Az Innovátor

2011/06/22. - írta: Modor Tibi

-Na mi van, hol a 3210-esed? Majdnem tíz évig azt hallgattuk, hogy neked ennél jobb nem kell, és nem is lesz más. Mutasd csak, hadd nézzem... egy kis HTC? Nem rossz, kezdésnek határozottan nem rossz. Nekem is volt egy ilyen, de azóta lecseréltem egy Galaxy II-re - sajnos a 2.1 is nagyon korlátozott volt, ami a képességeit illeti.

Szóval játéknak nem rosszak ezek az okostelefonok, de egyszerre mindenre jók, és igazából semmire. Szöszölni, bütykölni, túrákra gyorsan előkapni, virítani, elolvasni a híreket oké, de ha egy képet akarsz csinálni, útvonalat tervezni, hosszabb emailt írni - akkor már sajnos megint zsákutca az egész, félmegoldás. Mindenre megvan a célszerszám.

Itt van például a kis tabletem. Na EZEN jó olvasni. Vonatutakra, reggeli kávé és keksz mellé ideális - nem kell hozzá a rengeteg kiegészítő sallang. Egy laptopot el akarok magammal vinni, akkor ugye ott van a töltő, az egér, a rengeteg USB-kábel, kinyitni meg nagyon macerás, ráadásul nehéz is. Ellenben a tabit csak előkapom bármikor és már fut is, - 8-10 óráig bírja egy feltöltéssel - nem kell ki-be kapcsolgatni, újraindítgatni. Egy teljesen új felhasználói élmény, csak az szidja, aki még nem fogott ilyet a kezében. Hosszabb emailek írására is tökéletesen megfelelő - ezen már dolgozhatok a benti munkáimon is, sőt - egy csomó más csodát is művelhetek!

Ágyban, klotyón olvasásra nincs jobb. Gesztusokkal pillanatok alatt, hatékonyan és kényelmesen tudok keresni - ráadásul az asszony, a gyerekek, anyám meg az anyósom is imádják, és max. kéthavonta jönnek hozzám egy-egy kérdéssel. Régebben naponta basztattak a hülyeségeikkel, most nyugton vannak végre. Egy laptop kényelmetlen és lesüti a tökeidet, a telefon túl apró, a netbook meg felesleges parasztvakítás. Hogy szívhatja a fogát a sok hülye, aki megvette pár éve...

Jó, egyedül könyvhöz van jobb: arra mindig rendszeresítek magamnál egy Kindlét - villamoson (főleg a 28-as, 37-esen), buszon, vonaton verhetetlen.

Aztán a fényképező. Egy telefon azért még alkalmatlan egy normális kép készítéséhez. Bárhova megyek, nálam van a tükörreflexesem, nézd meg, ezt nézd meg, milyen felbontása van, semmi zaj. Látod itt a kis pihéket meg a legapróbb mitesszereket is? Ezt nézd. Ezt egy telefonnal soha nem kapod így vissza. Meg ez a kisveréb. A kis körmei egyenként, gyönyörűen kirajzolódnak - itt meg a porszemek, szerintem zseniális. Szerintem tök sok értelme van verebek pici körmeit nézegetni szabadidőmben.

Persze ha kocsival megyek, oda rendes GPS kell - egy navis telefon nem tudja a rendes GPS-t felváltani. Most ahhoz is külön töltő, hogy nehogy lemerüljön, hogy rögzítem, alig látok valamit, nehezen kezelhető, állandóan fagy - persze mindig a legrosszabbkor... úgyhogy vettem egy profi tapadókorongosat, azzal viszem a srácokat is oviba reggelente. Lehet, hogy drága volt, de ennyi gürcölés után szerintem jár ennyi az embernek - meg úgyse dohányzom.

Zenére van egy jó kis iPodom a mai napig - iTunesszal villámgyorsan szinkronizálom, ott van már az egész gyűjteményem - és az equalizer meg a többi finomság is pótolhatatlan, egy lomha telefon nem nyújtja ugyanezt az élményt. Tengerentúli, hosszabb repülőutakon mi más jöhetne szóba? Ha előkapod a telót, azonnal rabosítanak. A margitszigeti futkározásra a másikat szoktam vinni: vagy a kicsi Creative-et, vagy az iPod Shuffle-t. Azóta se csináltak jobbat. Ultrakicsi, ultrakönnyű, a célnak tökéletesen alkalmas. Otthon azért még mindig csak a jó bakelitet nyúzom - a digitális zene még mindig túl steril nekem.

Játszani konzolom van, illetve persze az asztali gép meg a Mac. Photoshop meg a tervezőprogik a laptopon csak döcögve futnak. Zeneszerkesztésre még mindig az Atarit használom, jobbat próbáltak mindig csinálni, de a profik azóta se váltottak. Én sem. Elprüntyögök néha, kell ez.

Filmet nézni projektor, sorozathoz wifin streamelek az LCD-re a gépről, a híradót a konyhai kis szar tévén nézem. Ja és igen - kukit verni a régi laptopot szoktam használni, azt nem kell folyton kitámasztani, mint a tabletet!


 

Az alapötletért és a poszt gerincéért köszönet illeti a Kockablog tudálékos, kolosszális felhasználói élményekről nagy odaadással és önigazolással író kommentelőit.

147 komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2011.06.23. 08:58:02

@blur7: hátha valami gebasz adódik és hirtelen menekülőutat kell találni...

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2011.06.23. 09:05:22

@lárvalányhaj: válogatni előre kell. Mint a csajozás: előbb kiválogatom, melyiket akarom megdugni, aztán azt az egyet (na jó, esetleg érdekességképpen, ha összejön, kettőt) ténylegesen is megdugom:)

@migueldiez: van ugyanez puncival is, csak ott már igazi szakértelem kell a korábbi bepecsételések megtalálásához.

modoros önidézés következ: picapica.blog.hu/2011/06/15/konyvek_es_asszonyok_birasarol_valo_elmelkedes

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2011.06.23. 09:10:35

@eastern sugar: Kalandjaid arra vezethetők vissza, hogy gagyit vásárolsz. Én is szoktam, csak az nálam extreém hobbi, hogy venni valami filléres kínai szart és kipróbálni. A világvevő rádióm és a szobaventillátorom az a két dolog ami így került hozzám és évek óta jól működik. De időnként csak azért kimegyek valamelyik kínai piacra/áruházba, hogy az aktuális blőd kütyüt megvegyem és kitűnően szórakozzak abban a három napban, amíg működik. A posztban leírt egyed is ezt csinálja, csak közben rámegy a gatyája.

Én nagy dolognak tartom, hogy azok a dolgok, amelyek a Metagalaktigában olvasott dolgok (zsebben hordható világkommunikátor és mindentudó) ma már vannak a boltban. Egy bajom van velük. A derék szovjet űrhajósok a Gamma-23-XV Centaurin mindenre tudták használni a zsebmindentudót. Nem kellett hozzá frissítés, szinkronizálás, segédprogram letöltés. Nem merült le az akkumulátora,kompatibilis volt mindennel. Valahogy nem bírom elképzelni Pirx kapitányt (tudom, ő lengyel) amint hat ilyen kütyüvel zsonglőrködik egyszerre. Vagy amint próbálják megidézni az Éterfúvót (már ha ez mond bárkinek bármit) és nem tudják eldönteni, hogy az ötdimenziós létből a tablet, a netbook vagy az okostelefon segítségével rángassák elő.

spontan · http://erdekessegek.info 2011.06.23. 09:30:12

@vészmadár (pica pica): nem mindenki szereti ugyanazt olvasni egyfolytában. Én pl. most 5 könyvet olvasok egyszerre (regényt, tudományosat, stb.), és mindig azt veszem elő az 5-ből, amihez éppen kedvem van.

