Olvasói rovat - A csípőből ellentmondó

2011/01/31. - írta: Modor Tibi

 

Kösz, hácsé. Egyebet nem is szólok, szívemből jön az iromány. Az okoskodó, kötözködő, vitázni szerető emberektől mentsen meg az ég. Bár a klasszikus blogolás már nagyon gagyi. Én már csak twittelni szoktam. Regisztrállak, jó? De, jó lesz az. Hát azért nem ugyanaz, mint a fészbukk. Nagyon is másabb. De most ezt csak azért mondod, hogy rámhagyd. Tényleg másabb, mert...


Valahonnan ismered, de a neve nem ugrik be. Csak a beceneve: Pörkölt. Olyan házibuliban, rendezvényen esélyes összefutni vele, ahol a társaság összetételéről csak sejtésed van. Megtalál, odaül melléd, és meggyőz. Legalábbis azt hiszi. Bár nem is érdekli, mit hiszel, csak nyomja az egyetlen létező véleményt mindenről. A sajátját. Az elején egész udvarias vagy, még talán őszinte, és alapfokon érdeklődő is, de hamar alábbhagy benned a szimpátia. Két perc elteltével tőmondatokban válaszolva várod a végét. Hogy eltakarodjon oda, ahonnan érkezett.

 

Csőkutyus. Te tetted be ezt a számot? Jujaj. Más nincs? Dehogy hallgatok én ilyet. Ez szar. Gépzenét soha. DJ? Az meg ki? Mindjárt mutatok én neked jó zenéket. Ezt hallgasd. Tam páwámámm, báww ram pám, dzs-cs-zs dzs-cs-zs - kemény, mi? Mi az, hogy nem tetszik? Nyálgép vagy? Nyugi, csak húzlak. Poénból. De tényleg nem értesz hozzá. Majd ha olyan zenei képzettséggel, rálátással rendelkezel, mint amilyennel én, akkor rájössz, hogy mekkora zenét mutattam neked. Filmekkel hogy állsz? Van most pár jó akcióm. Mi? Az a kedvenced? Az olyat le sem köpöm, arra sem méltó. Trágya. Jézus Krisztus szuperszar. Én ilyen vagyok. ami a szívemen, az a számon. Ha télapó lennék, akkor azt mondanám, ami a szívemen, az a szánom. Hehe. Vicceket szereted? Tudok pár ütőset, beszarsz, behugyozol. Később mesélek, nem úszod meg. De majd írok én ki neked filmeket, csak adjál üres DVD-ket. Egy húszat legalább. Ezresért írok neked nagy filmeket. Darabjáért, persze. Haveri ár. Nem szart, amit nézel otthon. Te sörözöl? Évek óta nem iszom sört. Proli ital. Csak hugyoztat. Borokhoz értesz? Attól, hogy drágát veszel, még kurvára nem. Mutasd. Ezt hoztad? Na, ez szar, kibasztál érte az ablakon kétezret, és ihatatlan. Nyugodtan öntsd ki a lefolyóba, oda való. Gyere, mutatok egy honlapot, itt vannak a jó borok. Politikáról mi a véleményed? Olyan nincs, hogy középen vagy, ne kábíts. Aha, aha. Szerintem téged manipulálnak a kereskedelmi adók. Nem jól látod a lényeget. Ajánlok majd pár honlapot, meg blogot, ahonnan tudsz tájékozódni. Baj van a szemléleteddel, nem vagy elég nyitott. Bocs, én így látom. Figyelj, most megmondom, hogy pár év és itthon bazmeg (és itt mond valami meghökkentő baromságot).

Nyaralni készültök? Szoktatok? Az király, aha. Ne már, Görögország? Pf. Azt hittem, repültök valamerre. Olyan utakat tudok, beszarsz, nem ilyen buzi, szervezett pénzlehúzós tökvakarást, hanem kalandot. Dél-Amerika. Töredékéért. Szállás nincs, de a parton meg tudjátok húzni magatokat. No para. Vannak kint ismerőseim, ha kell, tudok adni címeket. Élmény lesz. Én még nem voltam kint, de egy pesti haveromék kimentek, állat volt állítólag. Egy hétig szívtak meg ittak. Nem füvezel? Mer? Ne má. Olyan távlatokat nyit meg az agyadban, hogy csak lesel. Megborulsz, a jó értelemben, vágod. Még nem késő rákattanni. Kurvára nem szoksz rá, és ez még nem tett tönkre családokat. Gyereket akartok? Vagy titok? Viccelsz. Menj már. Mennyi vagy? 32? Gyerekfejed van. És élni mikor akarsz? Ráérsz majd negyven felett, ha láttál már valamit a világból. Akkor trinyózzál a bábun.

Uh, ne bassz, ő a feleséged? Héló. Ő a Kriszta, ismertem, majdnem lyuksógorok vagyunk, geci. Jól van, csak ugrattalak. (Megbök úgy, hogy kilöttyen az italod.) Jó bőr, ha meg nem sértelek.

Hova jártok amúgy? Aha, tudom, ott is voltam párszor. Még akkor, amikor a Belovszki Misiék üzemeltették. Figyu, sokkal jobb helyek vannak, bocs, de az mostanában egy lehúzós, villantós sznobgyűjtőhely. Kikkel jártok? De ő ilyen kőgazdag izé. Még azt add be, hogy van agya is, mert akkor tökön szúrom magamat. Akkor ti nem szórakoztatok jót mostanában. Micsoda? Az a buli, hogy vigyorogtok a pultnál egy horpadt energiaitalt szorongatva? Egyszer lejöhetnétek hozzánk, körbevinnélek. Dehogy. Egyáltalán nem. Hidd el nekem, hogy van olyan színvonal, mint a környéketeken. Sőt. Az az igazi élet, pörgés van, nem punnyadás.

Na, ez az, ez nekem is tetszik. Te kapcsoltál oda? Király, adj egy ötöst. Faszom, erről beszéltem. Nem nekik szurkolsz? Akkor kinek? Micsoda? Azoknak? Lúzerek, az elődöntőbe sincs esélyük bejutni. Te kurvára le vagy maradva, bocs. Nincs harag? Okéka.

Síelni jártok? Dik. Oda? Minek olyan messzire? Közelebb nincs jó pálya? Azt hitted, mi? Pénzelverde, sznoboskodás. De menjetek csak, ti tudjátok. Mozogni itthon is lehet, nem kell azért százezreket kibaszni. Fogadjunk, még sícuccra is eltoltál egy valag pénzt. Jól van már, csak oltlak. Te tudod, de szerintem már eleve lejárt dolog. Én anno Zakopanéba jártam busszal, haverokkal. Masszív banda volt. Azok voltak a kemény kiképzések. Piáltunk, persze. Olyan részeg voltam egy hétig, hogy a zoknimat nem tudtam felhúzni, nemhogy a sílécet. Örök emlék, bár nem sokra emlékszem. Ott nem ilyen sportos majomkodás volt, hanem szigorú csapatás. Fogadjunk, nem is volt részed ilyenekben.

Már mentek? Figyu, dobj egy mélcímet, szoktam kapni ilyen lapozgatós okosságokat, pinák, ilyenek. Autók, ha érdekel. Felveszlek a címlistámba, osztán lövöm neked is. Nyugi, semmi vírus, értek kicsit hozzá. Ne már, fríméles vagy? Figyu, faragok neked egy komolyabb fiókot, csak adj egy mobilszámot, csörgetlek, ha megvan.

 

Nem szabadulsz. Bejelöl a facebookon, az iwiwen, a twitteren, mindenhol, ahol megtalál. És mondja, írja, sulykolja az ellenvéleményt. Innentől örökre.

113 komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mitya Ivanov 2011.01.31. 21:05:19

basznám pofán oda és visszakézből

Hal Stanton 2011.01.31. 21:06:46

Nekem kifejezetten szimpi a csávó. Nem tudja valaki a telszámát?

