A nyámnyila pasi

2014/01/24. - írta: Modor Tibi

Természetesen nem is létezik ilyen, csakis a T. Posztíró fantáziájában - de mivel annyira erős ez a karakter, én azért mégis leírom, aztán legfeljebb nem hiszitek el. Lehet, hogy én is csak álmodtam?

A Nyámnyila Pasi, a Lekvár Matyi egy borzasztóan visszataszító jelenség. Nála külsőre is egyértelmű a nemi hovatartozás (nem annyira nőies megjelenésű, mint amennyire a nőietlen nő férfias), még a szexuális orientációja is rendben lehet, de egész jelleméből a gyengeség, bizonytalanság árad.

Aki tényleg, soha, de soha nem sportolt. Semmit. Súlyzót sosem látott, lépcsőzni, sétálni gyűlöl - feltehetően még a gépírás is nehezére esik. Egyedüli szempont számára a kényelem. De nem ám a jól megérdemelt pihenés, hanem az üzemszerű tesznyeség, renyheség, lajhárkodás. Az a fajta, akinek már a moha is benövi mindenféle atkának táptalajt nyújtó testét - kocsmából hazatérve képes akár cipőstül befeküdni az ágyába, hiszen azt majd Anya úgyis áthúzza, ha nagyon piszkos lesz.

Utálja: séta, futás, súlyzók, edzés, kerékpározás, úszás. Még a netezés-olvasás is megerőltető neki, jobban kedveli a sugárzott anyagot. Imádja: ülés, fekvés, tévézés, rágcsálás, majszolás, nassolás, hörpölgetés.

Edzetlen korpusza tehát a megtestesült lustaság, gyengeség. Az a fajta, amin eggyel több izom sem fejlődött ki a minimális létfenntartáshoz szükségesnél. Seggbevállasság, csapott vállak, bámulatosan görbe hát, a vállak szélességével megegyező, töttyedt férfisegg. Az egész test olyan -, ahogy ott ül hajlott háttal, előreszegett, a monitorra tapadó arccal, jobb, satnya, izzadt kis kezével az egeret markolászva - mintha egy hegyhengergető óriás szabályosan odaszarta volna. Fölül csúcsos, aztán áramvonalasan, lefelé haladva egyre vastagabb - ilyen csavart kúp alakú.

/Forrás/

Nyújtózkodik, közben nyávog-morog, ásítozik - előtűnnek a csimbókosra izzadt hónaljak. Visszagörnyed. Nyammog tovább valami zacskós kaján, édességen; unottan kattintgat valami szar mémgyűjteményt. Kinyúlt nyakú pólójának vállán kis korpaszórvány, elöl kocsonyásan rengő, gyenge férfimellei átütnek, alul a felgyűrődő úszógumi képez gyűrűszerű védvonalat. Közeli rokona a Féreg Ember - esetleg ő maga az.

Bőre szürkésfehér-zöld, felkarján kiütéses, alkarján erősen átütnek a vénák - karórája egy sávban lelapítja a beizzadt, begyulladt tüszőjű fekete szőrszálakat. Orrán és környékén távolról is látszó mitesszerek, egészségtelen arcán többnapos, ám mégis ritka borosta. Általánosan ápolatlan.

Gesztusai zavartak: nyavalygós-buzis hanghordozás, kolibriszárny-szerű pislogás-szempillaverdesés; beszéd közben szembe alig nézés (inkább padlónézés vagy csukott szemek!), zavart szemforgatás, kivillanó szemfehérje.

Ebéd közben mindig megvan a napi műsor: ő a tipikus finnyás. Volt oviban olyan válogatós gyerek, aki soha, de soha nem ette meg az ebédet, csakis turkálta, de valami elképesztő arckifejezéssel - rejtély, hogy mit és mikor evett. Na ő ugyanaz a típus. Mindig valami drága, de szar menüt kér (hatalmas adat desszert legyen benne, minden más rovására), és folyton elemzi, fikázza a fogásokat. Alapszinten vonzódik a szénhidrátokhoz: tésztaleves, burritos, pizza, spagetti, aranygaluska, mákos tészta, habostorta. Öregasszony-szerű hangján károg, nyavalyog: elsózták, langyos, hideg, forró, gusztustalan, sótlan, unalmas, nincs benne "husi", csak mócsing. Kavargatja, dühösen eltolja, odabassza az evőeszközt. Kúpszerű, zseléállagú testével, behúzott nyakkal, ikszlábaival odacsoszog a mikróhoz, ahol villámokat szóró szemmel várakozik, mire felmelegszik a gulyáskrémmel és ízfokozókkal telenyomott, szemét lebbencslevese. A személyzet persze leszarja a bánatát.

