10 érv a bejárónő mellett

2011/09/22. - írta: Modor Tibi

 

Elgondolkodtató, hogy Magyarországon, 2011-ben még mindig számtalan családot látok, ahol nem lenne gond kifizetni havi egyszer-kétszer 5000 Ft-ot egy takarítónőnek - és ők mégis inkább pótolhatatlan szabadidejüket áldozzák be és/vagy rendetlenségben élnek.

Hogy ez bizalmi, intim feladat, majd te megcsinálod, te tudod a legjobban, meg egy csomó pénzedbe kerül? Hát... minden relatív, de ezeket valójában a saját kisemberséged és rossz beidegződéseid mondatják veled. Azt hiszem, ez részben a szocializmusban sulykolt: "mindenki egyenlő és senki nem cseléd" ideológia csökevénye. Pedig munkahelyteremtő lehetne. Azt is látom, hogy sokan a takarítás után már pont a főzésre nem szánnak időt, és a takarítónő árának többszörösét költik vacak kajára. Meg olyat is látok, hogy a nő takarításra fordítja azt az időt, amit a saját csinosítására fordíthatna, a férfi meg 5 év múlva keres magának egy csinosabbat. 

Mennyire fontos számodra a kedvesed? Úgy érzed, te egy nagyon rendes férfi vagy? Most komolyan. Ha törődsz a pároddal, akkor tudod, hogy egy laposabb TV-nél és egy újabb verziójú okostelefonnál sokkal nagyobb öröm egy nőnek, ha felszabadul egy soha véget nem érő kötelezettség alól. Nekem amióta takarítónőm van, boldog ember vagyok. Már a Kedvesemnél is van bejárónő. Eltartott egy ideig, de rájött ő is, hogy sokkal többet ér elmenni pl. sportolni, kirándulni a stresszes hétköznapokból és hazajönni a jóillatú, tiszta, finom otthonba, mindezt alig pár ezer forintért... 

Hogy drága? Nem drága. Számolgassunk ismét egy kicsit. Vegyünk egy átlagosan elfogadható nettó bért, mondjuk havi 300 ezer forintot. Mennyit fizetsz havonta a telefonodra - a készüléket, beszélgetéseket és az adatforgalmat beleszámítva? Mennyit fizetsz a kábeltévére, internetre? Mennyi a havi villany- és gázszámlád? Ugye, hogy szinte bármelyik tétel magasabb, mint 10 ezer forint?

Mi akkor a drága? A Te szabadidőd - na az valóban értékes, az megfizethetetlen, pótolhatatlan. Oda-visszaúttal együtt napi legalább 10 órát eltöltesz bent, ahol komoly, kőkemény szellemi munkát végzel, döntéseket hozol; egyszerűen nem engedheted meg magadnak, hogy a háztartáson görcsölj. Legyen az otthonlét kikapcsolódás, a szabadidő valódi feltöltődés - azokkal, akik fontosak Számodra. Lásson belőled a párod egy cekkerekkel, feldúltan hazaérkező feleséget - lássanak a gyerekeid belőled minden este egy holtfáradt apát, aki ezek mellett még nekiáll és elmosogat, majd főz? Ugye nem ezt akarod? 

Meggyőztelek? Akkor jó. Nem könnyű ám keresni, valamint be is kell tanítani, de nagyon megéri. Előnyben van talán az, aki látta a szüleinél, nagyszüleinél, hogyan kell megbecsülni a cselédet. És ebben most semmi lekicsinylő vagy lenéző nincs!

 

Hol keresd?

Kérdezd meg azokat az ismerőseidet, akiknek van takarítónője, hogy az övé tud-e még vállalni. Kérdezd meg a fodrásznál, műkörmösnél, zöldségesnél, boltban, a gymben, szoliban, hogy a többi vendég tud-e ajánlani valakit (csak ismerőst kérdezz, ezért ne menj be egy műkörmöshöz). Kérdezz meg ismerősöket a cégednél, környékbeli iskolában, kórházban, étteremben, hogy aki ott takarít, az tud-e vállalni.

 

Milyen embert keress?

Lehetőség szerint olyat, aki már takarít valahol. Akár háznál, akár irodában, áruházban, bárhol, de lehetőleg ne most kezdje. Olyat, aki takarítani szeretne, ebből szeretne megélni. Nem szerencsés, aki azt mondja, hogy most nem kap állást és átmenetileg takarít - mert az egyrészt menni fog, ha talál állást, másrészt nem szereti amit csinál, kényszernek érzi és az nem jó.

Ez lehet, hogy kicsit kellemetlenül hangzik, de ha van rá lehetőség, olyat keress, aki egyedül neveli a gyerekét. Ha lehet, olyat keress, aki kis településen él. Budapest környékéről vonattal/busszal bejárnak, bár az utazás költségével itt lehet némi egyeztetnivaló.

 

Első lépések

Beszélj vele telefonon és kérdezd meg, hogy hol dolgozik, milyen a munkaidőbeosztása, mikor ér rá, hol lakik, mennyit kér. Ha sikerül összehozni, akkor beszélj meg vele egy alkalmat. Mondd, hogy most költöztél, most rendezted át a lakást, rengeteg munkát kaptál, nagy buli lesz vagy akármit, hogy miért van szükséged éppen most egy takarításra. Vagy mondd, hogy egy hónapra keresel, utána majd meglátod. Ne mondd elsőre, hogy heti egy alkalomra keresel folyamatosan, mert nem tudhatod, hogy elégedett leszel-e.

Ha később kell elküldeni és kellemetlen - bármikor mondhatod, hogy anyagi gondjaid vannak, most egy darabig nem kell jönnie, majd keresed ha újra aktuális lesz. Vagy ugyanezt anyagi gond nélkül. :)

 

Ár

Vidéken 800 Ft, Budapesten 1000 Ft - 1200 Ft óránként. Kérhetsz olyat, amit nem nálad kell, azt is órában számold ki. Pl mosás nem nálad, kb 2 órányi fizetség. Függönyvarrás, süti sütés nagy tételben :) bármi. Alapanyag ár, plusz az óradíja. Minden harmadik-negyedik alkalommal adj kicsit többet. 200-300 Ft-tal. Karácsonykor, húsvétkor +1000. Névnapozásba, születésnapozásba nem kell belemenni.

