Olvasói rovat - A szülők

2010/04/10. - írta: Modor Tibi

Mai, szórakoztató cikkünk a biztató nevű trójai mail vendégszerzőnk keze munkáját dicséri egy örök hálás témában.

 

A szülők

A szülőket sok kategóriába oszthatjuk, például aszerint is, hogy alacsonyak vagy magasak, netán kövérek vagy soványak, esetleg barnák vagy szőkék. De egy teljesen új perspektívából is szemlélhetjük őket. Íme:

 

Az ajnározó

Előfordulása: nemtől függetlenül legtöbbször egyedül, ám nem ritka, hogy párban is találkozhatunk vele. (értsd: mindkét szülő egyszerre tevékenykedik.) Mindkét eset nagyon súlyos. Ez a fajta a legidegesítőbb. Minden társadalmi osztályban előfordul. Mániája: Egyfolytában gyermekét ajnározza és dicséri. Természetesen az Ő gyereke a legszebb, legokosabb, legügyesebb, és mindezt példákkal is alátámasztja bárkinek, aki volt oly balga, hogy akár fél percre is szóbaállt vele. (ld. blogparódia a Modorosról)

Ha az említett személy gyermeke történetesen Döncike, akkor az összes szomszéd, ismerős, rokon, valamint az osztály és az iskola összes gyermekének szülői és tanárai tájékoztatva lesznek arról, hogy Döncike milyen versenyen lett hányadik, milyen ügyesen rajzol, olvas, ír, mennyit segít otthon, milyen barátságos másokkal, stb. Természetesen bármilyen cselekvésről is legyen szó, annak hasonló szintű űzésére egyetlen, Döncike korú gyermek sem képes. Sőt, a tőle 5-10 évvel idősebb gyermekek közt is ritkaságszámba megy. Döncike már 1 évesen beszélt, 1,5 évesen járt, 2 évesen már Csehovot olvasott, már 3 évesen ismerte az összes színt, holott ezt a képességet - mint ez tudományos berkekben köztudott - csak 5 éves korukra sajátítják el a gyermekek. Döncike különleges: 4 évesen a szomszéd kislányt is megvigasztalta, és úgy általánosságban világmegváltó gondolatokkal bírt már 5 éves kora előtt.

Döncike sokkal érettebb gondolkodású a koránál. Intelligenciája messze meghaladja pajtásaiét. Ez a szülőtípus többnyire az iskola összes pedagógusával jó viszonyt ápol, és kötelességét érzi mindegyiknek elmondani ezt. Azt sugallja, az ő csemetéje megérdemli a kivételezést, a másmilyen elbánást, a sokkal több figyelmet.

A Döncikék többnyire a speciális kéttannyelvű-testnevelés-ének-zene-lovaglás-atomrakéta építés-matematika tagozatos általános iskolák eminens diákjai. Szokásos délutáni elfoglaltságaik közé tartozik valamilyen sport, szolfézs oktatás, zongora/hegedű/klarinétóra, különtanár matematikából, angolból, németből, (vagy egyéb tárgyakból is). Mindez persze napi rendszerességel, hétvégeken is. Ezért drága Döncike minden napjának minden perce meg van szervezve reggel héttől este nyolcig, amit persze Döncike messzemenően élvez, és számára ez egyáltalán nem teher. Neki pólyás kora óta az van kommunikálva: ő különleges, neki kivételes tehetsége van (mindenben), ő különbözik a társaitól. Mások rossz megjegyzéseit vagy egyet nem értését Döncike nevelését illetően kizárólag irigység és rosszindulat generálja.

Döncikének nem szabad az osztálytársaival primitív(fogócska), barbár, (adj király, katonát) netán erőszakos, esetenként ostoba (tízórai-elcserélés) játékokat játszania. És olyat sem, amiben tökéletes teste és okos kis feje megsérülhet.

Szerencsésebb esetben a Döncikék általában tinédzserkorukban fellázadnak az ajnározás ellen, vagy összeomlanak az elvárások súlya alatt, és ennek következtében idővel még értelmes ember válhat belőlük. Rosszabb esetben meggyőződnek zseni mivoltukról és hihetetlen arroganciával, egóval és öntudattal néznek eljövendő életük elé. Többnyire presztízsszakmát választanak maguknak (orvos, ügyvéd, jogász, közgazdász, üzletember, bankár, politikus).

Természetesen a szülő teljes erejéből támogatja Döncikét, mind anyagilag, mind máshogy. Ez azt jelenti, hogy Döncikének egyetemi évei alatt is tízórait csomagol, mos rá, főz rá, valamint sok-sok pénzt ad neki, hogy Döncike erőfeszítéseit egészen biztosan siker koronázza, és különben is, Döncike megérdemli. Párválasztásnál a szülő szerint egyetlen lány/fiú sem lesz Döncikéhez méltó. Döncike 40 évesen is szüleivel fog élni.

 

A tökéletes

Előfordulása: főleg egyedül, de esetenként párban is. Az utóbbi nagyon ritka. Mindkét nemű szülő lehet, de túlnyomórészt nőkre jellemző. Előfordulása: bármely társadalmi osztályban megtalálható, de legsűrűbben a közép- és felső középosztályban. Ismertetőjele: ezen szülőtípus egyedei nem erejüket meghaladva és görcsösen, hanem eredendően tökéletes szülők, valamint emberek.

A tökéletes szülő erejét meghaladva dolgozik, a munkáját tökéletesen végzi, és emellett áldozatosan és kötelességtudóan vezeti a háztartást. Az, ahogyan ezt teszi, példaértékű. Még a 'született feleségek' Bree-je sem vetekedhet vele. Szakács- és cukrásztudása elsőrangú, a lakása csillog, a házimunkában örömét leli. Férjét persze odaadóan kiszolgálja, aki természetesen jól keres, megbecsült tagja a társadalomnak, és presztízsmunkát végez. A férjével harmonikus a kapcsolata, soha egyetlen hangos szóváltás nincsen köztük. Férje ingeit és öltönyeit katonás rendben tartja a szekrényben. Mindent idejében megvarr, megstoppol, kivasal. Rendszerint férje üzleti vacsoráin is részt vesz, elragadó társalgó, vicces beszélgetőpartner, remek táncos és nyelveket beszél.

Rendkívül illemtudó. Ez a típus sosem pletykálkodik, sosem lehet vele szaftos vagy sikamlós részleteket megbeszélni a házaséletről, mert annyira tartózkodó vagy finomkodó. Olykor prűd, de legtöbbször mélyen vallásos vagy erkölcsös. Rengeteg hobbija van, amelyek közt egészen biztosan felellhető a receptgyűjtés, kertészkedés, valamilyen kézimunka, esetleg festés.Azonban az sem ritka, hogy hímez, vagy csipkét ver. Ismer minden háztartási trükköt, illetve praktikát. Tudja, hogyan kell szemétből lakásba illő, ötletes díszeket csinálni, hogyan lehet 3 szelet szalámiból és 1 darab cukkiniből 5 fogásos ebédet kreálni, és legalább egyszer varrt már magának ruhát. De egészen biztosan van pár szabásmintája, amit szivesen kölcsönad.

Megbízható barátnő. Rendíthetetlen titokgazda. Mindenkit meghallgat, és mindenkinek segít, vagy tanácsot ad. Kiváló lelki támasz. Soha, sehonnan sem késik. Többnyire ő a házigazdája és ő szervezi a baráti találkozókat és összejöveteleket. Lehet tőle kölcsönkérni, ugyanis tökéletesen beosztja a konyhapénzt. Erre, vagy bármi másra nézve mindenkinek szivesen ad tanácsot, aki kér tőle.