Inni azért szeret. Leginkább sörözni, bár az édes piákat se veti meg. Apró kis kezében cigaretta. Úgy szívja, hogy a felkarja rátapad az oldalára, és csak így csuklóból hadonászik a dekkel. Cigis-piás trükköket mutat: karikafújás, tengeralattjárózás, cigisdobozba füstölés, celofánnal hitlerbeszéd-imitálás. Károgva, nőiesen röhög.

Ő a vírus az Egyszer volt, hol nem volt az életből.



Negyvenéves kora után kisgömböc-hasat növeszt, ilyenkor rááll a biciklizésre: biciklivel megy a kisboltba meg a telekre alkoholért. Ha nagyobb városban él, akkor telekkel sem bajlódik, csak a 10 emeletes aljában lévő kisboltig teker el egy kis szeszért. Fogyókúra nála bringa + kocogás, kurvára szenved, leizzad 1-2 kilót, ennyi. Látja-érzi, hogy ez annyira nem hatásos, de utánaolvas a neten, "szakmai" fórumokon, és miután kiválogatta a neki tetsző adatokat és módszereket, megnyugszik. Minden a legnagyobb rendben. Visszahízik még többet, villámgyorsan. Mindennap két megállóval előbb száll le a buszról ==> sportol ==> dupla vacsora + ajándéksüti.

LAN-partik, nyápicság - mégis military-mánia (még 20 évvel ezelőtt is alapból E-kategória lett volna), energiaital, paintball, lézerharc, kalandpark, szerepjáték, jelmezek, mortimerkedés.

Csak gyereke ne legyen!

Köszönöm, Atlétás Bandi.

48 komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

sírjatok 2014.01.24. 23:13:12

De hát ez mind én vagyok!!

Trónkövetelő 2014.01.24. 23:24:08

Én is részben ilyen vagyok. Az, hogy a képernyő előtt görnyedjek egész nap, a munkámnak köszönhető, egyszerűen nem áll módomban nem ott ülni egész nap. Mondjuk az igaz, hogy futással igyekszem legalább félig lehunyt szemmel, messziről nézve emberi formára hasonlítani.
Fontos megjegyezni, hogy az ilyen személyeknek egyetlen izomcsoportjuk aránytalanul fejlett, amely a jobb alkaron található, illetve balkezesek esetén a bal alkaron :) Én is balkezes vagyok, és a bal vállam sokkal kötöttebb, mint a jobb :D
Viszont a hangom olyan, mint egy jól fejlett öblösé, úgyhogy többször volt már olyan, hogy amikor telefonos beszélgetés után találkoztam valakivel, az illető megdöbbent, hogy annak a hangnak a tulajdonosa én vagyok... Ja és nem dohányzom, és már nem piálok annyit, mint régen. Sajnos már nem vagyok igazi nyámnyila. De mindenkit megnyugtatok, azért odáig nem süllyedtem, hogy vonzó jelenség legyek ;-)

Asidotus 2014.01.25. 09:51:38

@Trónkövetelő:
faszért kell futni, de tényleg?
Le kell menni a konditerembe, és vasat emeln

Mukkancs 2014.01.25. 09:51:50

Ez az a típus aki mindig "nagyon fáradt".. Reggel fáradt, délután fáradt, állítólag rengeteg dolga van de dolgozni még soha senki nem látta. Reggeli találkozáskor egy normális emberi köszönés helyett csak bambán bámul a modorosan leeresztett szemhéja mögül, lagymatag "döglött hal" kézfogás, majd indul a panaszáradat..éppen mi az aktuális baja, ki nem képes ŐT békén hagyni,stb..ha valami hirtelen influenza járvány van, ő az első aki elkapja, és az utolsó aki meggyógyul..betegsége alatt teátrálisan "belehal" a legkisebb fizikai terhelésbe is, de előtte gondosan összeköpködi a környezetét..ha lázas a 38 fok nála legalább 42, ha fáj a foga akkor minimum szájsebész kell, ha te egy kávét iszol ő minimum ötöt, majd lefitymálva közli hogy annyi idősen mint te még ő is sokkal jobban bírta, de most már..majd ismét egy agonizáló sóhaj,legyintés..

