A modoros strandoló 1. rész

2009/07/14. - írta: Horváth Oszkár

Beköszöntött a jóidő! Hét ágra süt a nap, mi meg bent rohadunk a melóban ezerrel. Ilyenkor egyre többen ugranak ki a Palára csak csobbanni egyet, és persze a strandidényben egy-egy hét szabadsággal elszabadulhatunk a szürke hétköznapok nyomasztó terhétől. Ha számunkra a nyaraló hangulat már a tetőfokára hágott, mégis mindezt szeretnénk fokozni, akkor a strandon viselkedhetünk úgy - a kontrasztot növelve -, hogy másoknak legyen rosszabb. Egy jó fecske ha felugrik, és mellé egy fröccsöntött műanyag szandál (süncipő), már jó úton haladunk, hogy jelentősen befolyásoljuk a strandolók hangulatát. Kezdjünk is ezzel.

A Divatdiktátor

Divatdiktátor, de semmiképpen nem ~követő. Rajta nem fog ki a XXI. század, fecskében megy. Különösen figyelmes az a szülő, aki a gyerekre is ezt ad, ezen belül két irreguláris szereplőre érdemes odafigyelni: a kissrác, aki 1-2 éven belül dagadt lesz, de még csak hájas, ezért elöl köldökig húzza a fecskét, míg hátul seggdekoltázsa van (lásd még: melóspicsa, munkásseg); a kissrác, akinek még csak a töke szőrös, ezért répa mellett kiinteget balra Tina Turner, jobbra Rod Stewart. Nekik indokolt és egyben ajánlott az úszósort. Női párja, aki a bikini-vonalat nemhogy nem szedette ki, de talán a Bermuda-háromszöggel is összekeveri, a nő, akinek három pinája van: egy a helyén, meg kettő a kíséretben.

Ők a kisebbséget alkotják, a korfa gyakorlatilag követi a normál eloszlás haranggörbéjét, a pubertással küzdő tinik ellensúlyozói a vén sztrovacsekek. Ők igen ritkán valóban eredeti fecskében, vagy abból a korból származó szpídóban, a nem túl sportos, barna + még valamilyen színben pompázó, combnál vízszintes borzalomban jelennek meg. Ennek az egyik attribútuma, hogy újkora után 3-5 évvel kicsit kienged a gumi, tehát így 20-22 év használat után minden lépésnél az oldalról szemlélők számára választ ad arra a kérdésre, hogy az orron és a fülcimpán kívül mi nő még meg a kor előrehaladtával.

A felnőtt fecskeviselők jelentős része az óriás faszú agglegény. Optikai tuningját az úgynevezett strandfasz elkészítésével hozza létre, melynek lényege a se nem balra, se nem jobbra csapás: egyszerűen felfelé küldi a lompost, így a csomag is cuccnak látszik, ha értitek, mire gondolok. Gyanútlanul monokiniző fáradt csajok fölé guggol, gyanús árnyékot adva diszkréten bekínálja a hancúrlécet. Az ő teste saját bevallása szerint önmagában fegyver, ezért semmilyen kiegészítő nem vehet el szexuális kisugárzásából, bátran hordja is. Ezek a következők:

A Szállító

Örök féltékenysége a nőkhöz tartozó női táska iránt kiolthatatlan. Tavasszal vállapos rövidujjú inge mellé nem rég még autóstáskát hordott, a kivehetőt rádió tényleg kiveszi, külön tokban viszi a kocsiig, ahol a vasszüzet vagy ördöglakatot leműti a kormányról. Az autós táskát addig nem cserélte övtáskára, amíg a lakosság 40%-a meg nem győződött róla, hogy már az is gáz.

Természetesen pólóra hordja, és abban edukál. A strandon póló híján vállra dobja, de ez nem gátolja meg abban, hogy két zsepit, a mobilt és egy piros Malbit bedugjon a fecske valamelyik oldalára - ami amúgy növeli az oldalról herebenézés rizikóját. Ő az, aki képes külön olyan piros Malbit beszerezni, amit még fölül kell bontogatni körömmel, mint 20 évvel ezelőtt, mert a többi csomagolásban ami van, az nem az igazi.

