Bezzeg nagyanyáink

2011/03/27. - írta: Modor Tibi

Mit iszol, jóember? Cukormentes üdítő? Nem vagy te normális. Tudtad, hogy az aszpartám sizofréniát okoz? Bele fogsz gárgyulni, aranyapám. A cukornál tízezerszer édesebb, és csak jobban el fogsz hízni, mert a tested egy idő után hozzászokik, és azt hiszi rá, hogy cukor. Te is tipikusan az a fajta vagy, aki nagy teátrálisan megszaharinozza a kávét, utána meg nyakló nélkül majszolja a dobostortát meg titokban hamburgerezik. Lájtkóla, aztán jöhet mellé az XXL-es whopper menü, mi? Elképesztő. Reformkonyha, persze! Édesítőszer, margarin! Na, a margarin a legnagyobb átbaszás. Halálos pulykatáp, ez a margarin. Préselt, keményített zsiradék - nikkelpor, hidrogéngáz, savópor, emulgeálószerek, citromsav, kálium-szorbát, diacetil, színezék, szintetikus vitaminok, antioxidáns. Jó étvágyat, egészségedre, óvd a szíved!

Ilyen szarokat nagyanyáink soha nem ettek volna meg. Reggeli ital, frissföl, parizer, lufis zsömle, dzsem... náluk ott minden friss és eredeti volt, minden! Vaj, zsír, szalonna, sonka, kolbász, tojás. A tyúk, amit levágtak, az garantáltan saját nevelés volt, saját tápon hízlalt. Azokat nem ám ilyen csirkegyárakban zsúfolták össze leégetett csőrrel, tenyérnyi kalickákba. Szabad levegő, egészséges étkezés - és nagyanyáink nem fostak be, ha egyszer el kellett vágni a madár torkát. Ma meg? Azt se tudják, hol terem a csirkemell, miből készül a tej. És persze, jajj, csak a szegény pipit meg a bocit ne bántsuk, az olyan aranyos! És akkor mit eszel, te hülye ribanc? Ha nem látod, nem fáj? Istenkém.

Akkor még nem ez a nyavalygás ment, hogy így a koleszterin meg úgy, meg szolárium meg elhízás. Azok még igazi nők voltak. Levágták a tyúkot, kolbászt töltöttek, kapáltak, lekvárt főztek. Ezek védték meg Dobóék helyett az egri várat, harcoltak! És szültek, bizony. Mert a nőnek ez a kötelessége, hogy máshogy lennénk a világon? Persze nem úgy ment ez, ahogy ma. Családtervezés? Megtartsuk-e vagy sem? Manapság terhesek, annak idején áldott állapotban voltak. Mi van? Jött a gyerek, a Jóisten adta, megszült. Így ment ez. Semmi pocaklakó, manócska, ultrahang, háromdimenziós fotó a méhéről meg a zigótáról, terhestorna, dúla meg otthoni kórház. Na azok voltak az igazi otthonszülések. És nem apás szülés - ott férfinak nem volt helye többezer évig, most meg hirtelen rájönnek, hogy oda akarnak menni meglett férfiemberek, megáll az ész. Gátmetszés, tágítás, császármetszés?

Namost ez úgy ment dédnagyanyámnál, hogy reggel háromkor felkeltek, mentek aratni, ebédidőben rájöttek a fájások, öt perc alatt megszülte nagyanyámat a borókabokorban, aztán miután megette az ebédre összekészített szalonnát meg kenyeret, ment vissza bálázni. Nem csoda, hogy ez a természeti népeknél is a mai napig így működik, ott még létezik a szülőcsatornai tolóizmok fogalma. Kégel-gyakorlatok, mi van? Azok még igazi nők - nem ilyen elpuhult városlakó, nyámnyila kurvák - akik még szoptatni se hajlandóak. És hát igen, ha a gyerek nem maradt életben, annak megvolt a jó oka. A bába is inkább veszni hagyta. Ez az evolúció lényege, hogy csak az erős maradjon talpon.

Hát igen, nem mindegyik nézett ki olyan természetellenesen, mint egy barbibaba. Vajon miért is? Hát mert ezek a műnők ma kérlek szépen, két óra alatt garantáltan elpusztulnának a pusztán vagy a dzsungelben. Igen, nagyanyáink nem voltak talán a legkarcsúbbak - mert ez kellett a túléléshez. Széles csípővel lehet kihordani a gyerekeket, erős lábakkal, karokkal elvégezni a házimunkát. Lábon kihordták a tüdőgyulladást, ha pedig fájt a foguk: hát kihúzták fogóval. És nem a seggükkel próbáltak megélni, mint manapság.

