A legfeleslegesebb udvariaskodások

2014/07/05. - írta: Modor Tibi

Sok éve elkezdtük: most visszatérünk rá, és még kegyetlenebbül kibontjuk. Hiszen mostanra már a rádióhallgató-újságolvasó, párhuzamos társadalom is ráérzett arra, hogy a jó étvágyat, az egészségedre meg a többi hülyeség. No de mi van a többivel? Itt bujkálnak (az akkor is bújkál meg nyitvatartás, baszd meg!) ezek az alaptételként elfogadott illedelmességek, holott senkinek nem jók.

 

  • Köszönni: Jó napot kívánok! Jó napot, szia, csókolom, viszontlátásra, viszlát. Egy olyan modoros országban, mint a miénk, ahol már az is udvariatlannak számít, ha csak jónapotot mondasz, ott ez durván hangozhat elsőre. Örök dilemma, hogy júj, mit köszönjek, ha sziát mondok, csak azért is jó napotot válaszol, és fordítva. Márpedig minek köszönnék? Jó napot kívánok neki tényleg? Dehogyis. Hazudni meg nem szép dolog. Ha boltban, hivatalban van az illető, akkor ő szolgál ki engem, tehát felesleges vele modoroskodni, - ha meg ismer engem, akkor úgyis tudja, hogy erre semmi szükség. Javaslatom köszönés helyett: rövid vakkantás, esetleg diszkrét morgás.
  • Megköszönni: Köszönöm szépen? De mit? Azt, hogy kaptam tőle egy sört, egy kávét, fizethettem neki a pénztárnál? Azt köszönöm meg neki, hogy a munkáját végzi, amiért pénzt kap? Ugye, hogy milyen abszurd ez? Inkább ő köszönje meg, hogy kiszolgálhatott, hogy pénzt kereshetett. Nem tett semmiféle szívességet, sőt. Másoknak bármit megköszönni? Ajándékot, segítséget? Nos, nem azért tette, hogy neked jó legyen, ezt vésd az eszedbe. Az emberek azért tesznek csupán szívességeket, hogy NEKIK legyen jó. És ha már nekik jó volt, akkor nem kell ezt fokozni. Helyette: majomszerűen makkants oda. Vagy semmit, vonulj arrébb.
  • Elköszönni: Mert miért? Bejelented, hogy most elmész? Mert vajon nem veszi észre másképp? Viszontlátásra? Tényleg viszont akarod látni? Ugye nem?
  • Megkérdezni egy helyről, hogy szabad-e: Régi bölcsesség, hogy csak az a hely nem szabad, amin ülnek - ehhez tartsd magad. Nézd, általában nincs foglalási rendszer a távolsági buszokon, vonatokon - ha meg mégis, hát a fasznak kellett felállnia a helyéről. Az üres szék pedig a közvélekedéssel ellentében NEM táska- és ruhatároló. Nyugodtan ülj rá: aki odatette, vélhetően számolt is ezzel az eshetőséggel. Ha meg nem, hát most megtanulja.
  • Nőknek bármilyen engedményt tenni: Nem csak idejétmúlt és ósdi dolog a hölgyeknek szánt lovagiasságot erőltetni, hanem nálunk sokkal boldogabb helyeken egyenesen sértő nemek szerint különbséget tenni. A nő gyengébb lenne? Akkor miért élnek mégis olyan sokáig, hogy bírnak ennyit szülni? Érdem-e nőnek lenni? Szerintem nem.
