Az expasim

2010/06/15. - írta: Modor Tibi

-Na nézzenek oda - mit eszünk ma, Bazsi?

-Karbonárát, én csináltam.

-Komolyan? De ügyi vagy. Carbonara... e una Coca-Cola... A volt barátom is állandóan a konyhában sertepertélt - mondjuk ő szakács végzettségű is volt. Ennél azért egy fokkal bonyolultabb dolgokat főzött esténként: mustáros steaket vajon párolt spárgával, sertésmedaillont brandymártásban, ilyesmiket. De mindig csak úgy gyorsan, spontán.

-Nem aprózta el! Mondjuk én is szakácskodtam egy ideig, de hamar abbahagytam.

-Oké, de a Patrick tényleg nagyon ügyes volt. Még a tésztát is ő maga csinálta - soha nem vettünk a boltban semmiféle pennét vagy spagettit. Fogta a lisztet, tojást, ott helyben összegyúrta, aztán szépen kiszaggatta meg kiszárította. Semmi durum-vacak. Senki nem tudott olyan jó tésztát csinálni, mint ő. Látom, te ilyen bolti tejszínnel dolgoztál. Kvázi ételgyár. A Patrick a tejterméket meg közvetlenül a piacról, őstermelőtől szerezte. Ismerték jól, mindig félrerakták neki a legjobb árut.

-Az nem piskóta, Reni.

-(nyelvcsettintgetés) Margarinon pirítottad a sonkát?

-Étolajon.

-A Patrick nem félt zsírral dolgozni. Semmi étolaj meg margarin: a legjobb házizsírt használta - hiszen azok viszik be a vitamint, meg az ízeket is azok közvetítik a leginkább. Szóval jó pasi volt, annyi szent. Svéd-spanyol szerelemgyerek. Két méter, ilyen vállakkal, bronzbarna bőr, világító zöld pilácsokkal, szőke csíkokkal a hajában... nálad legalább egy másfél fejjel nagyobb a Patrick. Most nem azért mondom - úgyis csak haverok vagyunk -, szóval nehogy megsértődj meg no offense, de én 180/20 centi és 25 év alatt nem is kezdek pasikkal.

-Megértem, én sem. Jól nézhettetek ki egymás mellett.

-Hát mit csináljak, én az ilyen magas férfiakra bukom, még ha csak százötven centis is vagyok, hihhi. Hihetetlen testi ereje és kitartása volt. Egész napos fizikai munka, álldogálás után - főszakács volt, mondtam már?

-Mondtad, ja.

-Szóval egész napos, megerőltető munka után hazajött, átvette a játszóruháját, és minden este lefutotta a maratont!

-Komolyan?

-Bizony.

-Nem egy félmaratonit?

-Nem, egy egészet. Minden este. Tiszta izom volt az exbarátom, ilyen szíjas alkat. Próbált egy időben gyúrni is, de nem lett belőle sohasem olyan felfújt valami. Az nem is tetszett volna.  Ami pölö rajtad van, az már nekem túl sok lenne. Az már nem természetes. Így volt jó, ahogy volt. Az ágyban is eszméletlen volt! Minden este legalább tízszer csináltuk, és hatalmas volt neki... amikor először megláttam, nagyon megijedtem. Nem is tudtam, hogy hogy fog ez belémférni, de azért megoldottuk, hihhi. És hat év alatt egyszer se fordult elő, hogy ne juttatott volna el a csúcsra! Soha!

-Az igen. Ügyes fickó lehetett.

-Bizony. Ja, amúgy kívántam már jó étvágyat?

-Köszi, még nem.

-Jó étvágyat!

-Köszi.

-Szóval tök jól megvoltunk - állandóan utaztunk, mert rengeteget keresett: séf volt, nem  amolyan sima, mezei szakács. Meg persze volt három diplomája is és beszélt három idegen nyelven perfektül, anyanyelvi szinten. Vitt mindenhova, a tenyerén hordozott, bejártunk négy kontintenst, mindent. Közös kasszán is voltunk: bevásárláskor soha nem néztük, hogy melyik az enyém vagy a tied - ő fizette. Tökéletes volt az összhang, meg nincs is rá igazán magyarul szó - a chemistry, érted.

-Az már akkor tényleg komoly kapcsolat lehetett.

-Az volt. Volt persze pár hibája is. Nagyon agresszív tudott lenni a Patrick, mondjuk nem is nagyon mertek belékötni. Már a megjelenése is olyan tiszteletet parancsoló volt, tudod. Ritkán láttam csak ütni, de akkor ott csont törött - és nem az övé. Egymaga képes volt komplett, felfegyverzett bandákat megfutamítani. Mellette sose féltem.

Lovagias volt, előzékeny, gáláns, önzetlen, figyelmes. Tudod, ezek az apró figyelmességek, apró bókok, apró meglepetések.

-És hogyhogy nem vagytok már együtt?

-Ja, hát az ital. Nem ő rúgott ki, nem. Nekem kellett megtennem. Én küldtem el őt! Túl sokat ivott, tudod.

-A maratoni előtt vagy után?

-Hülye. Szóval arra gondoltam, hogy nincs kedved valamikor leugrani velem valami wellnesshétvégére? Így szigorúan haveri alapon persze.


 

Aki pedig még bírja, fáradjon át Szoció Patához a kikvogymukra - A tudatos fogyasztóval ismerkedhetünk meg közelebbről.

370 komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Motorpenis 2010.06.15. 16:27:37

@Morgan LeFay: Túl sok az ilyen hülye kis picsa...

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2010.06.15. 16:42:12

@noirp: nekem anyukám vadászott a minél olcsóbb/repi tollakra, olyan ütemben hagytam el őket. A főnökömmel nagyon egymásra találtunk, kéthavonta veszek egy százas csomaggal a legolcsóbb golyóstollból...

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2010.06.15. 16:43:45

@Patrick Bateman: (a horvát a világ egyik legszebb tengerpartja)

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2010.06.15. 16:44:45

@Morgan LeFay: viszont maradnak jóképűek, magasak, műveltek, jó humorúak, megnyerőek... :-)

KenSentMe 2010.06.15. 17:07:03

Ahogy telik az idő, egyre ritkább, hogy egy szöveg olvasása közben fizikai fájdalmat érzek, és meg akarom verni azt, aki írta, lehetőleg ököllel..

tehát köszönet illeti a szöveg létrehozóját, hogy egy darabot visszaadott az ifjúságomból, tényleg hálás vagyok érte:).

Patrick Bateman 2010.06.15. 17:58:40

@noirp: Szociopata? Azt hol lehet elolvasni?

Patrick Bateman 2010.06.15. 18:09:39

@Patrick Bateman: Ja, megvan. Hosszú mán a lista.

Fapuma (törölt) 2010.06.15. 18:19:12

Nem rossz, bar atelni nem tudom, sose volt expasim, talan aze'. Azon nem ritka posztok koze tartozik, mikor jobbak a kommentek, mint a poszt, bocs Pan Modor.

ziza133 2010.06.15. 18:31:01

@Patrick Bateman:
"Persze, aki csak Horváthországot látta, annak nem tudom elmondani, ezt egyszerűen látni kell"

"Jujj, nézd, még most is libabőrös a karom. Ő már csak ilyen volt, tök spontán."

