A közösségépítő oldalak

2009/02/18. - írta: Modor Tibi

Modor Tibor [Tibi, der Manierkőnig] (517) Üzenek

Köszönöm mindenkinek a névnapi megemlékezéseket! Imádnivalóak vagytok! ;-)

február 18., 11:34

Lejárt és elcsépelt témának tűnhet elsőre a wiwes, facebookos profilok kielemzése, de talán mi is tudunk újat mondani. Az évek óta mailben cirkuláló gyűjteményekből is fogunk meríteni, ezért előre is elnézést kérünk.

Az iWiW (wiw)-tagok:

  • Az önmagát lejárató: ők általában 30-40 fölöttiek, akik csak mostanában kezdtek megismerkedni az internettel mint olyannal, a meghívót is valamelyik gyereküktől kapták. Ha csak a munkahelyükön van internet-hozzáférés, akkor egy fiatalabb munkatársnak köszönetik a tagságot. Bejelölik a 7-es buszt, Budapest várost, Bródy Jánost (rajongóként). Válogatás nélkül szórják tele az üzenőfalat naponta többször is mások apróhirdetéseivel, nevetséges hoaxokkal, lánclevelekkel, illetve privátba illő beszélgetésekkel. Mindez idővel csak fokozódik, tényleg nem szól rájuk senki, még a gyerekeik sem?

Eladó!!!! Nagyon jó állapotban egy BOSCH beépíthető 4 gázrózsás rozsdamentes tűzhely a hozzávaló sütővel /légkeverés-grill/

Új ára 150 ezer tőlünk 80 ezerért elviheted.

 

  • A rejtőzködő, leselkedő: csak a szemükről töltenek fel képet, vagy még arról sem. Álnéven, monogrammal, vagy csak keresztnévvel regisztrálnak. Ennek megfelelően szigorúan csak ők jelölnek másokat. Jellemzően már sokszor törölték magukat hirtelen felindulásból és regeltek újra.
  • A büszke: nem jelöl vissza olyanokat, akikkel mondjuk csak egy évfolyamba járt, még ha emlékszik is rájuk. Csakis közeli ismerősök megkeresését igazolja vissza, elutasításkor úgy érzi, hatalmat gyakorolt valaki fölött, győzött egy picit. Igazi kisstílű bunkó, minek lépett fel..?

-Bazmeg Lacikám, ez a wiw akkora egy szar, talán ha hetente felnézek. Hát a kórusból bejelöltek egy csomóan nemrég. Úgy kinyomtam őket, mint a szar, hagyjál már. Miért nem kerestek az elmúlt 5 évben, mi? Ezek nekem ismerőseim? Hát nem.

Mielőtt bejelölnél, pls küldj egy rövid bemutatkozást, h honnan ismerhetjük egymást. Bocs mindenkitől, de csak mert egy koleszba jártunk 10 éve az nem jelenti azt h ismerősök is vagyunk!

  • A hajdan csúnya lány: az iskolában valószínűleg hajráfja volt, dagi volt, szemüveges és büdös, minden bizonnyal az osztálykiránduláson is ő hányta össze az Ikaruszt. Mostanra azonban már igazi komoly nő lett belőle, gyűrűs menyasszony, az ám! És nem bír az udvarlókkal.

Szeretnem mindenki figyelmet felhivni h ez egy kozossegi site nem tarskereso oldal! Volegenyem van es nem tervezem lecserelni ezt mindenki tartsa tiszteletbe!

 

  • Akinek bejött az Élet: természetesen nem jött be neki, csak azt szeretné, ha mások ezt hinnék. Távoli, egzotikus országokban készült pálmafás képeivel aggatja tele jelentéktelen kis profilját, ahol vízesések előtt pózol Élete Párjával, szalmakalapban. Sajnos a legtöbb ilyen fotó vagy a menyasszonytáncban összekalapozott nászúton készült, vagy csak meg sikerült csípniük egy last minute-utat a Kanári-szigetekre. Külön fotón szerepelhet esetleg a frankhitelre vett sérülésmentes Astra. Aki meg tényleg jómódú és méregdrága utazásokra költ, az meg vagy kitartott, vagy ezt nem dörgöli csinovnyikká lett exosztálytársai orra alá.
  • A disszidens: most már vissza lehet jönni, de így sem akarnak. Kevesen vallják be, hogy honvágyuk van, inkább vidáman sörözős fényképekkel próbálják azt sugallni, hogy Angliában élni jó. USA-beliek szívesen mutogatják könnyűszerkezetes házukat is. Ez már volt, de nem elég belőle soha:

Londonban elek ausztral volegenyemmel. Lszi senki ne kerdezze h mikor megyek haza. Thx.

 

  • A multis: erről is voltak már posztok, a legrosszabb fajta valamilyen Diplomások klubnak is tagja. A fotókon vagy a kommentekben a munkaadó terméke is vissza fog ránk köszönni valamilyen formában!

Ezt csinálom, amikor dolgozom: tartozik-követel / SAP-bűvölő expert

 

  • Az eltévedt: beírja a Magamról rovatba, hogy hiszen úgyis ismertek, a Születési név rovatba a születési dátumot, amit pár sorral lejjebb pedig titkosított.
  • A zaklató: társkeresőnek használja a rendszert, MLM-es hülyeségeit próbálja idegenekre rásózni, jobb esetben hitel- vagy ingatlantanácsadó. Ha éppen külföldre vágyik, az összes dublini és londoni magyart bejelöli, szállást és munkát keres.
  • A médiasztár/zenészaspiráns: családias hangulatú fellépéseit kitartóan hirdeti (lehetőleg levélben is), de ami még rosszabb: állandó tehetségkutató honlapokra küldi ismerőseit szavazni. Mondjuk állítólag a Beatles is így kezdte :-)
  • A szurkoló: mindenhol a szívéhez legközelebb álló egyesület színei/címere terpeszkedik. Élete csúcspontjaként még a Nou Campban is járt, sőt, fénykép is készült róla. Gratulálunk neki, ő már megtalálta számításait.
  • A családcentrikus: a saját profilképe helyére is a gyermek(ek) fotója kerül. Élete egyetlen értelme és szórakozása az már csak az utód lehet.
  • A szerelmes: közös képek, még a profilképen is. Életem szerelme, életem párja, párommal, szerelmemmel, kedvesemmel, Ő, Ő és én, Mi, stb. Esetleges fotó a jegygyűrűkről, igazi extrém versenyzőknél pedig fotó az óriásplakátról, amin a tehetős pók írásban és valóban egyedi módon kérte meg a kishölgy kezét. Nekik sok boldogságot ezúton is :-)
  • A bulizós fiatal: nagyon ne menjünk bele, valakik ezt jobban tudják. Kötelező legalább egy mellesleg.hu-s vagy partypeople.hu-s képet feltenni, ahol pattanásos-kráteres arcukat valamennyire kompenzálja a fotosopp. Lányoknál számtalan extra karakter a névben (vagy csak az), fiúknál ujjnyi vastag nyaklánc, még az amúgy europid megjelenésűeknél is. Utálják a stílustalan, igénytelen embereket, az őszinteséget viszont mindennél többre tartják.

Nem érdekel senki véleménye,nem akarok olyan lenni mint mindenki más,nem akarom azt szeretni mint mindenki más,nem akarok senkinek megfeleni,egyedül magamnak,nem érdekel ki mit gondol rólam!

 

  • A testépítő: mindenki naturál. Ezernyi kép testük kidolgozott izmocskáiról: hát, bicepsz, tricepsz, vádli, alkar.

 

A MyVIP-tagok:

Itt is megtalálható szinte mindegyik a felső kategóriákból azzal a különbséggel, hogy a MyVIP kor- és társadalmi összetételét tekintve nem annyira reprezentatív, mint a wiw. Az átlagéletkor itt 10-18 év között mozog, a kuruc.info pedig nem véletlenül szokta az innen összekukázott profilokat közkinccsé tenni :-)

 

A Facebook-tagok:

Állítólag sokkal jobb, mint az iWiW, de szerintem főleg a nemzetköziség az, ami jobbá teszi a többi magyar szájttal szemben. A többi ismerős szeme előtt zajló privátbeszélgetés itt sem újdonság, de itt legalább angolul-németül is megtehetjük, még ha csevegőpartnerünk magyar is.

További, sokak által gyűlölt funkció a Mit csinálsz most? - itt pl. minden ismerősünkben tudatosíthatjuk, hogy:

Stephan is recovering from a serious hangover (Stephan egy súlyos másnaposságot hever ki).

 

Stephannak további kellemes vasárnapot kívánunk, hétfőre minden rendbejön.

Ami Tibort inkább felbosszantja, az a számtalan, szükségtelen kis alkalmazás, amit naponta kap kéretlenül. Pókerezés, mi voltál előző életedben, milyen az ideális szexpartnered, a névmisztika alapján milyen személyiség vagy, stb. Nem kell, csinálják egymás között, de ne velem.

 

Minden más (orkut, MySpace, baratikor, LinkedIn): egyik se lett túl népszerű itthon, de nem is nagyon bánjuk. Nyomassák csak a brazilok, indiaiak, amerikaiak, baltiak, karrierépítők. Hátha egyszer mi is közéjük fogunk tartozni.

Tibor Modor nagyon boldog... végre posztolt jó sokat....

 

Címkék: internet vegyes
169 komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Steve the Great 2009.02.18. 12:09:10

@kocsmáros rudi: btw. mi ez az "iwiw-gyanús"-ozás? Nem igazán esett még le...