-er- 2011.01.31. 21:09:14

a hülyék mindig,mindent magabiztosan tudnak ( és a másik oldalon járnak)

Mc_Fly 2011.01.31. 21:23:47

Öblös, de az 1 VS 1 fajtából. Valamiért nincs meg az öble hozzá, hogy egy nagyobb társaságot is terelgetni tudjon az élet császárává válás felé. Nem tudom, milyen gyermekkori trauma eredményeként, de gyűlölöm az ilyet, aki a semmire fel kurva magabiztos. Az öblösnek legalább tényleg vannak jó poénjai, amik legalább újak az első találkozáskor, de ez a fajta inkább csak felbasz. Gondolom, ha valaki leállítja,akkor az lesz a következő 50-100 targetnek előadva, mint szar arc.

darrenstar 2011.01.31. 21:26:26

van ennek egy intellektuális alfaja, amelyik csak úgy csípőből mindenre odavág valami 2%-kal jobban odaillő szót, folyamatosan érezteti mindenkivel, hogy sokkal okosabb, tanultabb és egyáltalán: több. ismertem egyszer egy ilyen gyereket, kb abba belekötött, hogy a rántottát 5 vendégre megcsinálni igenis nagy meló, ne mondjam már hogy nem. mindezt egy vendégházban. azóta kerülöm.

Kurtz ezredes · http://gyuloltellensegeink.blog.hu 2011.01.31. 21:27:37

Undorító kis geci. Komolyan ideges lettem a végére.

Stiel 2011.01.31. 21:48:36

És... nem szól neki oda senki, hogy öreg, állítsd már le magad? Vagy ignorálja?

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2011.01.31. 21:48:44

Ez az alak szokott az intim távolságig bemerészkedni és öt centiről tolja a pofádba az okosat. Minősített esete, amelyik még valamelyik ruhadarabodba is belekapaszkodik.

Fagyees 2011.01.31. 21:49:35

@Professor Pizka:
meg amelyik finoman köpköd...

Modor Tibi · http://modoros.blog.hu 2011.01.31. 21:50:22

@Stiel: dehogynem, viszont az ilyet ez élteti. Az okoskodó, megmondó, besserwisser. Ez a fajta áll neki a fórumokon szakmázni, idegen nyelvű cikkeket bemásolni, még nagyobbat mondani.

2011.01.31. 21:55:44

ennek a testvére a Berne féle játszákmákban leirt igen-de.
Segítő foglakozásúak ha ilyebe bele szaladnak, annyi

Bár hol fellelehető, boltban, paitkában, baráti körben.

Bámit mondasz neki a válsz: igen, de akkor...
igen, de mégsem.
Nemet még véletlenül sem mond, csak te törd a fejed alternativákon, ő pedig nagyon ügyesen meg magyarázzá, hogy miért nem lehet.

A fentivel leírtakkal együtt klinikai eset. Egyet lehet tenni, kiszállni, de azonnal.

- SunDisc - 2011.01.31. 21:56:30

És mindenből ismer egy alternatív, jobbat. Még ha a saját anyádról van szó, akár akkor is :)

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2011.01.31. 22:08:36

@- SunDisc -: Igen, ráadásul elvtelen. Ha Canonnal fényképezel, akkor nikonsta, ha Nikonnal, akkor canonista. Ha elmondod, hogy van egy kisebb Canonod és egy nagy fegyver Nikonod a már korábban megvásárolt lencsék miatt, akkor elmondja, hogy a kis Canon nagy tévedés volt, mert a belépő szintű DSLR kategóriában csak Pentaxot szabad venni.
Ha vettél egy nagy fényerejű fixed, akkor az autofocus zoomokat szereti, ha van egy közepes fényerejű, de húszkilométeres mélységélességű zoomod, akkor a fixeket.
Ellenbogen, ha van Canonod, Nikonod, Pentaxod, Fujid és Sonyd, otthon tartasz egy nagy Leicát, egy Hasselbladot, egy Rolleiflexet,és biztos ami zicher még egy Mamiyát is, mert az AP fotósa vagy és mindent csinálsz pucér nőtől rakétakilövésen át természetfotóig és sportfotóig, akkor ezek a nagy fegyverek szarok, a Media Markt aktuális 15k forintos szappantartó gépe ma már mindent tud. Mi hogy 1:435435436 a féynereje és csak a tárgyra irányított légvédelmi reflektor mellett lehet lemenni ISO 400-ig (különben is 1600 ISO a kúl, nem?) Hogy a lencse parallaxis hibája akkora, hogy a középső egyharmadban nem torzít? (ezeket nem érti)
Te figyeu és horgászni szoktál? Fenékre szerelsz, vagy úszózol? Pergetek. De ugyen nem ilyen fod decathlonos műlegyekkel, hanem rapalával? ööö csukára a műlégy jobb. De nem, mert van a Kretsen 2000 hormonkészítmény...
És így tovább, képes lenne (ha még élne) Glenn Gouldnak elmagyarázni, hogy az az ócska Steinway már égő, ellenben az az új 85000 dalmemóriás Korg szinti, az zorall.

cillitbang 2011.01.31. 22:53:52

Van egy ilyen ismerősöm, nagyon fárasztó, de így szeretem szegényt...-/

manson karcsi · goo.gl/FVvVX 2011.01.31. 23:00:55

okostojás. szívlapát a pofájának!

Donna Anna · http://operahumor.blog.hu/ 2011.01.31. 23:04:03

"Emberrel tolod? Ábazmeg, ha látnád a 684. szintű féldrow-félvámpír-féldémon karimat, warlock-barbár-orgyilkos-inkvizítor, olyan skilleket tud, hogy beszarsz..."

Modoros szerepjátékos volt már? Különös tekintettel a vérpistikére (l. fent).

bozót lajos (törölt) · http://bozotorszag.blog.hu/ 2011.02.01. 00:21:36

és utána még hívogat és küldi a laza stílusban fogalmazott üzeneteket, hogy nincs harag, bármikor dobhatunk egy sört. nem vakarhatod le őtet!

- SunDisc - 2011.02.01. 00:51:58

@Professor Pizka: És nem szabad elfelejteni a kocka alkategóriájukat, hűtővízösszetételtől processzorlábkiosztásig mindent jobban tud és jobban átgondolt.

Bár mindegy mit veszünk, ő mindig ellenpólus technológiailag, technikailag, ízlésben, elvekben, bőrszínben, állattani besorolásban.

Ez tipikusan az, aki az oviban moindogatta kettétárt karokkal, hogy otthon neki eeeekkkoorra dömpere van, csak nem tudja behozni.

horika 2011.02.01. 02:44:43

@Professor Pizka:
Ennél is rosszabb, ha a telefonját isteníti fotó-ügyileg.
"Mijafasznak cipeled magaddal azt a nagy dögöd? Ezt figyeld: Nokia 9990, 10 megapixel, mindent tud. Hallod, ezt figyeld... na, ne mozogj. [Klikk] Idess, egy kattintás és akvarell lesz belőled. Jó, mi? De tud bajszot tenni is, figyuzz. És az mi? Teleobjektív? Na, én ezt megoldom ezzel a 4x digitális zoommal, figyuzz. Látod ott azt a fát? Pam-pam-pam.. Jó, mi? Amúgy nem kéne? 60-ért a tied. Jól van, hülye vagy akkor"

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2011.02.01. 07:12:52

mit is mondjak?

vitatkozni jó és üdvös és istennek tetsző. Sajnos igazán konstruktívan nehéz, mert ahhoz a többiek általában hülyék. Plusz megsértődnek, hogy érveket vársz. A legtöbben gyengén érvelnek.

Ez az ábrázolt muksó is minden, csak nem vitatkozó. Ennek csak a szája megy, de minek, ha érvei nincsenek?

