Olvasói rovat - A smasszer-típusú férfiak, avagy családfőnek születni kell

2009/08/17. - írta: Modor Tibi

Másnéven A havernőd idegesítő pasija - reagálva a legutóbbi olvasói levélre, vagyis a nemek ádáz harcának margójára.

A beküldő bloggerína, HRita jellemzését átolvasva tényleg csak remélni tudjuk, hogy az itt felvázolt férfifajtát egy személyben nem ismerte.

Az előző bejegyzésen felbuzdulva határoztam el, hogy kiállok nőtársaim mellett, és a nagyközönség elé tárom, merről is fúj a szél. Jelen irományban a garasoskodó, atyáskodó, elnyomó férfiakon szeretnék revansot venni, akik oly sok nő életét megkeserítették már.
Az őszinteséget megvallva elég merész vállalkozás ez részemről, de remélem a poszt elolvasása után mindannyian átlátunk majd a szitán.


Külső jegyei: Mivel huszonéves korában készen áll a családalapításra, ezt kötelességének érzi fizikai megvalósulásában is egyértelműsíteni. Már az érettségi tablófotóján is nagy műgonddal fésüli rá a kopasz részekre a direkt álcázás céljából hosszabbra hagyott hajat, ugyanakkor mellszőrzete még a nyakig begombolt fehér ingből is kikandikál, vagy ha nem, úgy rendezi el, hogy kikandikáljon. Ezen jelenség ugyebár a tesztoszteron-szinttel hozható összefüggésbe, és az neki igen magas, ergo alkalmas a gyermeknemzésre. Huszonöt éves korára megemberesedik, tekintélyes sörhasra tesz szert, mert az olyan férfias, és száz kiló alatt nem férfi a férfi. Előszeretettel növeszt bajuszt és/vagy szakállat, de ha már elérte a kívánt hosszúságot, elhanyagolja, mert ő férfi, és milyen buzis dolog a külsővel foglalkozni.


Felbukkanási helyei: Mivel elsődleges és kizárólagos célja az erőfitogtatás, az utódnemzés és a kiszemelt nő uralom alá hajtása, sem koncerteken (fölösleges pénzkidobás), sem kiállításokon (fölösleges pénzkidobás és még böffenteni sem lehet egy jót) nem fogunk vele találkozni. Viszont focimeccseken annál inkább, de véletlenül sem játékosként, mert az ő hiúságát sértené, ha egyfolytában őt néznék, ahogy izzadtan lohol a labda után. Az egész meccset végigüvölti olcsó sörrel a kezében és műszálas Fradi-sállal a nyakában, majd mint aki jól végezte dolgát, hazamegy, és megnézi a már egyszer élőben végigszurkolt meccs összefoglalóját egy újabb serrel leöblítve kopogósra száradt torkát. Ha épp nem társadalmi életet él, akkor bizonyára az interneten lóg, pornót néz vagy virtuális Kérdezz-felelek típusú játékkal üti el az időt. A helyes válasznak természetesen a gugliban néz utána, majd a chat-ablakban fitogtatja nem létező tudását és jópofizik a női csapattagok előtt. Ha sikerül humorával a kiszemelt nőt levennie a lábáról, elkéri az msn-címét, és betartva a dzsentlmenség összes szabályát, visszafogottan, finoman adagolt bókfüzérekkel tör a cél felé.

Az első randevú: Miután msn-en megnyugtatja a leányzót, hogy nem fog visszaélni a helyzettel, és ő afféle régi vágású srác, kijelöli a randi időpontját (16.08-ra ér be a távolsági busz) és helyét (buszállomás). A nagy találkozás alkalmával a „Szia, örülök, hogy végre találkoztunk, és szebb vagy, mint a fényképeken” helyett a régi vágású srác lesmárolja a lányt, majd az egész napot sétával és smárolással töltik a városban. Erődemonstrátor utóbb nosztalgikus hangulatában bevallja a leánynak, hogy az első találkára egy fillért sem vitt magával, és ha a lány be akart volna ülni valahová, ő azonmód faképnél hagyta volna, mert pénzéhes nő nem való feleségnek. A következő randevúra megkéri a kiszemeltet, hogy süssön neki finom házipogácsát, majd ő visz málnaszörpöt. Későbbi alkalommal ugyancsak inkább valami jó házit enne, de most a jövendőbeli kicsit jobban süsse át a sós aprósüteményt.


Együvé tartozás a smasszerral – ahogy a külvilág látja: A bemutatkozáskor anyukát mezőn szedett gazzal/parkból lopott tulipánnal lepi meg, és szabadkozik, hogy a virágboltban nem talált a háziasszonyhoz és a találkozás nagyszerűségéhez méltó virágot. A madárkás porcelántálra tett süteményből jóízűen falatozik, s felelősségteljes arccal beszél komoly szándékairól a nősülés és utódvállalás terén. Az apával férfias dolgokról tárgyalnak egy pohár küvé mellett: a világ folyásáról, a politikai és gazdasági helyzetről, autókról és motorokról. Búcsúzáskor kezet csókol a leendő anyósnak, majd mikor a lány kikíséri az ajtón, utóbbit lesmárolja és végigtaperolja.


