A Viccmesélő / Sztorizó

2009/09/21. - írta: Modor Tibi

A mechanikus sztorizás, viccmesélés köztudottan minden összejövetel halálát jelenti. Mindegy, hogy jól éreztük-e addig magunkat beszélgetőpartnereinkkel, vagy esetleg hébe-hóba kínos csönd telepedett-e a társaságra.

A viccmesélés a legsablonosabb műsor, tényleg idegesítő néha éjfél utáni partikon a másikat udvariasan tettetett türelemmel hallgatni, hogy aztán mi is sorra kerüljünk (ha jól emlékszem, az "ezernyelvű" Lomb Kató is többször felhozta ezt a szánalmas jelenséget).

Vannak a visszafogottak, akik ragaszkodnak az eredeti verziókhoz, és vannak persze a nagy mókamesterek, akik minden lehetséges eszközzel megpróbálják a saját képükre szabni, kiszínezni a vicceket. Szívesen folyamodnak halmozott trágárságokhoz, vad gesztikulációkhoz, az adomában szereplő alakok hangjának helyzettől függő utánzásához, hiszen ezek együttesen még viccesebbé teszik az élményt.

-Na ezt hallgassátok meg, beszartok.

Nyuszika sétál hetykén az erdőben, fütyörészik, dalolászik (=felesleges rizsa + hangutánzó lalallázás, fütyülés), egyszer csak összefut a Medvével.

-Szevasz, Medve koma! Na mi a geci van? (=élményfokozó trágárság)

-Semmi, mi lenne, Nyuszikám, vagyogatok. Tudod, van itt nálam egy lista azokról, akiket meg fogok kúrni. És sajnos te vagy a következő, baszd meg (=élményfokozó trágárságok).

-Ó, bassza meg (=élményfokozó trágárság)! És nem tudnál erről csak úgy szépen kihúzni, mintha mi se történt volna (=felesleges rizsa)?

-Sajnos nem, kispajtás (=felesleges rizsa).

Na, a Medve jól megrakja a Nyuszikát, ahogy azt illik, csak úgy nyunnyog a luka (=felesleges rizsa + hangutánzó nyunnyogás + ütemes csípőmozgás), a végén annak rendje s módja szerint telerondítja, aztán ott piheg rajta hálásan. (=felesleges rizsa)

-Medve koma, most, hogy ezen túlvagyunk, elárulod, hogy nincs-e valami nemibetegséged?

-Ó, már hogy lenne, itt van még a papírom is az écctesztről, negatív, tessék.

-Na bazmeg Medve koma, akkor azzal a papírral most már jól kitörölheted a valagadat, háháháháá (=élményfokozó trágárság, hangos röhögés)!

A nagyon ígéretesen induló viccek ennek ellenére sokszor sülnek be: míg mindenki vigyorgó fejjel hallgatja végig, vagy lemarad a végén a poénról, vagy jajjjjjjjjjjjjjjjj, ez fájt, de szar kommentárokkal próbálja meg udvariasan lezárni az aktust, mintha csupán fárasztó, de jó lett volna a vicc, pedig tényleg szar volt.

 

A sztorizás is kellően lapos tud lenni: sokszor összeszokott társaságok idézik fel közös iskolai, munkahelyi, katonaságbeli élményeiket, ez még a beavatottaknak szórakoztató.

Az ezerszer hallott-olvasott városi legendák újramesélése viszont tényleg dühítő.

-De ne tudd meg, apám, ez frankón megtörtént az egyik haveromékkal. Ezek az állatok meglepetés-partit csinálnak a Vikinek, valami szülinapi bulit.

Megszervezték a bejutást, mindent, ott vannak húszan, érted. Csaj sehol. Keresik, de csak nem találják, de fentről valami andalító muzsikaszó hallatszik le, hát felsompolyognak, erre mit látnak a szoba közepén?

A buksza bazmeg ott terpeszt, éppen Nutellával kenegeti a muffját, és hívja a Fifi kutyát! És ezt frankón, a haverom mesélte és látta!

Utána nem nagyon erőltették a meglepetés-bulikat, elhiheted.

A városi legendákon belül személyes kedvenceim a főiskolai/egyetemi tanáros, vizsgázós élmények (Lipinek külön köszönet az ötletért).

A tematikussá váló beszélgetéseknél talán még egyértelműbben látszik, hogyan próbálnak a beszélgetőpartnerek a másikra még jobban rákontrázni, egyre durvább történeteket előadva.

-Bazmeg, az ELTE-n tanított egy idősebb prof, igazi nehéz ember volt; akit imádott, annak ki volt kövezve az útja az ötös szigorlatig, de akit utált, na az megnézhette magát.

Ott üldögélünk a szóbelire várva kint vagy huszan, kosztüm, öltöny vegyesen, egyik csajszi miniben, egy csóka meg kockás zakóban meg csokornyakkendőben kuksol.

Megérkezik az Öreg olyan 10 perc késéssel, végigmér mindenkit, azt mondja:

-A bohóc meg a kurva hazamehet, a többiek pedig adják ide az indexeket!

 

-Aha! Ombre, az semmi. Volt nálunk egy forma a Műszakin, na annál mocskosabb szájú, perverzebb férget még nem hordott hátán a föld. Tanársegéd volt vagy mi, de folyton csak káromkodott, a lehető legzaftosabban.

Na, a lányokat már kurvára zavarta a pók, úgyhogy összebeszéltek, hogy a következő alkalommal, amikor kiejt a száján bármilyen trágárságot, akkor ők kollektíve felállnak, és kivonulnak az előadóból.

Az ám, de az arc ezt valahonnan megtudta, úgyhogy szépen felkészült a következő előadásra. Fogott egy krétát, és húzott egy kb. ötvencentis vonalat. Felteszi a kérdést: - Na kinek van egy tippje arra, hogy ez meg mi?

Dermedt csönd, semmi. - Hát kérem, ilyen hosszú a négerek fasza.

Na, több se kellett, az összes csajszi feláll, és elindul kifelé. A kegyelemdöfés ám csak most jött:

-Hölgyeim, hova sietnek? A következő gép Johannesburgba csak fél ötkor indul!

A sztorikat ha jól tévedek, még anno decibel az extra.hu/internetland örökzöld site-on olvastam, úgyhogy innen is köszönet a gyűjtőnek.

Persze jelentkezhet az eredeti tulajdonos is - mindenkinek további kellemetes sztorizgatást kívánok! ;-)

Címkék: társaság
102 komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

A Lesből Támadó Ruhaszárítókötél · http://www.planetside.blog.hu 2009.09.21. 12:58:19

Ugye az is megtörtént minden egyetemen, hogy a miniszoknyás, feltűnően csinos lány a székre, a lábak közé tette a puskát...

Jött a pattanásos-kockásinges-zsírosarcú-kicsitbüdös-lúzer tanársegédecske, és nagy hangon emígyen szólott:

"Mint férfi, ezt nem tehetem, de mint tanár - IGEN!" - és benyúlt a miniszoknyás combok közé, és kivette a puskát.

