Olvasói rovat - Gyűlölöm a sportot

2012/01/19. - írta: Modor Tibi

 

Rég nem látott Patrick Batemanünk egy óriáskommentje ugrott be meccsnézés közben - itt az ideje, hogy elővegyük, leporoljuk és megköszönjük neki.


 

Gyűlölöm a sportot.

Gyűlölöm a koránkelést, a medence hideg vizét, a kiázott bőr délutáni klórszagát, a betonperemen lehorzsolt térdet, azt az érzést, ahogy a korlát fája feltépi a hónaljad, a gyűrűátfordulás előtti alaktalan rettegést. Gyűlölöm a barna vízköves, rózsa nélküli, csöpögő zuhanyzókat, a billegő, kimozgósodott lefolyóelzárókat, az öltözők sportkenőcs, Axe-dezodor, forttírzokni- és csalódásszagát, a nyitva felejtett bukóablakok alatt befolyt víz nyomait a falon. Gyűlölöm a szertárak magnéziaporfoltos padjait, a szakadt medicinlabdákat, kitérdelt szőnyegeket, a fekete koszcsíkokkal csíkokkal összekarcolt, nyikorgó linóleumpadlót.

Gyűlölöm a sportrajongást, a sportújságok posztereit, a sportbuszokról sportmelegítőben, sporttáskákkal leszálló buta arcú, kisportolt testű fiatalokat, gyűlölöm a harminc évesen kikopott térdet, az esős időben örökké sajgó sportsérülést, a szívhalált ötvenöt évesen. Gyűlölöm a sportkommentátorok jellegzetes sportorgánumát, a hírblokkok végére ragasztott terjengős sporthíreket, a zúgó stadionhang- és sípszómontázsokat, a sportnyelv idióta sportpaneljeit: „otthonában játszott döntetlent a címvédő Benfica a trónkövetelő Interrel a BL-főtábla első helyeiért zajló torna második fordulójában”.

Gyűlölöm a sportbeceneveket, a nemzeti pertu egérkéit, kokóit, talmáit, gerazolijait, a melegítős-pocakos távolsági buszsofőrkülsejű edzőket, az Armani-öltönyös zselézett hajú kidobóember sportmenedzsereket, a harmadik világbeli céronaldók, kákák cigányvajdás műmájerségét, a monogramos Maseratikat és a hárommellű maláj kurvák seggéről felszívott kokaincsíkokat. Gyűlölöm az álsportolókat, a Gucci színeiben nemfocizó boxeralsóiba vicclapot tömő beckhameket, az állatorvosi overdózokat, „a már csak egy kicsit kell hangolni a motoromon, de még nagyon nyers a gép” tökutolsókat . Gyűlölöm a közvetítések szuperplánjait, a megrázott bundesligafrizurából szétföccsenő verejtékgyöngyöket, a mezbe törölt izzadságot, a szájban megforgatott turhás köpetet a pálya füvén, a szuszpenzor alatt megvakart heregolyókat, a farpofák közül kicsippentett tornadresszt.

Gyűlölöm a szurkolókat, a focimezes hétvégi apukákat, a szotyolát, a szétvert stadionokat, a sportkocsmák lepusztultságát, a sporttámogatást, a sportdiplomáciát.

Gyűlölöm a sportot.

94 komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ⒺⒹ (törölt) 2012.01.19. 06:15:52

Sörösüveg vállú, hízásnak indult, láncdohányos alkoholistának lenni persze baromi jó…

2012.01.19. 07:51:42

Tele a tököm azzal, amikor a fél ország olimpiai lázban ég, hogy "fiaink és lányaink" küzdelmével van tele minden. Totál nem érdekel, hogy egy számomra vadidegen ember hol, milyen helyen végez valami nevetséges modern kori gladiátori játékon, hogy a sport magasztosságáról, tisztaságáról beszélnek, amikor a pályákon két lábon járó kémiai-élettani csodák csapnak össze.
Leszarom, hogy úgymond öregbítik hazánk hírnevét (no persze, Szenyor Puszkasz, tudjuk), az életben soha, semmiféle előnyöm, hasznom nem származott az ilyen hamis pátoszból.
Nem is értem, miért lehet fontos bárkinek, hogy pl. két milliárdos közül melyik nyeri a teniszmérkőzést, vagy két tizenegyfős, primitív csürhe közül melyik lesz a győztes.
Rühellem, hogy az edzőterembe, ahol kemény pénzt fizetek a használatáért, valami szponzori szerződés keretében nemzetünk büszkeségei, a vízilabdaválogatott jár és őket kell kerülgetnem, miattuk kell várnom, miattuk nincs szekrény - és még érezzem magam kitüntetve, hogy egy levegőt szívhatok velük.
Lenézem és megvetem a szurkoló minden fajtáját, aki a sportcsarnokban, vagy otthon a TV előtt őrjöng azon, hogy olyan emberek, akik nem is tudnak a létéről, milyen eredményt érnek el.

2012.01.19. 08:01:16

Na ez szép volt, szinte már költészet.

2012.01.19. 08:51:38

Ez inkább az élsportról, a népszerű sportokról és az azok körül hype-ról szól.

mrbateman 2012.01.19. 08:51:51

@Brother Love: miért nem jó az neked, h. kényelmesen nézheted, amint megszakadnak helyetted. Érted, most kihívnak a szerbek pólózni a fasznak sincs kedve medencébe szállni (meg azok vadak, csípnek, harapnak), azt ott szenvedni a hideg vízben...a szünetek is olyan rövidek, h. még egy cigit sem lehet elszívni két negyed között. Na erre tartunk speciális szakembereket, akik ezeket a küzdelmeket lehozzák helyetted is, sőt ha akarod még a tv-ben is megnézheted...szídhatod az annyát, h: "mi a faszt keres ez a kiégett primadonna, ez a Kásás még mindég a válogatottban...ennél még én is jobb vagyok" olyan ez, mint asorállományúságot kiváltó szerződéses hadsereg...ezek azért vannak, h. ők elvégzik helyetted, valakinek ezt is meg kell csinálni.
Én egyébként kifejezetten élvezem a foci vb-t, mert nyáron a lesötétített, kondícionált lakásban sörrel a kezeben nézhetem, ahogy a milliárdosok izzadva, hurutos slejmot köpve, hörögve küzdenek egymással azért a szerencsétlen bőrgolyóért...hát tisztára hülyék!

