A legmodorosabb hobbyk

2008/12/14. - írta: Modor Tibi

Az ipszilon direkt volt természetesen :-)

Amikor Jóskával még nem kezdtük el használni a modoros kifejezést, tudat alatt már akkor is körvonalazódott egyre több jellemvonása és szokása imádott emberfajtánknak. A most felsorolt szabadidős tevékenységek leginkább az öntudatos csajokra jellemzőek, de megsüvegelendő teljesítmény, ha egy hímnemű versenyző is bármelyik hobbinak hódol. Nem kicsit, nagyon.

  • Hastánc: na ezt meg minek, kinek? Fellépni? Ugyan már. Otthon, kedvesüknek? Na, az egy nagyon elvetemült perverz állat lehet, aki egy ilyen magánszámot  a kanapén ülve végignéz és még tetszik is neki. Nem szeretnék vele kettesben maradni egy szaunában.
  • Capoeira: ez aztán a Maslow-piramis csúcsa, igazi önmegvalósítás! A csodálatos akrobatikus mozdulatok valóban káprázatosak, de egy cirkuszban jobban értékelnénk őket. Nem beszélve az idétlen hangszerekről - a berimbau egy küzdősportban tényleg elengedhetetlen... Javasoljuk, hogy ezentúl tegyük az írógépet a thai-boxos kultúra részévé!
  • Salsa: hűha. Sok jót nem tudunk róla mondani. Egészen pontosan semennyit. A vidám, felszabadult, gondtalan mediterrán, latinos életmód/kultúra rajongóinak kötelező. Márpedig kis hazánkban ilyenből bőven akad. Általában szeretik is keverni a latin-amerikai, olasz ill. spanyol konyhát, zenét, nyelveket, de erről még fogok írni, ígérem ;-) Szóval hétvégén elmennek szalszázni. Kis sangria, tortilla, kubai zene, és rengeteg modoros férfi, akik leginkább a könnyű préda miatt mennek oda. Persze olyan is van, aki őszintén szereti ezt a táncot, meg úgy általában táncolni. Ők még rosszabbak.
  • Színház: Nyelvész Jóska majd megírja, ez az ő szakterülete :-)
  • Felolvasóest: a legrosszabb, THC-függő, bukott művészaspiránsok gyűjtőhelye.
  • Dumaszínház: ide is csak egy szép orros szmájlit tudok tenni: :-)
  • Velnesszhétvégék: ők tényleg külön posztot érdemelnek (ahogy többen kértétek), meg is fogják kapni.
  • Egyéb költséges, időpocsékoló hobbik: arabul-törökül-szanszkritül ill. bármilyen egzotikus nyelveken tanulás, asztrológia, reiki, feng-shui, lakberendezés, énekórák - hacsak nem tudja a megszerzett tudást pénzzé tenni. Akkor megbocsátottunk.

Tibinek sajnos most mennie kell, Jóskával és kedvesével néznek egy kis műkorcsolya EB-t ;-)

Címkék: szabadidő
68 komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Steve the Great 2008.12.14. 11:54:56

"Egyéb költséges, időpocsékoló hobbik:"

Namost azért itt kívánom megjegyezni, hogy a hobbik többsége az idő (magunk számára értelmes) elpocsékolásáról szól... :-)

szándor · http://belsovilaghaboru.blog.hu 2008.12.14. 12:00:42

nincs is jobb, mint egy igazi hamisítatlan latinos este! forró hangulat, tüzes csajok, caliente, carramba! a harmadik mojito coctail után én is tudok salsázni. fel is kérek, egy feketére festett hajú, szolizott pénzügyes lányt, olyan déli típus, igazi mediterrán szépség! hajnalig pörgetjük, forgatjuk egymást, a lemezeket pedig dj josé manuel, azaz józsi a logisztikáról! gyertek ti is a buddha beachre! az egész heti hajtás után mindenki megérdemel egy túlfűtött estét :o)

pixelatedbear 2008.12.14. 12:10:13

szevasztok ismét,

a salsás pontot olvasva eszembe jutott, amit már pár hete akartam javasolni: a modoros ember konyhaművészete is megérne egy posztot.