"A büszke" - ezt az altípust _hellyel-közzel_ még meg is tudom érten.

kocsmáros rudi · http://izomtibor.blog.hu 2009.02.18. 12:56:34

@Steve the Great: nálam ezt a gyerekek fényképekre mondják. Itt isznak, csücsörítenek, feszítenek, aztán amikor elkészült a fénykép, akkor felkiáltanak, hogy "húúúú gecó, ez iwiw-gyanús!!!!!". Egyszóval szerintem felkerül az iwiwre.

scarlet ruby blue 2009.02.18. 13:01:07

Még hogy a MySpace nem-e? Minden denevéres nyakláncos, pöttyös cipős, mobillal tükörbefotózós tinilány alapfelszereltsége a MySpace oldal.

scarlet ruby blue 2009.02.18. 13:11:30

A fenti kategóriák közül a privát üzenetben spammelő MLM-es véglények a legidegesítőbbek, akik random keresés alapján sokszor megtalálnak a hülyeségeikkel.
Eddig kultúráltan a Jelentem - Kizárom - Törlöm volt a sorrend. De egyszer visszaírok valamelyiknek, hogy mégis mi a szart képzel, beállok majd alá csicskának a jól menő, piacvezető, wellness területen működő vállalkozásába 50-100-150 km-re az otthonomtól?

Klárensz 2009.02.18. 13:20:43

Van még az a fajta, aki a Családi állapothoz vagy "Kapcsolatban"-t ír vagy kikapcsolja attól függően, hogy aznap van-e épp barátja/barátnője.

Steve the Great 2009.02.18. 13:27:33

@Klárensz: Főleg ha ezt naponként megcsinálja. Van egy ismerősöm, aki folytonosan ingadozik az egyedülálló - kapcsolatban - nemírjaki állapotok között..

Balance Of Power 2009.02.18. 13:35:05

Az "Iwiw-kitoltesi segedlet"-et es a fenykepek magyarazatat mindenki keresse meg, aki nem ismeri, mert zsenialisak :)) Ez utobbi az, hogy elmondja, mit akar sugallni az iwiw-es kep es mit jelent valojaban. Pl csak a szem latszik: misztikusnak akar latszani, valojaban dagadt :D

Egyebkent en ismerek boldog part, ahol a srac iwiw-en irt ra ismeretlenul a csajra. Hiperszanalmas, gondolna az ember (az is), megis mukodott.

Azt meg asszem a Szakitoson olvastam, hogy valakivel azert szakitott a csaj, mert osszejovesuk utan nem irta ki a srac, hogy "kapcsolatban". LOL

huhujje 2009.02.18. 13:50:02

Csodás. Minden fajtából jutott az ismerőseim közé. A régen ronda és elsőként férjhezmenő lányból is van, hivatásos gyúrós is van, nagyonpartyzós is van, szurkolóból több is, stb. Telitalálat mind. :D

jewel79bp 2009.02.18. 14:09:20

hm. remélem, a post írójának is volt annyi önkritikája, hogy saját magát is besorolja valahová... nekem ebből a felsorolásból csak annyi jön le, hogy mindannyian emberek vagyunk, és nem tökéletesek...

Gumidomino 2009.02.18. 14:17:56

Én az iwiwen magamról rovatban idézetet (vagy ami még rosszabb idézeteket) megjelenítő ismerőseimet sorolom egy bizonyos csoportba.
Ide tartoznak az "Egy igazi kos" "Egy igazi nő" "Egy vadmacska" "Igaz barát" stb. típusúak is.

És ami a legjobb: "Ismerj meg!"

Tényleg ez a legnehezebb rovat, de ki is lehetne hagyni...

baggins21 2009.02.18. 14:20:08

Egy ideig örültem hogy háhá én egyik kategória sem vagyok aztán megláttam hogy mégis :(
Szerelmes csesztetése nem ér! :D

gitáros 2009.02.18. 14:20:10

Azt írod, hogyaszongya: "Megjelenésében, viselkedésében, beszédstílusában erőltetetten megnyerőnek tűnni próbáló, ugyanakkor eufemisztikus, finomkodó és idejétmúlt gesztusokhoz zavaróan ragaszkodó."

Ehhez képest a posztjaidnak általában köze nincs ehhez a definícióhoz.

Dorsz 2009.02.18. 14:20:18

Myspace is the best.

Balance Of Power 2009.02.18. 14:20:30

@jewel79bp: Eljen, megint valaki, aki megertette a blog lenyeget.

rexter 2009.02.18. 14:24:59

semmit nem tudsz a facebookrol, vagy nagyon regen leptel be ha ez a velemenyed. mostanra teljesen megszunt gyakorlatilag az idiota applikaciok nyustolese, ezerszer szorakoztatobb es ertelmesebb mint a valaha volt wiw, annyi csak a titka, hogy nem art ha van par tucat barat mar, kulfoldi, magyar vegyesen. Ilyen meg ritka.
meg is ragadnam az alkalmat hogy reklmaozzan facebookon az egyik fan paget, neve iwiw is sh*t :D
linkje:
www.facebook.com/home.php?#/pages/iwiw-is-sht-D/50547061177?ref=mf

koszonom a figyelmet :)

jewel79bp 2009.02.18. 14:25:56

@Balance Of Power: szerintem meg unalmas az ilyen típusú fikázás. Főoldalról idetévedve pláne.

misc · http://misc.blog.hu 2009.02.18. 14:26:28

szánalmasak vagytok, mint mindig :)

cinimini 2009.02.18. 14:27:36

Többek között az iwiw az, amivel a világból el tudnának üldözni. Mikor találkozom ismerőssel, és az az első kérdése, hogy fent vagy-e az iwiwen, a hajamat tudnám tépni. Nem vagyok fent és leszarom az egészet, úgy ahogy van.

Zka · http://www.youtube.com/watch?v=_wpDbI1gca0 2009.02.18. 14:32:23

Tényleg atomgáz, amikor a sok kis csitri nem tudja elfogadni, hogy pl Kovács Andrea lett az ő nevük, ezért telebasszák w-vel y-nal meg mindenféle idióta hieroglifával.

A manapság menő tiniszlengtől vért okádok "ien oan naon vok" meg társaik... Ebből is van rengeteg, általában szoros korrelációban az előbb említett hieroglifa-fétissel.

A nagyon bölcs idézetekkel "magamról" rovatot feltöltőkről szintén megvan a véleményem. Az is ultra ciki.

Zka · http://www.youtube.com/watch?v=_wpDbI1gca0 2009.02.18. 14:33:26

@jewel79bp: oh, melyik kategóriában ismertél magadra? Netán anyuka vagy és csak a gyerekről van fent kép + magamról rovatban idióta Kisherceg idézet? Hmm? :)

Toporodottordog 2009.02.18. 14:34:11

Gratulálok :) Ez nagyon jól sikerült :)

Jómagam tervezek egy albumot amiben olyan fényképeket gyűjtök magamról ami az általad felsoroltakra jellemző :)

Jót lehet nevetni az emberek kifigurázásán :)

radactive 2009.02.18. 14:34:28

a facebook-ról tényleg semmit nem tudhatsz - az alkalmazásokat akkor használod ha akarod, senki nem kötelez rá.
a másik pedig, hogy az fb-n csak azoknak a profilját tudod megnézni akik ezt lehetővé teszik az ismeretlenek számára - továbbá a profilképedet, ismerőseidet és akár még a nevedet is elrejtheted bárki elől így megkerülve a hasonló közösségépítő siteok árnyoldalait

jewel79bp 2009.02.18. 14:35:49

@Zka: de baromi sablonos tudsz lenni ;) és nem ajánlom a lottózást, sz@rul tippelsz :))))

Zka · http://www.youtube.com/watch?v=_wpDbI1gca0 2009.02.18. 14:37:16

@jewel79bp: nem is lottózok :) De a kérdést ügyesen kikerülted :)

vizipaci e 2009.02.18. 14:37:53

olyan szörnyűek a többi emberek, nem?

Zelefánt 2009.02.18. 14:39:12

Csillagvirág, majdhogynem mindannyiunk élete jelentéktelen, pálmafák és szalmakalapok ide vagy oda.
Még a kis köcsög fikázó bunkók élete is az -- noha számukra megadatott néhány percnyi kielégülés a klaviatúra előtt.
Életünk párja pedig másoknak nem több, mint egy szakadt, unalmas kis luvnya a hetes buszon, akit jól le lehet lökni a lépcsőn, és különben is már a férje is unja, na ugye.
Szóval öreg , baszd meg az anyádat.
(Amúgy az iwiw tényleg lehangoló.)

Tib 2009.02.18. 14:39:24

Most akkor én is "Büszke" vagyok, csak mert nem jelölök be mindenkit, aki bejelöl?

Lehetne egy kategorizálás a bejelölőkről is.

Én azokat nem jelölöm be, akiket még látásból sem ismerek, be sem mutatkoztak, viszont engem sok ember ismer. Most mi a túrót csináljak az ilyen kapcsolatokkal? Ennek kb. annyi értelme, mint a tagelésnek...

Mintha találkoznék a Gálvölgyivel, és hátbaveregetném, hogy hogy ismerem, ő meg csak nézne, hogy elmentek-e otthonról...

Szóval ajánlanám az "Önhibáján kívül ismert" kategóriát még...

2009.02.18. 14:39:50

pósztról ez jutott eszembe:

-Ti mind egyéniségek vagytok!
-Én nem.

(Brian Élete)

ladislaus 2009.02.18. 14:40:05

a hajrafos lanyokkal mi volt a baj? Nekem a kedvenc csajaim hajrafot hordtak altalanos iskolaban. Van olyan akivel mind a mai napig tartom a kapcsolatot. Es imadom :)

Zka · http://www.youtube.com/watch?v=_wpDbI1gca0 2009.02.18. 14:40:07

@Zelefánt: pontosan erről van szó, csak vannak emberek akik ennek nincsenek tudatában, vagy megpróbálják nyilvánosan tagadni. Rajtuk röhögünk itt most. Nem? :P

KenSentMe 2009.02.18. 14:40:10

Az iwiwes adatlapomat bizonyos szempontok szerint tartom karban, és kíváncsi volnék rá, milyen típusba tartozom.. mivel egyetlen kategóriát se érzem magaménak, ezért leírom az elveimet, hátha ezzel segítek mondjuk a "magát übermájernek képzelő fontoskodó seggfej" kategória megteremtésében, és ihletet adok a poszt továbbfejlesztéséhez.