Együvé tartozás a smasszerral – a színfalak mögött: Már a kezdet kezdetén tiszta vizet önt a pohárba: reméli, hogy rajta kívül más férfival még nem volt dolga jövendőbelijének és szívből ajánlja, hogy ezután se legyen. Kijelenti, hogy ő olyan, amilyen, és így kell elfogadni: nem jár színházba, koncertekre vagy bármi olyan helyre, ahol tudását pallérozhatná, gyűlöli a verseket, nem érti Ady Endrét és nyavalygásait, és olvasni is utál, ugyanakkor az ingyenes Auchan szórólapba bele-belelapozgat trónolás közben. Mindezek ellenére ő tűzbe tenné a kezét a szeretett lányért, és vért izzadva keresi meg a napi betevőt.

Ha hosszas szervezőmunkát követően kirándulni mennek, valószínűleg a túra háromnegyedét a vonaton töltik, és már felszálláskor nekilát a téliszalámis zsemlének csípős piros arannyal. Csak üres flakonokat visznek magukkal, mert úgyis lesz útközben kút (nem lesz), ahol megtölthetik friss falusi vízzel az üvegeket.

Sose engedi, hogy a lány elkódorogjon, így mindig, minden helyzetben szorosan fogja a kezét, és azt sem engedi, hogy elkanászodjon, ezért ha szerencsétlen nő bulizni megy (szigorúan csak csajbuli keretében), az alfahím félóránként rácsörög, hogy leendő feleség hívja vissza, (hiszen az ő percdíjai kedvezőbbek, és sok kicsi sokra megy), mert muszáj tudnia, nincs-e valami baj, és nem találja a parizert a hűtőben.

Az ágyban is mindennek megadja a módját. Az aktus előtt nagyvonalúan megengedi, hogy párja csak reggel mosogasson el, lefürdik, adott esetben megborotválkozik, majd andalító zenét rak be, Celine Diont, Enyát vagy Roxette-et, huncutabb napjain Bryan Adamst és Rod Stewartot. Ha nem úgy sül el a dolog, ahogy eltervezte, magába roskad, és a nőnek napokig kell bizonygatnia, hogy Casanova hozzá képest egy eunuch, és még soha senkivel nem volt ennyire jó, és minden csak az ő hibája, és többé biztos nem fordul elő (előfordul).


Ha ideális férjjelöltnek sikerül túllépnie a lelki válságon, újra a régi önmaga lesz, a korrekt, megbízható férfi, aki a nő támasza, mentsvára és védelmezője, és akire minden körülmények között lehet számítani. Ő az, aki majd megtanítja a kölköket biciklizni, aki nyaranta leviszi őket a Balcsira egy napra, és még lángost is vesz nekik, de csak simát, mert tejfölt és sajtot otthonról hoz.

Rendíthetetlenül hisz magában és abban, hogy csak jóravaló, házias, tüchtig feleséggel, szeretnivaló porontyokkal és nagycsaládos kedvezményre jogosító törzsvásárlói kártyával lehet kerek a világ.
 

Mit is mondhatnék? Egy része teljesen normális, a többi remélem, játékosan túlzó. Máskülönben beteg :-))

Még mindig le vagyok döbbenve.

154 komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Modor Tibi · http://modoros.blog.hu 2009.08.17. 15:43:01

@Utcamacska: az utóbbi idők legjobb ötlete, de frankón. Mondjuk ehhez még gyűjtenem kell.

@bébarabás: bár pont nem a Fradi a kedvenc csapatom, a szurkolók leminősítését kikérjük magunknak. Kivéve persze, ha csak vicceltél.

HRita · http://gorbe-sminktukor.blog.hu 2009.08.17. 15:43:56

@-d(-_-)b-:
"Már bocs, de konkrétan mi a baj a fent leírt pasival?" Háát, ha ez nem derült ki a többezer leütött karakterből, akkor én kérem a felmondásomat:)
@kardinálispinty:
Nem a kézfogással magával van a probléma, hanem az állandó, satuszerű megvalósítással, és azzal, hogy még David Copperfield se tudna kiszabadulni belőle.

lárvalányhaj 2009.08.17. 15:44:03

@-d(-_-)b-:

én nem a versenyszférában dolgozom.

paranoid T.R. marcipan 2009.08.17. 15:45:40

@kardinálispinty: az még csak, de nem hagyom diszkréten magára a férfiembereket, ha a világpolitika alakulását veszik górcső alá:)

-d(-_-)b- 2009.08.17. 15:46:32

@Rékuc: Ezt akkor magamra veszem, és bocs, hogy kiábrándítalak, de nem talált. A menedzserpicsa az egy külön kategória. (Egyébként lehet akár házas is, megfelelően papucsjellegű férjjel.)

-d(-_-)b- 2009.08.17. 15:47:39

@HRita: figyelmedbe ajánlanám -d(-_-)b- alábbi hozzászólását:

-d(-_-)b- 2009.08.17. 14:38:53
"Persze értettem a cikk fő mondanivalóját, és hogy kikről is szól, a kritikám csak annyi, hogy alapvetően jó tulajdonságokat is negatívumként ad elő."

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2009.08.17. 15:48:29

@-d(-_-)b-: 'Ha a kedves leányzó önálló és független akar lenni, akkor menjen el menedzserpicsának, aki 40évesen is a macskájával lakik.'
akkor ezt biztosan nem is te írtad, hanem a menedzserpicsázó alakváltó manó.

bébarabás 2009.08.17. 15:48:53

@Modor Tibi: nem én mondtam, a posztban van: "Az egész meccset végigüvölti olcsó sörrel a kezében és műszálas Fradi-sállal a nyakában"

CsigaBige 2009.08.17. 15:49:14

Szerintem aki ilyen palival együtt marad, az meg is érdemli a sorsát...

lárvalányhaj 2009.08.17. 15:49:48

@HRita:

Amikor üdvözlés helyett lesmárolt a buszmegállóban, akkor kellett volna elszaladnod...

