Balmazújváros, Felcsút, Gyirmót, Kisvárda

2017/06/05. - írta: Modor Tibi

-Nézd meg, baszd meg. Ez most itt a magyar élvonal, a már szűkített prémiumliga! Feljutott a névtolvaj Puskás már megint - pedig hogy kiesett -, és a másik kiadó helyért ki-ki meccset játszik a Kisvárda és a Balmazújváros. Ízlelgessük a szavakat: a 2017/2018-as Nemzeti Bajnokság új csapata a Balmaz. Új. Város.

Véleményem szerint ez legalább annyira káros, mint amikor a mezőny fele pesti volt: BVSC, REAC, III. Kerület, Vasas, Csepel... szerinted ki lesz kíváncsi a tévében egy újabb Paks-Mezőkövesdre? Csodálkozunk, hogy senkit nem érdekel ez a sok szar meccs?

-Gázszer, Stadler, Tiszakécske, Siófok annyira nem zavart?

-Hát dehogynem, illetve nem - meg az azért más volt. A 90-es évek tapogatózása, helykeresése, újrafelosztása, átrendeződése - meg azért visszanézve ezek igenis ikonikus csapatok voltak, valódi korlenyomat. Szuper túrákat lehetett tenni arrafelé, főleg Siófokon. Meg volt néző. Ez a legfontosabb: legyen néző, és legyen múlt. Teljesen más csapatoknak kéne feljutnia: Zete, Pécs, Szeged, Nyíregyháza. És igen, az MTK-nak is ott a helye a legjobbak között.

-Te milyen szurkoló is vagy?

-Vasas.

-Aha. Hát múlt az van. De pl. Szegeden nincs igazán nagy focimúlt.

-Nem, de már nagyon megérdemelnék, hogy legyen. És ott LENNE néző is.

-Mennyi most a Vasas átlagnézőszáma a bronzérem mellett?

-3000, elképesztő számok, az egyik legjobb az élmezőnyben. 1500-zal több, mint az MTK-é.

-Tényleg nem rossz. És akkor azt mondod, inkább az MTK maradjon bent?

-Igen.

-De ott nincs néző.

-Namost annyira kevés néző van mindenhol, hogy szinte lényegtelen, másfelől ott van múlt, ráadásul gyönyörű betonstadiont kaptak. De a bajnok is nevetséges: 24 év után nyert a Kispest, aki képes volt visszakeresztelkedni Honvéddá, szar, komcsi csapat.

-Oké, de akkor a Vasas mi?

-Hát ezek sokkal többet szidják az Orbánt, meg a kerületük is MSZP-s.

-Mert Angyalföld nem az?

-De igen, de az nem is volt más egész végig -, meg most hangosabban szidták a vidistákat és Miniszterelnök Urat. De nem ez a lényeg. Mondjuk orbitális pofátlanság volt ELLOPNI, KISAJÁTÍTANI Puskás nevét és Felcsútra vinni, ahol Öcsi bácsi soha, de soha nem járt.

-Miért, Dózsa járt Szekszárdon vagy Újpesten? Petőfi meg Petőfibányán?

-Nem erről van most szó. Ez egy igazi mintapéldája annak, hogy miért rohad az egész magyar foci. Most nézd meg, vegyük sorra, csapatonként: Fradi egy lélektelen szar, Kubatov elüldözte a tábort, néző sincs.

-Náluk van a legtöbb néző.

-De még mindig nagyon kevés! Takarodjon a vezetőség. Novák sokkal jobb volt, bár ő is takarodjon, ahogy Nyilasi az igazi, ennél Varga Zoli is jobb volt, bár a kocsiját felgyújtottuk, de a múltból nem lehet megélni. De annyira megsértődtek a szurkolók azon, hogy biometrikus beléptetőrendszer van, hogy most már csak dafke se mennek oda azok, akikre Kubatov nem akarja, hogy odamenjenek. Úgyhogy hamarosan megtörik a fidesznáci, és könyörögni fog, hogy mégis menjenek oda, szerintem nagyon hiányoznak neki.

-Oké.

-Videoton, Fideszoton. Megérdemelték volna a bajnoki címet, ugyanakkor szánalmas kirakatcsapat, Orbán kedvencei, le volt zsírozva az egész bajnokság nekik, csak a végén hátrált meg a basi a nagy népharagot látván. Undorító az ilyesmi, hogy egyáltalán bajnokok lehettek - elutasítok mindenféle pártállami csapatot, úgyhogy hajrá, Vasas, hajrá, Honvéd!

-Jogos.