- kecsapos pizza
- szarrá főzött tészták tejszínes szószokkal
- rántott minden

stb.

nathanp · http://loscatrachos.blog.hu 2008.12.14. 12:17:07

billiárd péntekenként a haverokkal, akiket ilyenkor "elengednek a lányok"
hosszúhétvége prágában (orangeways+hostel)
lakberendező-iskola (OKJ-s) kismamáknak
céges gokart (koedukált) minden hónapban (pályahasználat:céges, bambik: magán)
vacsoracsata szombatonként a "baráti pároknál"
filippínó nörsz utaztatása a gyerekekhez februárban dominikára

nathanp · http://loscatrachos.blog.hu 2008.12.14. 12:23:56

pixelatedbear
"svéd húsgolyók" házilag?
"kínai" uncle bensből?
milánói sertésborda? (szf darálthúsos tészta+rántott laposhús reszelt trappistával)
c s ö r e g e f á n k ????
vasárnapi süti, amit k a t i n a k hívnak? (aka "keresztmutter")

akarjuk a modoros gasztropostot!

nathanp · http://loscatrachos.blog.hu 2008.12.14. 12:28:30

pixelatedbear
jah, az első pontodhoz: városilazatrendi gasztro csütörtöki pókerpartihoz
"ne egyetek gyerekek, rendelónk donpepét"

Miss Marple 2008.12.14. 12:45:14

Tibi, Tibi, ne fröcsögj ilyen nagyon... :) Azt hiszem, a felsoroltak egy része sima sznobéria, a többi pótcselekvés, nem sok közük van a modorossághoz. Viszont az kiderült, hogy egy falábú, botfülű diszlexiásnak tud fájni, ha más táncol, színházba jár vagy "egyéb módon kulturáltan szórakozik"! :)

A modoros kajáláshoz meg annyit, hogy szerintem a péppé fagyasztott koktélráknál és a darabolt slaghoz hasonlatos polipkonzervnél semmi se jobb, viszont legalább kurva drága! Azzal lehet pukkasztani a barinőket csak igazán! Meg a mákszerű sós kaviárral!

A csörögefánk viszont életem fontos része, felőlem akár modorosnak is számíthat!

Nyelvész Józsi · http://szleng.blog.hu/ 2008.12.14. 14:24:37

szándor · belsovilaghaboru.blog.hu 2008.12.14. 12:00:42

Ezen hangosan, vonyítva nevettem! Csak így tovább, vilávjú, szándor!
Mindenkinek túlfűtött, latinos karácsonyi bulit, jó nagyokat és csók a családnak! :D

Nyelvész Józsi · http://szleng.blog.hu/ 2008.12.14. 14:30:13

Lesz gasztroposzt, ez szerintem Tibi szakterülete lesz! A mediterrán országok és hangulat rajongóiról szintén tervezünk írni. :D

Miss Marple, ennyi modortalankodás után megérdemled a csörögefánkot. Gondolom, te amúgy is jól csinálod. :)

Nyelvész Józsi · http://szleng.blog.hu/ 2008.12.14. 14:44:43

Szándor, még annyi, hogy Inkei Bence "Merjünk cigányok lenni" című írása gondolom megvan? :)

matula.hu/index.php?section=article&rel=35&id=421

fraki 2008.12.14. 16:04:29

Na akkor még egy modorosság: a csaj. Modernék kitalálták, hogy a lány az csak finomkodó eufémizmus a csaj helyett, úgyhogy mostantól minden lány csaj.

fraki 2008.12.14. 16:06:09

Meg még egy: „Ezen hangosan, vonyítva nevettem!” Ez borzasztó modoros, minden hülye kamasz ezt írja a napirajz posztjai alá. Vonyít helyett visít is szokott lenni.

ern0 · http://linkbroker.hu/ 2008.12.14. 16:49:14

Kreatív hobby.

Ez azt jelenti, hogy
- nőmagazinokban megjelenik, mi a legújabb kreatív hobby (gumiból előre rajzolt figurák kivágása ollóval, amit az ablakra ragasztanak);
- a nők rohannak könyvet venni (Százegy gumifigura a mesék világából);
- meg persze kellékeket is kell vásárolni: gumi, olló, ragasztó.

De elég lett volna annyit mondanom: "repesztőlakk" (lekened lakkal a gipszkeretet, aztán másik színnel, aztán repesztőlakkal, ettől a felső festék megrepedezik, így az alsó szín kilátszik a felső alól, váóv).

Mondjuk, nem tudom, miért ez a neve, mert semmi "kreatív" nincs abban, hogy giccses szalvétákat készen kapható keretbe ragasztunk - de végül is sok embert ismerek, akit úgy hívnak, hogy "Kovács", és egyik sem patkol lovakat vagy készít vaskapukat.

Köszönöm, hogy elmondhattam.

