A 923-as járat

2010/07/29. - írta: Modor Tibi

A mai írást az ingyenes Unit Magazin (majdnem) legújabb "Utazás"-számában olvashatjátok - a lustábbaknak itt van jpeg-formátumban is, rajongóknak pedig az eredeti, szerkesztetlen verzióban.


 

A 923-as éjszakai busz fogalom Budapesten - a főváros délkeleti és északnyugati csücskeit egy bő óra alatt; a belvároson keresztül, a Nagykörúton körbekrúzingolva összekötő megajárat alig pár éve létezik: korábbi 3-4, összehangolatlan vonalat egyesítve alkották meg a tömegközlekedésért felelősek, az éjszakai BKV-zást sokkal vonzóbbá téve ezáltal. A megállóknál még mindig lelassítva portyázó taxisokon kívül így mindenki örvendezik és ünnepel.

 

Az élet a fő éjszakai járatokon egy külön világ a maga belső szabályaival és szokásaival. A járművön leképezett miniatűr társadalom ilyenkor 180 fokos fordulatot vesz: ami nappal antiszociálisnak és megdöbbentőnek tűnik, az éjszaka elfogadott, sőt: elvárt.

Külvárosból, külvároson át, be a belvárosba, buliba későn menők le, buliból korán jövők fel - másik külvárosba tovább, végállomás - majd vissza. Mint de Niro a Taxisofőrben. A hajnal pedig hamar itt van, és lehet azon spekulálni, hogy érdemesebb-e megvárni az első villamost, mint az utolsó éjszakaival hazamenni (ami kivételesen nem visz el az ajtóig, mert garázsmenet, csak még nem tudunk róla).

 

Mi és ki számíthat akkor normálisnak ezeken a járatokon?

A buliba igyekvő: megjelenésére fokozottan ügyel, hátha ma találkozik Élete Szerelmével (persze nem). Ha fiú, ha lány, órákat tölthetett el testének- és nyílásainak teljes körű megtisztításával és beillatosításával. Hetente egyszer hordott "legjobb ruhája" figyel rajta, frizurája kifogástalan, lányok sminkje a legapróbb részletekig kidolgozott - mintha számítana. Odafelé még mindenki szép, ott meg úgyis sötét van. Rágózik - addig se legyen büdös a szája, amíg be nem dobja az első alkopopokat - hacsak nem lóg kezében máris egy üveg pezsgő. Azok meg úgyis finom édesek, jóízűek. Meg közben azért elszívunk pár cigit.

A buliba igyekvő társaság eklektikus, természetellenes illatfelhőben található folyton - hangulattól és kulturális háttértől függően akár az ún. cigányhifiről (multimédiás mobiltelefon) rögtönzött bulizene is kísérheti jelenlétüket.

 

A buliból jövő: hova tűnt szépségük, illatuk, gondos ápoltságuk? Mintha sose lett volna. Elmaszatolt sminkek, kisírt kontúrok, csapzott hajzat. Két marokra fogott gyorsuk (=girosz) kitartóan csöpög, ujjaikat végigszántva a "kétszercsípős" szósszal, a földön alattuk csalamádé- és pulykafelsőcomb-nyesedékek. Füst- vörös- és fokhagymaszaguk már nem zavarja őket - bátran próbálnak udvarolni bármilyen ellenkező nemű hazafelé igyekvőnek. A siker persze legtöbbször elmarad.

 

A munkából jövő / munkába igyekvő: mert éjszakai-hajnali műszak mindig is volt, hétvégén is. Álmosan, kávészagúan húzza össze magát a sokéves rutinnal megszerzett törzsülésen, megpróbálva a duhajkodóktól minél távolabb maradni, velük bármilyen szemkontaktust kerülni.

Nem baj, gyerekek - majd szeptember első hetében, amikor ti szomorúan baktattok az iskolába a Dokk helyett, szívből fogok rajtatok röhögni!

 

A biztonsági szolgálat: vagy ellenőr? Azért ez annál komolyabb, ez egy felelősségteljesebb, egész embert kívánó munka - párnapos betanítás és láthatósági mellény is jár mellé. A "civil" ellenőröket nem is merik feltenni az éjszakai buszokra.

Valahogy tudni kell bánni ezekkel a lealjasodott bunkókkal... akik lyukasztani, azt már nem szeretnek persze. De előbb vagy utóbb csak előkerül az a jegytömb, csak akarni kell. Na, jól van. Vagy nem? Akkor tessék szépen leszállni. Vagy négyszáz forint lesz. Vagy több. Mert állítólag volt olyan, akit összerugdostak - persze mi ilyet soha nem tennénk. Különben is mindjárt öt óra, a kollégáim állva bóbiskolnak a forgónál - maga is látja. Köszöntem, további jó utat.

115 komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

moikboy · http://moikboy.freeblog.hu 2010.07.29. 07:30:15

"Éjszaka minden állat előbújik: kurvák, buzik, pederaszták, stricik, hímringyók, meleg csajok, piások, narkósok. Egyszer majd jön egy igazi nagy eső, és elmossa ezt a sok szennyet az utcákról."

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2010.07.29. 08:41:10

emmost kissé gyenge lett, no de sebaj, kellenek a kontrasztok

Modor Tibi · http://modoros.blog.hu 2010.07.29. 08:47:11

Ja igen, itt is szólok, hogy ezt ne szokványos posztként olvassátok - felkérésre írtam :)

Mitya Ivanov 2010.07.29. 08:59:24

érdekes, hogy ami az újságban egy egészoldalas cikk, az monitoron valójában kevéske.
Kerestem ezerrel a tovább gombot, mert nagyon hiányoznak még a karakterek (értitek: a buszozók, és a betük is).

Annakidején a még voltak postavonatok, elő kéne szedni az emlékeimet, de ott is volak hasonló figurák.

Mitya Ivanov 2010.07.29. 09:00:19

hüje blogmotor (bármi is legyen az)

Mitya Ivanov 2010.07.29. 09:00:49

érdekes, hogy ami az újságban egy egészoldalas cikk, az monitoron valójában kevéske.
Kerestem ezerrel a tovább gombot, mert nagyon hiányoznak még a karakterek (értitek: a buszozók, és a betük is).

Annakidején még voltak postavonatok, elő kéne szedni az emlékeimet, de ott is voltak hasonló figurák.

