Modoros nőtípusok - Az ősanya

2009/06/03. - írta: Horváth Oszkár

Na helló, szia, szevasz, van nálatok terasz? Csángó brékesek, szevasztok! Otthon szülő anyukák, szevasztok! Józsi korábban kellően kivesézte a családcentrikus nők témakörét, akiket úgy említ a szakirodalom gyakran, hogy szivolák. Ők azért hagyják a klasszikus női szerepet önnönmagukon manifesztálódni, hogy ezzel erősítsék férjük-urukkal való összetartozásukat, nehogy elmarja mellőlük valami vérmes kis picsa. Hiszen a mai világban nehéz már olyan gavallért találni, aki még tud udvarolni.

 

Definíció

Az ősanyák azok a családcentrikus nők, akiket nem a papamacihoz való ragaszkodás, hanem a szüléssel együtt járó hormonháztartás-változás billent át visszafordíthatatlanul egy furcsa állapotba, ahonnan évekkel a szülés után sem térnek vissza. Kicsit olyanok, mint amikor ufóinvázió van az eldugott amerikai kisvárosban, és a lakók azon része, aki még embernek látszik, de már ufó, felismeri a többi ufót a tejbárban meg a szatócsboltban, és odabiccent nekik, hogy tudja ám, hogy ufók. Vagy hogy ősanyák. Félreértés ne essék, engem is anya szült, de ahogy a legtöbbünk esetében: ő nem őrült bele.

 

Önképzés és mások oktatása

 

Az ősanya áldott állapotának első perceiben már alternatív szülési lehetőségek után kutat. Ő tudja magáról, hogy jobban szül, de kell, hogy mások is lássák. Ahogy a hormonok elöntik, leáll a hajfestéssel, visszatér a természethez, illetve Természet Anyához, hiszen rövidesen névrokonok lesznek. Rádöbben, hogy az élet értelme a szaporodás (tehát véletlenül sem a feltétele, hanem az értelme). Az első gyermekáldás alkalmával természetesen lányt szül, pontosabban egy kis ősanyát. Csak minden 2n-edik szülés alkalmával tud fiút.

 

A születendő csöppség részére azonnal nevek után kutat. Ha a természetbe vonulás előtt legalább felhasználói szintű számítógépes ismeretekkel rendelkezett, akkor Excelben szűri le előbb a kereszténység előtt is létező magyar neveket, hiszen magyarok vagyunk, vagy nem? Esetleg melléjük veszi a Conan a barbár bármelyik epizódjában felbukkanó női szereplők neveit, majd ezeket az utolsó 5 év névadási adatai alapján növekvő sorrendbe rendezi. A legritkábbat, ami leginkább egy indonéz sziget vagy egy gyógyszer (jó esetben kúp) nevéhez hasonlít, kiválasztja, a listán szereplő következő három nevet pedig megjegyzi, hogy majd más anyukáknak ajánlhassa.

 

Ajánlja. Te sem akarhatod, hogy összetévesszék a gyereket kezdetű érvelését önmagával kicsit vitatkozva azzal zárja, hogy ilyen különleges névvel viszont fontos az első benyomás. Amelyet természetesen a megfelelő nevelés garantálehhez terhességének ötödik hetére beszerez a világon minden tudást, és a fennmaradó 35 hetet ennek továbbadásával tölti. Megtudhatod tőle, hogy a második trimeszterben csak piros ételeket szabad enni, a talpad idegvégződésein át minden fontos szerved elérhető, de ő mondjuk a fülcimpádon keresztül is tudja, ha akarod, megmutatja. (Nem akarod. Megmutatja.) Közben folytatja, nem jó, ha csuklasz, minden csuklásnál lecsöppen egy vér a szívedről, rá a gyerekre, vagy mittudomén hová. Alul már nem esik ki, azt biztos. Nem kedvelik a biológiai megközelítést, magát a „terhes” szót sem, hiszen a gyermek nem teher, hanem Isten ajándéka. Az állatorvosi megközelítést sem kedvelik, azaz a vemhesség, ellés és tőgy kifejezéseket ne használjátok a közelükben, illetlenség. 

 

Szóhasználat és kényes témák

 

A „gyerek” szót soha többé nem mondják ki. SOHA. Csak azt, hogy gyerMek. Minden olyan szót előnyben részesítenek, amelybe ezt bele lehet magasztoskodni: kismedence helyett gyermekmedence. Játszótér helyett gyermekjátszótér. Gyakorlatilag minden óvintézkedést megtesznek a szóhasználat tekintetében arra az esetre, ha urambocsá' a kisjézust szülnék meg, hogy utána ne érhesse szó a ház elejét, amiért nem viseltettek kellő tisztelettel iránta.

 

Habár egy részüktől korábban maximum azt tudtad meg, hogy ők ugyan nem szopnak*, mert az közönséges és megalázó, ahogy gömbölyödnek, egyre többet hallod, hogy mennyire jó Vincével, most kipróbálták hason is, csak előtte díszpárnákból ki kellett zsaluzni egy inverz terhes nő alakú öntőformát. Sokkal nagyobbakat élvez, és kipróbálták a popószexet is, hátha így rugalmasabb lesz az altája, és ezzel elkerülik a gátszakadást. (Nem kerülik el.)

 

Legitimációt érez arra, hogy a korábban szűk barátnői társaságban kitárgyalt témákat akár szülei, nagyszülei, és főleg vadidegen, életük hátralévő részében eredetileg még néhány alkalommal kúrni tervező férfiak társaságában hüvelyi higiéniáról, irrigációról, placentáról, nyákdugóról beszéljen, esetleg mutatja is, hogy mindezek nagyjából hol találhatók – amit elnézek, férfitársaim évszázados nyilvános faszigazgatásainak büntetését a kollektivitás szellemében vállalom.

 

(*: faszt)

 

Szülés és vonzatai

 

Na érjünk el oda, hogy megellik. Eljő az evangélium ideje, kijön a kis Sándor (végül ezt választotta, mert női névben különleges). Hónapokig tartó vívódás ér ezzel a végéhez, melyben először az otthon szülés, aztán a fürdőkádba szülés, majd az otthoni fürdőkádba szülés merült fel lehetőségként. A védőnő kiguglizása után kiderült, hogy vannak bábák is, majd dúlák következtek, végül 1-2 katmandui sámán. A megfelelő weboldalak magyarra fordíttatása után felmerült a vízbe szülés mellett a szentelt vízbe, vagy egyenesen Isten ölébe szülés, vagy egyből diplomaátvevő talárba, igazgatói karosszékbe beleszülés, az jó ómen.

 

Az ősanyák nem tudják előre, de én igen, hogy végül mégis csak a kórházi szülés mellett maradnak, hiszen ez TB-re ingyen jár, nem azért fizetek ennyi adót, hogy másra költsék (közös teherviselés és közjószág teljes meg nem értése). Természetesen itt két beikszelhető extra marad, az egyik az apás szülés (amit ő papás szülésnek hív), a másik a videokamerázás. Ezt beikszeli. Sándor születése után a gerlepár egymást már csak anyának és apának hívja, amelyre való rászokás egy esetleges (és szomorú) gyerMekhalál esetén nem fogja megkönnyíteni együtt maradásukat.

 

Innentől kezdve a piros ételt kell enni jellegű tézisek új sora jön, de immáron a gyermekre vonatkoztatva. A társaságban eddig kellemetlenül forgatott szex témát (hiszen többé jóformán nem szexel) felváltja a szoptatás. Nagyon bedagadtak a bimbóim, az egyik kicsit ki is sebesedett (WTF!). Ide tartozna az is, hogy nehezen jön a tejem, valamint az ehhez kapcsolódó üvegfúvási műremekek bemutatása, DE ez nem kerül szóba, hiszen az ősanyának mindig van teje. Természetesen jut apának és anyának is belőle. Sándor hagy. Isszák, mert ez természetes, nem találnak ebben semmi kivetnivalót. Egy mondat közepén előkapja az egyik mellét, amelyen a diszkréció jegyében falatnyi kis mellbimbóját figyelmességből 14 centi átmérőjű zalahús vagy parizer takarja. Nem csoda, hogy a gyerek mellészopik. Mindezt a korábban említett félidegen férfiak és nagyszülők társaságában.

