Modoros' election night

2012/11/06. - írta: Kurtz ezredes

Hey folks! Üdvözlünk benneteket a Modorosblog történetének egyik legnagyobb és legfontosabb eseményén. Odaát, a Nagy Vízen Túl világfordító események zajlanak, Amerika választ. Ez a megkerülhetetlenül döntő fontosságú esemény pedig a mi kis aprócska, icipici magyar életecskénket is annyival befolyásolja, hogy kötelességünknek éreztük igényesen és nagy terjedelemben beszámolni róla.

Magyar emberként egyszerűen nem lehet, hogy ne érdekelne bárkit is, főleg ha nem akarja önként magára tapasztani azt a bizonyos beszűkült, szűklátókörű, provinciális jelzőt. Világra nyitott, felvilágosult, érdeklődő open-minded emberkeként egyszerűen kutyakötelességünk átvirrasztani a mai éjszakát!

Jobbomon máris itt van országos cimborám, Modor Tibi, az angolszász kultúrkör felkent, szakavatott ismerője.


- Hey! What's up dude? Mit vársz a mai napra?

- Hey fellas! Én is szeretettel üdvözlök mindenkit. Szoros párharcot, nem földcsuszamlás-szerű, ámde magabiztos demokrata győzelmet. Four more years az Elnök Úrnak.


Hosszú éjszakának nézünk elébe, hiszen az utolsó hawaii szavazókör eredményeit is mindenképpen meg szeretnénk várni, így a szükséges kísérők sorából Tibi máris tör egy hamisítatlan prémiummárkás Bud lite-ot, míg Kurtz ezredes Millerre cseréli addigi Dreherét. Magáról a szisztémáról annyit, hogy ez egy ilyen igazi békebeli dolog, ahol a nép szava, a nép véleménye dönt. Jóval egyszerűbb és demokratikusabb az autoriter magyar rendszernél. Kevesebb adminisztráció, több demokrácia. Nincsen előzetes regisztráció, nem szavazhatnak külföldről holmi idegenek, és nincs halálbüntetés sem! Tanulhatnánk, átvehetnénk dolgokat tőlük!

- Tiborom, az előzetes várakozásokkal ellentétben a 'Skins nem tudta kétvállra fektetni a Pantherst. Az ismert legenda értelmében így Romneynak áll a zászló. Mit szól ehhez a váratlan fejleményhez?

- Valóban durva, hogy egy 1-6-os mérlegű csapat Washingtonban ennyire magabiztosan győzzön, azt az egyetlen árva tédét is csak a végén bírták begyötörni Shannyék. Huge boost lehet ez az elenfántosok HQ-jának. Cam Newton nekem kicsit ellenszenves a viselkedésével, de most kifejezetten éretten játszott, nem vállalta túl magát. Jó volt a futójáték, a pass rush pedig kihúzta az indiánok méregfogát.

- Obamának mindenesetre elég fenyegető, hogy Robert Griffin III passzolt TD nélkül zárt, engem nagyon érdekelne, milyen hatással lesz ez a hagyományosan billegő államokra.

Amíg Tibor a micro felé veszi az irányt, hogy egy kis popcornnal kedveskedjen az estéhez, nézzünk szét a színes dekok közt. Van itt minden, amire egy magyarnak az amerikai választások éjszakáján szüksége van! Mókás "Star Spangled Banner" textilcilinder, kék-fehér-piros konfettik és szerpentinek, a sarokban pedig ott várja idejét a két elmaradhatatlan plüssfigura, a hatalmas, bumfordi elefánt, és az öniróniától sem mentes csacsi. Tibor közben egy óriás, négygallonos papírvödörrel tér vissza, amit még a rosszemlékű 2000-es Al Gore kampány idején zsákmányolt. Orrunkat megcsapja a frissen kipattogzott csöves magocskák vajas-sós illata. Még egy kis jelly-bellyt is hozott kísérőnek.

- Ha nem udvariatlanság a kérdés, te hogyan lettél demokrata szimpatizáns? (Clintont, Al Gore-t meg Kerryt még megértem, de egy félig kenyai muszlim négernek hogy a picsába tapsolhatsz ennyire, ha tényleg megértettél valamit az amerikai kultúrából, te idióta!)