Nyelvész Józsi · http://szleng.blog.hu/ 2008.12.14. 17:55:26

fraki · vacskamati.blog.hu 2008.12.14. 16:04:29
A "lány" szót tényleg többet használják a modoros emberek, de önmagában nem modoros. Viszont akik előszeretettel használják vagy "leányzó"-t mondanak... A "nő" amúgy miért nem jó?

fraki · vacskamati.blog.hu 2008.12.14. 16:06:09
"Meg még egy: „Ezen hangosan, vonyítva nevettem!” Ez borzasztó modoros, minden hülye kamasz ezt írja a napirajz posztjai alá. Vonyít helyett visít is szokott lenni."
Bizony, farmermellényben olvastam szándort, bajszomat elgondolkodva pödörgetve! Alig várom, hogy a következő latin buliban ott legyek, lehet, hogy fraki cimborámmal is összefutok. :-)
Szerintem olvasd el az Inkei Bence cikkét.

Miss Marple 2008.12.14. 18:36:44

Köszönöm a megengedő hangnemet, Józsi!

A modoros mediterrán bejegyzésből, könyörgöm, ki ne maradjon a mediterrán lakberendezés! Terrakotta színek, rusztikusra szétrohadt cserepek és "buja vörös lakástextíliák". Kül. tek. a fűszerkertre a konyhaablak alatt. És ezzel visszakanyarodtam a hobbikhoz: az OKJ-s lakberendező tanfolyamot frissen végzettek első munkája a barátnő lakótelepi 40 négyzetmétere mediterrán stílusban!

És igenis, isten csörögét sütök. Na.

Miss Marple 2008.12.14. 18:38:41

istenit akartam mondani
az isten én vagyok
azaz istennő
öregistennő

hitomi 2008.12.14. 18:54:02

a feng-shui-mániásoktól konkrétan sírva tudok fakadni. különösen, ha nevezett ilyen ötven körüli asszonyság, aki azt hiszi, hogy ezzel majd aztán marhára önmegvalósítja önmagát, behozva az eltelt/elvesztegetett éveit.

Tibi, esetleg megemlékezhetsz azokról a negyvenes-ötvenes-még öregebb nőkről is, akik valamilyen különös oknál fogva ugyanabban a gőgicsélős-csacsogós stílusban beszélnek, mint a mai tizen-huszonévesek nagy része (l. barinő, szercsiznék, stb.), és a ruházkodása is nagyrészt az aktuális rongydivatot követi. ha valakik, akkor ők tényleg modorosak.

Miss Marple 2008.12.14. 19:55:37

Valamelyik kommentező a feng-shuit fingsulinak mondta; lehet, hogy régi és/vagy modoros, de én nagyon röhögtem.

semota · http://livewithit.blog.hu 2008.12.14. 21:42:17

fingsuli :D

a kreatívhobbiboltokat én sem értettem. megveszik az emberek drágán a mindenféle haszontalan biszbaszokat, aztán összerakják úgy, hogy másféle, az eredetinél szarabb és rondább haszontalan biszbaszok jöjjenek ki belőle. persze véletlenül se vinnének bele semmi egyénit, szigorúan követik a csomagoláson leírt utasításokat.

Törteli Tivadar 2008.12.14. 22:40:03

Tibikém, te már tényleg kevered a szezont a fazononnal, akarom mondani a sznobériát a modorossággal. Könyörgöm, egy felolvasóest nem lehet modoros! Az csak simán szar lehet, ahova divatból jár a sok bölcsészpicsa.
amúgy meg a színházzal mi a gond? miért modoros például egy teljesen hagyományosan megrendezett Verdi opera? Amúgy az Inkei Bence sikk tényleg kiváló, meg a blog se rossz :-) orros szmájli

pixelatedbear 2008.12.15. 09:13:59

golazzo: a színház valóban nem modoros.

Modoros az, amikor felveszitek a poliészteröltönyt (egysoros szigorúan végig begombolva) meg annak női megfelelőit, és elmentek megnézni egy olyan izét, amiben tóthenikők meg szerednyeibélák csalják meg egymást és persze a végén van nagy csattanó meg meghatódás.

szünetben meg pogi fantával

másnap meg mesélik, hogy 'párommal tegnap voltunk színházban, aaaannnyira jó volt...'

capisce?

Miss Marple, téged itt mindannyian istenítünk már.

pixelatedbear 2008.12.15. 09:35:13

nathanp hozzászólásai csak most vertek igazán homlokon... mondhatnók "fetrengve vonítok azóta".