Az Óvatos (Mics Bjukenen)

Az óvatos duhaj tudja, hogy az életmentésnél sokkal jobb inkább a prevenció, ezért igyekszik elkerülni az egyébként teljesen kizárt baleseteket is. Munkakörét tekintve elképzelhető, hogy mérnök, esetleg biztonsági tanácsadó, a cégnél az ő feladata a vizesen hagyott konyhapadló, a közlekedőkbe kicsúszott gurulós székek, a mélyhűtőben felejtett italok, garázsba befelé elmulasztott irányjelzések, egyszóval "majdnem balesetek" (near miss-ek) rögzítése. Kifigyeli, hogy kinél hibádzik a dokument, és geci modoros hírlevelekben az all-staff@ vagy office@ és hasonló címeken a munkatársak számára közzéteszi. A strandon más gyerekének vízben tartózkodását külön órákkal méri, igazán megkönnyebbül, amikor az egyébként számára tetszetős küllemű anyukától elhangzik a lila a szád, azonnal kijössz, különben én megyek be érted. Erre amúgy kijön a vízből még 50 ember, mert anyuka kancsal + olyan határozottan mondja, hogy jobb nem kockáztatni, hátha neked szólt.

A Szállító a Balatonra is sünciben (gumi, vagy más elasztikus strancipő) megy, hiszen némelyik balatoni kagyló egészen éles lehet, és meg nem mondanád, miket dobálnak be a partról a fiatalok. Ezt váltja a magas talpú papucs, mert a pocsolyákban a legkülönfélébb gombás fertőzéseket lehet összeszedni. Elhelyezkedését a strandon úgy háromszögeli ki, hogy a vécéhez ne legyen túl közel, mert büdös, de ne legyen túl messze sem, mert a fagyi ilyen időben mindenhol szalmonellás.

Ha már megtalálta párját, akkor az egy nagyon helyes, jókedélyű, szimpatikus, nevetni szerető, pirospozsgás csehfaszú lángoshónaljú kishölgy. Mivel kétszer annyit nyom fekve, készséggel hozza le a hűtőtáskát és az újraélesztő szettet, ha cserébe a férj a felfújt 9 személyes gumimatracot, pálma-szigetet, vagy két (feleség alapján másfél) személyes gumicsónakot felfújt állapotban a strandtól dél-délkeleti irányban 1.2km-re elhelyezkedő szállásról a partra szállítja. Azért onnan, mert oda már nem hallatszik fel a diszkók zaja, és egy esetleges cunami esetén oda már pont nem ér fel a víz, illetve a helyi lopási statisztikák alapján abban az utcában nem törik fel a sárga Ignist. Meg úgyse látnak bele a ferráris harmonika műszerfalvédőtől.

A gasztro-turista

A kockás pokrócot már reggel 7:40-kor kidobja a legkomolyabb tölgy alá, már akkor kint van a strandon, amikor még mínusz 12 fok van. Falkákban fordul elő, de valójában női vezérlésű matriarchális alakulatokról van szó. A falkavezér asszony nagyon fehér, de nem ezért van árnyékban, hanem alibiből, ugyanis a fák vannak a legközelebb a büféhez.

Igyekszik minden nap mást enni, rotációban. Négy órán keresztül tud egyenes derékkal, nyújtott lábbal ülni a földön, pókhálóseggű fürdőruhában, amit még az első bulgáriai nyaralásra vett. Isteni a lángos, a strandon van igazi hamburger, nem ez a fél fogamra elég szar, amit a gyorséttermekben adnak. A sült krumplit vagy pommesznek, vagy rósejbninek hívja. Egy jó melegszendó is lehet az egyik menü. A pizzára persze kecsöpöt rak, amit ö-vel mond, és minden másra is rak, mert szarik rá, hogy amúgy milyen az íze. Mindent sóz, tehát igazi hülye, de valamiről tuti jelzi, hogy nem ízlett neki, nem jól csinálják, ő csinálja jól, majd a fikázást átfordítja kedélyes recept-cserébe, hogy szimpatikusan jöjjön ki belőle, mert neki fontos, hogy az emberek szeressék. Soha nem tudja meg, hogy mindenki utálja. A pokróchoz visszafelé menet a kezében marad még 4 uszkve 13 darab fánk, visz egyet az urának illetve párjának is, magának persze diétás kólával, nehogy odabasszon a fánk, tényleg.

