Olvasói rovat - Sportközvetítés

2009/07/18. - írta: Modor Tibi

A sportriporterekre már jó régen felfigyeltünk, és Joey Adonis figyelmét se kerülhette el a közvetítésekben használt klisék tömkelege.

A modoros magyar sportközvetítés

Kishazánkban az elmúlt években gombaszámra szaporodnak a különböző tematikus sportcsatornák, amivel persze párhuzamosan szükség lett új sportriporterekre, és új szakértőkre, akik tapasztalatukkal és hozzáértésükkel rávilágíthatnak olyan dolgokra, amit az egyszeri nézők biztos nem vennének észre. Kövessünk hát most végig egy hamisíthatatlan magyar rangadót a két ízig-vérig modoros médiaszemélyiséggel, a modoros sportriporterrel és a modoros szakkommentátorral (továbbiakban msp. és mszk.)

Az msp. valami igazán egyedi, és frappáns beköszönéssel nyit, az mszk. is szeretettel köszönti a nézőket, majd elhelyezi térben és időben a két csapatot. A hazaiak mindig a támadófutballt szeretnék erőltetni, a vendégcsapat valószínűleg életveszélyes kontráira fog alapozni. Mindkét csapatban van legalább egy, de inkább kettő igazi rutinos róka, akik nyílván kisujjból kiráznak egy ilyen rangadót, és persze illik megemlékezni a csapatokban a fiatal tehetségekről. (Külföldön itt 17-20 fiúkról, itthon 20-23 éves férfiakról van szó). A hazaiak mestere sok nagy csatát élt már meg, dolgozott külföldön is (Omán, Malajzia, esetleg Egyiptom), a vendégek mestere még csak pár éve van a szakmában, mindössze tavaly szerezte meg a Pro-Licencet, de jelentős játékos pályafutása (Belgium, Izrael) feljogosítja egy nb1-es kispadra.

A mérkőzés elején jellemzően tapogatózás folyik a pályán, az alapozások utáni első öt fordulóban itt az mszk.-nak illik elsütnie a „szezon eleji forma” frázist, de minimum „egy gól jót tenne a mérkőzésnek” örökbecsűt. Amíg gól nem születik, addig is meg kell említeni, hogy a játék „küzdő jellege dominál”, az msp.-nek pedig mindenképpen teljesen érdektelen számadatokkal kell szórakoztatni a nagyérdeműt, úgy, mint örökmérleg, legutóbbi mérkőzések satöbbi. Az mszk-nak persze ez magas labda, le is csapja „a statisztikák nem jelentek semmit” bumm, in your face, mondaná a félművelt angol. Hopp közben a pályán egy kapura lövés, ha esik az eső, akkor az mszk. elejti a „vizes talajon gyakrabban kéne próbálkozni távolról” című igazságot, ha jó az idő, akkor a „lövésből lesz a gól” is megteszi. (Testvérmondata a „ha kapura megy gól”). A bíró lefújja a félidőt, interjú a rutinos rókával/fiatal tehetséggel, aki szerint az iram nagy, és szerinte ők játszanak fölényben, majd reklám.

Ha szerencsénk volt, akkor a stúdióban nem ültek további msp.-k és mszk.-k, ha mégis, akkor ők az smsezőkkel értenek egyet abban a kérdésben, hogy a légiósok csak elveszik a helyet a magyar tehetségek elől, majd miután erre mindenki rábólintott, újra kapcsolnak a helyszínre.