nevetkőzzcsakszopnifogsz! 2014.01.25. 10:59:41

@Trónkövetelő: én szintén egész nap a gép előtt ülök, mégsem vagyok ekkora béna, lehet pl súlyzózni, és akkor emberi formád lesz

Trónkövetelő 2014.01.25. 11:44:05

@Nűnű:
Egyrészt futni egészségesebb, mint a konditeremben emelgetni, bár kétségkívül egy valódi nyámnyilának ez nem szabad, hogy szempont legyen :)
Másrészt hasznosabb is: ha körbe áll 5 cigány, el tudok futni előlük, míg ha gyúrnék, akkor csak abban reménykedhetnék, hogy a Bud Spencer filmek valós eseményeken alapulnak.
Na jó, csajozáshoz jobb lehet a gyúrás, de kit érdekelnek a nők!? ;-)
Más
A nyámnyila életfilozófia 4 pontja:
1. lenézek és még látom, nincs gond;
2. ha feláll, akkor még látom, nincs gond;
3. még feláll, nincs gond;
4. még fel tudok állni, nincs gond.

Larry Silverstein 2014.01.25. 11:44:12

Csak a buzik súlyzóznak. Ennél még a rendszeres kocogás is inkább sport. Szebb alakot is csinál a triatlon, mint a bodybuilding. Kis torna, kis futás/úszkálás lényeg a rendszeresség.

Pandeamonium 2014.01.25. 11:44:18

mintha nőkből nem lenne meg ez a típus. vagy lesz majd egy másik poszt is?

mert tudnék ötleteket adni a csajos verzióhoz is, de szerintem elég kimenni az utcára/plázába...

Bicepsz Elek 2014.01.25. 11:44:25

@Mukkancs:
"Hat igen! A penzert dolgozom. Ha azt csinalnam, amit szeretek es olyan munkaidoben, akkor sportolnek, erted!! De minek sportolni? A szuleink se sportoltak oszt tok.jol megvoltak ezzel. Akkoriban mindenkinek volt pocakja kiveve azt, aki girhesnek szuletett. Ma meg ez a sport mania!!! Kulonben sem egeszseges nezd ezt a sok szivrohamos sportolot, akkk doppingoljak magukat es ez lesz a vege!!! Nem kell kockaztatni, a jart utat soha el ne hagyd!!! Bemondta a radio.... Azt mondtak a TV-ben... A kobditermek tele vannak drogos hulyegyerekekkel, azt akarod, hogy te is olyan legyel???? ... A mai nok felszinesek, csak a kinezet meg a penz szamit nekik. Nem veszik eszre a magamfajta ertekes embert. Na irany a munka!!!Nem azert fizetnek, hogy lazsaljunk!!!'

Jóléti Dán Kekszesdoboz 2014.01.25. 11:44:40

Pattanást érlel. A közepe sárga, érett. Körülötte sötétrózsaszín karima. A legcsekélyebb érintésre kipukkan, ám ő dédelgeti, anya megmondta hogy nem szabad piszkálni.

Kapitány_1 2014.01.25. 11:44:45

Annyira szemléltetően írta le, hogy meggyőződésem - a blog írója ezúttal (kivételesen) a tükörbe nézett.

dekás dezső 2014.01.25. 11:44:50

Minek súlyzó, amikor ott a saját testsúlyod? Fekvőtámasz, húzódzkodás, tolódzkodás, ehhez nem kell eszköz sem.
Csak kva fárasztó, még a gondolata is, úgyhogy inkább hagyjuk, marad a szotyizás:P

karavan · http://sajatkezuleg.blog.hu/ 2014.01.25. 12:02:45

Két dolgot kel kerülni: a kijózanítót és a fitnesz klubbot. Valamint a saját magánál bölcsebb embereket:) Üdv

belekotyogok 2014.01.25. 12:02:50

Szerintem ez a fajta már 20 éves korában pockot növeszt.

