Három nap az Emberek között

2012/01/25. - írta: Modor Tibi

Hogy testközelből tapasztalja meg a választópolgárok dolgos-bajos mindennapjait, Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke múlt héten végre engedett Modor Tibor régi unszolásának, és három napra beköltözött a hírhedt blogger II. kerületi, Frankel Leó utcai lakásának vendégszobájába. Stábunk a nem mindennapi vendégeskedést természetesen lépésről lépésre dokumentálta a közel 60 óra folyamán.

-Tibor már régóta rágta a fülemet, hogy üljünk össze nála egyszer hosszabb időre is - a nagy sietségben, a rengeteg utazásban, kontraproduktív ülésnapban, ellenzéki gáncsoskodásban gyorsan kimerül az ember, és időről időre bizony hajlamos is megfeledkezni a polgárok napi problémáiról - vallott a kormányfő.

-Tökéletesen így van, Uram - tette hozzá a szimpatikus, intelligens arcú blogger - a kampánykörutak, a rengeteg panasz, vádaskodás és kérés, a folyamatos rohanás bizony csak egy felületes képet adhat az emberek napi gondjairól, ezért is vagyok olyan boldog, hogy Miniszterelnök Úr végre beadta a derekát.

A Frankel Leó utcai lépcsőház második emeletén található bejárat egy minden fényűzést nélkülöző, visszafogott kispolgári hall + kétszobás, mindössze 68 négyzetméteres lakásba nyílik. Luxus itt néhány festményt és stílbútort leszámítva nem jellemző. Kevesen tudják, de Képíró Sándor, a második világháború utolsó hősi halottja is itt élt, mielőtt tavaly végleg elhunyt volna. Tibor meghatódottan, könnyeivel küszködve vall kedvenc szomszédjáról:

-Sanyi bácsi egy végtelenül rendes ember volt. Művelt, ékes beszédű - de egyben közvetlen és mindig vidám. Mindig volt egy jó szava az emberhez. Közös témát bármikor találtunk a lépcsőfordulóban, nem egyszer be is invitált magához egy-egy kis áldomásra. Isten nyugosztalja!

Az élet persze megy tovább, nem is akárhogyan! Sűrű nagyon az agenda, így a kormányfő és a blogger első útja rögtön a ház mellett található, ízlésesen pácolt-lakkozott lambériával dekorált Frankó borozóba vezet, ahol a helyiekkel be is kapnak egy cserszegi fűszeres-fröccsöt - a poén kedvéért egy Mecseki itókával. Innen szerény körülmények között, törzsutas-kedvezménnyel, telefonon rendelt Nemzeti Taxin látogatják meg a következő egységet, a Széna tér mellett fekvő Móri borozót, ahol Miniszterelnök úr azonnal nekiesik az egyik nyerőautomatának. Tibor pár ötvenes szokásos kikérése után a zenegépet veszi kezelésbe: Jimmys Roussosra jár egy őrült rockot.

-Szeretem ezeket az autentikus pinceborozókat, igazi őszinte helyek. Az ilyen ivókban százszor többet lehet megtudni az emberekről, mint ezernyi kampánykörúton - vélte Orbán Viktor.

A jó magyar borra persze hamar megéhezik az ember: ilyenkor mindig jólesik egy kis harapnivaló. Hosszas tépelődés után végül a díszes társaság az elfogadható árfekvésű MOM-parki Wasabiban költötte el az estebédet, ahol Tibor elegáns kéztartással, gáláns borravalót hagyva rendezte a számlát - természetesen mutató- és középsőujja közé csippentett, dombornyomott kártyával. Hazafelé még beugrottak a Dióhéj eszpresszóba egy-egy kisüveges Pilsnerre, majd rövid bárcsevej után nyugovóra tértek.