Sajnos ide jutottunk. Az emberiség elkorcsosul. A hülyegyereket megmentik, felnevelik. A kólával kimaratják azt a kevés magzatot is, a vízben található női hormonoktól melleink nőnek, a férfiak meddők, spermiumjaink száma rohamosan csökken, a mai férfiideál meg a tapadósnadrágos, lányos buzigyurik a tévében. Szépségfasizmus, felborult nemi szerepek.

84 komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2011.03.27. 16:28:57

Bezzeg azelőtt...
"De a férfiak se különbek, kondibérlet, meg wheyprotein, meg kisfaszom érted. Nagydarab, de ereje semmi. Nézd meg nagyapámat, szíjjas, negyvenkilós parasztember, de hetvenévesen is kettesével hordja a cementeszsákot. Egy ilyen mai mislenbaba gyurmagyurinak meg öt perc alatt kiesne a lapát a kezéből az építkezésen. Bunyóban meg? Hagyjuk már, mire megmozdul, hármat ráversz fejre, aszt onnan temetik."

sTormy 2011.03.27. 16:30:59

A kedvencem, hogy "akkor még nem ez a nyavalygás ment"... :)

Dr Milton 2011.03.27. 16:38:34

Micsoda alapvetéseket fogalmaz meg ez a dolgozat.

GERI87 2011.03.27. 16:46:13

Durva.

Az ilyennek áramot, vizet, gázt, valóvilágot kikapcsolni, kocsit bezúzni...100 kilós parasztasszonyt nevére íratni...ha ez kell neki kapja meg:)

Azér vannak benne igazságok is;)

Azért az aktuális playmat ott van a garázs falán...

Vállfás Gyuszi 2011.03.27. 18:59:32

A Kegel-gyakorlatokért plusz két pont.

Auver Doser 2011.03.27. 19:15:31

hátöö, körülnéznék a szerzőnél. sampon, dezodor, kölni...kukába velük! pizza érkezik, adjuk a szomszédnak!
nője vsz nincs - aki ennyire gyűlölködik - rendszerint el van magányosodva.
gyereke vsz nincs - ha lenne, tudná, hogy a beteg gyereket is akarja ám az ember, ha már megszületett - és felneveli AZ ERŐSEBBJE ha beteg is.
a mai férfiak - erre felénk - megtehetik, hogy ott legyenek az asszony mellett az életük legszebb pillanatában, mert nem kell éppen földet túrniuk. akiknek kell, azok meg alig várják, hogy láthassák a kisdedet (remélem befér a kifejezés :).
ja, régen a férfiak is a földeken erősödtek! nem az ujjaik a billentyűzeten, ugyebár. s azzal a billentyűzettel nem keresgélték ám a SEGGről készült fotókat, videókat, ami ellen aztán szónokoltak.
kicsit benéznék a hűtőbe is.....dobozos sör kukába!
aztán az ágyra néznék, kibírja-e a 1 mázsát - s egy XXXL-es női alsó tekintene vissza rám. (mégis van nő!) a bugyi tulajdonosa hátul a kertben éppen elvágja tyúk torkát, hogy kedves urának - aki önkívületben püföli a gombokat éppen - kész legyen az ebéd, mire egyet kordul a sörhasa.....
az emancipáció és tévútjai olyanok miatt lettek, mint posztírónk, aki igáslónak szeretné a nőket...
mindemellett az 1. két bekezdés igazságait elfogadom...

vincere 2011.03.27. 19:33:10

@Auver Doser: ó, de régen olvastam már ilyet :)

MittuDomain 2011.03.27. 19:39:16

Otthonszülős ős-anya poszt volt már egyébként?

3aTi3 2011.03.27. 19:46:45

@MittuDomain: volt.

egyébként sok igazság van benne, az élelmiszeripar visszásságaitól én is rosszul vagyok sokszor.

Hal Stanton 2011.03.27. 20:13:55

Brutál. Nekem a munka közbeni bokorba szülés 10/10. Vinnyogok.