 

Szembesíti az elbotlott anyákat

 

A vendéganyukák, akik egyenként és együtt is több gyereket neveltek fel és járattak egyetemre, itt megtudhatják, hogy mindent az elejétől fogva teljesen rosszul csináltak. És minden rendben a gyerekkel? – kérdezi, mert az ő tudása és jósnője számításai szerint már életben sem kéne lennie annak, aki előbb tudott beszélni, mint úszni, első három évében nem vitték fel 6000 méterre és nem lakott legalább egy hetet egy kőszáli sas fészkében. A rossz anyukák nem jól reszelték/darálták le a zöldséget, és eleve nem jó zöldséget, így nem indul meg a fogzás, az ínyzés, és egyéb, korábban felelőtlenül gusztusosnak vélt testrészek fejlődése. A gyermeknek értelemszerűen fogacskája, hajacskája van, meg kakikája, pisikéje. A bébikre ez nem vonatkozik, a gyerekek szara a bilikorszak alatt a legbüdösebb, ezt és kizárólag ezt nevezi a magyar nyelv „kakának”, á-val a végén. Pólyások és kamaszok csak simán szarnak.

 

Az ősanyának ez ügyben „csupán” a pelenkákkal szemben van averziója. No nincs szó ápolatlanságról, a társadalmi együttélés szabályait betartja, csak ő a szükséglet-kommunikáció híve: ő ugyan nem pelenkázza. Majd látja a gyereken, ha kell neki. Olyankor felkapja, és kiviszi a teraszra és eltartja messzire. Egy erről szóló dokumentumfilm néhány jelenete alatt 3x szart a parkettára ugyanaz a gyerek, tehát még kicsit under construction ez az évezredes módszer. De majd elkészül! A demokrácia sem tökéletes, csak annál jobbat még nem találtak ki. Ugyanezek az anyukák legalább 3, de – a józanész határain belül – maximum 27 éves korukig szoptatják mindhárom gyereküket.

 

Viselkedése falkában

 

Az ősanya ismer más ősanyákat, és alig várja, hogy most, hogy túl van a szülésen, megnézzék együtt az arról készült videóját. Jól láthatjátok, ahogy Sándor kijön a vaginámon kezdetű narrációja 80 perces, mely reklám nélkül megilleti, hiszen ő is végignézi minden hónapban a többiekét. Együtt megállíthatatlanok. Baba-mamával kezdődő kifejezéseket találnak ki, de nem olyanokat, mint a jóga (jógázik a másfél éves gyerek, erre varrjál gombot), hanem baba-mama adóbevallás, baba-mama tudatos vásárlói tréning, meg ilyenek. Míg más kismamák megvalósítják életük álmát, vagy bepótolják a kihagyott tanulnivalót, ők a gyerek mellett kis csoportokba szerveződve járják a művházakat, és terjesztik az ősanyaságot, például babahordozást tanítanak hónapokig, évekig. Végül már nagyon jól tudnak babát hordozni. Közben kis kézműves foglalkozások keretében az emlékbe eltett elhalt méhlepényből és bababüfiből készíthető kegytárgyak alkotását sajátítják el.

337 komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

silayn 2009.06.06. 06:52:30

@anyamadár: először is: számomra az a publikus blog egy gyöngyszem volt már eme poszt előtt is
Ha úgy idézem a neveket amik eszembe jutottak, hogy nem jelölöm meg a forrást ahonnan, akkor nem vagyok-e bunkó?
Amúgy ,meg felőlem mindenki arról ír, amiről akar, de ha nem akarja, hogy idézzék, szóljon ő, vagy ne írjon publikus blogot.

noirp 2009.06.06. 11:14:29

@lárvalányhaj: lehet, hogy a "nomen est omen" esetében igaz.

vasszűz 2009.06.06. 13:55:55

noirp, gondolkodj, hátha megy:
szerinted Magyarországon pelenkáztak?

És tényleg suttyó dolog volt Orsi blogját beidézni.

semota · http://livewithit.blog.hu 2009.06.06. 15:33:43

@silayn:

Ha forrás nélkül idézed, kb. 3 másodperc megtudni azt, hogy honnét volt.

@vasszűz:

Sajnos Orsi blogja elég jól hozza a leírt személyiségjegyeket, úgyhogy ezvan.
Az én véleményem egyébként az, hogy bár minden anyuka ilyen céltudatosan állna a gyerekneveléshez. Inkább lihegjék túl egy kicsit, minthogy teljesen leszarják, hogy mi van a gyerekekkel, akik aztán állami gondozásban, fiatalkorúak börtönében stb. nőnek föl.

rita a felcser 2009.06.07. 11:18:53

Tetszett.
Kiegeszitenem a kovetkezokkel.

1.Az osanya hazaban minden egyes targy es elelmiszer termeszetes alapanyagokbol keszul.
2.Be nem venne egy gyogyszert,legfeljebb gyogynovenytea jon szamitasba.
3.Az anya,a no,nem azert szul,mert amikor elmegy a magzatviz nincs visszaut,nem mondhatja,hogy" ja,meggondoltma magam'',hanem azert szul,mert megszallja es atjarja egy ősi,parancsolo asszonyi erő.
4.A babucit kizarolag a sajat agyaban altatja,hogy az kedvere ciczizhessen,amit igeny szerinti szoptatasnak hiv.
5.Nem kinalja soha vizzel a negyven fokos melegben vorosen ordito kicsiket,mert a WHO es LA Leche Liga (ez a szervezet,az LLL ,vezerli az anyat az elso ket evben) azt mondja,hogy az anyatejci mellett nem szukseges a viz.,es ezt kifejti minden aggodo hozzatartozonak.
6.A Kismama fosujsag marhasagan felbuzdulva ,orrcseppnek a picikenek nem valami vegyi merget hasznal,hanem lefejt anyatejet.

Vérnyúl, Döme, Dagi, Fufu, avagy a Jó, a Rossz, és 2009.06.08. 12:51:52

kedves tibor,

akárhogy is nézem, a nem szerinti fikázódás nálad csak a nőkre korlátozódik. van modoros nőtípusok, de nincs modoros férfitípusok. a címkék között van olyan, hogy nők, de nincs olyan, hogy férfiak.

úgyhogy sajnálom, de én azzal, hogy az elmúlt 30 posztban nem volt nőfikázás, nem vagyok kielégítve. tőlem fikázd a nőket, de akkor legyen férfifikázás is. és nem, nem vagyok hajlandó férfifikázó posztot írni. még viccből sem. amiket feljebb leírtam, azok kurvára VÉRkomoly mentegetőzések, és kifordulna a belem, ha ebből az igen súlyos problémából éppen én írnék egy bulvárstílusú, humoros, összekacsintós szösszenetet. ahhoz túl sok életet láttam már tönkremenni.

lárvalányhaj, gyz,

mindenki azt gondol rólam, amit akar. nekem meg hadd legyen meg a szabadságom begurulni olyan dolgokon, amik nem tetszenek. feminista hevülettől, humorérzék meglététől, családi történetektől függetlenül.

Horváth Oszkár · http://oszkarsag.blog.hu 2009.06.08. 18:09:30

@Vérnyúl, Döme, Dagi, Fufu, avagy a Jó, a Rossz, és:

"akárhogy is nézem, a nem szerinti fikázódás nálad csak a nőkre korlátozódik" - IGEN, mert Tibor férfi. A férfifikázás a nők dolga és a buziké. Tehát a tiéd. Nyámnyogás helyett megírhatnád. Poént mondjuk nem tudom, hol szereznél hozzá, de tényfeltáró még lehetne... vagy most mi van, védjünk meg? Most én írjam meg, hogy de utálom, amikor nem hajtják le a deszkát?

"sajnálom, de én azzal, hogy az elmúlt 30 posztban nem volt nőfikázás, nem vagyok kielégítve"

Te egyébként SEM vagy kielégítve. Mi ez, kívánságműsor? Könyörgöm, tök igazad van, fikázzák már le akit le kell, de fikázza le az, aki erre érzékeny és minden részletét meg tudja fogni, azaz: például TE. Nehogymár Tibi arról írogasson, amit te nyögsz be. Írd meg baszki, sokkal több szenvedély van benned ahhoz, hogy kivesézd a témát, mintha nyögvenyelősen egy férfi minden igyekezetével hozzányúlna a témához.