"billiárd péntekenként a haverokkal, akiket ilyenkor elengednek a lányok" -úúristen, TÉNYLEG VANNAK ilyen alakok. Az "elengednek a lányok" részt természetesen idegesítő erőltetettséggel jól meg is nyomják, tán egyenesen odáig merészkednek, hogy kacsintsanak is egyet hozzá... brrrrr.

Steve the Great 2008.12.15. 10:21:01

@pixelatedbear
Az öltönynek (és esetleg a szövetkabátnak) meg szigorúan tartozéka a színben tőle erősen elütő márkacímke a mandzsettán...

"Miss Marple, téged itt mindannyian istenítünk már. "

Ez így van. Viszont küldhetne csörögefánkot.

lárvalányhaj 2008.12.15. 11:02:00

Nem a színház önmagában a modoros, hanem az, hogyha valaki a _kulturált szórakozásra való igényét hangsúlyozandó_ azzal menőzik, hogy.ő színházba jár, és nem győzikétnéz, mint a _panelprolik_

szándor · http://belsovilaghaboru.blog.hu 2008.12.15. 11:25:56

pálinkás jóreggelt mindenkinek!
szünetben pogi fantával :-DDDD rotflmao!

csatlakozom, Miss Marple az Isinô! csörögefánk jöhet :-)
nyelvész Jóska, kösz a cikket, remek szösszenet.
legmélyebb tiszteletem mindannyiótoknak, áldott, békés, kegyelemteljes hétfôt kívánok.

Nyelvész Józsi · http://szleng.blog.hu/ 2008.12.15. 12:32:19

Milyen volt a hétvége, szándor cimborám? Voltál valami jó kis latin bulin? :-)

teodora 2008.12.15. 13:57:13

(a kajákhoz majd a kandírozott és aszalt izéket is)

2008.12.15. 14:03:40

ööö... nem akarok ünneprontó lenni de a hastánc speciel a legjobb gerinctorna, minden irodai dolgozónak melegen ajánlott :-))))

szándor · http://belsovilaghaboru.blog.hu 2008.12.15. 14:18:12

Köszönöm kérdésed, don josé! Sajnos kicsit lebetegedtem ebben az északi égajlatban. szegény magunkfajta, lelkében puerto ricoi hombre nem is bírja elviselni a magyar telet, nem igaz, amigo?

viszont, hogy ne teljen el a hétvége egy csipetnyi tûz nélkül, párommal kivettük a tékából a Salsa Mindenkinek DVD-t, egész hv-n azt tanultuk, úh a következô latin partyban már én leszek a táncparkett ördöge ;-)

hát veled mi van, öreg harcos?
légy rossz:
el diablo alejandro ;-)

ayad 2008.12.15. 14:18:42

. a kaják amiket itt többen írtak (- kecsapos pizza
- szarrá főzött tészták tejszín, pogi fantával, stb) sajnos nem modorosak, hanem az átlag magyar (szar) ízlést jellemzik.
egyébként meg egzotikus nyelveken tanulni meg színházba járni, ugyan mitől modoros??? nem vágom.

SupremeRulah 2008.12.15. 14:29:01

különösen fertőző modoros hobbik még:
pókerezés
ólinezés
kordautánzás

tibikém (!):
lehet, hogy kéne egy sznobblog is a modoros mellé, nemdebár (!) ?

jtrencsenyi 2008.12.15. 14:41:32

Három éve salsázom, heti három-négy buliban ott vagyok. Leszarom, ha modoros, mert k*rva jó dolog. Egy teljesen más világ, mint amit az ember megszokott a többi szórakozóhelyen. A csajok nyitottak, nem lekezelőek. Szívesen táncolnak a húszévesek egyet akár a hetven éves bácsikával is, aztán udvariasan megköszönik. Ha valaki a bunkó, beképzelt picsákat kedveli, az valóban kerülje el ezeket a helyeket és irány a Dokk! :)
Ja, ha falábú vagy az sem gond, én is az voltam és még mindig az vagyok csak már máshogy. :)

Ron Vibbentrop 2008.12.15. 15:03:35

Na most én élőben, eredeti helyszínen láttam hastáncot, az pedig nem az a modoros marhaság volt, amit legtöbbször látni lehet a "hastánciskolákban", és a nézők nem is a kanapén ülve nézték végig. A férfiközönség arcán - khm - harci düh tükröződött, míg a közönség arab hölgytagjai előre örültek az este hátralévő részének...

