A csapatjátékos

2010/10/20. - írta: Modor Tibi

-Hellóka (türelmetlen várakozás, kényszeredett mozdulatok). Te (bip-bip), mekkora egy fos már ez a kávéautomata... (khhhhhrsssssssssss) basszuskulcs. Ezért az undorító löttyért húsz forint, beszarok. Jaja, amúgy ingyenes, csak most nem hoztam éppen a bögrémet. De ilyen egy szarrágó céget, mint ez a Bitumex, hallod? Ennyire nem tellik nekik, hogy egy-két műanyagpoharat kiosszanak fejenként? Naponta? Szégyen ez, apám.

Ez az egész cég egy nonszensz. Most ez semmi, ez csak a kávé. Ez csak a jéghegy csúcsa. Odaát megveszem bármikor kétszázért a Mokambót, annak legalább van valami értékelhető aromája. Itt úgyse innék alapból, csak ha muszáj.

A múltkor lecserélik a papír kéztörlőket automatára, most ez a kávés történet - kész. Egy kibaszott műanyag pohárra sajnálják a pénzt, komolyan? Tudod, mennyibe kerül egy olyan rohadt pohár önköltségi áron? Tíz fillér? Öt fillér? És most mosogathatom a garfieldos bögrémet, meg cipelhetem magammal, mint valami napos az oviban, áááá. Mi vagyok én - konyhai kisegítő? És milyen szar neszkávé ez, undorító. Csakis sok tejjel meg cukorral vagyok képes elviselni, máshogy ihatatlan. Cukor meg persze már napok óta nincs, a citromlé fogyóban - nem baj, basszátok meg, majd én megveszem, mi az nekem az adminisztrátori fizetésemből!

Mert ugye cost-cutting van, nagyon ésszerűsítünk, hatékonyítunk, olcsítunk, lefaragunk, átcsoportosítunk, persze. És kimutatjuk, hogy mennyit takarítottunk meg itt meg ott, és aztán megjutalmazzuk a projektvezetőket, és kétszer annyi jutalmat kapnak érte, mint amit itt meg tudtak spórolni a parasztok. Ez itt kisapám, ez itt tudod, mi? Peanuts, mondja a lengyel. Spórolnak vele havi ötvenet, százat? Lehet. Másfelől hova süllyed így a cég megítélése? Már így is mindenki, aki csak tudott, átnyergelt a Phadowonhoz. Mert volt eszük. És milyen lesz majd így a munkavállalói elkötelezettség-mérésen az eredmény, mi? Arra nem volt tárget? Dehogynem, bazmeg, dehogynem. És akkor majd megint bukjuk, és akkor majd megint megkérnek fű alatt, hogy gyerekek, mindenki válaszoljon igennel, hogy nagggyon elégedett, és akkor majd elérjük a tárgetet, és mindenki heppi. Megint ez lesz meg trükkök százai, én szóltam.

Szóval itt megspórolnak ötvenet mondjuk, de legyünk nagyvonalúak: százat havi szinten. Namost akkor nem kell messzire menni: ott van a menedzserek telefonhasználata, autóhasználata, szervizelése, laptopja, céges kocsija. Ja, azt már mondtam. Bónusz! Az, édesapám, amit mi kapunk, az a 10% vagy 15%, az kérlek szépen, lófasz meg esti fény. Havi bruttó 2-300 ezreknek a kevés százaléka. Na ezek a többmilkás fizetésnek kapják a 20-30-40%-át, csak úgy megsúgom, de persze erről nektek nem kell tudnotok. Csakhogy én könyveltem a kintiek bónuszát is, hoppácska! És még van pofájuk nyavalyogni, hogy erős a svájci frank, hát a kurva anyjukat.

A Phadowonnál tudod, miket csinálnak, hogy megtartsák az embereket? Ja igen, már mondtam az előző posztban. Mindegy, elmondom még egyszer. Nem ám az Atttyaúristennel is konfirmáltatják meg approváltatják kivételes alkalmakkor - ott bizony alanyi jogon jár az estiseknek a taxi. És nem ám leköltségelik utólag meg ilyenek, nem. Megkapják a taxikártyát, beülnek, szépjóestét, és hazaviszi őket, viszon'látás. Semmi ilyen, hogy majd visszaigényeljük, HA nem felejtettünk el áfás számlát kérni. Meg HA rendesen kitöltötték nekünk a számlát, mert ha nem, buktad. Még jó, hogy akkor is taxival járnak, ha semmi szükségük rá, én is azt tenném. Aztán ilyen, hogy telefon - de mindenkinek! Az utolsó Juliskának meg Mariskának is. Korlátlanul lebeszélhető percekkel, adatforgalommal, kutyafüle. Olyan cafeteria, hogy magad alá hugyozol. Előre kikérheted több évre új lakás vásárlásához - hát az édesapám, az testvérek között is alsó hangon egy millió, de inkább több. Ott ingyen van a kávé, de nem ám ilyen gépes szar, hanem igazi presszókávé. Ingyenes Túrórudi-automata, gyümölcskosár, pizzarendelés, normális karácsonyi bál! Nem ám ilyen low-budgetes fos, mint itt - ráadásul mindig karácsony után, mert úgy ugye olcsóbb! Persze. A kedves vezetőség mondjuk lemondana a bónusza 1%-ról, már mehetne a december végi hepaj. De nem.

