Egy iskolai meszarlas margojara

2012/12/15. - írta: Kurtz ezredes

Mint azt a newsokbol halhattunk, tegnap reggel szornyu incident tortent a Connecticut allambeli Newton varosanak Elementary School-jaban. Azota nem gyozom hallgatni a kulonbozo hirforrasok anyagait, igy a magyar hir-portalokat, commenteket is eloszeretettel olvasgatom. Egyes volt honfitarsaim tajekozatlansaga szinte kiabrandito innen nezve. Ha mar a negynapos nemzeti gyasz alatt sem tudtok mast, mint Americat irigyelni, akkor tegyunk tisztaba nehany alaveto dolgot.

30 eve elek az allamokban, es teljesen sikerult beilleszkednem. En mar kepes vagyok megerteni a gondolkozas-modjukat, es ostoba eloiteletektol, stereotypeoktol mentesen tudok kepet alkotni az itteni folyamatokrol. Az eset raadasul szinte a szomszedban tortent, egy alig 30 mile-ra fekvo kisvarosbol, amit a beke szigetekent ismert errefele mindenki. Ennek fenyeben tessek butasagokat, uszitasokat irni a forumokba az amerikaiak butasagarol es fegyvermaniajarol!

1. Nem igaz, hogy az Egyesult Allamokban magas lenne a bunozes. Aranyosan nezve Guatemala-ban, Vietnam-ban, Zimbabwe-ban, Borsod-ban sokkal de sokkal nagyobb. Szerintem ma Magyarorszagon sokkal, de sokkal rosszabb az altalanos kozbiztonság, mint az Allamokban. A legtobb kis community nagy bekes es nyugalmas, mifelenk szinte alig tortennek bunesetek. Mult honabban volt nehany betores, de szinte mindig nyitva merem hagyni a bejarati ajtot, ez az amit Budapesten SOSEM mertem volna megtenni!!!

2. Valo igaz, hogy vannak razosabb kornyekek, de a helyzet osszessegen igy is rengeteget javult a 70-es evek ota. Haarlem peldaul az egyik legnyugodtabb és legprosperitalobb kerülete lett New York-ban!

3. Ostobasag, hogy a fegyverek okoznak a sok hasonlo esetet. Ennyi erovel talan tiltsuk be a keseket, mert szurkalnak veluk, tiltsuk be a poharakat, mert az alcoholistak azokbol isznak, tiltsuk be az autokat, mert rengeteg balesetet okoznak veluk?

4. Az itt felsorolt fegyverarsenal nem szamit kirivoan nagynak. A Glock pisztoly szinte minden csalad haztartasaban megtalalhato, igy nalunk is. Konnyu Budapestrol osztani az eszt, de a sok okos mit tenne abban az esetben, ha az o hazara rugnak ra az ajtot a bunozok? Termeszetesen en is tartok otthon lofegyvert, de ez a mi kornyekunkon nem szamit kiemelkedoen nagynak. Ket .45-os revolverem, egy rohamkesem, egy vadaszpuskam, egy pumpgunom, egy M1-Carbine, es egy fuzer mk 2-es repeszgranatom van itthon. Ja, meg egy Browning M1919-es, de az csak muzeumi celbol.

5. Orultek, mentalisan labilis emberek, bekattantak, drogosok, duhongok mindenutt a vilagban vannak, igy felesleges altalonositani és kopkodni bennunket. Talan csak nem a joletunkre és biztonsagunkra irigykedtek?

6. Az eset rendkivul szomoru, de egyszersmind elegge elszigelt ahhoz, hogy ne vonhassunk le belole altalanos consekvenciakat. A White House szovivoje is megmondta, hogy ennek most nincsen itt az ideje. Az ilyen amokfutasok elleni egyetlen hathatos vedekezes a megfelelo security-k, femdedektoros kapuk, pancelajtok, repesz- es golyoallo hintak, maszokak a hasonlo kozintezmenyekben.

7. Ami tortent borzalmas, de vegeredmenyben csak egy ujabb erv a halalbuntetes intezmenye mellett.

Koszontem! God Bless America!

192 komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2012.12.15. 22:22:49

@geigermuller: a bortonbuntetes sem csokkenyti
ne csukjunk le senkit
minek arra 4-5-6-7-8 evre?
szerinted egy ilyen nyilvanvalo esetben mint pl a Bevrik ugy, minek kell eltartani ot 15 evig, majd szabadon engedik?
norvegok dolga, de valami 65 halottra emlekszem
megerdemelne, hogy kivegezzek
de nagyon

Androsz · http://wikipedia.blog.hu/ 2012.12.15. 22:27:40

@geigermuller: Ha én ártatlan lennék és harminc évig a börtönben kellene rohadnom, rosszabbul érintene, mint ha kivégeznének.

"A halálbüntetés a bosszúvágy kiélésére viszont kiválóan alkalmas."

Igen, ez igaz. A nép, sőt, a hatalom felett is álló bíróság a kollektív bosszúvágy egyetlen elfogadott mederbe terelője és megvalósítója, ezért született az első nagyobb közösségekben. A károsult, sértett, áldozat bosszúra vágyik, de neki magának tilos ezt kiviteleznie, ezért kénytelen mindenki a bíróságra hagyni, amely vagy megfelelően képviseli az őt csak ezért létrehozó közösség természetes bosszúvágyát, vagy a képmutató, krisztusi humanizmus nevében megfeddi a gyilkosokat és adócsalókat.

"Hogy néha ártatlanokat ölnek meg? Na bumm."

Valóban. Néha ártatlanok szenvednek az ártók helyett. Ez azonban nem ok arra, hogy az ítélkezést megszüntessük. Engem – tényleg – ártatlanul bírságolt meg az adóhivatal. Ettől még nem kezdem követelni az adóhivatal bezárását, hanem azt szorgalmazom, hogy többet találjanak meg a csalók közül.

Ha a megjegyzés csak a halálos ítéletre próbált szorítkozni. Akinek néhány évnyi börtönélet elhanyagolható egy halálos ítélethez képest, az eddig még nem eleget volt börtönben.

Siphersh 2012.12.15. 22:27:59

Vicces dolog a halálbüntetést emlegetni pont egy olyan eset kapcsán, ahol az elkövető megölte magát.

kela-bá 2012.12.15. 22:33:27

Egy monumentális plakát kiállítás volt jó néhány éve a budapesti Hősök terén. Egy óriásplakát szövege bevésődött a tudatomba : EGY KÉP TÖBBET MOND EZER SZÓNÁL !
Gondoljunk csak bele, hogy a mozikban, tv-k ben,a videó játékokban micsoda hatalmas tömegben zúdul rá az erőszak KÉPE az emberekre, az egész világon ! Lehet, hogy ezek döntő többségét az USA-ban készítik ?! Ne beszélve arról, hogy élőben mis megy a gyilkolás. Akkor miért csodálkozunk ?
Úgy tűnik, hogy a drága fegyverből több "jut" mint szeretetből, ami ingyen van...
Minden jót kívánva ajánlom ezt :http://www.logoszvilág.hu

hazank fia 2012.12.15. 22:41:40

@hagyma: Pontosan. Szorol szora egyetertek. En is jo ideje vagyok itt. Rendszeresen nyitva a kocsi, a haz. Fegyverem sincsen. A sajto a botranyt kozvetiti, amibol a vilag levonja amerikarol a kovetkezteteset. De el am itt nehany szaz millio ember total nyugiban. Orultek mindenhol vannak a vilagban.

kék madár 2012.12.15. 22:41:55

@The_Genius: te is elmebeteg vagy, emelni kene a gyogyszeradagodat. Ha barkinel fegyver van, mit tud tenni? Legyen minden tanaron is golyoallo melleny? Minden gyereken is?