Amikor megunja a strandkínálatot, mert már mindenből evett, a kedve nagyon hirtelen elmegy mindentől, az időjárásra, fejfájásra, a 6 éve már csak urban legendként operáló ciklusára hivatkozva kierőszakol egy korábbi indulást. De még maradnak egy napot, mert a sárga Ignis a ferráris műszerfalvédővel nagyon rájukállt az üdülő előtt.

Az anyafarkas

Az akár mások kisgyerMekét, szomszédok csöppségeit is strandra egyedül kihurcoló anyukát apa egyszerűen csak kiteszi a hétszemélyes egyterűből a bejárat előtt, aztán megy tovább gályázni. A magát egyre több csemetével próbára tevő önjelölt óvónőről egészen addig ki nem derül, hogy néz ki, amíg a gyerMekmedencére jó rálátással rendelkező kiszemelt napozóhelyen le nem fejti magáról a homokozólapát, háromkerekű, dömper és felfújható játékok küvéjéből álló másfél méter sugarú gömböt, amivel apa akkurátusan kidekorálta még a bejáratnál. Távozáskor a teljesen felesleges "mennyi kell? Ezres elég? - Jaj Zoli, öt gyerek van nálam, és tudod, hogy Richárdka mennyit eszik... egy tizest legalább adjál. - Jól van, itt egy húszas, aztán majd elszámolunk" párbeszéddel búcsúzik, ő ettől férfi, anya meg ettől nő.

Anya időnként egy-egy gyereket szándékosan kicsit felügyelet nélkül hagy, majd megvárja, amíg egy milyenaranyoskisgyerek típusú ember el nem kezd vigyázni rá, akkor hót nyugodtan leteszi a Danielle Steele könyvet, és odarohan, hogy már égen-földön kereste, attól félt, hogy kiszaladt az utcára (naná), lelki szemei előtt már látta vérbe fagyva az úttesten heverni. Aztán visszamegy, és 90 perc múlva megcsinálja ugyanezt egy másik gyerekkel. Egyébként ő mondja a lila a szád, gyere ki-t is.

(Ebben még van... a folytatásban hamarosan a Szárazhaj úszás, az Ősapa, a Laci, az Alfa gyerek, meg ami még kimaradt.)

65 komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Modor Tibi · http://modoros.blog.hu 2009.07.14. 13:23:15

Pfff, nekem a kabinosok meg a férfiöltözők voltak mindig sokkolóak a sok, már májusban feketére sült, piszkafalábú öregcsókával.

Az öreg kabinos ki is küldött minket, hogy "fiúk, a nyári öltözőben tessék átöltözni!"

Vorg a Halhatatlan Báró 2009.07.14. 13:34:40

Mindig elképedek, milyen fazonok vannak a strandon, vízparton, szóval fürdőhelyeken. Én a magam részéről nem vagyok vízi ember, nem is napozhatok, így jópár éve csak séta közben láttam ezt-azt. Lehet bővíteni a listát az biztos, úgyhogy várom a folytatást.

És a "német típusú tincsmeghagyásos haj" újra divatban :D

nácivadász tűsarkúban 2009.07.14. 14:08:09

hehe, régi balatoni nyarak fílingje. hozzátenném még azt az NDK-s turista tipust, akik előszeretettel cseréltek a strand közepén mindenki előtt fecskét, és közben még szárazra is törölték a "cuccost". 11 éves kislányként annyira nem volt ez vicces. később már hordtak olyan specko védőruhát, ami a nyak körüli gumira operált gusztustalan virágmintás anyagból volt, az alatt egyensúlyoztak fél lábon miközben átöltöztek.

LuPuS 2009.07.14. 14:38:21

az alapvetően divatdiktárokként kivonuló egyszemélyes előadás vagy divatos strand sportot űző yuppiek
-mindnenhónapban új fürdőruha,
-legalább kettő napszemüveg
-10000 faktoros testápoló,naptej,kókuszolaj,
-Evian vízzel töltött viráglemosó spray
-hatalmas LV törölköző
-a sport mellé egy 3 hónapos fizetésből vett Trubadúr láda ,amit csak ordítva lehet hallgatni,hogy mindenki tudja megjöttünk és egész nap itt leszünk
-a sport az ,azon a héten divatos vízi spotrok valamelyike,a régi strandröpladba már legalább 3 napja nem divat felkiáltással....