A Phadowonnál nem basztatnak csapatépítős köcsögségekkel, odamész, eszel-iszol, amennyi beléd fér. De nem ám csak olcsó csapolt sört kapsz meg kólát, nem! Rövidet, bort, koktélt, amit csak akarsz - ingyen és bérmentve! Korlátlanul!

Már kivan a tököm ezekkel itt. Nagyon nézelődök már mindenfelé, dobbantani fogok. Oda, ahol megbecsülnek. Ahol elismerik a tudást meg a tapasztalatot és nem követelőznek folyton, hogy még többet meg hogy mutassak magamból többet. Mi vagyok én, animátor? Ezért végeztem egyetemet, hogy kis büfészakos, bölcsész, károlyzsigmondos mitugrászok magyarázzanak nekem? NEKEM, aki számvitel szakon végzett - és nem ám főiskolán? Kapják be. Dilettánsok gyülekezete. Ott majomkodik a supeeerb kiááájtésével, de közben a szakmához köze nincs, azt se tudja, hogy mi az a tartozik meg mi az a követel. A múltkor megkérdezi tőlem, hogy te, mi is az a forgóeszköz. És még van pofája kijavítani a levelezésemet. Ez bazmeg, nem a nyelvészkar. Elolvassák, megértik - az a lényeg, nem? De engem hagyjanak békén az ilyen ragozásokkal, különprojektekkel, túlórákkal - engem nem azért fizetnek. Úgy visszatolom az összes ilyen kérést rájuk, hogy csak néznek. Ha már ilyen majmokat raknak fölém, akkor értsenek is hozzá - ők az analizálók, én csak adminisztrátor vagyok vagy mi.

Ilyen hozzáállással csődbe fog menni ez a szar Bitumex, nem adok rá öt évet. Na jó, tíz évet. Én megmondtam. Na csá, lassan menjünk vissza - valakinek dolgoznia is kell itt... (a műanyagpoharat kidobja a papírhulladék közé) Kitartás, mindjárt mehetünk haza.

77 komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Motorpenis 2010.10.20. 06:30:27

Mélységes együttérzésem!

ÉS milyen jó is, hogy nem az ún. "versenyszférában" dolgozom. Nem kapok semmi extra juttatást, fizetésem is csak vicc, ellenben nem kell nyalnom senkinek. Nekem az nem menne: jópofizni érdekembereknek.

doszy 2010.10.20. 06:53:17

Ilyet én is ismertem. Az volt a legnagyobb problémája, hogy miért "egy szar Fordot" tolnak alá céges autónak.

Romboljuk le a modern világot... (törölt) · http://www.youtube.com/watch?v=9vq63q45qfk 2010.10.20. 07:04:04

Ez nem modoros, ez szimplán kibaszottul idegesítő. Az ilyen embernek kell kurvára hirtelen haragból a pofájába mondani jó hangosan, hogy akkor mennyél a faszba, a jó büdös fosos picsába bazmeg és ott basszál kávéautomatákat

Presszós Laci 2010.10.20. 07:25:24

Azért egy-két dologban igaza is van a jómunkásembernek.

Hózentróger 2010.10.20. 07:30:05

Egy-két dologban igaza, de mégis azt mondom, azt kell megbecsülni, ami van.

Volt itt nélunk egy ilyen kollega, egyfolytában járt a pofája mindenért, kötözködött a menedzsmenttel, aztán persze jól kirúgták. Innen tíz éve szerintem nem rúgtak ki senkit, csak őt. Mondjuk meg is érdemelte.

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2010.10.20. 07:31:09

nah, ezt is ütném... ejj, haldoklik bennem a pacifista:)

altoid · http://altoid.inda.hu/ 2010.10.20. 08:11:35

A figura eros rokonsagot mutat a "belso emigranssal", aki szerint Magyarorszag egy fos, es mostmar perceken belul ki fog menni kulfoldre, aztan valahogy megis marad. Na ja, akinek tenyleg megvan a kepessege meg a ver a pucajaban valtani, az nem pofazik, hanem cselekszik. Amugy meg az a gusztustanal az ilyennel, hogy meg annak a kedvet is elrontja, akinek amugy nem lenne kulonosebb baja...
@Motorpenis: Azert szerintem a kozszeraban sem megy ez nagon maskepp...

