Olvasói rovat - A modoros anya

2011/02/19. - írta: Modor Tibi

Szia Tibi! Mindig elolvasom a postokat a blogodon, és bátorkodtam írni egyet jómagam is. Remélem nem okozok csalódást. Rövid lett, de szerintem velős. Ha arra méltónak találod, meg is oszthatnád az olvasókkal. Megköszönném.

Üdvök! Antiant86


 

A modoros anya

A modoros anya nagyon szereti a gyerekét, általában elviszi az óvodába, meg érte is megy.

-Na kisfiam, köszönj szépen az óvó néninek. (A gyerek persze kussol, nem köszön.)
Na, jól nézünk ki, még köszönni sem tud.
– mérgelődik az anyuka.

Az anyuka harmincnégy éves, Suzuki Marutival jár, már alig várja, hogy lecserélje a férje egy Fiat Pandára a kocsiját.

A modoros anya nem főz, mert szerinte olcsóbb beülni menüzni. Főzni csak teát tud igazán, bár azt is elrontja sokszor. A múltkor is sót tett bele véletlenül cukor helyett. (Brrr.)

Az anyuka tévéműsorokat néz, szereti a sorozatokat:

- A büszke szolgaleány

- Julia, a mosónő

- Vágyak tengere

A modoros anyuka néha összejön a lánykori barátnőivel. Ilyenkor beszélgetnek, csacsognak. Ilyeneket:

„Hallottátok? Béláék válnak. Durva. Válnak. Ne már, tényleg? Tutiszáz, hogy szétmennek.”

Meg ilyet:

„Nyaralni? Két gyerekkel? Az csak nyűg. Nem megyünk.”

A modoros anya régebben sportolt, de már kicsit hájas. A Tescoban szokott vásárolni, a gyerekét meg leszidja közben.

„Teszed vissza! Teszed vissza!” (A gyerek meg csak tartja a játékot, majd bőgve visszateszi.)

Az ilyen anyuka már alig várja, hogy visszamehessen a munkahelyére. Egy húsüzemben irodista. Ő adja ki a húsokat, pecsétel, ilyenek. Már kicsit bántja, hogy a férje pénzeli ezidő alatt, de annyira azért nem.

Szokott álmodozni is:

„Jó lenne egy nagyobb ház, meg valami telek, ahová kimenekül az ember a nyüzsi elől”

Kinéz magának ruhákat is a neten, de nem rendeli meg, mert a múltkorában rendelt, és nem jött fel rá, mert felszedett pár kilót. Saját régebbi bikinis képét nézegeti, és sóhajt. Megfogadja, hogy sportolni fog, de kezében már ott a bontott chipses zacskó.

A politikában nem nyilatkozik. Úgy szavaz, hogy ki tetszik neki, mint férfi. Ha nincs jóképű jelölt, nem szavaz inkább.

A modoros anya csakis olyan zenéket hallgat, amire lánykorában bulizott, be is linkeli ezeket a számokat az üzenőfalra:

DJ Bobo, 2Unlimited, Scooter. Kap sok lájkot is, általában a barátnőitől. Egy volt pasija hozzá is szól:

Na de Kriszta, emlékszel, miket csináltuk ezt hallgatva? J

Utána törli a csávót. A profilképe természetesen a gyereke. Ő csak egy beszkennelt képpel van fent. Akkor még jól nézett ki.

A modoros anya néha megbánja, hogy anya: „Ezért a kis kakálógépért adtam fel a szabadságomat.” Néha meg áradozik, hogy ő milyen boldog, amiért anya. – Nem találja magát, de azért határozottnak próbál tűnni, legtöbbször sikertelenül.

122 komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2011.02.19. 14:06:49

A modoros anya divatos fazonú, márkás, ám kevés ízléssel összeválogatott és mindenekelőtt roppant előnytelen ruhákban nyomja. Meggyőződése, hogy a rózsaszín vagy pink még egy 35 éves nőn is jól mutat. Az obligát csípőnadrág-rövid póló kombináció akkor is játszik, ha a kettő közti szabad felületen 4-5 ujjnyi hájhurka türemkedik ki, karfiolos seggére aggály nélkül húz mindent megmutató, vékony, szűk nadrágot. Bevállalós, hiszen lakossági tetkója (ribancrendszám) és mélyen a köldökébe ágyazott (értsd: a hájba süppedt) piercingje is van, mindezt harmonikusan egészíti ki a filctollrajz-szemöldök.

Játszótérre lazább, sportosabb ruhát választ: kihízott seggű dzsogging, kapucnis pulcsi, edzőcipő. Ha lent vannak a barátnők, hamarosan hangos zsinatolásba kezdenek valamelyik padon, fél szemüket a csemetéken tartva, időnként pávarikoltással figyelmeztetve őket: „Szebasztián, ne bántsd a Noelt!” . A legfőbb téma a már elvált társakról szóló, kárörvendő pletykálkodás, férjek oktalan szidalmazása vagy magasztalása, no és természetesen a sorozatok, tehetségkutatók, valóságsók elemzése. Ha nincsenek lenn a barátnők, úgy elmélyülten tapogatja az iPhone-t, csak akkor kapja fel a fejét, amikor a gyerek vérző orral, szamárbőgéssel tápászkodik fel a hinta alól., ekkor persze alaposan letolja: „Nem megmondtam, hogy ne hintázz/mássz/szaladgálj/csúszdázz/stb.!” Ő maga nem nagyon játszik a gyerekkel, mert amióta szült, nagyon fáj a dereka…

A gyerek ún. „jó” óvódába jár, ahol van angol-német (a kis Patrikra már az elejétől figyelnek), a sportot is általában a divat, és nem a gyerek saját döntése, vagy képességei alapján választják (dzsesszbalett, jégkorong, tenisz, etc.). Minden modoros anya többé-kevésbé titkos álma a fellépő gyerek, lehetőleg TV-ben.