- Tulajdonképpen családi vonal miatt szimpatizálok inkább ezzel az oldallal, (aha, ezt a szöveget már ismerjük,  feszületre szaró leninfiúk, körömtépő ávósók, liberális rendszerváltók) de tisztelem Obama munkásságát, és azt az új színt, amit az amerikai politikába hozott. Miért, te nem? (rasszista pöcs vagy, akit odaát már mindenki kiközösítene?)

- Őszintén szólva én inkább a konzervatív értékrendet vallom. (leszarom az amerikaiak egészségbiztosításait, engem az fogott meg, hogy csomó déli államban több kisebbségit végeznek ki, mint fehért!)

Miközben nyárson pirított marshmallowt majszolgatunk, izgatottan várjuk az első híreket, eredményeket. Florida fele már végzett, a közvélemény-kutatók szerint Obama nyer, New Yorkot még mindig jobban foglalkoztatja a Sandy utáni romeltakarítás, mint az election. Itt éjfélig úgysem lesz semmi. Tibi gyorsan kever két Cosmo-t, és fecsizünk egy kicsit magunkról. A koktélcherryt szopogatva egyetértünk abban, hogy nem könnyű a modern blogger élete, kismillió kihívásnak kell megfelelnie az élet minden frontján. Hosszú még az este, úgyhogy gyorsan jó hosszúra főzzük a megszokott sima eszpresszót, és néhány clubszendvics társaságában olvasgatjuk a különböző intézetek esélylatolgatásait.

- Te Tibi! Ha egyszer Magyarországon is ilyen elektoriális rendszer lesz, ugye Orbán Viktor Miniszterelnök Úr tisztelhetne benned annyira szolgalelkű és narancsvak rajongót, hogy mindig minden esetben ész és ellenkezés nélkül választanád meg Őt a pozícióra?

Megcsillannak a már kissé fásult, jégkék szemek!

- Sure thing, bro!

Erről van itt szó, akkor találkozunk három hét múlva, a thanksgivinges pulykavacsin!

47 komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

KürtiT (Tromb74) 2012.11.06. 17:48:25

Jó ez! :D
Valamilyen rádió vagy TV műsor ihlette?

Miniszterelnökúr 2012.11.06. 18:26:10

Még a baromifresh eperízű shake hiányzik az egészből.

Ocel0t 2012.11.06. 18:42:52

Absolutely terrific!

sírjatok 2012.11.06. 18:48:35

A "j.ust m.y 2 cen.ts" kima.radt.

qwertzu 2012.11.06. 18:51:15

Nos ennyire engem korántsem érdekel a dolog, holnap reggel egy juharszirupos mogyoróvajas pancake mellett megnézem az eredményeket, és kész.

manson karcsi · goo.gl/FVvVX 2012.11.06. 19:32:50

mi ez, family guy magyar szkript?

májkifiam 2012.11.06. 19:36:58

RG3 tényleg nem adott td passzt? szegény barack =(

pocaklakó minimanó 2012.11.06. 20:33:01

We the People & We the 99 Percent csakis Obama Elnök Úrra szavazunk. :)

Styxx 2012.11.06. 20:47:42

csak a celebparasztok hiányoznak: Az elefámnt-sarokban Pataky Attila Romney-T-shirtben, mert ő már '79-ben zsigerileg érezte, hogy republikánus, a csacsi-cornerben pedig Fekete Pákó, aki ki mással tudna (ön)azonosulni, mint BA Elnök Úrral, hisz karriergörbéjük, mint két tojás: a mi Pákónk is Afrikából jött a Fejlett Nyugat szélére, kis hazánkba joghallgatónak. Kicsiny hazánk az EU térkép szélén, mint Hawai az Államokén.

pocaklakó minimanó 2012.11.06. 20:47:53

Tibinnyó és Kurci izgulnak, mer' ma van a' Erection Night.

Érthető. Egyszer élünk.

ultrasoul 2012.11.06. 21:25:57

Csákómákó fiatalok, jó estéket ;-) Természetesen mai esténk fénypontja lesz a választás :)

Szandeeekahh · http://twod.blog.hu/ 2012.11.06. 21:28:19

Az amerikai focis okoskodás, a F1-es szakértés mellett/mögött, a világ legnagyobb köcsögsége

Prophet 2012.11.06. 21:43:51

Teljesen nyilvánvaló, hogy miért tapsolnak a "fiúk" Obamának: en.wikipedia.org/wiki/Barack_Obama_social_policy#Same-sex_marriage

Donjon 2012.11.06. 21:56:52

Tibi&Kurtz for prez.

sírjatok 2012.11.06. 23:50:24

@Kurtz ezredes: "mate" ez ilyen aussie dolog, nem?