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2010.10.20. 08:15:41

@altoid: a közszférában az van, hogy olyan 40 éves kor fölött nem értenek meg olyan dolgokat, hogy valami nem jár automatikusan. Meg hogy miért nem viheti haza... (papírt, tollat, cukrot, céges fúrót, stb.)

és természetesen minden olyan kezdeményezést, amely a teljesítmény és a bér között szeretne kapcsolatot kialakítani, "felháborító"-nak tart.

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2010.10.20. 08:29:05

egyet nem értek: ennek a posztnak miért ez lett a címe? sem tényleg, sem ironikusan nem tudom értelmezni, egészen másról szól...

altoid · http://altoid.inda.hu/ 2010.10.20. 08:31:32

@vészmadár (pica pica): azert, mert ilyen kezdemenyezes nincs. Ezen a cimen kizarolag fizetest csokkentenek (eddig ennyi volt az alapfizetesed, most 20%-at teljesitmeny alapjan kapod - a fonoknek meg kiadjak utasitasba, hogy senki teljesitmenyet nem ertekelheti kielegitonek). Amugy meg a ber, jutalom, eloleptetes egy dologtol fugg: ki hogy fekszik (es nyal) az eppen aktualis kormanypartnal. Vannak a kozszferaban sokan, akik jol es lelkiismeretesen dolgoznak, de soha sem oket ertekelik, hanem a partembereket, meg a pereputtyot.

baby bee (törölt) 2010.10.20. 08:32:26

kicsi a farka és a csaja lelépett a Bitumex egyik analizálójával.

Kacagó gerle · http://hobbitippek.blog.hu/ 2010.10.20. 08:41:24

Manapsag egy szakmunkas er a legtöbbet (persze, ha nem iszik..)

Munkas ököl vasököl, oda csap ahova köll!!

scsaba1 2010.10.20. 08:57:43

@vészmadár (pica pica):

Képzelj oda két idézőjelet, te "nagyon okos"...
(Pont így... ;)

scsaba1 2010.10.20. 09:01:02

@vészmadár (pica pica):

És az az igazság, hogy ez még belőlem is kihozza a neolib nácit, hogy adjuk el, számoljuk fel, szüntessük meg, romboljuk le és a helyét szórjuk be sóval...

2010.10.20. 09:16:15

Volt itten ugye egy rendszer, amiben egy szakmunkás a gyárban többet kereshetett mint egy igazgató, akkor is ha nem csinált semmi és hazalopta a gyárat. Sokan gondolják még ma is, hogy így kéne működnie a világnak.

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2010.10.20. 09:30:28

@scsaba1: te csaba, az idézőjel annak felel meg, amit én úgy írtam, hogy ironikusan sem tudom értelmezni a címet. Egyszerűen nincs szó semmilyen csapatról vagy együttműködésről sztem a posztban:) hacsak azt nem veszed annak, hogy a mókus miért nem képes egyéni sérelmein és érdekein túllépve "A CÉG"-ben gondolkodni. Ami egy analizátor/onanizátor gyötörte szerencsétlentől nem is jogos elvárás:)

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2010.10.20. 09:32:40

@scsaba1: te csaba, az idézőjel annak felel meg, amit én úgy írtam, hogy ironikusan sem tudom értelmezni a címet. Egyszerűen nincs szó semmilyen csapatról vagy együttműködésről sztem a posztban:) hacsak azt nem veszed annak, hogy a mókus miért nem képes egyéni sérelmein és érdekein túllépve "A CÉG"-ben gondolkodni. Ami egy analizátor/onanizátor gyötörte szerencsétlentől nem is jogos elvárás:)

Mitya Ivanov 2010.10.20. 09:39:53

@vészmadár (pica pica): azért lassan lehetne írni egy posztot a modoros közszféra utálókról is:)
Tényleg nagyon sokan azt gondolják, hogy a közszférában csak és kizárólag körmüket reszelő és állandóan reggelizzó, tízóraizó, óránként kávé és cigiszünetet tartó Erzsikék és Jucikák vannak, aki gyakorlatilag a semmiért kapják a fizetésüket és az évek múlásával a kötelező jutalmakat. Ez természetesen nem igaz, mert a közszféra nem csak a köztisztviselőket jelenti, hanem a közalkalmazottakat is. És mit hallunk? Orvoshiány, nővérhiány, rendőrhiány, tanárhiány? ehhez képet naponta elhangzik a médiában, hogy 300 ezerrel többen dolgoznak a közszférában, mint kellene.
A másik pedig az, hogy teljesítményértékelésnek ott van értelme, ahol van valamilyen mérhető output a folyamat végén. egy okmányirodai ügyintézőnél ez viszonylag pontosan mérhető, a minisztériumi és önkormányzati dolgozók egy részénél is, de egy ápolónőnél és egy tanárnál viszont már bajosan. A versenyszférában például egy menedzser teljesítményét a profit révén jobban lehet mérni, de a közszférában nem a vezetőnek kell a források után rohangálni, legfeljebb a lobbitevékenyéget végezhet, de az meg a magyar törvények szerint nem is létezik.