A bíró sípszavára elkezdik a második félidőt a csapatok, a msp. fitogtatja felkészültségét, és megemlíti, hogy a bíró 1994.-ben vizsgázott le, 2006. óta FIFA kerettag. Az mszk. véleménye szerint a bíróspori a legfelkészültebbek között van az itthoniak közül. Ezek után valószínűleg hibázni fog, de ez benne van a „a bíró is ember, ő is tévedhet” vagy a „bíró nem látja a visszajátszást” mondatok a használatosak. Közben cserélnek a szakvezetők, bejön a frissen igazolt szerb/kameruni légiós. Főszereplőinknek meg kell jegyezniük, hogy logikus, várható cserék történtek, „ebből is látszik, hogy mindkét mester a győzelemre játszik, az egy pont egyik csapatnak sem ér sokat”. A 70. perc környékén a mszk. megjegyzi, hogy ez „egy tipikus egygólos mérkőzés” lesz, és láss csodát, a vendégek egy formás ellentámadás után meg is szerzik a vezetést az új légiós góljával. „Már előbb be kellett volna hozni” valamint „az ilyen légiósok kellenek a magyar focinak” mondatokat kell használnia ilyenkor minden valamire való msp.-nek és mszk.-nak.

 

A meccset le is fújják, riporterünk egy gyors summázásra kéri fel kollégáját, hiszen nincs sok idő, élőben kell kapcsolni a Roland Garrost. „Hiábavaló volt a hazaiak meddő mezőnyfölénye, nem tudták kihasználni a helyzeteiket és a foci íratlan törvényei ismét igaznak bizonyultak, gólt szerzett a másik csapat, és bár igazságosabb lett volna a döntetlen, a labdarúgás nem pontozásos sportág, így végül megérdemelten zsebelték be a három pontot a vendégek

És tényleg.

És tényleg, itt nem született igazságos pontosztozkodás, de azért továbbra is a jó focinak szurkolunk. Adonis pedig fogadja hálánkat és köszönetünket az összeállításért.

Futballszurkolóknak szánt sorozatunk pedig hamarosan folytatódik tovább - legközelebb visszatérünk a lelátóra, és öreg meccsrejárós haverunkkal vitatjuk meg az idénynyitó előtti helyzetet imádott hazai pályánkon.

60 komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Crouch 2009.07.18. 17:36:37

"nagy taktikai csata zajlik"

"a játék küzdő része dominál"

"több egyéni akció szükséges a masszív védelem megbontásához"

"a sok ki nem használt helyzet megbosszulta magát"

"a csapatok nem találnak ellenszert ellenfelük kemény védekezésére"

Kolo 2009.07.18. 19:22:06

És még egyszer azt mondja valamelyik a forma 1-re, hogy a száguldó cirkusz, kocsiba ülök , és arconfejelem a stúdió előtt...

Interstellar Overdrive · http://b-oldal.blog.hu/ 2009.07.18. 19:37:35

A futballt gólra játsszák.

Magyar szinten kiváló iramú mérkőzés.

Nem látszott a 2 csapat közti helyezésbeli különbség.

Ha valaki ránéz a kijelzőre és látja, hogy 3:0, azt hiszi, sima meccs volt.

Oroszlánbarlang.

Ernoke 2009.07.18. 19:38:49

sportközvetítésekben a kedvencem, amikor éppen nem sportról beszélnek. az EB alatt hasznos ismereteket lehetett szerezni arról, hogy valamelyik játékosnak 3 mobiltelefonja van, a másik halmájas osztrigát szeret enni edzések alatt, stb. a szóviccek is remekek, pl. "Kakára ezen a mérkőzésen igazán nem mondhatjuk, hogy a nevének megfelelően játszana, remek a fiú."

Balázs1983 2009.07.18. 19:44:28

Hálóőr, cerberus, portás. Ők azok, akik maguk mögé nyúlnak, hogy kihalásszák a pettyest/bőrgolyót/játékszert egy-egy találat után.
Jó az összeállítás, de erről komolyan könyvet kellene írni!

kockabela 2009.07.18. 19:44:45

@Crouch: És ha mégis a hazaiak szereznek gólt, akkor "a sok kihagyott helyzet megbosszulta magát" helyett be lehet dobni a "mégiscsak góllá érett a hazaiak nagy nyomása" vagy "várható volt, hogy nem lehet végig bírni ezt a hatalmas nyomást" stb. frázisokat.

