Olvasói rovat - A tarhálós

2010/10/07. - írta: Modor Tibi

 

Köszönjük szépen a mait Kacagó Gerlének (tudjátok, a Szárazbarát óta nyelvújító) - Az Ingyenélő és A Balek után jó újra olvasni valamit a témában.


 

 

A tarhálós

Nem számít, hogy azért, mert csórók, bunkók, vagy csak lusták elmenni a boltba, a tarhálósok mindannyiunk társaságában ott vannak. Legyen szó akár a Szigetről, akár egy balatoni lángosozásról vagy egy kocsmai lerészegedésről, a tarhálós mindig betalál. Cigi, sör, pálinka, sült krumpli, kecsap, neki mindegy, csak ne kelljen megvennie. Nincsen annál idegesítőbb, mint amikor a barátaid társaságában töltöd az estét egy jó sör mellett, és miután rágyújtasz, a szomszéd asztalnál ülő ember (aki egyébként a haverod barátnőjének a húgának a barátja) odajön hozzád, és leránt egy cigivel.

Azonban a cigarettatarhálást mesterfokra is fel lehet fejleszteni.

-Nem megyünk ki cigizni egyet? Már unom a tanulást.

-De, mehetünk.

-Adsz egy cigit?

-Ja.

-Adsz tüzet is? Benn hagytam a szobában.

 

A vérprofi cigarettatarháló mindig ügyel arra, hogy egy este kettőnél több szálat egy embertől sose tarháljon. Felüdülést jelent számára, ha csatlakozik egy dohányos a társasághoz, és le tudja őt húzni. Hasonló okok miatt. a fesztiválokon érdemes felvértezni magad valamilyen gyenge minőségű, puhadobozos cigiből. Ha egy punk vagy valaki más letarhál, akkor a silány minőségi cigarettát kapja a cowboyos helyett.

Van egy olyan eshetőség is, amikor kér valaki tőled tüzet is, de elfelejti visszaadni azt. Természetesen ezt csak akkor veszed észre, mikor rágyújtanál. Azonban nincs tüzed, így kénytelen vagy tarhálni.

A tarhálósnak van egy szintén idegesítő változata is. Ő a nemfizetős. Amikor a fizetésre kerül a sor, neki mindig el kell mennie.

- Fú srácok, köszi a sört meg mindent, de az Icu elé kell mennem a boltba, mert nem bírja el egyedül a táskákat!

-Most lépnem kell, de ne aggódjatok, legközelebb én fizetek!

-Becsületkassza van, urak! Mindenki dobja bele a tálba a pénzt, majd én fizetek. (Természetesen ő csak leadja a pénzt a csaposnak, ő maga már nem tesz bele semmit.)”

 

A kollégista élete is tiszta öröm akkor, amikor a Nyilas pakkot kap. Ekkor fordul elő, hogy szegény diáknak csak a maradék marad.

-Kaptál otthonról házikolbászt?

-Ezt a sütit tényleg az anyukád csinálta? Aggyá má’ még egyet!

-Azt még megeszed?

-Háát..

-Nem azért kérdeztem, de ha esetleg már nem kell több, akkor ne vidd vissza, hanem inkább add nekem!

 

Az elsőosztályú tarhálós először mindig szemmel tarhál. Csak a kaját nézi, és várja, míg megkínálják. Ha ez nem történik meg, óvatosan rákérdez, hogy kaphat-e belőle. Ha az ittasság állapota fokozódik, akkor már szó nélkül kiszolgálja magát. Ha esetleg szóvá teszed, akkor felháborodva válaszol.

-Mi van? Sajnálod tőlem? A múltkor amúgy is én fizettem a sört a Lidliben.

-Picim, azért a négy viszkiredbull többe került ám a múlt héten, mint ez a két fröccs!

 

A lelkiismeretes tarhálós azonban felismeri, hogy nem szép dolog, amit csinál. Ezért, ha a barátjától kér cigit, akkor meg szokta lepni időnként egy-egy doboz cigivel. Előadja, hogy mekkora nagylelkű, hiszen ő mindig csak egy-két szál cigit kér, most pedig ad neki egy egész doboz cigit. Sokszor megesik az is a lelkiismeretes tarhálóssal, hogy vesz egy hatos csomag akciós sört, ezzel bizonyítva, hogy nem is akkora spúr, mint aminek látszik.

A kölcsönkérős a tarhálós kisstílű változata. Általában kis összegeket szokott kérni, mivel otthon hagyta a pénztárcáját, nincsen aprója, vagy egyszerűen nem akar kiadni valamiért kétszáz forintot. Azonban visszaadni általában ő sem szokta.

-Hé, haver, meg tudnál dobni egy kétszázassal? Nincsen apróm, és nem akarom felszabni a Deák Ferimet. Parkolni meg így is-úgy is kell.

 

A beleevős, beleivós, tunkolós talán a legidegesítőbb tarhálós fajta. Ő szó nélkül belenyúl a csipszeszacskódba, beleiszik a sörödbe, beledugja a kolbászát a mustárodba, miközben rád vigyorog. Onnan tudod felismerni, hogy mindig foltos az inge, és ismerősökre vadászva a sörpadok körül kolbászol.

 

A pénzkéregetőst mindenki elítéli. Itt nem elsősorban a néma koldusokra gondolok, hanem például a hivatásos tarhálógépekre a Keleti környékén.

-Ne haragudj, tudnál nekem adni egy százast? Fél óra múlva megy a vonatom, és ellopták a pénztárcámat.

-Figyi, buszjegyre gyűjtök és már csak 100 forint hiányzik hozzá.

 

Azonban felmentem az utcai művész pénzkéregetősöket, ha a pénzemért cserébe valamilyen teljesítményt nyújtanak. Ilyen például az aluljárókban, az egyszemélyes Beatles.

-Yesterday, oh my troubles seemed so far away…

186 komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Romboljuk le a modern világot... (törölt) · http://www.youtube.com/watch?v=9vq63q45qfk 2010.10.07. 07:04:41

A tunkolóst, belenyalóst, beleevőst legszívesebben szigorúan pofán basznám.

Néma Bob · http://kriptid.blog.hu/ 2010.10.07. 07:16:09

A kollis szobám lakosságának fele ilyen volt...
Igen, én is beletartoztam: valamiféle Darwini elsőbbséget élveztünk, miközben kicsaltuk szobatársunktól a kaját...
Hmmm....
Mint a Hiénák egy Discovery filmben.
Hát ma már hányni tudnék magamtól, persze:D

Kényszerbeteg · http://gingergirls.blog.hu 2010.10.07. 07:31:43

Lazán ide tartozik a tudatos készpénz nem használó is, aki ATM automatának használja az embert. Kvázi tarhálós, bár megadja amit kért. Ha kéred.

Winston Smith 2010.10.07. 07:43:18

A cigitarhálós upgrade-elt verziója, akik a dohányzásról való leszokás címén igazából csak a cigivásárlásról szokott le.

Ő az, aki nem vesz cigit, mert az maga a visszaesés, de ha más lemegy cigizni, akkor megy vele, és ha már ott van, úgyis megkínálják egy szállal. Persze senki nem várhatja el, hogy valamikor ő is visszakínáljon, tekintve hogy neki már nincs cigije, mivel ő már leszokott.

altoid · http://altoid.inda.hu/ 2010.10.07. 07:57:47

Az aluljaros profi tarhalogepek leszerelesere egy haverom a kovetkezo modszert talalta ki: meg kell elozni oket! Amikor latod, hogy feled tart, meg mielott megszolalhatna, benyogod: "ne haragudj, nem tudsz kisegiteni par forinttal?) Mar csak az arckifejezesuk miatt is megeri :)

Kényszerbeteg · http://gingergirls.blog.hu 2010.10.07. 08:12:41

@Winston Smith: illetve a "csak akkor szívom, ha bulizok" fajta. Cigit tőle sem látsz soha.

Peremartoni Krisztina (törölt) 2010.10.07. 08:19:08

Cigitarhálásra nekem az is bevált hogy égő cigivel a számban azt mondom "Ne haragudj, de nem dohányzom".
Általában azt se tudja hol van, a szemének higyjen vagy most mi van...

Mitya Ivanov 2010.10.07. 08:41:54

@Blassius: egy idő után én az egyszemélyes Beatles kivételével mindegyiket...
Persze ez csak álom marad, mert a végén mégis a művészek járnak rosszul.

yenoee 2010.10.07. 08:56:17

- Figyu, múlt héten kértem tőled egy ötöst, tessék itt van, most meg tudnám adni.
- Hú, kösz.
- Deee... aza baj, hogy lógok a főbérlőnek is.
- Édes fhasszom, két hete ezzel baszogat minket.
- Jaja, vágom. Hát, ez szopó. Viszont, ha meg tudnál dobni még egy tízessel, akkor meg lenne oldva a prrobléma...?
- Bazz. Akkor már tizenöttel lógnál, az egybe már kurva sok!!!
- Nyugi, nem lesz gond, megoldom. Fater úgyis jár erre jövő héten, utána simán le tudnánk rendezni...
- (Sóhaj) Hát jó, csak akkor kéne levennem pénzt.
- Király. Ha már úgyis megyünk, esetleg benézhetnénk egy spanomhoz, tartozik nekem. Lehet nem is kell tíz. Vagy tekerünk egyet. Na?

2010.10.07. 09:15:08

Mz/X: - Mi az Köbüki? Ismét tarhálsz?
MG: - Mit mond Aladár?
MA: - Ismert mértékben tart hálózati szinten!
Mz/X: - Dehogy, már átkapcsoltam! Tarhálsz, kéregetsz, szipolyozol!

Elnézést ha nem teljesen pontos az idézet:)

helianthus 2010.10.07. 09:37:38

Engem a fősulin egyszer egy srác elkönyvelt bunkó dögnek, mert ő volt kb a hatodik, aki odajött cigit tarhálni, és azt mertem mondani, hogy ne haragudj, de x szálat már szétosztottam, neki nem adok (dolgoztam a fősuli mellett, hogy valamiből megéljek, szóval nem is nagyon tellett a jótékonykodásra)

helianthus 2010.10.07. 09:39:01

Mondjuk én eleve nem kedveltem őt, elég nagyképű mitugrász volt, szóval annyira nem hiányzott a barátsága.

Gournoddam 2010.10.07. 09:40:15

Hát a legundorítóbb ezekből az utcai csak egy százas kell a jegyre/gyógyszerre stb. Mert az még a pofádba is hazudik. A következő a bérkoldus az egyentáblával. De az legalább kussol.

A haveri körbe tartozónál, pedig ugyanaz a módszer amit az igaziaknál lehetne csinálni. Ha senki nem ad neki, leszokik róla. Az a baj ha valaki mindig megszánja. De onnantól meg őt húzza le, vessen magára.

Markgraf · http://www.legiobrigetio.com 2010.10.07. 09:49:33

Srác dohányzik a Moszkván, odalép egy tarhálós khmmm... egyén.
- Neharaguggyá, aggyámá egycigit!
- Leszoktam.
- Deháottlóg a szádba!
- Az osztogatásról szoktam le.

Majdnem megverték.