Egyébként a poszt egyáltalán nem olyan rossz, több, hosszabb megfigyelés kellett volna, illetve lehetséges lenne a különféle alfajok bemutatása (kisebbségi, proli, gazdag, alter, stb. mamák).

Szocio Pata (kikvogymukblog) 2011.02.19. 14:08:05

Nekem tetszett. Ez a modoroskodás tudományosabb, szikárabb válfaja, vastag, szigorú, markáns ecsetvonásokkal vázolja a karaktert. A figura nagyon ott van, az általános iskolai osztálytársnőim fele ilyen, legalábbis az iwiw alapján. DJ Bobó, Isztria, Húsüzem, igen, és sok-sok kibaszott körlevél: "Mentsük meg Pistikét!"

Hal Stanton 2011.02.19. 14:11:05

Alakul a vélemény, alakulgat! Lesz még ebből Index címoldal is.

2011.02.19. 14:40:35

Most, hogy másodszor-harmadszor olvasom, egyre jobban tetszik... Néhány mondat, megállapítás igaz gyöngyszem.

"A profilképe természetesen a gyereke. Ő csak egy beszkennelt képpel van fent. Akkor még jól nézett ki."

Ez tökéletes.

lárvalányhaj 2011.02.19. 14:42:50

@Judea:

Ez a modoros kisebbségi komplexusokkal küzdő anya portréja.

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2011.02.19. 14:45:44

Ti el szoktátok olvasni a posztokat is? Azt hittem mindenki más is csak kommentelni jár ide :-)

lárvalányhaj 2011.02.19. 14:53:15

@Brother Love:

Megfigyeltem, hogy ha valaki nem a saját képét állítja be profilképnek a közösségi oldalakon, ott általában valami önértékelési probléma figyel.

A gyerek képét beállító anyuka: élete fő teljesítménye a gyereke, önálló projektjei nem nagyon vannak. Saját magát elhagyta, nemigen akar már másoknak tetszeni.

Nincs megadva profilkép: Zárkózott és önbizalomhiányos és/vagy ún. sasolóprofillal van dolgunk (csak azért regisztrált a wiwre, hogy megnézhesse mások képeit, adatait).

Rajzfilmfigura vagy valami vicces dolog (pasi): Önbizalomhiányos, csúnyának tartja a fejét, és szenved emiatt. Próbálja humorral, öniróniával álcázni, de sikertelenül. Aranyossrác-alert.

Rajzfilmfigura, virág vagy valami cuki dolog (nő): Csúnyának tartja magát, és reménykedik benne, hogy a beállított cuki profilkép cukisága rá is átsugárzik, és akkor majd szeretni fogják.

Saját cica/kutya képe beállítva profilként: Azért szereti annyira az állatokat, mert "sokkal több szeretetet adnak, mint az emberek". (Szociális kapcsolatok kialakítására képtelen kutya-/macskabuzi weirdo.)

2011.02.19. 15:02:48

A modoros anya párjaként javaslom vizsgálat alá vonni a modoros fiús apát is!

A fiús apa igaz férfiember: jól megtermett, vaskos csontú, busafejű egyed, tekintélyes megjelenését közepes méretű sörhasa (nem tévesztendő össze valamiféle nőies babahusival) is fokozza. Legjobban a borosta-frizurát kedveli, ezt esetleg securitis körszakáll egészíti ki, váll- vagy kar teoválás (lehetőleg valamilyen erőt, termékenységet szimbolizáló állat) alap. Futballozni vagy gyúrni jár, ettől függetlenül dohányzik és esti egy-két söréről nem mondana le – ennek szervírozása az asszon’ feladata, természetesen.

Divatos cuccokban nyomja: fehér melegítőfelső, Armani póló (hatalmas felirattal), vekker méretű, Police karóra, CAT bakancs, stb. Szíve mélyén vágyik egy kutyalánc méretű színarany nyakláncra, de a békási 68 nm és az új Astra törlesztőrészletei ezt már nem engedik meg.

A fiával való viszony legjellemzőbb megnyilvánulásai egy középiskolás ivócimbora, egy félalkoholista vízilabdaedző, egy kiképzőőrmester és egy ritkán látott gazdag nagybácsi cselekedteinek elegyét képezik.

