Olvasói rovat - A feltartóember

2010/12/01. - írta: Modor Tibi

Szia, Tibi!

Muszáj már megírnom, mert egy csomó posztban és kommentben volt már szó róla; de valahogy nem lett méltó módon kifejtve a téma. Pedig a feltartóemberek ott vannak minden lépésnél: akármikor, akárhova megyek vagy csak nézek, a reggeli felkeléstől esti lefekvésig, születésünktől halálunkig.

Üdv:

Topo

 

 


Nézzünk néhány szituációs gyakorlatot:

Bár közüzemi számláidat, biztosításodat, közös költségedet már régóta online intézed, valahogy minden elővigyázatod ellenére keletkezik egy befizetendő sárga csekked. Sebaj, a posta útba esik, 5 perc az egész. Álmodban. A postán ugyanis érthetetlen tömeggel szembesülsz - csupa feltartóemberből. Közvetlenül előtted fiatal anyuka két kisklambóval, csak egy levelezőlapot szeretne feladni, de írástudatlan, nem tudja megcímezni. Őelőtte vidékről feljött szaki, aki után ajánlott levélben küldte az asszony az otthon felejtett személyigazolványát, amit nem tud átvenni, mert nincs nála személyi, amivel igazolhatná, hogy övé a levél. Őelőtte nénike, szódásüvegtalp szemüvegben, egy ötliteres uborkásüvegben hozott beváltandó aprópénzt. Sosem szabadulsz.

Kiderül, hogy dolgod támadt a belvárosban. Kocsi nélkül nem tudod megoldani, mert kell hozzá a szerszámosláda meg két kisgép. Már előre rettegsz, mert tudod, hogy a környéken sosem találsz parkolóhelyet. És csoda történik: amikor befordulsz a sarkon, éppen azt látod, hogy pont az ideális helyen valaki kászálódik befelé a kocsijába. Hurrá! Rábasztál. Nem eszik olyan forrón azt a kását. Emberünk az autójába beszállva még elintéz pár telefont, nagyon gondosan beállítja a tükröket, becsatolja a biztonsági övet, majd a váltó tetején látható séma tanulmányozásába kezd. Ilyenkor megpróbálhatod kibekkelni, amíg végre elhúzza a belét - csak hát mögötted is torlódik a sor már, vagy megkerülheted a tömböt, bízva benne, hogy meglesz még a hely. Nos, nemhogy meglesz, de még el sem indult. Éppen az asszony szájára tekeri a harmadik menetet a biztonsági övből, csak most már hárman is várnak ugyanarra a helyre. Feladod az egészet, majd egyszer eljössz taxival.

Rájössz, hogy nincs nálad egy árva peták se, de hisz ez nem probléma. Éppen tudsz a közelben egy alkalmas bankautomatát. És már megint csapdába esel. Az automatánál ugyan csak ketten vannak előtted, de fejenként negyedórát töltenek valami homályos tranzakcióval. Az első nagy nehezen előkeríti a bankkártyáját, bedugja a gépbe, majd néz. A gép kisvártatva visszaadja a kártyát - emberünk rájön, hogy a PIN is kellett volna. Megpróbálja megkeresni a pénztárcájában a cetlit, amire fel van írva, nem találja. Majd telefonos segítséget kér, de a gép elől nem mozdul. PIN-kód valahogy kiderül, kártya vissza az automatába, hosszas billentyűzés kezdődik. A vége az, hogy a gép benyeli a kártyát, ember kurvaanyázva el. Másik menet indul, ebből mobilegyenleg-feltöltés lesz. Ez sikerül, de nem könnyű szülés. Rengeteget nintendózik azon a rohadt automatán - mire megjön az SMS, mire nagy nehezen a saját pénzedhez jutsz, elfelejted, mit is akartál vele.

Hazafelé még be is kéne vásárolni, de már előre tudod, hogy a kínok kínját fogod kiállni, ráadásul pisálnod is kéne már. Most vagy a nagyközértbe ugrasz be pár dologért, vagy a kicsibe. A kicsit kapásból elveted - ez a törzsideje az ampullavásárló alkeszeknek, akik minden feles mellé elmesélik a boltoskisasszonynak az élettörténetüket. Ha ketten állnak előtted, mikor bemész, biztosan behugyozol. Legyen akkor már inkább a másik. Berohansz, összekapkodsz pár kiflit, tejet, vaj, cigi… és ekkor meglátod a kasszánál a bálnát. Keményen megrakott kocsija mellett áll, de még habozik, lehet hogy mégis kéne még pár karton bubis víz. Számláját kilencféle étkezési utalványból összeállított portfolióval kívánja rendezni. Itt elfogadják a lilát is? Igen. Akkor tízféle. Készpénz nincs nála - a fennmaradó negyvenöt forintot kártyával fizeti, viszont a pontgyűjtő kártyáját is precízen kezelteti, és igen, kéri a matricákat is.

Hazaérve már tényleg csak egy ilyen posztra futja az erődből, a téma további kibontását meg a kommentelőktől reméled.

236 komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Valaki Innen · http://pepper.blog.hu 2010.12.01. 07:42:54

Csodálatos.

MÁV pénztár. Anyuka jegyet vesz. Nem egyszerű a helyzet, mert nemcsak, hogy döntésképtelen (első osztály, talán másod?), de két héttel későbbi időpontra is megveszi a jegyet visszafelé. Számlát kér, a számlacímet rosszul mondja. Amikor a pénztárosnő bemondja az összeget, akkor értetlenül néz, majd világosság gyúlik a fejében, hogy jééé fizetni is kell. Ekkor a női táska (külön posztot érdemel) legmélyéről harminc cipzáras pénztárca legmélyebb bugyrából előhalássza a pénzt (közben kipereg a gyerekek fényképe vagy tesco-s pontok, ezeket vörösre lakozott körmével a padlón kapirgálva próbálja felszedni). Az visszajárót visszakapva, ez utóbbi folyamat végigjátszódik újból, ezúttal visszafelé, nem oldalra húzódva, szigorúan a pénztárablak előtt.

noirp 2010.12.01. 07:50:07

Hajjaj. Nemsoká itt a karácsony. A posta, a menetlevél és a postacsomag szezonja számomra. Na, majd erre a posztra gondolok, ha már szikráznak a fogaim.
[hüvelykujját fölmereszti]

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2010.12.01. 07:52:17

pont ezek miatt kellene minden ilyen helyen egy hülyéknek fenntartott sor. Nem is tudom, asszem usa-ban van is olyan, hogy 8 vagy kevesebb tételt vásárlók sora. Persze ott meg csupa olyan majom áll, aki nem tud 8-ig számolni.

Dr. A Jó Meglepően Izmos Hercege 2010.12.01. 07:56:10

Van ám a gondolkodós is, akitől nem férsz oda a hűtőpultnál semmihez, és a harmadik kör után is ott áll és vacilál a 8 forintos árkülönbözeten.

2010.12.01. 08:02:48

Egyszer egy postán a következő feliratot olvashattuk:
Sárga csekkel az 5-ös ablaknál kell sorba állni.
Nem befizetni, nem oda fáradni, nem, KELL SORBA ÁLLNI, mert hogy nem kell, az szinte elő sem fordulhat.

A posztirót meg elküldeném 'németbe', hogy megtanuljon türelmesen sorba állni.

Nem pofákat vágni, nem telefonálni közben, és még véletlenül se ügyeskedni, mert nem a sorban állók fognak rendre utasítani, de maga a pénztáros vagy ügyintéző.

Húzzál számot, (jaj, nagyon tetszett, a Keletiben a Nemzetközi pénztárnál számot kell húzni, hiába na felzárkózunk a nyugathoz) és várj türelmesen. Mindenhol, kivétel nincs.

CernaGeza 2010.12.01. 08:07:35

- Kedvenc postás jelenetem: 28 ablakból 5 nyitva, 10 méteres sor, nem nagyon halad. A kisablak mögött a Kropacsek Amália-kinézetű tupírfejű néni papíron számol, ceruzával. A beszólásra arrogánsan visszaszól, ez így biztos, a gép tévedhet. (???!)
- A bankautomatánál olyan arcok ugranak be elém tranzakciózni, akik

- kártyát beteszik, lekérik az egyenleget
- a gép visszaadja a kártyát a végén, ők megint visszateszik, kivesznek róla valamennyi pénzt
- Előveszik a köv. kártyát (!) lekérik az egyenleget... És így tovább, még 4 további kártyával.

Ezt egyszer elmagyarázhatná valaki.

A közértes étkezési utalványoknál elengedhetetlenül fontos, hogy a 30 darabot tartalmazó blokkról a kisasszony egyenként nagy műgonddal letépje a fecniket, majd azokat sorba rakja maga előtt a pulton.
Néha a huzat összekócolja, ilyenkor újra kell gondolni a sort.
Ha mindegyik letépődött és sorba állt, keríteni kell egy tollat és egyenként szignózni az összeset.
Ha ez megvan, jöhet a sor összegyűjtése, és egy postásgumival történő összefogása, majd eltevése a gép valamely fiókjába. Lehet kiszámolni, mennyi 5 forintos hiányzik még a cech-hez...

Valaki Innen · http://pepper.blog.hu 2010.12.01. 08:10:16

@Frengi: Ja meg lehet tanulni sorban állni, illetve meg lehet tanulni nem tökörészni, szüttyögni is.
Nekem a sorszámhúzással az a bajom (ezt postán figyeltem meg), hogy két sorszám megcsipogtatása között a kedves ügyintéző cseveg, papírokat tologat, vakarózik. Ha sor van akkor odaáll a következő és intézi.

GAbica 2010.12.01. 08:16:00

Istenkirály lett.
A jó feltartóember még az, aki a piacon előtted áll, és hosszan vacilál, hogy kettő vagy három darab fehérrépát vegyen, illetve ezek súlya meghaladja-e a 11,5 dkg súlyt, mert akkor már sok lesz az ebédbe. És utána ezt végig 5-8 fajta zöldséggel.

El Topo (Sgt. Elias) 2010.12.01. 08:19:15

@Frengi:

Én írtam, Frengi.:)
Alapvetően nem a sorállással van a bajom. Van olyan szituáció, amikor kikerülhetetlen.
A trükközés sem az én műfajom.

El Topo (Sgt. Elias) 2010.12.01. 08:24:45

@GAbica:
És a hentesnél is végigcsinálja ugyanezt, hogy akkor most háromnegyed kiló karaj, vagy legyen mégis inkább nyolcvan deka?
Eredetileg bele akartam írni a posztba, csak aztán elfelejtettem a fagyis szituációt.
Amikor a fagylaltosnál az emberünk úgy választ ki három gombócot a tizenkettőből, mintha az élete múlna a helyes összeállításon.

noirp 2010.12.01. 08:25:00

@CernaGeza: "Néha a huzat összekócolja, ilyenkor újra kell gondolni a sort."
milyen duma :D

Der Beste 2010.12.01. 08:31:45

Nagyon jó poszt, s valós problémát feszeget.

Annyit viszont el kell ismernem, hogy sok esetben, amikor én én az üzlet bejáratához közel parkolok, s indulnék elfele, de meglátom, hogy valaki az én helyemre pályázva már el is kezdte tekerni a kormány, hogy rögtön beálljon a helyemre, pedig 10 méterrel távolabb 6-8 üres hely is van; nos ilyen esetben én berakom rükvercbe, világítson a tolatólámpa, aztán várok és várok és várok, hogy ki bírja tovább.

noirp 2010.12.01. 08:32:39

Az ABC-ben további ismerős-nekem legalábbis-a
Számolja össze, aranyoskám! nénike.
Jó, jó, nem befőttesüvegből, csak a bugyellárisból borítja a pultra a tétjét, de azért kellhet rá tíz perc.

Ezenkívül még az az igazi élvezet, ha mobilfeltöltést akarsz kérni, és kiderül, hogy csak egyvalakit tanítottak be a kütyü kezelésére. Nincs mese, ki kell várni, hogy a Rita előkerítse a Gizikét, aki szól a Valikának, hogy a Jolika jöjjön ide és segítsen Satchmo Sacikának megoldani a feladatot. Tudom: menjek inkább a bankautomatához mobilfeltölteni.

altoid · http://altoid.inda.hu/ 2010.12.01. 08:34:37

@El Topo (Sgt. Elias): Jo volt! Vegre egy poszt ami nem csak magyar specifikum, hanem az emberi let univerzalis nyomorusagan lamental. :)

Az unatkozo nyuggerek is nagyon idegesitoek tudnak lenni, akik tarsadalmi eletet jonnek elni a boltba, es zavartalanul cseveresznek a penztarossal egy fel oracskat, mig az beuti nekik a ket kiflit (mindezt termeszetesen csucsidoben!)

El Topo (Sgt. Elias) 2010.12.01. 08:38:49

@Der Beste:

Aranyos ember lehetsz. Remélem egyszer leolvad a kinyomócsapágyad!

Köldökszösz (csodalampa) 2010.12.01. 08:39:35

Kimaradt a gyorséttermi szituációk csimborasszója!
Nagyjából tíz perce állsz a sorban, csakúgy, mint az előtted álló, de ennek ellenére mire sorra kerül még mindig nem tudja mit is szeretne enni. Akkor eszmél, és üveges tekintettel fürkészi a táblákat.
Na, végre sikerült kiválasztani a szendvicset. De akkor jön a dilemma, light vagy sima kóla?!
ÁÁÁÁ, legyen inkább rostos. Ne, mégse, legyen ájsztea.

Anyád, az. Nekem meg hörög a nyombélfekélyem.

El Topo (Sgt. Elias) 2010.12.01. 08:39:44

@noirp:

Neten is fel lehet tölteni.
Amit csak lehet, otthonról kell intézni!

2010.12.01. 08:40:58

A feltartóemberek legrafináltabb és legprofibb alfaja a hivatali (vagy inkább hivatásos) feltartó. Annak ellenére, hogy interneten időpontot foglalsz, majd telefonon (kb. 15 perc nyomkodás után ügyintézőt kapva) egyezteted, hogy milyen iratokra van szükséged, hiába is bízol abban, hogy megúszod.

Kezdődik azzal, hogy miután átadtad az előre egyeztetetten szükséges irataidat (személyi igazolvány, lakcímkártya, útlevél, oltási lap, keresztlevél, makettverseny-oklevél, stb.) az ügyintéződ rosszalló arccal megkérdezi: és az elsőáldozó-emléklapot nem tetszett elhozni?

Rövid vita után (amelyben hiába hivatkozol jogszabályra, szokásra, józan észre, stb.) az ügyintéző köti az ebet a karóhoz, de végül előkerül az iroda/hivatalvezető, akinek utasítására eltekintenek a kért (egyébként teljesen felesleges) dokumentum bemutatásától.

Ezután az ügyintéző kétségbeejtő lassúsággal elkezd kitölteni 6 különféle űrlapot, _majd miután befejezte_, átad neked nyolc másikat, hogy te is töltsd ki. Ha ezzel megvagytok, úgy elkezdi az űrlapról felvinni az adatokat a számítógépre, szigorúan két ujjal pötyögve. A folyamat kb. nyolcvan százalékánál közli, hogy az általad megadott törzsszám, kód, stb. rossz, azt a rendszer nem fogadja el.

Papírok újabb tanulmányozása után kiderül, hogy ő gépelt félre valamit már az első oldalon, majd végezetül nem működik a nyomtató.