érdektelen 2009.07.14. 15:16:36

Vadászat árnyékos helyre, gyerek miatt homokozóhoz közelire, de nem homokosra, vízhez közelire.

És az a típus, főként nagymamák, akik bojlertestüket egyberészes fürdőruhába rakják (gumis átöltöző, igen), de a vízbe nem mennek be soha?

KopaszMercis 2009.07.14. 15:18:52

sirva rohogtem

akarki irta álylávlyúúúú

zsoltix 2009.07.14. 15:20:40

melòspicsa, munkàssegg= kömüves dekoltàzs:)

hg002 2009.07.14. 15:22:54

a sárga Ignis nagyon ott van :)))

Megélhetési rasszista 2009.07.14. 15:35:06

Oh, meg is jelent lelki szemeim előtt ismerősi köröm egynéhány leányzója:
- aki szerint már hajnalban ott kell lenni, mert ki kell élvezni napot
- aki magára ken 12 réteg fényvédő, 75 faktoros napkrémet, aztán kifekszik a tűző(!) napra
- aki felveszi a seggbevágós tangát, aztán kikéri magának, hogy mindenki őt bámulja
- aki kihoz féltucat Meglepetést, Kiskegyedet és még a gondolatára is összerezzen, hogy neki vízbe kellene mennie

instant legenda 2009.07.14. 15:50:13

Zseniális, fetrengek:-))

raoul_duke 2009.07.14. 15:52:03

Az is kurva jó, amikor Öblösék strandra mennek és visznek magukkal mindent, amire csak szükség lehet. Nagykéssel nyitott löncshúskonzerv, kovászos uborka, rúdban sütött fasírt tojással töltve, rántott csirkecomb, 7 személyes gumimatrac, 2 kiló fux a nyakban meg a karon. Lehet, hogy ez az Ősapánál lesz leírva? :)

BigTwix 2009.07.14. 15:52:44

@zsoltix:

: )

Nekem is pont ez jutott eszembe!

A leírások pedig 100%-ig pontosak.

Romboljuk le a modern világot... (törölt) · http://www.youtube.com/watch?v=9vq63q45qfk 2009.07.14. 15:53:15

@leila -: A löttyedt vizilóseggü etetöös nagymama, aki a hütöötáska öörzööje. Reggel lesütött rántotthúst szed elö vagy fasírozottat, az alufóliába csomagolt húson a panír felpúposodik. Undorító.

szabiaki (törölt) 2009.07.14. 15:55:03

mi a rák az a fecske? Gondolom itt nem a madár.

Romboljuk le a modern világot... (törölt) · http://www.youtube.com/watch?v=9vq63q45qfk 2009.07.14. 15:57:16

Meg a kis dudoródós gatyájú kopasz mócsing apuka, akinek a gyerekei mint kés kit birkózó egész nap szaladgálnak, mindenkin átgázolnak, fater közben egy hatalmas brifkóval támasztja a büfépultot (zsíros alumínium), néha odajön a dagadt anyjukom is és ö kér beleiszik apa sörébe. Már akkor koradélután arról beszélnek hogy este mi lesz a tévében és jó hogy beállították a felvevööt, mert így biztos nem maradnak le a nagyfilmrööl.

Toymao 2009.07.14. 16:03:52

@zsoltix: köszönöm, pont ezt akartam mondani :D

KopaszMercis 2009.07.14. 16:04:49

azert birom hogy amikor en 89-ben szörfsorban toltam mindenki nezett ram hogy ezze mi van.. most meg :)

stricoid 2009.07.14. 16:06:52

Nagyon találóak a leírások, jól sikerült poszt. Az óriás faszú agglegény és a kőművesdekoltázsos fiú gyakorlatilag egy korszakot fémjelez.

Ki lehetne egészíteni a felsorolást azokkal az elsősorban dzsipoid egyénekből álló strandolókkal, akik 1,4 perc alatt teleszotyizzák, köpködik, vizezik, stb a területüket, egymástól 290 m távolságban lévő spanjaiknak fennhangon köszöngetnek Dzsovánni, megbaszlak fasszal szárazon, Lájos, szétbászom a gecaú tested te cigány, Móni, megverlek mint egy embert, ha nem köpöd ki a sógorom faszáját aja szádból kiáltásokkal. Ezek az emberek másodpercenként vakargatják a farkukat, egy nyolcfős csoport hoz egy szikkadt törülközőt, és 3/4-es nadrág, hosszú ujjú poló levétele nélkül nem mennek be avízbe, kötelező jelleggel abban fürdenek.