Auver Doser 2011.03.27. 20:39:00

MittuDomain legjobb nickname!

nemértekhozzá(m) 2011.03.27. 21:09:27

ezen ugyanolyan jót röhögtem, mint ahogy a reformkonyhásokat kiröhögöm, nem tudok állást foglalni mert hát... mindenki egy fasz :DDD

Momina 2011.03.27. 21:17:20

10-es skálán 10-es :) Az első bekezdésbeli fejtegetés, az a tipus, aki felsőbbrendűnek gondolt ál-bio beállítottságból lefikázza, bármit is eszik a másik, külön posztot érdemelne! Saját bőrömön tapasztalom az ilyet ismeretségi körömben :)
Amúgy nőként, gyerekszülés előtt, határozott véleményem, hogy sem évszázadokkal ezelőtt, sem most, az apának nincs helye a szülőszobában, de mindenki úgy csinálja, ahogy neki jó. Az én férjem legalábbis nem lesz ott!
MittuDomain: Otthonszülős, ősanya posztot én is várom! :)

manson karcsi · goo.gl/FVvVX 2011.03.27. 21:18:18

köpni kell.
tiltsuk be az internetet is. mi az, hogy azonnal megtalálsz minden információt? menj könyvtárba! kartotékozz, keresgélj, lapozgass! igazi ember nem guglizik, a tudás a fejében van.

hastáncos · http://www.hastanctanitas.hu 2011.03.27. 21:28:05

@Bachterman: hu, de utáltam azt a korszakot. éljen a net!!

Judea · http://roleplay.blog.hu 2011.03.27. 22:22:35

Én baromira élvezem, hogy bármi kerül szóba 5 percen belül rá tudok keresni. Manapság még netközelben kifejezés is elavult számomra, mert a telefonomon mindig ott van a net. Tartsatok modorosnak, de ez csak előny.

lárvalányhaj 2011.03.27. 22:53:47

"Nem csoda, hogy ez a természeti népeknél is a mai napig így működik, ott még létezik a szülőcsatornai tolóizmok fogalma."

Vajon hány busman pinába nézett bele a beszélő, hogy ilyen biztos a dolgában?

Alcanis Ivennil 2011.03.27. 23:16:32

Mondjuk én is körberöhögöm, aki szaharint használ (és nincs cukra!). Viszont a felfújtcsirke tényleg szar. Ezért veszünk nyulat egy falubelitől, meg veszem a marhát/vadhúst. Legalább van ízük.

Szülni meg se természetesen, se modorosan császárral nem fogok. A rossebnek hiányzik.

2011.03.27. 23:50:24

Miért volt nekem már délután egy olyan érzésem, hogy ez egy gerillamarketinges felvezetés a Tibi részéről? :))

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2011.03.28. 00:39:49

@Alcanis Ivennil: Én is modoros nemszülő vagyok. Röviden: férfi.
@lárvalányhaj: ha egyet láttál, mindet láttad :-)

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2011.03.28. 07:25:33

hát erre annyit mondanék csak: hehe. Hiányolom azt, hogy akkor még a zsidók is tudták, hol a helyük:)

Ugyandehogy (törölt) 2011.03.28. 07:38:44

modorosnak modoros, de mennyi igazság van benne...

Winston Smith 2011.03.28. 07:56:15

"Reggeli ital, frissföl, parizer, lufis zsömle, dzsem... náluk ott minden friss és eredeti volt, minden! Vaj, zsír, szalonna, sonka, kolbász, tojás."

Ilyenkor a modoros múlta révedő csak arról feledkezik el, hogy ez a sokféle eredeti, adalékanyag-mentes kaja éppen vagy volt, vagy nem volt. Nem ám elmész a teszkóba és bevásárolsz egy raklapnyi kaját, hanem ha sz*r volt a termés, akkor télen jön az éhezés, de ha még jó is volt a termés, akkor sincs dőzsölés.

Egyáltalán nem biztos, hogy nagyapáink a szűkösen rendelkezésre álló zsíroskenyeret nem cserélték volna el egy jóféle antibiotikumozott, ketrecben tartott tyúkból készült mirelit cordon bleu-re.

2011.03.28. 08:13:48

Gyönyörű! Külön öröm "Auver Doser" hozzászólása! Az "Ez az evolúció lényege, hogy csak az erős maradjon talpon." pedig akár a Mein Kampfból is jöhetett volna!

Azt azért megnézném, hogy az effélék mennyire rajonganának azért, hogy akkoriban ma már egyszerűen, gyorsan gyógyítható betegségekbe is szimplán belehaltak...

Mitya Ivanov 2011.03.28. 08:31:36

"Hát mert ezek a műnők ma kérlek szépen, két óra alatt garantáltan elpusztulnának a pusztán vagy a dzsungelben"

messze ez a legszebb mondat az egész posztban, annyira gyönyörű.
Még annyit tennék hozzá, hogy a sivatagban és a meredek függőleges sziklafalon is elpusztulnának, valszeg.

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2011.03.28. 09:13:02

@Mitya Ivanov: ja, miközben ő két nap után nem bírna tovább egy olyan helyet ahol nincs angol vécé.