Az eseménydús és azért fizikailag is megterhelő első nap után szerencsére volt ideje regenerálódnia a duhaj, kissé másnapos uraknak: Tibor rugalmas munkaidejét kihasználva 11-ig lustálkodtak. A kávé és a reggeli biológiai-higiéniai szükségletek zajos, harsány röhögésbe torkolló rendezése után irány a gym! Az edzést könnyed, negyedórás kardióval indították - és míg Tibor főleg guggolt, addig Miniszterelnök úr eltökélten hátazott. A fáradságos gyúrás után kidagadó erekkel, szinte felrobbanó izmokkal jólesik egy laktató, tápláló, fehérjegazdag ebéd: innen a Gyorskocsi utcai Bajor kolbászdába kocsikáztak tovább. Szerencsére éppen nem találkoztak ellenzéki fogvatartottakkal.

-Eredetileg a Moszkva tér (az meg hol van?) c. filmből is ismert Pajtásba szerettünk volna ellátogatni, de rájöttem, hogy tegnap egyszerre kicsit elég volt a retróból, pláne egy ilyen átmozgató edzés után - somolygott Miniszterelnök Úr, miközben egy pompázatosan aranyló, pikánsan komlózott Maß Scherdelt szürcsölgetett. 

Miután Tibor napi teendőit laptopján játszva letudta egy óra alatt, ismét nyakukba vették a várost. Ekkor érkezett Google Talkon Kurtz ezredes üzenete: "Vona Gabival meg Gudeával a Pozsonyiban iszunk, üdv mindenkinek, nem néztek be egy sörre?" Sajnos erre aznap nem kerülhetett már sor, mert Pestre egyrészt nem vágytak át az urak - másfelől a Hattyú, a Kétlyukú, a Retek, a Fasor és a Marxim is rájuk vártak még - bármilyen újratervezés pedig a gyengeség jele volna. A nap végére már nem nagyon emlékeznek, de rendben hazaértek, bizonyos emlékfoszlányok az Ötkertből kísértették még őket. A zene szar volt, abban mindketten egyetértettek utólag is.

És eljött a harmadik nap! A szokás szerint átlustálkodott délelőtt után Tiborék kora délutánra már összeszedték magukat, és leugrottak a Pepébe egy kímélő pizzára, hogy aztán nyugodtan szotyizgatva tekinthessék meg a szomszédos Komjádiban a Vasas-BVSC mérkőzést.

-Csodálatos három napot töltöttem Tibornál, és ezért végtelenül hálás vagyok neki. Egyben meg is győzött, hogy mindenféle, mostanában gyakran hallott panasz túlzó, hiszen tartalmasan élnek még kevésbé jómódú középosztálybeli választópolgáraink is. A kulcs: tudni kell alázattal, beosztással, ésszel élni. A pénz nem minden. Köszönöm Tibor, hogy ezt megmutatta nekem!

-Enyém a megtiszteltetés, Miniszterelnök Úr! - nyugtázta a hálásan csillogó szemű blogger.

Címkék: politika
57 komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2012.01.25. 07:34:35

@Ágy Alatt Fekvő Kíváncsi Légy (Möff CAT): Mi lenne? Egy jó poszt. Alighanem az ihlette, hogy Gyurcsi Miskolcon játszik národnyikot. A helyek közül a Marximot ismerem, de ha többi is akkora ótvar, akkor szegény miniszterelnöknek nem volt valami jó dolga. Én mondjuk elvittem volna valami cébéába is, hogy megvegyétek a reggeli parasztreggelihez valókat, és ott összefuttattam volna Borbás Marcsival, de így is nagyon wholesome lett :-)

Mongol Beteg 2012.01.25. 08:35:07

Mindig is nagyra becsültem azon nagyformátumú vezetőinket, akik elvegyülve a nép egyszerű gyermekei közt, fényességes kisugárzásukkal ragyogták be néhány szerencsés kiválasztott plebejus szürke hétköznapját, reményt és sírig tartó mesélnivalót hozva szerény hajlékukba. Kedvenceim: Igazságos Mátyás Király, Igazmondó Ferenc Király és Igazember Viktor Király.

bekbórd! 2012.01.25. 08:35:46

Én nem mennék vele kocsmába, egyedül nem tudnám megvédeni :)

2012.01.25. 08:36:18

Felállva ütemesen tapsolunk, kérjük Tibort a függöny elé meghajolni:)

fairwolf 2012.01.25. 08:47:37

BRAVO! Chapeau! Herrlich! Remek!