2014.01.25. 12:17:27

Mindemellett Schrödinger macskája is.Van is meg nincs is.

Mukkancs 2014.01.25. 12:17:46

@Öblös: nem mert azok idővel sikeresek is lehetnek..a fent említett faszogányok legfeljebb a sarki talponállóban fogják döngetni a mellüket, fröcsögve szidva mindent, és mindenkit..mindenről van véleményük..politika,foci,tv műsorok..ezekben szajkózzák a már milliószor hallott közhelyeket..idővel lepukkannak, fogaik kiesnek, az átlag 48 kilójukból 20 az egyre jobban terjedő sörpocakjuk..valahol sajnálom őket mert a világon senkinek nem fognak hiányozni,ugyanakkor intő példaként szolgálnak nekünk: így NE éld az életed..

zobod 2014.01.25. 13:12:21

Jó írás, de csak a szegény pancser puhányokra igaz. Mindez érdektelenné válik, ha a harmincmilliós autója bőrkormányát dörzsöli a rálógó szőrös sörhas.

shwarcz bácsi 2014.01.25. 13:21:44

@Trónkövetelő: emelésről volt szó, nem pedig gyúrásról. ismered a kettő között a különbséget?

A megvalósult amerikai ólom.. 2014.01.25. 13:50:28

@Pandeamonium: Megvan náluk is ez a típus, csak kevéssé üt el a női őstípustól ha egy nő passzív inaktív, széles a csípője, nagy a segge stb. Egy férfinál ezek a tulajdonságok sokkal feltűnőbbek.
Az alapvető társadalmi elvárás a férfival szemben, hogy aktív, kezdeményező, potens legyen. Náluk ezek hiányát sokkal kevésbé tolerálja a környezet mint egy nő esetében.

A megvalósult amerikai ólom.. 2014.01.25. 13:50:43

@dekás dezső: Nem mindenki bírja el a saját súlyát, különösen ha 10 éve volt az utolsó tesióra..Így inkább 4-5 kilős súlyokkal erősítget. Egyébként a húzockodáshoz is kell eszköz nem?

Valóraváltógép 2014.01.25. 14:46:12

Van már poszt kispárt-alapítóról? Ha nincs, megírhatom? Léccilécciléccciiiiiiiiiiiiiiiiiiii.

Deepblue Noir (törölt) 2014.01.25. 14:46:52

ezekkel a bejegyzésekkel az a baj, hogy nem viccesek, hasznuk nincs, káruk ellenben van, bizonyos embertípusok leértékelése, sztereotípiák erősítése.
és ilyen blogok kerülnek címlapra, szánalmas az egész.

csivava ellen dobócsillag nuncsaku 2014.01.25. 14:47:22

@Wind Callman tér: Meg azokról a nyápickákról se feledkezzünk el, akik kirándulni csak fegyverekkel mernek menni, meg pelenkával, mert ha szembe jön egy vérszomjas csivava. összeszarják magukat.

Valóraváltógép 2014.01.25. 15:01:29

@Deepblue Noir: Szerintem ez pont vicces volt. Gondolom arra valóak, hogy ha valaki magára ismer bennük, döbbenjen rá, mit gondolnak erről mások. Már ha olyan fajta, hogy érdekli. És már, ha ez mentesíti az értelmi szerző lelkivilágát. :)

endike · http://barathendre.wordpress.com/ 2014.01.25. 16:16:46

és diplomálylyla meg jogosítványa vajon van?