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2011.06.23. 09:36:11

@vészmadár (pica pica): már írtam valahol, azt hiszem de nem baj, mélyítsük el az életművet: ez a fajta nem tudja megmondani, hogy hány hangszer szól a felvételen, amit épp hallgatunk. Asszem ezen a blogon volt szó arról a futóbolondról is aki tíz tökugyanolyan tajvani cd hangzása között fedezett fel nagy-nagy különbségeket.

Fiacskám, válogatós fasznak kutyában a helye :-D

A Lesből Támadó Ruhaszárítókötél · http://www.planetside.blog.hu 2011.06.23. 09:37:55

@Professor Pizka: Az megvan, hogy "A gagyi a csóró ember luxusa!"?

És amúgy modoros?

summer_breeze 2011.06.23. 09:37:56

"sőt - egy csomó más csodát is művelhetek!"

:)))

lárvalányhaj 2011.06.23. 09:42:30

@Professor Pizka:

Én mostanában a trükkös dizájnú LED-órákra vagyok rákattanva. Minél lassabban lehet leolvasni a kijelzőjéről az időt, annál jobb. :)

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2011.06.23. 09:47:01

@A Lesből Támadó Ruhaszárítókötél: meg hát :-) De csak attól fogadom el, aki cigányosan bármire megesküszik, hogy sose akart még villogó LED-es, ébresztőórás vízmelegítőt vásárolni, beépített FM rádióval a kínai piacon :-)

Fenchurch68 2011.06.23. 09:49:25

Pizka, Butil és a fúvó, este gyorsan előveszem és elolvasom százharmincnyolcadszor is, de jó, hogy eszembe juttattad!
Pirx meg pont akkora lúzer, hogy simán elképzelem a holdrakétában, ahogy kilenc kütyüt próbál egyszerre szinten tartani, és folyton elejti, meg lefagy, meg lemerül neki...
Nekem is van egy olyan fejlövésem, hogy "cipőt a cipőboltból", telefonon telefonálunk, fényképezőgéppel fényképezünk stb., de ahogy nőnek és lehagynak a gyerekek, rájövök lassan, hogy nem biztos, hogy így van.

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2011.06.23. 09:57:48

@Kató néni: Nem. Maga gazdag. Én nagyon gazdag vagyok. :-)))

migueldiez 2011.06.23. 09:58:44

Nekem van egy szovjet, 'KHARKIV' típusú borotvám - gondolom, nevét az azonos nevű városról, mint gyártási helyéről kapta. Miközben már három másik "Grün" tönkrement, ez még mindig "pöccre megy, mint a Schaffhausen". Nyilván nem tudtak minden nap csak úgy rendelésre, mondjuk Hanti-Manszijszkba, alkatrészt küldeni, ezért eleve úgy kellett legyártani, hogy működjön, és strapabíró legyen, bármit is jelentsen ez ebben az esetben.
(Hasonló összefüggést-tendenciát véltem felfedezni családunk korábbi Minszk-típusú és későbbi "sváb" hűtőgépe között.)
Az érdekesség, hogy tavaly vettem egy hajnyírót, szintén másik neves, ebben utazó cégtől, és a dobozán rajta volt, később észrevettem, hogy "Made in Ukraine". Hát, meglátjuk.

Fenchurch68 2011.06.23. 09:59:27

Teljesen analóg módon fogom elolvasni, mi az a Kindle? Lemaradtam valami fontosról? Van otthon kb. 4500 könyv, én is gyorsan olvasok, de szívesen elolvasok újra bármit, és ha spórolni kell a súllyal, akár a bugyik-melltartók rovására is elviszem a könyveket, de 5-6 órás útra tényleg nem elég egy könyv, én is elég magas csapásszámmal olvasok. Szóval amíg teljesen meg nem vakulok, és hangoskönyvre lesz szükségem, addig jó a papír is.
Igen, én nagyon gazdag vagyok. Csak sajnos ez belülről nem látszik ki.

2011.06.23. 10:00:17

@Blassius: igen, amihez nem értek arról én is mindig vérben forgó szemmel üvöltöm, hogy mekkora baromság...

@vészmadár (pica pica): rád is vonatkozik.

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2011.06.23. 10:02:25

@Professor Pizka: az a gyanúm, hogy ettől függetlenül, ami mindenre jó, az semmire sem jó igazán (ld. svájci bicska)

2011.06.23. 10:05:05

@Kató néni: kíváncsi lennék, hogy egy 2-3 hónapos útra hány bőrönddel utazol, mert nekem a 30kg+ 10kg postán feladva sem fér bele 3-4 könyvnél több+szótár, ugy hogy az iratok szerződésket beszkenneltem.

A Lesből Támadó Ruhaszárítókötél · http://www.planetside.blog.hu 2011.06.23. 10:09:15

@Kató néni: Pirx kapitány tényleg nagy lúzer lehet, ha a holdrakétábal leejt valamit.

Jó-jó, az eredeti sorozatban nem jött át, de hát ott mégiscsak súlytalanságnak kéne lennie! :)

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2011.06.23. 10:12:10

@Kató néni: jólneveltségem tiltja, hogy kiszámoljam a bugyid és a melltartód súlyát, amennyiben az partiban van mondjuk a Lem-összes egyik kötetével vagy valami vonatra való Dumas-művel :-)

@faqq: mielőtt a világba megsértődsz, arról az audiofilről beszélünk aki egy AIWA minitornyot és egy JAMO hangfalat összeköt egy ujjnyi vastagon aranyozott kábellel. Vagy aki Marantz erősítőt használ, de a jel 128-as mp3-ról jön. Lényeg, hogy van egy nagyon drága dolga, amihez a perifériák meg nem illeszkednek. Vagy két gagyi dolgot rak össze egy nagyon drága perifériával. Írnék erről blogposzt, de 7-8 éve nem követem a high end világát, mióta apám megunta, a sógor pedig a gyerekeire költi a pénzt. :-)

Fenchurch68 2011.06.23. 10:12:51

@Frengi: teljesen igazad van. Bizonyos élethelyzetekre bármilyen kütyü megoldás lehet. Én nem megyek sehova, maximum a Balatonra két hétre, de ott szintén vannak a polcon könyvek a nénikémnél, és utoljára tavaly nyáron olvastam őket. Inkább a kölykök a szűk keresztmetszet, olvasnak, és sokat és gyorsan.