Otthonában van poroltó, elsősegélydoboz, telefonkönyv. A mentők, tűzoltók, és egyéb riasztható hatóságok telefonszámai fel vannak ragasztva/tűzve a telefon mellé. Ismerőseinek telefonszámai és névjegykártyái rendezetten sorakoznak íróasztalán. Közeli családtagjainak adatai feljegyezve, minden eshetőségre felkészülve (vércsoport, taj szám, személyi ig. szám, telefonszám, számlaszám, stb). Minden fontos irat, számla, levél, 20 évre visszamenőleg meg van őrizve, pontosan jelölt, lehetőleg felcímkézett, de olykor színkóddal jelölt kartoték- és dossziérendszerben.

Edénykészlete rozsdamentes, konyhája nagy, nappalija ízléses, ideje rengeteg. Mindig figyel a részletekre. Sminkje mindig tökéletes, öltözéke mindig alkalomhoz illő. Sohasem fáradt, és sohasem panaszkodik. Ő a szikla, akire mindig lehet számítani. Aki fáradtságos és pontos levelezéssel minden rokonnal tartja a kapcsolatot, és összetartja a családot. Sosem felejt el szülinapot, névnapot, mindig mindenkinek küld karácsonyi üdvözlőkártyát, akikkel találkozik, azoknak valamilyen saját kezűleg hímzett / varrt/ készített ajándékot ad. Kínosan figyel rá, hogy semmiből se legyen sértődés. Az esetlegesen ismerősnek vagy rokonnak adott ajándéka sosem drága, sosem olcsó, mindig megfelelő árfekvésű és praktikus. Természetesen az ajándékon fityeg az egész családja által aláírt üdvözlőkártya.

Az ő gyermeke Aurélia, Leopold, esetleg Eugénia, vagy Lóránt. Mindenképpen valamilyen előkelően és furcsán csengő név. Minden nap 4 fogásos tízórait csomagol gyermekének, természetesen külön üdítővel/teával, mindig külön táskába, ami lehetőleg saját keze munkája. (A táska mintája tetszőleges). Ez a szülőtípus többnyire hajlamos kivasalni Aurélia zokniját is, tesicuccát és tisztasági csomagját kifogástalanul karbantartani, könyveit és füzeteit tökéletesen egyformára varázsolni egyen-csomagolópapírral (macis/virágos mintás). A tankönyvekbe beletűzi a könyvjelzőt. Minden szülői értekezleten jelen van.

Ha lánygyermeke van, őt természetesen máris megtanítja a jó háziasszony minden szükséges tudására. Ha fiúgyermeke, akkor az a gyerek szerencsés, ugyanis semmiféle házimunkát nem kell csinálnia, ellenben legalább egy sportágban kiemelkedőt kell nyújtania, ami el is várható egy jövendőbeli tökéletes férfipéldánytól (a sportolás megkérdőjelezhetetlen előny a későbbi csajozásnál, így csemetéje népszerűsége és lelkének kiegyensúlyozottsága garantálva van). Bármilyen nemű gyermekétől megköveteli, hogy eminens legyen az iskolában. Ha bármilyen probléma felmerül, (például hangosan rádudáltak a gyermekre a zebránál) egyből pszichiáterhez viszi csemetéjét.

Mindig figyel gyermekei lelki világára. Az ő csemetéje mindent megkap fizikailag és lelkileg egyaránt. Természetesen mesét olvas fel nekik tévé helyett, később korlátozva ugyan, de hagyja őket videójátékozni (napi egy óra!). A gyerekszobák tökéletesek. Ha kislányról van szó, alap a rózsaszín tapéta, cuki kisággyal, 10 darab plüssállattal és 10 darab barbival. A babaház kötelező. A kislányt kizárólag szoknyában és harisnyában járatja, mamusz 5 fokban is. Ha kisfiúról van szó, alapnak számít a dzsiájdzsós / pokémonos / sárkányos / versenyautós poszter dekoráció, 10 darab plüssállat, 10 darab nem mozgó, és 10 darab mozgó /távirányítós játék engedélyezett. Sportruházat elengedhetetlen.

Később nem tűri el, hogy gyermeke dohányozzon, de megengedi neki, hogy korlátozott mértékben alkoholt fogyasszon, persze kizárólag családi összejöveteleken. Természetesen gyermekei egyetemre mennek, a választás szabadságát meghagyja nekik, de csakis kiváló eredménnyel végezhetnek. A gyermekek később leellenőrzött, jó családba fognak beházasodni, az esküvőt a tökéletes szülő fogja szervezni. Tanácsát minden esetben kikéri az ifjú pár, gyermekáldás esetén lelkesen segít majd az unokák körül.

 

A laza

Előfordulása: többnyire párban, ritkán egyedül is. Mindkét nemű szülő lehet, de leginkább férfiakra jellemző. Vagy a legalsó, vagy a legfelső társadalmi osztályban találkozhatunk vele.

Ismertetőjele: hozzáállása flegma, habitusa nemtörődöm, értékrendje trendi, többnyire laza erkölcsű, gyermeknevelési elvei nincsenek, beszéde szabados, szókincse gyér, intelligenciája átlagos. Mindig fittyet hány a következményekre. Sosem idegeskedik, szarik a világra. Rossz szervező, sosem képes előrelátóan cselekedni, vagy előre gondolkodni. A tanácsokat sohasem fogadja meg.

Biztosan van legalább 4, de minimum 6 tetoválása, gyűlöli a vasalt inget, kizárólag pólóban és kopott farmerben jár. A pólók lehetőleg mintásak: rockbandásak, vagy vicces/béna feliratosak. Olykor kockás flanelinget is visel. Ha nőről van szó, akkor ruhatára farmernadrág és póló, mindig fiúsan rövid, festett hajjal.

Fontos tartozéka a bőrdzseki. Általában rágózik, dohányzik, szereti a sört, a focimeccset, a kocsmázást. Sűrűn előfordul továbbá koncerteken, haveri összejöveteleken, valamint fesztiválokon. Olykor igazhitű fűfogyasztó, sokszor kardoskodik a fűhasználat és a legalizálás mellett. Általában nagy motoros, de ha nem, akkor egészen biztosan sokat szereli és buherálja a kocsiját. A házimunkával szemben tartózkodó állásponton van. Többnyire nem engedi elharapódzni a dolgokat, de nem töri magát soha semmin. Elve, hogy addig nem veszi fel a földről, ami leesett, amíg szüksége nem lesz rá.

Egyáltalán nem tiszteli a hatóságokat, és ennek minduntalan hangot is ad. Egyfolytában arról mesél, hogy ő milyen csínyeket követett el gyerekkorában, és milyen bátor lázadó volt fiatalon, továbbá kitér arra is, hogy hány kisebb-nagyobb összetűzése vagy találkozása volt az igazságtalan törvénnyel és a törvény embereivel. Ha gyermeke rosszat csinál, azt mondogatja, hogy őt sem büntették meg soha a szülei. Biztatja gyermekét a lázadásra, büszkén húzza ki magát, ha ágyéka gyümölcse bármilyen szabálysértést követett el az iskolában. A szülői értekezleteken kizárólag akkor jelenik meg, ha a tanár kifejezetten és többször kéri erre. Többnyire ártalmatlan, bárgyún mosolyog, de olykor összeszólalkozik a pedagógussal.

