A Top 10 összeesküvés-elmélet

2011/10/17. - írta: Modor Tibi

Kedves Olvasóink!

Újra jelentkezik a Szkepticista Gyülekezet - az áltudományok, városi legendák, mítoszok, hoaxok és elavult hiedelmek (pl. babonák, vallások) esküdt kihívója és szertefoszlatója. A Gyülekezet célja, hogy számtalan képzett, valódi szakember (matematikusok, fizikusok, mérnökök és reálos affinitással bíró bölcsészdoktorok) segítségével évszázados, évezredes berögzödésekkel vegye fel sikerrel a harcot kizárólag tudományos alapon - a számok, a fizikai törvények, az anyag és a józan ész szabályaira támaszkodva, elfogultság és prejudikációk nélkül. Nálunk sarlatánok, sámánok és papok nem kapnak helyet. Sajnáljuk, ha így sokakban csalódást keltünk, de mi egyedül a természettudományokra, a megcáfolhatatlan tényekre és az egyetlen igazságra esküdtünk fel.

Jelmondatunk: Az Igazság fáj!

Lássuk hát mai összeállításunkat, a világ Top 10 hoaxát, amit mind tételesen, szigorúan tudományos módszerekkel cáfolunk meg. Aki eddig hitt, többé nem fog!


 

#10 - A roswelli UFO-szerencsétlenség

Állítás: 1947-ben egy földönkívüleket szállító űrhajó az USA-beli Roswell közelében lezuhant, melynek következtében több ufónauta holttestét is boncolásnak vethették alá - a túlélő pilótát kikérdezték (!), a szemtanúkat pedig kivégezték.

Tény: Tündérmese. Józan ember nem gondolhatja komolyan, hogy a többmilliárd naprendszer közül majd pont ide fognak jönni földönkívüliek - akik nem léteznek -, és hogy őket még ki is kérdezhetik. A felvételeket egy garázsban készítették néhány kreatív művésszel.

 

#9 - Egely György elméletei

Tény: sarlatánok, kuruzslók, ördögűzők, auralátók, witch doctorok arra se méltóak, hogy érdemben foglalkozzunk velük - komoly ember nem áll le ilyenekkel vitázni. Tessék sokat tanulni, és olvasni, olvasni, olvasni. Ahogy mi is szoktuk.

 

#8 - A Paul McCartney-hoax

Állítás: Paul McCartney 1966-ban autóbaleset áldozata lett, ám az együttes hihetetlen sikerei miatt a tragédiát titokban tartva egy ál-Pault (Fault - született nevén William Sheppard) kerestek és képeztek ki, hogy ő lépjen Paul helyére a további években.

Tény: Ez is az a már-már "idióta" feltételezés, amivel nem foglalkozunk. Ezek szerint Faulnak annyira megtetszett az új köntös, hogy a mai napig járja a világot és közben zenét szerez.

 

#7 - Az 1954-es berni döntő

Állítás: A világ addigi legjobbját és a világbajnoki arany toronymagas várományosát, az addig veretlen magyar válogatottat doppinggal és csalással verte 3:2-re a nyugatnémet válogatott a fináléban.

Tény: Ez is megint csak a tipikusan magyaros másra mutogatást bizonyítja, semmi mást. Puskás 3. gólja egyrészt les volt, másrészt eltűntek a felvételek, tehát ez nem bizonyít semmit. A dopping megint nevetséges spekuláció, a világ legjobbjának pedig kutya kötelessége legyőzni egy akár szteroidokkal telepumpált nemzeti tizenegyet is, nem?

 

#6 - Shakespeare drámái

ÁllításShakespeare műveit valójában egy Christopher Marlowe nevű irodalmár szerezte (és esetleg mások is), aki - miután eretnekség vádja alá került - megrendezve a saját halálát, Shakespeare-ként élt tovább.

Tény: Megmosolyogtató spekuláció, ismét csak egy legendagyár terméke, ami természetfölötti tulajdonságokkal ruházza fel az amúgy is kivételes tehetségű zseniket. Ez azt jelentené, hogy a művészettörténelemben máskor is előfordulhatott volna, hogy valójában a tanítványok dolgoztak a mester helyett. Legyen nekünk, a tényeket tisztelőknek elegendő az igazi Shakespeare és csodálatos életműve, mondák nélkül!

 

#5 - A dallasi merénylet

ÁllításJohn F. Kennedyt 1963. november 22-én egy összeesküvés eredményeként lőtték le Dallasban - a gyilkossággal vádolt Lee Harvey Oswaldon kívül több mesterlövész is szerephez jutott az akcióban. Oswaldot Jack Ruby pedig azért ölte meg két nappal később, hogy ne árulhassa el a többieket.

Tény: Szó sincs összeesküvésről. Lee Harvey Oswald volt az egyedüli elkövető, Jack Ruby pedig pusztán Kennedy hatalmas tisztelője volt, és így kívánt bosszút állni a gyilkoson. Jack Ruby természetes körülmények között hunyt el évekkel később cellájában.

 

#4 - A 9/11- (ejtsd: nájn-ilevön) összeesküvés

ÁllításHogy az Egyesült Államok terrorizmusveszélyre hivatkozva saját polgárai és ellenségesnek minősített országok fölött immár társadalmi támogatással és törvényesen átvehesse az irányítást - saját maga tervezte és hajtotta végre a 2001-es New York-i támadásokat, elsősorban a World Trade Center ikertornyai ellen.

Tény: Egyedül a szélsőségesen muszlim Al-Kaida áll a terrorcselekmények mögött, bármilyen más feltételezés, spekuláció, megkérdőjelezés rosszindulatú és aljas, szankcionálni kellene. Egyszerűen elképzelhetetlen és lehetetlen ennyi embert beavatni és egyidejűleg feláldozni egy nagyhatalom pillanatnyi érdekeinek érdekében.

 

#3 - Az Apple-összeesküvés

Állítás: Az Apple találmányai jobbára más cégektől kölcsönvett szoftverek és termékek szebb, csillogóbb köntösbe bújtatva, egyben a marketingtudomány mintapéldája ideológia- és rajongótáborteremtéssel - eközben a cég pedig nemcsak a fogyasztó minden lépéséről akar tudni, de kizárólagosan birtokolni és uralni kívánja minden adatát és tartalmát.

Tény: Nevetséges és aljas, irigységre épülő vádaskodás, az Apple egyedül a technikát akarja közelebb hozni az emberekhez, egyúttal az életüket szebbé és könnyebbé tenni.

 

#2 - Arc a Marson

ÁllításA Marson található, női arcra emlékeztető képződmény egy valaha a Marson létezett intelligencia bizonyítéka.

Tény: A képződmény annak bizonyítéka, hogy amit az ember látni akar, azt belelátja bármibe. Emlékszünk a gyermekkori játékra, amikor az eget kémlelve azt néztük, hogy melyik felhő mire emlékeztet minket? A marsi (Mama helyén marad) "arc" csak a fények és képzeletünk játéka, puszta véletlen egybeesés és az emberi fantázia közös terméke: optikai csalódás. És különben is: ki épített volna ilyeneket, és miért pont a Marsra?

 

#1 - Holdraszállás

Állítás: Az 1969-es Hold-expedíció soha nem történt meg, az egészet az NASA nevadai bázisának fokozottan őrzött "Area 51"-ében, az 51-es körzetben forgatták le.

Tény: Ez nyilvánvaló badarság. Miért állt volna érdekében az USA-nak egy ekkora összeesküvést kiötölni - csak azért, hogy látszólag ne maradjon le az oroszoktól? Nonszensz. Annyi embert be kellett volna avatni, hogy ma alig hinné el bárki, hogy tényleg megtörtént a holdraszállás. Törődjünk bele szépen, hogy Armstrongék igenis jártak a Holdon.


 

Úgy érezzük, ma meggyőzően sikerült cáfolnunk a világ nagy összeesküvés-elméletei közül többet is. Természetesen tiszteletben tartjuk mindazok meggyőződését továbbra is, akik hinni szeretnének és hisznek a természetfölöttiben, a megmagyarázhatatlanban, az összeesküvésben - az Emberrel egyidős az igény a misztériumra, a borzongásra.

Mi azonban továbbra is csak azt valljuk: hisszük, ha látjuk! Nyitottak vagyunk bármire, az emberi tudomány fejlődése nem állt meg és a világnak annyira kis szeletét ismerjük még csak - de tessék bizonyítékokat hozni, számokkal, törvényekkel alátámasztani mindent.

 

/Tisztelettel a Konteóblognak, ahol szinte az összes pontról olvashatunk/

374 komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nyuszy 2011.10.17. 07:29:08

"Ilyen állat nincs is!"

Ugye egy képzeletbeli kormány kommunikációjával kapcsolatos egybeesés csak a véletlen műve lehet? :)

2011.10.17. 08:03:21

Én mindent elhiszek, és annak az ellenkezőjét is. Nem mindegy? Miért ha igaz és kiderül akkor olcsóbb lesz e kenyér vagy a sör?

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2011.10.17. 08:05:58

@nyuszy: hogy micsoda? Bolond gyermek, mars a kisoltárhoz és mondj el hetven Tömjénzsoltot, attól majd megjön az eszed! Hogy elszemtelenedtek ez a büdös kölykök, a szakra... izé hogy az a cifrázatos elmúltnyolcév essen a valogadba!

Hiányoznak nekem a kémiai eszmefuttatások. Ez nem attól van, hogy az illető, aki kémiai eszmefuttat, vegyész lenne, hanem ilyen hetvenes-nyolcvanas években valami azóta felszámolt műszaki kiadónál megjelent zsebkönyvből nyomja (pl: Sz. U. Goncsarenko: Meteorológiáról mindenkinek, Műszaki könyvkiadó, Bp. 1985)amelyet nagyon sokan olvastak rajta kívül, de mára az élet más dolgai (pl a zsidókérdés és a pina, hogy csak az e blog törzsközönségét izgató témákról ejtsek szót) sikeresen kiverték a fejéből a dolog nagy részét.
Az idézgetős ember azonban emlékszik rá és siratja azt a kort amikor ezt még minden valamirevaló középiskolában megtanították.
MErt aki ezt a könyvet olvasta, az nem mond olyat hogy a Santa Enchilada con Carne e Queso Verde-i Szűzanya-kút (különben is: ha már az első részt eredeti spanyol nyelven mondjuk, tiszteljük meg a mexikóiakat - kisbetűvel, ellentétben a mai divattal - hogy a Nuestra Senorát is spnyolul mondjuk, tehát helyesen Fonte de Nuestra Senora de Santa Enchilada con Carne e Queso Verde!) feletti kékes láng az a helyben kivégzett Enchiladai Szent Bernát (San Bernardo di Enchilada) utolsó lehelete, hanem pontosan tudja, hogy az Enchilada-hátság utóvulkainkus műkösédésének (Juhász Árpád idejében ezt még nem kellett magyarázni, hejj) és a közeli Dos Eqis hegységből lemosódott, alluviális szedimentumban felhalmozódott alkálifém feldúsulásoknak szerencsés elegyét látjuk, amelyet a bevételre vágyó helyi domonkosrendi szerzetesek egy kis petróval fegyújtanak, így a "csoda" nem más, mint a cézium halványkék lángfestése! Bizonyos napokon bíborvörös lesz, de ez természetesen nem a buzgóbb hitgyakorlás jele, hanem annak, hogy a kutat tápláló forrás aznap lítiumból oldott ki többet. A forrás "csodatevő" ereje természetesen ugyanezen elemek miatt van, egyszerűen ez egy gyógyforrás, hasonló a mi Zápfalui szagosforrásunkhoz a Cserehát-hegységben. A kegyhelyet egyébként már az indiánok - akiket ma már őslakosoknak divat mondani - is tisztelték, a maják szerint ez az a hely amely alatt a legyőzött Quitzplohtzoliatxli isten teste szarvasgombává változott...

mrbateman 2011.10.17. 08:27:30

@Professor Pizka: Hay, que rico! Honnan tudsz ilyen sokat a töketlen fecskékről!?:)

2011.10.17. 08:32:19

@Professor Pizka: na most megyek és megveszem ezt a könyvet.

2011.10.17. 08:38:50

@Professor Pizka: jobb szeretem a könyveket saját tulajdonomban:)

Én egyébként a 10-ből 9-ben igazat adok a szerzőnek, az Apple-t kivéve, mert nekem az gyanús, hogy aki ilyen dolgokat kiötöl az nem akarja megoperáltatni a hasnyálmirigyét, hmmm... (simogatom a nemlétező kecskeszakállam)

Nadiposzi (törölt) 2011.10.17. 08:45:22

Bermuda-háromszög
Elek-Űr Ős
Piramisok
Dugongok

Mitya Ivanov 2011.10.17. 08:46:17

Micsoda véletlen, éppen vasárnap olvasgattam a szkeptikus blogot.
A lényeg az, hogy vannak észemberek és vannak lélekemberek. a lélekemberek hisznek, az észemberek magyaráznak.
A poszt jó.
@Frengi:
te nem az Ikrek jegyben születtél?

2011.10.17. 08:54:54

szerintem nem kell mindig minden titkot megfejteni, mert előbb vagy utóbb, de úgyis kiderül magától.

Egyébként meg amit a paraszt nem ismer az nincs is.

Nadiposzi (törölt) 2011.10.17. 09:00:05

Feladtam. Tiltott kifejezéseket akartam rátok sózni mindenáron, de a blogmotor éberen őrködött, így nem tudtam megzavarni senki nyugalmát. Azt értem, hogy szar a blog motor, de vajon kik állhatnak a háttérben?

El Topo (Sgt. Elias) 2011.10.17. 09:00:52

Az a baj ezzel a poszttal, hogy a lába nyomába nem érhet a valóságnak.
Egyelőre nem is mondok többet, tessék utánanézni például Arma Gedeon nicken írógató polgártársnak, aki kettő perc leforgása alatt bravúros eszmefuttatás keretében bárkiről bebizonyítja, hogy szabadkőműves. És még nem is részrehajló. Neki mindegy, hogy az illető férfi, nő, fideszes, vagy komcsi, zsidó, néger, eszkimó. Ha úgy adódik, a saját anyját is leszabadkőművesezi.

mrbateman 2011.10.17. 09:06:15

@Nadiposzi: gyakorlatilag bármilyen blogmotort veszel kezedbe, ha megfordítod a hátlapján 10-ből 9 esetben az áll, h. Made in I
Bassza meg nekem már azt sem engedi, h. leírjam az ország nevét. Na maradjunk annyiban, h. nem India és nem Indonézia, tudodtekikregondolok!

Nadiposzi (törölt) 2011.10.17. 09:12:19

@mrbateman:
Pedig én csak azt a csillagot említettem, ahonnan a fény 9szer csavarodik, míg ideér, hasonlóan a japán és magyar örökítő anyag spirálozásához, ahogy erre dr netuddki László kiváló tanulmányában két kenyérdobálás között rámutatott.

S.O.A. 2011.10.17. 09:23:04

Hiányolom a vízautó feltalálóinak módszeres, ismétlődő legyilkolászását a gonosz kőolajlobbi által. A moonhoax mondjuk jogosan No. 1., stílusteremtő az összeesküvés-elméletek között, igazi rajongótáborral. A jó öreg wmiki 10-ből 8-at dogmaként tisztel a felsorolt témákból... az is szép műsor, mikor nekiáll kifejteni :D

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2011.10.17. 09:30:14

@mrbateman: köcsög izlandiak, mindenütt ott vannak. Viking világösszeesküvés.