csigafrédi 2011.06.23. 10:14:21

Én kurvalassan olvasok, de cseppet sem zavar. Nem vagyok annyira modor, hogy tudjam hány lap / óra, de az biztos, hogy kevés. :)
Nekem kéne innovátorunk összes kütyüje. Ehhez képest van egy laposom, meg egy nem okos telefonom, ja meg egy kis kompakt fényképezőm. A navi nálam a google maps kinyomtatva az anyósülésen. Tükörreflexest évente 3x elő is venném, ipodot szerintem 2x, tabletet nyomkodnám, mert jópofa, egyszerű.

mruniverzum 2011.06.23. 10:15:46

28-as, 37-es villamoson.. Tuti fake. Már rég kiszúrkálták volna belőled a cigók.

lárvalányhaj 2011.06.23. 10:18:27

Szerintem az audiofilség a gazdag geekeknek való faszméregetés. Van egy jó obskúrus hobbija az arcnak, amihez nem tud hozzászólni a zasszony, így lehetővé teszi a szeparálódást, jó sok pénz kell rá, úgyhogy státusszimbólum is egyben, és lehet versengeni a többi hasonszőrűvel, hogy kinél igazán optimális a jel-zaj arány. Eleve nem is értem, h miért érdemelte ki a "hobbi" nevet olyasvalami, ami tkp. azt jelenti, hogy drága szarokat halmozunk föl a nappaliban, anélkül, h csinálnánk is velük valami értelmeset.

2011.06.23. 10:18:37

@vészmadár (pica pica): hát ugye egy gebirgsjäger azért ki tudja használni azt a szerencsétlen bicskát:)

A Lesből Támadó Ruhaszárítókötél · http://www.planetside.blog.hu 2011.06.23. 10:20:00

@migueldiez: Bizonyára hó elején gyártották, azért ilyen jó.

A hóvégi szériáktól óvakodni kellett, mert a havi tervet csak úgy tudták teljesíteni, hogy az utolsó héten készült el a fele, túlórákban, nyújtott műszakban, sztahanovista felajánlásban, és ehhez még a meós is asszisztált, mert neki is kellett a célprémium. Emellett még a precíziós mikroelektronikai zahódban is agyonverték volna a dolgozók a mikroelektronikához használt 32-es csavarkulccsal, vagy az 5 kilós kalapáccsal, ha holmi tűrésekről kezdett volna beszélni.

Azt tudja valaki, hogy két komment közt mennyit kell várni?

Melchi Zadok 2011.06.23. 10:24:38

@Dale..: nagyon fején találtad a szöget. ha jobban belegondolsz marketing nélkül valójában senkinek sincs szüksége tabletre.

jó marketinggel viszont nagyon is.

Fenchurch68 2011.06.23. 10:26:45

www.scribd.com/doc/39895962/Stanislaw-Lem-Pirx-pilota-kalandjai
pont ennyire lúzer, de ezért szeretjük. Ha jól értem, te a Kozák András - Drahota Andrea - hatvanas évek - kávéfőző űrhajó stb. vonalon szocializálódtál? Halhatatlanság halála megvan Kozák Andrással? Ezt a mi 3D-n felnőtt gyerekeink nem fogják tudni értékelni...

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2011.06.23. 10:27:09

@Püspök utcai gombaszedő: "De a munkahelyemen kénytelen voltam egy iPaddel bűvészkedni, és megalázó volt két ujjal böködni a képernyőt gépelés címén, mint csimpánz a viselkedéskutató laborban. "

usb keyboard?
vagy azt csak a 100 $-os kinai utanzat tudja, hogy usbs eger es bill dughato ra?:-)

2011.06.23. 10:28:39

Én a konyhában vagyok otthon.

Munkám során elképesztő dolgokkal találkozom. Ott ahol a háziáasszony életében egy tojás rántottát sem sütött, nos ott 500€ háztartási csoda gép gyári csomagolásban, valamint leképsztő mennyiségű elektromos kütyü, mint tojásfőző gép, patogatott kukorica csináló, elekromos konzervnyitó.

Legutóbb egy originál Pfaf varrógépet találtam, gyári csomagolásban állt 20 éve legalább, persze még mindig szuper, természetesene azzonnal beüzemeltem, egy élmény volt, pedig én is most cseréltem le a Lucnikomat egy Privilégre.

A 3db kávé örlőt már ki sem csomagoltam.

gyz 2011.06.23. 10:36:07

@lárvalányhaj: ráadásul ezen audiofilek min. 90%-a teljesen természetes módon képtelen érzékelni a minőségkülönbséget egy nagyon jó tömegcucc és a high end berendezések között.

Megveszik, aztán hallgatják rajta a vangeliszt, meg a zsámmiselzsárt mint a zene netovábbját.

brutuska 2011.06.23. 10:40:42

@az igazi Sipi - A Magyar Köztársaság Állampolgára: Sőt, bluetoothos billentyűzet, echte Apple, olyan is van.

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2011.06.23. 10:42:24

@lárvalányhaj: lehet pl hallgatni a zenét a segítségével. Egy szerencsés akusztikájú szobában (mert e legtöbb ilyen alaknak egyszerűen a süket betonszoba öli meg a hangzást)egy jó cucc (nem valami milliós, simán csak jó) gyönyörűen tud szólni, persze még kell hozzá jó felvétel, mondjuk komolyzenében nem a négy csatornán felvett teszkó klasszikusok a délkelet-litván filharmonikusokkal. Ennek persze akkor van értelme, ha az ember a zenét szereti. Aki a felszerelésbe szerelmes...arról szól jó pár poszt itt a modorosblogon :-)

@Frengi: ó a quelle katalógus, de rég volt olyanom...mindig meg akartam rendelni a hátuljából az összes Privileg cuccot

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2011.06.23. 10:45:04

@spontan: nah, akkor finomítsunk, mert zavart érzek az erőben: otthon én is párhuzamosan olvasok ötöt, de egy útra (ami alapvetően pár óra) sztem erőltetett 5-6 könyvet vinni, bármilyen formában. tudományos, tótawériánus hasonlattal élve: a kupleráj és a templom közé sem építenek rámpát, csak mert elméletileg létezik közös fogyasztói halmaz.

@faqq: hol láttál olyan nyilatkozatot valamiről, hogy baromság? spec én is imádom a kütyüket, csak nem veszem meg, mert felesleges a nagy részük:)

@Professor Pizka: analógiája a borszakértő

Fenchurch68 2011.06.23. 10:46:22

A navi nálunk én vagyok az anyósülésen térképpel az ölemben.

gyz 2011.06.23. 10:56:13

@Kató néni: nálunk is a feleségem volt, de nem vált be. :)

2011.06.23. 10:58:02

@A Lesből Támadó Ruhaszárítókötél: ha jól számoltam olyan 10 perc a várakozási idő, de lehet csak nekem ilyen szigorú:)

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2011.06.23. 11:14:15

@vészmadár (pica pica): folytatás: tehát analógiája a borszakértő, aki olyanhűdekibaszottul kifinomult, hogy 2 celsiussal hidegebben ihatatlannak minősíti az adott bort, ananászt érez ki belőle meg félbevágottmacskahere-aromát, de amúgy reggelire full jó neki az előre csomagolt lekváros bukta.