Momina 2011.03.28. 10:02:13

@blur7: Tényleg!!!!! Ezt hogy felejthettem el, pedig kiváló kis cucc volt! A Sándor, mint különleges női név :))))

Erzsebet 2011.03.28. 15:16:28

Anyósom is ebbe a típusba tartozik. Engem városi, anno 40kg-os csajt mindennek lehordott. Fiam is 8 hónapra született, 2,35dkg-val. Őt etióp gyereknek titulálta. Mondta, hogy nem fog megmaradni, hagyjam őt elpusztulni. Az is baja volt, hogy szoptattam. Az én tejem nem lehet tápláló, hiszen nem vagyok egy C mellbőségű. Ezek már szerencsére kihalnak. Falun is Barbie babákat lehet találni. Fiamnak is ez a falusi nyanya a ideálja, így egyedül fog maradni. Ja, még ezek nem emancipáltak, mindenben engedelmeskednek emberüknek.

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2011.03.28. 15:48:02

@Erzsebet: a C az nem mellbőség, hanem kosárméret. Én olyan 85C fölött kezdek nyammogni (nyami), de enélkül is lehet egyes nőket szeretni. Csak ezzel könnyebb.

GERI87 2011.03.28. 16:10:24

@vészmadár (pica pica):

Most mér kell ezt...
Nálatok nem múlik el nap enélkül?

Ez nem a radikál vonalú "hagyományörző" típus aki az ősmagyar véna miatt akar a szántásba, lóháton szülni...simán csak hülye.

Ti csak olyan seggfejekkel találkoztok akik egyben antiszemiták is?:)

(hiányolnátok is őket azért szerintem....főleg hogy van aki direkt rámegy arra hogy fölbasszák az agyát, ha nem kapja meg a napi lezsidózását:) )

Hülye helyen élhettek....még toleráns balfaszok sincsenek ott:)

noirp 2011.03.28. 16:11:24

@Erzsebet: Anyósod alá rakjál Walpurgis előtti este örömtüzet, az ilyen hülyeségeket meg ereszd el a füled mellett. Hogy a pécsába lehet egy 2.35-ös gyerek kicsi?? Csak az ér valamit, amelyik nyolc kiló önsúllyal, pödrött bajusszal jön a világra, és a hátában a kapa??
Az meg, h a mellméreted alapján állapítja meg, mennyire tápláló a tejed, egyszerűen a feneketlen butaság jele. Küldd el a fhancba.

ratatüj - az édes vadállat 2011.03.28. 16:21:42

@vészmadár (pica pica): Kosarmereti igeny a holgy alakjatol fugg.
Volt mar B-s is olyan, hogy bazeg ez rad nagy, meg C-s is, hogy ez neked szanalmasan kicsi.

@GERI87: Amugy kigondoltam egy szep kis modoros zsidozast, csak nem merem begepelni. Ti tudnatok, hogy ez most epp ideillo vicc, de a rendszer sajnos huzna a strigulat az aktamban ;-)

Péntek Esti Bankrabló 2011.03.28. 17:22:51

Ezt a posztot megkönnyeztem, annyira gyönyörű...

Ugyandehogy (törölt) 2011.03.28. 17:54:24

@vészmadár (pica pica): éreztem én mindig, hogy rendes ember vagy te

nadivereb 2011.03.28. 18:09:01

Aki látott már borókabokrot közelről, annak sose jutna eszébe belebújni szülni.

A Tyne folyó déli partja 2011.03.28. 19:48:59

@lárvalányhaj: nekem meg az jutott eszembe, hogy erősen kétlem, hogy egy természeti népnek legyenek szavai ilyen fogalmakra, hogy "szülőcsatornai tolóizmok."

ami azt illeti, én se tudtam róluk eddig, nem hiszem, hogy ennyire belementünk volna biológiaórán...

A Tyne folyó déli partja 2011.03.28. 20:02:14

@Winston Smith: nem csak ez.
de ez a "bezzeg ők tök zsíros ezt meg azt ettek, mégis jó erőben voltak" dolgot szajkózok szokták elfelejteni, hogy a többségnek ötvenévesen már hajlott háta volt, itt fáj-ott fáj, alig tudott járni, minden csontja fájt.