Háromnegyed óra elteltével rezzenéstelen arccal közlik veled, hogy legjobb lesz, ha egy újabb időpontot foglalsz, és még egyszer nekiestek – akkor már minden olajozottabban fog menni…

Tulajdonképpen örülhetsz, mert reggelizni nem ment el közben.

cd-r 2010.12.01. 08:42:45

kedvencem, mikor a mami/papi úgy gondolja, hogyha erőből rámtolja a bevásárókocsit, azzal a sor gyorsabban fog haladni. ha kosárral van, akkor beáll mögém kettő centire, szuszog, nyáladzik a fülembe és közben magában zsörtölődik, hogy milyen lassú a pénztáros. menekülés nincs, mert ha előrébb lépsz, jön utánad és ugyanúgy a nyakamra áll.

noirp 2010.12.01. 08:45:00

@Brother Love: fejem kezembe teszem.
@El Topo (Sgt. Elias): kellene, ha lenne otthon netem, de most nincs. elég szopás.

El Topo (Sgt. Elias) 2010.12.01. 08:45:22

@altoid:

Az unatkozó nyuggerek inkább a körzeti orvoshoz járnak szerintem.
Én például még soha életemben nem voltam benn a dokinál öt percnél tovább. "Paxirasol Potesept, sok folyadék, láz esetén algopyrin, ágynyugalom, jobbulást, viszon'látásra!"
De előtte másfél órát ülök a váróban, pedig előttem csak négy nyanya van, de ők fejenként 30 percet töltenek bent. Én meg kint üldögélek 38.2-vel, és kiköpöm a tüdőmet.
Mit csinálhatnak odabenn? Ambuláns szívműtétet?

2010.12.01. 08:45:43

@Der Beste: és ennek mi értelme van? Egyáltalán, mi a fasz értelme van annak a mániának, hogy sokan bármi áron csak úgy hajlandók parkolni, hogy a lakás/iroda/üzlet ajtajából láthassák az autójukat?
A régi munkahelyemnél lakott egy papper, képes volt 2-3 órát a kocsijában ülni, kivárva, hogy a szokásos helyére parkolhasson.
Komolyan azt hiszi valaki, hogy akkor nem lopják el az autót? Az ilyen ember egész éjjel virraszt, az autót figyelve?
No mindegy, ez OFF, de érdekelne.

noirp 2010.12.01. 08:47:46

@altoid: Az unatkozó nyugger azért megy csúcsidőben a bótba, hogy nyitásra odaérjen a társadalmi élet következő helyszínére, az orvoshoz.
Különben ki őrjítené meg azokat, akiknek eszi, nem eszi alapon munkaidőben kell sorbaállni a dokinál.

2010.12.01. 08:47:46

Posta: két kb egyenlő hosszúságú sor, valaki a kettő között áll, nem tudod eldönteni melyikben, beállsz, lebasz, hogy képzeled, hogy elé tolakszol!

Automata: delikvens három kártyával nyolcvanhatszor ki és be, mert a pénz sok és egyben nem tudja felvenni, bankba elmenni meg lusta.

Sorban állás: sorok felmérése, sorban állók száma és kocsitelítettség alapján, beállok a legjobbnak ítéltbe, erre vagy valaki nekiáll apróval vagy kártyával bénázni vagy a pénztárosnő szalad el hússzor valamit ellenőrizni.

Az élet apró örömei...

ratane 2010.12.01. 08:49:49

@cd-r: Én még azt szeretem mikor az ilyen mamikpapik elindulnak a távolsági busszal. Természetesen a diákjáratot választják, majd jó hangosan méltatlankodnak ("ezekamaifiatalokbezzegamiidőnkben..."), de azért jól kitartják a könyöküket, nincs az a szakmunkástanuló, aki ki tudná őket billenteni az egyensúlyból.

2010.12.01. 08:50:27

@ratane: - Tessék leülni néni/bácsi kérem!
- Mit képzel, előmelegített helyre nem ülök!

2010.12.01. 08:50:37

@El Topo (Sgt. Elias): Megdöbbentő lehet, de ha pl. egy lelkiismeretes háziorvosról van szó, akkor pl. előfordulhat, hogy az - mielőtt felírna valamit - átnézi a nyanya anamnézisét, alaposabban kivizsgálja, kikérdezi, stb. mert míg Krupp-acél szervezetednek valóban elég a citromos tea-ágynyugalom kombináció, addig egy tízféle gyógyszert szedő, hatszor műtött, idős szervezetnél már egy túladogolt Maripen is problémát okozhat.
Orvoshoz menni alapból szopás, ez van.

cd-r 2010.12.01. 08:51:21

@El Topo (Sgt. Elias): már régebben is feldobtam az ötletet, az öregeket le kellene ölni 65 év után. teljesen haszontalan, idegesítő tagjai a társadalomnak, jobb lenne megszabadulni tőlük, vagy gettókat alakítani ki a részükre, külön bolttal, piactérrel (!), postával.

2010.12.01. 08:52:10

@Valaki Innen: én nem kiitizáltam @El Topo (Sgt. Elias): sőt téged sem, csak a megállapításaimat adtam közre, de ez nem jelenti azt, hogy ezekkel elégedett lennék, inkább veletek értek egyet.

noirp 2010.12.01. 08:53:06

@El Topo (Sgt. Elias): hjah, 2 hülye komment között :D
@cd-r: hé, hé

ratane 2010.12.01. 08:55:18

@Hadrian77: És van még a beszélgetős néni. Jó, Jó, értem én hogy szegénynek nincs kihez szólni, de amikor ugyanaz a kissé már szenilis néni harmadszor talál meg a buszon két héten belül életének és összes nyavalyájának történetével, akkor azért már nem őszinte a mosolyom...

cd-r 2010.12.01. 08:56:27

@noirp: ez pont annyira volt vicces, mint amennyire komolyan mondtam.

El Topo (Sgt. Elias) 2010.12.01. 08:56:34

@Brother Love:

Nem is mennék, de van valami öröklött nyavajám, ami azt eredményezi, hogy a legkisebb megfázáskor is antibiotikumot kell szednem, különben szarral meszeltek. Azt meg nem kapok recept nélkül a patikában.

noirp 2010.12.01. 08:59:15

@Brother Love: Nézd, én inkább azt tapasztalom, hogy a nénő csak receptért megy, s a végén az aszisztencs már úgy taszigálja ki az ajtón, de még a küszöbről is azt kell hallgatnia, milyen volt az élet 1965 március 30.-án déli fél egykor.
Ha cd-r ötletéig nem is, de az intézményesítetrt seggberúgás képzetéig én is eljutottam.

Miért csúcsidőben kell orvoshoz mennie, délutános napra miért nem jó?
Ha megy, miért vet be minden testcselt, hogy ne kelljen sorszámot húznia, és ne kelljen végigállnia a sort?
Miért kell újra meg újra megállapítania, hogy ez a sok fiatal itten csak szimulál? (Ez mondjuk egy taknyadzó arcokkal kicsempézett egyetemi rendelőben, infulenza idején, legalább némi röhögésbe _fullad_.)
Miért? kérdezem az ajtótól, melyen mögülem indulva előttem vetődött be, mert ő nyugdíjas.

noirp 2010.12.01. 09:01:50

@cd-r: közben leesett ám :). korán van, én meg dáthás és zsémbes, bocs. hosszabb kommentem lenyelődni látszék.

2010.12.01. 09:02:20

@noirp: minden nyugdíjas csúcsidőben megy és mehet a kaszinózás, délutánonként ugye ne mérnek rá.

Nálunk az utca végen van egy Plus/Spar, és egy katolische öregotthon az utcában, ha van valami heti akció, hétfőn reggel 7-kor az öregek mindent lerabolnak, ott kurva aktívak tudnak lenni.

Valaki Innen · http://pepper.blog.hu 2010.12.01. 09:02:24

@cd-r: nyílván ökörség azért mondasz.

Azt viszont tény, hogy nagyon nehéz megmagyarázni az időseknek, hogy miért nem jó a két legzsúfoltabb időablakban (reggel 6-9 és délután 16-19) kor "szoboszlóra" meg piacra menni.
Sajnos nem értik meg, próbáltam, "nekik ahhoz joguk van". Egészen egyszerűen neki haza KELL érnie a piacról már reggel 8-ra. Nem jó 10-kor elindulni. Magyarázat nincs. Egyszer írtam a volán busznak, hogy ezekben az időszakokban ne vonatkozzon az idősekre az ingyen utazás, de visszaírták, hogy ez törvényi rendelkezés, nem tudnak vele mit kezdeni.

Sajnos ahogy az emberek, ahogy idősödnek (alapos megfigyelés után szomorúan megállapítom, hogy főképp a nők ) egyre butábbak.

noirp 2010.12.01. 09:02:58

@El Topo (Sgt. Elias): egen. szép az, mikor az "én csak receptért jöttem"-re választ kap Rebi néne, hogy "én is" és csodálkozik.

noirp 2010.12.01. 09:05:53

@Hadrian77: Nézd, ezt már akkor nem értettem, mikor egyetemre jártam, és a 6:40-kor induló Hagymáskarakutty-Vászprém járat minden nap tele volt szépkorúakkal. Akik még csak nem is a piacra, hanem az amúgy 0-24 tescoba mentek. Miért volt nekik a tömött busz (ülőhely sincs) a kialvatlan ovisokkal, csiripoló kisiskolásokkal, beszóló középiskolásokkal és a többivel? Rejtély.

2010.12.01. 09:09:20

@cd-r: Milyen humánus elgondolás! Ezért még kapni fogsz, hamarosan jönnek a "Gondolom, ezt a saját szüleidről is így gondolod." kezdetű nóták...

MOndjuk inkább azt mondanám, az egész bagázsra (magyar társadalom) ráférne egy alapos megrendszabályozás. Engem ma reggel épp egy csapat fiatal bőszített fel, rámfekszik a villamoson, pofámba tolja a hátizsákják, majd ha szólok neki, hogy ne tegye, hülyén néz...
A minap meg egy csőnacis-manósapkás hülyegyerekre szóltam, hogy hagyja abba a cigányhifizést, mert zavar, de ez bátrabb fajta volt, mert visszaszólt, hogy mi lesz, ha nem.

El Topo (Sgt. Elias) 2010.12.01. 09:10:18

@noirp:

Még régebben minden reggel el kellett mennem a Nagycsarnok előtt a Vámház téren. Az volt még sportos!
Reggel fél nyolckor özönlöttek a mammerek a villamosról lefelé, és húzták a banyafiakkert keresztül tökön-babon, úgy spuriztak a csarnokba. Mindegy volt nekik, mit mutat a lámpa, elsőnek kellett lenni a zőccségesnél, vagy legalábbis dobogósnak!

2010.12.01. 09:11:00

@noirp: Természetesen nagyon sok igazság van abban amit mondasz - én csak árnyaltam a képet. Amúgy én is néha úgy érzem, legszívesebben szakmányban rugdalnám fel őket...

totyizselé 2010.12.01. 09:11:33

@cd-r: Jó ötlet. Kezdheted a szüleiddel, nagyszüleiddel, egyéb rokonaiddal.
Balfasz.

El Topo (Sgt. Elias) 2010.12.01. 09:12:09

@Brother Love:

Igazad van, én sem az idősek ellen írtam ezt a postot.
A fagyisnál tanakodás például abszolút nem az öregek műfaja.

2010.12.01. 09:12:58

Lassan ideje lesz a modoros öreggyűlölő megalkotásának is...

2010.12.01. 09:13:07

@noirp: talán majd megértjük, ha mi is nyugdíjasok leszünk és ugyan ezt csináljuk? Bár faterom inkább csak újságot olvas meg tv-t néz, aztán kibiciklizik a telekre körülnézni. Üdítő kivétel:)

totyizselé 2010.12.01. 09:14:27

@cd-r: oké, tudom, hogy milyen blog ez, de így reggel meg amúgy is elég nehéz a nyomtatott betűkből iróniát, komolytalanságot kiolvasni...

- SunDisc - 2010.12.01. 09:20:21

Meg vannak azok, akik a mozgólépcső közvetlen alján/tetején élnek gyülekezési jogukkal és ott cseverésznek, és végül a lépcső sebességével lökődsz nekik, ezek után még ők háborognak összevont szemöldökkel.

2010.12.01. 09:20:41

@El Topo (Sgt. Elias): Ebben viszont adott esetben én magam is jó tudok lenni. Némi mentség, hogy a kedvenc fagyizómban olyan a kialakítás, hogy gyakorlatilag csak akkor tudod szervételezni a kínálatot, amikor már kérheted is, ugyanakkor sokféle és k***tt jó fagylalt van, tényleg nehéz kiválasztani a 3-4 legcsábítóbbat.

A másik kedvencem ennek ellenpárja, a szépvölgyi cukrászdában. Bár itt adott a lehetőség, hogy a sorbanállás közben (ami itt alap) hosszasan tanulmányozd a süteményes pultok kínálatát, mégis mindig akad egy-két ökör, aki előrejön, a nyakadba mászik-liheg, közvetít a sorban maradt 120 kilós anyunak és 90 kilós (11 éves) kislányának, letapos, hajlong, leskelődik.
Ennek ellenére, ha rá kerül a sor, még nem tudja mit szeretne, hosszasan tudakozódik az egyes sütikről, felhasznált alapanyagokról, stb.

Azért azt is hozzáteszem, azt a fajta barmot sem bírom, aki képtelen megérteni, hogy néha bizony várakozni kell, egy koponyasérült soron kívül kerül a megrándult kisujjú elé...

cd-r 2010.12.01. 09:27:16

egyetlen jó dolog van a sorbaállásban. hihetetlen mértékben fejleszti a türelmet, empátiát, emberszeretetet, megtanít rá, hogy igazából nem jó dolog pillangókéssel halálos sebeket ejteni embertársainkon.

El Topo (Sgt. Elias) 2010.12.01. 09:32:11

Lehet hogy én egy született alturista vagyok, de iszonyú kínosan tudom érezni magam, ha észreveszem, hogy valakit -akár rajtam kívül álló okokból is-, feltartok.
Ha készpénzzel fizetek valahol, megsaccolom az összeget előre, és igyekszem annyit kikészíteni, hogy ne legyen bonyolult a visszajáró. Étlapból, fagyiból, pillanatok alatt választok. A nyilvánvalóan szabálytalan gyorshajtókat is elengedem, amint lehetőség van rá. Majd az illetékes járőr felelősségre vonja, ha úgy adódik, nem az én kompetenciám.

Levéltáros · http://leveltar.blog.hu/ 2010.12.01. 09:38:05

@vészmadár (pica pica):

Ez nagy ötlet (ahogy Topo posztja is), lopok belőle egy levelet. Biztos hasznos lenne a sor a hülyéknek, mert amilyen hülyék az emberek, nem állnának be, így én tudnám használni :)

helianthus 2010.12.01. 09:43:33

Én attól kapok idegbajt, hogy gyorsétteremben odamegyek, kérek két hamburgert+kiskólát (tudok élni!), erre megkérdezi, hogy lájt vagy nem (szerintem ha azt kérnék, úgy mondanám,) és nem-e akarnám megkóstolni az újdonságot, van-e mitommén mi kártyám, helyben fogyasztom vagy elviszem? Elhiszem, hogy ezt mind meg kell kérdezni, de elég uncsi.

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2010.12.01. 09:44:22

@Valaki Innen:

raerunk.blog.hu/2008/02/13/fostalicska_1

ez egy hosszú, és ékezetek nélküli bejegyzés ugyanebben a témában.

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2010.12.01. 09:53:25

@noirp: én kisebb bőrhibáim lézeres kezelését intézem úgy, hogy betelefonálok az orosi rendelőbe, és időpontot foglalok, mondjuk szerdán 8:45-re. Amikor szerdán 8:45-kor kiszólnak az ajtón hogy akkor Professor P. jöjjön be, akkor Cskreceptérjöttem Gizella néni tekintete minden aknés problémámat megszünteti néhány hónapra...

thomasmakmusz 2010.12.01. 09:55:11

@El Topo (Sgt. Elias): én az antitökölős ember mintapéldánya vagyok, bankkártya 10 perccel azelőtt a kezemben, hogy az automatához érnék, pénztárnál ugyanez, stb., de a fagyisnál nagyon alaposan elgondolkodom, mert valamiért tényleg mindig azt érzem, hogy az életem múlik a pontos összeállításon :-) Senki sem tökéletes....