Sand Lover 2010.10.07. 09:51:30

Megfigyeltem, hogy az utcai tarhálósok inkább nőktől kéregetnek, gondolom,
- vagy azért, mert a nők félnek és inkább adnak egy százast, csak hagyják őket békén
- vagy szimplán azért mert jószívűbbek.
Amúgy meg felháborítónak tartom azt a BKV-s mentalitást, hogy tőlem mindig hörögve követelik a bérletet, ugyanakkor meg a tarhásokat simán leengedik a peronig.

bagolybagoly 2010.10.07. 09:52:15

A műfajban évek óta kedvencem:

Termékbemutatón ismertem meg a lányt. Az ingyen gyerekpezsgőért álltam sorba már három órája, amikor elhaladt mellettem, rám mosolygott, és kérte, hogy hozzak neki is egyet. Amikor mindenkinek három gyerekpezsgő jár csak, és én az egyikről mondjak le a kedvéért!! Én hülye, nem tudtam ellenálni. Fogcsikorgatva, de odaadtam neki az egyik pezsgőmet. (Szerencsére utálom a gyerekpezsgőt. De hát ingyen volt, akár csak az egész rákosrendezői kirándulás.)

Összejöttünk. Az intő jelek hamar elkezdődtek. Ő pl. mindig a jobbomon haladt, ha az út balra kanyarodott, így neki kevesebbet kellett lépnie, és az én cipőm jobban kopott. De nem szóltam semmit. Amikor felesbe vettünk egy méregdrága ásványvizet (bár lealkudtam nyolc forintot az árából, amiért nem is volt nekem hálás, na mindegy), ő kicsit mindig többet ivott, mint én. Szóval a végén már kénytelen voltam filctollal jelölgetni a folyadékszintet. (Persze a filctollat is ki vette?! Az egész balatoni nyaralásunk arra ment rá, hogy száz forint alatti filctollat találjak. Miatta. Képzelhetitek, mennyire volt ez egyszerű dolog Füreden.)

Szép lassacskán kiderült, hogy csak a pénzemre hajt. Imponált neki, hogy bruttó 79 ezer forintot keresek (ami több szerintem, mint az előző nyolc pasija együttvéve), és minden lehetőséget megragadott, hogy ebből minél többet megkaparintson.

Például vett valamit kétszázkét forintért. Valami hülye női dolog volt, neki kellett, nem nekem, valami főzéshez való (étterembe nem jártunk, hogyisne, hogy megint én fizethessek!). Elővesz egy kétszázast, aztán kérdőn néz rám, van-e két forintom. Persze átláttam én a szitán. Volt nálam egy maréknyi kétforintos, de közöltem vele mindenki előtt, hogy hát erről ne is álmodjon, nem ma jöttem le a falvédőről, ismerem ezeket a trükköket. Ma két forint, holnap egy nercbunda, holnapután rózsadombi villa. Hogyisne. Inkább hazavonatozott vidékre, és hozott két forintot otthonról.

Reméltem, hogy ebből tanult, de sajnos nem.
Például leszarta, hogy a pingponglabda hamarabb tönkremegy, ha ilyen keményen üti, és azért ez nem akármilyen labda volt, hanem háromszáz forintos! (Azt persze nem tudhatta, hogy a nagyapám féláron szerezte.) Csak azért is nyomta a lecsapásokat, hiába kértem, hogy ne nagyon üssük át a hálón.

Egyszer volt egy vitánk. Azt találta mondani, hogy szarrágó vagyok. Na, erre majdnem otthagytam a francba. De sajnos már kezeltem a metrószakaszjegyemet, szóval kénytelen voltam vele tartani.

Aznap szeretkeztünk egyet, és én hülye, azt hittem, minden rendben. De ez is csak egy aljas trükk volt. Amikor felvetettem, hogy igazán kifizethetné az óvszer felét, elvégre neki is örömöt okozott a dolog, közölte, hogy nem bírja tovább, és vége.

Bezzeg azt bírta, amikor Valentin napra egy 40 Ft-os SMS-t írtam neki! Akkor nem panaszkodott!!

szakitshabirsz.blog.hu/2008/02/26/egy_olcso_janos_vagyok?fullcommentlist=1

Olgicsq 2010.10.07. 09:56:31

a munkahelyi miliőbe ebéd utná belekiáltott: kinek van egy rágója kérdés is ugyanez a katergória. Erre a szabvány válasz, hogy nekem van, lent tartom sarki boltban, adj egy százast a néninek, és odaadja.
illetve konyvet/lemezt/ujságot,/térképet elkunyeráló, majd azt soha vissza nem hozó. "Majd szólj rám jövő héten"
sose értettem miért nem birjak maguktól visszaadni.

Zorita 2010.10.07. 10:00:26

@bagolybagoly: í, nem rossz :)) a tegnapihoz is betehetted volna valahová :)

sztrelnyikov 2010.10.07. 10:02:36

@altoid: Ezt az öcsém is csinálta. Az esetek felében adtak neki.

Virgogirl · http://csecsebecse.blog.hu/ 2010.10.07. 10:09:30

A professzionális tarhálós kimaradt: aki csak azért megy el rendezvényre, sajtótájékoztatóra, konferenciára, kiállításmegnyitóra, hogy elkérhessen egy _repiajándékot_, begyűjthesse az ingyenkönyvet, megebédelhessen (és még uzsira is jut persze az elrakott szendvicskékből).

bagolybagoly 2010.10.07. 10:12:23

@Zorita: Olcsójános, nem kisebbség! Ő egyéniség!

Styxx 2010.10.07. 10:16:52

Tarhálás gigapofátlansággal ötvözve.
A vinnyog a folyosón. Megüssem B-t, vag ymit tegyek vele?

Előzmények:
Koliban A hónapokon keresztül tarhált cigit B-től.
B egyszer átment A-hoz, te most már igazán adhatnál te is nekem cigit.
B: - Figyelj, mos ven egy karton eladó cigim, nem veszed meg?
A megveszi, majd 5 perc múlva B átkopogott hozzá:
-Bocs, nem tudnál adni egy szál cigit?

Jó a poszt, gr.
"beledugja a kolbászát a mustárodba, miközben rád vigyorog. Onnan tudod felismerni, hogy mindig foltos az inge, és ismerősökre vadászva a sörpadok körül kolbászol."
remek stílusbravúr:-)

2010.10.07. 10:23:30

Kettétépni egy kétszázast, odaadni két tarhálónak, jó messze egymástól, aztán keressétek meg egymást.
www.ringkavezo.dxn.hu

Maestro 2010.10.07. 10:23:31

és akkor ezek után mennyire kellemetlen volt, amikor elfogyott az összes pénzem, és _tényleg_ kellett volna 20 ft egy kurva kiflire és 20 percet tarháltam a bolt előtt mire egy fiatal srác (miután előadtam neki hogy mi a helyzet) megszánt, és röhögve közölte, hogy múlt héten neki volt ilyen, csak aztán végre utalták az ösztöndíját.

magyar ember teli szájjal 2010.10.07. 10:27:52

Bakker magamra ismertem! Még egy ekkora fos blogot.

2010.10.07. 10:28:01

régen egyetemi koliban emlékszem mindenki úgy vásárolt csak, annyi kaját vett, amennyit egyszerre el tudott fogyasztani...ha valamit hűtőben hagyott az ember, akár kulcsos volt akár nem, arra keresztet vethetett :D

apuabszolútegykedvűsége 2010.10.07. 10:30:59

Júj, még megboldogult dohányos koromban azt utáltam a legjobban, mikor valaki kért 1 szál cigit, aztán mikor tartottam felé a cigisdobozt, kitalálta hirtelen, hogy lehet-e esetleg kettő.

A másik hasonló a tarhás a vasútállomáson, aki anyagi hozzájárulást kér fröccséhez, akarom mondani vonatjegyéhez, kezébe nyomok egy ötvenest, hogy nesze, mostmár takarodj, és akkor még megkérdezi, hogy lehetne-e olyan pofátlan, hogy kérjen még egy szál cigit.

Én a kisujjamat nyújtom nagylelkűen, neki meg az egész testem kéne...

A nép fia 2010.10.07. 10:33:34

Van egy "nagyon kedves" ismerősöm, aki az összes felsorolt fajta igazi archetípusa. Mindig mindenkit ott tarhál le, ahol tud, mindig mindent ingyen akar megúszni.

Személyiségi jogokat sért, ha belinkelem a facebook-oldalát? :-P

km86 2010.10.07. 10:34:53

A koleszos ( esetünkben laktanyás ) tarhálós ellentéte volt a kajadugdosós tipus.
Jellemzése igy szólt:

" - Jó gyerek, csak szekrényből eszik. "

V69 2010.10.07. 10:38:58

All my troubles...

Névtelen betelefonáló · http://bandeenator.blog.hu 2010.10.07. 10:41:01

Beleevős-beleivós csoporttársam nekem is volt.@Virgogirl: valóban. Sajótájékoztatóra nem mehet akárki, termékbemutatós útra viszont mindenki, aki befizeti a díjat.

bagolybagoly 2010.10.07. 10:41:55

A Szőlő utcai Kati Drink Bar (Budapest) tarhálós nénije ismerős valakinek? (mégis csak nagy falu vagyunk)

Névtelen betelefonáló · http://bandeenator.blog.hu 2010.10.07. 10:42:43

@Morgan LeFay: hát nem csak a nőket. Én nem szégyelltem megkérdezni az egyik ilyentől, hogy ennyire gazdagnak nézek ki? Nem durván, csak kedvesen, de mégis. Nem járok márkás cuccokban, láthatóan nem vagyok piperkőc, tehát a kérdés részemről azt hiszem, jogos.

niyabinghi 2010.10.07. 10:43:10

Na és azok hol vannak, akik a parkolóban ajánlkoznak, hogy visszaviszik a bevásárlókocsit a benne levő százasért? Amikor mondod, hogy nem százas van benne, hanem ilyen érme, akkor szemrebbenés nélkül megkérdezi, hogy esetleg ki tudod-e segíteni pár forinntal. A pofátlanabbja ezt azoktól is megkérdezi, akik odaadják neki a kocsit, hogy vigye csak vissza.

niyabinghi 2010.10.07. 10:44:14

forinntal = forinttal

Öreg Sam 2010.10.07. 10:45:39

@Olgicsq:
A rágós dolog jóóó!
Anno,még a globális rágózás kezdetén az emberfia kajálás előtt a fülcimpa mögé ragasztotta az alig rágott darabot,majd a tarhálós kérdésére előzékenyen felajánlotta.

apuabszolútegykedvűsége 2010.10.07. 10:48:02

@niyabinghi: Na igen, azért jó intersparba járni, ott csak huszassal megy a bevásárlókocsi és nem kell menekülnöd a tarháshadak elől, amíg a kocsidhoz érsz. Ezek a kicsit már nem becsülik hál' Istennek

kerdezoe 2010.10.07. 10:50:26

@helianthus: De azért egy kis entyem-pentyem csak volt, vagy szeretted volna, ha ez ilyen mélyen megmaradt benned...?

sTormy 2010.10.07. 10:56:02

@Virgogirl: Ennek alfaja a kultúrtarháló, aki mindig pontosan tudja három hétre előre, hogy a város melyik pontján mikor van kiállításmegnyitó, könyvbemutató, stb., és amint az obligát beszédek elhangoznak, lecsap. És hiába foglalsz helyet közvetlenül a büféasztal mellett, mire felemeled a kezed, a bor/pogácsa/szendvicsek nyolcvan százaléka nincs ott.