Ez nem a közszolgálati tévé, hogy ebből is egy kicsit, meg abból is egy kicsit. Itt annak van igaza, aki vicces, és aki meglátja magában is a faszfejet. Majd aztán jönnek az epilepsziások, hogy zavarja őket a fehér háttér, a kosárlabdázók meg a "cicus kedvelők", hogy miért focis vagy éppen kutyás kép van a fejlécben, meg a külföldiek, hogy miért nincs angol fordítása a blognak, miféle oldal ez. Egyúttal szólni kéne az ORTT-nek, hogy a Modoros részrehajró, és elmulasztott beszámolni a Debreceni Virágfesztiválról is.

Vérnyúl, Döme, Dagi, Fufu, avagy a Jó, a Rossz, és 2009.06.09. 13:33:38

@nosferato:

váó. ezt megkaptam. és még haragudni se tudok érte. riszpekt.

Vérnyúl, Döme, Dagi, Fufu, avagy a Jó, a Rossz, és 2009.06.09. 16:05:15

@nosferato:

egyébként, bocsánat, de én basztattalak téged a szexuális életeddel? na ugye. akkor léccives, te se basztass az enyémmel. képzeld, attól, hogy valaki feminista, még lehet rendszeresen orgazmusa.

meronem 2009.06.09. 16:34:16

@vitaindító cikk "Míg más kismamák megvalósítják életük álmát, vagy bepótolják a kihagyott tanulnivalót, ők a gyerek mellett kis csoportokba szerveződve járják a művházakat, és terjesztik az ősanyaságot, például babahordozást tanítanak hónapokig, évekig. Végül már nagyon jól tudnak babát hordozni. Közben kis kézműves foglalkozások keretében az emlékbe eltett elhalt méhlepényből és bababüfiből készíthető kegytárgyak alkotását sajátítják el."

Khm, míg más emberek megvalósítják életük álmát, stb, ők virtuális csoportokba szerveződve terjesztik az ősigazságot, például képzelet modorosságokról tanítanak hónapokig, évekig. Végül már ???? Közben kis foglalkozások keretében az emlékbe eltett fájlokból, kurzívan szedett hétköznapi szavakból készíthető postok alkotását és azokon való céltalan élcelődést sajátítják el.

Az ősanyaságot talán egy hormonális állapot indukálja. Az ezen vagy a többi semmitmondó kifejezéseken való vihorászáshoz és pörgéshez milyen kórélettani vagy ideggyógyászati elváltozás szükséges? :)
Ja, modoros: tarda.blog.hu

Ernoke 2009.06.10. 12:57:31

@meronem: 3 nagyon jó barátnőm szült az elmúlt fél évben. azt kell, hogy mondjam, hogy az ősanyaságot NEM indukálja semmiféle hormonális állapot. ők mindhárman hidegrázást kaptak az ősanyáktól terhesen és anyaként is, pontosan felismerve a típus minden undorító tulajdonságát.

plusz: itt senki nem tanít semmit és senkit. napi üres perceinkben, munkahelyi üresjáratokban járunk fel röhögni. kicsit más, mint az ősanyák napi 24 órában művelt elviselhetetlen debilitása és arroganciája.:D

Lorenzaccio 2009.06.17. 01:04:56

Nem olvastam végig, de nem láttam azt a kis részletet, hogy az ősanya természetesen blogot vezet a gyerekről, ahol, kezdve a két kék csíkos terhességi teszttel, és a 4D-s ultrahang képekkel, minden részletet felrak, mert hiszen ez a természet része. És folytatja tovább is, és Roga és a húga, a kis Ünőke minden büfijét megörökíti.

kIára 2009.06.17. 16:15:42

- Négy juharszőrös puncifánkot kérünk és 5 liter nemhideg fantát!
- Sütjük...
- De maga egyedül van! És nem is süti!
- A tele lévő faszom és én szerintem maga is egyedül van... NINCS PUNCIFÁNK!

Ha valaki nem ismerné:
napirajz.hu/archives/2005/08/05/fank/

2009.06.17. 22:42:02

Hát ezen széjjelröhögtem az agyam :)))))) Pedig kétgyerekes anya vagyok... (nem ős-, csak külsőre: willendorfi Vénusz :D)

g_ferminadaza 2009.07.14. 13:20:34

Szerintem az eddigi legjobb poszt a modoroson EVÖR! (bocs Tibi)

Napokig könnyesre röhögtünk magunkat rajta a kolleganőmmel, aztán felolvastam anyukámnak is - aki kimondottan aggódós anyatípus, 63 éves (!) - és ő is majdnem sírt a nevetéstől.

Riszpekt a szerzőnek.

indapasssucks 2009.07.15. 13:50:07

találó. A kommenteken lehet a legtöbbet röhögni.

apajelölt · http://apaleszek.blog.hu/ 2009.07.21. 12:27:56

Amióta helyzetbe kerültem, szinte minden nap visszatérek ehhez a poszthoz.
Minden idők legjobbja!
Köszönöm, Józsi.

gabcigirl 2009.08.31. 23:07:31

Nekem tetszett.

Ez az írás tipikusan azokat a nőket parodizálja, akinek a szemében főbűn, ha valakinek közel a 30-hoz nincs minima nyóc kölke és képes azért kárrierista szingli némbernek tartani a még nem "szülteket", mert van valamilyen diplomája meg nyelvvizsgája:)))))

Glg 2009.09.16. 17:02:54

@Modor Tibi: A zihálva röhögés nálam is játszott-a baj az hogy a munkahelyemen olvastam így vissza kellett fognom magam kissé :)

cd-r 2009.09.30. 12:52:14

Mélyedjetek el a Csöpp és Potty Bilitréning Tippjeiben ! :DD

www.csoppespotty.hu/index.php

eddig nem találkoztam ilyen témájú oldallal, de nyakam rá, hogy ez mindent überel.

csöpp és potty · http://csoppespotty.blog.hu 2009.09.30. 15:24:17

Ha megengeditek, belinkelném a bilitréning tippeket így direktben:
www.csoppespotty.hu/bilitrening_tippek.php

Továbbá a figurák is megtekinthetők itt:
www.csoppespotty.hu/csopp_es_potty.php

cd-r 2009.09.30. 15:28:38

@csöpp és potty: :DDDD

ez most most komoly? remélem nem haragszol, de humorforrásként linkeltem az oldalt, ettől függetlenül bizonyára igen hasznosak a tippek ; )

HRita · http://gorbe-sminktukor.blog.hu 2009.09.30. 15:28:52

@cd-r: Jól látom, hogy egy vizeletcsepp és egy kakadarab okosítja ki az anyukákat a bilire szoktatásról?
És azt is jól látom, hogy ezek plüssbábuként ("picik kezébe simuló, dédelgetnivaló játékok") is _egzisztálnak_?
Milyen úton jutottál el erre az oldalra? NAGYON érdekelne.

csöpp és potty · http://csoppespotty.blog.hu 2009.09.30. 15:37:45

@cd-r: nem állítom, hogy amikor én először megláttam Pee&Poo-t, nem hasonló reakciókat váltottak ki belőlem. Aztán érdeklődtem kisgyerekes szülőknél, és rájöttem, hogy a probléma valós. És itt egy svéd, non-Disney plüssfigura, hozzáférhető, és tarolt a külföldi médiában, mint PR. Aki szeretné megvenni a gyerekének vagy akár poénból a haverjának, annak várjuk az e-mailjét sok szeretettel.
@HRita: valóban, jól látod.:)) És akár hiszed, akár nem, a potty training iparág nem is kicsi. Ha sikerül, szépen lassan végigvonulnak majd Csöpp és Potty blogján.:))

csöpp és potty · http://csoppespotty.blog.hu 2009.09.30. 15:40:04

@cd-r: még valami: egyáltalán nem baj, ha humorforrásként került ide a link. A honlapon van vidám bilizés is (sajnos nem én írtam, de a forrás ott van):
www.csoppespotty.hu/vidam_bilizes.php