Ha bármid van, ami már nem kell - meg lehet kérdezni, hogy tudná-e használni valamire. Ruha, edény, szőnyeg, bútor, éppen lejárt élelmiszer, akármi. Ha van gyereke, néha küldj neki egy kis csokit, vagy ha maradt sütemény egy buliból, ilyesmit. Ha több mint 3 órát nálad van esetleg kínáld meg egy kávéval, de etetni nem kell.

 

Hogyan legyél a főnöke :)

Vedd figyelembe, hogy azért dolgozik takarítónőként, mert nem feltétlen egy zseni. Légy türelmes! Mondd el, mit szeretnél, ha mégsem úgy csinálta, mondd el még egyszer. Légy udvarias és kissé távolságtartó - ha lehetséges, magázódj. Aztán ha már ott dolgozik egy éve, akkor úgyis kialakul. :) Ha meg nem csinálja, amit kértél, akkor úgyis keresel másikat.

Bármire meg lehet kérni, ami egy háztartásban előfordulhat. Pl:

Erzsike, szokott maga vasalást is vállalni?

Jolika, ide kitettem a tiszta ágyneműt - legyen szíves, húzza át.

Ezeket az ágytakarókat szeretném, ha minden alkalommal kiráznád.

 

Célszerű úgy csinálni, hogy minden alkalommal csinál egy "alapprogramot": konyha, fürdőszoba teljes kitakarítás, portörlés, porszívózás, felmosás, amit gondolsz. És plusz egy valami még, pl. ablakpucolás. Akár nem is az összes egyszerre, a hűtő kipakolása és kimosása, másik alkalommal a fagyasztó kitakarítása, másik alkalommal az egyik könyvespolc lepakolása, stb. Ezeket lehet úgy, hogy együtt csinálod vele. Pl:

Marika, ma szeretném átültetni a virágokat, légy szíves, hordd ki őket a teraszra.

A következő alkalommal szeretném kimosni a függönyöket, majd úgy csináljuk, hogy amikor megérkezel, akkor leszedjük, kimosom, és mielőtt elmész visszatesszük, rendben?

 

Ami rettentsen el :)

  • Ha kapkod, az nem jó, mert előbb utóbb lever, eltör, tönkretesz valamit. A jó takarítónő egy elsőre lassúnak tűnő, de órákon át tartott tempóban dolgozik. 
  • Ha kritizálja, amid van. Pl: ez a szőnyeg már elég kopott, vagy mikroszálas törlőkendő kell, mert ezzel nem lehet takarítani. Mert az ilyen irigy a pénzedre és az sosem jó. 
  • Ha megáll a keze beszélgetés közben és csak beszél, és beszél, és beszél. 
  • Ha panaszkodik másokra vagy bármilyen személyes részletet elmond azokról, akiknél eddig takarított, mert akkor téged is ki fog beszélni.

 

Most ezek jutottak eszembe. És egy csomó dolgot lehet ám megtanulni valakitől, akinek ez a munkája. Pl, hogy ha üvegből van a zuhanyozó fala, azt mosogatógéphez való öblítővel kell áttörölni és tovább szép marad meg ilyenek. Ez nemcsak idő spórolás, hanem szebb és tisztább is lesz a lakás.

Az meg a feng shui szerint is jót tesz. :)

 

/Nyelvész Józsi testvéremnek hajbókolva, pukedlizve köszönöm szépen az anyagot!/

402 komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Styxx 2011.09.23. 15:12:11

@kIára:
Oké, kössz az életrajzi előzményeket, de nekem nem ezzel volt gondom, és attól tartok, hogy a lepattant exeidnek sem.
Attól, hogy full értesz a notebookhoz, még előbb kérdezd meg, hogy bütykölheted-e.
Ha nem gyújt a kocsim, és Schumacher az utasom, akkor is furcsállnám ha szó nélkül nyitná fel a motorházat, anélkül, hogy megkérdezné, bele kukkanthat-e.
Notebookot előzetes kérés nélkül belezni tabu. kb. olyasmi, mint ha valakivel x évig együtt éltél, és végigpörgetted vele a Kama Sutrát odavissza, még sem szeretnéd, ha a szakításotok után pucéron lásson.

KürtiT (Tromb74) 2011.09.23. 15:18:45

@vészmadár (pica pica): Akkor az már punci konvertibilis produkciónak tekinthető. Hát elismerésem, sajnos én a zongorát be se merném vállalni.

lárvalányhaj 2011.09.23. 15:18:53

@kIára:

"Egyelőre még nem találtam emberemre, és attól tartok, hogy ha országot vagy kontinenst váltanék, az sem vezetne sokra."

Az a baj, h túl erősnek és kompetensnek látnak a pasik, kompetensebbnek, mint saját magukat, és ettől az inukba szállt a bátorságuk.
Igazából én is ilyen vagyok... ilyenkor az használhat, ha az ember helyzetbe hozza a partnerét, h direkt olyan dolgokat csináltok közösen, amiben az illető jó. Ugyanúgy, ahogy a partner önbizalmát megfelelő beszólásokkal földig lehet rombolni, fel is lehet építeni azt.

@vészmadár (pica pica):

Sok embernek (igazából a többségnek) elég gyenge lábakon áll az önbizalma. A folyamatos külső megerősítés, hogy "jó vagy", "szép vagy", "emberfeletti méretű a farkad", valósággal lételemük. Olyan környezetben, ahol ezt nem kapnák meg, sőt, az ellenkezője áradna feléjük, pár nap alatt elszáradnának és kimúlnának.
Ha valaki jobb náluk valamiben, az olyan nekik, mintha atomot dobna valaki az egójukra.

KürtiT (Tromb74) 2011.09.23. 15:23:02

@kIára: @lárvalányhaj: Hölgyek, ez egy kicsit kezd önigazolás irányába hajlani, s mint olyan bűzlik is kicsit.