noirp 2010.10.20. 09:43:38

@Motorpenis: Hát fene tudja. Dolgoztam versenyszférában (köcsög multinál) és most dolgozom kevert szférában. A multinál nem kellett nyalni tanulnom. A gyárigazgatómat háromszor láttam összesen. Na.

Winston Smith 2010.10.20. 09:51:45

Jó poszt, sok ilyen van, akinek a szar se elég büdös, és bárhol, bármikor képes panaszkodni. Ha meghal és a menyországba kerül, az se fog neki tetszeni.

Rossz napjaimon én is ilyen vagyok. :)

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2010.10.20. 09:53:56

@Mitya Ivanov: én is közalkalmazott vagyok, szval hogy úgy mondjam, belülről ugatom a rendszert. Egyetértek, hogy egy tanárnál nehezebb mérni a teljesítményt, és lehetetlen objektíven. Ez igaz, de azért valahogy mégis van olyan, aki bentmarad, ragaszt, felügyel, dekorál, saját pénzből tollat vsz és múzeumlátogatást szervez, míg a másik magyaróra megnevezéssel 17szer nézeti meg a Rómeó és Júliát egy osztállyal, és mégis a másik kap több pénzt, mert 15 évvel régebben tanít. És akáthogy csavarjuk, ez így nem jó...

Mitya Ivanov 2010.10.20. 09:59:03

@vészmadár (pica pica): az életkor alapján tett fizetési különbségek tényleg idegesítőek, de ez máshol is megvan. Egyedül akkor lenne jogos, ha az életkor növekedésével a felelősség, vagy a munkamennyiség is növekedne, de ez nem így van.

Balance Of Power 2010.10.20. 10:05:26

"Mi vagyok én - konyhai kisegítő?" - Gondolom, a tanyerjat nem mossa el a konyhaban, de meg a gepbe sem kepes beletenni :)))))

Winston Smith 2010.10.20. 10:10:12

@Winston Smith: Viszont két dolog kimaradt a posztból:

1) A főnökök vezetői készségének kritizálása, kiemelve, hogy az illető inkább áramot vagy háztartást vezessen osztály vagy igazgatóság helyett, és olyan feladatot, ami egy postai csekk befizetésénél komolyabb gyakorlatias szervezési feladatot jelent nem lehet rábízni. Opcionálisan meg lehet említeni, hogy legutóbb is én mentettem meg a projektet azzal, hogy megszerveztem egy meetinget, mert már annyira idegesített, hogy milyen szervezetlenül és dilettáns módon mennek a dolgok.

2) A vezetés nemi életének elemzése. (Ki kit dug meg az irodai pletyka szerint, és mennyire semmit nem kell csinálni az illetőnek, mennyi sok prémiumot kap, meg előreléptetik, csak azért, mert a főnökkel kefél.)

scsaba1 2010.10.20. 10:21:32

@vészmadár (pica pica):

Pont az a poén, hogy ez a tag _nem csapatjátékos_, azaz idézőjelben csapatjátékos, hanem a tipikus munkahelyi hőbörgő, csapatszellem- és morálromboló. Az ilyet tényleg elsőnek kell lapátra tenni-bármilyen jó szakember is.

A cím alapján először én is azt gondoltam, hogy a céges buzgómócsing lesz kifigurázva, aki mindenkivel jópofa akar lenni, szabadidős programokat és közös lerészegedéseket szervez stb., tehát valami olyasmi karakter David Brent volt az angol The office-ban, na...

Balance Of Power 2010.10.20. 10:28:02

@Winston Smith: Azert az 1-es pont nagyjabol le van fedve a bonusz-temanal. Kapjak a nagy bonuszt es sugallja azt is, hogy a semmire.

Styxx 2010.10.20. 10:29:08

@Professor Pizka:
:-))) tényleg nagyon nagy, ksz a linket.