  • Alkalmakkor felköszönteni: Vagy ünnepelni, bármi. Azért, mert éppen a naptárba valaki megint beírta, hogy Erzsébet meg László, attól ők miért többek? Mi lesz azokkal, akiket Justinnak vagy Shane-nek hívnak? Nekik miért nem lehet névnapjuk? Again: nem csoda, hogy a névnapokat rajtunk kívül senki nem ünnepli. Ajándékot venni: minek? Csak kellemetlen neki is, neked is. Egyházi, állami ünnepeken megemlékezni: miért is? Mi közöm nekem ahhoz, hogy hatezer éve ki milyen forradalmat bukott el, ki kit irtott ki, milyen pogány ünnepre húztak rá valami keresztényt? Jegyezd meg: ha nem vagy képes úgy alakítani az életedet, hogy minden nap ünnep legyen, akkor vesztes típus vagy. Szedd már össze magad!
  • Magázódni: Ez egy elnyomó, német mintára létrejött, korábban sosem létezett forma: felejtsük el! Ahol még a mai napig se tudnak megegyezni abban, hogy Maga vagy Ön, esetleg nem-e tetszik kérni egy kis Otthon kávét, vagy Kend - ott szerintem nincs miről beszélni. A helyes módszer: azonnal tegezés. Nem csoda, hogy Skandináviában nem létezik olyan, hogy ni, ott már évek óta csak du van, és senki nem sértődik meg rajta. Ha esetleg valakinél a kora miatt némi rossz érzés bujkálna benned: a kor tényleg nem érdem. Örüljön neki, hogy idáig kihúzta - mi már nem fogunk eddig élni, ráadásul nyugdíjunk se lesz. 
  • Vallásos emberek hitét, politikai hozzátartozást, szexuális orientációt, drogfüggőséget, kövérséget tiszteletben tartani: Babonákat, hiedelmeket, vallásokat nem tisztelhetünk - nem is értem, politikusaink miért álszenteskednek annyira ("nagyra tisztelem az istenfélő embereket, csak az egyház..."). Mondjuk ki: ezeket az embereket szánni kell, nem tisztelni. És nem az egyház a gonosz, hanem az emberek hülyék. A másik a tüntetgetés meg a szexuális orientáció. Nekem mi közöm ahhoz, hogy ki mit gondol a másik kárára? Miért kell belekiáltani a világba, hogy ők mennyivel jobbak és különbek, mint mások? Arra nem is gondoltak, hogy mennyire megbántanak ezzel olyanokat, akik másképp gondolják esetleg, nekik nem lehetnek jogaik? Összességében: tömegbe verődni, programszerűen vonulni, ott megerősítést és ellenségképet keresni = emberi gyengeség. A gyengeség nem erény, épp ellenkezőleg. 
  • Borravalót adni: Már elmondtam. Mert félek, hogy máskülönben nem kapom meg azt, amit az árán kifizetek? Mert úgy érzem, hogy itt talán szeretnek, vagy pénzért megváltott előnyöket kapok? Nem. Tessék szépen elkérni az árát, és én kifizetem. De kérem a visszajárót, bármennyi is legyen az.
  • Levenni a cipőt vendégségben: Ha valaki képtelen úgy szervezni az erőforrásait, hogy rendesen ki tudjon takarítani a vendég után, az ne hívjon vendéget. A cipőt levenni egy nagyon intim dolog, úgyhogy tőlem ilyeneket ne várj el. Ha zavar, hogy összelépkedem a bolyhos prémedet vagy a gyerekek játszószőnyegét, akkor ne tedd oda, ez ilyen egyszerű.
  • Megsimogatni a rokon/szomszéd dörgölőző kutyáját: Nem. A kutya, macska meg a többi állat nem arra való, hogy kedvencként, lakásban tartsd - ráadásul mindenféle kórokozókat, férgeket terjesztenek. Ha valaki képtelen megnevelni a kutyáját, hogy ne ugráljon meg nyalakodjon, akkor tedd meg te: nyugodtan rúgjál bele finoman. A gazdába meg a kutyába is. És persze soha többé ne menj hozzá vendégségbe, cipővel vagy anélkül. Ja igen, játszani/beszélgetni akaró gyerekkel ugyanez a helyzet.