A vonatjegyes tarhálók pedig akkor élték fénykorukat, mikor még létezett egy- és kétforintos, mert akkor nem ám ötven forint hiányzik a jegyemhez, hanem "Ne haragudj, figyelj, bocs, hogy zavarlak, de mennék haza Szolnokra [akkoriban Pest minden pályaudvaráról mindenki Szolnokra utazott, akinek nem volt pénze], és hiányzik a jegyhez 143 forint, nem tudnál kisegíteni?"

TGabi 2010.10.07. 10:56:59

@Virgogirl:

Megvan ennek a másik oldala is - amikor pl. a rendezvényszervezők csak dísznek teszik ki a szendvicset, de már akkor húzzák az orrukat, amikor egy felet elmajszol belőle a "média". Akinek a kedvéért elvileg kihozták...:))

Szerintem nem az újságírókkal van ilyen helyeken a legnagyobb gond - hanem a rendezvényszervezőkkel, aki sajtófogadás címén kipakolja a cuccost, miközben ő akarja később hazavinni:)))))

túrógombóc 2010.10.07. 10:57:03

egy munkatársunk minden szünetben körbejárt cigiért,ha nem kapott senkitől,a szemünk láttára megtekerte a sajátjából.egy idő után nem adott neki senki egyáltalán.basszus,leszokott a dohányzásról!mindenki jól járt

Virgogirl · http://csecsebecse.blog.hu/ 2010.10.07. 11:00:20

@Luella Menendez: meg egy-egy tálcácskát eldugnak maguknak

Palmer Eldritch 2010.10.07. 11:00:35

Cigi tarhálásra régebben úgy készültem, hogy a paprikásmarbi dobozba mindig fincsi symphonia figyelt :P

Névtelen betelefonáló · http://bandeenator.blog.hu 2010.10.07. 11:01:07

@niyabinghi: egyszerű: ne mondd meg neki h érme van benne :D

2010.10.07. 11:02:26

Élelmes kibekkelős: Soha nem vesz meg semmilyen műszaki cikket, mert "ő ilyen hülyeségre nem ad pénzt" inkább kivárásos technikát alkalmazza: alig várja, hogy valaki a haveri körben kiselejtezzen, parkolópályára tegyen régi megunt eszközöket. VHS, DVD lejátszót, elavult, apró hibával rendelkező könnyen javítható műszaki cikkeket, máris lecsap rá.

Tartós kölcsönkérő: sztori indítás a fentihez hasonló: Megemlíted, hogy kinézted magadnak álmaid fényképezőgépét. Szinte kapásból jön a válasz "ÁÁá én nem adnék pénzt ilyen hülyeségre". Persze te nem vagy ilyen, megveszed horror áron. Mégha ritkán is fogod használni... enni nem kér, és mikor kell, akkor ottvan. Néhány napon belül feltűnik a delikvens "Te figyúúúúú, megyünk asszonnyal kirándulni szombaton a dunakanyarba, nem adnád kölcsön a fotoapparátot, lövök pár képet, tudod nekem nincs most. Este hozom majd, otthon leszel?" Persze hát miért ne adnám, mire jók a haverok. A szombat helyett, persze két teljes hétre ottmarad a gép, ami megjár közben három házibulit, két rokonlátogatást, és megörökíti titokban a szomszédot, aki résnyire nyitott függönyről megfeledkezve, önfeledten kúrja a feleségét a perzsaszőnyegen. Két hét után megemeled a telefont, "na mivan bazzeg kell még a gép?" "Aha, most lesz egy céges buli, tudnád pár napig nélkülözni?" Már 1 hónapja büszke tulajdonosa vagy egy kiváló fotómasinának, de még szinte nem is láttad. Megint 2 hét csönd, majd menetrendszerű hívás az embernek: "Mostmár kéne a gép!" "Oké, most kezdett járni a gyerek csinálok pár képet, és !!!!jöhetsz érte !!!!" ...........:-O érted, nem visszahozom, hanem jöhetsz érte. Elmész érte, márcsak percek választanak el attól hogy visszakapd a tulajdonodat, öröm és boldogság járja át a szívedet, ami menten elpárolog, amikor meglátod, hogy a drágán vásárolt kelmével a kisgyerek játszik a földön, összenyálazott optika, összekarcolt borítás. Anyu apu pedig büszkén meséli: "Képzeld Petike már stabilan közlekedik! Videót is csináltunk a géppel, megnézed?"

Mondanom sem kell, a fentieket az élet szülte.

Csirke72 2010.10.07. 11:03:10

Ez amolyan magyaros tahó szokás. Itt németben ugy áll össze a buli is, hogy a házigazda adja a kaját a többiek hozzák a piát:)

Amugy itt ha valakit meghivsz a másik gesztusból is visszahiv. Amolyan kéregetös cigizöst még az Oktoberfest-en sem láttam:)

apuabszolútegykedvűsége 2010.10.07. 11:04:42

@Virgogirl: meg készülnek előre zacskócskával, meg befőttes üvegecskével (egyszer hallottam, hogy a kancsócska bort egyszerűbb abba kiönteni és hazamenekíteni), igazi kis rágcsálók, akik raktároznak télire

apuabszolútegykedvűsége 2010.10.07. 11:13:05

@Virgogirl: lagziban az ilyen svédasztalnál kétpofára tömős-retikülbe rántotthúst pakolósról kérdi meg egymást az ifjú pár:
-Ki ez drágám?
-Én azt hittem a te rokonod édesem!

közben meg a pincér csajáról van szó, de ez a vendégek számára sosem derül ki

Mitya Ivanov 2010.10.07. 11:19:42

@Jankove: én egyszer a dvd lejátszómat adtam kölcsön egy régi, de felületes haveromnak, mert nekik nem volt és kaptak kölcsön valami HD filmet 16:9-ben, ami kiakasztotta a celeron 1000 es számítógépüket.
Tehát kölcsön lemezt, kölcsön DVD-vel, nem rossz. Eredetileg egy estére kérte el, de ebből egy hét lett. Visszahozta a srác, de ügyelt arra, hogy mindig akkor hozza, amikor nem vagyunk otthon, telefonált, hogy itt vagyok a háztok előtt, hoztam vissza a DVD lejátszót, itthon vagytok? Persze nem voltunk otthon sosem, aztán egyszer mondtam neki, hogy adja be az alsó szomszédhoz.
Be is adta, átvettem, majd láttam, hogy a lejátszó USB lukában egy rágó van beszáradva. Próbálták kiszedni, de ezzel szerintem csak rontottak a dolgon. Én pedig az USB-vel hallgatok zenéket, szal így nekem használhatatlan lett. Hosszú menet volt, mire elismerte, hogy történt egy kis baleset, hebegett-habogott, próbálta rákenni a gyerekére (!), mintha ő maga nem tudott volna róla. Ezután már nem volt kérdés, hogy vesz nekem egy másikat, úgy adtam elő, hogy akkor egy olyan lejásztót kérek, ami tudja a pendrive-ot olvasni. Márka nem érdekelt, de lehet Sony is, mondtam. Ezt nem kellett volna mondani. Nem lett Sony, hanem vett egy teszkó akciós, Orion-t 9999 Ft -ért. Ami kb 3 hetet bírt ki, el kellett menni kicserélni, lett belőle szintén Orion, de már csak 7999 Ft volt. Pénzt nem kaptam vissza.

MagyarZizzi (törölt) 2010.10.07. 11:23:46

A legidegesítőbb mind közül a beleevős, van egy ilyen ordenáré barátom, már fontolgatom, hogyha legközelebb a kajámhoz nyúl, beleverem az orrát. És kiegészíteném még a felsorolást a "szegénnyel", aki sosem vesz magának semmit, mert nincs pénze, de olyan éhes/úgy megkívánta/annyira tetszik neki, légyszi, csak most az egyszer, legközelebb visszaadja. (Ezt a fajta tarhálást csak annak tudom elnézni, akinek tényleg nincs egy fityingje sem.)

2010.10.07. 11:25:03

@niyabinghi: "A pofátlanabbja..."

Tőlem egy cigánynő tarhált hasonló módon. Nekik elvből nem adok, de ott volt mellette a pulya, csak megesett a rideg szivem rajta. Kétszázast odaadtam neki, mire meglátta a pénztárcámban a papírcímleteket is. Megköszönés helyett "há ádjád mán oda azt az ezrest is" Mire mondtam neki hogy tipli, erre szokásos rákegyekiamelled volt a válasz. Hát faszomse adjon ilyen mocskos élősdinek többé.

apuabszolútegykedvűsége 2010.10.07. 11:30:06

@MagyarZizzi: van olyan, aki meg akarja kóstolni a fagyidat, téged már a gondolattól is kiráz a hideg, mielőtt válaszolhatnál már kikapja kezedből és boldogan nyalogatja körbe-körbe a tölcsér szélen folydogáló puncsodat, de utána megnyugtat, hogy nyugodtan megkóstolhatod te is az övét. pfúj

+Eszembe jutott még az a reggeli szelet reklám, mikor a csaj áthajol a szomszédja teraszára és belemártja a kávéjába azt a szart és ezért csodásan indul a reggele, nekem meg elbassza a napomat, úgy felidegesít mindíg...kis rüfke...a fitt édesanyját

túrógombóc 2010.10.07. 11:31:05

@Csirke72: ez nem amolyan magyaros tahó szokás,csak szimplán tahó.nemtom ott NÉMETBE hogy megy,de itt HOLLANDBA is becsúszik néhány ilyen tahó.azért én MAGYARBA inkább érzem otthon magam,még ha néha tahók is vannak a társaságban.

bajor gizella 2010.10.07. 11:32:21

ezt a graffitiseknél írtam, de ide is elmegy.
bajor gizella 2010.03.26. 14:27:43
toy king. felejtő. street art. értem? a street artos mindig-értsd délután- kurva fáradt. világ problémái mellett olyanokkal kell megbírkózni hogy 1, nem vették fel a képzőre ezek a mocskos gecik vagy 2, felvették képzőre, de szopatják őt ezek a mocskos gecik 3, nincs színvonal, se modaernitás a képzőn ezek miatt a mocskos gecik miatt. ha megbeszéled vele a találkozót 4-re akkor 5-ig nyugodtan elfoglalhatod magad mással, órája nincs. messziről kiszúrod a street artisztot, mert csörög. ez részben táskájában hordott kannáinak, részben óriásira méretezett ruházatának köszönhető. meglátod, és torzult arcod rögtön elárulja neki, hogy az ipodjához tartozó fehér zsineget hesszeled. mer még az is tele van háromszemű űrlényekkel baszod. miér? kérdenéd, de ő azt hiszi ez mindenkinek tetszik.ha szerencsés vagy akkor rögtön a tárgyra tér-ezáltal kihagyva a fent vázolt problémahalmazt. a gondjára. mert neki mindig van. nincs fű, van fű de nincs kanna, van kanna de lecsukták a haverját aki falazott neki, van haver fű kanna, de eltörött a faterja lába és otthon kell lennie, van fű kanna haver faterláb egészséges de szúr a lépe a sok futástól, és különben is nincs egy kis pénzed kölcsibe. kannára.olyan jó fej csaj vagy. ne már. festek neked valamit. akarsz egy szitázott pólót? csak neked. a négyes metró tervrajzával. ne basszá má föl. vampon 5 ér árulom darabját. jó akkor egy cigid azér csak van? jaj máeis jobb-úgy szívja mintha tömény fü lenne. elmond pár sallangos sztorit a képzős mesteréről aki végigkúrta a70-es éveket. úgy meséli mintha vele történt volna. ami éjjel vele történik azt félangol kifejezésekkel tőmondatokba nyögi vissza, vissza sose kérdez. figyelned nem muszáj. legjobb hely a gödör ahol van mit szemlélni. fel sose vidd magadhoz, mer kitalálja hogy kifesti a szobádat, és napokig fog hivogatni vele, jobb esetben csak simán bealszik az ágyadba. lába büdös.
rajongásodnak töretlennek kell lennie. ha kitalálja hgoy milyen fun lenne egy szendvicsmúzeum, neked azt kell mondanod hogy jéé hogy erre még senki se gondolt. kapcsolatod így a street artossal igen jó lesz. csak ne tanuld el tőle hogy az egész világ egy lejmolnivaló emberhalmaz. mert téged is utálni fognak a hátad mögött mint a szart.