SzocsO 2009.07.14. 16:06:53

Bocsi a reklámért - cimbora tavaly elkövetett már egy hasonlót : )

www.pozor.hu/2008/09/03/a-balaton-vadvilaga/

de természetesen ez is szenzációs : )

El Topo (Sgt. Elias) 2009.07.14. 16:11:29

Öblösék a Palára jártak annak idején. Hoztak harminckét piros-kék gumirozott vászon matracot, felállitható napernyőt, valamint számtalan szögletes pléhdobozt, stafániavagdalttal, rántottcsirkével, petrezselymes újburgonyával és uborkasalival. Három égetnivaló kölkük volt, akik nekifutásból rúgták tökön a békésen napozó, kissé pilledt vendégeket és a hullámmedence kolompolására teljesen előitéletmentesen bárkinek a fejére ráugrottak a gépház tetejéről.

nácivadász tűsarkúban 2009.07.14. 16:16:28

@El Topo (Sgt. Elias): piros kék vászonjellegű matrac, a gyerekkorom!! :-) nem ragadtál hozzá mint a mostaniakhoz

zsoltix 2009.07.14. 16:26:04

Nàlunk a strandon jelentös az Öregek kategòriàja is: 60-70 èves nyugdìjasok,akik különjàratos buszokkal èrkeznek, egyetlen cèllal,hogy a kegyetlen nyàri melegben a mèg kegyetlenebbül forrò thermàlmedencèben üljenek egèsz nap, mert ùgy hallottàk,hogy az jòt tesz nekik. Szalmakalapos bòbiskolàsukat csak egyetlen dolog zavarhatja meg, ha a tiltò tàbla ellenère mègis betèved egy 14 èven aluli gyerek a medencèbe,ès galàd mòdon a jelenlètèvel megzavarja az Öregek nyugalmàt. Ilyenkor fennhangon fejezik ki nemtetszèsüket. Zàràsig nem hagyjàk el a medencèt,csak ha esznek,vagy vècère mennek.

kisebbik rokk 2009.07.14. 16:31:08

Az igazi gasztro-turista hímnemű Öblös, aki csak hamburgert nem eszik a kínálatból, mert az nem hagyományos magyar strandkaja. (Egyék csak az asszonyok a papírtálcás hasábot meg a hambit!) Kötelező a kétkilós hekk, uzsonnára lángos, desszertnek palacsinta. Mintha csak a strandbüfében éreznék otthon magukat, mert nem szeretnek teljesen felöltözve enni.

Nekünk volt régen óriási, műanyag, Curver márkájú hűtőtáskánk. Sajnos. Egész gyermekkoromban strandbüfés kajákra vágytam, nem a szottyadt szendvicsekre. :))

raoul_duke 2009.07.14. 16:32:12

@zsoltix: wc miatt többnyire azért nem adják fel a jól megszerzett helyet! (szarás miatt talán igen)

nácivadász tűsarkúban 2009.07.14. 16:40:21

@kisebbik rokk: nekünk is mindig könyörögni kellett, hiába próbált Nagymamám lángost csinálni otthon, a strandlángost nem lehetett überelni.

Horváth Oszkár · http://oszkarsag.blog.hu 2009.07.14. 16:46:35

@zsoltix: csak az evéshez hagyják el a medencét, a vécére menéshez nem...

@raoul_duke: nagyon szép menü, a hideg töltött paprikát még hozzáírnám.

Felpúposodott fasírt :)) A posztból asszem úgy ahogy van kimaradt a pecsenyére sült hangoskodó, sörtől bebaszott német túrista. Az átöltözéseket meg külön köszönöm... egyszer a család látott egy egyberészes fürdőruha (ún. TORNADRESSZ) átvevést úgy, hogy nem kellett hozzá semmi takarás. Egy 67 éves nő előbb a szárazat rávette (!) majd alóla lejátszotta a vizeset. A végén muffnál lógott ki a vizes, és már csak ki kellett rántani valamelyik irányba, akkor elmondás szerint kicsit belelapozott a pinájába, de 1-2 perc múlva észrevette és rendet rakott.