Parajpuding 2012.12.15. 22:42:30

Amerikában a szabad fegyvervásárlás az egyik dolog, ami jó. Aki ellenzi, az ne akarja meggyőzni azt, aki támogatja. Vehessen, aki akar és ne vegyen, aki nem akar. Ez ilyen egyszerű. Persze jellemzően azok ellenzik, akinek közük nincs a témához, nekik a fegyver csak a hírekből és a filmekből ismert csúnya és gonosz tárgy. Igazi csökevény gondolkodás.
Minek fegyver, ahol alapvetően jó a közbiztonság? Lakásbiztosítást is azért fizet éveken át az ember még biztonságos és jó környéken is, mert bizony esély ott is van a betörésre. És akkor enélkül esély sincs a kár megtérülésére.
És persze vannak, akik nem fizetnek biztosítást, inkább a homokba (vagy inkább a saját s*ggükbe) dugják a fejüket. Bíznak a jószerencsében. A fegyvertartás ellenzői ezek közé tartoznak.

Martian (törölt) 2012.12.15. 22:49:36

@rennie: 'Guns don't kill people, people kill people.'

Milyen igaz, én is összeraktam egy kis nuke-ot a sufniban... remélem, Mariska néni nem veri le a partvissal amikor takarítani jön, mert akkor néhány kerülettel kevesebb lesz a városban... :)

Punxsutawney Mormota 2012.12.15. 22:54:19

@Androsz: Nem, nem vagy egyedül, szerintem valamiféle görbe tükör.
De ettől függetlenül rendkívül sok ámérikai gondolkodik így, és úgy fel vannak fegyverezve, mintha holnap kezdődne a döntő ütközet a Skynet ellen. :)

anyahajókabinajtóhajtogató 2012.12.15. 22:56:52

nem lehetne inkább kussolni?

elsős gyerekek haltak meg

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2012.12.15. 23:11:18

@anyahajókabinajtóhajtogató:
ugyan, fel sem fogjak mi tortent...
ez nekik egy hir
meg ..
ah ahaggyuk

KürtiT (Tromb74) 2012.12.15. 23:13:26

@Parajpuding: Az igazán előrelátó ember több automata fegyvert is tart otthon, és legalább 500 lőszert. Ki tudja, hátha a nappaliban rendezik a Rambo következő részét.
Érdekes, hogy fegyverpárti körökben, a segg és valaminek az abba való bedugása gyakran felbukkan az érvek között, legalább céltalan szófordulatként. Na nem mintha bajom lenne ezzel, csak hát intim dolog, és mint olyan, magánügy.
Abban viszont igazat kell adjak neked, hogy általában azok ellenzik a szabad fegyvervásárlást, akik nem szeretnének vásárolni, illetve nem szeretnék ha minden debil v. mentálisan sérült alak gépkarabélyal védené meg magát 5-10 éves gyerekektől.

Reggie 2012.12.15. 23:15:35

@kék madár: Talan lelovi az elkovetot. Szerinted egy rendor mit csinalna?

Mondanam, hogy szedjel te is gyogyszert, de olyan sajnos nincs, ami novelne az intelligenciat.

Mercel 2012.12.15. 23:33:41

@Jofiu:

Ssssssssssssssssz...
Benyaltam.
El.

"Frigyes"

Ui.
De a véleményem fenntartom!:D

Kurtz ezredes · http://gyuloltellensegeink.blog.hu 2012.12.15. 23:38:05

@hagyma:
Nem mennél át hatásvadászkodni esetleg a dotohóra? Csk nagyon vevő az ilyesmire és nagyon szép posztot kerekített a témában.

Jim Raynor 2012.12.15. 23:42:14

azbesztmegbassza, hogy mennyi elmebeteg van, odaeszi őket egy blogra a rosseb, meg se nézik, hol vannak, de kommentelnek ész nélkül.

na szóval retardkáim, nem véletlenül olvasható jobb oldalt az alábbi azöveg:

"Témáink: modorosság és különféle nyelvi bravúrok, mesterkéltség, helyesírás, közhelyek, tipizálás, a társadalom és kasztjai.
Mielőtt elhamarkodottan hozzászólnál, olvasd el az első posztot , a modorosság definícióját és a Parainesist."

ezredes úrnak meg jelentem, hogy poszt best of.

kék madár 2012.12.15. 23:46:29

@Reggie: lelovi a golyoallo mellenyben 3 fegyverrel felszerelkezett elkovetot korulotte egy halom kisiskolassal. Melyik meseben megis? A tanito es a rendor pedig ugyanolyan kepzettek, ugye, minden tanar csipobol tuzel, ha a helyzet ugy kivanja.
Te is maradhattal volna csondben.

Romboljuk le a modern világot... (törölt) · http://www.youtube.com/watch?v=9vq63q45qfk 2012.12.15. 23:56:50

basszátok már meg mi a faszom ezen a korai? Az hogy meghalt 30 gyerek igen, az kibaszottul gáz, jó igen. De az még kurvára kibaszottul nagyobb gáz, hogy a posztban leírt hülyebaromfaszállat tipizált, ékezetnélkül író expat faszarc a tragédia ellenére wannabe jenkit játszik és tolja ezt a pro-gun vakert.

fortune hai 2012.12.15. 23:57:18

olyan jó, hogy a kommentelők kb. 70%-a nem tudja, miről szól a blog, de még csak meg se próbálja megérteni a szöveget. legközelebb én is benézek így valami kertészblogba.

Reggie 2012.12.16. 00:00:11

@kék madár: Igen. Tudod ha eltalanak egy golyoallo mellenyben, akkor nem pattansz fel a foldrol es rohangalsz tovabb. A golyo nem hatol at, de attol meg komoly seruleseket, akar bordatoreseket is kapsz.

Ha mar lelott 10 kisiskolast, akkor te elgondolkozol azon, hogy mi van ha a lovesedtol megserul meg 1 gyerek es inkabb hagynad, hogy halomra loje a tobbit?