Anyadat!!!! :DDDDDD

lárvalányhaj 2010.06.15. 18:31:47

@Morgan LeFay:

Idősebb (negyvenes) nőismerősöm van, aki házasságban él, de mellette tart ilyen szárazbarátokat is. Dugni nem akar velük, csak szórakoztatja őket a jelenlétük, szeret velük eljárkálni ide-oda. Ehhez képest mindig akad egy vagy két szerencsétlen, akik hajlandóak az oldalkocsi szerepét játszani, abban a reményben, h egyszer meg is dughatják...

Boszi73 2010.06.15. 18:56:56

"Szóval jó pasi volt,annyi szent...világító zöld pilácsokkal,szőke csíkokkal a hajában." Déja vu...

strohmann 2010.06.15. 18:59:21

@Patrick Bateman: noti, lapi..., bocs, biztos volt már a modoroson, de friss élményem: szülcsinapcsi; régebbi klasszikus: uncsitesó

renhoek 2010.06.15. 19:00:33

Az ilyen nőknek instant tarkólövés...

Elanor_ 2010.06.15. 19:08:22

kibaszott nagy csalódások fogják érni Renit, ha azt hiszi, h bármilyen pasi haveri alapon főz neki "Kárbonárát" (ez kész), vagy a már említett hazafuvart önzetlenül megteszi neki stb.
később besatnyul és megveszi a "minden pasi disznó" c. könyvet, amit az albérletében olyan pozícióba helyez, h a szobába való belépéskor azonnal feltűnjön az embernek (na meg persze az is, h ez az egyetlen könyv a lakásban). még később csodás barátságokat köt más Renikkel, akikkel lelki közösséget érez a hasonló életpálya miatt.

bajor gizella 2010.06.15. 19:14:43

Reni ha őszinte akart volna lenni akkor aztr kellett volna mondania hogy azért nincsenek már együtt, mert míg patrik melózott a telipoci büfében, addig ő meg reszelt a legjobb haverjával, és kurvára unta a zsírszagot.
csak ilyet nem dob be valaki az első szerezzmegha tudsz randin ha van egy csöpp esze. a carbonaraéletérzés fenntartásáért kemény ellenállást kell tanusítani. különben legközelebb már csak zacskós leves lesz, utána meg na főztél asszony?

Grenoble84 2010.06.15. 19:33:01

Mielőtt félreértenénk: ez az írás nem túlzó, provokatív irodalmi mű, hanem szociográfia, a csaj pedig nem egy karikatúra-jellem, hanem a női nagyátlag, amikor feltárulkozik úgymond. Ún. budapesti "értelmiségi" picsának is simán elmegy.

Patrick Bateman 2010.06.15. 19:42:08

@bajor gizella: Nom du nom, ez súlyos félreértés. A szárazbarát-életérzés per definitionem épphogy arról szól, hogy ma este megeszem a karbonárádat, de cserébe nem kapsz puncit. Sem. Az ígéretét sem. A sarkából sem. De holnap is megeszem a karbonárádat, és vasárnap is leviszed a tölgyfa komódomat a rozsdaboglya Astráddal Zselicre, és amikor szerencsétlenül végigácsorogtad mellettem a Zagart az A38-on, aztán a kapualjban a félszeg "köszi, hogy eljöttél"-edre csak odavetem neked, hogy "ja, nem miattad jöttem, csak imádom ezt a zenét". No, erről.
Mert ha most megdugsz, akkor holnap már TE eszed az ÉN karbonárámat, és holnapután meg már a zoknidat pároztatom a szennyeskosárban turizva. A szárazbarátság a határozatlan jövőbe extrapolált szagosradírillatú tinicsajság, nagy bétahímlégypapír. A szűzkurvaságtól a tökéletes, sterilen hintőporos erotikamentessége különbözteti meg. Perspektívája nincs, maga a hibernáció, anabiózis, amíg föl nem tűnik Patrick, kezében a Delta-borítós jeggyel.

Halmoska 2010.06.15. 19:51:20

@babbato: Kémia! Magyarul sztem tökéletes elnevezés. Az van! Az én pasim is 'megismert' legalább 300 nőt - persze a feleségén kívül. Aztán - állítólag az én szagom és a bőröm, meg hogy az ő kuksija és az én micsodám az annyira összeillenek... Most válik, persze anya nem tudja a háromszázat, csak rám haragszik. Én meg közben lassan belefáradok, hogy csak az a napi 'tökéletes' öt-nyolc menet jut, de mozit már egy éve nem láttam.
Fő a türelem?
De még pénze sincs, könyörgöm, csak tökéletes az ágyban!

Fapuma (törölt) 2010.06.15. 19:54:42

@Patrick Bateman: uff, szepen mondtad. A zokni paroztatasnal bizony nincs is jobb.

Most latom a rolad elnevezett utcaban foglaltam szallast...
5 Bateman Ave., Edmundston, NB, CA, E3V 3L1
hires lettel, baratom. Nem csak Magyarorszagon, meg a Dunantulon is.

Halmoska 2010.06.15. 19:57:59

@dex.ion: Ja, azt meg el is felejtettem mondani, hogy utálja a kajaszagot, szóval nem hogy nem főz, de egyenesen kikéri magának, ha főzöl - mert attól csak hízik. Hagymát és fokhagymát meg csak akkor használj, ha meguntad az életed, mert egy hétig morog a 'szag' miatt.
Szóval, kell ez nekem? Vagy tudtok jobbat?

lárvalányhaj 2010.06.15. 20:02:55

@Halmoska:

Ki milyen virágot szakajtott, azt szagolgassa. :P

Halmoska 2010.06.15. 20:16:51

@lárvalányhaj: Igazad van. Szagolgattam, élveztem is, de most már megbüdösödött a vize... De azért még egy ilyen jó 'szakácsot' találni, aki ilyen jól 'főz' az ágyban....
Ugye, ahogy azt Rajz János Bácsi mondta: Csak a gyep... Az a szép zöld gyep.... Csak az fog nagyon hiányozni!

scsaba1 2010.06.15. 20:18:43

@zwilling:

Wow, ezt én is néztem, remek poszt-nyersanyag.

AntiChrist™ 2010.06.15. 20:29:04

@Patrick Bateman: erre, ill. 2010.06.15. 19:42:08-nál kelt kommentedre reagálva:

Ember: te őstehetség vagy!! Őszinte elismerésem!!
Hol lehet a posztjaidat olvasni? Hol van a blogod? Van már megjelent novellád, könyved? Milyen címen keressem?

Grenoble84 2010.06.15. 20:41:00

@Patrick Bateman:

hát igen. A szituáció a női jellemről árulkodik, de, tegyük hozzá, a férfitársadalom bűne, hogy ez egyáltalán megtörténhet. Egy-egy kegyelemnuniért hasoncsúszó álságos "nőbarát" balfasz többet árt a férfitársadalom egészének mint 10 évfolyamnyi legaljaszintű cosmopolitan-wellnesscafe okosság együttvéve.

Fapuma (törölt) 2010.06.15. 20:44:07

@AntiChrist™:

"-Ja, de azért még ne kezdjetek el egymás faszát szopni." - klasszikustol csak idezojellel es pontosan...