@Rettegő [ megbízott Bohócügyi Államtitkár]: that was a fuckin' beach in Florida :-)

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2011.10.17. 09:30:47

Hátizé. ez a 10 elmélet - szkeptikus szemmel nézve - legalább 5 különböző esetet felölel, a nettó ökörségtől a valószínűleg nem igazon és simán lehet, hogy igazon át a minden bizonnyal van benne valamiig.

A szkeptikus amúgy sosem mond olyat, hogy sarlatánokkal nem áll szóba, inkább a sarlatánok szoktak kitérni a próbák elől. Vagy ha nem, akkor olyanokkal nyitnak, hogy "közismert, hogy a bioenergia..." és akkor itt meg is szakadnak a tárgyalások, mivel a bioenergia definiálásával, mérésének módszereivel adós marad a kolléga (vagy 5 ember keresztbehivatkozik egymás hülyeségeire, mint a magyarság-szakértők.)

@Rettegő [ megbízott Bohócügyi Államtitkár]: a vízautó ötletét nem nagyon kell ellehetetleníteni, ellehetetleníti az energiamegmaradás törvénye (kacsint)

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2011.10.17. 09:36:04

@vészmadár (pica pica): vicces, írtam egy hozzászólást, tiltott kifejezés volt benne, azt hittem, a faszság szó, de kiderült a türül az, csak ü helyett u-val:)

S.O.A. 2011.10.17. 09:36:58

@vészmadár (pica pica): működött, láttam, demonstrálták nekünk a kultúrházban egy kisebb modellen, meg grafikonok és mérési eredmények is voltak rpezentálva, de ez neked úgyis kevés, tudom, mert te csak szent tudományban hiszel és jó neked tankolni a MOL-os 95-öst 400-ért... (kacsint, naná :D)

tiboru · http://blogrepublik.eu 2011.10.17. 09:39:04

Tisztelettel köszönöm a konteóblogos linket!

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2011.10.17. 09:43:01

@Rettegő [ megbízott Bohócügyi Államtitkár]: Naná, ezért kéne végre rendesen fizikát tanítani, egyszerűen forró, de még nem gőzölgő vízre öntöttek jéghideget, a hirtelen feláramlás meghajtotta a tartályba helyezett lapátkereket és ettől ment az autó. Na persze, ehhez alapvető termodinamikai (és nem thermo, ahogy manapság helytelenül elterjedt!) ismeretek hiányoznak, ezért tudnak megélni az ilyen sarlatánok! (mit kacsint, tikkel)

2011.10.17. 09:52:20

Egyik reggel arra ébredtem, hogy felháborodott bloggerek sajnálkoztak, hogy letiltották őket a face-ról.
Fel sem merült, hogy esetleg megkérdezzék a másikat, nics-e valami technikai probléma a háttérben, azonnal szemályük elleni sértésként értékelték, hogy nem engedi a face a megosztást.
Biztosan az orbánykormány, a zsidóliberális médiea, a KGB, a Moszad és és más hasonló gérémiumok dogoznka a háttérben.

mrbateman 2011.10.17. 09:56:43

@Professor Pizka: amíg van olaj, addig meg kellene erősíteni az utakat, mert ha 20m3 hideg/forró vizet kell cipelni, ha meglátogatjuk a hétvégén a mamáékat...na ezt a jelenlegi rétegrend nem fogja bírni.
Lehet, h. ezért végeznek ilyen szar munkát mostanában a kátyúzók...erre a kis időre már minek.

Egyébként svejcba már gyors hegyipatakvizet vezetnek a motortérbe és az hajtja a lapátkerekeket, nekünk meg itt a Duna azt nem használjuk semmire, pedig micsoda autósztrádát lehetne csinálni belőle, tökegyenesen lejön Pestről Mohácsra...állítólag már meg is vették strómanokon keresztül az izlandiak.

2011.10.17. 09:59:08

@mrbateman: én dolgozok egy új motoron, amit a légnyomásváltozás fog hajtani. Illetve van egy másik találmányom, a mikrohullám ugye rezegteti a részecskéket, ebből hő lesz és így működik a mikrohullámú sütő, az én berendezésem a rezgést csökkenti, ezáltal hűlni fog a betett ételek hőmérséklete, a forró levest vissza lehet langyítani;)

mrbateman 2011.10.17. 10:17:41

@Hadrian77: a elsőhöz nem tudok hozzászólni, mert ahhoz nem értek és hülyeséget nem akarok írni,...a másodikat viszont úgy kell megoldani, h. egy nagyobb ajtajú/teljesítményű mikrosütőbe(továbbiakban:A) beteszed a mikrosütőd (továbbiakban:B), namostkéremszépen amikor a B odafelé rezegteti, akkor az A-t úgy kell beállítani, h. visszafelé rezegtesse, persze lényegesen nagyobb teljesítménnyel.
Az A és B jelű berendezések teljesítménykülönbségének változtatásával lehet szabályozni a B berendezésben lévő anyag hőmérsékletét a forrótól a csontá fagyottig!
Nincs meg neked a szabadalmi hivatal száma, mindig elfelejtem, annyira leköt a tudományos munka!

sTormy 2011.10.17. 10:19:43

@Nadiposzi: Az utolsót véletlenül keverted össze a dogonokkal, vagy én vagyok még álmos ahhoz, hogy humorom legyen?
Ugyanis nem mindegy, kérem, egyáltalán nem mindegy.

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2011.10.17. 10:32:53

@Rettegő [ megbízott Bohócügyi Államtitkár]: ne légy fafejű, a tudomány nem szent. Senki nem állítja, hogy nem működik. Csak ugye a vízautó alapvetően a vizet hidrogénre-oxigénre bontja, majd elégeti vízzé. Na most, amennyi energia felbontani, annyit nyersz maximum belőle vissza, a gyakorlatban meg kevesebbet, mert mindennek van egy bizonyos hatásfoka. Ez az egész max akkor érné meg, ha a vizet valami nagyon olcsó, ingyenes energiaforrással lehetne felbontani alkotóelemeire. Tudom én, hogy haladgat a dolog, de baromi messze van még attól, hogy tényleges alternatíva legyen.

altoid · http://altoid.inda.hu/ 2011.10.17. 10:33:39

A konteók évszázadok óta töretlen népszerűségének szerintem a következő az egyszerű magyarázata: az emberek többsége nem valami okos, viszont ezt magának sem szeretné beismerni. Ezért minden olyan jelenségre, amit nem ért (még akkor is ha amúgy lenne rá korrekt - bár neki túl magas - magyarázat) kitalál valami általa elfogadtató, érdekes mesét. Az pedig kellemesen melengeti az egót, ha közben az IGAZSÁG egyedüli birtokosának képében tetszeleghet, akit elnyomnak AZOK. Akik ugye arról is gondoskodtak, hogy hősünk ne érje el az életben az őt jogosan megillető anyagi és társadalmi megbecsültséget.

Akik viszont elérték (meglepően gyakran azért mert tényleg tudnak valamit), azok általában megpróbálják az ilyesmit csírájában elfojtani, mert joggal tartanak attól, hogy ha a hülyék véletlenül hatalomra kerülnek, akkor nekik nagyon rossz lesz. A konteóhívők ugyanis, amennyiben megtehetik, hajlamosak mindenki számára kötelezővé tenni agymenéseiket. Szóval modor vagy nem, és a kockafejűek pártján állok!

2011.10.17. 10:41:07

@mrbateman: az úgy nem jó, mert a rezgés miatt van hő, a részecskéket minél inkább nyugalom közeli állapotba kell juttatni, ha A-ra B-t rezegtetik akkor felharmonikusok lesznek a rezgésben és az már majdnem olyan lesz mint a CERN vagy a hadronütköztető:)

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2011.10.17. 10:41:09

@altoid: egyetértek. A poszt amúgy olyan, mintha egy wmiki írta volna, aki képtelen szemantikailag azon túllépni, hogy a tudomány semmit nem állít BIZTOSRA, csak azt mondja, eddigi ismereteink alapján ez meg ez TŰNIK igaznak (modellek, stb.). Ő meg elvan azzal, hogy a tudomány folyamatosan téved, mert folyamatosan felülvizsgálja magát... hehe

S.O.A. 2011.10.17. 10:58:32

@altoid: ez amúgy a kisebb horderejű krédésekre is igaz. Egyik legjobb barátomat képtelen vagyok meggyőzni arról, hogy azért alacsony most a Balaton vízállása, mert lóf*sz csapadék nem volt tavasz óta, ellenben meleg nyár és nyárias szeptember az igencsak... és a Sió zsilip május óta zárva van, de szerinte meg engedik le rajta a vizet folyamatosan, mert a vízparti nyaralótuljadonos befolyással bíró emberkék "betelefonáltak" hogy engedjék még lejjebb, nehogy megint megszívják...

altoid · http://altoid.inda.hu/ 2011.10.17. 11:02:06

@Rettegő [ megbízott Bohócügyi Államtitkár]: Ahogy egy hírhedt "tudjukki", Albert Einstein aranyköpte: az Univerzumban egyedül az emberi hülyeség határtalan.

Nadiposzi (törölt) 2011.10.17. 11:04:06

@sTormy:
Jogos, a dugong az más néven tengeri tehén, a dogon az meg egy űrből jött afrikai törzs. Kicsit lefárasztott a blogmotor.

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2011.10.17. 11:12:15

@Rettegő [ megbízott Bohócügyi Államtitkár]: ugyanez a repülők kerozin-leengedése. Ferihegy környékén többen meg vannak attól győződve, hogy az ő echt vecsési káposztájukra engedik ki a kerozint a repülőgépek. Arra mondjuk nincsen magyarázat, hogy a drága kerozint miért pont káposztapermetezésre használják, ahelyett, hogy a visszaúton is azzal menjen a turbina, az nagy kérdés. Vannak további értelmes magyarázatok holmi szelepekről vagy azok hiányáról, de teljesen felesleges elmondani.

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2011.10.17. 11:16:01

@Nadiposzi: a dugong az egy lamantin, csak ez a vörös tengerben honos, illetve már nem honos, talán mert az utolsót a Nemo kapitányban szigonyozta le még Ned Land.

KürtiT (Tromb74) 2011.10.17. 11:22:00

@Professor Pizka: Ez a magyarázat rengeteg racionális érvet sorol fel.
- Van a közelben repülőtér
- A repülőgép kerozinnal megy
- A termés nem mindig jó.

Ezzel szemben azt nem nevezheted tudományos cáfolatnak, hogy mi a fasznak engednék ki a kerozint a káposztákra.

S.O.A. 2011.10.17. 11:31:05

@Professor Pizka: most nem azért, de nagyon kevés valóság alapja van :D! A kényszerleszálló gépek, amik nem itt akartak leszállni, vagy innen szálltak fel, de valami gebasz van velük, azoknak ki kell engedniük annyi kerozint, hogy a gép elérje a biztonságos leszálló súlyt, mert teletankolva nagyon nem szép a landolás. Tekintettel arra, hogy évente hány kényszerleszállás van Liszt Ferihegyen (5-10 db?), és hogy az illékony (=soha földet nem érő...) kerozint milyen magasból, mekkora terület felett engedik ki, vámos legyen a talpán, aki megérzi az üzemanyag szagot a vecsési káposztán :D

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2011.10.17. 11:35:23

@Rettegő [ megbízott Bohócügyi Államtitkár]: Najó, szóval akkor a szelepek. Leengedni a kerozint csak olyan gépből kell/lehet, amelynek a tömegét bizonyos esetekben nagyrészt az üzemanyag teszi ki. Ilyenek a nagy hatótávolságú óriásgépek, ezek Liszt Ferihegy forgalmának kb. 10%-át se teszik ki. Az összes többi futóművének méretezése lehetővé teszi, hogy az üzemanyagkészlet nagy részével le tudjon szállni. Amúgy a vészleengedés az olyan gépeknél is nagyon ritka, ahol ezt egyáltalán meg lehet csinálni, mert rengeteg macera, jelentésírás, újravizsgáztatás és egyéb hasonló gond van vele. Ha csak lehet, köröznek.

S.O.A. 2011.10.17. 11:39:09

@Professor Pizka: maradjunk annyiban, hogy a történelem során egyszer talán előfordulhatott egyszer egy ilyen vészleengedés a Liszt Ferihegy környékén, ami azonnal precedenst teremtett, és azóta naponta fordul elő ilyen a nem annyira reptéri dolgozók szerint...

dr. Ferenczi Sándor 2011.10.17. 11:52:16

"Az emberi beszéd Isten gravitációs sugallatának szólása. "
www.puskikiado.hu/book/5685

2011.10.17. 11:56:38

Azt tudtátok, hogy a Földön belül van még egy Föld? Csak annak az átmérője nagyobb, mint a külső Földnek!

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2011.10.17. 12:04:20

@Hadrian77: babám, az összes konteo rém gyenge mármegint Eco mármegint Foucault-ingájához képest. Az is lehetne egy konteo, hogy ebben a műben miért van minden posztra egy odaillő idézet... faszom...

2011.10.17. 12:07:30

@vészmadár (pica pica): ezek mind központilag vezérelt konteok, amik egy sokkal nagyobb "igazi" konteo elfedésére szolgálnak, amiről persze sejtésünk sincs, hogy mi lehet.

Arilian 2011.10.17. 12:23:55

Isten óvja a világot, ha olyanok fogják irányítani akik ezeket elhiszik. (kivéve az Apple-t :))

shiraz 2011.10.17. 12:34:07

a 4-es és 5-ös esetben azért a tényeknek utánanézhettetek volna. amit tényként közöltök, az vélemény.

nyunyógomez · http://indafoto.hu/arecibo 2011.10.17. 12:46:11

Nemrég elolvastam Asimov: A Hold tragédiája c. könyvét, nagyon tanulságos, magával ragadó volt. Asszem a 70.-es években jelent meg, mindent a tudomány akkori szintjén megmagyarázott, érvelt, ellenérvelt. Minap ment a NG csatornán 'A Hold nélküli élet' c. ismeretterjesztő film, nos abban is mentek az érvek/ellenérvek, de teljesen az ellenkezőjét állította/bizonyította...Akkor most mi az igazság???

KürtiT (Tromb74) 2011.10.17. 12:47:54

@shiraz: Kicsit nehéz utánanézni. Múltkor is rámszóltak, amikor a TOP SECRET feliratú papírok között matattam a CIA székházában.

nyunyógomez · http://indafoto.hu/arecibo 2011.10.17. 12:49:59

@altoid: ' az emberek többsége nem valami okos, viszont ezt magának sem szeretné beismerni.'
Én ezt úgy hallottam: Az ember önmagában okos, de nagy tömegben buta, ostoba, agresszív állattá válik...Ebben is van valami...:)

mrbateman 2011.10.17. 12:53:49

@Hadrian77: persze, h. tudtuk!...bár igazából nem nagyobb az átmérője, mert akkor kívül lenne, a helyzet az, h. a méreténél kisebb helyre va beszorulva, ahonnan próbál kitörni, és a külső glóbuszon - amit mi Földnek ismerünk - ahol vékonyabb a kéreg, ott ki is türemkedik, így születtek a hegységek.
Például nálunk a Balaton északabbra volt egy 15-20 km-el, ott azon a helyen kimosta a medret, meggyengítette a kérget, és így született a Bakony, ami aztán persze húzta magával az egész dunántúli középhegységet is. Persze a Balaton vize így odébbment délre a völgybe, de csak egy hajszálon múlt, h. nem északra folyt, és akkor most Veszprém, Pápa magy bajban lenne.
Ezek tények, de nálunk meg tömik a gyerek fejét, mindenféle tektonikus lemezekkel, meg egyéb csacsiságokkal!