tb7999 · http://uksi.blog.hu 2009.07.18. 19:52:52

Hát egészen katasztrofális a magyar sportriporter gárda. Ha köröz a labda körül a lábával, egyből mondja, hogy biciklicsel, holott a hülye is tudja, hogy az nem a biciklicsel. De a száguldó cirkusz az igaz :D.

johnny drama 2009.07.18. 20:03:35

Ejha, index címlapos publikált író vagyok, "ha én ezt a klubban elmesélem"... :-)

Metál -e a bimetál? 2009.07.18. 20:06:13

asszisztens

beültette a hintába

presszingel

tb7999 · http://uksi.blog.hu 2009.07.18. 20:20:18

olvassa a gondolatát (ez a teniszben is van már...)

tb7999 · http://uksi.blog.hu 2009.07.18. 20:24:52

Pontosabban olvassa a játékát.

Egyébként grat. az index főcímes megjelenéshez. Tökéletes a témafelvetés.

Az is az őrületbe kerget, amikor elmondják, hogy a két csapat már 2345-ször találkozott egymással, először 1903-ban, és akkor 9:7 lett az eredmény, és 9-ből 8-at John Smith rúgott, aki egyébként tengerész volt. HÁT KI A KUTYÁT ÉRDEKEL EZ????????????

forsakenskies 2009.07.18. 20:35:45

@gintike.contact: ha már tenisz, én a 'játszmában/mérkőzésben maradásért adogat'-tól vagyok a plafonon :)

amúgy a hazai támadásokból hiányzik az ötlet, középen erőltetik a támadásokat :)

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2009.07.18. 20:51:37

Kedvencek:

mikor mindegy mi folyik a pályán, a rég megtanult ordító közhelyeket erőltetem:
- brazil szamba (éppen középen ácsorog mindenki és 0-0 az állás Andorra ellen)
- galaktikusok (0-4-re ég a Real Madrid harmadosztályú ellenféllel szemben a 15. percben)

meccs közben trágya kiejtéssel erőltetem a csapat becenevét:
- Oranje = orándzse
- La Selección = lászelácciónyj

meccs közben lemagyarosítva ötvenszer elmondom a csapat külföldiül kicsit jobban hangzó, de magyarul k..va szarul ható becenevét:
- Arsenás = Ágyúsok
- Barcelona = Gránátvöröskékek

szeme közé, laposan! 2009.07.18. 21:03:58

...lassan góllá érik a sok helyzet...
...máskor 10-ből 9-szer bevágja... (tényleg???)

egy hang a hátsó sorból 2009.07.18. 21:19:43

"keves huzasbol, korszeru tamadas"
"hozzatesz egy kis pluszt a jatekhoz"
"ezen a szinten mar nem eleg"

...es hogy mindenki tudja, kitol ideztem:
"jo estet, jo szurkolast"

egy hang a hátsó sorból 2009.07.18. 21:21:34

Ehh, teljesen nosztalgikus lettem. Jenovel meghalt a magyar sportkozvetites is.

AP! (törölt) 2009.07.18. 21:28:39

zsebkendőnyi területen

Fée Verte [ Fára Szorult Kéreg ] Zabatár 2009.07.18. 21:29:03

"gyönyörű csúszószerelés"
"a fiúk kicsit kedzenek kifáradni. Mi lesz már,! ott van előtted!!!! " a manus majdnem felbukik a labdában "Paszicsovits cselezget ééés... passzol" csúnyán eladja a labdát " hát, igen, ez egy kicsit hosszúra sikerült. pasz! legközelebb kurtíts rajta!"

