbrin Joachim: a szuperhekusok c. Bud Spencer-Terence Hill filmben mondott Terence Hill karaktere mindig olyanokat, hogy "Véremben van..."

véremben van a golyó
véremben van a whiskey
véremben van a tánc

wirth6 2011.03.16. 12:34:12

@vészmadár (pica pica): A Szuperhekusok c. filmben is rendőröket alakítanak, de amire most gondoltál, az szerintem a Bűnvadászok.

2011.03.16. 12:43:08

@Hadrian77: nekem rendes munka nap volt a tegnapi, ilyenkor látni ki az aki a melóhelyéről ossza az észt.

minafoto · http://www.minafoto.hu 2011.03.16. 12:52:45

Nos, aki egy kicsit is veszi a fáradtságot és az iskolai kötelező töriórán túlmegy, az tudja hogy Talleyrand elmélete és propagandája a "Vedd el e nép múltját, és azt teszel velük, amit akarsz!" szuperul működik. Sőt, akár falkában is terjeszthetjük egymás közt a sötétséget. De ha valakinek is tényleg fáj a "búvalbaszottmagyarnemzet" hozzáállás, akkor tenni kéne valamit ellene. Kezdj el mondjuk olvasni, kezdd mondjuk a rovásírásnál, és rögtön rá fogsz jönni, hogy nem ezeréves múltja van a magyarnak, és van még mire büszke lenni, akár a közeli történelmet is nézve. Jah, a lustaság és siránkozás nem segít, senkin sem. Azok aki nem lusták tanulni, kijutnak a tesco polcok közül.

Hadrian77 2011.03.16. 13:31:40

@vészmadár (pica pica): te mondd, hogy rablótámadás, a te hangod mélyebb! :)

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2011.03.16. 13:37:33

@minafoto:
Azt hittem megállom az érdemi hozzászóllást, de nem.
A kibaszott rovásírástól mindig hisztirohamom lesz. Elvették a múltat? Egy faszt vették el, eldobtuk. Amellett meg, ha múltat akarnak csinálni, annak is megvan a módja. A hősies múlt kedélyes és romantikus. Asterixék mindig bezabálnak és berúgnak két légió felpofozása között, meg felrakják a druidát a fára lantozni.
Az Arthur mondakör legfontosabb kérdése az, hogy akkor most Lancelot megdugta Ginevrát vagy nem? Jó, van ott egy kis Sir Gawain és Galahad (mellesleg kelta mitológiai alakok, de ezt most hagyjuk)
A viking sagák is csak onnantól érdekesek amikortól Randomvikingur Randomvikingsson (Lúdtalpas Leif) elrabol egy hajórakomány széles csípőjű kelta pulykatojást az ír partokról. Majd jól bebasznak.
A jól kommunikálható mesehősök vidám, romantikus alakok, nem csoda, hogy nagy részük a romantika korában született.
Nálunk külön pech, hogy Zalán futását a depis Vmarty, a Toldit meg a zseniális, de zseniálisan búvalbaszott Arany János írta.
Nem nagy dolog amúgy, három jól sikerült rajzfilmsorozatból kiváló nemzeti ikonokat lehet csinálni.

de ezzel a rovásírással meg a többivel... attól, hogy Árpád vezér szúrósan néz, és a nemzet minden ellenségét lebarantázza, attól nmég nem lesz nekünk jobb. A rovásírásunk amúgy ugyanúgy potamikus eredetű, mint a latin meg a görög ábécé. Annyi időm szerencsére nincsen, hogy erről most bővebben írjak, már rég tervezem egy Bunyevácz-paródia megírását, egyszer beleolvastam egybe. Eleinte dühöngeni akartam, a végén szó szerint sírva röhögtem, amíg ki nem néztek a szittya könyvesboltból.

Hadrian77 2011.03.16. 13:42:40

@Professor Pizka: a gallok a bárdot akasztják fára lantozni nem a druidát:)

altoid · http://altoid.inda.hu/ 2011.03.16. 13:43:31

@vészmadár (pica pica): Castro-féle kommer propaganda! A salsa-t Puerto Rico-i emigransok talaltak fel New Yorkban a 60-as/70-es években (ehhez mondjuk felhasznaltak a kubai son-t is, az az a zene, amit a Buena Vista Social Club jatszott). Aztan a salsa elterjedt egész Latin-Amerikaban, és a kolumbiaiaknak is rengeteg ismert zeneszuk van a mufajban.

