Hogyan fogadd a bejárónődet

2019/09/28. - írta: Modor Tibi

Ica nagy kincs. A jó, megbízható takarítónő pótolhatatlan. Főleg a mai világban. Szinte már családtag, és csak ajánlás útján szabad foglakoztatni. Hiszen még a végén olyan állít be, aki indiai. Azt meg már ciki lemondani.

Nagyon fontos, hogy készülj fel rá profin:

legyen mindig a kedvenc reggelije: vizes zsömle, parizer, és tejszín a kávéhoz. Ne ilyen sokmagvas vollkorn-szarok, hanem rendes, fehér péksütemény. Ica így szereti. A kávét se hajlandó feketén meginni, ne bassz ki vele - legalább tejszínporció legyen kéznél, és kétféle cukor. Üveg ásványvíz, csakis szénsavmentes, és legyen behűtve jó előre. Jólesik neki a hideg vizecske. A kólát is szereti, de csak a cukrosat, jéghidegen, és csak a kokát. Inni és takarítani is.

Ica fél 8-ra, legkésőbb 8-ra szeret járni, hogy még időben haza tudjon érni. Kurva messziről jár, és ha sokat szórakozunk vele, nem jön többet. Neki nem éri ez meg, csak a régi barátság miatt vállalja. Úgyhogy fél 8-ra már legyünk mindannyian készen, és addigra legyél túl a reggeli práton is, várd rendesen felöltözve. A kávét készítsd be neki, Nespresso megfelel, főleg a lila. Maradjon neki délelőttre és délutánra is pár kapszula.

Ebéd is mindig legyen, de hagyományos. A rendeltet, dobozosat nem nagyon kultiválja, esetleg a kifőzdéből hozhatsz neki, de sokkal jobban értékeli, ha főzöl neki valami háziasat.

Túl nagy kupi ne legyen, mert látod, hogy azt a másik családot is hogy megszólta, ahol kutya volt. Előtte kicsit porolj le, tegyél rendet, kis porszívó se árt. A ruhákat ne hagyd széjjel mindenhol. A mosogatógépet indítsd be (ne legyen büdös), és addig pakold ki, ilyenekkel ne szívasd.

Ahogy kérte, szerezd be neki az eszközöket: rendes mop (Vileda), ecet, szódabikarbóna, citromsav, kóla, szarvasbőr és Olympos citromlé. Már a múltkor is láttam rajta, hogy milyen szarul esett neki, hogy nem vetted meg a citromlevet, pedig már legalább kétszer szólt.

Ne kérdezz rá másodszorra, hogy a vasalást vállalja-e - mert nem vállalja. A vasalást minden normális takarítónő gyűlöli. Mit hittél? Ha annyira fasza lenne, miért nem te csináltad meg, hm? Nem, nem fog kivasalni neked. Az egy másik szakma, lehet menni a Mister Minitbe.

Órára fizetsz természetesen, mert a lakás kitakarítását felesleges volna teljesítménybérben mérni, hiszen mérhetetlen dolog. Bruttó 6 óra az ennyi, és addig is kell csinálni.

Szabad ember, és sokkal jobban érti az élet nagy dolgait, mint te. Például mesélte azt is, hogy a lagzijuk után anno annyi pénzt kapnak nászajándékba, hogy az Árpival utána legalább két hónapig nem kellett dolgozniuk! Régi, rossz szokás nálunk lenézni a munkásosztálybelieket (ez pl. Angliában, Európában vagy Nagy-Britanniában soha nem történhetne meg, nem véletlenül érzi mindenki úgy, hogy megbecsülik őket), és igenis érdemes odafigyelni rájuk, mert boldogabbak és a maguk szintjén sikeresebbek, mint például Te.

Mert megteheti, hogy nem jön. Vagy akkor jön, amikor kedve van.

A maga módján művész. Mert ezt igenis lehet művészi szinten művelni, amíg te egy huszadik volumenszcenáriót hegesztesz az Excelben, mert éppen megint változtattak rajta.

És ő elvégzi ezt, hogy te tervezhesd a jövő pénzügyi évet éjszakáig annyival több pénzért, amennyiből ki tudod fizetni Icát.

Győztes-győztes!

5 komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2019.09.28. 16:42:56

Először is: megszólitas: Frau Irdesmond. Nincs bratyizás. Kávét nem kerek, teát se. Kaját a mocskos konyhádból plane nem . Borravaló legyen boritékban az asztalon hagyva, születesnap , karacsony urlaub.
A koszos gönceidet nem kell elpakolni, 18€ / std megcsinálom. Ha emiatt nem végzek időben, kiszámlázom.
Tisztítószert ne vegyél, rendelek profi cuccot, kiszámlázom.
Ablak külön kategória.
Kulcs a lakáshoz alap. Csak ha 40 fokos lázad van , akkor maradhatsz otthon.
Kritika, vagy extra hülye kívánság azonnali felmondást von maga után. Új kunde csak ajánlásra.

Modor Tibi · http://modoros.blog.hu 2019.09.28. 22:07:36

@irdesmond: korrekt.

De csak ezért ziehe ich nicht nach Némethországh.

2019.09.29. 07:41:54

@Modor Tibi: az alapelvek mindenhol érvényesek, a pénznem változhat.
Egy profi nem ül le kávezgatni, mert igyekszik befejezni a melót, várja a következő ügyfél

2019.09.29. 07:41:54

@Modor Tibi: az alapelvek mindenhol érvényesek, a pénznem változhat.
Egy profi nem ül le kávezgatni, mert igyekszik befejezni a melót, várja a következő ügyfél

Jóléti Dán Kekszesdoboz 2019.09.29. 18:49:40

Erzsi néni nálunk az irodában néha beugrik még egy kávéra, mert nem csak a mi irodánkat takarítja, hanem egyéb lakásokat is az épületben, de kávézni hozzánk jár. Cigarettaáztatta reszelős hangja van, a frizurája kb olyan 80-as évekbeli CC-Catches tépett fazon, hosszú vékony nőies cigit szív, szereti a sztorikat, főleg ha zaftosak és van bennük válás, szexuális háromszög stb. Az irodabútorokat úgy széthúzza, hogy a gépekből rendszeresen kihúzza a kábelt vagy lekapcsolja a tápokat, emiatt a hétvégi számítások gyakran odavesznek, ha hálózatban egyszerre dolgozik az összes gép.
süti beállítások módosítása