Ernoke 2010.12.01. 09:56:10

Erről a posztról azonnal a Kérdezőember jutott eszembe, először nem értettem, miért, aztán rájöttem, h ő is Feltartóember, csak szellemileg.

A Kérdezőember annak ellenére képtelen önállóan boldogulni a legkisebb előre be nem tanult feladattal, h 2 diplomája és 3 felsőfokúja van. Ha kap egy a+b=c egyismeretlenes egyenletre redukálható feladatot (általános iskola alsó tagozat), pánikba esik, és ahelyett, h olvasna, nem csak nézne, _kérdez_. "Ernokeee, ez hogy vaaan?"

Te, tekintve, h egy csimpánztól is elvárható lenne, h ha ötödször szembesül ugyanazzal, megtanulja a megoldási módot, először igyekszel nem válaszolni. aztán nevelni akarsz tőmondatos válasszal - "Tudod, már megbeszéltük, h ez az X téma." Ő nem adja fel, ahelyett, h a saját agyát használja 5 másodpercig, tovább kérdez. Ha azt mondod, h fent van az információ a hálózati közös meghajtótokon, kiderül, h bár 50x említetted neki, h ott mindent megtalál, nem tudja, mi az. Elmondod. Ennek kapcsán derül ki, h nem tudja, hogyan kell hálózati meghajtót csatlakoztatni a gépre. Elmondod, majd a monitorodat felé fordítva meg is mutatod. Így sem érti, felhívja az informatikát, h csatlakoztassák neki, és nagyon bosszankodik, h hogy lehet az, h neki ez soha nem működik, hogy lehet az informatika ennyire hanyag. Lényegtelen, h 50x mondtad már neki, h pipálja be az újracsatlakoztatást.

Ha kifele akar telefonálni, téged zaklat, h nem működik a telefonja. Nézed, nem érted. Aztán kiderül, h bár 5 éve ott dolgozik, nem tudta, h kód kell hozzá, "nekem olyat nem adtak". Felhívja az informatikát, és mikor mondják neki, h belépéskor mindenki kapott, bosszankodik, h ezt se tudják megoldani. Ha egy gurulós asztalt át kell vinni egyik szobából a másikba, vagy az ablakon kell kipattintani egy kart, felhívja a műszakot. Amíg nem jönnek, bosszankodik, h milyen lassúak, az asztal mozdulatlan, az ablak pedig nyitva. A végén megunod és átviszed az asztalt, az ablakot pedig az asztalra felállva megjavítod. Megpróbálod ezeket a dolgokat megmutatni neki, de hiába. Amit egy kutya is megtanul, a Magasan Kvalifikált Értelmiségi nem.

Legundorítóbb tulajdonsága, h neki minden _azonnal_ jár, de soha nem maga csinálja, találja ki, oldja meg a dolgokat. Ha a kérdésére a válaszhoz 5 centivel lejjebb kéne gurítania az egeret, nem teszi meg, majd te. Ha te nem, akkor a folyamatos kérdésekkel a halálba szekál. Amúgy baromi büszke a diplomájára és a nyelvtudására, valamiféle más kasztnak tartja azokat, akiknek ilyen nincsen. Életképtelenségét, gyengeelméjűségig terjedő ostobaságát és lustaságát erőszakossággal és fontoskodással kompenzálja. Te pedig órákig tudsz arról fantáziálni, h hátulról megfogod a fejét, és annak segítségével szétvered a sterilen rendbentartott asztalát.

cd-r 2010.12.01. 09:56:17

@helianthus: ennél csak az jobb, mikor a benzinkútnál, ahová beugrottál cigiért a direkt marketing legrámenősebb eszközeit igénybe véve próbálnak rádsózni a snickers csokitól a mentes vízen keresztül a fagyott csirkelábig bezárólag olyan termékeket, amiket eszed ágában nincs megvenni. nőknél 90%ban beválik a trükk, akik 1870 forinttal megrövidítve, boldog arccal távoznak egy fél szatyor olyan termékkel, ami 10 perc múlva a clio anyósülése alatt fogják végezni és majd csak a kocsi következő gazdája piszkálja ki őket onnan.

Millabell 2010.12.01. 09:57:33

@- SunDisc -: aktív BKV használóként ezt szinte minden nap átélem. Ennél jobban csak az idegesít amikor megáll a metró/villamos/busz a megállóban és a mobiltelefonáló emberek egy csiga lassúságával kászálódnak le. Miért, könyörgöm miért a BKV-n kell magánéletet élni? Fel nem foghatom....

Ernoke 2010.12.01. 09:58:04

most látom csak, milyen hosszú lett, elnézést kérek. sajnos a Kérdezőemberrel ülök egy szobában több mint 2 éve, és ez most ilyen hosszan bukott ki belőlem.:D

El Topo (Sgt. Elias) 2010.12.01. 10:01:26

@Ernoke:

És nem tetted még tréfalistára?

2010.12.01. 10:03:02

@Ernoke: Nekem volt egy ismerősöm, mindenki csak Kérdés Tamásként emlegette... Átérzem a problémádat, érthető a hosszú poszt. :))

cd-r 2010.12.01. 10:04:43

@Ernoke: ez a típus ismerős. semmit sem csinál, mindent csináltat, gyakorlatilag egy újszülöttével vetekednének a túlélési képességei, ha nem akadna mindig valaki, aki megold/megjavít/elintéz helyette mindent.

chilis csokoládé 2010.12.01. 10:10:43

@Brother Love:

Elfeledkezel arról, hogy minden ügyintézés alapfeltétele a 30 napnál nem régebbi dédszülői beleegyező nyilatkozat :)

helianthus 2010.12.01. 10:18:11

@El Topo (Sgt. Elias): :) nem tudom megnézni, de látatlanban is kösz.

@Ernoke: látom te is életképes emberekkel dolgozol együtt. Ebből a fajtából a nincs diploma egy érettségi van típus sem jobb egy fokkal sem. Egy darabig én is szereltem, átraktam, segítettem, de leszoktam róla, most csak nézni szoktam, ahogy a sok okos tanakodik az egyik gép fölött, hogy vajon mi lehet a baj, és csak akkor segítek, ha hosszú órák után megunják és megkérnek. Lehet gonosz dolog, de nekem jó így. Viszont az időjárásról, betegségekről, szülésről, vásárlásról, főzésről napokig tudnak megállás nélkül beszélgetni.

@cd-r: nana! nője válogatja. Én olyan kedves mosollyal szoktam minden ilyen próbálkozásra mondani, hogy kösz, nem érdekel, hogy még meg is köszönik, hogy lepattintottam őket.

Der Beste 2010.12.01. 10:20:44

@Brother Love: Én nem törekszem arra mindenáron, hogy a bejárathoz legközelebb álljak meg. Általában arra a helyre parkolok, amelyiknek a szomszédja is üres, így nem kell aggódni, hogy én vagy a mellettem parkoló nekinyitja az ajtót a másik autónak.
Viszont ha néha bejáratközeli helyen állok, s valaki csak azért nem parkol hátrébb, mert az én helyen közel van a bejárathoz, akkor rühellem, hogy egyfajta lelki terrort alkalmazva megáll, feltartva a mögötte jövőket, s árgus szemmel lesi, hogy mikor indulok el.

Styxx 2010.12.01. 10:29:04

@El Topo (Sgt. Elias):
Topokám, ezért jár az Arany Szívlapát Díj! Annyira életszerű, hogy rohanok a Kalasnyikovomért és végleg kiírok az összes nyugdíjpénztárból néhány MÁV-jegypénztárnál magukat bekunyeráló, majd ÁFA-s számlát kérő, Balástyai Rém baltás gyilkolászásainál is súlyosabb deviánst.
@GAbica:
Örülök, hogy újra itt.

lárvalányhaj 2010.12.01. 10:29:59

@Ernoke:

Nőről van szó, igaz? Azért csinálja, mert azt akarja, hogy ő legyen a középpontban, és élvezi, hogy ugráltathat másokat.

Férfiaknál ez a stratégia nagyon bejövős, mert ezáltal a férfi a Nagy és Erős Teremtéskoronájának érzi magát, aki gyámolítja a Törékeny, Segítségre Szoruló Nőt.

Ernoke 2010.12.01. 10:30:38

@El Topo (Sgt. Elias): elmebeteggel nem kötekszem, francnak van kedve a csapkodását meg a hisztijét hallgatni.

@helianthus: namost a kérdezőember nem tanakodik órákig, hanem téged zaklat úgy, h fél óráig lehetőleg semmi másra ne tudj figyelni, csak rá.

amúgy az én kérdezőemberemnek tényleg van 3 felsőfokúja és 2 diplomája, ráadásul kiváló eredménnyel mindegyik. de annyira buta és értelmetlen, h leírni is nehéz. azt nem tudtam neki elmagyarázni, h ha 1 nap 8 munkaórából áll, akkor 3 nap mennyi munkaóra. szerintem ezek ilyen robotok, csak olyan információval tudnak működni, amit előzőleg kívülről beléjük tápláltak, de önálló intelligencia jeleit nem mutatják.

lárvalányhaj 2010.12.01. 10:31:07

@cd-r:

"ez a típus ismerős. semmit sem csinál, mindent csináltat, gyakorlatilag egy újszülöttével vetekednének a túlélési képességei, ha nem akadna mindig valaki, aki megold/megjavít/elintéz helyette mindent."

biztos vagy ebben?
annyira azért nem lehetnek hülyék, hogyha mindig találnak valami balekot, aki megmutatja nekik az M: meghajtót. :P

Ernoke 2010.12.01. 10:33:36

@lárvalányhaj: ez nőkkel bájolog, férfiakkal viszont bicskanyitogató stílust bír magának megengedni. többen odajöttek már hozzám, h hogy bírom ezt az agresszív fapinát elviselni.

Ernoke 2010.12.01. 10:34:33

@lárvalányhaj: vámpírok sajnos. ha nem mutatod meg, kiszívják a véredet, nem vicc. le kéne lőni mindet a picsába.

El Topo (Sgt. Elias) 2010.12.01. 10:38:41

@Ernoke:

A tréfalista az nem kötekedés, hanem az illető agresszív kipiszkálása a helyről. Már csináltam ilyet, és hatásos volt.

lárvalányhaj 2010.12.01. 10:44:17

Nem kifejezetten feltartás, de ide vág.

Korábban megbíztak engem azzal, hogy kísérgessem újdonsült, magyarul nem beszélő kolléganőmet a városban, hogy segítsek neki különféle ügyeket intézni, hiszen remek kommunikációs készségeim nélkül nem boldogulna. :P Az egyik ilyen issue az volt, hogy telefont kellett neki venni, hogy legyen magyar telefonos elérhetősége is.
Nos, ahelyett, hogy bementünk volna 1 db helyre, és kiválasztottuk volna a legolcsóbb telefont, végig kellett járni vele mind a 3 telefonszolgáltatót, és mindenféle apró részletet megkérdeztetett velem a készülékről. Ezután hazavitt egy rakat prospektust, mondván, hogy majd megkérdezi a pasiját is, hogy melyiknek van a legjobb ár-érték aránya. Mintha nem lenne mindegy, hogy melyik 10K forintos fröccsöntött szart veszi meg, komolyan.
Amikor azt hittem, h végre megszabadultam, kérte, hogy menjek még el vele DM-be. Valami arckrémet kellett vennie, de a vásárlást itt is hosszas mérlegelés előzte meg. Amikor meg megtalálta az ideálisat, akkor meg azon kezdett el problémázni, hogy hogy van az, hogy az 500 ml-es 300 forinttal olcsóbb, mint a 350 ml-es, mert ebben biztos, hogy valami svindli van. Hiába mondtam neki, hogy örülj neki, vazze, legalább olcsón megúszod, meg volt róla győződve, hogy nem, ez átverés, biztosan lejárt a krém vagy ilyesmi.

El Topo (Sgt. Elias) 2010.12.01. 10:52:14

@lárvalányhaj:

Hát, ha valakit tréfalistára teszek, annak attól kezdve nem habostorta az élete. Ugyanis a legalpáribb, legundorítóbb "viccek" állandó célpontja lesz. És ha nehezményezi, akkor még ő a hülye, mert nem érti a viccet. De tényleg rajzszöget, meg pálpusztait teszek a székére, meg megjegyzéseket teszek a megjelenésére, meg ilyesmi. Az egyik kolléganőm, aki rendkívül idegesítő alak volt sírva mondott fel, miután lementettem a desktopját, képként, felraktam háttérnek, és eltávolítottam a valódi ikonokat. Képzelheted.

lárvalányhaj 2010.12.01. 10:56:23

@Ernoke:

Nekem az egyik nőrokonom ilyen. Voltam egyszer Angliában fél évig ösztöndíjjal, és kijöttek hozzám a lányával meglátogatni. A rokonnéni közben végig a véremet szívta. Folyamatosan tolmácsoltatott magának, amikor megérkeztünk a szállásra, akkor sem nyugodott, állandóan megpróbált "mozgatni":

- Lárvalányhaaaaaj?
- Igen?
- Nyisd ki lééégyszi az ablakooot!
- Nyisd ki te, te úgyis ott vagy a szobában, én meg itt kint a konyhában, látod!
- De én olyan jól fekszem most itt!
*Lárvalányhaj puffogva bevonul a kisszobába, és kinyitja az ablakot. Amikor kész, megkönnyebbülten visszavonul a konyhába fórumozni a laptopján, de amikor kezdene elmerülni, egyszer csak megint meghallja:*
- Lááárvalányhaaaaj!

Húvazz, 3 napig voltak ott, de máskor egy két hetes vendégség se fáraszt le ennyire. A csúcs az volt, amikor az egyik boltban képes volt velem kiszámoltatni vminek az árát, mert hogy ő az angol érméket nem tudja megkülönböztetni egymástól (!). Mondtam neki, hogy vannak ám rajta számok is, azok sokat segítenek, aztán hagytam, h hadd kínlódjon vele.
Tényleg ütni kéne a fajtáját, mert igazából kurvára nem szorul segítségre, csak abban éli ki magát, hogy ugráltathatja a környezetében lévőket.

lárvalányhaj 2010.12.01. 10:57:57

@El Topo (Sgt. Elias):

"sírva mondott fel, miután lementettem a desktopját, képként, felraktam háttérnek, és eltávolítottam a valódi ikonokat."

ehehehe, ez kurvajóóóó

de ez nem lehet probléma pl. a főnökség előtt, h pálpusztait raksz a székére valakinek?

El Topo (Sgt. Elias) 2010.12.01. 11:00:53

@lárvalányhaj:

Dehogynem. De az is probléma, ha valaki folyton basztat a hülyeségeivel. Ez a nő például egy ilyen kicsit gnóm, nagyon alacsony, besavanyodott vénkisasszony volt és napi nyolc órában sugározta magából a kuczuginfó legfrissebb szenzációit.

cd-r 2010.12.01. 11:03:19

@El Topo (Sgt. Elias): bangladesi pisisiteokról származó képek háttérként beállítása is felejthetetlen pillanatokat tud okozni. a székes móka is klasszikus. létezik még az a formája, mikor a szék párnája alá véletlenül egy nagyobb méretű anyacsavar kerül, megfelelő klitorisz stimulációt bisztosítva egész napra.

cd-r 2010.12.01. 11:03:50

*akarom mondani biztosítva

д · http://www.hovane.blogspot.com/ 2010.12.01. 11:04:01

nagyon jó a stílus! és a téma is :)

GAbica 2010.12.01. 11:05:53

@Styxx: Én is. :) Kicsit havazódás volt mostanában.