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2011.03.16. 14:01:58

@altoid: Én is gyakran merenguek azon, hogy akkor a salsa most kubai vagy kolumbiai? Illetve, hogy akkor a mambo az inkább Cachao Lopez és népi zenekara vagy Perez Prado? :-)

altoid · http://altoid.inda.hu/ 2011.03.16. 14:10:44

@Professor Pizka: Merengueni jo dolog! :)

De ha mar Kolumbia, akkor vallenato és Carlos Vives!

brutuska 2011.03.16. 14:10:46

Huhh, végre! Tegnap elkezdtem kommenteket olvasni, de idegrángást kaptam, a folyam vége már megint élvezhető.
Professor: egyet tudok rovásírásilag érteni, pár napja dobtam egy hátast, hogy mostmár Beregszász is kap rovásírásos településtáblát. Könyörgöm, abban a valaha volt jobb sorsra érdemes kisvárosban minden rohad, de ez a fontos. No meg a lassan 5 lakosra jutó egy emléktábla. Ha a magyar irodalomban valaki valaha leírta a város nevét, avatnak gyorsan egy emléktáblát neki. A Vérke part olyan amilyen, a tiszti kaszinó leégett tetejét csak részben állították helyre, de rovásírnak...

stagolee 2011.03.16. 14:22:38

@minafoto:

Még mielőtt a rovásírást tanulmányoznánk, nem ártana ha előtte a latin betűs írást is tanulmányozzuk egy kicsit és a megfelelő módon alkalmazzuk, amikor kétségtelenül szép és gazdag anyanyelvünkön írunk.
A "fáradtságot" nem vesszük,az csak úgy jön valaminek a következtében. A "fáradságot", azt már igen.

2011.03.16. 15:05:21

@vészmadár (pica pica): Köszi, hogy erre is szántál időt. Értékelem ezt a humort. :)

2011.03.16. 15:27:37

@brutuska:
Beregszászra hull a korom.
Hová lettél legénykorom?

Ő is kap:)

minafoto · http://www.minafoto.hu 2011.03.16. 18:05:32

@stagolee és Professor Pizka:
:D Az én helyesírási hibáimat ne keverjük össze a a latin írás korával (Arisztophanész Büzantiosz-tól származtatják i. e. 257), és a rovásírás időszámítás előtti 1700 éves nyomaival..., de van 5000 éves is, belekeverjük azt is a nagy közös trutyiba? :)

Értem én, hogy nagy a fosás a szittyaságtól meg az ultranacionalizmustól, és különben is éljen a katolicizmus meg az inkvizíció, de ha az elhajlásokat mindkét oldalról lefeszegetjük, megtalálhatjuk a középutat. Hát ja, van csúnya rész is meg szép is, ez volt, ezzel már nincs mit tenni.

Dobálhatjátok a sarat, ha valaki az akármilyenmagyarfikázót leugatja, hogy akkor össznépileg ráugrunk, mert ő a nagy ellenség aki a megbökött, mert mozdulni kéne a rinyálás és köpködés helyett...

Jaja, az a rohadék isten ostora Attila csúnyán nézett, be is fosott a nagy civilizált Európa aki párszáz év múlva még boszorkányokat égetett, mégis ezer év után is vannak akik büszkék rá, sőt, a gyerekeik is ezt a nevet hordják. A rohadt bunkó parasztok...! :D

A Tyne folyó déli partja 2011.03.16. 19:16:10

@rosiegirl: nem utáltam, akkor örültem neki. nem is utálok továbbra se itt lenni, attól még van honvágyam.
a srác meg, ahogy én ismerem, akkor is hazament volna, ha nincs lakása. (speciel, mikor hazament, a lakása ki volt adva albérletbe, nem is tudott ott lenni...)
nem, nem rúgták ki, ő akart hazamenni. mi olyan hihetetlen benne?

A Tyne folyó déli partja 2011.03.16. 19:36:38

@rosiegirl: sőt, évekig eszembe se jutott, hogy haza akarnék menni. majdnem hat év után már elgondolkodik rajta az ember.

naresh 2011.03.16. 19:54:07

@Hadrian77: A "'nem van"' -on nagyot kacagtam. Az egyik unokámat (a messzi távolban él)próbáltuk leszoktatni e kifejezésről. A papája leírta egy lapra, hogy "nem van, az nincs". A gyereknek pedig százszor le kellett volna írnia a példamondatot. Le is írta becsülettel : "nem van az nem van".