A spúrság pedig roppant elítélendő vonás.

De ha jobban belegondolok, ezek még annyira nem is ijesztő vonások, inkább a szakadék igénytelenséggel van a baj, ami a pasast jellemzi.

Mitya Ivanov 2009.08.17. 15:51:30

ez az öblös cimű posztra rimel, csak másféle megközelítésben. Jó írás

Modor Tibi · http://modoros.blog.hu 2009.08.17. 15:52:31

@bébarabás: de a posztban szereplő tag legalább tudta használni az internetet & hozzá is tudott szólni egyes témákhoz.

Meccsen sörrel hőbörögni jó dolog.

HRita · http://gorbe-sminktukor.blog.hu 2009.08.17. 15:52:58

@A Hannibal Lektűr-attitűd: A posztod tetszik:) a konklúziód konklúziója tehát körülbelül annyit tesz, hogy a tűréshatáron belül egymásra talált párocska megtalálta a másik személyében az igazit és _tök Disney a szerelmük_. _Javíts ki, ha tévednék._

kardinálispinty 2009.08.17. 15:55:11

@lárvalányhaj: hejj, akkor boldog vagyok, nekem van fésűm, demegmég arckrémem is, pasi arckrémem pasi létemre. (mélykonzrevatívoktól minimum elvárom a lebuzizást ezért:)

kardinálispinty 2009.08.17. 15:56:14

@Modor Tibi: tibi basszus, most döbbentem rá, nem egy csak van a képen, hanem egy faszi, talán te:)

hejj, ez aztán a klasszikus séró:)

2009.08.17. 15:56:20

@Modor Tibi:
Azt hagjuk is, hogy milyen lelkinyomorult gyerekeket nevelnek fel aztán ezek a típusú "férfiállatok"...:))
Mert ugye a tudatalattijukba aztán szépen ez a férfi és apakép fészkeli bele magát, és ha tetszik, ha nem, maguk is ilyenek lesznek.
Halmozottan hátrányos helyzetben anyunak kinyílik 20 év után a csipája és lenyomja aput, aki aztán bánatában, hogy már nem férfi cső alkesz lesz élete végéig és májzsugorban fog meghalni.:))

-d(-_-)b- 2009.08.17. 15:57:25

@Rékuc: De én írtam. És ha tetszik, ha nem, a 35 fölötti egyedülálló nőkre (nem az elváltak, hanem akik mindig is egyedülállóak voltak) jellemző az alkalmazkodni képtelenség, a másikban csak a hibát keresik, és minden esetben meg vannak győződve saját igazukról.

Persze általánosítok, és "perszeminthaapasiknemilyeneklennének" meg stb.

2009.08.17. 15:59:20

@kardinálispinty: én nem buzizlak a krémért, csak "letökéletesfogyasztózlak"...:))
A pasikrém olyan mint a csajautó.:))
"Cucc-ipar" keltette szükséglet.
Pedig régen sejj de jól tudták a nők a Wartburgot is hajtani...:)))

kardinálispinty 2009.08.17. 15:59:45

@HRita: A Disney-mesék mindig az idill elején érnek véget:) Ahogy a filmekben is édesdeden alszik el egymásba gabalyodva szex után rögtön a párocska, csak az hiányzik a filből, amikor reggel a megszáradt testnedvek okán letépőzárazzák magukat a másikról:)

HRita · http://gorbe-sminktukor.blog.hu 2009.08.17. 16:00:29

@lárvalányhaj: "Amikor üdvözlés helyett lesmárolt a buszmegállóban, akkor kellett volna elszaladnod..."
Azért öntsünk tiszta vizet a pohárba:) az itt elétek tárt hím tag (=hímtag) nem (100%-osan) az én exem, akin most a sok sérelem miatt így állok bosszút. De persze _van ott még, ahonnan ez jött_

kardinálispinty 2009.08.17. 16:01:03

@Traktorka: nem tudom, a pasiarckrém nálam annyit jelent, hogy nem szárad ki a pofám, dehanemugyanakkor nem is csillámos, senem eperillatú:)

mondjuk sima mezei nivea tökéletes pasiarckrém:)

HRita · http://gorbe-sminktukor.blog.hu 2009.08.17. 16:04:01

@Modor Tibi:
"Meccsen sörrel hőbörögni jó dolog." Einverstanden
Aktuális barátnőt focimeccsre akarata ellenére elcipelni+Meccsen sörrel hőbörögni jó dolog. Nicht einverstanden

HRita · http://gorbe-sminktukor.blog.hu 2009.08.17. 16:04:48

@HRita: Bár tudom, hogy utóbbit nem is állítottad, de így jött ki frappánsan:)

kardinálispinty 2009.08.17. 16:08:19

höhö... mondjuk meccsre sosem mennék ki én sem, de valljuk be, ennyi minimum jár cserébe az akaratomellenére vásárolnicipelésért:) (hogy tisztázzuk: BÁRMELY vásárlás akaratom ellenére van:)

2009.08.17. 16:08:47

@kardinálispinty:
Azzal van a bajom, hogy általánosítanak a menedzserpicsákkal kapcsolatban.
Mindenkinek megvan a maga igazsága és a maga nyomora, amit a kapcsolatok terén bír prezentálni.
Azt is nagyra értékelem, ha valakinek a család az életcélja és abban teljesedik ki.
Nincs jó vagy rossz életút.
Ezt unom halálosan. Hogy az menedzserpicsás, az majd' mindenki szemében rossz.
Ez is csak egy lehetséges út. De az esetek 98%-ában csak éppen most egyedülálló, iskolázott és biztos egzisztenciával rendelkező lányokról beszélünk, akik neadjisten válogatni mernek a pasik között.
Egyébként pedig az én köryezetemben főleg szar kapcsolatból kilépni puhapöcs pasikkal van tele a padlás, az mennyivel jobb???