Erre a csaj:

"Mint diák nem tehetem meg, de mint nő - IGEN!" - és egy hatalmas csattanós pofonnal fejezte ki a véleményét!

Modor Tibi · http://modoros.blog.hu 2009.09.21. 13:04:56

@A Lesből Támadó Ruhaszárítókötél: azaz!

Meg a "na, kollegína, egyes osztályzat, vagy a lakáskulcs?" Hát a lakáskulcs, ami után kapott ötezer forintot a kislány + a vizsgán kiérdemelt egyest.

A Lesből Támadó Ruhaszárítókötél · http://www.planetside.blog.hu 2009.09.21. 13:09:47

@Modor Tibi: Nalátod, legalább sztoriszinten megvalósult az országos Universitas!

Hisz innen is látszik, hogy egy egyetemre jártunk! :)

ellenszenvesfigura 2009.09.21. 13:17:01

a viccmesélők legalattomosabb alfajába tartoznak, akik nagy vicckönyvekből biflázzák be a förtelmesebbnél iszonyatosabb humorbonbonokat.

HRita · http://gorbe-sminktukor.blog.hu 2009.09.21. 13:18:40

Te, én megyek-megyek az utcán, hát bazmeg nem a Liptai Claudia ült az egyik kocsiban?! Nem hazudok! Hát rúzsozta a száját! Érted?

Erre most mit lehet reagálni?

HRita · http://gorbe-sminktukor.blog.hu 2009.09.21. 13:20:41

Amúgy pedig tetszik a poszt: a jelenség legszebb iskolapéldáit sikerült kimazsoláznod :)

afromagyar · http://afromagyar.blog.hu/ 2009.09.21. 14:00:34

Tegye fel a kezet, akinek nincsenek haldoklo buli esetere bevetendo sztenderd sztorijai!

Egyebkent erdekes egy-egy ilyen tortenet eletutjat megfigyelni, hogyan felejtodnek el belole reszek es nyer az egesz uj ertelmet egy-egy ujabb keppel, csattanoval. Fantasztikus! :)

rocaszujo 2009.09.21. 14:08:49

@ellenszenvesfigura: egy '89-es Hahota magazin/könyvecske/füzetből merítkezett az egyik ismerősöm, mert azt hitte, hogy az akkori szar poénok olyan 98' tájára beérnek. hát NEM!!!
@afromagyar: Feltettem kezem. És tudommagamról, h a számok kicsit rugalmasak illetve az évek folyamán feljebb kerekülnek, de csak a hatás kedvéért (hogy én is élvezzem őket :D )
Meg a kínos csend eg összejövetelen az annyira gáz. Engem kikészít, ezért vetek be ilyen sztorikat.

virágelvtárs 2009.09.21. 14:14:31

Ez semmise. Van egy típus, és még ráadásul létezik is. Ráadásul értelmiségi (20-30), van mindenfélébél, egy benne a közös:
-Még mindig tud az ÉRETTSÉGIJÉRŐL sztorit, még mindig tudja mesélni, és:
-MINDIG TALÁL HOZZÁ EGY PARTNERT. És akkor bepörög az este:

"Amúgy erről a vizsgasztoriról nekem az érettségi jut eszembe! A KIDOLGOZOTT tételsoraimmal elvonultam 3 hétre a nagymuter telkére, és SZÉTTANULTAM AZ AGYAM!, bementem aztán, és nem belehúztam abba az egybe, amit nem tudtam, hát vörös is volt a fejem, a töritanár, az a kurva Solymosiné meg ott zongorázott a padon, aztán lett belőle egy négyes, olyan megalázó volt az egész. Te mit húztál? Mi volt a választottad?"

afromagyar · http://afromagyar.blog.hu/ 2009.09.21. 14:35:57

@rocaszujo: En is, en is! De az az igazsag, hogy jomagam is elvezem a sajat sztorijaimat, ami, lassuk be, kicsit talan beteges :).

@viragelvtars: micsoda, sztori, kerem! :D

scsaba1 2009.09.21. 15:37:18

Hőjjj.... És a őszülő halántékú "Távoli Rokon", pinavadász nagybácsi aki stikában a leggusztustalanabb szopós-nyalós vicceket meséli a pironkodó 15-16 éves, ám testileg jól fejlett gyereklánynak, nemtitkolt répázási szándékkal?

rocaszujo 2009.09.21. 15:45:45

@afromagyar: Minek mesélné az ember ha nem élvezné? A haverjaim azon szoktak röhögni, (rajtam), h mikor storyt mesélek akkor mindenképpen magasabbra akarok emelkedni mint a többiek, esetenként fel is állok, de ami még rosszabb mindent túl akarok üvölteni. Szánalom bánya vagyok :S :D :D

virágelvtárs 2009.09.21. 16:21:14

@rocaszujo: Én sokkal rosszabb vagyok, talán a posztban is van belőlem, nemszámít, hogy a sztorim/viccem jó, vagy rossz, hatalmasat röhögök utána ordítva, ha máson nem, akkor azon nevethet a szerencsés hallgatóság.

Nekem tetszik és kész. Ha mégsem vigyorognak, akkor megjegyzem, szerintem pedig ez vicces.

afromagyar · http://afromagyar.blog.hu/ 2009.09.21. 16:34:04

Az semmi, en olyat mondok, apukam, beszarsz-behugyozol!
Egy haverom meselte, szoval nem kamu, hogy a fonokenek akartak meglepetesbulit csinalni, ezert a titkarno, egyebkent en is ismerem, nagyon jo csaj, szoval mondta neki, hogy igyanak meg valamit melo utan. A foni kicsit beszeszkozott, ezert a csaj hazavitte, meg a pecoba is bement vele, persze csak a buli kedveert, meg minden, erted. Titkarcsajszi mondta a boss-nak, hogy lazuljon el, mindjart kapja az ajcsit, villany-leo, faszikam nekivetkozott, hat egesz masra szamitott, asszony nem volt otthon ugysem, jocsajtitkarnore meg mar regota fente a fogat, egyszer csak szoba fenyarban uszik, ott all az egesz bagazs, a familia meg a kollegak vonyitjak a hepiborszdejt, ez meg ott all egy szal pocsben :D:D:D.
Ez mekkora mar, mi? Es teeeenyleg igy volt, eskuszom!

Hehe.

virágelvtárs 2009.09.21. 16:38:53

@afromagyar: Ezt valami amerikaifilmbe tuti meglehetne csinálni öcsém, hallod, tudok egy forgatókönyvírót, hallod, nemondd el addig senkinek, gazdagokleszünk!

