Ha ötletet/írást szeretnél velünk megosztani...

2009/06/17. - írta: Modor Tibi

Szolgálati közlemény!

Ideje pár kérést tolmácsolnunk felétek, mivel örvendetesen nagy továbbra is a Modorosblog olvasói közében tapasztalt alkotókedv, valamint a gyűjtemény töretlen sikeréhez hozzájárulni akarás.

Mindent örömmel fogadunk.

Ötletek, javaslatok:

Sok mail érkezik csak sima szavakkal, kifejezésekkel (en bloc, ámblokk, nyolcvan és a halál között) - ezeket általában vegyes szócikkeket tartalmazó posztba tudjuk betenni, néha saját írásokban szorítunk nekik helyet.

Pellengérre állítás, "feljelentő":

Bár a Modoros alapból szívesen viccelődik embertársainkon, igyekszünk mindezt személytelenül, általánosítva tenni - a neveket megváltoztatjuk, a közszereplőktől pedig próbálunk egyre inkább távolodni: nekem nem hiányoznak, és a Fábry Sanyit se utáljuk. A blog küldetését is átértékeltem, amikor Lakat T. Karcsi bácsi személyesen is megjelent a róla szóló posztban - saját magának ezzel a húzással rengeteg tisztelőt begyűjtve.

Persze szemezgethetünk továbbra is wiwes bemutatkozásokból, de kínosan ügyelünk arra, hogy ne legyen az illető beazonosítható.

Ugyanez vonatkozik a modorosság vádjába süllyedt bloggertársainkra is: 1-2 cifra posztot szívesen bemutatunk, de eddig, és ne tovább! Kommentben jöhet ez-az, de nem tervezzük, hogy egész bejegyzéseket szentelnénk bármelyik blogger kritizálására.

Rendelések, kívánságok:

Modoros targoncavezetőkről még nem volt poszt. Kérhetünk egyet esetleg?

Bár Józsi és Tibor is - zsenge kora ellenére - rengeteg munkakörben dolgozott már, vannak még felderítetlen terepek. Ilyen esetekben a ti segítségetekre lenne szükségünk - rendelésre nem nagyon tudunk alkotni, nekünk ez csak egy szabadidős tevékenység.

Komplett poszt:

Akiket személyesen ismerünk (nosferato, nathanp), azoknak biztosítottunk eddig hozzáférést a bloghoz; egyelőre nem tervezünk ezen változtatni.

Tudásotokhoz képest próbáljatok a lehető legjobb helyesírással (és magyar ékezetekkel) írni, ha lehet. Ha nem megy, legtöbbször én úgyis belenyúlok + a formázást is el szoktam végezni.

Általában a heti 3-4 megjelenést tartom elviselhetőnek - ezért több hónapba, akár fél évbe is telhet, mire bármit le tudunk hozni. Legyetek hát türelmesek.

ÉS A LEGFONTOSABB:

Ha írsz, próbálj olyat írni, amit szükség esetén arccal-névvel is fel mernél vállalni. Nem szeretnénk még egyszer olyat, hogy valaki címlapra kerül, majd 2 nap múlva ír, hogy "felismerték", azonnal vegyük le a posztját, mert hátránya származhat a cikkből.

Friss: másfelől ha sor kerülne 1-1 poszt "eladására" (pl. könyv, nyomtatott sajtó), akkor úgy vesszük, hogy a beküldéssel erre automatikusan áldásodat adtad. Amennyiben tényleg (apró)pénzzé tudjuk tenni az írásokat, természetesen megragadunk arra minden alkalmat, hogy ezért megfelelően kompenzáljunk.

Köszönöm, hogy elmondhattam :-))

19 komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ellenszenvesfigura 2009.06.17. 11:28:14

"majd 2 nap múlva ír, hogy "felismerték", azonnal vegyük le a posztját, mert hátránya származhat a cikkből."

ezért tűnt el a jó kis orvostanhallgatós poszt is, amelynek minden szava igaz volt?