Erzsebet 2011.03.28. 20:25:27

Szeretném mondani ez 23 éve történt. Azóta elváltunk 90%-ban az anyós hülyesége miatt. Fiam kicsi volt, a végtagjai pedig vékonyak, ráfogta, hogy élet képtelen. Én előtte még nem láttam csecsemőt, testvérem sem volt. Sírva rohantam a gyermek orvoshoz, ő el volt csodálkozva. Kutya baja a gyereknek. Most 180 cm magas, vékony testalkatú. Óvodás kora óta sportol, semmi komoly betegsége még nem volt. Én is gondolkoztam, ki kellene tolni az öreg csajjal valahogy. Remélem, mások megcsinálják helyettem is. Egy cigányfertőzött apró faluban él egyedül. Amikor kreténkedett, én csak sírtam. Most csinálná, elküldeném a fenébe. Tudom, hogy a C az kosár méret. Hirtelen ez jutott eszembe. nem voltam egy fejős tehén, de 8 hónapig szoptattam.
Azt sem értette, hogy én vega vagyok. Ők reggelire is főtt ételt ettek, hurkát-kolbászt zabáltak. A disznóölésükön sem vettem részt. Ez a család is megér egy posztot, még írok a viselt dolgaikról.

A Tyne folyó déli partja 2011.03.28. 20:43:51

@Erzsebet: Azt sem értette, hogy én vega vagyok.
ezt nálunk leginkább a nagynéném nem érti. hogy mi biztos csak akkor nem eszünk húst, amikor ők is ott vannak. (ja, sose ettem igazán, mindig is undorodtam tőle.)
speciel ő azt se bírja felfogni, hogy nekem természetes göndör a hajam...szerinte mindennap becsavarom. (mert gyerekkoromban nem volt az, csak mikor levágattam 14 évesen,és utána újra megnövesztettem, begöndörödött. apámnak ugyanígy, anyám meg szintén nem akarta elhinni, hogy ilyen van, mert mikor apámat megismerte, göndör volt, és hiába mondta neki apám, hogy gyerekkorában nem volt az, anyám is azt mondta, ilyen nincs. erre az enyém ugyanazt csinálta...)

neccharisnyás útonálló (törölt) 2011.03.28. 20:53:10

@Erzsebet: Én is 8 hónapra születtem, kemény 3 kilóval. Doki 1 nappal előtte kezdte bíztatni anyámat, hogy mégse lesz rózsaszín paca a szőnyegen a hasában hordott palántából. Első időkben a vonyításommal a világból kikergetem mindenkit. Aztán úgy kinőttem magam. Senki meg nem mondaná, hogy annak idején ijedten lesték, hogy már megint nem érződik a szívverésem.

neccharisnyás útonálló (törölt) 2011.03.28. 21:04:45

Posztban engem a ribancozás zavart.
Egyébként jó! Zöldfülű kommentelők detto! >)

Azt meg nem értem, hogy a környezet vagy a személyiségfejlődésem tette, de miután Bp.-re költöztem, úgy előbújt belőlem a parasztvér, mint az istennyila. Ráálltam a zsírral főzésre, nem is csíp annyira a vereshagyma a jófajta szalonna mellé reggelire, a jófajta pálinka is megfelelő hajtóanyag a szervezetemnek.... hát milyen férfinak fogok én így kelleni, hogy a ménkű szakadna rá a világra!

Alcanis Ivennil 2011.03.29. 00:10:30

Szívesen megnéznék egy hidrogénezett-műkörmös-felfújt csöcsű plázacicát a tizenöt centis sarkú cipőjében a sivatagban, táskájában Vanesszával, a pedigrés zsebpatkánnyal...

De mondjuk Móriában is érdekes lenne látni.

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2011.03.29. 07:20:45

@Alcanis Ivennil: te, én meg megnéznék egy hobbitot egy diszkóban, vajon előbb csajozna-e be, mint én. Hagyjuk már ez, baszdmeg a jegesmedve is megdöglene a sivatagban, pedig nem plázacica. Milyen marhaság már ez, a sivatagban te is megdöglenél, csak szólok.:)

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2011.03.29. 07:33:31

@vészmadár (pica pica): egy Magyar jegesmedve simán túlélné, nem is beszélve egy Székelyről. egy Magyar Vidéki jegesmedve még csajokat is felszedne. a Magyar Vidéki Falusi Paraszt jegesmedve már olyan kúl, hogy amellett, hogy megelőzi Rogán Tónit és Moog Ádámot a cool listen, kúlságával lefagyasztaná a sivatagot.
Jut eszembe a cool list mind a száz versenyzőjét képzeljük el ganajozás közben, az írás illusztrációjaként.

altoid · http://altoid.inda.hu/ 2011.03.29. 08:16:45

@Professor Pizka: A Magyar Vidéki Jegesmedve lehet, hogy túlélné a sivatagot, de csajozásban esélye sem lenne egy Tősgyökeres Pesti Zsiráffal szemben!