AntiChrist™ 2010.06.15. 20:53:41

@Fapuma: Kikérem magamnak! Ez csak egy szimpla seggnyalás volt :))

Patrick Bateman 2010.06.15. 21:01:18

@AntiChrist™: Ezútom köszönöm, uraim, a textuális és anális kényeztetést, de én csak egy szerény epigon vagyok, a felütést kiváló Modor Tibink adta meg, kineknélkül a mai postunk sem volna, és lehetnék bár zengő érc vagy pengő cimbalom, e blog nélkül minden hiábavalóság, felette a nagy hiábavalóság, így e köszönet valójában őt illeti.

AntiChrist™ 2010.06.15. 21:11:03

@Patrick Bateman: Modor Tibinek is nyalom a hangját, ez magától értetődő :)
Viccen (és szopáson-nyaláson kívül): nagyon átjönnek a mini-posztjaid. Ahogyan lárvalányhaj is említette: nem túlzás az A+.
Ha egyszer mégis lesz posztod-blogod-köteted, azért csak szólj!

Levéltáros · http://leveltar.blog.hu/ 2010.06.15. 21:30:40

-Nohát, ez a te blogod, Tibi? Olyan modoros egy kicsit, nem?

-De hát ez a Modoros, Reni, ebben ez a lényeg!

-Ahá, nem olvastam, csak úgy nézem. A Patrick is blogolt amúgy, de ő bloggeren, mert azt többen nézik. Téged mennyien olvasnak?

-A rosszabb napokon is van 10-15 ezer PI, az egyik legolvasottabb vagyok Magyarországon.

-Az szép, de Patricknak legalább 100 ezer volt, mondjuk ő tényleg humoros.

bajor gizella 2010.06.15. 23:31:11

reni szemszögéből tökmindegy hogy a tag életfogytiglani hülyítése, vagy Noszály Sándor főzi-e a carbonárát. mert reni csakegyféleképpen tudja fenntartani az érdeklődést. díszkurválkodik.ő nem tud kétféleképpen kinyögni egy de aanyoos vagy, vagy egy cejizleket. képes a faszijának és a szárazbarátjának is ugynaazt a bolognese kiskutyás love feliratú mmst elküldeni valentinra. nem direkt csinálja, de mivel cerry bradshaw szárazbarátja egy kopasz homokos volt, neki nem kellett szembenéznie az esetleges potenciálokkal. mikor aztán meg rájön hogy vannak, akkor sem vált taktikát, hanem elmondja a tequila partin részegen a csajoknak hogy a patrik meg csóri mennyire odavan érte, és a mondd meg neki hogy csak barátok vagytok résznél el fog fogyni a citrom, tehát azonnal el kell jutni a zpbe, amihez patrik lesz a telefonos segítség.
valójában mindenki nyer a szituácón.a csaj ott fog csápolni vele, egész addig amíg nem jön a legenyhébben ittas, legszebbrózsaszíningárnyalatos alfahim,akit miután emez pontosan kitapasztalta a szivacs és a valóság közti roppant vékony kb 3 cm-es sáv jelentőségét majd a szárazbarát fog lekoptatni, a te figyelj nem kéne szintű szöveggel, erőfölény esetén a csaj néma rángatásával.a szárazbarát például aki miután korábban pont a lúzersége miatt került a szituűációba,azonban feljebb lép.
a csaj általában kistafírungozza. shoppingolás, stílusleckék, eh, két mojito után még a szívdöglesztő nyelves csók technikája is szóba kerül.
alapból tudni fogja hogy az első emelet legvégén van a mango a westendben, és hogy mi az aktuális trend. ezáltal esélye nyílik nőt találni. persze ha nem omlik össze azon nyomban a szárazbarátság végeztével. akkor kezdhet mindent elöről, de akkor már mango chatneyt fog készíteni kuszkuszos báránnyal, mert reni imádta az indiait. a carbonárát is hasonló körülménye között leste el. és hogy bejött de nem?

lárvalányhaj 2010.06.16. 00:10:07

"alapból tudni fogja hogy az első emelet legvégén van a mango a westendben, és hogy mi az aktuális trend. ezáltal esélye nyílik nőt találni."

Már én is hallottam ex-szárazbarátoktól olyan dumákat, hogy tulajdonképpen jól jártak a szárazbarátsággal, mert egy csomó mindent megtanultak a nőktől, amit később jól tudtak hasznosítani a csajozásnál. Én viszont ezt nem hiszem el, szerintem ezzel csak a kognitív disszonanciájukat akarják csökkenteni, főleg azért, mert azok, akiktől ezeket hallottam, most is eléggé lúzerek a csajozás terén (=vagy továbbra is kizárólag szárazbarátként nyernek alkalmazást, vagy valami nyomorult csajjal jöttek össze).

lárvalányhaj 2010.06.16. 00:16:03

@bajor gizella:

Inkább azt láttam, hogy ezután sokkal nagyobb a veszélye annak, hogy a srác beleragad a szárazbarát szerepébe, és máshogy már nem is lesz képes közel kerülni nőnemű lényhez.

clfo 2010.06.16. 00:56:17

Egy szárazbarát tuti mutat valami egyéb személyiségbeli problémákat is (önbizalomhiány, kommunikációs problémák, régi csalódások nyomai stb.)

Ha kinézek valakit magamnak akkor szőröstül-bőröstül kell, nálam elképzelhetetlen, hogy jópofiskodjak vagy keressem vele a kapcsolatot, ha nincs szex. Ja, és még nézegessem a szárazbarátkozás alatt, ahogy más "alfahímek" megfektetik a leányzót, na a nagy lófaszt...
Nem mondom, hogy az első alkalommal, de legkésőbb második alkalommal kiderül, hogy lehet-e normális kapcsolat vagy sem.

A szárazbarát szóra elsőnek ilyen tesze-tosza, író vagy költő fiúcska jutott eszembe, akinek a megnyilvánulásaiba kb. annyi férfiasság van, mint bennem nőiesség ;>

lárvalányhaj 2010.06.16. 00:59:35

@clfo:

Az általam ismert szárazbarátékony hímeknél az a fő gond szerintem, hogy beletörődtek abba, hogy úgyse tartja őket senki vonzónak, és már azt nagy kegynek élik meg, hogy a nő nem zavarja el őket, hanem nagy kegyesen megeszi a carbonarájukat.

clfo 2010.06.16. 01:02:36

Egyébként egy szakítás utáni állandó keresgélése a másik félnek, találkozások, közös programok is felérnek egy aranyos srác vagy szárazbarát szituval, ha ki van zárva a "nosztalgia" szex vmelyik fél részéről.

Hasonló sztori, de azért vannak különbségek. Nem is tudom, hogy kellene az ilyet hívni, ex-nedvesbarát/nedvesbarátnő kapcsolat? :))

lárvalányhaj 2010.06.16. 01:11:00

@clfo:

Bizony. Az a fél, aki erőlteti ezt a dolgot, állandóan azt hangoztatja, hogy szigorúan baráti kapcsolatra gondolt, hogy a másikat mint embert értékeli elsősorban (vö. "értékellek mint embert"... :D ), de azért igyekszik olyan helyzeteket teremteni, hogy a másik fél "megpuhuljon", és ilyenkor azonnal bepróbálkozik...