Tudod a fegyvertartok egy resze nem csak bebassza fiokba, hanem neha elmegy loni is. Pont azert, mert olyan mint az autovezetes. Nem eleg ha van kocsid meg papirod rola, gyakorlat kell hozza. Ezzel csak a hozzad hasonlo hulyek nincsenek tisztaban.

endike · http://barathendre.wordpress.com/ 2012.12.16. 00:02:30

nagyon gáz ez a modorosblog... annyira tipikus magyar bulizósfiatalos köldöknézős bölcsészes izé

önmagatokról kéne minden posztban írni, úgy lenne igazságos

amúgy az amcsi ámokfutó gyilkosok sose fogják azt a brijeviket utolérni a békés norvégiából

kék madár 2012.12.16. 00:02:39

@Mercel: "Amerika minden, csak nem normális társadalom"
hany evet eltel Amerikaban? Vagy olvastal rola egy konyvben?

bgp 2012.12.16. 00:10:27

@Siphersh: Anyuci tanár volt a suliban, a fegyverarzenáljával gyilkoltak. Anyuci is halott.

kék madár 2012.12.16. 00:20:01

@Reggie: te hol elsz, csak ugy kerdezem, (hogy hany eves vagy azt mar nem) hogy ennyire vadbaromsagokat talalsz ki, amit meg a legvadabb filmekben se latni?

fortune hai 2012.12.16. 00:21:32

@hagyma: ilyenkor biztos nagyon jó embernek érzed magad.

Gusshun 2012.12.16. 00:25:17

Pár gyerek halála tragédia. Pár ezeré statisztika. Lsd.: Irak, Afganisztán és a többi sikeresnek nem nevezhető amerikai akció.
Tartson fegyvert otthon, ha lehetne én is tartanék. Támadó fegyverrel már más a helyzet, de ott teljesen más a kultúra és ezt innen nem fogjuk megérteni.
Irigykedni a közbiztonságra? Minek?

Reggie 2012.12.16. 00:36:36

@kék madár: A valo eletben, ellentetben veled. Nem artana, ha kihuznad a fejed a seggedbol es egy kicsit tanulnal valamit a korulotted levo vilagrol.

kék madár 2012.12.16. 00:39:21

@Reggie: persze, persze, azt ertem, Chuck Norrist is elosztod a nullaval. De melyik orszagban elsz, ugy ertettem?

persicsbalint 2012.12.16. 00:51:20

Én már csak Csirke visszatérését várom.

kék madár 2012.12.16. 00:56:39

@Reggie: na jo, feladom, Gyal kulsore tippelek, onnan osztod az eszt. 16 eve elek Amerikaban, ha nem baj, nem adok a velemenyedre. De azert drukkolok neked, hogy valahol komolyan vegyenek.

párnalárva 2012.12.16. 02:35:55

"Ostobasag, hogy a fegyverek okoznak a sok hasonlo esetet. Ennyi erovel talan tiltsuk be a keseket, mert szurkalnak veluk, tiltsuk be a poharakat, mert az alcoholistak azokbol isznak, tiltsuk be az autokat, mert rengeteg balesetet okoznak veluk?"

Azt hiszem egy pohárral, de akárcsak egy késsel sem tudta volna a töredékét sem megölni a 28 embernek.
Nagyon frankó érvelés volt.
Ha te úgy érzed jól magad hogy egy kisebb fegyverarzenállal vagy körülvéve akkor maradj csak ott. De azért mindenféle nonszenszet nem kéne összehordani hogy megpróbáld védeni a védhetetlent.

Romboljuk le a modern világot... (törölt) · http://www.youtube.com/watch?v=9vq63q45qfk 2012.12.16. 03:01:15

Tibikém én még csak annyit fűznék hozzá kisfijjam, hogy íted te meg a Kurc ezredes kiállíthattok kérlekszépen mindkettőtöknek sajátkőccségen íted egy szegénységi bizonyítványt, hogy éted a legalapvetőbb hotyhíjákkal kérlekszépen, az E M B E R S É G G E L nem vagytok tik tisztában. Mer nem viccelünk ijjesmivel se blogon se a kocsmában.

2012.12.16. 03:08:00

Mekkora telitalálat ez a poszt.

Hatalmas pofon a nagypofájú, nyugat-imádó neoliberálisoknak.

Kard 2012.12.16. 05:00:45

Közbiztonság...aha. Chicagoban(2.7 milliós város) tavaly 462 embert gyilkoltak meg egész Magyarországon meg 191-et.
Másik adat, a teljes gyilkosságok száma az usa-ban 2011-ben 14612 volt (ebből kb. 9500 fegyverrel történt), ez 10 millióra vetítve 487 (14612/30). Na most össze lehet hasonlítani a 191-el. Több mint a két és félszerese.
Valahogy az se véletlen, hogy pont ott vannak ilyen tömeges mészárlások ahol bárkinek egy saját fegyverarzenálja lehet. M16-os polgári verzió, félautomata fegyver, bárkinek ellenőrzés nélkül. Nevetséges és az is aki megpróbálja ezt védeni.

2012.12.16. 05:19:37

Lehet fikazni a jenkiket hogy fegyver buzik,de en nem teszem. sőt! Mostanaban gondolkozom hogy magam is veszek egyet. mert mar nem tudok olyan jol futni es kutyam sincs mar.
Az a .45- os amivel a facen vagyok lazhato csak dekoracio. Olyat nem vennek mert nem fer be a taskamba.

Reggie 2012.12.16. 06:03:21

@kék madár: Mintha jelentene barmit, hogy hol eltel. Ha itt is hulye voltal, ott sem leszel okosabb.

shaw_2012 2012.12.16. 08:35:33

Abban a niggerek által vezetett államban, ahol a mikrosütőre rá kell írni, hogy "ne száríts benne macskát!" egy tömeggyilkosság trmészetes velejárója az életnek. Remélem naponta megtörténik, hogy a vezetőik kellőképpen ájvékolhassanak!!!!

wmiki · http://kigondoltam.blog.hu/2014/07/20/stephen_hawking_538 2012.12.16. 08:40:24

nem lett jó poszt

jobban is kikarikírozhattátok volna az átlag amerikait, aki még mindig a vadnyugatot képzeli magát

egyébként meg...
aki hisz az evolúció elméletben, az csak helyeselheti a gyermekgyilkosságokat
hiszen az erősebb kiírtja a gyengéket, ettől lesz nemesebb a faj ^^

Panther_V · http://kigondoltam.blog.hu 2012.12.16. 08:55:02

Az önvédelmi fegyvereidnek akkor van értelme, ha folyamatosan kezed ügyében vannak. Öledben az M1-el nézed a TV-t, asszonykád átölel másik kezével a Glockot simogatja. Az ebédlôasztalon is szintén ott figyelnek a fegyverek. WC-re se menjél nélkülük mert úgy jársz mint szegény Vincent Vega.

grgabáró 2012.12.16. 09:04:14

Dekadens önpusztítás való nektek, kedves barátom, pár év és lehúzhatjátok magatokat a WC-n :) már alapból, hogy gondolod, hogy olyan megalomán vagy, hogy kisajátítod magadnak Amerikát, ott nincs földrajz óra? Amerika egy kontinens; 3 főbb területre oszlik, de ezt gondolom, most, hogy így mondom, már te is tudod, hogy É-Amerikából is csak egy rész az USA...kell a fegyver önvédelemre? tanulj meg kung fuzni! és ne legyél "Amerikai", talán nem fognak agyonlőni a moziban..