El Topo (Sgt. Elias) 2010.07.29. 09:05:45

Párszor utaztam ilyen éjszakai járaton, de ha tehetem, nem teszem többé.

manson karcsi · goo.gl/FVvVX 2010.07.29. 09:07:36

@Mitya Ivanov: úristen, a keletiből nyíregyre menő postás csipásvonat! az volt ám a durva. a szajoli késes cigányok portyái, első szakaszba bezárkózó kallerek és hazautazó kollegáik elkülönülése, a pislákoló világítás, a ragacsos-maszatos ülések, a fázósan összekuporodó hajléktalan-kinézetű figurák.

moikboy · http://moikboy.freeblog.hu 2010.07.29. 09:25:39

@Bachterman: az ominózus Robert De Niro film (Taxisofőr) ezzel a monológgal indít (:

Klaravagyok 2010.07.29. 09:32:13

Az őrült és a csöves sajnos lemaradt, meg a szoknya alá benyúló szatír is, aki miatt én nem utazom többet ilyen éjszakai járművön. Amugy van már poszt az éjszakai élet további szereplőiről? Bulizó fajták ilyesmi. Sztem vicces lenne, köszöntem!

Mitya Ivanov 2010.07.29. 09:35:04

@Bachterman: Bp-Pécs viszonylatban a vasárnapot is bulizással és fűszívással töltő BTK-s (akár germanisztika szakos is, de inkább esztétika-kommunikáció szakos) lányok és fiúk éjszakai baromkodásai vannak meg nekem. Ők olyan botrányosan voltak képesek viselkedni, és olyan elképesztő dolgokat tettek meg a fülke sötétjében, hogy akkor eldöntöttem, hogy én ehhez a szerhez nem nyúlok, inkább marad az alkohol, mértékkel persze.

Der_rosarote_Panther 2010.07.29. 09:38:30

@Bachterman: az lehetett az igazi fegyencjárat :-)

Gery.Greyhound · http://greyhound.blog.hu 2010.07.29. 09:44:14

@Bachterman: Azzal én is utaztam párszor, a román oláh cigánycsalád (asszony, hátára szerelt fonott kosárral, melynek funkciója és praktikussága számomra rejtély, meg a kötelező bajusszal felszerelt férj, no meg a 4 vagy több pulya) meg az ukrán maffiózók színesítették a felhozatalt... Tiszta Mos Eisley volt a vonat indulása előtt a Keleti, ott akármilyen álmos voltam hajnali 2 óra tájékán, se a pályaudvaron, se a vonaton nem tudtam volna elszundikálni :)

Mitya Ivanov 2010.07.29. 09:47:43

@Gery.Greyhound:

Off:
azok szerintem nem román oláh cigányok voltak, hanem Gáborcigányok.

MagyarZizzi (törölt) 2010.07.29. 10:06:42

Sosem utaztam még éjszakai busszal, és ez a bejegyzés sem hozta meg hozzá a kedvemet. Bár biztosan nagyon tanulságos lenne...

@Bachterman:
Erről nem lehetne egy posztot csinálni?

KiNG 2010.07.29. 10:09:07

Máig nem tudom, ezeknek a seggarcoknak honnan van pénzük a belépőre, piálásra meg a drogokra, és még márkás cuccokra is. Ejj, és még mondják, milyen rosszul élünk!

A biztonsági szolgálatos dolgot kipróbálnám egy hétig, imádnám terrorizálni ezeket a gyökereket. Múltkor is ledobtak egy gyíkarcot, mert nem vett jegyet éjjel a 923-ason, és főleg felment úgy, hogy tömve volt BSz-osokkal.

winston01 2010.07.29. 10:17:57

Nem szoktam emlékezni, ki utazik az éjszakain. Úgy tűnik, nem is baj. :)

Hümüzhümümüz 2010.07.29. 10:35:59

Jaj, az éjszakaik. :D Én imádom! Valóban van egy feelingje és szerethetőbb emberekkel találkozol, mint nappal a négyeshatoson. Aki nem hiszi, járjon utána. :D

Ernoke 2010.07.29. 10:36:05

modoros és elkötelezett bkv-használóként gyakran éjszakaizom, és mindig sokkal nagyobb biztonságban, nyugalomban éreztem magam ezeken a járatokon, mint napközben. megfigyeléseim szt ugyanis a félelmetesebb bolondok éjjel nem közlekednek, csak nappal (van pár hírhedt elmebeteg arc a 4-6-os vonalán pl., meg máshol is bőven).

verekedést ritkán láttam, inkább szórakoztató dolgokat. a folyamatosan viccet mesélő sofőr ("elnézést kérek, h ennyit pofázok, dehát 67 megállója van ennek a kurva vonalnak, és rohadtul unatkozom"), éneklés, amibe a végén a busz fele bekapcsolódik, stb. meg persze ha épp lekésted a buszt, jól lehet ismerkedni a megállóban.

sTormy 2010.07.29. 10:36:53

Kimaradtak a kezdő egyetemisták, akik ilyenkor kötelezően szemüvegesek, csoportban járnak, legalább egyikük gitárt szállít, és az éjszakai buszt az Élet Nagy Dolgainak megtárgyalására használják, többé-kevésbé, de azért sosem teljesen józan állapotban.

Sátán meg a Jocó 2010.07.29. 10:39:43

Kiegészíteném azzal, hogy a biztonsági őrök keménykedése csak a fehér utasokkal szemben deafult, más, szegény, alulpénzelt, elnyomott, üldözött etnikumokkal szemben a következő a rutineljárás, amit a BKV hivatalos levélben is támogat:

szentkoronaradio.com/belfold/2010_07_06_verlazito-ciganyoknak-nem-kell-jegy-az-ejszaki-buszon-video

Silent Bob 2010.07.29. 10:41:53

Az éjszakai nagyon pszichó, csak a taxi.

Hal Stanton 2010.07.29. 10:45:43

Nem lett gyenge, sztem kitűnő részek vannak benne:

"Két marokra fogott gyorsuk (=girosz) kitartóan csöpög, ujjaikat végigszántva a "kétszercsípős" szósszal, a földön alattuk csalamádé- és pulykafelsőcomb-nyesedékek. Füst- vörös- és fokhagymaszaguk már nem zavarja őket - bátran próbálnak udvarolni bármilyen ellenkező nemű hazafelé igyekvőnek. A siker persze legtöbbször elmarad." Ez a leírás szépirodalmi lett, Tibi :)

Ernoke 2010.07.29. 10:58:13

@Silent Bob: miért pszichó...? tényleg nem értem, én nappal gyakran szorongok a bkv-n az emberek miatt, éjjel viszont soha.

lr 2010.07.29. 11:12:06

Hát, mióta melegben csak a bringa, hidegben meg úgysem megyünk sehova levegő hiányában, azóta ez az élmény kimarad, de rémlik azért efféle.
Apropos, modoros dohányzásellenes lesz? Címlap, aztán 500 komment? ;D

Silent Bob 2010.07.29. 11:13:46

@Ernoke: Én nem szorongok, csak utálom a részeg hőbörgéssel megspékelt tömegnyomort, ráadásul 4 jegy ára már majdnem egy taxi.
Plusz jellemzően éjjel buliból utazom haza és olyankor gyorsan otthon (illetve a Fanni büfénél) akarok lenni, nem várni, átszállni, küzdeni, stb. :)

El Topo (Sgt. Elias) 2010.07.29. 11:15:51

@Ernoke:

Én se éjjel, se nappal nem szorongok, csak befordulok tőle, hogy hogy néz ki az emberi faj. Éjjel meg főleg.