Lenry 2012.01.19. 08:52:22

@Brother Love: köszönöm, hogy nem nekem kellett mindezt leírnom. sokat elvett volna a munkaidőmből :)

2012.01.19. 09:04:40

No és akkor még nem szóltam arról a majomkodásról, ami az egészet körülveszi! "Jó volt magyarnak lenni Los Angelesben!" - mér' kaptál ingyen hamburgert, hülyegyerek? Zászlófelvonás, recsegve lejátszott Himnusz, szipákoló-nyeldeklő sportoló - de meghatódtam! Semmivel sem jobb a vagány, vicces fajta, aki az aranyérmet harapdálja: éhes vagy hülyegyerek? Bevonulás öltönyben-kiskösztümben a stadionba, integetés (kb. mint anno május 1-én Kádár elvtársnak), csinos súlyemelő, súlylökő lányok, beképzelt pávakakasként vonuló, surmó pólósok, görnyedthátú anyaggal telenyomott, ősbunkó kajakosok, rommá vert pofájó bokszolók: tényleg nagyon felemelő!
Fontoskodó, nyilatkozgató ún. sportdiplomaták (sportolóként sikertelen, semmihez nem értő kullancs), esélylatolgató "szakemberek".
"Büszkék vagyunk rátok!" - anyád nevében nyilatkozzál, arra vagyok büszke max., amit én elértem, arra nem is lehetek, amihez semmi közöm!
"Nagyon nagy csalódás ez nekünk!" - Nekem ugyan nem, pont leszarom, hogy egy olimpiai ezüsttel a nyakában picsogó nagy mamlasz mit érez, közöm nincs hozzá.
Örök magyarázkodások: nem sikerült a forma időzítése, sok volt a súlyom, kevés volt a súlyom, elfújták a meccset, sérült voltam, rossz volt az étrend, rossz volt a klíma, sok volt a tészta.

ixub 2012.01.19. 09:33:17

Olyan Trainspotting szaga van a postnak:)

Mitya Ivanov 2012.01.19. 09:35:11

@Brother Love: áthallásos? vagy nem?

mindezek közül én csak azt nem szeretem, amikor kurva nagy energiát fektetünk abba, hogy rajtunk, és mondjuk a Balkánon kívül senkit nem érdeklő sportágakba fektetünk milliókat, hogy az olimpián öregbítsék hazánk hírnevét. Kimondom: a kajak kenura és a vízilabdára gondolok elsősorban, illetve kicsit a vívásra is, de ott egyrészt már szarok vagyunk, másrészt abban a sportágban még nyomokban megvan az ősi párbajok szelleme.
A mostani vizilabda EB-t is nagyívben leszarom, nem érdekel és kész.

Romboljuk le a modern világot... (törölt) · http://www.youtube.com/watch?v=9vq63q45qfk 2012.01.19. 09:39:23

ez a színtiszta igazság, Brother Love meg vigye le Ibi nénihez az üzenőjét hogy beírhassa neki a nagy igazgatói dícséretet

LyukasBogrács 2012.01.19. 10:00:51

A posztolonak talaltak ki a golfot, a lovaspolot es a vitorlazast.

Styxx 2012.01.19. 10:06:23

@Brother Love:
Ááá, ha a kondiban lefejeled Kásást, azért szólj be, hogy amúgy Brother Love lennék a Modorosról, hogy büszkén és szoldáriasn lájkolhassunk a Sportgézán:-)
@vészmadár (pica pica): ÁÁÁ, B+, nem hiszemn el, megkérem Brothert, hogy téged is csapjon le egy szívlapáttal. Miért baj az, ha valami nem modoros, csak egyszerűen fasza, vagy ahogy @Frengi: írta, szinte már költészet?
@mrbateman: Azt hittem, hogy a Patrick Batemann az te vagy, de a tököm se tud már ezen a renick-tengeren eligazodni, tőlem lehet a szerző a Bajor Imi is, lényeg, hogy sirály a poszt.

comad 2012.01.19. 10:12:51

@Brother Love: Arany minden szavad, mint ahogy a posztolóé is. A sport fárasztó, egészségtelen, veszélyes és unalmas. Természetesen csak a versenysportra gondolok, ha valaki azért csinálja szabadidejében mert szereti, lelke rajta.

Bandibacsi34 2012.01.19. 10:23:01

Kell a pornepnek a cirkusz, hogy elfeledje milyen sz.r elete van. Mas focizik helyette, mas kezeli a penzugyeit(penzugyi tanacsado, bank), mas mondja meg mit csinaljon a munkahelyen, mennyi adot fizessen stb stb. Kell a luzereknek az illuzio, hogy o mint szurkolo vagy kommentelo fontos ember!!!!!

Modor Tibi · http://modoros.blog.hu 2012.01.19. 10:29:59

@Frengi: szerintem már-már inkább komolyzene.

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2012.01.19. 10:31:00

röviden annyi a lényeg sztem, hogy mozogni jó, a játék jó, a sport ellenben nettó faszság, a versenysport, élsport kifejezetten káros.

mrbateman 2012.01.19. 10:42:13

@Bandibacsi34: Brávó b+, te aztán értesz hozzá, hogyan kell elbaszni az embernek a kedvét!:-)
@Styxx: nem én vagyok! ő egy profi...megkockáztatom, h. maga Bart István (ő fordította BEE-t), vagy egy zseni.

Amúgy modorosságon kívül: én egy Vasas-Pécs (a Pécs miatt) párviadalt sem tudok megnézni ülve...de aki pl a tegnapi kézimeccset, vagy egy olimpiai/vb/eb egyenesági pólómeccset végigül úgy, h. nem érez semmit az menthetetlen.

Styxx 2012.01.19. 10:49:30

@mrbateman:
Azt a Q, ide ilyen irodalmi csúcsragadozók is kommentelnek? Bár a Wikin Bart szócikkénél még hiányzik, hogy egykori modoros törzskommentelő.