Martian (törölt) 2012.12.16. 09:04:58

@wmiki: ez akkor igaz, ha a nyulaknak is van puskájuk, nemcsak a vadásznak... :)

Ruzsér Póbert 2012.12.16. 09:08:17

"7. Ami tortent borzalmas, de vegeredmenyben csak egy ujabb erv a halalbuntetes intezmenye mellett."
Te barom, akárki is vagy! Ez nem a halálbüntetés, hanem a fegyvertartás szigorítása melletti érv!
Szerinted az ilyeneket hol érdekli, hogy a végén esetleg halálra is ítélhetik őket? Jó eséllyel eleve úgy áll hozzá, hogy a végén magát is agyonlövi.

Egyébként ezt a szemét blogot is eltakaríthatná végre valaki, legalább az index címlapjáról! Faszé kell nyomatni ezeket a korcsokat?

Creative destruction · http://t7.hu/0v1l-1984 2012.12.16. 09:17:46

Sokaknak megy az olvasás, csak a szövegértés nem.
Vegyétek már észre, hol vagytok. Ez a modoros blog.

grgabáró 2012.12.16. 09:21:58

@Állítsátok meg Arturo Uit!: és ez mit kéne, hogy jelentsen? most komolyan :D

blah 2012.12.16. 09:23:41

Ami a vicc az egészben, hogy ez nem vicc, az amerikaiak 90%-a tényleg azt mondja, hogy nem a fegyver öl hanem az ember és olyan kérdéseket firtatnak, hogy miért nem vették észre, hogy a srác beteg volt vagy, hogy miért nem ért oda hamarabb a rendőrség (olyat is olvastam aki azt mondta, hogy miért nincsenek felfegyverezve a tanárok...), vagy miért nincs pszihológiai vizsgálat fegyvervásárlás előtt és hogyan lehetne kiszűrni a mentálisan beteg embereket a társadalomból... ezek itt részigazságok, nyilván a társadalom ebben a berendezkedésében szül mentálisan beteg embereket, a versenyre kényszerült, a megélhetésért küzdő társadalmakban (nem nagyon vannak más típusú közösségek a földön) a mentális problémák a rendszer részei. Ki így ki úgy kezeli. Vagy felejtsük el a jelenlegi társadalmi berendezkedést vagy nehezebben hozzáférhetővé kell tenni a fegyvereket, hogy csökkentsük a járulékos veszteségeket.

Creative destruction · http://t7.hu/0v1l-1984 2012.12.16. 09:36:39

@grgabáró: Nem felháborodni mennek az emberek a kabaréba.

grgabáró 2012.12.16. 09:38:53

@blah: az önvédelemre tartott fegyvernek látom értelmét, de az kizárólag flóbert pisztoly és gázspré kombó esetleg még tonfa használatban merülhetne ki...ki vadászik kacsára egy AR-15-tel? nagyon nemes dolog, igen...

Wendriner Tódor Emánuel 2012.12.16. 09:40:38

A modorosblog halott. Oda a humor, az értelem, nem maradt más, csak a hatásvadászat és a politizálás. Kár érte, jó volt.

Kelly és a szexi dög 2012.12.16. 09:56:26

Nem a fegyver a hibás, hanem a bekattant ember!

Egyszerűbb a fegyvereket hibáztatni, mint egymásra figyelni és megelőzni az ilyet (szerencsére a megelőzésre is van pont egy magyarországi példa)

Egyébként ez a hülyegyerek sem a saját nevén levő fegyverekkel mészárolt.

grgabáró 2012.12.16. 10:04:33

@Állítsátok meg Arturo Uit!: szóval nem kéne komolyan vennem egy embert,aki már uram bocsá', a fszát méregeti a mienkhez; ld. helyzet a magyarországi bűnözéssel, valahogy nem tudok elmenni mellette szó nélkül és amit Emánuel mond; ez totálisan nem vicc

Creative destruction · http://t7.hu/0v1l-1984 2012.12.16. 10:17:31

@grgabáró: Két malomban őrlünk, miközben a bűnözésről írsz, én pedig az iróniáról.

exilis 2012.12.16. 10:31:53

A poszt szokás szerint magas színvonalú, gratula :)

Az viszont érdekes, hogy a hozzászólók egyre nagyobb százaléka funkcionális analfabéta.

bgp 2012.12.16. 10:41:47

@wmiki: Itt egy nyomi irtotta ki az anyját és vele rántott még 20-30 idegent. Nagy távlatokban nézve persze igazad van. Az amcsik előbb utóbb rájönnek, hogy a fegyvertartás szabályozatlansága rossz dolog. Ha meg nem, kiirtják egymást. Win-win, nem?

captpicard 2012.12.16. 11:07:51

@wmiki: hülye vagy! gyerekek kiirtását senki sem helyesli

Zerwikaptur - Hármat egy csapásra! 2012.12.16. 11:26:32

Nekem meg van egy geppuskafeszkem es egy katyusam a hatso kertben, meg ket RPG a feszerben, hogy jusson az asszonynak is.

Mackósajt 2012.12.16. 11:54:30

"Ami tortent borzalmas, de vegeredmenyben csak egy ujabb erv a halalbuntetes intezmenye mellett."

Ez a csúcspont. Egyébként a poszt alapjául szolgáló eredeti hozzászólásban vannak olyan részletek, ami még érthető vagy legalább részben igaz, de ez totális hülyeség.
A halálbüntetés aztán biztosan visszatart egy bekattant pszihót, aki fejbelövi magát az akció végén, de ha nem, akkor is arra játszik, hogy lelövik. Az ilyesfajta öngyilkos ámokfutás ellen a halálbüntetésnek nyilvánvalóan nulla elrettentő ereje van.

niennunb 2012.12.16. 11:56:30

Ügy tűnik az NRA-nak már sikerült a fél világgal bemantráztatni ezt a "Guns don't kill people, people do." sz@rságot. Ilyenkor mindig az jut eszembe, amit Eddie Izzard mondott erről: "I think the gun helps.".

