A Vendég visszatér - 2021

2021/12/17. - írta: Modor Tibi

Na csá! Na hol van ez? Hanyas szám? Lejössz értem? Nem találok föl.

Hát igen, ez egy visszalépés. A panel az mindig egy visszalépés, de hát ez van. Neked kell itt laknod.

Az hogy a faszomba van, hogy nincs lift? Nem tudom, amikor a Klotild Apartementsban béreltem, ott volt lift meg beálló is. Mennyiért vettétek? Huszonkilenc? Ne bassz fel. Én fele ekkorát vettem kicsit drágábban ötvenéves hitelre; ha rendesen tanultál is volna a közgázos diplomád mellé, akkor tudhatnád, hogy ilyen konstrukcióban vétek NEM fölvenni a hitelt. Ez ingyenpénz.

Második? Bazmeg, lift nélkül. És mit csinálsz majd tíz-húsz év múlva? Azt hiszed, örökké fogsz élni? Anyádékat meg kosárban húzod majd fel, mint a Meteoráknál? Páhh, a tüdömet kiköpöm... de magasan laktok... 

Nah, amúgy nem is rossz ez, cipőt le kell venni még mindig? Tudod, pont most láttam egy dokut arról, hogy Angliában pont az a sértés, ha leveszi a vendég a cipőt. "Nehogy hozzáérj a meztelen lábaddal az ő padlójához", érted, az ilyen intim dolog. Ők talán kicsit előbbre tartanak kulturálisan, mint mi. Ha pedig a kosz miatt aggódsz, hát az azt jelenti, hogy nincs megfelelő erőforrásod karbantartásra. Mindegy, ha Békáson jársz, viselkedj úgy, mint a békásiak... kár, hogy nekem már nem megy, én ezen már nagyon rég túlléptem és nem nézek vissza.

Mennyibe is került, ha szabad érdeklődnöm? Pffff, hát igen. Mondjuk én a helyedben felvettem volna a babavárót meg a CSOK-ot is, legalább ennyi hasznom legyen abból, hogy ezek a köcsögök uralkodnak rajtunk. Legalább egy kicsit visszakapok a manyupomból. A felújítás mennyi volt? Te egy állat vagy, nagyon átbasztak... nem vagy normális. Jó, én semennyire se újíttattam, inkább utazgatok, de érted.

Fúgecc, hát ezek meg milyen színek? Jó, hát ti kicsit ilyen muzsikuscsalád vagytok, mindig is gyanús volt... na jó (könyökkel bököd játékosan), csak szopatlak, tudod, more (harsány, öblös hahotázás). Ez is elég hivalkodó, kicsit cigányos. Olyan túl harsányak ezek nekem, nem eléggé letisztult. Az ott meg milyen kontár berhelés, milyen munka már? Nézd meg a szegélylecet, legalább egy millit eláll. Recseg is, ahogy rálépek, pedig alig vagyok mázsakettő. Érted, férfit bírjon már el, jó, ti ilyen lilliputiak vagytok, de amúgy az egész világot törpékre tervezték, már a kocsikban is mindig feltűnik. Én ezt visszakézből visszabasztam volna a kókánynak. A múltkor is vagy három garnitúra brigádot elfogyasztottam.

Na, ez itt még az előző lakó csinálta, mi? Mondjuk én se nyúltam volna hozzá, bár elég ocsmány. Ja, hogy ez is új? Aha... Fú, ezt itt viszont nagyon elbaszták, ki kell még szilózni rendesen. Ez meg életveszélyes. Ezt nem szabad lett volna. Várj, megcsinálom... adj egy hegyes kést.

Lékkondi? Meg fogsz dögleni... te tudod... tíz éve még én is bírtam, DE MA már meghalnék, ha nem volna. Elszívó? Te hülye vagy, bazmeg. Lehet, hogy kétszáz per óra az ipari fúró bérlése, de ilyeneken nem szabad spórolni. Vagy bekötteted a közös szellőzőbe, mindenki azt csinálja, én leszarom. Mindegy, neked kell itt élni, már ha képes vagy rá. Én képtelen lennék. Tudod, a New Pesht Maritime Beach Loft Luxury villapark az egy életérzés a régi cérnagyár mellett, és még a Duna is ott van nem messze.

Ez IKEA? Hú, pedig az jobb lett volna. Bár az is gagyi. Mennyi? Bazmeg. Az asztalosok sudribunkók és nem értenek semmihez. Jól átbasztak, hallod. Legközelebb megcsinálom én ingyen: levesszük a méretet, lapszabász, egy lyuk ide meg oda, pámmm, kész is.... lehúzás. Ezek ebből élnek, ezt sose feledd. Egy home office alatt megcsinálom. Ja, az ágyat? Hát persze, van még olyan, aki nem maga rakja össze? Két óra? Én fél óra alatt rakom össze, ne verd magad nagyon, te Karácsonygeci.