Cicufer akartam lenni de már foglalt volt 2009.09.21. 16:47:12

@virágelvtárs:
affenébe! ez velem tényleg így megtörtént! erre nem számítottam! modoros lettem!

semota · http://livewithit.blog.hu 2009.09.21. 17:30:03

Még zsenge hallgatólány koromban történt meg velem az eset, hogy Kispesten voltam diákmunkán. A csapatban számos nagyhangú, sztorizós öblösaspiráns volt, így már az első este végighallgathattam azt a biztos forrásból származó értesülést, hogy a Nyugatinál lévő gyrososnál nem szabad enni, mert az ÁNTSZ vizsgálata négyféle különböző spermát mutatott ki a szószban.
Másnap délután egy új srác csatlakozott a tímhez, aki nemsokára elmesélte ugyanezt az urbánylegendet, majdnem szó szerint ugyanezekkel a szavakkal. Élmény volt.

afromagyar · http://afromagyar.blog.hu/ 2009.09.21. 17:30:19

Apam is ilyen sztorizos ember, ha nagy ritkan talalkozunk, a kovetkezo tortenetet mindig meg kell hallgatnom:

"- Azt, fiam, mondtam mar, hogy egyszer ultunk Verespityuval a Lepcsosben?
- Haat, nem tudom, ez melyik? (Kozben persze tudom, csak nem akarom megbantani.)
- Hat ugy volt, hogy epp ment valami muugras a TV-ben, amit igy visszafele is lejatszottak. Verespityu meg man be volt makolva, nezi a TV-t, azt' egyszer csak megszolal: - Na, esseigaz!"

semota · http://livewithit.blog.hu 2009.09.21. 17:37:16

@virágelvtárs:

És igen, tényleg volt köztük érettségiről sztorizós srác is. Ő arról sztorizgatott, hogy hogyan puskázta végig az érettségijét.

Modor Tibi · http://modoros.blog.hu 2009.09.21. 17:46:58

@Ön: nem négy, hanem HÉTfajta! :-)

@afromagyar: hmmm, merre van ez a Lépcsős? Mintha már jártam volna arra.

virágelvtárs 2009.09.21. 18:15:53

Ja, ha már így benne vagyunk, a visszajelzésvárós sztorizós arc is odatesz!

"-Na, merháthogy a bolt mögött volt az a kis sufni ugye, hehe, nahát vágjátok nem, meghát tiis voltatok már nagyon kanosak, meg sürgősen nem volt kérő, ÍGYVAN, VAGY NEM ÍGYVAN??? HE? Na. Szóval ígyvoltam énis, bejött a csaj a boltba, na mitvolt mitteni, montam a Lalának, hogy tartsa a frontot, vágjátok nem, de, na, tudjátok mi történt, szerintetek, megvolt, vagy nem volt meg, no? No? Mongyam tovább?"

Na, nem igazából várja meg a visszajelzéseket, ezek igazából költői kérdések. Ismeritek az ilyet nem? Perszehogy. Ugye.

sorica123 (törölt) 2009.09.21. 18:33:43

@Ön: És a többiek milyen pofát vágtak? Összenéztek, röhögtek, úgy csináltak, mint aki nem hall semmit...?:))

flymazs (törölt) 2009.09.21. 18:42:01

Jaj, "a százas villanykörte és a taxisofőr esete" és társai :D

semota · http://livewithit.blog.hu 2009.09.21. 19:05:25

@sorica123:

inkább az utóbbi. szerintem igazából leszarták az egészet, állítom, sokan észre se vették, hogy mi van.

sorica123 (törölt) 2009.09.21. 19:13:32

@flymazs: jujj. Mi van még ilyen...? A kutyásat, ami a posztban van, hallottam gimista koromban, a Novusban voltam látogatni három napra, és ott sikerült. Azt a sokattudó röhögést, amit levágtak hozzá... de a villanykörtéset is hallottam baromi átéltem előadva. Mint a tábortűznél rémtörténet-mesélés, esküszöm olyan:))
@Ön: ja kérem, ahol ez a divat, ott immúnissá válnak egy idő után az egy este kétszer ugyanúgy elhangzó 'sajátélményekre'.

semota · http://livewithit.blog.hu 2009.09.21. 19:24:13

Az egyetemi sztorik meg tényleg _egyetemesek_. Szerintem ezeket a sztorikat szemeszterenként legalább három alkalommal hallgathattam meg...

sorica123 (törölt) 2009.09.21. 19:29:33

Az meg a másik, hogy vagy húsz éve ugyanazok, és amikor én voltam egyetem/gimi korosztály (ugye az az én reszortom, hogy 23 évesen főiskolára menni, amúgy nem ez a hivatalos), pont a magukat legmenőbbnek képzelő karakterek mondták ezeket a tíz-húsz éves sztorikat.

raoul_duke 2009.09.21. 19:38:12

pl

- gyrosos a Keletiben
- közgázosok leszállnak, egyetemisták továbbmennek
- disznóölés a kollégium tusolójában
- kémia szakosok élesztővel kimászatták a szart a wcből
- egy szavazat híján a német lett az usa nyelve

semota · http://livewithit.blog.hu 2009.09.21. 19:38:48

@sorica123:

Gyanítom, hogy HÖK-közeli arcok voltak :) A gólyatáborom valami elképesztően traumatikus élmény volt, nagyrészt a HÖK-ös illetőségű szervezőknek köszönhetően, akik már az első napon ízelítőt adtak nekünk abból, hogy hogyan is kell elképzelni a jófej egyetemistát... azóta is rémálmaim vannak tőle.

Például volt egy HÖK-ös pók, amolyan ceremóniamester, akit a többiek Cicafiúnak hívtak, és végig affektálva ugrabugrált össze-vissza, meg minden adandó alkalommal produkálta magát. Ő egy ún. vicces jelenség volt.

flymazs (törölt) 2009.09.21. 19:40:04

@sorica123: ja :D van még a hűtőszekrényjavítós, meg valami pasi, aki jól akarta magát érezni valami görgős szerkezet segítségével, amit a tűzoltóknak kellett levágni a farkáról, mert beszorult... (sajnos nem tudom jól leírni őket).

Romboljuk le a modern világot... (törölt) · http://www.youtube.com/watch?v=9vq63q45qfk 2009.09.21. 19:40:54

Durvákat írtok. Van a szomszédunkban odahaza 'anyuéknál' egy ilyen sztorizós, vetítöös, színezö arc (nem az öblös, az a másik oldalon lakik)
A mesemondó arcot Sanyikámnak hivják és egy ilyen sárgahajú sváb betyárt kell elkpézelni. Napbarnított szikár tag, rothadó barna fogakkal, illetve asszem már nincs neki sok, csak elöl egy és az is lötyög. Szóval ez a Sanyi olyan történeteket mond hogy leguggolsz. A legszebbek a fiatalkori kalandok, a csodálatos menekülések, balhék a diszkó után, a 70es években popper stílusban nyomta a sanyi, mindig kékre akarták verni a toleráns kültelkiek az ellenszenves fejét.
Most öreg fejjel beállt biztonsági öörnek. Az elsö helyen nem szeretett lenni, de most talált egy jó 'kollektívát', élettársa mesélte, hogy az új helyen jó, jobb a társaság. GOndolom egész nap vetítik egymásnak a szebbnél-szebben kiszínezett, népmesébe illö csodálatos történeteket.