Édy, aki Endre 2012.01.25. 08:57:14

Amikor meghallottam az eredeti hírt, nem tudtam eldönteni, hogy nevessek vagy sírjak.

Azért van valami otromba báj abban, amikor vitéz Pápay-Szemlőhegyi Bérmatáncos Ferenc testvér megnézi az amúgy lesajnált prolikat.

Persze csak sleppel és médiakörítéssel, mert úgy az őszinte.

Ennek az őszinteségnek a sokkal durvább változata az volt - másoktól -, amikor a cigányjogvédő külföldi nénik úgy jogvédtek a putrisoron, hogy ahhoz lehetőleg ne kölljön a légkondis kocsiból kiszállniuk.

Pedig a sofőr gondolta, hogy jófej lesz és lehetőséget ad nekik fésztufész ismerkedni bodzailag, de ők az istennek nem kívántak kimászni a kocsiból - onnan is látták a barna veszélyt.

Ferenc testvérnek még van mit tanulni. Kívánjunk hát neki is: Szebb jövőt! :)

a_fater 2012.01.25. 09:21:41

Hát igen, az újratervezés a gyengeség jele :D

IMF el volt, lett és lesz picsázva!

Drago Brutic 2012.01.25. 09:33:23

@Édy, aki Endre:
Tény, hogy ennél alább politikus nem mehet. Fletó tesó azonban abszolút Torgyán pubi megüresedett helyére pályázik. Mondjuk szerintem kifejezetten jól áll neki. Vicces volt, ahogy sápadt testével a kis ágyon ücsörgött, persze a hokimeccs helyett hitelesebben jött volna egy hamisítatlan DVTK-FRADI, selyemsurranóban, egy-két borsodi sörrel, meg kis rácsrázással, dehát mit tegyünk, a tavaszi szezon még odébb van.
További ötletek: forever living előadás az Ady Endre művközpontban, ahol Fletó helyi háziasszonyoknak osztogat Aloe Verás készítményeket, vagy egy kis dzsembori a Mázsa téri piacon egy kétdekás Kalinkával.

Ernoke 2012.01.25. 09:53:51

@Drago Brutic: Gyurcs(ók)ány hamisított viagrát és mp4-et vásárolt a Tömő utcában.
Gyurcsány részt vett a szolnoki városszéli lakótelepen hagyományosan megtartott fehérek és barnák közötti barátságos harci hosszútávfutás mérkőzésen. "rendkívül jó volt látni a sportszellemet és a csapatok közötti összetartást." - nyilatkozott a felhasított mellkasú, vérző fejű, de mosolygó Volt Miniszterelnök.

Drago Brutic 2012.01.25. 10:03:02

@Ernoke:
"A meccset követően Gyurcsány Ferenc részt vett egy ustawkában, ahol 10 dvtk drukker a nyíregyházi red army képviselővel mérte fel a férfias erejét. Bár Fletót az elején egy gyomros-állas kombó a földre kényszerítette, rokonszenvével továbbra is biztatta talpon maradt társait. "

Fapuma (törölt) 2012.01.25. 13:06:50

Ide most bizony kommentelek. Ott konkrétan abbahagytam az olvasást, hogy asszongya "szimpatikus, intelligens arcú blogger", amikor újra képes voltam olvasni és eljutottam addig, hogy "meghatódottan, könnyeivel küszködve vall", akkor jött rám a rosszullét, a hányinger. Az őrült rockra csak annyit mondanék, hogy Artemios (Demis) Ventouris Roussos (Greek: Ντέμης Ρούσος) az illető neve. Ha ez része a poénnak visszavonulót fújok.

Méltatlanul alulkommentelt poszt, imádom! Hálásan csillogó szemmel olvasom.

doszy 2012.01.25. 13:17:14

Kim Jong Il looking at Miskolc. :)

Fapuma (törölt) 2012.01.25. 13:52:53

@Püspök utcai gombaszedő: mea maxima culpa. sajnos a linket nem all modomban megnezni, fennakadt a government of canada szurojen.

Styxx 2012.01.25. 14:59:15

@Fapuma:
ááá, Kanada most már minden magyar C-gyanús elemet kiszűr, inclusive youtube-klippek.