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2012.01.19. 11:04:55

@mrbateman: vagy csak épelméjű, és nem az elbaszott nyüves érzelmei által vezérelt lepcsessegű búvármajom.

2012.01.19. 11:10:21

Példaképek? Na haggyá’ má’! Csípőre tett kézzel sétafikáló, turházó, russzki-módi szerint orrot fújó fodbalisták, akik egy hasalás után sípcsontjukat szorongatva fetrengenek, mint egy hátára fordult cserebogár? A drogkereskedő olimpikon? TV-stúdióba tréningruhában érkező élsportoló, stb.
Meg hogy a sport jellemformáló ereje? A múltban: csempészés, valutázás, seftelés (igen, a híres-nevezetes Aranycsapat is!), rosszabb esetben lopkodás Londonban (a Matchbox összekeverése a boxmeccsel, ugye), doppingügyek szánalmas, átlátszó hazudozásokkal terelve (proteinpor, sportkrém, stb.), Borisz Onyiscsenko, anyázás-összeverekedés a pályán a fair play szellemében, részeg tivornyák, kábszerfogyasztás, rendőrökkel összeverekedés, küzdősportolók behajtó-, zsaroló, portázós „mellékállásai”.
A csapatsport megtanít a közösségi szellemre – való igaz, hogy pl. egy csapatra való sportoló „civilben” is sokkal-sokkal tahóbb együtt, mint pl. külön-külön: hangoskodás, trágárkodás, férfiak között „beavatási szertartásnak” nevezett, szadista-homo irányultságú hatalmaskodás (természetesen szigorúan kizárólag a kisebbeken, gyengébbeken: papuccsal seggverés, törülközővel mellbimbó csapkodása, meg meredekebbek) – micsoda emelkedett jellemek!

vitaygeorgina 2012.01.19. 11:15:50

Jó, jó, de azt a kolót nem kellett volna, mégiscsak nem él már, meg nem akárki volt, érted. Nem kokó akart az lenni? A nemzeti pertu vonalába ő jobban beleillene.

mrbateman 2012.01.19. 11:28:30

@vészmadár (pica pica): Megértem én, hogyne érteném!
Állítólag az a baj, h. a sok fogalmazásgátló miatt tele van a víz ösztrogénnel. Lassan már a körzetihez kell elmenni, h. írjon fel egy kis tesztoszteront, mert ki akarom emelni az elhízott folyós valagamat a fotelből, h. végre úgy viselkedhessek mint egy igazi férfi!
Azt vágod, h. 22-én megyünk hozzátok teremtornára, széjjjellesztekbaszvaááááálééééééááááééééjjjáááóóóó!:-)

2012.01.19. 11:30:12

@mrbateman: Hehe, akkor én még nem vagyok az, életemben nem volt még olyan sportközvetítés, amit végig tudtam volna nézni.

mrbateman 2012.01.19. 11:47:46

@Brother Love: nagy rejtély vagy te nekem!
Mondtam már neked, h. ne toljál minden szart magadba...nem ér annyit az egész!:-))
De most komolyba: nézel egy szerb-magyar póló elődöntőt, és semmi? elkapcsolsz? kimész hugyozni?...hogyan lehet ezt, én kivetkőzök magamból!

moesko 2012.01.19. 12:02:07

gyűlölöm, ha az éremhez doktori is jár.

Möff CAT a Torcsvúdos gyerek 2012.01.19. 12:07:37

Zseniális, minden szavából csöpög a sistergő, maró, keserű gyűlölet, komolyan kirázott a hideg!
És megjelent a forma is, ilyen lepusztult, gyűrött ruhájú és arcú, borostás forma, nem tudni, miből él, mert már reggel ott van a kocsmában, issza a vízízű csapolt Ászokot, esetleg reggelire ledob mellé egy fél kevertet, a szimfónia füstölög a csorba hamutartóban a kicsi kerek asztalon, mindig egyedül van, nem beszél senkivel és ha elköveted azt a hibát, hogy megkérdezed, mi a helyzet, a fenti sötét monológ fröccsen ki a száján...
Nem tudni, miért ilyen, nem is érdekel, mert amikor végre levegőt vesz, elmenekülsz...

2012.01.19. 12:08:09

@mrbateman: Kérlek szépen, lényegében fel sem merül, hogy megnézzem, le sem ülök elé (valójában esetemben fennáll az übermodoros "Nincs TV-nk." kijelentés. No mármost, ha mégis efféle adódik (pl. nyaralóban) a feleségem megnézi és én a végén megkérdezem:

- Na, kipicsáztuk a mocskos rácokat?

Amibe bele tudok nézni, az a súlyemelés (mert legalább valahová be tudom lőni a teljesítményüket), de számomra ez is inkább csak kívácsiskodás, nem okoz nagyobb izgalmat, mint ha a teremben látom, hogy valaki rápróbál mondjuk a 190 kg-ra: Vajon sikerül neki?

Belenézek női atlétikába, mert a rövidtávfutóknak, magasugróknak, stb. általában jó segge van, de még a MOTO GP-is (motorosként) kb. 10 percig nézem, megállapítom, hogy ezek kurvára tudnak és ennyi.

A labdajátékokon max. elalszom, fel nem foghatom anyámékat, akik 3-4 órás teniszközvetítéseket néznek végig.

A pankrációt, na azt szeretem, mert legalább nem átbaszás, egy sajátos műfaj, a cirkusz-küzdősport-teleregény keveréke, puszta szórakoztatás, show, a hülye fennkölt majomkodás nélkül. A közhiedelemmel ellentétben senki sem hiszi(az amerikaiak sem), hogy "komoly", ezért nincs is átverve senki.