bőrmók 2011.06.23. 11:24:18

@vészmadár (pica pica): van egy nagy különbség... a borászcucc nem teljesen kamu, mert a borban ott van az alkohol

migueldiez 2011.06.23. 11:25:16

@Frengi: Igen, a tojásfőző gép.
Én csak hallottam róla, pár éve, mikor több külföldi táborozott nálunk, és mindennap más-más páros főzött. Mint az egyik táborvezetőhöz, hozzám jártak eszközökért. Két német lány azzal állt oda, hogy kellene nekik ilyen "tojásfőző." Mondok; hát, mint itten úgy csináljuk, hogy van a fazék, meg a forró víz.
Az ennél nagyobb meglepetés másnap jött, mikor a koreai résztvevő rizsfőzőt kért, mire a válasz... ld. fentebb. Az arroganciám megbosszulta magát, az aznapi vacsoránál, az asztalon valami gyanús barna alaplé fogadott, amire azt mondta, hogy Koreában, ők ezt isszák étkezés előtt. Na, mikor megmerítettem a merőkanalat benne, a következőt láttam;
ugye, van mikor az ember úgy istenesen odakozmálja a a rizst, és úgy igyekszik megszabadulni az odaégett tkp., már-már szenes maradéktól, hogy kifőzi vízzel még egyszer az egészet - na, hát ez pontosan az volt. Mint illemtudó, és más kultúrákat tiszteletben tartani igyekvő példamutatóan szedtem, és ittam belőle. De azóta sem tudom, hogy az direkt volt odaégetve, a műsorhoz tartozott, vagy át lettem verve. Gyanítom, az utóbbi.

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2011.06.23. 11:26:22

@Takony_fősámán: igen, de sok szart raknak mellé, drágán, a vodka akkor már költséghatékonyabb:)

brutuska 2011.06.23. 11:31:40

@vészmadár (pica pica): Ráadásul vodkaszakértőnek könnyebb lenni: minél kevésbé érzel bármilyen ízt, annál jobb a cucc.

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2011.06.23. 11:37:45

@brutuska: pár éve amerikában nagy divat volt a vodka bár és a vodka ízlelgetés...

bőrmók 2011.06.23. 11:42:42

@vészmadár (pica pica): tipli szeszesital!! (Annak oly koherens a struktúrája!)

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2011.06.23. 11:52:54

@Takony_fősámán: hát kérlek szépen, élelmiszereknek és élelmi anyagoknak sem nem struktúrájuk van, sem nem állaguk, hanem pediglen állományuk, mint az KÖZISMERT!:)

bőrmók 2011.06.23. 11:58:34

@Professor Pizka: Oroszországban már régen divat

altoid · http://altoid.inda.hu/ 2011.06.23. 11:59:37

@migueldiez: @vészmadár (pica pica): Azért ez a "nem kell flancolni, a drága se jobb a gagyinál" szemlélet étel-italnál a legtöbbször nem állja meg a helyét. Annak oka van, hogy pl. az ázsiaiak rizsfőzőt használnak (tényleg finomabb lesz tőle a rizs, és ha az ember naponta háromszor azt eszik, ez nem mindegy), valamint borból is van olyan, amit ha megkóstolsz, utána már nemigen van kedved visszatérni a kommerszhez. Én pl. a pezsgővel voltam úgy, hogy azt hittem a Törley meg a Szovjetszkoje Igrisztoje az, azután Franciaországban megkóstoltam az igazit, és rájöttem, hogy az egyetlen közös dolog bennük a buborék. Sajtokkal, kenyérrel, csokoládéval ugyanaz a helyzet. Addig jó a teszkós, amíg nem tudod, milyen a minőségi termék.

2011.06.23. 11:59:51

@vészmadár (pica pica): "mint az KÖZISMERT" - Jöjjön csak közelebb Safranek!

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2011.06.23. 12:17:28

@altoid: ez akkor állná meg a helyét, ha nem bizonyították volna már vagy ezer igazi vakteszttel, hogy semmilyen függvénykapcsolat nincs a bor ára és a minősége között, illetve mennyire meg vannak lőve a kurvára szakértők, ha nem tudják, mit is kóstolnak. És továbbra is állítom: ezeknek a nagy része a borban marhára szakértő, de amúgy a tegnapi, csomagolt croissant az belefér. Úgy látszik, van egy hiperízérzékeny nyelve borhoz, meg egy hétköznapi proli...

Styxx 2011.06.23. 12:46:17

@virágelvtárs: @bekbórd!:
Nagyapa kukit vert
- Nem mondod, fater, újságra? Ilyen kétdimenziós? Még csak nem is e-papír? Semmi interaktivitás, hang-, szageffektus?
- És akkor kértél egyet az újságos-boxban, hogy könnyíts magadon?
- Nem mondod? Nem ingyen adta az újságárus?PÉNZT kellett fizetni a "nénis" újságért? Nem a hirdetések, spamok, vírusok tartották el?
- Ááá, ezt nem hiszem el, KÉZZEL? Semmi vákuumpumpa, dopamin-stimulátor? És nem zsibbad el, nem lesz izomlázad, vagy ilyesmi?
- És ha nem volt újság, akkor az emlékeid, meg a fantáziád? Fúúú, csak úgy direkt agy-kéz-kontroll, semmi köztes periféria? B+, Nagyfater, mekkora Geekek voltatok, amikor a kőkorszakban rárántottatok a gyíkra!

Na, átmegyek a naendervölgyi szomszédhoz, feltoltak egy új barlangrajzot. Hihi, nem mamutvadászatról. Olyan szőrös muffról, hogy ahhoz képest a Willendorfi Vénusz, de még a Kiszel Tünde se érne meg egy negyed patront se!

2011.06.23. 12:46:34

Nem csak a HIFI, de a házimozi fanatikus is vicces állat. Évekig volt szerencsém hozzájuk, eljöttek projektort venni, hozták a saját DVD kollekció egy részét és órákig baszogatták a beállításokat. Ha párban voltak, hosszasan értekeztek arról, hogy ha a kontrasztot 2-vel visszaveszed, de a szaturációra 3-mat rátolsz, akkor az éjszakai jelenetek sokkal szebbek, a Panasonicnak a 800-as kontrasztja sokkal jobb, mint a Sony 1200-a, stb.
Utána meg nézték rajta az Amerikai pitét...

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2011.06.23. 13:10:54

@Brother Love: Mindezt gondolom egy neonvilágítású boltban.

@vészmadár (pica pica): Megállja így is a helyét, mert két különböző dologról beszéltek. Abban neked teljesen igazad van, hogy jó bor/rossz bor nem ugyanaz mint a drága bor/olcsó bor. Abban viszont szerintem altoid-nak van igaza, hogy egy csomóan addig hangoztatják a gagyi kaja-pia dicséretét, amíg meg nem ksótolják a jót. Bár ismertem olyat, aki olyan helyen ahol hetvenféle jobbnál-jobb csokit lehetett kapni olcsón (termőhely szerint külön, kakaóbab darabokkal vagy nélküle, stb...) na a gyerek feszt Tibi csoki után kajtatott. Végül valahol szerzett.

altoid · http://altoid.inda.hu/ 2011.06.23. 13:12:30

@vészmadár (pica pica): Nem ugyanarról beszélünk. Te azt mondod, hogy a sznobságot túlzásba lehet vinni, és igazad van. Én meg azt, hogy a ló másik oldalára sem érdemes átesni (azt hívják igénytelenségnek - bár utálom ezt a szót).