Nadiposzi (törölt) 2011.09.23. 15:24:04

@neccharisnyás útonálló:
Nagy természetű férfiú lévén sajna a személyzet női részétől meg kellett válnunk, amikor a nagyságos asszony rajtakapott, hogy a Borcsát gyömöszkölöm a whirpool melletti kis zugban, hiába ezek a panel fürdőszobák csak gyors bubolásokra jók legfeljebb, nincs itt tág tere a romantikának.@vészmadár (pica pica):
A zongora és csajozáshoz csak azt mond el, hogy egy átlag tábortűznél éneklünk, majd a sátorban kefélünk forgatókönyvbe hogy illeszthető be ez a baszott nagy instrumentum? Lehet hogy banálisnak tűnik a forgatókönyv, amit vázoltam, de ezen kívül a zene puncira váltása mondjuk zenetanári szinten játszhat, az meg ugye nyilván nem vagyunk. (Bár a komolyzene és a szex kapcsolódási pontjairól Prof. Pizkát kéne inkább kérdezni.)

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2011.09.23. 15:44:41

@Nadiposzi: meglepődné, mennyire könnyű zongorát taáni szinte bárhol (na jó, inkább pianínót vagy szintit), ha épp dugni támad kedved.

KürtiT (Tromb74) 2011.09.23. 15:46:49

@Nadiposzi: A tábortűzet cseréld fel a nappalira, esetleg szalonra, a sátrat pedig egyszerűen a zongorára.

lárvalányhaj 2011.09.23. 15:50:29

@KürtiT (Tromb74):

Akkor kicsit félrehangoltam a dolgot.
Nem elsősorban a saját tökéletességemet akartam bizonygatni (csak másodsorban :P ), hanem arra szerettem volna rámutatni, hogy az emberek nagy része nem csipojázza a nála ügyesebb/okosabb/kompetensebb embereket, főleg akkor nem, ha azok az ügyességüket / kompetenciájukat lépten-nyomon az orrukba dörgölik. És az emberek sokszor olyasmit is orrbadörgölésnek értelmeznek, ami nem szándékos.
Tőlem se áll távol ez egyébként, de igyekszem leszokni róla.

KürtiT (Tromb74) 2011.09.23. 15:55:17

@lárvalányhaj: Rendben, és mi a baj az emberek másik, kisebbik részével? A te kapcsolati státuszodat nem ismerem, de Klári éppen keresi az igazit.

A nők túlnyomó többségét én bottal se piszkálnám meg, de a maradék azért még bőven elegendő a megfelelő (izé tökéletes) kiválasztására.

KürtiT (Tromb74) 2011.09.23. 16:11:03

@kIára: @lárvalányhaj: Kicsit olyan, mintha a lóháton betoppanó szőke herceget egy mozdulattal lerúgnátok a lóról, csak azért hogy megmutassátok, ti jobban tudtok lovagolni.Erre ő megsértődne, és elmenne a picsába.
Ennek legalább két oka lehet.
Az egyik, hogy tényleg baszott jól lovagoltok és összetörtétek az egóját.
A másik, jobban lovagol nálatok, viszont kurvára nincs kedve csajokkal versenyezni, mert lebuziznák a lovas klubban.

Lehet ezt a két verziót még kutyulgatni, de a lényeg talán érthető így is.

kIára 2011.09.23. 16:18:53

@KürtiT (Tromb74):
Ne Klárizz, Kürtikém :D

Amúgy nem. Már jó ideje tartósnak mondható kapcsolatban élek, és az eddig megismert forgatókönyvek alapján – bár a pályagörbe hosszabb – hasonló vége lesz, hasonló okokból. Vagy nem. Én a múltbéli tapasztalataimról írogattam. Amúgy csak két művésszel tudtam úgy élni, hogy őket egyáltalán nem zavarta az én DIY-üzemmódom. Elsősorban azért, mert valójában észre se vették. Azoknak a szétválásoknak teljesen más okai voltak.
     Szerintem egy vérbeli tudós mellett (aki már-már majdnem művész) lazán el lennék nagyon hosszú ideig, bár ott olyan ismeretlenek lehetnek a párkapcsolati képletben amiknek sem az átlátását, sem a megoldását nem találnám. (Pl. mi van akkor, ha lefürdik a zöldséglevesben, vagy megnyit egy dimenziókaput vagy ilyesmi).

KürtiT (Tromb74) 2011.09.23. 16:29:42

@kIára: Értetettem, Klára (na most ehhez nem fűznék hozzá semmit) :D

A zöldségleves és dimenziókapu nem hiszem, hogy óriási problémát okozna egy kapcsolatban.
A képletek megoldását meg az elején kezdi az ember, és kurvára nem érdekes, hogy eljut-e a megoldásukig.
"Amúgy csak két művésszel tudtam úgy élni"
Ez már inkább Pizka területe :D

kIára 2011.09.23. 16:37:22

@KürtiT (Tromb74):
Ebben lehet valami. Az evidens, hogy a lóháton betoppanó hercegnek egy laza mozdulattal felhívom a figyelmét, hogy szép dolog az amish-tempó, de bocs, én kéthengeres V motorral járok.
A hülyéskedést félretéve, versenyezzen akinek három anyja van. Döngöltek már többször földbe, hogy csak úgy nyekkentem és hetekig nyalogattam a sebeim — az erkölcsi győzelem tudata meg seggtörlésre is édeskevés.

altoid · http://altoid.inda.hu/ 2011.09.23. 17:24:59

Na most én pont olyan házasságban élek, ahol a feleségem:

- Gépészmérnök, én meg egy égőt is csak segítséggel tudok becsavarni
- Női csapatban focizott, miközben én elbotlok a saját lábamban, a labdáról nem is beszélve
- Sokkal jobban vezet, mint én, ráadásul neki van céges kocsija, úgyhogy én legfeljebb a térképet böngészhetem
- Remekül keres (na jó, nálam azért nem jobban :)
- Jobban salsázik nálam, pedig az aztán tényleg nagy szó!

Mindezek ellenére remekül megvagyunk, és én teljesen férfinek érzem magam mellette (a vészmadár által leírt okból kifolyólag). Amúgy meg van pár dolog, amiben meg én vagyok a jobb, és ezt ő is elismeri (például lakberendezésben sokkal jobb az izlésem :) Úgy vagyunk vele, hogy a lényeg, hogy a családban meglegyenek a szükséges kompetenciák, az hogy ez hogyan oszlik el a nemek között, meg teljesen mellékes. Nem tudom, hogy én vagyok-e valami különleges csodabogár, de szerintem klára és lárvalányhaj is találhat, ha keres.

