Kedves, politikai okból tüntetést szervező nőtársam!

2012/09/16. - írta: Kurtz ezredes

A szabad véleménynyilvánítás és gyülekezési jog demokratikus hazánk Alaptörvényének egyik legüdvözítőbb vívmánya. Nagyon örülök, hogy minden honfitársamra kiterjed, de pont nagyszerűsége miatt nem túl elegáns visszaéljél eme csodálatossággal. Nézzük meg, milyen kompromisszumra juthatunk mi kettecskén! A javaslataim, kéréseim:

 

-        Ne szemeteld tele a levesládámat, facebookon meg pláne ne! Nem leszek jelen a tüntetéseden!

-        Kérlek ne hazudj, mert a hazugság nem szép dolog. Olyan fejlett technikával megáldott korban élünk, hogy mi is meg tudjuk nézni, mit is mondott pontosan Varga István Képviselő Úr.

-     Ne láss ebben semmiféle olyat, ami nincs benne. Az pedig nem a te hatáskörödbe tartozik, milyen népesedéspolitikát folytat Magyarország Törvényesen Megválasztott Kormánya! Te nyugodtan nyomjad csak a Samantha Jones-i életmódot, és PR-cégeddel a hátad mögött 50 évesen is minden nap basszál be valami mozambiki bevándorló alkalmi oldalán, de ha Miniszterelnök Úr úgy látja jónak, hogy a magyar, keresztény, vidéki, heteroszexuális, konzervatív nők három gyereket szüljenek, akkor annyit fognak! Nem kell veled ellenjegyeztetnie ezen elképzelését nyugi, de persze lehet választást nyerni. Le lehet őt váltani, és akkor majd te szabhatod meg ezeket a dolgokat.

-        Ha a politika háború lenne – mint ahogy te gondolod – már régen agyonlőttek volna, amiért hadviselő félként civilnek hazudod magadat.

-     Belegondoltál már, hogy ha Miniszterelnök Úr tényleg ki szeretne egyszer baszni a fajtáddal, elég lenne betiltania a tüntetés közbeni dohányzást?

-       Ha már tüntetést szervezel, számodra lenne a legüdvösebb, ha nem járatnád le magad minden hülyeséggel. A tüntetés előtt 6-8 nappal azon filozofálgatni, hogy nőpártot csinálsz, mert az ország lakosságának fele nő, és ezek majd mind rád szavaznak… Nos, ez már az óvodában is kikuncogandó csacskaság. A politika bonyolultabb annál, mint amennyit te fel bírsz belőle fogni. Egyelőre ne kétmillió választót, hanem egy tízezer főnél komolyabb tömeget jelentő demonstrációt próbálj meg összehozni. Tisztában vagy vele, hogy egy erősebb nyári hétvégén a Margitszigeten hétszer annyian vannak, mint a te tüntetéseiden?

-      Ne vizionálj magad mögé olyasmit, ami nincsen! Lásd, hogy nem minden férfi akar fizikailag bántalmazni, én még segítek is neked az amerikai futball nyelvén:

Fidesz-KDNP 52 – 7 Lehet Más a Politika (a legutóbbi országgyűlési választások országos listájának eredménye)

Fidesz-KDNP 40 – 8 Lehet Más a Politika (a legutóbbi közvélemény-kutatási adat a biztos pártválasztók körében)

Ilyen eredmények tükrében nem illik nagypofával verni a tamtamot, inkább csendben, alázattal próbálj meg tanulni a jobbtól!

-      Azt értem én, hogy a „Volt SZDSZ-szimpatizáns nő vagyok, és zsigerből, gyógyíthatatlanul, ámde teljesen meddőn gyűlölöm a Fideszt, Magyarország legsikeresebb politikai szervezetét!” felirat nem hangzik túl jól, és a megmozdulás összes résztvevőnőjének tartania kéne, hogy olvasható maradjon. Nem gondolod mégis nevetségesnek, hogy egyik héten a jegesmedvék életterének pusztulása miatt demonstrálsz a kormány ellen, a másik héten az örmények farvizén szidod Miniszterelnök Urat, utána FREE GERÉB ÁGNES!, majd a férjük által vert nőkért tekered a kereplőt? Mi tudjuk, hogy te ezek közül egyik sem vagy. Egyszer végre merd vállalni önmagadat!

-     Attól, mert nyolcféle álnéven szólalsz fel, te még egy vagy. Felesleges ez a kutyakomédia! Magyarország legsikeresebb politikai ereje már bebizonyította: Egységben az erő!

-     Igazán nem szeretek személyeskedni, de 22 év után sem jutottál el addig, hogy ha már nem bírsz kitörni ebből a „Népbiztos dédnagypapa, ávós nagypapa, munkásőr apuka, SZDSZ-ügyvivő én” tengelyből, legalább a nevét nem írod ki ezeknek a főszervezőknek? Hidd el, mára rajtad kívül mindenkinek visszatetsző.

-    Próbáld végre elfogadni, hogy Magyarország Mária Országa! Ha vasárnap tüntetsz, zavarod a mise utáni vallásos elmélyülésünket. Esetleg csak szórakozásunkat, pihenésünket zavarod. Mi van, ha éppen arra gurulok a kedves feleségemmel és három gyerekemmel? Ebbe belegondoltál már? Nem kívánok gyermekeim kínos, ámde pontosan a lényeget érintő kérdéseire válaszolgatni, hogy ki vagy te, miért csinálod ezt, kit és miért gyűlölsz ennyire engesztelhetetlenül.

-    A gyönyörű, és éppen rekonstrukció alatt álló Kossuth tér országunk elsőszámú tere. Egész héten Gyurcsány Ferenc, most meg te… Van fogalmad róla mennyire rosszul veszi ki magát, ha az ámulatban kamerázó izlandi, holland, wyomingi turisták a meseszép Parlament mellett az irritáló rikácsolásodat viszik haza merevlemezen? Miért nem a Klauzál téren tüntetsz? Amennyi barátnőd eljön, bőven elfértek ott is. Sokkal jobban illik hozzátok. Öreg, lerobbant, csúnya, kiesik a forgalomból. Messze ennyi ember napi jövés-menését nem zavarnád, az ATV meg simán kimegy oda riportot csinálni, ráadásul közelebb laksz, hamarabb hazaérsz, esetleg még egy plusz italra is van időd valamelyik közeli romkocsmában.