Frau Wunderschön 2010.06.16. 01:19:32

magamra ismetem az a baj.... Kb két évig hevertem ki egy exet, szakítás után még szerelmesnek levés de azt nem elismerés. az összes pasiból aki szóba jöhetett volna szárazbarátot csinálás aztán sírás hogy én senkinek sem kellés (ásésért bocsánatkérés, ilyenem levés:)Barátnőket picsogással őrületbe kergetés. Szóval mindekinek ajánlás h hibámba nem esés. Mert exről nyáladzó csaj nagyon idegersítőnek és szánalmasnak levés. Tapasztalatból mondás. Amúgy exbe szerelems jócsaj bárkiből képes száraztbarátot csinálni. Asszem nekem ez a szuperképességem. Csávó közeledik, én előveszem a lézersugarat és bumm így lett a szárazbarát!

Sand Lover 2010.06.16. 09:18:00

@Frau Wunderschön: Szórol-szóra. Csak azt fűzném hozzá, hogy bizonyos életkor – mondjuk, 30 – fölött észe kell venni, hogy a szárazbarát-tartás totál zsákutca: minek töltsek valakivel időt csak azért, hogy ne legyek egyedül, amikor kereshetek valaki olyat, akivel minden klappol?
Vagyis: ne azért legyen velem valaki mert arra vár, mikor tud végre megfektetni. Kvázi ellenértékeként annak, amit addig elköltött/elintézett/segített stb.

Sand Lover 2010.06.16. 09:20:01

@Morgan LeFay: ee szóról-szóra. Korán van még. :)

Sand Lover 2010.06.16. 09:39:45

ee szóról-szóra. Korán van még. :)

Bádoer 2010.06.16. 10:23:07

@Patrick Bateman: jól leírtad, de nekem a szárazbarát jelenség a férfi oldalról továbbra sem áll össze egységes egésszé, olyanná, amit képes is lennék felfogni és megérteni.

ezértregisztráltam 2010.06.16. 10:36:43

kárbonárát a fejére kenni. meggyújtani. aztán jöhet a maraton.

ezértregisztráltam 2010.06.16. 11:00:02

- Tisztellek, mint ember.
- Én meg tisztellek mint állat.

Patrick Bateman 2010.06.16. 11:07:38

@Bádoer: Tegnap éjjel gondolkodtam egy kicsit a dry friendship fenomenológiáját illetően, és most úgy látom, hogy ütemezési problémára vezethető vissza.
A konfliktushelyzetet az okozza, hogy a szárazbarát szerelmes. Igen, szerelmes, szánalmasan, pézsmaszagúan, lucskoslepedősen, MSN-en kamuaccounttal bejelölősen (biztos csak engem blokkol). Nála nem kialakulófélben van a kapcsolat, ahogy ennek történnie kellene a Tiffany-dramaturgia szerint, hogyugye a fiú meg a lány találkozgatnak, és lassacskán együtt fejlődik valami. Vagy pedig nem. Itt konkrétan az történik, hogy a csajban nem mozdult semmi, csak épp egyedül van, jól esik a benzinkúton vásárolt marcipánrózsa, meg a lakóparki minigarzonba költözéskor sokkal vállalhatóbb egy cipekedő XY kromoszómás izzadó férfiállat előtt nyitni a liftajtót, fél kézzel az ikeás dekorrózsaszirmos üvegtálat mellünkhöz ölelve, mint sztreccsmelegítős barinőkkel vonszolódni a folyosón. A pasi viszont már útközben belezúgott, az pedig - mint tudjuk - hatékony tudatmódosító, olyannyira, hogy akár évekig védi az imádat tárgyát attól, hogy darabonként gyömöszöljék le a torkán Patrick oltáráról a már poros önborotvakészletet.
A helyzet nehezen feloldható, hiszen a szerelmet nem gyógyítja egy meleg hangú, őszinte beszélgetés, hogy belém te soha, de azért értékellek, mint barátot. Fűszerezni szokja még némi egotrip jellegű alkalmi belerúgás a fiúba, szigorúan karaktererősítési célzattal, hogyugye vagyok olyan jó csaj, hogy azt csinálok vele, amit akarok, és ne csak nekem legyen szar.

lárvalányhaj 2010.06.16. 11:42:59

@Patrick Bateman:

Tulajdonképpen neked kellett volna megírnod a szárazbarátos posztot. Srsly.

vincere 2010.06.16. 11:47:34

@Patrick Bateman: tartsd meg azért ezt a jó szokásodat a penge mikroposztokkal

Mitya Ivanov 2010.06.16. 11:57:53

Bádoer én voltam, csak elkúrtam a belépést

Mitya Ivanov 2010.06.16. 12:00:08

@Patrick Bateman: szal nekem ott nem jö össze a dolog, hogy egy férfi miért nem klépes továbblépni egy olyan szituból, ahol naponta lelki megalázásokkal találkozik.
És a leírásod erre nem adta meg a választ.

Patrick Bateman 2010.06.16. 12:20:57

@Mitya Ivanov: Te, Mitya, voltál már szerelmes? Hagytál már ki buszt négy fokban a megállóban ácsorogva, hogy hátha a következőhöz jön cca. negyven perc múlva? Beiratkoztál-e salsára enyhén gollamos mozgáskultúrával, mert ő is? Utaztál-e két villamosvonalnyit a szerkesztőségig, mert elkaptad egy félmondatát a folyosón, hogy az egész városban nem lehet PE Sziget-különszámot szerezni? Felkeltél-e negyed ötkor, hogy írt-e, és újraküldted-e a levelet "read receipt"-tel, hogy most azért nem-e, mert nem is olvasta? Összehasonlítottad-e az érkezési dátumokat az inboxban, hogy ha korábban fél órára rá reagált, akkor mennyi az átlag, és ahhoz képest késében van-e? Harminc alatt van ilyen. Az ember nem racionális lény: az ember racionalizáló lény.

clfo 2010.06.16. 12:41:31

Ez a szárazbarát mostanában elég mainstream téma lett :>

Azon gondolkodtam, hogy ha fogalmilag vizsgáljuk a akkor ugye alapvetően a nemi kapcsolat teljes hiánya miatt kényes és furcsa a jelenség.

Tudom, hogy manapság ez már nem olyan gyakori, de mi van azokkal a kapcsolatokkal, ahol az egyik fél vmilyen eseményhez köti szűzességének elvesztését v az első szex időpontját a pasival/csajjal? Ez más, mert itt gyakorlatilag ígéretet tett a későbbi szexuális kapcsolatra a másik fél?
Mert ebben az esetben gyakorlatilag a "beteljesülés" előtt erős szárazbarátkozás történik.

Egyáltalán honnantól mondhatjuk azt, hogy vége van a szárazbarát periódusnak? Egy csók után már nem szárazbarátság?

Jó téma :>

clfo 2010.06.16. 12:47:34

Egyébként volt alkalmam közelről szemlélni, ahogy egy csaj végül összejött a palival több hónapnyi szárazbarátkozás után.