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2011.10.17. 12:55:14

@mrbateman: Én a gyereket majd alternatív iskolába járatom ahol hasznos dolgokkal tömik a fejét!

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2011.10.17. 13:08:46

@nyunyógomez: oppardon, ng, hát az egészen más... olyan csodálatos ismeretterjesztésekkel, hogy "rávilágítunk a jeti titkára", aztán három nagyon fáradt ember jakvizeletet elemez a hóban.

Asimov amúgy igen kedves író a szívemnek:)

Kecsbit 2011.10.17. 13:14:29

"kizárólag tudományos alapon" :

"Ez nyilvánvaló badarság." vagy "Megmosolyogtató spekuláció,"
Ezek nem tűnnek túlzottan tudományos alaposságon megmagyarázott cáfolatnak!!!

KürtiT (Tromb74) 2011.10.17. 13:14:53

@mrbateman: Az átmérője nagyobb, csak a kerülete kisebb pont annyival, hogy ha nehezen is, de belefér. Meg hát sűrűbb is az az átmérő egy kicsit. eleve az ottani mértékegység rendszer alapján 1m az csak 0.9999999m-nek felel meg, mert kicsit összébb megy a nyomás miatt.

2011.10.17. 13:17:55

@Modor Tibi: bazz, egy ismerős lánya nemrég mondott fel a dékán hivatalban és ment dolgozni az Openhouse-hoz, mert az a jövő!

@KürtiT (Tromb74): lépjetek túl az Eukleideszi téren és megnyílik a világ:)

elkoltozott. 2011.10.17. 13:22:07

Az embereket könnyen lehet befolyásolni..
Amugy meg az is tény hogy a zsidók nagytöbbsége 9/11-én nem ment dolgozni a wtcbe. Ez nem fikció, érdemes elgondolkodni rajta.

Talán idén tavasszal elviekben nyilvánosságra hozták a roswell-el kapcsolatos titkos aktákat és ott valamilyen szinten elismerték azt amit addig tagadtak. Ez akkortájt eléggé felkapták a nagyobb lapok is sőt talán a tévében is volt róla szó. Én személy szerint azóta sem tudom hogy akkor is csak egy kacsa hir volt v sem. Aki képben van megirhatná:)))

Frick László Emlékzenekar 2011.10.17. 13:22:44

Összeesküvésnek csak az nevezhető, aminek a feltételezése is le-ostoba-öaszeesküvéselméletesezhető. Az elméletben tökéletes összeesküvés már a kitárgyalása következtében (attól) nem alkalmas, tehát nem összeesküvés. Csak az összeesküvés, amit soha senki nem ismer föl az összeesküvőkön kívül. A legtökéletesebb összeesküvést egy ember találja ki és viszi végbe. És utána a biztonság kedvéért titkát magával viszi a lángsírba vagy krokodilok beleibe...

KenSentMe 2011.10.17. 13:23:56

Nyilván a blogposzt egy stíluskritika, de azért jól össze vannak kutyulva az ordító hülyeségek a lehetséges dolgokkal. Pl. az irodalomban egyáltalán nem ritka, hogy valaki mással irat meg dolgokat / valaki más nevében ír. Elég Homéroszra vagy az öreg Dumas-ra gondolni. Szóval a #6-ot nem lehet így csípőből elintézni, ott bizony muszáj belemenni, hogy miért lehetséges vagy lehetetlen. A #2 és a #8 az ordító hülyeség kategóriája, az #1 sokkal szofisztikáltabb hülyeség.

Az #5-el kapcsolatban meg a múltkor volt egy érdekes élményem.. megnéztem a filmet (azt az Oliver Stone-osat), és elkezdtem hinni benne. Egyszerűen túl sok a furcsaság (van belőlük legalább másfél tucat), a magyarázatok pedig rémesen gagyik. Amikor azt írják, hogy Oswald hangulatember volt, ezért lehetséges, hogy abból a szögből és távolságból három lövésből két találatot elérve jobban lőtt mozgó célpontra, mint a világ legjobb lövészei, akkor azért megdöbbentem, mármint hogy ezt valaki érvként képes felhozni. Szóval nálam ez minden idők No. 1. összeesküvés-elmélete, félelmetes belegondolni, hogy akár igazi is lehet, hogy az USA-t olyan oligarchiák irányítják, akik esetenként a saját elnöküket is képesek eltenni az útból.

G_P 2011.10.17. 13:27:18

Mózesék csinálták a 911-et, hogy világszerte indokolttá tegyenek minden iszlámellenességet. Feltűnően sokáig mutatnak egyébként egy TÉNYLEG zsidó tűzoltót a felvételeken, gyenge meggyőzésképpen, az egyik dokumentumfilmben.

shiraz 2011.10.17. 13:31:05

@VRbagoly: tudod az elnök is ember, fog rajta a golyó...

Apafarkas 2011.10.17. 13:32:07

Ez a poszt nem más, mint egy ügyes elmismásolási kísérlet. A világ igazi urai a nevetségesség eszközével küzdenek az ellen, hogy mocskos manipulációik titokban maradjanak. A háttérben meghúzódó szürke eminenciások különböző fedőszervezeteket hoztak létre, mint az Opus Dei, a Bildenberg - csoport, a Szabadköművesek és sokan mások, hogy ezzel is erősítsék a hatalmukat az emberiség felett. A médiától a pénzvilágon keresztül a vallásig minden ezen pár kiválasztott kezében összpontosul, hogy uralják az emberiséget.
A Szekpticista Gyülekezet csak egy a sok, egy kaptafára alkalmazott eset közül, mikoris nyilvánvaló módon teszik az egész témakört nevetségessé, így hiteltelenné!
Kérek mindenkit, ne üljön fel ezeknek a módszereknek!!! Figyelj a részletekre, és halld meg az igazságot!!! Tudjukik el akarják tussolni előlünk!!! Ne hagyjuk!!!

Frick László Emlékzenekar 2011.10.17. 13:32:10

#4 Más tészta, a felbujtás esete. teljesen bevett titkosszolgálati gyakorlat. A merénylet minden szereplője stimmol
-csak a felbujtót nem tudjuk.
Főleg, mivel ebben a műfajban a febújtott meggebed. Sőt, általában miszlikekre avagy mikulákra hullik szájjel...
Ott, ahol ez a stílus gyakori, az erre szakosodott szakemberek a cafatokat is alig képesek elkülöníteni.
Az viszont érdekes, hogy a felbujtottak (természetesen a (felbujtás az ostoba öszeesküvések kateg") mindig a felbújtóknak kedvező időpontban, helyen módon s áldozatokkal merénylenek, véletlenül se máshol, másképpen és más-kikkel...

Nemhogy példátlan eset, hanem szinte unalmas már a történelemben...

Fair_ 2011.10.17. 13:32:40

"Tény: Egyedül a szélsőségesen muszlim Al-Kaida áll a terrorcselekmények mögött, bármilyen más feltételezés, spekuláció, megkérdőjelezés rosszindulatú és aljas, szankcionálni kellene. Egyszerűen elképzelhetetlen és lehetetlen ennyi embert beavatni és egyidejűleg feláldozni egy nagyhatalom pillanatnyi érdekeinek érdekében."

- EZ NEKTEK TUDOMÁNYOS CÁFOLAT?

Komolyan mondom akkora barmok vagytok hogy az fizikailag fáj.

Nem tudom hallottatok e róla, hogy TÖBBSZÖR HIVATALOSAN TILTAKOZTOTT a nagykövetség miszerint a gépeltérítők listájában nem kevés az olyan ember aki kibaszottul nem volt fent a gépen, sőt, jelenleg is él, és az amerikai kormány ennek ellenére nem hajlandó leszedni őket a listáról.

Amúgy pedig az hogy három ekkora épület kibaszottul nem dől össze az alapjaira szabadesési sebességgel profi robbantásszakértői tervezés nélkül AZ A TÉNY BAZMEG.

Főleg nem a WTC7, amelyben nem volt tűz, nem ment bele gép. Másodpercek alatt leomlott.

Gondolkozz már barom.

commando 2011.10.17. 13:33:14

A magyarázatok legalább "annyira" tudományosak, mint az állítások. Szóval lezser eleganciával leszólunk a magas lóról! Ettől még persze nem valószínű, hogy igazak az elméletek, de jelen esetben a cáfolatok szerencsétlenek és fellengzősek!

noirp 2011.10.17. 13:33:37

Jajj, jajj, jajj! Hát hol van wmiki, a Gőgös Tudomány Ostorozója??
@Arilian: Már késő, szvsz...

shiraz 2011.10.17. 13:34:35

@KürtiT (Tromb74): ott rossz helyen keresgéltél :)

notib 2011.10.17. 13:36:16

" Tündérmese. Józan ember nem gondolhatja komolyan, hogy a többmilliárd naprendszer közül majd pont ide fognak jönni földönkívüliek - akik nem léteznek "

Tündérmese, és nem kis arrogancia, hogy a több milliárd naprendszer közül, csak a mienkben vannak "értelmes" lények....

" mi egyedül a természettudományokra, a megcáfolhatatlan tényekre és az egyetlen igazságra esküdtünk fel"

A levegőnél nehezebb dolog nem repülhet, így az ember sem (francia akadémia)

Kicsit szerényebben a természettudomány "eredményeiről" és főleg az igazságról....

A 21. században is elég 50 cm hó, hogy a vonatok, autók ne járjanak, elég egy kis vulkánkitörés, hogy a repülők ne repüljenek, elég egy kisebb tsunami, ami egyébként a természet igazi erejéhez képest babazsúr, hogy a TERMÉSZETTUDÓSOK tehetetlenül, kezüket széttárva álljanak, nemhogy a pusztítás megakadályozása, hanem egyáltalán az előre jelzése ügyében is, több szerénységet !

Most arról nem is beszélve, hogy az eddigi fizika könyveket lassan el lehet dobni, annyira változik a fizika tudománya is....

Az IGAZSÁG nagy úr, szerényebben szkeptikusok !!!

Fair_ 2011.10.17. 13:43:42

Hozzáteszem az átlag médiafogyasztó akkora segg, hogy nem csak képtelen bármilyen önálló gondolatot megfogalmazni ezzel kapcsolatban, de konkrét ALAPTÉNYEKRŐL sem értesült.

PL. hogy a 9/11-es New Yorki történetben nem 2 torony omlott össze hanem 3.

WTC1
WTC2
WTC7

Hozzáteszem a WTC7-es épülete 52 emeletes volt, és másodpercek alatt összeomlott.

És nem reklámozták túl a médiában.

A jogilag összetartozó 3 épület gyakorlatilag minimális eltéréssel omlott az alapjaira.

www.youtube.com/watch?v=Zv7BImVvEyk

TGabi 2011.10.17. 13:43:45

elköltözött, GP

Ha ezt komolyan gondoljátok, szerintem azonnal forduljatok pszichológushoz. Arab terroristák szerintetek nem bizonyították már be temérdek alkalommal, hogy abszolút nem áll tőlük távol egy ilyen típusú emberirtás?

Zsidó civil lakosságot szemrebbenés nélkül, fényes nappal robbantanak fel most is a Közel-Keleten, a zsidókat gyűlölik, de sok arab régióban a keresztényeket is kőkeményen üldözik.(Bibliaolvasásért vagy szimplán keresztény hitvallásért halálbüntetés jár és lefejezés, pl.) Azért, mert az araboknál van az olaj, nem kellene így behajolni az iszlám fasizmusnak! Merthogy van olyan.

KürtiT (Tromb74) 2011.10.17. 13:45:13

@Modor Tibi: Na tessék! A nap végére két dologban biztosak leszünk. A zsidók robbantották fel a tornyokat, és a természettudományos könyveket illene olvasatlanul máglyára vetni.

elkoltozott. 2011.10.17. 13:52:19

Kedves Tgabi.
Valószinűleg Te voltál ott a zsidónegyedben pont akkor és nem én....
Na de mindegy..
Másodszorra olvasva a bejegyzést olyan mint ha ironia lenne az egész..

noirp 2011.10.17. 13:53:33

@Hadrian77: az mi az az Openhouse? fantomja van?

altoid · http://altoid.inda.hu/ 2011.10.17. 13:54:43

@Modor Tibi: Nem gondoltam volna, hogy ez címlapos lesz, de ezúton is gratulálok hozzá! :)) Már most is van egy-két igazi gyöngyszem a hozzászólások között...

@elkoltozott.: Már vártam, hogy mikor kerül ez elő! Egyszer azt fejtegette nekem egy "jólértesült", hogy 9/11 pont az egyik legnagyobb zsidó vallási ünnepre esett, azért nem voltak bent dolgozni. Ugye milyen fifikás, így nem is kell beavatni őket, mégis megússzak! A gond csak az volt, hogy az istennek sem sikerült a naptárban olyan zsidó ünnepet találni, ami pont arra a napra esett volna. Persze hamar megvolt a megoldás: természetesen TITKOS vallási ünnepről volt szó, tudod, ahol keresztény kislányok vérét isszák.

Azóta is csak ámuldozom, milyen ravaszak ezek. Lehet hogy jobb lenne tényleg a zsidóknak adni a világuralmat, szerintem ennyi ésszel sokkal jobb munkát végeznének a mostani szánalmas bagázsnál!

tiboru · http://blogrepublik.eu 2011.10.17. 13:56:42

Először nem értettem, hogy mi folyik itt, aztán láttam a címlapot...

Püspök utcai gombaszedő · http://valogatott.blog.hu 2011.10.17. 13:57:18

Bolygófalók márpedig nem léteznek, és éppen ezért nem is képesek arra, hogy méhsejthez hasonló hajóikkal körülvegyék a bolygókat és leszívják róluk a földet, mintegy meghámozva azokat.

neccharisnyás útonálló (törölt) 2011.10.17. 13:58:07

"Reálos affinitással bíró bölcsészdoktorok"? Hát az meg milyen állatfaj? Pont hogy a bölcsészek (a szabad szellemi szárnyalás ürügyén) a konteók leginkább bizonyítható elkövetői. Ha meg még ráadásul PhD.-ig viszik.....

Fair_ 2011.10.17. 13:58:31

Amúgy szerintem ez a blog egy provokáció. Ennyire hülye barom még egy részeg blogger se lehet 2011-ben hogy egy afgán barlangból irányított terrortámadás mesét beszop.

És az sem segít ezen ha körítésként valódi baromságokat rak csokorba mellé.

Bár mondjuk a "Józan ember nem gondolhatja komolyan, hogy a többmilliárd naprendszer közül majd pont ide fognak jönni földönkívüliek - akik nem léteznek -, és hogy őket még ki is kérdezhetik." mondatról meg ok-okozati szinten ordít hogy aki ezt leírta, annak valahol 70-75-ös régióban van az intelligencia hányadosa. (100 az átlagemberé)

Mert - most elvonatkoztatva az area51-től - ha valakinek EVIDENCIA hogy a föld az egyetlen életképes bolygó a világegyetemben (amelynek a kiterjedését kb. esélyed sincs hogy felfogd - akkora)
azt még BKV ellenőrnek is csak 15 évnyi ismeretterjesztő TV műsor megtekintése után engedném ki emberek közé.