-Vasas. Na ez már egy pozitív színfolt volt, egy kis igazi fineszes, csibészes, fiatalos csapatocska, a bajnokság igazi pozitív meglepetése, egyfajta magyar Lejcseszter - igazán kijárt volna nekik a bajnoki cím - ráadásul ők azért nem ekkora hátszéllel indultak, de úgy sohasem a történelmük során - és ezt nem azért mondom, mert pont nekik szurkolok. Paks. Na ők minek vannak itt még mindig, nem tudom. Essenek már ki végre. Haladás: na rájuk tényleg szükség van, mert ennyiszer még egy csapat se esett ki az első osztályból, tehát van múlt, és van néző is, rengeteg. Tehát teljesen jogos, hogy tökmindegy, mit játszanak, maradjanak mindig is bent. Újpest: őket gyűlölöm, mert pártállami csapat, elcsalt bajnokságok (főleg az a bizonyos 7 sorozatban), ráadásul vidékiek is. Szar egy környék, tele prolival.

-Angyalföld nem?

-Nem. Rendkívül sokat fejlődött Tóth Jóska alatt, nézd csak meg a Váci utat vagy a Jász utcát, szívet melengető a látvány, ráadásul éltem másfél évet az Újlipótvárosban, tehát ízig-vérig angyalföldi vagyok, de mivel te 37 évesen elköltöztél Budafokra, ezért ezek után csakis Budafok-szurkoló lehetsz. Na de mindegy, az UTE-ra szükség van, mert van néző és van múlt.

-Jársz meccsre?

-Nem, amíg ilyen szar a bajnokság. Oldják meg előbb, és utána beszélhetünk róla.

-Akkor mi legyen pl. a III. Kerülettel? Ott volt néző és volt múlt is. A BTC meg bajnok is volt.

-Az más. Hányszor nyert a TTVE kupát vagy bajnokságot?  Hol van ma a BTC, hm?

-Egyszer, kupát. A Fradi ellen.

-Na látod. Az nagyon-nagyon régen volt, az már nem számít múltnak. És hol volt 60 évig az első osztályból? Ha 1945 után nem volt NBI-es, akkor az nem számít. Tehát nincs múlt. Meg kellene szabni törvényileg, hogy legyen Pécs, Szeged, Nyíregyháza, ETO - és Budapestre is max. 3-4 csapat. És miután ezt kialakítottuk, akkor maradjon is így, és ne juthasson fel más, mert egy Paks-Balmazújváros senkit se fog érdekelni, ellentétben egy kiváló Vasas-Péccsel - és leginkább egy (nézőszám/múlt) * (ejtsd: tájmz) személyes preferenciám súlyozása dönthessen arról, hogy ki legyen bajnok vagy juthasson fel, és persze az 1949 előtti múlt nem számít, ezt már kikötöttük, mivel komolytalan idők voltak.

Mert felháborító, hogy manapság csak úgy lehet bármi eredményt felmutatni, ha megbízható pártkáder vagy, a TAO-pénzekből felpumpálod, összevásárolod a kis tanyaközpontod csapatát, és nem a valódi verseny számít, mint a régi szép időkben, pl. amikor a Kocsis Sanyi is a Honvédban játszott, vagy a Volán első osztályú lehetett legendás meccsekkel és volt még néző meg történelem.

Bár mostanában éppen ezért már leginkább juvés vagy reálos vagyok... amíg ezt meg nem oldják.

6 komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

persicsbalint 2017.06.06. 10:58:27

"-Hát dehogynem, illetve nem - meg az azért más volt. A 90-es évek tapogatózása, helykeresése, újrafelosztása, átrendeződése - meg azért visszanézve ezek igenis ikonikus csapatok voltak, valódi korlenyomat. Szuper túrákat lehetett tenni arrafelé, főleg Siófokon. Meg volt néző. Ez a legfontosabb: legyen néző, és legyen múlt."

TÖKÉLETES.

Dzsoni Kráncs 2017.06.08. 11:16:17

Ez alap duma manapság a lelátókon.Mindig a Szegeddel jönnek,pedig amikor legutóbb NB1-es volt be se tudta fejezni a bajnokságot,az ilyen komolytalanságok miatt találták ki aztán a 12 csapatos élvonalat.Mondjuk ahogy az ETO-t vagy a Nyíregyházát és a Kecskemétet kizárták az tényleg szemétség volt.

Trónkövetelő 2017.06.09. 19:31:13

@Dzsoni Kráncs:
Az ETO tulajdonosát lecsukták, az ő kizárásuk várható és jogos volt. Különben is, a győrieknek ott a Gyirmót! :)

Dzsoni Kráncs 2017.06.13. 09:59:35

És ha hiszed,ha nem voltak emberek,akik ETO mezben mentek a Gyirmótnak szurkolni.

Wildschwein 2017.06.19. 10:13:08

"éltem másfél évet az Újlipótvárosban, tehát ízig-vérig angyalföldi vagyok"
"Az nagyon-nagyon régen volt, az már nem számít múltnak."

Ez csak két kiragadott példa a gyöngyszemek közül. A csávó egyébként ugyanaz lehet, akinek a francia nemzetgyűlési választási remdszer abszolút rendben van, demokratikus és kiegyensúlyozott, a magyar választási rendszer viszont _"aránytalanul segíti a Fideszt!"_
süti beállítások módosítása