Donna Anna · http://operahumor.blog.hu/ 2010.12.01. 11:12:42

A legtöbb néni a doki szerint nemhogy hetente, naponta jár. "Csak gyógyszert íratok, aranyoskám" továbbá kibeszéli összes nyavalyáját a másik nénivel, és boldogan időznek a gusztusztalan részleteknél. Általában annyi bajuk van, hogy az állatorvosi ló kutyafüle hozzájuk képest, mégis nagyon fittnek tűnnek. Minden második mondatuk "jajistenem"-mel kezdődik.

Nadiposzi (törölt) 2010.12.01. 11:18:23

@lárvalányhaj:
Hajaj, van ennek egy párkapcsolati mutációja is. APU,a Tarzan, aki gyámolítja az ő kis Jane-jét. Beállítja a margót a wordben, kép file-okat konvertál, kicsinyít - nagyít. Segít, ha bizonytalanság merül fel egy leírandó összetett mondat kapcsán, hova kerüljön a vessző, mi legyen a kötőszó. Mi legyen az ebéd, a vacsora, most menjen-e ki a pékségbe vagy majd csak az óra után. Sós perec vagy lekváros bukta, legyen-e bubi az ásványvízben.
Áhhh. A minap arra gondoltam, ha valaki hirtelen felindulásból lecsapná Jane fejét, mindenféle integrált áramkörök, rúgók és fogaskerekek leffenének elő. Ember ennyire nem lehet működésképtelen, ez egy rosszul megírt operációs rendszer, melyet élete párja gondos rendszergazdaként a nap 24 órájában lendít át a kékhalál fenyegető rémén.

migueldiez 2010.12.01. 11:31:48

Na ez megint csak a "nem vicces, inkább bicskanyitogató" kategória,
de végre egy valós társadalmi probléma _került kitárgyalásra.
Meg kellenen még említeni azokat a debileket - és ne fukarkodjunk itt a jelzőkel, van pár még a tarsolyban - akik jellemző módon alapból olyan helyen állnak meg, ahol más ember általában gyorsan át szokott haladni (szűk folyosó, lépcsőforduló, egyéb hasonló közlekedési csomópontok).
Kedvencem volt, az egyetemünkön,
_az intelligencia_, jövő értelmisége, akik mindig a folyosón álltak meg csoportosan csevegni, vagy a lépcsőfordulóban. Olyankor egy gránátvetővel azért le tudtam volna bontani azt a lépcsőfordulót úgy, hogy még rajta vannak.
Eleve, a lépcsőket is, sztem, úgy tervezik meg - ha nem, valamelyik szaki itt kijavít - hogy mondjuk csúcsidőben az egyik felén fel a másik felén le mennek. De mikor ketten egymás mellett gyakorlatilag blokkolják az átjárást, ás még ők néznek csúnyán, hogy te ÁT AKARSZ MENNI, az mindentvivő.

És ezt is lehet _überolni_,
vannak azok a redardált alfajok - elnézést, "halmozottsan hátrányos helyzetűek" - akik LEÜLNEK A lépcsőre, sőt esetenként kettesével, és kelletlenül, fintorogva állnak föl, ha esetleg el akarsz menni ott. Most befejezem, és elnézést, ha elragadtattam magam, de még sztem jüvük, mert ez a téma egy feldogozatlan és kibeszéletlen trauma számomra.

Szocio Pata (kikvogymukblog) 2010.12.01. 11:36:07

Remek volt! Igen, a feltartóemberek. Tudom, hogy paraszt vagyok, de a nyugdíjas és a kismama. A nyugdíjas perceket bogarászik a pénztárcájában, aztán előkapar 119 forintot, de sajnos az áru 120, ezért percekig keres újra egy ötszázast. A kismama nemcsak a kasszában, a bolt teljes területén tart fel 4 gyermekével, akiket ide oda ráncigál selypítve velük. A kasszában a pénztáros nőnek pedig végigmeséli a napi programot + a porontyok kisebb problémáit, pöszmőket, kiütéseket, vizes székletet.
Közös bennük, hogy a kasszánál jut eszükbe valami, amiért újra visszamennek ordibálva.

aribeth 2010.12.01. 11:44:31

"Hogy nektek mennyi problémátok van! Ha ennyire frusztrál benneteket a többi ember, húzzatok pszichiáterhez, de ne szemeteljétek össze az internetet a szánalmas hozzászólásaitokkal, amelyek csak azt bizonyítják, hogy mekkora türelmetlen, toleranciára képtelen elmeroggyantak vagytok.

Üdv, dr. Címlapossy-Csalánfalvai Atanáz

U.i.: Teljes szívből sajnállak benneteket."

aribeth 2010.12.01. 11:52:09

@migueldiez:
Nálunk az egyetem B épületébe egy picsányi ajtón lehet bejutni, és természetesen minden napszakban ott tenyészik előtte az összes bagós.
A főépület széles lépcsőin üldögélők nem zavarnak, mert őket könnyű elkerülni, és amúgy sem lehet elvárni, hogy a reggel nyolctól délután háromig tartó szigorlatot az ajtó előtt tülekedve várjon végig negyven hallgató úgy, hogy összesen négy embernek jut pad, de a lépcső kellős közepén pofázókat én sem értettem soha.

migueldiez 2010.12.01. 12:00:16

.
Most picit vigyázni, kell, hogy ne kavarodjunk el,

de, miután "kitántorogtam, és a városban, ahol élek, az már Nyugat, a következő tendenciákat figyeltem meg;
(és itt szeretném hangsúlyozni, hogy nem vagyok az az elvakult sötétzöld, agresszív biciklis típus, csak néha biciklire kényszerültem, és nem vagyok kurucinfó törzsolvasó sem)
fel vannak föstve a bicikliutak, tehát világosan elkülönül a gyalogossáv, illetve a bicikliút. Namost ennek ellenére vannak, akik az egész utat mintegy légmentesen blokkolva korzóznak, az út teljes szélességében - és most nem a turistákról beszélek elsősorban, ott még megbocsáthatónak találom a dolgot - hanem a helyi lakosokról.
És azt is meg kell mondanom - hogy tendenciózusan, "láthatóan" az olyan országokból érkező, _kitántorgók_ művelik ezt, amikor is kulturális különbségről beszélhetünk, azaz, akiknél valószínűleg ezek a dolgok nem különülnek el, akiknél minden közlekedő/ közlekedési eszkös egy sávban megy. Megint csak mondom, tendencia, tehát nem kizárólagosan, de jellemzően.
Na de, kérdezem én, nincs elég intelligenciájuk észrevenni, hogy minden más gyalogos csak az egyik oldalon sétál, illetve hogz világosa, x méterenként fel vannak festve a piktorammok (a felskiccelt gyerekével sétáló apuka meg a kerékpár)?

És - most valószínűleg magamra vonom a kismamaszájtok törzsközönségének haragját és gyűlöletét -
a minősített esete ennek, mikor két, kisebb tank méretű babakocsival haladnak egymás mellett, kényelmes tempóban , mer' úgy jó beszélgetni - mindeköben megint csak hermetikusan lezárják az utat - az amerikai filmek autósüldözéseiben az útzár nem ennyire masszív és stabil.
Mielőtt az a vád érne, nem a babakocsi ellen vagyok, hanem amellett, hogy azt ésszel, másokra való tekintettel kellene használni.

Majd jövök, van ott még, ahonnan ez jött.

2010.12.01. 12:05:11

No és mi a helyzet azzal a soha ki nem pusztuló állatfajtával, amelyik nem hagy _leszállni_ bármely tömegközlekedési eszközről? Akkor sem, ha végállomáson szállnál le (mindenkivel együtt, természetesen) és rajta kívül sehol egy teremtett lélek, de beáll az ajtó közepébe és nyomakodik fel.

Van még egy feltartó, akit tényleg agyonbasznék egy vascsővel: az autójával a gépkocsi kapuba leparkoló. Feltart. Rosszabb esetben akár 5-10-15 percre. Nincs sehol, csak autója miatt nem tudok hazajutni, vagy elindulni.

Ha előkerül, a pofátlanabbja nem is érti, mi a bajom. A retardáltabb megkérdezi, amiért ott helyben beleznék: "De hát hova álljak?" (Az úttest másik oldalán, max. 25 m-es körben nálunk _mindig_ van hely!) a másik barom magyaráz: "De hát csak egy perc volt." - ami jellemzően nem igaz, másrészt miért várat egypercre is, pláne szabálytalanul.

A legrosszabb a hülye magyarázatot adó: "A kocsimban van egy nagyértékű számítógép, nem hagyhatom csak úgy az utcán az autót..."

Sajnos eddig mind behúzta a kéziféket, de ha egyszer valamelyik elfelejti, simán kitolom majd a kocsiját a főútra, ott baszná meg azt a bárcabitorló büdöskurvvannyát mindegyik!

Fentieken túl természetesen a forgóajtóban, liftajtóban, szűk folyosón, stb. megálló-torlaszoló összes idiótát is ütném-vágnám, függetlenül attól, hogy nyugger vagy Converse cipős kisköcsög...

Ver Sacrum 2010.12.01. 12:17:08

A reggeli csúcsban felbukkanó öregekrűl: nagy részük évtizedekig minden nap ugyanakorra, jellemzően (kora) reggelre járt dolgozni. Ez volt a ritmusuk, az ilyesmin pedig nehéz változtatni. Ezért szeretnének mindent lehetőleg reggel, legkésőbb dél előtt elintézni.

cd-r 2010.12.01. 12:20:00

@migueldiez: a kismamáknak tényleg van ez a csoportja, akik minden társadalmi és kresz szabály alól mentesítve érzik magukat, csak mert ott pislog a kiskölök a babakocsiban. amúgy sosem értettem miért viszik a nulléves gyereket olyan helyekre (pl pláza) ahol krehákol, prüszköl, csulázik mindenki, főleg így _télvíz idején_. nem félnek, hogy beszop egy jó kis influenzát a _kiskrapek_ ?

El Topo (Sgt. Elias) 2010.12.01. 12:27:55

@cd-r:

Nem tartozik szorosan ide, de nagyon igaz.
Személy szerint kedvenc kismamatípusom: aki a gyerekkocsival teszteli le, hogy van-e forgalom az úton, amin át szeretne kelni. Nem utcasaroknál, nem gyalogátkelőhelynél, hanem a tömb közepénél egyszercsak kitolja a babakocsit gyerekestől két parkoló autó közül, majd egy méterrel mögötte megjelenik ő maga is és körülnéz. Egyszer teherautóval majdnem átmentem egy ilyen elémtolt gyerekkocsin, 10 év múlva is lever a hideg veríték, ha eszembe jut.

Valaki Innen · http://pepper.blog.hu 2010.12.01. 12:29:11

Amennyiben bármilyen feltartóembernek a szemére hányod amit csinál, akkor intoleráns, szociopata vagy akibe semmi türelem nem szorult.

Érted?

Eléd áll, tököl, elfoglalja az utat, feltart, tehát kurvára nem érdekli senki más, csak saját maga és ki az intoleráns? Te.
Természetesen megmagyarázni nem lehet neki.

Püspök utcai gombaszedő · http://valogatott.blog.hu 2010.12.01. 12:30:53

"Rengeteget nintendózik azon a rohadt automatán", ezen jót nevettem.

2010.12.01. 12:32:24

@cd-r: Miért ne vinné? Nincs idgesítőbb annál az idióta szülőnél, aki télen sehova nem megy a gyerekkel, "mert még elkap valamit"...

Egyébként úgy vélem, hogy kinek kik a legidegesítőbbek, az valami sokkal mélyebbről jövő dolog lehet, nem feltétlenül praktikus okai vannak, mert pl. engem babakocsis mamák sohasem idegesítettek. Talán azért, mert én magam háromrendbeli babakocsis papa voltam és tudom jól, korántsem mindig szórakozásból közlekedik az ember a megrakott szekérrel...

Ugyanakkor a banyatankos öreglányok halálra idegesítenek, pedig szerintem nem többször/jobban tartanak fel, mint a babakocsisok.

A kismamákat teljesen más dolgok miatt tudom rühelleni.

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2010.12.01. 12:32:39

@cd-r: mert a kismama sajnos olyan sokáig volt távol a világ többi részétől, hogy elveszítette már a kapcsolatot azzal, a maga köreit tekinti egyedül létezőnek és mérvadónak. Ugyanez megfigyelhető modelleknél (nem értik, hogy valakinek nem a körül forog minden, mit vesz fel), gasztrobloggereknél, stb. csoportnál is.

társadalmi érdek lenne a lebabázott ancikat visszahajtani a picsába dolgozni, vagy legalábbis kötelezően hetente 6 órában eberek között foglaLKOZTATni...

Valaki Innen · http://pepper.blog.hu 2010.12.01. 12:33:16

@El Topo (Sgt. Elias): Itt nálunk a két méter széles járda jobb oldalán haladsz békességben, veled szemben babakocsis anyuka jön. Ki lehet próbálni, ha nem kerülöd ki neked tolja, miközben a szemedbe néz.
Illetőleg 4 tagú család csatárláncot alkotva sétálnak egymás mellett, a szélen elhelyezkedő szülők kívülre eső kezében hatalmas szatyor. Megkerülni lehetetlen.

2010.12.01. 12:35:25

@Valaki Innen: ez viszont halálpontos diagnózis.

Egy alkalommal, amikor kb. 15 percet várakoztam egy idióta miatt (elállt kijárat) még elmagyarázta, hogy türelmesebbnek kell lenni, nem kell rohanni, stb.
Amikor felvetettem, hogy állhatna 15 m-el odébb, szabályosan, úgy, hogy senkit nem tart fel, ugyanezt a hülyeséget kezdte szajkózni.

Megölni.

cd-r 2010.12.01. 12:40:08

@Brother Love: igazad lehet, biztos az sem jó, ha a gyerek el van zárva a külvilágtól.

Püspök utcai gombaszedő · http://valogatott.blog.hu 2010.12.01. 12:40:12

@cd-r: A gyereket vinni kell mindenhova, hadd szokja a piszkot. De persze nem agyatlanul.

Én attól akadok ki, amikor pont hogy nem viszik a gyereket vásárolni. Csak a babakocsit. Abba pakolnak ugyanis.

NoNight · http://anothernonight.blog.hu/ 2010.12.01. 12:40:35

@cd-r: Szerintem meg pontosan arra jó, hogy még jobban meggyűlölj mindenkit...

A pofázós mamzerekkel én inkább a postán szoktam találkozni... a betegségeit elmesélős viszont sajnos nem kizárólag az eü. intézmények sajátja, bárhol felbukkanhat, és ott még kellemetlenebb...

A Tuskóban én is herótot kapok attól, ha minden pénztárnál a Jókai összest pakolják épp a szalagra, harmincéves atomháborúra készülve...

A gyerekesek pedig sajnos nemcsak a feltartásban érzik magukat társadalmon felettinek, hanem általában a gyerekük viselkedése kapcsán is - ami abban is megnyilvánul, hogy nem képesek soha csendre, nyugalomra inteni a rohangáló és nyivákoló porontyaikat. Német nyelvterületen még több ilyen van sajnos...

2010.12.01. 12:44:00

@Valaki Innen: mondjuk a 2 m széles járdán a gyalogosnak sokkal könnyebb kitérni, mint elkezdeni manőverezni a szekérrel.
Ez viszont igazi szarrágás. Nem tér ki a kismama, te lépsz kettőt oldalra, változatlan tempóban, mi a probléma? Milyen sérelem ért? Meddig tartott fel?
Én ezt nem értem.
Általában, az olyan "feltartást", amely ott helyben, pillanatok alatt, egyszerűen megoldható, az nem is feltartás. Az, meg hogy kinek van "igaza", tökmindegy.