Mondjuk gratulálok a HVG-s kollégáknak is hogy ez lett a "goldenbolg" győztese. :/

Lehet hogy nem kellene annyit inni blogolás előtt.

2011.10.17. 14:00:21

@altoid: az édenkertben Éva almát evett, Newtonnak alma esett a fejére, New Yorkban van a Wall Street más néven a város a Nagy Alma, Steve Jobsékról ne is beszéljünk. Valójában az almák irányítják titokban a világot, velünk meg elhitetik, hogy a zsidók!

@noirp: reflektáltam Tibi ingatlanos linkjére ;)

KürtiT (Tromb74) 2011.10.17. 14:00:46

@Fair_: Bazzmeg, te aztán mindennel képben vagy, írigyelek. :D :D :D

kyanzes (törölt) 2011.10.17. 14:01:11

Úgy látom, hogy csaknem minden esetben az egyetlen érv: "hát ez nem hihető".

Édy, aki Endre 2011.10.17. 14:02:50

@Professor Pizka: Ez a lítiumos cuccos érdekelne. És most ezt így hogy?

noirp 2011.10.17. 14:04:14

@Fair_: Tündérem, szőke gyönyörűm a scarborough-i vásárból, körülnéztél te itt, hogy ez, konkrétan, milyen blog?

kyanzes (törölt) 2011.10.17. 14:04:19

Ha a németek nyertek volna, akkor az alábbi is conteo lenne ma (letagadnák az illetékesek):

hu.wikipedia.org/wiki/Gleiwitzi_incidens

vagy ez:

hu.wikipedia.org/wiki/Katy%C5%84i_v%C3%A9rengz%C3%A9s

De ha Powers meghalt volna vagy eltűnt/elszökött volna, akkor ez is csak mesebeszéd lenne:

hu.wikipedia.org/wiki/U%E2%80%932_incidens

Nadiposzi (törölt) 2011.10.17. 14:04:43

Na tessék! Ha becsúszik egy-egy gyengébb poszt (bocs Modor Úr, de érted haragszom, nem ellened), egyből beindul a gépezet: címlapra kerül, és az index titkos földalatti tömlöcében fogva tartott bukott stand up komédiások kommentjeivel dobják fel, de én, mint régi olvasó már átlátok a szitán.

Édy, aki Endre 2011.10.17. 14:05:02

@altoid: Az az egy hét difi a WTC és a rós hásáná között smafu már neked? Jó munkához/ünnepléshez idő kell. :)

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2011.10.17. 14:05:24

@notib: pontosan a fizikakönyvek melyik szegmensét is kell eldobni, azért érdekelne? főleg azok közül, amikkel az átlag (nem fizikus) ember találkozik? azaz szeretném kérdezni, hogy az általános és középiskolai fizika tankönyvek közül melyik is hibás?

wmiki · http://kigondoltam.blog.hu/2014/07/20/stephen_hawking_538 2011.10.17. 14:05:40

hiába no...

a tudomány sosem téved

ezt minden igazhitű ember tudja, aki valaha járt iskolába
aki ebben kételkedik, az máglyára kell vetni

az értelem nevében!!!

Modor Tibi · http://modoros.blog.hu 2011.10.17. 14:06:07

A blogger örömét ne rontsa el senki szpojlerekkel, ha szabad kérnem. Az igazi Beavatott nem oktat ki senkit.

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2011.10.17. 14:10:02

@wmiki: tudom, felesleges, de 5 havonta egyszer azért újra elmondom: csak te állítod, hogy a tudomány sosem téved. SENKI más. Főleg nem a tudomány. Ha ezt meg tudod emészteni, akkor máris könnyebb lesz az életed egy kicsit.

@Fair_: hogy a Frick László Emlékzenekart idézzem, utólagos hozzájárulásával: a Dan Brown-féle konteonak is az a lényege, hogy Jézus nemcsak hogy nem élt, de házas is volt.

neccharisnyás útonálló (törölt) 2011.10.17. 14:10:11

Chris Marlowe-ról annyit, hogy a saját neve alatt mérföldekkel jobb drámákat dobott piacra mint "dárdarázó" álnéven. (mégha abból több is van) Csak hát az Erzsébet kori Anglia még nem volt felkészülve a pszichoanalitikára. Sikerült volna Csaló Zsigának -jah, bocs, freud lesz az- kicsivel korábban megszületni, Forman a Tamberlaine-ből csinált volna díjazott adaptációt, nem abból a kakukkos elmebajból.

De mondok én még konteokat:
1. a fehér nyuszi piros szeme sötétben nem piros -cáfold meg, ha tudod
2. a jeti egy albínó előember leszármazottja a Himalájában -sok sikert, hogy megtaláld a hóban

Szocio Pata (kikvogymukblog) 2011.10.17. 14:10:18

Azta, azt hittem, tegnapi poszt, most látom, mai! Pörögnek a kommentek!,@Fair_: Nyugi-nyugi, én hiszek neked, nekem mesélhetsz! És ma még nem is ittam!

Petőfi, Elvis és Hitler nem halt meg, ott snóbliznak Barguzinban, ahova a zsidók száműzték őket.

KürtiT (Tromb74) 2011.10.17. 14:10:51

@wmiki: Na végre, már hiányoltalak. A máglyán elégetés tényleg a tudomány legsötétebb korszakait idézi.
Na de mondjál még valami bölcset, mester!

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2011.10.17. 14:12:33

@noirp: maradjálmá', jöszöl itt a prionos avataroddal és nyomod a diabetikus dumákat. 'csög... De majd az Utolsó Hónap Szerdájának Szent Hétszűnyű Rókamangusztája eljön a te lelkedért... én szóltam...

wmiki · http://kigondoltam.blog.hu/2014/07/20/stephen_hawking_538 2011.10.17. 14:13:12

@vészmadár (pica pica): :0

arra célzol, hogy
Állítás:
a tudomány esetleg téved???

Tény:
ez ostobaság, hiszen akkor nem kellene bemagolni az aktuális hittételeit állami intézményekben.
És különben is egy példát sem tudsz mondani a tévedésre.
És amúgyis tényeken alapszik, és szent tudós emberek bizonyítékain, akik nagyon okosak!

vagyis a tudomány sosem téved!!!
Máglyára az eretnek kételkedőkkel!

Fair_ 2011.10.17. 14:14:17

Az igazi brutálparaszt szkeptikusok egyébként azok voltak akik anno tagadták a "vérkeringés-összeeksüvés" és a "föld-nem-lapos-összeesküvés" elméletet.

Persze azóta kiderült hogy az, hogy az embernek _van vérkeringése_, ergo ez nem egy ördögi, hibás elmélet, és az is kiderült hogy a föld nem lapos.

De sok millió ember gondolta - és úgy is döglött meg - hogy a föld lapos.

HA láttál már életedben TERVEZETT ÉPÜLET ROBBANTÁST, nem kell hozzá professzornak lenni hogy észrevedd hogy a WTC1, WTC2, WTC7 leomlása az volt.

Persze ha nem vagy hajlandó elhinni amit látsz, az más kérdés. Onnan kezdődik a propaganda.

Teljesen más téma:

PL. Kertész Imre holokauszt könyve (sorstalanság) után nyilvánvaló hogy rengeteg fiatal úgy szállt fel a - végső soron haláltáborokba induló - vonatokra hogy nekik azt mondták DOLGOZNI, ÉS NYELVET TANULNI mennek.

Ergo, a nácik is használták a propagandát és a dezinformációkat az emberek józan ítélőképességének az elvétele érdekében.

A történelem pedig NEM ÁLLT LE. MOST SEM.

Senki nem tudja garantálni neked hogy a jelenlegi fejlett szabadpiaci gazdasági rendszer, ahol van központi fűtés, 30 chips közül választhatsz, lehet ingyenes blogod, és vehetsz Iphone-t, és járhatsz bowlingozni.. stb... nos nem biztos hogy 10-15 év múlva is érintetlen marad.

Majd ha beköszöntött az örök világbéke - szólj, hogy én is tudjak róla... mert még nem következett be.

altoid · http://altoid.inda.hu/ 2011.10.17. 14:15:05

@Modor Tibi: Fölöslegesen aggódsz. Akik vakok az IGAZSÁG-ra, azoknak mi szerény adeptusok vésővel sem tudnánk felnyitni a szemét...

Édy, aki Endre 2011.10.17. 14:17:03

@Apafarkas: BildeRberg, kérem. Ha már összeesküvés-elmélet, legyen precíz, nem? :)

KürtiT (Tromb74) 2011.10.17. 14:17:07

@neccharisnyás útonálló: A pirosszemű nyuszi szemének pirossága fordítottan arányos a sötétség mértékével. Tehát teljesen sötétben teljesen nem piros.

dfu 2011.10.17. 14:18:59

"Úgy érezzük, ma meggyőzően sikerült cáfolnunk a világ nagy összeesküvés-elméletei közül többet is."

Lehet, hogy túl egyszerű vagyok, de sajnos én nem érzem úgy. (A WTC tervezőinek, és építészeinek nyilatkozata nekem meggyőzőbbnek tűnt.)

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2011.10.17. 14:25:39

@wmiki: jíháááá hát tudod hogy várt már itt mindenki :DDD Légy üdvöz!

Egyébként kijelentem hogy a pálinka is misztikus. Abból a sok büdös rothadt gyümölcsből... illetve nekünk magyaroknak még gyümölcs se kell... misztikus...

@neccharisnyás útonálló: a jetit csak a magyar kormány bölcsességéből nem találják meg, mert mint minden furcsa szerzet, a gödöllői agráron diplomázott a hetvenes években, diplomadolgozatát hegyikecske-fejésből írta. Úgy volt, hogy elveszi itteni csaját és elhelyzkedik a jászárokszállási téeszben de végül hazament.

nandras01 2011.10.17. 14:28:12

@altoid: "Ezért minden olyan jelenségre, amit nem ért (még akkor is ha amúgy lenne rá korrekt - bár neki túl magas - magyarázat) kitalál valami általa elfogadtató, érdekes mesét."
igen.
erre van a mondás, hogy "a legbonyolultabb problémára is létezik egy mindenki számára érthető, egyszerű és világos- ámde hamis magyarázat" :)

KürtiT (Tromb74) 2011.10.17. 14:29:49

@Fair_: Én még életemben nem láttam 30-nál több féle chipset, nincs Iphone-om, központifűtésem, nem járok bowlingozni, tehát nem érint a szabadpiac összeomlása sem.
Mondjuk tervezett épület robbantást sem láttam még élőben, de abban biztos vagyok, hogy a WTC tornyokat valakik felrobbantották, és nem véletlenül.
A nácik is használtak propagandát, csak úgy mint mindenki előttük v. utánuk.

Na de ezekből olyan következtetést levonni, hogy az átlag intelligenciahányados a 100-as régióban van? Már ne is haragudj, de szkeptikus vagyok.

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2011.10.17. 14:29:49

@wmiki: nem. Azt kérdeztem, hol olvastál olyasmit, hogy a tudomány nem tévedhet? Lehet, hogy neked ez döbbenetes, de a tudomány - ha a téved szót a te értelmezésedben használjuk - mást sem csinál, mint téved. Pontosabban fogalmazva: a mind pontosabb és szélesebb körű tapasztalatok alapján pontosítja, módosítja, olykor teljesen el is veti a korábbi modelleket. A kulcsszó a modell.

neccharisnyás útonálló (törölt) 2011.10.17. 14:30:03

@Hadrian77: Körülmetélt almák? Mekkora szívás lehet így létezni.

Behajtó70 2011.10.17. 14:30:14

"Úgy érezzük, ma meggyőzően sikerült cáfolnunk a világ nagy összeesküvés-elméletei közül többet is. Természetesen"

Drága, szerencsétlen blogger! Inkább aludtál volna e cikked helyett, mindenki jobban járt volna!

CÁFOLNI ugyanis, csak TÉNYEKKEL lehet, de azt te egyetlen esetben sem mutattál be, sőt hivatkozást sem tettél ilyesmire.

Szóval semmit sem cáfoltál, csak írtál egy indulatos böffenést...szart sem ért az egész!

Frady Endre · http://fradyendre.blogspot.com/ 2011.10.17. 14:31:12

Mérnök vagyok és imádom a logikus gondolatokat. Szeretem a szellemes matematikai és a bűnügyi bizonyításokat (kedvencem: Hercule Poirot).
Hadd mondjam el, a fentiek szkeptikus mondatok egyike sem bizonyít semmit, nem cáfol semmit.
Az, hogy ekkora badarságot normális ember nem hihet el, meg az, hogy ekkora blődséggel nem foglalkozunk, egyetlen dolgot bizonyít: a képzelőerő, a logika, a kreativitás, azaz a gondolkodásra való hajlam teljes hiányát.
Ezek a "cáfolatok" önmagukat minősítik.
Fentiekkel nem állítom, hogy a cáfolandó sztorikkal egyetértenék, de ilyen szánalmas elefántcsonttornyi fölényeskedéssel a szkeptikus csoport most igencsak lejáratta magát a szememben.

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2011.10.17. 14:31:25

@KürtiT (Tromb74): az én macskám lát a sötétben is, ő tudna nyilatkozni a nyúl szemének színéről. Ejj hol van már az a ronda dög...biztos abba a dobozba mászott be megint. Kinyitnád? :-D

altoid · http://altoid.inda.hu/ 2011.10.17. 14:33:16

@Frady Endre: Te nem is tudod elképzelni, hogy most milyen vicceset írtál! :)))))

KürtiT (Tromb74) 2011.10.17. 14:33:26

@Professor Pizka: Kinyitnám, de az eredmény kétséges. Ellenben ha élne is, nehéz lenne nyiltkozatot kicsikarni belőle a nyúl szemére vonatkozóan.

Nekünk jobb macskánk van, világosban se lát.

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2011.10.17. 14:37:26

@altoid: Vegye tudomásul a szerkesztő úr, hogy az egész blogbejegyzése pontatlan, tudománytalan! Kizárólag arra alkalmas hogy a racionális gondolkodás tekintélyét rombolja az ifjúság körében!

Kajtár József okl. mérnök
2100 Gödöllő, Csiperke utca 63.

Kurtz ezredes · http://gyuloltellensegeink.blog.hu 2011.10.17. 14:37:55

Dehát Tibi drága!
Ezzel a cikkel nem bizonyítottál semmit!!!

neccharisnyás útonálló (törölt) 2011.10.17. 14:37:55

@KürtiT (Tromb74): Nono. Statisztikai kimutatást kérnék az alkalmazott nyulak számáról, a sötétség mértékéről (jó lenne, ha nem csak a szobában, de egy barlangban, nomeg a Mariana-árok legmélyebb pontján is megmérnéd) Ja, és videós dokumentációt, hisz már Churchill is megmondta, statisztikával mindig azt lehet kiolvasni, amit a készítője akar.

wmiki · http://kigondoltam.blog.hu/2014/07/20/stephen_hawking_538 2011.10.17. 14:38:47

@Frady Endre: márpedig a tudomány így cáfol :((

és ha nem értesz ezzel egyet, akkor máglyára kerülsz!!