semota · http://livewithit.blog.hu 2009.09.21. 19:41:52

@Ön:

Na, a HÖK-ösökre is pontosan ugyanez az erőltetett jófejkedés, Hahota-stílusú viccek pufogtatása és tíz-húsz éves egyetemi sztorikkal való dobálódzás volt a jellemző. (Már persze a sikkasztáson és a hallgatók pénzének különböző formákban történő lenyúlásán kívül.)

afromagyar · http://afromagyar.blog.hu/ 2009.09.21. 19:44:10

@Modor Tibi: minden varosban van egy Lepcsos, de most ez csak egy kamu nev volt, mint ahogy Verespityu is csak alnev :).

viragelvtars: az kimaradt, hogy "szgaoljatok csak meg az ujjamat, he"

raoul_duke 2009.09.21. 19:44:42

@flymazs: orvostanhallgató első gyakorlatának első esete egy férfi, akinek egy hete a seggébe szorult 1 spray kupakja.
Meg a ratyi pár NYC-ből, amikor az egyik felenged egy egeret a másik seggébe, aztán gyufával utánanéz, és az arcába robban az egész.

Az ízlésesebbekből hirtelen ez a kettő ugrott be :).

flymazs (törölt) 2009.09.21. 19:49:20

@raoul_duke: azta...vizuális típus vagyok sajnos :D

sorica123 (törölt) 2009.09.21. 19:58:52

@Blassius: (nem az öblös, az a másik oldalon lakik):))))) a szórakoztatás házhoz jön, mi?

sorica123 (törölt) 2009.09.21. 20:03:56

@raoul_duke: jájj. Eszem:/ +emlékbetörés korábbi társaságról... t.i. voltam már együtt sztorizós(igen, ilyen tipikus, modoros) mentősökkel&ügyeletesekkel. Meg mesélte nekem a nexxtet olyan srác, aki igencsak szerette mindenből a 'beteg' részeket kidomborítani ('Gyááá srácok, énegggyolyan beteg filmet láttam!!!' kitétel megvan? Agyam megrogyik tőle. Mondja ez a típus bármire, ami kicsit is nyakatekert és bejött neki, kb az Eszkimó asszony fázik-ig bezárólag...))

szixous 2009.09.21. 20:06:33

És ez: a barátnőm barátnője, és az ő barátnői kimentek Erasmussal Finnországba (bárhova), ahol egy bulin az egyikük smárolt vmi fickóval. Csaj később kórházba kerül, kiderült, hogy olyan baja van, amit csak hullától lehet elkapni, aztán kiderül a csávóról, hogy nekrofil, elkapja a rendőrség, stb. ...
Ez is épp elég verzióban él. És mindenki olyan átéléssel mesélni :)

raoul_duke 2009.09.21. 20:18:43

Meg ugye a Schönherz Qpa/Kandó napok ideje alatt nem jár a villamos, mert lesárgaszöcskéztetik a sínről. És a műegyetemisták egyszer lekapcsolták a közgáz világítását.

2009.09.21. 20:28:54

@sorica123:
"voltam már együtt sztorizós(igen, ilyen tipikus, modoros) mentősökkel&ügyeletesekkel."

Mentősöket nem úszod meg anélkül, hogy elő ne adják a hűtőgépszerelő esetét...

flymazs (törölt) 2009.09.21. 20:32:16

@raoul_duke: jó kis felsőoktatásos/katonás/sportolós/melós anekdoták :D

Egyébként én szívesen hallgatom ezeket.

2009.09.21. 20:32:53

@raoul_duke:
Vagy mikor a kilencediken lakó, nagypofájú gyereket hullarészegen kilógatják a földszinti ablakon, az meg ijedtében összeszarja magát. Meg amikor EFOT-on a Jocó úgy bebaszik, hogy nem merik bevinni, csak lefektetik a sátor bejárata elé, az is bézik.

sorica123 (törölt) 2009.09.21. 20:34:30

@raoul_duke: ez más. Az nem a kétszázszor mesélős urbanlegend kategória. Az utóbbi időben voltam villanyosokkal (szerencsére van egy marék értelmesebb, akikkel néha találkozom), és tőlük tudom, ezek ilyen szertartásosan ismétlődő hülyeségek, leginkább egy flashmobhoz lehetne őket hasonlítani. Pont nyár végén csöppentem bele egy ilyen mesélésbe, jól adták elő, úgyhogy ez azért nem az a kategória, legalábbis nekem:)
@tff: hűtőgépszerelő. Na az nem volt. Vagy kidobta a tudatalattim...

2009.09.21. 20:48:34

@sorica123:
Vagy nem is voltak igazi mentősök. :)

scsaba1 2009.09.21. 20:49:11

@Ön:

Egyébként a később HÖK-okból lesz a legundorítóbb, leggusztustalanabb, legkorruptabb politikusok is.

Tehát ha a Hallgatói Önkormányzatok országos tanácskozásán valaki elsütne egy kisebb atombombát, az nagy szolgálatot tenne a hazának.

scsaba1 2009.09.21. 20:53:29

@raoul_duke:

De visszatérő motívum a szétrepedt seggű Friderikusz is, akit a Baleseti sebészetre vittek be, és egy haver látta.

Illetve az a haver is, aki dinnyemagot talált a fitymája alatt, análszex után.

raoul_duke 2009.09.21. 20:53:36

@sorica123: tudom, hogy pl. a kupát évente megrendezik, csak túl sokszor hallottam ezeket a sztorikat ahhoz képest, hogy egyszer sem láttam még belőle semmit.

@tff: meg a piás portás, akit kirúgnak a kollégiumból, mert azt látta, hogy Babettával száguldozott egy arc éjszaka a negyediken, és nem hittek neki. Pedig a haverom haverja volt, aki felcsempészte a gépet.

@flymazs: tényleg, sztorik a seregből! :) Az is van mindenkinek, gondolom kortól függetlenül. Meg disznóöléses, határon átcsempészős, gyárból fogadásból kilopós, stb.

scsaba1 2009.09.21. 20:55:22

@raoul_duke:

Egyébként a Közgáz-Műegyetem csörték is nagyon jók. :D

sorica123 (törölt) 2009.09.21. 20:56:13

@scsaba1: ebben az a gusztustalan, hogy itt is nyomják, hogy legyünk civilszerveződősek, megígy, megúgy - aztán csak a terpeszkedő, jajdelazavagyok, nagyképű majmok kapnak a HÖT (nálunk HÖT van) tagságokért. Nem minden körülmények között: van közöttük jóindulatú tipikus strébercsaj is, de a nagyja ez a mindenhol bennfentes, tenyérbemászó típus... nem kénem hogy így legyen, valahogy mégis mindig ez lesz. Ma voltam szoctámot intézni... lehet, hogy az irodában tartózkodók nem voltak rossz emberek (nem azoknak tűntek), de, hogy lazaság örvén mennyire nyeglék voltak, hát jaj...