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2011.06.23. 13:27:08

@Professor Pizka: erről a karajon sokat értekeztem. A fő gondom az valszeg, hogy az egész evés-ivás témakör nekem teljesen marginális dolog. Ugyanakkor kurvára fel tud baszni, hogy az ínyenc az baszdmeg olyan, hogy a 20 másodperccel tovább sütött steak az ehetetlen, a 3 celsiussal hidegebb kávé az mosogatólé, de a nyers bikaszem mentamártással, az bazdmeg étel, és az én proli kurva anyámat, ha nekem nem.

Chapell 2011.06.23. 13:28:49

"ezen már dolgozhatok a benti munkáimon is, sőt - egy csomó más csodát is művelhetek!"

Most már egészen biztos, hogy ezeket a postokat Vágási Feri írja!

www.youtube.com/watch?v=muZUZwXVi1s&feature=related

altoid · http://altoid.inda.hu/ 2011.06.23. 13:34:19

@vészmadár (pica pica): Akkor ezek szerint József Attila és Kozsó költészete is egyenértékű, mert hát "mindkettő rímel"? :)

IndaMuncher 2011.06.23. 13:39:22

@Hadrian77: Rengeteg PC játékosnak is ez a mániája, holott nem vették még észre, hogy a STEAM milyen jól muzsikál.

Lasombra 2011.06.23. 14:00:53

tetszik.
sok ilyen ismerősöm, rokonom van.

én régen folyton meg szoktam mosolyogni az öregeket, akik egy csomó hasznos és új dologra csak legyintenek, hogy ugyan, kacat, anélkül is megvan az ember.
és azt veszem észre, hogy én is pont ilyenné válok, csak egy technikai generációval később.

engem a funkció érdekel, és nem a platform.

- ha filmet nézek, azt a sztori miatt teszem, és nem azért, hogy 25000p-ben láthassam a bolha pöcsén a pörsenést is. (amit úgyis elkapnak egy kockával később.)

- ha könyvet olvasok, dettó. a Kindle határeset, olyat talán még vennék is.

- ha bekapcsolom a gépet, nem érdekel, milyen oprendszer van rajta, milyen böngésző vagy épp milyen driver, a cél a tartalom (normálisan fusson az alkalmazás, aztán hogy intel vagy amd alatt, chrome-mal vagy operával, leszarom).
van haverom, aki csak az oprendszerrel eljátszik egész nap. hangolgat. de semmit nem futtat rajta. ez olyan, mintha az asztalos folyton a gyaluját tisztítgatná meg díszítgetné, de a fához nem nyúlna vele sose.

mivel inkább játszani szoktam (modorosan: gémer vagyok) notebookot se vennék soha, mert szutyok.
a tablet meg kb annak csúcstechnika, akinek a sony music center a high-end audio.

@F.house: a digitális letöltés alap. olcsóbb, kényelmesebb, mint a dobozos. bár a Steam spec már művelt vicces dolgokat.

bőrmók 2011.06.23. 14:11:34

Tabletet nem szeretem, mert nem lehet szétszedve használni. Aki egy kicsit is ad magára, az szétszedhető holmist vesz, megtanulja tuningolni, és CSÁ.

Styxx 2011.06.23. 14:38:16

@Takony_fősámán:
Kilencvenes évek, egyetemi koli. A menő kockáknál a ház sosem volt fönn, sose lehet, tudni, hogy mikor kell valamit bővíteni, "szűkíteni (értsd: havernak kölcsönadni, cserélni. Alap, kb. mint kigyúrtéknál az izompóló, de a legjobb félmeztelenül tolni, mint Sarka Kata exének a spanja
tevem.hu/video/33642/::Sarka_Kata_titkos_elete_DopemanTV_rejtett_kameras_felv

Momina 2011.06.23. 14:41:06

@migueldiez: Rohögni fogsz, a rizsfőző gép nagyon praktikus olyan népeknél, akik naponta esznek rizst. Volt szerencsém évekig használni egyet, rizs, víz,magvak, adalékok,színező, fűszer, olaj betesz, gombokat elcsavargat, otthagy, x idő múlva sípol és olyan színű, ízű, állagú, amit akartál, álompuha vagy korrekt csomós, ami épp az adott kajához kell.

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2011.06.23. 14:49:04

@altoid: nem. aki borost én ismerek, az inkább olyasmi, mint akinek Ady a kedvenc költője. Nem verseket szeret, hanem Adyt. egyenletesen és mélyen, de annyira, hogy ha bedobod a törpefejűeket, akkor is zseniálisnak tartja, MERT ady (persze zseniális, de nem azért, kérem tisztelettel). És ha ugyanarra az Adyra ráfognád, hogy Kotlász Ernő Ady-kortárs epigon, fujjogna. Mer' csak szar utánérzés...

József Attila amúgy egyfelől tisztán formailag is jobb, mert sokkal "jobban" rímel, mint kozso (és akkor most nem elemezném, hogy a rém szubjektív tartalmi vetületben mi a különbség.)

2011.06.23. 15:14:55

@vészmadár (pica pica): Értem én. Valami blogon egyszer órákon át oltottak, hogy az energiaital micsoda egy szar, ne igyak olyat, bezzeg egy jó feket/zöld/kék/stb. tea, az igen, vagy frissen facsart, 8 C-ra hűtött korinthoszi narancslé, na az az igazi!

Holott csak annyit írtam, hogy nekem ízlik az X energiaital és kész és a teát nem szeretem, mert (többek között) egy pohártól 5 órán keresztül, 15 percenként pisilek. de megmagyarázták nekem, hogy nem, hülye vagyok, nem a teától van és nekem nem ízlik az energiaital, miért nem iszom teát...

Egyszer egy fő-fő borbuzi-borszakértő barátomnak direkt megvettem a Tescoban kapható, legolcsóbb palackos vörösbört és megízleltettem vele. Az, aki órákig tud fanyalogniés analizálni egy-egy többezer forintos bor felett, megkóstolta és közölte, hogy ez egy nem túl karakteres, de élvezhető, kellemes bor, ő maga is bármikor elfogyasztaná...

csigafrédi 2011.06.23. 15:27:47

@vészmadár (pica pica):

egy palack jó bor
"tisztán formailag is jobb, mert sokkal "jobban" rímel, mint"
a műanyagpalackos koccintós
"(és akkor most nem elemezném, hogy a rém szubjektív tartalmi vetületben mi a különbség.)"

IndaMuncher 2011.06.23. 15:41:14

@Styxx: Az, hogy le van szedve a ház oldala, nem feltétlenül a szerelgetés miatt van. PL egy videokártya egy húzósabb játék alatt brutálisan fel tud melegedni ami meg hardveres safety fagyásokhoz vezet.

2011.06.23. 16:13:11

@migueldiez: A fősulin a gépteremben minden elképzelhető háztartási kütyü meg volt, még almát is aszaltunk az aszalógéppel.
Megkérdeztem a tanáromat, hogy nekik otthon milyen gépeik vannak?
- egy botmixer, mindenre jó.