254 komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

freetibi 2012.09.17. 10:45:30

@blah: ParodizáljaTe is egy libi görcs vagy? Nevess! :p

Tyrion Lannister of Caster 2012.09.17. 10:47:01

A probléma létező, nem igazán illik ezen poénkodni, még politikai véleménykülönbség okán sem. Jómagam nem értek egyet a véresen feminista mozgalmak stílusával, ettől függetlenül igazat adok azoknak, akik kimentek múlt hétfőn és akik később is demonstráltak.
Konzervatívként szégyelném, ha nem támogatnám a családon belüli erőszakot külön BTK kategóriává emelő kezdeményezést. Mindenképpen súlyosabb körülménynek tekintem ugyanis a családon belüli függési viszonyok miatt ezt az erőszak formát.

Érdemes lenne higgadtan átgondolni a problémát. Mindenképpen támogatni kell a családtagokat a többi családtag erőszaktételeitől megóvni hivatott törvényt. Nincs annál gusztustalanabb, mint amikor bármely nemű családtag terrorizálja bármely nemű másik családtagját.

Itt tehát mindjárt belép a képbe az a valóság is, miszerint a feministák erősen tévednek, amikor azt propagálják, hogy a családon belüli erőszak az annyit tesz, hogy a férfiak ütik a nőket.

Nyilván, ez egy sajnálatosan létező valóság, azonban ugyanez létezik a másik nem oldaláról is, bántalmazott férjek is vannak és jóval ritkábban jutnak el a bíróság elé, többnyire, mert a férfiak szégyellik bevallani, hogy bántalmazott házastársként élnek otthon.

A legfőbb részéről pedig nem szólt a tüntetés: a gyermekek lelki vagy fizikai bántalmazásáról, ami pedig nem csak a férfiak jellemző magatartása gyermekeikkel szemben. Igen sok esetben az édesanyák bántalmazzásk és/vagy terrorizálják, néha akár áruba is bocsátják gyermeküket, főként a mélyszegénységben és alacsony erkölcsi szinten élők, ahol úgy tűnhet, az élet értéktelen.

Ez nyilván rengeteg összetevőjű probléma. A baj gyökerét kell kezelni és gyógyítani és ezzel minden eddigi kormány egyaránt adósa maradt saját polgárainak.

A blog témájára visszatérve - politikai tüntetésre kihasználni a témát nyilván visszás, de az eredeti célt mindenképpen támogatni kell, miszerint külön és súlyosabb büntetési kategóriaként szerepeljen a családon belüli erőszak.

papulimapuli 2012.09.17. 10:47:23

rendes kis feudális cikk

igényes 2012.09.17. 10:50:00

@Dr. simonmondja.: Nagyon igazad van! Na, erre mondják, hogy kötelezik a 4-5 gyereket anyjuk eltartására.

Ebből csak Orbán jön ki jól, neki ott lesz a nagy nyugdíj, és a bányák, meg a stadionok. Anikónak a 10 ezer hold föld. Na, csak akarni kell, nem siránkozni!

sivatagi n. 2012.09.17. 10:51:26

Köszi a posztot, igazán szórakoztató olvasni a funkcionális analfabéta ballibsik hörgését :D

belekotty 2012.09.17. 10:52:31

vazze... sok funkcionális dislexiás...
Óvassátok má el mi ez a blog!

"Mi az, hogy "modoros"?

Jó nagyokat kívánok, jó reggelit! Mi a nagy harci helyzet?
Mi blogolunk sokmindenről, farmermellényben.

Témáink: modorosság és különféle nyelvi bravúrok, mesterkéltség, helyesírás, közhelyek, tipizálás, a társadalom és kasztjai.

Mielőtt elhamarkodottan hozzászólnál, olvasd el az első posztot , a modorosság definícióját és a Parainesist.

Akár tiéd az Arany Farmermellény 2009 vagy csak van benned egy kis manír, nem kell felháborodnod. Modor Tibi ott lakik mindenkiben. Mi sem vagyunk kivételek. :-) Ha még így se tetszett, akkor gondolj arra, hogy legalább ingyen volt.

Egy kamionnal! A legjobbakat!"

blah 2012.09.17. 10:55:56

@freetibi: ? beszélni magyar? Kreténnek lenni?

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2012.09.17. 10:58:35

@belekotty: mondjuk funkcionális diszlexia sincs, legfeljebb funkcionális analfabetizmus, hehe... Hacsak nem valaki a diszlexiát keveri az analfabetizmussal. De az meg ne osszon eszet, höhö.

collateral collector (törölt) 2012.09.17. 11:01:57

Értem, hogy modoros, de akkor is szar. Viccből sem imitáljuk a fideszt..

Tyrion Lannister of Caster 2012.09.17. 11:07:13

Mindenesetre ugyanezzel a témakörrel kapcsolatban szeretném felhívni a kedves hozzászólók figyelmét, hogy a családon belüli erőszakot összemosni a vallással nem kis mértékben csúsztatás. Amennyiben szociális felmérést készítene valaki a családon belüli erőszak felgöngyölített eseteinek elkövetőivel kapcsolatban, szerintem nem igazán lenne releváns az, hogy ateista vagy vallásos elkövetők vannak-e inkább többségben. Itt inkább torz lelkületről van szó, legyakrabban a gyermekkorukban szintén bántalmazott felnőttek nyúlnak ehhez a módszerhez, mivel ez a norma, amihez gyermekkorukban szoktak.
Ez a magatartás kezelendő és kezelhető. Bizonyos fokú intelligenciahányados azért szükségeltetik hozzá.

Szóval akik újfent vallásgyűlöletre vagy a vallásos emberek alázására akarják ezt a témakört felhasználni, azoknak ajánlanám, hogy a liberalizmus "tolerancia" és "gondolati- és vallásszabadság" passzusait kissé gondolja át újra, vessen számot saát hozzáállásával és lelkiismeretével, aztán vegyen vissza egy kicsit és fogalmazza újra gondolatait, érzéseit vagy forduljon saját maga is szakemberhez, aki kikezeli frusztrációiból, mielőtt a túlzottan intoleráns viselkedéséről kiderül, hogy az nem is liberális, hanem sokkal inkább hajaz egyfajta fasizmusra.