A haverok körében büszkén újságolja, hogy Milán (6) már „rángatja a kukacot”, a gyereknek, ha olyan a hangulata bármilyen szart szívesen megvásárol. Ugyanakkor kemény, szigorú elvárásai vannak: ha a focimeccsen lerúgják a kissrácot és az sírni merészel, leordítja a fejét, hogy micsoda anyámasszony katonája, egy fiú nem sír. (Ezt az állásponját akkor sem módosítja, mikor utóbb kiderül: a gyerek bokája 8 helyen tört el…)

A játszóteret katonai gyakorlótérnek fogja fel, ami természetesen versengésre is alkalmat ad: ha szomszéd hülye, hemüveges Pisti fel tud mászni, akkor te is, fiam, addig innen el nem mégy, amíg nem sikerül… Aktívan ő sem vesz részt a játékban, esetleg akkor, ha pl. egy jókora, gyerekekkel megrakott forgó meghajtása alkalmat ád fizikai erejének, fejlett izomzatának bemutatására, ebben az esetben akár még félmeztelenre is vetkőzik. Inkább vezényli, utasítja a gyereket, mit csináljon, hova másszon, stb. fanyalogva veszi tudomásul, ha a pulya két kislánnyal elkezd színes kavicsokból mintát rakni a homokba – hiszen az olyan buzis…

3aTi3 2011.02.19. 15:19:17

modoros.blog.hu/2009/06/03/modoros_notipusok_az_osanya

azért erre emlékeztek még remélem. egyik első (és legjobb) modoros-élményem.

Judea · http://roleplay.blog.hu 2011.02.19. 15:43:51

@lárvalányhaj: Igen a modorosság mellett van más tulajdonsága is. :)

lárvalányhaj 2011.02.19. 16:27:21

@Judea:

Szerintem az ilyen szövegek, hogy "nem áll jól a nagyképűség", vagy "te se vagy tökéletes", kiválóan alkalmasak arra, hogy letörjék a *kisded* bimbódzó önbizalmát. (Most nem anyukádat akarom támadni, hanem csak rá szeretnék mutatni egy jelenségre.) Ezek a mondatok jellemzően akkor szoktak elhangozni, amikor a gyerek megcsinál valamit, sikerül neki, és örömmel eldicsekszik vele, a felnőttek pedig, afféle hideg zuhanyként, ezt zúdítják a nyakába.

Judea · http://roleplay.blog.hu 2011.02.19. 16:31:11

@lárvalányhaj: Ő inkább olyankor szokta mondani, ha valamelyik fia poénkodik és az súrolja a pimaszság határát.

2011.02.19. 17:16:19

@Judea: Érdekes, ha én olyat mondok amit havertől fel sem venne, hogy meg tud sértődni, nem győzök bocsánatot kérni, mondjuk ha ki csúszik, hogy te mekkora egy pöcs vagy.

az viszont jó, hogy büntetlenül anyázhatok :)

Styxx 2011.02.19. 17:50:52

Szerintem rendhagyó, ám nagyon fasza poszt.
Letisztult minimalizmus, mint a Chrome a Windowshoz képest lehet, hogy ez a modoros jövője?
Aztán fel lehet hozzá tölteni az oldschool törzskommenter miniposztokat, mint tette az Brother kiváló szösszenetével, az sem kizárt, hogy Patrick, Bajor is még befutnak.
@Blassius: Ne csak írd, illusztráld is!
Várom, várjuk a teljes portré sorozatot, Szabadszájú Jutka, Öblös után Kérgest, Meszliner Szabit stb.

Hal Stanton 2011.02.19. 17:54:59

Basszus, Antiant megdicsőül. Vajon hogy dolgozza fel ezt a sikert?

Modor Tibi · http://modoros.blog.hu 2011.02.19. 17:56:36

@perfor: sehogy, passzmek.

"Szabad a gazda: a mai anyukás poszt természetesen direkt volt szar, Hartay Csaba hácséval gondoltuk úgy, hogy kicsit megvicceljük a népet és elemezzük a reakciókat. Volt már olyan, amit jobban lehúztatok, mit ne mondjak :)"

Remélem, sokan megsértődnek a szemétségünkön :D

Hal Stanton 2011.02.19. 18:04:04

Pedig már megszerettem magamnak Antiant kollégát :)

Hal Stanton 2011.02.19. 18:06:11

Altoidnak és migueldieznek gratulálunk! Ők vették a lapot, közel jártak a valósághoz. Konkrétan pont ott.

neccharisnyás útonálló (törölt) 2011.02.19. 18:16:48

@Brother Love:
Ó, igen. A játszótéri pletykakör. Istenbizony, ha gyerekem lesz, az életbe nem fogok ott a többi hivatalbélivel trécselni. Már most is a hideg ráz az ilyen "jajj, kéne 4-5-10 kilót fogynom" "a Brigi tényleg csalja a pasiját" témájú szövegelésektől.

Az megvan, mikor nyári kora estéken (6-7 óra) anyuka a 3.-ról leüvölt a gyerekzsivalyba, hogy "Pistike, azonnal gyere fürödni!" ? Persze Pistike játszik tovább, mire anyuka üvöltözni kezd az ablakban. A panelekkel körülzárt játszótér meg ugye visszhangzik, mint az istennyila.

neccharisnyás útonálló (törölt) 2011.02.19. 18:20:00

@lárvalányhaj: Na, profilozás a közösségi oldalakon. Nem rossz! Újabban bejött a politizáló is: azért nem rak fel képet, mert így tüntet egyik-másik párt mellett.

Romboljuk le a modern világot... (törölt) · http://www.youtube.com/watch?v=9vq63q45qfk 2011.02.19. 18:22:56

@Styxx: Haza kéne költöznöm, beülni egy női munkahelyre, ahol öblös alfahímek viszik a prímet a női tyúkudvar meg rezgeti a csipejét és a faszik frissen borotválva sztorizgatnak, fülledt szexviccekkel dobják fel a leült hangulatot miközben kedélyesen egymás hátát csapkodják. Ettől beindulnék rendesen.