 

Ne feledd: ebben a felgyorsult világban ezekre már semmi szükség. Kegyetlenül hangzik, de igaz. Vége azoknak az időknek, amikor az emberek egymásra voltak utalva: hogy ha vendég jött, a falszomszédtól kaptak két széket, az alsó szomszédtól pedig két tojást meg egy kávéskanálnyi olajat. Hogy az asszonyok erkölcsét a kölcsönös megfigyeléssel - a férfiak viselkedését pedig a közösségi elvárásokkal oldották meg. Mára az idő lett a legértékesebb commoditynk, és egyszerűen nincs már időnk időrabló formaságokra.

Ha pedig túl kedves vagy mindenkivel, elszaporodnak életedben a vérszopó piócák, az érdekemberek. Ezt te se akarhatod. Légy olyan sikeres, olyan gazdag, hogy ne legyél rászorulva mások jóindulatára! Hajrá, tempó!

60 komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Apádfasza 2014.07.05. 11:18:19

És a parancsoljon az smafu? Hogy utálom, amikor valaki azt mondja nekem, hogy parancsoljon... Nem kevésbé a "nyugodtan"... Nyugodtan foglaljon helyet... Nem baszom, nem vagyok ideges, miért is gondolod, hogy nem nyugodtan ülnék le?

Momina 2014.07.05. 12:02:20

Nagyon jó! Olvasás közben még két speciális alkategória eszembe jutott: nászajándék, meg a babaváró. Mit érdekel engem, hogy megnősült, gyereket csinált, stb. :D

Május 40. 2014.07.05. 12:26:30

Velem egykorú lányokkal magázódni szexis.

efhábé 2014.07.05. 13:55:53

Eleve ez az írás meg olvasás tök felesleges. Te írásra vesztegeted az időd, baszod? Hát hívd fel és mondd el neki, szerinted minek van nála állandóan mobil?

wmiki · http://kigondoltam.blog.hu/2014/07/20/stephen_hawking_538 2014.07.05. 19:29:38

Jó étvágyat!
Na szerintem ez a legrosszabb. Szerintem miért eszem, mit gondolsz??? Kötelességtudatból??? Aztán tele szájjal köszönjem meg??? A semmit???

"Babonákat, hiedelmeket, vallásokat nem tisztelhetünk" - ez viszont nem működik :( A tudomány nevű szekta dogmáit ma kötelező bemagolni, és úgy kell tenni, mintha elhinnéd a hazug meséit, mert a fanatikus hívek elkezdenek rád köpködni... :x

Asakura Hao 2014.07.05. 19:29:41

Köszönöm, ez <em>hiánypótló</em> volt. :D

intézetis utcagyerek (törölt) 2014.07.05. 19:29:44

Jó étvágyat kivánni is totál felesleges.
Az étvágyammal nincs gond köszi!

intézetis utcagyerek (törölt) 2014.07.05. 19:29:56

1. miből gondolod, hogy a választókát neked tettem oda?

2. ne köszöngesd mert hátrafordulok és lenyomom a torkodon!!! :)

intézetis utcagyerek (törölt) 2014.07.05. 19:30:04

Én attól vagyok rosszul, amikor pénztárnál állva a szalagra teszem az elválaszókát a SAJÁT (!!!) termékeim végére a SAJÁT érdekemben (!!!) azt bezzeg egytől-egyig mind jó hangosan megköszöni, az mindegy hogy pár perccel előtte majd fellőköt annyira sietett a pénztárhoz! Egy újabb kassza nyitásakor simán el is tipornak ezek a "megköszönös" emberek, simán beslisszol eléd a sorba, mintha ott se lennél...

HK417 · http://dokkmunkas.blog.hu/ 2014.07.05. 19:30:09

A köszönésről már Rejtő is hasonlóan nyilatkozott mikor a "...köszönésszerű üres formaságok.." elhagyását emlegette.
Más: a Dán és a Norvég nyelvben biztosan van magázó formula--a Svédet nem beszélem semmilyen szinten, de szerintem ott is van.