0:0 időhúzás, téblábolás
"guzmicsek figyel. Kinéz az edzőre a kispadon (negyedórás bemutatás9 a sztártréner. Biccent. jól van guzni, eredj!- ezt mondja Klampec sztártréner biccentése"

Fée Verte [ Fára Szorult Kéreg ] Zabatár 2009.07.18. 21:29:41

@egy hang a hátsó sorból:
vigyázz! jogdíjas.

kardinálispinty 2009.07.18. 21:31:36

OFF: Az első mondatban a "gombaszámra szaporodnak" szerintem "gombamódra szaporodnak", nem emlékszem a nyelvészeti szakkifejezésre, de ez a "nehéz dió" esete.

ON: ez az OFF/ON sztem szintén modoros. höhö

2009.07.18. 21:31:38

Mondhat bárki bármit, szerintem Korda Gyuri pókerközvetítése a non plus ultra. :)
www.youtube.com/watch?v=lNerAK9enf8

sTormy 2009.07.18. 21:54:25

Bejött a futball örök törvénye.

Kezd meleg lenni a pite.

Micsoda dráma!

Gólérzékeny (valaki magyarázza el, hogy ez mit jelent, mert ami azt jelenti, amit a msp. erről gondol, az a gólerős)

Nem véletlenül játszatja/hozta be/szerepelteti adott poszton a mester XY-t (Hát nem is bazmeg, hanem direkt. Elég durva lenne, ha hirtelen a fejéhez kapna, hogy "Akurvaéletbe, mit keres a Sanyi középen, de hülye vagyok!")

Az afrikai/színesbőrű fiú. (Bármely más földrész országait ismerik, Afrikáét nem. Rejtély)

Utcamacska · http://utcamacska.blog.hu/ 2009.07.18. 22:14:41

Nekem azt monggyya má' el valaki,miér MINDEN sportközvetítés ugyanolyan recsegős-erőltetett hangú, humoroskodó? Ha nagyritkán nézek vlamit, én inkább lekapcsolom a hangot, annyira idegesít maga a hangtónus is. Lehet, hogy ennek befogadásához fickónak kell születni?

tb7999 · http://uksi.blog.hu 2009.07.18. 23:22:27

forsakenskies, csizsikpizsik, egyetértek!!! :)
Newcastle - szarkák
Real - a királyi gárda

Hát ezektől a falat kaparom.

Egy hang a hátsó sorbólnak:
Ha már szóba jött a jó estét, jó szurkolást - szegény jó Jenőnknek vajmi kevés köze volt a focihoz, őt inkább a közhelyáradat ősforrásának nevezném. Természetesen halottról jót vagy semmit, RIP.

Ja, eszembe jutott még valami: xy eladta a labdát, z pedig "köszöni szépen".

Vagy éppen mutatják az edzőt, hogy kiabál, és azt tolmácsolja a riporter: azt kiabálja Murinnyó, hogy gyerünk fiúk, húzzunk bele még egy kicsit.

Ja, és az igazi gyöngyszemek:
"...merthogy bedobásnál nincs les, és ezt használja ki a játékos" :DDDDDDDD

A szögletarány 3:0, jó lenne, ha gólt is legalább ennyit látnánk.

A partjelző egy ideje asszisztens, amit szintén nem tudok megszokni.

És a sárga lap helyett sárga "kártya"??? Úristen!! :DDD

Hálóőr. Bár ezt vki írta már.... portás...

Modor Tibi · http://modoros.blog.hu 2009.07.18. 23:32:40

@gintike.contact: meg cerberus, de ezt is korábbi posztban írta valamelyik olvasónk, áldassék a neve.

A labda gömbölyű (kerek), a meccs 90 percig tart, és nem megyünk ki feltartott kézzel a pályára.

Egyszer talán még az erőltetett sportszerűségről is írunk: gratulálok az akasztóiak győzelméhez (a bíró teljesítményét inkább nem kommentálnám), fejben nem voltunk ott.

