Utazási tanácsok magyar honfitársaimnak

2015/08/29. - írta: Modor Tibi

Kedves Magyar Honfitársam, aki eddig vízumokkal, útlevéllel, okmányirodával, lejárati idővel, tartózkodási engedéllyel, pecsétekkel, ESTA-val, Arbeitsbewilligunggal piszmogtál!

Egyszerűsítés. Ez a XXI. század kulcsszava.

A mai napig görcsben van a gyomrod az alaptalan bűntudattól, ha az USA-ba utazol? Minden ESTA-s kérdésre nemmel válaszoltál, de azért valahol mélyen tudod, hogy kicsit akár terrorista is lehetnél, hiszen ellenséges ország ellenséges kormányát támogatod Velük szemben?

Akármit is tettél, valamit csak elvesznek tőled? Itt a kaját, ott a körömvágó ollót, amott a dobozos piát vagy a fogkrémet? Remegsz, mert nem tudod, éppen mibe kötnek bele, a lakatodat levágják, csomagodat szétszedik, személyes cuccaid közé talán bunkós, sötétbarna, gombás-pöttyös péniszeket dörzsölnek-vernek bele, amíg te utazni próbálsz?

Te komolyan birkaként beállsz minden út alatt vagy négyszer ugyanabba a sorba törvénytisztelő, megalázkodó fejjel, és mindig behazudod, hogy nem, nem adott nekem senki semmit az útra, holott mégis? Tudod, hogy ezért akár ki is végezhetnének téged, mert igenis ott van a munkatársad törülközője a bőröndödben - és ha elkapnak két magyar körtével, akkor irány a méregin'ekció, hiszen undeclared food, és hátha nem GMO-s? Kipakolsz mindent: pénzt, telefont, laptopot, tabletet, órát, láncot, gyűrűt, övet, cipőt le - felteszed a kezed, és forogsz, miközben ők a sok kézimunkától balra görbülő kukidon rötyögnek a monitor mögött? Te ezt tűröd?

Na ezért csinálhatnak meg veletek bármit.

Határátkeléskor próbálsz meghunyászkodni, a primitív románnak barátságos fejet vágni, a család útleveleit a fényképes résznél szépen előre kinyitva, születési sorrendben, a határőr irányába nézve mosolygós bunazjuával átnyújtani, holott mélyen magadban, gyűlölettel telve sziszegsz, hogy mindent vissza? Komolyan, bármikor adtál pénzt a macedón határőrök csík cigijeibe?

Hülye vagy és naiv. Úgy kell neked, mert ehhez semmi, de semmi joguk nincs.

A megoldás: elindulsz, és odamész, és bemész. Ilyen egyszerű ez.

Minek a sok rohadt határ, biztonsági ellenőrzés, terroristaszűrés, megalázó procedúra és vájkálás, amikor csak simán be is mehetsz, ha úgy tartja kedved? Hogy honnan jössz, miért, hova mész, meddig és mikor - közük?

Hiszen JOGOD van hozzá.

Jogod van bemenni akárhova, és leginkább az ingyenes ellátásra, támogatásra, wifire, eldobható dobozos kólára, szenyára, költőpénzre van jogod, hiszen mindez jár. És ne mondja meg senki, hogy te merre mehetsz meg mikor.

Ha te bármikor reménytelennek érezted a helyzetedet magyarként Németországban, Svájcban, Ausztriában, a UK-ben és Írországban vagy az USA-ban, hogy bármihez is engedélyt kellett kapnod - esetleg voltál olyan hülye, hogy évente elmentél az Alien Office-ba, akkor sajnos ki kell röhögjelek. Te tényleg odamentél hajnali 5-re a már 200 méteres sorba, hogy a 8 órás nyitáskor kaphass egy sorszámot, amivel aztán dél körül visszamehetsz, és talán délutánig kiszolgálnak az éves munkavállalásid meghosszabbításához, vagy max. visszamész másnap, ha mégsem? Ennyire csicska, gyáva kis szardarab vagy, hogy hagytad magad szívatni? Esetleg még oltásért is bátorkodtál elfáradni akárhova, adtál Stuhlt, Urint? Pfffffff, de undi.