Ernoke 2010.07.29. 11:16:22

@Silent Bob: a várás-átszállás-küzdést én is kihagynám, ha nem kerülne pénzbe a taxizás, mert én is hazautazós éjszakaizó vagyok. de éjszakain soha nem féltem még egy embertől sem, nappal viszont sokszor, ezért gondolom, h normálisabban lehet ott utazni a tömeg ellenére.

Silent Bob 2010.07.29. 11:24:21

@Ernoke: Partizós éjszakai nem is para, inkább csak kényelmetlen, de mondjuk a 950-es Kispesten már elég cinkes tud lenni.

El Topo (Sgt. Elias) 2010.07.29. 11:26:56

Amúgy meg kocsival járok és kész. A faszom se fog másfél órát szorongani a buszon, ahelyett, hogy 15 perc alatt hazakocsikázzak. Ez nekem nem éri meg, hogy ihassak két sört.

Ernoke 2010.07.29. 11:31:07

@Silent Bob: na azzal még nem utaztam.

@El Topo (Sgt. Elias): ok, de 2 sört az ember naponta iszik meg, nem buliban.:D

thomasmakmusz 2010.07.29. 11:34:31

@El Topo (Sgt. Elias): Szerintem pl. puccos fogadásokon körülnézve sokkal jobban le lehet döbbenni azon, hogy hogy néz ki az emberi faj, mint bármely éjszakai buszon.

El Topo (Sgt. Elias) 2010.07.29. 11:37:22

@Ernoke: Már aki.:) Én nem. Konkrétan heti 1-2 radlert fogyasztok, ha nagy a meleg. Ha nem nagy a meleg, még azt sem. Buliban söröznék, de nem éri meg. Inkább iszom limonádét és érek haza 15 perc alatt, kényelmesen, mint hogy ihassak, és utána a büdös, koszos buszon másfél órát nézegessem az egymáshoz préselődő, szubhumánokat.

Ocel0t 2010.07.29. 11:38:57

@Silent Bob: Szerintem a normafa - dél-pest távolság nem 1600 forint taxival...

csak egy példa amúgy de én is mentem már soroksári útról újpestre(busszal persze) és az sem lett volna 6000nél kevesebb...

Ocel0t 2010.07.29. 11:39:53

@El Topo (Sgt. Elias): Szupermodoros flame folyam in 3... 2... ...

El Topo (Sgt. Elias) 2010.07.29. 11:43:21

@thomasmakmusz:

Puccos fogadásokra egyáltalán nem járok. Mit keresnék én ott?

Crouch 2010.07.29. 12:02:01

Kimaradt a random alvó ember, akit senkit se kelt fel és szerencsétlen megy jó pár kört a városban. Ebből szoktak születni a "bazmeg Csepelen keltem fel akkor buli volt" című sztorik.

Ja egyébként az ellenőrök meg 3 körül le szoktak szállni a buszokról, talán akkor van vége a műszakuknak.

Kuruttya 2010.07.29. 12:11:05

Hát ez így picit gyenge. A 923-as viszont tényleg jó járat :D Látnivaló szempontjából, meg praktikusan is. Az éjszaka folyamán bármikor haza tudok menni a Nagykörútról a város szélére? Hátnemkurvajó? :D

Egyébként kimaradt a buliból túl korán hazaindult, még nagyban pörgő gyerek, aki természetesen egyedül utazik, és látványosan táncol, dobol vagy akár énekel a fejében szóló ritmusra.

neccharisnyás útonálló (törölt) 2010.07.29. 12:14:22

Ez most rövidke. Kár, mert a téma hihetetlen távlatokat rejt magában.

Én a 973-ast preferálom Kelenföld és a Blaha között. Olykor olykor. És basszus, TÉNYLEG durvább arcok vannak az utcán illetve 4-es 6-oson nappal. Főleg a Blahától felfelé Boráros irányába.

kicsibuta 2010.07.29. 12:23:52

@neccharisnyás útonálló: Vááá, arra combinózom nappal! Tragédia. :/ A 973-as meg a 907-es (Blahától Palota felé) nem annyira gáz éjjel. Én a bulikirályokat szoktam figyelni, ahogy felszállás közben hatalmas hátassal ugranak le a második lépcsőről, meglátva a szekusokat. :)

3LVW 2010.07.29. 12:24:07

És a nagyobb társaság (15-20 fő) akiknél a 3-4 biztonsági-kaller csendesen leül az első pár ülésre a vezető mögött? Valamint a leghátul ülő szagos csöves akit kegyelemből nem rúgnak le? És a csendesen zenét hallgató? Van még miről írni... Egyébként epic poszt...

Ernoke 2010.07.29. 12:27:16

@kicsibuta: a 914, 979 stb. sem olyan gáz éjjel, mint nappal arrafelé járni. (direkt nem a 906, 907-féle járatokat írtam).

Kuruttya 2010.07.29. 12:28:01

Nekem az a sanda gyanúm, hogy a posztíró nem abban a korban van már, hogy gyakran utazzon ezeken a buszokon ;)

neccharisnyás útonálló (törölt) 2010.07.29. 12:28:39

@kicsibuta:
Múltkor cigus majdnem megnyomorította a gyerekét a nyílt utcán miattam, mert a fránya időzítésemmel pont a gyereknevelés közepébe csöppentem. Nem egyszerű.

kicsibuta 2010.07.29. 12:29:07

@sTormy: Múltkor egy hasonló gyíkarc ült mögöttem. A negyedik önfényező mondatánál már szerettem volna ráülni a szájára, de a barátaim lefogtak. Valami kiscsaj agyhelyét fűzte. Amikor leszálltunk, megnéztem, ki ez a dumagép: 160 cm, kb. 40 kiló (vasággyal), szódásüveg-szemüveg stb. A fűzött kiscsaj seggrészeg volt, és a szerencsétlen hím valószínűleg a busz rázkódása miatti fejmozgását értelmezte lelkes, egyetértő bólogatásként.

kicsibuta 2010.07.29. 12:34:48

@Ernoke: Jaja, 979-essel is szoktam néha. Tényleg nem gáz. Amióta a nyóckerben dolgozom, és a metróig való eljutáshoz választhatok (emberhúgy-kerülgetési céllal) kétméterenkénti és méterenkénti távolugrásokat igénylő utcák között , voltaképpen már a combinót sem találom annyira vészesnek. :) Edzett vagyok: 10 évig dolgoztam a Nyugatinál...