Ja, modoros hobbi: a magam részéről előfordul, hogy elmegyek paintballozni, de én kifejezetten a készülő zombi-invázióra edzek, és otthon elméleti képzést is folytatunk családi körben a témáról. A túlélő-kézikönyvet hangoskönyv formájában bárkinek tudom javasolni.

Nyelvész Józsi · http://szleng.blog.hu/ 2008.12.15. 16:20:00

Ron Vibbentrop 2008.12.15. 15:03:35

"Ja, modoros hobbi: a magam részéről előfordul, hogy elmegyek paintballozni, de én kifejezetten a készülő zombi-invázióra edzek"
Ilyen indokkal nem tudjuk a hobbidat modorosnak tekinteni. :D

vizipaci e 2008.12.15. 16:25:10

engem az utcán sétálás akaszt ki teljesen, a falra tudnék mászni, ha ilyet látok.

Miss Marple 2008.12.15. 21:51:13

Drágáim, hová küldhetem a nagy tál friss csörögét?
:) :) :) :)


Józsi drága,
én már nem szólok hozzá a Modorosban az utolsó poszthoz, mert bár szerintem igen jó, ha nem is maradéktalanul esik egybe az én véleményemmel, de nagyon elfajultak ottan a kartácsok és egymást izélgetik és MODOROSOZZÁK., ami külön vicces, mint az óvodások a homokozóban. (Jaj, de nagy lett az arcom, bocs.) De majd írjál légy szíves modoros családost/kismamát is (ciccmiccel kiteljesednénk...)!

Jóccakát, kis barátaim, nyugodalmassssat.

Nyelvész Józsi · http://szleng.blog.hu/ 2008.12.15. 23:24:33

Miss Marple 2008.12.15. 21:51:13
Itt elférne az ingyenfánk. A szerkesztőségünk non-profit ugyanis. ;)

Pedig sokáig vártuk, hogy rendet teszel az utolsó posztnál... De majd a családcentrikus modoros nőnél.

LyukasBogrács 2008.12.16. 08:33:43

Folytatom a posztot:

tai csi
jóga
white party (ahol mindenki péknek, meg fogorvos-asszisztensnek öltözik)
Coca Cola beach house
beach house egyáltalán

Ron Vibbentrop 2008.12.16. 12:08:43

Über-hiper-mega-modorosság: hétvégi paintball a munkatársakkal (különösen a pénzügyesekkel vagy a marketingesekkel!) csapatépítés céljából

Steve the Great 2008.12.16. 12:12:28

A csapatépítő izék szerintem mindenképp szörnyűek (bár ez a "modoros multi" poszthoz illik inkább). Lásd még: céges hétvége valamely Bp-hez közeli szálláshelyen. versenyszámok: patkóhajítás, zsákbanfutás, munkatárs talicskában tolása...

LyukasBogrács 2008.12.16. 15:11:26

No, igen, csapatepites! Meger egy kulon posztot, de legalabbis a modoros multiban a helye.

Nalunk is volt egy srac, konfekciozakos, szajig ero haju pusztagyerek, akinek az eletebol kimaradhatott a bujocska, meg a szamhaboru, mert folyton paintballozni akart menni az irodai kollegakkal csapatepites cimen.

A masik uberdedo a teremgokartozas, ahol 13 es haromnegyed kilometer per ora vegsebessegu matchboxokkal kergeti egymast a treasury assistant meg az inventory analyst.

Mi tehenlepenyes puszta kozepen epitettuk a csapatot, 35 fokos augusztusban.
Utana fara masztunk: mindenki kapott beulo ovet, es a falmaszas utan egy drotkotel palyan kellett vegigegyensulyozni. Na igen, a tulsulyos, beszari, diszkutyatulajdonos alkalmazottaknak (nemtol fuggetlenul) ez mar uti az ingerkuszobet.

kIára 2008.12.16. 21:19:58

Kimaradt egy nagyon fontos: a kenyérsütés.
Úgy kezdődik, hogy vesznek egy csilivili sütőgépet meg a boltból előkészített lisztkeveréket. Ez a „szar bolti kenyér, a bio nem is bio” finnyás konzumfika korszak.
Aztán szintet lépnek, jönnek a különböző lisztek, kovász és élesztő gondos megválogatása, receptcserék.
Mikor vendégségbe mennek, akkor „hoztunk egy kis kenyérkét, még meleg; ugye, milyen jó illata van?”.
Értem én, meg nincs is semmi bajom vele, meg valóban jobb, de mi a rézfánfütyülő bagolyért kell ezt az identitáshoz csapni? Sütöd, eszed, kussolsz.
Megfigyeltem, hogy az összejövős, barátkozós fiatalházasok esetében ez inkább a pasi hobbija, (dagasztás, kelesztés, sütőmelegítés) a hölgyemények meg olyan büszkék a párjukra ;-)
Rosszabb mint a csörögézés

vizipaci e 2008.12.16. 21:28:58

szerintem is sokkal szerencsésebb az identitásunkat például mások lenézésére építeni.