Akkor meg is érdemled a sorsodat, magad tetted áldozattá.

Hagyod, hogy ujjlenyomatot vegyenek tőled? Hülye vagy. Semmi joguk hozzá, semmi. Odamész, és bemész, ennyi. Kötelességük beengedni, nincs mese. Én Én vagyok, egyedi és megismételhetetlen - nem egy rekord valami adatbázisban - az én képeimből és adataimból ne építgessenek csak semmit!

Hajlandó vagy fizetni a rühes ESTA-jukért, hülyébbnél hülyébb kérdésekre válaszolni? Én dafke azt mondom, hogy igen, merényletet tervezek - mégis: mi a fasz közük van hozzá? Oda megyek be, ahova akarok. Úgyis ott van már a családom, meg úgyse hozzájuk megyek, csak átmegyek rajtuk. Az Obamacare, Sozialhilfe és a luxemburgi-svéd életszínvonal neked is jár. Ne érd be a középszerűséggel, célozd a Legjobbat!

Isten szeme előtt mindenki egyenlő!

Arbeitsbewilligung- Erlaubnis, meg a többi? Ne röhögtess. Paß, abgelaufen, Aufenthalt? Na und?

Mégis - milyen jogcímen, miért és ezt most így hogy?

Szerinted ők megkérdezték a kereszteshadjáratok alatt, hogy be lehet-e menni Jeruzsálembe? Hát akkor meg?

Bemegyek és kész - azt meg, hogy otthon, a négy fal között meg a munkahelyemen mit csinálok, abba ne pofázzon bele senki, pláne ne ők. És még érezzek hálát, ha mindezek után "beengednek"?

Nevetséges.

Hiszen joggal menekülsz innen, ebből a diktatúrából. Ők mondták, hogy borzasztó itt, akkor meg most mit finnyáskodnak? Vagy ha mégis jó itt, akkor miért nem akarnak itt maradni? Vagy Szerbia, Görögország annyira szar hely lenne? Hiszen mi oda járunk bulizni, nyaralni - Macedónia, Románia pedig már évekkel előbb lekőröztek minket. Örüljenek, hogy segíthetnek, és örüljenek, hogy ilyen fasza, gazdag országban élhetnek. És tessék szépen mindenkinek segíteni, azonnal. És akitől a Közel-Keleten joggal tartanak, az mire ideér, az már teljesen más helyzet lesz, ne mossuk össze a kettőt.

Magyar tolmács és bolt is legyen - a szar Zwiebelmettjüket pedig nem eszem meg, sajttal töltött pulykamell jöhet igazi krumplipürével. Magyar vagyok, szegény vagyok, üldöznek - tessék ezt tiszteletbe' tartani.

Értve vagyok?

20 komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Trónkövetelő 2015.08.29. 16:19:13

Októberben megyek a' usába, becsicskultam és kifizettem mind a 16 dollárt az estáért.
És a szállást természetesen az Airbnb-n intéztem, csak hogy megmutassam a menőségem fokát.
Pedig mennyivel romantikusabb lenne Fiuméban elszegődni egy hajóra valami inasnak, 2 hónap múlva kikötni New Yorkban és a kikötőből kereket oldani.
Így viszont, ha már ilyen kurva sokba került a repülőjegy és a szállás, akkor az ember igyekszik nem magára haragítani a hatóságokat.
Esetleg menedékjogot kérek majd, mert üldöz a Miniszterelnök Úr.

manson karcsi · goo.gl/FVvVX 2015.08.29. 19:26:43

az igazi csavar az lett volna, ha szír szemszögből kerül tálalásra a felháborozda.