youtu.be/KsN0FCXw914

Ferdinandus 2012.12.16. 12:13:13

Megérdemelték, ezek nem emberek, hanem amerikaiak, egytől-egyig az USA-t alapító szabadkőművesek fattyai, azoké, akik a rányomtatták a dollárra a baglyot meg a piramist. Egyébként pedig, a magyarság is Amerikának köszönheti minden baját, mivel ezeknek a szabadkőműves démonfajzatoknak a magyarok leigázása és nyomorban tartása az egyik legfőbb célja. Ennélfogva nem szabad sajnálni őket, és szabadon lehet viccelődni bármilyen tragédiával (mészárlás, hurrikán, stb.), ami csak ott történik. Előbb-utóbb az ártatlanul elhunytnak gondolt amerikai gyermekekből is a rendszert kiszolgáló agymosott rabszolgák, a sátáni gépezetet egyben tartó kis csavarok váltak volna, vagy esetleg valamilyen titkos társaság tagjai, ahol okkult szertartások bemutatásával, kecskeáldozással foglalkoznának. Megérdemelték tehát, Isten bosszúja sújtott le rájuk ezúttal is.

wmiki · http://kigondoltam.blog.hu/2014/07/20/stephen_hawking_538 2012.12.16. 14:00:44

@captpicard: :((
kár, hogy nem ismered az evolúciós elméletet... sem...

ha a gyerekek életképesek lettek volna, akkor ők is töltött puskával jártak volna iskolába, és megvédték volna magukat
a lehetőségük adott volt ^^

captpicard 2012.12.16. 14:20:47

@wmiki: Te akkor is hülye demagóg emberszabású maradsz...

captpicard 2012.12.16. 14:39:25

Mellesleg te sem ismered...
Az evolúció a nem az fajon belüli gyilkosságok folyamata.
Az evolúció a más fajok elleni védelem illetve túlélés kialakulásának folyamata.

Ocsmány ember vagy te...
Ártatlan gyerekek halálát használod fel a hülye baromságod terjesztésére...

wmiki · http://kigondoltam.blog.hu/2014/07/20/stephen_hawking_538 2012.12.16. 14:46:00

@captpicard: :x

de igen pont hogy a fajon belül elpusztulnak a gyengék, így az erősebbek maradnak többen, ez az evolúció...

ezt nem én találtam ki, tehát nem én terjesztek baromságokat, hanem a szent tudomány

captpicard 2012.12.16. 16:13:24

@wmiki: De nem fajon belül irtják ki egymást az egyedek, te agyabeteg!!!
Tán a szarvasok öldöklik egymást? Meg a teknősök?
Nehéz neked gondolkodni?

Itt egy brutális gyerek gyilkosságról van szó, semmi köze az evolúcióhoz!!!
De te egy érzéketlen emberszabású vagy és felhasználod a hülyeséged terjesztésére ezt is.

Siphersh 2012.12.16. 16:33:00

@wmiki: en.wikipedia.org/wiki/Evolution

Olvass utána, mert hülyeségeket beszélsz. Az evolúció nem az erősségről szól, hanem az alkalmazkodásról, és nem az egoizmust mozdítja elő, hanem az együttműködést és a szimbiózist.

wmiki · http://kigondoltam.blog.hu/2014/07/20/stephen_hawking_538 2012.12.16. 17:01:31

megértelek titeket én is baromságnak tartom az evolúciót, nincs is rá semmiféle bizonyíték

ennek ellenére a tudomány nevű szekta dogmaként magoltatja állami intézményekben

ami TÉNY, hogy HA minden gyermeknél lett VOLNA puska, akkor LEHET, hogy meg tudták volna védeni magukat

captpicard 2012.12.16. 17:25:08

@wmiki: Vagy egymást irtották volna ki...Mert ugye a fegyver nem csak önvédelemre jó.

HA esetleg nem lenne könnyebb Amerikában fegyverhez jutni, mint sörhöz , AKKOR talán nem történt volna meg...

wmiki · http://kigondoltam.blog.hu/2014/07/20/stephen_hawking_538 2012.12.16. 17:39:51

akárhogyis az evolúció lényege, hogy aki elpusztul az azért volt mert túl gyenge az élethez

persze hülyeség az egész, hiszen mszp szavazók, és bajnai hívők is vannak életben, dehát a tudomány sosem a valósággal foglalkozott

OranzsDzsúz_EvIL! But so tasty! 2012.12.16. 17:57:47

@bohapci:

"efféle esetek kizárólag nálatok vannak, érdekes módon az iskolákban és környékükön"

Az USA oktatási intézményei szövetségi szabályozásnak köszönhetően úgynevezett Gun Free Zone-k vagyis fegyver mentes övezet. Ide a viselési engedéllyel rendelkezők se vihetik be önvédelmi fegyvereiket.
Ergo kockázatmentes környezet az ámokfutók számára.
Az elmúlt másfél évtized USA-ban történt fegyveres ámokfutásainak több mint 90%-a gun free zone-ban zajlottak.

Végre fel kéne fogni, hogy nem a liberális engedélyezés okozza a problémát, és nem is a tiltás fogja azt megoldani.
Mondok egy példát.: Japán.
Japánnak van a földkerekség egyik legszigorúbb fegyvertörvénye. Így hát 1995-ben szarin gázzal árasztották el a tokiói metrót az Aum szekta agymosottjai.

Pszichopaták, bűnözők mindenhol voltak, vannak és lesznek. Az, hogy most ők lövöldöznek, vagy robbantanak, vagy civil légi járatokkal mennek felhőkarcolókba, az a kiküszöbölésük szempontjából teljesen közömbös.

Nagy hiba lenne, ha azért tiltanák a fegyverek tartását vagy azért szigorítanák a tartásukat, mert pszichopata vagy bűnöző gyilkolt.
Tudomásul kell venni, hogy ezek az emberek egyszerűen más elmeműködésűek és nem a mindannyiunk általi racionalitás mentén gondolkodnak.
A megállításuk nem a szabályok felállításával -hiszen a mi szabályink nem ők szabályai, ami korlátaink nem az ők korlátaik- oldható meg, hanem időben történő kizsűrésükkel, gyógyításukkal, tevékenységük, mozgásszabadságuk korlátozásával és ha végül nem lehet mást tenni, akkor egy jól irányzott lövéssel.
Meg kell adni mindenkinek a lehetőséget arra, hogy egy ilyen helyzetben is megvédhesse magát tőlük.

A nagy kérdés,az hogy egy ilyen esetben mi a nagyobb társadalmi érdek:
-Vagy az, hogy senki se juthasson LEGÁLISAN lőfegyverhez, aztán ha egy ILLEGÁLIS lőfegyver rossz kézbe kerül, akkor azzal addig gyilkolhat, amíg a társadalom hivatalos védelmi rendszre működésbe lép és le nem állítja.
-Vagy az, hogy bárki hozzájuthasson LEGÁLISAN lőfegyverekhez, persze a bűnözőket és a pszichopatákat kíséreljük meg kiszűrni, aztán ha mégsem sikerül (a hibaszázalék miatt), akkor a többieknek azért megmaradjon az esélye, hogy megvédhesse magát és már akkor leállítsa őket, mielőtt a hivatalos védelmi rendszer működésbe lépne, ill. hatását ki tudná fejteni.