thomasmakmusz 2010.07.29. 12:38:24

@El Topo (Sgt. Elias): Én sem járok éppen, de jó páron volt szerencsém résztvenni már. Legutóbbi megfigyeltem egy sztárügyvéd kb. 50 éves agyonszolizott+botoxozott+zsírleszívatott felesége volt, nincs az a 907-esen megforduló csöves, aki vetélkedhet vele az emberiség fajának legalja címért. Szerintem.

k.g. (törölt) 2010.07.29. 12:48:45

éjszakai buszok a legjobbak :D bár én inkább a 914-950 törzsközönségét ismerem, de azok is fasza arcok :D

Sand Lover 2010.07.29. 12:49:59

Hajnali x órakor leszállni a 182É-ről a Kálvinon, laza csuklómozdulattal integetni a továbbutazó haveroknak. Nekem már csak 10 méter a házig, nekik Kőbánya…

OK. Ez régen volt, akkor még élmény volt az éjszakai buszozás. Szombat este lekéstem a metrót, kénytelen voltam 914-est várni. Megdöbbentő alakok jöttek elő a Retrodiszkóból (hajdani Bank), örülök, hogy nem mostanában vagyok tini.

FeroxX 2010.07.29. 13:02:01

oh.. lehetne ezt a felsorolást még fokozni. hol vannak a balhézók ? a részegek ? a hangoskodók ? a busz eltérítők ? a lehúzós cigok ? :D csak hogy párat említsek.

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2010.07.29. 13:07:40

volt már a modoros nempesti hozzászóló? mer' akkor bejelentkeznék mára a posztra:) Kezdeném azzal, hogy ez milyen érdektelen poszt már, hát az ország lakosságának nagy része nem Budapesten él, nem érinti az akárhányas éjszakai járat:)

neccharisnyás útonálló (törölt) 2010.07.29. 13:25:40

@Morgan LeFay: A Bank-népség az vicces. Kis színfoltok, amiket nézve elüti az ember az időt, míg az a szájbatett nyomoronc sárga hernyó képes lesz begurulni a megállóba, hogy hazafuvarozza a fáradt, kezdődő másnapos hisztis fejemet.

Legdurvább messze, amerre voltam éjtszaka az metróval le KöKiig, ott rá valami villamosra, azzal még majd egy óra. Ja, mindez hajnalban kellemesen keverve a jófajta italokat. Mikor leszálltam, úgy éreztem magam, mint valami istenháta megetti posztapok. világban. De volt Spar, panelházak, meg autók. Szal még nem dobták le az atombombát.

manson karcsi · goo.gl/FVvVX 2010.07.29. 13:38:01

@MagyarZizzi: kb ennyi az egész tömören, amit írnék hozzá, az csak színezet lenne és sallang.

Ernoke 2010.07.29. 13:41:40

@neccharisnyás útonálló: nekem a leghosszabb utam éjszakai buszokkal rákos-nemtudomhonnan kelenföldig tartott. 2,5 órát, 4 átszállással, úgy, h fogalmam sem volt, milyen buszok járnak a környéken kb. az utolsó fél óráig.

amúgy a bank (bár mostmár valahogy máshogy hívják) annyira legendásan fos szórakozóhely, h azok a külföldiek is tudják, milyen, akik aznap érkeztek a városba. egyszer poénból megpróbáltam odaküldeni ilyen frissen érkezett arcokat, akik kérdezték, h milyen helyre érdemes menni. sajnos nem jött be, kiröhögtek, mert már ők is tudták.:D

neccharisnyás útonálló (törölt) 2010.07.29. 13:45:03

@Ernoke:
Fedezzük fel a fővárost éjszakaaaa!! :DDD
Én arról a helyről legutóbb azt hallani, hogy mókáskedvűek az ajtónálló gorillák.
Morrisons a Körúton megvan-e? Na onnan is vannak mókás sztorik.

Csehszlovák Kém · http://www.dotoho.blog.hu 2010.07.29. 13:53:39

Ennyi sok kispályást itt, hihetetlen. Mi az a 923-as? Mondd még valakinek valamit a 14-es ás az 50-es? Hogy nagyon nem volt mindegy, melyik áll be a kanyarodósávba Buda felől érkezve? Hogy még berregett a motor, de már megindult a har a megállóban az utazóközönség soraiban? Hogy aszfalttörések alapján és a szemben lévő aluljáró oszlopai szerint próbálta mindenki eltalálni, hogy a busz ajtaja épp előtte nyíljon ki?

Persze az sem volt baj, ha az orrod előtt ment el a busz. Akkor még nem volt Westend, nem voltak háromtesók, de még a második magyar meki sem nyitott meg, de volt West End udvar, amely nagyjábl a mai WestEnd bejárata előtt lehetett. L-alakban, egymás mellett vártak az éhezőkre a korszak csúcs büféi. Az üveges kirakatban minden termék fóliában becsomagolva várt minket: íme a kínálat! Némelyik színe alapján már több napja is állhatott ott, érdemes volt mindig melegszenyát rendelni. A korszak és a hely egyértelm slágere a ketchupos dupla olaszos melegszendvics volt. Egy orbitális nagy kiflit kell elképzelni félbevágva, amely kockára vágott parizerrel és vöröshagymával volt keményen megszórva. A termék kiadása előtt az egészet jól leöntötték még kecsöppel ha kérted, ha nem.

Természetesen lehetetlen volt az egészet megenni. Általában a harmada a kukában végezte, de a környéken várakozó homlessek és a guberálók befejezték. Evés alatt meg tudtuk nézni a legújabb műsoros kazetta felhozatalt az Elektromos Krokodil boltban, itt tuti be tudtad szerezni a legújabb Guns’n’Roses műsoros kazettát is!

Kaja után aztán vissza lehetett menni a megállóba, ahol a helyi kis közösség társadalmi élete kezdett javában kibontakozni. Hihetetlen, de akkor komoly konfliktnak számított a depesesek és a metálosok találkozása. Rendszeres összeszólalkozások voltak a Fradi és Úttest törésvonalon is. Rendszeresek voltak az igazoltatások is. Emlékszem, engem egyszer a rendőrpárs fel akart tenni a közeli Nyugati pu. Szerintük engem pont hazavivő vonatára, amikor leesett, hogy a rend derék őrei a születési helyemet nézték lakcímnek.

Modor Tibi · http://modoros.blog.hu 2010.07.29. 13:57:33

@vészmadár (pica pica): jaja, bárcsak az egész ország minket olvasna :)

modoros.blog.hu/2009/08/05/felhivas_felmeres_eredmenyhirdetes

@Csehszlovák Kém: kabbe és vifajcsi mi kokot :)) éjszaka is árulták a pornóújságokat az aluljáró pályaudvar felőli részén, még a vesztend előtti időkben?