Köszöntem.

serwer 2009.07.18. 23:42:56

Baszki Tibi!
Gondolhatnál az upc minimál csomag előfiztőire is.
Melyik csatornáról beszélsz?
Nevek, logók...légyszí

Azbennvót! 2009.07.18. 23:57:50

Megboldogult Jenőtől említésre méltó még az "úgy megy föl mint a lift" (fejelésnél), továbbá a "labda lepattan és felgyorsul a vizes füvön":) Ez utóbbira beírt neki egy fizikus, hogy ha a vizes fű valóban tárgyakat tudna gyorsítani, akkor az óriási felfedezés lenne. Tehát a megfejtés az, hogy kevésbé lassul:)

Kurtz ezredes · http://gyuloltellensegeink.blog.hu 2009.07.18. 23:59:48

El ne felejtsük a studióban értékelő mszk szemetszúró gallérreklámait! Pedig némelyikük egykoron még vébének ért el szép sikereket játékosként/bíróként.
Amúgy felelevenítve az elmúlt 15-20 év edzői értékeléseit, a magyar csapat azért nem ér el jó eredményt egy adott meccsen, mert:
Időjárási okai vannak (Tavasz, nyár, ősz, tél, hó, sár, eső, meleg, szél, esetleg a tavasz eleji felkészülésnél nem sikerült alkalmas pályát biztosítani a fiúknak)
Túl nagy volt a tét vs Nem volt tét
Nem sikerült felvenni a ritmust - túlpörögtünk
Az ellenfél gyorsan lőtte a gólt - nem sikerült egy gólt lőni, pedig úgy jobban érvényesült volt a taktikánk
A fiúk nem tartották be maradéktalanul a taktikai utasításokat - A fiúkban nem volt elég egyéni kezdeményezőkészség.
Az emberelőny megzavart minket - a kiállítás teljesen összezavart minket.
stb stb stb

Azbennvót! 2009.07.19. 00:02:07

Ja, és a sportklubos Edvi "alumínium" László:)

szeme közé, laposan! 2009.07.19. 00:16:12

Ja, a jolly joker majd' kimaradt: "légüres térbe passzolta a labdát", vagy ami még rosszabb: "légüres térbe mozgott a támadó". Vehhh, ezeknél rosszabb nincs!:):)

szinisa mihájlovics 2009.07.19. 00:17:59

,, tanári átadás ''

,, odavarázsolta a labdát ''

,, kipókhálózta a jobb/bal felsőt ''

Azbennvót! 2009.07.19. 00:37:01

"rögzített játékszituáció"
Ezt biztos az UEFA gyorstalpalón tanítják:)
Érdekes, hogy mindig a kontrából született gólokat hívják "korszerűnek". Ezekszerint a távoli lövésből, szólóból, egyéb helyzetből szerzett gólok mind elavultak, régimódiak.

tucatnev 2009.07.19. 03:18:37

női kosár meccseken volt két borzalmasan játszó csapat esetében a kötelező frázispufogtatás (eredmény 25-28):

"két jól védekező csapatot láthattuk, ahol a hullámzó játékban inkább a taktikai jelleg domborodik ki"

a játékvezető érdekes ítélete (azaz nem tetszik)

az összes focisposzt: balbekk, jobbösszekötő, söprögető, centerhalf, ékpár, igazi / vérbeli támadó, kellemetlen védő, támogató középpályás.

A középpálya átjáróház. Partdobás, vagy a taccs.

sportszerűtlen megmozdulás

betonfal - jó védők

de persze Horti az isten, ő sportot űz a modorosságból. "zsüti kártón", itt egy hosszú playlist link:
www.youtube.com/watch_videos?video_ids=1iEp0z90Y9U,FNwJFkZ83DY,79YePg1-lRs,DxLxWYIwofE,HT4w2PznC40,RRz9F1zy9N0,zw447q3z90w,pZYl1dJEbS8,PY9xI5iHld4,FyCPdFXxNgI,EntgVck0q5o,3aIYkF7wbSU,cFzHzKdE1Nw,D-qJLC-iIkM,Iz6B6HPawC8,2jRPXDOTqfA,yMFMwwJ8p-o,ANsA64BPfBU,r3oAmwrAyfg,-R6-jcGpf0A&type=3&more_url=