Na, amúgy egész jó lett, nem azért mondtam, sok boldogságot meg használd egészséggel! Aztán remélem, lesz normálisabb, emberhez méltóbb is hamarosan.

Kis kajád van esetleg? Fújbazmeg, hányszor mondtam már, hogy a piacon vásároljál? Mindegy, most jó lesz ez. Eleve amit vákuumozva árulnak, az túl jó már nem lehet. Van még?

Nah, tényleg megyek már. Kiviszel még az éjszakaiig? Esetleg hazadobsz? Ja persze, itt nincs beálló se. Utcán parkolni milyen megalázó már.

Ja, még a hűtődben hagytam a Steffiket, de elhoztam pár Mad Scientistet cserébe, ha nem gond.

Na csá már tényleg!

Apropó, szilveszterkor mit csinálsz? Arra gondoltam, hoznék pár havert, aztán nálad iszogathatnánk-sütögethetnénk kicsit, na?

16 komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

sírjatok 2021.12.17. 16:23:32

... hú :) tömény volt ez :)

Lorrh 2021.12.17. 17:08:31

eeeeeez odabaszott... gecc jó lett!

Milgauss 2021.12.17. 17:39:24

Tesa, igyunk már egy kis fröccsöt, látom van borod, '79-es Egri Bikavér jó lesz! Mi, hogy apádéktól kaptad a 18. szülinapodra? Ne legyél már wsidó!

Hú, fasza ez a Rolex! Kölcsönadod pár napra? Jövő hónapban lesz interjúm a Bitumexnél, tudod, fontos az első benyomás.

Ú, a bőrkabátod is jól menne hozzá, azt is kölcsönveszem, ha nem baj.

Ja, ha már itt vagyunk, megadod a Netflix jelszavadat? Megnéznék pár filmet. Amazon Prime is van? Pont karácsonyra rendelnék pár dolgot, jól jönne az ingyen posta. ;) Vagy tudnál rendelni nekem? Küldöm majd a listát, mi kell. Jövőre eskü megadom, a következő fizu után.

Milyen kapszulás kávéd van? Váó, ez egy új íz! Nem gond, ha hazaviszek belőle párat? Kriszta odáig van ezekért a limitált kiadású cuccokért. Mutterék is hadd próbálják ki.

Burgermeister 2021.12.17. 18:57:23

ikeja gagyi...amugy fasza lett geco

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2021.12.17. 20:04:02

Hülyeség a lakásvétel, Európában az emberek albérletben élnek.

manson karcsi · goo.gl/FVvVX 2021.12.18. 11:32:24

én pont így viselkedek vendégségben. nem is nagyon hívnak, szerencsére.

Sir Yangus 2021.12.18. 20:41:00

Azért jó társaságba járni, meg újra bemenni az irodába néha, mert random emberektől megtudhatod, hogy minden, amit szeretsz, szeretnél, vagy csinálsz, az szar és hülyeség. :3

Lehetne egy poszt is egyébként a Green Gardentree Lakókert típusú lakó"parkok"-ról is, ami nagyon egyedi, LETISZTULT, sötétszürke-fehér színben készül, maximális megengedett lakásszámmal és 2 csenevész tujával a többezer négyzetméteres betonplaccon. Igazságtalanok ne legyünk azért, mert van növényzet: az egyik, befektetési céllal vett új lakásba a tulaj egy HOME feliratú ajtódísz mellé feltett egy képet egy páfránylevélről.

Basz-ommm 2021.12.18. 23:51:12

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: "Hülyeség a lakásvétel, Európában az emberek albérletben élnek."Mekkora idióta vagy B+. Szerinted kié az a sok lakás , ha mindet bélrlik ÖKÖR, vagyis birka?

CSOKKI MÁLNA 2021.12.19. 10:39:27

Madarat tolláról, embert barátjáról..(Persze az ember az unokatesóiról nem tehet..)

a távoli rokon 2021.12.19. 16:19:17

Az Öblös időközben megőszült unokaöccse:D

bontottcsirke 2021.12.19. 18:31:05

A New Pesth Loft ütött, mint a buszkerék.

Almandin 2022.01.01. 18:49:49

Tipikus nárcisztikus vendég, aki még a legalpáribb stílussal is bír. Én egy ilyet eleve nem hívnék meg a lakásomba, de ha elkövetnék egy ilyen hibát, azonnal kivágnám.

Flowey 2022.04.26. 10:18:16

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró:

Európában erre van lehetőség, alapból úgy működik a rendszer. Itt nem. Itt van összesen kettő albérletfajta, a panel meg a régi gangos/körfolyosós bérlakások. És azok is horror áron, mert a főbérlő szeretne kizárólag ebből megélni, amit megértek, mert dolgozni szar, de így a rendszer nem fog működni. Adtunk ki lakást mi is - 20 ezerrel olcsóbban, mint a környéken. Kis híján összeverekedtek érte. Na, ennyire működik nálunk az albérletek rendszere. Nincs, ami mégis az drága és szar.
süti beállítások módosítása