nácivadász tűsarkúban 2009.07.14. 16:52:15

@nosferato: ezt most igy nehezen tudom elképzelni, de erre a fülledt délutánra megvan a gondolkoznivaló. másra ugysem vagyok már képes :-)

a katona fehérben 2009.07.14. 16:58:31

@nosferato: ez a poszt meg ez a komment...ecsém, mondd, mit iszol? :-)

respecta /01 2009.07.14. 17:30:17

Hát...elképesztően jót szórakoztam! Jól jött vizualitásom, szinte láttam a sok leírt figurát.
Kivált tetszettek "öblösék", "dzsipoidék" és az "Öregek".
Tipikus és tökéletes leírások.
@KopaszMercis: tudod miért? Mert egy leírt típus gyerekeire volt jellemző a hosszabb fazon (csak pamutbóóól) korábban... :)

El Topo (Sgt. Elias) 2009.07.14. 17:31:00

Drágább strandokon kategória még a következő kombó: Modellalkatú, anyuka, akinek az arca annyira értelmes, mint egy kilenc unciás boxkesztyű, A szőke kis tündér Jevgenyij, és három-négy nagyon hallgatag, nagyon-nagyon nagy ember diszkrét fülhallgatóval, napszemüvegben és sötét öltönyben a medence-homokozó szélén. Apuka sehol. Távolról szereti a családját, hogy ha őt véletlenül lemészárolják akkor a családot ne rántsa magával.

apajelölt · http://apaleszek.blog.hu/ 2009.07.14. 17:33:55

Hálló-hálló,
milyen egy "pirospozsgás csehfaszú kishölgy" ?!?
Nekem teljes a képzavar, a gyönyörködtető szóvirág ellenére.

Modor Tibi · http://modoros.blog.hu 2009.07.14. 17:42:32

@SzocsO: ez nálam a hónap felfedezettje, az elkövető úr egy állat.

RAMBO · http://szolo.blog.hu 2009.07.14. 17:46:21

Legfaszábbak a német csajok voltak, akik mindenféle álcázó türülközők nélkül cserélték le a bikinigatyát bugyira. Amúgy meg monokiniztek, szőkék voltak olyan hosszú lábakkal, amit háromszor is össze tudtak volna fonni a hátam mögött - márha szó álltak volna velem, aki próbált közönyös arccal hason feküdni a merevedésén.

Ormótlan · http://bogaras.blog.hu 2009.07.14. 17:51:27

Az ezüsthátú gorillához hasonló hátszőrzetű, legalább hetven éves, párducmintás tangát hordó idős úr kimaradt.
:-)

RAMBO · http://szolo.blog.hu 2009.07.14. 17:58:24

@El Topo (Sgt. Elias): Ezt nem tudom hol láttad, spanyolba' nem ilyenek járnak: modell anyuka OK, nagydarab apuka a haverokkal állandóan mobilozik (medencénél, étteremben, városnézés közbem), a gyerekek meg úgy vannak felöltöztetve, mint a századelőn Szocsiban készült képeken látható (fehér nadrág-ing, esetleg kék csíkos pólók a fiúkon, hercegnőknek öltöztetett kislányok), kibaszottul (tényleg) jól neveltek, halk szavúak, és olyan intelligensen kajálnak késsel villával, hogy az embernek tátva marad a szája. A kislányok úgy tartják magukat, mint az orosz női tornászválogatott tagjai, öt évesen olyan kibaszottul öntudatosak, hogy csak rád néznek, és előre engeded őket a sorban.

KopaszMercis 2009.07.14. 17:58:53

@respecta /01:

nemtom en akkoriban az USAban eltem.. avas be

a dzsippoid meg az en kopirajtolt kifejezesem szal tejelj...

El Topo (Sgt. Elias) 2009.07.14. 18:01:22

Régen volt olyn csávó is, aki kompresszorról hajtott szórópisztollyal olajozta a bulákat a strandon sörsátor alatt. na azt a melót nagyon irigyeltem.:)

Horváth Oszkár · http://oszkarsag.blog.hu 2009.07.14. 18:01:51

@a katona fehérben: sör, pálinka, vodka, viszkikóla, FÉNY, meg még 1-2 dolog az utóbbi 5 napban, de ezt speciel még előtte írtam, úgyhogy nem mentség. Most vagyok igazán jól.