2009.08.17. 16:11:20

@kardinálispinty:
jaaaa, aszittem ilyen very trendi pasikrémed van.:))
majd egyszer próbáld ki a gyógyszertárban kevert 200 ft-osat is. attú se fog kiszárarni a pofád...:)))

Modor Tibi · http://modoros.blog.hu 2009.08.17. 16:13:42

@kardinálispinty: ez String Emil, a példaképem. Saját honlapja is van, ajánlom melegen.

@Traktorka: engem azért sokszor elszórakoztatnak ezek a pókok. Inkább egy atlétás-köpcös fater, mint egy versenytáncos :)

@HRita: én ilyet még nem láttam. Olyat viszont igen, hogy a lányok akarnak és szeretnek meccsre járni :) A szalszaklubbal ellentétben itt néha még össze is kukáznak valami sportosabb testű huligánt :-D

2009.08.17. 16:19:52

@Modor Tibi: nemtom nekem mind a kettő végletesen bizarrnak tűnik. Inkább valami intelligensebb mérnökfiú nem-e lehetne-e?:)))
Szalszaklub: sose értettem miért járnak a magyar fiatalok szalsázni. (Erről egy blog?:)))))
A: a salsa nem a kezdők tánca
B: a latin zenétől fél óra után kihullik minden egészséges magyar ember haja.:)))
C: akkor már inkább valami jó kis swing/jive/mittudomén. valami tökös tánc.:))

kardinálispinty 2009.08.17. 16:22:03

@Traktorka: mélységeiben és felszínén a kérdésnek is egyetértünk:)

N.Zoli 2009.08.17. 16:24:29

Vannak tetovalasai is, neha lejar az edzoterembe foleg beszelgetni masokkal, a nala kisebb termetueket csak kicsinek hivja. Amikor hazamegy a melobol, akkor vagyonor szerkoban ing, nyakkendo cipeli magaval a 25kg-os Tesco zsakos mosoport. Ha be kell tolni egy kocsit, vagy le kell vagni egy allatot (vagy csak megnyuzni) elsokent durodik oda. A vagyonor hivatastol rendkivul fontosnak erzi magat, katonanak lenni is imadott. amikor elmeseli a baratnojenek, hogy pisztollyal ment szolgalatba es ezt ugy mondja "szoliba", akkor a csaja visszakerdez, hogy miert jarsz pisztollyal a szolariumba?

kardinálispinty 2009.08.17. 16:25:01

azt hiszem, talán David Letteran mondta, hogy a nők azért szetretik a jól táncoló pasikat, merthogy az az elmélet, aki tud táncolni, az jó az ágyban. És ez igaz is, jók, csak más férfiakkal.

mérnökök rulez (bár sztem nekünk is van egy szatyor modorosságunk, gondolom... mérnöktanároknak hatványozottan:)

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2009.08.17. 16:25:13

@Traktorka: tökéletesen egyetértek. Sok embert ismerek (férfit, nőt egyaránt), akik nem a családot részesítették előnyben, hanem mondjuk a karrierüknek élnek, világot látnak, valami kreatív munkának szentelik az életüket. Nem értem, hogy az ilyen életutat választó nőket miért menedzserpicsázzák (főleg, hogy a hasonló életmódú agglegényeket sikeres playboyként illik aposztrofálni). Végtelenül kiegyensúlyozott, boldog, teljes életet élő emberek ezek, legalábbis az én környezetemben és semmi menedzserpicsás nincs bennük. Csak azért, mert valakinek nem smakkol ez az életmód, nem kellene fröcsögni azokra, akiknek viszont igen.
Tolerancia...

paranoid T.R. marcipan 2009.08.17. 16:33:37

kicsit off, bocs.
@Rékuc: egy csomószor igazad van, de a sztereotípiák ellen harcolni könnyebb humorral és öniróniával:)

N.Zoli 2009.08.17. 16:33:53

ja, es a nyari viselet, atleta, terdnadrag, fejre tolt napszemuveggel.

2009.08.17. 16:34:29

@Rékuc:
Alapból az a meglátásom, hogy mindenkit az frusztrál egy másik emberben, ami őbeleőle hiányzik. Amikor elkezdik szidni a menedzserpicsákat, akkor előszeretettel kezdek találgatni, hogy "na vajon Dzsoni, neked ezzel kapcsolatban milyen frusztrációd van?"
A: utálja, ha egy nő nem tőle függ és van rendes megélhetése (=még a végén akármikor lelép, vazze)
B. nincs önbizalma hogy megszerezzen egy 33 évesen is bombanőt
C intellektuális bajai vannak, nevezetesen, asszony simán lenyomja agyban, és hát fáj az nekünk, ha az asszony okosabb nálunk.
D. irigyli tőlük, hogy be merik vállalni az egyedüllétet cserébe még van esélyük a boldog kapcsolatra valaha.

valami ilyesmit gondolok...:))

2009.08.17. 16:36:47

@Rékuc:
írtam egy regény és elveszett...:((

kardinálispinty 2009.08.17. 16:40:08

@Traktorka: akkor engem a versenyzongoristák frusztrálnak:)

nothing.at.all (törölt) 2009.08.17. 16:41:07

az kimaradt, hogy büszkén és öntudatosan hord szandált fehér zokinivel, és ujjatlan atlétát.