El Topo (Sgt. Elias) 2010.12.01. 12:44:44

@Brother Love:

A bejáratot elállókat én is kedvelem.
Még inas koromban dolgoztam egy helyen, ahol a gazdasági bejáratba szerettett beparkolni egy ott lakó, de légmentesen ám. Tábla is tiltotta ott a parkolást, de sokszor kértük is az embert, hogy ne tegye már ezt velünk.30-40 hűtőgépet, hatalmas hűtőládákat kellett körbehordanunk miatta a főbejárathoz, meg minden. Aztán egyszer kibasztaa biztosítékot. Pár kollégával, meg szállítómunkással megfogtuk a kocsiját, és beemeltük egy ilyen beugróba, ami az erkélyek alatt volt. Elől-hátul nem volt egészen 1-1cm. Nem is tudom, hogy vitte el onnan a szarát.

cd-r 2010.12.01. 12:45:40

szintén plázákban vannak azok a csajok, akik már messziről becélozzák az üzletet ahová igyekeznek, ráfókuszálnak a bejáratra erősen és feltartóztathatatlanul haladnak a céjuk felé. ha ilyet látsz, menekülj, mert az a minimum, hogy a nyakadon is át fog lépni, nem néz se jobbra se balra, ráadásul oldalról támad.

cd-r 2010.12.01. 12:51:40

@Püspök utcai gombaszedő: lopni is remekül lehet egy babakocsival. 1-2 parfümöcske legalábbis simán elfér a a kis kevin takarója alatt. :D

2010.12.01. 12:54:01

@cd-r: Ez rosszindulatú megjegyzés volt, különben is, azt inkább a "bugazseb"-be (poszotyi) pakolják. :)))

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2010.12.01. 12:58:57

az igazság ott van, hogy sztem saját magamon kívül mindenki kurva idegesítő, mer' a fasznak van ott, lóg bele a képbe és takarja el a kilátásomat az univerzumra, mikor én meg nem is tartottam rá igényt.

cd-r 2010.12.01. 13:03:13

@vészmadár (pica pica): így van, mindenki idegesítő, kivéve a cigányhifizőket. ha belegondolunk sokkal szegényebb lenne az emberiség, ha az 'itt van a gumimaci' kezdetű örökérvényű, vagy dögös robitól a '2 gramm' nem égett volna bele ilyen mélyen a hallójáratokba.

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2010.12.01. 13:05:04

@Valaki Innen: fejedet lehajtod. Mocskosgyurcsány, mocskosgyurcány, ismételgeted. Három lépésenkétn felrántod a jobb válladat és azt kiáltod: ambipur! Mindjárt kitérnek majd előled. Vagy összerugdosnak...

migueldiez 2010.12.01. 13:15:02

Na most, nem tartozik szorosan ide, kicsit OFF, de tágabb értelemben, meg @Valaki Innen: által felvetett inrolerancia-problámához tartozik, és muszáj is kiírnom magamból.
Nem tudom az megvan-e, Országos Széchényi Könyvtár (nyelvtannáciknak, ismereteim szerint ez a Hídembernek faterja, az ő nevét nem "anyakönyvezték félre")a Várban;
olvasóterem, a talán egyetlen hely a városban, ahol hivatalosan, meg minden szempontból KUSSnak kellene lennie.
Régen, még olyan tíz éve is voltak ott azok a Kádár rendszerben cocializálódott és értékrendszerű, kifakultbordó-köpenyes bácsik, akik rögtön szóltak az olyan esetekben, ha valaki túllépte a megengedett decibel-határértéket.
Most; csörgés, hangosra beállítva, és nem kimegy a mókus, a katalógusterembe, hanem ott elkezdi a pofázást, rosszabb esetben ott is fejezi be, jobb esetben, esetleg felismeri a helyzetet, és kényelmes tempóban kisétál.
Ide tartozó másik probléma, mikor a helyszámoddal az asztal felé sétálva veszed észre, hogy valaki elfogalta a helyedet. (Elég specifikus probléma, de én erre ugrom.)
Namost, ha nem szólok - mint azt régen tettem - nagy az esélye, különösen mondjuk egy vizsgaidőszakban - ha toleránsan elvonulok egy másik helyre, akkor nekem szól be valaki jogosan, mondjuk, hogy aki az arab számokat sem ismeri fel, az hogyaf...ba járhat könyvtárba. Mondjuk ez egy tömött moziban is probléma lehet, de ez inkább talán a Büntiblog témája.
Sajnos viszont azt kell mondanom, az elsőnek felvetett probléma már nem csak a magyarországi állapotokra jellemző.

Sand Lover 2010.12.01. 13:16:44

Óó, Topó mester, hát ez ott van. :)
Grat.

Pokember - a seggemből, mint minden rendes Póknak 2010.12.01. 13:21:42

Postai sorbaállásról jut eszembe:
Ahova én járok, ott ki van téve nagy betűkkel, hogy EGY sor van, tessék beállni, és érkezési sorrendben a megfelelő, felszabaduló ablakhoz fáradni.
Ilyenkor jönnek a zsenik, akik látják, hogy nicsak, itt az egyik ablaknál csak egy valaki áll, ide beállok mögé! Vajon a többi hülye miért áll mind a másiknál? Nem érdekel. Aztán mikor egyszerre 10 ember ordít rá, hogy SORBA TESSÉK ÁLLNI, akkor meg van sértve (én azt hittem, hogy... Mit, hogy mind hülyék vagyunk, te meg egyedül okos, mi?).
Ez a fajta persze létezik az utakon is, mikor egyik sáv jobban halad, ő átvág oda, majd döbbenten tapasztalja, hogy azért halad amaz jobban, mert az elkanyarodik/megszűnik, ekkor persze pofátlankodik vissza emide, és csodálkozik, ha nem engedik be (pl. én nem szoktam). Sajnos más igen, ilyenkor hátul bosszankodok.

lárvalányhaj 2010.12.01. 13:23:48

@migueldiez:

Pár éve az ELTE angol szakán beültem könyvtárazni. Pár perc múlva leült velem szemben két csaj, elővettek pár Headway Intermediate-et, és rendesen elkezdték csapatni az angolórát, hangosan beszélve persze. Rájuk szólok, elmennek. Nem hazudok, 10 perc múlva megint ott volt 2 ilyen emberpéldány, ugyanúgy Headway Intermediate, ugyanúgy angolóra. Itt már kissé erélyesebben szólok rájuk, az egyetemista kiscsaj nekiáll hebegve-habogva magyarázni, hogy de hát ez az egyetlen könyvtár, ami kézre esik, meg közel van. Mondja ezt egy olyan helyen, aminek az 1 kilométeres sugarú körén belül
úgy 200 kávézó van. Plusz ott a FSZEK is, annak a kávézójában ugyanúgy lehetne nyomatni az angolozást.

Egyébként tényleg analfabéták járnak egyetemre, egyszer sorbanállás közben fültanúja voltam 2 bölcsész beszélgetésének, és az egyik éppen azzal dicsekedett a másiknak, hogy 2 évet kihúzott úgy, hogy egyáltalán semmilyen könyvtárba nem kellett bejárnia. Gratulálok...

PS.: Aki nem tudja, hogy a Széchényi Könyvtárat úgy írják helyesen, ahogy te leírtad, a legjobb, ha nem nyelvtannácul.

peppp 2010.12.01. 13:53:29

A cikkcakkban vánszorgó:
Jellemzően középkorú nő, rosszabb esetben párocska kézenfogva.
Járdán/aluljáróban/bevásárlóközpontban előtted halad olyan minimál sebességgel, amire az ember anatómiailag szinte képtelen, tanácstalankodik, bámészkodik, maga se tudja merre. Balról kerülnéd, balra lép, majdnem átesel rajta, sikerül visszabillenni mögé, majd ugyanez jobbra, megint balra, megint jobbra ... Visítani tudnék ilyenkor és eljátszom a gondolattal ahogy a talpamat a háta közepére helyezve arcra leborítom a picsába mint egy berúgott ajtót és huszáros léptekkel végiggyalogolok rajta. Hosszában.

A zebratetű:
15-20 közötti, iskolába és hazafelé hordában közlekedik, szétnézés nélkül lelép, türelmesen megállsz. Vársz hogy átérjen, de ő ráér, beszélget, telefonját buzerálja, különben sem lehet nagyokat lépni ha térdig ér a nadrág ülepe. Esetleg az autód melegét és szélárnyékát kihasználva még meg is áll rágyújtani. Mintha díszlet lennél a vörös szőnyeg mentén, ami előtte gördül amerre jár. Enyhe gázfröccsre felhábororodva néz be a kocsiba hogy ki ez a türelmetlen állat és különben is neki van elsőbbsége, haverjaival röhög a tehetetlen barmon, rajtad. Fantáziakép ilyenkor egy guminyomorító padlógázas indulás tökön-paszulyon át, végig az egész bandán, repül a cigányhifi meg a converse kétirányba, majd biztos ami biztos alapon még újra végigtolatni rajtuk. Hosszában.

migueldiez 2010.12.01. 13:57:41

@lárvalányhaj:
"Mondja ezt egy olyan helyen, aminek az 1 kilométeres sugarú körén belül
úgy 200 kávézó van. Plusz ott a FSZEK is, annak a kávézójában ugyanúgy lehetne nyomatni az angolozást."
Ezt nem értem. HOGY?! Hogyan szúrják ki az egyetlen, és a lehető legalkalmatlanabb helyet az ilyen szakkörökre?

Komolyan, nekem az a problémám, hogy az ilyeneknek, hogyan kellene _lekommunikálni_, hogy amit éppen csinálnak, az nem annyira frankó.
Szóval, ott állok, és azon gondolkodom, hogy szólhatnék akár szelíden is,
de ha maguktól nem jönnek, rá, nem rendelkeznek annyi intelligenciával, hogy mást a hangos beszélgetés zavarhat, valamint hogy talán nem véletlenül kussol az a rajtuk kívül ott tartózkodó X ember az olvasóteremben, akkor ott baj van, vagy IQ-ban, vagy egész egyszerűen intoleránsak.
És hogy akkor vajon az ilyenek csak a megfelelő verbális agresszióból (finom irónia, szarkazmus, tagolás jelnyelvvel, legszélsőségesebb esetben kurvaanyázás, de az utóbbiig soha nem jutottam még el) értenek?
Valószínűleg az én hozzáállásomban, kommunikációmban is lehet a gond, de elvárható lenne, bizonyos kor és IQ felett, hogy belássa, nem ok nélkül van csend a könyvtárakban, általában mondjuk bárhol a világon.

"PS.: Aki nem tudja, hogy a Széchényi Könyvtárat úgy írják helyesen, ahogy te leírtad, a legjobb, ha nem nyelvtannácul."
Jobb az óvatosság, kituggya. :)

Valaki Innen · http://pepper.blog.hu 2010.12.01. 14:00:10

@Brother Love: vannak íratlan közlekedési szabályok. gyalogoskra is vonatkoztatva. mi óvodában megtanultuk, hogy JOBB oldalt közlekedünk a járdán. Ezért. Kismama, nem kismama (rájuk valamiért halmazottan jellemző), aki ezt nem érti az nem okosabb egy majomnál.

migueldiez 2010.12.01. 14:06:47

JAJ, kimaradt az ALAP.
TÖKÜRES MOZGÓLÉPCSŐN, ahol simán haladni lehetne, a KETTESÉVEL ÁLLÓK.
Vagy, viszonylag szellős forgalomnál a jobbra-balra, lehetőleg kellő változatossággal elhelyezkedő utazók. (Mondjuk ennek a problémának kapcsán kellett volna a BKV-nál tanácsadókat, kampányokat fizetni.)
Haverok, ha velem vannak a városban, már trenírozva- kondicionálva vannak arra, hogy beállítom mögém őket, és úgy szembefordulok velük és max. úgy beszélgetünk. NINCS kivétel.
Tudom, nem vagyok egyszerű. :)

2010.12.01. 14:11:13

@Valaki Innen: Gondoltam, hogy nem érted. Nem az a lényeg az adott szituációban, hogy kinek van "igaza" (legyen neked), hanem az, hogy hogyan oldható meg egyszerűbben, gyorsabban, kényelmesebben a helyzet.
Az lehet, hogy a muttinak jobbra kellene tartania, de gyalogosként akkor is egyszerűbb két lépéssel kitérni, ráadásul gyorsabban mehet tovább a dolgára mindenki.
Természetesen ha te ragszkodsz (egy ilyen piti ügyben is) a jogaidhoz, ám legyen, csak szerintem itt spec. semmi értelme.
Lehet lecövekelni, megvárni míg a mutti nehézkesen kikerül a babakocsival, esetleg pofákat vágni, anyázni, stb. - ha ettől neked jobb, hajrá!
Én simán kitérek, oszt mindenki megy a dolgára. De mondom, ízlés dolga.
Magyarországon egyébként jellegzetes az, hogy sokakban van igen jól fejlett, erős "igazságérzet" - de mindig másokkal szemben. Ebből azután gyakran következik, hogy a többség teljességgel képtelen kezelni a legegyszerűbb, leghétköznapibb konfliktusokat is. A mindenáron való "denekemvan igazam" infantilis és nem is célravezető módszer.
Ha most valaki azzal jönne, hogy akkor mindent el kell-e tűrni, természetesen nem.

El Topo (Sgt. Elias) 2010.12.01. 14:13:10

@migueldiez: Moszkvában, ha megállsz a mozgólépcső baloldalán, úgy rúgnak le, hogy az aljáig gurulsz. Nem képletesen szólva, hanem szó szoros értelmében.

cd-r 2010.12.01. 14:13:43

@peppp: na azért az autósokat sem kell félteni a zebráknál. egyre gyakoribb az ámokfutó típus, aki kb kilóméterről szarik rá, hogy neked zöld van a zebrán, miközben neki is jobbra kanyarodáskor. nem egyszer centiken múlt az életem, azóta inkább nem lépek le a neccesebb kereszteződésknél körülnézés nélkül akkor sem, ha zöld van.

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2010.12.01. 14:16:27

@migueldiez: részben igaz, bár én a reggeli csúcsban azt tartom jobbnak, ha igenis kettesével állnak az emberek, hatszáz ember mellett amúgy se lehet felsprintelni, mondjuk a Délinél, akkor már jobb, ha egységnyi idő alatt a lehető legtöbb embert visz fel a futószalag...

Valaki Innen · http://pepper.blog.hu 2010.12.01. 14:19:28

@Brother Love: Tényleg nem értem ebben az esetben (még mindig nem).

Viszont nincs kedvem ezt a szálat tovább vinni, ezért most csendben kerülök és továbbmegyek.

A Tyne folyó déli partja 2010.12.01. 14:20:57

@El Topo (Sgt. Elias): na, utalom, mikor azzal jonnek, hogy bezzeg kulfoldon, de speciel az angoloknak ebben igazuk van (ja, es sok magyar meg panaszkodik, hogy szar az ellatas, viszont jobban megvizsgalva, pl. a tesom baratnojebol kiindulva, bizony igazuk van).
ugyanis, ha orvoshoz mesz, elore kell kerni idopontot (ok, ezzel sokra nem mesz, ha valami nagy bajod van), es kemeny 10 percet szannak egy-egy emberre. ha nincs sulyos bajod, akkor orvoshoz nem is jutsz el, a nover intez mindent. de a javaslat az, hogy kisebb natha, stb. eseten hivd fel oket, kerdezd meg, mit javasolnak, minthogy feltartsd a nagyobb bajjal varokat.