Pharkas 2014.07.05. 19:30:18

van meg par felesleges szo,cselekedet.

szeretlek
tapsolas
nem zavarlak ?
hogy vagy?
udvozlom a csaladot
reszvetem
megnottel
mikor hazasodsz?

Advanced Flight 2014.07.05. 19:30:23

Nekem ez a kedvencem: "Az üres szék pedig a közvélekedéssel ellentében NEM táska- és ruhatároló. Nyugodtan ülj rá: aki odatette, vélhetően számolt is ezzel az eshetőséggel. Ha meg nem, hát most megtanulja."

Kvára igaz, és ha nem lennék ilyen gyáva, ki is próbálnám élesben :-)

lavór 2014.07.05. 19:30:26

Na és a manapság elterjedt nagybetűvel kezdődő -megszólítások, mint? Te, Ő, Ők, Úr, Apám, Anyám (itt mán mindenki Isten)... etc...
Halott a legtöbbször ismeretlent szólít meg valaki, na meg nemhogy nem tisztelettel teszi mindezt, inkább gyalázkodva. Holott ez a kiemelt/mély tiszteletadás formulája lenne: "Kedves Anyám!"

Spacecake 2014.07.05. 19:30:30

Azért a borravalóadás lehet önző érdek is.Van aki nem szereti,ha az apró csörög a zsebében vagy nyomja a pénztárcáját....

P1sty 2014.07.05. 19:30:34

@Apádfasza: "Parancsoljon" -- hát igen ... Amikor a Nők lapja msjd a Metró olvasóink írták rovatában nyelvészprofesszorokat megszégyenítő vitákban boncolgatták, hogy mi is lenne a helyes a boltban. Mert hogy a "Parancsoljon" az olyan megalázkodó, a "Tessék kérni" olyan ügyetlen, a "Mit adhatok" nyegle ... Ó, boldog idők, amikor ilyenre is futotta a papíriparnak. :)

tisztapista 2014.07.05. 19:30:54

Én kérek elnézést, de engedtessék meg, hogy elmondjam SZERÉNY véleményemet a felesleges udvariasságról, ha szabad.

Ha esetleg nem okozna problémát a poszt írójának, akkor arra szeretném megkérni szépen, hogy legközelebb legyen szíves egy kicsit jobban alátámasztani a mondanivalóját, mert így sajnos eléggé egyoldalúnak tűnik az érvelése - ha mondhatok ilyet.

Köszönöm megtisztelő figyelmét, aviszonlátásra!

Michel Djerzinski 2014.07.05. 19:30:58

Ez a poszt így, ebben a formában színtiszta baromság. Nem azért vannak ezek a hétköznapi klisék, konvenciók, formaságok, mert az bármiért és is jó vagy hasznos, hanem egyszerűen azért, mert emberek vagyunk, és ezekkel a többnyire formális üresjáratokkal kifejezzük azt, hogy emberekként közelítünk embertársainkhoz. Épp ezeknek a bornírt, sokszor tényleg felesleges kis gesztusokkal teremtünk magunk körül emberi miliőt - nem tudatosan emlékeztetve magunkat is arra, hogy emberek vagyunk, emberekként viselkedünk. Ha olyan célirányosan és praktikusan, brutálisan leegyszerűsítve kommunikálnánk (vagy nem kommunikálnánk), ahogyan a blogíró szeretné (feltéve, ha nem ironizál és/vagy provokál), akkor inkább emlékeztetnénk holmi biorobotra, emberszabású gépre, mint valódi, hús-vér emberre, aki tekintettel van más ember lényére, személyére, személyiségére. Még akkor is, ha tudván-tudja: az egész - önmagában - felesleges és értelmetlen. Valójában mégsem az. E kis hazugságok nélkül az emberlétünk lenne sivárabb.

Make Valamit · http://make.blog.hu 2014.07.05. 19:31:02

Van ismerősöm, aki a forszírozott tegeződés miatt soha be nem teszi a lábát az ikeába. Most gondolj bele, hogy odajön egy ilyen kis húszéves diszkópatkány és letegez.