Styxx 2011.02.19. 18:31:35

@Blassius:
Mi tart vissza? A fizukülönbségedet majd charytibe összedobjuk, mi kommentelők:-).

Styxx 2011.02.19. 18:34:31

@Modor Tibi:
Azt csak ti gondoltátok, hogy direkt szar, közben meg nem. Nem nagyon megy nektek hácséval a szarposzt írás Tibikém:-)

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2011.02.19. 18:35:07

@Modor Tibi: Ez a cizellált változata az agresszív kismalac "kuss bazmeg én így szoktam leszállni" mondatának. Lusták voltatok megírni végig, van ilyen :-)

Nekrológ · http://nekrolog.blog.hu 2011.02.19. 18:42:00

@Modor Tibi:
Ez nem szemétség, inkább jópofa zsiványság, hogy magad alá hekkeltél. A trackback (főleg ha a témához illő) na, az szemétség, ha már szarembernek akarod érezni magad, akkor inkább ezzel adtál rá okot:-)

Modor Tibi · http://modoros.blog.hu 2011.02.19. 18:42:57

@Styxx: @Professor Pizka: jaja, SŐT, az eddigiekhez képest egész jó is volt, mi? :))

A szerző teljes egészében hácsé úr, a leközlés az én ötletem volt - szóval _Övé_ az érdem.

Modor Tibi · http://modoros.blog.hu 2011.02.19. 18:44:02

@Blassius: mondjuk valamilyen önkormányzat vagy földhivatal mokkáspohárral, dohányzószobával.

Levéltáros · http://leveltar.blog.hu/ 2011.02.19. 18:51:43

@Modor Tibi:

Az egész modorosblog is így készül folyamatosan, nem?

Hal Stanton 2011.02.19. 18:53:43

Aki szart akar, már az is aranyat produkál? Hát mi megyen itten?

Hal Stanton 2011.02.19. 18:55:14

@Styxx: Nagy teher nekünk ez a zsenialitás :)

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2011.02.19. 19:04:34

@Modor Tibi: ööö.. és ezt most tényleg viccesnek gondoljátok?

Modor Tibi · http://modoros.blog.hu 2011.02.19. 19:27:11

@Levéltáros: azért annyira nem, mert amit én írok, az nekem mindig nagyon tetszik - az is valami :)

@Professor Pizka: nem, igazából kicsit szégyelljük magunkat :D

Szocio Pata (kikvogymukblog) 2011.02.19. 19:31:00

Bakker, beszoptam! Ráadásul kihoztátok belőlem a Mága Zoltánt!

Modor Tibi · http://modoros.blog.hu 2011.02.19. 20:21:25

@Szocio Pata (kikvogymukblog): na ez a korrekt, écsapám :D rég frissült a Kikvogymuk!

A Tyne folyó déli partja 2011.02.19. 22:44:06

@neccharisnyás útonálló: á, nálunk ez sokkal jobb volt (tényleg jobb. jó értelemben). mi nem panelben laktunk, hanem sorházban. nyolclakásos sorházak egymás mellett, velük szemben négylakásosak. a mienk és a szembelévő nagyon sok, kb. egyidős gyerekkel rendelkezett. szinte mindenki ugyanakkor is költözött haza. gyerekek kint játszottunk az utcán, szülők meg sorban kiabáltak ki a konyhaablakon, mikor eljött a lefekvés ideje, hogy Szilvike, gyere be! tök jó volt, gyerek jó helyen volt, kint a ház előtt, biztonságban.

Zorita 2011.02.19. 23:38:37

szerintem csak kamuztok, hogy csak kamuztok :)
amúgy kircsi a poszt, most is ráköptem a kávét a monitorra, hiába

Püspök utcai gombaszedő · http://valogatott.blog.hu 2011.02.20. 00:23:21

@lárvalányhaj: Vagy csak szimplán nem szeretne magáról képet a neten. (De legalábbis nem olyat, ami mellett rögtön ott van a neve is.)

Albu 2011.02.20. 00:43:03

„ Ő adja ki a húsokat, pecsétel, ilyenek. Már kicsit bántja, hogy a férje pénzeli ezidő alatt, de annyira azért nem.”

Hatalmas. :D

Püspök utcai gombaszedő · http://valogatott.blog.hu 2011.02.20. 01:06:43

@lárvalányhaj: Az lehet, de speciel a neved és a profilképed nem elrejthető. De érted a lényeget. Meg kifelejtetted azokat is, akik tényleg rondák. :)

lárvalányhaj 2011.02.20. 02:37:55

@Püspök utcai gombaszedő:

Azt is beállíthatod, hogy a profilodat ismeretlenek ne is lássák, meg a keresés során se találják meg.

2011.02.20. 07:16:22

Szerintem ez úgy van, hogy ha Tibinek nincs jó posztja, de azért valamit írni kell, nem a levegőből élünk ugye, az óra ketyeg, hát összedob valamit, de hát érzi ő, hogy most ez nem az igazi, dehát még sem lehet mindig remekművet alkotni, mi lett volna ha csak azt az öt legjobbat írja meg? A kasszának csörögni kell!

Na megvan, ír egy vendégposztot, semmi gond. Az alapelemek benne vannak, nagy baj nem lehet, a blog meg már úgyis önjáró, mint egy közösségi oldal kezd működni, a kommentelők összehordják a többit. A nick mellé még oda tesszük diszkréten a 86-ost, hogy lássa a jó nép, ifju emberről van szó, neki még elnézik, kezdő, na jól van lehet nyomni az entert.