Most hogy festem a lakást, a gyerek beállt segíteni. Nem volt festék kevergető kézikészülék. (ami egy rendes házban elengedhetetle)
-Ott van egy habverő, fogasd be a fúrógépbe egy tokmány kulccsal!
-.....?!
- Nézd, egy ilyen habverő kb 2€ a Kikben, veszek másikat, nem lenne gazdaságos ezért az 1 alkalomért keverőt venni.

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2011.06.23. 16:51:22

@csigafrédi: a hasonlatnál maradva, nekem a jó meg a rossz bor csak annyi, hogy jobb vagy rosszabb Szabolcska Mihály-vers (ami ugye jellege miatt akkor is szar, ha akár Petőfi)

666E 2011.06.23. 17:17:53

szerintem netbook a jó.
már olyanok vannak amiben simán jó a videokártya meg minden és gyakorlatilag amire én használom pont oké. eladtam az asztali pc-t is mert rájöttem, hogy már ha otthon vagyok, még ott is csak a kisebbet használom.

ja és tabletek, érintőképernyős telefonokat utálom (kipróbáltam, fos), nekem kellenek a gombok meg a billentyűzet.

neccharisnyás útonálló (törölt) 2011.06.23. 17:34:35

Erre mondanák a háziak itt mifelénk, hogy agyrákban fog elhalálozni a sok kütyü által kibocsátott sugárzás által.

altoid · http://altoid.inda.hu/ 2011.06.23. 17:47:44

@vészmadár (pica pica): Akkor végül is egyetértük. Van észrevehető különbség a minőségi és a silány termék között (ez lehet kaja-pia, irodalom, kütyü, akármi), viszont ezt sem kell túllihegni, és átmenni szőrszálhasogató modoros sznobba. Rendben vagyunk?

KürtiT (Tromb74) 2011.06.23. 18:28:01

Én bírom a kütyüket, az extraként mellékelt agymosásnak is örvendek. Szerintem a konzumidióták erősen hozzájárulnak a technikai fejlődéshez, illetve a barátságosabb árképzéshez.

Néhány ilyen cuccnál még nem látni, mi a fenére használható, de idővel megtalálja a maga helyét, vagy kihal a dinoszauruszokhoz hasonlóan.

Okosteló: Használom is szeretem is. Úgy tűnik, hogy a középkategóriás, androidos cuccok is jól funkcionálnak, tehát nem kell mindjárt egy iphone árát kiperkálni ha valaki e-mailezni, böngészni, navigálni akar.

Tablet: Jó pofa, de pár órányi tapizás után sem tudtam rájönni, mire tudnám használni.

Netbook: oké, olcsóbb mint egy notebook, de nekem nem jó semmire. A munkám miatt szükségem van erős gépre.

Notebook: Bevallom, macbook pro (lehet savazni). Hát a windows 7 már egész tetszetősnek tűnik, de ha pár percig kénytelen vagyok használni, azonnal agyvérzés közeli állapotba kerülök. Egyszerűen szeretem ha a gép, amin dolgozom működik anélkül is, hogy állandóan buzizni kéne.

Asztali gép: Alig használom. Na jó, windows van rajta, ez azért sokat nyom a latba.

E-köny olvasó: Kéne! Mentsük meg a fákat! :)

Hi-Fi, Hi End: Az a zenei stílus, amit én kedvelek nem igazán igényel semilyen minőségi lejátszót.

Házimozi: Ritkán nézek olyan filmet, aminél számit a dolbydigital 5.1 izé és a picsa nagy képernyő. Ilyenekkel inkább moziban próbálkozom, de mindig megbánom.

GPS: volt. Ellopták a kocsival együtt:) Egyébként jobban szeretem a hagyományos térképet, ezért azóta sem vettem újat.

migueldiez 2011.06.23. 18:39:32

@altoid: @Momina:
Én készséggel elhiszem, amit a rizsfőzőről mondtok, de - amellett, hogy ebben a történetbe némi öniróniát is próbáltam becsempészni - az adott helyzetnek az abszurditása csak az volt, hogy mi éppen a Szentendrei szigeten voltunk, egy "mezei" erdei iskolában, maximum talán csak egyszerű bádogfazekakkal fölszerelkezve, és hát nem a Nobu konyháján, ha értitek, hogy mondom. Azért is reagáltam ilyen értetlenül akkor a kérésre.
Ettől függetlenül egy ilyen rizst szívesen megkóstolnék, biztos jó lehet, és a minőséget valóban könnyű megszokni, ismerem ezt az érzést, és attól tartok, ezt történne velem is, aztán meg a végén én hiányolnám a rizsfőzőt, ami nincs minden háztartásban.
Ezért (is) mutat a étkezési kultúrám kábé olyan változatosságot, mint Piszkos Harry Callahané az első Piszkos Harry filmben. :)

Modor Tibi · http://modoros.blog.hu 2011.06.23. 19:19:01

-Nem lehet rajta gépelni? Dehogynem! Itt van, külső billentyűzet, ilyet láttál-e? Zavar az érintőképernyő? Külső egér, ez a megoldás. Kicsi a képernyő? Sztrímeled az LCD-re. Eldől, csúnya a kábel? Itt a dokkolóállomás.

Csak semmi felesleges sallang!

KürtiT (Tromb74) 2011.06.23. 19:46:47

@Modor Tibi: :) és máris elérkeztünk a notebookhoz (árban is).
Ennek a lónak is két oldala van.

- Áááá, ez nem jó semmire. Ennek az érintő képernyőnek semmi értelme, tisztára zsíros lesz a mancsodtól. Nézd meg, ugye mondtam! Nem lehet rajta tíz ujjal gépelni. Na nem azért mondom, mintha tudnék.

- Apukám, ez a jövő! Netbook, notebook, ugyanmá kőkorszaki technika. Ez mindent tud, amire BÁRKINEK szüksége lehet. Na csőváz, rohanok mert nyitnom kell a zöcséges standot. Tudod, a meló mindenek felett.

2011.06.23. 19:56:10

Ezekkel a kütyükkel az a baj, hogy ha jót veszel akkor az sokáig jó, és nincs szived kidobni.
Itt van a fiókomban a kis kompakt filmes gép, tök jó, semmi baja, de nem hiszem hogy valaha is filmet veszek bele.
-az első walkman is itt van, csúcsszuper volt, rádió is ment rajta, még át is hangoltattam, hogy az itthon Calipsót is tudjam vele hallgatni. semmi baja, szépen szólna ha bekapcsolnám, nincs szivem kidobni.
A padláson monitorok, gépház,millió kábel, hátha majd jó lesz valamire, telo töltők, telefonok, hanszórók.

Pedig én nem is vagyok kütyü buzi, mert ifjuságomban egy sokol rádióval, meg egy junoszty tévével el voltam mint a befőtt, és most mégis itt van egy csomó lom, ami valamikor még kincsnek számított.

KürtiT (Tromb74) 2011.06.23. 20:10:57

@Frengi: Hát akoribban (na nem mintha öreg lennél) a legtöbben elvoltak a sokol és junoszty combóval, nekünk is ez volt az alap szórakoztató elektronikából.