2009.08.17. 16:42:00

@kardinálispinty: engem meg a súlylökők!:))

Ernoke 2009.08.17. 16:44:13

ez elég kegyetlen lett, én is ismerek ilyen típust. nagyon jellemző a szűk érdeklődési kör, a korlátoltság. minden olyan dolog, ami neki nem tetszik, automatikusan "igénytelen szar" lesz. a satuszerű kézfogás is stimmel, rosszabb esetben satuszerű ölelés, ha esetleg valahol álltok.

a 30-as évei elején azon szenved, hogy a barátai többsége már elvált, neki pedig még mindig nem jött össze az esküvő sem... ha egy szép, vagány nővel van együtt egy darabig, annak fél év után megkéri a kezét, aztán szenved a kikosarazás miatt. aztán ha végre rátalál a szelíd-szolid virágszálra, elkezdi a vagányabb volt barátnőket keresni, merthogy "ikszipszilonkának ezt nem lehet mondani, ő túlérzékeny", "ikszipszilonkával ezt nem lehet megnézni, mert megrémülne tőle". egy idő után aztán felbukkan szexpartnert keresni valamilyen internetes társkeresőn, nyilván mert a szelídszolid kislánnyal azt sem lehet úgy, ahogy ő azt elképzelné...

kardinálispinty 2009.08.17. 16:48:02

@Ernoke: a szolíd kislánykákkal messze több mindent lehet, mint azt a legtöbben sejtenék:)

Ernoke 2009.08.17. 16:49:42

@kardinálispinty: az lehet, de én a fentebb leírtakból azt feltételeztem, hogy azért valami mégse stimmelhet, ha szexre keres nőt a barátnője mellé...

kardinálispinty 2009.08.17. 16:54:29

@Ernoke: még nem vagyok a kapuzásári pánikos korban, de van egy olyan sejtésem, nem ezzel (vagy nem csak ezzel) függ össze a dolog. A posztban leírt figura elsősorban és mindenekfelett igénytelen, másodsorban közönséges, haramdrészt pedig - és ez a kulcs sztem - fantáziátlan. Na most főként ez utóbbi hiányát a szex sztem megsínyli, naná, hogy a mókus maga is beleun. Neki a változatosságot az jelenti, ha másik hegedűn játszhatja ugyanazt az ócska slágert, az fel sem merül benne, hogy mást kellene játszani.

bár erről lehet, a csajokat kellene megkérdezni...

pause 2009.08.17. 16:57:53

cukorkák ne keverjétek a menedzserpicsát a sikeres nővel
és ne keverjétek a gyermeket szült nőt az ősanyával
jöjjetek le az általánosítás középszerü síkjáról
(én kurvára próbálok,mindig visszafogom magam,de attól félek hogy skizofrén leszek:) )

Ernoke 2009.08.17. 17:05:10

@kardinálispinty: erről nem tudok nyilatkozni.

forumuser 2009.08.17. 17:08:26

@-d(-_-)b-:

Eh, tudtam, hogy ebből szinglipicsázás lesz... Ezek szerint akinek nem jön be a fenti férfitípus, az kielégítetlen szinglipicsa? Nem hinném.

"- hogy megfürdik keksz előtt?"

A "gond" nem az, hogy megfürdik, mert az udvarias gesztus, hanem hogy csak akkor tesz ilyen gesztust, amikor szexelni akar (tudod, mint a nő, aki otthonkában járkál, de amikor - havonta egyszer - el akarja csábítani az embert, akkor szőrtelenítés, gyertyafény, de csak akkor...)

Aztán a kulturálatlanság, a birtoklási vágy meg a túlfejlett önbizalom (önteltség a nagy semmire) ésatöbbi. Bár elismerem, van olyan nő, akinek ez a férfiasság netovábbja, azért mégsem gondolnám, hogy aki szerint nem az, maga valamiféle rusnya, karrierista vénlánypalánta.

cd-r 2009.08.17. 17:16:16

na megjöttek a túlérzékeny szinglipicsák is :D
(nyugi, viccelek)

lárvalányhaj 2009.08.17. 17:29:07

@Traktorka:

Meg még az is benne van, hogy az önálló csajok öntudatosabbak, és nem hagyják, hogy a Teremtés Koronája ugyanúgy lábtörlőnek használja őket, mint a nemfüggetlen-nemönállókat, hanem az első smasszeroid húzásnál kihajítják őket.

Amit te írtál, azt én is meg tudom erősíteni. A férfiak egy bizonyos, kisebbségi komplexusokkal küzdő hányada nem tudja elviselni, ha a nőnek önálló életcéljai is vannak, mert félnek, hogy a nő ne adj' isten lenyomja őket a karrier terén. Ha meg a nő esetleg okosabb náluk, azt meg pláne nem bírják ki ép ésszel.

lárvalányhaj 2009.08.17. 17:40:05

Most végigolvastam még egyszer a zseniális szösszenetet, és arra a megállapításra jutottam, hogy a smasszer-típus tulajdonképpen teljesen korrekt. Pontosan megmondja, hogy mit vár a nőtől, nem köntörfalaz, és ő sem mutatja magát másnak, mint amilyen, hanem kijelenti, hogy ő márpedig ilyen, és ilyennek kell elfogadni. Az más kérdés, hogy a legtöbbünknek nem jön be ez a férfitípus.