@RAMBO: a német csajok kettesével dugni jöttek ide szerintem. Igaz mi is azért megyünk külföldre, illetve én speciel bárhová.

@apajelölt: a csehfaszú szó jelentése hosszú évek kutatása után úgy tűnik azonos a vörhenyessel. Senkit nem akarok megbántani, biztosan rám is vannak nagyon szép szavak, de ez konkrétan a vörös szőrzetű, fehér bőrűeket illeti, a pirospozsgás ezzel rímel, a kishölgy pedig elképzelésem szerint 150-160 közötti de cserébe ugyanilyen széles, viszont helyes arcú, első benyomásra nagyon kedves, és ha már elmúlt 35, akkor fogdossa a bicepszedet amikor hozzád beszél.

El Topo (Sgt. Elias) 2009.07.14. 18:06:21

@RAMBO:

Hát istenem, Európa új arisztokráciája. Az ő gyerekeik már eleve királynak fognak születni, figyeld csak meg! Ők már mentesek lesznek apuka karcosságától, anyuka kurvaságától, viszont négy nyelven beszélnek majd és gyerekkoruktól készülnek a hatalom gyakorlására. Most látom csak, milyen messze keveredtünk a medencétől.

murmulya 2009.07.14. 18:27:46

Tetszik. Eszembe jutnak a régi balatoni nyaralások.
Amikor lógócsöcsű nagynéni és borvirágos orrú nagybácsi a szemérmesség jegyében kizárólag a piros fröccsöntött vizibiciklin voltak hajlandók levetkőzni annyira, amennyire valójában a parton szerettek volna...nekik még volt önkritikájuk. :)
A vizibicikliért egyébként közelharcot kellett vívni, és voltak visszajárók, akik két-három óránként verték a vizibringás nyárimunkás piros aluminíum asztalkáját.
A hűvösben piknikező fehérbálnák görögdinnyét zabáltak, igazi zöldhéjút. Félbevágva, otthoni alumínium kanállal. A társaságban mindig akadt egy hülyegyerek, aki a dinnye héját mintegy bukósisakot a fejére húzva vitte el a kukáig, ahonnan úgy távozott, mint egy rövidtávfutó, de így is beszopott 4-10 darázscsípést.

lárvalányhaj 2009.07.14. 18:36:17

@nosferato:

a csehfaszúakkal csak az a baj, hogy nincs lelkük. kérdezzétek csak meg Eric Cartmant.

SzocsO 2009.07.14. 18:45:15

@Modor Tibi:
még ha csak állat lenne... : )

»P.H.M.« · http://setlist.blog.hu 2009.07.14. 19:41:30

vizipisztollyal ordítás után pihenőket szétlövő gyerekek, akik után hiába kiabál anya, végül az Öblös rácsap a seggükre, aztán eltörik a mécses és utána meg bemennek a vízbe és az Öblös bivalyerőből dobálja a kacagó gyerekeket.

respecta /01 2009.07.14. 19:44:39

@KopaszMercis:
Gyanítottam, hogy nem itthon vetted, családom tagjának sem itthonról volt és őt is bámulták...
Azért sem tejelek és kész, hiszen akkor használt :)

Kurtz ezredes · http://gyuloltellensegeink.blog.hu 2009.07.15. 12:16:17

Nehéz ezek után bármit is mondani... Nagyon várom a folytatást.

raoul_duke 2009.07.15. 13:40:24

@nosferato: töltött paprikával még nem, de pörkölttel már találkoztam a strandon. Jénai tálban galuska (há a pörköltöt azzal köll enni, ferikém, nemigaz-e?), hoztam mellé egy kis almapaprikát is, tudom, hogy azzal szereted a legjobban.

A löncshúshoz meg fasza emlékem az, ahogy Öblös felbontotta egy 30 centis bökővel A Gyereknek (apa vastagkolbászt evett először inkább), de nem bírt ellenállni a kísértésnek, ezért a frissen bontott konzerv tetejéről kanyarított magának egy vékony szeletet és csillogó szemmel a kés hegyéről befalta.

a katona fehérben 2009.07.15. 13:59:15

@nosferato: Meghívni akartalak, nem megvádolni :-)

Romboljuk le a modern világot... (törölt) · http://www.youtube.com/watch?v=9vq63q45qfk 2009.07.15. 15:28:35

@raoul_duke: "de nem bírt ellenállni a kísértésnek, ezért a frissen bontott konzerv tetejéről kanyarított magának egy vékony szeletet és csillogó szemmel a kés hegyéről befalta." :D, jó lehetett, megnéztem volna.

afromagyar · http://afromagyar.blog.hu/ 2009.07.15. 19:53:21

Egyszer, meg lyanykoromban fekudtem a szoboszloi strandon, mikor a tavolbol ezt hallom: "o, de jau itten! oooo, de jauuu itten!". Csak ennyit szerettem volna mondani.