Telefonszámot nem írok ki, de imélcímet igen.
A szülinapom nem titkos, hátha valaki meglep valami ajándékkal (egyszer már egy csajtól kaptam egy tábla csokit).
Lakcímet se írok ki, mert minek.
A magamról rovat legfeljebb két mondat hosszú, inkább vicces próbál lenni, mint informatív.. "lehet, hogy megfagysz a szibériai télben, de legalább tartósít a hideg", vagy valami ilyesmi.. fél éves periódusokban változtatva. (Ha valamit közölni szeretnék a világgal, arról írok egy esszét, aztán kirakom valami ingyenes tárhelyre, vagy ha annyira jó, akkor elküldöm egy újságnak, beírom egy blogba.. nem hiszem, hogy világigazságokat kéne közvetíteni egy bemutatkozási rovatban, vagy a soha ki nem élt közlésvágyamat kellene szabadon engedni.)
Egy fényképet muszáj kirakni magamról, lehetőleg egész alakosat, hogy mindenki lássa, hogy azért nem vagyok teljesen elmebeteg (nincs összeférhetetlenségi problémám a külső megjelenésemmel).
Ha éppen van barátnőm, róla is rakok ki képet, hogy lássák, hogy vele sincs bajom.
Ha éppen közölni akarok valamit a világgal, akkor erről kirakok egy harmadik képet is (ez lehet például egy békejel, vagy egy hóval borított fenyő, amit a finnek tykkynek hívnak).
Néha beszúrok valami szerintem vicceset egy másik rovatba is, vállalva, hogy esetleg mások lesajnálnak miatta, dehát mindenki mindent úgysem érthet és bocsáthat meg nekem. Morogjanak csak.
És a visszaigazolással sem szívózok:).. szóval kérek magamnak egy kategóriát, a többieknek pedig további szép napot kívánok.

Tib 2009.02.18. 14:40:59

Ja és az emberek azért kérdezik meg, hogy fent vagy-e az iWiw-en, mert az manapság kvázi névjegyként működik...

jewel79bp 2009.02.18. 14:42:05

@Zka: szerintem ezek a kategóriák egyik sem. Talán egy újabb kategória lehetne, az eredeti nyelven kedvenc könyveimből származó idézetek felsorolása a személyes rovatban, azt vállalom.

KopaszMercis 2009.02.18. 14:43:37

En sosem ertettem, hogy mi a faszra jo ezaz iwiw buzisag?

Vki elmagyarazna nekem?

jewel79bp 2009.02.18. 14:49:09

@KopaszMercis: akkor hogy mire jó: 1, igen, könnyebb így lakást kiadni, nagymama porszívójától jó áron megszabadulni. És ha mondjuk a lakásodat adod így ki, legalább kicsit csökken az esélye, hogy nem egy pszichopata idegennek. 2, Ha valamire szükséged van, mondjuk egy kölcsönautóra vagy egy utánfutóra a hétvégére, ide feldobsz egy üzenetet, és nem kell körbehívnod az összes ismerőst miatta. 3, Könnyebb ünnepekkor elküldeni a jókívánságaidat 4, kiélheted kíváncsiságodat, hogy a gyerekkori haverodnak összejött-e a házasság a kedvenc barátnőjével, vagy sem... ez utóbbi ugyan nem hasznos, de legalább annyira el lehet tölteni vele az időt, mint az ilyen blogokba írkálással...

KopaszMercis 2009.02.18. 14:50:30

@jewel79bp:

Magyarul:
azoknak jo akik tul csorok telefonalni?

Neménvótam 2009.02.18. 14:52:40

Én egyszer majdnem regisztráltam, aztán kiderült, hogy nem lehet, csak ha meghív valaki. Így aztán ebből kimaradtam.

KenSentMe 2009.02.18. 14:52:55

Jajj, Kopasz.. mi ez a 80-as évek amerikája feeling? Semmi internet, semmi anonim vágykiélés.. telefon? Azt még azok is tudnak, akik soha nem írtak és küldtek el egy emilt se.

Tib 2009.02.18. 14:55:59

KopaszMercis:

azoknak jó, akiknek elég magas az IQ-ja, hogy ne csak telefonon tudjanak kommunikálni ;-)

Bert Sels 2009.02.18. 14:56:25

ehehehe nagyon jo!

én több kategoriaban is magamra ismertem :D

KopaszMercis 2009.02.18. 14:57:29

@VRbagoly:

Nem.. de eskuszom, ket fajta ember letezik szamomra:

aki erdekel
es aki kurvara nem

aki erdekel ahhoz nem kell egy ilyen puffer, kamu proxy mint a wiw.. tudom a szamat az e-mail cimet, meg latom neha neha szemelyesen.

Aki meg nem erdekel az kurvara nem erdekel. Nem fogok jelolgetni feltolteni, keresgetni visszaigazolni/nem visszaigazolni. Tul nyugos maceras es feleslegesnek tunik nekem.

jewel79bp 2009.02.18. 14:57:44

@KopaszMercis: én inkább költség-racionalizálásnak nevezném ;)

aFx 2009.02.18. 14:58:53

tud az néha jó is lenni.

pl ha menthetetlenül megsemmisül a telefonod, és vissza kell menteni a memóriában tárolt számokat. vagy nem kell egyenként mindenkinek smst küldeni, h új számom van. hasznos, bárki bármit is mond.

vagy a névnapok és születésnapok funkció.

esetleg ismerős kapcsolati adatainak mentése, mert pár emberen (max5, hamming táv ugye) át bárkit el lehet érni, főleg sűrű gráfok (többszörösen összefüggő részgráfok, mint ismerősök) esetében. volt már rá szükség szintén, többször is.

bár láttam már extrémebb felhasználási ötleteket is, mint pl voltbarátnő ismerősök közül állt neki új pasit vadászni:D de, az új ötletek mindig díjazandók, ilyenek viszik előbbre a világot:)

mondjuk a kapcsolatban dolog meg olyan, hogy nők figyelnek rá (férfiak között a nagyon lávos is ritkább), nálam rendszeresen hetekbe tellett, amíg változtattam rajta. jó, persze az hogy ki mire figyel, az erősen felhasználásfüggő.

ja és kimaradtak az agyonphotoshoppolt szétcsillagozott és effektezett képek, mint olyanok, na azokat egyszerűen imádom. nembaj, ha értelmes az illető, úgyis elkezdi böngészni a howto fileokat, meg képzi magát, az meg hosszútávon egy jó dolog. egyszerű embereket jól lehet sortolni:)

a stalker kategóriának pedig van egy variánsa, aki nem akarja, hogy boldog boldogtalan megtalálja.emiatt a csicsás név (kereshetetlen), 1-2 megfelelő képpel, aki akarja úgyis megtalálja, aki nem, az meg inkább ne.

ja és persze az ismeretlenül elküldött mailből én már tudok boldog párkapcsolatot is, kitűzött esküvővel. szóval nem mindig rossz az.

amelyik meg folyton ki be törölgeti/regeli magát, az instant msngrknél is ezt csinálja. tudjátok, akinek éppen az öt címe van a jegyzékben három év alatt, és már az ötödiken se láttad hónapok óta... de ez egy külön -általában különösen problémás- kategória, amivel az ember inkább nem foglalkozik.

Tib 2009.02.18. 14:58:58

Az iWiw azért jó, mert
- 1 perc alatt megtalálok bárkit, mégha elköltözött, telefonja megváltozott, stb. is
- Régi ismerősöket, akiktől elszakadtam, újra megtalálok, és jókat beszélgetünk
- Tudsz magadról infókat adni másoknak, hogy ha akarnak, megtaláljanak. Kép is jó, amire büszke vagy. Pl. felrakhatnád a Mercidet, a kopasz fejbőrödet meg a telefonodat, és mindenki tudná, ki is vagy valójában. :-)) Száz szónál is többet ér egy kép...

Erre jó. A többi, hogy klub meg ilyesmi, meg hülyep.csák nem képesek két latin betűt egymás mellé írni a nevükben, az jelenség, nem megcélzott szolgáltatás...

KopaszMercis 2009.02.18. 14:59:03

@Tib:
Ok, tehat arra valaszoltal hogy kiknek...

Meg szerencse, hogy az volt a kerdes, hogy mire.. kulonben most kurva ostobanak tunnel, mikozben a magas inteLigenciarol (szigoruan egy L-lel ugye, ahogyan te irod) predikalsz.

O .. kognitiv disszonancia te draga.

Zka · http://www.youtube.com/watch?v=_wpDbI1gca0 2009.02.18. 15:00:47

@Tib: "Pl. felrakhatnád a Mercidet, a kopasz fejbőrödet meg a telefonodat, és mindenki tudná, ki is vagy valójában. :-))"

Csak ki ne derüljön, hogy hosszú hajú kispolákos fazonról van szó valójában :D

Gumidomino 2009.02.18. 15:01:26

Szerintem ezt még jobban le lehet egyszerűsíteni:

1. aki inkább magamutogatásra használja.
2. aki inkább kapcsolatok karbantartására használja.

2009.02.18. 15:01:32

kimaradtak a 30 (+/-) körüli gyermektelen irodista picsák, akik kétsegbeesetten próbálják promótálni, hogy minden rendben „velük” (mert még senki se akart nekik gyereket csinálni), ezért vagy a nővérük, vagy a legjobb barátnőjük kisgyerekével mutatkoznak elég sűrűn a fényképeken. : )

Balance Of Power 2009.02.18. 15:01:45

@jewel79bp: Mondod ezt, mint Index- es blog.hu olvaso?

csárli hárper 2009.02.18. 15:01:50

hát kellett ez neked Tibi??:) Kapsz most hideget-meleget az iwiwen meg fészbukon szereplő " húdekirályokvagyunk"-tól....sokan magukra ismernek és már hányják is az epét, és persze te vagy a bunkó mert görbe tükröt mersz állítani az élet császárjai elé.......