Hát... Sok "szakítás", a pasi részéről szánalmas visszakönyörgések, öngyilkossági fenyegetések, érzelmi zsarolások. Esettanulmány lehetne az is :>

Mitya Ivanov 2010.06.16. 12:58:28

@Patrick Bateman: hát hogyne, sőt, ha 3 napig nem válaszolt, akkor kitaláltam, hogy szegény annyira fáradt, hogy nem tud írni egy kurva SMS-t sem, és én meg nem írok neki, mert hátha zavarom, szóval várom hogy ő írjon, de nem ír és akkor megírom az SMS-t, de nem küldöm el csak piszkozatba elmentem, írok neki egy másik emailt, hogy hátha nem kapta meg az előzőt, és ezért nem válaszol.
Tudom milyen ez, de nálam ez sosem sokáig, legfeljebb pár napig. Mert amikor láttam, hgy remlénytelen a szituációm, akkor továbbléptem. azt nem értem a szárazbarát-elméletben, hogy miért nem lép tovább a a szerencsétlen?

Patrick Bateman 2010.06.16. 13:05:40

@clfo: Szerintem a szárazbarátság szükségképpeni attribútuma az intimitás hiánya. Et óll. Ha már előtte volt kamaty, de aztán szétbútorozás, meg cezúra, vagy volt, de valaki szüzességet fogadott, az már maszatolás és párkapcsolatdinamikai kérdés, illetve a "szex, mint eszköz" problémakörét veti föl. De semmiképp sem szárazbarátság.

Patrick Bateman 2010.06.16. 13:10:52

@Mitya Ivanov: Az egészséges, szobatiszta, heteroszexuális, húsevő férfiak zöméből épp ennek köszönhetően nem lesz szárazbarát. De egy tapasztalatlan első- vagy másodszerelmest egy sérülékeny pillanatában betalálhat.

Horváth Oszkár · http://oszkarsag.blog.hu 2010.06.16. 13:35:11

Kvázi ételgyár! :))) Ez a Patrick egyszer egy darab uszadékfából faragott hüpét egy esküvőre, nem? Igazi tenyérbemászó lett :))

lárvalányhaj 2010.06.16. 13:40:36

@nosferato:

"egyszer egy darab uszadékfából faragott hüpét" :DDDDDDD

A Tyne folyó déli partja 2010.06.16. 14:36:40

amúgy: és akkor mi van, ha mondjuk nekem van (volt, meg a párezer kilométer, meg egyéb kötöttségek miatt nem lehet normálisan fenntartani a barátságot) olyan, hímnemű jóbarátom, akivel kb. 6-7 éves korunk óta ismerjük egymást (öcsém osztálytársa volt általánosban, de én is nagyon jó barátságban voltam vele), ahol semmi ilyesmi fel sem merült, h. egyáltalán különböző neműek vagyunk, és más is lehetne???
tudom, egyesek szerint nem létezik ilyen, pedig de.

IndaMuncher 2010.06.16. 14:41:08

@Animacs: A te oldaladról lehet nem merült fel, vagy csak rohadtul nem jöttél be neki később sem.

Patrick Bateman 2010.06.16. 14:41:18

@Animacs: Nem létezik ilyen, de a kapcsolat valamelyik résztvevője azt hiszi, hogy mégis, és ez táplálja tovább ezt a makacs városi legendát.

A Tyne folyó déli partja 2010.06.16. 14:44:13

@Patrick Bateman: mondom, h. létezik. és bizony, egyik oldalról sem merült fel. egyszer egy közös barát emlegetett valami ilyesmit, h. de mindketten egyedül vagyunk, nem is értettük, h. mit akar.

ja, és fentihez hasonló szituációk sose fordultak elő...
amúgy meg, egész életemben fiúkkal sokkal jobban megértettem magam, anélkül, h. bármi hátsó szándékom lett volna (az esetek többségében).

bajor gizella 2010.06.16. 14:47:16

szerintem a lányok nagyon elvétik azzal hogy a szárazbarátjuknak tartogatják a legjobb oldalukat. vagy mindenesetre a legőszintébbet.
ezért nem lehet kitartóan szárazbarátja és faszija az embernek. egyszerre:(
mert akkor a szárazbaráttal éjszakábanyúló beszélgetések lesznek, szégyenérzet nélküli hányós berugások, egy, másfél év után simán megvitatod hogy melyikőtök hányásában volt több gomba illetve répa, örjöngve röhögsz ki másokat minden szó nélkül, és elindultok a tescoba, de Porec lesz a vége, ahol isztok két kávét egy fevbruári vasárnap.
és akkor ott vannak a valós randik, amikre nnagy titokban- empátikus alapon- talpig kinyalod magadat, legszívesebben felhívnád hogy jöjjön el, és meózza le, mondjon dcsihimnuszt, mert annyira jól esik. és nem azért mert geci vagy, hanem mert bízol benne. mert érdekel. mert nagyon szereted valójában. sokkal jobban mindenkinél.
de nem hívod fel, ezért képes leszel azt a babakendőformájú felsőt felvenni, és begöndöríted a hajadat. persze az utcán kezded magad úgy érezni hogy a szalmakalapon kívül minden stimmel missz röfivel.
és elmész a szarul kiválasztott mozielőadásra az urániába, amit különösen utálsz, utána egy csendes kávézóba hív meg, ahol csak a kommersz tonettszékek fognak recsegni, és rá kell görnyedni az asztalra, és a pincér meg totál lehúzós és nem érti az 1 pohár rosé után vulkánkitörésszerűen előbukó szóvicceidet. és a pasi se különösen. ott ülsz lealázva röfijelmezben, a pasinak folyamatosan a homlokán van a szemöldöke, és zavartan néz, te meg teremted a jobbnál jobb beszétémát a szárazbaráttal.

ha mosolyszünet van, epedve vár, néha bekamuzza hogy randizgat. persze elmegy a kirgiz-magyar kulturkapcsolatok éppen aznapi mozielőadását, amit akkor is kötelezően félbe kell szakítanod ha elhiszed hogy tényleg randizik, és akkor is ha nem. közölnöd kell hogy nélküle nem megy. semmi.
és akkor azzal lehetne max megállítani ha steve jobs levenné a garbóját, és meztelen striptíztáncot lejtene intim szféráját egy macbookal eltakarva. de akkor is csak kicsit késne.

az én szárazbarátságom 7 éve tart. pár éve úgy gondolta elvenne feleségül. nem bántam meg.

Sand Lover 2010.06.16. 14:47:39

@Mitya Ivanov: Mert hitegeti a lány. Húzd-meg-ereszd-meg stratégia: amikor a fickó már kezd besokallni, akkor jön valami kedves gesztus a lánytól és a srác újra elkezd reménykedni.

lárvalányhaj 2010.06.16. 14:56:15

@F.house:

Azt azért észre lehet venni a másik oldalról is, hogy a pasi igazi barát-e, vagy csak szárazbarát.

A Tyne folyó déli partja 2010.06.16. 14:57:39

@lárvalányhaj: de látod, el se hiszik...az ő bajuk, én meg tudom, h. van ilyen. pláne, h. a fent felsoroltak egyike se passzol...