A tanerőkkel szemben mindig azt hangoztatja, hogy ő liberális nézeteket vall gyermeknevelés terén, de nem képes felfogni, hogy a liberális nevelés nem egyezik meg a nevelés hiányával. Jó tulajdonsága, hogy sehogyan sem lehet kihozni a sodrából. Egyéb haszna, hogy általában előszeretettel segít osztálykirándulásokon, de rendezetlen és szétszórt egyénisége miatt nem jó szervező, és nehezen veszik hasznát. Gyermeke haverjainak szemében azzal vívja ki a tiszteletet, hogy délutánonként náluk lehet bandázni, megengedi hogy a szobában dohányozzanak, minden házibulit náluk lehet tartani, és sosem balhézik törött asztal, szétszedett szekrény, összehányt lakás esetén. Az alkoholfogyasztást nem csak megengedi a tiniknek, hanem egyenesen buzdítja őket. Ezért mindenki imádja, egészen addig, amíg meg nem tapasztalják első másnaposságukat. Többnyire minden estére van gyermekének vagy neki egy ottalvós haverja.

Gyermekét többnyire valamilyen banda frontembere után keresztelte el. Nagy hangsúlyt fektet az együtt eltöltött időre. De sosem hoz szabályokat, sosem szorítja korlátok közé, netán időkeretbe a közösen töltött időt. Ha fia van, akkor kötelességének érzi minél előbb elvinni őt egy focimeccsre káromkodni, valamint beavatásként a kocsmában leitatni. Az első verekedésre is nagy hangsúlyt fektet. Többnyire férfias kiállásra és „ne félj odasózni egyet, ha kell" mentalitásra tanítja csemetéjét. Ez az a típus, aki elintézi fiának azt, hogy könnyen és gyorsan átessen a tűzkeresztségen egy fizetett hölgy segítségével. Csajozási technikákra és szövegekre is megtanítja fiát, a szex terén is van pár hasznos tanácsa, és tuti fogása.

Ha lánya van, akkor lehet, hogy kicsit fiúsra neveli. Neki is megenged mindent, és a biztonság kedvéért ad a kislányának óvszert, mielőtt az elindul bulizni. Megengedi neki a hajfestést, sminkelést, sőt a fiúk hazahordását is. Lánya barátaival mindig jófej. Gyerekeit sosem kéri számon. Soha nem követeli meg, hogy legyenek otthon X órára. Ha koncertre mennek, természetesen ő is velük tart.

A gyerekek felnőtt korukban hasznos tagjai lesznek a társadalomnak, piercinggel, tetkóval, és hasonló mentalitással.

89 komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

manson karcsi · goo.gl/FVvVX 2010.04.10. 15:49:17

fasza, én mindegyikből találtam magamra illőt. tiszta horoszkóp. :)

El Topo (Sgt. Elias) 2010.04.10. 15:50:59

@Bachterman:

Én is. Leginkább talán ajnározó tipus vagyok, de egyben laza is. Legkevésbé talán tökéletes.

Fapuma (törölt) 2010.04.10. 15:55:19

Egyik sem vagyok, de mindegyikből egy kicsi, igen...

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2010.04.10. 16:26:36

@Fapuma: az utolsóval amúgy mi a gond? (a bőrdzsekis fixáción meg már egy ideje agyalok, hát mit hordjon az ember? mert 13 évesen még oké, hogy pufikabátod van, öltöny mellé meg szövetkabát mondjuk, de ezeken kívül még miből lehetne egy dzseki? selyemből? papírból? pamutból? műanyagból?)

Fapuma (törölt) 2010.04.10. 16:45:46

lazán tökéletes ajnározó típus vagyok bőrdzsekiben, igen erre gondoltam...

a Bloom 2010.04.10. 17:00:55

Most akartam bordzsekit venni, de inkabb meggondolom meg egyszer. :)

zanzibári lány 2010.04.10. 17:03:16

Nagyjából normális szülő nincs is?

kozsoka79 2010.04.10. 17:03:51

rohadt mocskos kurvák a zsidó nők. büdös a pinájuk. Szeretitek? zsidóbérenc nyomorultak. Vagy inkább ti is a faszt szopjátok mint gizella? Buzi banda. zsindexgecik.

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2010.04.10. 17:14:13

magyarázza már meg, aki érti, kozsoka79 honnan jött és hova tart...

kozsoka79 2010.04.10. 17:26:43

A retkes kurva anyádba. Balliberális értelmiségi köcsögfazék. Felültette a legjobb haveromat a kurvája. Játszadozott vele a büdös kurvinyek. Szerencséje hogy nem velem. Én bottal se piszkálnék meg egy büdöspinájú dróthajú zsidót. Gizella pedig szép példánya. Kilincsorrú bipsi. Kíváncsi vagy hogy hogy néz ki? a nagycsöcsű ribanc? aztán csodálkozik ha basznák hátulról mint a lovak. úgy szereti. jobb is legalább a bipsi orrát nem látni. de mivel félig cigány sajnos a haját nem tudod hova tenni. retkes kurva cigányhajú .

2010.04.10. 17:30:18

@zanzibári lány: dehogynem, aki minden típusból épp az egészséges arányban rendelkezik:)

kozsoka79 2010.04.10. 17:44:57

Ne köszönjed buzigyerek.tudod hány ilyen kis szűzkurva van? Jó neked lehet nem számít, mer buzi vagy. Gizella egy igazi ribanc. A vérébe vanhogy hogy kell a faszt csalogatni. Heréimet szopkodd köcsögkurva.zsidó cigány nyomoronc. az apja se áll szóba vele. Zsidó cigány az is nem mondom.

cd-r 2010.04.10. 17:48:56

_kimaradt_ a terrorista szülő. általában munkásosztálybeli férfi, az igazi _wifebeater_ típus. keményen melózik, sokszor megalázóan kevés pénzért, minimális elismertséggel. ezen frusztációját ki máson, a családján éli ki. két énje van. az egyik a jóarc melós, akit mindenki bír a cégnél, segítőkész, mindíg van pár "jó" poénja. a másik énje a kötekedő, aggresszív fajparaszt. ezt az énjét domborítja otthon. akármi kerül az asztalra, abban tuti, hogy hibát talál, semmit nem köszön meg, nem ismer el, feleségét és gyerekeit napi szinten veri, megalázza, erről persze a legközelebbi rokonságon kívül senki nem sejt semmit. általában könnyű alkoholista vagy rendszeres ivó ez a típus, de találkozhatunk köztük idült alkoholistákkal is elég gyakran. az asszonyra még akkor is betegesen féltékeny, hamár bottal sem piszkálná senki a külseje/életkora miatt. ha több gyereke van 100%, hogy az egyiket ajnározza és tömi pénzzel (amelyik természetben jobban hasonlít rá), a másikat nagyívből leszarja, az első adandó alkalommal kidobja otthonról. ha taníttatásra kerül a sor, csakis kétkezi munka kerülhet szóba, nehogy a gyerekből egy semmitérő értelmiségi here legyen. ha a gyerek valami csoda folytán ép pszichével túléli a terrorista nevelését, talán lehet belőle ép lelkű ember, de nagyobb a valószínűsége, hogy apja nyomdokaiba lépve idült feleségverőként fogja végezni egy minimálbéres állásban.

cd-r 2010.04.10. 17:54:39

@cd-r: "ha a gyerek valami csoda folytán ép pszichével túléli a terrorista nevelését, talán lehet belőle ép lelkű ember" nos, ez így elég viccesen hangzik, sebaj.