Hannibal22 2009.02.18. 15:02:34

A bloggerek besorolásának több értelme lett volna! Mi a retekről szól ez a poszt?! Azon kivűl,hogy van ilyen meg van olyan ember is? Valaki a gyereke képét teszi fel,van aki a kishercegből idézget..stb és akkor MI VAN??

Zka · http://www.youtube.com/watch?v=_wpDbI1gca0 2009.02.18. 15:03:58

Látom hannibal is levette a lényeget ügyesen okosan gyorsan :D

nade 2009.02.18. 15:04:29

A magát HÜLYE FOTÓVAL lejáratókat se feledjük. Íme néhány tucat:
napielet.hu/a_te_napod/cimke/iwiw

KopaszMercis 2009.02.18. 15:04:29

@Tib:
Na csak sikerult kihamozt azt a nehez kerdest:

Vegyuk sorra:

- 1 perc alatt megtalálok bárkit, mégha elköltözött, telefonja megváltozott, stb. is

Aki anelkul elkoltozik, es megvaltoztattja a telefonszamat, hogy szolna az engem nem erdekel :) Persze, ha te szexualis zaklato vagy, akkor azert mar ertem, hogy mit szeretsz benne, en mindenesetre nem vagyok az, igy keves ertekkel bir ezen oriasi elonye.

- Régi ismerősöket, akiktől elszakadtam, újra megtalálok, és jókat beszélgetünk

En csak olyan ismerosoktol szakadtam el, akiktol el is akartam. Jo is, hogy nem talalom oket sehol.

- Tudsz magadról infókat adni másoknak, hogy ha akarnak, megtaláljanak. Kép is jó, amire büszke vagy. Pl. felrakhatnád a Mercidet, a kopasz fejbőrödet meg a telefonodat, és mindenki tudná, ki is vagy valójában. :-)) Száz szónál is többet ér egy kép...

Minden ismerosomnek minden szukseges infot megadom szemelyesen. Meg igy is tul sokan talalnak meg azok kozul akikre nem vagyok kivancsi es jonnek jopofizni.

Mondom, ha egy alul szocializalt frusztralt degeneralt tizeneves vagy, akkor megertem a rajongasod.. de normalis lelkuletu ertelmes felnott ember, akinek nincsen beilleszkedesi kenyszere.. szal nem igen ertem, hogy miert eri meg az energiat.

Tib 2009.02.18. 15:05:12

@KopaszMercis, @Zka: tessék érteni a viccet ám...

@KopaszMercis: pont a @2009.02.18. 14:59:03 kommented ELOTT irtam le, hogy mire... Vajon most, hogy a te kommented ELOTT valaszoltam arra, amire beszoltal, vajon ki tunik kurva ostobanak? :-))

És hol írtam én egy L-lel az intelligenciát? :-))

KenSentMe 2009.02.18. 15:05:27

@KopaszMercis:

El tudok képzelni olyan embert, aki normális életet él, normális emberi és baráti kapcsolatokkal, és még sose használt közösségi portált - mivel az emberi civilizáció eddigi 6000 éves története során nem létezett ilyesmi, és az eddig élt kb. 200 generáció is meg tudta szervezni az életét ilyen vacakok nélkül.

Ugyanakkor szerintem a többiek által eddig leírt szempontok szerint (gy.k. hogy valamiféle "közösségi életet" lehet élni, olcsón és csökkentett energiabefektetéssel) igen is van értelme ezeknek az oldalaknak.

2009.02.18. 15:06:53

@Gumidomino:
1. pont: úgy hívják őket, hogy nárcisztikusok. betegek.

van metszetük az emós kis köcsögökkel. : )

Balance Of Power 2009.02.18. 15:07:04

@KopaszMercis: HR-eseknek is igen hasznos.
Es maganemberkent is mindenki azonnal megnezi, amint kiderul egy-egy uj kollega neve.

Engem egyebkent a "kozos ismerosok" resz szokott szorakoztatni - vicces neha racsodalkozni, mennyire kicsi a vilag.

KopaszMercis 2009.02.18. 15:07:52

@Tib:
Jah, csak 2 neki futas kellet neked... mert olyan nagyon okos vagy.

Professzor tanics! :)

nemezisazis 2009.02.18. 15:09:03

jó ilyen is van. sok. idegesítő.

de szerintem az iwiw egy teljesen fasza notesz amibe könnyen beleböngészheted az elveszett régieket.
és kortól függetlenül bárki használhatja így is, meg úgy is ahogy szánnivaló.

egyébként ez a kritika és a blogírás ténye együtt felveti a kérdést, voltak neked valaha családod barátaid haverjaid évfolyamtársaid munkatársaid ismerőseid, vagy csak ilyen elfajzott lokálpatrióta vagy, hogy nem érted mire jó egy közösségi szájt?
mielőtt még eszedbe jutna, ez a kérdés nem igényel választ.

Balance Of Power 2009.02.18. 15:10:08

@KopaszMercis: Szokas szerint szandekosan es szelsosegesen eltulzod a dolgokat.

Nekunk pl. az elso altalanos iskolai osztalytalalkozonk szervezodott meg az iwiw-en es emiatt mar megerte. Hogy a veres faszba tudtuk volna osszeszedni az embereket 13 ev utan?

KopaszMercis 2009.02.18. 15:10:16

@Balance Of Power:

He varj... ne forgasd ki a szavaimat!

Szerinted en hol MEO-zom le az uj beosztottamat.. mar altalaban az elott megnezem a wiw-es profilt, hogy eldontenem behivom-e interjura. Ezzel jott a kollegam is, hogy miert fikazom amikor hasznalom.

En azt nem ertem, hogy mi az a funkcio vagy szocialis helyzet, amiben megeri ezt a szart megcsinalni karban tartani.. Tib-rol kiderult, hogy igy tudja tovabb zaklatni azokat a csajokat, akik mar elzavartak a gecibe.
Ezt ertem.. nekem ilyen igenyem nincsen.

Nem azt mondom, hogy haszontalan.. mert en is hasznalom a masok altal onkent felajanlot adatokat.. hanem hogy en sosem regelnek be es geciznek vele, mert nekem nem eri meg, es nem ertem hogy masnak praktikusan miert jo ha van wiw-es profilja.

Hannibal22 2009.02.18. 15:11:06

@Zka: Könnyen lehet,hogy nem látom a lényeget de nem is baj.Mindenesetre a hozzászólásaid után kiváncsi lennék a te adatlapodra:) No,további jó szórakozást!

jewel79bp 2009.02.18. 15:11:16

@ezittenkéremmagyarország: szerintem itt egyetlen ember sem hány epét éppen, de te tudod. Ha meg nem vagytok kíváncsiak a kommentjeinkre, akkor minek a blog?... Bólogatni, vagy pontosan mire?...

KopaszMercis 2009.02.18. 15:11:22

@Balance Of Power:
Az gondolom fel sem merult, hogy tartsatok a kapcsolatot egymassal - normalis kulturalt civilizalt emberek modjara.. neha neha osszejonni stb?

Minek akarsz olyannal talalkozni akire 20 evig nem voltal EGYALTALAN kivancsi?

En nem erzek erre ingerenciat!

Kopiás Attila Steve 2009.02.18. 15:11:58

Miért nem vagyok benne? A médiasztár/zenészaspiránst kérem kiegészíteni civil aktivista alfajjal, ugyanezt csináljuk csak koncert helyett demonstrációval. :+)

Tib 2009.02.18. 15:12:12

@ezittenkéremmagyarország: van öt percem, ne aggódj értem, de azért jól esik. :-)

@KopaszMercis: mindenkinek egyéni az ízlése. Én ezért használom, és szerintem az emberek nagy része is. Tudod, van úgy, hogy egy ismerősnek hirtelen külföldre kell menni munka ügyben, pl egy évre. Ilyenkor nem biztos, hogy mindenkit felhív. Feltesz egy sort az iWiw-re, hogy most kiküldetésen vagyok stb. És mindenki érti.

Ha olyantól szakadsz el, akitől akartál, akkor ne jelöld be/vissza. :-) Ámen.

Szomorú, hogy olyan emberek találnak meg, akik jópofizni mennek, és nem vagy rájuk kíváncsi. Ez valahogyan téged is jellemez.

A jellemzésed pedig nem talált, de képet ad arról, hogy ki vagy. Ami fekszik neked, az az igazi, a többi meg vagy csapassa azt, amit te szeretsz, vagy értéktelen pondró... :-) Az ilyen emberek elég hamar beleszaladnak ornyereggel egy vascsőbe... :-) És pont az ismerősök tartják azt a csövet kézmelegen...

nitro1 2009.02.18. 15:13:01

@KopaszMercis: Akkor neked kamureged van? Ejnye-bejnye. :-)

KopaszMercis 2009.02.18. 15:13:12

@VRbagoly:

szerintem ez a "csokkentett energia befektetes"

aki velem csokkentett energia befektetessel akar barmit, arra en nem tartok igenyt. aki meg nekem az ismerosom azt nem csokkentett energia befektetessel akarom ismerosnek megtartani.

Aki igenytelen az persze mas, az hasznalja nyugodtan...

jewel79bp 2009.02.18. 15:13:39

@KopaszMercis: amúgy neked mi a félelmed az önmagad által felajánlott információkkal kapcsolatban? Hogy kikerülhetne ide egy posztba a fikázása?... Kb. ennyi hátránya lehet.... már ha nem adsz meg olyan adatot, amit nem akarsz...

Enok mester (törölt) 2009.02.18. 15:14:01

A művészlelkekről ne feledkezzünk meg, akik a képeik közé (olykor saját maguk helyett) festett üvegablakokat, kerámiákat, összehegesztett vascsöveket és batikolt faliszőnyegeket tesznek.