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2011.03.29. 08:30:56

@altoid: hát igen a Tősgyökeres Pesti Zsiráfok máshoz se értenek. Blogolás, twittelés, tumblerezés. Egy Magyar Vidéki jegesmedve ugyanúgy ért a szelephézag-állításhoz, mint az ekekapához, azok még a csajokat is rendben tartják. Na persze ezek a nyiszlett pesti csajok...na ezeknek csak a Pesti Zsiráfok valók, majd megtudnák, ha valami rendes Vidéki diszkóban a falhoz nyomná őket egy rendes Vidéki Jegesmedve.
Halkan jegyzem meg, hogy a Zsiráf vs. Jegesmedve játékban az utolsó pályán a zsiráfnak mindenképpen annyi, mert ott az a jegesmedve van, amelyik Vitkovics Mihály szerb írásaiban is profi az ekekapa és a szelephézag mellett, nem is beszélve a... (m...-ról és az o...-ról)

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2011.03.29. 08:36:54

@Professor Pizka: városi zsiráfnak ne nézd az ekét, vagy hogy is van ez...

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2011.03.29. 10:13:39

amúgy kezdek aggódni, Tibi, egyre kevesebb kattintást generálnak a posztjaitok, így hamar kiestek a zindexes pixisből. Érdemes lenne lassan néhány csirkeszerű bérkommentelőre is költeni:)

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2011.03.29. 11:07:37

@vészmadár (pica pica): most lesz nehéz, mert az index mostmár a köcsögfidesz posztokat fogja pörgetni.

Nadiposzi (törölt) 2011.03.29. 11:21:39

@vészmadár (pica pica):
ÁÁÁ
(Ásít)
A trolloknak nehéz az élete. Tudom, ma kipróbáltam.
Már legalább két tucatnyi ellenségem van, mert D.Rózsit püffedt alkesznek neveztem. De semmi kellem, semmi báj, semmi a "püffedt alkesz"-hez mérhető jelzős szerkezet. Egyszerűen tahó vagyok, meg bunkó. Ja, meg kívántak nekem 2-3 cigány családot a szomszédságomba. Mondjuk ez utóbbit nem értem, hogy jön Rózsikához. Persze a helyi kanászkürt honlap bármely tetszőleges cikkéhez lesz cigányozás, ha a hsz-ek száma a bűvös 5-ös határt átlépi. Na, lehet hogy visszamegyek trollkodni.

Modor Tibi · http://modoros.blog.hu 2011.03.29. 11:52:10

@vészmadár (pica pica): édes vagy - szerencsére a kommentek száma nem feltétlenül áll egyenes arányban az oldalletöltések számával. Úgy, hogy ez a nagymamás vasárnap du-i, így is 8900 PI volt a tegnapi forgalom, ami elég szépnek mondható.

Tehát: márciusban eddig 4 címlapos posztunk volt, ami akár kirívóan kevésnek is mondható, de szerencsére a törzsolvasók és a facebookos csoport idetalálnak maguktól is.

Bocsánat a kis statisztikai bemutatóért.

És ha ma nem is, legkésőbb holnap újra poszt :)

vincere 2011.03.29. 14:19:19

@Animacs (a Tyne folyó déli partja): már nem először hasonlítunk egymásra, de én is vega vagyok és az én hajammal is pontosan ez történt, 14 évesen rövidre, azóta göndör...

én is 8 hónapra születtem, pici voltam, utána mindig "vézna", a család sváb felében ennél nagyobb bűn nem is létezhetett volna, meg is kapta anyukám a magáét. szerencsére ma már a kosárméretem C-n feletti, és lehet, h. a sivatagban meghalnék, azért egy Gerecse 50 nem hoz zavarba :)

Presszós Laci 2011.03.29. 15:19:15

Én kemény vagyok, hidegen iszom a kakaót.

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2011.03.29. 15:52:58

@vincere: francot kell a hegyekben rohangászni. Lassan kell haladni, és jól megfigyelni a madarakat és a csöcsös túrázó csajokat :-)

A Tyne folyó déli partja 2011.03.29. 20:27:14

@Professor Pizka: nem lehet lassan, mert elmegy a busz, amivel hazamennél.
a Bakony 50-en pont ez idegesített, március végén van (most volt szombaton), mikor még elég hamar sötétedik, így igyekezni kell, mert különben eltévedsz a sötét erdőben, és a busz is otthagy.

[c] 2011.03.29. 22:35:43

@noirp: "Csak az ér valamit, amelyik nyolc kiló önsúllyal, pödrött bajusszal jön a világra, és a hátában a kapa??"