Pan Modry 2012.09.17. 11:08:01

@vészmadár (pica pica):
szerintem a funkcionalis diszlexia alatt arra gondolt, hogy habar orvosi ertelemben nem diszlexias de ami a viselkedesrt illeti az.

j.gabi 2012.09.17. 11:10:45

@belekotty: Engedjék csak ki a gőzt szegények. Még beléjük poshad.

eßemfaßom meg áll 2012.09.17. 11:13:03

meglepően sok GYP-s van aki a családon belüli erőszakot "apu veri anyut és/vagy hugit" szinten látják.

hakima78 2012.09.17. 11:16:46

ez az ember sok pénzt kaphatott azért, hogy ezt a botrányosan buta fröcsögést megírja.. minden egyes sora tele van hülyeséggel, nem is lehet kiragadni belőle a leginkább idióta szöveget, mert mindegyik az.. Kedves cikkíró! vegye fel a pénzt, vagy az ellenszolgáltatást, amit ezért a hülyeségért kapott, köpjön a magasba és álljon alá.

Gerusz · http://gerusz.blogspot.com 2012.09.17. 11:17:11

Nem tudom, melyik része ostobább a kommenteknek: akik komolyan veszik a szöveget és felháborodnak, vagy akik komolyan veszik és egyetértenek.

Éhes_ló 2012.09.17. 11:20:11

Kitűnő post!
Köszi!

foodlfg 2012.09.17. 11:20:29

Egy jó kis rasszista cigányokat alázó poszt mikor lesz már ? Nem meritek, mi ? Pedig azon röhögnék.

Ez jó, de csak közepes.

Namir 2012.09.17. 11:33:09

Teljesen egyetértek a családon belüli erőszak tiltásával. Senkit, se gyereket, se nőt, se férfit ne lehessen bántani.

És nagyon várom, hogy ennek a védelemnek részeként MEGVÉDJÜK AZ ERŐSZAKOS NŐKTŐL A MAGZATOKAT!

Az elmúlt 40 évben 6 MILLIÓ MAGZATOT ÖLTEK MEG A NŐK, a legtöbbször életvédelem és egészségügyi ok nélküli, csupán "nem akarom" "nem tudom felnevelni" "én rendelkezem a testem felett" stb. indokkal. Remélem, mostantól ennek is vége.

Az erőszakkal szemben nem csak a nőt, de a magzatot is védeni kell (épp a nővel szemben), mert őt is megilleti az élet joga (ahogy más jogok).

Úgyhogy a családon belüli erőszak elleni fellépés keretében LE AZ ABORTUSSZAL!

Sztrapacska 2012.09.17. 11:34:27

Ez most komoly, vagy irónia?

Kezdem úgy érezni, hogy komoly...
Ebben az esetben megkérdezném: 2006 környékén bátran vitte ki a gyermekeit, hogy egy kis jó erkölcsöt tanuljanak?
Meg az ország terén sátorozó forradalmárokat nem küldte el a sunyiba?

Mi közöd hozzá, hogy ki-hogyan gyakorolja a jogait? Fáj látni? Ne nézz oda! Fáj tudni róla? Az a te bajod! Nekem sem esett jól, amikor magukat forradalmárnak tituláló emberek szétverték a fővárost!

De tényleg! Mi közöd hozzá??? Nem mentél el tüntetni? Ok. Jogod van hozzá, de más is elmondhatja a véleményét! Ezt hívják demokráciának! Akkor is, ha az neked nem tetszik!

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2012.09.17. 11:35:40

@Gerusz:
Ti vagytok az ostobák, akik azt hiszitek, hogy ez vicc.
A kormányzó fideszesek ezeket a dumákat nem viccnek szánják.
Egyrészt mert ennyit tudnak, másrészt majd elveszik a kedved a röhögéstől.

Állítsuk meg a ......... 2012.09.17. 11:56:02

"@oregember nem venember: mikor basztál utoljára? 1971?
érthető a frusztrációd."

Akkor sem érthető, de legalább tugggyyyuk ki a hímsoviviszta disznó.

delejes 2012.09.17. 12:10:28

@Frengi:
"Azok a nők akik most hangosan tüntetnek a nőket verő férfiak ellen, általában nem jutnak férfihoz olyan közelségbe, ahonnan még jól pofán lehetne őket baszni.
"
Tévedsz barátom. A tüntetők a kormánypárt képviselőjének és a kormány cinizmusa ellen tüntetnek. A Te "vicces" kijelentésed ugyanebbe a fogalomkörbe tartozik.

Kytia 2012.09.17. 12:10:40

Könnyen félre lehet érteni, mert paródiának gyenge, komolynak meg persze gyanús, de annyira nem. Némelyik agynélküli, aki komolyan veszi, simán egyet is fog itt érteni vele, vagy már megtette, csak lusta vagyok visszaolvasni.:))

dekoltazs 2012.09.17. 12:12:28

@Dr. simonmondja.: Értem én, de ez akkor is csak egy ironikus poszt. Én jókat röhögtem rajta, mert jól eltalált szöveg. Az alaptéma nyilván nem vicces, de ha humorunk sincs, akkor tényleg keressünk egy kötelet...

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2012.09.17. 12:14:08

@Pan Modry: tudom, hogy arra gondolt, de azt funkcionális analfabétának nevezik (főként azért értelmetlen, amit ő mond, mert a diszlexia konkrétan az olvasás mint funkció működési zavara, és nem megértési probléma, legfeljebb annyiban, amennyiben a rosszul elolvasott szöveg nehezebben érthető. Tehát egy diszlexiásnak lehet akár kiemelkedően jó is a szövegértése)

anyátok 2012.09.17. 12:16:52

Tenyészállat nem pofázzon.

Kalmár 2012.09.17. 12:24:23

De jó kis írás!
Minden szavával egyetértek.