KopaszMercis 2009.02.18. 15:17:45

@Tib: ertem tehat a hulye en vagyok hogy nem hagyom az ertekes embereket eltavolodni

KopaszMercis 2009.02.18. 15:19:16

@jewel79bp:

nincsen ra igenyem hogy feltegyek barmit is kozszemlere

Nyelvész Józsi · http://szleng.blog.hu/ 2009.02.18. 15:19:17

Tibikém, ez hatalmas lett! Kinyomtatom, és kirakom a modoros multis asztalomra. :D

Balance Of Power 2009.02.18. 15:20:22

@KopaszMercis: Most ugy teszel, mintha egy iwiw-regisztracio olyan hu-de-idoigenyes dolog lenne, ami elvonja az ertekes idot fontos bizniszektol. Es akkor itt nyomod nagy mellennyel, hogy neked erre nincs idod.

Maradjunk az alt.isk. peldanal: amikor szetszeledtunk, nem volt email, sms, internet, telefonja sem volt mindenkinek. 14-15 evesen kezdodik igazan az elet, jottek az uj ingerek, de azert csak kivancsi az ember iksz ev utan azokra, akikkel eltoltott 8 evet. Hozzateszem: volt 2-3 oszt.talalkozonk a pre-iwiw korszakban is!

Es az elet neha baromira nem ugy mukodik, ahogy te gondolod. Elsodorja az egyik embert a masik mellol, van ilyen.

nyc 2009.02.18. 15:20:29

Kimaradt a "királylány vagyok" mindenévben szépségversenyen induló, főiskolás, szépésokos, minden nyáron-télen Hawaaii-on nyaraló, 50 bikinisképet felrakó típus...

Ernoke 2009.02.18. 15:20:30

facebook azért jó az iwiw-vel szemben, mert

1. ott nem láthat az, akit nem jelölsz vissza. így megelőzhetők a nagyon csúnya zaklatós esetek, egyébként én is egy ilyen miatt nem vagyok az iwiw-en kb. másfél éve. egy hülye klub neve alatt néha felnézek, általában "embereket ellenőrizni" (ez kicsit ávós:D), egyébként nem hiányzik.

2. nincsenek fent a munkahelyemről emberek (minimális angolnyelvtudás és intelligencia hiánya miatt lényegében), tehát úgy nyilvánulok meg, ahogy nekem tetszik, nem kell arra figyelnem, hogy hátha látja a főnököm is, amit magamról írok. mert ugye azt nem lehet megcsinálni, hogy ha bejelöl a főnököm vagy munkatársam, nem jelölöm vissza.

joka100 2009.02.18. 15:20:35

Egy ilyen témában olyan másfél éve én is írtam egy cikket, ha valakit érdekel:

www.klubtag.hu/cikkek/a_kozossegi_oldalak_nagymenoi.html

jewel79bp 2009.02.18. 15:21:28

@KopaszMercis: akkor újabb kategória: aki nem akar a közösségi oldalakon szerepelni, sőt van még egy, aki ugyan regisztrált, de aztán meggyőződésből töröltette magát... :)

Tib 2009.02.18. 15:22:45

@KopaszMercis: én ilyet nem mondtam. Sőt, az ellenkezőjét gondolom. Te a telefonon teszed, én a telefonon, emailen, iWiw-en, Facebook-on, meg személyesen is és levélben. Nincs ezzel baj. Ezek csak kommunikációs csatornák. Szíved joga megválasztani, mit használsz. De mivel bizonyos emberek csak bizonyos módon érhetőek el, ezért jobb minél több csatorna. Meg az email/iWiw, stb. lehetőséget ad arra, hogy akkor foglalkozz a bejövő kommunikációval, amikor neked tetszik, és az ismerőseid is akkor foglalkozzanak vele. Ez sok szempontból gyorsít, kényelmesebbé tesz, stb. Végül ha gépelsz 300 szó/percet, akkor hidd el, néha sokkal lassabb elmondani valamit, mint leírni.

Balance Of Power 2009.02.18. 15:23:07

@KopaszMercis: De azert ugye kiosztottad mar anyadat, hogy minek van fenn?

KopaszMercis 2009.02.18. 15:23:32

@Balance Of Power:

nekem a jo soha nemert fel a rosszal a wiwnel

KenSentMe 2009.02.18. 15:24:16

@KopaszMercis:

Jó, már csak egy szempontom maradt..

ha soha senki se adna meg semmi adatot, akkor hogy használnád az iwiwet? A menedzserfilozófiának azt az elemét soha se értettem meg, hogy miért nem mutat tiszteletet azok iránt a birkák iránt, akikből él, és akiknek nyilván sose fogja megérteni a lelkületét. Ha még mindig ott tartanánk, hogy mindenki Clint Eastwood, és izmos felsőtestével egyedül vadászik az afrikai dzsungelben, akkor nem létezne civilizáció.. ha mindenki menedzser volna, akkor mindenki csiszolhatná magának hegyesre a kavicsát, mert sose volna képes egy alkalmazottat se találni.

Rebelde 2009.02.18. 15:24:19

azok kimaradtak a posztból, akik versenysportot űznek abból, hogy mennyire sok ismerősük van, persze ez összeáll a beregi szilvalekvárból, lélekbúvárok egyesülete, én kicsi pónin mondjuk 66 változatban és hasonlók...

erről jut eszembe bejelölöm a beregi szilvalekvárt:)

Tib 2009.02.18. 15:24:20

@Nyelvész Józsi: Szuper :-)) Látszik, hogy olvasom a szlengblogot is? ;-) Onnan az ihlet, de a szöveg saját termés...

KopaszMercis 2009.02.18. 15:24:35

@Balance Of Power:
ki
nem tudta megmagyarazni

de o mar csak legyint a hulyesegemre

Ernoke 2009.02.18. 15:27:47

amúgy pedig az én kedvenceim:

1. "életem a pörgés, halálom az unalom", "ezerféle dolgot csinálok egyszerre", "szórakoztass, vagy megunlak és otthagylak" típusú szövegek írása, amik mind azt jelzik, h az illető mennyire izgalmas és színes egyéniség.

2. "tudom, hogy köcsög vagyok, de nem érdekel", "leszarom, mit gondolsz rólam", "tudom, hogy nemjófejség, de ilyen vagyok, akinek nem tetszik, lófasz a seggébe", stb. ez a független személyiséget jelképezi.


a facebooknak sincsen egyébként "értelme", miért kellene, h legyen? vicces dolog megosztani másokkal a kedvenc zenéimet, hülyeségeket küldeni nekik reggel, stb. ennyi. iwiw-en kb. semmi ilyesmi nincs, ez a másik hátránya.

KopaszMercis 2009.02.18. 15:28:40

@Tib:
Gyulabanak sincsen iwiwes profilja :)

illetve van de nem az igazinak... =)

movhu 2009.02.18. 15:29:18

Csak a klasszikus "Iwiw adatlap kezdőknek és haladóknak" írásommal tudok élni:

mover.blog.hu/2008/02/19/iwiw_adatlap_kezdoknek_es_haladoknak

Ebben nagy segítséget nyújtottak egy korábbi post hozzászólói.

Gumidomino 2009.02.18. 15:29:55

Asszem kimaradtak a magukat kinyújtott kézzel fényképezők is.

KopaszMercis 2009.02.18. 15:32:08

@Gumidomino:

az mályszpész

szerintem baromsag az osszes ilyen hulyeseg

KopaszMercis 2009.02.18. 15:34:47

@Gumidomino:

Legjobb olyan kep: csaj frissen kisminkelve a furciben, felulrol fenykep tukorrel, es a budiban ott figyel a le nem huzott szar :)

nyc 2009.02.18. 15:36:14

Ja meg a "tükörből fényképezem, de a fejem nincs benne" típus...:))

nyc 2009.02.18. 15:37:21

Vagy a szobában készült fotón az egyénen napszemüveg és bunda....:))

Romboljuk le a modern világot... (törölt) · http://www.youtube.com/watch?v=9vq63q45qfk 2009.02.18. 15:42:24

Ott a pont Tibi! Állati klassz a poszt, csajokkal szétröhöggtük magunk az irodában. Ancsa mondta is hogy felszaladt a szem a reggeli érett pisaszínü nejlonharisnyáján, de szerencsére az egészségügyi szandál 15. pántja eltakarja.

Ernoke 2009.02.18. 15:44:09

egy ismerősöm, miután Dr. Beregszászyné lett (persze nem igaziból ez, de hasonló hangzású, egyébként középiskolai tanárnő, kőgazdag ügyvédet fogott magának), az esküvő másnapján (!) átírta a nevét, és hetekig köröztette az üzenőfalon, hogy "Ezúton tudatom mindenkivel, hogy a nevem megváltozott."

a 25 profilfotó is megy nála, pár az esküvőről, pár pedig a világ különféle tájairól (Skócia, Madeira, Karib-tenger, mittudomén)- ööö illetve róla és Párjáról, amint be nem azonosítható szép tengerpartokon állnak, ilyen aláírásokkal, h "romantika a Karib-tengernél", "mackóval Madeirán".

Bukowszky · http://bukowszky.blog.hu 2009.02.18. 15:48:25

gondolom engem "a büszke" kategóriába tennél. :)

Bejelölt iwiwen egy régi ismerős, akire szinte egyáltalán nem emlékszem, csak egymás neveit ismertük mintegy húsz éve hallomásból, de személyes kapcsolatban biztosan nem voltunk. Nézegetem, mégis ki lehet; csupa egzotikus helyen készült fotó, menő esküvői képek, a szokásos kirakat. Adatlapján látom, hogy síelget, vitorlázgat, golfozgat szabadidejében a lelkem, és mindezt az adófizetők pénzéből, amelyből ezek szerint jó sokat hazavisz a miniszterelnöki hivatalban lévő munkahelyéről. Persze ilyesmivel nálam nem lehet már levágni a biztosítékot, nem ez a gondom. A "nem ismerem"-re kattintottam és közöltem vele, hogy nézze el nekem, de nem kívánom ismerőseim között látni. Fura lenne, no. A kapcsolatépítés hasznos dolog, de nem minden áron. Kicsit eltűnődtem azon, hogy, tényeg, miért is vonyítok egy ilyen ismeretség ellen úgy, mint négy éves koromban, amikor bele akartak egyszer ültetni egy trabantba. Mert vonyítottam, prüszköltem, hogy márpedig én nem, csakazértsem, nem ülök bele egy trabantba, na azt már nem, az lehetetlen, mindennek van határa. Pedig mit tudhattam én akkor még a siralmas biztonsági statisztikáiról, a nem létező ütközésvédelméről, stb.. egyszerűen ciki volt. És még különösebben sznob sem voltam. Zsigereimben vagyok összeegyeztethetlen bizonyos dolgokkal.