2010.04.10. 17:59:48

@cd-r: az ilyenekre mondja aztán a környezete, hogy olyan rendes embernek ismertük, ha kiderül, hogy bánik a családjával.

a Bloom 2010.04.10. 18:44:54

@cd-r: Ilyet ismerek, de noben. Az a nem egyszeru allatfaj.

kanyaró 2010.04.10. 18:50:25

ez egy orbitális faszság

ARK-9 (törölt) 2010.04.10. 19:05:57

Egyszerűen felfoghatatlan, hogy míg a legelemibb munka is papírhoz kötött (WC-s néni), addig bármilyen állat elhet szabadon - pl. moúnika, kolompárék, orsósék... Ez az állatfaj képtelen felnevelni a kölkeit, így azok az adófizetők pénzén fognak élősködni!!!

Viviparus 2010.04.10. 19:31:13

S vannak a nemmondommegmilyen szülők..őket sosem hívjuk be szülőire, mert félünk a veréstől:)

soproni1 2010.04.10. 19:43:41

Van a közép-felső osztályos szülő: új autó,lakás (hitelre persze), a gyerek ebédjét utolsó nap fizeti be vagy azt kamuzza, hogy már befizette, de otthon hagyta a csekket. Anyuka tűsarkúban, szolibarnán, apuka körszakállas, téglalap szemüveges.

soproni1 2010.04.10. 19:47:12

@cd-r:

Ennek a fajtának az ismertetőjele:

Edzőcipő, farmer, kockás ing, hátizsák és az elmaradhatatlan pici karika fülbevaló.

Őexc.Vitéz Bivalybasznádhy. Dr. Őfőméltóságu Úr 2010.04.10. 20:05:53

@kozsoka79:
Ha jól sejtem pártpreferenciádat, akkor odavaló vagy ahol drogos, buzi és kurva előélet feltétel.
A teszt eredménye:
Gratulálok, ön az életre alkalmatlan, kérem végezzen magával! :D

dtk74 2010.04.10. 20:06:14

Úgy tűnik mindenki ismer egy tökéletesen sztereotíp szülőfajtát, vagy többet, amiknek egyetlen közös jegye, hogy az ismerőjére nem illik a sablon. Ő más, jobb, szigorúbb, vagy engedékenyebb, de más.
Rá a másik okos világismerő sablonja illik, aki szintén beskatulyázza a világot, egyúttal elutasítva a saját kategorizálását, imigyen követve a tömeget, melynek fontos mások meghatározása, és önmaguk megkülönböztetése.
És persze vagyok én, más mint a többiek, mert nem a hasonlóságot, hanem a különbséget keresem az általános sztereotípiákkal csoportba rendezhető szülők között. Persze követve saját gondolatmenetemet, én sem vagyok más, csak a saját fajtámat nem tudom meghatározni. Akit még nem fárasztott le ez a marhaság teljesen, az nyugodtan válaszoljon

rdi 2010.04.10. 20:19:13

@dtk74: Helló, előbb nézz körül, hol jársz.

ayad 2010.04.10. 20:31:10

és akkor még nem beszéltünk a vallásos szülőkről sem...
én a control freak vagyok sajnos, arról meg már volt szó :)

Lucius Flavius Arrianus 2010.04.10. 20:34:03

@kozsoka79:
azért nem sikerült még onanizálás közben elélvezned - a zsidó/buzi/cigány/kurva szavak erőteljes ismételgetésének stimuláló hatását figyelembe véve sem -, mert fitymaszűkületed lehet. A circumcisio (körülmetélés) megoldhatja a problémádat, s akkor már attól is elsülsz, ha a zsidó férfiak és a saját kukacod közötti hasonlóságokra gondolsz. Neked is, nekünk is jobb lesz.

dzsíni 2010.04.10. 20:55:56

egy volt osztálytársamnak ilyen kapolcs szindrómás, házibort küldök osztálykirándulásra a gyerekkel sztájl hippiszülei voltak, a csaj 5 évig akart színésznő lenni, most a közgázzal próbálkozik..

Mitya Ivanov 2010.04.10. 21:07:00

a laza szülő minaképe Fodor Gábor, aki egyszer arra a kérdésre, hogy mit tenne akkor, ha a gyerekénél találna egy füves cigit, azt válaszolta, hogy rágyujtana és elszívná vele együtt, közben beszélgetnének a témáról.

El Topo (Sgt. Elias) 2010.04.10. 21:09:37

@Mitya Ivanov:

Miért, te mit tennél hasonló esetben?
Amig valakivel meg nem történik valami élesben, addig könnyen magyaráz.

Mitya Ivanov 2010.04.10. 21:15:19

@El Topo (Sgt. Elias):
Hát, én lehet, hogy nem gyújtanék rá arra a cigire a gyerekem előtt, és nem hagynám, hogy ő is szívja, de megbeszélném vele a dolgot. Tiltás semmiképp, és nem intézném el úgy, hogy "a füves cigi az ROSSZ, ÉÉÉÉRTEEEEEEEEEM"

soproni1 2010.04.10. 22:02:35

@Mitya Ivanov:

Ha a gyereknél találnék egy füves cigit, akkor már mindegy. Kivétel, ha csak kereskedik vele, akkor csökkentem a zsebpénzét. Tudom, most nagy a pofám, de mi lesz, ha esetleg kiderül majd , hogy a fiam a fiúkat szereti ?

toros 2010.04.10. 23:08:48

@soproni1: Vessző előtt szóköz, buzi-e vagy? Amúgy természetesen semmi sem lesz, max kimaradsz a tizenhatéves csajok lakáson belüli stíröléséből. :)

meronem 2010.04.10. 23:15:05

Az én gyerekem már 2 évesen ismerte az összes színt (na jó, a Pantone kódokat nem), de kötelező kvázi-veszélyes dolgokba is belemennie, hadd szokja. A tökéletes gyerek nemcsak Csehovot olvas, hanem falat/fát is mászik!
Ja, és muszáj a gyerekbe beleverni, hogy "Te vagy a legjobb", különben sosem veszik fel a verseny a héberekkel.

esomedve 2010.04.10. 23:22:50

a lazahoz oda lehetne irni, hogy felnottkorban beloluk lesznek LMP-sek, illetve, jobbik szovivok :D

atila68 (törölt) 2010.04.11. 00:20:17

Olyan nincs aki reggel reggelit csinál, és tízórait, kézenfogva beszélgetve elsétálnak, délután érte megy, elviszi edzésre, este befekszik mellé és mesét olvas neki?

atila68 (törölt) 2010.04.11. 00:21:47

@ayad: Ja, és beíratja hittanra mert érdekli a kiskrapekot a téma.

árnyékgyuri 2010.04.11. 00:23:51

Én nagyon hálás vagyok Istennek, mert én egy laza, de tökéletesen felelőtlen pöcs vagyok, aki minding azt a minimumot teljesítette, ami éppen a tvábbjutáshoz kell. A gyermekeim, meg tök jótanuló, tudatos értelmes gyermekek. A franc tudja, hogy én milyan szülő vagyok, talán laza, de tökre nem értem mitől ilyen rendesek a gyermekeim. Semmit se tettem érte.

Dr. No 2010.04.11. 00:29:15

Ez most szerintem totál szar lett, a "társadalmi besorolások" mellémentek.

A tökéletes anyuka nem lehet a leírtak szerint felső-középosztálybeli, mert akkor nem maga végzi a házimunkát, hanem a bejárónő (minimum a takarítást, de jobb házaknál szakácsnő is van). EVBŐL NEM STOPPOL: ha lukas valami, vagy kidobja, vagy - ha kellően tudatos - leadja a Vörös Keresztnél vagy a máltaiaknál. NINCS konyhapénze. Arany American Express hitelkártyája van, amit apa havonta tölt fel, azt tehát nem kell beosztani. A gyereknek egyéves kora előtt személyi trénere van a babaúszáson.