scsaba1 2009.09.21. 20:59:32

Illetve van egy sztori még egy seggrészeg papáról is, aki az árokban alszik a bringájával. Két jópofa fazon berakja a furgonjába, majd 30-40 km-rel odébb kirakja egy hasonló út (szántóföld-út-árok-fasor) mellett a bringájával együtt...

sorica123 (törölt) 2009.09.21. 21:00:08

@raoul_duke: én is csak azért 'voltam ott', mert vizuális vagyok + egy nyúlfarknyi videót is láttam. Megjegyzem, nem kell megijedni, nem magától kapta elő a csaj a lapitopit, nem ennyire hülyékkel voltam körülvéve:) mi kértük, hogy mutasson valami videót. Mondjuk, amin köszönnek a Várban az ablakból néző néninek egyszerre ötszázan:) na ezek pl nem típussztorik. A szöcskézésről ők is elismerik, hogy sztorinak szakállas, de a szertartás része.

raoul_duke 2009.09.21. 21:12:00

@sorica123: jaa, persze, olyan videók léteznek pl., amikor a szobák világításából képeket készítenek. Nem az összes sztorit érzem kamunak, hanem a sárgaszöcskézést.

@scsaba1: erre írtam az egyetemisták továbbmennek legendát :) De persze, a legtöbb ilyen történet szórakoztató, csak a helyén kell kezelni.

scsaba1 2009.09.21. 21:12:06

Nem bírok magammal, tudom, hogy ez a legalja (már az, hogy humoros oldalakat linkelek be), de muszáj ezt az oldalt belinkelnem:
oldradio.tesla.hu/humor/tortenetek.html

Itt meg egy konkrét történet:
oldradio.tesla.hu/humor/akosmesek/tomordibacsi1.htm

Szerintem kurvajó...

bekbórd! 2009.09.21. 21:12:35

A nagyfater korában is voltak már olyan sztorik, amik minden városban/faluban megtörténtek. Pl. mikor a paraszt fogadásból kiment éjjel a temetőbe, megcserélni két fejfát, az egyikkel leszúrta a kötényét a földbe, és szörnyethalt, mikor nem tudott fölkelni. Gondolom, ismeritek.

bekbórd! 2009.09.21. 21:14:47

@bekbórd: Úgy értem, nem tudott felállni.

scsaba1 2009.09.21. 21:20:13

@raoul_duke:

Persze vágom, de van egy csomó ilyen sztori, amiben műegyetemisták szívatják a közgázosokat és viszont. Mindig attól függ, hogy ki meséli. Ha közgázos, akkor a műegyetemista a hülye, és fordítva...

sorica123 (törölt) 2009.09.21. 21:26:03

@raoul_duke: mi...? Ezt a világításost nem értem...
Az egyetemisták továbbmennek toposz rokona az 'azért van a Duna másik oldalán a Közgáz, nehogy a BME-sek nagyszünetben elvégezzék' címűnek?
@bekbórd: ez már nem urban legend, hanem annak a falusi verziója. Nekem a mezei tündérek mondája jutott róla az eszembe: aki meglátja, amint a határban táncolnak és letapossák a vetést, megbolondul vagy félig lebénul...

SzocsO 2009.09.21. 21:44:16

@Ön:
nem a nyugatiban, hanem a keletiben, és emlékszem, még itt az indexen is hír volt :D

raoul_duke 2009.09.21. 21:50:50

@sorica123: itt egy példa: www.youtube.com/watch?v=kvFYVz8-xmI
Meg a related videos blokkban még csomó másik.

2009.09.21. 22:00:04

@raoul_duke:
"Nem az összes sztorit érzem kamunak, hanem a sárgaszöcskézést."

Én is, de az index urban legend fórumon és a BKV-figyelőn is esküsznek rá, hogy tényleg volt (van?) ilyen. Fizikailag nézve mellesleg nem lehetetlen a történet, ld. a katonák alatt leszakadó hidat.

sorica123 (törölt) 2009.09.21. 22:07:45

@tff: sárga szöcske-kék szöcske előzménye: bármilyen nagyobb csoport esetében megtörténhet ilyesmi, én először meccsek utáni sztorinak hallottam. Az, hogy a villanyosok mennyire szoktak aktívan szöcskézni, megint más kérdés, lehet, hogy csak továbbmesélik azt is, mert úgy kerek a történet.

Klárensz 2009.09.21. 22:17:12

Az megvan, hogy jónő a testi adottságait bevetve szeretné meggyőzni a tanárt vizsgán, majd az aktus után, amikor az indexét megkapjam talál benne egy 10000-est, viszont a vizsgaeredménye egyes?

Ezt a történetet hallottam legtöbbször, volt aki csak viccként mesélte, vizsont volt aki úgy adta elő mintha közvetlen ismerősével történt volna.

Modor Tibi · http://modoros.blog.hu 2009.09.21. 23:03:38

@raoul_duke, @tff: www.youtube.com/watch?v=mKf4SpPKRoU

Ez szerintem sárga szöcske, nem? Csak éppen a kandósok csinálják.

raoul_duke 2009.09.21. 23:19:18

@Modor Tibi: na! És tényleg van ilyen, kösz.

flymazs (törölt) 2009.09.21. 23:36:14

@scsaba1: én is hallottam :D csak abban a verzióban nagyobb volt a távolság :)

semota · http://livewithit.blog.hu 2009.09.22. 00:49:01

@scsaba1:

Én úgy tapasztaltam, hogy a közgázosok eléggé leszarják a műegyetemistákat, inkább a műszakisok peregnek a Fővám Téri Szabadidőközpont viselt dolgain.

scsaba1 2009.09.22. 08:39:24

@Modor Tibi:

Basszus, ezek állatok...:) A csimpaszkodó srác majdnem beesik a villamos álá....

Prophet 2009.09.22. 08:41:48

@flymazs: Amikor egy tag beveszi a pofájába a 100-as körtét, az megvan? A Ponyvapottingban is mesélte a Livius... de ő legalább vicces volt!

www.youtube.com/watch?v=-zQD9UwjJ0w

Meg van egy másik is...Csak erős idegzetűeknek!
Élt egyszer egy pap, aki esküje letétele után
elindult világot látni. Hosszú éveken át vándorolt, mígnem
elérkezett egy Isten háta mögötti kis faluba. Itt az általa
hirdetett vallásban hittek, de templomuk nem volt; a
legközelebbi, majd 25 km-re levo kisvárosba jártak templomba.

A pap gondolt egyet, és az egyház támogatását
kérve, a falu férfijainak segítségével saját templomot
építtetett. Ettol kezdve minden vasárnap o celebrálta a
misét, adta össze a házasodókat és mondott imát a
temetéseken. Sok év telt el így.

Egy közönséges mise végeztével, egy kora
tavaszi, huvös vasárnap délelottön, ahogy kiterelgette a
gyülekezetet a templomból és zárta volna be a kaput, a
templomkertbe lépett egy ismeretlen férfi. Szakadt
ruhájában, koszosan odaállt a pap elé, és azt mondta:

- Pap, kérlek, légy jó, és adj egy fél citromot!