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2011.10.17. 14:39:19

@Frady Endre: én is mérnök vagyok, de ezek után kevésbé fennen fogom harsogni. Már ha te is, úgy értem.

wmiki · http://kigondoltam.blog.hu/2014/07/20/stephen_hawking_538 2011.10.17. 14:41:21

@Behajtó70: :((

szomorú, hogy nem vagy otthon a tudomány területén

TÉNYnek azt nevezzük, amit tudós, okos emberek mondanak

vagy te otthon vagdosod ketté az atomot?
vagy szerinted az atom oszthatatlan???

ők okosak, és sosem tévednek

neccharisnyás útonálló (törölt) 2011.10.17. 14:42:28

@Professor Pizka: Na majd most! Lefogadom, ez is benne volt a kicsi sárga barátainkkal kötött egyezményben. FREE YETI!
/hótziher, hogy azok a narancsba öltözött zümmögő tibetiek rejtegetik! A jeti hozná el a világbékét, csak még nincs itt az ideje, ezért még várni kell és rejtegetni. A kínaiak meg azért kommandóznak feszt, mert világbéke-ellenesek, ezért ha megtalálják, likvidálják. Őket meg egy csapat felbőszült Miss Universe -kiselejtezett leányzó fogja a Styxx-en túl/

teljesen idióta agresszívan eszement troll 2011.10.17. 14:43:07

Olyan büszke vagyok rá, hogy hazám még egy ilyen kis blogon is képes kiállítani min. 10 Nobel-díj esélyes fizikust! Az egyetemeket be kell zárni, csak az itteni kommentelőkre bízni a tudományt!

Idióták.

KürtiT (Tromb74) 2011.10.17. 14:43:27

@wmiki: Talán itt lenne az ideje megemlékeznünk a tudomány által máglyára küldött tömegekről. Akár név szerint is.

@neccharisnyás útonálló: A kísérletek már folynak, egyelőre a hiteles dokumentációhoz kéne egy alkalmas személy, de ő pont egy dobozban van, egy másik kísérleten dolgozik.

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2011.10.17. 14:46:37

@KürtiT (Tromb74): hagyd, felesleges. wmiki a .... hmmm... ponotsan nem is tudom, minek a Yoda-mestere, az a lényeg, hogy bármit kérdezel, egy válasza van:

-Mennyi az idő, Yoda-mester?
-A sötét oldal titokzatos.
- Yoda mester, megfordíthatom már a sült oldalast?
- A sötét oldal titokzatos.

pfff...

KürtiT (Tromb74) 2011.10.17. 14:48:21

@vészmadár (pica pica): tudom, viszont gyakran szórakoztató tud lenni, sőt van humora.

neccharisnyás útonálló (törölt) 2011.10.17. 14:48:36

@vészmadár (pica pica): Én a magukat magyarság-kutatóknak mondók miatt döntöttem így anno. Tudtátok, hogy Varga Miklós is felkent papja a dolognak? Akarom mondani, főiskolai tanára? Én még lemaradtam ott, hogy Pelsőczy-t szinkronizálta. Bárcsak ő is így vélekedne.

wmiki · http://kigondoltam.blog.hu/2014/07/20/stephen_hawking_538 2011.10.17. 14:49:42

@KürtiT (Tromb74): pl. semmelweis ignác

egész életében trollkodot a marhaságával, hogy a gyermekágyi lázat láthatatlan dolgok okozzák

szerencsére a korabeli tudósok résen voltak, és bezáratták ezt az elmebeteget

az értelem nevében!!
halleluja tudomány!!!

neccharisnyás útonálló (törölt) 2011.10.17. 14:50:34

@KürtiT (Tromb74): Szkeptikus vagyok. Dobozban kísérletező macskáknak nem hiszek. Ha legalább Hubbard egyik vitéze lenne. De így....

Bambano 2011.10.17. 14:52:50

mekkora marhaság... nem cáfoltatok semmit, mondtatok néhány mondatot az elméletekről. a cáfolat úgy néz ki, hogy bizonyítékokat sorol és url-ek vannak benne.

más kérdés, hogy amiket írtatok, legalább két esetben nem is állják meg a helyüket. következmény: a cáfolat nettó hülyeség, az összeesküvés elméletnek hitt dolog meg igaz.

#3: az apple összeesküvés: az állítás igaz, az apple tényleg szemérmetlenül lopott mindent, ami nem volt lebetonozva. A grafikus felhasználói felületet pl. a xerox parc alto-tól, egy Alan Kay nevű fickótól. Az is igaz, hogy mindent tudni akar rólad, majd aki ráér, keres bírósági ítéletre mutató linkeket.

#4 9/11 az lehet,hogy a terrortámadások mögött az alkaida áll, de ki áll az alkaida mögött? nem hiszem, hogy azokat a filmeket meg tudták hamisítani, amin a bush család a binalden családdal tárgyal.

neccharisnyás útonálló (törölt) 2011.10.17. 14:54:37

Megvan az a konteo-hívő, aki azért hisz a dologban, mert sokan mások is elhiszik?
Várjatok, mindjárt kerítek egy wikipedia linket ide, hogy meggyőzőbb legyen.

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2011.10.17. 14:56:50

@neccharisnyás útonálló: a jeti testvérünk. Egyrészt én majdnem olyan nagy darab és olyan szőrös is vagyok, továbbá 46-os lábam van, de ettől is fontosabb megfigyelés az hogy Jedi-Jeti. Nem furcsa? Meg Csubakka a Csillagok háborújában? Mit gondolsz, miért nem beszél? Mert nem mer. Valakinek nem érdeke hogy megtudja az emberiség, hogy a világűrből jött. A Szríibriusz (ezzel kezdjen valamit a szűrő) csillagképből. A Jetik a barátaink.

KürtiT (Tromb74) 2011.10.17. 14:57:47

@wmiki: Tudtommal nem egészen így történt.

@neccharisnyás útonálló: jáj, csak azt ne!

altoid · http://altoid.inda.hu/ 2011.10.17. 14:58:23

@Bambano: "nem hiszem, hogy azokat a filmeket meg tudták hamisítani, amin a bush család a binalden családdal tárgyal" - teljesen igazad van! A hülye amcsik csak holdraszállás-felvételeket tudnak hamisítani, amilyen pancserok...

Modor Tibi · http://modoros.blog.hu 2011.10.17. 14:58:38

@Bambano: számítógéppel manapság már bármit meg lehet csinálni. A nyolcéves unokaöcsém is olyanokat művel vele, hogy az valami csuda.

altoid · http://altoid.inda.hu/ 2011.10.17. 15:03:46

@Professor Pizka: Aki ugyebár nem halt meg (egy OT10-es halhatatlan), csak magasabb szellemi síkra lépett, ahova természetszerűleg nem vihette magával a testét.

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2011.10.17. 15:05:09

@altoid: igen, nemsokára egy DC-8 fedélzetén lesz újra eljövendő.

KürtiT (Tromb74) 2011.10.17. 15:06:37

@Modor Tibi: Ugyanmá, ne szőrszálhasogass! Az URL az bizony érv a javából. Az Apple meg nagyon ravasz. Drága kütyüket árul, hogy mindenkiről mindent tudhasson. Most beszélte rá nyugdíjas nagyanyámat egy Iphone 5-re.

altoid · http://altoid.inda.hu/ 2011.10.17. 15:06:39

@Professor Pizka: Mondjuk a sci-k annyiban korrektek, hogy vallásként definiálják magukat, még ha főként adózási megfontolásból is.

Sultan 2011.10.17. 15:13:58

Kételkedni mindenkinek jogában áll.
Csak a gondolkodó ember tud kételkedni, ha már ez sem szabad vagy lenézik akkor milyen szabadságért állnak ki ugyanezek az emberek?

Legyünk reklámzabáló, ostoba vv-hülyegyerekek?

88888888 2011.10.17. 15:14:15

"Tény: sarlatánok, kuruzslók, ördögűzők, auralátók, witch doctorok arra se méltóak, hogy érdemben foglalkozzunk velük - komoly ember nem áll le ilyenekkel vitázni."

alapvetően egyetértek, de ezek után azt írni, hogy:

"Úgy érezzük, ma meggyőzően sikerült cáfolnunk a világ nagy összeesküvés-elméletei közül többet is."

a cikk írójánál se volt erős a következetes gondolkodás:)

Kilgore Trout 2011.10.17. 15:15:04

Ahogy a Jóreggelt Vietnám-ban fogalmazta meg Adran Cronauer (kicsit módosítva): néhányitt kommentelőnek jobban hiányzik egy kiadós kúrás, mint eddig bárkinek a világtörténelemben...:)

88888888 2011.10.17. 15:17:42

@commando: ja, na kb erre gondoltam én is. ez így nem megyőzés vagy érvelés, csak beszólás. persze az is kell néha:) de azt ne higyjük, hogy ettől bárki elkezd nem hinni mondjuk a piliscsakrában.

newtehen (egyszerű mint a faék - de működik) · http://avie.freeblog.hu/Files/tehen.jpg 2011.10.17. 15:18:10

@notib@TGabi: "Zsidó civil lakosságot szemrebbenés nélkül, fényes nappal robbantanak fel most is"

Tüdőrákban jóval többen halnak meg, mégsem bombázzák az amcsik a dohánygyárakat... Ki érti ezt? Valahogy a pénz körül forog minden...

sTormy 2011.10.17. 15:18:11

Lehet, hogy kéne egy marha nagy piros betűs felirat a fejlécre, hogy "Az alábbiakban paródiák olvashatók. Nem a szerző véleményét tükrözik." És akkor hátha.

arizmendi 2011.10.17. 15:21:44

a 2. pontban ezt írjátok: " amit az ember látni akar, azt belelátja bármibe." nos ez kb. az egyesben védett cuccra is igaz, meg rátok.

amúgy Puskás gólja nem volt les, youtube-n fennvannak a matériák. modoros vagy a mindenttagadással

adhuvbeigiqe upiugtqeőoqőoqqe 2011.10.17. 15:22:46

Sajnálom de ez olyan nagyon harmatgyenge volt, hogy ha annál gyengébb akkor már láthatatlan, érzékelhetetlen.:(

Giggsy · http://sgtgiggsy.blogspot.hu 2011.10.17. 15:23:01

Végigolvastam a cikket, de valahogy sehol sem látom a hiteles cáfolatokat. Vannak ugyebár a nettó baromságok, mint a Paul McCartney féle (amiről én még nem is hallottam) amit igazán cáfolni sem kell, de a többinél az érvek kábé a "mert szerintem ez nem így van" kategóriába esnek.

Roswell: oké, ez ebben a formában elég nagy baromság, de az ellenérv, még nagyobb hülyeség. Még a naprendszerünkön belül is találnak életre utaló nyomokat (baktériumok, de akkor is) akkor ebben a rohadt nagy világmindenségben ami olyan nagy, hogy emberi ésszel még az ezredrésze sem dolgozható fel, miért ne lenne máshol élet? Bárki aki csak egy kis logikai érzékkel meg van áldva, kizárja azt, hogy csak a Földön van élet. Az persze már tényleg vitatható, hogy jártak itt földönkívüliek...
Az 54-es berni döntő: erre sok magyarázatot kerestek, de minimum gyanús, hogy nem tisztességes volt a meccs lefolyása. Már csak azért is, mert addig a magyar csapat 4 gólnál kevesebbet nem lőtt. Nem mondom, hogy dopping volt a dolog mögött (ugyebár bunda is van a világon), de nem lehet egy legyintéssel elintézni, hogy hülyeség az összeesküvés elmélet.
A Kennedy merénylet: na ez is érdekes dolog, mivel azon kívül, hogy leírtad a hivatalos magyarázatot, semmi érvet nem sorakoztattál fel. Lehetett akár így is, de valószínűbb, hogy nem. Egyrészt gyanúsan sok érdekcsoportnak jött jól Kennedy halála, másrészt gyanúsan gyorsan zajlottak az ezt követő események. Kennedy-t ugyebár 22-én lőtték le, 24-én meg már a merénylője is halott volt... Hm... A vizsgálat pár hónap alatt lezajlott, holott nem egy mezei rablógyilkosságról beszélünk. Az ügyet 3-4 alkalommal is elővették azóta különböző bizottságok, miért, ha az indoklás már elsőre is kielégítő volt? Az is érdekes, hogy ha egy szimpla magányos merénylő volt a tettes, akkor miért titkosítottak minden nyomozati anyagot 75 évre? Szóval semmiképp sem lehet elrugaszkodottnak tekinteni az összeesküvés elméletet, mert túl sok a gyanús körülmény.
A 9/11 megintcsak érdekes, hisz ugyebár az ikertornyok korábban már egy robbantást is túléltek. A felvételeken látható összeomlás kísértetiesen hasonlít egy bontásra ítélt épület összedőléséhez. Szakemberek általában hetekig szoktak tervezgetni ilyen bontásokat, hogy olyan precízen sikerüljenek, mint a WTC tornyainak összedőlése (ugyebár letarolhatták volna az összes környező épületet is, és mégis csak egyet vittek magukkal) Tetszik nem tetszik ez is minimum gyanús, egy kézlegyintéssel nem lehet elintézni.
Az Apple elmélet: az első fele maximálisan igaz. Vitázni sem lehet vele. Az Apple designerekből áll, de tényleges technikai innováció az hosszú ideje nem történt a részükről. Persze abban elvitathatatlan szerepük volt, hogy közelebb hozták a számítástechnikát az emberekhez, de a fejlesztések náluk ki is merülnek a minél szebb és egyszerűbben használható dolgok létrehozásában. Ez persze még nem bűn, sőt jó dolog, hogy van aki ezzel is törődik, csak ez még nem igazi innováció, kizárólag a meglévő technikák szebb köntösbe csomagolása. Az elmélet második fele marhaságnak tűnik, de azért ott is van olyan amire minimum felkapja a fejét az ember. Az Apple ugyanis gyűjt adatokat (ők maguk is elismerték, miután rajta lettek kapva) de olyanokat is, amihez nekik semmi közük (pl a cellainformációk arról, hogy hol járt a kedves felhasználó) Ezt miért teszik? Nem azt mondom, hogy világuralmi terveik vannak, de minimum érdekes, hogy minek akarnak belefolyni ilyen mértékben az emberek életébe.
A Holdraszállás: itt igazából egyet értek, de a cikkben ritka böszme magyarázat olvasható. Azért volt igazi a Holdraszállás, mert az oroszok üveghangon világgá sikoltották volna, ha az egész csak kamu. Pont. Ennél jobb indoklás nem is kell. Amúgy megszervezni nem lett volna annyira nagy ügy, mint elsőre tűnik. Igazából mindegy mekkora csoport dolgozott a teljes projecten, 20-30 ember bevonásával meg lehetett volna valósítani a kamu Holdraszállást úgy, hogy még a be nem avatottak semmit nem vesznek belőle észre.
Tudom, hogy ez egy blog, és nem komoly újságírás, de ha már a hatásvadász cím kitalálása megy, akkor a cikk megírásába is illene némi plusz energiát fektetni a szavak egymás után rakosgatásán túl...

tundee 2011.10.17. 15:24:25

Hűha, te aztán beleadtál apait-anyait.:DDD
Most aztán minden összeesküvés-elméletről lehullt a lepel a te "tudományos" szösszeneteid miatt.:D
Ugye nem gondolod komolyan?
Én pl. hiszek abban, hogy 9/11 nem a muszlimok vétke, hanem izraeli és/vagy amerikai fejekből pattant ki az "ötlet", de ha megerőltetném magam velősebb ellenérveket hoznék fel, mint te tetted. S amit te tényként leírtál az is csak fikció.

sTormy 2011.10.17. 15:28:10

Elképesztő, tíz perce írtam le a "paródia" szót, és azóta már négy újabb zseni akadt, aki komolyan vette a posztot.