A laza apuka sem lehet a leírtak szerinti, mert ha legalsó osztálybeli, akkor az értékrendje maximum tizenöt-húsz évvel ezelőtt lehetett trendi, ha meg legfelső osztálybeli, akkor nem hord bőrdzsekit és metálbandás pólót. Tovább nem részletezném.

Szal ez most alapvetően el lett ez cseszve, kérem.

Iustizmord 2010.04.11. 01:07:01

vicces, néhol talán talűló e nem kimerítő

az ún "porosz kiképző őrmester" jellegű apukákról (ld én) ugyanis nincs 1 szó se. továbbá a naturális szülőkről sem.

végül aki szerint az "Aurélia" az egy "előkelő és furcsán hangó" ergo "hinchánc" név, azt tájékoztatom, hogy az Aurelia ugyan úgy ókori római eredetű mint a "tök normálisnak" tartott a Júlia, de ide lehet venni a Lívia-t (gens Aurelia --> Marcus Aurelius, gens Julia --> Iulius Caesar vagy gens Livia--> Marcus Livius Drusus) és a Márkot, de a divatos Alexandra is ide illik.

meronem 2010.04.11. 01:21:46

@árnyékgyuri: akkor a feleséged tett valamit értük, bazze. Nem tűnt fel?

Zsola777 2010.04.11. 02:09:28

@Lucius Flavius Arrianus: @Megszívtuk-Waze: Nyugodjatok meg, csak az agyára ment a kampánycsend :)

magyar-magyar szótár 2010.04.11. 03:17:44

Az anyuka, aki terhesblogot ír A Pocaklakó főszereplésével.

Aki zsenit úgy nevel a gyermekéből (ő lesz majd a "liberális szülő"): minden nyafintásra fölveszi a babát. Mivel ősi hagyomány a besárgulás elleni védekezésben a szülészeteken az éjszakai teáztatás, természetesen éjszaka sem áll le, óránként, másfélóránként valamit ad a babának: 3 óránál többet egybefüggően nem alszik. Liberoradikálisok éjfélórán kakaóval cumiztatják kétéves korában. Írni úgy tanul, pelenkában, öt-hat éves koráig pelenkázzák ("svédmodell")
Az alvásminuszos gyermek [az alváshiány fokozza az endorfintermelődést...] a "zsenialitás" jegyeit mutatja, azaz autisztikus , mozgáskényszeres, vágtázik, ( több részletben legföljebb napi 8 órát alszik a 3 éves...) száguldva eddegél.. valamiben aztán valóban a zsenialitás gyanúja merülhet föl a gyermek esetében, l fejben szoroz tizenkétjegyűt huszonkétjegyűvel... de nem tud olvasni vagy írni. Száguldás közben megáll öt percre és elkezd nagy figyelemmel vizsgálni egy falevelet. "Egy zseni!" csapja össze mammi a kikkezét. Természetesen aztán az iskolában minden pedag' barom, aki nem ismeri föl gyermekük zsenialitását. Az ilyen szülő legpompásabb példányainak aztán van is pénze olyan iskolába járatni a gyermeket, ahol a zsenialitását kidomborítják ("Einstein is megbukott matekból" alapon... )
Felnőtt korában akár Hős Pesti Bringás vagy akár újságkihordó is lehet, persze az igazságtalan társadalom és a még mindig fennálló kontraszelekció áldozata ...

Néma Bob · http://kriptid.blog.hu/ 2010.04.11. 07:27:51

Dönci ebből ismerős.

Az egyik osztálytársunk általánosba, annyira felhordta az orrát, és mutogatta a díjait, hogy mindennap leoltottuk.

A bosszúja volt a kemény, felhívta a rendőrséget, hogy elloptuk a mobilját. Hu amikor kiderült, és az édesanyjáéknak kellett kihúzniuk a szarból.

Áhhh. De másnap jól megverték.

Mitya Ivanov 2010.04.11. 07:50:19

nekem általánosban volt egy olyan osztálytársam, akit a szülei tényleg mintagyereknek neveltek, járt sportolni és járt hegedülni is, de szegény gyerek annyira tehetségtelen volt zenében, hogy szörnyű. De a legrosszabb az volt, hogy minden anyák napján, meg kommer ünnepekkor is, ez a gyerek hegedült az iskolában. Miatta hittem 8-os koromig, hogy a hegedű nem hangszer, hanem kínzóeszköz. Hosszútávfutásban viszont őstehetség volt a gyerek, de azt a szülei nem erőlteték, mert "abból nem lehet megélni"

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2010.04.11. 08:02:37

Nekem van egy kétévesen olvasni tudó Döncim. A betűket a rendszámtáblákról kérdezgette és egyszercsak tudta.
Higgyétek el, hogy ilyet nem lehet nevelni, csak pislogni rá.
Mondjuk annyit tenni kell, hogy ha kérdez, arra válaszolni kell.

Énbagoly 2010.04.11. 08:04:49

Hát, tényleg nem teljes a leírás. :)
Folytatás nem lesz? :)

árnyékgyuri 2010.04.11. 08:06:04

@meronem: Most, hogy mondod. Lehet. De szerintem ez személyiség függő: egy gyermek 80-90%-ban olyan lesz, amilyennek megszületik. Az ajnározással, vagy a drillel eltorzíthatod a tulajdonságait, de azok akkor is már meglévő tulajdonságok. Szerintem nekünk csak annyi a dolgunk, hogy felismerjük, hogy miben találja meg önmagát a gyermek és ezeket az utakat megerősítsük. Sokszor az a baj, (velem is) hogy a saját útjaimat akarom a gyermekre erőltetni és nem értem miért nem élvezi. A legrosszabb, amikor a gyermek nem akar szembeszállni veled, mert a te ökörségelképzelésedről kap megerősítő visszajelzéseket " ugye milyen jól megy, ha az ember sokat gyakorol a hegedűn" (oszt közbe meg útálja mint malac a kukoricagödölint) Az ilyen szitukat a szülő néha évekig nem ismeri fel, aztán meg az intelligensebbje szégyelli magát, a butábbja meg csalódik a világban/gyermekében. Pl. a második harmadik gyermekemnél már sokkal szabadabban fogtam fel ezeket a dolgokat. Vissza is dumálnak rendesen. Ezért jó a több gyerek: egyet úgy is el....rontasz.

Énbagoly 2010.04.11. 08:17:17

@árnyékgyuri: Ezt leginkább úgy tudod kivédeni, ha nem felejted el, hogy te is voltál gyerek. Akkor nem szükségszerű az, hogy egyet elrontasz. :)
De mindig is az első gyereknek a legnehezebb. Ő a tanulópénz.

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2010.04.11. 08:22:16

@Néma Bob:
Na, így nevelik csicskának a magyarok egymást.

El Topo (Sgt. Elias) 2010.04.11. 08:24:18

Nekem mondjuk az volt a nagy különbség az első és a második között, hogy az elsővel többet szenvedtem amikor pici volt.
Napi egy óra volt a fürdetés és 15 perc a pelenkázás darabja.
A másodiknál már radikálisan csökkentek ezek a dolgok.:)

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2010.04.11. 08:29:42

@El Topo (Sgt. Elias): Az első kapja az ajnározó szülőt, a második már a lazapapát.