2012.09.17. 12:25:02

Nakéremszépen: A nejem magyar, keresztény, vidéki, heteroszexuális, konzervatív nő, aki három gyereket szült, a Miniszterelnök Úr tervét tehát teljesítettük. Az egyetlen probléma, hogy nem én terrorizálom őt és a gyerekeket, hanem ők engem :-(

Kerek négyszög 2012.09.17. 12:28:16

Az ellenzéki párt alelnöke, Pokorni Zoltán automata telefonhívással kéri az embereket arra, hogy vegyenek részt a Kossuth téri tüntetésen, így tiltakozva az egészségbiztosítási reform ellen. A kéretlen hívásokról szóló információkat Váczi János, a XII. kerületi polgármester kabinetfőnöke is megerősítette a Népszavának.

A lap felidézi: nem ez az első eset, hogy a politika "rásegít" a Liga akciójára, a november 21-i demonstrációra szintén automata hívásokkal toborzott szimpatizánsokat Kontur Pál, a Fidesz munkástagozatának vezetője - olvasható a lapban

2007-12-14 06:52
Nepszava

Hihihihihihihihi!

A dilettáns narancskomcsik legjobb ellenszere az emlékezet!

Szarazkoro 2012.09.17. 12:30:27

Mekkora szar 1 szoveg ez, de ha szarkasztikusan van ertve akkor latom alenyeget.
Az irojat attol meg kibeleznem.

*azta* 2012.09.17. 12:39:53

"de ha Miniszterelnök Úr úgy látja jónak, hogy a magyar, keresztény, vidéki, heteroszexuális, konzervatív nők három gyereket szüljenek, akkor annyit fognak! "

:DDD

rókafogta 2012.09.17. 12:48:47

Ha komolyan írta seggfej ,osztálytársa volt Selmeczinek? Vagy más? Ha paródia akart lenni akkor meg egy nagy "0". Ha meg csak másokat akart dühíteni,hergelni (egymás ellen ) akkor meg egy sza..... alak.

Gerilgfx 2012.09.17. 12:58:11

vajon arról a másfél millió férfiről, akiket a szélsőségesen férfigyűlölő családjog az elmúlt 40 évben utcára tett, megfosztott jogos tulajdonuktól, és gyermekeikről, mikor emlékeznek meg a feministák?

évi 52 nőt öl meg a családon belüli erőszak?
az jó! mert évente 53 embert ölnek meg a kólakiadó autómaták!

tüntessünk a kólaautómata-erőszak ellen is

a kurva feminista anyátokat.

a pék · http://youtu.be/Ye1vMsOmsnM 2012.09.17. 13:02:37

A Nagy Bartos is megmondta, hogy a nők csak csicskának valók. És kik vagyunk mi, hogy az ő nagy tanítását kétségbe vonjuk? Elvégre ő egy haladó, progresszív baloldali gondolkodó, aki együtt tüntetett Vaccpáüör Dorottyával is...

házsárt 2012.09.17. 13:11:49

@Pan Modry: DE, az nemzeti ügy, hogy ki mennyit szül, ettől függ a jövőnk. A Te békés és kiegyensúlyozott öregkorod is ettől függ... Egyszóval, ez egy nagyon erős morális és gazdasági (!) kérdés, ennél fogva NEM MAGÁNÜGY.

És mitől függ a jelenem, a békés és kiegyensúlyozott középkorom? Vagy az már magánügy? :)

RozsaNiki · http://nikkiblog.blog.hu 2012.09.17. 13:12:37

"Az pedig nem a te hatáskörödbe tartozik, milyen népesedéspolitikát folytat Magyarország Törvényesen Megválasztott Kormánya!"

Nem, az én hatásköröm csak az, hogy eltartsam a politikusokat, akik elvileg az ÉN érdekeimet képviselik, ehhez képest azon kívül, hogy elveszik a pénzünket, sok hasznosat nem csinálnak.

"de ha Miniszterelnök Úr úgy látja jónak, hogy a magyar, keresztény, vidéki, heteroszexuális, konzervatív nők három gyereket szüljenek, akkor annyit fognak!"

Igenis, Orbán Úr... Sőt, szülök mindjárt ötöt, mert mint Varga képviselő úr óta tudjuk, ha megteszem, nem bántalmaz a férjem... Mi több, ha szeretett Miniszterelnökünk úgy látja jónak, hogy most mindenki, aki nem a Fideszre szavaz, most fogja és kinyírja magát, azt is azonnal és dalolva megtesszük. Urunkért és parancsolónkért bármit.

Püspök utcai gombaszedő · http://valogatott.blog.hu 2012.09.17. 13:13:08

A külön tényállás önmagában persze hogy nem old meg semmit. Két dolgot viszont lehetővé tesz:

1. Kifejezetten ilyen esetekre kidolgozott ügymenetet. Mert ugye odáig rendben van, hogy mondjuk az asszonynak eltörik a bordája (leesett a lépcsőn szegény), az orvos látleletet vesz, asszony feljelenti férjuramat testi sértésért, na de utána mi jön? Szépen hazamegy a vádlotthoz? És ezt így hogy?
Hasonló a helyzet gyerekverés-iskola-szociális munkás viszonylatában.
2. Rendes statisztikákat, hogy ki lehessen deríteni, mik a tipikus elkövetési módok, mi az, mi valóban komoly társadalmi probléma, mi az, ami elszórt eset és ezért nem lehet vagy nem kifizetődő rá külön koncentrálni.

Persze mindezekhez a törvényen kívül leginkább politikai akarat kell, és az ugye jól láthatóan nincs, és egy nagy kegyként beharangozott, tessék-lássék összehányt törvény ezen nem változtat.