Nándusz 2011.02.20. 10:27:15

Én nem vettem be a csalafinta cselt!

A Tyne folyó déli partja 2011.02.20. 10:56:02

@lárvalányhaj: tök jó, de akkor mi is a lényeg? én mindig abban a, ezek szerint tévhitben, voltam, hogy a közösségi oldalak arra vannak,hogy megtaláld a rég nem látott ismerősöket, osztálytársakat, stb. ha meg se találom, mert még nem vagyok neki ismerős, akkor mégis mi az értelme? hogy a kamaszok dicsekedhessenek, hogy hú, hány ismerősöm van?
ez "tetszik" a facebookon is: ha valakinek tucatneve van, az életben nem találom meg, mivel csak akkor látom, hogy tényleg ő-e az, akire gondolok, ha már ismerem...

lárvalányhaj 2011.02.20. 11:16:24

@Animacs (a Tyne folyó déli partja):

Nyelvész Józsi valódi énje például úgy van a Fácsén, hogy csak azok látják a profilját, akik az ismerősök ismerősei (vagy kb. ez, nem tudom a beállítás pontos nevét). A volt osztálytársak stb. vélhetően beleesnek ebbe a kategóriába.
Amúgy meg az általad említett probléma akkor is fennáll, ha valaki mesefigurát tesz be profilképnek.

zehu 2011.02.20. 11:26:19

@Animacs (a Tyne folyó déli partja): nem csak a kamaszok dicsekednek, hanem úgy amblokk a nagy többség...

A kamaszok softpornós képekkel, + naponta váltogatják a családi állapotukat, egyetemisták nóném francia kisváros egyetemén készült Erasmus-barikkal pózolnak, 25-30-ig diplomaosztó képei és az első munkahelyi buliról felnyomnak 83 képet, ahol mindenki be van tagelve, de végül mindenki kitageli magát.. 30-35-ig gyerekek, egzotikus utazások vs. Horvátban/Olaszban/Bulgárban '09, 35+: ha sikeresen felnőtt az emberünk, akkor konszolidált képeket tesz fel magáról és 10 képnél nem lesz több, ha nem akkor kezdődik minden előről...

A Tyne folyó déli partja 2011.02.20. 12:48:55

@lárvalányhaj: jó, de ha rá tudsz menni a profiljára, és legalább annyi kiderül, hogy hány éves, vagy hova járt iskolába, tudsz következtetni, hogy az a jó ember-e vagy sem. de ha az égvilágon semmi mást nem látok, csak a nevét, akkor honnan tudjam, hogy ő-e a keresett, mondjuk Kovács Katalin, a rengeteg közül?@zehu: ezt nem értem én sose, abban se, hogy "fúj iwiw, bezzeg a facebook tök jó." mikor tökugyanaz..sőt, az iwiwen is egyre több baromság van, amit a facebookról szedtek, mert majmolni kell az ostobaságot is...

A Tyne folyó déli partja 2011.02.20. 12:55:29

@Animacs (a Tyne folyó déli partja): mármint, azt nem értem, hogy egyesek mindent részletesen megosztanak. minek? azért van (legalábbis, eredetileg arra találták ki) az a közösségi oldal, hogy megtaláljam a rég nem látott osztálytársat, vagy, hogy pl. én a néhány ezer kilométeres távolságból is tarthassam a kapcsolatot ismerősökkel. olyanokkal is, akikkel nem feltétlenül emailezek, pl. de ha akarok valamit, sokkal egyszerűbb őket megtalálni.

Modor Tibi · http://modoros.blog.hu 2011.02.20. 13:15:32

@Frengi: aranyos vagy - kb. 10 saját poszt áll a vázlatok között + 40 olvasói, csak meg kell szerkeszteni őket, nem beszélve a pellengérre szánt rövidekről. Ezt pont hácsé írta, nem én.

A kassza csörgéséről meg a kreatív bloggeresben elrejtettem egy kódolt üzenetet, hogy dolgozni 1000x jobban megéri, így apróbb szívességekért hirdetünk.

zehu 2011.02.20. 13:24:08

@Animacs (a Tyne folyó déli partja): szerintem is ugyanaz, még talán az iwiw abban jobb is, hogy oda beírhatsz ált. iskolát is, gimit, életkort stb ami megint könnyíti a keresést. Meg nem elhanyagolható szempont, hogy a face ingyen van mobilról (talán a 30-asoknak) és kilehet írni, hogy épp "uncsizok", "már csak fél óra és go haza", és ugye ezt nagyon fontos megosztani. Persze, én is arra használom nagyjából amire te, utálom az e-mail címeket, főleg azóta, amióta mindenkinek van legalább három és te tuti azt tudod, amire félévente egyszer megy fel az illető...

Erzsebet 2011.02.20. 16:21:11

Nekem nagyon tetszenek a mai modoros nevek, Szebasztián, Noel. Hogy lehet ilyeneket anyakönyvezni, van magyar megfelelőjük is. Nálunk a kisebbség ad ilyet a gyerekének.