BK 2009.06.17. 11:50:19

@ellenszenvesfigura: jaja, szerintem is őrá utalnak. ebből az lehet a tanulság, hogy nem érdemes a beküldőnek dühösen írnia, mert a zárójeles megjegyzésekben néha szánalmas mértékben az volt. és utána még tetézte a dolgot azzal, hogy a kommentekben is folyamatosan úgy írt, hogy ahhoz vöröslő fejet és dühösen csapkodott billentyűzetet tudjon csak vizionálni az ember.

e_e 2009.06.17. 12:32:14

tibikem,_arany_csillagom, az "eddig es ne tovabb"-bal igen megnevettettel!
az elozo poszt kommentjeit idohianybol kifolyolag(osan) nem olvasvan, engedtessek meg itt megjegyeznem, hogy azert (egy-ket kirivo esettol eltekintve) viccesebb az, amikor TI (igen, csupa nagybetuvel, TI) irtok posztot.
az orvostanhallgatos peldanak okadek egyaltalan nem is volt viccesen megfogalmazva, hat akkor meg minek az egesz, kerdem en?
es mert, ismetlem nem olvastam a kommenteket, megkerdeznem (alazatosan elnezest kerek, ha mar magyaraztatok amott), hogy mi az, hogy
"Otthon mindketten sokat bőrözünk"????? atya gatya! ordog es pokol!

en meg...hat en csak egy kis porszem vagyok a sivatagban...elebb fetrengenek sajat urulekemben, semmint, hogy posztommal beszennyezni batorkodjam minden blogok legmodorosabbikat.
maradok tisztelettel:
jomagam, a nyelo-nyalo hulye angol

Urbán Gorilla (törölt) 2009.06.17. 15:37:51

A modorosság "dekódolásához" és az embertípusok szórakoztató leírásához azért kell valamifajta érzék. Ennek akkor van igazán szórakoztató ereje, ha az adott embertípus nagyon jól be van határolva és egy kis gúnnyal fűszerezve vannak karikírozva.
A világ összes foglalkozásában vannak modoros jelek, modoros emberek, modoros viselkedésformák, de ez nem a fogallkozásól ered a legtöbb esetben, hanem egy adott embertípusból, a társadalom egyes sznob irányzataihoz való vonzódásból, beteges önigazolásból.

Én úgy érzem, hogy az utóbbi hetekben, hónapokban kicsit divat lett ez a modorsságdolog, és eltereli a figyelmet a valós modorosságról. Sokszor modorosság címszóval csak egyszerü szociális jelenségek vannak leírva, vagy a valós modorosságtól abszolút távol álló embertípus viselkedések, közhelyes viselkedések, sztereotípiák, egyszerű emberek egyszerű szóhasználata, megjelenése stb. Ezek nem modorosságok, hanem szintén vicces, de más szempontból vices dolgok. Én kizárólag olyan dolgokat tennék fel, amik nagyón jól, hosszan, részletesen és szórakoztatóan kiveséznek egy egy valóban modoros embertípust vagy gondolkodásmódot, mint pld az Ősanya, vagy a biciklis futár. Én azt mondom, hogy "őrizzük meg a modorosság becsületét", és ne fogjuk rá minden baromságra, ami egyszerűen nem más, mint szimplán irritáló, vagy egyszerű viselkedés, szóhasználat stb.

szixous 2009.06.17. 16:30:01

Pete Gorilla: Ez van kiírva az oldal oldalára (hahaha:)

"Témáink: modorosság és különféle nyelvi bravúrok, mesterkéltség, helyesírás, közhelyek, tipizálás, a társadalom és kasztjai."

Tehát: a blog neve: modorosblog. A témái a fentiek. És a fiúk vsz. nem akarják átírni a címét modoroséstipikusszociálisjelenségekközhelyesvisdelkedéseksztereotípiákegyszerűemberek.freeblog.hu-ra.