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2012.09.17. 13:18:51

Alapvetően nőpárti vagyok. Azt vallom, hogy a kutya után a nő az ember legjobb barátja.

manókomment · http://kakofon.blog.hu/ 2012.09.17. 13:18:54

nem értem, hogyan passzol ez az írás a modoros blog valamikori célkitűzéséhez. sőt, nekem úgy tűnik, hogy humortalan és stílustalan vegytiszta trollkodás a "cikk", és hasonló trollkodás a hozzászólások nagyobb része. régen jókat nevettem a modoros blog modorrajzain, ebben az egészen pedig rég nincs semmi szórakoztató. elszomorított, csak ezt szerettem volna közölni, nem várok érdemi választ.

almosvandor · http://vilagvegeutan.blog.hu 2012.09.17. 13:22:12

Az internet nagyon jó eszköz, hogy bolhából elefántot csináljunk.
Mások problémáit összegyűjtsük magunknak, hogy mindig tudjunk szenvedni valamin.

mojoking77 2012.09.17. 13:25:28

@Dr. Szarazkoro: Gratulalok baratom. Te vagy az 50. idiota, szellemileg nem teljesen kifejlett szajkarates pocs, aki nem csak hogy nem volt kepes felfogni egy MODOROS blog sokszazadik bejegyzeset, de meg nyiltan hulyet is csinalt magabol az interneten. Gratulalunk.. :)))))

téglagyár 2012.09.17. 13:32:50

Figyelem Magyarok!

Minden Magyarhoz intezem most a felhivasomat!

Az ellenseg, ujra az orszagot akarja vezetni!
Ismet feltunt ROZSA MIHALY es az SZDSZ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Az ellenseg arca:
erlauer3.nolblog.hu/files/rmisi.jpg

NEM HAGYHATJUK, HOGY UJRA HATALOMRA KERULJON EZ A LIBERALIS, MINDENT MEG KELL TENNI ENNEK MEGAKADALYOZASARA!!!!! HA PAR MILLIOAN OSSZEFOGUNK MAR TALAN MEGALLITHATJUK!!!!!!

Kerlek titeteket....nem inkabb, konyorgom nektek, hogy segitsetek!
Pusztitsatok a liberalizmust a mindennapjaitokban, pusztitsatok ahol eritek!!! MASKEPP NEM LEHET MEGALLITANI AZ SZDSZ VISSZATERESET A HATALOMBA!!!!
EZ MAGYARORSZAG, AZ EU, ES A VILAG VEGET IS JELENTENE!!!!

VESSZEN AZ SZDSZ!!!

Az ellenseg arca:
erlauer3.nolblog.hu/files/rmisi.jpg

alien 2012.09.17. 13:35:06

na most ez itt ironikus vagy nem ironikus, nem tudom eldönteni és ki a megszólított?
egyébként mind1 majd otthon megkapja a két pofont oszt jónapot

ma végetek lesz 2012.09.17. 13:36:08

Eddig tartott a türelmünk. Nem hagyhatjuk hogy hazánkban ilyen emberek mindenféle aprócska jöttment blogokkal fertőzhessék a magyar internetet! Ma délután bombát robbantunk a szerkesztőségetekben! VÉGETEK LESZ!

kifordított nagyanyó 2012.09.17. 13:43:04

Ha valaki nem érti.A srác próbál viccelni.:))
Asszem.

mojoking77 2012.09.17. 13:43:53

@Dr. Szarazkoro: Bocs, kettovel elcsuszott. Hiaba na, oregszem, a kezem is remeg mar.... Lenyeg, hogy nem neked lett szanva. Bocs meg egyszer.
P.S: Baszd meg Tibi, hany percre allitottad ezt a kurva limitet ket hsz kozt? Nem volt valami bolcs dontes mindenesetre...
@ma végetek lesz: Oooooo, nem szivesen bantalak es ertem is a viccet, de halkan szolok, hogy epp egy buncselekmenyt kovettel el. Ha most Tiborek ugy dontenek, hogy kiadjak az adataidat a megfelelo kozegeknek, meg ma seggbe szeretnek a TEK-es fiuk gumibottal.. Sajnos ez nem vicc. Ne legyunk azert teljesen ostobak.

fuhur 2012.09.17. 13:45:35

" Mi van, ha éppen arra gurulok a kedves feleségemmel és három gyerekemmel? Ebbe belegondoltál már? Nem kívánok gyermekeim kínos, ámde pontosan a lényeget érintő kérdéseire válaszolgatni,"

Ne szarozz ha pofáznak, meg kérdezgetnek pofozd fel őket, Oszt jónapot!

dr. Balta$ár 2012.09.17. 14:02:17

@Dr. simonmondja.: ezen már gondolkoztam a
a kötelező polgári védelem ügyén is...
létrehozni egy kötelező katonai szolgálat 2.0-át...
ezek a fidesfiuk kértek orvosi igazolásokat az "E" besorolású felmentéshez...

a fides feudális gondolkodás az "spontán"...
a polgárosult az fejlettebb... vagyis mi értyük a bunkóságot is...
de ők -az elmaradottak- nem értik a suttyóságukat mibenlétét...
a párbeszéd kizárt... ezeknek az ősembereknek nehéz elmagyarázni...

ma végetek lesz 2012.09.17. 14:03:12

@mojoking77: Te nyomorék csatlós! Hozzád is elindult egy bátor harcostársunk, aki felrobbantja magát hogy te eltűnj a föld felszínéről.

Anti Kőműves 2012.09.17. 14:27:03

ELLENÁLLÁS!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

JÖVÖ HÉTHEN AZ ELLENÁLLÁSH EMBEREI ÁTNÉZHIK AZ EGYETEMISHTÁK NYILVÁNTARTHÁSÁT ÉS AKÍKNEK ROKKANTNUGDÍJAS SZŰLEJÜK VAN AZT tegyik ki az EGYETEHMRŐL HOGYH GONDOZHASSA ÖKET

mojoking77 2012.09.17. 15:36:30

@Dr. Szarazkoro: Az apad faszat te buzerans, vak vagy, vagy hulye? Elnezest lett kerve te ostoba majom. Mi a fenenek eroskodsz?

Behajtó70 2012.09.17. 15:47:30

@Sham: A stílus maga az ember :)

(igen, rád értem)

Romboljuk le a modern világot... (törölt) · http://www.youtube.com/watch?v=9vq63q45qfk 2012.09.17. 16:18:30

köcsög ballibek nyúljatok magatokhoz inkább vagy az ávós nagyapátok prosztatás fasz-zsákjához

Aszpartám 2012.09.17. 17:11:17

Na de mi van akkor, ha egy meleg párnál apuka veri apukát???

pocaklakó minimanó 2012.09.17. 17:52:18

@Frengi:

"Az otthon a HÁZ. Ott mindenkinek joga van a biztonságra. Több joga, mint másutt. Ezért ezt a kérdést nem leszűkíteni kellene családon belülre, hanem inkább kiterjeszteni."