A poszt "hősét" az ember legszívesebben lehívnám az laksori irodaszerraktárba fénymásoló papírt dézsmálni és ott agyonverné szívlapáttal. Tuti megúsznám. Mindenki mellettem tanúskodna, annyira rühellik, még a saját anyja is azt vallaná, hogy biztos elcsúszott a fia.
Vagy adni alá a lovat és a jóarc kollégákkal chatben röhögni rajta.

@Winston Smith:

A vezetőség nemi életéről mindent tudó szerintem egy külön posztot is megérdemel. Főleg ha a végén az a slusszpoén, hogy a Youtube-ra felkerül, amint a Lajosmizse melletti multikiszolgáló látványtanyán tartott csapatépítő tréningen korong részegen kecskével próbál közösülni.:-)

Winston Smith 2010.10.20. 11:01:05

@Balance Of Power: Na ja, a bónuszt (meg eleve a miénknél szignifikánsan magasabb fizetésüket) világos, hogy nem érdemlik meg, mert az összes főnök köcsög. De van egy hierarchiája annak, hogy miért nem érdemlik meg a lóvét.

A hierarchia az alábbi:

1) Szakmailag alkalmatlan (hülye bölcsész, nem tud angolul, igazgató létére nem vágja az SAP rendszer összes funkcióját, stb.).

2) Ha szakmailag alkalmas, akkor nem jó vezető.

3) Ha szakmailag és menedzsment szempontból is alkalmas, akkor az erkölécstelensége miatt nem érdemli meg a nagy pénzt. ("Biztos forrásból tudom, hogy kétgyerekes családapa létére dugja a számviten a szőke új csajt" - értsd: valaki már beszélt olyannal, aki állítólag látta őket egy autóból kiszállni.) Meg amúgy is, spúr geci, spórol a dolgozókon, bezzeg a Phadowonnál kolbászból van a kerítés is.

+1) Ha még ezt sem lehet ráfogni, akkor "én nem csinálnám azt, ahogy ő él, minden héten utazik, alig látja a családját, én lehet hogy nem keresek annyit, de nekem többet ér hogy látom a gyermekeimet felnőni".

Balance Of Power 2010.10.20. 11:26:02

@Winston Smith: Egyebkent az is a baja, hogy sose fog ezekbe a korokbe bekerulni. Mert az teny, hogy ha mar ott vagy, ki nem robbantanak onnan.

migueldiez 2010.10.20. 11:26:34

Te Tibi - ha megbocsátod eme fraternizálásomat - azt nem is mondtad, hogz a Jancsibácsi a Bitumexnél dolgozik. Meg amint látom, Bitumexes napok vannak, odaát a Szlengblogon is.

Püspök utcai gombaszedő · http://valogatott.blog.hu 2010.10.20. 11:28:49

@Blassius: A modor ott kerül be a képbe, hogy ezek az emberek tíz évvel ezelőtt is ugyanígy nyafogtak és tíz év múlva is ugyanígy fognak. Ugyanannál a cégnél.

Persze amikor egy cég elkezdi megnyírbálni az ilyen apróságokat (pl. kávé, tea, nyomtatás), akkor azzal valóban többet buknak, mint nyernek.

migueldiez 2010.10.20. 11:48:52

@migueldiez:
10 millió Jancsi bácsi országa.
(Mínusz Modoros-kommentelők, természetesen. :) )

Winston Smith 2010.10.20. 11:53:52

@Püspök utcai gombaszedő: A panaszkodónak van az a ritka alfaja is, aki néhány évente megpattan, majd az új munkahelyen is 2 hét alatt megtalálja a hibákat, és ugyanúgy panaszkodik.

Ismerek ilyet. Már x db munkahelye volt, és mindegyikről szakszerűen ki tudja fejteni, hogy miért volt katasztrófa ott dolgozni.

Kb. gyűlöltellenségeink.blog.hu stílusban.

GERI87 2010.10.20. 12:03:58

Szerencsére nem ismerek ilyen figurát de ha igen akkor ütném...

Az örök elégedetlen akivel soha nem elégedettek.Baszik dolgozni.

Ha ez párosul a jóöreg vörösnosztalgiával akkor még gázabb..

@Mitya Ivanov: 300 ezerrel többen dolgoznak a közszféra BIZONYOS munkaköreiben mint kellene.

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2010.10.20. 12:11:32

@GERI87: számtalan munkakörben. Azt a 300k embert akit írsz, feltűnés nélkül el lehetne küldeni, annyira nem tűnne fel a hiányuk. Más helyeken meg (pl. rendőrség) egy nyomozóra jut hatszáz ügy évente, vagyis naponta két-három ügyet kellene felderítenie és lezárnia.