Ernoke 2010.07.29. 14:00:58

@neccharisnyás útonálló: 3x voltam eddig ott, mert a barátnőim perverzek és vmiért szeretik, és akkor persze nekem is mennem kell, mert "olyan ritkán látunk, nehogymár ne gyere".

legutóbb olyan módon szórakoztam ott, h szorosan a falhoz tapadva álltam fél liter pálinkával a kezemben, és azt számoltam, mennyi idő múlva fogok ahhoz eleget inni, h ne akarjak minden embert a teremben kinyírni. rémálmaimban ne jöjjön elő többet, csúnya, értelmetlen, pofátlan pasik és idegesítő picsák gyűjtőhelye, legalja szar zenékkel.

neccharisnyás útonálló (törölt) 2010.07.29. 14:05:13

@Ernoke:
Ez most melyik helyhez is írtad? É
És hogy bírtál bevinni fél lityó páleszt?

Mennyi kínzó kérdés.... :/

@Csehszlovák Kém:
Meséljen méég, Mester! Iszom a szavait.

Ernoke 2010.07.29. 14:19:02

@neccharisnyás útonálló: fosizonz.
nem vittem be annyit, de próbáltam belőle minél többet. sok értelme nem volt, ugyanúgy szenvedtem. amúgy nem vagyok ilyen szolid életű szórakozóhely-utáló, de az ilyen típusú helyektől ráz a hideg.

neccharisnyás útonálló (törölt) 2010.07.29. 14:25:42

@Ernoke:
Ó, igen. Ott bennem is előjött néha a szociopata tömeggyilkos. Azon a pár alkalmon, amikor ott voltam. Tipikusan a nyilvános kerítőhelyek kategória. Volt, hogy ingyér beengedtek minket lányokat, mert hapsikkal volt teli a hely, nőnemű meg egy szál se. Manapság meg állítólag vidámkoktélokat vetnek be a biztosabb hatás érdekében.

neccharisnyás útonálló (törölt) 2010.07.29. 14:27:43

Engine, engine, dögölj meg!
La-la-la-la, la-la-la.

kicsibuta 2010.07.29. 14:42:58

@neccharisnyás útonálló: Én csak egyszer voltam ott, de az mindjárt triplán számított: először, utoljára és soha többé. (Igen, ez most kurvamodoros volt.) Két perc után már nagyon kívánkoztam ki- és fölfelé, de még vagy tíz percet ki kellett bírnom. Utána megkérdeztem azt, akivel ott voltam (húszas évei vége felé járó, nagyon balfék bölcsészcsaj), hogy jut eszébe ilyen helyre jönni, erre azt mondta: 200 a sör. Basszus, legközelebb fizetem a söre 200-on felüli részét, de ezerszer inkább egy kültelki késdobáló, mint a Morr...

neccharisnyás útonálló (törölt) 2010.07.29. 14:49:49

@kicsibuta:
200 a sör, 1000-1500 a beugró. Aha.
Hát ha már beugrós helyre akarok menni, tudok ezerszer jobbat, ahol élő zene van, drogos köcs@gök nulla, nem kötnek beléd, és ha olyanod van, békén hagynak egész éjszaka.
Boltban is 200 amúgy a sör.
Emlékeim szerint, mikor mentünk, mindig odafelé tankoltunk fel valahol, mert csórók voltunk/vagyunk.

Szocio Pata (kikvogymukblog) 2010.07.29. 14:52:20

"hova tűnt szépségük, illatuk, gondos ápoltságuk? Mintha sose lett volna." Ez szép, tisztára költői, Krúdy-s. Tibi új és új vénáit tárja elénk!

2010.07.29. 15:05:41

gyenge nő létemre soha semmi bajom nem volt az éjszakain. néha kicsit ittasan, bealudva a táskámat lóbálva SEM történt semmi bajom sosem.:D

viszont már ismerkedtem meg fiúval ott hazafelé buliból hullafáradtan.:) nem lett semmi, de aranyos volt.:)

volt, hogy mindenki énekelt a 6É-n az tök jó volt.:))

2010.07.29. 15:12:35

Csehszlovák Kém

A kosztolányin is volt "parasztelosztó"-nak nevezett kis piros büfé, ahol lehetett eszegetni, amíg megjött az első sárgabusz (miután ki éjszakaiztuk magunkat).:D

Ernoke 2010.07.29. 15:13:56

@neccharisnyás útonálló: csak sört meg pálinkát iszom, színes szarokat soha, de sztem velem nem tudnának annyi vidámkoktélt itatni, h az ott lévő barmok közül bármelyiket megkívánjam.:D

neccharisnyás útonálló (törölt) 2010.07.29. 15:24:07

@Ernoke:
Nem érted a vidámkoktél lényegét. Nem a mennyiségre gyúrnak. Egyet megiszol, másnap a város túlsó felén ébredsz, mázlid van, ugyanolyan állapotban -értsd nem terhesen vagy hullahőmérsékleten - mint amikor a szádhoz emelted a poharat. Mázlid van csak a pénzed nyúlták le.
Mókabogyóval megbolondított lötyi. Értem?

Ernoke 2010.07.29. 15:41:13

@neccharisnyás útonálló: az alkohol bogyó (vagy ghb, vagy akármi) nélkül is épp eléggé ilyen, nekem sokszor esett ki több óra az életemből szimplán azért, mert nem figyeltem eléggé, mennyit iszom. gagyi és kurva veszélyes drog, isten éltesse, aki mostanában ezt választja, mikor annyi minden más van... sajnos azonban gyakran csak ez elérhető. na jó, ez teljesen témaidegen hozzászólás amúgy.:D

Csehszlovák Kém · http://www.dotoho.blog.hu 2010.07.29. 15:45:55

@Modor Tibi: Pornóirodalom?
Szigorúan csak otthonról! Illatos kert vagy Kámaszútra, természetesen csak gondos nyomozás után használandó, mert a szülők hosszan fektetve elrejtették a Brehm-összes mögé. Sikeres találat esetén a helyszín pontos megjegyzése és Harun-al-Rasid legújabb történetének áttanulmányozása után a könyv precíz visszahelyezése.

Az osztályból a legjobb haver kamionos apjának NSZK-ból áthordott Öreg Katonák Magazinja és az egy darab hanggal alámondott Női börtön nevű meghatározhatatlan kategóriájú fim megtekintése. A light szexfilm és horror egyvelegét alkotó opusztól sokkal fogyaszthatóbbak voltak a prozíbün és a szátájnc 23 után kezdődő műsorai, legyen az A Tutti Frutti Magazin Udoval és borzas szemöldökű Kiszel Tündével, vagy a Jelentés a Bőrnadrágból klasszikus sorozat legjobb darabja a Három Svéd Lány Tirolban: csúcsjelenet: a hütte második emeletén a 69-es számú szoba ajtószáma egy erősebb becsukás után 66-osra változik és a vén bőrnadrágos kujonok a szép szőke lányokhoz nyitnak be.