kIára 2008.12.16. 23:11:11

Kérlek, nézd el az én gőgös tyúkfejemnek.
Próbálok én is „környezettudatos és szelektívhulladékgyűjtő” életmódot folytatni. Megsütöm a magam csörögéit. Bkv-n piszkítom a körmeimet, de nem tolom az „embertársaim” képébe, hogy milyen trendy egyéniség vagyok tele „nemes eszmékkel”.
Legalábbis megpróbálom visszafogni magam. Az ilyen-olyan, útszélről felszedett szubmisszív magatartás irritál.
Miért baj, ha néha szeretnék férfi lenni és egy aranytéglával pofánverni a „legjobb barátaimat”?
Nem nézek le senkit, „isten ments!” Az a baj, hogy a legtöbb emberre nem lehet bajuszt rajzolni, mert már ott van. Mármint a bajusz.

lárvalányhaj 2008.12.17. 00:01:34

fatgirl:

én évek óta vegetáriánus vagyok. semmi ideológia, csak simán nem eszem húst, mert drága is, és nem is vagyok érte annyira oda, meg zöldségekből könnyebben-gyorsabban tudok főzni. az uram meg szintén az. nem csinálunk belőle ügyet, nem beszédtéma sem egymás között, sem másokkal szemben.
ezzel szemben nem is olyan régen a baráti köröm egyik tagja (akivel én személy szerint nem vagyok olyan jóban) vegetáriánus lett. természetesen menőzik rá keményen, hogy mindenki lássa, hogy ő milyen trendi, ezo-bio-öko, haladó szellemű ember. szinte nincs is olyan beszélgetés, amiben ezt meg ne említené valahogyan.
amúgy a modoros sportoknak is nagy rajongója (capoeira, pilates stb).

az ő példájából kiindulva erősen gyanítom, hogy azok, akik az ilyen életmódbeli dolgok alapján határozzák meg saját magukat, azért tesznek így, hogy valahogyan kompenzálják az önálló gondolkodás és eredetiség teljes hiányát.

Nyelvész Józsi · http://szleng.blog.hu/ 2008.12.17. 02:01:03

szándor · naplemente.blog.hu 2008.12.15. 14:18:12
Halihó, amigo! Nem volt egy szusszanásnyi időm se, ezért nem írtam! Meglepetés kiruccanást szerveztem az asszonypajtásnak, képzeld: az Örök Városba. :-)

Dolce Vita, Alejandro, akkor hétvégén tűzbe jövünk ;-)

Jose

redeyedrabbit 2008.12.17. 02:27:56

szerintem a legmodorosabb hobby: "squasholni megyünk a hétvégén"

Miss Marple 2008.12.17. 11:30:49

fatgirl:

mit szólnál, ha a csörögét (ami nagyon kevés összetevőből áll, ezért erősen korlátozott számúak a változatai, valamint irgalmatlan olajszagú lesz tőle az egész kurva lakás, tehát nem túl trendi) kicserélnénk/behelyettesítenénk muffinnal? Azzal lehet ám igazán előadni! Teljes kiőrlésű liszttel vagy simával? Netán tönköllyel? Te tudsz sósat is? De a banánosom verhetetlen! A múltkor is nyolcvanat csináltam, te csak negyvenet tudsz? Bio aszalt gyümölccsel azért mégis más... Szoktunk barinőkkel cserélni, hogy én csinálok uborkásat, ők meg mangósat, és dumcsi meg turkálás közben elmajszizzuk. A Stahl Judit muffinja semmi az enyémhez képest!

FREE CSÖRÖGE! HANDS OFF CSÖRÖGE!!!