GERI87 2010.10.20. 12:23:06

@Winston Smith:

"én nem csinálnám azt, ahogy ő él, minden héten utazik, alig látja a családját, én lehet hogy nem keresek annyit, de nekem többet ér hogy látom a gyermekeimet felnőni"

Na ja:)
Hazamegy a hülye pszihopatája és maga elé tereli a családot: lányok azonnal kezdjetek el játszani, asszony te meg vasalj de szexi legyen ám...

És közben nézi ahogy nőnek.
Ez is modoros baromság
"tudod asszony, gyerekek"
(vagyis a 11 fickó a füvön meg a sör)

@Professor Pizka:

Főleg egészségügy!
Tudok olyanról aki rokkant lett de mivel már öreg meg minden ezért nem küldik el hanem felesleges munkát kapott...konkrétan mászkerál a folyosón és "irányítja" a betegeket.
Most ez is minek????
"A zénadómból":)

GERI87 2010.10.20. 12:29:45

@Mitya Ivanov: Önkormányzat is pl...
A jogosítványomhoz anno 5-en(!) kellettek, nem azért mert annyira bonyolult hanem mert egyik se tudta pontosan mit kellene csinálni:D

(akkor mégis kinek kéne tudni baszki??????ÁÁÁÁ, mi a francért vannak ott ha nem tudják?)

Végül 5 en összerakták egy "Jutka" stílusú vénlány segítségével, ő dirigált a másik írt a harmadik mutogatott a többi meg figyelte az egészet és nehezményezte hogy már dél van és szüneeeet...panaszkodni ezek is tudnak!

GERI87 2010.10.20. 12:45:12

@Mitya Ivanov:
1 éve volt...
A kategória bővítés meghaladta a képességeiket.

baby bee (törölt) 2010.10.20. 12:45:15

fura, hogy a kommentek többsége mintha vmennyire igazat adna a csávónak, nekem inkább az jött le, hogy mennyire kis balfasz, aki semmit nem csinál csak negatívkodik, képtelen egy bögrét elmosogatni, leszólja a fejeseket is, meg az "utolsó Juliskát meg Mariskát" is, közben meg egy nagy nulla.

bajor gizella 2010.10.20. 13:14:13

Variációk fél évvel későbbre:

-Szihja Gizikém. Hát te?
-Szia.
-Mi jáartban vagy erre? (Nyugati tér nagyposta)
-Hehe.
-számlák mi?
-Jah.
-Hát az embernek megáll az esze a sok filléres gondon. Míg a Bitumexnél voltam, hó végén csak számolgathattam a kólsüvegeket otthon, aztán a cseréből, meg a smart kártyból éldegéltem. Ismerős mi? Aztán mizujs veletek? Kedves párod megvan, jól van?
-köszönjük. megvagyunk igen.
-Még mindig a gépzsírnál dolgozol?
-Igen, külsősként.
-Munka van?
-Akadozik.
-Ihggggeeen?? Milyen furcsa hogy épp most találkoztunk Gizi. Nem véletlen. Tudod nemrég VÁLTUNK EL EGYMÁSTÓL A Bitumex meg én, és azóta saját vállalkozást indítottam. A magam ura vagyok, tudásom legjavát beleadhatom, nem kell megszakadni, tuti pénz, fix plussz jutalék alapon fizet a cég akinek én is ahogy te, külsősként dolgozom.Pénzügyi tanácsaás/aloe vera/lenkei életerő vitamin/bioptronlámpa/utazásszervezés. nem érekel?
2.
Tisztelt Homár Szerkesztőség,
Tisztelt Dolgozz! blog!

Azzal a panasszal fordulok önökhöz, amit a Bitumex cég gazdasgi válság indokolta leépítések során elkövetett ellenem.
Tavaly, főnököm fiának barátnőjének unokatestvére érkezett a cégünkhöz, akit ebbéli helyzete különös protekciók igénybevételéhez jutatta. Kezdetekben annyiból állt, hogy a kis (mondanom sem kell hogy szöszi) ingyenesen juthatott hozzá a kávéautómatából húsz forintért árult műanyagpohárhoz( hosszas fejetegetésim során arra jutottam, hogy ezt CSAK az automata kulcsaival tehette meg) mellyel látványosan villogott. Aztán később ez odáig fajult hogy a manageri pozícióra, amire a hölgyike elött engem tartottak leginkább megfelelőnek cégen belül, természetesen őt ültették be. Mást sem csinált egész nap a telefonáláson kívül,melyet kollégáimmal együtt meg is jegyeztünk egy gyors ebészünet alatt. NEM KELLETT VOLNA.mivel a az arra ólálkoó főnök csak az én hangomat hallotta, másnap kirúgtak. indolásban annyi volt, hogy motiváltabb jelentkezőket szeretnének a pozicióra. Nem értem.Lehetséges jogorvoslatokat emailben várom.
Köszönettel.