NoNight · http://anothernonight.blog.hu/ 2010.12.01. 14:21:31

@peppp: Ezen, hogy "zebratetű" nagyot röhögtem, de sajnos az autósok többsége is megéri a pénzét. A többség sajnos olyan, mint aki különös kegyet gyakorolna azzal, hogy méltóztatott megállni (pláne akkor, ha már rajta vagy a zebrán), és kb. ugyanezt élik át akkor is, ha normális tempóban slattyogok a túloldalra (furcsamód ha bőrönddel vagyok, türelmesebbek).

@migueldiez: Aki kettesével van, vagy cikkcakkban, az még hagyján. A kedvencem az, aki PONT KÖZÉPRE áll be egyedül... és nincs nála csomag se, ami ezt indokolná. Aztán úgy néz rám, ha finoman elslisszolok mellette, mint egy anyagyilkosra. Ennek menthetőbb változata, aki még a majomtalicskát is egyensúlyozza a lépcsőfokon...

2010.12.01. 14:24:12

@Valaki Innen: Érted te ezt... :))))

El Topo (Sgt. Elias) 2010.12.01. 14:26:45

@Animacs (a Tyne folyó déli partja):
Az időpontkérés meg olyan dolog, hogy nekem azért -bár nem vagyok már fiatal- egyelőre inkább akkut problémáim vannak, nem krónikusak. Apám az évek óta szedett gyógyszerééért ráér lemenni bármikor, de én akkor mennék, ha már beteg vagyok.

A Tyne folyó déli partja 2010.12.01. 14:27:04

@- SunDisc -: esetleg a boltajtoban. vagy barmilyen ajtoban, hogy se ki, se be nem ferjenek mellettuk masok...ja, a masik, mikor felszall a buszra (nalunk csak elso ajton lehet), es megall. hatul meg meg ulohely is van. tesomra szolt egy nenike, hogy nem zavarja, hogy lokdosodik, tesom meg mondta, hogy es magat, hogy bent meg tokures a busz? de mindenki elol nyomorog.

A Tyne folyó déli partja 2010.12.01. 14:27:18

@- SunDisc -: esetleg a boltajtoban. vagy barmilyen ajtoban, hogy se ki, se be nem ferjenek mellettuk masok...ja, a masik, mikor felszall a buszra (nalunk csak elso ajton lehet), es megall. hatul meg meg ulohely is van. tesomra szolt egy nenike, hogy nem zavarja, hogy lokdosodik, tesom meg mondta, hogy es magat, hogy bent meg tokures a busz? de mindenki elol nyomorog.

A Tyne folyó déli partja 2010.12.01. 14:29:58

@helianthus: szerintem ez a hulye menedzserek miatt van. a tesom is barban dolgozott, es foltyon minden hulyeseget meg kellett kerdezniuk a vevoktol. mondta a vevo, hogy ker egy x. szendvicset, akkor neki meg kellett kerdeznie meg 8 dolgot, hogy nem ker-e kolat, kavet,stb. mert az uzletvezeto szerint ezzel fogyasztasra serkentik. engem is idegesitene vevokent.

blur7 2010.12.01. 14:30:15

Na azért a feltartottak is megérik a pénzüket esetenként. Fogorvoshoz hordágyon vittek beteget. Természetesen nem kellett megvárnia a sorszámmal és előre egyeztetett időpontal rendelkezőket. Azok meg nagyon is sérelmezték ezt, a fogorvost majdnem meglincselték.

A Tyne folyó déli partja 2010.12.01. 14:35:30

@Nadiposzi: nekem ezzel forditott tapasztalatom van. tolem azt kerdezte meg az exem, mikor meseltem neki, hogy valamivel nem boldogultam sokaig, hogz "hat nem jutott eszedbe, hogz van egy pasid?"
ize, de nem.

A Tyne folyó déli partja 2010.12.01. 14:41:52

@El Topo (Sgt. Elias): akut problemakra vannak walk in centre-k. a haziorvos idoponton mukodik, s csak 10 percet szannak rad.

migueldiez 2010.12.01. 14:51:32

@Professor Pizka: "a reggeli csúcsban azt tartom jobbnak, ha igenis kettesével állnak az emberek"

A reggeli csúcsban én is - akkor nem is lehet másképp, belátható. Olyankor meg a furakodók idegesítenek. :)

peppp 2010.12.01. 14:53:00

@cd-r: @no-night: Általánosságban igazatok van, de én azért nem sorolnám magam az általatok leírt autósok körébe. Megállok a gyalogosoknak, jobbra kanyarodásnál nem megyek rá senkinek a sarkára, de amikor valakinek annyi köze nincs a valósághoz vagy épp olyan ívben szarik a világra és benne mindenki másra hogy nem veszi észre/nem érdekli az, hogy valaki épp arra vár hogy ő normális tempóban átmenjen az úton, akkor nem érzem magam tahó autósnak mert felbosszantom magam a taknyos kis hülyéken.
Igen, lehet az úttesten gyalogosan közlekedni a KRESZ szabályait betartva, de villogó zöldnél ne a zebrára terítsük már le a kockás pokrócot és pattintsuk fel a piknikkosarat.

noirp 2010.12.01. 15:04:11

@lárvalányhaj: jézus mária, te vonzod ezt a típust? :O :)
Meginogtam még abbeli hitemben is, h mindenkinek a saját rokonai a legborzasztóbbak...

noirp 2010.12.01. 15:07:06

@El Topo (Sgt. Elias): És te keresztülmentél a színen kaftán...nem is, az már volt, inkább usankában?

noirp 2010.12.01. 15:08:34

@Donna Anna: Fittek is, különben nem tudnának akkorákat vetődni eléd.

2010.12.01. 15:14:43

Szerintem a németek imádnak sorban állni, és nyugisak, senki nem ideges.

A pénztáros először is köszön, ha rád kerül a sor, megkérdezi, hogy van-e Kundekarte, vagy gyűjtöd-e a szivecskéket. Nem,-akkor viszlát, szép napot még, köszönöm viszont- köszönöm.

Onnan tudni, hogy ki a magyar a sorban, hogy az már akkor előkeresi a potmonét, ha még 10-en állanak előtte a sorban. A német nem, csak amikor már megtudja, hogy mennyit kell fizetni. Ekkor is többnyire kártya, de inkább kettő, mert mindenféle vásárlói kártyák is vannak.

A köszöngetéssel az őrületbe kergetnek, mert még a telefon is köszön: Jó napot, az ön által kiválasztott szám jelenleg nem elérhető, összekötjük a hangpostájával.(anyád)

Egy kis boltba jártam egy időben vásárolni, amíg körül értem, 6x kellett köszönöm, az inastól az üzletvezetőig mindenkinek (viszont, mert magamtól nem köszöntem volna).

Azt meg hogy a zebrán csak úgy át lehet menni, a mai napig nem tudom megszokni, csak állok mint a hülye, és várom hogy megálljon, és csak akkor megyek át, pedig már akkor lassít, amikor még csak közelítek - feltartó ember vagyok.

noirp 2010.12.01. 15:14:47

@aribeth: :), kedves Csalánfalvay Atanáz, egyetértek:)

B épület, mikro-porta: csak nem Veszprém??

El Topo (Sgt. Elias) 2010.12.01. 15:17:10

@noirp:

Nem. Csak nem bírtam elviselni.

Peremartoni Krisztina (törölt) 2010.12.01. 15:34:43

Addig nincs probléma amíg meg tudja magyarázni miért tart fel.. Azt meg mindig meg tudja.. Különben is az emberek legnagyobb problémája a többi ember, ez klasszikus.

Fapuma (törölt) 2010.12.01. 15:44:45

Fasza lett, congrat.

Feltarto emberek mindenutt vannak, itt is. Mesz be a boltba, tolod az irdatlan meretu kosarat be az ajton, majd latod, hogy elotted torlodik a sor. Kis varokozas utan eszleled, hogy a egy nagy bajuszu szikh es egy kis kinai megalltak beszelgetni az ajtoban.

Itt azonban rosszab a helyzet, mert mig otthon siman ratolnak a kocsit az ilyenekre, vagy raszolnanak, hogy "mi a kurva anyad van?" vagy hasonlo kellemes beszolas, itt varnak turelemmel.

Mit hogy be kell integralodni a tarsadalomba en sem szolalok meg, de a magyar venam nagyon vagyik egy kis veszekedesre.

Kettes szituacio, penztarnal. Kersz-e bevasarlo szatyrot? Ha nem mehet minden a gorgokre, ha azonban igen, johet a penztaros altal pakolt zacsko. Szepen szortirozva, minden ortodox zsido megirigyelne, szigoruan elkulonitve a hust a tejtol, zoldsegfelet mindentol es egyebkent is mindet mindentol. Majd a teli zacskok behelyezese a vasorlokocsiba a PENZTAROS altal. Jajj, mar borsodzik a hatam. Preferalom a penztaros nelkuli, sajat magad huzod le a vonalkodot es fizetsz kartyaval tipusu modot.

misbelief · http://tevhit.blog.hu 2010.12.01. 15:46:31

Mielőtt elolvasnám a kommenteket is: ez valami besz*rás jó!!! :DD

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2010.12.01. 15:50:09

@Professor Pizka: én azt nem értem, de hát én vidéki vagyok, hogy miért kellene felfutni? aki tud futni, miért nem a lépcsőn megy? Megjegyezném, habár én nem vagyok feltartóember, és én sem kedvelem őket, azt is tegyük hozzá, legalább ilyen idegesítőek a kis gizda idegbeteg sietőemberek, akik annyira kurva fontosak, hogy nekik mindig rohanniuk kell (ami egyébként csak annyit jelent, ők nem fontosak, ők csicskák, akiket a fontos emberek szalajtanak)

cd-r 2010.12.01. 15:59:52

asszem ideje lenne a modorost átkeresztelni mizantrópra lassan :D

doszy 2010.12.01. 16:14:45

Egy kövér ember mindig a folyosó közepén halad. Két kövér ember - függetlenül attól, hogy ismerik-e egymást, vagy sem - a folyosón mindig egymás mellett halad.

Fapuma (törölt) 2010.12.01. 16:19:44

@doszy: ez lehetne doszy elso torvenye a kover emberekrol,
@cd-r: semmikeppen sem philantropra!

janomano 2010.12.01. 16:20:09

@cd-r: Isaac Asimov: Kavics az égben.
60 év felett kötelező az eutanázia.
Az emberek még méltatlankodnak is,
hogy "...nem fogok a gyerekeim nyakán lógni..."
Jó kis könyv. Stockholm szindróma sanszos.

doszy 2010.12.01. 16:21:42

@Fapuma: Sajnos plágium lenne. Azt hiszem, valamelyik murphy-s könyvben olvastam.

aqua12 2010.12.01. 17:38:00

@Ernoke: Az ilyen kérdezőemberek az iskolában kezdik. Alap, hogy gimnáziumban is, ha segítesz valamiben, akkor még az elsős tananyagot is magyarázd el, mert hogy ő azt nem tudja. Dolgozat előtt 5 perccel jön oda hozzád, és kérdezi meg, hogy miről is szól az anyagrész (az egész). Megpróbálod elmondani 5 percben, és a végén megkérni szépen, hogy legközelebb legalább egy szünettel, de jobb, ha egy-két nappal előbb szóljon. Következő dogánál azonban megint előtte pár perccel jelenik meg.
Vagy: hiányzik a tanár, és beküld egy feladatlapot, amit tankönyv és józan ész kombinációval max. 10 perc megoldani, de mivel ő az utóbbival nem igazán rendelkezik, ezért legalább 3 embert kell megkérdeznie... és még sorolhatnám.

2010.12.01. 18:10:11

@El Topo (Sgt. Elias): szeintem mert megszokták, én nem győztem azon csodálkozni, hogy a Nagy Csarnokban délután is lehet vásárolni, Egerben 11 után már ki sem volt érdemes menni, de a miskolci Búzára sem.

Piacra reggel kell menni, Kaszinóba meg este.

aribeth 2010.12.01. 18:11:06

@noirp:
:)
Nem, Egyetem tér. :) Mellesleg tegnap óta furdalja az oldalam a kíváncsiság, hogy vajon kicsoda Pizka vécét soha le nem húzó professzora.

lárvalányhaj 2010.12.01. 18:53:33

@noirp:

Az túlzás, mert ahhoz szerencsére elég aszociális vagyok, hogy ne legyen kedvük tartósan rám cuppanni, és szívni a vérem :) Pl. az említett nőrokonnal is 2 nap után eléggé morcos voltam, nem mentem vele sehova stb.

Amúgy az a vicces, h az említett nőrokon úgy állította be, hogy ő milyen jót tett velem azzal, hogy odament. Meg azt gondolta, hogy azért, mert ő tele van pénzzel, és vesz nekem egy csomó mindent, amire nincs is szükségem, jóvá teszi az elviselhetetlen viselkedését. Sokkal jobban örültem volna, hogyha a szüleim mennek ki hozzám, de nekik erre nem volt pénzük. Megjegyzem, ha az említett rokon valóban nekem akart volna jót, akkor a szüleim repülőjegyébe szállt volna be... bár akkor nyilván nem lehetett volna londonos képeket feltolni a wiwre.

vincere 2010.12.01. 18:56:08

fantasztikus poszt, gratula!!
úgy olvastam el, h. meg se néztem, ki írta, épp be akartam kommentelni, h. milyen jó stílusa van ennek az "olvasónak", mikor látom, h. Topo :))

"Az első nagy nehezen előkeríti a bankkártyáját, bedugja a gépbe, majd néz."
:D

El Topo (Sgt. Elias) 2010.12.01. 19:00:55

@vincere:

Szeretnélek figyelmeztetni, hogy nálam hízelgéssel bármit el lehet érni.

lárvalányhaj 2010.12.01. 19:02:24

@migueldiez:

"Komolyan, nekem az a problémám, hogy az ilyeneknek, hogyan kellene _lekommunikálni_, hogy amit éppen csinálnak, az nem annyira frankó."

Az angol szakos könyvtárban teljesen higgadtan, kedvesen mosolyogva kértem meg a kiscsajokat, hogy fáradjanak odébb. Meg is tették, különösebb sértődés nélkül. De az a baj, hogy nem egy, nem kettő ilyen volt, hanem egy csomó.
Az okot abban látom, hogy a szétcseszett egyetemi oktatás miatt a bölcsészek leszoktak a könyvtárazásról, és fel se merül bennük, hogy valaki más meg dolgozni menne oda.

vincere 2010.12.01. 19:04:16

@vészmadár (pica pica): Luxemburgban is van minden szupermarketban 10 tétel alatti pénztár.
egyébként szinte minden sorszámmal működik, posta, vasút, patika, de még parfümériában is láttam ilyet.

egyébként a MÁV pénztárakban szoktam azt hiszem én is a legbosszúsabb lenni - mivel se online nem lehet jegyet venni, és kártyás automata sincs, ahogy egyébként mindent intézek. főleg kisvárosban, ahol csak egy pénztár van, ha egyáltalán nyitva van! maga a pénztáros is el szokott tűnni hosszú percekre. aztán az első kommentben is felvázolt emberek állnak előttem, miközben 5 perc múlva jön a vonatom. kivétel nélkül mindig van előttem vki, aki áfás számlát kér, és olyan is, aki nem is aznapra vesz, de pont olyankor áll be a sorba, mikor éppen jön óránként egyszer egy vonat.

lárvalányhaj 2010.12.01. 19:11:42

@migueldiez:

Egyébként ez nemcsak Magyarországon jellemző. A szakmámból adódóan számos közép-európai könyvtárban volt már alkalmam könyvtárazni, és az egyik helyen a Széchényi-ekvivalens könyvtár a hallgatók kedvenc szórakoztatóközpontja. Odajárnak tanulni, ott találkoznak a haverokkal, ott szocializálnak, ott hallgatják a cigányhifit... na jó, azt azért nem, de az biztos, hogy nagyon kedélyesen el tudnak beszélgetni egymással az olvasóterem közepén. És mindig iszonyatos a tömeg, soha semmilyen szolgáltatáshoz nem lehet normálisan odaférni, és leülni se lehet. A számítógépek nanáhogy mindig foglaltak, mert az egyetemistáknak sürgős ríszörcsölnivalójuk van a facebookon. Wááá....