A poszt pazar, várom a 18+ verziót, amikor az intelligens arcú blogger és b-társai, Kurtz ezr. és Gudea partiba dobják a tiszta pizsivel felugró Anikó Asszonyt és Ráhelt.

Ha ezt a képtelen jelenetet Képíró Sanyi bácsi megérhette volna! Bár így, hogy a judeo-liberál-bolsevik unijós sajtó azt terjeszti a Miniszterelnök Úrról, hogy héber index.hu/belfold/2012/01/24/orban_zsido_szarmazasarol_irt_tevedesbol_egy_francia_lap/
még figyelmeztette volna az agg szomszéd:
-Fiatalember azt rebesgetik, hogy zsidót rejteget, veszélyes az ilyesmi a mai világban.

dez01 2012.01.25. 15:11:10

Ha ezeken a helyeken nem majd lesz sűrű dohányfüst, akor esküszöm sorra látogatom mindet:)

Kutchek (törölt) 2012.01.25. 15:28:48

Nem elég, hogy mindenféle adókkal basztatják a népet!
Nem elég, hogy a médiából is ezek ömlenek!
Most már be is költöznek hozzánk! :)

hááááát 2012.01.25. 15:46:57

Elöször lefagytam, majd rég nevettem ilyen jót. Elárulom, a 15. sor után megnéztem, hogy most melyik blogon is járok. :D

Vérnyúl, Döme, Dagi, Fufu, avagy a Jó, a Rossz, és 2012.01.25. 15:54:38

vazdeg tibor.

kihagytad a minit. a MINIT!!!! hogy merészeled???? ez sértés a miniszterelnök úrra nézve, hogy nem viszed le kádár kedvenc bárjába!!!

Csehszlovák Kém · http://www.dotoho.blog.hu 2012.01.25. 15:56:12

Magyar legyek, ha nem arról volt szó, hogy I. Orbán slaboduchy, csak azért nem akart ezen a trendi judapesti kerületben sörikét szürcsizni, mert a felek nyilvánvalóan csakis a buziolimpiára készülő, vonagló ratyik ellen egyeztették a tüntit.
Tibor, ne terelj! Milyen újratervezés? Ilyen vészterhes időkben? Itt a nyugat alkonya, vége a neoliberális diktatúrának, bár Szíria és Irán ellen támadás készül, Amerika nagyon be van már szarva, szóval, itt az ideje a világos beszédnek!
Ha már Budapesten a Bratislavská ulica lehet Pozsonyi út is, akkor mondjuk ki: Orbán Viktor egyszerűen nem határolódott el ezektől a társadalom mélyszöveteiben fellelhető, kártékony élősködőktől, a magyargyalázó kaftánosoktól! Hazudtok, szokás szerint! Egy kicsit szabadságharcolunk, egy kicsit meg nem. Az Isten szerelmére! Hát már az oviban karakánabb kissrác voltam! Igaz, Orbánnak meg biztos az oviban a köcsög volt a jele...

Advocatus Diaboli 2012.01.25. 15:59:08

Második kerület, bakker! Jó, hogy nem a Rózsadombra költözik be!

Menne inkább Borsodba, vagy egy Szabolcs-Szatmár megyei kis faluba, ami tele van kokerókkal. (Bár ott még jól is érezné magát a "rokonok" között)

873ujr3rk 2012.01.25. 15:59:16

Kétlyukú - az is mekkora hely :)

kela-bá 2012.01.25. 16:01:56

De jó,hogy vannak ilyen bejegyzések, majd DAVOSBAN mindent megoldanak.

Mocskos Állat 2012.01.25. 16:11:54

Pazar volt kérem alássan! Remek, mesés!
Le a kalappal, férfi munka volt! :)

Nem is tudom, hogy Gyurcsány Fletó vagy Orbán Viki a jobb Mátyás király...

TrueY · http://qltura.blog.hu 2012.01.25. 16:26:02

"A Frankel Leó utcai lépcsőház második emeletén található bejárat egy minden fényűzést nélkülöző, visszafogott kispolgári hall + kétszobás, mindössze 68 négyzetméteres lakásba nyílik."

Ez nem újdonság Ork bánnak, mert egy Mester utcai lepukkant bérházban lakott még 1990-ben. Nagybácsikám is ott lakott, ezért viszonylag jól ismerem a kiindulási állapotot.