Miss Marple 2008.12.17. 11:32:16

(Józsi kedves, szórjuk itten az anyagot a családos modorossághoz, veszed?)

szándor · http://belsovilaghaboru.blog.hu 2008.12.17. 12:34:16

muchachos!
csörög-e velem valaki? :-)

José barátom, te aztán tudod, mivel kell levenni lábáról szíved választottját. ;-) Róma felejthetetlen! Láttátok a Colosseumot? Elvitted a szerencsés hölgyikét valami jó kis hangulatos Pizzériába?

u.iApropó Örök város, csak nem egy helynév-gyűjtemény készül a háttérben?

LyukasBogrács 2008.12.17. 12:36:31

A tiramisu még modoros? Vagy már simán snassz?

Már várom, hogy mikor jön be a cheesecake és lesz belőle modoros...

Hát a fondü? Meg a csáklit-fondü?

lárvalányhaj 2008.12.17. 13:26:49

LyB:

a cheesecake már bejött, max nem terjedt el
sztem nem modoros, csak simán finom...

imho ezek a kaják nem immanensen modorosak, hanem a júzerek hozzájuk való viszonyulása teszi őket azzá

Miss Marple 2008.12.17. 13:53:02

immanensen modoros - gyönyörűűűű!

Azért egy csokiszökőkút csak lesz a modoros gasztroblogban...

lárvalányhaj 2008.12.17. 13:56:57

MM:

már dolgozom a modorosság fenomenológiai ontológiáján :)

pixelatedbear 2008.12.17. 15:21:34

lesz egy gordonblú hasábbal, ésss... ööö, háromdeci őszilevet kérek

vagy most te vezetsz, szívem?

vizipaci e 2008.12.17. 17:41:28

én már annyira túlléptem minden modorosságon, hogy egyáltalán semmit nem eszem.

bekbórd! 2008.12.19. 22:02:05

"sörözés a haverokkal"
De látom, nathanp már megelőzött a biliárdos változattal.

Steve the Great 2008.12.21. 22:02:13

Talán ide illik a legjobban. Íme a modoros lófajta: www.americansaddlebredsporthorse.com/RWCRoiDuSoleil.jpg
www.gasha.org/img/highpoints/GoldCommander.jpg
(ami persze nem szerencsétlen jószág hibája)

lárvalányhaj 2008.12.22. 01:29:06

modoros hobbik:

- gobelin (ld. Morzsálós Mirza)
- előre felrajzolt, a júzer által kézzel, színminta alapján kifesthető Van Gogh- és egyéb reprodukciók megvásárlása, kifestése, a lakás ilyenekkel való díszítése. (Így az alkotás illúziója is megvan, deviszont még véletlenül sem kell eredetit alkotni.)
-sziklakert-készítés: nagyobbacska földhalom fölhalmozása, mészkődarabok egyenlő távolságra ültetése, a mészkődarabok között egy-egy kövirózsa vagy "nyuszifül" szomorkodik... ezt a látogatóknak büszkén mutogatás, hortikultúra (Horthy-kultúra?) csimborasszójának tartás (méltán)
- plüssmackók gyűjtése, mackógyűjteménnyel büszkélkedés

ételek:

- _kecsöppel_ készített milánói makaróni
- _kecsöp_alappal készített, trappista sajttal gazdagon meghintett, négyszögletes pizza valami szutyok mirelit feltéttel
- egyáltalán, más nemzetek jellegzetes fogásainak sajátosan magyar gányolással, lebutított alapanyagokkal való elkészítése
- a másik véglet: StahlJudit-fanatizmus, kényszeres gasztronáculás, élőbeszédben megszemélyesítések és metaforák túlzott sűrűségű alkalmazása, hogyha ételről van szó

lárvalányhaj 2008.12.22. 01:39:46

hobbik2:
- VERSÍRÁS! NOVELLAÍRÁS! A stílus rendre ugyanaz a Vavyan Fable és társai által inspirált nyálfolyam, közhelyes fordulatok túlnyomó alkalmazása.
Versek esetén jellemző témák: 1) szerelem 2) Nagyi nyolcvan éves 3) Rozi néni a munkahelyen nyugdíjba ment, minden kollégája mennyire szerette 4) megszületett a kis Angéla Annabella Karina
- fiatalabbaknál fanfiction írása, amelyben a szerző többnyire jó részletesen leírja, hogy hogyan szeretne bele első látásra a kedvenc fantasyhőse (és aztán hogyan kefélné meg úgy, hogy a füle is kettéálljon). Természetesen a klubok szabályzatába van iktatva, hogy mindig pontosan ugyanazokat a közhelyes, kiszámítható fordulatokat kell alkalmazni.

LyukasBogrács 2008.12.22. 17:31:07

Elmenyautozas!