A pap jó volt, és bár kicsit furcsállta a dolgot.
Hátrament a paplakba, elovett egy citromot, félbe vágta,
majd kivitte a férfinak és odaadta neki, aki hálásan
tekintett vissza rá. Azonban a pap oldalát furdalta a
kíváncsiság. Azt kérdezte:

- Fiam, miért kell neked ez a fél citrom?

A férfin erre jeges rémület lett úrrá, és mielott a pap egy
szót szólhatott volna, kirobbant a templomkert kapuján, és
elszelelt.

Egy héttel késobb, megint csak kifele jövet a
templomból a pap megint szembe találta magát a
templomkertben a fickóval. Az így szólt:

- Pap, kérlek, légy jó, és adj egy fél citromot!

A pap meglepodött, mind a férfi újabb felbukkanásán, mind az
újabb, furcsa kérésen. Persze azért jó volt, hátra ment a
paplakba, és hozta a fél citromot. A férfi kezébe nyomta, de
rögtön rá is kérdezett:

- Itt van fiam, de kérlek, áruld el, miért kell neked ez a
fél citrom?

A férfi láthatóan megrémült, és rögtön elfutott, azonban a
pap sem volt rest, utána eredt. Csakhogy nem volt igazán jó
kondícióban, még sosem futott ennyit és ilyen gyorsan, hát a
falu végében kifulladt, és csaknem elájult.

Arra gondolt, hogy hátha a jövo héten is eljön a különös
alak, és akkor érdemes lenne tudnia tartani vele a lépést.
Így hát a következo hetet szorgalmasan futóleckékkel
töltötte. Megérte, mert, ahogy gondolta, a következo
vasárnap ismét belépett a templomkertbe a furcsa idegen. A
pap meg sem várta a kérését, jó volt, és hozta a lakából a
fél citromot. A férfi e szavakkal fogadta:

- Köszönöm, pap, hogy jó voltál, és adtál egy fél citromot.

- Szóra sem érdemes, fiam, felelte a pap de kérlek,
áruld el, miért kell neked ...

A férfi már futott is kifele, de a pap szorosan a nyomában
volt. Sokáig futottak, a pap már kezdett nagyon kifáradni,
mire egy széles, sebes folyóhoz értek. Az idegen gondolkodás
nélkül a folyóba vetette magát, és átúszta, majd eltunt
futva a túlparton. A pap nem tudta követni, mert nem tudott
úszni. Bosszankodva tért haza.

A következo hetet azzal töltötte, hogy naponta a
25 km-re levo kisváros uszodájába járt gyakorolni, sot, ha
már ott volt, Arena márkájú úszónadrágot, és Nike futócipot
is vett magának. Izgatottan várta a vasárnapot; most már
biztos volt benne, hogy a fura szerzet újra ellátogat hozzá.

Vasárnap, ahogy bezárta a templomot,
megnyikordult a kertkapu, és belépett a férfi:

- Pap, kérlek, légy jó, és adj egy fél citromot!

A pap jó volt, hátrament, (felhúzta az úszónadrágot és a
futócipot is), fogta a fél citromot, és kivitte az idegennek:

- Itt van, fiam, de áruld már el, kérlek, mire kell ez neked?

A fickó megrémült, kirontott a kapun, a pap sebesen utána.
Elérték a folyót, a férfi átúszta, a pap utána. A túlparton
futott tovább, a pap követte. Egészen egy mély szakadék
szélén álló, magas fáig futottak. A fickó macskaügyességgel
felmászott, ám a pap nem tudott fára mászni, a földön
maradt. Szitkokat szórt mindenre, ahogy baktatott hazafele.

A következo héten a falubeliek furcsállva
nézték, ahogy a pap minden nap a templom kertjében a fákra
mászik, ide-oda ugrál, és egészében véve igen furcsán
viselkedik. De a papot nem érdekelte, megszállottan
gyakorolt, készült a találkozásra. Vasárnap már a mise elott
felvette reverendája alá az Arena úszónadrágot és a Nike
futócipot. Sot, jó volt, és még a fél citromot is elore a
zsebébe tette.

Az átlagosnál jóval gyorsabban celebrálta a
misét, és amint lehetett, megszabadult a gyülekezettol, és
bemelegítésbe kezdett. Pontban, amikor a misének rendesen
végzodnie kellett volna, a kertkapun belépett az idegen férfi.

- Pap, kérlek, légy jó, és ...

A pap már nyújtotta is a fél citromot, miközben visszakérdezett:

- Fiam, mire kell ez neked, az isten szerelmére?

A férfi megrémülve rohant el, a pap utána. Futottak a
folyóig, átúszták, futottak tovább a fáig, felmásztak rá.
Itt a pap csaknem elkapta a figura grabancát, amikor az
elkapott egy indát, és átlendült a szakadék túlsó oldalára.
A pap azt hitte, idegbajt kap, de ekkor megpillantott egy
másik indát. Nosza, megragadta, és átlendült o is a
szakadékon. Ott azonban nem várt akadályba ütközött: egy
repülogép-temeto volt ott, ahol az egyik roncsban elzárta
magát a férfi. A pap dühöngve járta többször is körbe a
roncsot, de a szilárdan lezárt oldalajtón kívül nem talált
bejáratot; azt kellet valahogyan kinyitnia.

Csaknem orjöngve tért haza. A következo hét
minden napját a falu lakatosánál töltötte, ellesve a zárak
kinyitásának minden lehetséges módját. Vasárnap futócipoben,
úszónadrágban, hátán vízhatlan hátizsákba rejtett
feszítovassal, lángvágóval, tolvajkulccsal és fúrógéppel
tartotta a misét, majd kiállt a templom elé, várva az
idegent. Amaz csakhamar meg is érkezett.

- Pap, kérlek, légy jó, és adj egy fél citromot!

- Itt van, fiam, nyújtotta a pap, mert jó volt, de közben
cselesen megragadta a férfi csuklóját, magához húzta, és
megszállottan villogó szemmel kérdezte: de mire kell ez neked?

A fickón páni félelem lett úrrá, kitépte magát a pap
kezébol, és elrohant, de a pap nagyon szorosan ott volt a
nyomában. Száguldottak a folyóig, gyorsan áttempóztak rajta,
futottak tovább a fáig, nyakukat törve másztak fel rá,
egymás után átlendültek a szakadékon, a férfinak alig
sikerült bezárnia a roncs ajtaját a pap elott. O azonban nem
állt meg, lekapta hátizsákját, elovarázsolta a szerszámokat,
és ügyködni kezdett a zárral.

Egy óra nem telt bele, a nehéz ajtó nyikorogva
feltárult. Odabent az idegen rémülten vacogott, nagyon félt
a pap ádáz és diadalittas tekintete láttán. A pap lassan
odalépdelt a fickó elé, leguggolt, és nagyon halkan,
barátságos mosolyra váltva, szelíden megkérdezte:

- Fiam. Hetek óta kérsz tolem fél citromot minden vasárnap.
Nagyon szívesen adok, akár a jövoben is még többet, csak azt
az egyet kérem toled, hogy áruld el nekem: mire kell neked?