Nem-e?

noirp 2009.06.17. 22:04:16

1) Öhm-hm, sejtettem, hogy az orvos-állatorvos poszt bedőlése után definíció poszt következik. blöe. Szegénykéim. Ilyenkor nem irigyellek Titeket :(

2)Tibor, édes lelkem!
Modoros targoncavezető-, azaz hogy _targis_ügyben segíthetek? :DD
választható menüpontok.
--A gyalogemberekkel kegyet gyakorló targis
--A súlyosabb eset: raktáros targoncás
--Fogjál nekem targoncást!!! avagy türelem emelővillát terem
és a többi, ami (kívánságodra) jöhet boldog emlékeimből (ehehe)

yenoee 2009.06.17. 23:00:25

Óvatosan érdeklődnék, h kap-e az emberfia valamiféle visszajelződést a küldeménye közelebbi sorsát illetőleg? Ha igen, meddig nem? :)

Modor Tibi · http://modoros.blog.hu 2009.06.18. 20:51:20

@yenoee: őő igen, amit te küldtél, annyira megtetszett Józsinak, hogy ő szeretné majd lehozni. Szerintem is állat.

Tudom, javíthatnánk a kommunikáción is, tehát visszajelezhettünk volna, hogy igen, megkaptuk, köszi.

deltafly · https://edzoruha.com 2009.08.14. 22:58:15

A "szerelmes ember" modorosságai talán mint olyan- jó téma lehetne. Van vagy 15 fajtája, ami tovább bontható nem, kor és néha még állatfaj szerint is. Ecet. Jobb sajnos nem jutott eszembe...

Nyelvész Józsi · http://szleng.blog.hu/ 2009.08.15. 02:29:39

@csirkenyak: Azaz! Esetleg össze is szedhetnéd egy emailbe, ha érted, hogy mondom! Tibievel sajnos nem vagyunk túl romantikus beállítottságúak. :-)

deltafly · https://edzoruha.com 2009.08.15. 18:07:39

@Nyelvész Józsi:
Szívesen megteszem, bár írói képességeim az egyetemi jegyzet szintjén megrekedtek az évek hosszú során.. :-)
De majd Ti úgyis 'modoráljátok!' :-)

Nyelvész Józsi · http://szleng.blog.hu/ 2009.08.15. 18:47:38

@csirkenyak: Így van, kipofozzuk, ahogy kell. Előre is köszi! :-)

Vágási Matyi 2010.01.17. 18:00:03

Legyen már szó egyszer arról a figuráról is, aki minden kicsit is viccesebb írás után leírja kommentbe, hogy éppen szakad az irodában, emiatt a kollégái/főnöke furcsán néznek rá.

Legalább 50-szer láttam már, mindig mástól.

Levéltáros · http://leveltar.blog.hu/ 2010.01.17. 22:11:25

@Vágási Matyi: állat ez a komment, itt ülök az irodában, és szétröhögöm magam rajta, a többiek meg furcsán néznek rám. Mondjuk tényleg furcsa, még sosem láttam őket.

Vágási Matyi 2010.01.18. 07:33:26

Mennyivel faszább lenne már, ha beírná mondjuk egy művezető, hogy: "Haha, kurva nagy ez a sztori! Itt foltozzuk a kátyukat a 6-oson, mutattam a Józsinak meg a Bécikének, hát bazdmeg, úgy röhögtek, hogy a lapáttal se bírtak megtámaszkodni."

konyvelomo 2010.02.26. 08:05:42

Szerintem megérne a blog egy szerkesztett papíralapú kiadást is... rám számíthattok

Celtic 2010.07.29. 17:13:03

@Levéltáros: Naja, hat nem az Okmanyirodaban kell modorosblogot olvasni :)

blash 2012.09.26. 13:36:29

A mobilarena.hu egyes tesztjei is kitűnően modorosra sikerülnek, már csak a megillatozás hiányzik.

Például: "A 997D tetején lakik a kijelző feloldására és lezárására szolgáló billentyű, illetve a 3,5 mm-es jack lukacskája."

mobilarena.hu/teszt/alcatel_ot-997d_ket_mag_ket_sim/nyomtatobarat/teljes.html

Plusz még televan elgépeléssel is. Szinte az összes hírükben van egy eldugutt "alant" is. Tudom, minek olvasom...
süti beállítások módosítása