El Topo (Sgt. Elias) 2010.04.11. 08:35:01

@simonmondja.:

Nem egészen, az első a hülyeszülőt kapja, aki fürdetés előtt három rétegben keni le mindenféle kutyputtyal, nehogy kiszáradjon a bőre, és fürdetés után olajozza, hintőporozza, meg popsikrémezi mint egy barom.
A másodiknál a fürdetés előtti rész teljesen elmarad, és a popsikrémezés is csak akkor megy, ha tényleg kell.

vadibandi 2010.04.11. 08:37:44

Szerintem nagyobb valószínűséggel lesz Döncike az egyke, lehetőleg az anyjuk által egyedül nevelt gyerekekből.

elinor 2010.04.11. 09:07:33

"tőle 5-10 évvel idősebb" -- Trójai Mail, erdélyi magyar-e vagy?

MakoG 2010.04.11. 09:19:51

@elinor: Ja, ez a nála-tőle téma? Ezt Borsodban és Szabolcsban (ld. Szalacsi: Árpád 1 évvel fiatalabb éntőlem) is így használják. Nekem fel sem tűnt, amíg nem szóltak rám a pesti haverjaim.

Horváth Oszkár · http://oszkarsag.blog.hu 2010.04.11. 09:52:16

@magyar-magyar szótár: a pocaklakós geciknak (volna) való ez: burok.blog.hu

@El Topo (Sgt. Elias): a fürdetés előtt-után mindenféle lószarral bekenésről az a Tom és Jerry rész jut eszembe, amikor átjön a 3 hardcore cica és Tom-ot bepelenkázzák, és 1 kiló hintőport tolnak rá, és egy fél DM-et.

A színekről: aki nem 3, vagy 5, hanem 25 éves korára megtanulta az összes színt, azt megcsinálom szájjal bazmeg... kapcsolódó irodalom: www.szintan.hu - világbajnok oldal, egy kb. 50 éves nő csinálta, aki ebből doktorált, olyan színek vannak, hogy 10 percre azt fogod hinni, fekete-fehérben látsz.

Az én szüleim nincsenek a posztban, nem ajnároztak, de azért büszkék voltak, általánosban volt tízóraim, de nem jézusosra pirított kenyérben, együtt vannak, és a fater igazi öblös, de rockermúltnak és felelőtlenségnek semmi nyoma. Ugyanakkor FEST, az talált :))

peca1000 2010.04.11. 09:52:27

Anyám fakanállal vert (jó, megérdemeltem), faterom sört ivott és tévézett.
Aztán mi lett belőlem? "Rendes" ember.
Én a gépet bámulom, és néha verem az asszonyt. Na jó, csak olyan kis finom szeretetpofonokat adunk poénból egymásnak.
Ja meg jó férfi szokás szerinti böfögés és fingás sem maradhat el a káromkodás, és az asszony állandó fogdosásra, szexre utalásra mellett.
Bár igaz, hogy nem iszom, nem dohányzom, kocsmába sem megyek, vallásos sem vagyok, de zabálni szeretek.

Vajon milyen szülő lesz belőlem?

2010.04.11. 09:56:19

@El Topo (Sgt. Elias): mi ezt elkerültük, talán azért mert mindkettőnk családjában volt kisgyerek pár éve, és láttuk mit nem szabad:)
Ja és szerintem a gyereknek kifejezetten hasznos, ha lenyúzza a mázat magáról:)

Szalacsi_Dezső 2010.04.11. 10:10:19

@MakoG: A Maolvin meg velem egykora születésű! :-)

vivace 2010.04.11. 11:17:43

@Megszívtuk-Waze: Szerintem rosszul sejted. A kismillió provokációból legalább egy ennyire átlátszónak ne ülne fel ebből az országból senki. :-/

---------------------------------------
Nem tudom magam hova sorolni. A tökéletesbe biztos nem; a főzés kimerül egyfogásosokban, vasalás ritkán - sokat fogyaszt... :-) . Ajnározni ajnározom , sőt, tudatossá nevelem. Mert én jól megszívtam ennek az ellenkezőjét. De azért nem facsarom ki a gyereket (az osztályfőnöke megteszi helyettem, bár jövőre nem hagyom), szabad gyereknek lennie, mert az meg csudajó, és meg nem fosztanám tőle. És - többnyire :-)))) - tudom azt is, hogy létezik nála okosabb, szebb, de olyan , mint ő , egy sincs. Korlátok vannak, de lazaság is van. Néha hülye vagyok vele, olyankor elnézést kérek. Néha hülye velem, olyankor elnézést kér.

zfuly 2010.04.11. 11:19:06

Ha engem nem szórakoztatott a bejegyzés, akkor bennem van a hiba?

4 gyerekkel, számos ismerős nagy és kis családdal - hát két lehetőséget látok:
vagy sose volt gyereke a szerzőnek
vagy a mindenkit-jól-megnézek-és-megmondom-a-tutit alaptípusba tartozik.

Ez az egyik legkevésbé kedvelt szülőtárs féleség. :)

zfuly 2010.04.11. 11:20:17

@vivace: Tök jó!!!
Vannak normális szülők is! :)

vivace 2010.04.11. 11:29:40

@zfuly: köszi, próbálkozom normálisnak maradni, és mindig csak remélem, hogy sikerül :-)

Előző bejegyzésedhez: szerintem sincs gyereke a szerzőnek. Aztán, ha lesz neki, az övé lesz a legokosabb. Az tuti. :-)

vivace 2010.04.11. 11:35:28

@peca1000: Próbáld ki. Mindezt megteheted gyerek mellett is.

changebug (törölt) 2010.04.11. 11:41:02

Egen. Hány ilyen van...
Aztán felnőve mégis hülye gyerekek lesznek belőlük.

vivace 2010.04.11. 11:41:04

@árnyékgyuri: nem biztos, hogy teljesen igaz. Biztosan utáltam volna nyelvet tanulni általánosban, de most milyen jó lenne legalább egy nyelvet rendesen beszélni, nem csak úgy ellenni a nyelvvel. Vannak dolgok, amiket muszáj egy gyereknek megtennie, ha akarja, ha nem. Mert 7 milliárdan vagyunk a földön, és mindannyian enni, inni akarunk, meg tetőt a fejünk fölé, cipőt a lábunkra, ruhát a testünkre. Sajnos nem mindenkinek jut ezekből. A tanulás esély legalább a létminimumra. Persze kényszerhegedülés tehetségtelenként - az esélyek rontása. Azt az időt másra is lehetne szánni, arra, amit a gyerek még szeret is.

iurko 2010.04.11. 12:01:12

Ez a felosztás egy igazi kategorizálni próbáló marhaság. A bejegyzés megírásánál az is hasznosabb lett volna, ha a szerző az ágyon fekve egy repedést bámul a plafonon fél napon át.

agatsu 2010.04.11. 13:46:05

Kb 8 évesen bedobtam egy ablakot,megláttak,hazafutottam,jött az ember,anyám elzavarta,majd bejött a szobámba,megkérdezte :te voltál? én: nem... dirr! egy pofon! Ő: tudod miért kaptad, én: mert bedobtam az ablakot? Ő: nem, azért mert letagadtad...Neki soha többet nem hazudtam.

666E 2010.04.11. 15:07:45

"a bármilyen probléma felmerül, (például hangosan rádudáltak a gyermekre a zebránál) egyből pszichiáterhez viszi csemetéjét."

ez nagyon tetszett.