Sand Lover 2010.06.16. 15:00:17

@bajor gizella: Szerintem a szárazbarátság nem a barátságról szól, hanem az önzésről és kihasználásról.
Az egyik fél – mindegy, hogy ffi vagy nő – éppen egyedül van, unatkozik, szerelmi bánata van stb. Jön a másik, aki körberajong, kedveskedik, töri magát és nem mellékesen szerelmes, és szeretne összejönni Egyikkel. Egyiknek viszont nem tetszik Másik, nem akar tőle semmi komolyat, de ha ló nincs, a szamár is kincs alapon hitegeti hogy de, mégis lesz ebből valami. Feltéve ha Másik megteszi ezt, azt és amazt.
Azért önzés, mert Egyik úgy érzi, neki jár a kényeztetés, hiszen neki most éppen nehéz az élete. Az, hogy a kapcsolat kettejük között enyhén szólva is felemás, nem érdekli, csak neki legyen jó. Vagy: neki rossz, legyen másnak is az!
Kihasználás, mert ő semmi erőfeszítést nem tesz, csak kegyesen elfogadja a nagylelkű gesztusokat.

lárvalányhaj 2010.06.16. 15:02:19

A szárazbarát-téma újabb feldolgozása Nyugat-Európából:

www.thefrisky.com/post/246-10-signs-hes-a-moodle/

Patrick Bateman 2010.06.16. 15:04:18

@bajor gizella: A nőknek nem a legőszintébb oldala a legkívánatosabb. Én el akarom hinni, hogy tényleg velem a leginkább.

lárvalányhaj 2010.06.16. 15:10:09

@bajor gizella:

Egyáltalán, ez is milyen már, hogy van egy faszid, és folyamatosan egy másik hapsival lógsz? Egyáltalán van olyan pasi, aki elviseli azt, hogy egész éjszakákat dumálsz át egy másik ipsével, aki ráadásul szingli is?
Én biztosan elég ideges lennék, hogyha megtudnám, hogy a férjem egész éjszakákat beszélget át egy üveg bor mellett egy másik csajjal, miközben én otthon alszom a puha ágyban. :O

Gournoddam 2010.06.16. 15:48:36

@lárvalányhaj: valahogy félreértelmezik a témát. mert az elején szépen leírják hogy ki a szárazbarát, addig stimmel. utána viszont arról ír, hogy a nő hogyan ismerheti fel ill. kerülheti el az ilyen férfit.
mi meg úgy értjük, hogy a nő direkt keresi és ő maga csinálja a szárazbarátot. nem?

lárvalányhaj 2010.06.16. 16:00:13

@Gournoddam:

Azt én se nagyon értem, hogy miért kell útmutatót gyártani ahhoz, hogy a nő elkerülje ezt a típust. Akinek ez nem tetszik, az úgyis elkerüli, akit meg nem zavar, ha a pasija ridikült hord, az meg legyen vele boldog, nem igaz?

Patrick Bateman 2010.06.16. 16:16:48

@Gournoddam: Szerintem az a poszt egy olyan egzotikus embertípusról szól, ami nincs. Leírás alapján valami olyasmi, amilyennek a jászkiséri Sarah Jessica Parker Fan Club tagjai a metroszexuális férfiakat elképzelik. Munkahipotézisem szerint ezt egy másodvonalbeli női magazin külsős újságírója ácsolta össze, a fején egy nagy törölközőturbánnal, száradó gyantacsíkkal a lábszárán, fél órás késésben egy netes vakrandiról, a leadási határidő másnapján.

baby bee (törölt) 2010.06.16. 16:21:07

@lárvalányhaj: nekem volt egy ffi ismerősöm, aki meg akart győzni róla, hogy csak barátkozni akar. és arról is meg akart győzni, hogy ő a szimplán csak barátnőivel együtt szokott aludni, meztelenül. hát nem hiszem, hogy ezt tolerálná a férjem.

nyílméregbéka 2010.06.16. 16:22:33

Én már tegnap megmondtam, hogy az ilyen csajok csak miattatok, pasik miatt létezhetnek :-P Mi nők az ilyent azonnal felismerjük, és kiutáljuk magunk közül (hacsak nem mi is ilyenek vagyunk, hehe :-)
@Patrick Bateman: Te qrva jókat írsz!; most végig is olvasom az összes kommenteket gyorsan.

bajor gizella 2010.06.16. 16:36:36

valaki akkor el tudná magyarázni hogy honnan kezdődik az igazi barátság és hol ér véget a szárazság?

A Tyne folyó déli partja 2010.06.16. 17:38:46

@bajor gizella: miért, csak átmenet van? vagyis, muszáj egyikből másikká válni? említett fentivel sosem voltam úgy, h. dicsérjek neki másokat (ő se nekem), nem kértem ki sose a véleményét ruházatban se, se semmi...csak társaság, buli, beszélgetés, néha baráti segítség, igen. meg még dolgoztunk is együtt.

Patrick Bateman 2010.06.16. 18:11:19

@Animacs: Továbbra is fenntartom, hogy lehet, hogy te nem, viszont ő de. És az együttdolgozás után szőrös lett a tenyere.

clfo 2010.06.16. 18:21:36

@lárvalányhaj:

Kedves lárvalányhaj,

És azon kívül, hogy ideges lennél mit csinálnál még? Megtiltod neki, hogy találkozzanak? Megbízol inkább benne és hagyod, hogy találkozgassanak? Azt mondod, hogy válasszon közted és közte? És ha nagyon-nagyon szereted és olyan érzéseket táplálsz iránta, amiket korábban még senki iránt sem?

Komolyan érdekel, mert átéltem ezt a helyzetet úgy, hogy nekem kellett választani a fenti kérdésekből. Vesztettem. Bár... az élet egyre inkább azt igazolja, hogy nyertem...

clfo 2010.06.16. 18:38:31

@clfo: azért azt bele nem írnám, hogy esetleg rögtön kiadod az útját, mint lehetőség :>

Ááá szánalmas vagyok én is, csak nem a szárazbarát területen :)

bajor gizella 2010.06.16. 18:38:54

patrick bateman, elsősorban tőled mint a téma nagy ismerőjétől vártam volna egy korrekt megfogalmazást a barátság és a szárazbarátság különbségét illetően.
vizualizáld azt mikor SPJ befejez valami kurva magvas gondolatot a clamshelljén, és a kérdőjel végén villog a kurzor és még csak 99-et írunk.

2010.06.16. 18:42:57

Az exről bármit mondani semmi jót nem jelent, mert az élet hosszú, jöhet még sok minden.

Nekem az férjem ex-anyóssa ment az idegeimre: hogy az milyen istenien főzött, az a marha fartő, az a wellington bélszin!

Már évek óta együtt voltunk, de a karácsonyt az saját annyjával még mindig az exnél töltötték.

Akkor lenyeltem, de azóta sokszorosan levertem rajta - ennek több mint 20 éve, de ha időnként eszembe jut, nem marad bennem.