Hajdú Peter 2014.07.05. 19:31:07

A borravalo nem adassal egyetertek. Mert az egy ki nem mondott zsarolas, szinte tuszejtes. Hogyha nem fizetek akkor beleszarik, fosik, hany a kajaba, rosszul vagja le a hajam, falnak vezeti a taxit.
Ilyet Gvantanamora kene kuldeni, tobbi mocskos TERRORISTAVAL egyutt.

mdee 2014.07.05. 19:31:12

-jó napot kívánok!
-jó napot kívánok, parancsoljon!
-azt kérném szépen.
-tessék!
-köszönöm szépen!
-kérem!
-a viszont látásra, jó munkát!
-a viszont látásra, szép napot!

igazi hős 2014.07.05. 22:22:37

@Május 40.: Attól függ hány éves vagy. Nekem már rég nem. Én a feleannyi éves (de már bőven nagykorú) lányokat magázom, büntetésből, ha nem akarnak tegeződni.

Jóléti Dán Kekszesdoboz 2014.07.05. 23:21:55

@mdee:
-Ő lesz az? Őt tetszik kérni?
-Nem, hanem azt a lófaszalakú szalámit.

☉ ☾ 2014.07.06. 09:12:02

Gondolom a szerző otthon az asztalra szarik, mert megteheti.
Gratulálok.

pangea 2014.07.06. 09:12:08

A poszter egy bunkó. Azért kellenek ezek az udvariassági formák, mert emberként szeretnénk élni, nem csak egy fogyasztó véglényként.

nevetőharmadik 2014.07.06. 10:29:42

Én ugyan egy állat vagyok, de azért örülök, hogy társadalomalkotó élőlényként a fajhoz és közösséghez való tartozást nem egymás orrának megnyalásával, bolhák és tetvek kurkászásával vagy egymás segglyukába való szimatolással jelezzük, hanem egy egyszerű köszönéssel.

Michel Djerzinski 2014.07.06. 10:29:46

@pangea: @☉ ☾: szerintem ez csak ócska provokáció, semmi több.

blasiusii 2014.07.06. 10:29:50

ez Ctrl+C Ctrl+V az író "Hogyan legyünk tahók" c. korábbi posztjából

kosztarovics bácsi 2014.07.06. 11:40:53

Hogy ez a szösszenet hogy jött ki belőled...Sokat rugóztál rajta?

bbwd 2014.07.06. 12:48:43

@Michel Djerzinski: biztosan nem ironizál...

ez nem olyan hely

legyen szép napod

vectras666 2014.07.06. 12:48:47

A fingásban is jó lenne már a változás: tüsszentést a másik egészségére kívánjuk, a fingóra meg úgy nézünk, mint a véres rongyra :D :D

Trónkövetelő 2014.07.06. 12:49:00

Én - az egyébként színigaz és bölcs - írásból két dologgal nem értek egyet:
1. az nem felel meg a valóságnak, hogy a magyarok teleszövik a beszédüket udvariaskodási panelokkal, az angolok, németek mind túltesznek rajtunk ezen a téren (ich möchte gern, would you mind stb). Úgyhogy szerencsére eléggé nagy tirpákok vagyunk :)
2. Nekem semmi bajom nincsen a magázódással, inkább a tegeződéssel, hogy jön ahhoz minden proli, hogy engem csak úgy letegezzen? Mikor lettünk jóban?

Michel Djerzinski 2014.07.06. 15:09:04

@Trónkövetelő: Színigaz és bölcs?! Lófaszt. Bunkó és primitív, annál inkább.

Michel Djerzinski 2014.07.06. 15:09:06

@bbwd: aha... értem.
Köszi, neked is.

Jóléti Dán Kekszesdoboz 2014.07.06. 16:21:02

@vectras666: én már régóta fingok és böfögök is az utcán. Nem érdekel ki mit gondol. Jogomban áll.