- Rendben van, pap ... érkezett a remego hangú felelet.
Elmondom neked, de kérlek, légy jó, és ne mond el senkinek!
A pap jó volt, és nem mondta el.

scsaba1 2009.09.22. 08:44:25

@Klárensz:

Meg olyan sztori is van, hogy a tag beletesz egy ötezrest az indexébe és úgy megy vizsgázni, hogy olyan érdemjegyet szeretne, amekkora pénz címlete az indexben. A tanár levizsgáztatja, majd visszakapja az indexét négy ezer forinttal...

(Mondjuk ez sem most lehetett, egy kezdő tanársegéd is kiröhög, ha egy ötössel akarod megvesztegetni)

afromagyar · http://afromagyar.blog.hu/ 2009.09.22. 09:01:16

@scsaba1: en ezt kicsit elferditve hallottam, Sanyi meg DingdongBandi (nemtom mar, mi a neve) osszeragadva...

Balance Of Power 2009.09.22. 09:33:29

@scsaba1: Ja, azok mar egyetemista korukban ellenszenves faszkalapnak tunnek.

Ebbol a szetrepedt seggu Friderikuszbol amugy mennyi az igaz? En eloszor Csonka Picivel mint partnerrel hallottam es a mentosok 30 ezret kaptak a hallgatasert. De asszem letezik egy Xaveros verzio is.

semota · http://livewithit.blog.hu 2009.09.22. 10:53:51

@scsaba1:

Na ja, egy kicsit több nullának kell lennie az ötös mögött :)

Egyébként asszem, hogy elmúltak azok az idők, amikor vesztegetni kellett az oktatókat a jobb jegyért. A férjem egyetemi oktató, ő meséli mindig, hogy direkt úgy állítják össze a ZH-kat, hogy minél könnyebb legyen, és lehetőleg ne bukjon senki. Persze van, akinek így is sikerül, mert évről évre hülyébbeket vesznek föl az egyetemre.

lr 2009.09.22. 10:58:15

@HRita: Hogy "Én meg a Ganxta Zolee-t vmi 70-es évekbeli zöld amcsi izomautóban a Batthyány térnél. Könyök ki, cowboy-kalap, mintha kéne, érted."

@Ön: Jajne, ezzel most régi sebeket téptél fel :S Asszem, mi is egy egyetemre jártunk :P

@raoul_duke: pedig _maga_ a sárgaszöcskézés az been there-done that...mondjuk egyrészt Combinoval már nemigen menne, másrészt azt, hogy ki lehetne vele siklatni a villamost, számomra is nehezen hihető (max. túl sok, egy forgózsámolyra eső tönkrement lengéscsillapító esetén) - ebben az esetben az 1-es vonal bizonyos szakaszairól naponta kellene lepotyognia a CKD-knak.

És igen: én történelem érettségin tényleg kihúztam az egyetlen olyan tételt, amit nem tudtam átnézni előtte (mert annyira kedveltem a tárgyat, hogy "kissé" későn fogtam a dologhoz)...akkor most modoros-e vagyok?
Mondjuk az eszembe nem jutna, h ezt társaságban mesélgessem...oda megvannak a magam módszerei, de eleve nem is járok leülős bulikba. (Uakkor átérzem azok helyzetét, akikkel a középiskola befejezése óta semmi említésre méltó pozitív dolog nem történt.)

raoul_duke 2009.09.22. 11:24:49

@lr: igen, Tibie már a dokumentet is elküldte róla.

semota · http://livewithit.blog.hu 2009.09.22. 11:26:14

@sorica123:

Igen, valszeg a stréber kiscsajok azért mennek oda, mert gimiben kimaradtak az ilyen ivós-bulizós-baszós történetekből, és most ezt az egyetemen próbálják bepótolni. Nekem volt egy ilyen osztálytársnőm, aki a középiskolában a legnagyobb lúzerek egyikének számított, soha egy buliba nem hívták volna el, aztán amikor bekerült az egyetemre, elkezdett ezekkel a HÖK-ös arcokkal haverkodni, és mit ad isten, ő lett a legmenőbb arcok egyike. Persze ehhez az is hozzájárult, hogy az illető egyetemen kb. nagyítóval kell keresni a lányokat, muhahahaha.

semota · http://livewithit.blog.hu 2009.09.22. 11:27:53

@Ön: a dolog csattanója pedig az, hogy a csaj most már lassan nyolcadik éve jár az illető egyetemre, nyilván azért, hogy az utolsó cseppig kiélvezhesse a hökösséggel járó szocializálódás és szupermenőség mézédes aromáját.

medvedr 2009.09.22. 13:47:09

Nagyon fárasztó tud lenni katona élmények sztorizása lehetőleg a néphadseregből. 40 -50es férfiaknál gyakori amikor leül a buli/ társalgás..
Te.. én 79-ben Lentiben voltam elsőlépcsős, már vágtuk a centit amikor egy geci kis továbbszolgáló jól beállva elkötötte az egyik csepsont oszt belerohan a tabiba ahol csellóztak a kopaszok Futi lett volna, erre kicsavarta az egyik ablakrácsot bazmeg fejest ugrott az alakuló térre senk nem ment haza 3 hónapig.
Te én is ott voltam ..mi meg 75 nyarán lefestettük az alakulótér mellett a füvet zöldre, mert jött a Czinege szemlézni. Kurvaannyukat azé ott embernek kellett lenni ... ezek a mai gyíkfaszoknak kilógna a belük stb stb.
Bocs ha volt katonázós poszt, még nem ismerem a blogot. De ez szerintem egy jellegzetes sztorizás

Modor Tibi · http://modoros.blog.hu 2009.09.22. 13:51:39

@medvedr: nagyon szerettem volna már egy ilyen posztot, de kéne hozzá egy kis segítség, hacsak valakinek nincs kedve megírni.

A gyíkok, kopaszok, az ütihá meg az írnok, brómos víz, stb.

Ernoke 2009.09.22. 13:58:18

az olyan sztorizós a legjobb, aki úgy sztorizik, hogy nem sztorizik, főleg üvöltve és bebaszva.