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2011.02.01. 07:15:06

a vitakényszerről: sztem az a megfigyelhető trend amúgy (legalábbis magamon ezt figyeltem meg), hogy ha valaki valamilyen álláspontot kurvára meggyőződéssel és vehemensen védelmez, akkor igenis állampolgári kötelezettsége minden jóérzésű embernek, hogy a majom hülye orrát beleverje a saját piszkába.

nyuszy 2011.02.01. 07:32:49

Ezt nem szabadott volna reggel elolvasni.
Annyira felidegesített a barom, hogy az első embert, aki bejön az irodába, helyből pofán fogom vágni helyette.

one_away 2011.02.01. 07:48:19

@vészmadár (pica pica): és van még egy fajtája ennek, aki mindig terel. Ha már nem lehet igaza, akkor átfűz egy másik témára, és ha rászólsz, hogy oké, de nem erről beszéltünk, akkor persze sértődés.

altoid · http://altoid.inda.hu/ 2011.02.01. 07:59:42

@vészmadár (pica pica): Vitatkozni tényleg nagyon jó dolog, csak az a baj, hogy a zemberek többségének fogalma sincs, hogy mi az a vita, és mire való. Főleg Kelet-Európában jellemzően azt hiszik, hogy a vita az egy ilyen full-kontakt szájkarate mérkőzés, ahol azt kell bebizonyítani, hogy én okos vagyok, a másik meg hülye (ez fontos, mert ezek szerint a vita zéró összegű játék). Ezért van az, hogy az érvek helyett a hangerő és a kitartás számít, és a saját véleményedből egy tapodtat sem engedhetsz, mert az már megalázó vereségnek számít. Ezért irígylem az angolszászokat, ahol a kulturált vitázást (debating) iskolában tanítják - ja, hogy ott van hagyománya a demokráciának...

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2011.02.01. 08:23:16

@altoid: igen, de tegyük hozzá, hogy a demokrácia csak ott működik, ahol viszonylag jólét és kényelem van. Ahol hiány, a javak relatív szűkössége és egyebek, ott az erő a törvény. Az erőt pedig demonstrálni kell (az állatvilágban is sokkal többször szájkarate, fitogtatás zajlik, mint valódi harc).

2011.02.01. 08:24:58

Egy edzőtermi változat:

Szevasz főnök, mit tolsz ma? Mell-váll? Ne má’! Két nyomó izomcsoport együtt? Baromság! A mellet legjobb bicepsszel együtt, mert az nem fárad ki a felvenyomás közben, vágod? Hú bazz’ de megpakoltad! Én csak kisebbel nyomom, nem akarom szétbaszni az ízületeimet, érted. 60-ba nyomkodok tízeket. Figyelj, ez így nem szabályos! Semmit nem fogsz fejlődni! Engedjed le mélyebben, lassan, a csúcson tartsd ki legalább 3 másodpercig!

Ne rugózz annyira vádlizás közben! Engedjed le teljesen! Hogy 48-as a vádlid így is? Az enyém? Hát, nekem úgy 35-ös, nem nagyon mérem, meg nekem volt még egy csúnya balesetem, középső csoportban, azóta csak nagyon óvatosan lábazhatok!

Tolsz valami fehérjét? Szájtek? Ugyanmár! Kidobsz rá annyi pénzt? Figyu, a spanom a Takarmánygyárban dolgozik, hoz fehérjét, kilóját 4 rugóért, szója, 40%-os, de tuti! Jó, az íze okádék, de érted, a disznók is ezzel nőnek akkorára! Hogy a Szájtek kilója 5000, és 70%, meg még jó ízű is? Te tudod, de azt itt kutyulják, valahol Pest mellett egy hangárban, betonkeverőben!

Valami anyag bejátszott? Nagyon megnőttél most! Hogy már 20 éve gyúrsz! Áááá. Anyag nélkül semmire sem mégy! Én is már 2 hónapja nyomom, de még csak 1 kilót fejlődtem… Persze, ha én is szednék valamit, de nekem az egészség fontosabb.

Goggolsz? Elment az eszed! Tönkremegy a térded! Elavult egy gyakorlat ez már…

És így tovább, és így tovább, és így tovább…

Megjegyzés: Szükségtelen mondani, hogy az illető milyen fizikummal bír…

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2011.02.01. 08:39:07

@Brother Love: sztem amúgy az van, hogy aki amihez ért, abban nem szeret megszólalni. Én plö a környezetvédelmes posztoknál szoktam nagyokat kussolni, mégpedig azért főleg, mert egyszerűen unom a témát, és ott jön igazából elő, hogy a nemannyira hozzáértő szakember is százszor többet tud, mint a jól tájékozott laikus. Azaz rájön az emebr, hogy feleslegesen tépné magát, mert ahhoz, hogy a válaszát értékelni tudja a másik, szüksége lenne egy csomó háttérinfóra. Annak átadására pedig nincs kedv, sem idő.

Meglátásom szerint az ember abban a témában szeret leginkább vitatkozni, amihez kicsit ért, de amit nagyon szeret. (nekem plö ilyen a zene)

noirp 2011.02.01. 08:39:51

Bánatos Jézuskám, nekem a családomban is van néhány ilyen figura. Őket csak nem fejelhetem le.

altoid · http://altoid.inda.hu/ 2011.02.01. 08:40:30

@vészmadár (pica pica): Angliában kicsit régebb óta van demokrácia, mint jóléti társadalom. Persze ennek az a titka, hogy anno a demokrácia a művelt, pénzes elit kiváltsága volt (vagyoni cenzus, ugyebár). Viszont Keleten meg az a baj, hogy az "elit" nagyrészt ugyanolyan síkbunkó, mint a plebs. Háromszoros hurrá ezért a kommunizmusnak! (meg persze azért is, hogy már az iskola is arra nevel, hogy az erősebbnek igaza van, a gyengébbnek meg kuss!)

Hal Stanton 2011.02.01. 08:47:35

@vészmadár (pica pica): Ki mondta, hogy vitatkozó? Ellentmondó. Ez csak szimpla tahóság. Vitázni még érdekes is lehet.

migueldiez 2011.02.01. 08:48:55

@altoid:
Most nem azért, de ez annyira szépen van megfogalmazva, ebben az országban ezt kellene kifüggeszteni mindenhová, nem azt, amit a srácok erőltetnek.

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2011.02.01. 08:51:24

@altoid: az az igazság, hogy a társadalmi szolidaritás szép dolog, csakhogy néhány ezer (jó esetben pár tízezer) éves, míg az evolúció az a génjeidben kódolt, millió (lassan milliárd) éves szükségszerűség. Az a törvény, hogy az erősebbnek van igaza, hogy úgy mondjam, ősibb, mint az emberi faj.