Nem feltételezem természetesen, hogy minden kormányzati hivatalban dolgozó sátáni összesküvésben venne részt és szánt szándékkal akarná tönkretenni az országot, az itt élő tisztességes emberek életét, de a végeredmény mégis ezt sejteti, vagy még ennél is rosszabbat: valamiféle nyúlós, ragadós, szörcsögős, kellemetlenül meleg őskáoszt. Van, aki ebben otthon érzi magát, de én beleborzadok. Bent, mélyen fordul fel bennem valami ettől.

Ne mondja már ez a kedves majdnem-ismerősom, hogy annyira nagyszerű munkát végeznek ők ott, amire olyan baromi büszkék lehettek, és amiért én baromi büszke lehetnék arra, hogy vannak ismerőseim ilyen baromi menő helyeken.. mert én nem így gondolom, nagyon nem vagyok rájuk büszke és igenis, becsületes és tisztességes emberként elhatárolódom tőlük, függetlenül attól, hogy mekkora a tényleges szerepük, mert ez engem nem érdekel, csak az, amit látok, érzek a bőrömön. Sajnos erkölcstelenséget, dilettantizmust, korrupciót, aljas szemétséget, bűnözést, arroganciát, kivagyiságot, hazugságot, árulást, elnyomást, szánalmas vergődést, vagdalkozást és végtelen kilátástalanságot látok. És gyakran szégyellnem kell az útlevelemet. És emiatt egyre jobban be vagyok rágva. És végletesen elegem van abból, hogy:

-egy belvárosi lakás árába kerültek tanulmányaim, mégis, esélyem sincs munkát kapni a szakmámban (megmondták a szemembe), mert minden hely tíz évre előre le van osztva kádereknek, unokaöcsikéknek
-külfödön sem kapok munkát azon egyszerű okból kifolyólag, hogy a magyar papírjaim semmit sem érnek, hála a szakmámat irányíró idióta korrupt szemétládáknak, akik még egy értelmes angol mondatot sem képesek kinyögni (mélységes nagyrabecsülésem a kivételeknek)
-időnként erre-arra kitekintve Európában pontosan és világosan látom, hogy nemcsak nyugatabbra, de már keletebbre is fényévekkel előttünk járnak
-a jelenleg regnáló szélsőségesen liberális politika zsákutcába vezette az országot, mély morális válságba züllesztette, elsőkből utolsók lettünk még a hozzánk hasonlóak között is
-az egész országot, benne a szakmámat, erkölcstelen, dilettáns, inkompetens idióták irányítják fasiszta módszerekkel, a kormányfővel az élen

No meg abból is, hogy:

-a KGB írja a hazám történelmét a mai napig
-az úgynevezett rendszerváltás egy mocskos hazugság volt, egy orosz forgatókönyv szerint végrehajtott szajré-átmentés, hogy ugyanazon utolsó gazemberek kezében van minden most is, mint azelőtt, csak arra jöttek rá, hogy már az olyanokat, mint én, már nem kell Recskre vinni, mert teljesen mindegy, mit ugatok, ők generációkra bebiztosították maguknak a hatalmat és a vagyont, és teljsen mindegy, hogy én ki vagyok és mit akarok
-a tisztességes, becsületes emberek képtelenek ötről a hatra lépni, vagy kénytelenek olyan árat fizetni érte, olyan megalkuvásokba belemenni, amely bőven túl van az épp ésszel elfogadható kompromisszumokon
-a törvények a bűnözőket védik
-nem lehet nevén nevezni a dolgokat
-ebben az országban semmiért nem vállal senki felelősséget

Márpedig valakit, valakiket igenis, a kurvaszentségit neki, felelősség terhel mindezért!

Szóval ne haragudjon a kedves egyszervolt-holnemvolt ismerősöm, és mindenki, aki hasonló módon ismerősként gondolna szerény személyemre, én nem firtatom, hogy mindebben milyen szerepetek van, ezt csak ti tudhatjátok, ha mélyen magatokba néztek, már ha erre képesek vagytok. Számomra nyilvánvaló, hogy képesek vagytok azonosulni a gazemberekkel, közösséget vállaltok velük, hogy nagyon is közülük valók vagytok.. vagy szánalmas módon csak szeretnétek lenni.. (ahogy egyszeri politológus ismerősöm mondotta volt: "remélem az öregek nem lopják teljesen szét az országot.. hagynak nekem is") Én meg, mit mondhatnék, próbálva tisztességes emberként túlélni ezt a sötét időszakot, egyszerűen, minden álszentséget, képmutatást mellőzni igyekezve, nem tudok azonosulni veletek. Lelkiismereti okokból nem szeretnék olyan ismerőst még virtuálisan sem, akinek a legcsekélyebb szerepe is van a fenti dolgokban, mert én mindettől a leghatározottabban elhatárolom magam. Teccikérteni? Zsigerből.

lepattanó korong 2009.02.18. 15:49:54

Egyébként mi értelme van vadidegenekkel szócsatát vívni egy blogon, ha telefonon úgyis elérem azt, akinek számít a véleménye?

jewel79bp 2009.02.18. 15:50:47

@Ernoke: én ebben csak azt nem értem, hogy ez tényleg problémát okoz bárkinek? Mármint hogy az ismerősöd férjhez ment, valószínűleg épp még valóban szerelmes, és erre büszke vagy dicsekedni akar vele? Fáj ez valakinek? És ha Madeirán volt? Nem oszthatja meg másokkal? Azt értem, ha azzal van baj, ha valaki NEM volt Madeirán, de mégis azt állítja... de ha tényleg ott járt, akkor kit zavar? Én inkább talán csak az irigységet érzem a hozzászólásodban....

KopaszMercis 2009.02.18. 15:52:06

@Bukowszky:
Aggy mar abbol amit szivsz mielott ilyeneket ide okadsz...

En is szeretnek igy szejjel baszodni!

Bukowszky · http://bukowszky.blog.hu 2009.02.18. 15:52:09

ráadásul egyszerre vagyok "a büszke" és "a zaklató". életem párját is iwiwen találtam meg. tök ismeretlenül írtam neki, találkoztunk, azóta együtt vagyunk. Bocs, de nekem bejött!

KopaszMercis 2009.02.18. 15:53:17

@isotope:

Mert jo latni a szenvedesuket es vergodesuket... szorakoztat.

Az iwiwen valo ikszelgets kevesbbe.

@Bukowszky:
Majd ha felrekurt gyere vissza es ird le hogy mennyire bejott neked az elet.

Bukowszky · http://bukowszky.blog.hu 2009.02.18. 15:55:24

a myspace elég elterjedt itthon is. bár én gyűlölöm.

ezeket én sem szeretem: "Életem szerelme, életem párja, párommal, szerelmemmel, kedvesemmel, Ő, Ő és én, Mi, stb." - de szánalmasnak tartanám kifigurázni őket.. a kedves posztíró netán nem féltékeny mások boldogságára? mert ez súlyos jellemhiba lenne.

vizipaci e 2009.02.18. 15:55:45

őszintén, önmagukkal és a sorsukkal elégedett emberek foglalkoznának ennyit mások szerencsétlenségével/balfaszságával/nyomorával? nem lóg ki kurvára a lóláb?

valaki említette már a kognitív disszonanciát; amivé ez a blog vált, a kommentekkel együtt, az gyönyörű szemléltetése ennek a jelenségnek.

Ernoke 2009.02.18. 15:58:19

@jewel79bp: frászt szerelmes, gyakorlatilag utálják egymást a férjével (sokat gondolkoztam azon, h miért vannak együtt, és arra jutottam, h egyszerűen azért, mert társadalmi elvárás házasnak lenni a mi korunkban, azt bevallani pedig, h tévedtünk, nem vagyunk összevalók, tilos), de nem is ezzel van a baj. hanem hogy igenis gyász dolog személyes dolgokat így kirakatba tenni. mű, hamis, hazug, akármi. a nevének a köröztetése pedig szánalmas. aki boldog, nem teszi közszemlére.
az irigység pedig nálam nem játszik, egyrészt utálok utazni, másrészt ha mégis valami oknál fogva rászánom magam, a saját pénzemből is eljutok helyekre.

Ernoke 2009.02.18. 16:00:00

@vizipaci e: mindannyian - többek között nyilván te is - azért járunk ide, amiért mások story magazint olvasnak. jó dolog másokon röhögni, és közben magunkat felsőbbrendűnek érezni. ez minden emberben megvan, benned is, nyugi.:D

Ernoke 2009.02.18. 16:02:49

@Bukowszky: egyszerre sajnálom és lenézem az általam írt párt, de ez miért baj? meggyőződésem, hogy a világ kellemesebb hely lenne, ha az ilyen idióták tisztába jönnének végre önmagukkal.

de ehhez persze ismerni kéne őket, így nem üt annyira, bármit írok róluk.

vizipaci e 2009.02.18. 16:03:36

@Ernoke:

én történetesen azért járok ide, mert egyszer idetévedtem a kiváló szlengblogról. az első bejegyzéseken még tudtam is szórakozni, aztán elment ez is abba az irányba, hogy a többi emberek milyen ostobák/szerencsétlenek/nevetségesek. erre meg már ott van gyakorlatilag az összes magyar blog. szóval ez engem inkább elkeserít, mint megnevettet.

lepattanó korong 2009.02.18. 16:04:30

A myspace azért is jó, mert belehallgatsz azokba a zenékbe, amikről olvasol, és eldöntheted, megéri-e letölteni. És ehhez regelned sem kell.