HRita · http://gorbe-sminktukor.blog.hu 2009.09.30. 15:54:59

@csöpp és potty: Ez nagyon durva! Pszichológiából én is tanultam, hogy a kisgyerekek kasztrációként élik meg eleinte a pisi-kaki dolgot, de tényleg működik az, hogy kakababát adunk a kezébe? Egyáltalán felismeri, hogy az? Nem húzlak, tényleg kíváncsi vagyok rá.

csöpp és potty · http://csoppespotty.blog.hu 2009.09.30. 16:09:34

@HRita: kismamák blogokon (talán épp a fent említett hordozókendős típus lehet az?;))) egymásnak ajánlják a Kakikönyvet pl. Tehát effektív kell valami segítség annak, akiknél ez nem megy egyszerűen. A másik oldal a gyerek. Amióta az oldalt készítjük, több gyerek is látta már, és teljesen bepörögnek, mikor lejátszák nekik a You Tube-os videót.
Ha a szülő úgy gondolja, hogy ezzel az eszközzel fogja tudni oldani a gyerekben a feszültséget, ám legyen. És akkor majd ő lesz az, aki MEGMONDJA a gyereknek, hogy mi ez a sárga meg ez a barna. Persze klinikai teszteket nem végeztettünk, hogy mennyire hatékony a módszer.:)))
Nyilvánvaló, hogy egy olyan relatíve prűd társadalomban, mint a miénk, többen fognak megrökönyödni, mint mondjuk a svédeknél - erre számítunk is. Nem kis fejtörést okozott a magyar név megtalálása éppen ezért. (Én speciel az Aranka és Barnabáson röhögtem magam könnyesre, de aztán mégis Csöpp és Pottynál maradtunk.) És ha másra nem jó a dolog, mint hogy akár ennek a blognak az olvasói kuncogtak egy jót a kis sárgán meg a barna haverján, már nem volt hiábavaló a napunk!:)))

HRita · http://gorbe-sminktukor.blog.hu 2009.09.30. 16:17:05

@csöpp és potty: "És ha másra nem jó a dolog, mint hogy akár ennek a blognak az olvasói kuncogtak egy jót a kis sárgán meg a barna haverján, már nem volt hiábavaló a napunk!:)))"
Szimpatikus :)
Aranka és Barnabás meg tényleg jó, csak nekem az Arankáról már mindig az aranyzuhany ( szleng.blog.hu/2009/08/03/aranyzuhany ) ugrik be, az meg nem annyira jó, pláne gyerekkel súlyosbítva.

csöpp és potty · http://csoppespotty.blog.hu 2009.09.30. 16:47:02

@HRita: ne is mondd ezt az aranyzuhany témát... EZ volt az egyik ok, amiért nem szó szerint fordítottuk a nevet.
Nekünk van Aranka ismerősünk... Gáz lett volna, ha meglátja az oldalt...

semota · http://livewithit.blog.hu 2009.09.30. 17:32:29

@csöpp és potty:

szerintem tök jó, amit csináltok, mert ezeknél a pici gyerekeknél baromi sokat számít, hogy ne érje őket trauma, még ilyen, látszólag jelentéktelen dolgokban sem. az egyik rokon gyereket például baromi nehezen lehet megtanítani erre, mert mindig visszatartotta, és csak nagy nehézségek árán sikerült rávenni, h időben menjen el, és ez nagyon sok sírást okozott... (Freud elmélete viszont nála nem jött be, mert olyan szétszórt lett, mint mások kevesen.)

cd-r 2009.09.30. 17:50:40

@HRita: "Milyen úton jutottál el erre az oldalra? NAGYON érdekelne."

hogy eloszlassan a kételyeidet, egy zenei fórum humor rovatába linkelte be valaki, tehát NEM a kaki és pisi kulcsszavakra kerestem direkt módon :DD

HRita · http://gorbe-sminktukor.blog.hu 2009.09.30. 18:08:38

@cd-r: Pedig már kétkedően felvontam a szemöldökömet ;)

csöpp és potty · http://csoppespotty.blog.hu 2009.09.30. 18:17:36

@HRita: nem akarok itt átmenni ősanyába:))), de a helyzet az, hogy egy barátoméknál a 3 gyerekből kettő szenved(ett) ettől a dologtól. Az egyik sírt, a másik nem, de nagyon feszült volt. És hát az ember úgy van vele, hogy amíg nincs gyereke, el sem tudja képzelni, miért ilyen nagy történet ez a kakamatyi. Aztán mikor lesz neki, akkor rájön. Miért kell nézegetni az állagát pl? Hát mert semmi másból nem tudod meg, mi zajlik a gyereken belül! Nem tudja elmondani, hogy "ez a valami kicsit megülte a gyomromat, máskor nem kérek".
@cd-r: annyira jó lett volna azt írni, hogy "cöcöcö", de hát a webstatisztika egyértelműen mutatja, hogy nem kerestél rá a kérdéses kifejezésekre.:)))
Mostmár csak azt lenne jó tudni, hogy a zenei oldalra ki tette fel. Mert azt tudom, hogy én hol dobtam bele a követ a vécéhumor állóvizébe...

Horváth Oszkár · http://oszkarsag.blog.hu 2009.09.30. 21:14:21

@cd-r: ez valami csodálatos! Én kb. 8-10 éve szeretnék egy plüss kakit, mondjuk Kulabácsira gondoltam, de szép ez is. Látszik, hogy nemzetközi, tök jó a site, hogy milyen problémát old meg, azt nem tudom, mert nincs gyerek, de a kivitelezés majdnem elsőosztályú. A pisi-kaki szivárvány óriási :)) És a magyar mutáció is jól sikerült.

Kicsit talán a kapcsolat menüpontban erős, ahogy Pötty és Csöpp emberi neveket öltenek, de baszki, sose nőjünk fel, legalább nem karót nyelt védőnős duma, meg ősanyáskodás, meg babahordozás, gügyögés, mint a legtöbb bárgyú fasznál, aki ugyanúgy segíteni akar, csak nem arra született, hogy 3 embernél többnek kommunikáljon.

Egyébként nem vagyok meglepődve, h a kis szarosok félnek a kakkanattól a biliben. A napokban talán vmi Mr. Bean epizódban láttam, hogy bili volt az ágya alatt, én is halálra rémültem attól, hogy úgy kéne szarjak, ráadásul éjjel, hogy szinte fel se kelek, bár a diszkrét oxigénsátor, amit az ágy köré von, segítene visszaaludni.

Ui: plüss ebolára is vevő volnék:
www.giantmicrobes.com/us/products/ebola.html

HRita · http://gorbe-sminktukor.blog.hu 2009.09.30. 21:35:06

@csöpp és potty: "amíg nincs gyereke, el sem tudja képzelni, miért ilyen nagy történet ez a kakamatyi. Aztán mikor lesz neki, akkor rájön. Miért kell nézegetni az állagát pl? Hát mert semmi másból nem tudod meg, mi zajlik a gyereken belül!"

Kiskoromban úgy terveztem, hogy 20 évesen szülök gyereket. 18 évesen úgy, hogy majd 25 évesen. A mai napig (24 évesen) úgy álltam hozzá, hogy majd 30 évesen. Viszont a kommented után rájöttem, hogy bőven elég nekem 35 éves koromban is. Te jó ég, én nem vagyok alkalmas kaki-nézegetésre!
Viszont ha lesz gyerekem, egész biztos meg fogom neki venni a két babát. Két szülinap le lesz tudva legalább. És ha minden jól megy, addigra talán kiegészül a banda Hányival is, na azt majd karácsonyra újítom be a kölöknek :)

csöpp és potty · http://csoppespotty.blog.hu 2009.10.01. 08:29:15

@nosferato: egész egyszerűen csak ezt tudom rá reagálni:))))) meg DDDDD. A Kapcsolat menüpontnál sokat nem gondolkoztunk, hogy melyikünk melyiket szinkronizálja, az uram döntött.:))) De a mail úgy van beállítva, hogy pl. a mailt Csöpp küldi. Most keresünk egy vállalkozó kedvű pszichológust, aki esetleg segít egy-két komoly kérdésben, és akkor valóban jó tanácsot ad majd Potty a parázó kiskrambónak. (Meg hát tény, hogy nekünk is mulattatni kell magunkat meló közben. Nem ez az egyetlen egyébként.)
@HRita: Hányi nagyon jó ötlet, feldobjuk a svéd tervezőnőnek, hogy termékvonal bővítésként vegye fel. Jogdíjat hova utaljuk?
Azért nem annyira borzasztó a kakinézegetés, hamar megszokod!:)) És ha a terhesség alatt nem szörfölsz a neten, akkor ősanyaság nélkül tök jól lehet abszolválni!:)))

Horváth Oszkár · http://oszkarsag.blog.hu 2009.10.03. 07:04:26

@csöpp és potty: :))) now where'd your mother put air freshener a végén :D Tök jó, ahogy kulázik a kis genyó. Az a jó, ha ilyen gyerekműsorokat, mint a Sesame street olyanok írnak meg vázlatban, akiknek van, és friss az élmény, és aztán olyanok írnak forgatókönyvet, akiknek nincs, mert még maguk is gyerekek. Ezek konkrétan állatok.