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2012.01.19. 12:15:49

@mrbateman: hát igen, bár azt nem tudom, ha ennyi bennem az ösztrogén, akkor a csajomat is inával dugom?:)

elképzelésem sincs, ki jön, és ki az a hozzánk, de az ajtón belül a lakásba nem jöhettek, akárkik vagytok:)

Ernoke 2012.01.19. 12:23:45

minden szava arany, bár én speciel nem tudom, mert az egyetlen versenysport, amit nézni szoktam, az a dobolás. imádom a fotelből melegszendvicset zabálva nézni, ahogy nyomják, ez ilyen misztikus-mágikus titkos tudás számomra, hogy valaki függetlenül tudja mozgatni másodpercenként többször mind a négy végtagját.:)

Styxx 2012.01.19. 12:45:02

@Brother Love:
Nem kizárt, hogy a mai kommentjeid önálló posztban kanonizálódnak, roppant szórakozttóak, bár nem teljesen értek veled egyet. Nem minden sportoló síkhülye egoista tapló. Például néhai Koló nagyon is értelmes srác volt. Értem én aztat, hogy gyúrsz, de súlyemelést nézni foci helyett? Kábé, mint beülni egy teljesen érdektelen közigazgatási perre nézőnek, mert hogy szakma. De nincs ezzel gond, ízlések és pofonok és pontozom az őszinteséged, főképp, hogy szórakoztató. Az pedig igaz, hogy részünkről, sznob európaiak részéről megvetett és lenézett pankráció, ha úgy tetszik az egyetlen tisztességes "sport" (még ha nem is az, hanem valójában mozgásszínház)mivel előre le van zsírozva és azt a nézők is tudják.

2012.01.19. 12:54:35

Szteroidok, asztmagyógyszerek, vérdopping, növekedési hormon, IGF-1, „öntőgépes” doppingteszt, idegen vizelet hólyagba töltése doppingtesztre, fájdalomcsillapítók, fű, kokain használata, nyugtatók, vérnyomáscsökkentők alkalmazása – elítéljük, küzdünk ellene, csalás, verseny tisztasága, nem tűrjük, WADA, stb. _ugyanakkor_ a közönség mindig újabb és újabb csúcsteljesítményt követel, senki nem kívácsi lelkes amatőrök szívvel-lélekkel vívott csatáira, 100 m 9 mp alatt, ha kérhetnénk, a kalapács szálljon 90 m-re, a lökés legyen minimum 250 kg, stb.

Szép az ökölvívás is, ahogy két ember véres péppé veri egymást csak azért, hogy náluknál gyengébb, ügyetlenebb és főképpen gyávább emberekben jóleső borzongást keltsen, hivatalos, elismert formában lehessen vérszomjas az ember.

Modor Tibi · http://modoros.blog.hu 2012.01.19. 13:01:14

@Brother Love: én ismerek olyan hivatásos (nem "él") sportolót, aki szereti csinálni saját maga miatt is.

2012.01.19. 13:12:09

@Modor Tibi: Azért remélem leesett mindenkinek, hogy a leírtak paródia - önmagam paródiája is. :)

2012.01.19. 13:33:19

@Brother Love: a kerékpársport felemlegetése nélkül nem az igazi:)

mrbateman 2012.01.19. 13:35:11

@Brother Love: Fáj a szívem amikor ezeket a kommentjeidet olvasom, hogy egy ilyen tanult, értelmes, keresztény szellemiségű fiatal családapa így letért a helyes útról és örömtelen életét úgy próbálja helyrehozni, h. gyaláz mindent ami valóban érték és mindenkit akinek még számít valamit e nemes eszme.
Bizos vagyok benne, h. te csupán e deviáns kisebbséghez tartozol, de mi nem haragszunk rád, sőt nem mondunk le rólad és sportolóink - igen akik téged is képviselnek - teljesítményével és személyes példamutatásukkal fogunk visszaterelni téged a helyes útra.
Ne hidd, h. ezeknek az EMBEREKNEK csak a fény és a csillogás számít! Nem! Ha így lenne, hidd el üres lenne a dobogó. Vagy tán úgy gondolja valaki, h. olyan könnyű egy egész életet áldozni a sportért? Próbált már valaki fagyos téli hajnalokon lemenni a kihalt uszodába és alázattal elvégezni azt az emberfeletti edzésmunkát, amit az edző előírt? mindezt úgy, hogy a sikerre semmi garancia, hiszen tudod, h. más országokban és más városokban ugyanezen időben sportolók százai feszegetik a teljesítőképességük határát. Sajnos ma már a munkának nincs becsülete, rohanó világunkban a fiatalok gyors eredményeket akarnak, amelyért sokszor súlyos árat kénytelenek fizetni, akár az életüket is elveszítik.
De mi hisszük, h. a sport tisztaságát mindenáron biztosítanunk kell, hiszen a rajta esett legapróbb folt is képes bemocskolni valamennyiünk véres verejtékkel kiharcolt eredményét.....BASSZA MEG HÍVAT A FŐNÖK! MI A FASZT AKAR MÁR DÉLUTÁN!:-(

Modor Tibi · http://modoros.blog.hu 2012.01.19. 13:39:10

@Brother Love: ügyes! :) Ennek ellenére sok őszinte rajongót sikerült ezzel találnod, nagyon rafinált.

Én mondjuk beszüntetném a profi focit itthon, ez nem futball, ami itt megy, ez egy kabaré. Teljesen amatőr alapokra helyezném a sportágat, és a nulláról építeném újra, csakis az utánpótlásnevelésre alapozva, a Nyugaton már bevált akadémiák mintájára. De állami pénzből egy fillért nem szabad ebbe a feneketlen kútba önteni.

mrbateman 2012.01.19. 13:52:27

@Modor Tibi: Mitiszó tibikém? Nagyon igazad van, ezt pofázom én is évek óta...bár most valami mintha elindult volna, talán javul majd a létesítményhelyzet és jönnek majd az eredmények...most több pénz kerül majd a fociba és majd az erdmények is jönnek, én nagyon bízom a fiatalokban, most van egy-két kifejezetten ügyes srác, aki időben kiment nyugatra, még mielőtt beleszürkülne za itthoni állapotokba...most azért jönnek minőségi légiósok is Spanyolok, Okoronkwo a Bodor állítólag jön a Vidibe...szóval vannak bíztató jelek!
Én ist azt mondom ezeknek egy fillért se b+, előbb tegyenek le valamit az asztalra (jó nem úgy, mint Siófokon) lássam azt, h. meghal a pályán, érted hogy akar, vagy valami...de így b+ semmi fizikum. A fazst, menjen kapálni!