KürtiT (Tromb74) 2011.09.23. 17:57:11

@altoid: Erről próbáltam őket meggyőzni. Másrészről meg sötétben, a hancur közepette senkinek sem fontos, melyik szerv kihez tartozik.

KürtiT (Tromb74) 2011.09.23. 18:05:17

@altoid: Oké, vicc nélkül. Ha valami működik, kurvára érdektelen, hogy mitől.

altoid · http://altoid.inda.hu/ 2011.09.23. 18:11:27

@KürtiT (Tromb74): Na azért gruppen esetében nem mindegy! :P

Styxx 2011.09.23. 19:03:04

@vészmadár (pica pica):
Azt te csak gondolod, hogy azért dugtak veled, mert elzongorázgatsz, be voltak parázva, nehogy kivágd őket a suliból:-)
@kIára:
"a lóháton betoppanó hercegnek egy laza mozdulattal felhívom a figyelmét, hogy szép dolog az amish-tempó, de bocs, én kéthengeres V motorral járok."
Velem rábasznál. Engem már most olyan szinten felbasztál, hogy pikírkednék ezerrel, amíg sírva vinnyogva nem hagynád a francba a kapcsolatot, vagy éppen nem vágnál pofán.
Ez a "mindent űberelek" engem nagyon taszít. De ezzel akkor is így lennék, ha mondjuk te is faszi lennél, és egy munkahelyen, társaságban stb lennénk.
Mindezek mellett elismerem kimagasló műveltséged, kreativitásod, izgalmas, szabadszájú riposztjaid, mert utánaolvastam a kommentjeidnek, csak ez a "kurvanagyon okos vagyok, és mindenhez értek" attitűd engem zsigerileg fölbasz.

A Tyne folyó déli partja 2011.09.23. 19:12:37

@pfekete101: "Szal szerintem meg aki takaritonot fogad, "ANNAK BUDOS A MUNKA"."
vagy csak tényleg sokat dolgozik, és soha nincs itthon.
mondjuk, anno a szomszédunkhoz úgy járt takarítónő, hogy anyuka otthon volt. főzni ő szokott, folyton jöttek hozzájuk vendégek. jó sokan, úgyhogy mondjuk ezt alá is írom, hogy sok munkája volt azzal. na de nem egész hétren.

A Tyne folyó déli partja 2011.09.23. 19:18:41

@tea fan: na igen,erre szoktam én meg azt mondani,hogy minek a mosógép, anélkül is megoldották, nem? meg vécé nélkül, meg áram nélkül, stb. és most is megoldaná az ember, de minek? mi a fenének mondjak le a kényelmemet szolgáló dolgokról? ja, lehet mosni mosógép nélkül, egy egész napost elfoglaltság lesz a nagymosás.

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2011.09.23. 19:18:51

@KürtiT (Tromb74): Lúzerek vagytok a szarkával együtt. Én kürtön játszom, és nem holmi ládagyári nejlonhúros vagy valami angolmechanikás páncéltőkés van otthon, hanem egy ilyen :-)

gratis-zoekertjes.onlinertjes.be/foto.php?cat=1784&de=255436&foto=640338

altoid · http://altoid.inda.hu/ 2011.09.23. 19:19:37

@Styxx: Én magamon kívül még ismerek pár heteroszexuális férfit, aki kedveli a belevaló csajokat, úgyhogy hajlamos vagyok osztani azt a gyanudat, hogy ha klárát minden pasi otthagyja, annak más oka is lehet, mint az, hogy boszorkányos ügyességgel forgatja a csavarhúzót...

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2011.09.23. 19:23:05

@lárvalányhaj: Az önbizalom és a képességek az két külön dolog. Hiába tudom, hogy bizonyos dolgokban nagyon jó vagyok, borzasztóan lehangol, ha nem kapok kockacukrot. Egyszerűen igénylem a külső megerősítés. Lelki defekt, ez van.

A Tyne folyó déli partja 2011.09.23. 19:23:25

@vészmadár (pica pica): na és két melegnél akkor melyik lesz a férfi?:)

kIára 2011.09.23. 19:26:00

@Styxx:
Helyes, végre valaki, aki megmondja.
Persze ezzel én is pont így vagyok, az okoskodóktól nekem is felforr az agyvizem. Rokonlelkek, ha találkoznak…

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2011.09.23. 19:26:15

@Nadiposzi: A baszott nagy instrumentum beillesztéséről szívesen mesélnék, de az Aspirin+C mellékhatásaként őszinteségi rohamom van, ezért csak átlagos méretű instrumentum beillesztéséről tudok beszámolni :-)

2011.09.23. 19:26:21

@Professor Pizka: óó bazz, azt hittem bedobod a beszélgessünk a zenéről, dugtál már zongorán? poént:)

altoid · http://altoid.inda.hu/ 2011.09.23. 19:28:26

@Animacs (a Tyne folyó déli partja): Amelyik éppen hátul van... :)

Viccen kívül, ismerek meleg párt, nem igazán van náluk ez így leosztva. Mindeketten férfiak, és mindketten melegek. A házimunkát leosztják (mint minden normális pár), és együtt isszák a sört a TV előtt...

A Tyne folyó déli partja 2011.09.23. 19:31:49

@altoid: pedig szerintem is igaza van Styxxnek. én is azt érzem, hogy klára eléggé döngöli, hogy ő mennyire jó. viszont neki meg abban van igaza,hogy tényleg nem szokták szeretni, ha a másik okosabb, ügyesebb, erősebb, stb. nála.

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2011.09.23. 19:33:41

@Hadrian77: arról tudok beszámolni, hogy zenekarozásban a zenekarista nőstények felszedése a perspektíva, számosan fordulnak elő köztük nagyon facér, illetve él-hal a facér egyedek.