Pornoirodalom árulása először nekem a Déli pu-nál van meg, de hát ezek a ribanc burzsuj budai ficsúrok ugye mindig hamarabb jutottak hozzá a szakirodalomhoz, mint odaát a pesti prolik. Persze egy-két év csúszással robbant a szakma és minden újságosnál hozz lehetett jutni a legjobb áruhoz. Ajánlott volt alibiből és praktikus okoból megvenni a Sport plusz Foci legújabb számát is. Az újság belsejében gond nélkül el lehetett szállítani a nyugatos Playboyt, a ká-európai és klasszikus művészetet preferáló Erotikát, a szigorúan hírdetésekre és a kor legbrutálisabb szexképeit feldolgozó – pl: spricc az arcra először itt! – színes Öreg Katonák Magazinját és a fekete-fehér Tutti Frutti Magazint. Ez utóbbi nagy karriert futott be, később színessé és több száz oldalas magazinná alakult.

Tibikém, akkor a szex az utcán nem az újságokat jelentette, hanem a kőkemény realityt. Nem volt még internet, nem volt még youporn.com se xhamster.com, se csilli-villi szexmagazinok tömege, hanem szigorú megtapasztalás, amely néha kemény volt és rideg, de mindenképp valóságos. Akkor a Rákóczi tér nem arról volt hires, h metrómegálló épül rajta, hanem egy külön kis világ volt a maga kurváival és kuncsaftjaival a város szívében. A Körút néhány kukkoldája akkor maga volt a mennyország, akkor az volt a vizuális élmény. Kis pénzbe fájt, de egy 100 forintos akkor sem ért már sokkal többet mint most.

A homoszexuális szubkulturával is a 14-es éjszakai buszmegállóban találkoztunk a Nyugatinál. Haverokkal álltunk a megállóban, ahol hirtelen lefékezett egy kiszolgált merci. Na, de az akkor kocsi volt! Odajött hozzánk egy tag, cigit kért. Adtunk. Érdeklődött mere megyünk, hazavihet-e a cigiért cserébe. Majd megkérdezte, hallottunk-e már a szivárványokról. Miiivaaan? Akkor az ember még illedelmesen köszönte meg a felkínált lehetőséget, annál az érvnél, hogy miért baj az, ha menet közben megsimogatom a combod, hiszen az apukád s férfi és ő is meg szokott simogatni. Ez persze még az a korszak volt serdülő srácként, amikor a pinát is csak egy fordtott fekete háromszögként képzeltük el és az iskolai konfliktusokat diplomatatáskás vereskedésekkel oldottuk fel.

Sand Lover 2010.07.29. 15:52:12

@Ernoke: „isten éltesse, aki mostanában ezt választja, mikor annyi minden más van...”
Egyetértek, de úgy tudom, ez nem választás kérdése. Kis hülye fruska kap egy italt ingyé’, örül neki, megissza. A GHB-nak se íze, se bűze, sosem tudja meg, mi volt az italában. Legfeljebb amikor másnap arra ébred, hogy nincs meg az egyik veséje.

Angeleye 2010.07.29. 15:53:05

@Traktorka:
A kis piros büfé még magvan, de az már a Bukarest utca. Sárgabusz végállomás már sajnos kint van az Etelén, pedig milyen jó volt, hogy a Tengernagy sörözőből lehetett látni, mikor indul a diósdi járat :)

aggtelek 2010.07.29. 15:55:37

Az jó, hogy írt a buliba menők/jövőkről, meg a munkába/ból jövőkről. De nem írt minden éjszakai járat törzsközönségéről, akik az utasok 60%-át teszik ki a csövesekről, a "csak" részegekről, a maguk alá/köré piszkítókról.

kicsibuta 2010.07.29. 16:04:20

@neccharisnyás útonálló: Nem volt beugró, "női nap" volt vagy mi. De ha ingyen adnák a sört, akkor se, soha, "öregvagyokémmáehhöz".

Silent Bob 2010.07.29. 16:06:46

@Ocel0t: Persze, engem is 4500-ért vittek most haza Normafáról Óbudára (momdjuk az kicsit lehúzás volt) de átlagban beleférek a 2 rongyba, nem járok már minden hétvégén szórakozni, ezt belekalkulálom, ennyi.

2010.07.29. 16:25:12

@vészmadár (pica pica): nem baj, ha majd legközelebb véletlenül arra jársz, legalább tudod, hogy mire számíthatsz.

Ernoke 2010.07.29. 16:32:09

@Morgan LeFay: az alkoholra gondoltam, mint keménydrogra. ghb nélkül is simán van ugyanilyen hatása.

Schakaal 2010.07.29. 16:53:29

@Csehszlovák Kém:
Akutyafáját!:) Tisztára retro feelingem lett:) Éhes Bakter, és társai...:) Ó, de jó lenne mostanság egy ilyen hely, bár az is vonzotta a homelesseket, és egyebeket::) De akkor még ha jól emlékszem a 14-es még rendes villamos volt, pl. volt rá példa hogy télen hajnalban majdnem elvágódtam a jégen ami a villamos padlóján volt:) Nomeg a Riff-Röff, Fekete Lyuk, Viking klub...:)))

indapass90210 2010.07.29. 17:28:17

@sTormy: "az Élet Nagy Dolgainak megtárgyalására használják, többé-kevésbé, de azért sosem teljesen józan állapotban."

Hát persze, hogy nem józanul. Hiszen akkor senki sem igazán őszinte.

@Traktorka: "viszont már ismerkedtem meg fiúval ott hazafelé buliból hullafáradtan.:) nem lett semmi, de aranyos volt.:)"

Nem lett semmi, vagy nem emléxel?

scsaba1 2010.07.29. 17:37:37

@vészmadár (pica pica):

De éjszaka csak vonatoztál vagy sárgabuszoztál már, nem? A fílingje nagyjából ugyanaz vidéken péntek/szombat éjszaka.
Ott is keveredik egymással a bulizós, a melós, az outsider értelmiségi, az alkesz, a pszichopata... Csak talán még nyomottabb az atmoszférája az egésznek, mert a személyvonat vagy a helyközi busz is a nagy büdös semmiben megy akár 10-20 percig is, kaller vagy biztonsági őr sincs, csak mi vagyunk, akik utazunk...

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2010.07.29. 17:59:34

@scsaba1: sárgabusz? nah ezt még sosem hallottam, az mi?:)

amúgy postavonatoztam, persze, sőt Pécsett is van éjszakai járat, bár sztem elég felesleges, mert a legtávolabbról is 1 óra gyalog, legfeljebb. Távolsági busz viszont nincs éjszaka, aki 10-ig nem ér haza, az már csak reggel.