Wildschwein 2010.10.07. 11:33:58

@bagolybagoly: Ha a jobb oldalamon halad, amikor balra kanyarodik az út, akkor neki kell hosszabb utat megtennie, neki kopik jobban a cipője. (Csak hogy a lényeghez is.)

Egyébként Pók még szokott írni a szakítósra? Vagy máshova?

Ugyandehogy (törölt) 2010.10.07. 11:35:23

"Nem megyünk ki cigizni egyet? Már unom a tanulást.
-De, mehetünk.
-Adsz egy cigit?
-Ja.
-Adsz tüzet is? Benn hagytam a szobában."

az ilyenektől szoktam megkérdezni, hogy "mi van, a dohányzókészletedből csak a pofádat hoztad ma el?"

2010.10.07. 11:35:55

@Mitya Ivanov: "vesz nekem egy másikat, úgy adtam elő, hogy akkor egy olyan lejásztót kérek, ami tudja a pendrive-ot olvasni. Márka nem érdekelt"

Ez hiba volt :) Ha újravásárlásról van szó, akkor ragaszkodni kell a pontos típushoz, vagy a vásárlási értékhez. Persze ha barátról van szó, akkor nehezen tesz ilyet az ember... Egyébként van ennél rosszabb is: amikor elcseszik egy cuccodat, és kifizetés fel sem merül, inkább felajánlja, hogy házi módszerekkel megbarkácsolja a berendezésedet. Na én ettől tudok a falra mászni.

Ugyandehogy (törölt) 2010.10.07. 11:37:54

@Markgraf: én azt szoktam mondani, hogy "köszönöm, nem"

nemigen értik, mit köszönök.

Dr. A Jó Meglepően Izmos Hercege 2010.10.07. 11:39:33

@Babette_:

Szívókát meg taposókát hozta! :)

Én nem adok senkinek semmit. Menjen dolgozni, a társaságbeli tarhálósokat meg rövid úton elküldöm a rákba, akik elkönyvelnek egy bunkó fasznak. De inkább vagyok bunkó fasz, mint lehúzott balek.

Hüvely Matyi 2010.10.07. 11:41:40

- Tudnál adni egy szál cigit?
- Persze. 35 Ft.

qmidőú 2010.10.07. 11:42:15

Mostanában Budaörsön a madaras tecsóban van egy új szokás. Egy csapat/család cigány a kajáldáknál lézeng vagy éppen ücsörög egy asztalnál. Kedves vásárló vesz magának valami táplálékot, ezek a senkiháziak, meg odamennek és egyből letarhálják. Ha szerencséje van az illetőnek akkor csak amikor vinné vissza a tálcáját, akkor mennek oda és kérik el a maradékot. Ezenkívül a KFC-s poharakat imádják, mert náluk úgy megy, hogy ha veszel üdítőt meg kaját akkor utána annyiszor töltesz ahányszor nem szégyenled. A cigányok ugye meg nem igazán szégyenlenek semmit. Ez ugye nem elég, hogy az ott ebédelni szándékozókat zavarja, aminek következtében nem fognak ott enni, hanem az "éttermek" forgalmának sem tesz túl jót...

niyabinghi 2010.10.07. 11:46:06

@Névtelen betelefonáló:

Há' hogyisne, fasza kis fém alátét, pont jó százas helyett. Majd pont hagyom elvinni, aztán mikor észreveszi, eldobja messzire, én meg szerezhetek másikat. :P :D

@Jankove:

Ilyennek egyszer a Deák téri aluljáróban - én állat - bevásároltam péksütikből, mert hát éhes szerencsétlen gyerek. Aha. Hasonlókat ordibált nekem is ez a jótét lélek anyuka. Akkor fogadtam meg, hogy soha, semmit, egynek sem.

A Lesből Támadó Ruhaszárítókötél · http://www.planetside.blog.hu 2010.10.07. 11:47:19

@apuabszolútegykedvűsége: Mifelénk épp az Interspar van tele tarhálókkal. Lidl, Tesco 100-al megy, azt nem is remélik, hogy megkapják... Illetve a Tesconál mégiscsak, ott több csoport is garázdálkodik. Vannak a kocsitolók, az árusok, a szimpla koldusok...

niyabinghi 2010.10.07. 11:49:38

@Babette_:

Néha előfordul, hogy nincs a kocsiban pénz és egymásnak passzolják a vásárlók. Egyszer odajött egy ilyen tarhálós, hogy visszaviheti-e. Mondom persze. Azt az arcot láttad volna, amikor kattant és nem adott ki neki semmit. :D

Virgogirl · http://csecsebecse.blog.hu/ 2010.10.07. 11:52:41

@qmidőú: ez elég régóta megy/ment itt-ott, azt hiszem én egy KFC-ben futottam bele a "hagy vegyek egy sültkrumplit"-ba

qmidőú 2010.10.07. 11:53:50

Mostanában Budaörsön a madaras tecsóban van egy új szokás. Egy csapat/család cigány ott lézeng a kajáldáknál vagy ücsörög egy asztalnál. Ha az ember vesz magának valami táplálékot ezek a senkiháziak egyből letarhálják. Szerencsésebb esetben akkor mennek oda hozzá tarhálni amikor már végzett és viszi vissza a tálcát. Nemes egyszerűséggel elkérik a maradékot. A KFC-s poharakat is nagyon kedvelik, mert ott úgy megy, hogy ha vesz az ember üdítőt is a kaja mellé akkor utána annyit jár vissza után tölteni amennyit nem szégyell. Na mármost ők ugye nem igazán szégyellenek semmit. Nem elég, hogy az ott enni vágyókat zavarják, aminek következtében nem fognak ott enni, hanem még az "éttermek" forgalmára is hatással vannak. Nem éppen pozitívval. Én speciel ettől hányok, nem kicsit, nagyon.

túrógombóc 2010.10.07. 11:53:51

@qmidőú: a biztonsági őrök meg a magyarokkal keménykednek.néha azt gondolom,ők is tarhálósok.állnak mint a fasz naphosszat egy helyben és órára fizetik őket.a modoruk meg pont ugyan az.

qmidőú 2010.10.07. 11:54:58

@Virgogirl: igen? én ezt nem tudtam, nem találkoztam még ilyennel.

qmidőú 2010.10.07. 11:55:49

@túrógombóc: no igen az a másik fele, hogy ők egy fillért nem érnek...

Ugyandehogy (törölt) 2010.10.07. 11:57:27

@niyabinghi:
végül is nem pénzt kért, csak hogy visszavihesse a kocsit.

szegények, megjárják, ha szó szerint veszed őket,
egyszer egy éhesnek odaadtam a tízóraimat,
sértődötten dobta a kukába-

niyabinghi 2010.10.07. 12:00:24

@Babette_:

Én is abból indultam ki, hogy csak udvarias akart lenni egy nővel. :)

KolomparVinetu 2010.10.07. 12:01:14

@Winston Smith: Szerintem ez a legrosszabb, meg a bele evős/ivós, bár utóbbival már nemigen találkozok.

Névtelen betelefonáló · http://bandeenator.blog.hu 2010.10.07. 12:03:55

@Babette_: ez röhej, komolyan. A vidékiek elfogadják a kaját.

Ha elküld anyámba, amiért ételt adok neki, akkor ne csodálkozzon, ha a pénzemet sem osztom meg szívesen.

Dezsőjóska 2010.10.07. 12:06:42

@bagolybagoly: Ez óriási! A pingpongos rész a csúcs :)

Myta · http://www.stylebyme.blog.hu 2010.10.07. 12:13:52

Szimpatikusan is lehet tarhálni! "Kata vagyok, nincs egy Pepsid véletlenül?"

IndaMuncher 2010.10.07. 12:21:49

Olyan is volt, hogy a 15 perc késés után letarhálták tőlem az Inter City helyjegyemet, nem tudom miért, kurvára siettem és odaadtam a srácnak. Utána esett le, hogy nem is jót adtam oda mert az egy korábbi utazásomból volt meg. Legszebb öröm a káröröm _nemdebár_?

Mac911 2010.10.07. 12:33:24

Jók a sztorik :)
Nekem a közeli ismerősi körben van egy srác, aki ugyan nem tarhálós, de művészi szinten űzi az ingyenélést. Rokona kis házában lakik ingyen (csak rezsit fizet), a háztulajdonos műholdas előfizetésének második beltérijét használja havi 500,-ért, céges kocsival jár, céges mobilt használ, céges laptopon nézi a filmeket otthon, másik rokona plazmatévéjére "vigyáz", gondolom néha nézi is :), kölcsön DVD lejátszót, porszívót használ, szóval életművész :) Saját cucca szinte semmi.

2010.10.07. 12:56:13

Mentolos cigit szívtam világ életemben, még Filtollal kezdtem, most már a végkony mentolosnál tartok.

Látni kell azt a pofát amikor elédugom.Sajnos csak ez van.
Többnyire odébb áll, de van olyan is, hogy elveszi, rágyújt és fikázza, te hogy birod ezt a szart elszívni?

Nayime 2010.10.07. 13:13:30

Nem tudom, volt-e már, mert nem olvastam végig a kommenteket. Van az a típusú tarháló, aki folyton rácsörög a telefonodra egyet, hogy visszahívd. Nekem van egy ilyen ismerősöm, felnőtt egészséges férfi, persze dolgozni nem akar, pénze sosincs, kártyája nincs feltöltve. Amúgy normális (lenne) csak egy link fasz. Egy időben visszahívtam, de 2-3 éve már nem. És még jobban tarhálkodik!!! Rámcsörög fél óránként! Hát azért se!

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2010.10.07. 13:14:32

@F.house: ja, azok a régi szép visszatérített ötszázasok. Ma már csak akkor téríti meg a MÁV, ha a késés legalább harminc perc, egy japán kamikáze pilóta okozta, kizárólag Ki-43 "Hayabusa" típusú repülőgépével és közokirati bizonyíték van arra, hogy közben a "Hakita vumen" című számot gajdolászta a veresegyházi asszonykórustól.