El Topo (Sgt. Elias) 2009.08.17. 17:48:46

Kicsit kezd nekem ez a tipizálósdi olyan erőltetett lenni, pedig eddig rajongósapkás modorista voltam.
Lassan azt a következtetést vagyok kénytelen levonni, hogy a társadalom (de legalábbis a bloggertársadalom) VAGY bőcsészekből és hasonszőrűekből, VAGY excellgyárakban dolgozó tanárszakosokból és menő vállalkozókból tevődik össze. Röptében megszólják a legyet is.
Gyerekek, nézzetek ki az ablakon néha és csudákat fogok látni!
Egy csomó ember(!!!) rója az utcákat, akik kamionosok, villamost vezetnek, meg esztergálják a vasat, meg hasonló tevékenységekkel ütik el Istenke szent napját.
És olyan, hogy az ember végigdolgozza a napot a konverter mellett, aztán lezuhanyozik és élete (többnyire óvónő) párjával ellejtenek a bolsojba megnézni egy balettot, többnyire csak Zsdánov et. szocreál lázálmaiban van.
Most persze lehet azzal jönni, hogy miért nem törekedett az ilető? Persze, lehetne ám mindenki progmat huszár, csak akkor ki a rosseb lene a meleghengerműben? (utóbbi nem egy buzibár, mielőtt még...)

Slip_21 2009.08.17. 17:57:33

2 percre néztem fel, gondoltam hozzászólok. Nekem, és szerintem egyik pasinak sem a független nőkkel van baja, hanem azokkal akik attól hogy szinglik mindenkinél jobbnak tartják magukat. Nem okosabbak mint más, nem szebbek, de menő szinglik ezért a zsebükben a bölcsek köve és ezt kimutatják napjában többször.És persze bárkit aki nem olyan mint ők leszolják. Konyec filma.

Utcamacska · http://utcamacska.blog.hu/ 2009.08.17. 18:01:40

@N.Zoli: "A vagyonor hivatastol rendkivul fontosnak erzi magat, katonanak lenni is imadott. amikor elmeseli a baratnojenek, hogy pisztollyal ment szolgalatba es ezt ugy mondja "szoliba", akkor a csaja visszakerdez, hogy miert jarsz pisztollyal a szolariumba?"
:D :D :)
Ezek amúgy kiváló célpiacai a motorkerékpár kereskedőknek, melyeket sokhavi részletre vásárolnak meg és kizárólag nagyon verőfényes hétvégéken vesznek elő. Iszonyú szarul motoroznak, de legalább lassan, mert akkor látszik a motor!

El Topo (Sgt. Elias) 2009.08.17. 18:09:28

@flymazs:

Vége a szigetnek, felderítő?:)

cd-r 2009.08.17. 18:09:47

@El Topo (Sgt. Elias): szerintem alapvető emberi gyarlóság, hogy ameddíg másokról beszélünk, pletykálunk, megszóljuk, addíg sem a saját nyomorunkkal törődünk. plusz ad egyfajta felsőbbségtudatot is, hogy nolám én nem vagyok ekkora fasz, mint a jóskapista. szerintem ennek a blognak a kommentelői ugyanolyan szimpla nyomoroncok, mint bárki az utcáról. csak esetleg más dolgokban nyilvánul ez meg.

El Topo (Sgt. Elias) 2009.08.17. 18:11:00

@cd-r:

Na ja!
Csak nem árt tudatában lenni ennek.

flymazs (törölt) 2009.08.17. 18:18:18

@-d(-_-)b-: ezek a jó tulajdonságok azért negatívumként tűnnek fel a posztban, mert nem természetes viselkedés nála, hanem erőltetett megfelelni vágyásból fakad. Olyan mesterkélt lesz emiatt.

HRita · http://gorbe-sminktukor.blog.hu 2009.08.17. 18:45:15

Sokan (a legtöbben)már _pedzegetik_, hogy mi volt a poszt lényege:)
@kardinálispinty: "A posztban leírt figura elsősorban és mindenekfelett igénytelen, másodsorban közönséges, haramdrészt pedig - és ez a kulcs sztem - fantáziátlan."
Stimmel.
@flymazs: "ezek a jó tulajdonságok azért negatívumként tűnnek fel a posztban, mert nem természetes viselkedés nála, hanem erőltetett megfelelni vágyásból fakad. Olyan mesterkélt lesz emiatt."
Ez is.

Különben pedig egyáltalán nem kell komolyan venni ezeket a dolgokat, főleg a tipizálást, aki így olvassa a bejegyzéseket, az _ha nem haragítom meg vele_, fusson neki még egyszer, és próbálja meg kicsit lazábban. Én magamról is tudnék egy olyan modoros posztot írni, hogy a manieristák könnyei patakokban folynának.

Milisztár 2009.08.17. 18:47:49

Nem tetszett. Persze vannak ilyen halmozottan hülye pasik,
de valahogy itt túlságosan össze volt gereblyézve minden szarság. Én inkább rosszmájúnak, mint szellemesen ironizálónak találtam az írást.

espadazo - Játékbolt: · http://aruhaz.nettfilm.hu 2009.08.17. 19:01:08

A szerző bedőlt egy ilyennek és most haragszik az összes férfira? Egyébként meg több alaptípus keveredik a jellemzésben, tehát egy sanyarú életút mementóját olvashattuk talán. Olyan valakijét, akit a szülei nem készítettek fel, hogy meccsen, részegekkel nem ismerkedünk és illik hallgatni az intő jelekre.

flymazs (törölt) 2009.08.17. 19:17:20

@HRita: a posztot "védtem", megsúgom :D

Krisztinca · http://krisztinca.blog.hu/ 2009.08.17. 19:22:23

A smasszerséget azért jobban is ki lehetett volna bontani: pl együtt járnak nagybevásárolni, de nem azért, mert a pasi segít, hanem mert 1. túl sok idő, nem tudna az asszony elszámolni 2. oda sem adjuk a kocsit, úgy sem tud jól vezetni (leginkább sehogy - hogy is tudna, hisz az ura folyton ledorongolja) 3. túl sok pénzt elszórna az asszony, kontrollálni kell. Asszony teszkós kajákra kap engedélyt, mindenen spórol, addig apu vesz magának márkás cuccokat. Csakis ő dönthet autóvásárlás ügyben. Lakás vagy házvásárlás ügyben. Minden, 500 forintnál nagyobb összegű vásárlásnál.