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2011.09.23. 19:37:25

@Animacs (a Tyne folyó déli partja): tik meg döngölitek ezt a Klárát aki szegény csak szociofób és ezt bizonyos tulajdonságainak előtérbe tolásával kompenzálja, semmi más baja nincsen. Leírta, van egy döccenő a szocializációjában, kicsit magasan van a léc, majd hoznak neki is egy megfelelő csődört Kisbérről, oszt jó lesz.

kIára 2011.09.23. 19:42:50

@altoid:
Ööö… nem minden férfi hagyott ott engem; volt amikor én húztam el a csíkot, és volt totális érdektelenségbe fulladt együttélési kísérlet is eddigi életemben. Számtalan oka van a tartós és a periodikus kapcsolatoknak. Én például ha látom a játékelméleti iskolapéldák felbukkanását, inkább kilépek, mint hogy lefussam a köröket.
Tapasztalatim szerint kevesebb lelki sérüléssel jár, bár lehet, hogy így kizártam az életemből egy tartalmasabb és egyenletes családi élet lehetőségét.

lárvalányhaj 2011.09.23. 19:43:24

@KürtiT (Tromb74):

Hát nem tudom, az én megnyilvánulásaimat sikerült mindenkinek jól félreértenie.
Pont azt írtam, hogy régen szerettem mások orra alá dörgölni, hogy milyen ügyesokoskompetens vagyok, de ma már tudom, hogy ez rossz stratégia, és pont az ellenkezőjét érem el vele. A szelíd, empatikus, érzelemalapú hozzáállás, és az, ha olyan helyzetbe hozom a páromat, ahol (ő!) csilloghat, és cserébe elismerést és _kényeztetést_ adhatok neki. Alapvetően sokkal könnyebb úgy elnyerni mások szeretetét és elismerését, ha mi ismerjük el őket, és nem ennek a fordítottját várjuk.

Szerintem Klára se azért írja ezeket, mert akarnok nőstény lenne, aki mindenkit le akar dominálni, hanem nagyjából azért, amit Pizka írt.

@Professor Pizka:

Fejleszthető a dolog, én is most ennek a felépítésén dolgozom. Az a baj, hogy a közelmúltban olyan szintre zuhant az önbizalmam, hogy az már a normális funkcionálásomat (van nekem egyáltalán ilyen...? :P :D ) veszélyeztette.

altoid · http://altoid.inda.hu/ 2011.09.23. 19:47:02

@kIára: hát ebből nem sokat értettem, nem valók neköm a három szótagnál bonyolultabb szavak! "Játékelméleti iskolapéldák..." - ha engem egy nő így emlegetne, belőlem is előtörne a kültelki proli!

kIára 2011.09.23. 19:48:19

@Professor Pizka:
mondhatni tűpontos diagnózis, a recept azonban kipróbáltatott és elégtelennek találtatott :D

lárvalányhaj 2011.09.23. 19:55:22

@altoid:

Ugyan már... a socially awkward lány a játékelmélet segítségével próbálja megérteni, hogy hogy működnek az emberi kapcsolatok, ennyi.
(Én inkább a pszichológiakönyvek felé tájékozódtam.)

kIára 2011.09.23. 19:58:19

@altoid:
Elnézést. Tényleg nem akartam.

(Csakis az érdeklődők számára - ilyesmire gondoltam: hu.wikipedia.org/wiki/Nemek_harca
vagy erre: http://hu.wikipedia.org/wiki/Szarvasvadászat )

altoid · http://altoid.inda.hu/ 2011.09.23. 20:03:14

@lárvalányhaj: @kIára: WonderWoman kedvesemmel úgy vagyunk képesek hosszabb távon is elviselni egymást, hogy mind a ketten tiszeljük a másik erényeit, és elnézzük a gyengeségeit. Én nem veszem ki a kezéből a fúrógépet, hanem inkább tartom a létrát, ő meg rámbízza a pénzügyeket, mert az meg az én szakmám. Akkor már régen rossz, ha az egyik fél MINDENBEN jobb akar lenni, mert a másikban így teljes joggal felmerül a kérdés: akkor mire kellek neki én?!

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2011.09.23. 20:13:13

@Styxx: pizkásan beinkelhetném, hogy ezt is megírtam már, de annyira nem érdekes, szval csak zanzáját összefogava:

1. Mi van akkor, ha az ember speciel tényleg majdnem mindenkinél okosabb, akivel csak összefut?

2. Titkolni kellene a tehetséget, hogy a középszerűek nehogy kényemetlenül érezzék magukat?

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2011.09.23. 20:18:45

@kIára: látatlanban azt mondanám, amolyan hobbilélelátóként (csak én mások lelkét leszarom), hogy te vágysz már egy ideje arra, hogy alulmaradj:)

2011.09.23. 20:20:10

@vészmadár (pica pica):
"1. Mi van akkor, ha az ember speciel tényleg majdnem mindenkinél okosabb, akivel csak összefut?"

Akkor elkezdhetsz dolgozni a világuralom megszerzésén:)

altoid · http://altoid.inda.hu/ 2011.09.23. 20:22:57

@vészmadár (pica pica):

1. Mi van akkor, ha az ember speciel tényleg majdnem mindenkinél okosabb, akivel csak összefut? - akkor nyilván olyanok társaságát kell keresni, akiknél nem vagy okosabb. Különben hamar elunod magadat. Persze más a helyzet, hogyha csak azt _hiszed_ magadról, hogy okosabb vagy.

2. Titkolni kellene a tehetséget, hogy a középszerűek nehogy kényemetlenül érezzék magukat? - nem kell titkolni, de azt sem lehet elvárni, hogy a középszerűek ettől szeressenek.

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2011.09.23. 20:30:58

@altoid: természetesen nem magamra gondoltam (hehe), csak elméletileg érdekelt a kérdés mindig (höhö). A 2. kérdésre a válasz különösen érdekes, szval ha valaki tehetséges, akkor a kurva anyját, amiért jobb nálam, legalább titkolja el, mert különben nem szeretem? Ez azért elég meredek nekem.

@Hadrian77: bennem nincs ambíció, a hatalom hajkurászása majomkodás csak.:)

2011.09.23. 20:34:12

@vészmadár (pica pica): nekem az a bajom, hogy olyan kiszámítható a világ, mindig tudom kinek mi lesz a reakciója vagy mi fog történni:)

altoid · http://altoid.inda.hu/ 2011.09.23. 20:37:43

@vészmadár (pica pica): Fordítsd meg a gondolatmenetet: ha valaki okosabb, ügyesebb, tehetségesebb nálam (természetesen szigorúan elméletileg - a valóságban ilyen ember nincs:), azt nekem kötelező szeretnem, pláne ha ezt még az orrom alá is dörgöli?