Kilgore Trout 2011.10.17. 15:31:04

@sTormy: "Ahogy a Jóreggelt Vietnám-ban fogalmazta meg Adran Cronauer (kicsit módosítva): néhányitt kommentelőnek jobban hiányzik egy kiadós kúrás, mint eddig bárkinek a világtörténelemben...:)" Ezt meg én írtam 15 perce, és a számuk tovább nőtt. :)

Kurtz ezredes · http://gyuloltellensegeink.blog.hu 2011.10.17. 15:31:14

Ne írjátok már be többször h ez csak vicc meg paródia, elbasszátok a szórakozásunkat.

sTormy 2011.10.17. 15:33:18

@KürtiT (Tromb74): Nyugodt vagyok én. Csak szomorú.

@Kurtz ezredes: Szerinted elolvassák?

Pretoryan 2011.10.17. 15:35:56

Egyszerűen a postban szereplő 1-2 mondatos levezetések parádésak, annyira meggyőzőek hogy egyből mindenki neked fog hinni.

Csak tényként Kennedy-t nem lőhette le csak Oswald, többször is bizonyították, a louisana-i bíróság meg is állapította hogy a merényletben többen vettek részt, borzasztóan sok adat és tény szerepel a te verziód ellen, nagyon nagyon kevesen (és nagyon elvakultak) hiszik hogy Oswald követte el a gyilkosságot egyedül, ha egyáltalán lőtt is.

"Jack Ruby természetes körülmények között hunyt el évekkel később cellájában."

Jack Ruby maffiózó volt, több kapcsolattal a dallasi rendőrségen, így juthatott be oda ahol Oswaldot átvitték, soha nem volt politikai nézete, két streepease mulatót vezetett, ahol nohát nohát maga Oswald is megfordult jó néhányszor.

Halála 56 éves korában '67 januárjában esett meg mikor 10 nappal később a második tárgyalására akarták átszállítani, pontosabban 48 órával a dallasi börtönbe érkezett parancs megkapása után összeesett, először náthára gyanakodtak, majd megállapították a kórházban (amiben Kennedy és Oswald is meghalt) hogy rák, és a hivatalos iraton tüdő embólia volt a halál kiváltója. Tényleg ez sorsszerű volt, semmi köze nem volt a második tárgyaláshoz. (és akkor még nem is említem meg a Dorothy Kilgallen nyomozásával és halálával kapcsolatos Ruby problémákat...)

terran 2011.10.17. 15:36:09

mi a fasz folyik itt

ja címlapos

Pretoryan 2011.10.17. 15:41:29

@Kurtz ezredes: Sajnos ha ez egy szociológiai kísérlet, akkor is félresiklott. Az írásban nincsenek mimikák, nem lehet eldönteni hogy komolyan vagy nem komolyan gondolják az írók, maga a post egy vörös posztó, aki hisz az azonnal felkapja a vizet, nem biztos hogy olvassa a kommenteket csak mint én később.

Kurtz ezredes · http://gyuloltellensegeink.blog.hu 2011.10.17. 15:44:08

@Pretoryan:
Igen én be akartam tenni a végére h Vágó István állítása szerint az SZDSZ egy demokratikus, européer, iránymutató és a valódi kánaánba vezető párt, Gyurcsány Ferenc meg II. József reinkarnációja, a tények meg ezzel szemben mást mutatnak, de Tibi már nem akart több politikát.

Giggsy · http://sgtgiggsy.blogspot.hu 2011.10.17. 15:52:30

@Kurtz ezredes: @sTormy: Tudjátok az a nagy baj, hogy a cikkben semmi nem utal arra, hogy paródia lenne. Szó sincs humoros, vagy túlzóan elnagyolt stílusjegyekről. Az egész egy hanyagul megírt "én megmondom a tutit" típusú bejegyzésnek tűnik. Lehet tíz-tizenöt éve elment volna paródiának, de ma ez a fajta hanyagság annyira mindennapos, hogy egyszerűen nem lóg ki az átlagos selejt közül. Ergó: akármi is volt a cikkíró célja, rohadtul szar munkát végzett. (Már ha nem az átlag kommentelő agyának felnyomása volt a terv...)

wmiki · http://kigondoltam.blog.hu/2014/07/20/stephen_hawking_538 2011.10.17. 15:53:58

@Giggsy: igazad van...

ez nem paródia

a tévedhetetlen tudomány, és a felsőbbrendű tudósok tényleg így magyaráznak el valamit

sTormy 2011.10.17. 15:55:42

@Giggsy: Tehát szerinted elképzelhető, hogy egy magát komolyan vevő szervezet Szkeptikusok Gyülekezetének hívja magát, és azt tűzze a zászlajára jelmondatként, hogy Az Igazság fáj? Nagy I-vel?

Nagyzee 2011.10.17. 15:56:04

@Bambano: Mi ebben a meglepő? A bin Laden család egy dúsgazdag szaúdi família. Szaúd-Arábia pedig köztudomásúlag az USA egyik fontos szövetségese.

@altoid: @Modor Tibi: Miért kellett volna hamisítani azt? Ha tényleg tárgyalt Bush a bin Laden családdal az mégis mivel erősítené azt a konteót, hogy valójában önmagát támadta meg az USA?

Mellesleg rémisztő látni a sok idesereglett agysebészt, akik komolyan veszik a blogot. És ez még nem is egy a burkoltabb humorú posztok közül. Mennyire kell hülyének lenni ahhoz, hogy valaki tényleg azt higyje, hogy a szerző komolyan 10x2 mondatban akar tudományos igénnyel megcáfolni 10 konteót?

altoid · http://altoid.inda.hu/ 2011.10.17. 15:59:12

@sTormy: B+ majdnem kiköptem a teámat miattad! :))

sTormy 2011.10.17. 16:01:18

@altoid: Úristen, mit tettem?

KürtiT (Tromb74) 2011.10.17. 16:01:44

@Giggsy: A legtöbb "tudományos" cáfolatban ott vannak azok a nevetséges önellentmondások, és a tényszerűség teljes hiánya, amitől azért érződik a komolytalanság.
Persze sokan komolyan így érvelnek a kommentelők közül is. Viszont ők nem az ellenérvek alkalmatlanságát kritizálják, hanem újabb baromságokat hoznak fel az elmélet igazolására.

ErősenZöld 2011.10.17. 16:03:45

#4 - A 9/11- (ejtsd: nájn-ilevön) összeesküvés.

Itt hagytam abba az olvasást. A 9/11 nem össze eskvés elmélet a hivatalos magyarázat az összeesküvés de nembaj.

hallari 2011.10.17. 16:05:38

@Behajtó70: IRÓNIA. Mond ez neked valamit?

Giggsy · http://sgtgiggsy.blogspot.hu 2011.10.17. 16:08:12

@sTormy: Hát ha te nem láttál még az említetthez hasonló méretű arroganciát és baromságot, akkor nem tudom hol éltél eddig, de mindenesetre irigyellek. Tényleg, csak annyi, hogy vonatkoztass el ettől a blogtól és nézz körül, hogy mi megy ebben az országban (vagy a világban) Vannak arrogáns önmagukat mások felett állónak tartó megmondóemberek? Vannak. Vannak olyan szervezetek amik ezeket az embereket tömörítik? Vannak. Sajnos ilyen a világ. Ezért is mondtam, hogy a mai ingerküszöbbel, az ilyen baromságokról már nehéz eldönteni, hogy komolynak szánják-e.

Nagyzee 2011.10.17. 16:08:56

@Pretoryan: A cikk tele van teljesen képtelen állításokkal. Például maga a "2 mondatban tudományos igénnyel, tételesen megcáfoljuk" a konteókat koncepció, aztán az olyan cáfolatok, hogy "ez a konteó annyira gáz, hogy cáfolni sem kell", stb. Szerintem éppen hogy komolyan venni nagyon nehéz, kicsit talán túl sok helyen is ad segítséget a szöveg. De legalább így fair, és még jobban lehet röhögni azokon, akiknek még így sem esik le. Talán még Baldrick is kapcsolna, pedig ő aztán:

"You wouldn't know a subtle plan if it painted itself purple and danced naked on top of a harpsichord singing 'Subtle Plans Are Here Again.'"

:)

hallari 2011.10.17. 16:12:18

@Professor Pizka: "Mit gondolsz, miért nem beszél? Mert nem mer. Valakinek nem érdeke hogy megtudja az emberiség, hogy a világűrből jött." :DDD A nap kommentje, ezért már érdemes volt átküzdeni magam a sok szánalmas, humortalan megjegyzésen.

Giggsy · http://sgtgiggsy.blogspot.hu 2011.10.17. 16:12:44

@KürtiT (Tromb74): Tényleg csak az a baj, hogy én temérdek olyan embert ismerek (párat személyesen is), aki komolyból is képes lenne megírni egy ilyen cikket és nekem innentől kezdve már nem eléggé eltúlzott a cikk ahhoz, hogy paródia legyen.

2011.10.17. 16:14:40

@altoid: te ilyenkor teát iszol.... hmm, gyanús...

hallari 2011.10.17. 16:16:24

@sTormy: +1. Vagy legalább annyi, hogy "humorérzék és irónia alapszintű felismerése ajánlott".

Kurtz ezredes · http://gyuloltellensegeink.blog.hu 2011.10.17. 16:19:03

@Giggsy:
Állítás: A Modoros egy vicces, szarkasztikus paródiablog, tök jól lehet rajta nevetgélni, de nem komoly.
Tény:
Ezt a blogot a jóindulatú szerző szerint 50-en értik, a rosszindulatú szerint meg 3-an.

KürtiT (Tromb74) 2011.10.17. 16:19:33

@Giggsy: Egyébként szerintem is sokkal viccesebb, amikor nagyjából tudományosnak tűnő kísérletekkel cáfolnak valamit. Ezért nekem is vannak fenntartásaim a poszttal kapcsolatban.

Az pl. nagyon humoros volt, amikor egy homeopátiás altató(?) hatékonyságát azzal próbálták cáfolni, hogy amennyiben van benne hatóanyag, akkor túl lehet adagolni. A kísérletet persze ellenőrizetlen körülmények között, kontroll és ismétlés nélkül hajtották végre.

Nagyjából ezt a módszert szokták alkalmazni más esetekben is. Végül bölcs szakál simogatás közepette levonják a konzekvenciákat.

Ezért találó a Szkepticista Gyülekezet kifejezés.

2011.10.17. 16:20:28

@Professor Pizka: nem mondtam, hogy gond:) csak gyanús:) ha pontosan tudnánk milyen teát iszik és hogyan, eldönthetnénk, hogy moszados, ufo, alkaida, cia, kgb, 6-os ügyosztály, antialkoholista, szomjas vagy fázik;)

altoid · http://altoid.inda.hu/ 2011.10.17. 16:21:00

@Professor Pizka: Gondolom az, hogy még nincs 5 óra...

Jó Estét 2011.10.17. 16:22:29

@Frengi: Mikor elkezdtem olvasni a posztot ugyanez jutott eszembe, de latom megeloztel :D

Amugy viccesek ezek a "cafolatok", kb annyira sok ervet tartalmaznak, mint maguk a legendak. De ha ez igy mukodik, akkor enis elkezdem irogatni, hogy: "Teny: 2 meteres a farkam, aki mast mond, az alapvetoen hulye" :)

KürtiT (Tromb74) 2011.10.17. 16:22:34

@Kurtz ezredes: "Ezt a blogot a jóindulatú szerző szerint 50-en értik, a rosszindulatú szerint meg 3-an."

Az egy másik betegség, ezredes úr.

A szerelő 2011.10.17. 16:23:39

A hírcsárdán jobbak szoktak lenni, ez elég gyengus. Arra viszont pont jó, hogy néhányan rávetődjenek :)

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2011.10.17. 16:25:48

@altoid: igen, mert MI, egy GMT+1 időzónájú országból írogatunk. Nade mi van ha ez nálad GMT+2? Ha? OTT, már öt óra van :-)

hallari 2011.10.17. 16:25:49

@Pretoryan: @Kurtz ezredes: @Giggsy: "az írásban nincsenek mimikák..." de igen, vannak. Kellő olvasottsággal szinte mindent észre lehet venni. Csak az igazán nagyoknál nem (én pl. Örkénynél akadtam el). Sokat elárul az átlag blogolvasóról, hogy nem képes észrevenni az árulkodó jeleket.

2011.10.17. 16:27:14

@Professor Pizka: akkor szamovárból iszik valószínűleg;)

zarquon 2011.10.17. 16:29:42

Ebben a posztban a "tények" lényegében azonos színvonalúak az "állításokkal". A cikk írójának javaslom, hogy kerüljön tisztába a "bizonyítás" szó értelmével.

Egyébként ezek az állítások javarészt valóban röhejesek.

Giggsy · http://sgtgiggsy.blogspot.hu 2011.10.17. 16:32:04

@hallari: mint már említettem: onnantól, hogy ismersz olyan embereket, akik komolyból is képesek egy ilyen hülyeséget megírni, már nem vicces. Lehet te nem forogsz olyan körökben, és nem olvasol olyan cikkeket, ahol ez a mérvű arrogáns hülyeség mindennapos, de sajnos elég széles látókörrel ez már nem veri ki a biztosítékot.

KürtiT (Tromb74) 2011.10.17. 16:33:38

@Professor Pizka: jelenleg +2-ben vagyunk hónap végéig, csak hogy még zavarosabb legyen.

2011.10.17. 16:35:43

@Professor Pizka: nem csak Moszkvában szamovároznak:)
de meg szerintem ott már nincs téli, nyári időszámítás, nem biztos, hogy áll a +2 óra:)

Nadiposzi (törölt) 2011.10.17. 16:37:50

@hallari:
Persze, az egy ország. Olyan, mint Dánia, csak ott irónok élnek.
A bennem lakozó (pórázon tartott) Del Medico Imre már többször közbe akarta szúrni, hogy olyan nincs hogy "bin Laden család". A bin az kérem szépen az arab "ibn" fia vkinek, amihez hasonló több nyelvben is gyakori, mint például Thrygvasson, Haraldson, Mátéfi, Arkagyij Arkagyijevics, stb. Na mármost ügyeljünk kérem arra, hogy a világ folyását illetően ily mértékű tájékozatlanságunknak pont akkor ne adjunk hangot - vagy ha úgy tetszik: ne blamáljuk magunkat - amikor is egy grandiózus összeesküvést leplezünk le épp, melyet csupán mi, a jól értesült, 100-as IQ feletti polgárok látunk át tisztán és magától értetődően, mert ilyen binladen család szerű hülyeség benyögése után hitelünket vesztve nézhetünk ostobán, mint az egyszeri Provident ügyfél az akciós THM után.

rg 2011.10.17. 16:38:24

@Professor Pizka: Szerintem az üzemanyag kieresztésének nem csak a futóműhöz van köze, hanem a kigyulladás veszélyéhez (szerintem elsősorban ahhoz) is.