Nadiposzi (törölt) 2011.02.01. 08:54:10

Szofi?
Hülye vagy, ebbő' vegyé. Ja, aranymarbi. Nem olyan jó, mint kinnt, érted, ez csak szar licensz, na de szofi, ne bassz má. Szóval mióta rájöttem hogy kinn ezek milyen gyökerek a géphez, adatmentés, vírusok, miazmás, behozza csóka a laptopját, ott sír, hogy rajta melója, de a szervíz 500 fontot kért érte, de a múltkor a haverjáét is elbaszták, na akkó megcsináltam neki 200-ért.
Szóval most beindult ez a vállalkozás, ja, van benn zsé. Iszol még valamit? Na, toljunk egy uncit.
2 hónap múlva...
Hát most ez van, ja hát itthon. Hol? Hát a DELLTECHnél, baszod. Persze a soron, de figyú, ez beszarás mekkora gyökerek vannak ott. Én egy hete kezdtem, de már végellenőr vagyok, vágod. A gyökér meg ott puffog, hogy ő már egy éve nyomja, azt még mindig csak egy droid. Ja apám, hát ehhez is kell egy kis gógyi. Azt milyen hülyék, hallod, a csóka a múltkor leállt velem vitatkozni a pun háborúkról, azt kiderült azt se tudja ki az a Cézár. Ja, a szomszéd németjuhásza. Hova jártak ezek. Mer érted, én is mehettem volna töriszakra, meg minden, de abban azért nincs zsé, nem? Már így hosszútávon.
Na. Azt meg ne azzal a baszom tiplivel, mer nem tartja meg. Nem emlékszel, a múltkor is rád hagytam, azt leszakadt.
Így volt, vagy nem így volt? Na ugye. Hallgass rám, cseréld ki arra.

migueldiez 2011.02.01. 08:59:07

@Brother Love:
Hasonló szöveg, nem szorosan kapcsolódik, de megtörtént;
általános iskola, óra közben - rendszerváltás környékén, amikor minden új bejött, többek között az ilyen tréfás dolgok, tüsszentőpor, viszketőpor fokhagyma ízű cukorka, stb.
Mondom a padtársamnak: "Lehet kapni a közeli boltban ilyen viszketőport száznegyven forint egy tasak, tök poén."
Erre ő:
"Hülye vagy? Van ismerősöm gyárból hoz hetven forintért egy kiló ledarált üvegszálat(sic), és az sokkal jobb, mert ahogy vakarja a csávó, beledörzsöli a bőrébe, és véresre dörzsöli!"
Kinek mi a prioritás, ugye.

El Topo (Sgt. Elias) 2011.02.01. 08:59:22

@altoid:
Jól beszélsz, jómagyarember a vitatkozásban is a többet erővel, mint ésszel irányelvet követi. Még akkor is, ha mondjuk hát ereje _sincs_.
Jómagyarember általában nem a vitaprtnere következtetéseit támadja, hanem elsősorban a személyét próbálja vitaképtelennek beállítani, elsősorban azzal, hogy a származását kezdi firtatni.

Sand Lover 2011.02.01. 09:07:16

A poszt hibátlan. Grat.
Az ilyen csávó még csajozni is ezzel a stílussal próbálkozik, tájékozatlanabbak ezt férfias rámenősségnek vélik és be is dőlnek.
“Te figyu, neked udvarolni kell? Te ilyen királykisasszony vagy, vagy mi? Láttad volna az exnőmet, tudod, a Bogit, húú az aztán nem játszotta meg magát ennyire, mint te. Most megsértődél? Ne má’. Tudod, csak viccelek. Nem harap a bácsi, hi-hi. Na, majd megkereslek iwiw-en, jó? Majd írok neked, okés? De válaszoljá’!”
Aztán tényleg küld egy levelet, “Dugjunk már egyet” tárggyal, szöveg nélkül.

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2011.02.01. 09:10:17

@Morgan LeFay: ez 13 éves korig be is jön. utána már illik finomítani a csajozási technikákon.

migueldiez 2011.02.01. 09:11:04

A csávó a posztban meg, az ilyenekkel támad az embernek nagy kedve vitatkozni.
És egy ideig még megy is ez sajnos, abban az illúzióban ringatva magát, hogy lehetőség van értelmes vitára, és a dollárárverés / Concord-effektus mián - mert az eddig befektetett energia kárba vészne - folytatja egy darabig, a minden a józan észnek ellentmondó módon.
Legalábbis velem ez van, és még tanulgatnom kell, hogyan ismerjem fel az ilyen idiótákat, és nem pazaroljak energiát. Viszont másfelől igyekszem civilizált emberként, előítéleteimet levetkőzve adni mindenkinek az esélyt, de sokszor az előítéleteim, megérzéseim igazolódnak be, sajnos. _Nehéz_Dolgok_Ezek_.

El Topo (Sgt. Elias) 2011.02.01. 09:15:23

@Morgan LeFay:
Ez különben nem annyira zsákutca, mint ahogy te gondolod, mert volt egy haverom, aki ennél sokkal kevésbé kifinomultan adta elő.
Ráadásul legendásan csúnya ember volt, nem mintha nem lett volna erős, mert nagyon erős volt, de így az elhanyagoltabb külsejű fajtából, ha érted hoy mondom.
Na most neki rendszeres csajozási módszere volt, hogy szanzsén belemarkolt vadidegen lányokba akárhol a péklapát tenyerével, és amikor azok felsikkantottak, akkor megvádolta őket, hogy megjátszós kis ringyók.
Viszont kb az esetek tíz százalékában sikeresnek bizonyult. És mivel naponta legalább tíz lánnyal megpróbálta, minden este dugott, akkor, amikor mi többiek nem nagyon dicsekedhettünk ilyesmivel.

Héttörpe (törölt) 2011.02.01. 09:17:08

@Professor Pizka: Te ismered a volt főnökömet? Basszus, ha azt mondtam neki, keleten kel a nap, bebizonyította, hogy nem minden esetben. Minde negyedévben új divat: fáksui (feng-sui), vércsop. diéta, telefonok, fényképezőgépek, stb. Őrületes fajta...

El Topo (Sgt. Elias) 2011.02.01. 09:18:41

@vészmadár (pica pica):

Természetesen. :)
A másik, hogy a jómagyarember ultima ratio-ként használ bizonyos dolgokat, amiknek semmi köze az eredeti témához.
Valahol megjegyzed, hogy mostanában mintha kicsit sok lenne a belvíz, mire azzal válaszolnak, hogy igenigen, de Gyúrcsány meg kismamák szemeit lövette ki.

heima_ 2011.02.01. 09:52:38

@El Topo (Sgt. Elias): azért tegyük hozzá, hogy ez az abóbl indul, hogy egy balfasz levezeti a belvízből, hogy veszélyben a demokrácia (nem vicc, tényleg képesek rá goo.gl/CJm01 )

Sand Lover 2011.02.01. 09:52:46

@El Topo (Sgt. Elias): “Ez különben nem annyira zsákutca, mint ahogy te gondolod, “
Tudom, hogy nem zsákutca, viszont akit ezzel a módszerrel be is lehet fűzni, az meg is érdemli. (vö. tájékozatlan)

Romboljuk le a modern világot... (törölt) · http://www.youtube.com/watch?v=9vq63q45qfk 2011.02.01. 09:55:56

Ezeknek tiszta erőből kell ellentmondani, könyörtelenül, ha kell üvöltve. Akkor lekopnak.

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2011.02.01. 09:55:59

@El Topo (Sgt. Elias): persze, én azt szoktam megkapni, hogy érzelmileg csökevényes vagyok, bizonyára törpenövésemet kompenzálom (180cm sztem nem törpe, de nem tudom), esetleg impotens vagyok, vagy fájdalmasan középszerű, kedvenc jelzőm: "gyanús vallású" (ami különösen vicces, az őseim kb. semmit nem jelentenek, nagyjából nagymamáig ismerem, de nem mindet, abban nincs zsidó:).

Ilyen állításokkal, hogy biztos buzi vagyok, nem vitatkozom, csak mindig megkérdezem, hogy oké, de ez mennyiben változtat a mondandóm igazságtartalmán?

cd-r 2011.02.01. 10:08:01

ennek a legrosszabb fajtája amelyik meg sem hallgatja, amit mondani akarsz, a mondatod felénél, mikor még ki sem derült a lényeg elkezdi csóválni a fejét, a szavadba vág és már mondja is a saját verzióját. másik jó szokása, ha bármit mondasz neki, reakció nélkül belekezd egy számára érdekesebb témába, azaz nem is válaszol arra, amit mondtál. általában beszédkényszeres, valamiért kellemetlennek érzi, ha 1 percnél tovább nem hallathatja a hangját, viszont a kommunikációt elég egyoldalúan értelmezi, mert meghallgatni abszolút nem szeret, sőt már a második mondatodnál nagy, gyomros ásításokkal jelzi, hog tökéletesen érdektelen számára a mondókád.

cd-r 2011.02.01. 10:13:46

@Blassius: vagy egy "bocs, de mennem kell, majd dumálunk" kíséretében otthagyni őket a picsába.