Azóta elég jól kikupálódott a parlamenti fizetéséből... Szépen beosztotta és félretette. :)

Farkantoán Chatpartner 2012.01.25. 16:26:37

A Vélemény Vezérének, szeretettel:

velemenyvezer.blog.hu/2012/01/25/a_fidesz_tanulhatna_horn_gyul#comment-form

Azt akarjátok elhitetni, hogy ez a három hozzászólás született, melyből kettő egy hivatásos (és persze "baráti") újságíróé? Pl. az én délelőtti helyesbítésemet sem közöltétek, melyből kitűnt, Hornnak NEM VOLT 2/3-a, csak az SzDSz-szel EGYÜTT, és az SzDSz-nek nem állt érdekében, hogy Horn éljen ilyenkénti lehetőségeivel az ő segítségükkel (és bőrükre). Tehát színtiszta tévedésre, ferdítésre épül az egész poszt, de a bírálatot nem közlitek, mert nyilván szerelmesei vagytok a vélemény szabadságának. Sebaj, közli más.

Farkantoán Chatpartner 2012.01.25. 16:32:12

@TrueY: abszolút igazad van, miniszterelnökként is ott kellene élnie, ahol a lepukkant nagybátyád.

TrueY · http://qltura.blog.hu 2012.01.25. 16:35:41

@Farkantoán Chatpartner: Ezt állítottam volna? Főleg, hogy nagybácsikám azóta jobb létre szenderült.

Nem gondolom, hogy ott kellene élnie. Azt viszont igen, hogy nem a parlamenti szerepléséért kapott pénzt tette szépen félre.
Sok sötét ügyletet bonyolított és a lakásának téglái jórészt közpénzből vannak. Ez némileg elszomorít. :(

Farkantoán Chatpartner 2012.01.25. 16:38:49

@TrueY: megtetted a feljelentést? Milyen állampolgár vagy?

Celtic 2012.01.25. 17:05:33

@Hadrian77: Akkor jo, mar megijedtem, hoyg csak nekem tetszik nagyon :)

Celtic 2012.01.25. 17:08:45

Egyben hozzafuzom, hopgy sztem a HVG kepriportjanak az _alairasai_ is nagyon jok :)
hvg.hu/itthon/20120124_gyurcsany_es_tarsai_az_avason

KürtiT (Tromb74) 2012.01.25. 17:27:34

Ez bizony tökéletes lett, drága Modor Úr! Csak gratulálni tudok hozzá!
Ha már politika meg Furcsányi, akkor így!

teng-leng 2012.01.25. 17:30:00

@Celtic: Én olyan környéken lakom, ahol az elmúlt 100 év magyar miniszterelnökei valamennyien laktak. Pedig senki nem hívta őket…

reálisan 2012.01.25. 17:32:08

Amig hatalmon volt Gyurcsány bohóc tett a magyar szegénységre, a multik seggét nyalta. Most amikor végre kiszorult a politikából eljátsza a gondoskodó politikust. Átlátszó ügyeskedés egy félbolondtól. Undor, nem csoda, hogy még a párttársai sem kértek a személyéből!!!

nu pagagyí 2012.01.25. 17:38:44

Orbán hárommilió emberrel konzultált, aztán mi lett belőle?

becike4 2012.01.25. 18:12:58

Nem kellet volna Miskolcra menni,Fecó.Este nyolc után menj végig egyedül a Hős utcán,és ha nem esznek meg a country boyok,Tied a fődíj.

lárvalányhaj 2012.01.25. 18:21:10

Hiányolom belőle azt a részt, amikor Modor Tibi legorombítja a Miniszterelnök urat, hogy fogkrémpöttyök maradtak utána a tükrön, és már megint összepacsálta a szép fehér kilépőszőnyeget a fürdőszobában. (A törölköző meg dísznek van, mi?!)