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2011.09.23. 22:29:00

@vészmadár (pica pica): szolid áron korbácsolást vállalok :-DDD
amúgy semmi változást nem okoz, ha az átlagnál okosabb az ember, annyi az egész, hogy a csöccsel egyenrangú kritérium hogy értse a csaj a vicceit...

blur7 2011.09.23. 22:38:12

@lárvalányhaj: Én nem értettem félre, de blogod olvasójaként bizonyára előnyben vagyok.
@vészmadár (pica pica): A 2. esetben fel kell mérni a középszerűek érzékenységét, és szűkség esetén empatikusan hallgatni e tehetségről, illetve nem kell hangsúlyozni.

lárvalányhaj 2011.09.24. 08:03:51

@vészmadár (pica pica):

Hát én azt vettem észre, hogy az átlagember toleranciatűrése nagyon kicsi. Ha valaki egy kicsit is másképp néz ki, máshogy öltözik, más szokások szerint él, más dolgok érdeklik, más képességkészlettel van ellátva, mint mások, az idegenkedést és ellenszenvet vált ki belőle. Sajnos ez van :(

neccharisnyás útonálló (törölt) 2011.09.24. 10:14:59

@Nadiposzi: Tán ha a korhoz igazítanád a kognitív kompetenciáidat, és Borcsát a gyorscentri program közepette a mosógépen pocsíkolnád meg, már rég a port törölgetné, mikor a naccsága arra járna.

neccharisnyás útonálló (törölt) 2011.09.24. 10:27:03

@Nadiposzi:
Erről a zongoráról feszt az az elmebajos osztrák regény jut eszembe, Zongoratanárnő a címe(nem, nem az a film, ahol a déltengeri szigeten tengődik a néma nő a gyerekével meg az idegbeteg férjével, hogy aztán jöjjön egy másik férfiember és öröm és bódottá) szóval rém elborult történet egy anyjával élő vénlány zongoratanárnő csajról, kb. a negyedénél abba is hagytam, annyira borzasztó és egyben ijesztő volt. Azóta mélyen meg vagyok győződve, hogy Josef Fritzl nem egyedi eset, ez a szintű elborult perverzitás ott lapul a sógorék lelke mélyén.

@lárvalányhaj: Az elején én is szívóztam ezzel. Azt nagy lettem, megtanultam lexarni. Időnként megtalál, dehát időnként mindenkinek vannak rossz napjai. Pedig alapvetően nem értem. Nem sokkal logikusabb lenne, hogy ha rájössz, hogy valamit nem tudsz, akkor leülsz és beseggeled, mint hogy az idők végeztéig hergeled magad rajta? Igaz, manapság az emberi lét nem egyeztethető össze a racionális életvezetéssel.

neccharisnyás útonálló (törölt) 2011.09.24. 10:48:58

@Professor Pizka: Ehhez is kell vazelin? ;)

@blur7: Ott a pont!
Mint mikor az ember, akivel tartósan össze akartok jönni, nincs meggyőződve róla, hogy megfelelően kompetens-e a Nagy Feladathoz. Az ember lánya szépen visszavesz az arcból, átmegy tündibündi, angyalian mosolygó királylányba. Az meg, hogy tulképp simán hozzácsatlakoztatja a gázpalackot a tűzhelyhez, szivárgás nélkül, ráér majd akkor, ha már az úr 100%ig megnyugodott, hogy senki nem akarja helyette hordani a nadrágot.
Jajj, basszus, amúgy is túl patriarchális a felfogásom. Sodrófával verném agyon az agresszív Überfraukat. Nomeg, tapasztalat mondatja, hogy az igazán kemény helyzetekben krumplinudlit ér a tesztoszteronnal felpumpált állatidomár nőideál.

neccharisnyás útonálló (törölt) 2011.09.24. 11:03:09

Főtémához visszatérve, ha tartanék is bejárónőt, csakis akkor, ha lenne mondjuk egy 300 m2-es villám, üvegfalakkal. És csakis adott feladatokra. Nem mindenre. Egyszerűen szégyellném a képem, hogy egy idegen koszosan látja a lakást vagy még hogy pont vele szedegettetném össze, mosatnám a szennyes ruháim.

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2011.09.24. 12:26:20

@neccharisnyás útonálló: ezek szerint már írtam erről :-) nos igen, a legolcsóbb zug-zsír többszörösébe kerül mint egy fél vedér vazelin. A helyes női stratégia a stressztől tesztoszteron- és adrenalin túltengést kapott hím megfelelő terelgetése :-)

A Tyne folyó déli partja 2011.09.24. 13:54:35

@altoid: van,, aki szereti, ha pátyolgatják. sőt, egyenesen el is várja. egyike exem ilyen volt, soha többet...

A Tyne folyó déli partja 2011.09.24. 15:14:19

@altoid: az első két percig voltam képes hallgatni. hogy lehet ezt a dögunalmas szart annyira sztárolni????
amúgy meg, marhaságot mondasz. én mindig azt mondtam, hogy legyen független, önálló, soha nem akartam pátyolgatásra vágyót. totál véletlenül akadtam össze ilyennel, soha nem vágytam rá. akkor miről is beszélünk?

lárvalányhaj 2011.09.24. 15:23:24

@Animacs (a Tyne folyó déli partja):

A pátyolgatásra vágyó srác pont azért szúrt ki magának, mert az erős nőt látta benned, aki majd anyáskodik fölötte.

neccharisnyás útonálló (törölt) 2011.09.24. 15:33:25

@Animacs (a Tyne folyó déli partja):
Van amelyik pátyolgatást akar, és van amelyik fullos anyukát. Pedig már van neki egy. Na az tud még komoly lenni. :S

A Tyne folyó déli partja 2011.09.24. 15:35:55

@lárvalányhaj: igen, azóta rájöttem. a gond az,hogy mióta megjött az önbizalmam, engem folyton az ilyenek szúrnak ki. és a hátam közepére se kellenek. mondjuk, az utolsó ex meg engem akart volna pátyolgatni - a saját bizonytalanságát ellentételezve - de abból se kérek.

na meg, elsőre még nem is tűntek bizonytalannak, csak közelebbről megismerve.