Ugyan is azóta fordult a kocka, akkor én voltam csóró munknélküli, ő menő ügyvéd, ma gyakrolatilag én tartom el, és időnként, ha elviszem ebédelni, emlékeztetem, hogy mennyire untam a beszámolót az exanyós exrakonyhájáról.

lárvalányhaj 2010.06.16. 19:12:20

@clfo:

Hát nemtom. Az, ha időnként megisznak 1-1 kávét, az teljesen rendben van, de ha azt tapasztalom, h a _Párom_ több időt tölt egy másik nővel, mint velem, tökfüggetlenül attól, h ők most barátok-e v sem, akkor azért észbe kapnék, h vmi komoly gáz van.
Bár sztem jobb megelőzni a bajt, és odafigyelni a párunkra már korábban.

Patrick Bateman 2010.06.16. 19:25:36

@bajor gizella: Szív nélkül nemmegy, azabaj. Itten most a minden hátsó (és első, srégen, kicsit alulról) szándékot nélkülöző, őszinte és tiszta, érdekmentes, kiegyensúlyozottan harmonikus férfi-nő barátsággal kellene kontrasztolnom, és innentől nem ismert tartományba téved a kurzorom... Valaki járt már ott?

Patrick Bateman 2010.06.16. 19:29:21

@Animacs: Bennem pedig évek tapasztalata ültette mélyre szkepszist :), oly sok őszinte meglepetéssel verdeső szempillát láttam már: "Komolyan mondod? A Péééter? Sohasem gondoltam volna, de sose. Róla aztán soha. Engem? Tényleg? Én sohasem néztem rá _úgy_ ééérted, szóval pasiként, olyan semlegesneműként kezeltem, ő pedig mindig talpig úriember volt, mindig mellettem állt, sose egy félreérthető... De most tényleg? Ezt mondta neked? Hogy ő utánam évekig? Jaj, nem tudom, mit mondtam volna, ha szóba hozza, most olyan zavarba jöttem, látod, tisztára elpirultam..."

clfo 2010.06.16. 19:29:41

@lárvalányhaj: jól van akkor azt tanácsolom neked, hogy kurvára legyél résen amikor csak úgy kávézgat a krapekod egy másik csajjal. Főleg akkor ha az a másik csaj egyértelmű jeleket mutat arra, hogy lenyúlja a palidat :>

A Tyne folyó déli partja 2010.06.16. 19:39:38

@Patrick Bateman: igen, épp most magyarázom neked:)
én tudom, és kész. talán azért, mert én mindig olyan körökben forogtam, ahol nem feltétlenül a lehetséges párt látták az összes ellenkező neműben, csak azért, mert az beszélgetett velük..

mellesleg, mondtam feljebb, h. mindig fiúkkal jöttem ki jobban, velük sokkal több közös témát találtam, mint lányokkal.

egyébként olyan is volt, most jut eszembe, amit mondtál, mikor közölte a srác, h. ő anno komolyan gondolta, h. ő meg én. mire a tesóm közölte, h. ő ezzel akkor (akkor már pár évvel azelőtt) mindig is tisztában volt...
de ő megintcsak nem volt a fenti típus, meg egyik se. egyszerűen mindig is jobban éreztem magam fiúk társaságában, és nem kellett hozzá udvarolniuk...

nyílméregbéka 2010.06.16. 19:48:49

@bajor gizella: Asszem, régebben le volt tisztázva, hogy a férfi-nő barátság az egy olyan, mint két pasi v. két csaj között, tehát normális cimbiség; a szárazbarátság meg az, amikor az egyik akar valamit a másiktól, de ez nem kölcsönös.

Patrick: "jászkiséri SJP FanClub", kész.... megyek, megiszom a maradék fél liter Martinit, egy húzásra.

bajor gizella 2010.06.16. 20:34:03

akkor szerinted sincs férfi-női barátság, ahogy szerintem sem, csak azt nem értem, hogy ha nincs olyan, akkor mire föl ez a száarzbarát elnevezés.
különben meg a férfi-női barátságok létezésénél már csak az érdekmentes kiegyensúlyozottan harmonikus emberi kapcsolatokban hiszek kevésbé. te nem?

lárvalányhaj 2010.06.16. 21:01:48

@Patrick Bateman:

Oké, de attól, hogy valakinek megfordult már a fejében, hogy ha úgy adódna, nem rúgná ki az ágyából az ellenkező nemű barátját, az azért korántsem egyenlő a szárazbarátsággal.

@bajor gizella:

A szárazbarát az, hogyha egy pasi kifejezetten azzal a célkitűzéssel barátkozik össze egy csajjal, hogy a csaj majd észreveszi a _belső_szépségét_, és rájön, hogy éppen ő, ez a tiszta szívű, megértő srác az igazi, nem pedig a sok mocsok macsó.
Ezért aztán a szárazbarát sokszor irreális mértékű áldozatokra vetemedik abban a reményben, hogy majd ezzel meghódítja a kiszemelt _leányzót_.

Oké, mondhatod erre, hogy az igazi barátok is önzetlenek. De. Fizettél már ki valakinek életedben wellnesshétvégét csak úgy? Volt már olyan, hogy több száz kilométerre lévő városba fuvaroztál valakit? Nyilvánnem. Azért, mert sima barátok nem csinálnak ilyet. Persze ha élet-halál kérdésről van szó, akkor elképzelhető, de nehezen tudok elképzelni olyan szituációt, amikor valakinek az életben maradása egy taktaharkányi négycsillagos hotelben töltött hétvégétől függene.

Patrick Bateman 2010.06.16. 23:04:21

@bajor gizella: Legyen hát. Megpróbálva kibontani a felvázolt expozédat, sorozatévad utolsó percei, a bizonytalankodó, szinte szublimináris kísérőzenében már ott rezegnek a vége főcím felismerhető taktusai, az egész beállítás a Nagy Konklúzióra vár. A panorámaablakon túl az East Side-i naplemente vöröse becsordul a szobába, a kézicam egy fénnyalábot követ, ami a vöröskő párkánytól indulva végigkúszik a földön, megvilágítja a lazán ledobott fél pár krémszínű Michael Antonio Amadore szandált, játékosan megcsillan a futonágy alól kikandikáló keskenyszájú Bergdorf Goodman pohár karimáját, a szélén az elmázolt vörös rúzsfoltot.
Nagytotál, SJP hason fekve az ágyon, a nagy, világos Valentinoból már csak a ferdén szegett hosszúszoknya van rajta, fölül pánt nélküli sportmelltartó, a fénnyaláb visszatér, a kép vizuális tengelyeként a szemet vezetve megérinti a vállra tetovált apró rózsát. Az összegyúrt takaróra támasztott zöld clamshell Mac képernyője üres, a Word ablakának visszfénye világítja meg a sejtelmesen mosolygó karakteres arcot, pici fénynégyszögként megcsillanva a Gucci olvasószemüveg mélyén szögletes cyberpunk pupillával alakítva posztmodern kollázzsá a beállítást. A vérvörös műkörmök meglendülnek a billentyűzeten, képernyő kitölti a képkivágást, először csak a túlmagyított pixelbetűket látjuk ("Friendship is overrated. I envy men..." ), majd a zenével együtt egy mondatos késéssel megjön a narrátorhang is. "A barátságot túlértékeljük. Néha hajlamos vagyok irígyelni a férfiakat, mert ők nem a riválisaikkal barátkoznak, a férfibarátságokban mindenki egyenlő. Mi, nők folyton versenyzünk, küzdünk a figyelemért az élet ötperces kifutóján, és igen, mosolyogva lökjük ki a másikat a fénykörből, hogy a helyébe lépjünk". Snitt, generálsötét. End Title.