Pontosan.

Jó meglátás ez a kis szösszeneted. :)

pocaklakó minimanó 2012.09.17. 18:10:13

@kormányzó:

"Gondolom,a következő megoldandó probléma,a "nemi erőszak" tényállásának újra fogalmazása lesz."

Ha úgy oldanák meg, mint ahogyan Roman "Tizenéves Lányt Leitatok és Megerőszakolok" Polanski esetében megoldották volna a művész úr mellett kiálló, túlnyomórészt ballib "értelmiségiek", szó nem érhetné a ház elejét.

KürtiT (Tromb74) 2012.09.17. 20:23:31

Átfutottam a kommenteket, lenyűgözőek.

...de ha valaki mégegszer leírja a diszlexiát S-el, szervezek egy tüntetést ellene.

Viszont nagyon tetszenek azok a kommentelők, akik hazafias elkötelezettségből nemzenek - feltehetőleg Hunor, Lehel v. Emese névre hallgató - csemetéket.
El is képzeltem, ahogyan szex előtt felhúzzák a nemzeti lobogót, a háttérben lágyan szól a Himnusz, ejakuláció előtt pedig bátorítást remélve pillantanak Vezérünk hálószoba falon lógó portréjára. Mer' hát így születik az a sok-sok gyerek.
"Méhében él a nemzet" Ideje volna végre megszülnie magát.

Assam 2012.09.17. 23:18:35

@marcel: Tudom, hogy a modoroson van. Tudom, hogy ez egy szarkasztikus blog. De ez az írás nem tűnik viccnek. Nem tudom eldönteni, hogy annak szánták-e, de nem vicces, és ha viccnek szánták, akkor is azt a hatást váltja ki, amit egy komoly cikk. Ez jól látható a kommenteken is. Szóval irreleváns, hogy komolyan írták-e vagy sem, akkor is minden jóérzésű emberből disszidálhatnékot vált ki, ami itt olvasható. Egyébként meg ilyen erővel én is mondhatnám, hogy te tényleg olyan hülye vagy, hogy engem lehülyézel ismeretlenül? Pont annyira voltam szarkasztikus, amennyire a cikk, lényegében semennyire. Pedig én is a modoroson írtam. Ooops.

Assam 2012.09.17. 23:39:32

Egyébként meg azt állítani, hogy ez csak azért vicc, mert a modorosblogon van, kb. olyan, mint azt mondani, hogy az Ember a Holdon vígjáték, mert Jim Carrey a főszereplő.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2012.09.17. 23:55:41

@never again: aktualitás? ebben a témában találomra lehetett volna találni jobb írásokat. az index egyszerűen hülye, és negatív szelekcióval dolgozik. persze azért, mert valaki valakinek az ágyasa.

marcel 2012.09.18. 00:01:26

@Assam:

"A poszt tökéletes, amit a sok felbőszült kommentelő is fényesen igazol. Én már nem is azokat szeretem legjobban, akik idejönnek, felháborodnak, esetleg komoly, érvekkel alátámasztott vitába kezdenek vagy szimplán csak anyáznak - ők már tulajdonképpen unalmasak.
A legjobb, aki először ideböfög valami baromságot, majd észbekapva szánalmas mentegetőzésbe kezd: "természetesen tudom, hogy ez paródia, de vannak dolgok, amivel nem lehet viccelni..., etc." Na, ez a legnagyobb gáz!"

j.gabi 2012.09.18. 11:32:25

@manókomment: Igazad van, régebben ez is jobb volt. Pfhejj, na mindegy...

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2012.09.18. 14:20:33

@Assam: nézd, keresztényileg mondom, minden szempontból akkor szenvedne a legkisebb csorbát a láthatólag számodra oly fontos tekintélyed, ha kimondanád, ezt bizony benézted.

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2012.09.18. 14:41:19

@manókomment: az érdemi válasz az, hogy ezt az ezredes írta. Amúgy nehéz eset ez mindenképp, mert valamiért mindig az a kellemetlen érzésem támad a posztjaival kapcsolatban, hogy kétszer vannak befordítva, és ő nagyjából-egészéből tényleg így is gondolja. Ez persze lehet a gondosan felépített, szisztematikusan végigvitt imázsépítés eredménye is. Nehéz ügy...

lárvalányhaj 2012.09.18. 15:19:01

@vészmadár (pica pica):

:D

nekem is pont ugyanez az érzésem.
amikor meg szóvá tettem, kimoderált, és kivágott egy teljes napra. :P

Kurtz ezredes · http://gyuloltellensegeink.blog.hu 2012.09.18. 18:09:02

@lárvalányhaj:
Erre most ugyanolyan ügyesen rájöttél, mint Varga Úr kijelentésének valódi értelmére.

KürtiT (Tromb74) 2012.09.19. 00:00:57

@Kurtz ezredes: Varga úr ilyen ezoterikusan szeret fogalmazni? Akinek van füle, hallja, ugye. Gondolom, hozzá is írnak majd egy ilyen használati utasítást, mint a modoroshoz. :D :D :D

lárvalányhaj 2012.09.19. 00:07:31

@Kurtz ezredes:

miért, még hogy máshogy lehet értelmezni?
komolyan érdekel.