Balance Of Power 2010.10.20. 13:48:17

@baby bee: Valoban lehet igazsag abban amit mond es az sem biztos, hogy egy nulla, mert dolgozhat mindettol fuggetlenul jol is. De valahogy a negativkodas elkaphat normalis embereket is, mint a gepszij.

Ha cafeteria van: miert ennyi, miert nem annyi, miert nincs benne ez vagy az az elem, nekem penzt adjanak, ne fecniket.
Ha fizuemeles van: miert csak 8%, miert nem 10; miert csak 10, miert nem 20 stb.
Ha ceges auto van (ld. a fenti kommentet): miert ilyen szar tipus es miert csak 1000 km/ho a keret.
Miert kell szamlat hozni a hazautazasos vonatjegyrol es miert nem adjak oda rogton kp-ban, miert csak a fizuhoz csapjak hozza?
Egyaltalan, miert 5-re van ott a penz, miert nem akkor utalnak amikor en akarom?

Stb.

szellőláb 2010.10.20. 13:49:54

Csak úgy halkan megkérdezném: ugyan miért kell(ene) a cégnek fizetnie az alkalmazottak kávéját? Hogy csavarjak egyet rajta: ingyen kávét iszogatva, munkaidőben, a cég pénzén modorosblogot olvasgat. Nincs még rend a fejekben.
Ha valaki nem kávézik, akkor kérhetné, hogy fizessék ki neki az el nem fogyasztott kávét? Vagy átváltható teára, kólára? milyen szorzóval?

Aszpartám 2010.10.20. 14:10:40

Az első modoros poszt, ami rólam szól :)

Mondjuk a valóság nem ennyire vicces, főleg ha nem 20 forintos kávékról vagy 10%-os bónuszokról van szó, hanem 0%-os fizetésemelésről 2 éven át, csökkenő cafeteriáról, szemben a válságra folyton panaszkodó, de a Fülöp-szigetekre teljes létszámban kiutazó menedzsmenttel :)

manson karcsi · goo.gl/FVvVX 2010.10.20. 17:58:30

és mi van, ha a picsogónak igaza van? omg.

Der Beste 2010.10.20. 18:00:13

@altoid: Tökéletesen igazad van. Panaszkodik folyamatosan, de kilépni nem lép ki az istennek sem, viszont a folyamatos siránkozásával a többieket idegeli állandó jelleggel.

noirp 2010.10.20. 18:48:28

e jó kör volt!

Igen, magamra is ráismertem, én is szoktam kávéspoharakon lázadozni és kunkogni :DD

Ez okból vagy 3 hónapja alakítgatom a posztnakvalót a menágerről, akinek mondjuk gazdasági válság kellő közepén is _jár_az új fehér Volvó és sárga tengeralattjáró. Mert jár, na, hát mér' nem értitek meg.

@vészmadár (pica pica): a "cég"-ben gondolkodás sokaknál addig tart, míg a kávé kihűl :)
Akinél meg megvan, azt sokszor addig szívatják, míg ki nem vész belőle. Vagy tényleg otthagyja a Bitumexet a francba.

Vezető, szakértelem, vezetői képességek:
szvsz lehet a meneccser úr akármilyen kommunikatív, dinamikus, nyerő típusú. De ha nem ért ahhoz, amivel a vállalata foglalkozik, menjen inkább kapálni.

Egyrészt könnyű átbaszni, mert elég, ha leborítod szakkifejezésekkel, másrészt meg nem lehet neki megmagyarázni, ha egy döntése hülyeség.

@Der Beste: Siránkozni a legkönnyebb és a legbosszantóbb :))

noirp 2010.10.20. 18:51:41

@bajor gizella: a szokásos mikroposzt. király :)

Modor Tibi · http://modoros.blog.hu 2010.10.20. 18:58:01

_Emberünknek_ azért nincs igaza, mert lépjen le, ha ennyire szar a cég.

chilis csokoládé 2010.10.20. 19:38:32

@vészmadár (pica pica):

Melyik múzeumba vitted a tanítványaidat?

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2010.10.20. 20:20:39

@chilis csokoládé: direkt nem saját példát hoztam, hanem két létező kolleganőt hasonlítottam össze. Amúgy én szakterületem szerint inkább erőműbe, arborétumba, állatkertbe, szennyvíztisztítóba vagy talajvizsgáló laborba viszem a gyerekeket:)

scsaba1 2010.10.20. 20:25:40

Egyébként sejtettem, hogy nem lesz túlkommentelt poszt, mert a munkahelyi (és egyéb) mizantrópkodók halmazának illetve a modoros törzsolvasók halmazának van egy tekintélyes méretű közös része...