HRita · http://gorbe-sminktukor.blog.hu 2009.08.17. 19:25:17

@flymazs: Észrevettem, és végtelenül hálás vagyok érte;) A következő bekezdés már egyáltalán nem rátok vonatkozott:)

HRita · http://gorbe-sminktukor.blog.hu 2009.08.17. 19:29:39

@Krisztinca: Szerencsére itt vagytok ti (tényleg szerencsére:)), és kiegészítitek a hiányosságokat:)

@espadazo: A szerző (és még sokan mások) bedőlt egy ilyennek, de nem haragszik egy férfira sem. Sőt! Legfeljebb bizonyos fajtájukat messze elkerüli...

strohmann 2009.08.17. 20:00:26

@HRita:
"@flymazs: "ezek a jó tulajdonságok azért negatívumként tűnnek fel a posztban, mert nem természetes viselkedés nála, hanem erőltetett megfelelni vágyásból fakad. Olyan mesterkélt lesz emiatt."
Ez is."

Más irányból közelítve: büszkén tetszeleg "igazi" férfiként/családfőként, de a szerephez szükséges elemek közül kimazsolázza a neki legkényelmesebb, legkisebb energiabefektetéssel elérhetőeket. És ezek között vannak pozítívak is (pl. évente párszor jópofizni anyóspajtiékkal - mennyi erőfeszítés? stb.).

Amúgy a posztban én inkább az idősebb magyar férfi/férjtípust látom körvonalazódni.

Horváth Oszkár · http://oszkarsag.blog.hu 2009.08.17. 20:28:37

Nagyon jó a poszt, a maccsos írás kívánt magának egy párt tényleg. Kedvenc: "de most a jövendőbeli kicsit jobban süsse át a sós aprósüteményt" :)))))) Iggazi paraszt.

Kiegészítés: a családfő típus úgy csajozik, hogy nézi h a csaj medencecsontja alkalmas-e egy gyermek kihordására. + Szerinte a nő hibája, ha nem lucskos a pi*ája bruttó 8 másodperc izgatás után. Ő az, akinek semmi nem jó, minden megsóz, megborsoz. Csak csokifagyit eszik, mert az epret eperben szereti, a málnát meg málnában. Ezek szerint egyedül a csokit nem csokiban szereti, hanem fagyiban. Salátát nem kér.

* = természetesen "cs"

respecta /01 2009.08.17. 21:09:56

Gratulálok Rita, jót szórakoztam! :-)
Isten bizony mázlistának érzem magam, mert én az erős, ingből kikandikáló és elrendezett jeltől azonnal menekülök (a háton még inkább) így a többitől megkímélt az élet...DE a lábamról le lehet venni egy nem sétányról lopott virággal (persze a jelenlétemben és nekem).

Nekem még hiányzott , hogy becenevet adott a 2 legjobb testrésze közül az egyiknek.

flymazs (törölt) 2009.08.17. 21:15:08

@Herr Strohmann: igen és amiket kimazsoláz, még látványosak is.

HRita · http://gorbe-sminktukor.blog.hu 2009.08.17. 21:29:26

@nosferato: Az epret az eperben szeretés = a szexet keddenként este Barátok közt után ágyban szeretés

@respecta /01:
A szőrtéma az olyan, hogy vagy van (Mitch Buchannon-nyi, esetleg visszafogottabb verzióban valamennyicske), vagy nincs (a Butabi-bratyóknál alapból mondjuk van, de ők tesznek róla, hogy ne legyen:)), de ha még valaki rá is játszik, na az _vérgáz_.
A beceneves poszt már érik Modor Tibiéknél, ahogy követtem az eseményeket. Talán a "janik" és a "kiskomák" is beférnek majd ebbe a kategóriába:)

A tetszésnyilvánítást pedig mindkettőtöknek (+ a többieknek is) köszönöm, igazán elhalmoztok:)

Modor Tibi · http://modoros.blog.hu 2009.08.17. 22:44:15

@El Topo (Sgt. Elias): szinte mindegyik poszt után van valaki, aki akkor kicsit (?) csalódik bennünk, és éppen az az aktuális mélypont. Pl. tegnap is.

Én arról írok, amit éppen látok, gondolok - esetleg az emlékeimből tudok összekaparni valamit. Ott vannak (és lesznek) pl. a vendéglátós élmények. A vendégszerzők szintén így vannak ezzel.

Ha kicsit sok éppen a Modoros, akkor nézz át a Szlengre, az egy egészen más oldalról közelíti meg a mindennapokat.

kardinálispinty 2009.08.18. 00:12:54

jajj, épp vacsoráltam, de az ingen kibuggyanú prém olvasása közben konkrét hányingerem lett:)

One China 2009.08.18. 00:47:39

Ó Istenem! Ez remek! Köszönöm a szerzônek, 75%-ban ilyen vagyok, s így szeretem magam.