Én Potty-ra azt hittem, hogy Pötty, most esett le, hogy nem.

Arra emlékszik még vaaki, hogy a doodle.com-on, ahol most egy tök jó kínai gyártmányú online időpontegyeztető van, 10 évvel ezelőtt még egy önmagát kiszaró pálcikaember "kalandjai" voltak láthatók?

csöpp és potty · http://csoppespotty.blog.hu 2009.10.03. 08:38:21

@nosferato: nekem legjobban az jött be, ahogy papa elénekli a frankót, és a potty time szinte mindig úgy hangzik, hogy party time. Ettől a naptól kezdve számomra más dimenzióba fog helyezkedni az a kijelentés, amikor tizenévesek mondják, hogy mennek partizni...:))))))))))

Egyébként tegnap köszöntöttem fel egy barátomat a szülinapján (3 gyerekes apuka), és mondta, hogy hempergett a röhögéstől, amikor sikerült beazonosítania, hogy a gyerekei melyik bilizős személyiségtípusba tartoznak. Egy fél órával később meg egy fórumon (ahová felkerült a honlap linkje teljesen a közreműködésünk nélkül) valaki azt írta, hogy Jézusom, ez mekkora hülyeség meg tudományoskodás.:)))) Hát ez a különbség.
Többet is tudnék még írni, de a kisded megkaparintott egy pelenkát (tisztát!) és miszlikbe tépi, ha nem avatkozok közbe...

Celtic 2009.10.04. 11:24:16

Es megint elokerestem ezt a postot, annyira tetszik. Csak azt nem ertem, baratnomnek miert baj, ha megkerdem, hogy "mit csinal a kis Sandor?" Ilyenkor mindig letorkoll, hogy egyaltalan nem vicces egy Gabriellat Sandornak hivni...

csöpp és potty · http://csoppespotty.blog.hu 2009.10.04. 20:02:04

@nosferato: nem tudom, lehet, hogy figyelmetlen voltam, de mintha kimaradt volna az, hogy a gyerMek minden mozzanata innentől kezdve többes szám első személy, tehát "jön a fogunk, szeretjük az almát, kicsípte a popsinkat a pelenka."
Meg a következetes tegeződés. Azok a nők, akiket amúgy meg sem ismerne az utcán, rögtön tegeződős barátnőkké válnak a nőgyógyász várójában, vagy az NST-re várakozva. Mert persze minden rövidítést elsajátít a terhesség első harmadában, és lehetőség szerint 3 szoptatós könyvet is beszerez.

fruschka · http://kaleid.blog.hu/ 2009.11.04. 23:59:05

ezt a szót most találtam a neten: "bébikomám" :)
/értsd az én egyetlen csecsemőm, encsembencsem...)

ez csak nekem új, vagy már ti is hallottátok :)?

AZATYAURISTEN 2010.02.16. 20:44:07

@Vérnyúl, Döme, Dagi, Fufu, avagy a Jó, a Rossz, és: ugyan egy regebbi posztrol van szo, amit eppen unalmamban atfutottam, es igencsak csurog a ver egyes kommentekben, ugymint Tiedben is, kisse megkesve, de hozza kell hogy adjam a mustaromat;)

Ige, jol olvastad, unalmamban, PEDIG 2 kisgyerek anyja vagyok es kepzeld, meg szoptattam is, es...es...es...hogy ne ismetelgessem a joggal kifikazott közhelyeket!

Vedd mar eszre magad! Haaaa??? Te itt miröl beszelsz?? Szuper poszt, teljesen igazat kell hogy adjak minden egyes betünek, zsenialis!!! Kiegeszitenem meg par ponttal, hogy jobban tudjal aludni:

a gyerMek hordozo eszközökkel!!! hahaha Azok a baszott kendök, amiben a gyerMek születesetöl 1 eves koraig feszül embrio pozban, csak mert az ösanya azt olvasta, tanulta (nem latta), hogy igy a gyerMek közelebb kerül mentalisan is anyjahoz...közben szetcseszi gerincet es a sajat hatat...meg a szoptatas evekig kategoria, alapban...megall a gyerek anyuci mellett tarsasagban az asztal mellet es a polo ala bujik...jo etvagyat! Igen, en is szoptattam, de normalisan, 6 honapig, ahogy az javaslott...es az anyatej a kaveban dologtol meg mindig kavarog a gyomrom, erröl az az ALI G resz jut eszembe, ahol megkinal sajttal egy riportalanyt, majd miutan az beleharap megjegyzi, hogy felesege tejeböl keszült...
Igen, kikapjak mellüket mindenhol, büszken mutatva, igen, ök tudnak szoptatni! (Egyebkent kb. 80 %-a az anyukaknak nem tud, tudom korhazi es baratnöi tapasztalatbol, ez persze nincs sehol hirdetve, mert nem passzol az ösanya szerephez).

Aki meg azt irta, hogy nem ingyenes a korhazi szüles: mifele 100e kerül a doki asztalara? Ausztriaban semennyi, pedig en kertem a csaszart mindket gyerköcnel, mert minek tagittassam ki keszakarva a p...mat, azt mondd meg??? Hogy egy kibaszott ösanya legyek??? Bazzzmeg!!!

Horváth Oszkár · http://oszkarsag.blog.hu 2010.02.16. 20:57:40

@AZATYAURISTEN: :)))) örökké fogsz élni. Anyatejsajt, tényleg. Komolyabb borfesztiválokra lehetne vinni.

AZATYAURISTEN 2010.02.16. 21:13:30

@nosferato: valoban. de csak komolyabbakra:) Aztan a vegen szetosztani a katalogusokat, megrendelöi adatlapokkal, felsorolva a gyartokat:DDD es ezaltal akar egy uj böjtölesi ill. MEREGTELENITÖ kura (figyelem, uj modoros tema) alakulhatna ki: a "szelektalt okadas", nem tudod, a bor, vagy a sajt, bizonyos betegsegeknel azonban sulyos zavarokhoz vezethet, pl. egyik kedvenc betegsegem, az alzheimerbulimia egy ilyen misszio: jol telezabalod magad, aztan elfelejtesz hanyni;)

AZATYAURISTEN 2010.02.16. 21:55:19

@nosferato: "Majd aztán jönnek az epilepsziások, hogy zavarja őket a fehér háttér, a kosárlabdázók meg a "cicus kedvelők", hogy miért focis vagy éppen kutyás kép van a fejlécben, meg a külföldiek, hogy miért nincs angol fordítása a blognak, miféle oldal ez. Egyúttal szólni kéne az ORTT-nek, hogy a Modoros részrehajró, és elmulasztott beszámolni a Debreceni Virágfesztiválról is." Ez kurva jo volt:DDD

AZATYAURISTEN 2010.02.16. 22:06:22

@Ernoke: miert nem lehet normalisan egymas mellet elni? ferfi es nö? barmennyire is ok, amit irsz, nem ertem, miert vannak nöi csoportosulasok de egyetlen ferfi csoportosulas sincs? Komplexusok? egyfajta vedekezes? meg vedekezes a vedekezes ellen? es vegül "kigyosajatfarkabaharapas"?

vincere 2010.02.16. 22:29:40

@nosferato: figyelj, ha tényleg lesz veled interú jövő héten a rádióban, szólsz/tok majd valahol? azaz meg lehet majd vhol hallgatni?