hatja 2009.07.19. 07:37:30

bunkerfoci
kapott egy csomagot a lábára
meddő fölény
a focit gólra játszák
ez minimum narancssárga
a bíró elküldte zuhanyozni
együtt él a játékkal

tb7999 · http://uksi.blog.hu 2009.07.19. 08:39:08

tucatnev, nincs igazad a posztok elnevezésében, azokat egyszerűen tényleg így nevezik, abban nincs semmi modoros.

Azbennvót!! Igen, nagyon jó, nem is tudom, én hogy felejthettem el: a rögzített szituációt. Szögletre, szabadrúgásra... röhej :DDD. Lassan már a tizenegyesre is mondani fogják :DDD.

amc 2009.07.19. 09:11:03

A "jól csengő" nevek keresztnévvel együtt, szinte állandóan. A klasszikusok.
Roberto Carlos
Michel Salgado
Xabi Alonso
stb.

Klárensz 2009.07.19. 11:13:34

@amc: akikat felsoroltál azoknak a mezükre is ez volt írva

a gólerős, gólérzékeny ugyanolyan hülyén hangzik, ezeknél már csak az életveszélyes támadó a jobb

egy hang a hátsó sorból 2009.07.19. 14:11:58

a "kiralykategoria" is megerne egy (gyasz)miset

CoolBrady 2009.07.19. 15:13:25

Sokat fognak még erről a meccsről beszélni

tblv 2009.07.19. 15:42:19

"brusztos meccs" mondjuk a "jó focinak szrukolunk", mindent összefoglal.

Koori 2009.07.19. 16:54:10

"felborult a palya"
a jokepessegu csatar egy okatatni valo csukafejessel vette be a tanacstalan haloor kapujat....

tucatnev 2009.07.19. 17:55:01

@gintike.contact: annyiban "tamáskodnék", hogy ezek vagy idejét múlt poszt elnevezések, vagy állandósult szókapcsolatok.

Kody 2009.07.20. 08:17:52

"rutinosan kikíséri"

murmulya 2009.07.20. 09:52:32

Sportriporter bakik...
Ezt a csemegét bizonyára sokan olvastátok már, azért mindig megmosolyogtatja az embert:

1. Hatalmasak ezek a belga játékosok, betöltik az egész képernyőt. (Knézy)
2. Elszállt Andersson lába, most hozzák vissza a stadionba. (Knézy)
3. Az angolok szokás szerint meglepően agresszívan kezdtek. (Hajdú B.)
4. Azt kell mondanom, amit már Dobó István is mondott 1566-ban az egri vár védése közben: feljöttek a törökök. (Hajdú B.)
5. Tipikus svéd kapus: beállt a kapuba, s véd. (?)
6. A kapusnak komolyan kell összpontosítania, hogy ne dőljön el addig, amíg a labda odaér. (Hajdú B. )
7. Abdullah próbálta meghúzni, ehelyett őt húzták meg. (Faragó)
8. Mint egy romboló, odakúszik. (Knézy)
9. A gól nélküli döntetlen végeredménye nulla-nulla (Vitray)
10. A pálya nem esik messze a stadiontól. (Szonyi)
11. Mező rúgja ki a labdát a róla elnevezett mezőnybe. (Vass István Z.)
12. Most pontot tehetett volna a továbbjutás kérdőjelére. (Hajdú B.)
13. Az ellenfél egyszerűen nem tud eljutni a Porto kapujáig. Pontosabban el tud, csak labda nélkül. (Vitár)
14. Hrutka, jó lövés, bedobás. (Knézy)
15. Elnézést, csak leesett a mikrofonom és flnyomtam magamnak. (Faragó)
16. és most 22-es számmal beáll a 22-es játékos. (Vitár)
17. De nagy gólt lőttél Preisinger! Mondhatnám, hogy ez a Bélák napja, de hát ő nem is Béla, hanem Sándor. (Siklós Erik)
18. Dzurják a felső sarokba gurított. (Gulyás)
19. Tizenegyes, érdekes döntés. De lássuk csak, az argentinok újabb támadást vezetnek, szinte lekopírozzák az elózó akciót és tizenegyes újra.
Azaz bocsánat, az előző ismétlése volt. (Vitár)
20. Nem mondom a játékos nevét, mert nem látom mi van a hátára írva. (Vitár)
21. Most látom, nem is Daszajev állt a kapuban. (Knézy a meccs végén)
22. és most következzék a meccs! A riporter Fara..., de hisz az én vagyok. A mérkőzést Hajdú B. közvetíti. (Faragó)
23. és szenzációs gól!..Lett volna, ha kapura megy. (Gundel Takács)
24. Most nem akarok beleszólni, mert gyásszünet van. (Knézy)
25. Lássuk, Somogyi vajon el tudja-e végezni a bedobást? (Knézy)
26. Szegény Koszta, biztos elátkoszta ezt a pillanatot. (Gundel egy öngólról)
27. Taffarel nem volt lesen. (Gundel a brazil kapusról)
28. A Vasas kapusa, Kakas dobja ki a labdát, amely Farkashoz kerül, aki jól passzol Nyúlhoz. Ha hozzáteszem, hogy a játékvezető Maczkó, akkor itt az egész állatkert. (Vass István Z.)
29. és góóóól, nem oldalháló, góóóól, oldalháló. (Gundel)
30. Milyen jól el lehetne adni ezeket a játékosokat, ha gépkocsik lennének. Az eladónak csak annyit kellene mondania: ezt nézze uram, alig futott. (Vass István Z.)
31. A kapuban Király, Sebők, Mátyus, Fehér. (Rokob P.)
32. Zamorano kicsit későn tette be és nem is volt jó. (Gundel)
33. Zidane eltéveszthetetlen stílusban kezeli a labdát. Hoppá, most látom ez nem is Zidane (Knézy)
34. és igen, itt jön a magyar zászló! A felső szín piros, a középső fehér, az alsót nem látom. (Knézy az olimpián)
35. Belemártja a vízbe, mint német turista a virslit a Balatonon. (Hajdú B.)
36. Hogy tud egy nő ilyen okosan futni! (Gyulai)
37. Kobaljov megvárja, míg ki áll a pattogás a labdából. (Gulyás)
38. Négyes pályán a jónevű görög: Szteliosz Bizbasz. (Fülöp)
39. 11:11 a Fotex javára. (Gulyás)
40. Hátulról, ahogy a férje szokta. (Vitár a Bjelova-Bjelov röplabdaházaspár nőtagjáról)
41. A pilóta kiszalad. Az autó elég. A szerelők szomorúak. (Palik egy boxtűzről)
42. és most kiállították az egész csapatot!... Ja nem, sorcsere. (Vitár egy hokimeccsen)
43. Az embernek tátva marad a szeme (Gulyás)

marcivagyok 2009.07.20. 12:30:36

csodálkozom, hogy nem mondta még senki a meccsek utáni borzalmas riporter-félhalott butus játékos párbeszédek:
"fejbe elfáraddtunk a végére", félidőbe xbá' azt mondta, h",
stb.

Másrészt van a Belgának egy ilyen száma.a 2. albumukon.