A Lesből Támadó Ruhaszárítókötél · http://www.planetside.blog.hu 2009.02.18. 16:06:21

Kedvenvcem a NŐ, aki csak másik két barátnőjével (barátosnéjával) együtt készült képeket tesz ki. Te meg találd ki, melyik lehet... áááááárrgghhh...

Pisilni is együtt járnak, azt már megszokta az emberfia, de hogy még iwiw-profilba is...

Ernoke 2009.02.18. 16:07:20

@vizipaci e: nyilván ki-ki a saját lelkialkatának megfelelően reagál a mások nyomorára. én szeretek másokat lenézni és kiröhögni, és mindeközben azt érezni, hogy mennyivel okosabb, sikeresebb és jobb fej vagyok náluk. rohadjak meg.:D

ibn_battuta 2009.02.18. 16:10:26

"Az önmagát lejárató: ők általában 30-40 fölöttiek, akik csak mostanában kezdtek megismerkedni az internettel mint olyannal, ..."

Ez baromság. Ez inkább az 50 (vagy még inkább a 60) fölötti korosztályra jellemző. Mellesleg a 7-es buszt nem életkor, hanem sokkal inkább IQ alapján jelölik be a júzerek, vagy éppen valós ismerősök híján.

Egy 39 éves, aki 14 éve internetezik (azóta van internet idehaza)

SultanKing B-) 2009.02.18. 16:12:05

képekben virítani a verdáááát B-) hogy mindenki megtudja h. én vagyok a SzultánKtirály B-)) lehet vele csajozni B))) tapasztalat ;-))

pause 2009.02.18. 16:18:18

WAHAHHA
tokjo,az ex pasimra legalabb 4 kategoriat ra lehet huzni:D
mekkora loál

smartdrive 2009.02.18. 16:32:29

az orros szmájli még nincs betiltva?

scarlet ruby blue 2009.02.18. 16:38:25

@movhu: Én ezt a posztot pontosan a modorosblog profiljába illőnek vélem. :)

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2009.02.18. 16:38:55

Ha már modorosblog: Nou Camp az Camp Nou :)))

scarlet ruby blue 2009.02.18. 16:39:39

Mármint amit belinkeltél ide.

Gery.Greyhound · http://greyhound.blog.hu 2009.02.18. 16:39:41

Nahát, rám meg egy sem illik :) Bár a 3-as metró ott van az ismerőseim között :)

Viszont van még egy kategória, belőle az én "ismerőseim" között rengeteg van: a hírforrás, aki a létező összes, általa rendkívül fontosnak tartott aznapi hírt bemásolja az üzenőfalra (főként kurucinfo, hunhír, szentkoronaradio és hasonló oldalak linkjei)

Perillustris 2009.02.18. 16:54:31

"fiúknál ujjnyi vastag nyaklánc, még az amúgy europid megjelenésűeknél is"

Értjük. :)

M11an 2009.02.18. 17:05:48

KopaszMercis neked minden posztot tele kell szarnod a köcsög dumáddal? Nem fáradtál még bele?

Pont TE ne tudnád mire jó a wiw aki 24/7 órát a kibaszott blogok/net... előtt ül és löki a hülyeséget.

KenSentMe 2009.02.18. 17:08:04

Kopaszmercis szórakozik.. meg is értjük, hogy blogkommentekben kell virtuálisan kiélnie magát, hiszen nincs iwiw accountja.

Skulo · http://politoxi.blog.hu/ 2009.02.18. 17:12:36

Ezért kár volt posztot írni, semmi újdonság nem került bele és viccesnek is csak jó indulattal nevezhető.

Azt akartam írni, hogy kérdés, hogy ilyen semmilyen szarral hogyan lehet indexre kerülni, de rájöttem, hogy tele kell hányni a blogot annyi reklámmal, hogy csak lépten-nyomon bukkanjon ki alóla a "mondanivaló" és máris tiéd a főoldal.

KopaszMercis 2009.02.18. 17:13:36

@VRbagoly:
telleg van egy wiw meghivod? :)

Balance Of Power 2009.02.18. 17:15:57

@Ernoke: Ebben van valami. Eloben sem szeretem a tarsasagban is allandoan turbekolo, egymas seggeben levo parokat.

KenSentMe 2009.02.18. 17:16:39

Van.. de csak akkor küldök, ha néha felhívsz majd telefonon .. meg elgázolod a szomszéd nénit, akinek minden reggel ugat a nyomorult, girhes kutyája.

KopaszMercis 2009.02.18. 17:24:02

@VRbagoly:

latnad micsinalt az en szomszedom :P

jtrencsenyi 2009.02.18. 17:31:38

@Perillustris: "burkolt" cigányozás?! :)))

scarlet ruby blue 2009.02.18. 17:38:46

Nem a fekete gettórepperekre volt az a bizonyos utalás?

KopaszMercis 2009.02.18. 17:39:41

@scarlet ruby blue:

ez retinegerezes volt keremszepen!

Briszéisz 2009.02.18. 17:43:41

A hivatásosok kimaradtak.
Akire azt hinnénk, hogy csak egy fiatal kis ribanc, az teljes valójában fizetős prosti. lsd.:Frenterenedelszki Alexandra
- jól átböngésztem az adatlapodat, jössz egy körre??
Pofám leszakad.

Prinzessin Erbsen (törölt) 2009.02.18. 18:24:37

Nekem a magamrolban a Mt, 10.16 van, de ebböl az jön le, hogy egy szentfazek vagyok, pedig nem csak igy erzem magam.

A gyerek be tett egy par sort Ezekieltöl, de ö sem egy szentfazek, de a Ponyvaregeny a kedvenc filmje.

Sokszor adom meg lehetösegkent, hogy rajta vagyok az iwiwen, ha csak telefon van es mondjuk fontos lenne egy allas - mert ott ott van minden, nem kell hosszasan irkalni az elerhetöeseget.

Egyebkent meg jo hogy mindenki azt teszi fel magarol ami, mert lehet hogy elsöre nem tudnam hogy amugy milyen hülye, az is megnyugtat, hogy azok akiket nem lattam 40 eve, ugyan olyan luzerek mint en.

A masik: neha megnezem az imererösök gyerekeiröl a buli fotokat, es megnyugszom, hogy na ezeknek sem lehet könnyü.

En hiaba nem teszek ki magamrol kepeket, a fiak ki teszik, söt a az apjuk kepet is, söt a testverüket az uj hazassagbol, igy legalabb latom, hogy az exnek sem hasznalt az utobbi par ev, a gyerekevel pedig meg sok baja lesz.

Bivalyné Húszéves Erzsi · http://www.bhsz.blog.hu 2009.02.18. 18:28:26

Az elején a maró, gyilkos cinizmus kicsit vesztett az erejéből a vége felé, de nem baj. Kár, hogy pont a címzettek nem olvassák ezeket az írásokat. Így tovább, csak még kegyetlenebbül, ha lehet! :)

Nyelvész Józsi · http://szleng.blog.hu/ 2009.02.18. 18:50:45

@Skulo: Azaz, csapassad! Jól emlékszem, hogy Izom Tibi kitiltott a blogjáról? :D

scarlet ruby blue 2009.02.18. 19:09:02

@Briszéisz: Az a nem semmi, hogy milyen arcok reglapjára lehet jutni a ribi fotókommentjeiből. "Kefélnélek így meg úgy", mondja a fickó, egy kattintás múlva az adatlapján meg ilyenek, hogy "Nejem" meg "Családi nyaralás Hajdúszoboszlón". LOL.

semota · http://livewithit.blog.hu 2009.02.18. 19:20:15

én azért írtam ki, hogy menyasszony vagyok, és a jegygyűrűmet is azért tettem ki, mert ez egyfajta módja annak, hogy tudassam az ismerőseimmel, hogy mi történt. velem. régen képeslapot küldtek az emberek, most meg a wiwen informálnak. haladjunk a korral, 'ázz.

egyébként ja, kétségtelen hogy büszke vagyok rá, hogy megkérték a kezem. ha nem lennék rá büszke, akkor nem is mondtam volna igent a pasinak.

Briszéisz 2009.02.18. 19:20:35

@scarlet ruby blue: megérdemli, aki egy ilyenre rámászik, bár elég népes a tábora. Azt nem értem, hogy miért nem a hivatalos oldalakon bizniszel a kurva, vagy már oda is elért a gazdasági válság?

Billy_Bright 2009.02.18. 21:13:04

Nem olvastam végig az összes kommentet, mert túl sok van, mégis beszólok, szarul:
Kihagytátok azt a típust, aki NEM regisztrál a wiw-en, mert "túl elfoglalt hozzá", vagy hülyeségnek tartja, és ezt épp olyan büszkén hangoztatja, mint az, akinek évek óta nincs tv-je, jófejségből. Aztán megsértődik, ha nem hívják meg osztálytalálkozóra, stb. Faszomat! Majd órákig telefonálgatok, hogy kinyomozzam a gennyes számát...

Sir Zet 2009.02.18. 23:42:36

Amint a kommentekből is kiderült, van az elvből (divatból?) és rendkívül harsányan iwiw-ellenes típus is, aki mindenkit hülyének tart, mert fent van iwiwen, és látványosan, csökönyösen nem akarja elfogadni, hogy hasznos dolog lehet iwiw-en nézelődni. (Nekik üzenném: nem muszáj kitölteni adatlapot a reg után, maradhatsz anonim is...)

Ja, még egy típus: akik az Üzenőfalat chatként használják. Na attól mindig kiakadok, hogy mennyire elmerokkantak! Nem zavarja őket, hogy másik 100-200-500 ember olvassa a magánjellegű szövegeit?!

Sir Zet 2009.02.18. 23:43:16

Ja, az előző kommentben is erről írt Billy:)

Romboljuk le a modern világot... (törölt) · http://www.youtube.com/watch?v=9vq63q45qfk 2009.02.19. 07:14:16

@drummerman: nem zavarja öket mert elmezavarosak, olyan primitív szellemi színvonalon élnek, hogy számukra teljesen elfogadható az efféle tolakodó feltárulkozás. Öök a nietszchei értelemben vett untermenschek.

retroflexus 2009.02.19. 07:49:14

Új divat, vagy csak nekem mostanában tűnt fel, hogy (elsősorban magányos) csajok a magamról rovatot teleírják Coelho meg Müller Péter idézetekkel. Pedig ugyanazt maguk is megfogalmazhatták volna egy tőmondatban és nem hangzana annyira modorosnak.