Filmes gépből nekem is van pár, amivel nem tudok mit kezdeni. Pedig szeretek diára fotózni. Felbontásban a digi gépek jobbak, de a színek valahogy egy fuji velvián vagy provián az igaziak. Na de egy tekercs előhívással együtt kb. 4000 Huf, inkább elpufogtatok észnélkül többszáz képet a digitálissal.

Persze eladni nincs szívem a masinákat, aprópénzt se érnek a használtgép piacon.

A Tyne folyó déli partja 2011.06.23. 20:49:11

@vészmadár (pica pica): na és ha nem kifejezetten az útra viszed a könyveket, hanem mondjuk megutaztatod őket országokon keresztül? nekem mindig emiatt dög nehéz a bőröndöm. be kéne szerezni egy e-olvasót...

A Tyne folyó déli partja 2011.06.23. 20:59:56

@migueldiez: én Angliában tapasztaltam, hogy a munkahelyen elment az áram. akkor nem lehet kávét főzni, mert nem működik a vízforraló. mondom, hát a gáztűzhelyen? nem értették.

A Tyne folyó déli partja 2011.06.23. 21:11:08

@vészmadár (pica pica): erről eszembe jut egy ismerősöm. élelmiszeriparban dolgozott sokáig, folyton azzal jött, hogy neki csak a finom, minőségi (=drága) kaja, mert neki annyira kifinomult az ízlése, hogy ő megérzi a különbséget, nem szereti a mesterséges ízeket, csak a természetest, és ő kiérzi, ha valamiben mesterséges van. és mi volt szerinte a legjobb üdítő? sprite és seven7. egyik természetesebb, mint a másik...

A Tyne folyó déli partja 2011.06.23. 21:23:14

@vészmadár (pica pica): ne is mondd, exem pont ilyen volt. órákig készült valami kaja, a konyha romokban (hát majd én eltakarítom, ugye), kopog a szemem az éhségtől, végre valahára leülünk enni, erre ő: nem jó. hiányzik belőle fél gramm bors/paprika/só/akármi. hát megőrültem.

KürtiT (Tromb74) 2011.06.23. 21:43:27

@Animacs (a Tyne folyó déli partja): A rádió cafén volt valamelyik műsorban egy szomelié nőszemély, aki miközben a különféle borokat elemezgette atomi szinten, minden második szó után nyelt egy nagyot. Rettentően idegesítő volt, de nem is ez a lényeg. Elképzeltem, milyen lenne ha minden élelmiszert ilyen megközelítésben fogyasztanánk.

- Fantasztikus ez a parizer. A húsipari melléktermékek és a nátrium glutamát markáns aromája mögül gyengéden simogató nátrium-pirofoszfát érződik ki. A gyenge minőségü örölt bors pedig gondoskodik a pikáns atmoszféra megteremtéséről.

Zabalint (törölt) · http://sznobizmus.blog.hu 2011.06.24. 01:05:54

@Animacs (a Tyne folyó déli partja):
Valamelyik sörblogon írtak egy narancsos sörről, és mind a posztoló, mind a kommentelők egyetértésben szidták ezt az italt. Egyikük érvelt, hogy ez és a többi hasonló műnarancsléből készül, és hogy inkább ő otthon kikeveri minőségiből, és még olcsóbban is kijön. Megkérdeztem, mégis akkor adjon tippet, miféle narancsléből keveri. Erre kiderült, hogy Fanta...

hairmann 2011.06.24. 01:37:42

Egy kicsit magamra ismertem, de azt hiszem a legtöbb férfi kütyümániás. Élete során vesz az ember egy csomó marhaságot, de aztán megtalálja az igazit, ha szerencséje van. Szeretek elfogadható fényképeket készíteni, éppen ezért van fényképezőgépem, egy számomra elfogadható minőségű és áru Kodak, immáron öt éve. A fényképezés rákészülést igényel, fel kell tölteni az akkut stb, nincs mindig nálad. Ilyenkor - és csak ilyenkor - jöhet számításba a mobiltelefon fényképezésre, pl ha ufót látok. Hiába tesznek bele akárhány megapixeles CCD-t, akkor is csak egy vacak műanyaglencsén át jut be a fény, és nem egy tisztességes objektíven.
Kedvelem a hifit. Én is a Sokol rádiótól, meg a ZK-145-ös magnótól indultam, mint generációm legtöbb tagja, de mindig szerettem volna valami hasonlót hallani otthon, mint a rock, vagy komolyzenei koncerteken. Lassacskán eljutottam odáig, hogy most van egy olyan, nagyon szép állapotú, de nagyon öreg berendezésekből álló cuccom, amelyeknek mindegyike több havi fizetésem volt újkorában, de én tavaly meg tavalyelőtt vettem 20K alatt, és ráadásul elbizniszeltem az elődöket. Amióta ez a lánc megvan, sokkal többet hallgatok zenét. Egy jó középkategóriás erősítő-hangfal páros meglepő dolgokra képes: olyan szólamokat, motívumokat fedeztem fel százszor hallott zenékben, amikről fogalmam sem volt. De bizony én is hallgatok 128 kbit-es mp3-akat, mert egész egyszerűen csak így férek hozzá az általam kedvelt rockzenék jelentős részéhez. Rádiót meg csak Bartókot hallgatok, az ilyen-olyan FM-eket nem. Hiába, öregszen. Viszont az mp3-kat rendesen kiírom audio cd-re. Filmet keveset nézek, az 5.1 nem nyűgöz le, jó nekem a sztereo is. Egyet nem tettem soha: nem kötöttem otthon számítógépet a hifire. Mert ha szeretnél - az anyagi lehetőségeid és az igényeid függvényében - jó minőségben zenét hallgatni, akkor ennek az alaplapra integrált 200 Ft értékű audiochip komoly akadálya lehet. Okostelefont nemrég vettem, hosszas gondolkodás után, előtte csak buták voltak. Azóta nem fordul elő velem, hogy 10 km autózás után káromkodom a Tesco közepén, a bevásárlólista meg a nappaliban a dohányzóasztalon lapít. Ha otthon felírtam egy teendőt, otthon maradt a cetli, ha a munkahelyemen, akkor meg az asztalomon, a telefon meg mindig nálam van, és vernyákol, hogy el ne felejtsek valamit. De hogy milyen gyors, meg hogy rootoltassam, meg hogy azon fészbúkozzak, meg hogy tegyem fel rá a mégújabb Androidot, az nem érdekel. Régóta nem akarok már újabb és újabb kütyüket venni, mint fiatalabb koromban (akkor is csak akartam, de nemigen volt miből). Ami van, az tudja azt amiért megvettem, és kész

2011.06.24. 10:32:39

@hairmann: A fiam a facen közölte, hogy új telefonja van.
-Okos legalább? - kérdeztem, mire a báttya hozzászólt
-Legalább a telefonja legyen okos.

hairmann 2011.06.24. 10:53:24

@Frengi: Én is mondtam nemrég az egyik tanítványomnak, amikor az új telefonját mutogatta nekem, hogy jobban jár, ha dolgozatíráskor a telefonjára bízza a teendőket....az osztály nagyon röhögött, ő meg nem értette.