'a hetedik gól olyan gyors volt h nem is láttuk" :D

amc 2009.07.20. 13:42:20

@hülyemurmulya:

19. Tizenegyes, érdekes döntés. De lássuk csak, az argentinok újabb támadást vezetnek, szinte lekopírozzák az elózó akciót és tizenegyes újra.
Azaz bocsánat, az előző ismétlése volt. (Vitár)

Nem ezen a meccsen mondta Vitár, hogy a büntetőt
Penalty fogja végezni? :))))

drani 2009.07.20. 14:27:21

"amolyan komámasszony hol az ollót játszanak" ezt Knézy mondogatta de fogalmam sincs mit jelenthet

murmulya 2009.07.20. 16:13:22

@amc: Ezt nem hallottam, de kurvajóóóóóóóóó :))))))

Rákerestem, angol kupadöntőn volt.

Horváth Oszkár · http://oszkarsag.blog.hu 2009.07.20. 20:14:27

"az smsezőkkel értenek egyet" :))) nincs rohadékabb modoroskodás, mint az erőltetett választékos sportösszefoglalók. Köszönöm, hogy ismét téma lett!

Minden közül a rangadó szóért önmagában, illetve a "helyzeti fölényét azonban nem tudta _ponttá értékesíteni_" kifejezésért tudnám cserébe a legerőszakosabb halálnemeket kiötleni.

Pokember - a seggemből, mint minden rendes Póknak 2009.07.21. 09:00:15

Nekem a kedvenc bakim:
-Disztl Péter testvérének, Sallainak dobja a labdát. (Gulyás)
-A játékvezető utolsót fújt a labdába. (Gulyás)
(Lengyel-belga meccsen): -Az oroszok jutnak szöglethez.(Gulyás)

balra 2009.07.21. 12:14:12

- Jönnek előre a jól fejelő játékosok.
Ja, és a szöglet helyett persze sarokrúgást mondanak.
- De hát ezért csodálatos játék ez a foci.
- Ebből a lassításból egyértelműen kiderül, hogy nem volt kéz. (Amiből aztán egyértelműen kiderül, hogy az volt.)
- Gyönyörű keresztlabda, lesről szó sem lehet.

pba 2009.07.21. 14:28:53

az is nagyon jó, amikor egyes riporterek vagy szakkomentátorok megpróbálnak külföldiebbül beszélni a külföldieknél pl.:

Wolfsburg=Folszburg - kb "volfszburg" helyett
(Blackburn) Rovers=Ráuersz - kb "róvörsz" helyett
Portsmouth=Portszmáusz - kb "portszmusz" helyett

A feleslegesen megrágott Portsmouth/portszmáuszból született haveri körben a SportsMouse azaz Sportegér elnevezés, szegények ha tudnák...

fitzcarraldo 2009.07.21. 14:50:34

Elkapták a fonalat, szemre tetszetősen játszanak, de meddő fölénnyel.
Grundfocis jelenetek, a vendégcsapat meg sündisznó állásban kénytelen kibekkelni a hosszabbításból hátralévő bő tíz percet.
Ezt a műesést a spori nem eszi meg, be is sárgult a támadó. Habár adtak már ezért büntetőt... Kicsit korán esett el.

sickofitall 2009.07.23. 20:26:17

Minden hátrafelé irányuló bokamozdulat: "sarkazás", minden hátrahúzás: "ollózás".

red7 (oda adjad befelé a labdát, bazzmeg!) 2009.08.27. 17:56:51

A "kishazánk" kifejezés használata az egyik legdurvább modorosság, amit ismerek, sikeres ember messzire kerüli ezt a kifejezést. Csak egy mondat szerencsétlen msp-k védelmében (akik között valóban van egy-két vérciki majom): nem olyan könnyű szakma az, 90 percig kurva okosnak látszani, úgy, hogy mind az ezer v. egymillió néző kurva okosnak lásson, és ne egy modoros faszkalapnak nevezzen a meccs után. Érdemes egyszer egy diktafonnal beülni a tévé elé, végig kommentálni egy meccset (előtte egy kicsit készülni, annak, akinek esetleg ez nem megy séróból), aztán visszahallgatni haverokkal a modorosságokat. Oltári jókat fogtok röhögni :)
süti beállítások módosítása