Szerintem abban ragadható meg leginkább a különbség, hogy egy "normális" nő-férfi viszonyrendszerben a nemiség mindig jelen van az által, hogy a szepelők felismerik és egyben elismerik a másik szexusát. A pasik bénán flörtölnek a csajokkal, a csajok vihognak hozzá, kicsit rájátszanak a gyámolítandóságra "- Fiúk, megfognátok ezt egy kicsit? - Péter!- Mi az? Az Angi kérdezi, hogy megfognád-e neki egy picit. - Az Anginak? Rohanok!". Ez össztársadalmi szerepjáték, az "elismerlek, és elfogadlak teljes értékű nősténynek, hímnek" násztánca.
Egy szárazbarátságban ezzel szemben mindkét fél görcsösen úgy tesz, mintha a másik semleges nemű lenne, a szabály megszegője (mindig a szárazbarát, ofkoz) azonnali büntetést kap: "Olyan jól nézel ki ma, Reni, tök jól áll ez a szoknya, olyan természetesen, meg minden. - Te viszont képes voltál megint fölvenni ezt a hülye csukát, Bazsi? Komolyan mondom, ebben fognak eltemetni, ha addig nem foszlik le rólad. De ha neked így kényelmes...". Ez verbális kasztráció, annak extrapolációja, hogy a másik még elméletben sem partiképes alany. Bazsi megkapja pavlovi kondícionálását, kiálló testrészek behúz, és ettől kezdve megpróbálja magát szobanövénynek álcázva, pusztán ozmózis útján csendben sütkérezni a másik aurájának legperemén. "Csak azt gondoltam, hogy úgyis csak lazulni megyünk, minek... Oké, csak ez a kézitáskád van? Ez pont befér hátra" - próbál Hasznos Barát üzemmódra átváltani, Reni rögtön koncot dob neki: "Jaj, tényleg levinnéd? Kösziköszi, én addig még hozok valami üccsit, te kérsz valamit? Van esetleg kis apród? Nálam csak huszas van, a szállodához vettem ki. Oh, köszi". Jobbra el.

bajor gizella 2010.06.16. 23:57:15

megepődtem, hogy SJP-nek van tetkója.?!

mert ott van Aiden, a tisztalelkű bútorasztalos srác, aki nem ront be az ajtón, aki sármos, aki nem találja viccesnek a fogdmeg násztáncot, aki visszafogott, tiszteli a nőket, és ugyan még Carrie is viszkető csalánkiütést kap a tagtól egy idő után, de mégiscsak létező embertipus, és van akinek tetszik. őt ha barátként képzeled el, akkor nem fog kifordulni magából, ugyanaz a széplelkű szakmunkás marad.(ami mellesleg nem azért röhejes párosítás mert alliterál) szóval miért várható el, hogy szexista megjegyzéseket tegyen csak úgy. ha nem olyan fajta? -kurzor clamshall, oversize fehér gézing alatt átsejlő apróvirágmintás melltartó, két láb, melyen bronzos fény tükröződik vissza a kényelmet adó fotel karfáján, a kisasztalon a jellegzetes oldstyle telefon, és egy pohár száraz martini maradványai, és valami nagyon halvány stan getzet imitálni próbáló szaxofonszóló első pár eleme, és persze szegény Kéry Kitti akit már gondoskodó felmenői a névválasztás során is arra determináltak hogy öndefiniciójukat kereső new yorki szingliket szinkronizáljon felnőtt korában.-
értem hogy ki van hegyezve a naívság a férfi részéről, és a lehúzási kényszer a női oldalról, de SJP és mondjuk népes követői világában egy ital árának kipréselése vajmi keveset dob a latba, az ember körülbelül 18-21 éves kora között hajlandó szárnysuhogásnak is beillő szempillarezegtetésekkel meghivatni magát valamire anyagi okoknál fogva, és akkor persze még el is dicsekszik ezzel.
ezért értetlenül állok a jelenség valóságalapja elött, amit elsősorban modoros sarkításnak, másodsorban pedig megkeseredett szárazbarátkonklúziónak vélek.
ettől függetlenül Mr bigre szavazok násztáncostul mindenestül.

jó éjt.
Samantha

sótalan 2010.06.17. 00:54:20

@Patrick Bateman: Érdekes, hogy A Nő mindig gügyögve beszél és minden második szava valamilyen kicsinyítőképzős szótorzítás. (Persze, valószínűleg hitelesebb lenne, ha ez ellen valaki olyan emelné fel a szavát, aki személyében rögtön ellenpéldaként is szolgálhat a nő mint a buta nő fordított – egyébként nők által is agyonhasznált – szinekdochéjának alkalmazása ellen.)
A női-férfi barátságot pedig (ha „normális” viszony alatt ezt érted, mert úgy tűnt, erre válaszoltál) a kölcsönösen felismert és felszabadultan kezelt szexussal meghatározni egy nagyon kényelmes definíció, ahol a rugalmasan kezelt barát-kategória alibiként is funkcionál. Mert a szubtilis szexuális utalásokon vihogó csajszik oldaláról ez esetleg úgy néz ki: a férfi barát, a közös társaság tagja minden összejövetelen viccelődik a lányokkal és az est folyamán a barátság ürügyén beléjük karolva énekel vidáman, te meg nem tudsz kitérni, mert jópofa, barát, meg amúgy is ciki észrevenni, úgyhogy úgy csinálsz, mintha nem tudnád, amivel egyébként mindketten pontosan tisztában vagytok, hogy a vidám énekelgetés közben leheletfinoman, a szándékosság látszatát messze elkerülve, repetitíven, amúgy „barátilag” a melledhez ér. Bár az is lehet, hogy ez már az offenzívába lendült szárazbarát esete.

Patrick Bateman 2010.06.17. 01:23:32

@sótalan: Mindenféle fanatizmus - ideértve a harcos feminizmust is - egyik legszórakoztatóbb vonása, hogy totálisan nélkülözi a humorérzéket, és ezáltal önparódiába fullad, anélkül, hogy ezt észrevenné, de megpróbálok segíteni :)

A kommentben elővezetett magatartásformák - e blog általános hangvételének megfelelően - szándékoltan túlzóak ún. parodisztikusak, mert ezáltal erősíthető, zanzásítható az általuk közvetített üzenet. Egy nő nőiessége elismerhető és elismerendő azzal, ha az ajtóban előreengedem, a férfi férfiassága pedig azzal, ha ezt a gesztust elfogadom és értékelem. Csakhát ebben viszonylag csekély a humorforrás, és nehéz négy sorban úgy megfogalmazni, hogy értelme is legyen.

Romboljuk le a modern világot... (törölt) · http://www.youtube.com/watch?v=9vq63q45qfk 2010.06.21. 15:11:29

nem is tudtam hogy van ilyen hogy szárazbarát. Nemrég megkerestük egymást a régi csajommal, aztán amikor kiderült hogy nem akar baszni, lepattintottam.
süti beállítások módosítása