Möff CAT a Torcsvúdos gyerek 2012.09.19. 00:17:38

Különben is a suncik előnyben vannak, mert náluk van a világ pénzének a fele, PLUSZ az ÖSSZES pina, valami nyerő lapja szegény férfinek is kell legyen! :D

Kurtz ezredes · http://gyuloltellensegeink.blog.hu 2012.09.19. 00:31:58

@lárvalányhaj:
Nem tom miből gondoltad, hogy én moderáltalak ki egy napra. :)

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2012.09.19. 07:47:34

@lárvalányhaj: van az egész beszédnek egy olyan olvasata, hogy a családi béke és KÖLCSÖNÖS megbecsülés feltétele a kölcsönös feladatvállalás. Ez persze a beszéd tartalmának lehető legjobb indulatú olvasata, tehát a megfogalmazás és a stílus minimum szerencsétlen és aggályos, nem beszélve arról, hogy a családon belüli erőszakat valamiképpen elkezdték úgy értelmezni, hogy a férfi veri a nőt és/vagy gyerekeket. Holott a kép legfinomabban fogalmazva is, árnyaltabb. Az erőszaknak van ugye sokféle formája, a pofon az egyik. Ez természetesen alávalóság. Éppen ilyen alávalóság lelki erőszakkal gyerekeket, férjeket megnyomorítani, alkoholizmusba vagy idő előtti fészekelhagyásra kényszeríteni. Ez inkább női terület. Amúgy igen, néminemű keserűségem a sajnálatos személyes tapasztalásokon alapul.

KürtiT (Tromb74) 2012.09.19. 09:02:42

@vészmadár (pica pica): Nem beszélve arról, hogy a családon belüli erőszak leggyakoribb áldozata nem a nő, hanem a gyermek, akit mindkét szülő püfföl, vagy az apa püfföli miközben az anya asszisztál hozzá.
Jellemzően a több gyermekes családoknál (ráadásul nem a cigányoknál, persze ott is) fordul elő.

A jelenlegi szabályozás okán, nagyon nehéz, szinte lehetetlen megmenteni egy gyereket a duhaj szülők karmai közül. Amíg a családon belüli erőszakot nem kezeli külön a törvény, addig nem is nagyon lehet használható protokolt kidolgozni erre.
Az ezzel foglalkozó szervek hatásköre a gyermekre korlátozódik, a szülőkkel nincs lehetősége foglalkozni, nem szankcionálhat.
Ami gyakorlatig annyit tesz, hogy el lehet érni, hogy a gyereket elvegyék a szülőktől, ez évekig is eltarthat, addig pedig ütik vágják a büdös kölköt drágalátos szüleik.

KürtiT (Tromb74) 2012.09.19. 13:26:28

@vészmadár (pica pica): Talán még annyi különbség van tanár és pszichológus között, hogy az előbbi szakmával járó nehézségeket az emberek nagyjából ismerik, ha szeretnek is erről megfeledkezni.
Ha valaki képes napi több órában 25-30 különféle gyerek érdeklődését fenntartani, tudományt gyömöszölni a fejükbe és ezen felül még nevelni is őket valamilyen módon, de legalább helyes értékek felé terelgetni őket, az kicsit nagyobb társadalmi elismerést igényelne.

A pszichológus esetében meg az a helyzet, hogy akikkel ő találkozik, annak biztosan komoly gondjai vannak, ez feltétlenül közös bennük.
Na most 6x1 (+adminisztráció)órában ilyen embereket hallgatni, az olyasmi, mintha a kocsmában hat ember ülne le melléd egymást követően egy órácskára, hogy kiöntse neked világfájdalmát, miközben a te problémáidra egyáltalán nem kíváncsi.

lárvalányhaj 2012.09.19. 13:56:01

@KürtiT (Tromb74):

és a gyerek akkor sem lesz feltétlenül better off, ha elvették a szüleiktől. sőt...

ami meg a pszichológusokat illeti: én mindig azon gondolkodtam, hogy hogy a fenébe lehet ezt ép ésszel kibírni...?
(habár van egy olyan mondás, hogy "pont a molnár ne legyen lisztes?" :D )

Ernoke 2012.09.19. 14:12:34

@KürtiT (Tromb74): nem mindenkinek olyan fárasztó ez, mint esetleg neked lenne... engem érdekelnek az emberek, 1 órát még bárkivel élvezek, aki eltér a normálistól. a problémáimra pedig a barátaimon és a barátomon kívül ne legyen kíváncsi senki.

KürtiT (Tromb74) 2012.09.19. 14:27:05

@lárvalányhaj: Hát én a feleségem révén jó néhányat ismerek, nem mondanám őket épeszűnek.
(Természetesen ő (Ő) kivétel)

Igazából a szakmai eltökéltség és az empátia sokat segít. Ha egy terápia segítségével jobbá teszed valakinek az életét, az óriási sikerélmény.
Plusz elengedhetetlen, hogy a magánéleted,, párkapcsolatod olyan legyen, hogy feltöltődjél általa.
Mi pl. sokat kirándulunk, találkozunk a barátainkkal meg hasonlók. Persze azért nem megy mindig könnyen.

@Ernoke: Igen, Adolf is hasonlóan képzelte el. Bár nála a szaporodás inkább kiérdemelhető jog volt, mint kötelesség.
...Pontosan ez a lényeg, hogy ha érdekelnek az emberek, akkor sem könnyű helyt állni. És nem magamról beszélek, hanem pl. a feleségemről, aki pszichológus.
Más beszélgetni valakivel a problémáiról, és más közösen kielégítő megoldást találni rájuk.
Te lehet, hogy kivétel vagy, de az emberek 5-ből legalább 2-szer nem tudnak egy lelki problémával küzdőn segíteni.
Elég gyakran egyszerűen megerősítik benne korábbi, esetleg téves elhatározásukat.

Mondok egy példát.
X-nek az a baja, hogy a férje sokat dolgozik, későn jár haza, amikor pedig otthon van, kevés időt szán rá. Az a gyanúja, hogy a pasi megcsalja, ettől a bizonytalanságtól ki van borulva, becsapottnak érzi magát.
Te, mind érdeklődő, empatikus leányzó hogyan reagálnál?

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2012.09.19. 14:38:31

@KürtiT (Tromb74): "Mi pl. sokat kirándulunk, találkozunk a barátainkkal meg hasonlók."

Te is meleg vagy?:)

KürtiT (Tromb74) 2012.09.19. 15:02:44

@vészmadár (pica pica): Igen. Gyakran iszom szénsavmentes ásványvizet, és nem nézek labdarúgást sem.