2012.01.25. 18:28:28

@nu pagagyí: ez az bolsi, ne hagyd, hogy bántsák a szeretett böszmédet :))

2012.01.25. 18:29:58

Ha két férfi három napot együtt tölt, az látens homoszexualitás.

combo 2012.01.25. 18:45:07

Az eseményről beszámolt a média is:
Magyar Nemzet: Orbán Viktor találkozása a Goldenblog díjas bloggerrel (alcím: A miniszterelnök népszerű a fiatalok körében)
Magyar Hírlap: Orbán Viktor találkozása a Goldenblog díjas internetes tárcaíróval (alcím: A miniszterelnök népszerű a magyarok körében)
MTV: Orbán Viktor egy napja, 58. rész (alcím: A miniszterelnök személyesen tájékozódik az állampolgárok ügyes-bajos ügyeiről)
Index: Orbán Viktor villantott
Origo: Vendégeskedő miniszterelnökök (3 oldalas összeállítás, külföldi-belföldi példákkal, Orbán Viktor látogatásának apropóján)
Népszabadság: Orbán Viktor panelba költözött (alcím: Meg nem erősített pletykák szerint a miniszterelnök szóváltásba, majd dulakodásba keveredett a helyiekkel)
Népszava: Orbán Viktor leereszkedett a nép közé (alcím: Buszokkal szállították Modor Tibit; fényképes illusztráció: egy öreg néni kezet csókol a miniszterelnöknek)
HVG: Orbán Gyurcsányt utánozza (alcím: Mértékadó külföldi lapok szerint ez populizmus)
Török Gábor: Mi történik a politika boszorkánykonyhájában? (alcím: Értéksemleges esélylatolgatás hatalomtechnikai szempontból).

2012.01.25. 18:52:57

@tff: az attól függ borotválják-e és ha igen egymásét-e:)

2012.01.25. 19:13:01

@Hadrian77:

Na igen, mert ha borotválják, akkor látens pedofilok.

purga · http://horrormirror.blog.hu 2012.01.25. 19:22:39

Nájsz:)

De ebből sokkal többet is ki lehetett volna hozni! Részleteket!

Tibor ezek szerint egyedül él? Pedig jó lett volna olyanokat is olvasni, hogy "A kedves Miniszterelnök Úr kedvesen megsimogatta a kis Modor Botond buksiját, ki ugyanolyan csillogó tekintetű volt, mint az apja."

fülesboci 2012.01.25. 20:15:24

@Mongol Beteg: Pedig csak elég lett volna visszagondolniuk a pápai és alcsuti szép gyermekévekre. vagy mondjuk Katusnak kifizetni a gázszámlát

TrueY · http://qltura.blog.hu 2012.01.26. 11:17:52

@Farkantoán Chatpartner: Volt feljelentés is. Persze addig vizsgálódtak, amíg furcsa módon elévült a dolog. Hmmm... Mutyiországban nem szoktak képviselőket macerázni (sic!).

Celtic 2012.01.26. 12:25:50

@combo: Koszi, igy mar majdnem tokeletes :)

Celtic 2012.01.26. 18:42:42

Nem tehetek rola, de ezen lehidaltam...

"Ezúton hívjuk meg Önöket sajtótájékoztatónkra, melynek témája: Gyurcsány által feltüzelt nyugdíjasok támadtak a Jobbik fiataljaira Miskolcon Tartja: Szegedi Csanád, a Jobbik alelnöke"

manson karcsi · goo.gl/FVvVX 2012.01.26. 18:52:13

a csillogó szemű igazmondó juhász!

mi vaaan??? 2012.01.26. 22:08:55

Most csak én nem értek valamit? A második világháború utolsó hősi halottja, aki végleg elhunyt?

murunga 2012.02.13. 11:17:05

a kormányfő és a blogger első útja rögtön a ház mellett található, ízlésesen pácolt-lakkozott lambériával dekorált Frankó borozóba vezet, ahol a helyiekkel be is kapnak egy cserszegi fűszeres-fröccsöt - a poén kedvéért egy Mecseki itókával. Innen szerény körülmények között, törzsutas-kedvezménnyel, telefonon rendelt Nemzeti Taxin látogatják meg a következő egységet, a Széna tér mellett fekvő Móri borozót, ahol Miniszterelnök úr azonnal nekiesik az egyik nyerőautomatának.

ehhh, ez elég sutára sikerült...
süti beállítások módosítása