Főtruista 2012.01.19. 13:56:38

@ixub: Az utolsó éjjel lesz az, nem?

Romboljuk le a modern világot... (törölt) · http://www.youtube.com/watch?v=9vq63q45qfk 2012.01.19. 14:19:23

@Ágy Alatt Fekvő Kíváncsi Légy (Möff CAT): ez milyen jó, az egyik foga amiben nagy amalgán tömés van fel-felvillan a szájában, szocreál robotember lol

2012.01.19. 15:11:07

@Hadrian77: De tényleg! Ezek a két keréken guruló vegyiüzemek! Még az amatőrök is orrba-szájba vedelték verseny előtt a Mixtura pectoralist (sajnos azóta receptköteles lett).

akiraj 2012.01.19. 15:12:30

@Brother Love: @Modor Tibi: @mrbateman:
Már az ókori bolgárok is megmondták, hogy a sportsiker minimum 80%-a az elődök edzéstervének a másolásából áll.

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2012.01.19. 15:13:25

nem viccből hanem komolyan javaslom mindenkinek, aki fizikai erejével és úgy általában a sporttal gondol kiemelkedőt alkotni, hogy gondoljon bele: egész életének munkájával lehet majdnem annyira erős, gyors, ügyes, mint egy átlagos képességű, enyhén fejletlen kamaszcsimpánz.

Kérdés: mi a helyzet ugyanezzel az észbeli képességek vonatkozásában?

sTormy 2012.01.19. 15:22:56

@vészmadár (pica pica): Hát... mondjuk melyik festő melyik alkotása van fele olyan szép, mint egy közepes külsejű magashegység?

loláb 2012.01.19. 15:23:13

A sportrajongás minden formája értelmetlen idő, és energiapazarlás. De sportolni jó.

paczy 2012.01.19. 15:27:24

Tényleg az élsportról írsz. De lehet, hogy az összesre gondolsz. Akkor biztos sokkal jobb mozgás nélkül, cigivel a szádban, alkoholistaként, elsorvadt izmokkal, esetleg 120kilósan meghalni szintén 50évesen tüdőrákban vagy akármi másban. Az élsportról meg csak annyit, hogy kevés olyan dolog van, ami ennyire össze tudja hozni az embereket, közösen drukkolni valamiért, közösen örülni valaminek, félretéve politikai,vallási,pénzbeli vagy akármilyen más különbséget. Összefogás. Már ha ez még értéknek számít másnál is.

escargot 2012.01.19. 15:30:17

@vészmadár (pica pica): A delfinekkel jönni olcsó lenne, úgy érzem.
Plusz az erő, a testfelépítés talán eredményesebben módosítható, mint az intelligencia - igaz, ugyanez a műveltségre például már nem áll.

2012.01.19. 15:34:47

@vészmadár (pica pica): tedd még hozzá, hogy 40 éves korára jó esélye van arra, hogy fizikai roncs legyen:)

2012.01.19. 15:35:59

@vészmadár (pica pica): Ugyanakkor gondolj bele, hogy temérdek (és soha véget nem érő) tanulással, észbeli képességek kibontakoztatásval mennyire lehet jutni pénz, siker, elismertség, stb. vonatkozásában. Persze, lehet valami kibaszott maradandót alkotni, de jó üzlet-e az egyénnek is? Ki-ki abba fektessen energiát, amire képességei, hajlamai indítják.

Ettől függetlenül alapfelvetésed igaz.

Dandie (törölt) 2012.01.19. 15:38:02

Tibi, számomra sok volt mostanában a politika, túl sok, a stílus sem tetszett, hisztiztem is magamban, hogy csatlakoztam a facebook csoporthoz annakidején. Már kurvára kellett egy ilyen poszt, és az előző is jó volt. Ez utóbbival még azonosulni is tudok :)

mrbateman 2012.01.19. 15:40:31

@loláb: jó a lóf.szt! Kifáradsz, megizzadsz, büdös leszel, zuhanyozni, átöltözni, csomó cumót cipelni.

Tudod mi az igazi jó? Nem? na figyelj: kimenni focimeccsre szép napos időben, ha meleg van, akkor félmeztelenre vetkőzni és napozni, közben nézni a meccset, inni a sört, cigizni, szotyizni, haverokkal röhögni, megbeszélni milyen üzlet volt a héten/mi van a gyerekkel/mennyire hülye az asszony/mit baszakszik az apeh/stb közben üvölteni, anyázni, mint ahogy a melletted ülő fiatal bírósági titkár/kőműves/tanár/nyugdíjas uránbányász is teszi. Meccs után még meginni 2-3 sört, beszélni pár szót a meccsről aztán békésen hazamenni, bekajálni, tv, alvás.
Na ez a jó rekreáció, többet pihenek, mint egy félpanziós wellneshétvégés zabálásos programon!

A sport/mozgás inkább szükséges és hasznos...rá lehet szokni, h. hiányzik, ha abbahagyod, de macerás az egész, az egész egy nagy logisztikai feladat.

Haloperidol 2012.01.19. 15:40:43

@vészmadár (pica pica):

Igaz, en is jarok konditerembe es uszni is, mert a fittseghez hozzatartozik a testi fittseg is, de nem nezek sportot, az nem kicsit proller dolog.

Milyen mar a primko atletatrikora vetkozott haverokkal a harmadrangu arany aszokot uvegbol vedelni (meg pohar sincsen nemhogy soralatet), az egeszsegtelen, zsiros es sos popcornt puszta kezzel zabalni a talbol egy szaros tv elott?

Termeszetesen exkluziv kozonseggel rendelkezo fittness-centerbe jarok. Itt a budos, izzado prolik es az axe dezodor es az olcso noi parfumok borzalmas osszevegyulo szaga egyaltalan nem erezheto.