és mint írtam, csak azért adom az értetlen vidékit, hogy legyen ilyen is a csoportban ma:)

scsaba1 2010.07.29. 18:29:53

@vészmadár (pica pica):

De helyközi járatok vannak még 11 után is bőven. Csak ott minden kicsit fénytelenebb és keserűbb, mint a 923-as járaton a Komjádi és a Margit híd között.

(Rohadt sokat utaztam éjszaka utolsó vonatokkal, utolsó buszokkal, de a postavonat is megvolt Nyíregyre sokszor. Akkor még a Nyugatiból ment. Engem teljesen megfogott a poszt, bár valóban rövid)

kzolika 2010.07.29. 19:11:59

Azért nem tudom, ez az éjszakais romantika furcsa. Egyszer valahol a XX. végén szálltam fel egy éjszakaira, olyan útitársak voltak (értsd echte erzsébeti cigányok), hogy menekültem a sofőrfülkéhez, pedig általában középen a csuklónál szoktam egyensúlyozni, hogy hozzá ne érjek valamihez.
A 923 jó! Milyen isteni érzés, ha elkapod és tudod, hogy a világvégi XVII-ből bejutsz a Városba.
Amúgy buszra se kell szállni, elég a Blahán, a Moszkván álldogállni egy órácskát, ott is van mindenféle állatfajta.

kzolika 2010.07.29. 19:13:11

@El Topo (Sgt. Elias): Igyál és hívj sofőrszolgálatot. Nekik is élni kell valamiből.

gauche caviar 2010.07.29. 19:21:04

@Mitya Ivanov: @Gery.Greyhound:
(és a gáborcigányok speciel magyarok /erdélyben élnek, és magyarnak vallják magukat, magyarul beszélnek. Na, nekik aztán milyen feeling lehet a hazátlanság életérzése? erdélyben magyar nyelvű cigány vagy. Na ki szeret téged?)

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2010.07.29. 19:32:40

@gauche caviar: én komlón tanítok, egy szakiskolában, mindig enyhe arghaikus félmosollyal olvasom a hetes buszon felbukkanó 3-5db cigányról szóló rémületes történeteket:)

no mail, no problem 2010.07.29. 20:53:13

@vészmadár (pica pica):

azért bárhova az túlzás, mert az uránváros-szabolcsfalut szerintem nem lehet lenyomni egy óra alatt, pláne nem részegen. vicces volt megtapasztalni, hogy a helyben maradottaknak mennyi más fogalmaik vannak a "messziről". már budapesti egyetemista koromban hazamentem gyalog az olimpiából a záróra után a belvárosba, akkor másnap hüledeztek a tükék, és azt latolgatták, hogy viccelek, vagy vetítek. magyarázhattam, hogy mentem ennél budapesten nagyobbat is, ráadásul télen, de hitték is, meg nem is.

A Tyne folyó déli partja 2010.07.29. 21:24:38

@vészmadár (pica pica): pont ez jutott nekem is eszembe.
de gondolom, egyesek még mindig ott tartanak, h. net csak pesten van. (ez volt a szokás kb. 10-15 éve, mikor még szoktam csetelni.csakis pesti lehetek, mert máshol nincs net.)

Bárzongorista · http://www.pecsibalazs.hu 2010.07.29. 23:19:01

@Schakaal:

"Nomeg a Riff-Röff, Fekete Lyuk, Viking klub...:))) "

Istenem a fekete lyuk!

Ti is attól féltetek első alkalommal, hogy valaki hátulról megszúr egy AIDS-es tűvel? Mert akkoriban ez volt a városi legenda. :)

dzsefi 2010.07.29. 23:38:47

@Animacs: helyközi (távolsági) busz.

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2010.07.29. 23:47:13

@no mail, no problem: jójó, de uránból miért mennél szabolcsfaluba? azon a távon az éjszakai járat amúgy sem igen segít:)

én arra gondoltam, az ismertebb bulihelyekről (PEK, Rák, Toxic, Jobb mint otthon, régebben meg ugye Gyár, Boccacccio) mondjuk valahobóv a peremre:)

animaccsal együtt könyöregve kérem, mi a faxom az a sárgabusz?:) megöl a kíváncsiság most már:)

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2010.07.29. 23:48:09

@dzsefi: tudom, hogy megbánom a kérdést, de mitől sárga?

Modor Tibi · http://modoros.blog.hu 2010.07.29. 23:59:25

@vészmadár (pica pica): azért sárgabusz (vagy parasztvillamos), mert a legtöbb Volánbusz eredetileg sárga színűre volt mázolva, és ma is sok helyen követik ezt a hagyományt.

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2010.07.30. 00:02:42

@Modor Tibi: basszus, én meg azon agyaltam, mi a bánatra lehet a szleng ez a sárga... ahogy ugye feketének nevezik sok helyen a jellemzően cigányjáratokat... valami egészen elvont hülye dolgot képzeltem ebbe a sárgába...

hát, itt nem sárgák a volán buszok, a legtöbb fehér vagy kék.

Modor Timi 2010.07.30. 00:57:15

@vészmadár (pica pica):
Helyesbítenék, ugyanis leginkább Pest-megyében sárgák a volánbuszok.
Sokan azt sem tudják a budapestiek közül, hogy a közigazgatási határokon belül ezeken a buszokon (a Volánbusz kijelölt elővárosi járatain) használhatják a Budapest-bérletüket is: www.volanbusz.hu/hu/belfoldiutazas/bksz
Szóval lehet, hogy parasztvillamossal járunk, de legalább nem állunk hosszú percekig (Mert ez a külvárosra nagyon is jellemző.) egy kékbuszra várva úgy, hogy azt sem tudjuk hová szól a bérletünk.

kzolika 2010.07.30. 01:03:13

Járjál autóval, buliból haza pedig Sofőrsegéllyel. Hányszor mondjam még???

funkenstein 2010.07.30. 08:42:13

A 923-as busz az nálam az okádék kategória, bár csak akkor használom, ha Erzsébetre megyek, az meg egy rohadt cigánytanya (még ha túlzok is). Adrenalin befigyelt párszor, s kénytelen voltam megismerni Nótár Mary munkásságát is. Én 973-assal járok haza, azt már megszoktam, no para, mégis tavaly "megvert" 3 újpalotai turbómagyar, mert az egyiket véletlenül meglöktem a gitárommal.
De a legjobb sztori is az utóbbi járathoz kapcsolódik: szombat hajnalban faterral mentem volna dolgozni, de a pénteki buli elég durva lett. Astoriánál elaludtam és a Keletinél ébredtem - az ellenkező irányba haladva. Pont akkor hív az öreg, hogy hol a picsába' vagyok, indulni kéne. Oszt még mindig részegen benyögöm, hogy: "aaz Abszolút téren", fater kiakad, ordítozik én meg feleszmélek, leszállok és indulok vissza, amikor rájövök, hogy Baross teret akartam mondani, csak túl sok Absolut vodkát ittam. :D