Michel Djerzinski 2014.07.06. 17:24:29

@Sal Colman: Faszagyerek vagy, irigyellek, követni foglak, hajrá!

Modor Tibi · http://modoros.blog.hu 2014.07.06. 17:26:10

@Pharkas: Nagyon jogos, főleg a tapsolás meg a szeretlek (utóbbit be is terveztem, csak aztán elfelejtettem).

Szeretlek: erre mi szükség van? Mert különben nem szeretném? Miért kell mondani, ha szeretem? Ha nem tudja, nem érzi, akkor nagy baj van. Különben is: miért kéne egyáltalán szeretnem?

Trónkövetelő 2014.07.06. 18:15:54

@Michel Djerzinski:
Uram, Önnek igaza van. A rendőrség szolgálati szabályzatáról szóló 30/2011. (IX. 22.) BM rendelet 4. "A szolgálati fellépés módja" alcímében található 5. § (1) szerint az intézkedést a rendőr a napszaknak megfelelő köszönéssel, az intézkedés alá vont nemének, életkorának megfelelő megszólítással, ha a rendőr egyenruhát visel, tisztelgéssel kezdi meg. Modor Tibor úr egy élhetetlen bunkó, akit bizonyára otthagyott a barátnője egy kutyatulajdonos snájdig rendőrtiszt kedvéért, és ebből adódó frusztráltságát ily módon kiáltja most világgá. Nem leszólni, megbotránkozni kell tehát, hanem inkább szánjuk közösen. Ez a legkeresztényibb tett, amit Modor Tiborral szemben tehetünk. Imádkozzon Ön is Modor Tibor lelki üdvéért!

wmiki · http://kigondoltam.blog.hu/2014/07/20/stephen_hawking_538 2014.07.07. 07:02:30

@Modor Tibi: ráadásul szeretet nem is létezik, mert nem lehet megmérni, fejlett, tudományos eszközökkel!!!! Jóhogy nem már istenről prédikálnak... :(

Michel Djerzinski 2014.07.07. 21:57:03

@wmiki: ez az avatar "a tévedés kockázatával" aljas. Szégyellheted magad.

Jóléti Dán Kekszesdoboz 2014.07.07. 21:57:32

Tibi, szerintem dőlj hátra, hunyd be a szemed és hallgasd meg a Biscaya-t. A muzikális manír csúcsa.

Jóléti Dán Kekszesdoboz 2014.07.07. 21:57:39

@wmiki: @Michel Djerzinski: ezt próbáld ki. Hanyatt fekszel a tó vizén, de úgy hogy a füled a vízben legyen, ez nagyon fontos. És fingasz. Királyrák élmény vazz.

diszkriminans (törölt) 2014.07.07. 21:57:42

@Michel Djerzinski:
Az emberi mivoltunk messze nem az udvariasságból, megszokásokból fakad, éppen az a része az, amit egy gép is megcsinál, ha annak megfelelően programozod.

CheTamás · http://rascasse-f1.blog.hu 2014.07.07. 21:57:48

A "Tisztelettel" legalább akkora hazugság, mint a "Viszontlátásra".

A yofogas.hu portálon megjelentetett operátor pozíciót szeretném megpályázni, s ennek kapcsán kérem felvételemet az Önök intézményébe.
Tisztelettel,
Jerome Toth.

Jó szurkolást! (lehet rosszul szurkolni, baszod?)

Michel Djerzinski 2014.07.08. 21:36:14

@diszkriminans: hiheted, hogy frappánsat írtál, de nem. Tévedsz. Ha igazad is lenne (amiről szó sincs), akkor is egyet kell értsél azzal, hogy bármilyen gép is csak azt teheti, amire EMBEREK programozták őket. Nem állítom, hogy az ember "jó" lenne, vagy hogy minden szempontból jobb lenne egy gépnél. (Pl. a gép önmagától soha nem lesz gyilkos vagy szadista barbár, míg emberek és emberek nagy halmaza képes lehet erre.) Az emberi létezés szenvedéssel, sérüléssel járó létállapot. Az udvariassági körök, a felesleges gesztusok egész sora az egymással való sérülés kockázatát minimalizálják, még ha álságos módon is. Mégis, szükség van rájuk. Ez egy nagy össznépi hazugság, mégsem állítható, hogy nincsen funkciója.