Mitya Ivanov 2010.10.20. 21:37:04

@scsaba1: akik pofáznak mindenért, hogy ez nem jó, az nem jó, ilyen kevés a fizu, meg nulla bónusz, a főnök meg kapja be, de azért a munkaidejükből a modorosblog olvasása és a böngészőnek _az_ új kommentek_ után_való reloadolásának_ gyakorisága_ szignifikánsan meghaladja az érdemi_munkavégzés_előfordulási_gyakoriságát.

Mitya Ivanov 2010.10.20. 21:37:48

@Modor Tibi: azért az a legalja, hogy a szerzőnek kell elmagyarázni a posztot megint
:)

Modor Tibi · http://modoros.blog.hu 2010.10.20. 22:14:13

@Mitya Ivanov: nem gond, csak néha már nem tudom, hogy ki jár ide olvasni és ki (a poszttal) vitatkozni. De a végén mindenből adatforgalom lesz, és ez jó valahol :)

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2010.10.20. 22:41:18

Az olvasóid egy része nem képes egy gondolati rétegnél többet érzékelni. Ezt értelmi egyrétegűségnek hívjuk és hasonlatos az egyrétegű vécépapírhoz. Maszatolnak, mindenbe beleragadnak, és a ha próbálsz valamit tenni, csak a kezed mocskolod össze velük. Nota bene, általában ezek a címlapról tévednek be.

Üde Színfolt 2010.10.21. 01:09:34

"Egy kibaszott műanyag pohárra sajnálják a pénzt, komolyan? Tudod, mennyibe kerül egy olyan rohadt pohár önköltségi áron? Tíz fillér? Öt fillér?"

egy ismerősöm iskolájában a diákok dolgozatíráskor 20 ft-t fizetnek fejenként, mert a tanár adja az A/4-es lapot... kitépett füzetlap nem játszik... ennél van nagyobb sóherség? főleg ha még egyest is kap a csóri diák...!!!!

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2010.10.21. 07:17:23

@Professor Pizka: ez nem elitizmus? amúgy ha igen, az sem baj, én pártolom:)

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2010.10.21. 07:19:05

@Üde Színfolt: nézd, lehet ezt zsidózásnak nevezni, de mi a helyzet, ha az iskola nem ad papírt? én megveszem magam pénzén, ha kell (táblafilcet is szoktam magamnak, mert a kiutalt adag egy hétre sem elég), de ha belegondolsz, ez sem jogos. Ugye a gyárba a melós nem otthonról viszi a szerszámot?:)

Mitya Ivanov 2010.10.21. 08:32:30

@Modor Tibi: igen, az output a lényeg. A kommentelők néha egymással is vitatkoznak.

Fapuma (törölt) 2010.10.21. 14:48:44

A blogmotort szeretnem kommentelni. Nem lehet? Es ha nem, miert nem?

Mitya Ivanov 2010.10.21. 15:10:36

@Fapuma: és van-e ennek valami köze a New York - Tel-Aviv tengelyhez?

Fapuma (törölt) 2010.10.21. 15:32:25

Attol fugg akarjuk-e? Ha akarjuk, persze hogy van.

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2010.10.21. 15:52:17

@Mitya Ivanov: na várj csak, most ez hogyan viszonyul az IFA féltengelyhez?

A Tyne folyó déli partja 2010.10.21. 19:11:21

@Üde Színfolt: egyetemen a németórákra nekünk is magunknak kellett vinni a papírt, hogy a tanárnőnek legyen mire fénymásolnia az anyagokat. ugyanis, neki nem adtak...

kzolika 2010.10.23. 14:10:14

Cost cutting modorosan skót cutting.

Amúgy meg faszom a multikba. Nekem amúgy is állandóan olyan érzésem van, hogy senki sem abból él, amit ott csinál. Értsd mindenki csak azért jár be oda is, hogy a TB-jét fizesse valaki, amúgy meg nyomja okosba' mellette.

escargot 2010.10.29. 18:19:49

@Winston Smith: Ebben magamra ismertem. De meggyőződésem, hogy igazam van, és javaslataim jobbító szándékúak. :)

Tomasz_a_gozmozdony 2010.10.30. 17:37:52

@vészmadár (pica pica): nem, de volt mar olyan hogy nem volt szerszam. es nem vittem otthonrol. nem csinaltam meg az adott feladatot. amikor kerdore vontak, elmondtam hogy miert nem. masnapra lett szerszam. sarkadra kellene allni, nem picsogni. igaz, hogy heti 25-30 ora munkaval meg harom honap szabival egy evben en se nagyon ugralnek.
süti beállítások módosítása