Balance Of Power 2009.02.19. 08:46:15

@Billy_Bright: Ja igen, ez a "nincs tv-m" is remek modorossag, nagy kedvencem ez a tipus is.

scarlet ruby blue 2009.02.19. 09:30:34

@Balance Of Power: A "nincs tv-m"-hez is kell egy bizonyos felhang, ami inkább élőben jön át.
Ha valakinek nincs tv-je és ezt boldog-boldogtalannal megpróbálja közölni bármilyen fórumon, bármilyen témában offtopik módon - ez gáz.

De pl el tudok képzelni olyan párbeszédet, hogy aszongya:
- Láttad tegnap este a Híradót?
- Nem, nincs tv-m.

Ebben szerintem nincs semmi modoros.

(Nálam amúgy az "Úristen, nincs autótoooook?!" a dühítőmondat, nem a tévé. :))

valint 2009.02.19. 11:45:06

Nincs tévétek???!!!!
És merre néznek a bútoraitok?

Copyright:Joey Tribbiani

Celtic 2009.02.19. 13:03:41

Je, az elso topic itt, amire nem huzom a szamat :) (Najo, csak a folaprol szoktam atkattintani, de amennyire tetszett az egyetemistahatarozo, tetszik izomtibor, nyelveszjozsi es a tardai blog, ez annyira nem tetzsett-eddig. Ez most jo volt)

Dr. No 2009.02.19. 16:06:38

@VRbagoly:
"Ha még mindig ott tartanánk, hogy mindenki Clint Eastwood, és izmos felsőtestével egyedül vadászik az afrikai dzsungelben, akkor nem létezne civilizáció.. "

Te hülye vagy, bazmeg?! Ez mi?!

Hol és mikor vadászott Clint Eastwood "az izmos felsőtestével egyedül" az afrikai dzsungelben?! Há' gondolkozzá már!

dzsindzsa 2009.02.19. 20:59:25

Sikonya Gyulabá fenti profilok alapján az eltévedt-szerelmes? :-)

janomano 2009.02.19. 23:20:39

@Skulo: Ez félelmetes, hogy valami marha mindig beírja! Azért köszi, ha nem tetted volna meg, már magamtól beírom. Hiányzott. :-)

Sajnos Kopasz Mercissel ez esetben egyet kell értsek: mi a fasznak a virtuális barik/barinők? Persze: gyüjtőszenvedély. Kicsit az iwiwes isemerősök is olyanok (megjelenésükben is), mint a Magic of the Gathering kártyák: kép, spec tulajdonságok, életerő, faj( na nem raszista értelemben)... lásd: index "kártyák".

Aki örömét leli volt barátnőivel, volt barátaival, agyament volt osztálytársaival való kapcsolattartásban, lelke rajta. Addig is kopik a billentyűzet. Mint most nekem. :-)

Vágási Matyi 2009.02.20. 10:42:44

szerelmesekhez: közös iwiw profil. kiborít. (ha írtátok már bocs, nem olvastam végig a kommenteket.)

akinek bejött az élet: nem újdonság, hogy aki tényleg tele van, nem kérkedik vele..

csodás partiburgonyákból pedig akad bőven a szombatestilaz.blogspot.com-on , és a partyretard.com-on , bár egyik se frissül túl gyakran.

scarlet ruby blue 2009.02.20. 11:18:42

@ákos: Pacsipuszi a spammer nénikédnek is.

Balance Of Power 2009.02.20. 13:36:55

@____hews: Ez a Party retard valami csodalatos, nincsenek ra szavak.
:D:D:D

feltételes reflex 2009.02.20. 15:51:02

jajjj, ez a poszt a szívemből szólt most. Épp az előtt lett tele a hócipőm a nem tudom, hanyadik közösségi portálra kapott meghívókkal.

általában belépek, körülnézek, aztán egy idő után vagy törlöm magam, vagy el is felejtem, hogy fenn vagyok.

a wiw és a LinkedIn hasznos, a Facebook okos, a myspace és az orkut már távoli bolygó, nem is beszélve a h5-ről és társaikról... én már csak egyet nem értek: hogy tud valaki _aktívan_ fenn lenni mindegyiken?

feltételes reflex 2009.02.20. 19:27:59

@Bukowszky: és nem szoktad időről időre megtölteni az üzenőfalat politikai jellegű üzenetekkel?

lárvalányhaj 2009.02.21. 00:04:21

@feltételes reflex:

a h5 meg a hasonlók igazából spamgyárak, összegyűjtik a népek címeit, és kéretlenül mindenféle szarokat küldözgetnek.

Vágási Matyi 2009.02.21. 12:22:04

@Balance Of Power: szép emberek gyűjteménye :)

++ nem csak a személyes bemutatkozáshoz ír idézeteket, hanem minden egyes képénél (általában címként) ott virít egy. főleg myvipen fordul elő.

feltételes reflex 2009.02.21. 18:46:15

@lárvalányhaj:

hálaistennek, egy okkal több, hogy leiratkozzam onnan is.

lárvalányhaj 2009.02.21. 20:14:14

még egy adalék a tematikához: a facebookon többnyire a lakosság haladóbb része szokott fönnlenni. viszont a wiwen is érdemes ott lenni, mert pillanatok alatt össze tudja az ember gyűjteni az infókat bárkiről, akivel dolga akad.

viszont a dolog veszélyes is lehet, nem egy szakítósblogos sztori főszereplőjének ily módon lepleződött le az identitása. ha adott az életkor, a település és egy keresztnév (lehetőleg minél szokatlanabb), pillanat alatt le lehet informálni bárkit.

lr 2009.02.22. 20:04:28

T_E_L_I_T_A_L_Á_L_A_T ;)

Albinurfi 2009.02.24. 14:00:59

Talaltam egy zaklatot, tetszeni fog:

'Szia!
Orvosi gép piacra történő kihelyezésével foglalkozunk, amely a betegségek megelőzéséhez járul hozzá. Az Orvosi Kamara áldását adta az ügyre, de nekik nem érdekük a megelőzés.(mi is egy orvossal dolgozunk együtt, de ő kivétel)
Terjeszkedünk a világban!
Ehhez keresünk vezetőket. Mivel a piacfelosztás kezdeti szakaszában vagyunk, így még jó pozícióban lehet elhelyezkedni.
Ez nem átverés! Ez egy nagyon komoly felelőségteljes munka (hivatás).
Ez egy olyan lehetőség , melyben azért fizetnek, hogy te másokon segíthetsz. Emellett pedig egy újszerű dologról van szó, így a munkafolyamat rendkívül modern, minimális kötöttségekkel jár.
Persze nem utolsó sorban a passzív jövedelem, amelyről már nem csak elméletben beszélhetünk
További szép napot!
Várom a válaszod.
Ez az én üzenetem: Zné X Y
(Nem bírom ki, hogy ne írjam ide: nagyon-nagyon sok pénzről van szó)'

AIR 2009.03.31. 23:18:23

nem tudom, hogy írták-e már, de a fórumokon használt nickek is rendkívül modorosak tudnak lenni.

Angyi /BlueManné Szabadnapos Kabala Angyalka/3000 (perjellel elválasztott, egyszerre több frappáns elnevezést felvonultató becenév, pl. subba.blog.hu)

Ikarus avagy a kockásfülű nyúl támadásának utolsó túlélője ("avagy" ill. "a" hozzátoldó/értelmező kiegészítéssel ellátott nick, pl. subba.blog.hu)

Elkámpicsorodott mackósajtmaradvány (minél nagyobb hülyeség, sokat nevetnek majd rajta akkor, pl. subba.blog.hu)

tominho12 (-inho végződés, jellemzően Barcelona- és/vagy brazilőrült szurkoló, bármely futballfórumról)

Dark Knight (olyan rendkívül misztiks elnevezés, melyen a valóságban soha nem szólították + jó adag World of Warcraft/szerepjáték megszállottság, bármely WoW és társai fórumról)

flea 2009.10.30. 16:18:10

@csizsikpizsik: úgy van! És a bejegyzésnek ez az egyetlen hibája. :D

A Tyne folyó déli partja 2010.07.03. 13:17:15

tudom, későn szólok hozzá (mert a linkről jöttem), de:
nem győzök somolyogni ezen a mostanában divatos hülyeségen,h. iwiw egyenlő fúj, meg égés, facebook meg hú, de menő. basszus, pont ugyanaz a lényege mindkettőnek, de ne zavarjon senkit. miért menőbb a facebook mert angolul van? azta...
valaki szidta itt az alkalmazásokat. ja, hogy a facebook tele van mindenféle hülyeséggel, de senki nem kötelez rá, h. használd, ahogy valaki írta is.
kérdésem: miért, az iwiwen kötelez bárki is, h. használd őket?????
én eredetileg pont azért berzenkedtem a facebooktól, és részesítettem előnyben az iwiwet, mert untam a sok (letilthatatlan, illetve, hiába tiltom le, másnap megint ott van) hírfolyamot, h. ki mit csinál. erre megjelent az iwiwen is.

amúgy meg, arra kell használni őket, amire kitalálták: pl. egy osztálytalálkozót sokkal egyszerűbb összehozni, mert megtalálod azokat is, akikkel nem feltétlenül voltál hú de jóban (ergo, nem tartod már velük a kapcsolatot, sőt, ahogy az ember öregszik, az is előfordulhat, h. hiába voltál valakivel nagyon jóban általános iskola nyolcadikban, már szem elöl tévesztetted, mert csak, mert változik az ember, költözik, új társaság, stb. rengeteg oka lehet). viszont szeretnétek egy osztálytalákozót, és így jóval egyszerűbb lesz megtalálni mindenkit.
süti beállítások módosítása