Ernoke 2011.02.01. 10:21:46

nekem van ilyen ismerősöm, csak ő soha nem trágár. folyton meg akar győzni olyanokról, h én valójában szeretem a jazz-t, csak dacból ellenállok neki, a macska valójában kukába való állat, nem lakásba, nekem valójában jót tesz a pálinka, mi az, h mostanában nem iszom, meg még ezernyi ilyen. és csodálkozik, h nem bírja elviselni senki sem, főleg ha magyarázás közben böködi az embereket és 10 centire áll tőlük.

@vészmadár (pica pica): ezt a törpét biztos egy 210 centis óriásnő írta, egyedül akkor érthető a dolog.:D

El Topo (Sgt. Elias) 2011.02.01. 10:22:25

@heima_:

Azért jegyezzük meg, hogy Gréczy per definitionem őrült!

El Topo (Sgt. Elias) 2011.02.01. 10:31:03

@Morgan LeFay:

Jó, hát az illető haverom nem is feleségre vadászott ezzel a módszerrel. Érted hogy mondom.
Viszont 10 pontos nyuszikák jöttek be neki a csőbe.
Többet is láttam a saját szememmel.
Egyszer valami esküvőn voltunk együtt, és Peti egy lépcsőn ült, már nem annyira friss állapotban. Én előtte álltam, és beszélgettünk. Közben kijött a teremből egy táncos csaj, aki mondjuk bármelyik Playboy címlapjára felférne. Odaállt peti mellé, és ő is velem kezdett beszélgetni. A srác áttette a sört a bal kezébe, és oda sem nézve felnyúlt a lány szoknyája alá. Akkora keze volt, mint egy bifsztek, a lány egész segge eltűnt benne. Persze kicsit sikoltozott, de amikor a fickó lebaszta, hogy mit képzel magáról, megbékült, aztán még helyben bemásztak valami bokor alá.

El Topo (Sgt. Elias) 2011.02.01. 10:34:37

@vészmadár (pica pica):
Naponta látom, hogy olyan fazonok, akiknek írásképe és szókincse valószínűvé teszi, hogy maximum a BKV ellenőrségig vitték, világhírű professzorok véleményét hiiteltelenítik azzal, hogy "dehát Friedmannak hívják".

purga · http://horrormirror.blog.hu 2011.02.01. 10:41:57

a leggyorsabban az ilyenektől bólogatásokkal lehet megszabadulni, vitázni vele szinte esélytelen, meg úgyis csak te vesztesz, energiát legfőképpen.

sorica123 (törölt) 2011.02.01. 11:09:39

@perfor: igen, ez inkább a megvanavéleményem fajta. Vitatkozni épp lehet vele, csak minek (ld troll etetés)

Boglarka 2011.02.01. 11:31:05

Ez az fajta csávó még akkor tud rátenni az élvezetre, ha a mobilján fotókat, vicces videókat kezd el mutogatni. Ő az, aki pár évvel ezelőtt még fotóalbumokkal érkezett egy házibuliba. "Tudod, a Lukács nekem a Tankcsapdából a haverom, itt épp a koncertjén vagyok, első sorban, ő intézte nekem, utána hatalmasat buliztunk együtt, arról sajnos nem készültek fotók, mert lemerült a telóm. Nézd, ez meg egy múltheti bulin készült, az volt a valami, nem olyan - már bocs - mint ez..."

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2011.02.01. 11:37:24

@El Topo (Sgt. Elias): az ő nevében a Milton a gáz. Bazmeg, mint valami teamárka.

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2011.02.01. 11:39:06

@Morgan LeFay: Ugyanmár kislány, most hogy beszélgetni kell veled előtte egy kicsit, az mit változtat? :-P

Sand Lover 2011.02.01. 12:20:24

@Professor Pizka: Hát nézd: legalább mutasson valami intellektuális tevékenységet, ha akar tőlem valamit, de
sokan már a beszélgetésnél elvéreznek.

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2011.02.01. 12:34:04

@Morgan LeFay: jójó, de azt nem értem, egy beszélgetés során hogy lehet felmérni, hogy jót fogtok-e dugni, ha mondjuk csak ez a cél? Meg amúgy is minek?

2011.02.01. 12:34:14

@El Topo (Sgt. Elias): Ha meg nem a származást, akor jönnek az olyan feltételezések, hogy "Te biztosan valami..." és itt általában arra utalnak, hogy a vitapartner sikertelen, magányos, sohasem volt nője, egy ócska panelban vegetál, stb. Egyszerűsített formája a közvetlen "Te csak irigy vagy." vagy a modoros kesergés, hogy "Ebben a 'zországban eza legnagyobb baj, mindenki irigy a másikra..."
Esetleg jöhet még a "Te mit tettél le a 'zasztalra?" kérdés.

Természetesen mindegyik feltételezés, vagy válasz teljességgel érdektelen a legtöbb vitában.

Evvan.

Styxx 2011.02.01. 12:40:31

"szoktam kapni ilyen lapozgatós okosságokat, pinák, ilyenek. Autók, ha érdekel. Felveszlek a címlistámba, osztán lövöm neked is."
:-))
El kell vele hitetni, hogy AMWAY-ezünk.
-Bocs, szavad ne feledd, de van egy tuti üzlet. A Hálózatok hálózata!
-Ne má...
- Bocs, én is végighallgattalak, most figyelj pár percet, és megváltoztatom az életed!.....

cd-r 2011.02.01. 12:52:22

@vészmadár (pica pica): nekem már az sem tiszta, hogy miért kell beszélgetni egyáltalán dugás előtt? :) a duma előrehaladtával úgyis csak csökken az esélye a szexnek. lanyhulhat a kezdeti szimpátia és az alkoholos befolyásoltság is. ha tényleg csak a szex a cél, akkor még az illető neve is huszadrangú információ.

Ugyandehogy (törölt) 2011.02.01. 12:54:21

uhh
volt ilyen barátnőm.

volt.

neccharisnyás útonálló (törölt) 2011.02.01. 13:16:45

Ú, poszt+ a kommentek együtt 3 agyvérzés.
Ilyeneket francnak nem lehet elküldeni vissza anyukájába? Idegesítsen mást a szövegeivel.

neccharisnyás útonálló (törölt) 2011.02.01. 13:18:43

@Morgan LeFay: Na, az ilyen hapsik jutnak el villámgéza módra oda, hogy képen verjem őket, ha a szépszó elkerüli a figyelmüket.

2011.02.01. 13:21:07

@cd-r: A neve nem, de azért az utca házszámot nem árt előtte tisztázni, akartam már taxit hívni, hogy haza jussak, csak a cimet nem tudtam bediktálni.
A többiben igazad van.

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2011.02.01. 14:24:11

@Frengi: azt hiszed, hogy ez ritka, magántaxis ismerős szerint viszont naponta legalább egy olyan hívása van, hogy enyhén pityókos állapotú ember kér egy taxit és a címnek olyanokat mond, hogy:

- hát itthon vagyok, józsikám
- a ház előtt állok
- a benzinkút után, a rózsaszín házban

Judea · http://roleplay.blog.hu 2011.02.01. 14:31:48

@Donna Anna: Hogyne, személy szerényem követte el, megtalálod az archívumban, vagy a blogomon. Ha jól emlékszem még mindig top5-ben van.(nem a modoroson, a saját blogomon.)