KF 2011.10.17. 16:42:09

Ha nincs Jeti, miért hívják jetinek? Minek kell a semminek ilyen hülye név? (L.A.)

safranek 2011.10.17. 16:46:12

illuminátusok, szabadkőművesek, templomosok.....

2011.10.17. 16:47:11

@Fair_:

"HA láttál már életedben TERVEZETT ÉPÜLET ROBBANTÁST, nem kell hozzá professzornak lenni hogy észrevedd hogy a WTC1, WTC2, WTC7 leomlása az volt."

Te ilyen épületrobbantó szakember lennél?
Mert ha nem, adj már néhány forrást, ahol ezek csoportja (a szakemberek) több százan azt állítják, hogy a WTC épületrobbantás "áldozata" lett!

Köszi.

safranek 2011.10.17. 16:49:01

pálmalevélra írt sorsok; avisúrák

KürtiT (Tromb74) 2011.10.17. 16:49:56

@KF: Nagyszerű kérdés. Az ontológiai érvhez hasonlatos okfejtésre ad lehetőséget.
A jetinek nem csak neve, de tulajdonságai is vannak.
Fehér, behemót, ijesztő.
Félelmet kelt a himalájai népekben.

A legkevesebb, ami elvárható tőle, hogy létezik.

Gaius Plinius Secundus 2011.10.17. 16:50:16

Ha valakit érdekel miért dolgozott Stanley Kubrick a NASA-nak az Apollo 11 küldetés idején annak ajánlom ezt a dokumentumfilmet:

video.google.com/videoplay?docid=2304895215368202642

Van benne minden, CIA, megszólal Donald Rumsfeld, Henry Kissinger, Alexander Haig, Buzz Aldrin és Christiane Kubrick aki Kurick özvegye. Sajnos csak angolul

2011.10.17. 16:57:42

"Úgy érezzük, ma meggyőzően sikerült cáfolnunk a világ nagy összeesküvés-elméletei közül többet is."

MEGGYŐZŐEN MI?
Fejenként kb. 5 soros elemzéssel.
Ehhez csak gratulálni tudok.... :-))))))
Ezeket nyilván nem ti cáfoltátok, csak felsoroltatok néhányat, ennyi.
Ha mondjuk a dallasi merényletbe bárki kicsit is beleássa magát, ma már a neten igen érdekes elemzéseket és kutatómunkákat találhat ami alapján a JFK című Oliver Stone film egy nevetséges hollywoodi produkcióvá degradálódik pillantok alatt.
De azért azok a munkák nem öt sorból állnak...

altoid · http://altoid.inda.hu/ 2011.10.17. 16:58:12

@Hadrian77: ...hanem például Tel-Avivban is! (mutatóujjal megütögeti az orrát)

sTormy 2011.10.17. 17:03:04

@MikeBoy: Valakitől már csak meg kell kérdeznem: te konkrétan kikhez beszélsz?

gothmog 2011.10.17. 17:03:43

Tény: Ez egy flém és kommentvadász poszt.

Modor Tibi · http://modoros.blog.hu 2011.10.17. 17:06:22

@altoid: melyik rosszabb az érintetteknek: a zsidózás, vagy ha éppen nem beszélnek róluk?

J. S. Bach / Pierre Bezuhov (törölt) 2011.10.17. 17:20:11

Az rendben van, hogy a címlap miatt jókat röhögünk a sok idiótán, de azért a cikk alapvetően a szkeptikusokat ekézi. Néha nekem túl nagy az arcuk.

Pl. én el tudom képzelni, hogy bizonyos, megismételhetetlen alkalmakkor olyan jelenségeket tapasztalunk, amire a hétköznapi elménk azt mondja, hogy csoda. Ezek a jelenségek épp azért nem vizsgálhatók tudományosan, mert megismételhetetlenek. Az ilyen jelenségek léte soha nem lesz bizonyítható vagy cáfolható, épp ezért egy igazi szkeptikus nem zárja ki létezésüket, és nem röhög azokon, akik komolyan hisznek ezekben a csodákban.

Az E. Gy.-hez hasonló "feltalálók" viszont bátran ekézhetők: secperc alatt be lehet bizonyítani, hogy kreálmányuknak semmi hatása nincs.

Frady Endre · http://fradyendre.blogspot.com/ 2011.10.17. 17:24:54

Több udvarias visszajelzésből arra következtettem, hogy ez a blogbejegyzés nem is komoly, hanem valójában humoros szeretett volna lenni...
Kár, hogy ez nem derült ki!
;-)

altoid · http://altoid.inda.hu/ 2011.10.17. 17:31:41

@Modor Tibi: Jó kérdés. Most visszavonulok, és megnézem, mit mond erről az Írás...

különvélemény 2011.10.17. 17:32:23

10# Az alien úrhajó nagyobb baromság, mint a hivatalos magyarázat és bizonyíték sincs rá
9# Egely elméletei szórakoztatóak, de mitől összeesküvés elméletek?
8# Minden sztárra van egy hasonló baromság
7# Doppingolni? Fociban? 1954-ben?
6# Shakespeare zseni volt? Haha
5# Vannak kérdőjelek, de szerintem nem elegek egy öe-hez
4# "Tény: Egyedül a szélsőségesen muszlim Al-Kaida áll a terrorcselekmények mögött, bármilyen más feltételezés, spekuláció, megkérdőjelezés rosszindulatú és aljas, szankcionálni kellene."

Kezdheted az FBI-al:
www.fbi.gov/wanted/topten/usama-bin-laden
Mutasd már meg nekem légyszíves, hol gyanúsítják bin ladent 9/11-el?
Ja, hogy az FBI NEM gyanúsítja őt, mert SEMMILYEN bizonyítékuk nincs ellene.
A többi "eseménynek" is jobban utána kellene nézned.

3# Az Apple is lopott, mint ahogy mindenki más is, nyilván ettől még sok minden az ő agyukból pattant ki.
2# ez már kiment a divatból
1# ez meg hamarosan ki fog

Taragia Mark 2011.10.17. 17:34:28

Amikor a Manci, a Jani felesége suttogva szólt, hogy csips van benne, remegni kezdett az aurája a szája szélén. Jani mingyá mondta is, ez összeesküvés lesz.

Elkaptak egy ímélt, amiben csips nélkül kellene megjelenni, az Összejrópai Nemzetközi Szürkeeminenciás Összejövetelen (továbbiakban ÖNSZÖ), ahol hasonszőrűek is részt vehetnek. Gondolkoztak, és Jani határozata szerint a nemrég kifejlesztett Merkaba nevű (gondolati úton hajtott, forgó jellegű mozgásra képes anyagnélküli szerkezet)járművel utaznak.

A találkozó témája:
1.Vitalitásmérő meghajtása mókuskerékkel
2.Rézfaszú bagoly réztartalmának hatása a szelektív hulladékgyűjtés szemszögéből/ mágneses tér görbítése RB alkalmazásával.
3.Földi gyógyszerlobbi kiváltása Giedi Prájmira

Jani kurvanyázott amikor a gép nem kezdett el forogni, ezzel utalva Mancira. Manci vélhetőleg újabb chips-ekkel lerontotta a gondolati hatást.

Az ÖNSZÖ eminenciásait nem téveszthették meg. A feltételezett Jani/Manci összeesküvést rövid távon kivizsgálják, hosszú távon nem.

noirp 2011.10.17. 17:35:57

@vészmadár (pica pica): Hallod, 'ombre, te előbb-utóbb be fogsz zsebelni egy Apáczai Csere János-díjat, mert ilyen türelmes pedagógus, mint te, nem minden bokorban terem. :) Én már letettem róla, h ezt a dolgot bárki is megértesse emberünkkel. Pukedli neked.

off. az avatáromnak kiváló szegfűszegszaga van [mint echte metoxi-eugenolnak] de a kedvedért feltehetek valami szutyok húsevő vírust is :D

2011.10.17. 17:39:17

@különvélemény: azzal az 54-es döntővel az a baj, hogy a II. vh.-ban a katonákat elég masszívan doppingolták, hogy jobban bírják a harcot, és annak még így lehetne is valami alapja.

különvélemény 2011.10.17. 17:42:04

@Hadrian77:
Na jó de 54-ben fociban?
Akkor még tudtak futni az emberek, a technikájukon meg nem segít a dopping.

noirp 2011.10.17. 17:43:07

@vészmadár (pica pica): Haggyadmá, nekem is volt okl. vegyészmérnök (tszv. et.) aki a varázsvesszős olajkeresést propagálta petrolkémia órán. Afelől meg nyugodtan harsogom, h mérnök vagyok (ráadásul veszprémi, ami mint tudjuk súlyosbító körülmény). Nehogy má.
Egely és a többi népszédítő selejt meg bekaphassa, a varázsvesszős tanszékvezetővel együtt. Úgy megnézném, ahogy vizsgáznak mat. analízisből, majd a fizika különféle ágaiból.
Úgyis rég kihalt már a hardcore irodalmi kabaré.

aha, persze 2011.10.17. 17:43:12

@Frady Endre: Ugyanez tűnt fel nekem is. Cáfolatként annyit böfögni, hogy "marhaság", na, az a marhaság :)

J. S. Bach / Pierre Bezuhov (törölt) 2011.10.17. 17:45:18

@J. S. Bach / Pierre Bezuhov: hogy ne csak a levegőbe beszéljek, elmesélem egy olvasmányomat. Jungtól olvastam az Emlékek, álmok, gondolatokat és tök hitelesen adta elő magát. Aztán elkezdte tárgyalni a parajelenségeket, amik Freuddal való találkozásai során történtek (állítólag). Annyira hitelesen építette fel előtte az önéletrajzát, hogy el nem tudtam képzelni, hogy pont most nem mond igazat (persze ott a tévedés lehetősége). És komolyan belegondoltam, hogy mi van, ha a világ tényleg nem írható le tudományosan, csak egy reménytelen katyvasz. Akármi megtörténhet akármikor. Abban a percben ezt komolyan elhittem. Nem kívánom az érzést senkinek.

KenSentMe 2011.10.17. 17:46:43

@különvélemény: Shakespear ha csak az egyikét írta volna meg a drámáinak, és pl. soha nem írt volna egy szonettet sem, már akkor jelentős szerző lenne. A tény, hogy ő ezeket tucatszámra ontotta magából a minőség esése nélkül, azért méltán vívja ki az értő utókor csodálatát.

2011.10.17. 17:48:09

@különvélemény: sokkal lassabb volt a játék, ráadásul egy döntőre kifárad már mindenki, tele van sérültekkel a csapat, és ha jól emlékszem azon a napon erősen esett az eső. A németeknek adnak amfetamint,ami jó éberségre, fáradtság leküzdésére, teljesítmény fokozásra. A meccs második felére a németek emiatt és az esős, mély pálya miatt felőrlik a magyarokat. Kész is az elmélet;)

különvélemény 2011.10.17. 17:48:14

@Fair_: "Főleg nem a WTC7, amelyben nem volt tűz, nem ment bele gép"

Néhány kisebb irodatűz ugyan volt, de attól még természetesen nem dől össze egy acélvázas épület.
Mint ahogy ez sem dőlt össze:
www.youtube.com/watch?v=6hSPFL2Zlpg

különvélemény 2011.10.17. 17:52:42

@VRbagoly:
Ez alapján Stephen King is egy zseni, de szerintem nem az.
Lehet, hogy velem van a baj. :)

különvélemény 2011.10.17. 17:55:50

@Rettegő [ megbízott Bohócügyi Államtitkár]: "A jó öreg wmiki 10-ből 8-at dogmaként tisztel a felsorolt témákból... az is szép műsor, mikor nekiáll kifejteni :D"

Wmikit nem bántani, nélküle szürkébb lenne a blogélet. :D

Crescendo 2011.10.17. 17:56:22

Ez most egy vicc volt?
"az igazsag fajni fog": hat akarki is szerezte ezt a cikket kezdje el az alapoknal, mint peldaul probalja elsajatitani a LOGIKA, ERVELES, BIZONYITEKOK, stb. szavak jelentestartalmat. Ertem, hogy a szerzonek nem faj az igazsag, mivel ahhoz eloszor el kellene jutnia egy 5.-ik osztalyos ertelmi es muveltsegi szintjere. "Az apukam (authority) azt mondta" kb. ebben a korcsoportban valik nem a vegso vitadonto ervve...

kpityu2 2011.10.17. 17:57:18

Meggyőzéshez elég soványka ez a pár soros "érvelés".

Frady Endre · http://fradyendre.blogspot.com/ 2011.10.17. 18:00:19

Mindenért a Gyurcsányi a hibás!
Ő csalta el az '54-es döntőt, ő lőtte le az elmített döntőről lopott labdával Kennedyt és a visszapattanóval pedig lefejelte az ikertornyokat. Galádul megírt pár Shakespeare darabot és magát UFO-nak álcázva ijesztgette a Föld lakosságának hiszékenyebb részét. Akkora arca van, hogy Marsnak nézték, miközben imitálta a Holdra szállást és magát Paul McCartney-nak álcázva az Apple kiadóval kiadatta a Yesterday-t!
Egely Györggyel együtt MONNYONLE!!!

különvélemény 2011.10.17. 18:01:20

@Professor Pizka:
A repülőset én úgy hallottam, hogy valami spéci anyagot permeteznek szét, hogy hülyék legyünk és becumizzuk a propagandát.
De ez tök felesleges, mert elég hülyék vagyunk anélkül is. :)

manson karcsi · goo.gl/FVvVX 2011.10.17. 18:03:11

innye, az a címlap!
ez is valami aljas konteó lehet, hogy épp az ilyen hülyemásnes blogok kerülnek ki címlapra.

max val, a bircaman · http://hurramilliomosleszek.co.nr/ 2011.10.17. 18:04:42

Üzenetedben olyan kifejezést vagy linket használtál, ami tiltott. Fogalmazd át és küldd el újra!

KenSentMe 2011.10.17. 18:04:43

@különvélemény: Stephen King azért nem kicsit zseni, nem egy csajjal találkoztam, aki Stephen King összes könyvét elolvasta, sőt, egy olyannal is, aki csak Stephen King könyveket volt hajlandó olvasni.. keveseknek adatik meg, hogy így írjanak.

billy reed 2011.10.17. 18:11:07

Ilyen szánalmas "cikket" rég olvastam!
Van egy remek könyv, tudom ajánlani a "szerzőnek": Az írástudók felelőssége...

Nyilván a felsorolásban vannak sima baromságok, de azért pl. a Kennedy-gyilkossággal kapcsolatban nem ártana utánanézni pár ténynek: pl., hogy az elnököt egy második lövés is ért, amitől hátrahanyatlott. Ha hátulról találták volna el, előrebukott volna a feje...

A "szerző" szövegértési problémáiról most nem beszélek, beszél ő magáért:
"Tény: Tündérmese. Józan ember nem gondolhatja komolyan, hogy a többmilliárd naprendszer közül majd pont ide fognak jönni földönkívüliek - akik nem léteznek -, és hogy őket még ki is kérdezhetik. A felvételeket egy garázsban készítették néhány kreatív művésszel."