A szemelyi edzo termeszetesen kivaloan kepzett szakember es kellemes kulseju, es mindig a fittness-centrum egyenruhajat viseli, nem valami szakadt sortot es kinyult polot. Es termeszetesen nem bunko, nem harsany es nincsen televarrva sem semmifele gusztustalan, alsobb neposztalyokra jellemzo tetovalasokkal meg testekszerekkel.

Az edzes utan pedig a fittness-centrum ettermeben lehet kulturalt korulmenyek kozott etkezni, termeszetesen nem hamburgert vagy gyrost. En valahogy ezt tartom a kulturalt sportolas fokmerojenek.

robian 2012.01.19. 15:40:47

el-classico: 22 izzadó csulázó milliárdos

Modor Tibi · http://modoros.blog.hu 2012.01.19. 15:42:20

@Dandie: köszike! De azért kösd fel a kisgatyót, mert hamarosan jön egy, amit nem fog megköszönni senki ;-))

Dandie (törölt) 2012.01.19. 15:44:00

@Modor Tibi: amíg hozol ilyen gyöngyszemeket is, leszarom a kisztálinok és kishitlerek harcát :)

kewcheg 2012.01.19. 15:45:01

Sarah Burke ellenben gyönyörű, mindig mosolyog, és lazán , erőlködés nélkül pörög a sítalpain. Remélem már jobban van...:)

2012.01.19. 15:45:09

@loláb: Ezt el is fogadom egyfajta credo-nak.

"Egészséges test a maga erényével még nem teremt jó lelket, ellenkezőleg: a jó lélek a maga erényével a testet is a lehető legjobbá teheti."

"Vagy nem látod, hogy az atléták átalusszák az életüket, és ha csak egy kicsit is eltérnek a rájuk kiszabott életmódtól, mindjárt súlyosan megbetegednek."

Szóval már a görögök is... :)

mement 2012.01.19. 15:56:33

Hibatlan. Elejetol a vegeig:)

666E 2012.01.19. 16:22:12

a sport addig jó amíg az ember saját maga miatt csinálja. mármint azért, hogy jól nézzen ki, legyen egy kis állóképessége, ne legyen hulla fáradt már du. 4-kor a nagy semmibe.. és persze, hogy a csaja is örüljön.
versenysport se rossz, hisz amikor az ember jó valamiben, akkor olykor szívesen méri össze tudását másokkal. sok sport eleve erről szól, ellenfél nélkül nem is lehet csinálni. és ez a fajta harc feldobja az embert.
persze ez a versenyzés már nem az aminek lennie kell, hisz már kevés sport olyan (pl mint a vívás), hogy elsősorban a tudás és a tapasztalat határozza meg, hanem inkább a több hónapos felkészülés meg mindenféle porok, étrend, stb. kell hozzá, mert úgy már szar az egész. amikor az ember már a termen kívül is szenved emiatt és egy-két órára trenírozza magát fél éveken át az úgy már nem móka. úgy már ők maguk nem mások csupán egy alkalmas test amin keresztül mások öltönyben elérik a céljaikat.

Wagner Úr 2012.01.19. 16:24:46

Most vagy már nagyon hardcoreban nyomja mindenki a modoroson, hogy már teljesen elmosódott a határvonal a modorosság kifigurázása és a saját vélemény közlése között, vagy a hozzászólok 90 % valóban tespedt,nyomorult, látens buzi és full idióta

vernyul 2012.01.19. 16:26:51

az nfl jó, kérem minden mást tiltsanak be

Alamio 2012.01.19. 16:48:07

Hülyék ezek, hogy huszonketten egy labdát kergetnek? Há' ménem adnak mindegyiknek egyet?

Bélabáttya (törölt) 2012.01.19. 16:52:58

Sportolni pedig jó. Még valamennyire versenyezni is.
Ha nem is olimpiai szinten, mások pénzéből. De amíg van, aki kifizeti, hogy valaki a hobbijának éljen, azzal nincs is baj. Amikor már kötelező mások hobbiját támogatni, ráadásul nemzeti sorscsapásként megélni a kudarcaikat, az már valahogy sokat elvesz az egész sportértékéből.

Prophet 2012.01.19. 16:57:13

Tanuljon meg sportoljon az, aki lusta lopni! Ez a tanulság!

combo 2012.01.19. 17:37:46

Ezzazz! Hányszor elképzeltem már ezt a pillanatot, és most tényleg itt állok a dobogó legcsúcsán. Végre sikerült lenyomnom ezt a tepsifejű román majmot. Jó, hogy a múltkori második hely után nem lettem öngyilkos, talán most végre mutter is örülni fog az eredménynek (bár egyre inkább az az érzésem, hogy nem tud neki, az aranyérmet csak elvárja és kész). De per pillanat tényleg én vagyok a király, az alfahím, a legjobb birkózó a világon; híresebb leszek az összes idegsebésznél együttvéve, és majdnem annyian fognak bálványozni, mint az Eddát, yeah. Már most is ezrek üvöltik a nevem, ez gecijó érzés. Talán a doppingteszttel nem lesz gond, az első ellenőrzés már lement, nem találtak semmit. A széplelkű büfé-ruhatár szakos újságírók nem fogják fel, hogy mindenki ezt csinálja, és ma már így kiegyenlítettek az esélyek. Különben is, Józsi bá filozofikus mondása szerint csak az eredmény számít, a verseny nem érdekli a kutyát sem.

Majd visszanézem otthon a felvételt, remélem nem álltam hülyén fel a dobogóra. Soha nem értettem, hogy egyes emberek hogyan képesek természetesen menni ilyen patetikus alkalmakkor. Na, a Himnusz. Gáz, hogy még most is az jutott először eszembe, hogy általánosban Jocó osztálytársam elfingotta magát az október 23-ai ünnepélyen a Himnusz alatt, utána szétröhögtük az egészet, ezért tanári pofont és osztályfőnökit kaptunk? Nem baj, most legalább szabad mosolyognom, hiszen csak örülök az eredménynek. Látom, Szujó Zolinak is kiült a bájvigyor az arcára, valószínűleg interjút kell majd adnom neki. Mindegy, este bebaszunk, az a tuti. Remélem, futja abból a pár fillérből, ami az aranyérem mellé jár.