A Tyne folyó déli partja 2011.09.24. 15:46:19

@neccharisnyás útonálló: na igen, ilyenbe akadtam bele. @altoid: ez a dögunalmas belga miatt most rögtön üvöltetnem kell néhány erőteljesebb,szenvedélyesebb számot...hogy lehet ez népszerű:????? halál unalmas.

lárvalányhaj 2011.09.24. 15:51:01

@Animacs (a Tyne folyó déli partja):
@neccharisnyás útonálló:

A fene se érti ezt a dolgot. Nekem az első pasim egy nagyon jóképű, intelligens srác volt, akinek még a szövege is jó volt. Nem is volt elszállva magától.
Aztán szép lassan kiderült, hogy egyrészt totál önbizalomhiányos, másrészt szimbiózisban él az anyjával. Érthetetlen...

neccharisnyás útonálló (törölt) 2011.09.24. 15:52:26

@Animacs (a Tyne folyó déli partja):
Előbb-utóbb sajna összejön egy. Node fel a fejjel. Vedd úgy, mint tanulópénzt. Egyszer akadsz belé ilyenbe, kiebrudalod, utána már kilométerről megismered a fajtáját.
Aztán, van olyan nőszemély, aki egyenesen erre a típusra utazik. Legalább nincs vita a prioritásokból.

neccharisnyás útonálló (törölt) 2011.09.24. 16:01:29

@lárvalányhaj:
Szimbiózisban az anyjával.....

mint bohóchal a tengeri rózsával?
:D

Bocs, erről a szóról a hajdanvolt biológiaórák ugranak be.

Neeeeemooooooooooooooooooooo! :DDD

A Tyne folyó déli partja 2011.09.24. 16:09:01

@neccharisnyás útonálló: jó, de közölhetné előre:)
az elődöm biztos ilyen típus volt, mert folyton azt hallgattam, hogy bezzeg ő így, meg úgy. hogy én miért nem csinálom úgy, ahogy ő. he???? bezzeg mikor mondtam, hogy vissza lehet hozzá menni, állítólag a lány amúgy is azt akarta, az nem igazán tetszett neki.

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2011.09.24. 16:19:35

@neccharisnyás útonálló: a teljes igazsághoz hozzátartozik, és én ezt mindig elmondom annak, akivel épp a Nemo-t nézem, hogy

1. A tisztogatóráknak nem lehet francia akcentusa, hiszen közismert, hogy a HOLLAND antillákon élnek.

2. A bohóchalak és a tengeri rózsa együttélése valójában mutualizmus. A szimbiózis olyan szoros együttélés, amikor a két populáció egymás nélkül már gyakorlatilag életképtelen (ld. zúzmók).

Nem is értem, hogy még mindig vannak csajok, akik NEM szeretnek velem rajzfilmet nézni.

lárvalányhaj 2011.09.24. 16:30:33

@vészmadár (pica pica):

"A szimbiózis olyan szoros együttélés, amikor a két populáció egymás nélkül már gyakorlatilag életképtelen (ld. zúzmók)."

Na, én pontosan ebben az értelemben használtam a szót :)

KürtiT (Tromb74) 2011.09.24. 16:43:59

@lárvalányhaj:
"Szerintem Klára se azért írja ezeket, mert akarnok nőstény lenne, aki mindenkit le akar dominálni, hanem nagyjából azért, amit Pizka írt."

Az se lenne baj. Sokan szeretik a ledominálásnak alávetni magukat.

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2011.09.24. 17:12:46

@KürtiT (Tromb74): soha nem szabad megakadályozni a ledominátorodat, hogy azt cselekedje veled, amit te is akarsz.

A Tyne folyó déli partja 2011.09.24. 17:40:04

@lárvalányhaj: ez is megvolt az én említettemnél. bár egy csomót veszekedtek az anyjával, de akkor is.

a másik meg egyke volt, képzelheted...bár rá annyira nem volt jellemző, inkább anyuci akart ráakaszkodni, még az is érdekelte, hogy milyen ruha van a fiacskáján:)

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2011.09.24. 18:29:23

@neccharisnyás útonálló: univerzális a jelenség, a vazelinvásárlós sztorik pedig vidámak, mint egy vidéki Fábry hakni 27. perce.

@vészmadár (pica pica): én viszek könyvet vagy a telefonommal játszok, van benne három játék. Esőember üzemmód. Volt egy csaj akivel végignéztünk minden nyálvígjátékot. Ki kell figyelni, milyen autók vannak benne, bakikra vadászni, satöbbi. Túl lehet élni, bár nem egyszerű. A mostani azóta nem erőlteti, mióta végigröhögtem a Twilight című filmet és utána világosított fel, hogy ez egy dráma. De amikor az erdő szélén vidámkodó kockásinges romagyerekek farkassá változtak, nem tudtam röhögés nélkül kibírni.

2011.09.24. 18:58:00

Egy ilyen semmi témában milyen sok komment tud összejönni:)

A Tyne folyó déli partja 2011.09.24. 22:41:30

@lárvalányhaj: ja, nálam is ez volt. először (meg még jó ideig) ő se tűnt ilyen pátyolgatni valónak. na de miután összeköltöztünk, akkor már igen. anyuci meg jó messzire került (ő is elköltözött, máshova).

Nadiposzi (törölt) 2011.09.25. 07:40:53

A "ledominál" kifejezés megalkotásáért Balázs Géza díjra terjesztem fel Kürti kollegát. Óriási!
A lányoknak meg szeretettel küldöm ezt a pár mókás kedvű, kimondottan szép agrártinédzsert:
www.youtube.com/watch?v=rP_0ZdIqAlA&feature=related

2011.09.25. 08:22:58

@Nadiposzi: ez az élő vagy a holt Balázs Gézáról elnevezett díj?:)

Romboljuk le a modern világot... (törölt) · http://www.youtube.com/watch?v=9vq63q45qfk 2011.09.25. 08:27:06

Mi ez a női nyavalygó? A pasik így a pasik úgy. Ha anyás az a baj, ha nagyon önálló az a baj.

lárvalányhaj 2011.09.25. 08:47:38

@Nadiposzi:

A "ledominál" a "dominál" befejezett alakja. :P

@Animacs (a Tyne folyó déli partja):

Az alapvető, h le kell csekkolni, hogy a pasi milyen viszonyban van a saját anyjával. A túl szoros kapcsolat is gáz, meg az utálat is. (Mert akkor jó eséllyel mindegyik nőt utálja. Téged is.)