IndaMuncher 2009.08.18. 10:04:49

@El Topo (Sgt. Elias): Hidd el így is elég ember való a meleghengerműbe.

IndaMuncher 2009.08.18. 10:20:12

@F.house: mielőtt frusztráltsággal gyanúsítana bárki is, nekem csak szimplán elegem van a prolikból, sajnos laktam ilyenekkel egy albiban már.

Billy_Bright 2009.08.18. 10:39:03

@El Topo (Sgt. Elias):

Ja, igazad van. Volt itt pár napja (hete?) egy felmérés arról, hogy jellemzően melyik társadalmi réteg olvassa és kommenteli a blogot - vágjátok. Senki nem volt meglepődve az eredményen, és hát a posztok is kurvára rólunk és legközelebbi ismerőseinkről szólnak. Ki olvasna el egy írást a modoros csövesről, vagy a modoros kisegítő-iskolásról? Arról nem beszélve hogy mekkora patkányság lenne ilyesmiről írni.
Én is rengetegszer magamra ismertem már itt, és ez felkúrja az agyam, de a blog ettől még fasza.
Azon se lennék meglepődve, ha a kommentező férfitársaim fele konkrétan ilyen lenne.
Na és? Ilyenek vagyunk, basszameg.

@Modor Tibi
Amúgy nem értem, miért szeditek dőltbetűvel a modoros szófordulatokat, kicsit zavar, hogy még mindig nem meritek ránk bízni hogy magunktól eldöntsük mi a gázos :)

Modor Tibi · http://modoros.blog.hu 2009.08.18. 10:52:54

@Billy_Bright: kösz, megnyugtattál.

Amúgy ha kicsit visszalapoztok, van ott a már ajánlott vendéglátós vonal (a folytatásokat majd a vendeglatos.blog.hu-ra fogom megírni), aztán a vendégséges posztok, Armand vidéki és UK-beli élményei, stb.

Bár egyszer már figyelmeztettek, hogy egyre inkább fenyeget minket az elitfasizálódás veszélye - hát Jóska nevében nem beszélhetek, de én telepi gyerek voltam mindig is.

A dőltbetűkről kezdek leszokni, mert sokaknak nem tetszenek. 1-2 kiemelés mindig lesz a könnyebb olvashatóság kedvéért, de nem akarom én se erőltetni.

sep · http://prizmafolyoirat.com/ 2009.08.18. 11:05:33

Ez kurva jó volt, még mindig röhögök.
Megérte felkelni, ma is tanultam valami újat.

lárvalányhaj 2009.08.18. 12:51:16

@F.house:

Továbbmegyek, én asszem, hogy a diplomások / egyetemre fölvettek nem elhanyagolható hányada is jobb helyen lenne a meleghengerműben.

2009.08.18. 14:11:42

Azért annyi öriróniánk lehetne, hogy nem sértődünk meg, ha magunkat látjuk viszont a posztokban, hanem csak mosolygunk egyet, aztán hali.
Ennyire ne fájjon már az élet, könyörgöm..:)))

One China 2009.08.18. 14:15:21

@Traktorka:

Ha nekem szólt én mosolygok, csak ritkán jelzem. Szeretem az ebbôl adódó félreértéseket.

2009.08.18. 14:30:08

Ha magadra vetted, akkor neked szólt.:))

"s így szeretem magam." nekem ez nem azt sugalja, hogy mosolyogsz a dógon. :))

One China 2009.08.18. 15:53:31

@Traktorka:

Nekem meg pontosan azt sugallja. ;-)

U.i.: Az élettel semmi bajom csak a sok ember nagy részével. :-)

Sand Lover 2009.08.19. 13:31:19

Utcamacska
“Ezek amúgy kiváló célpiacai a motorkerékpár kereskedőknek”
…és a motorkiállításoknak is, ahova elviszik a (fiú)gyerekeiket is. Csak a fiúkat, mert lányokat ne m érdekelhetnek a motorok, ugye. (És mert a motorshow-kon egyszál hálóba öltözött macákat lehet videózni a mobillal, nyálcsorgatva.) :)

azallamenvagyok 2009.08.20. 09:50:07

természetesen csak a pozitív része igaz rám:P

attila1 (törölt) 2009.08.22. 21:03:08

"Az aktus előtt nagyvonalúan megengedi, hogy párja csak reggel mosogasson el,"

azért ennyire ne essünk túlzásokba. Amíg mosogat inkább betolok pár sört, de nekem ne maradjon zsíros tányér reggelre. Már elnézést....

marcivagyok 2009.08.25. 10:18:38

@HRita: Mégis mennyi ideig éltél smasszerrel, hogy ilyen jól leríttad őket?
Én nem ismerem őket, hiába vagyok férfi, sőt csak távolról láttAM őket meccsen..persze tvből :D

HRita · http://gorbe-sminktukor.blog.hu 2009.08.25. 14:21:37

@Balance Of Power: Az előző kommenttel csak azt kívántam érzékeltetni, hogy nehogy már el kelljen mesélnem az egész életem :) Nem, nem negyven évig:)

Balance Of Power 2009.08.26. 11:24:38

@HRita: Ja, hirtelen aszittem, apadrol van szo, ugyanakkor nem a foto alapjan nem gondoltam, hogy 40 lennel :))) Igaz, kismeretu a kep ;)))

marcivagyok 2009.09.08. 10:21:21

@Balance Of Power:
jól tartja magát de negyvenes :D
süti beállítások módosítása