...és az első szava az, hogy kiköp egy csattanós adag pipadohányt.
Höhö. Elképzeltem :)

vincere 2011.03.29. 23:15:41

@Animacs (a Tyne folyó déli partja): ahogy mondja
egyébként a lassan menésben sokkal jobban el lehet fáradni, mint ha végig tartja az ember a tempót

2011.03.30. 19:27:52

az első rész korrekt, de az utólsóval nem értek egyet, extrém esetek ma is előfordulnak, hogy valaki taxban, vagy repülőn szül, de nem tipikus.

A tipikus az, hogy nagyanyáink 6 hétig feküdték a boldogasszony ágyát, nem is volt szabad felkelni, a családnak meg a kismamának a rokonság vitte a komatálat, ami olyan volt mint egy mai ételhordó, csak porcelán vagy kerámia és gyönyörű.

Szép idők voltak. Nekem nem hoztak koma tálat, le kellett mennem bevásárolni, na jó, apuka hozta a bevásárló kosarat.

televanabatyum 2011.03.31. 12:39:02

Kacagtató írás, gratulálok a szerzőnek! A műkaják tényleg egyre rosszabbak, édesítőszer van már a savanyúságok nagy részében is, fújj. Édesítőszeres üdítőket, fagyaszott panírozott hússzerű kajákat messzire kerülni!
Szegény őseinknek meg szerintem szép, de nagyon-nagyon kemény életük lehetett. Mi,de főleg a mai fiatalok egy napot nem bírnánk ki azok között a körülmények között.
U.i., avagy összefoglaló: régen a szikár, erős férfi és duci, strapabíró női alkat volt a domináns, a körülményekhez alkalmazkodó. Ellenben ma a jó popsival+combbal és okos tekintettel megáldott nők és a nadrágjuk két oldalán nagy dudorral rendelkező férfiak tudnak érvényesülni. Ezek szerint az evolúciós elmélet működik. Férfiak egyrésztörüljünk: egyre több szép fenekű lány lesz, de van egy rossz hírem is, az elül lévő középső dudorunk lassan eltűnik majd...

2011.03.31. 17:18:42

@televanabatyum: nagyanyáink ételeit elő lehetne állítani ma is könnyű szerrel, csak nagyon drágán. Most is lehet kenyeret sütni, kézzel dagasztani, a búzát kézzel vetni, kaszálni, malomban őrletni, de ki lehet számolni mennyibe kerülne.

Régen sem volt ez másképp, akkor is drága volt, na nem is ettek minden nap húst, és nem is zabáltak ennyit, egész nap folyamtosan.

A nagyapám ha bement a városba és a kocsmában megevett egy zóna pörköltet, már a mama zörgött érte. Szóval meg volt az ára a jó kajáknak - igaz szemetet nem is igen lehet kapni.

A jót ma is meg kell fizetni.

A megoldás: jobbat és kevesebbet. De már megszoktuk a zabálást, hogy van, és minden nap jól lakunk. Nem csak vasárnap eszünk húst, nehéz lenne erről lemondani.

Az öltözködéssel ugyan ez van: régen jó ha évente 1 pár cipőt tudtak CSINÁLTATNI. Nos, ha én is csináltatnám a cipőmet nem is telne talán még évente 1 pár sem, ha szabó varrná a kabátom méretre, jó ha 10 évente vennék új télikabátot - igaz az ki is bírná addig. De van helyette olcsó, igaz eldobható.

Nem tudom mi lenne a jobb. Úgy néz ki, hogy most a régiekhez képest jobban élünk, pedig nem, csak a mennyiség ment a minőség rovására.

neccharisnyás útonálló (törölt) 2011.03.31. 17:30:43

@Frengi: Cipőt sajna nekem is kézzel csinálják. 5 számjegyű az ára. Ki akarja tudni, mennyi?

neccharisnyás útonálló (törölt) 2011.03.31. 17:45:00

@blur7: Nemár, komolytalan érdeklődőket nem szórakoztatok.

blur7 2011.03.31. 17:52:42

@neccharisnyás útonálló: Komolyan érdekel. Egyszer szívesen csináltatnék én is. Persze nem nőit, hanem valami klasszikus oxfordot, vagy egy szép bakancsot. Megtanultam értékelni a szép és kényelmes cipőket. Nekem már az is kihívás, hogy megfelelő méretűt találjak.

neccharisnyás útonálló (törölt) 2011.03.31. 18:15:52

@blur7: Bocs. Nálam is a méret a hunyó. Aztán úgy alakult, hogy csak kézzel, rendes bőrből készítettet kapni. 20-nál kezdődik, de lazán felmegy 40-ig. 2 éve a csizmám 30 volt. Bár ez női.

blur7 2011.03.31. 18:41:49

@neccharisnyás útonálló: Az még jó árnak is számít. Egy konfekcióért is elkérnek simán annyit. Vass László is készít női cipőket. 80.000-ért láttam egy nem is méretre készített nőit valamelyik lapban. El tudom képzelni, mennyi lehet nála egy személyre szabott. Bár legalább a kaptafa árát elég egyszer kifizetni.