SodalisO · http://hataronkivul.blog.hu/ 2015.08.29. 23:27:47

Aki meg marad, szagolhatja a szomszéd házból átszivárgó azonosíthatatlan olajban égett fűszerszagot, mert a szomszéd önkormányzati szükséglakást kiutalták egy fekete bajszos, sötét bőrű menyecskének és hites urának , ja meg a 112 gyereküknek. Az indok, anyuka megszülte 113. gyermekét a Keletiben. Emberbaráti szeretetből, jó példát mutatva.
Mert így kell ezt.

CheTamás · http://rascasse-f1.blog.hu 2015.08.30. 09:37:07

Túmács Határátkelő indá háuz. Free WIFI!

Az utolsó mondat itt visszhangzik a fülemben, összetéveszthetlen, ütnivaló hangsúllyal.

PongLenis 2015.08.30. 15:31:14

Minden szavad arany Tibikem, kerem alassan.

dangbird 2015.08.30. 15:31:17

Gyakorikérdések politikai dühöngőjébe linkeltem, moderátorok szó nélkül törölték. Úgyhogy fáraó lett a bejegyzés...

Jóléti Dán Kekszesdoboz 2015.08.30. 15:31:26

Mindenáron meg kell mentenünk a migránsokat.
Ha úgy adódik éhen kell halnunk vagy el kell hagynunk otthonainkat csak hogy ők élhessenek, mert nekik nem adatott meg a szép puma cipő és a rántotthúsos ebédek a panelmiliőben. És az a sok szép gyerek, te jó isten, az a sok gyöngyörű, ártatlan, nagyszemű gyermek!

Trónkövetelő 2015.08.30. 20:40:26

@CheTamás:
Megjelöltem Önt ismerősként a faszbúkon. Ön pimaszul fiatal.

Trónkövetelő 2015.08.30. 20:40:29

@Jóléti Dán Kekszesdoboz:
Remélem itt maradnak,. Meg kell ismerniük, milyen érzés, ha egy olyan férfi vigyázza az álmukat, mint a Miniszerelnök Úr.

CheTamás · http://rascasse-f1.blog.hu 2015.08.30. 20:40:32

@Jóléti Dán Kekszesdoboz: Ha dobsz ehhez egy szíriai aranyhörcsögös képeslapot, engem megvettél... *szipog*

CheTamás · http://rascasse-f1.blog.hu 2015.08.31. 10:46:40

@Trónkövetelő: Kend honnét tudja, hogy én az vagyok, aki? Kend bizonyosan lepaktál az usákokkal és a Szilikon völgyben figyelteti drónokkal a magyar határt, miközben kend mellett Zuckerberg és a Nixon felesége ül! Így van, ha mondom! Különben is, női elnök, ki hallott már ilyet?!

Tibusz, sírva könyörgöm egy migráncsos-Jancsibácsis mélyinterjúért!

Trónkövetelő 2015.09.01. 11:12:31

@CheTamás:
Brilliáns logikával kikövetkeztettem

noirp 2015.09.04. 21:31:10

Hát ez most ölég bunkóra sikeredett, Tiborom. De sebaj, sikerült intellektulálisan vagy hogy is, megmondani a tutkót a hét aktualitásaival kapcsolatban.

Modor Tibi · http://modoros.blog.hu 2015.09.05. 09:48:02

Bassza meg, tudjátok, mióta vágytam arra, hogy bringázhassak autópályán?

De csicska voltam és féltem.

Holott csak el kellett volna indulni, meg kellett volna próbálni.

Ha akarod, sikerülni fog! Ha hiszel benne, nincs lehetetlen! A HIT hegyeket mozgat meg!

Cave Nick 2015.09.06. 22:52:56

@Modor Tibi: Eltérő kultúrájúak, ezt értsd már meg Tibikém. És ez az, amit szégyenszemre csak a Német Kancellár Asszony Tud Elfogadni.

Z-o-g 2015.09.06. 22:53:03

rss readerről törölve, sok év után :(
süti beállítások módosítása