Én az utóbbi álláspont mellett vagyok, mert nagyon nem tud megnyugtatni, hogy egy ámokfutót 30 percen belül kilőnek a mesterlövészek, mielőtt az végezne a 15. áldozatával, főleg ha benne vagyok az első ötben...
Én ott és akkor akarom magam megvédeni, amikor támadás ér és nem nyugtat meg a hatóságok oly gyors reagálása sem, mert az nem több tűzoltásnál.
Ami szintén fontos, de ami elégett, azt hozza vissza...

Ruzsér Póbert 2012.12.16. 19:42:28

@OranzsDzsúz_EvIL! But so tasty!:
"Nagy hiba lenne, ha azért tiltanák a fegyverek tartását vagy azért szigorítanák a tartásukat, mert pszichopata vagy bűnöző gyilkolt."

Baszodalássan, nem egy-egy, hanem szinte heti rendszerességgel jönnek ilyen hírek a dicső USÁ-ból!
Tudom, fosol, hogy a felhalmazott fegyverarzenálodat le kell adni, de még mindig jobb lenne, mint a jelenlegi helyzet.
Esetleg gondold el, ha valaha születne tőled valami kis korcs és azt az anyjával együtt lelövi egy ilyen barom, mert legálisan fegyverhez jutott, akkor hogy gondolkodnál! (gyanítom, rohannál valami automata fegyverért és megpróbálnád előbb lelőni, mint a zsaruk elkapják)

balage_81 reloaded (törölt) 2012.12.16. 19:52:38

@OranzsDzsúz_EvIL! But so tasty!: ott tévedsz hatalmasat, hogy hány olyan eset van, hogy valaki MEGVÉDI magát a saját fegyverével? mert azt odáig értem, hogy az idióta is vehet stukkert, de ha nem vehetne, akkor késsel vagy más eszközzel tudna csak támadni és ennyi ember nem halhatna meg. kettőig jutna, utána lefognák. lőni bármennyit lehet, amíg töltény van. sem anyám, se én, se a kisnyugdíjas (amerikában is) nincs kiképezve arra, hogy egy ilyen helyzetben jól megvédje magát akkor is, ha van nála lőfegyver. na rakás hülyeség, amit beírtál.

aemeek 2012.12.16. 20:14:14

Tényleg így kell gondolkodni, ha már ott éltek...
Az állampolgári vizsgán esküt tettetek liberalizmusból, meg szőrszálhasogatásból is, ahogy látom, bármi is történik, az csak egy érv a szabadság védelmezésére. Felesleges ez a védelmezős játék, megismertük már mi is a demokrácia nevű piramisjátékot... Nem a szabadságotokról van szó, hanem a fegyverkereskedők érdekéről, amit ilyen furcsa gondolkodási csavarral veletek védetnek meg ... hááát...

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2012.12.16. 20:14:42

Mivel ti úgyis nagy barátai vagytok miniszterelnök úrnak és a NER-nek, javasolnám a modoroson bevezetni a kommentelés előtti előzetes regisztráció rendszerét. De tényleg...

balage_81 reloaded (törölt) 2012.12.16. 20:29:03

@OranzsDzsúz_EvIL! But so tasty!: "Én ott és akkor akarom magam megvédeni," - hát ez az bazmeg! akkor tudod, ha van nálad fegyver. mindenki tartson lőfegyvert? és legyen elég jól képzett a vészhelyzetben való használatra? miközben mondjuk gurítja maga előtt a bevásárló kocsit és terelgeti a gyerekét a parkolóban ugye? ház bazmeg hülye vagy te?!.

wmiki · http://kigondoltam.blog.hu/2014/07/20/stephen_hawking_538 2012.12.16. 20:42:18

@vészmadár (pica pica): :x

a moderáció csak liberális/demokratikus blogon szokás, mint pl. a gréczy/dopeman/mnight

ebből derül ki, hogy ők felsőbbrendű értelmiségi demokraták, ahol nem kommentelhet akárki

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2012.12.17. 07:21:16

@wmiki: a fenti blogokat nem ismerem, de sztem hajts rá a nagybetűk tanulására, hátha majd megy az olvasás. Tudod, az evolúció szereti az okos embereket ;)

OranzsDzsúz_EvIL! But so tasty! 2012.12.17. 16:21:33

@balage_81 reloaded:
"de ha nem vehetne, akkor késsel vagy más eszközzel tudna csak támadni és ennyi ember nem halhatna meg. kettőig jutna, utána lefognák."

Kettő, na persze...

en.wikipedia.org/wiki/Akihabara_massacre

en.wikipedia.org/wiki/School_attacks_in_China_%282010%E2%80%932011%29

www.huffingtonpost.com/2012/08/02/china-knife-attack_n_1731760.html

www.dailypaul.com/247394/knife-massacre-in-china

Celtic 2012.12.18. 08:57:23

@afromagyar: Valahoyg en is igy vagyok vele. Ertem az irast es jonak tartom, de aminek az apropojan szuletett....Inkabb nem. (Mas kerdes, hoyg az eredeti iras iroja jobban idegesito, mert szinten ennek az elmebeteg esetnek a margojara irhatta ezt az agyalagyult dumat)

Szoval nem tudom....

Taxomükke (UK) 2012.12.18. 13:11:54

@OranzsDzsúz_EvIL! But so tasty!: Mondjuk arról nem nagyon érkeznek hírek, hogy a legálisan tartott fegyverrel valakik megfékeztek volna járókelőkre/gyerekekre/fegyvertelenekre támadó őrültet. Az vagy kinyírja magát, vagy a rendőrség/rohamosztag végez vele. Szóval akkor minek is az önvédelmi fegyver?
Kártékony, képmutató ország, két dologban biztosan az elsők között vannak: a környezetszennyezésben és a pazarlásban.

Celtic 2012.12.18. 22:58:51

@csakazértse: Ne felejtsd, hoyg par eve felrobbant a hatoson egy hatizsak. Vagy negyes, mindegy. Lenyeg, hogy a srac a bombat _onvedelembol_ hordta maganal...
Csak sajnos akkor meg nem volt Modorosblog :(

Ruzsér Póbert 2012.12.19. 09:30:29

@Taxomükke: az országról egyébként tökéletes jellemzést ad az Animal Planeten futó állatrendőrségről szóló sorozat.
Ha valaki sok állatot (kutyát/macskát) tart egy koszos lakásban, azt megbüntetik, elveszik (és jó eséllyel elaltatják) az állatait, holott az állatok lehet, hogy jól érzik magukat ott is.
Ugyanakkor simán hagynak embereket éhendögleni, megfagyni stb.