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2010.07.30. 10:39:05

A postavonat az nagy királyság. Én rikítózöld samsonite keményhéjú bőrönddel utaztam rajta. Ezt ellensúlyozandó egy kínai piacos, kapucnis, zipzáras, egérszürke polár 'kardigánom' volt, ehhez még kopott farmer és barna sportcipő... kapucni fel, a bőröndöt nem tudja levenni, mert át kell mászni rajtam, belém nem köt, mert nem tudja mit viselek a szürke cucc alatt... és alvás hazáig.
Meg az utolsó 21 valahanyas vonat, amelyik csak Debrecenig megy... viszont a mozdony nyíregyre... fel kell könyörögni magad és a malomnál letesz éjfél előtt...

manson karcsi · goo.gl/FVvVX 2010.07.30. 10:56:56

@Modor Tibi: úgy úgy. nagy, sárga, és az megy vidékre. vidéken meg még mindig olyan van.
mint a viccben is: olyan messze laksz a várostól, hogy a sárga busz kétszer tankol, mire eljut veled hazáig. :)

neccharisnyás útonálló (törölt) 2010.07.30. 12:07:29

@Bachterman:
Sárga busz a legjobb. Emlékszem szalagavató utáni hajnalon a sofőr fejére, ahogy a 4 órási busz csurig telt csiniruhás, részeg-másnapos, nyafogó hisztis fiatalokkal, akik legkorábban 20 kilométerrel arrébb szállnak le, de jórészét cipelhette a végállomásig. Gondolom, ment a fejében a miatyánk rendesen, hogy egyik szarházi se hányjon a csuklóba. :DDD

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2010.07.30. 12:24:21

@Bachterman: tévedsz, az biztos, hogy baranyában, tolnában, zalában és GYMS-megyében nem sárgák a távolsági buszok... bár lehet, csak véletlenül pont itt nem:)

manson karcsi · goo.gl/FVvVX 2010.07.30. 12:36:40

@vészmadár (pica pica): tévedhetetlen bachter sosem téved. ;)
debrecenben is sárgák voltak a nagy büdösek, most már kék-fehérek lettek, és gázosak.

sdani 2010.07.30. 14:10:36

Felénk volt is ilyen mondás: "Kívül sárga, belül sötét, mint a csévi busz."

Akinek túl késői a 923-as életérzés, ne aggódjon: hajnaltól éjjfélig jár a 24-es villamos a "Keleti - Golgota tér - Orczy tér - Nagyvárad tér - Vágóhíd" útvonalon. (mondjuk amióta üzemel a nemzeti színház, a MüPa meg az aréna pláza kicsit higult a közönség)

Baszó csöveseknél sokkolóbbat máshol még nem láttam.

Ottlaki Kababám 2010.07.30. 16:13:00

Én a 973-ast szeretem, annak is van vagy hatvan megállója. Belvárosból Dél-Budára elég komoly, Móriczig van sok ittas fiatal, onnan XI. kerületi trógerek meg hajlák, utána a vidéki parasztok, mint én, akik mennek a falukba. Mondjuk Nagytétényig még én sem merészkedtem el vele, egy faluval visszább leszállok, de Budafok-Belvárosig is ki lehet fogni Corvintetőről érkező kalapos nekem-nevem-van-Budafokon briketteket...

(A három pont modoros? Kérdezzük meg dr. K.F. tudóst.)

no mail, no problem 2010.07.30. 18:05:17

@vészmadár (pica pica):

gyöngyösön meg halvány libafoszöldek a sárgabuszok. odabasz nagyon.

amikor még nem léteztek ezek a decens helyek, akkor az olimpia volt egyik sokáig (talán hajnali kettőig) nyitvatartó hely a városban, és volt olyan a társaságban, aki pont szabolcsfalu szélén lakott. igaz, akkoriban szerintem éjszakai járat sem volt.

A Tyne folyó déli partja 2010.07.30. 21:27:57

@dzsefi: hát, éjjel felénk szerintem nem ment. azonkívül, szerintem pont nem voltak sárgák. inkább kékek. a helyijáratok egy ideig igen, most meg asszem pirosak. na, ahhoz képest, h. most voltam két hetet otthon, fogalmam nincs.

A Tyne folyó déli partja 2010.07.30. 21:33:21

@vészmadár (pica pica): Veszprém megyében kékek voltak a távolsági buszok. a helyijárat volt sárga.

Mc_Fly 2010.07.30. 22:30:23

@sdani: Csak megerősíteni tudom, az bizony igazi fegyencjárat. Hangszerrel jártam párszor arra, de mindig volt nálam valami meggyőző eszköz is, a kettőt együtt meg már nehéz cipelni, ezért útvonalat váltottam.

Éjszakain sosem féltem annyira, mint bármelyik nappalin. Bár néha azért meglepődök: nemrég pl. egy zsebtolvaj cigó menekült fel a buszra a rendőrök elől, meg olyat is láttam, hogy egy hullarészeg pánktól nem akart elindulni a sofőr, mert a kerekek közé esett, amíg állt a busz. Öt perc várakozás és kiráncigálási próbálkozás után szívesen megszavaztattam volna az utasokat, hogy ugye szerintük is ideje-e továbbindulni.. de agressziót eddig csakis nappali járművön tapasztaltam, pedig rendszeresen tolom neki éjjel is a VIII. kerületi dzsungelen át. Ettől függetlenül nem lenne hülyeség rendesen kiképezni és megfizetni olyan biztonságiakat, akik tudnak nyelvet, a normális utasokkal normálisan viselkednek, a renitenseket viszont könyörtelenül lebasszák származásra való tekintet nélkül.

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2010.08.02. 01:18:47

@Professor Pizka: éjszakai buszon, a korábban felszedett csajjal buszozni, valami nagyon külvárosi koli felé. Aztán kiderül, hogy ott a gyűlölt szobatárs. És már alszik elzavarni sem lehet, mert botrányt csinál. Nagynehezen besunnyogtál a lánykoliba. Kilopakodsz. Elindulsz arra, amerre a Kálvin teret sejted. Jön valami éjszakai. Befutod. Astoria. Nem baj, ott jobb a gyros, mint a Kálvinon. Közben? Érdektelen. Hajlékonyak, bulizók, ellenőrök, mindegy. Egy két párocska érdekes, akik azt csinálják, amit te egy órája. Nanembaj, majdmáskor.
süti beállítások módosítása