Ja, meg annyit, hogy en dolgoztam strandon langossutodeben. A tulajdonos neni, egyebkent az egyik legvaganyabb mamika a foldon, na, o aztan jol nyomta. Vendeg kert egy szelet makosbelest? Odarakott harmat "nagyon finom lett, biztos ez is el fog fogyni" felkialtassal. Sima langost kertek? Rabaszarintott fel kilo tejfolt (igy finomabb).
De most aztan senki ne hatodjon meg. Mindezt ki is szamlazta.

A legjobb meg az volt, mikor mondta a nemet turistaknak (hangosan, hogy ertsek): "a poharat meg curukk vissza!".

zsanka · http://csombor.blog.hu 2009.07.15. 23:28:05

Személyes kedvenceim - mint az élet sok területén - Öblösék. Öblösék evés közben főleg. Kockás pléd, árnyék megvan, csak nem a bőfé, hanem hazai. Leginkább amiket már előttem is írtak - ez a pörkölt dolog azért elég durva - fasírtok, löncskonzerv, májkrém, kempingsajt, szalámik, paradicsom, zöldpaprika. Esetleg otthonról hozott Cola.

nácivadász tűsarkúban 2009.07.16. 10:33:50

a sötétkék, elől két fehér csíkkal ellátott strandpapucs is klasszikus , mai napig látok néha ilyet, pedig szerintem 15 éve nem árulják.
amúgy nekem ez a két poszt tetszik a legjobban eddig. grat.

raoul_duke 2009.07.16. 11:12:29

@Blassius: igen, az :), éljen Csopak.

@zsanka: ja, a sok hülye minden szart megeszik a büféből, pedig az otthoni ízeknek nincs párja!

Horváth Oszkár · http://oszkarsag.blog.hu 2009.07.16. 11:31:54

:) Apámnak kékben volt háromfehércsíkos (adidas?) papucsa, anyámnak bordóban. Ne akarjátok tudni. Asszem nekem is jutott suttyóméretben. Amikor elszakadtak, kész ravatalozást rendeztünk, _jó szolgálatot tettek_, hiszen _nem hiába, akkor még tudtak papucsot gyártani_

Erre talán az volt a legszebb, amikor az unokatesóm egyforma (amúgy felettébb bohém) anyagból varrt _mindnyájunknak_ bermudát és abban hoztuk le a nyarat Öblössel és Anyafarkassal. A prosztóság felismerése nem más, mint korábbi önmagaddal szembenézni, minél régebbi önmagadat ismered csak fel, annál prosztóbb vagy még most is. (Horváth 24. törvénye)

raoul_duke 2009.07.16. 12:01:38

Ez az a papucs, amelyiknek gyakorlatilag hajlíthatatlan kemény anyagból készítették a talpát, elnyűhetetlen műbőrből (?) a felső részét, emiatt közel lehetetlen benne normálisan menni, mert megfájdul tőle a lábad?

nácivadász tűsarkúban 2009.07.16. 12:51:35

nem adidasra gondoltam, mert az már-már menő szerintem. inkább a fényesebb anyagból készült csíkos papucsra.

Erzsebet 2009.07.31. 17:31:03

Én az orosz maffia tagjaival a templomban szoktam találkozni. Ők is jelen vannak a testőreikkel. Irtó primitív tagok, hiába majmolják a volt cári arisztokráciát. A csajok félmeztelenek, erősen sminkeltek, mint. az utcanők. Az egész istentiszteletet végig pofázzák, egymást csókolgatják édibédin. A mobiltelefonjaik állandóan csörögnek. Ezek akár cigánykereket is hányhatnak, náluk van a pénz a hatalom. Némelyik olyan csiricsárén van felöltözve, mint a cigányok.
süti beállítások módosítása