Advanced Flight 2010.10.07. 13:27:37

@Jankove: ebből pedig nem az a tanulság, hogy ne adj kölcsön semmit, hanem hogy válogasd meg jobban a barátaidat és a minőségre helyezd a hangsúlyt a mennyiség helyett :-)

Fém Fatál 2010.10.07. 13:30:06

@Babette_: "Egy egészséges fél tüdőt ne adjak? Ha már cigid és tüzed nincs a dohányókészletből?"

lIlIlI! 2010.10.07. 13:30:46

@bagolybagoly:
-Jónapot! Szép idő van, nem? Nincs egy cigije?
-Jó napot! (Még mindig) nem dohányzom.
-De jó magának, viszlát!

2010.10.07. 13:33:31

Csirkének üzenem, hogy ha nem találkozott terhásokkal a Festen, akkor bizony ő nem is járt ott.

Mindnen szintű trahás megtalálható, a kéregetős, az ujság árulós, a térdelős, a zenélős. A vonat jegyre gyűjős (egy cigány, még Schloss- Neuhausban,kiíta hogy ő egy magyar ).

A kedvencem a pankok, ők leheverednek, kutya az mindig van velük, de nem erőszakosak.

Itt még a zöld Vogue is elment egy kiscsávónak az egyik pályaudvar előtt.

Hamburgban az U-bahnnál esténként a napi jegyegyet kéregették el.

@Professor Pizka: ellenben egy 2 órás késért a DB 50%-ot térített vissza a minap. A vonaton csak 10 percet késett, de az épp elég volt, hogy RJ elmenjen, a következő meg 2 óra múlva.
A Kálmán Imere Pestről mindig késik (nem a MÁV miatt, Salzbugban bevárja a Bukarest-Zágráb-Lubjanai kocsikat.) Ezzel valamit le tudok faragni a költségekből, mert sóher vagyok amúgy.

IndaMuncher 2010.10.07. 13:34:47

@Frengi: Haha, megvolt. Húzz a a száját a figyelmeztetés ellenére de azért elveszi a mentolosat is, a franc a pofáját.:)

@Professor Pizka: Muhahaha.

apuabszolútegykedvűsége 2010.10.07. 13:45:29

Valamennyire idevág, ezért elmesélem:
Az egyik kollégám rokona vagy mittudoménkije _németbe_ dolgozik, havonta jár haza és ez a nagylelkű kolléga felajánlotta, hogy az ő rokona olyan különleges dolgokat tud onnan szerezni, mint pl tscibo kávé (ajándék bögrével _nyóccázér_ < Ft természetesen>), persil mosópor, ritter sport csoki (rengetegféle!).
Mikor ez a fantasztikus lehetőség az ölünkbe hullott (még ma is emlékszem arra a nagyszerű napra –könnycsepp elmorzsol) az én drága kollégám körbejárt az irodákban, hogy mindenkivel személyesen tudja közölni a jó hírt:
-van ez a lehetőség, odakint sokkal olcsóbb, és majd küldöm az ajánlatokat, persze nem muszáj rendelni (he?)
Azóta minden héten átküld egy táblázatot körímélben (Tárgy: heti rendelés!!!!! Kilós (!) nutellát aki kér még ma szóljon, mert vége az akciónak!!!), erősen felkerekített árakkal, amiből csak a hülye nem tudja, hogy lehúzás.
Én meg csendesen sikongatok magamban, hogy ez valami berögzült nosztalgia, a vasfüggöny idejéből? Tudom, hogy a nyolcvanas években nagy méreteket öltött a munkahelyi mosópor-, Fa tusfürdő- és csokiseftelés (posztért sikít), de könyörgöm a schengenben ennek már nincs tétje!
Slusszpoénnak annyit még, hogy a mi kis városunk 10, azaz tíz km-re van az osztrák ojróövezettől (bár gondolom, sem az ottani, sem pedig az itteni milka nem ér fel az _igazi echte_ némettel)
És hogy a témához próbáljak visszakanyarodni, én nem a kollégáim pénzéből óhajtok meggazdagodni, és semmilyen nap alatt nem égetném magamat ilyen kihagyhatatlan ajánlatok küldözgetésével (always betétcsomag, 1 cs, normal/ normal plus/ long plus/ freshness duplacsomag + 1 cs éjszakai 850Ft)

neccharisnyás útonálló (törölt) 2010.10.07. 13:53:59

ÜTNÉM! Az összeset. A beleevő-ivósat ráadásul rozsdás kályhacsővel.
Amúgy Gödör-felé járva szoktam örülni, hogy nem cigizek. Amilyen állapotok arra leledzenek...

apuabszolútegykedvűsége 2010.10.07. 13:57:44

_a schengenben_ mármint annak az övezetében

neccharisnyás útonálló (törölt) 2010.10.07. 13:59:05

@bagolybagoly: Ilyen emberek vannak. És rohadtul nem viccesek.

neccharisnyás útonálló (törölt) 2010.10.07. 14:05:51

@sTormy: Ilyen vonatjegyesek Keletiben még lézengenek.

Van egy blog, ami listázza, hol mire lehet számítani potyakaja-ügyileg kiállítás-megnyitókon a városban.
Más: volt tanárom - Látjátok, azért érdemes konferenciákra járni, mert ingyen van a kaja.
No comment a faszi. :/

Kicsi Kacsa 2010.10.07. 14:06:48

Hehe, én már jó ideje dohányt veszek, meg cigihüvelyt, van hozzá készülékem is. Utcán gyalogolva is tudok cigit gyártani magamnak. Rágyújtok és jön a tarhálós. Mondom neki, hogy adok dohányt, adok üres cigihüvelyt, csináljon magának. Néznek, mint a vett malac :D

Sand Lover 2010.10.07. 14:07:49

@apuabszolútegykedvűsége: Uhh, ez de gáz. :) Ha 20 évvel ezelőtt lennénk, még megérteném, na de 2010-ben vagyunk.
„sem az ottani, sem pedig az itteni milka nem ér fel az _igazi echte_ némettel”
Ez viszont igaz.

Visszakanyarodva a tarhálás-témára, az milyen, hogy az egyik kollegám évek óta _egyszer_ sem volt kint kajáért, ebédlőben sem, büfében sem, sehol. Mindig megkér valakit, hogy ha már _úgyis_ megy le/ki, hozzon neki ebédet/kávét/nassolnivalót.
Ami egyszer-kétszer-háromszor oké, na de évekig, minden nap…?

The Welsh 2010.10.07. 14:11:13

a sajtótájékoztató-újságíró-ingyenkaja témában tanulságos volt, mikor egy kétheti rendszerességgel megrendezett sajtótájékoztatón egyszer úgy döntött a házigazda, hogy márpedig több hidegtál és bor nem lesz, csak üdítő és kávé, hamar megfeleződött a látogatottság.

neccharisnyás útonálló (törölt) 2010.10.07. 14:11:50

@apuabszolútegykedvűsége: IGEEEEEEN!!!!!!!!!! Akkor nemcsak nálam veri ki a biztosítékot! Há száradjon már kóróvá az ilyen, amiért az anyja nem verte belé anno, hogy más ételébe nem koszolunk bele. Mert végülis az: a nyamvadt kekszéről belehull a morzsa a kávéba - ember legyen, kinek van gusztusa azt utána meginni.

Kicsi Kacsa 2010.10.07. 14:12:31

"Kedvenc" kocsmai szöveg:
- Adsz egy cigit elsejéig?
Sose adta meg.

szellőláb 2010.10.07. 14:14:48

@kávéfüggö: Hát baszki, azt mondjuk végignézném, ahogy széttépsz egy kétszázast. Közben lenyúlhatsz egy cigire.

2010.10.07. 14:14:54

@Kicsi Kacsa: mondta melyik elsejéig?:)

Virgogirl · http://csecsebecse.blog.hu/ 2010.10.07. 14:16:04

@neccharisnyás útonálló: volt olyan élményem, hogy egy illető nagyszerűen belőtte, hogy a konferencián/rendezvényen mikor teszik ki a szendvicsestálcát. Előtte negyed órával megjelent, fogyasztott, majd eltűnt.

Kicsi Kacsa 2010.10.07. 14:20:31

@Hadrian77: Jogos. A fene azt a nagy pofámat. Én kérek elnézést. Amúgy ez a cigigyártás erre is jó, kocsmában leszoktak arról, hogy cigit kérjenek tőlem. Arról nem is beszélve, hogy jóval olcsóbb, mint egy doboz cigi.

szellőláb 2010.10.07. 14:27:52

@The Welsh: A sajtótájékoztatós újságíró a hiénakirály.

bandigyerek 2010.10.07. 14:32:56

az ujságírók nagy hiénák. Miskolcon sok sajtótájékoztató állófogadását végigcsináltuk.az egy dolog hogy úgy öltöznek ünnepi alkalmakkor mint a hajléktalanok,de amit a büféasztalnál művelnek.... volt egy pupák becenevű főszerkesztő, még ment a hivatalos rész,de ő már az összes füstölt marhanyelvet rendre lezabálta.
nem volt említve a mobilos tarhálós:figyi van kimenőd? tod lemerült a telóm aztán muszály felhívni az asszonyt tudod a gyerekért kell mennem.... aztán 15 perc után úgy kell kicsavarni a kezéből a telefont..

2010.10.07. 14:34:26

@The Welsh: ez attól függ, hogy ki adja a sajtó tájt.

Van olyan akinél még a kávé is sok, mert fizetnének is a firkászok ha jöhetnek, de pl, én Demszkynél kaviáros szedvics falatkákat igértem és egy kellemes kávázóban tartottam, csak hogy jöjjenek egyáltalán.

Ezt a meghívó kiküldése után jelezni kell ám, de a rutinosak rá is szoktak kérdezni, hogy mit adok. (- Egy nagy maflást, b+, a multkor is hülyeséget írtál.)

Mitya Ivanov 2010.10.07. 14:34:35

@bandigyerek:
a pogácsakirály: szőllősi györgy!

bandigyerek 2010.10.07. 14:35:35

na meg az a típus, aki kér 10 rugót két napra, aztán egy hónap múlva megemlíted, akkor sértett felsőbbrendűséggel a pofáján:- ja nem tudtam hogy az a kis pénz ilyen sürgős...

newcy67 2010.10.07. 14:39:53

Amióta Keletiben bevezették a sorállás új rendjét, azóta korlátozottabbak hajlékonyak, képeslap árusok és kérdezőbiztosok lehetőségei, ami felettébb dicséretes.