Rafael Jiménez Valéra (barátoknak csak Rafi) 2014.07.08. 21:36:24

multinál:
- "köszönöm"-mel zárni a meeting-et
- munka ügyben történt egyeztetés után megköszönni a ... mit is?
- e-mailben "Jó munkát és szép napot"-tal elbúcsúzni (akár naponta többször is ugyanannak a kollégának)
- konyhában állásukért remegő, bocs-hogy-élek fazonokkal összefutva "ki a szerényebb, alázatosabb" játékot játszani (mosogatóért, víforralóért meg nem vívott harcok)
- kollégákkal megbeszélni, mi volt / mit csinálsz majd a hétvégén
- ebédnél megkérdezni hogy mit eszel és hogy finom-e a kaja
- egyáltalán bármilyen tevékenység a céges kantinban az evésen kívül

kifogyhatatlan felesleges modor parádé az egész multi-lét

Trónkövetelő 2014.07.08. 21:36:26

@Michel Djerzinski:
Te most itt mindenkit végigpofozol? :D

Michel Djerzinski 2014.07.08. 22:47:37

@Trónkövetelő: eszem ágában sincs. Csak szeretek vitatkozni, érvelni, eszmét cserélni. És ha kell - de csak ha kell! - virtuálisan pofozkodni is. Lehet engem is akár, elvégre nem az a legény, aki adja...

Mukkancs 2014.07.09. 06:59:01

@Rafael Jiménez Valéra (barátoknak csak Rafi): és persze mindezt "komoly és felelősségteljes munkám van+ képpel kell végezni....

Michel Djerzinski 2014.07.09. 22:09:33

@Sal Colman: a kek az kekk. Írd le a szót helyesen. A jelentése az, hogy pimasz, szemtelen, neveletlen. Nos, nem voltam egyik sem. (Amire te gondolhatsz, az a 'krakéler', de voltaképp az sem vagyok.) Másrészt meg komikus, hogy épp te állítasz tükröt egy modoros blogon, ahol épp az a célpont, amit én védelmembe vettem. Ennél jobban nem éghetsz.

rdi 2014.07.12. 21:00:13

Szép napot!

Legyen szép a napod!

Have a wonderful day!

Trónkövetelő 2014.07.12. 22:19:26

@rdi:
Legyen Egy Szép Napod!
Minden Kezdőbetű Nagybetűvel, Még Az "Egy"-ből Az "E" Is!

jo.munkasember 2014.07.14. 19:45:25

Ezeknel sokkal durvabb a Hey, how are you megszolitas. 1 eve nem birom megszokni. A hej nem erdekel, mert nem tudja, hogy nalunk veszhelyzetben vagy beszolaskent hasznaljak. De how are you ert neha bosszut allok es reszletesen elmeselem, hogy erzem magam.

zaturek 2014.07.27. 09:58:55

Jó napot kívánok, elnézést kérek a zavarásért, csak érdeklődni szeretnék, hogy a három hete megrendelt, és múlt hétre ígért komódot mikor tudják kiszállítani a lakásomra. Még nem érkezett meg az olasz zsanér. Aha. Jövő héten érdeklődhetek? Szabadságon lesznek. Akkor utána? Jó. Köszönöm szépen, és még egyszer elnézést, és jó pihenést! Szép délutánt, viszontlátásra. (leteszi a telefont) A kurva anyátokat.

NoNight · http://anothernonight.blog.hu/ 2014.08.27. 16:31:39

A legtalálóbb az az ünnepes, én pont ugyanígy vélekedek. Ehhez tartozik még a "gratulálok" házasodás és pláne gyerekcsinálás esetére.
süti beállítások módosítása