El Topo (Sgt. Elias) 2010.02.16. 22:59:21

Szegény Vérnyúl megint kihúzta a gyufát, pedig egy ideje már szóba sem áll velem.:) Egy rendes feminista már nem lehet eléggé óvatos, bassza meg! Kurva kevés, ha engem elkerül, mert mások meg még jobbakat írnak neki, mint én!

Nyúl, szerintem hagyd el a netet!:)

Horváth Oszkár · http://oszkarsag.blog.hu 2010.02.17. 07:21:39

@vincere: tényleg, lesz? :))

@AZATYAURISTEN: "egyetlen ferfi csoportosulas sincs" - szerintem a focimeccsek azok azok. Meg a legénybúcsú, bár színvonalban jönnek fel a lánybúcsúk, azért nem véletlenül nem arról csináltak mozifilmet tavaly... Meg az erotika kiállítások, ahol mások feje fölött átnyúlva próbálnak úriemberek pinát fényképezni. Illetve a ciprusi és albán stricik, akik a 300 amszterdami kirakatot "menedzselik", vannak vagy 200-an. Ők a "férfi felsőbbrendűségért küzdő társadalmi szervezetek" :)

Nekem tetszik ez a Vérnyúl amúgy, tetszik, hogy állandóan van benne indulat. Nem mondom, hogy örülnék, ha ő lenne a padtársam, de mondjuk kétnapos osztálykircsin ülNÁK mellé, hogy mégis mi lesz.

AZATYAURISTEN 2010.02.17. 08:42:31

@nosferato: ezek nem csoportosulasok (bar regen a kommunizmusban ketsegkivül), ezek csak alkalmi rendezvenyek, egyik sem olyan, amin mint nö ne vettem volna legalabb egyszer reszt, de ugyis tudod, mire gondoltam. mint a feministak peldaul, vagod.

"de mondjuk kétnapos osztálykircsin ülNÁK mellé, hogy mégis mi lesz." kiokitana az egeszseges taplalkozasrol es titokban felzabalna a szalamis zsiroskenyered 2 perc alatt. letagadna. :)

AZATYAURISTEN 2010.02.17. 09:15:08

@anyamadár: ez emlekeztet bizonyos "vallasi csoportok" szeretkezesi szertartasara, ahol nincs erintkezes, csak egy nyilas a lepedön engedi a közödülest a ket fel közt. kisse nehez elkepzelni, de meg ez is megy ezek szerint:)

AZATYAURISTEN 2010.02.17. 09:37:04

@rita a felcser: a lefejt anyatej...az valoban tudomanyosan bizonyitott, hogy a benne levö immunglobulinok es egyeb anyagoknak köszönhetöen a babanak (es ö nem iszik meg kavet:D) sokmindenre orvossag LENNE (akar netan taplalkozashoz is:D), de ki a fene fogja a gyereke orrat ezzel kenegetni, ha nathas? mert attol meg kidugulni nem fog, ugyhogy ezek akkora abszurd feltetelezesek, amiknek köszönhetöen minden epeszü (=regimodi olvasatlan tirpak:D) nö felröhög es a vegen tenyleg hanyagolja a normalis keretek között valoban fontos szoptatast az olvasott rengeteg baromsag hatasara, mert ezaltal az egesz elvesziti eredeti szerepköreben vallalt funkciojat.

Hallottatok mar a "mehlepeny farol"? Külfüldi, publikalt ösanya ritualis: szüles utan a mehlepenyt elassak a kertbe es egy kis aranyos facskat ültetnek ra...igen, igen!

Meg vannak az abortalt embriokbol kivont anyagokbol keszitett kozmetikumok...meg egyik kedvenc filmem, a Fightclub, amiben Tyler a nöi seggekröl leszivott zsirbol szappant gyart es eladja ugyanazoknak...nagyon allat!

Celtic 2010.02.17. 11:21:38

@AZATYAURISTEN: Az egyik kolleganom anyukaja szemesz szakorvos es multkor valami radiomusorban nyilatkozta, hoyg az anyatej a baba szemebe csopogtetve nagyon jo dolog. Hat, ot lanyt nevelt fel (tunderi noket), szoval lehet benne valami :)

AZATYAURISTEN 2010.02.17. 12:09:06

@Celtic: de akar a szerencse keze is hozzajatszhatott, hogy nem lett baja a szemüknek:) nem lehet tudni, persze csodalkozom, mert az anyatej nem egy fizilogiai sooldat, meg nagyjabol sem, ugy tudom, nem felel meg összetetele a könnynek, vagy barmilyen szemcseppnek, ami ezen az elven keszül, nekem ez olyan, mint az urin-kura: poharba pisilsz es megiszod...ök is tulelik:) En nem cseppentenem a gyerek(em) szemebe.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2010.02.17. 13:26:52

"Te sem akarhatod, hogy összetévesszék a gyereket kezdetű érvelését önmagával kicsit vitatkozva azzal zárja, hogy ilyen különleges névvel viszont fontos az első benyomás. "
Szegény gyereket pedig teljes gyerekkorábn agyba-főbe szívatják a hülye neve miatt...

Jó lett! :D

Celtic 2010.02.17. 13:35:46

@AZATYAURISTEN: Igen, nekunk is furcsa volt, mikozben anyukat hallgattuk a radioban, de azert el tudom hinni, sztem egy (lassan) nyugdijas szemeszorvos nem tud akkorat tevedni.
De teny, hogy meghokkento volt elkepzelni.

AZATYAURISTEN 2010.02.17. 14:12:58

@Celtic: sok forumon is irnak erröl, tudom, az LLL meg szinte meg egy egesz kisvarost ellatna legszivesebben egy-egy szoptato anya tejevel:) ok, ez van, megadom magam, ettöl meg nem kell csinalnom:)

megélhetési SÜNöző (retro homározó) 2010.04.10. 12:02:11

csak tudnám, miért azokat nézik hülyének, akik nem akarnak gyereket? Nekünk legalább van agyunk, és használjuk is.

mijuu 2010.06.02. 23:30:53

Sírtam:))) Pedig nő vagyok, részben ősanya is, de nagyon jó volt:DDD

Donna Anna · http://operahumor.blog.hu/ 2010.07.20. 18:53:31

Van ilyen rokonom. Három kislánya van, csak az alternatív lasszezfeer (vagy miafranc) nevelésben hisz, magyarul a kölkek azt csinálnak, amit akarnak, ja, és ő CSAK gyerMeket nevel, a házimunkát a velük élő, idős nagymama csinálja, a pénzt meg az ura keresi. Rászólni se lehet a gyerekeire, mert megsértődik. És gyanús, hogy már megint útban van egy leszármazott, legalábbis mi gyanítjuk.

volatil 2010.10.08. 21:41:47

@Donna Anna: Három gyerek mellett még pénzt is keressen? Hülye!

etuska · http://napietus.blog.hu/ 2011.01.03. 21:31:27

@Donna Anna: szerencsétlen gyerekek...lesz bajuk az életben...

a meghatározás egyébként nagyon jó, jobb nem is lehetne. én csak most találtam meg, sajnos, miután már leírtam a blogomon, miket fogadok meg tervezett utódom kihordásával és nevelésével kapcsolatban...kiegészítem: fogadom, hogy mindenben az ellenkezőjét fogom tenni, mint az itt meghatározott ősanyák!

Horváth Oszkár · http://oszkarsag.blog.hu 2011.02.25. 20:15:35

úbasszus, rohadjál meg, ezt küldték... itt a vége, és a totális csúcsa annak, amiről beszéltem. az az ember, akinél ezt a felesége valami kosárfonó szakkörön keresztül berántott szekta nyomására átlobbizza, szerintem a superbowl idején sem kapcsolhat el az ezoTV-ről, amit amúgy 2 videóval rögzítenek, nehogy.

indavideo.hu/video/Orgazmikus_szules

Kiemelnék 1-2 nagyon szimpatikus motívumot, melyeket őszintén megkönnyeztem:

- szülés közben smárolás
- szülésorgazmus imitálás (többit is)
- farzseb nélküli farmert hordó úr, illetve maga a farzseb nélküli farmer intézménye
- nagyon sok ember körülállás, 1-to-many orgia, birthbang tulajdonképpen
- érdeklődnék, hogy ezt milyen gyakran lehet
- happy birthday éneklés (én azt karácsonykor szoktam)

"Orgasmic birth - it will change the way you think about childbirth - and yourself - for ever." - na az már biztos. Nem tudom, lehet még ennél cifrábbat?

