Így harcol Apu és Anyu a Zöld Pardonért

2011/09/18. - írta: Modor Tibi

 

Miért kell mindent tönkretenni, ami jó? 

Fiatalkorunk, tinédzserkorunk és huszas éveink legszebb, féléves nyarai... Mennyi buli, sör, vodkaredbull, nőzés és nevetés... kétszázforintos koncertek: Bikini, KFT, Toy Dolls, PUF, Deák Bill, Hiperkarma, 30Y - biciklitároló, beléptetés, táskavizsgálat, táskamegőrző, jobbnál jobb sörök, grillpult. Kiválasztottaknak a város legféltettebben őrzött, vasajtó mögötti titka: az exkluzív Szeparé. Ahova nem mehet be a köznép csak úgy, ahol nem a plebsz bulizik, hanem a VIP-ek, a Tagok.

És ezt akarják betiltani. Mert irigyek, mert ők soha nem tudnak ilyet csinálni. Így hát lerombolják azt, amit a budapesti fiatalok tíz éven keresztül, fáradságos munkával felépítettek. Ennek a helyére akarnak hivalkodó alkotmányozó országzászlót állítani totemoszlopként, jelzésként, hogy Már Ez Is A Miénk. Csak elrontják mások szórakozását, örömét. Nem lesz itt jövőre ilyenkor már semmi, csak szigorúan ellenőrzött parkok, sehol egy pisszenés, sehol egy nevetés - csak a steril csönd és félelem.

Micsoda hangulat volt pedig... hangolás az éjjel-nappali előtt, dobozos sör, cigi - néha be se mentünk, csak a parkban heverésztünk, szívtunk meg sörözgettünk. Dehogy szemeteltünk, nem szemetelt senki, a sörösdobozt meg bármikor össze lehet szedni. Mert a kutyások jobbak? Azok több mocskot csináltak mindig. Senkit nem zavartunk, lakók errefelé nincsenek. Nézd meg: a pesti oldalon csak a közraktárak meg a Közgáz, a budai oldalon kollégiumok, egyetemek - milyen lakosság? Nem hallottak ezek semmit, műbalhé. A végén már azért mentek le az utcára meg azért jöttek oda, hogy halljanak végre valamit és tudjanak mire panaszkodni. És ha hangos? Engem se zavarna, ha ott laknék. Sőt, örülnék neki.

Ezt itt a békesség kedvéért (a szólásszabadság nevében) kicenzúráztam - hogy mit írt az Index, az minden bizonnyal nem igaz (meg a kommenteket is zároltam, mert csak hazudnak és vádaskodnak). Nem igaz. És ha igaz, akkor mi van? Tudod, hány ilyen működhet zavartalanul szerte az országban? Nem ez szúrja a szemüket, hanem az, hogy mások ott jól érzik magukat. Hogy generációs fogalommá vált a budai hídfő. Hogy nem nekik jutott eszükbe, hogy nem jutottak oda a zsírosbödönhöz. Ez a bajuk.

És ezért megyek ma tüntetni. Mert azt akarom, hogy minden maradjon így, ahogy van. Mert ez így rendben van. Mert ha én valahol jókat szórakozom, akkor az a hely működhessen úgy, ahogy neki tetszik. Mert én is szeretnék majd egyszer szórakozóhelyet nyitni (ld. a cikket meg ezt meg ezt). Mert itt legalább nem tuctuc-zenét játszanak a fiataloknak...

Ja, és mert a XI. kerületben a csendrendelet értelmében úgyis bezár szinte minden más este 10 után...

komment
süti beállítások módosítása