Én is köszöntöm a tévénézőket, és minden magyar honfitársamat. Be kell vallanom, hogy a marcona külső mögött érző szív lakozik, ezért a Himnusz alatt kicsit elfátyolosodott a tekintetem. Nehéz szavakba önteni, hogy milyen jó érzés ekkora dicsőséget szerezni Hazámnak. Igen, a kemény munka (emberpróbáló edzés hajnaltól estig) meghozta gyümölcsét. A többi érmesnek is gratulálok, nemes küzdelem volt, egyenrangú ellenfelekkel; a szerencsén is múlt, hogy végül én kerekedtem felül. (A bemutatásért elnézést kérek, csak az adrenalin beszélt belőlem.) Köszönöm minden szurkolónak azt a rengeteg szeretetet és bátorítást, amit kaptam tőlük, enélkül nem lett volna meg az arany.

barbie83 2012.01.19. 17:44:31

Ember! Az első jó írásod. Már ugye ha te írtad.

www.BDSMthrill.com · http://bdsmthrill.com 2012.01.19. 17:46:45

egy kispöcsű ember vallomása olvasható fent :)

londonier 2012.01.19. 17:54:23

@Brother Love: Ez nagyon tetszett. Én még hozzáírnám, hogy utálom azokat a fantasztikus olimpiai sportolóinkat akik egyébként négyévente egy nyárra összejönnek magyarkodni, felnyalábolni a rengeteg szponzori pénzt, meg a milliókat, majd alig várják, hogy mindenféle - főleg olasz - klubokban sok milliót keresve éljék világukat, sőt még életjáradékot is kapjanak. Nekik ez a "munkájuk", én hol kapok egy jól elvégzett munka után milliós jutalmakat, támogató cégektől ingyen telefont, kocsit, lakást, stb. Na nekem ez a bicskanyitogató.

Modor Tibi · http://modoros.blog.hu 2012.01.19. 17:54:28

@barbie83: nem igaz, Patricknak több jó írása is volt. Te viszont a blog.hu egy valódi igazgyöngye vagy, ritka, mint a szarvasgomba. A többiek kedvéért szemezgettem kicsit az eddigi kommentjeidből, ha nincs ellenedre:

Persze értelmes választ nem ad a kritikáimra a szerző soha, hanem inkább letilt. Azaz tagad. Ami az óvodáskor jellemzője. Tetszelegni akar, aztán ha valaki rászól, nem bírja megvédeni magát. Ahelyett, hogy vállalná, hogy ő sem tudhat mindent és egy jó kis eszmecserét indítana, megsértődik. Ezért is ennyire pocsékok az írásai.

Valójában én vagyok szar, és csak ráhúzom szegény tibire. Nagy tanítás ez nekem ma is. El is húzok a vérbe szégyenemben.

Inkább egy kutya a lakásban, mint egy bélgiliszta a seggedben.

Látszik, hogy az ideírogatók 99 százalékának fogalma sincs, mi az úrnak lenni. Mert prolik vagytok és cselédek. És mivel fingotok sincs az életről, ezért azt hiszitek, ezek a társadalom krémje, pedig ugyanolyan cselédek és prolik, mint ti. Egy igazi úr és felesége mindig kimért, de kedves, bizalmas, de nem bizalmaskodó, megértő, de nem szentimentális, határozott, de nem kegyetlen, ugyanakkor művelt, de ezzel soha nem vág föl és nem utolsósorban igen jó kapcslatot ápol a beosztottjaival, azaz a prolikkal és a cselédekkel, simán közéjük áll és pucolja a vécét, ha az élet úgy hozza. És nem budán lakik, mert az már nagyon tré. Saját, többszáz hektáros birtoka(i) van. Egy ilyen az ócska, úrizáló prosti mögött, aki majmolja az igazi urakat, mindig egy tolvaj senki, felvágós vakparaszt áll. Már csak abból is látszik, hogy az idejárók mind prolik és cselédek, hogy hétfőn nincs idejük még írni sem, tehát nem maguk rendelkeznek az idejükkel.

sajnos ez a blog szar. a blog léte maga a modorosság. írás sablon. éppen a szerző nem tudja, mi az a a modorosság, ettől válik modorossá minden kifigurázási kísérlete. hagyd abba, te, szar!

Ez a fasz blogszerző a felszín alapján vél valamit modorosnak, miközben elfelejti, hogy nem attól modoros valaki, mert sablonszöveget nyomat, hanem azért, mert zavarban van egy bizonyos helyzettől, amiben sablonszövegek hagyják el a száját. lehet ezeket a mondatokat modorosság nélkül is, adekvátan használni. Csak a szerző beleesett a látszat cspdájába, beszippantotta a tükörszfére, ezért keveri a szezont a faszommal.

Én kizárólag pránát eszem. Se állat, se növény, se víz.

Ez egy iszonyat szar blog. Rendkívül ostoba és buta a szerző, és sajnos szorgalmas. Azt hiszi, ha már ír, akkor okos is. Faszparaszt egy gyerek ez. Szívesen megverném, olyan jó borsodiasan, ahogy szoktam az ilyen csirákat.

csupa ostobaság ez a szöveg. akit érdekel, annak megindoklom, miért.

@vészmadár (pica pica): ajánljon neked a faszom.

bőrmók 2012.01.19. 18:10:02

Én is gyűlölöm a sportot, megmondom miért. Mert nincs nekem való.
Biciklizés: ülsz egy kőkemény ülésen, és irigyled az autósokat, néha be is szólsz nekik.
Foci: ugrálsz egy labda körül, és nem tudsz beszélni.
Korcsolya: körbe-körbe csúszkálsz egy jégdarabon.
Úszás: kapálózol egy pocsolyában a víz alatt, néha egy ijesztő grimasszal levegőt veszel.
Tenisz: kéjesen ordibálsz, pedig dühös vagy, mert az imént elütött labdát ellenfeled mindig visszaüti.
Curling: fasz vagy.

hallari 2012.01.19. 18:46:30

@Brother Love: "a közönség mindig újabb és újabb csúcsteljesítményt követel, senki nem kívácsi lelkes amatőrök szívvel-lélekkel vívott csatáira,"

Na erről van szó. Mit akarnak a szánalmas doppingtesztekkel, amikor elismerten évekkel kullognak a legmodernebb technikák mögött?! Ezért fagyasztják a mintákat is. Kínában ma már BÁRMIT megcsinálnak egy sportolón, csak pénzkérdés. Kis átalakítás, amit senki nem vess észre és megvan az új rekord. TÚL SOK PÉNZ VAN BENNE ÉS TÚL NAGYOK AZ ELVÁRÁSOK. Ezeket kéne nullázni.