A Tyne folyó déli partja 2010.12.01. 19:30:16

@lárvalányhaj: erről eszembe jut egy volt lakótársam. mondjuk felöltöztem, hogy elindulok boltba. indulnék, kérdi, hova megyek.mondom, a boltba. akkor rögtön elkezd gondolkodni, hogy mit is hozhatnék neki. vagy: velem hazaviteti az unokája ajándékát, nem nehéz, de nagy alakú játék, (értsd: két és félórás busz, aztán ugyanennyi repülő kombináción), de mikor én megkérem, hogy ugyan hazahozná-e nekem a munkahelyem által adott szülinapi ajándékot, mert nálam csak egy kistáska van, nála meg egy hátizsák (ajándék kisebb, mint amit én cipeltem neki haza a repülőn), arra nem hajlandó, mert "túl nagy" (húsz perces séta lett volna).
meg egy csomó ilyesmi, vegyek ki neki könyvet a könyvtárból, mert ő nem tudja!!, hol kell (belépsz a könyvtárban, méteres betűkkel ki van írva), miért nem vettem neki ezt-azt,stb.

vincere 2010.12.01. 19:31:54

@migueldiez: margitszigeti futókör dettó. rengetegen sétálgatnak a gumiszőnyegen, egyszer konkrétan kiment a bokám attól, h. kikerültem őket. utána elkezdtem beszólni nekik, népnevelési célzattal.

és még nem volt szó a mozgólépcsőn jobbra kell állni témáról. én lefelé mindig megyek, képtelen vagyok csak úgy állni, rengetegen beszóltak már nekem, h. mit sietek...

vincere 2010.12.01. 19:39:32

@El Topo (Sgt. Elias): oké, majd kíméletes leszek... :D

A Tyne folyó déli partja 2010.12.01. 19:40:38

@aqua12: erről meg egyik volt évfolyamtársam jut az eszembe, aki megkért, hogy segítsek neki a tanulásban (egyetemen már). mert nem érti. a fonetikát. (kb. el kellett olvasni, nem volt egy bonyolult dolog) nekiálltunk, mire jött a megvilágosodás tőle: ja, csak meg kéne tanulni?

esomedve 2010.12.01. 19:44:03

több éves, hurutos fájdalmam szakadt most fel ezzel a poszttal... a kortárs fehérorosz szobrászok mellett új csillag született!!! KÖSZÖNÖM!!!

migueldiez 2010.12.01. 19:46:06

@lárvalányhaj:
1.) "teljesen higgadtan, kedvesen mosolyogva kértem meg..." Irigylem a türelmed. :)
2.) "a bölcsészek leszoktak a könyvtárazásról" Szívesen mondanám, hogy ááá, ezt nem hiszem, ez nem lehet; de ma már lassan mindent el tudok képzelni.
3.)Én most egy észak-európai (remélem, így irják) kisváros (FSzEK - vagy most már FHBK? - ekvivalens) közkönyvtárának rendszeres látogatója vagyok. Lehet, hogy generációs problémáról beszélhetünk, mer' itt is előfordult, hogy nyomatták a cigányhifit, de inkább az ingyenes internet hozzáférésnél jellemző ez a dolog. A hangoskodás meg esetenként a DVD-knél, meg a zenei részlegben. Mondjuk felnőttek részéről is. Meg mondjuk itt, főleg most ilyen "melegedő" funkciót is betölt a hely, tehát nem biztos, hogz a legszerencsésebb példa.
Mindenesetre ezeket mondjuk csalódás volt megtapasztalni.
"Az emberfaj sárkányfog-vetemény". (Lényegében csatlakoznék, szemléletben a névváltoztatást javaslókhoz.) :)

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2010.12.01. 19:52:06

@Humbino: ajjaj. Én szoktam teljesen elvarázsolva, robotpilóta üzemmódban sétálni. Lassan. A robotpilóta még a kereszteződéseknél is körbenéz, óvatos, körültekintő, amikor a gazdája éppen az egerészölyvekről költ verset.

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2010.12.01. 19:52:53

@aribeth: az a Szentkirályi utcában rendelt, név és cím a szerkesztőségben :-)

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2010.12.01. 19:55:30

@El Topo (Sgt. Elias): ...és két dús kebellel. Csak a pontosság kedvéért :-)

migueldiez 2010.12.01. 19:56:14

@vincere:
"és még nem volt szó a mozgólépcsőn jobbra kell állni témáról..."
Hát de pont erről beszéltem!:)

Most már lehetne, valami népi kezdeményezést, civil szervezetet, népszavazást, ilyesmit okosítani a témában; szimpatizánsokat találnánk eleget(ki tudja, talán még a _Házba_ is bejuthatnánk). :)

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2010.12.01. 19:57:00

@lárvalányhaj: a könyvtár az ideális csajozóhely. NEm kell piát venni sok pénzért, ált. azért kb érti a csaj, hogy miről próbál az ember beszélni, a táncolás meg főleg kizárt.

Augur 2010.12.01. 20:13:40

Nagyon jó, üdítő, mozgósító poszt Topo! Gratulálok!
Feltartóember prototípus: aki bevásárláskor magára hegesztve cibálja a legkisebb lyukba is a bevásárlókocsit-rettegve attól, hogy valaki betesz/kivesz(???) valamit abból-elállva az utat a polcoknál, pultoknál, hűtőknél bárki és mindenki elől.
Nem feltartó, hanem fellökő (főként idősebb) emberek a lidlben a sorban ütemesen ékelik a vesédbe a kocsit, és az egy nyomorult salátádra offenzíven helyezik rá a 6x1,5 liternyi ásványvizüket, hátha így előrébb tudnak a sorban kecmeregni.

doszy 2010.12.01. 20:29:45

Az ilyen kocsit a seggembe tolókkal szoktam eljátszani, hogy akkor sem mozdulok, ha előrébb megy a sor. Ilyenkor topognak, sóhajtoznak, nyújtogatják a nyakukat, én meg magamban röhögök kicsinyes bosszúm sikerén. :)

corrado 2010.12.01. 20:30:45

A minap szállok fel a vonatra, mert észrevettem, hogy van még egy "kettes hely" és tele voltam csomagokkal (igen a fejem fölé nem fért fel mind...).
Csak annyi volt a bökkenő, hogy az ülések egyből az ajtó mellett voltak és az ajtó befelé nyílt tehát ahhoz, hogy le tudjak ülni vissza kellett csuknom az ajtót. Anyuka jön mögöttem 10 centire a lányával és beszól, hogy talán nem kellene rájuk csukni az ajtót...
Most kétségek gyötörnek, hogy feltartóember voltam-e vagy anyu volt idióta...

vincere 2010.12.01. 20:33:18

@Ver Sacrum: ez így van, a szüleim nyugdíjasok, ma már nem fél 5-kor meg 6-kor kelnek, hanem 7, fél 8 felé, és ugyanúgy nem hagynak aludni, ha hazamegyek, mert "munka van"... azaz boltba menés minden nap, stb. még jó, h. panelban laknak, így nincs flex kora reggel :)

vincere 2010.12.01. 20:43:11

@peppp: igen, tudtam, h. még valami frusztráció bennem maradt :) olyan emberek is vannak, akik dülöngélés nélkül, egyenesen haladva is képesek úgy elfoglalni egy egész járdát, h. képtelenség kikerülni őket anélkül, h. szólnék nekik. alapból nagyon gyorsan megyek, tehát gyakorlatilag minden embert előznöm kell, ilyen esetekben elámulok, hogy tölthet be egyetlen ember egy járdát

vincere 2010.12.01. 20:45:53

@El Topo (Sgt. Elias): Londonban és Brüsszelben is, de előtte legalább rádordítanak :)

vincere 2010.12.01. 20:48:28

@Animacs (a Tyne folyó déli partja): ez nálunk is így van, ennek negatív oldala, h. átlag 3 hónap múlva kapsz csak időpontot, ha nem sürgős (tehát azonnali beavatkozást igénylő) bajod van.

A Tyne folyó déli partja 2010.12.01. 20:54:23

@vincere: itt is csak akkora kapsz. sőt, volt munkatársam úgy járt, hogy elment az orvoshoz, várt három órát (nem tudom, nem volt időpontja,vagy hogy?), de a háromórás várakozás után beutalták a sürgősségire...

vincere 2010.12.01. 20:59:09

@Frengi: és valahogy a leghosszabb, péntek esti bevásárlós sor is lemegy max. 5 perc alatt. egyszer késtem csak le majdnem a buszomat problémás feltartóember miatt, pont előttem állt 2 nő. nem hallottam, mit beszélnek, de már a mozgásukból éreztem, h. magyarok. hosszú percek teltek el, míg vitatkoztak valaminek az árán a pénztárossal, és még más problémájuk is volt. és tényleg magyarok voltak. hú, ez nagyon modoros emigránsos lett...

a zebráról meg írtam már ezt régebben, mikor még kb. másodszor jártam csak itt, kisebb közlekedési káoszt okoztam. egy lámpa nélküli zebrán akartam átmenni, láttam, h. jönnek autók, szépen vártam, h. elmenjenek,közben nézegettem. egyszer csak azt veszem észre, h. egy kb. 10 autóból álló sor alakult ki, és türelmesen arra várnak, h. átmenjek...
sajnos azóta kiderült, h. ez a kivétel, simán átmennek még a nekik pirosra váltó zebrán is, tehát ugyanúgy kell figyelni

vincere 2010.12.01. 21:01:48

@cd-r: igen, jelentős méretű frusztráció-kiszabadulás van itt most épp :)

El Topo (Sgt. Elias) 2010.12.01. 21:02:39

@vincere:

Hát moszkvában csak azt láttam, hogy gurul lefelé a csávó. Ordítás nem volt.

KürtiT (Tromb74) 2010.12.01. 21:28:19

Régebben lakótelepen laktam. Ott volt szokás a liftajtót tartva trécselni a szomszédasszonnyal. Ezek a beszélgetések nem tartottak tovább 10-15 percnél és a liftaknának köszönhetően öt emelettel feljebb is tisztán lehetett hallani, hogy milyen fontos dolgot vitatnak meg éppen a háztartásbeli asszonyok.

2010.12.01. 21:30:20

@vincere: ez a zebra annyira tipikus
a minap hallottam a rádióban egy gyermekszívsebészt, aki egy ideig Hamburgban dolgozott, őt itthon akarták folyton elütni a zebrán, mert kint megszokta ugye...

migueldiez 2010.12.01. 21:38:16

@El Topo (Sgt. Elias):
Na, akartam mondani, nekem Bécsről mondták, hogy ott simán fellökik az embert.
Mindenesetre frappáns megoldás az általad említett. Bár bennem lenne ennyi kurázsi.
(Lehet hogy ez a Kelet felé fordulásos-stratégia bizonyos esetekben, mint ez is, játszik?) :)

A Tyne folyó déli partja 2010.12.01. 21:49:27

@vincere: azt azért fejtsd már ki nekem, hogy hogyan lehet valakinek a mozgásából a nemzetiségére következtetni...

vincere 2010.12.01. 22:14:16

@Animacs (a Tyne folyó déli partja): nem tudom, mozdulatokból, ahogyan egymással beszéltek, még ha nem is hallottam, milyen nyelven...

2010.12.01. 22:14:20

Tegnap azt gondolták rólam, hogy feltartó ember vagyok, pedig ha nem idegbetegek akkor jobban jártak volna.

Jegyet akartam venni az S-bahnra az automatánál, de az első oldalon nem találtam meg rögtön a regio ticketett: Jön a papa, meg a mama, és az örge beszőlt nekem, hogy el megy a vonat, nem fog tudni miattam jegyet venni, miattam.

Ok, félre állok, nem pörölök, amíg ő balfaszkodott, addig én figyeltem a képernyőt, és rájöttem, hogy a második oldalon a további tiketetteknél lesz az enyém.

Nem tudott jegyet venni.

Engem, a hülye külföldit nem kérdezett meg. Mi után feladták a mamával a jegy vásárlást és elindultak a vonat felé (ott is csak automata van, és szarabb mint ez, de az S-bahnon is van automata) kb 30 másodperc alatt megvetem ami kelett.

Az S-bahra felszállva még láttam, hogy várják a vonatot.

Ahogy a férjem mondaná: néma gyereknek...

mybudapest · http://mybudapest.blog.hu/ 2010.12.01. 23:11:01

osanban is van kosaras pénztár, múltkor a tipikus 40es kisvállalkozó beáll a púposan megrakott kocsival. mondja a pénztáros nő, hogy "uram, ide csak kosárral lehet beállni!". "Jó, akkor vegye úgy, hogy kosárral vagyok" aztán két perc szájkarate, sor addig sem halad. nem volt tömeg egyébként a többi kasszánál se.

kedvencem, amikor (érdekes módon szintén közép- vagy időskorú) emberek a két fő széles járdán párban jönnek szemben, és egy centit nem mozdulnak összébb, elvárják, hogy te a nyikhaj le menj a fűre kikerülni őket. na, két ilyet kikerültem, a következő néhánynak egyszerűen fapofával nekisétáltam, szigorúan a járda mértani felét felhasználva. szerencsére a fizikai adottságaim meg vannak hozzá, ilyenkor persze néznek mint hal a szatyorban, meg megy a pampogás.

ugyanez amikor csaj meg a srác megállnak egymással szemben, keresztben beszélgetni a szűk aluljáró közepén, csaj oldalán 3 köbméteres táska, gyerek túrahátizsák, a tömeg meg birkatürelemmel kerülgeti őket. ott is volt pislogás, amikor keresztülsétáltam rajtuk.

egyszerűen hihetetlen, hogy valakinek nem tűnik fel, hogy az elmúlt 3 percben 150 ember kerülte ki őt.

mybudapest · http://mybudapest.blog.hu/ 2010.12.01. 23:14:23

a kocsit a seggembe tolóknak bele szoktam tolni a seggemet a kocsijába, hátha beleáll a veséjébe a fogó és észbe kap.

szánalmas, hogy az erőszakig kell lesűlyedned, hogy mások észbe kapjanak.

cd-r 2010.12.01. 23:44:17

@d'oh: "emberek a két fő széles járdán párban jönnek szemben, és egy centit nem mozdulnak összébb"

erre a feleségem tud pillanatok alatt kipattanni magából. mikor már minden harmadik mondata az, hogy 'nem igaz, hogy egyik paraszt sem tud arrébb menni egy centit sem', akkor már tudom, hogy jobb lesz szépen hazamenni, mielőtt kárt tenne valakiben. :D

aribeth 2010.12.02. 07:42:25

@d'oh:
"ott is volt pislogás, amikor keresztülsétáltam rajtuk."

Vannak, akik a tömött járművön az ajtó előtt állnak, de le nem szállnának, amikor a hátuk mögött húsz ember szeretne távozni. Jobb napjaimon elnézést, rosszabbakon kurvaanyád-tekintet, még rosszabbakon átmegyek rajtuk, mint a buldózer.

bikmakk · http://srbija.blog.hu 2010.12.02. 07:51:46

@Hadrian77: Ha a két sor ugyanolyan dolog elintézéséhez áll sorba (illetve mindkét ablaknál ugyanazokat lehet csinálni), akkor igenis az a logikus, hogy valaki középre áll, kvázi "mindkettőhöz". Sőt, eleve csak egy darab sor kéne és minden sorra kerülő ember ahhoz az ablakhoz menne, amelyik épp felszabadul. Angliában ez így megy és még számot sem kell húzni hozzá.