calealenta 2014.01.25. 16:17:19

@Pandeamonium: az a típus, amelyik, ha nem is látványosan plötty, de ilyen okosakat mond, hogy "szerintem egy nő ne legyemmá izmos", meg ha ötven métert menni kell a lábaival, akkor "sétálni kell" (hangsúlyt nem tudom leírni, de ez atípus sose megy, nem gyalogol, csak sétál, sétágat).
Amúgy az utolsó bekezdésbe annyiban kötnék bele, hogy a szerepjáték- meg egyéb fan arcok kicsit más káposzta, bár ott is van egy jelentős zsákember-kaszt. De azok ált. nem _ennyire_ idegesítően, gusztustalanul _semmilyenek_.
@Deepblue Noir: ez még mindig egy paródiablog. Én se szeretem a vaktába - és komolyan - minősítgetést, de itt nem is arról van szó. Akiben egy ilyen poszt a "sztereotípiákat erősíti", az maga is valamelyik sztereotípia személyesen:)(=valszeg kicsit lusta gondolkodni)
Aláírom, hogy lehet valaki annyira eszesemmi-dühesok, hogy halál komolyan elhiszi és a továbbiakban mantrázza a Modoros-posztokat, de azt nem hiszem, hogy erről a Modoros tehet.
@dekás dezső: vesszetek össze...:)) Szerintem egyik edzésmód se _jobb_, mint a másik, max egy adott ember számára, adott helyzetben jobb. Nyilván ha valaki a súlyemelésre van rákattanva, nem fogom azt mondani, hogy futkorásszon meg gyógytornázzon _helyette_. Mellé sose árt, de ez már egyéni időbeosztás, hozzáállás, monotóniatűrés, pénztárca stb kérdése. A legkevésbé az szempont, hogy "ez buzis", az meg tököm tudja milyen. Nyilván ha nagyon nem jön be egy edzésmód/elképzelem, és már röhögök, hogy "én, ezt? nemáááá"/valamelyik alkatrészem nem bírja, akkor el van döntve a kérdés.

dekás dezső 2014.01.25. 17:25:37

@A megvalósult amerikai ólom..: Hát, végül is de. Én úgy szoktam csinálni, hogy este, amikor a család alszik kirámolom a kétajtós ruhásszekrényt, és arra a rúdra, amire a kabátok vannak akasztgatva rácsimpaszkodom, felhúzom a lábaim, mint valami döglött bogár, és elvégzem a gyakorlatokat. De tök sötétben ám, mert egyszer már bebuktam - rámnyitott a feleségem - és azt hazudtam neki, hogy a rendőrök elől bújkálok a nyitott ajtajú szekrényben lógva, teljes világítás mellett, mert ha a valóságot mondom, az túl hihetetlen lett volna.
Ha legközelebb észrevesz, már nyilván csak annyit fog kérdezni: - Na mi van b+, megint kőröznek?

Sztyepan Asztahov 2014.01.25. 19:46:59

általában az ilyen figuráknak legyengült a kommunikációs képességük, az okozza ezt. Azért nincsenek barátaik, akikkel este elmehetnének sörözni, vagy ezért nem tudnak barátnőt szerezni.
Mert a többi se olyan nagyon értelmes, hogy Kantot meg Hegelt olvas szabadidejében. Az átlag ember is, mikor maga vannak, akkor modoros blogot olvas meg egyéb faszomságot csinál, csak nem tűnik fel, mert ezt azért megszakítják a szociális események.

csivava ellen dobócsillag nuncsaku 2014.01.25. 19:47:14

Modor Tibi!

Irlyámá az ijjen @endike: félékrő is valamit, akik álladóan frusztráltak és küzdenek a kisebbségi érzéseikkel a diplomások iránt.

2014.01.25. 19:47:24

Krumplit, tésztát, kenyeret kivágni a faszba, mindjárt ezer kalóriákat spórol a jógyerek. Futni heti háromszor fél órát, intenzív szakaszokkal turbózni és ennyi. Elfogadható alak, kondi, önbecsülés. Ha poén is a poszt, egyik (volt) haveromra ráismertem. Az a gyerek annyival volt borzasztóbb a fenti típusnál, hogy megalvadt a szájában a tej, ha beszélni kezdett, a nőket hibáztatta, amiért nem szeretik, de ráadásnak még az a buzi tulajdonsága is megvolt, hogy ha szórakozóhelyen voltunk, elkezdte fikázni az összes jó nő manusát, mintha ő különb, férfiasabb, erősebb, dominánsabb lett volna náluk. Akkor kétszer szóltam, hogy fejezze be, erre meg is sértődött. Hülye buzi volt és mindenki az, aki hasat növeszt és így viselkedik.