Gaius Plinius Secundus 2012.11.07. 00:19:07

Mi jews mindegy kire szavazunk, mert mindkét jelölt a zsebünkben van! Mindenki pénzeli tovább Ziont és szarnak bele, ha kibelezünk pár arabot! He he he

ƒx 2012.11.07. 01:08:57

The South will rise again!

neoteny · http://word.blog.hu 2012.11.07. 07:24:44

@qwertzu:

"juharszirupos"

A kanadaiak köszönik! :)

immortalis · http://immortalis.blog.hu/ 2012.11.07. 09:28:05

@neoteny: először kérjenek bocsánatot brájenedemszért meg szelindionért, utána köszöngessenek. :D

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2012.11.07. 10:14:21

@Szandeeekahh: egyetértek. Amúgy a cikkből hiányolom az election szó korrekt magyarítását "Melevedés"-ként.

Johnny336 2012.11.07. 11:14:15

Ohh...Thanksgiving.

Annyira átvettük a Halloween-t is, kíváncsi vagyok, lesznek-e idióták, akik Hálaadást tartanak majd itthon...

neoteny · http://word.blog.hu 2012.11.07. 16:41:16

@immortalis:

Kanadának nincsenek atom- meg vegyi/biológiai fegyverei, valamivel nekik is kell tudni tömegpusztító csapást mérni. Bryan Adams & Celine Dion egyébként is régi technológiák; van azóta Justin Bieber... :)

Möff CAT a Torcsvúdos gyerek 2012.11.07. 18:25:28

ZSENIÁLIS!!!

Ebből olvastam volna még szívesen ötször ennyit!

(esetleg az NCAA egyetemi kosárlabdát is lehetett volna még közben elemezgetni, az is tipikusan ilyen téma, esetleg megemlíteni az NFL Fantasy Footballban elért legújabb eredményeket :) )

Leborulós szmájli forevör!

Szandeeekahh · http://twod.blog.hu/ 2012.11.07. 19:49:11

@Modor Tibi: Kedves Tibor! Nem szeretnélek megbántani, de azzal ugye te is tisztában vagy, hogy mekkora nonszensz az, amit most mondasz? Én tényleg tiszteletben tartom mások véleményét, de remélem azt azért te is észreveszed, hogy míg én egy felvilágosult, európai értékrend szerint gondolkodó polgár vagyok, addig te csak egy fideszdriod. Ne haragudj, de innentől kezdve nincs is miről beszélnünk, alapvetően felháborít, hogy ilyen cinikus hangnemben írsz a szabadság hazájáról. Legszívesebben kommentelném is, hogy ez a modoros blog, ne vegyétek komolyan. Persze emellett az utolsó fideszbérenc helyek egyike, 2014 után bezáratunk, a szólásszabadság nevében. Nem azért, mintha bármi bajunk lenne veled, csak egyszerűen értéktelenek a gondolataid. Ha kicsit higgadtan végiggondolnád, akkor te is belátnád ugyanezt ;-)

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2012.11.09. 09:23:46

@Szandeeekahh: nos, valódi liberálisként én nem fogom bezáratni a modorosblogot, ellenben elképzelhető, hogy a működési feltételek és a jogszabályi környezet kedvezőtlen alakulása miatt modortibor önként belátja, felesleges folytatnia.

KürtiT (Tromb74) 2012.11.09. 09:35:08

@vészmadár (pica pica): Modor adó? iróniát terhelő járulékok? Talán még a blog.hu regisztrációt köthetnénk egy előregisztrációhoz, amit természetesen csak személyesen lehetne megtenni Nyírbátorban. A nyomtatványt mindenkinek otthon kellene kitölteni, de segítségképpen ez letölthető lenne a magyarország.hu oldaláról egy 700x1000x100 mm-es középszürke gránittömb formájában.

Celtic 2012.11.11. 14:49:25

Hat en ebbol egy szot sem ertettem. Igaz, kb. annyira erdekel az amcsi elnokvalasztas, mint a focijuk.

Most akkor jo nekem, mert ilyen egyszeru vagyok vagy rossz?

a_fater 2012.11.13. 11:07:14

@Thresher: superb az avatar is, let's go Pens!

Árpa Jankó · http://serteperte.blog.hu 2012.11.14. 03:32:20

Dreher helyett Bud... Remek választás!
süti beállítások módosítása