Igazából az a fura, hogy a tipikus lúzervonások és az ehhez társuló attitűd olyan pasiknál is kifejlődnek, akiknél máskülönben minden adott a sikerhez.* Miért?

*Kifejezetten nem arra gondolok, h a pasi milyen kocsival jár, hanem arra, ha valaki önállótlan, folyamatosan nyavalyog, frusztrált, és másokat hibáztat a kudarcaiért.

KürtiT (Tromb74) 2011.09.25. 11:15:10

@lárvalányhaj:
A "ledominál" a "dominál" befejezett alakja. :P

Kézenfekvő.

@Professor Pizka: Ezt a Twilightot Eszterem is megnézte egy barátnőjével, szakmai kötelesség, ugye.
Elbeszéléséből annyit értettem meg, hogy vámpír fiú és lány dugni akarnak egymással, de nem lehet, mert különben ki kéne rakni a filmre a 18-as karikát.

Nadiposzi (törölt) 2011.09.25. 11:50:46

@Hadrian77:
Tetten ért szavak. Szóval az élő. @KürtiT (Tromb74):
Még egy Eszter! A törzsközönség nőinek többsége Eszter:)

altoid · http://altoid.inda.hu/ 2011.09.25. 13:19:02

@Nadiposzi: Szép kis társaság, mondhatom! Most már csak egy-két Sára vagy Ráhel hiányzik...

2011.09.25. 13:20:57

@altoid: a menetrendszerű zsidózás nem maradhat ki...:)

Modor Tibi · http://modoros.blog.hu 2011.09.25. 13:25:47

Jajj, gyerekek. "Eszterem", salsa, mi jöhet még?

Modor Tibi · http://modoros.blog.hu 2011.09.25. 13:49:10

@altoid: inkább kitolok mindjárt egy új posztot, közben hallgatok egy jó kis kelta folk-rockot :)

KürtiT (Tromb74) 2011.09.25. 13:51:10

@Modor Tibi: Meg amikor többesszámba mondjuk, hogy kakilunk pisilünk :)

Amúgy az eszteremezést és salsázást is Altoid vezette be.

2011.09.25. 13:54:36

A bejárónő az őrület határát súrolja.

2011.09.25. 14:20:06

@lárvalányhaj: Teljesen véletlenül - vagy ez nem véltelen? - a menyem és én ugyan azt a parfümöt használjuk, egymás tól függetlenül ugyan azokat a kozmetikumokat vesszük, pedig nagyon nem hasonlítunk egymásra, sőt ez a menyemnél talán még sértés számba is menne.

amúgy nincs bajom a fiaim kapcsolataival, sőt volt amelyiknél egyedül én voltam hajlandó szóba állni a lánnyal, hát nem mert annyira szerettem, hanem mert szertem a gyereket, és tudom hogy ha lila köd borítja az agyát nem lehet vele értelmesen beszélni, elvégre az én fiam, hasonlítunk.

De azért örültem amikor vége lett, persze csak úgy magamban.

A Tyne folyó déli partja 2011.09.25. 14:30:38

@Blassius: azt pont nem mondta senki, hogy baj, hogy önálló. ennek ellenére te vagy a második, aki belelátta...pedig sehol sincs.
@lárvalányhaj: na jó, de ha anyuci pár száz, esetleg ezer kilométerre van, akkor kicsit nehezebb. mert az egy dolog, hogy ő mit mesél el.
amúgy, én se vagyok túl közeli kapcsolatban a saját anyámmal (megvan rá az okom), mégse utálok se minden nőt, se minden férfit...
"Igazából az a fura, hogy a tipikus lúzervonások és az ehhez társuló attitűd olyan pasiknál is kifejlődnek, akiknél máskülönben minden adott a sikerhez"
na, pl. az utolsónál egyáltalán nem volt így első (meg még sokadik) látásra se jellemző, nagyon is határozottnak tűnt, szervezkedett, nyüzsgött, intézkedett mindent a barátainak is, volt sok barátja, barátnők is, kicsit sem volt lúzer. csak mikor már együtt jártunk, és jobban megismertem, akadtam fent néhány megnyilvánulásán, vagy véleményén, amiből kiderült, hogy egyáltalán nem olyan határozott, mint amilyennek láttatni szeretné magát. illetve, kívülállónak sikerült is annak láttatni magát.

altoid · http://altoid.inda.hu/ 2011.09.25. 14:31:22

@KürtiT (Tromb74): A salsát igen, de az Eszteremet kikérem magamnak! Az vészmadár volt.

A Tyne folyó déli partja 2011.09.25. 14:38:57

@Nadiposzi: a tesóm barátnője szintén, de ő nem írogat ide. remélem.

KürtiT (Tromb74) 2011.09.25. 14:45:17

@altoid: Tényleg, most már nekem is beugrott :D

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2011.09.25. 18:38:42

Jelentem, itt nálam se Eszter, se salsa, és tudtommal pocaklakó sincsen.

Nadiposzi (törölt) 2011.09.26. 10:28:29

@Professor Pizka:
A komment folyamok végén mindig olyan aranyosan elbeszélgetünk a témától függetlenül. A múltkor álmomban egy nagy partin voltam, jó zene, valami félig szabadtéri grillezős buláj volt, jó piákkal. Az asszony (najó: Eszterem) mondta menni kéne, mire én mondtam hogy keressük meg Altoid kollégát (ő volt a házigazda), oszt mégse sunnyogjunk el anélkül, hogy elköszönnénk. Lehet hogy az agyamra mentetek.

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2011.09.26. 10:39:45

@Nadiposzi: az én "Eszterem" szerint ez ilyen perverz szokás a blogkommentekben társadalmi életet élni. plusz még a végén elcsábítanak. inkább menjek sört inni :-)

Édy, aki Endre 2011.09.30. 20:48:22

@mrbateman: Elmaradt a móka? Hát nem arról volt szó, hogy ekkora férfiteljesítmény láttán este ad a párocska a lepedőnek? Ilyen ez a mai fiatalság! Csak a szájuk jár. :)
süti beállítások módosítása