Trónkövetelő 2014.01.25. 20:15:42

@shwarcz bácsi:
Sőtt! Még a bellezést is ismerem, és a futást ennek ellenére többre tartom ezeknél. És nem csak azért, mert én magam ezt csinálom. No de ne vesszünk össze ezen, mindenki a maga útját járja... ;-)

okossan 2014.01.25. 21:21:32

NEM VAGYOK NYÁMNYILA!

baby bee (törölt) 2014.01.25. 21:21:43

ez a volt szobatársam munkahelyen. neki a jelenlétit aláírni is nehezére esik. huhh, így liheg. farkát már rég nem látja, nem is használja. bámulja a nőket, "nem jó, ha túl vékony, nincs rajta mit fogni". pogácsát zabál a monitor előtt és hülye videókat néz.

fzoli415 2014.01.25. 22:26:51

Hát az Öregfiúknak volt pár nehéz hetük, amíg magukba szálltak, de most (mindazonáltal indokolatlanul) fellélegeznek: lám, van lejjebb is, nemhiába. :)

no_successful2 2014.01.25. 22:26:58

@okossan:

:)))

Genyák ezek nem ?

Fikáznak itt bennünket :))

A megvalósult amerikai ólom.. 2014.01.26. 14:55:03

@dekás dezső: Vagy at is gondolhatja, hogy tudathasadásos vagy, és a másik éned az ő szeretője, aki a szekrényben bújkál:))).
(Feladtam a leckét Jung és Freud kollégáknak..)

nagykrisz_2 2014.01.27. 11:26:08

a modoros futókról is jöhetne egy poszt. a szigetkör nagyon jó lett, de az kezdőkről szól.

V69 2014.01.27. 20:30:26

Tiborom, ismerjük egymást valahonnan?
Azért megkérdezhettél volna, mielőtt közlöd az életrajzomat...

sdani 2014.01.28. 07:26:30

Bakker, én de lenéztem az ilyen embereket! És minden okom meg is volt rá! Szertornáztram, majd kondiztam, közben futottam hegyimaratonokat, sőt több ultrát is. De most, hogy meló melett tanulnom kell, és közben itt a gyerek, az az igazság, hogy kezdek egyre jobban hasonítani "ezekhez"! :D

Narancskommunista (törölt) 2014.01.28. 19:46:28

@Excsimóta:
Az a vicces, hogy mikor tele volt az Index címlap ezzel az Alekosz gyerekkel, én totál meg voltam győződve, hogy ez egy kigyúrt ember lehet. Aztán sokkal később láttam róla képet is, lestem nagyot.

Narancskommunista (törölt) 2014.01.28. 19:46:43

@belekotyogok:
Én meg ezt a "már fiatalon pocakos" dolgot sosem értettem. Nekem például 18 évesen volt nagy pocakom, aztán elkerültem otthonról :-)

A vén alkeszből is két fajta van, az egyik ha iszik, akkor zabál, így elhízik, a másik meg evés helyett is inkább iszik, ezért csontsovánnyá válik idővel.

Narancskommunista (törölt) 2014.01.28. 19:47:00

A cím alapján bíztam benne, hogy végre rólam lesz szó, de sajnos több mint fele nem stimmel, viszont én sokkal nyámnyilábbnak érzem magam, mint a posztban leírt típus :-)

Pl. az szerintem nagyobb nyámnyilaság, hogy ugyan gyerekkoromban finnyás voltam, de mára az asszony mellett konyhamalaccá váltam. Aztán az is a lustaságom része, hogy a híreket igenis a monitor előtt olvasom, mert az sokkal triviálisabb számomra, mint a TV, amit amúgy is lusta lennék venni a lakásba, mert minek. A futás pedig bizonyítottan addiktív, tehát nem biztos, hogy a szorgalom jele, ha rendszeresen csinálom, miközben minden máshoz lusta vagyok :-)

Ernoke 2014.02.01. 14:03:25

ez kb. már most az év bejegyzése.:) a közhivatalok tele vannak ilyen emberekkel. rendkívül utálatos fajta, de nem fizikai, hanem lelki tulajdonságai - a válogatósság, a mindentfikázás, az irigység és a rosszindulat miatt.
süti beállítások módosítása