sorica123 (törölt) 2012.12.20. 13:53:17

@Ruzsér Póbert: a kilapult aszalt döglött kismacska szerintem nem érzi olyan faszán magát, se az anyja a kilencven másik társával egy, még magáról is alig gondoskodó vénasszony járványveszélyes szeméttel teli házában. Például. Vagy volt egy jópofa család, akik állatkereskedést vezettek, de csődbe ment, és az állatok ott haltak éhen a lakásukban. Mivel az emberek belezakkantak ebbe a traumába, a halott állatokat itt-ott eldugták a hűtőben, fagyasztóban stb, úgyhogy ott páldául nem is tudom, volt-e a zsaruknak mit befogni az orrukon kívül. Ezzel együtt persze, ahol így védik a jószágok jogait, ott jó lenne az emberekre is legalább ennyire odafigyelni, mert ez így tipikus amcsi képmutatás.
@wmiki: öhömm, nem az ilyen trollokat akarják kiszűrni, mint te, á. A blogter is pont a miatt mocsarasodott el, mert "jaj, nem vagyunk mi rendpárti kommunistanácifasiszta cenzorok, dehogy szabályozunk". Csak ami ciki, hogy rengeteg majom van, aki szerint ha nincs kiírva, hogy a járókelőket szájbarugdalni tilos, akkor az azért van, mert szabad.

sorica123 (törölt) 2012.12.20. 21:10:16

@sorica123: amúgy Pelevinnek volt egy jó angol szóvicce a nagyképűség fokozott alakjára. Hipocrisy=>hippopocrisy. Na ez a hippopós változat eléggé jellemző az amerikaiakra (is). Meg ált. az olyan emberekre, akik nem szeretik a "elvont"/túl nagy, nehezebben átlátható dolgokat felfogni próbálni, ezért pontleszarják azt a felét, ameddig nem látnak el (néha mindenkire). Így aztán marad az, hogy legalább az állatrendőrség műkszik, ha már az emberrendőrség nem, hurrá. (Szófosó mód on. Amúgy ezt már azzal a lendülettel el akartam küldeni, ahogy a másikat eltoltam, csak az nem megy:)

Ruzsér Póbert 2012.12.23. 10:41:37

@sorica123: én nem ezekről beszélek. Sokszor látok olyat, hogy valakitől pusztán azért veszik el az állatokat, mert sok van belőlük és európai/amcsi mércével koszos, rendetlen a lakás - ami leginkább azért van, mert pl. a tulajnak már nincs pénze és öreg is.
Ez az egyik.
A másik: azt az amcsik nagy része magasról leszarja, ha egy másik ember az orruk előtt döglik éhen, őket senki sem védi. Bezzeg, ha arról van szó, hogy állatok és még ki is cseszhetnek egy másik emberrel!

sorica123 (törölt) 2012.12.23. 19:32:13

@Ruzsér Póbert: na jó, az tényleg gáz, de az aáltalam látott részekben mindig volt valami tényleges szarság is, jószág nem kapott elég kaját, beteg volt vagy a gazdi magáról se igen tudott gondoskodni. Igaz viszont, hogy egyedül lakó idős ember állatát elvinni, csak mert a gazda öreg, kegyetlenség. Neki az a cica-kutya a társasága. Arra hörögtem, hogy amit eddig láttam, ott tipikusan a kontroll alól végleg kicsúszott, nagyon nem oké állattartás páldáit lehetett látni. Azaz nem csak a pedáns városi jenki számára volt retek a kennel, a karám vagy a lakás. A főmenübe visszatérve: a nagyobb gáz tényleg az, hogy az embert nem akarják ilyen elánnal megvédeni, mert azt nem lehet hozni-vinni-dobozolni, mint a cicát meg a kutyát. Egyben nem értek teljesen egyet veled: Amerikában is van egyfelől ez az elbaszott selfmademan stílus, hogy "nem segítek, én is megoldottam magamnak, ógya meg ő is", meg vannak nagyon jóarc, szociábilis emberek is, akiknek lehet a buzgalmát vagy bármi mást soknak érezni, d ők is az amcsi valóság része.

Ruzsér Póbert 2012.12.23. 20:11:46

@sorica123: akkor pontosítanék... Rengeteg hajléktalan, nyomorgó ember él az USÁban is. Az állatvédelemre fordított pénzt, energiát inkább ezekre kellene fordítani szerintem. Én imádom az állatokat, amíg bírtam, eljártam a közeli telepre kutyát sétáltatni, hogy legalább ennyivel segítsek, de azért ha választani kell, hogy ismeretlen állaton vagy emberen segítsenek az adómból, akkor azért inkább az emberekre szavaznék, még akkor is, ha egyébként az embereket úgy általában gyűlölöm.

stark (a fideszre szavaztam 2010ben) 2012.12.24. 02:19:58

Wmiki, a világ legnagyobb blogmoderátora te vagy... mindenkit letiltasz és törölsz, akinek 20 fölé kúszott az IQ-ja (legalább duplája tehát a tiednek).

wmiki · http://kigondoltam.blog.hu/2014/07/20/stephen_hawking_538 2012.12.24. 08:48:07

@stark: :(

akkor neked szerencséd van, mert téged nem fenyeget a kitiltás

sorica123 (törölt) 2012.12.24. 16:12:33

@Ruzsér Póbert: hát az a szar, hogy kell választani. Amúgy ez az embergyűlölet is olyan, hogy egyenként nem utálom őket, viszont minél több ember van egyrakáson, annál idiótábbnak bizonyulnak, felerősítik egymás rossz tulajdonságait, tologatják a felelősséget stb. Szarnak-kárnak nincs gazdája (szólásokban beszélni durván modoros, de ez ide pont ül).

wmiki · http://kigondoltam.blog.hu/2014/07/20/stephen_hawking_538 2012.12.24. 21:02:32

a hülye tűzoltók sem vittek magukkal önvédelmi fegyvert...
index.hu/kulfold/2012/12/24/tuzoltokat_lottek_le_new_york_allamban/

mekkora marhák! tűzet oltani gépfegyver nélkül??? hát hogyan???

OranzsDzsúz_EvIL! But so tasty! 2013.11.08. 13:16:46

@Taxomükke:

"Mondjuk arról nem nagyon érkeznek hírek, hogy a legálisan tartott fegyverrel valakik megfékeztek volna járókelőkre/gyerekekre/fegyvertelenekre támadó őrültet."

Mert a magyar média nem veszi át. Ezeknek itt számukra nincs szenzációértéke.

www.theblaze.com/stories/14-year-old-shoots-armed-intruder-while-babysitting-his-younger-siblings-in-phoenix/

www.dailymail.co.uk/news/article-2220293/12-year-old-girl-shoots-home-intruder-gun-hiding-closet.html

www.theblaze.com/stories/knife-wielding-home-intruder-breaks-into-wrong-home-greeted-by-40-cal-handgun/

www.liveleak.com/view?i=6c0_1203151776

en.wikipedia.org/wiki/Bernhard_Goetz

forum.opencarry.org/forums/showthread.php?45333-Urban-Gunfighter-%28-The-Lance-Thomas-story%29

"Here in this country, we have the incident in Pearl, Mississippi where the high school vice principal managed to get his pistol from his truck in the parking lot, take the young mass-murderer at gunpoint, and stop the killings.