"te figyelj, mikor Öcsivel jártunk még a Picasso Pointba, micsoda kegyetlen dolgok voltak ott! képzeld, volt olyan, hogy odamegyünk, rögtön duplajégerrel indítunk, oszt mikor a csapos megkérdi, mit adjon kísérőnek, hát... kértünk mégegy duplajégert!"
(várom, hogy folytassa, de nem...) "igen, és aztán mi történt?"
"hát semmi, de ééérted, hogy kísérőnek kértünk mégegy duplajégert, érted."

a közösen átélt bebaszós sztorik is komolyak... főleg, mikor ugyanazon társaság tagjaival kb. 100-adszor eleveníted fel _egy görbe este_ emlékeit. mindenki ott volt, mindenki már 100szor hallotta és tudja, de mindig mindenki kurvára élvezi.:D szerintem az ilyen a legerősebb _csoportkohéziót erősítő tényező_.:D

Erzsebet 2009.09.22. 14:49:33

A katona viselt férfiak és a szűlt nők külön kasztba tartoznak. Ők egymással is el tudnak beszélgetni, vannak közös élményeik. Létezik az ősanya tipus, aki állandóan a szűléséről, testi dolgairól dumál.

ifj. Farkas Gyula · http://kosbor.blog.hu 2009.09.22. 14:53:26

Kedves blogolvasók!

Nekem is van egy urban-legend ízű történetem! egy nénitől hallottam, és most megosztom veletek! Tessék:

Átment hozzá a szomszédék kisgyereke és kérte az embert, mutasson neki valamit, amin nevetni lehet. Az ember kihívta a gyermeket a laposra és mondta, hogy mutat, de azt kéri, ne nevessen, és amit lát, azt ne mondja el senkinek. Az ember lába közé kapta a seprőt, és nagyot ugrott. Akkor rengeteg seprős ember jelent meg és hozzákezdtek mindenféle hülyeséget csinálni: énekeltek, táncoltak, húst sütöttek, keverték a rántást stb. A gyermek úgy megijedt, hogy még ma sem rendes.

Üdvözlettel:
ifj. Farkas Gyula

zwilling 2009.09.22. 15:03:12

@Ön:

"Egyébként asszem, hogy elmúltak azok az idők, amikor vesztegetni kellett az oktatókat a jobb jegyért. A férjem egyetemi oktató, ő meséli mindig, hogy direkt úgy állítják össze a ZH-kat, hogy minél könnyebb legyen, és lehetőleg ne bukjon senki. Persze van, akinek így is sikerül, mert évről évre hülyébbeket vesznek föl az egyetem."

grat, ez egy az egyben postolható is lenne.

semota · http://livewithit.blog.hu 2009.09.22. 15:24:00

@zwilling:

LOL, hát igen. De attól még így van :P

medvedr 2009.09.22. 16:41:50

Sajna az igazi néphadsereges posztot nem tudom bevállalni , 93/94 voltam katona, már demokratikusan, talán majd más megírja, Ebben a témában Nyelvész Józsi is kutakodhatna, mert olyan néphadsereg-szleng alakult ki, hogy csak na. Na, mert modoros is szeretnék lenni-A saját katona sztorim: Állatorvos vagyok. Úgy vonultam be, tehát tudták . Egyik pénteki nap nézem a táblát, beosztottak hétvégi ügyeletes orvosnak. Rohantam az ütihez (ügyeletes tiszt) hogy mi a fasz van, én állatorvos vagyok. Vakarta az agya helyét, hogy ez nagy baj, mert minden orvost elengedett a hétvégére -rajtam kívül. Végül megegyeztünk, ha valakit nem tudok elsősegély szinten ellátni, kihívom a mentőket. Szerencsére nem volt kázus, én is úgy éreztem , hogy jó vagyok az állománynak, de azért izgultam.

semota · http://livewithit.blog.hu 2009.09.22. 16:47:58

@medvedr:

Néphadseregesnek tökéletes lenne a Tomcat-féle Army Report. Tomcat minden írása igazi modorbánya, a katonatörténetek tematikájára meg különösen rá van izgulva.

Vágási Matyi 2009.09.23. 01:14:08

A Schönherz kupára készült ez a kulttá vált anyag is:
www.youtube.com/watch?v=s9SrZkM5TWE

Lámpás tematika:
hu.wikipedia.org/wiki/Sch%C3%B6nherz-kupa#M.C3.A1trix_.C3.B3ri.C3.A1skijelz.C5.91

Bizarr és vicces, halálos kimenetelű balesetekről sztorik, amin 5 éve még nevetgéltünk:
www.okorszem.hu/darwin.htm

Sztorizásnál alap, hogy ha több szereplőn keresztül (haverom nagynénjének a huga) kezdi el mesélni az illető a viccesnek vagy meghökkentőnek titulált történetet, az fix, hogy kamu.
Kivételek persze akadnak, de mi mindig rávágjuk, hogy habi ha valaki így kezd bele.

HalivudEstevez · http://www.halivud.hu 2009.09.23. 08:25:41

"Megmondó ember" volt már? Az milyen?

Amúgy tegnap fősuliban sikerült előhozni az érettségis és szigorlatos saját történeteinket. Hihetetlen élmény, aranybánya, modorhegy, minden :)

Modor Tibi · http://modoros.blog.hu 2009.09.23. 08:47:36

@HalivudEstevez: te belelátsz a vázlataimba, vagy mi?? :-O

A Megmondóember készen van, és hamarosan publikálom is.

Balance Of Power 2009.09.23. 09:19:11

@medvedr: Hehh. Van az a vicc, hogy megkerdezi az ormester, ki mit csinal civilben. En kerem az Allami Bakterologiai Intezet munkatarsa vagyok. Jol van katona, itt a katonasagnal nem kell ilyen korulmenyesen beszelni - mondja csak egyszeruen azt, hogy vasutas.

zebraman 2009.09.24. 04:17:35

@medvedr: Bizony, a katonaélmények unalmasak, szánalmasak. Meg az is, amikor 40 feletti Öblösök, Szállítók, Ősapák és egyebek a katonaságra hivatkozva oltják a fiatalabbakat, akik vagy rövidebb ideig, vagy egyáltalán nem szolgáltak. Azt mondják ezek a derék katonaviseltek, hogy belőlük bezzeg embert faragott a sereg->ja, persze, látszik:75%-uk alkoholista, büdöslábú, sörhasú, vizenyős arcú nulla, akiket egy eseteleges háború esetén ki sem lehetne vezényelni, annyira hasznavehetetlenek, katonai szempontból is. Elkúrtak az életükből 1-2 évet a férfifaragó seregben semmittevéssel,és erre verik magukat.

Csatlakozom én is, posztot kérünk a katonákról és a hökösökről. Nem is tudom, melyik szánalmasabb társaság.

Amúgy én nem szoktam megvárni, amíg viccmesélésbe/sztorizásba fullad valamely összejövetel, előbb lelépek.

Ernoke 2009.09.24. 09:14:25

@zebraman: a katonaság annyira embert farag a nyikhajokból, hogy katonaviselt ismerőseim nagy része ott drogozott a legtöbbet, mert iszonyú könnyű volt hozzáférni. volt olyan besorozott, akinek az őrmestere járt ki herkáért, a lehetőségért cserébe pedig mindig többet vitt be, hogy másoknak is jusson. szerencsére az emberek miután elhagyták a sereget, le tudtak vele állni, mert megszűnt a beszerzési forrás, de az az ismerősöm, aki utána dílerkedett 4 évig, nagyrészt a katonatársai alapján építette ki az ügyfélkörét.
süti beállítások módosítása