Modor Tibi · http://modoros.blog.hu 2011.03.16. 19:59:33

@Professor Pizka: nincs semmi baj a rovásírással. Hogy nézne ki a mezüze vagy az ikonosztáz latin betűkkel?

naresh 2011.03.16. 20:03:32

@cso zsi: Csdupán arra utaltam, hogy nem tartozik szorosan a témához. De a véleményemből remélem látszik, hogy a legfontosabb bajunknak tartom.

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2011.03.16. 23:39:27

@Modor Tibi: Félre vagyok értve. Sólyomkerecsen Szittyakürt Töhötömnek üzenem, hogy az inkvzíció szerintem is gáz, mégiscsak régi refkó família volnánk.
Szóval én is tisztelem az ősöket írtam már több levelet mindenféle számítógépgyártóknak, hogy szeretnék proto-sínai vagy Lináris B írással írni. De semmi válasz. Köcsög idegenszvűek.

csi szi 2011.03.16. 23:58:22

@naresh: Na azért a te szövegeidből is jó posztot lehetne írni, írtak is már párat, komplett mondataid köszönnek bennük vissza :)

Bokortalan Lajtalan · http://facebook.com 2011.03.17. 01:04:42

BúvalKÚRT nemzet vagyunk, baszomszépen!

Momina 2011.03.17. 12:37:19

@Modor Tibi: Még tinikislány koromban titokban megtanultunk rovásírással írni az unokahúgommal, hogy azzal tudjunk levelezni (anyukáink nagy bosszúságára, mert így nem tudták felbontott leveleinket elolvasni)és évekig így mentek oda-vissza a levelek. Úgy belejött az ember, hogy diktálás után is tudtam vele gyorsírni poénból az órákon gimiben. De ezt ma már nem is merem emlegetni nyilvánosan :)

altoid · http://altoid.inda.hu/ 2011.03.17. 19:46:19

@Professor Pizka: Régóta motoszkál bennem a gyanu, hogy a turbómagyarok valójában zsidók szeretnének lenni.

Ősi vallás, kiválasztott nép, szenvedéstörténet, többezer éves írott történelem, saját írás, "mi mások vagyunk mint a körülöttünk élők"... Minden stimmel, megspékelve olyan finomságokkal, mint a mezopotámiai eredet meg Jézus a pártus herceg.

Freud ezt úgy nevezné: "metéltpénisz-irígység" :)

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2011.03.17. 19:53:37

@altoid: a felsoroltakból szinte van minden a magyaroknak is. De a világuralom, az, na az nagyon hiányzik :-)

altoid · http://altoid.inda.hu/ 2011.03.17. 20:00:09

@Professor Pizka: Hja kérem, tetszettek volna kétharmaddal nyerni!

cso zsi 2011.03.17. 22:20:26

@brutuska: @Professor Pizka: Beregszász, Arthur, rovásírás?
Még a végén kiderül, hogy kerül az "egy gyűrűre" rovásírás. A mondakörből valaki a környékről származik, úgy lehet.

naresh 2011.03.20. 20:46:24

@csi szi: Ilyen az élet. Soha nem gondoltam, hogy én találom fel a spanyolviaszt. Továbbá mentségem, ha én idézek, azt mindig jelzem.
Az viszont tény, hogy az "örök ellenzéki" jelzőt már évtizedekkel ezelőtt megkaptam. Pedig csak saját véleményt alakítok ki a világ dolgairól és azt képviselem is. Mivel igyekeztem mindig és általában is tájékozódni,elég nehéz ellenfélnek számítottam élőben is.

naresh 2011.03.20. 20:59:24

@gabex36: Csak egy a baj. A komcsi-libsi vérszívók előtt is voltak bajaink. Mikor íródott a "...régi dicsőségünk hol késel..." gyönyörű vers? Vagy kik irányításával vesztettük el az utolsó két háborút? De hagyjuk is ezt. Attól tartok, magunkat csapjuk be, ha mindig másokban keressük a hibát. Egyszer szembe kellene néznünk a valósággal. Ehhez pedig az egész társadalomra szükség lenne, mert minden oldal sáros. Ha azt méricskéljük, ki jobban, nem jutunk előbbre soha. Miután csupán tanulni kellene a múltunkból, ez nem lehetetlen feladat. Sokkal könnywebb, mint a történelem szekerét visszafordítani...
süti beállítások módosítása