Kacagó gerle · http://hobbitippek.blog.hu/ 2010.04.11. 15:43:13

Akkor mi van, mikor két ajnározó anyuka találkozik? Vitatkoznak, hogy melyikük Döncikéje az elitebb?

Trójai 2010.04.12. 14:38:13

@zfuly: @zanzibári lány: de van, csak arról nincs mit írni :) Főleg nem görbe-tükrös karikatúrát.

@cd-r: tudom, sok típus kimaradt, így is túl hosszú lett a leírás. Amikor beküldtem, odabiggyesztettem a végére, hogy van még jó pár faj, de azokat nem taglalom, csak ha lesz rá igény.

@dtk74: ne vedd a szivedre, ez a sztereotpizálási faszság csak a vicc kedvéért jött létre. A modoros blog is azért van, hogy tudjunk nevetni magunkon, ha magunkra ismerünk egy -egy sztereotíp beskatulyázás alanyaként. De mint már fentebb írtam, csak paródia az egész és görbe-tükör, ahogy a többi modoros bejegyzés is sztem.

@atila68: de van, lásd fentebb azt, amit már leírtam a zanzibári lánynak. :)

@Dr. No: igen igaz, de én a magyar felső és felsőközép osztályra gondoltam, nem a külföldire, amit te leírtál. Persze ha a szűk rózsadombi réteget tekintjük a felsőosztálynak, akkor neked van igazad. De nem hinném hogy Magyarországon olyan sok embernek volna arany hitelkártyája. Persze mentségemre legyen mondva, hogy régen jártam otthon, lehet hogy azóta több lett a milliomos.

A laza apuka besorolásbeli problémájával meg nem értek egyet, azaz nem látom mi benne a probléma.

De ettől függeltenül a szülőtípusok társadalmi rétegbe való besorolása teljesen lényegtelen eleme a leírásoknak, akár én hibáztam, akár te nem rétesz vele egyet. Szóval szerintem pont nem ment át neked a lényeg (a paródia) ha ilyeneken leragadsz.

"Szal ez most alapvetően el lett ez cseszve, kérem"--->
Érdeklődve várom hogy te milyet tudsz, lefogadom TE biztos nem fogod elcseszni. :)

@Iustizmord: neked is leírom, hogy egyáltalán nem a teljes körkép bemutatására törekedtem, csak leírtam 3 kategóriát. :) Így is kurva hosszú lett, hiába volt ötletem másik 6 -ra, azokat már nem volt türelmem (meg időm) "megcsinálni". Amúgy nem is modoros blora született az írás eredetileg. Ha minden kategóriáról írnék csak 5 sort, hosszabb lenne mint ez, lefogadom ezt is kevesen olvasták végig a hossza miatt.

@simonmondja.: Döncike nem az igazi zsenigyerekek példája akart lenne, hanem azoké a gyerekeké, akiket zsenivé akarnak nevelni a szülei. Amúgy szerintem mindegy gyerek zseni (legalábbis jó vagy különleges valamiben, legalább egy dologban) de a szülők és az iskola hamar kiírtja belőlük a zseniség utolsó cseppjét is.

@elinor: nem vagyok erdélyi magyar, de megkérdeztem egy nyelvész ismerősöm, és azt mondta mindkét forma helyes. :) Amúgy mi a bajod a nyelvjárással? Nem szabad ám stigamtizálni (főleg nem negatívan) a nyelvjárásias nyelvhasználatot, annál szegényebb lesz a magyar nyelv, hidd el. Érdekes,hogy más országokban pozitív zöngéket kelt az emberekben a nyelvjárásias beszéd, nálunk meg negatívat. (meg a többi posztkommunista, posztszocialista országban is negatív)

Amúgy viccet félretéve nem olvasm át a kész szöveget mielőtt elküldtem. Most hogy így felhívtad rá a figyelmem, amúgy én is észrevettem, nekem is szúrja a fülem az ilyesmi általában. (Ez is)

Trójai 2010.04.12. 14:56:20

@iurko:

"Ez a felosztás egy igazi kategorizálni próbáló marhaság."
Te sem vagy modoros törzsolvasó? Mert akkor tudnád, hogy a blog behjegyzéseinek nagy része kategorizáló "marhaság". :)

"A bejegyzés megírásánál az is hasznosabb lett volna, ha a szerző az ágyon fekve egy repedést bámul a plafonon fél napon át."

Plafonbámulás helyett amúgy masztizhatok is?
De amúgy tőled mikor láthatok bejegyzést a közeljövőben? Vagy már láthatok is? Akkor mutasd meg légyszives, én is szeretném tajparaszt stílusban fikázni. :)

@zfuly:
"4 gyerekkel, számos ismerős nagy és kis családdal - hát két lehetőséget látok:
vagy sose volt gyereke a szerzőnek"

-->Jó, akkor én nyertem, mert nekem meg 5. :)
(amúgy ez egy verseny ? Egy gyerek alatt nem lehet szülőkről (pontosabban szülőtípusokról) görbe-tükröt írni, vagy mi?)

" vagy a mindenkit-jól-megnézek-és-megmondom-a-tutit alaptípusba tartozik"

Ahogy elnézem, szerintem inkább te tartozol oda. :))

Egyéb lehetőség, ami gondolom meg sem fogalmazódott benned:
-Vagy csak firkantott valaki egy karikatúrát mindenféle cél vagy ok nélkül, amit beküldött valahova.(ahogy a modoros többi bejegyzése sem véresen komoly dolog, hanem paródia, sztereotípizálás, skatulyázás,amiken lehet nevetni, ha valaki magára ismer.) Én is ismertem már magamra bejegyzésben, de nem bosszantott fel , mint ahogyan téged, hanem nevettem rajta. :)

Amúgy hidd el, sokkal több szülőt ismerek, mint te,(igen, biztos) ezért a kategóriákat is jobban tudom. Éppen ezért bátorkodom mondani (ha már te is olyan szépen elmondtad, hogy szerinted én milyen vagyok), hogy te szerintem az a tipikusan passzív- agresszív típus vagy, aki a szülői értekezlet megbeszéléseken kék öltlönyt akar ballagásra, ha a többi szülő fekete anyagút szavazott. Ha pedig nem tetszik neki a többség döntése, leolt mindenkit és mindenki hülye, kivéve persze őt. :)

noirp 2010.04.12. 15:05:53

Végigolvastam, ráhüledeztem és fölnyögtem:Uramfia, de jó, hogy nekem két emberforma szülő jutott...Egyikük se tökéletes, ezért szerethetőek. Elváltkölök vagyok, de akkoris. :)

AZATYAURISTEN 2010.04.12. 23:05:31

@El Topo (Sgt. Elias): tudom, mar nem aktualias, de ha lesz meg egy gyereked...felejts el minden kencet es pudert! Vegyel egy kis üveg jojoba olajat, abbol a tenyeredben keverj el egy keveset egy kis mezzel, hogy feloldodjon a vizben, es a baba böre csodalatos MARAD;) minden egyeb szer penzkidobas es csak tönkreteszi a baba böret, hogy meg többet kelljen venned belöle! Szüles utan a korhazban fürdettek nalunk igy a picit, amig nem maszik ill. nem lesz koszos, ez eleg a börenek!