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2011.02.01. 14:53:09

@cd-r: ugye hogy ugye?

amúgy ez a férfi-nő kapcsolat egyre zavarosabb. Mer' ugye kb. 5 éve a csajok rájöttek, hogy az, aki sokszor játsza, hogy férfisoviniszta állat (legyen nagy melle és szopjon jól), az gyakran rendes gyerek. Erre fel egy csomóan, néha én is, azt játszom, hogy férfisovoniszta vagyok, hogy azt higgyék, nem vagyok. Pedig de, tényleg. Csak már nem tudom, eljutottunk-e abba a fázisba, társadalmilag, hogy a negyedik csavar elve mentén most megint a megértő jófiút kell adni...

a faszom se tudja ezt ilyen naprakészen követni.

altoid · http://altoid.inda.hu/ 2011.02.01. 15:25:46

@vészmadár (pica pica): Az ocsem (aki alapvetoen egy rendes gyerek, csak jol titkolja) mondta egyszer, hogy neha meg o is megdobben azon, hogy minel bunkobban viselkedik a lanyokkal, annal nagyobb sikere van.

Sand Lover 2011.02.01. 16:00:34

@altoid: Treat ’em mean, keep ’em keen?
Aki a szarral beéri, sosem fogja megkapni az igazán jót.

altoid · http://altoid.inda.hu/ 2011.02.01. 16:29:30

@Morgan LeFay: Mondom, alapvetoen rendes srac az ocskos, csak rajott, hogy ha dugni akar, ezt el kell titkolnia. Azert a komoly kapcsolatait nem igy kezeli.

Fapuma (törölt) 2011.02.01. 16:51:45

Ráismertem, itt kommentel, de biztos nem ismert rá magára, pedig már hozzá is szólt...

Zabalint (törölt) · http://sznobizmus.blog.hu 2011.02.01. 17:04:55

A blogokon kommentelők 99%-a ilyen valamennyire, magam is. Csodálkozok, hogy senki nem ismert még magára.

2011.02.01. 17:48:45

@Zabalint: Persze! Ez az egyik... A másik viszont...

Nekrológ · http://nekrolog.blog.hu 2011.02.01. 18:30:10

@Fapuma: @Zabalint:
De akad aki 99%-ban ilyen, szerintem Fapuma rá gondolt, csak hát a tengerentúlról köti az a fránya politikai korrektség.

bozót lajos (törölt) · http://bozotorszag.blog.hu/ 2011.02.01. 18:41:33

@Brother Love: szkájtek, de talán ez már egy másik poszt lesz...

escargot 2011.02.01. 18:45:02

@bozót lajos: Melyik tájegységen szkájtek? Vagy ez a Terminator rendszerének tápkiegje?

escargot 2011.02.01. 19:25:41

@bozót lajos: Jogos, ott alap lehet egy kis szkájtek kreatin a csivasz mellé.

kisvi 2011.02.01. 20:01:38

Van önkritikám: kicsit én is ilyen vagyok.
Még a másik szavába is belevágok, bár azt inkább csak közeli barátoknak szoktam.

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2011.02.01. 20:25:06

@altoid: Én mostanában láttam a könyvesboltban ilyen ősember-diéta könyvet, ami a reklámja szerint arról szól, hogy az ősember is milyen egészséges vót má' oszt egyek ősember módjára.
A Lónyay sarkán az új kisteszkóban nincs óriás lajhár oldalas, a SPARban a Kinizsi utcánál (még amikor Plus volt) állítólag régebben tartottak gyapjas orrszarvú-termékeket. Az ALDI a Tűzoltóban egyáltalán nem forgalmaz ilyesmit. Beszéltem Dáviddal a Rádayban, azt mondta, hogy ha lesz vagy öt-hat vevő rá, akkor tud esetleg intézni barlangi medvét, de két-három ember kedvéért nem vágnak. Tekintettel a környék etnikai összetételére, még egy saktert is kell intézni.
Szóval az ősember-diéta még várat magára, de az ősember-csajozáshoz már beszereztem egy bunkósbotot. (Direkt kicsit rusztikusra hagyattam Furmányos Áronnal, az ismert gyergyói bicskanyél- és ősember-bunkó készítővel.)
Az vár még kidolgozásra, hogy oké, hogy lecsapom, és biztos helyre viszem, de ha igazi ősember vagyok, akkor meg kell szagolgatnom a csunyáját, hogy vajon megfelelő partner-e. Ha a lecsapás előtt akarom megszagolgatni, akkor szalad, meg minden baj van vele. Ha meg utána, akkor lehet hogy potyára csaptam le és cipeltem futva a feldühödött tömeg elől.
De jó úton vagyok, érzem.

Ottlaki Kababám 2011.02.01. 20:57:54

"- Mi ez a szar zene, te raktad be?
- Igen, szeretem.
- Ezt te nem szeretheted, ez nagyon szar, majd én megmondom, hogy mit lehet és kell szeretni. Csak az a jó (de az tökéletes), amit én mondok, a többi az szar, esteleg hülye vagy hozzá/nem értesz hozzá."

Fel sem merül az ilyen faszban, hogy másnak más az iizlése.

Az a jó, hogy ezen a poszton tényleg fel lehet magad idegesinteni :--)

Hal Stanton 2011.02.01. 21:15:43

@Ottlaki Kababám: Igen, a kommentekben sokan pofonnal fenyegetőztek :)

-Ez egy szar poszt, nem tetszhet neked, mert szar. Majd én mutatok olyan írást, ami jó, nem ilyen szar.

-De nekem tetszik.

-Mert hülye vagy.

2011.02.01. 21:29:19

Nekem az az érzésem, hogy mindenki ilyen, legalább is velem, beleértve a saját gyerekemeit is, mert anya, te ezt nem tudhatod, ehhez te nem értesz, majd mi meg mondjuk mi a jó, mit olvassál, milyen filmet nézzél.

(Egyszer félve mertem bevallani, mert tartottam tőle, hogy kiröhögnek, hogy én a napoleon dynamyt-ot képes voltam többször is megnézni, mert ha anya szerint valami jó film, az eleve nem lehet jó, mert anya a Howardsedet is képes volt végig nézni.)

Mindenki mindet tud, és mindet jobban.

Ugye rólam ránézésre kinéz, hogy hülye vagyok mindenhez, és ugy kell velem bánni mint egy idiótával.

Az ex elmagyarázza, hogy csak is és kizárólag az filmnézegető program jó, amit ő töltött le valahonnan, hiába mondom, hogy nekem alapból a gépben van, és a fotobolt sem kell a lopott szofver, mert adtak egyet együtt a géppel.

A barátnőm elmagyarázza nekem, hogy milyen magyar írókat olvasnak a németek, és higgyem el, hogy ezek és csak is ezek a legnépszerűbbek, hiába mondom, hogy jó pár lakásban végig böngésztem a könyves polcot, és még a nyomát sem láttam, de még könyves boltban sem, az nem úgy van, én azt nem tudhatom, mert Nádast minden német ismeri.

Az internet szolgáltatóhoz bementem reklamálni, az idiótanak kijáró elnéző mosollyal bántak velem, hogy hozzam be a gépem, majd ők segítenek. Mert ugye a mama bizonyára az unoka levetett laptopján az Xp-vel nem boldogul, és csak akkor vettek komolyan amikor valóban bevittem a gépet.

A barátom szerint a Nedves környék ismeretterjesztő alapmű, mert én ugye nem vagyok olyan szinten németül, hogy ezt megérteném (olvastam magyarul: soft pornó,de minek vitatkozzak.)

Az étrend, amire áttértem megszütette a problámáimat, és nem akarok senkit megtéríteni, de azért elmagyarázzák, hogy ez milyen egészségtelen, és hogy mennyire hizlal (nem baj, hogy rengeteget fogytam) ők ezt akkor is jobban tudják.

Otthon mindere az az adu, hogy én ezt nem érthetem, én nem élek itthon, nem tudhatom, majd ők elmagyarázzák.

Az senkit nem zavar, hogy én, velük ellentétben, elboldogulok a világban, nem szorulok senkire. Inkább nem vitatkozom, jobb a békesség, végül is ugy is az van amit én akarok.