A Tyne folyó déli partja 2011.02.20. 17:01:48

@Erzsebet: friss lista
www.nytud.hu/oszt/nyelvmuvelo/utonevek/

egyébként, másra is van többféle, idegen, meg magyarosítás is, lásd Győző-Viktor, pl. mégsem akad ki senki, mert már megszokták.

nyílméregbéka 2011.02.20. 18:39:42

@Animacs (a Tyne folyó déli partja): "de ha az égvilágon semmi mást nem látok, csak a nevét, akkor honnan tudjam, hogy ő-e a keresett, mondjuk Kovács Katalin, a rengeteg közül?@"
Pont ezzel nyűglődöm most, mivel csak nemrég regisztráltam a facebookon, és ahogy próbáltam
újra begyűjteni az én kis 150 ismerősömet, szembesültem vele, hogy mennyi sok Horváth, Hajdu, Molnár, Szűcs, Szabó stb. nevű cimbim van - rokon, barát egyarán -, és még a keresztnevük sem Noel vagy Szebasztián, hanem mondjuk Katalin vagy Zoltán. Akinél volt fotó, vagy a közös ismerősök révén belőttem, az oké, de pl. egy unokatesómat nem mertem bejelölni, pedig ritka neve van, de létezett egy ugyanolyan nevű másik egyén is, és én nem tudtam eldönteni, hogy vajon melyikkel hemperegtünk a padlószőnyegen 1980-ban?

neccharisnyás útonálló (törölt) 2011.02.20. 19:47:18

@nyílméregbéka:
Facebookon ismerősöket keresőknek nehezítés: az is számít, a magyar vagy az angol verzión van-e beregelve az ismerős. Mert pl. engem a magyar verzióban lévők nem találnak a keresővel, illetve nekem is kezdetben szórakázott a "Barátkereső" és nem látta a magyar nyelvű oldalon regisztráltakat. Én most már látom őket, ők engem viszont még mindig csak elvétve. Jobban mondva, gugli kidob. ;P

A Tyne folyó déli partja 2011.02.20. 20:59:59

@neccharisnyás útonálló: na, ezt nem is tudtam...nem semmi. továbbra is az iwiwre szavazok, bár a másikat is használom. de iwiwen van az ismerősök nagyja.

kinoxalin 2011.02.21. 08:33:31

@Modor Tibi: remélem nem sértelek meg, de HCs saját blogja is kibaszott szar! Szerintem ő alapból nem képes ennél jobbra, mint a fenti iromány...

Hal Stanton 2011.02.21. 08:45:33

@kinoxalin: igen, Hácsé úgy írta meg ezt a posztot, hogy hé Tibi, írtam egy kurvajót, de Tibi lehűtötte, hogy max. csak úgy tudom leközölni, ha szarnak állítom be. Nem azért, de vannak titkos információim arról, hogy Hácsé fizet Tibinek azért, hogy megjelenhessen a Modoroson. A blogja meg? Kibaszott szar. Ha lesz ellene tüntetés, mehetnénk együtt.

Modor Tibi · http://modoros.blog.hu 2011.02.21. 11:37:51

@vészmadár (pica pica): hácsé az Hartay úr, kedvenc vendég- és társszerzőnk, aki komolyan ilyet ír róla ("Szerintem ő alapból nem képes ennél jobbra, mint a fenti iromány"), azt nem is értem, hogy mit keres még itt.

Fapuma (törölt) 2011.02.21. 14:18:40

Mondjuk én gyakran csinálom, hogy csocsózunk a fiammal és mikor 6-0-ra vezet (majd megüt a guta) mosolyogva mondom, hogy csak hagyom magam, hogy jobb kedved legyen. Közben meg százszor jobban játszik és ez nagyon zavar. Ha tehát írnék egy ilyen szar posztot, rögtön azt mondanám, hogy direkt írtam szart, csak tesztelni akartalak benneteket.

Ernoke 2011.02.21. 14:58:18

@lárvalányhaj: én kifejezetten bírom, ha valaki valami eredeti képet (nem vicces cuki rajzfilmfigurát) rak be a saját fényképe helyett, és ilyeneket cserélget a hangulatától meg mittudoménmitől függően. merthát úgyis tudom, hogy néz ki, akkor meg inkább szórakozzak egy jót a legújabb képén.:D (ehhez képest nekem évek óta ugyanaz a photoshoppal erőteljesen feljavított képem van, lusta vagyok a folytonos profilkép-váltáshoz...)

kinoxalin 2011.02.21. 15:24:45

@Modor Tibi: mondtam, hogy nem akarlak megsérteni, ez csak egy személyes vélemény, de akkor most takarodjak a blogodról? - ami meg szerintem (szintén személyes vélemény) kurva jó!

Modor Tibi · http://modoros.blog.hu 2011.02.21. 16:23:58

@kinoxalin: a stílust tartottam kissé erősnek. Hácsé (Meszliner Szabina, Kiss-Moholy, Beló és a többiek alkotója) eleget bizonyított ahhoz, hogy megbecsüljük itt.

kinoxalin 2011.02.21. 16:29:53

@Modor Tibi: rendben, megértem, a jövőben igyekszem finomabban fogalmazni.