Illetve amíg még a gyerek elég kicsi, mondjuk 3-5 hónapos koráig, addig vissza-vissza lehet tuszkolni 1-1 menetre? Jobb-e az orgazmus, ha a gyerek közben sír? Elemet hol kell benne cserélni? Ha a gyerek 10 éves korában értesülök erről, lehet-e utólag valami update csomagot választani a sima szülésre, ami pótolja a kimaradt élményt? A görögök biztosan tudnának erre valamit! Vagy a japánok! Bennük bízom már csak... ha tudtok róla, hogy lehetne menni simogatónak ilyesmire, szóljatok, ketten szeretnénk jönni.

Horváth Oszkár · http://oszkarsag.blog.hu 2011.02.25. 20:33:54

Ja, nem akartam sértő lenni, szóval ha mondjuk babát később műfaszként használás, akkor azt ánusz esetén természetesen lábbal előre! Nekem is van szívem!

fúbazmeg nekem ez eddig a 10 legmeredekebb dolgok egyike, amit láttam, de persze nem vagyok elég nyitott, és nincs elég indiánpokrócom otthon, hogy ezt valaha megértsem. fenomenális.

Zorita 2011.02.26. 12:19:11

@nosferato: szerintem az még igazán elvárható lett volna az édesapáktól, hogy az édesanyák széttárt vulvája előtt ugrándozzanak, táblával a kezükben: "Welcome to the world sweety!"

a farzseb nélküli úr valóban büntet :D

sorica123 (törölt) 2011.02.27. 16:04:18

@Zorita: akkora agyhugykőmennyiség van a fejekben a szülés-témában, hogy az kész... nyilván az enyémben is, mindenkinek egy para ez a folyamat. Egyfelől vannak ezek a szektás 'CSAK!! otthon, állva, családostul lehet szülni, mert ha nem, akkor nem vagy ember', másfelől azok, akik már azon finnyognak, hogy egyes apák bemennek a szülő asszonyhoz (nem kötelező, van, aki nem bírja a vért/kiabálást/azt, hogy szétnyílik a medencecsont stb) vagy hogy a gyerek anyatejet eszik.
Az van, hogy nem egy darab megoldás van. Nyilván aki első gyerekes, tart tőle, olyan testalkatú, sok koraszülött volt a családban, az jobban fog vigyázni: fater kint marad, ilyen gyógyszer, olyan orvosi felügyelet, minden lesz, mert nehogy valami baj legyen. Még jó, hiszen nem csak egy emberéletről van szó, az anyára van bízva a gyerek élete is. Van, aki meg fel tud ülni, állni, bírja, hát akkor csinálja úgy.
Ezek az orgasztikus akármik meg már eléggé paródiába hajlanak. Bőven nagyszerű már az is, hogyha a nő ott tud lenni a helyzetben, tudja, hogy most ő miért tud/nem tud valamit csinálni, normális-e ami épp történik stb. Azt, hogy egyáltalán nem fáj, azt nem tudom elképzelni, maximum, hogy jó szögben ül/áll/fekszik a nő és nem csak arra tud koncentrálni.
Na mindegy. _Nagy az Isten állatkertje_

évuska 2011.05.03. 00:19:27

Én csak most értem ide, az kínos?

Nos, én ősanya vagyok, három is van, meg hordozókendő, meg éppen itthoni fürdőkádba is szültem a kicsit, és nem is mennék szülni máshová többet, meg szoptatok is úton-útfélen, és meg is változtam, és szar a nemalvás meg 7-től a lefektetési tömegjelenet, és tévénk sincs. Viszont nem birkaként választottunk (már 2001-ben is kendő), nem vagyok frusztrált, és eléggé van élet meg öröm az anyaságon kívül is, sőt, soha közéletben, saját testemben, emberemben, könyvekben, zenében, engem érdeklő mindenfélében ennyire otthon nem voltam.

Igen, nagyon megváltozik az ember az anyaságtól. Hormonok, teljesen más életforma, soha többet egy öntudatlan perc, és igen: tapasztalat önmagadról, a tűrőképességedről. Viccesebb is meg egyértelműbb is lettem, amióta itt vannak, sok mindent leszarok, de például jobban idegesít, ha ordítanak a buszon (ma majdnem megütöttem azt a kamaszt, aki a buszon bottal hadonászott pár centire a gyerekem fejétől).

De szerintem egy tapasztaltabb szülő sokkal viccesebbet írhatott volna, csak azért írjátok ezt, hogy a gyerektéma túllihegése gáz, mert még előtte vagytok, és nagyon távol. Kínos lesz majd némelyik szétfikázott jellegzetességben haloványan magatokra vagy asszonyra ismerni. Mert Öblös nem leszel, meg lakógyűlési idióta meg középkorú Jutka sem, de szülő azért valószínűleg igen, és neked is voltak szüleid, és fogsz te még (Bus István!) őssejtlevevő szettel idegesen várakozni a Telki folyosóján.

Tehát ősanya volnék végül is, de amúgy eléggé ugrok a stílusbeli jellegzetességekre (picur, gyerkő, a kis keze/feje), kedves anyafórumomat olvasva is gyakran sóhajtok.

Mikánék csupaszív anyját ismerem és szeretem, hát, nem semmi, amit csinálnak, és nem esett jól ezt olvasnom, de nem ezért érzem felemásnak és néhol ügyetlennek ezt a posztot.

Túl sok, túl éles, és nem találó, teljes félreértés néhol.

Például sokan minden divatos alternatív szirszarba belevágnak, ahogy írja is, de közben épp a szintén piszkált otthonszülők sokkal természetesebben, kevésbé parázósan élik meg a gyerekvárást.

Most akkor oktatok, mert hát ősanya volnék: anyáinkra igenis valami nagyon merev és káros, az ember mint faj sajátosságait figyelembe kevésbé vevő gyereknevelési rendszert erőltettek: ha 25-30+ vagytok, de később is, titeket is hagytak sírni, ti is üvöltöttetek teraszra rakva lila kézzel novemberben a kötelező egyórás levegőzésen a járókában, ittátok az Orizát, és tényleg sokkal lazábbak és élhetőbbek a mai elvek, és tényleg egyszerűbb szívből, nem görcsölve, nem a sok műanyaggal és vívmánnyal élni, nevelni és nem brendonban meg nőgyógyász új autójára szórni a pénzt.

Hiányolom viszont a mosható pelenkát is, ha már jellegzetességeket gyűjtötök, sokkal hálásabb cikiznivaló, mint a hordozás. Ecet, vödör, laminált poliuretán, gyapjúkülső, ez az életünk, lehet mulatni (én meg azon, aki pempörszt szagol).

A kommentelők között egyébként van egy-két megrázóan tudatlan kulturális vak, köztük anyák, itt a szoptatásra, kisgyerek otthon fejlődni hagyására, hordozókendőre, hüvelyemkinetáguljonra gondolok. Mégis, mit vár szerintetek egy újszülött idegrendszere, agya, teste? Rácsos ágyat? Miért szeret annyira ölben lenni? Miért nem híznak rendesen a meg nem érintett babák, miért halnak meg a drótanyás rhesuskölykök? Nem bonyolult.

Még a hordozásról (mert ezt tanítom is, haha): tényleg azt hiszitek, hogy azért hordoz valaki, hogy még alterabb legyen, bár szenved a gyerek, kényelmetlen, szar az egész? Ezt azért kérdezem, mert aki kendőt használ, az bizonyosan babakocsizott is, mert azt szokás, de fordítva nem igaz. Sokan megválnak örökre a babakocsitól, ha igazán megtanultak kötni, és ez nem véletlen. Én egyébként kínosabbnak érzem a morzsás-fakuló huzatú batárt előregörnyedve tolni bálnaként óránként 1,5-tel haladva, benne túlöltöztetett gyerek, cumi láncon, műanyag rágóka, csőrös pohár, plüssállat, esővédő nejlon, takaró, karfa, kiflicsücsök, bundabélésen nyálas pép, és ezek nélkül nekem semmi se hiányzik, viszont húsz kilóval és fél köbméterrel kevesebb az élet. Elég finnyás vagyok, szép a kendőm, szép az összes gyerekem, a baba mindenkire vigyorog, menő vagyok és szabad, és a gyerek se bőg, napszemüvegemet irigylik a tévébemondók és hajgumim is illik hozzá, és jól vagyok.