2011.02.01. 21:39:09

@Professor Pizka: Nem most hallom először, már nem is mondok semmit, kitaláltam, hogy lisztérzékeny vagyok, ja, beteg vagy? hát akkor érhető. Krummlit se? Nem szeretem.
Sós mogyi? Ég tőle a gyomrom. Látom a vérképén hogy használt a koleszterin csökkentő (ki se váltottam), szedje továbbra is. Hát persze doltor úr, hogyne.

altoid · http://altoid.inda.hu/ 2011.02.01. 23:07:57

@Professor Pizka:

-Unga-bunga, vagy halál?
-Halál!
-Na jó, de előbb egy kis unga-bunga!

Zabalint (törölt) · http://sznobizmus.blog.hu 2011.02.02. 00:07:14

@Ottlaki Kababám:
Csakhogy ez a jó zene - szar zene annyira örök vita dolga, hogy igazából, aki hangoztatja, hogy mennyire tudja tolerálni mások zenei ízlését, az is lefikázza más kedvenc zenéjét, ha éppen olyan pillanatában van, hogy a toleráns álarcát nem találja. Akkor már jobb őszintén megmondani a véleményünket, ha valami nagyon nem tetszik. Sokkal többet segíthet, mert akkor esetleg lehet megegyezés is egy közös metszetről, hogy mit is tesznek be. Egyébként legjobb barátaimmal is vitatkozunk zenén, sosem megy vérre, de sokkal inkább barátságnak érzem azt, amikor a barátok nem akarnak mindenben megfelelni a többieknek.

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2011.02.02. 07:41:01

@Frengi: az van, hogy a középszerű vagy kicsit jobb alapokkal induló, esetleg szerencsés emberi lény, különösen ha a környezeténél kicsit értelmesebb (hangsúlyosan: a környezeténél), 10 éves korára úgy szocializálódik, hogy mindenki más hülye. Ennek megfelelően is kell velük beszélni, bánni, stb. Ha egyáltalán foglalkozni velük, ugye.

Sokféle, megalázással és ennek ürügyén aztán felpaprikázódással terhes tapasztalás vezethet oda, hogy 20-24 éves korára az illető finomít az álláspontján, és az lesz az alapelve, hogy MAJDNEM mindenki más hülye. Ez a tapasztalási pálya még meredekebb azoknak, akik tényleg jók és tényleg majdnem mindenkinél okosabbak, értelmesebbek. Ezeknek iszonyatosan sokat kell magukkal küzdeniük, hogy ne tűnjenek menthetetlenül bunkónak. Általában ez nem is sikerül. Nem mondom, hogy teljesen vétlenek abban, hogy ilyenek lettek, mert gondolom minden ösztön felülvezérelhető, de azért én plö tudom, milyen nehéz a genetikailag kódolt és a tapasztalással megtámogatott, beléd csontosodott viselkedésmintáidat levetkőzni. Az segíthet legtöbbet, amikor egy ilyen poszt vagy a tiedhez hasonló, fiamnak mondom, hogy a lányom is értse felszólalás arra vezet rá, hogy a rendkívül értelmes, művelt és intelligens, önnön kiválóságával percenként megküzdő lakost abszolúte nem lehet külső jegyei és viselkedése alapján elkülönböztetni a síkbunkótól.

hehe

altoid · http://altoid.inda.hu/ 2011.02.02. 07:59:32

@vészmadár (pica pica): Gondolom te sem véletlenül mentél tanárnak. Így napi 8 órában oktathatsz ki nálad hülyébbeket, és még fizetnek is érte... :)

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2011.02.02. 08:02:42

@altoid: ha én kioktatnám a gyerekeket, akkor nagyon rossz tanár lennék. Még másképp szólva, aki ki akar másokat oktatni, az pont tanárnak ne menjen:)

2011.02.02. 08:27:48

@vészmadár (pica pica): minnél inkább hülye, annál nagyobb a kompentencia igénye, ennélfogva beteges kényszert érez arra, hogy bizonyítsa önnön fontosságát.

Hajlamos vagyok néha én is tanácsokat osztogatni, de általában nem fogadják meg, mert az ifjak azt gondolják náluk van a tudja, pedig a hosszú évek alatt összegyűlt tapsztalat a nagy számok törvénye alapján igaznak bizonyulhat, és ha nem is azonnal feltétel nélkül elfogani, de legalább fontolóra venni érdemes lenne.

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2011.02.02. 08:47:54

@Frengi: ennek sokféle oka lehet. Én tanácsot sose adnék, senkinek, semmilyen tapasztalás okán sem. Főként azért, mert az én tapasztalásom nem az övé. Ami számomra kék, azt más lehet, hogy zöldnek látja, meg amúgyis, mindenkinek joga van a maga hibáihoz...

cd-r 2011.02.02. 09:05:58

@vészmadár (pica pica): tőlem állandóan tanácsokat vár a környezetem, baráti köröm, de megfogadtam, hogy többet senkinek nem adok tanácsot, mert egyszerűen túl nagy felelősség, meg különben is, vezessék a saját életüket. ha rossz tanácsot adok, akkor meg nyilván én leszek a hibás, amiért ő eszerint cselekedett. nem hinném, hogy jogom lenne mások helyett eldönteni merre irányítsák az életüket, még ha ezt is várják sokszor. azóta gondolom ezt így, mióta kiderült, hogy több esetben tökéletesen a saját nézőpontjuk szerint vázoltak nekem bizonyos helyzeteket, amikről utólag kiderült, hogy nem is teljesen úgy történt, nem kizárólag a másik fél hibázott, csak hozzám már az elferdített, leszépített verzió jutott el, amiben természetesen ők voltak a szenvedő alanyok. ilyen helyzetben adsz egy tanácsot ('hagyd ott azt a hisztis kurvát'), aztán később szegény áldozat elszólogatja magát, hogy pl. nem volt hajlandó gumit húzni, mert 'az kényelmetlen' és hasonlók. szóval innentől mindenki oldja meg a maga gondját, tőlem maximum hümmögést, fejcsóválást és együttérző vállveregetést várhatnak.

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2011.02.02. 12:26:52

@cd-r: amúgy ezt a gumihisztit a pasik részéről, ezt nem értem. Én úgy vagyok vele, hogy kurva sokat kellene azért egy nőnek könyörögnie, hogy NE akarjak gumit használni.

Ernoke 2011.02.02. 14:20:57

@vészmadár (pica pica): van, akinek nem áll fel benne, ill. rögtön lekókad. egyéni érzékenység kérdése, gondolom.

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2011.02.02. 14:33:47

@cd-r: ügyvédi tv 1. (láthatatlan)§: Az ügyfél hazudik.

neccharisnyás útonálló (törölt) 2011.02.02. 14:35:56

@Zabalint: Ízlés dolgában nem tud semleges lenni az ember. Képtelenség. Hisz pont az határolja körbe az egyéniségét, hogy mit szeret és mit utál. És mivel sokan vagyunk, BIZTOS hogy lesz valaki, aki szereti az általad pokol mélyére kívánt dolgot.

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2011.02.02. 14:55:13

@Ernoke: inkább szocializáció lesz az, nem egyéni érzékenység...

Ernoke 2011.02.02. 15:21:54

@Professor Pizka: lehet, de a probléma attól még létezik, nem hiszti.

hajdul (törölt) · http://hajdulaszlo.wordpress.com/ 2011.02.02. 18:10:04

No de hol az a honlap ahol olcsó és jó borok vannak? Most kénytelen vagyok pálinkát inni.

hajdul (törölt) · http://hajdulaszlo.wordpress.com/ 2011.02.02. 18:11:25

@horika: Én a telefonos buzikat helyből irtanám. Ha nem pippant le, akkor elég a 2 ezer forintos tecsó telefon is.