Régi sztori. Volt egy ismerősöm, 80-as évek eleje, haverokkal kis csordában eljártunk iddogálni, beszélgetni, lazulni. A remek fiú mindig azzal jött fizetéskor, hogy neki csak ötszázasa van és nem akarja felváltani. 2-3 alkalom után nagyon eluntuk é kitaláltuk a legegyszerűbb megoldást: kis füzetbe felírtuk a fogyasztását. Egy alkalommal újra el akarta játszani a problémás gazdagot, de megnyugtattuk: éppen annyit potyázott, hogy nyugodtan bedobhatja azt az Adyt. Lefehéredett, de így tett, közben erősen "foghúzós" ábrázatot vágott. Onnantól tudta, hol a helye és milyen színű a barnamedve.

bandigyerek 2010.10.07. 14:42:08

@Frengi: egy rendvédelmi szervnél csináltuk ott a góré nagyon adott a repire, kiküldték a meghívókat aztán egész szerkesztőségek tolongtak ott. egy évvégi beszámolón többek közt volt egy sült malac. ugye annak ha jól van megcsinálva elég kopogós a bőre. jönnek a hiénák szaglászva:- vágnátok fel esetleg? összenéztünk a séf barátommal:- figyi,ez dekoráció, műanyag!-kopogtatom a kés fokával.
-ne már tiszta sültmalac szaga van!
- há mer erre ki van találva egy spray!-mutatja fel a séf az olivaolaj szórót.
-na de visszük is kell egy másik helyre is!- kaptam fel a malacot, és balra el. Úgy néztek mint ha az anyjukat vittem volna szibériába. na persze aztán betolták a pofájukba az egészet...

bandigyerek 2010.10.07. 14:43:26

köcsög blogmotor. mégeccer nem írom le, az tuti..

The Welsh 2010.10.07. 14:43:52

@szellőláb:

ez így van, én emiatt sosem szoktam enni semmit, inni is csak vizet, azt is csak akkor, ha meleg van.

The Welsh 2010.10.07. 14:50:31

@bandigyerek:

te ezt nem érted, úgy jobban lehet figyelni, ha tele van a szád, nem tudsz beszélni:)

Jerky_Master 2010.10.07. 14:58:26

AKI DOHÁNYZIK, annál legyen cigi!

Pénzt nem adok kölcsön, és nem is kérek kölcsön.

"Nincs már apróm. Bankkártyám van. Nem veszek semmit!"

ÉS F@SZKIVAN már a sok lejmoló, tarháló sz@rházival, akik ellepték a várost. Úgy kell manőverezni mindenhol, hogy ne próbáljanak lehúzni. Legocsmányabb, amikor azt használják ki, hogy vársz valakire, vagy jössz ki a boltból / parkolócetlit fizetsz.

Gastroger 2010.10.07. 15:07:58

"Nemfizetős" kategóriájú munkatársam nekem is volt. Ha beültünk valahova sörözni, valahogy mindig úgy kött ki, hogy "páratlan" köröket ittunk, azaz mondjuk az elsőt kört én fizettem, másodikat ő, haramdikat megintén, aztén menni kellett. Nagyobb társaságban még jobban működött, ha ő fizette volna az utolsó kört, akkor na, nekem lassan mennem kell, köszi fiúk a remek társaságot. Ha volt cigije is szórakozottan megnézte, valakiét a társaságban, "Jééé Camel, ezer éve nem szívtam, vehetek egyet (3 ig nem áll meg).
Kajálás is, vagy meghívás, na, menjünk fizetek, oké legközelebb majd én hívlak vissza. Legközelebb jelzi a pincérnek, hogy fizetne, - azonal uram - míg visszaér kinyitott pénztárcával pakolgatja maga elé a bankókat, és számolj, hogy volt egy söröm, egy kishasáb, meg egy gyrosom. Persze az enyém elmarad, + borravalóval is nekem kellett kipótolni.

Gastroger 2010.10.07. 15:11:43

Nemfizetős még:
Buliba úgy érkezik, hogy hoz akciós 3 Adambrau sört VAGY, 1 azaz egy palack 200 ft-os, éppenhogy üveges bort, persze a végén csont részeg a jack danielstől, meg Coronita söröktöl.

The Welsh 2010.10.07. 15:17:01

nemfizetősből a kedvencem az volt, mikor egy ismerős egy hosszú este végén, fizetéskor felkapja a telefonját, ami nem csöngött, elrohan, majd vissza és közli: sürgősen el kell mennie a szüleihez, nem tud fizetni, taxira kell a pénz, majd 10 perc múlva facebookon közli, nyilván már otthonról, hogy milyen remek volt az este.

Ugyandehogy (törölt) 2010.10.07. 15:18:59

eszembe jutott egy elég egyedi módszer:
" ha jössz, hogy már egy láda sört magaddal, ne kelljen elmennünk"
sose fizették ki.
_én_ nem iszom sört.

2010.10.07. 15:19:15

Mikor az NDK-ban dolgoztam, a cigi az ott is drága volt az itthonihoz képes (és szar is, bár most láttam nosztalgia F6-et, ja, a megszépítő műlt) Ott a gyárban az volt a szokás, hogy ha valaki kért cigit, rögtön adta a 20 pfeninget, Mi magyarok nem, mert restelltük volna, de a németeknél ez természetes volt.

Gastroger 2010.10.07. 15:19:56

Szintén munkahelyi nemfizetős:
Mondjuk kap a cég év végén valami kis ajándékcsomagot. A legolcsóbb dolgokat, "ezt nem szeretem" kijelentéssel ignorálja, a frankóbb cuccokat, ez tök jó, imádom, vagy hűű pont ilyenre vágytam / ennek de fog örülni a fiam / stb. dumával lenyúlja. Még ha neki van a legkevesebb köze is a beszállítóhóz, vevőhöz, stb.

Gastroger 2010.10.07. 15:28:45

Boltban csipszes/sajtos/üditős/unicumos hostessekkel dumálós, közben 8 miniszendvicset, 3 pohár minikávét megivós fajta, a sörözőkben fellelhető hostess röviditalos kostóltatós csajok fűzése, na, ezt is megkostolóm még. Ez a típus szokta megjátszani a nagy borbarát / pálinkaszakértő típust pincelátogatáson, haverkodik a gazdával, "szakszerűen rákérdez", és abban a nagy hordóban nincs túlbarikolva a bor? Aztán a végén, ha mondjuk vásárlásra kerül sor, mégegyszer végigkostólja mind a 8 félét, 3 közül hezitál, abból kétszer is kér, majd vesz egy 0,75-ös olcsóbb fajtát. (Közben a kostolópoharakkal tele van a pufidzseki összes zsebe, szerencsére nem törik össze, mert ki vannak tömve a kínált ingyenpogácsával. Mire kiér a napfényre a pincéból, már álni sem bír, de tartja magát, nehogy orraessen, mert akkor oda az elcsóreszolt pohárkészlet.

lomposfarkas 2010.10.07. 15:28:56

Ha nem is tarhálás, de kölcsönzés: az élet rákényszerített, hogy a lemezeimet csak aláírás ellenében adom oda bárkinek is. Néha nagyot néznek, de van aki olvasás nélkül írja alá, akár egy képviselő :)
kepfeltoltes.hu/101007/lemezkolcsonzes_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

Gastroger 2010.10.07. 15:30:28

Buliban menet, vagy hazafelé a taxiba természetesen "előzékenyen" hátraül...

szellőláb 2010.10.07. 15:30:30

@The Welsh: Elfelejtettem hozzátenni, hogy tisztelet a kivételnek. Nem gondoltam, hogy érintett lehetsz:-)
Nem hozott, hanem saját anyagból dolgozom:
A meghívott újságírók legelső dolga begyűjteni a kikészített repitáskát, mert ez már biztos. Benne az éppen trendi szarok: sörnyitó, hűtőmágnes, gagyi töltőtoll és végeláthatatlan társaik. (A legborzasztóbb az, hogy miután otthon megnézi a napi zsákmányt, ugyanezért a szarért egy kiállításon másnap képes ismét visszajönni)
A tájékoztatóból faszt sem ért, de nem is érdekli. A látszat kedvéért jegyzetel, de közben ezerrel bízik abban, hogy a kollégák közben hoznak ennél sokkal ütősebb riportokat, amivel fel lehet nyomni a példányszámot, és a geci szerkesztő persze megint nem az ő szuper anyagát választotta. Rutinja csalhatatlan, megérzi a tájékoztató végét, és a vállán lógó reklámtáskát helyére rántva, el kezd húzódni a svédasztalhoz. Felméri a kaviáros kínálatot, megtervezi, hogyan jut utána a marhanyelv szeletekhez, és tudja, hogy a pogácsával nem kell sietni, mert azt később is be tudja majd (szerinte észrevétlenül) terelni anyunak a vállán lógó szatyorba. Pföjj...
Off:
Véleményünk jórészét a médiára alapozva alkotjuk. Ha belegondoltok, hogy nap mint, nap hogyan visznek bennünket tévútra az ilyen informátorok, hát...
Még egy off:
Támogassatok abban, hogy Tibi írjon egy posztot a modoros újságíróról. (Attól félek, hogy nem is kell modorosnak lennie. Az indexes címlap akkor is garantált)

neccharisnyás útonálló (törölt) 2010.10.07. 15:32:17

@Névtelen betelefonáló:
Ingyenpia, vagy valami hasonló a neve, de most épp pont nem találom. :(

2010.10.07. 15:39:32

Van nékem egy kollégám, már nyugdíjas, ha valami alkalmat ünneplünk, leül az asztalhoz és addig fel nem míg mindent fel nem zabált.
Egyszer valami kiránduláson a kollégák megszívatták. Bementek étterembe testületileg, mindenki neki állt enni valamit, tarhálósunk meg kijelentette, hogy nem éhes, elég neki egy kispöri meg egy kis szódavíz.
Amikor már mindenki evett, a szervező felállt és fennhangon bejelentette, ő fizeti a cehhet. Na azt a pofát látni kellett volna...

neccharisnyás útonálló (törölt) 2010.10.07. 15:40:54

@szellőláb: Hasonlókat mesélnek koncerteken a VIP részlegen tobzódó hazai celebek táplálkozási szokásairól.

szabiaki (törölt) 2010.10.07. 15:42:04

De hát ez a cigi kunyerálás a cigi lényeg. Cigizni olyan proli dolog, tehát szervesen kapcsolódik hozzá eze a proli kunyerálás is.

Gastroger 2010.10.07. 15:45:53

Kiállítás, konferencia:
Kirakott reklámújság, régi lapszámok, stb. standon:
- Ez ingyen van?
- Igen.
- Akkor viszek belőle, - és elrak típusonként 3-4 darabot. Persze ránézésre látszik, hogy nem is érdekli, 50 éves biciklivel érkezett, és a Truck Magazain, meg a PC world 2009-es számait pakolgatja.
Amúgy ez első húzás mindig egy hatalmas jópofa reklámtáska beszerzése, abba lehet pakolni jól.
Minden standon érdeklődik, látszólag érdeklik az új Deer traktorok mögé kapcsolható boronálóekék, mint a belsőépítészet, vagy a kondenzációs társasházi kazánok. Mindenhol érdeklődik, - Ebből vihetek? - jó esetben megkérdi, majd pakol. Kedvence még a cukorkák, a tollak. A papír reklámtáskák, pedig később feltünnek a karácsonyfa alatt, a nagyszülőknek vásárolt kínai pulóvert, egy "Agroker- A Műtrágyák Első Hazai forgalmazója" feliratú kissé repedtes, a sarkán lukas, de megtixózott papírzsákba rakja. Bár néha hiba csúszik a számításba, és valóban ajándéktasakba csomagolja a karácsonyi ajándékot.
Ilyenkor még az a gixer szokott előfordulni, (a rajta felejtett áron kívül) hogy az ajándéktasakon nyúl van, meg húsvéti tojások, eredetileg bortároló szatyor, de beletuszkolt egy saját kiírású divx fimet, a szatyor zsinór-fülén pedig még rajta fityeg a címke, amibe kinyítva az olvasható, hogy "Üzleti partnerünknek sok szeretettel! Állami Cipőfelsőrész Készítő Vállalat".