Idösebbik gyerekem 2.3 eves es valoban felismeri az alapszineket, az egesz bölcsinek a kedvence a lila, mindent lilaban kell venni, legutobb a narancssarga is befutott mar az elmezönybe. Egyebkent szamol 10-ig 2 nyelven es sosem eröltettem semmit es nem istenitem: sokat kerdez es en valaszolok, ilyen egyszerü ez. Itthon meg csak magyarul beszelek vele, a bölcsiben meg csakn emetet hall. Mindket nyelvet beszelgeti. Ja, 1 evesen nemcsak ment, de szaladt. Viszonylag kesön kezdett el beszelni, nem ugy, mint a pici 1 eves: ö mar most modogat egesz nap, ismetelgeti a cica, kutya, stb szavakat, viszont meg csak 2 napja kezdett el maszni, eddig szelsebesen kommandozott es fel-felallt kapaszkodva. Nem vagyunk egyformak;) Szoval nem tartom tulzasnak ha valaki a gyerekeröl ezeket allitja.

Magamrol annyit hogy szüleim 11 evig jarattak zeneiskolaba, zongoraznom kellett, amiben rengeteg versenyt nyertem es tehetseges is voltam, csak ket dolgot utaltam: szerepelni es a zongorat! Utaltam odaülni ele es "gyakorolni", zokogtam evekig hogy hagyjak abba...nem hagytak. 11 evig vittek kocsival a szomszed varosba hetente ketszer, kedden es penteken iskola utan...mar 5 evesen kezdödött a martirium, termeszetesen hatalmas zokogassal, pontosan emlekszem az egesz jelenetre. Szüleim sok örömöt leltek benne. En szerettem volna dobolni, gitarozni es sportolni...na mindegy. Termeszetesen kitünö tanulo voltam, de nem dicsertek soha semmiert. Ez igy volt termeszetes.

Gyerekeimet odafigyelve es nem eröszakosan nevelem. Megerösitem öket abban, amiben jok, segitem öket az utukon. Legyenek boldogok. Ez a lenyeg, semmi mas. Egy szülö tamogassa mindig gyereket! Ha homokos, drogozik, 12 evesen terhes lesz...feltetlen szeretetet az eletben csakis a szülö adhat neki, ki mas, mindegy mi törtenik! Ez a vilag rendje;)

Horváth Oszkár · http://oszkarsag.blog.hu 2010.04.13. 06:59:46

@AZATYAURISTEN: 2,5 évesen terhes lesz? :))))) Én 8 éves koromtól doboltam, fene a jó dolgomat. Most már örülnék, ha zongoráztam (is) volna, mert hiányzik a klasszikus, de akkor azt mondtam, hogy nem, és abból nem lett, apukámékkal 7 évesen egy nagy drogozás közben megbeszéltül, közben jojobaolajOs melaszt szívtam fel ínyen keresztül :D Those were the days...

Horváth Oszkár · http://oszkarsag.blog.hu 2010.04.13. 07:00:23

hááá és Modor Tibi is zongorázott, nyenyenyeee!

AZATYAURISTEN 2010.04.13. 09:44:25

@nosferato: nem erted, mit akartam mondani, latom. nem baj, csak gunyolodjal.

AZATYAURISTEN 2010.04.13. 09:49:33

@nosferato: nem lattad a mediakban a 12 eves szülöket? ezekre utaltam csupan.

rdi 2010.04.13. 10:18:23

@cd-r: Nagyon jó. Ő az, aki először is belerúg a kutyába, mikor hazaér a melóból.

Dr. No 2010.04.13. 11:43:25

@Trójai: Mingyár sírok bazmeg, annyira odamondtál nekem!

Tájékoztatlak, hogy bejárónője nemcsak a "rózsadombiaknak" van, illetve nem csak a rózsadombon lakik felső középosztály.

Az arany American Express valóban enyhe túlzás volt, na de egy "OTP kibocsátású Cirrus-Maestro"-ra senki nem figyel oda, pedig az is tud ám havi 400+ kiadást termelni apunak, és bizony ez a hitelkártya nem ritka! (Amexet meg a bevezetésekor ajánlott az OTP, ha nem csúsztál meg a korábbi hitelkártyáddal kb. 2 évig.)

Aki ezeket nem ugorja meg (nem elvből, mert ilyen is van, hanem azért, mert nem engedheti meg magának), az nem felső középosztálybeli.

Mindezt csak azért írtam le ilyen részletesen, mert Te alkalmaztad a tipizálás során ezeket a kategóriákat.

Na és a vége: "Érdeklődve várom hogy te milyet tudsz, lefogadom TE biztos nem fogod elcseszni. :)" 1. Nem szoktam kategorizálni. 2. Tudod: attól még, hogy nem tudok tojást tojni... 3. Ha nem tetszik, hogy kritizálhatnak, ne tedd közzé. 4. A saját irományaimat nem szokásom másik blogon reklámozni, tudtommal ezért is lett letiltva a nickek melletti blogmutató.

Azért remélem, nincs harag!

Horváth Oszkár · http://oszkarsag.blog.hu 2010.04.13. 15:33:50

@AZATYAURISTEN: jóvanna jóvanna jóvanna, csak sav.

Baszki, nekem arany American Expressem is volt, kaptam egyszer külföldön, nem tudom, miért. Asszem soha nem mertem használni, de kurva jól néz ki a fiókban a hatodikos irodalomkönyv és az üres nyomtatópatronok között (betörőknek mondom, hogy ez a felső fiók, de amúgy 5 éve lejárt).

AZATYAURISTEN 2010.04.13. 16:06:18

@nosferato: nem tudom, minek fikazni egy szerencsetlen, gyerekkoraban meggyötört serült szülöt, aki raaudasul hangulatember is:D en csak megprobaltam tanacsot adni, mert rendkivül tapasztalt vagyok minden temaban:D (modoros hozzaszolo)

engem megkerdezett egyszer a bank amikor epp minuszos volt a bankszamlam, nem akarok-e egyet, biztosan sok remenyt lattak bennem kesöbbre:D hülyere keresik magukat a bankok a kamatokkal.

Trójai 2010.04.13. 18:20:16

@Dr. No: Én meg tájékoztatlak, hogy a figyelmedet elkerülte a mondat első fele, csak a másodikra fókuszáltál: "Előfordulása: bármely társadalmi osztályban megtalálható, de legsűrűbben a közép- és felső középosztályban."

Ugyehogy? De nyugodtan lehet kötekedni, ha meg megvédem magam nyugodtan oktass csak ki.
Amúgy nincs harag de a viszontlátásra.

Trójai 2010.04.13. 18:22:45

@Dr. No: ja és én sem szoktam kategorizálni, az egész csak egy vicc.
A saját írásaimat én sem szoktam reklámozni, az ilyesmit (ahogy ez is) úgy hívják, hogy ovlasói levél. Valamint nem a kritikával volt bajom, hanem a kritika stílusával. Meg mondjuk sántított is egy-két helyen szerintem, de felesleges ezen lovagolni, ha alapvetően véleménykülönbségünk van egy részletet illetően.

meronem 2010.04.18. 01:19:18

@simonmondja.: Igen, alap, hogy nem úgy "nevelünk", ahogy a vicc mondja:

- Apa, ez milyen madár?
- ... nem tudom, kislányom.
- Apa, miért van összetörve a fehér autó eleje?
- ... nem tudom,...
- Apa, miért kel meg a pizzatészta?
- hajajjh, nemtom...
- Kislányom, hagyd már apádat békén!
- Semmi baj, anyjuk, úgy tanul a gyerek, ha kérdez!

Ha ráadásul a játszva tanítás a szülőnek is szórakozás (lemondások árán, persze), akkor meg nyert ügye van a gyereknek.

atila68 (törölt) 2010.04.18. 09:33:03

@meronem: Nekem nem a válaszadás jelent kihívást hanem, hogy meg is értse a kisprapek.
süti beállítások módosítása