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2011.06.24. 12:11:01

@hairmann: hát igen, a magyar oktatás nemes hagyománya a tanuló megalázása a többiek előtt. Jó érzés okosabbnak lenni, mint egy 6-18 éves.

hairmann 2011.06.24. 13:40:28

@vészmadár (pica pica): azért egy mondat után én nem vonnék le messzemenő következtetéseket...:), mindennek van - akár több évre visszanyúló - előzménye, ennek az esetnek pl. többek között előzménye volt az is, hogy a csemete erőszakos, arrogáns, menőzős viselkedésével, mások megfélemlítésével, sokszori pofánkba hazudással, tetteinek letagadásával méltán vívta ki magának a népszerűtlenséget az osztályban, pedig mi komolyan bevetettük a korszerű pedagógia teljes arzenálját (ez frankó modorosra sikeredett), csak az egyetlen eszközt nem alkalmazhattunk, ami igazán hatott volna: a harmadik disznóság után bekövetkező két irgalmatlan nagy fülest. Hiszitek vagy sem, van akinél csak ez működik. Egyszer megcsapod, elfogadja, hogy te vagy a falkavezér, ha nem csapsz oda, gyengének tart.
Egyébként meg én az a fajta vagyok, hogy rajtam is szabad nevetni, következmények nélkül, meg is teszik, jókat szoktunk röhögni egymás balfácánságán. Ezt sem muszáj elhinni...

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2011.06.24. 14:02:52

@hairmann: "azért egy mondat után én nem vonnék le messzemenő következtetéseket...:)"

én sem vonnék (kacsint). ez van, a világ ítél, mondjuk én spec leszarom:)

2011.06.24. 14:20:33

@Animacs (a Tyne folyó déli partja): szerintem az e-bookot nekünk találták ki. Még rengeteg alkalmazása lehetne, olvastam, hogy Ukrajnában a tankönyveket akarják e readerrel kiváltani.
Bírák, ügyvédek ezt csapják a hónuk alá, tanulmányozni a periratokat.
Sok olyan szakkönyv van, amit nem tud az ember magával vinni.
Régebben ha főzni mentem kiszedtem az aktuális lapokat a szakácskönyvből, most elfér a readeren az egész, nem cipelem, vagy a fontosabb dolgokat beszkennelem.Szabásminták, kötés minták mindig kéznél vannak.

A könyv - e-book vita értelmetlen, egyik nem helyettesítheti a másikat. Ez pont olyan minta azt mondanám, nem hallgatok zenét fülessel telefonról, csak hangversenyre járok. Nyilván a koncert a legjobb, de azért ha nincs más, az mp3 is megteszi.

lampaules 2011.06.25. 13:40:23

Én az ételek között csak néhány kategóriában érzek különbséget drága és olcsó között, az összes többi inkább arról szól, hogy az olcsó vagy ehetetlen, vagy ugyanolyan jó mint a drága.
Pl prignles chips és a 200-ft-os kőkemény, elsózott, gyomorrontó paprikás chips két külön világ. Ez az ehetetlenre példa. De ha elémraknának egy aldis és egy drága német gyümölcsjoghurot, nem tudnék különbséget tenni.
A sajtoknál pedig igenis határozottan jobb a drága francia. Borokhoz nem értek.

A kütyükről annyit, hogy kitűnő példa a helyzet súlyosságára, ha valaki az aktuális időjárásról a telefonja kijelzőjének segítéségvel akar tájékozódni. Hogy hány fok van, még hagyján, de a napos/felhős állapotnak is ott kell lennie...
Nameg a layar nevű cucc, elvégre ha külföldön vagyunk, akkor még veletlenül se sétáljunk, fedezzül fel a várost, hanem szorgosan optimalizáljuk az utunkat a legközelebbi kajálda irányába.
10 év múlva az iskolai osztálykirándulások arról fognak szólni, hogy órán mindenki beül a hologram elé, ahol megjelenik egy 3d-s fűszál, meg kecskebéka?
A e-könyvolvasó is hülyeség, nehogy már valaki ne bírja ki 5 könyv nélkül a vonatutat.
Szerintem.

2011.06.25. 14:27:43

@lampaules: a telóban az útvonaltervezőt nekem találták ki. Azelőtt állandóan elkeverten, nekem a német házak-utcák-városok valahogy tök egyformák. Van úgy hogy csak nézek, mintha ezt láttam volna valahol, nehezen rájövök, hogy persze hogy láttam, mert már voltam itt, és most megint itt vagyok.
Fontos, hogy megteláljam a legközelebbi Aldit, Edekát, vagy Dm-et. Merre van a kórház, a bank, a pályaudvar. A németek nem járnak gyalog nincs kit kérdezni, de a Navi elvisz akárhová, fordulj bajra, jobbra, ott vagy.
aZ előtt csak meresztgettem a szemem és tájékozódási pontokat kerestem. Eltévedtem a szakadó esőben Hamburgban a demens betegemmel, azt mondta eki nem ismerős akörnyék, hát nekem sem volt az.
Az ember hasznája a lehetőséget, elvégre ezér találták fel.

Moodoros csak az, hogy az is navival jár, aki életében nem mozdult ki a fatornyos falujából, de ha egyszer kimozdul akkor bizony nagyon kell.

Donna Anna · http://operahumor.blog.hu/ 2011.06.25. 21:43:51

Azt a könyvpótló faszomtudjamit max. hosszú utazásokra érdemes beszerezni, de párórás utakra minek egynél több könyv? Fog az ember egy Rejtőt (amolyan jóféle, ronggyá olvasott sárga borítósat), oszt észre se veszi, és már megérkezett.

Gépen olvasni kényelmetlen, akármilyen legyen. Én fotelben szeretek olvasni, gép előtt meg három-négy nap ("nap" = fél éjszaka) kell egy masszívabb könyvhöz.

A Tyne folyó déli partja 2011.06.26. 15:37:26

@Donna Anna: van ám olyan is, aki külföldön lakik. és szeretne néhanapján magyarul is olvasni. és marha nehezek a könyvek.

lárvalányhaj 2011.06.27. 00:04:06

@Animacs (a Tyne folyó déli partja):

Bizony, nemcsak magához az utazáshoz kell a könyv, hanem az ott-tartózkodáshoz is.

mojoking77 2011.06.27. 14:47:31

Basszus Tibor,
Mar sokadszorra bizonyitod, hogy modoros vagyok, a picsaba mar. Jo, Tableteket meg nem eroltetem, de a tobbi nagyjabol pipa.

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2011.06.28. 18:35:14

@Animacs (a Tyne folyó déli partja): drága húgom, ha eddig nem hallottál róla, akkor most bevezetlek a magyar láthatár avagy a magyar glóbusz fogalomkörébe. A lényeg, hogy a külföldön élő magyar, aki magyarul akar olvasni, az a magyar számára nem létező kategória, mert kívül esik a magyar glóbuszon (olyasmi, mint szociológusoknak a női pedofil)

A Tyne folyó déli partja 2011.06.28. 19:07:18

@vészmadár (pica pica): max. a nővéred lehetnék...
egyébként meg nem baj, én kitolok velük, és hozok olvasnivalót:P
süti beállítások módosítása