The Welsh 2010.10.07. 15:54:06

@neccharisnyás útonálló:

a VIP-ek sporteseményeken se jobbak:)

@szellőláb: +1, kell ilyen poszt:)

apuabszolútegykedvűsége 2010.10.07. 15:54:18

@Gastroger: De karácsonykor van az ideje annak is, hogy visszakapd az előző évi húsvéti tojás alakú rafaello desszertet, amit még pont tőled kapott a huszadrangú rokon. A szavatossága természetesen lejárt már.

2010.10.07. 15:55:28

@Gastroger: a társaságban csak egy dzsúszt, semmi alkohol lefetyelő, fizetéskor nekem csak egy üdítő volt-os csajról már írtam a múlkor, Dszúsz 220huf, nagyförccs 120, de ő nem is ivott semmit.

Ebben a nemfizetős játékban a csajok ám a nagymesterek, megszokták hogy a pasik fizetnek, és ha nem pasival vannak is elvárják.

Itt nem gond, mert a mindenki fizeti a magáét, sokszor még párok is.

helianthus 2010.10.07. 15:56:19

@kerdezoe: ha szerettem volna, adok cigit. :D

Azért maradt meg, mert kb. két év múlva hallottam egy sráctól, aki még maradt a fősulin utánam, hogy szóba kerültem egyszer és ez a bizonyos tarhálós elmondott mindenféle irígy dögnek, aki még cigit sem adott neki soha (az eset előtt és után is adtam neki többször). Akkor kiakadtam egy kicsit és így már meg is maradt örökre.

szellőláb 2010.10.07. 15:56:49

@Hadrian77: Abban a korban éltem én, amikor még fiatal voltam:-)
Nos, annak idején a szocialista brigádok havonta gyűjtötték, a tagdíjat a majdani közös programok költségeinek fedezésére. Történt, hogy egy kétnapos brigád kirándulás (mely nem létezett valami kibaszott fürdőlátogatás nélkül) másnapján a brigádvezető az étteremben (becsületére legyen mondva, a rendelés előtt) felállt, és közölte: a brigádpénz elfogyott, innentől saját zsebre megy a buláj. Az addig szárnyaló igények rögvest padlót fogtak, és megszületett a következő gyöngyszem:
2 somlói galuska 2 csemege uborkával
A pincér rezzenéstelen arccal felvette a rendelést, és hozzá felajánlotta a ház ajándékát, 2x2 deci falmellékit, tisztán !!!
Látni kellett volna azt az elégedettséget a kolléga arcán:
Na anyukám, biztosan jót választottunk.
Örök hála a kollégának és főleg a pincérnek, mert ennek már kb ... éve, de soha nem felejtem.

Virgogirl · http://csecsebecse.blog.hu/ 2010.10.07. 16:01:48

Új típus jutott eszembe: a kedvezménytarhálós-kuponmester. Aki általában nincs rászorulva, de mégis minden alkalmat megragad arra, hogy óólcsóbban vásároljon. Majd elmeséli, hogy milyen csetreszt mennyi pénzért vett meg (nagyon sokért), de kapott rá 5% kedvezményt.

Gastroger 2010.10.07. 16:07:08

Autókölcsönkérős (sajátot, az a legfájdalmasabb, vagy cégeset):
Beleül, nagy gázzal indít, a következő kereszteződésben már csikorog a gumi, úgy rugatja.
Jó esetben nem telefonál rád, hogy van egy kis baj, de ha van akkor, nem ő volt a hibás, vagy ha igen, akkor ugye van cascod, vagy figyi csak épp megkarcolódott, van egy haver, megcsinálja majd intézem, hívlak majd. Visszahozatalkor tank üres, az ülés alatt sörösdobozok, a gumi felniig sáros, meg a kaszni is mocskos. A kesztyűtartóban szendvicsespapirok, és taknyos zsebkendő, rágó a műszerfalon, a csomagtartóban bennfelejtett cuccok, pár kigurult krumpli, ami rothadáskor kerül elő, valamint az építkezéshez használt sitt maradéka. Valami biztos elromlik utána. Talán még meg is magyarázza, hogy de nem volt időm tankolni / lemosni, stb.
Még bicskanyitogatóbb, amikor visszahozza, és ellát tanácsokkal, hogy a fékbetétet lassan cserélni kellene, meg az ablaktörlőre is figyelj oda, mert csíkosan töröl.
És még ő a jó lélek, hogy szólt.

Persze van aki még rátromfol, a hát basszus, hiába huzattam, leszabályozott a motor, basszus ezzel életveszély előzni komolyan, miértnemszóltál. Amúgy neked nem fájdul meg benne a hátad? mert kurva kényelmetlen az ülés. Meg ráz mint az állat, akkorát dobott amikor 90-el a városban belefutottam egy kátyúba, hogy azthittem kiesek az autóból...Ja, és nem gondoltam volna, hogy egy 1.8-as benzines ennyire gyenge legyen, kettőbe mentem fel vele a hétvégi szőlősbe, pedig alig volt megpakolva az utánfutó.

Egy hónap múlva meg jön a csekk a gyorshajtásról, tilosban parkolásról, értesítésről a biztosítótól, hogy kötelező felelősség egy kategóriával visszaugrott, mert beletolatott a vonóhoroggal a mögötte lévőbe.

Gastroger 2010.10.07. 16:08:33

@apuabszolútegykedvűsége: :D:D igen ezek az ajándékok aztán körbejárnak, majd előfordul, hogy visszakerül a feladóhoz. :)
Nászajándékról már hallottam ilyet.. :)

2010.10.07. 16:18:28

Voltak régebben bicikli tarhálós cigánygyerekek, egyszer állítólag valakinek vissza is adták a próbakör után:)

Gastroger 2010.10.07. 16:21:51

@Gastroger: Ja és a kölcsönkért kocsi visszahozatala. Figyi szerda körül hozom vissza! Pénteken este rádtelefonál (kisebb szívroham, csak nem összetörte), hogy holnap reggel hozza vissza. Egész délelőtt várod, majd kora délután megjelenik, Te, akkor hazadobsz? Kérdéssel.
Útközben elmondja a már fent említetteket, meg szól , hogy jajj figyi légyszi itt két utcával odébb a postán megállnál egy percre, (3 kerülettel odébb száll ki), aztán még "ide gyorsan beugrom,ha nem gond, veszek a gyereknek tejet, csak egy pillanat!" felkiáltással meg kell álni a boltnál. Gyakorlatilag ingyen taxizta. A boltból egy óra múlva kerül elő, a kiháratnál még komótosan elbeszélget, valami ezeréve látott haverral, elszív két cigit. Beszáll a kocsiba, ölében csörögnek a sörösüvegek a zacskóban, csipsz, meg cigi a tetején. Izomból becsapja az ajtót "mijafaszér nem csukódik..(újabb ajtóberántás) ja biztonsági öv kapcsa, a picsába.. " Letekeri az abalakot, had legyen huzat, majd rádnéz, mosolysog, na, mostmár mehetünk.

The Welsh 2010.10.07. 16:29:02

@Frengi:

még vagy 1x-20 éve, a Irányi utcai Grinzingi pincéjében ittunk vizsgaidőszak végén, én maradtan utoljára (voltunk úgy öten, a többiek lányok), abban maradtunk, hogy mindenki fent, kifele menet fizeti a sajátját, mikor mentem és fizettem volna, kiderült, hogy senki nem fizetett még, mind azt hitte, hogy ő lesz az egyetlen, aki nem fizet, a többiek meg nem érzik meg.

Nálam persze nem volt elég pénz mindenkire, így leadtam a papírjaimat, majd másnap visszamentem és fizettem, persze a lányok azóta is azt állítják, ők fizettek:)

neccharisnyás útonálló (törölt) 2010.10.07. 17:04:47

@Virgogirl:
Nekem a héten volt olyan, hogy vettem kencét, mert kellett, csaj meg szó nélkül kezembe nyomott egy törzsvásárló kártyát, amivel olcsóbban jövök ki a jövőben, plusz valami papírt kitöltve egy hiperdrága kézkrémet. Életemben először vásároltam abban az üzletben, előtte egyszer néztem be nézelődni. Azt akkor is hozzámvágtak 10 kilóval a hiperszuper hiperdrága csúcsluxus arckrémmintáikból. Pedig nem kértem. Ja, és Váci Street.
Asszem van valami a képemmel....

2010.10.07. 17:07:32

@The Welsh: azt sem tartom ám kizártnak:), de az egy másik vendéglátós lehúzós poszt.

Hal Stanton 2010.10.07. 17:10:19

Minket cííígányok lejmoltak folyamatosan: ágyá má egy huszust. Nem ácc? Kikutathátlak? És akkor amit találok, az mind az enyém. Dik, van itt egy százas is. Elveszem. Enyém.

neccharisnyás útonálló (törölt) 2010.10.07. 17:20:30

@Virgogirl: Fosszuk ki a gonosz külföldi multikat, mi élelmes magyarok, mi? ;)

Donna Anna · http://operahumor.blog.hu/ 2010.10.07. 19:10:51

A legtöbb utcai zenséznek azért fizetnék, hogy az ég szerelmére NE JÁTSSZON. Főleg ne valamit, ami ismert mű akarna lenni, a szerzők meg marosszéki frisscsárdást járnak tőle a sírjukban.

Amúgy szimplán nem adok, cigim meg sose volt.

Donna Anna · http://operahumor.blog.hu/ 2010.10.07. 19:14:04

Ó, és van még a könyvet/dvd-t kölcsönkérő. Soha többé nem adok kölcsön senkinek, egy nő a főiskoláról lenyúlta a Lolitámat, egy másik egy Borgiákról szóló könyvet.

Mondjuk a nagyimnál is csak fél éve van ott az Elfújta a szél, mert időnként rájön az újranézés...

A Tyne folyó déli partja 2010.10.07. 19:48:49

@niyabinghi: nálunk a tescós kocsik működnek tízforintossal is. anyám azt szokta belerakni, egyszer nagylelkűen odaadta valakinek, aki cserébe adott neki egy százast. mivel elfelejtette, hogy az van benne. de ezt meg lehetne játszani az ilyen kéregetőkkel is.

A Tyne folyó déli partja 2010.10.07. 19:55:57

@Jankove: na, nekem erről valami hasonló jutott eszembe (gépekről). nem biztosítottak mosógépet az albérletbe, egy ideig a mosodába jártunk, aztán egyik munkatársunknak lett egy eladó. hárman laktunk, vegyük meg. az egyik lakótárs kihúzta magát, hogy á, neki nem kell, jó lesz a mosoda is (persze, előtte ő volt a legjobban felháborodva, hogy mi az, hogy nincs mosógép, hogy képzelik). mikor megvolt a lehetőség, már nem kellett neki,nehogy már a kemény ötven font harmadába be kelljen szállnia. azátn, mikor meglett a gép, "csak egy nadrágot szeretnék berakni". ja, meg gondolom, mikor egyedül volt otthon, simán használta is...