De persze nem vagyunk egyformák.

www.nol.hu/velemeny/20091222-gyermek_erkezesere_keszulve

Ezt mindenkinek, mert parázni az anyagiakon meg a sok biszbaszon nemcsak vicces és blogbaillő, hanem fárasztó és fölösleges is.

altoid · http://altoid.inda.hu/ 2011.05.03. 07:49:22

@évuska: Ez gyönyörű volt! :) Esküszöm volt olyan jó, mint a poszt!

Mitya Ivanov 2011.05.03. 10:11:05

@évuska: szép

az van, hogy, igazad van, bár a kendőt sosem választanám, meg a feleségemnek sem ajánlanám, mert nem bírom nézni, ahogy a gyerek feje lóg alvás közben. Maradok a bálna babakocsinál, 3in1, all in one, teleszkópos, bőrt kivéve fullextra.

évuska 2011.05.03. 11:45:59

@Mitya Ivanov: nem hiszem, hogy ajánlani tudná az, aki nem tud róla eleget, és persze nem is kötelező, meg értem, hogy nem tetszik, de a felvetésedre kis utánaolvasás, megfelelő hordozóeszköz a válasz. hordozo.hu

Béna kötözéskor van fejlógás. Enyémnek nem lóg, viszont bármit el tudok intézni, nem sír, nem kell lavírozni, buszon kínlódni, bevigyem-kint hagyjam, babakocsit csomagtartóba szuszakolni, ajtót fogni, ha be akarok menni valahová, lépcsőn cipelni, tárolni.

Ja és kornyadnak ám az óvodásfejek a sportkocsiban is, meg aztán ők, főleg ha autóval viszik őket mindenhová, járni sem tanulnak meg valahogy rendesen.

altoid · http://altoid.inda.hu/ 2011.05.03. 11:50:46

@évuska: "ők, főleg ha autóval viszik őket mindenhová, járni sem tanulnak meg valahogy rendesen" - na, végre megértettem, miért látok annyi felnőttet az utcán négykézláb mászni, meg totyogni. :)

Horváth Oszkár · http://oszkarsag.blog.hu 2011.05.03. 15:49:25

Én már voltam GYEREK! Majd akkor okoskodjatok, ha ti is lesztek!

Amúgy igaza van Évuskának, béna kötésnél béna a hordozó is, ettől még nem lesz rosszabb. A babakocsi is béna, ha bénán teszed bele a gyereket, például hason, vagy alá, vagy csak a tetejére odaTÉPezés. Vagy ha elfelejted beletenni. Vagy például ikreket vársz, és mégse úgy lesz, és az ikerbabakocsiban egy gyerek nagyon LÖTYÖG. Ilyen kockázatoknak vannak kitéve a nemhordozó anyák.

Engem anyukám egy ilyen őssejttel teli aranyjakuzziba szült bele, miközben orgazmusa volt (apukámnak, ezt nem tudom pontosan, nem mertem megkérdezni), ezért 17 még nem dokumentált csomót tudok kötni hordozókendőre, de nem árulom el. Ez tesz indigóvá. A fénymásolók elterjedéséig fájdalmas és szar gyerekkorom volt.

évuska 2011.05.03. 16:00:26

Hát nem tudom, jár1. egyik lábát másik elé téve halad,
jár2. képes és hajlandó tizenöt méternél tovább sikítozás, földrefekvés, felkéredzkezés nélkül célirányosan haladni. Erdei sétán, ilyesmin azért nem kellemetlen ez.

Tényleg nagy különbség van a hordozottak-majd-járáshoz-szokottak és babakocsiban rekedtek között.

Nosferato, vicces, csak azért erőltetett, nagyon szeretnél blogkirály lenni, arra megy ki az egész, hogy mindenképpen szétfikázzuk az ősanyát, bármit is mond.

Gyereket babakocsiba helyezni biztonságos, előkészületet nem igénylő tevékenység. Gyereket hátrakötni... próbáld ki, megtudod. Valójában nem bonyolultabb az agynak és a kéznek, mint mondjuk a fogmosás, csak az első húsz alkalom nehéz.

etuska · http://napietus.blog.hu/ 2011.05.04. 08:43:39

@nosferato: mennyei atyám, miért nem emlted magasabbra az állatkerted kerítését? most kiszökött az összes...

Plumper_ 2011.05.26. 10:01:41

@nosferato: szülésorgazmus?! baaaazzzzz.
akkorát tágul, hogy beleélvez, vagy mi?
ennél már csak az lehet viccesebb, ha szülés közben is szexelnek. Apuka rögtön utána kábé harangozik.:-D

altoid · http://altoid.inda.hu/ 2011.06.28. 17:28:18

@nosferato: Szerintem érdekesebb lett volna, ha inkább a fogantatást twitterezi ki a nagyvilágba. Vagy akár feltehette volna az egészet a youtube-ra, azt csá...

Alf (törölt) 2012.04.18. 00:27:21

@kolbászoszsömle: számomra is ez a legundorítób kifejezés a magyar nyelvben.

seahawks 2013.11.05. 09:37:52

Beszaras. Meg kell fékeznem a feleségem hogy ilyen szörnyetegge váljon. ..

borzAlom 2013.12.08. 21:56:19

Olyannyira sajnálom, hogy csak most keveredtem ide.
Sírva, helyenként vonyítva kacagtam végig az írást!
Pazar és gratula!
Egy egygyerMekes anyuka, aki szintén kapott az Ősanyáktól hideget-meleget...
UI: Azért a hordozás tényleg praktikus, aki nem hiszi, járjon utána.:)

Viveca Summers · http://golyahozza.blogspot.hu 2013.12.31. 11:21:30

Jelentkezem, mint ősanya. A legfontosabbat kifelejtettétek: a lustaság! Mert együtt alszom a gyerekkel, ne kelljen felkelnem hozzá, ő majd megkeresi a cicit. Bárhol odaadom neki a mellem, mert nem akarom mindenhol a sírását hallgatni. 6 hónap után kezdtem csak a hozzátáplálást, mert a tejjel nem kellett bajlódni. Azóta is inkább tejet kap, mint szilárd ételt. Így nem kellett pépesítenem, rögvest adhattam a darabosat, már fel tudta fogni, hogy rágni kell. Sosem nyelt félre.
Igen, én mindig felvettem, de emiatt senki nem hallotta még sírni, bárkinek odaadhatom, sosem félt senkitől, hallomásból sem ismeri a szeparációs szorongást. Nekem ez volt a fontos, hogy bárhová kimozdulhassak, s ne legyek a 4 fal közé zárva.
Mozgássérültként hordozom, mert úgy könnyebb a közlekedés vele.
Pelust nem mosok, az ugyebár macera ;)

pankaniko 2014.01.02. 20:02:52

Kedves blogíró, ez jó szar volt, de a kutyám se enné meg, ne haragudj... :/

Jude 2020.01.03. 19:57:35

@meronem: Én nagyon jól szórakoztam rajta kétgyerekes anyaként.

Jude 2020.01.03. 20:00:42

@Viveca Summers: Én is mindig felvettem őket, amikor sírtak, a kisebbik gyerekem (a lány), mégis csinált néhány utcai hisztit az évek során. Szerencsére nem sokat.
Biztos azért, mert nem vagyok ősanya.
Viszonyíthatod magad hozzám, és örülhetsz. Sikeres vagy.

Jude 2020.01.03. 20:02:41

@borzAlom: Én is így nevettem, a családom pedig nem tudta, mi bajom.
nekem gerincbetegként nem igazán volt szimpatikus a hordozás, most pedig már nem kezdem el a hat és tizenegy éves gyerekeimmel. :-)

Jude 2020.01.03. 20:06:13

@évuska: És a gyerekek hátának, gerincének mennyire egészséges a hordozás?

Celtic 2023.10.02. 14:07:24

Azt hiszem, az mutatja egy post igazi nagyságát, hogy még ma is linkelgetem kommentekben.
süti beállítások módosítása