Igy hivjak Modorosek a kozuti veszelyeztetest, sebesseghatar tullepest, szabalysertest, ittas vezetest, csendhaboritast, baleset okozast.

Kültelki Vagány 2008.12.30. 20:11:27

Önmagában nem a hobbykkal van a baj, bár az epszilon az veri a szemem rendesen.

De. Két súlyos, és általános esete van a modorosságnak:

az egyik az igénytelenül sznob. Engem nem zavar, ha valaki sznob, és megteheti(!). Akinek van pénze Eviannal itatni a ménest a kerti medencében, az nem sznob, hanem kőgazdag. Abramovics. A sznob az, aki Tahitire megy nyaralni fapadossal, és úgy számol be az egészről, mintha a magánrepülővel ment volna le a hétvégére, ja és vitték utána a Rollst is a másik gépen. A Last Minute-ot klasszikus "utazásnak" előadni elég nagy modorosság. Vannak szintek. Nekem az otthoni spagetti carbonara baráti társaságnak előállítása teszkó trappistából és magyar sonkából is sznobság. Vagy ne hídd spagettinek, vagy vedd meg, ami a spagettihez kell, igaz nem fog kijönni a sajt kilója 500 forintból. A másik súlyos modorosság, vagy sznobság, az az egyéniség teljes hiánya, majd ennek kompenzálása a "különleges vagyok" érzésnek állandó emlegetésével. Nem baj, ha jógázól, de ne építs már rá várat, baszd meg. Én 4 éve jógázom, és egy régebbi ismerősöm sem tudja, és nem is szándékozom körlevelet küldeni róla, meg könyvet írni. Azok tudják, akikkel egy csoportba járok, de ennyi. Ott is van olyan _emberke_ aki kötelezően minden szembejövőnek odahányja, hogy "én jógázom az tök különleges meg minden". Szívesen beszélek róla, ha kérdeznek. Nekem ez akkora modorosság, mint az, hogy egyesek "Budo" meg "Kerepeslófasz Thai Box Club" pólóban támasztják a pultot a diszkóban, előre jelezve a _sok köcsögnek_ hogy ők bizony tradícionális küződsportot űznek, szóval nehogy má belekössél köcsög. Esetleg a _hölgyeknek_ ezzel imponálni akarással megspékelve.

Jul_Chica 2009.01.26. 21:07:07

'Persze olyan is van, aki őszintén szereti ezt a táncot, meg úgy általában táncolni. Ők még rosszabbak.'
azért ez fájt. miért gáz az, ha valaki szeret táncolni? azért, mert Te nem tudsz?
Egyébként, jókat röhögök ezen a blogon, de azt hiszem, kezd kissé elfajulni a dolog, lassan oda jutunk, hogy minden modorosságnak tekintendő. Ne keverjük a szart, emberek, és ne az legyen a modorosság ami simán nem tetszik másban!
Jelentem, imádok táncolni, sőt, üssetek meg, salsásni is, sőt még szinházba is elmegyek néha, a kurvaanyámat!
Ez a blog amugy nagyon faja (lenne), ha nem kezdene elborulni. Kezd az egész...khm. hogyismondjam, mi az a szó...olyan erőltetett, olyan modoros lenni...
szóltam.

Intizar 2009.12.09. 17:19:56

Klára, a bagoly az RÉZFASZÚ.
A hastánc akármily bosszantóan divatos-modoros is, mégis nagyszerű. Megtanul az ember lazulni és mozogni. Ez sokaknál számít. Versírástanfolyam, noigen. Vavyan Fable viszont rettentő vicces tud lenni. Sajnálom. Szégyellem is, ha kívánják. De akkor is.

Donna Anna · http://operahumor.blog.hu/ 2010.07.29. 04:57:46

Most elkezdtem agyalni, hogy modoros kaja-e, ha én szeretek húsos pitét sütni? Úgy, hogy közben KELL szólnia az idevágó musicalnek, csakis a Hearn/Lansbury vagy a Hearn/LuPone felvétel jöhet szóba? Továbbá ha egyedül vagyok, a sodrófával körbetáncolom a konyhát is a jobb részeknél?

Operába szeretek járni, az már alapból modoros. Sőt, szívesen írnék egy posztot az operalátogatók alfajairól.

hutp 2014.02.01. 14:04:02

A golf nem ilyen hobbi?

Nyúlláb 2022.02.10. 20:03:20

Mi bajod azzal, aki szeret táncolni?
süti beállítások módosítása