A Tyne folyó déli partja 2010.10.07. 20:02:41

@Hüvely Matyi: és ekkor jön, hogy jaj, lehúzós magyar nem segít...külföldön biztos. hogy merészel nem ingyen adni az övéből akármit.

A Tyne folyó déli partja 2010.10.07. 20:11:02

@Morgan LeFay: hát, pedig hidd el, sokan még mindig a hetvenes-nyolcvanas években élnek. keresztanyámnak említettem, hogy van sokkal jobb krém annál, amit használ, (pl. amit én) mire ő: ó, de hát Magyarországon nincs ez...dehogynem, először z általam javasoltat otthon használtam....másrészt pont ugyanazt (sőt) lehet kapni, mint itt.

A Tyne folyó déli partja 2010.10.07. 20:12:49

@Jerky_Master: na, ez az. nálam tényleg csak bankkártya van általában, utálom az aprót.

A Tyne folyó déli partja 2010.10.07. 20:19:19

@perfor: na, nekem egyszer cigánykölykök akartak lejmolni, mondom, nincs nálam pénz. mire ők: akkor mi csörög a zsebedben? (a kulcs volt egyébként, na de ha pénz is lett volna, mi közük hozzá?)

niyabinghi 2010.10.07. 20:34:03

@Animacs (a Tyne folyó déli partja):

Legközelebb megpróbálom. :) Ahogy @apuabszolútegykedvűsége írta, a Sparnál - mivel huszassal működnek a kocsik, nem is tolonganak az ilyen önkéntesek.

a vadon szava (törölt) 2010.10.07. 20:35:34

a valaha volt legjobb poszt a modoroson.
volt olyan ismerosom, felugrott, mert felugros tipus, emlegettunk egy tok jo konyvet, amit eppen olvastam, oszt mikor tavozott, a konyv mar nem volt meg.
kint volt az asztalon, hiszen olvastam, de persze nem, nem o vitte el...
az autos sztorijaitok durvan durvak.

Fapuma (törölt) 2010.10.07. 20:40:47

@Gastroger: b+, te egy ekszpört vagy tesó. Nagyon fontos, hogy ne hagyd abba, írj ki magadból mindent! Hidd el, fasza lesz.

-er- 2010.10.07. 20:51:06

én nem értem, hogy mi a baj ezzel. persze ti azon akadtok ki, hogy pályaudvar+spar+mhely+stb.. az úri tarháló rendezvényekre jár, különböző chambers of commerce in hungaryk, és jól lakik, eszik - iszik, finom koktélok, meg lazac rák- és koktélágyon, meg argentin steakek. ráadásul ott vannak a multi cégek magyar lotyói, akik szintén potyáznak ilyenkor és némi hazug dicsekvéssel és akcentussal ágyba is viheted őket, teljesen ingyen, vagyis grátisz! a legközelebbi eventen meg nagy a rácsodálkozás:) csak stílusosan gyerekek, stílusosan

-er- 2010.10.07. 20:53:40

ja és ez nem csak Maon. külföldön is vannak érdekeltségek. amíg le nem bukunk, na de hát így is megéri. Nem? de

Hepciás 2010.10.07. 20:58:15

@Fapuma:
szerintem tényleg jól tolja és az ritka a sorozat-kommentelőkben.

killercsiga 2010.10.07. 21:00:11

"hmm... biztos finom"
"ezt mind megeszed...?"
"óóó, elfogyott a pénzem, kár hogy nem sörözhetek már veletek..." (+fájdalmas pillantások)

Egyik ismerősöm még a régi koleszos időkben körbejárt minden szobát "kölcsönkérni" egy százast, aztán elment egy puccos étterembe vacsorázni. :)

Ja, és a cigis sztori, gondolom nem csak velem esett meg többször is. Lányka csábos mosollyal kér egy szálat, aztán mikor nyitod a dobozt, kér a barátnőjének is. Végül esetleg a másik szálat a faszijának viszi. :P

-er- 2010.10.07. 21:01:16

@Gastroger: kocsit visszavinni snassz. Montenegróban esetleg megtalálod a Mazda6/Lexus Rx. csak alkudoznod kell 1 kicsit

-er- 2010.10.07. 21:06:15

@Donna Anna: nagyszüleim könyvtárában 3241 könyv volt. ebből 2011 kölcsönadott a szerencsétlen, persze 11 év alatt. na az se volt könnyű, míg kamatokkal együtt visszaszereztem a 4873 darabot. az is igaz, hogy közben változtak a címek

-er- 2010.10.07. 21:12:12

@Donna Anna: "A legtöbb utcai zenséznek azért fizetnék, hogy az ég szerelmére NE JÁTSSZON."
ez speciel Paris-ban nem így van. ott igenis 200 éves kúltúrális szokás a minőségi szórakoztatás. ja, te nem erre gondoltál?

Unter Bahn (törölt) 2010.10.07. 21:21:25

A helyi TESCO-nál szok' lenni tarhálós csapat, általában ismerősek, régi brigád, lepukkant alkeszek.

Odajön, megkérdezi, hogy visszatolhatja-e, közben alig áll a lábán... Kérdem: mire kell a lóvé? Mondja, hogy a Lilában pont ennyi a kisfröccs. Oké, vigyed.

Másik: ma még nem ettem. Mondom hogy adok sajtos stanglit, erre otthagy, hogy ÉN rohadjak meg:-D

Harmadik (nő, józan): Otthon éhesek a gyerekek. K: No és ki vigyáz rájuk? V: hogy jön ez ide??? Mondom: Te hogy jössz ide???

Negyedik, még mindig nő: Minek a pénz? Hát... ebből élek. És ma még nem volt elég? (ti: ~ 10 ezer vagy több is is könnyen összejön egy jó dumával )... Hát, ha összejön 3-5 ezer, elmegyek, nem várom míg elzavarnak (akiknek addig nem jut)...

Általában szoktam adni, mert 100 Ft nem a világ, a jótékonyság pozitív dolog (saját szemünkben), az meg hogy mire költi, az ő dolga, én magam részéről megtettem, amit tudtam. De ha hülye a duma (vagyis hülyének néz), akkor kotrec!!!

Ja, a plusz tarhálós: főnök vegyen azt vagy azt... Nem kell. Akkor egy százast, kétszázas, hagy éljek... Ok, kapsz egyet. Meglátja a nagy halom aprót, netán papírpénzt: főnök, ne szúrja már ki a szemem egy százassal/vegyen valamit: Nem szúrom ki, nincs lóvé próbálkozz máshol, most jut eszembe, hogy csekket fizetek be... (Rohadj meg, rákízegyeki stb-stb)

Hal Stanton 2010.10.07. 21:39:28

@Animacs (a Tyne folyó déli partja): Én is mondtam volna neki, de 13 éves voltam, 50 kiló, a 100 kilós kanromával szemben. Elvette. Ma BMW-vel furikázik. Végtelenül örülök, hogy hozzájárulhattam.

Unter Bahn (törölt) 2010.10.07. 21:47:54

@perfor: "...13 éves voltam, 50 kiló, a 100 kilós kanromával szemben. Elvette. Ma BMW-vel furikázik. Végtelenül örülök, hogy hozzájárulhattam."

Ha nincs rá pénzed, szólj: tudok neked csináltatni spéci lakáskulcsot, a hegyében vídiával... ha már örülsz a Bömösének, legalább írd meg neki pár szóban:-))) ("Ehhez kellett az a 100 Ft, amit pár éve raboltál egy gyerektől?"

Ha az ablakára akarod, akkor inkább a gyémánt üvegvágót javaslom, bár csúnya lesz az írás...

zsirfeka 2010.10.08. 05:02:13

Mai modorosság óverdóz:

A Sikeres Fiatal:

www.sikeresfiatal.hu/index.php?m=akonyv

A teljes oldal tartalma copy+paste-tel mehetne ki egy új posztban.

lárvalányhaj 2010.10.08. 08:01:01

@zsirfeka:

Egy részlet Levente, "A sikeres fiatal" c. könyv szerzője életrajzából:

"Jelenleg a StoryOnline internetes sztárportálnál tevékenykedik szerkesztőként, mellette a HotDog közösségi oldal magazinjait gondozza."

Muhahaha, egy bulvárportálnál dolgozni tényleg kibaszottul nagy karrier. Levente valóban fel van jogosítva a karrierrel kapcsolatos észosztásra. :P

Conan a barbar 2010.10.08. 08:37:24

Nekem ez utott a legjobban:

"A könyvet olvasva jöttem rá, hogy Levivel mennyi mindenben hasonlítunk egymásra!"
Lola

"Könnyű eltévedni ebben a rohanó világban, ezért is jó, hogy megszületett ez a könyv!"
Mark

"Ez a könyv bárki életében fordulópontot jelenthet! Nekem is sokat segített!"
Barbee

"Csak magadra számíthatsz! Levente könyvéből pedig erőt meríthetsz az álmod megvalósításához!" SP

"A siker arra is rávilágít, hogy kik az igazi barátaink!"
C.S.I.F.O.

Az itt emlitett tinisztarok kozul csak SP-t ismerem, ot is a napisz@rrol :)

Virgogirl · http://csecsebecse.blog.hu/ 2010.10.08. 08:47:19

@zsirfeka: most miért kellett ezt, kényszert érzek arra, hogy bizonyos passzusokat kinyomtassak és folyton magamnál hordjam őket

cd-r 2010.10.08. 10:15:04

középsuliban haveromnak volt a cigitarhálók ellen egy nagyon hatékony fegyvere: a kabátja jobb zsebében mindíg volt egy doboz cigi, amiben volt egy szál, a másikban meg a fullos doboz. ha valaki kért, bevillantotta az egyszálas dobozt, persze senkinek nem volt pofája letarhálni a tabunak számító utolsó szál cigit. :)

cd-r 2010.10.08. 10:20:59

konferenciás/kiállításos témához: egy ideig egy olyan cégnél dolgoztam, akik hasonló rendezvényeket bonyolítottak és ott szembesültem először a ténnyel, hogy az emberek társadalmi, anyagi státusztól teljesen függetlenül imádnak potyázni, tarhálni és lopni. előfordult, hogy komoly pénzek felett döntő bizottság konferenciáján is tűntek el poharak és 100 hogy nem a takarítónő lopta el.

Ernoke 2010.10.08. 10:50:16

@cd-r: a volt munkahelyemen (kutatóintézet) volt egy tolvaj, aki a szobákban hagyott táskákból, tárcákból a pénzt nyúlta le. lépre csalták befestett pénzzel, és kiderült, h egy magas státuszú, tudományosan elismert középkorú nő kolléga volt a tettes...

fragmented_erugif 2010.10.08. 14:22:57

@cd-r: mintha magamat látnám :D de rájöttem, hogy macerás. sokkal egyszerűbb szimplán nemet mondani.

cbc 2010.10.24. 23:24:32

"Autókölcsönkérős (sajátot, az a legfájdalmasabb, vagy cégeset)"

Autót soha, senkinek, semmilyen körülmények között nem adom oda. A legjobb megoldás azt mondani, hogy ne haragudj, de olyan a CASCO, hogy csak én vezethetem. Ha megsértődik, ő baja.
süti beállítások módosítása