GERI87 2011.02.02. 23:04:57

Hát én ilyennel nem találkoztam..maximum az ellentettjével...vagy mutációjával..vagy nem is tudom.

Akinek mindig minden úgy jó ahogy van..és úgy van jól ahogy azt mások mondják, ha ellenkezel te vagy a hülye...

neccharisnyás útonálló (törölt) 2011.02.03. 14:46:25

@hajdul: Ne is mondd! Mikor rám akarják sózni az ilyen-olyan hiperszuper telefont, ami kb. annyival tud többet, mint a jelenlegi, hogy KÉT KAMERA van rajta. Netezni meg marhára nem ilyen telódíjak mellett fogok mobilon.
A mostani még csak 3 éves, van rajta kamera ha fotózhatnék, mp3 és rádió -mert zenebuzi vagyok és sokat utazom, plusz újkorában 4x sikerült földhöz vágnom, és ez semmi működési vagy külalaki zavart nem okozott. Marad, míg megdöglik. Előző is azért cserélődött le, mert a gagyi franciák gagyi, javíthatatlan szoftvert raktak bele, ami meghalt.

csi szi 2011.02.03. 16:06:46

@El Topo (Sgt. Elias): Biztos levágta a csaj, hogy nem csak a keze nagy:) De komolyan, ez a módszer ennek a nyers férfiasságot árasztó típusnak működik és "áll jól" (hiába, az ősi ösztönök), másnak nem.

Ottlaki Kababám 2011.02.03. 20:29:21

@Zabalint: Amirol te irsz, az mas, az beszelgetes, vitatkozas. Nyilvan egyik sem fogja meggyozni a masikat, mivel izlesrol vitatkoznak, de legalabb tobb velemeny van. Amit en irtam, es amirol a poszt szol, ott megmondja, kinyilatkoztatja, hogy amit te szeretsz, az szar, mert nem ertesz hozza es hulye vagy, viszont amit o mond, na az a hibatlan. Megint ideges lettem :)

Judea · http://roleplay.blog.hu 2011.02.05. 23:26:42

Alábbi szöveget egy telefonról szóló poszthoz kommentelték ma:

"Mondok valamit, amivel biztosan óriási feltűnést tudna a Nokia kelteni. Ha bejelentenék, hogy készítenek egy saját oprendszert a saját telefonjukra – amit minimum két évig egyszer sem KELL frissíteni. Mert működik. Ha nem működik, és kiderül, hogy az oprendszer volt a hibás, visszadják a telefon árának felét. Mondjuk. És nem kell biztonsági patcheket letöltögetni, mert nem lehet olyan dolgokat szoftverrel elérni, ami nem biztonságos, nem kell olyan oprendszereket csinálni, amelyen annyi lyuk van, mint a szitán. Az maradjon a MS monopóliuma.

@Napkutya: "Minden gyártó nyit a csóró szegmensbe egy all in one készülékkel, de hát ez csak mókusvakítás. A telefon telefonálásra való."

Egyetértek. De elfogadom azt az érvet is, hogy ne kelljen több kütyüt is elhelyezni annak a jól szabott zakónak a zsebeiben, ezért legyen mondentudó csodatelefon is. De lehessen VÁLASZTANOM. Én szeretnék olyan egyszerű, elfogadható árú telefont, amelyen telefonálni tudok, és SMS-t küldeni. Miért kell kifizetnek azokat a hülyeségeket is, amelyekre nincs szükségem?

A feleségem pár hónapja vett egy új telefont, és keresni kellett, hogy hol van még olyan készülék, amelyen még nyomógombokkal lehet tárcsázni, és nem kell összefogdosni és elkoptatni a kijelzőt. Mert ma a "mókusvakítás" aktális formája a képernyőn való matatás, képeket húzgálni, ikonokat rakosgatni, meg mit tudom én, miféle hülyeségekkel etetik meg a kamasz gyerekeket és a rúzsaszínű libákat.

Persze a kérdésemre az a válasz, hogy ma ennek van piaca, ezért ezt gyártják. És? Annak a valamivel kevesebb embernek, akinek nem ez lenne a szimpatikus, azokat miért kell minden termelőnek leszarnia? Miért kellene a tévén azt a szemetet néznem, amit a legtöbben akarnak nézni? Ha egy műsort 200 ezren néztek, az óriási bukás. Basszus, 200 ezer embernek érdekes volt! Lehet, hogy ők most ültek le jó ideje először megnézni valami végre értelmes másort. Miért kell mindig mindenből csakis a legújabbat nyomatni? Ami tavaly még jó volt, és tavaly még esküdtek rá, hogy jó, amit gyártanak, az idén is jó, nem? Ugyanarra ugyanannyira jó. Mint a régi programok lenézése. Működik? Megcsinálja, amit kell? Három éve ugyanarra használod? És, három éve ugyanazt kell csinálnod? Akkor mi a szarnak keresnél egy új programot ugyanarra a célra? Mi a szarnak kell negyedévente elfelejtenem a netán megkedvelt mosóport, rágcsálnivalót, joghurtot, fogkrémet? Rongyosra ugatták a fülemet azzal, hogy milyen kurva jól járok, ha azt választom, hát én kiválasztottam, és kérem jövőre is!

Ha tavalyelőtt százmillió darabot gyártottak egy kütyüből, akkor a gyártósor, miegymás már megvan. Csak működtetni kell tovább, és gyártani vele évente félmillió darabot. Nem kellett hozzá új beruházás, a karbantartás és felújítás kötségét meg simán behozza a kevésbé vakíthatók közötti eladás.

Egyébként pedig milyen telefon az, amelyre vírus kerülhet? Vírus? Hát én telefonnak vettem? Ezzel szemben ha az ember nem elég elővigyázatos, akkor letölt engedély nélkül minden szemetet, amit persze holnapután majd frissítenem kell, mert bocsika, elnéztük. És persze ezekbe a baromi okos szerkezetekbe már gyárilag van beépítve az adatlopó feature, legálisan, és a marketinges buzik még meg is sértődnek, ha megkérdőjelezi valaki a jogukat ahhoz, hogy a marketinges baromságaikhoz az adataim között kotorásszanak. Amely lehetőséget záros határidőn belül holtbiztosan kihasznál valami perverz tetű is, hogy azon élvezkedhessen, hogy most mennyi embernek dől össze az marha okos oprendszere.

Amit @cso zsi: mond a "korszerűtlenné" vált dokkolásról, az jellemző. Egy csomó zseniális újdonságról derül ki, ha nem látszik rajta már elsőre is, hogy visszalépés. Hogy vagy hülyék a fejlesztők, vagy csak szórakoznak velünk, és leszarják magasról, hogy a fogyasztónak szüksége mire lenne. Mint a divattervezők. Igaz, sok hülye paraszt veszi a telefonját azért, mert az most a menő, vagy mert abból van tengerkék változat is, skinelhető anyámtökével. Rángatnak bennünket, ma ez legyen a divat, holnap az, és aki nem ugrál nekünk, az lúzer. Én telefont akarok, MEGBÍZHATÓT! Ha már ekkora IT korszakban élünk, ne legyen már ekkora kihívás egy üzembiztos szerkentyűt megcsinálni. Mert ha nekem az Apple telefonja beszarik, akkor én nem megyek a boltba, hogy vegyek egy új Apple-t helyette, ezzel nem tartják mozgásban az eladásukat, hanem hétszentség, hogy Apple készüléket az életben a kezembe nem veszek többé. Akkor már megérné nekik jót csinálni, és akkor majd mosógépből is Apple-t fogok venni, mert a jó terméknek van a legjobb reklámozó hatása, nem a marketinges buzik kreálmányainak. "

Der Beste 2011.02.06. 20:46:39

Baszki ez a Pörrkölt egy az egyben olyan, mint az egyik barátom!
Gratula a szerzőnek.
süti beállítások módosítása