2012.01.19. 18:53:56

Én csak is a pályán szeretem nézni a sportot. Annak van varázsa, sajátos hangulta. Ahogy futnak a pacik, még a hangos bemondó fiut is imádom, a lagyos sört, a Turfot tanulmányozni.

Más sportra ritkán jutok el, de egyszer voltam egy box meccsen, nem kellett fél óra, hogy együtt üvöltözzek a többi hülyével. A focit nem szeretem, nem látok el a pályáig sajnos, a meccs meg túl hosszú.

p.a.r.t.i.z.a.n 2012.01.19. 20:04:01

Jó az írás, és nagyjából egyetértek vele, én azért szeretem a kisportolt női popsikat, (főleg a műkorcsolyázókét), a vékony dressz alól kidomborodó szeméremdombok látványát, a mezek rabságába szorított de azért kibuggyanni igyekvő ciciket, vagy a szexi sportolónőkről előkerült home pornóvideókat.

kultúrpesszimista 2012.01.19. 20:06:49

Teljes mértékben egyetértek Modor Tibivel! Nem ismerem e blogot, de remélem, nem irónia az egész. Tényleg szóról-szóra leírta, amit gondolok. Köszönöm. (És nem hinném, hogy ez modorosság volna. Ha meg igen, zaksön, annyi baj legyen.)

Keresztény szellemiségű luxuskurva 2012.01.19. 20:14:30

p.a.r.t.i.z.a.n: Zsepit adjak?

Amúgy szoktam néha biciklizni, már mennék, rohadtul elegem van ebből az ótvar télből.

Intizar 2012.01.19. 20:34:02

Pöpec! Írtok egyszer majd arról is, hogy micsoda semmirekellők az úgynevezett "művészek"?

Peter__Blau 2012.01.19. 20:59:56

@mrbateman: Tévedsz öreg, nincs mit elvégezni helyettünk mert pont leszarnánk az egészet. Csak a pofánkba nyomják. De ha neked élvezetes a kokszhegyeket nézni akkor élvezd. Egyébként valamelyik kifizeti a számláidat? Nem? Akkor mit rajongasz értük?

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2012.01.19. 21:34:22

@Modor Tibi: elmorzsoltam egy aprócska könnycseppet, hogy részese lehettem a barbie83-jelenségnek.

FeroxX88 2012.01.19. 21:52:45

@Takony_fősámán: "Curling: fasz vagy."

ezen most kurvajót röhögtem, köszi :D

A Tyne folyó déli partja 2012.01.19. 22:03:50

@LION_heart: "de nem nezek sportot, az nem kicsit proller dolog. "

én is járok sportolni, de nem nézek sportot. de nem azért, mert proli, hanem mert dögunalmas. mit nézzek rajta? azt csinálni kell, nem nézni.

mrbateman 2012.01.19. 22:09:13

@A Tyne folyó déli partja: azért van ám a szobabiciklizésen kívül más egyéb is!:-)

A Tyne folyó déli partja 2012.01.19. 22:15:32

@mrbateman: ? ezt nem igazán értem. nem szobabiciklizést nézek, és nem is csináltam olyat soha (már, ha a cyclecise nem az). a foci is dögunalmas nézni, a birkózás is, a forma 1 pláne, a billiárd pláne (ezeket nézte az ex), úszás is...nézni minden sport holtunalmas.

mrbateman 2012.01.19. 22:38:48

@A Tyne folyó déli partja: "mit nézzek rajta? azt csinálni kell, nem nézni"
csak arra gondoltam, h. korlátozott azoknak a sportágaknak a köre, amit űzhet az ember. Futás, úszás, kerékpár, kondi, kispályás foci, kosár, aerobik és társai aztán ennyi.
Ettől még nézhetek terelovaglást, vagy agyaggalamblövészetet, műugrást.

És nézek is! Mondjuk én speciálisan hülye vagyok a kommentelőtársak nagyrészének szemszögéből, mert ha 3 általános iskolás megáll a réten, larakják a táskájukat, h. az a kapu...nos akkor én adott esetben hajlamos lehetek belefeledkezni és elkezdeni nézni.
Ez olyan súlyos, h. már továbbörökítettem: 1,5 éves örökmozgó kislányom simán végignéz velem egy félidőt random spanyol bajnokiból.

A Tyne folyó déli partja 2012.01.19. 22:45:16

@mrbateman: hát, engem a tereplovaglás, meg az agyaggalamblövészet, meg a műugrás se köt le...

Knapp 2012.01.24. 14:27:27

Az gyűlöli a sportot, aki nem tiszteli a teljesítményt és irtózik a versengéstől, talán pont azért, mert rendre alulmarad az élet egyéb területein is.

Aki meg arra szán időt - arról ír - , amit gyűlöl, az szimplán hülye vagy csak nincs olyan amit (akit) szerethetne...
Kurvára rövid ahhoz az élet, hogy arra pazarold, amit nem szeretsz.
Ezért sem leszek ennek a blognak a rendszeres olvasója... ;)

Knapp 2012.01.24. 14:32:52

"Wagner Úr 2012.01.19. 16:24:46
Most vagy már nagyon hardcoreban nyomja mindenki a modoroson, hogy már teljesen elmosódott a határvonal a modorosság kifigurázása és a saját vélemény közlése között, vagy a hozzászólok 90 % valóban tespedt,nyomorult, látens buzi és full idióta "

Wágner Úrral szerepeltem közös regényben, talán ezért is az ő kommentjével tudok leginkább azonosulni...
süti beállítások módosítása