Hal Stanton 2011.02.21. 16:37:16

@kinoxalin: Semmi baj sincs azzal, ha nem tetszik neked a blogom, akar a f@szom mindenkinek tetszeni, csak ez a kurvaszarozás olyan méltatlan az itteni kommentelési stílushoz. Leginkább a csípőből ellentmondó figurára emlékeztet, amit szintén én írtam ide: modoros.blog.hu/2011/01/31/olvasoi_rovat_a_csipobol_ellentmondo

Styxx 2011.02.21. 16:40:59

@perfor:
Nagy vagy, no para. Majd ha a Varró Dani annyi istállót kiganéz mint te, akkor villogjon:-)

Hal Stanton 2011.02.21. 16:55:15

@Styxx: Köszi, edzett vagyok, 15 éve publikálok irodalmi lapokban, szted hány elutasító levelet kaptam? De ha rájuk hallgatok, nem jelenik meg 6 könyvem, nem közöl végül szinte az összes irodalmi lap, nem kezdek prózaírásba, nem trágyázok szakszerűen :) stb. A blogon is kapom néha az osztást, de ez ezzel jár, tudomásul vettem. Én névvel nyomom, a basztatóim nem.

Styxx 2011.02.21. 17:04:39

@perfor:
(Többek között) Ezért is tisztellek, meg Szociopatát is, mert ilyen közegben is "alámerültök", ahol anomimitásba burkolózó trollok pirányaklnt vetik rá magukat a posztolóra, mint Amazonas-holtágba ragadt ökörre. De van egy klassz kis trollbumeráng-versike, szvsz ismered:-)
Addig is álmodj troll-holokausztot. Eichmanként állsz a békéscsabai teher-pályaudvaron, és egy hosszú listáról olvasod fel a bavagonírozásra váró trollok IP-Címeit:-)

kinoxalin 2011.02.21. 17:57:37

@perfor: bocs HCs, tényleg nem tetszenek az írásaid, ez van! Ettől függetlenül ezt nem érzem trollkodásnak, ha a hangnem volt a probléma, azért a te elnézésedet is kérem, nem akarok faszkodó kommentekkel fárasztani itt senkit, mert maga a modoros szerintem kurva jó.

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2011.02.21. 19:01:29

@perfor: ez az utsó kommented így, változtatás nélkül mehetne posztba, sokkal jobb, mint ez az izé (nevezzük jobb híján műnek). Vanitatum vanitas.:)

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2011.02.21. 19:23:24

@Styxx: mi van a dinamikus IP-vel? AMúgy sztem minden alkotónak egyszer le kell - lehetőleg pofára, bezony - esnie arról a piedesztálról, hogy ő valaki, és amit tesz, az jelent bármit is. Ha ez megvan, akkor még akár valami izgalmas is kisülhet a bohóckodásából.

Styxx 2011.02.21. 19:29:48

@vészmadár (pica pica):
így van. A dinamikus Ip olyasmi, mint a Wallenberg-féle védett ház, ott meg lehet úszni.

Hal Stanton 2011.02.21. 19:32:13

@vészmadár (pica pica): Sosem mondtam, hogy valaki vagyok, csak azt írtam le, ami a tény velem kapcsolatban. Miért ne írhatnék szart? Sok rosszat írok/írtam, ez természetes, egyáltalán nem vagyok szent, nem érzem magam annak. És tényleg elfogadom, hogy nem tetszik néhány embernek, amit írok. Én csak a lekezelő "kurvaszar" ellen szólaltam fel. És az sem tetszhet mindenkiek. De attól még tudok majd aludni :)

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2011.02.21. 19:36:20

@perfor: értem én. Tényszerűen én is az ország azt hiszem 2. legfiatalabb iskolaigazgató-helyettese vagyok, de ez azért így leírva elég arcoskodó, nem:)

Hal Stanton 2011.02.21. 19:44:18

Szerintem nem arcoskodó, miért? Ezt én a blogomon is kinyomtam, ott a jobb sávban. Megjelent írások, könyvek, kritikák. Sok költő ismerősömnek van oldala, ott is kint vannak ezek a hivatkozások. Bázmeg, képzeld, büszke vagyok rá. Mert nem eminensként kezdtem, kirúgtak a gimiből, egy élő ellenpélda voltam, pár évre rá meg a napilapok versrovatában hozták az írásaimat. Ezért is nyomom névvel, arccal, mert nem csak ökörségeket tolok ki, hanem verseket, kisprózákat, tárcákat is. És persze az a fajta barmolás is megy, teret kap, amit az irodalmi lapok nem bírnak el. Itt élem ki magam. Egyébként meg nem tudtad? Minden költő majom. :)

neccharisnyás útonálló (törölt) 2011.02.21. 19:52:39

@Ernoke:
Hehe! Nekem a képem, a "mit lát az egér, mikor a macsek bekukucskál az egérlyukba" téma körül mozog.

Styxx 2011.02.21. 20:04:50

@vészmadár (pica pica): @perfor:
Erről születhetne egy kispróza, hogy történetesen az ország 2. legfiatalabb iskolaigazgató-helyettese rúgott ki a gimiből:-)

Hal Stanton 2011.02.21. 20:09:04

@Styxx: Alap, hogy összekapcsolható a két dolog :) Anno 3 hónapig be se mentem, nagy szarházi voltam. Nem csoda, hogy megköszönték a közreműködésemet. Amúgy írtam róla: librarius.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=241:nevsorolvasas&catid=222:hcs-proza&Itemid=72

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2011.02.21. 22:03:56

@perfor: sztem nem fogod a lényeget, mit is akarok. Pont ettől majomkodás a szememben, ez a büszkeség. Mert mire és minek büszkének lenni? Bármit teszünk, semmilyen hatása nincs semmire, úgyhogy akár le is szarhatod magasról, 6 könyvedet adták ki vagy egyetlen kommented jelent meg, a végeredmény pontosan ugyanaz, mérnöki zérus. A másik vége a dolognak, hogy te jól érzed magad vagy sem, az meg abszolúte független a olyanoktól, mint olvasottság meg egyebek. Sztem szard le magasról, olvasnak-e, hogy ellopják-e a legjobb ötleteidet és ebből dagadtra keresi-e magát egy tehetségtelen senki. Ha eléred azt, hogy ez tényleg ne érdekeljen, nem úgy értve, hogy kirakatba teszed a leszariságot, de közben percenként ellenőrzöd a blogod, hányan nézték meg a posztotkat, szval ha ténylegesen eléred azt az állapotot, hogy minden ilyen majomkodás lekopik rólad, nah akkor majd akár az is előfordulhat, hogy a végén tényleg valami érdekeset írsz.