Pokember - a seggemből, mint minden rendes Póknak 2010.12.02. 08:27:54

@bikmakk: De hisz épp erről írtam délután! A postán ez van, ki is van írva, hogy ez van, de ettől még jön az okos, és 'beáll' a 'másik' sorba, és csodálkozik, hogy 10 ember ordítja le a fejét. Mert mindenki hülye, csak ő okos.

2010.12.02. 08:35:23

@bikmakk: azért ha mindkét sorban csak 2-2 ember áll, akkor tök mindegy melyikhez áll be, nem?
Angliában meg a buszmegállóban is képesek sorban állni, és nem tolakszik senki, ha az orra előtt becsukják az ajtót és azt mondják tele vannak.

IndaMuncher 2010.12.02. 13:25:55

@Ernoke: A bosszankodás és minden azonnal jár az én barátnőm, vért izzadok, hogy átneveljem, hogy néha gondolja át, nem -e ő a hibás.

IndaMuncher 2010.12.02. 16:02:54

@Animacs (a Tyne folyó déli partja): Ez az első ajtón felszállás csak Fehérváron szokás, vagy más városban is? Szánalmas.

El Topo (Sgt. Elias) 2010.12.02. 17:44:01

Basszus, nem hiszitek el, most voltam a bankautomatánál! Mikor odaértem, már bent volt a kalickában egy mamóca, babakocsival, ahogy kell. Először ellenőrizte az egyenlegét, persze nagyon gondosan kiolvasva a cetlit, elől, hátul. Aztán felvett négyezer forintot. Megint kiolvasta a cetlit.
Aztán kártyát cserélt, nagyon hosszan, aztán egyenleget nézett azon is, aztán feltöltötte a mobilját, közben a kisgyerek a pénzt szopogatta. Azt hittem ott alszom a kibaszott bank előtt.

vincere 2010.12.02. 19:50:03

@El Topo (Sgt. Elias): látod, kellett neked megírnod ezt a posztot :)

El Topo (Sgt. Elias) 2010.12.02. 19:51:52

@vincere:

Látod? Hát én vagyok a hülye! Ez valami bosszú lehetett!

A Tyne folyó déli partja 2010.12.02. 20:09:53

@bikmakk: óriási sóhaj. bizonyos helyeken így megy, pl. a postán, meg a bankban, néhány boltban. a Tescóban nem, a Home Bargainsben ma álltam félórát öt perces vásárlás után. aztán nem így megy még a Wilkinsonban, a Morrisonban, az Asdaban,stb. stb... tököm tele van, hogy egyesek látnak egy darab dolgot, valahol Angliában, és akkor jön a következtetés, hogy ez mindenre vonatkozik.

A Tyne folyó déli partja 2010.12.02. 20:11:49

@Hadrian77: már megint. tudod, miért állnak sorban a buszmegállóban, amelyikben sorban állnak? mert olyan szűkek, hogy másképp egyszerűen nem férnek el. és nem, nem fog örülni, ha rácsukják az ajtót, valamint nézz meg egyszer egy metróra felszálló tömeget. sor nincs, tülekedés van. meg az ajtóba beállás is, nehogy véletlenül le tudjon szállni valaki.

Toeck Filkow 2010.12.03. 07:09:19

Csodálom, hogy az osztálykirándulókat még senki nem említette...

noirp 2010.12.03. 07:25:04

@El Topo (Sgt. Elias):
"közben a kisgyerek a pénzt szopogatta." Ezért szívből jövően behúznék egyet anyukának.
(a feltartóemberiességen kívül)
1) A pénzzel és az étellel nem játszunk baszdmeg.
2) A bankjegyeket NEM sterilizálják.

TorreCDO 2010.12.03. 13:03:38

@F.house: Pécsen is, kivéve azt hiszem a reggel 6-8 óra közti idősávot, és mintha délután is lenne egy hasonló

Der Beste 2010.12.03. 13:05:53

Basszus, mióta olvastam ezt a posztot, kétszer annyi feltartóemberrel találkozom, mint előtte.

Most jövők a Sparból, egy faszi a kabátja alól, a zakója zsebéből vette elő a pénztárcáját, de csak azután kezdett bele ebbe a műveletbe, hogy minden általa vásárolt holmit barekott egy szatyorba.

:(((((

vincere 2010.12.03. 14:55:55

@Der Beste: "Basszus, mióta olvastam ezt a posztot, kétszer annyi feltartóemberrel találkozom, mint előtte."

én is!! és kétszer annyit bosszankodom miattuk, mint eddig.
Topo, kieresztetted a szellemet a palackból...

Stiel 2010.12.03. 17:02:36

@Der Beste: Boltban: amint elkezdi a pénztáros blokkolni a cuccot, én elkezdek rakodni, mint a hülye (néha odébb kell taszigálni az előző vevő dolgait, hogy elférjek), amikor már a végefelé jár, leállok, tárcát elő, mire a végösszeget mondja, már nyújtom is a kártyát. Amíg lehúzza, pakolom a maradékot, közben valamikor pötyögni kell, de azután is van még pár másodperc pakolni, aztán a legvégén aláírok, a cucc már elrakodva, és mehetek az utamra. És mindezt a saját érdekemben csinálom.

Villamosra felszállásnál pedig figyelem, vannak-e mögöttem felszállók, illetve merre van a villamos belsejében hely (általában valamerre van), és ha igen, utat nyitok arrafelé könyökkel. Ha amúgy csak egy megállót megyek, akkor is, mert nehogymár miattam ne szálljon fel valaki, ha még amúgy lenne hely. Leszállásnál hasonló, ha túl szűk a hely a tolakodó felszállók miatt, vagy valaki elindul felfelé, mielőtt végigérnének a leszállók, megy a könyökös.

Általánosságban szerintem annyit lehet tenni, hogy az ember igyekszik felismerni az olyan helyzeteket, amikor ő lenne a feltartóember, és tesz ellene.

2010.12.04. 07:55:30

Beszaladsz két zsemléért meg 4 szelet zalaiért tízóraira. Magadban ujjongsz, hogy szinte üres a bolt, senki nem áll a csemege-pultnál. Fél perc-egy perc, meg is van a felvágottad, közben a zsemlét is begyűjtötted. Tök jó, időben vagy, még egy kávé is bele fog férni a reggeli után. Indulsz a pénztárhoz, és messziről látod, hogy nagyi ott lapozgatja a nőklapját vagy valami hasonlót a pénztár melletti forgóállványról. Mellette a bolti szekér, benne kenyér, tej, cukor, élesztő, macskatáp, budipapír, pohár kefir meg még pár apróság. Amint felfedezi úticélodat, a nőklapja hirtelen elveszti fontosságát, lecsapja az állványra, és szalad a pénztárhoz - előtted. Előveszi a kis sajtcédulát, amit kapott a két borosüveg visszaváltása fejében, aztán még három percig keresgéli össze a fizetéshez a legmegfelelőbb összetételű bankjegy-aprópénz kombinációt, újabb 2 percig meg a nyugtát ellenőrzi - pénztártól való távozás után ugyebár reklamációt nem fogadnak el...
Ismerős szitu? :)

altoid · http://altoid.inda.hu/ 2010.12.04. 10:12:45

@Stiel: tomegkozlekedesen nekem az egyik legidegesitobb feltartoember, aki a dupla ulesen a kulsot foglalja el, ugy, hogy az ablak melleti hely uresen marad. Csak azert, mer o "csak egy megallot megy" (illetve kettot, harmat, stb...), es nem akar kikaszalodni. Na az ilyenen en mindig kejes gyonyorrel nepali serpakent maszok at, akkor is, ha amugy van meg mashol is szabad hely!

aribeth 2010.12.04. 15:15:07

@altoid:
Rövid távon én is mindig a szélére ülök, és ha valaki be akar ülni, azonnal felpattanok és beengedem. Nem hiszem, hogy ez feltartás lenne, ahogy azt sem, hogy az előbb érkezőnek kötelező lenne mindenáron az ablak mellé ülni. Jobb szeretem, ha van menekülőútvonalam, elvégre a franc tudja, hogy kik fognak a következő megállónál körbeülni.

aribeth 2010.12.04. 15:15:43

@aribeth:
Szóismétlés a köbön.

nyílméregbéka 2010.12.04. 20:21:12

De jó poszt, és én csak most vettem észre! Gratula, Topo!
Nekem még egy faj jutott eszembe: a mozipénztár sorban vacilláló tinik.
ÉN eldöntöm, hogy a Halálhagyma támadása 2.-t meg KELL ma néznem. Odarohanok, beállok a sorba, 5 perc van kezdésig, add már a jegyet.... de nem lehet, mert előttem áll a kis diszkósluvnya a 12 éves fiújával és ott, a pénztársorban (!) KEZDENEK EL gondolkodni azon, hogy "Mit is nézzünk meg?"
Mert moziba kell menni, oké, de nem ám egy Pesti Estet megfognának és együtt eldöntenék még a Mekiben, nem. Beáll a sorba és majd előttem eldönti. Ezt ne, mert hülyeség, azt ne, mert XY játszik benne, ez meg már elkezdődött, az meg majd egy óra múlva kezdődik. Az, hogy miről szól a film, nem is érdekli őket, csak hadd vásároljanak 1.450.- Ft-ért két óra fotelkényelmet.
És ez alapvetően nem zavarna engem, legyen hülye mindenki, de hogy engem tartanak fel, és ezalatt esetleg a másik 5 kasszánál elviszik előlem a maradék 10-8-6 db jegyet, az rossz. Régen lehetett figyelni a monitoron, hány jegy van még egy előadásra, na, akkoriban izzadtam rendesen ilyenkor :-)

pruntyike 2010.12.05. 13:58:12

A hozzászólók többbségének hiányzik az önismerete, annak belátása, hogy vannak helyzetek, amikor óhatatlanul ő a feltartóember...

Jelanie 2010.12.06. 11:11:02

Uszodai feltartóember: munka/esti program előtt gyorsan leúsznál 1-2 km-t, talán még a szaunába is lesz egy kis időd beülni. A sávok fele alapból iskoláscsoportoknak és sportolóknak van lefoglalva. A fennmaradó sávok közül bármelyiket is választanád, ott lesz az uszodai feltartóember. 20-80 év között bármely életkorban előfordulhat, legtöbbször nő, párban lelhető fel. Egyazon sávban, egymás mellett, mellúszásban haladnak gyök kettővel, és közben mindig cseverésznek. Ha beéred őket és jelentőségteljesen tempózol a sarkukban, egyikük sem húzódik félre, soha. Ha szólsz nekik, hogy uszodába sportolni jár az ember, beszélgetni pedig kávéházba, fel vannak háborodva. Minden egyes hossz után tíz percre megpihennek a rajtkőbe kapaszkodva és ott fűzik tovább a beszélgetés fonalát, egymástól olyan távolságra, hogy a mögöttük jövőknek ne jusson hely kényelmesen megfordulni.

noirp 2010.12.07. 11:34:05

@kermi: ajjaj, de még mennyire

sorica123 (törölt) 2010.12.09. 18:47:16

@no-night: autósból a kedvencem az, amelyik csorog. Zebránál, lehetőleg, nem fékez, hanem lassulva csorog felém, mintegy noszogatva hogy pattogjak már mert őautósságának baromi sürgős. Gyalogosból meg a faltól falig. Ebből egy, normális potrohszélességű egyed is képes elfoglalni az egész járdát, hogy hogyan, a fene tudja, de egyszerűen művészet kikerülni és araszol persze. Ha szembejön,akkor nem araszol, hanem törtet és bambul, te meg ugorj félre.
@Jelanie: jaj, a lapátoló mamikák... az, hogy mellúszásban, egy dolog, én vagyok az élő példa arra, hogy mellúszásban is lehet frankón haladni. De ezek a nénik csirkeszárnyszerűen hajlított karokkal lapátolnak az orruk alatt, épp, hogy el ne merüljenek.
@migueldiez: uúúfff bécsiek nagyon bírnak haladni. Egyszer voltunk kint szakmunkás sulival megnézni a múzeumot meg a várost, hát az kész volt. Azt hittem, hogy a pesti egyedül olyan, mint a tank. Frászkarikát. Blattyog szépen a helyi erő pléhpofával, bámm telibe nekem jön, majd megy tovább, pontosan ugyanolyan fejjel, mint addig. Én meg állok mint szamár a hegyen, hogy valamiről lemaradtam volna? Nem, csak ő pont arra akart menni oszt kész:)
@vincere: mimika? Néha én is eltalálom amúgy az emberek nemzetiségét. De nem 100%-os pontosságú ez, csak poén, ha bejön, hogy 'ez olyan mint egy magyar. jéééé tényleg az'.
@aribeth: ritkán szoktak gáz arcok az ember mellé ülni. A hajléktalan is inkább különmegy, az más kérdés, hogy bizonyos piszkossági fok fölött már a feje tetejére is állhat, akkor is szagolja az egész busz... de a zajos, piás társaságok vagy a bandázósok se nagyon ülnek idegen köré.

Dr. No 2010.12.13. 17:46:11

A legdurvább, és rendszeres az, amikor a delikvenst letaglózó meglepetésként éri, hogy a pénztárnál fizetni kell, és igen, PÉNZZEL. Ekkor - azaz a számlázás után - elkezdi keresni pénztárcáját a lehetőleg áttekinthetetlen méretű bugyrában, majd félóra múltán, amikor megtalálta, elkezdi keresgélni benne a pénzt hasonló sebességgel. Minden érmét külön ellenőriz, portfolióját igyekszik a lehető legkisebb címletekből öszeállítani, hogy megszabaduljon ATTÓL A SOK VASTÓL, és ne legyen visszajáró. Na ilyenkor gondolok arra, hogy aki a napalmot és az atombombát föltalálta, nem akart rosszat az emberiségnek.

Jerky_Master 2010.12.15. 10:32:47

+még: kígyózó sor a reggelizőhelyen, mert az asszonyság számlát kér az 5 db kifliről, sütikékről, és ezt a pultoscsaj kénytelen megírni. Milyen BT? Hogy írják? tshffh-ghy, vagy pontos "i"? Közben esz a fene, miért nem a szmeccsbe mentél, rég ott lennél a célnál.
Az is jó, amikor a reggeli csúcsidőben nagybevásárol a ráérős pin@, nem ám délután, később nem ér rá.

Feltartóember a szupermarketben: olyan utalvánnyal fizet, amire egyenként, mindegyikre rá kell írni valamit, aztán a szokásos hiányzó apró, bankkártya esetleg, áfás számla, gyűjti a matricát.

+még ide: a GYORSKASSZÁHOZ beállnak megpakolt kosárral (én ilyenkor odaszólok vagy elémegyek a tahónak), vagy 6 db kisbabaruhával, amikről hiányzik a cetli, vonalkód, és úgy kell hátratelefonálni Marcsinak, hogy nézzen utána, mif@sz-fán teremnek ezek a ruhák. Majd 10 perc múlva odaklumpázik Marcsi, megy a tanakodás, a feltartott sorban pedig már az anyuka likvidálására hivatott péklapát és aknavető között hezitálnak a feltartott vásárlók.

A feltartós autóvezetőkről is lehetne sokat írni. Egyik, amikor környéknézőben autókázik az idősebb pár, észre sem vesznek, hogy mögöttük vagy, és persze index nélkül kezdenek nagyon szép lassan félrehúzódni, de nem tudod, hogy azért, mert elengednének, vagy megláttak egy megnézésre érdemes háztömböt valahol a távolban.
süti beállítások módosítása