We have the recent incident in Salt Lake City where only an off-duty cop with a pistol was able to pin down the mass murderer and stop the killing until police reinforcements could arrive.

We have the recent incident in Colorado where an adult volunteer, a member of the congregation who had a CCW permit, interdicted and stopped a mass murder at her church.

And we have the incident at the Appalachian Law School where two adult students, licensed to carry weapons, drew down on a mass murderer and captured him alive, interdicting his murder spree.

OranzsDzsúz_EvIL! But so tasty! 2013.11.08. 13:16:49

@Taxomükke:
"Mondjuk arról nem nagyon érkeznek hírek, hogy a legálisan tartott fegyverrel valakik megfékeztek volna járókelőkre/gyerekekre/fegyvertelenekre támadó őrültet."

Mert azoknak nincs szenzáció értéke a magyar média számára. Ezért nem közli őket a magyar mainstream média.

"Here in this country, we have the incident in Pearl, Mississippi where the high school vice principal managed to get his pistol from his truck in the parking lot, take the young mass-murderer at gunpoint, and stop the killings.

We have the recent incident in Salt Lake City where only an off-duty cop with a pistol was able to pin down the mass murderer and stop the killing until police reinforcements could arrive.

We have the recent incident in Colorado where an adult volunteer, a member of the congregation who had a CCW permit, interdicted and stopped a mass murder at her church.

And we have the incident at the Appalachian Law School where two adult students, licensed to carry weapons, drew down on a mass murderer and captured him alive, interdicting his murder spree.

"Szóval akkor minek is az önvédelmi fegyver?"
Ezért:

www.theblaze.com/stories/14-year-old-shoots-armed-intruder-while-babysitting-his-younger-siblings-in-phoenix/

www.dailymail.co.uk/news/article-2220293/12-year-old-girl-shoots-home-intruder-gun-hiding-closet.html

www.theblaze.com/stories/knife-wielding-home-intruder-breaks-into-wrong-home-greeted-by-40-cal-handgun/

www.liveleak.com/view?i=6c0_1203151776

en.wikipedia.org/wiki/Bernhard_Goetz

forum.opencarry.org/forums/showthread.php?45333-Urban-Gunfighter-%28-The-Lance-Thomas-story%29

OranzsDzsúz_EvIL! But so tasty! 2013.11.08. 13:16:52

@Taxomükke:
"Mondjuk arról nem nagyon érkeznek hírek, hogy a legálisan tartott fegyverrel valakik megfékeztek volna járókelőkre/gyerekekre/fegyvertelenekre támadó őrültet."

Mert annak nincs szenzáció értéke a magyar média számára.
Vannak esetek. Néhány:
"Here in this country, we have the incident in Pearl, Mississippi where the high school vice principal managed to get his pistol from his truck in the parking lot, take the young mass-murderer at gunpoint, and stop the killings.

We have the recent incident in Salt Lake City where only an off-duty cop with a pistol was able to pin down the mass murderer and stop the killing until police reinforcements could arrive.

We have the recent incident in Colorado where an adult volunteer, a member of the congregation who had a CCW permit, interdicted and stopped a mass murder at her church.

And we have the incident at the Appalachian Law School where two adult students, licensed to carry weapons, drew down on a mass murderer and captured him alive, interdicting his murder spree.

"Szóval akkor minek is az önvédelmi fegyver?"
Ezért:
www.theblaze.com/stories/14-year-old-shoots-armed-intruder-while-babysitting-his-younger-siblings-in-phoenix/

www.dailymail.co.uk/news/article-2220293/12-year-old-girl-shoots-home-intruder-gun-hiding-closet.html

www.theblaze.com/stories/knife-wielding-home-intruder-breaks-into-wrong-home-greeted-by-40-cal-handgun/

www.liveleak.com/view?i=6c0_1203151776

en.wikipedia.org/wiki/Bernhard_Goetz

forum.opencarry.org/forums/showthread.php?45333-Urban-Gunfighter-%28-The-Lance-Thomas-story%29

Morgan Freeman -a színész
nyilatkozata a legutobbi iskolai lovoldozesrol:

"You want to know why. This may sound cynical, but here's why.

It's because of the way the media reports it. Flip on the news and watch how we treat the Batman theater shooter and the Oregon mall shooter like celebrities. Dylan Klebold and Eric Harris are household names, but do you know the name of a single victim of Columbine? Disturbed

people who would otherwise just off themselves in their basements see the news and want to top it by doing something worse, and going out in a memorable way. Why a grade school? Why children? Because he'll be remembered as a horrible monster, instead of a sad nobody.

CNN's article says that if the body count "holds up", this will rank as the second deadliest shooting behind Virginia Tech, as if statistics somehow make one shooting worse than another. Then they post a video interview of third-graders for all the details of what they saw and heard while the shootings were happening. Fox News has plastered the killer's face on all their reports for hours. Any articles or news stories yet that focus on the victims and ignore the killer's identity? None that I've seen yet. Because they don't sell. So congratulations, sensationalist media, you've just lit the fire for someone to top this and knock off a day care center or a maternity ward next.

You can help by forgetting you ever read this man's name, and remembering the name of at least one victim. You can help by donating to mental health research instead of pointing to gun control as the problem. You can help by turning off the news.""

OranzsDzsúz_EvIL! But so tasty! 2013.11.08. 13:16:56

@balage_81 reloaded:

"de ha nem vehetne, akkor késsel vagy más eszközzel tudna csak támadni és ennyi ember nem halhatna meg. kettőig jutna, utána lefognák."

Kettő, na persze...

en.wikipedia.org/wiki/Akihabara_massacre

en.wikipedia.org/wiki/School_attacks_in_China_%282010%E2%80%932011%29

www.huffingtonpost.com/2012/08/02/china-knife-attack_n_1731760.html

www.dailypaul.com/247394/knife-massacre-in-china

"sem anyám, se én, se a kisnyugdíjas (amerikában is) nincs kiképezve arra, hogy egy ilyen helyzetben jól megvédje magát akkor is, ha van nála lőfegyver"

1. Írni, olvasni megtanultál? Igen? Akkor lőfegyver önvédelmi helyzetben való kezelését is megtudod, ha akarnád.

2. Ne magadból indulj ki.
www.theblaze.com/stories/14-year-old-shoots-armed-intruder-while-babysitting-his-younger-siblings-in-phoenix/

www.dailymail.co.uk/news/article-2220293/12-year-old-girl-shoots-home-intruder-gun-hiding-closet.html

www.theblaze.com/stories/knife-wielding-home-intruder-breaks-into-wrong-home-greeted-by-40-cal-handgun/

www.liveleak.com/view?i=6c0_1203151776

en.wikipedia.org/wiki/Bernhard_Goetz

forum.opencarry.org/forums/showthread.php?45333-Urban-Gunfighter-%28-The-Lance-Thomas-story%29

Téged idézve:
Nagy rakás hülyeség, amit beírtál.
süti beállítások módosítása