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2011.02.21. 22:05:47

@Styxx: majd megalkotja ezt a kisprózát egy igazi alkotó:)

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2011.02.21. 22:08:55

@perfor: amúgy ne haragudj rám, csak az ilyen párbeszédekhez én túl cinikus vagyok...

Modor Tibi · http://modoros.blog.hu 2011.02.21. 22:10:37

@vészmadár (pica pica): a lényeg az, hogy hácsé posztjai a legjobbak és a legnépszerűbbek között voltak mindig itt a blogon. Azt meg elég nehéz másoktól elvárni, hogy úgy gondolkodjanak, mint te.

kinoxalin 2011.02.21. 23:16:08

Ez most tényleg ekkora problémákat szült? Ha tudom előre, inkább megtartom magamnak a véleményem, nem gondoltam, hogy egy nevét/arcát nem vállaló komment ilyen hatással lehet. Egyébként meg szerintem is arcoskodás azzal érvelni, hogy mekkora király vagyok, hogy hány könyvem van, mert ez most nem ide tartozik, szimplán elhangzott egy formailag, hangnemében elégtelen, negatív vélemény, ez kb. olyan, mint az iwiw-re kiírni, ha valaki doktori címet szerez, nagyon szép teljesítmény, csak kurvára senkit nem érdekel egy közösségi oldalon, cserébe megnehezíted azok dolgát, akik a vezetékneved alapján keresnek, mert a "d" betűnél fogsz szerepelni alapból...
Na de most is véleményt mondtam, törekszem rá a jövőben, hogy ne ugassak itt bele a nagyok dolgába... :-)

Styxx 2011.02.21. 23:29:00

@kinoxalin:
semmi gáz, minden oké.

Hal Stanton 2011.02.22. 06:12:56

@kinoxalin: Egyáltalán nem vagyok király. Ha király lennék, már hallottál volna rólam, de nem hallottál. Mert a Viharsarokban élek, dolgozom egy tehenészetben. Nem vagyok művész, a szó rosszul felfogott értelmében. Teljesen hétköznapi életet élek, de emellett írok, hobbiból. Csak ennyi a lényeg. És hogy büszke vagyok az irodalmi (apró) sikreimre, azt senki előtt nem szégyellem. Kár is ezen vitázni. Tipikus szokás, hogy minden olyan dolgot, ami számomra pozitívum, idegenek megpróbálják totális negatívumnak belőni. Ehhez is hozzászoktam.

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2011.02.22. 07:09:57

@kinoxalin: ezt a doktorosdit én is körbehugyoztam a háromnevű emberes posztnál, meg lett ám tudományosan magyarázva, hogy még a rendőr is megbünteti, ha a személyijében nincs benne a dr. Arra, hogy a rendőr honnan rendelkezik egy országos doktor-adatbázissal, amit összevet minden, nem doktoros személyivel, hátha az illető doktor, nem volt válasz:)

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2011.02.22. 07:12:06

@perfor: sztem nem az a király, akiről sokat hallunk. Lady Gaga-ról sokat hallani, de nem király. De hogy szakmányosak legyünk, Dickensről sokat hallani, pedig alig több, mint szar. Ellenben Fodor Ákosról keveset, pedig király.

altoid · http://altoid.inda.hu/ 2011.02.22. 07:55:59

@perfor: Van egy japán közmondás, ami akár magyar is lehetne: "a kiálló szöget beverik". Én is kurvára idegesítőnek tartom, hogy a magyar kultúrkörben inkább szégyelni illik a kimagasló teljesítményt, nem hogy büszke lehetne rá az ember. Azután meg csodálkozunk, miért megy külföldre a legtöbb tehetséges magyar...

Hal Stanton 2011.02.22. 08:00:20

@altoid: Kösz. Részemről lezárva a téma, mindent leírtam, amit akartam. További jó olvasást, kommentelést!

Zorita 2011.02.22. 09:22:28

Csak azt bánom, hogy ilyen vérszívó arcok miatt egy csomó jófej kommentelő inkább odébbáll.

tris 2011.02.22. 20:51:20

ez olyan amilyennek a modoros anyákat látjuk, főleg ha fiatalok vagyunk és még nincs gyerekünk.
ennél gázabbak a modoros anyák. Inkább a biokajákra, márkás készségfejlesztő játékokra és tanfolyamokra hegyeztem volna ki. Meg arra amikor a leárazásokon síró gyerekkel is túrnak a Zara ruhák között.
A nyomorult de egyben sznob nőre. Aki turiból veszi a márkás ruhát, mert az jobb mint az új a tescoból - az mégiscsak márkás!
süti beállítások módosítása