A Tyne folyó déli partja 2011.03.31. 20:00:35

@Frengi: nem csak az, hogy drágán. de időbe telik, és az emberek manapság leginkább a munkahelyen töltik a napjukat, nem otthon, hogy ráérjenek megtermelni, és mindent természetesből előállítani.

neccharisnyás útonálló (törölt) 2011.03.31. 20:01:31

@blur7: Hát ha úgy vesszük, az enyimek is konfekciók. Nem a lábamról mintázzák. Csak épp egy cipész meglátta a piaci rést ott, amit a nagy cipőboltok nem tartottak elég jövedelmezőnek. Én meg örülök, hogy tudok normális, nőies -meg úgy alapból- lábbeliben járni.

neccharisnyás útonálló (törölt) 2011.03.31. 20:11:00

@neccharisnyás útonálló: Bár ígérték már, hogy ha nem tetszik, csinálnak exkluzíve a lábamra, de szevasz, az is bőven elég, ha a minimálbér fele, 2/3-a megy el egy pár cipőre. Kényszerluxus a javából, amire más körülmények között nem biztos, hogy áldoznék.

blur7 2011.04.01. 07:32:24

@neccharisnyás útonálló: Ennyiért mindenképpen jól jártál vele, ha kényelmes és tartós. Aztán reméljük eljön az az idő, amikor ez már nem lesz luxus. Általában bízok a kézművesipar reneszánszában, bár abból nem feltétlenül következnek majd az alacsony árak. Meglátjuk.

neccharisnyás útonálló (törölt) 2011.04.01. 14:40:18

@blur7: Igazat megvallva, én is szívesebben vennék olyat, amit a két kicsi kezével gyártott Pista bácsi, termelt Náncsi néni. Csak van, hogy ezt kőkeményen elnyomják. Lsd. akartak nálunk termelői boltot nyitni -tudod, ahova a gazdák beviszik a megtermelt árujukat és közvetlen a vevőknek adják el. Nem lett belőle semmi. Találd ki miért! Persze az ember meg tudja hackelni a rendszert, és pl. a Lehel téri piac alagsorában lévő hátrafelé nyilazós boltba jár húsáruért, mert olyan disznósajtot kapni ott -a készítője direktbe az eladónak küldi- mint amilyet a család csinált az ősidőkben.

Másik ok meg ugye a pénz.

sorica123 (törölt) 2011.04.11. 17:12:25

@Babette_: mennyi. Hogy nem kell minden szirszart megenni csak mert gyorsan kész van meg még gyártani is a problémát, mintha nem lenne elég (pl nekem mechanikailag érthetetlen a kórházi fekvős szülés, mert összecsuklani nem tud az ember, az addig rendben, de a gravitáció a hátnak nyomja a gyereket, nem ki. Másik az állandó gyógyszer evés, ha akkora baj van, ha nincs. Nem elvi kérdés, mindenki attól gyógyul, amitől akar, de nekem nem tetszik pl).
Amúgy viszont az ilyen elves okostojásoktól átkaparom magam a szomszédba... és kb Auver Doser felvetése ugrik be, hogy na akkor vonujjá bazeg remetének, ha mindenki hülye, csak te vagy helikopter:/ (áll ez a modoros elves városira is meg mindegyik ilyen erőlködéstől-beszarás szélén egyensúlyozó agybányára, természetesen)

A Tyne folyó déli partja 2011.04.11. 19:29:17

@sorica123: a kórházi fekvős szülésről egyszer azt olvastam, hogy nagyon egyszerű ok miatt találták ki: az orvosnak úgy a legegyszerűbb segédkezni. (a szülő nő meg kit érdekel..)

sorica123 (törölt) 2011.04.11. 20:01:39

@Animacs (a Tyne folyó déli partja): na hát ez az. Hogy viszont lehet, hogy ha rendesen (ül, guggol, támaszkodik, gyakorlatilag bárhogy máshogy, csak nem vízszintben) szülne a nő, akkor meg nem kéne annyit segíteni. Igaz, azt laposkúszásban. Na mindegy, azért ma már nem erőltetik ezt kritikátlanul, ha jól tudom (vagy nem mindenki).

Celtic 2011.04.23. 21:30:50

@nadivereb: Ez _igazan_ modoros hozzaszolas volt, tokeletesen atlattad a post lenyeget :)
süti beállítások módosítása