Ernoke 2012.09.19. 15:05:51

@KürtiT (Tromb74): ha valóban segíteni próbálnék, azt mondanám, hogy ültesse le a férjét egy székre, és mondja el neki, mi a gyanúja. majd pedig kérje meg a férjét, h mondja el neki most, ha esetleg valami baja van vele (hangosan veszi a levegőt kaja közben, ablakpucolás helyett csak szétkeni a koszt, bármi), mert akkor megpróbál változtatni. ha a pasi kitér, akkor térjen rá ő arra, mit nem bír a férjében, tehát provokáljon veszekedést, akkor általában kijönnek a dolgok.
ha ezekre nem hajlandó, akkor pedig azt mondanám neki, h foglalja el magát ahelyett, h jódolgában unatkozik és siránkozik, mert úgy látom, megoldani nem akarja a helyzetet, tehát biztos jó ez neki így.:D de egyrészt idegenekkel nem vagyok empatikus, másrészt 1 könyvet olvastam pszichológiai témában egész életemben (Aronson). úgyhogy itt inkább azt írtam le, ami nekem használt eddigi életem során, és ezek általában borogatós sokkterápiák voltak.

KürtiT (Tromb74) 2012.09.19. 15:31:29

@Ernoke: :D :D :D Hát ez is lehet terápiás módszer.

Feltételezhetően a kérdéseken és veszekedéseken már túl vannak.

X mondandójából kb. annyit lehet leszűrni, hogy szarul érzi magát, és ez a párkapcsolatával van valószínűleg kapcsolatban. Az igazságot viszont nem tudjuk (evrybody lies).
Érdemes lenne tovább beszélgetni vele, hogy mivel is telik az együtt töltött idő. Ki mit csinál, meg hasonlók.
Első látásra a probléma pont az, hogy kivitelezhetetlen az a megoldás, amit javasolsz. Ilyen válaszokat fogsz kapni:
- már számtalanszor beszéltem vele, de elhajtott
- megígérte, hogy több időt tölt velem, de néhány nap után ment minden a régi kerékvágásban
- nem érti a problémámat, elmondása szerint minden szabad percét velem tölti

Rókaregeróka a te reakciód inkább X elhajtása valami elsőre eszedbe jutó ötlettel, mint sem valódi probléma megoldási kísérlet.

Ernoke 2012.09.19. 17:34:42

@KürtiT (Tromb74): pont ez a probléma egyetlen valódi megoldása szerintem, az, h ki mit csinál otthon, mellékes dolog. a válaszok, amiket a nő ad, gyenge terelések, ha valóban magasra csaptak volna az indulatok - repültek volna a bútorok/pofonok, akkor kijött volna mindkettőből az igazság. mert nekem az jött le, h a nő arra kíváncsi, mit érez iránta a férje valójában, szereti-e még. egyszerűen fel kellene lépnie erőteljesen a saját igazsága érdekében, amíg erre nem képes, felesleges bármi más. erre kéne ösztönözni szerintem. mondjuk én úgy vagyok vele, h aki ilyennel pszichológushoz fordul, megérdemli a sorsát.:D

lárvalányhaj 2012.09.19. 18:59:00

@Ernoke:

hát nem tudom. nekem volt olyan pasim, akivel a Mónika só résztvevőit megszégyenítő módon ordítoztunk a nyílt utcán, de ez nem oldott meg semmit.
meg olyan is volt, akivel nem is lehetett ordítozni egyáltalán, mert konfliktus esetén teljesen begubózott. nem rajtad múlott, elhiheted, mert én nagyon ki tudom ám ereszteni a hangomat... :)

KürtiT (Tromb74) 2012.09.19. 19:29:10

@Ernoke: Hát a rendszeres, és ordenáré veszekedés még nem garancia a kiegyensúlyozott, jó párkapcsolatra. Főleg azért, mert ilyenkor nem az igazság jön ki az emberekből, hanem ami abban a pillanatban az eszükbe jut.

Persze ha neked ez vált be, akkor ez vált be.

pocaklakó minimanó 2012.09.19. 22:23:52

@KürtiT (Tromb74):

"X-nek az a baja, hogy a férje sokat dolgozik, későn jár haza, amikor pedig otthon van, kevés időt szán rá. Az a gyanúja, hogy a pasi megcsalja, ettől a bizonytalanságtól ki van borulva, becsapottnak érzi magát."

Peggy Bundy erre kábé így reagált: Amíg van bébielem, addig nem aggódom. :)

Boban 2012.09.20. 09:02:56

Nem tudnak ezek a piszológusok szart se!

Ingyen lehet főzni 50 liter pálinkát, igyon az asszon is amíg vár, meg az ember is ha hazaért. Egy idő után legalább jól definiálható lesz a probléma, és akkor már egyértelmű, hogy mit kell megoldani.

Én sem szedem szét a lada motrát, mert egy kicsit csörög, meg nem húz úgy, csípi az olajat, stb...megvárom míg kikönyököl a hajtókar, és akkor legalább egyértelmű.

mojoking77 2012.09.21. 15:47:10

@Kurtz ezredes: Hello,
Nem teljesen a temahoz kapcsolodik, de megeri elolvasni. Szerintem ilyen, amikor valaki elolvas par modoros bejegyzest ugy, hogy fogalma sincs arrol, amirol ez a blog szol, ennek ellenere ugy erzi, o is tud ilyet irni. Komoly gyongyszem...

ennyiresenkinemlehethulye.blog.hu/2012/09/21/szinvaltok

Maer Hen 2012.09.29. 00:07:41

Mikor lesz következő poszt?

Kurtz ezredes · http://gyuloltellensegeink.blog.hu 2012.10.01. 23:52:50

@Brendel Mátyás:
Azért legalább a 243 like most elégségesnek bizonyult számodra?

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2012.10.03. 09:05:48

@Kurtz ezredes: kint volt az indexen, nagyon aktuális téma. nem. van ennyi zavaros férfisoviniszta.

ezt a kurucinfó is tudja.:)

Kurtz ezredes · http://gyuloltellensegeink.blog.hu 2012.10.03. 13:15:13

@Brendel Mátyás:
Te tényleg nagyon vágod ennek a blognak gyakorlatilag valamennyi posztját. Szinte első pillanatban átlátsz rajtunk, mondjuk ennyi ésszel nem is csodálom. Ezt láttad már?
mno.hu/belfold/meg-mindig-ciki-mszp-snek-lenni-1109108
süti beállítások módosítása