"Tény - józan ember nem gondolhatja komolyan"...
Ez a tény????
Na, nem ragozom.
Szánalom.

sTormy 2011.10.17. 18:17:43

@billy reed: Komolyan kezdem úgy érezni, hogy egyes iskolákban kihagyták az olvasást a tanmenetből, és rögtön az írással kezdték az oktatást.
Legalább nézz már körül, mielőtt szánalmazni kezdesz.

flippant 2011.10.17. 18:21:52

Jó, vannak poénos dolgok a felsorolásban, de a Kennedy-gyilkosságot kár volt ide sorolni "komolytalannak feltüntetvén". Uis. az sajnos "véresen komoly" volt és a meggyilkolt elnök egy igazi szabadságharcos hősként halt meg. Kár vele viccelődni.

Maretz 2011.10.17. 18:23:04

@billy reed:

Neked sem sikerült felfogni, hogy mire megy ki a játék, ugye?:) De sok az okos itten:D:D

Azt a rézfán fütyülő rézangyalát ennek a megtoszott cenzúrának, hogy 10 perce próbálok kommentelni, de nem enged...

2011.10.17. 18:27:01

@flippant: "igazi szabadságharcos hősként halt meg" ez sem rossz poén!

S.O.A. 2011.10.17. 18:34:02

@különvélemény: na, kellett nekem reggel megidéznem, délutánra ide is talált, hála a címlapnak...

Amúgy ritka király trollflood volt ez a mai, rendesen visítottam az összecsapásokon :D

roby5 · http://indafoto.hu/sleeper3 2011.10.17. 19:26:29

Idiota...nem cafoltal semmit csak elmondtad a velemenyed, nevetseges...Es meg te beszelsz tudomanyrol? Egyebkent a tudomany is fejlodik, nem abszolut igazsag( lasd pl kvantum fizika) Amit most -egy bizonyos tudas szinten-tenykent allit be majd megdol XX ev mulva, es csak nevetnek majd rajta, hogy ebben hittek regen?:)...
A szkepticizmus jo, nem kell mindent elhinni de a vilagot tobb felekeppen lehet latni, ertelmezni es erre egy egesz rendszert epiteni sajat tudomannyal, filozofiaval egyutt. A materializmus CSAK 1 ilyen ertelmezesi mod tobb kozul. En speciel nem hiszek benne. Bar manapsag eleg divatos lett ebben a korrupt korban:) Nekem sokkal nyilvanvalobb hogy a vilagban az anyag felett all egy felsobb intelligencia ami rendszerezte ezt z anyagi valosagot. De mindenkinek szabad joga abban hinni amiben akar:)

2011.10.17. 19:27:08

Antal józsef titkos paktuma a Fidesszel volt már?
vagy lehet hogy a szadival volt?

meg mintha olyat is hallottam volna, hogy a veterán komcsik aRózsadombon tikos paktumot köttek Izraellel.

Jaj, borzasztó, hogy ilyen fontos dolgokat nem birok megjegyezni, és persze ezt a neten sem fogom megtalálni, mert az unokatesóm sógorának a munkatársának a haverjától hallottam.

Nagyzee 2011.10.17. 19:59:20

Hmm, nem bírom elküldeni a kommentem, pedig alapból is a legdurvább szó a "hülye" volt benne, de azt is kiszedtem, és egyszerűen nem bírok rájönni, hogy melyik szó lehet tiltólistás. Már ilyen szavakat próbálok kicserélni pl., hogy "durva", annyira nincs ötletem.

Nagyzee 2011.10.17. 20:07:15

Azt is kemény látni, hogy mennyi jól bejáratott, a politikai/közéleti blogokon naponta összecsapó nick nem ment át ezen a nem kirívóan nehéz szövegértési teszten.

(Ez vajon átmegy?:o)

Kurtz ezredes · http://gyuloltellensegeink.blog.hu 2011.10.17. 20:09:08

@Nagyzee:
Pedig jó lenne, ha kitalálnád, mert aki megfejti az összes tiltólistás szót, annak a nickjét év végén bedobjuk egy nagy üveggömbbe.

Nagyzee 2011.10.17. 20:20:42

@Kurtz ezredes: Feladtam, sajnos nem én leszek a szerencsés.:p

Wolfram 2011.10.17. 20:58:53

Vicces, ahogy a poszt szerzője nagyvonalúan a bánik a tényekkel. Amiket ténynek állít be, azok a tudomány és a nyomozati eredmények (meg brit tudósok) mai álláspontja szerinti hivatalosan elfogadott magyarázat. Más esetekben a közvéleménnyel a média erejével elfogadtatott verzió. Ez tény.

vitaygeorgina 2011.10.17. 21:40:45

Az miért nincs itt, hogy mit kerestek itt az izraeli kémrepülőgépek? Érdekelne a szkeptikusok véleménye az Igazságról. És még mindig nem tudom, hogy igaz volt-e a H1N1 védőoltása bőr alá ültethető chippel kombinálva?

neccharisnyás útonálló (törölt) 2011.10.17. 23:02:58

Áffene! Nekem is pont akkor kell elugranom kisállat kajáért, mikor címlap van! Jól elmegyek a város túlsó végére, erre nincs is készleten. Na pl. EZ is egy összesküvés. A Globális Karma Bizottság Földalatti Szervezete aljas módon felhasználja a sunyi kisállataimat -értsd: 2x olyan gyorsan zabálják a tápot, hogy jól elfogyjon, nekem meg nagyot kelljen autókáznom PONT AKKOR, mikor Modoros címlap van- hogy ne lehessek tanúja a humán etológiai kísérletnek. Csak utólag.

BTW múltkor olvastam egy cikket a placebo-effektusról. Ott írták, hogy van, hogy a dokiknak gőze nincs mi baja a páciensnek, ekkor felírnak néhány vitamint, ami használni ugyan nem, de ártani se árt. A beteg meg irdatlan lelkibékével benyeli és az agya meggyógyítja önmagát, azt gondolva, hogy a gyógyszer teszi. És belegondoltam. Tavaly tavasszal volt valami irdatlan betegségem -hidegrázás, teljes kimerültség, ízületi fájdalmak, kis híján ott estem össze a gettóban az alkeszek meg a hajléktalanok között reggel melóba menet- 3 hét után jutottam el dokihoz. Mit írt fel? Antibio+C vitamin+Calcium. És a vicc: 2 fajta antibio beszedése után gyökeresen megváltozott még a közérzetem is. Boldog voltam, mosolyogtam, étvágyam is megjött, meg ilyenek. Közben meg riogatnak itt a joghurtgyárak az antibio által kiirtott bélflórákkal.... hát asszem nem lettem volna lelkileg olyan jolly az emésztőbaktérium-flórám lenapalmozása esetén.
Szal a gyógyszerlobbi foltozza ki az orvostudomány ismereteiben tátongó lukakat, csak erre akartam kilukadni. :)))

neccharisnyás útonálló (törölt) 2011.10.17. 23:05:02

@vitaygeorgina: Chip nem volt benne. Beoltottak, pedig nem akartam, de még azóta sem építettem meg a Syrius-ra menő közvetlen atomrakéta-járatot. Még csak hajlandóságot se mutatok.

2011.10.17. 23:05:16

@Kurtz ezredes:

Aztán kisorsoltok pár "Nem tetszik a rendszer" pólót? Vagy csak elkülditek priviben a mémvideó linkjét a szerencsés nyerteseknek?

A cenzurálás keze már a Modorosra is betette a lábát. Időkorlát és tiltott szavak. Tibi
lefeküdt a Tudjukkinek. Igen, neki.

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2011.10.17. 23:41:37

@neccharisnyás útonálló: Ú látom, te is találtál olyan nevet a Sibelius-nak amelyet nem filterál a szűrő :-) Az oltás...hát ahol engem oltottak, ott a legfejlettebb számítógép egy 486 DX volt, amelyen a nyilvántartás futott. Microchip, ugyanmár. Benézett az influenzavírus és azt mondta, húbazz ez itt már az elfekvő, megyek máshova... :-) Nem is tudtam hogy ilyen Humán Etus néni vagy.

neccharisnyás útonálló (törölt) 2011.10.17. 23:58:25

@Professor Pizka:
Az oltás az vicces volt. Négyen fogtak le, mint az ékszerteknőst, csak én nem haraptam, hanem visítoztam, hogy "frászt gyengítitek le a szervezetem holmi chicken pox-szal, azt a csövesek között meg kolerát kapok, meghaltok akkor!" Emberszabásúak és az öntudat ugyebár.
Etus, jaja! Van piros kalózkendőm meg papírmasé virágdoktorom is. Er heisst Dr. Szegfű. Ha meg okot adnak rá, köcsögözök.

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2011.10.18. 00:01:13

@neccharisnyás útonálló: és miért is volt kötelező az oltás? Szarkafalvy ig. h. úr után van egy óvodából írogató dévaj óvónéni is? :-) A virágdoktor fontos, anélkül egy nő nem lehet Etus néni. Különben hogy kapnál szubhumán injekciót?

aehrenthal 2011.10.18. 00:06:36

Én azt hiányoltam, hogy nem volt benne a Drakón arkhón konteó? Ritoók mindig kihúzta a könyvből, DE AZ MINDIG ÚJRA BELEKERÜLT!!!!!!
Hogyan? Miért? Kinek áll érdekében Drakónt arkhónnak feltüntetni?
Na?

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2011.10.18. 00:14:38

@aehrenthal: Gyapay volt. Mindig elmentek Ritoókkal berúgni és amikor már részegek volták, restituálták a kiejtéssel együtt.

neccharisnyás útonálló (törölt) 2011.10.18. 00:22:53

@Professor Pizka: Szubhumán injekció!!!! Dzsízöszkrájszt! :-)))

Hát tudod, elnézve a világban mocorgó embermasszát, időnként tényleg óvónéninek érzem magam. A baj az, hogy meg is találnak a pótanyukára vágyók. Hál ég Bibi Blocksberg kölcsön adta a varázsseprőjét - van mivel elhajtani őket.
Szarkafalvy úr tényleg ig. helyettességig vitte? Nocsak.

OFF
Csessze meg, hogy nem találom a magán TB befizetésre vonatkozó formanyomtatványt! Nyeljen karót, aki így eldugta azapeh honlapon!!
ON

neccharisnyás útonálló (törölt) 2011.10.18. 00:25:36

@aehrenthal: Ezek már karamboloznak is? Asszem ez kimeríti a vendégjog megszűnésére vonatkozó jogszabályokat. Húzzatok vissza a saját galaxisotokba, hülye ufók!

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2011.10.18. 00:27:06

@neccharisnyás útonálló: ó, csak nem minden pasiról kiderül, hogy egy tutyimutyi, aki becsicskul és el kell zavarni a fenébe? :-)

(abevjava van?)

Modor Tibi · http://modoros.blog.hu 2011.10.18. 00:28:13

@aehrenthal: én a Reptilianeket szerettem volna még belevenni, de hát a 10 az testvérek között is 10! Most hagytam volna ki Egelyt vagy a holdraszállást?

A linkért pedig: gyá! :D

neccharisnyás útonálló (törölt) 2011.10.18. 00:29:08

@Professor Pizka: Nem. Mer akkó meg leszbinek kellene lennem, de inkább elviselek 1 kisfiút, mint 2 -vagy több- hisztis némbert.

neccharisnyás útonálló (törölt) 2011.10.18. 00:32:14

@Professor Pizka:
Te, ha segíteni akarsz, akkor értelmesen lécci. Emmi: (abevjava van?) ?????

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2011.10.18. 00:33:06

@neccharisnyás útonálló: mivel (egyébként sejthető) szexuális preferenciád sietős közlése után az apehes kérdésre nem válaszoltál, így feltéve hogy van abevjava a gépeden megsúgom, hogy 11T1011 a nyomtatvány neve. :-)

neccharisnyás útonálló (törölt) 2011.10.18. 00:38:42

Ajj, megtaláltam! Ez egy csoda! Gyújtok egy gyertyát, bizisten!

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2011.10.18. 00:43:54

@neccharisnyás útonálló: működő email-cím a hombar kiskuklac frímél pünkt hu címre.

neccharisnyás útonálló (törölt) 2011.10.18. 00:52:59

@Professor Pizka: Jajj, dedrága vagy! Küldök egy tsókot a dróton keresztül.
Röhej, hogy néha olyan vagyok, mint Kafka a postán. :S

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2011.10.18. 00:54:33

@neccharisnyás útonálló: Kafka a postán, cafka a rostán, mind kihullunk egyszer.

neccharisnyás útonálló (törölt) 2011.10.18. 00:58:43

@Professor Pizka: De költői az úr ilyen éji órán. Node holnap is lesz nap. Menék hunyni kicsinykét.

Utolsó konteó erre az ébrenléti periódusra: a vékony, babaarcú, jó emlékezőtehetségű nőszemélyek titka a napi 7-8 óra alvás.

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2011.10.18. 01:01:00

@neccharisnyás útonálló: a kövér, tésztaképű jogászok pedig ilyenkor foglalkoznak azzal, amihez értenek: gondolkoznak. Aludni. De jó is lenne egy olyan élet ahol ezt lehet :-(

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2011.10.18. 07:06:54

@neccharisnyás útonálló: hát így van ez, ha valaki sokat dolgozik, a végén oda rakják, ahol még többet dolgozhat, hehe.

altoid · http://altoid.inda.hu/ 2011.10.18. 08:59:28

@Modor Tibi: Azt hiszem, szabadalmaztatom a "gagyiliberalizmus" kifejezést erre a politikai iranyzatra.

PetiinLausanne 2011.10.18. 14:11:25

Remélem ez a cikk a hírcsárdás vonalat akarja követni, ahhoz viszont nem elég vicces. Egy olyan érv sem lett felsorolva amik megcáfolnák ezeket az állításokat, bár nagyrészük valóban marhaság. Viszont hogy "szankcionálni kellene" más véleményt azon kívül amit az író állít... Hát kérem az már nem demokrácia.
A 9/11 dologgal kapcsolatban reagálnék egyedül (a többit érdemesnek sem tartom erre). Ha tényleg így gondolja az író, akkor egy borzalmasan korlátolt agymosott realitása lehet a világról. A Reichstag is valószínüleg tök véletlenül gyulladt fel 1933-ban. Egy nagyhatalom sohasem kockáztatna emberéleteket későbbi anyagi haszon miatt... Hallota már azt a szót hogy 'háború'?
Ha viszont a blog írója egy 13éves kisiskolás, én kérek elnézést.

Nadiposzi (törölt) 2011.10.18. 14:16:43

@PetiinLausanne:
A Hírcsárda kábé annyira vicces, mint Galla Miklós felolvasó estje, ahol egy 1987-es Hahotából olvas fel.

PetiinLausanne 2011.10.18. 14:30:30

@Nadiposzi: Nem ez volt a lényege a hozzászólásomnak, csak azt akartam mondani hogy ez még annál is szarabb. Galla pedig megpróbálta importálni Monthy Pythont ami szerintem zseniális típusú humor, csak kevesen vevők rá.

noirp 2011.10.18. 17:08:21

@PetiinLausanne: Ó, az újabb Okos Berci a napköziből, ó jee.

PetiinLausanne 2011.10.18. 17:17:24

@noirp: Okos Bertalannak üzenem a nyugdíjasotthonba hogy nem személyeskedni kell hanem cáfolni vagy egyetérteni, de mindkettőt érvekkel alátámasztva.

noirp 2011.10.18. 17:32:05

modoros.blog.hu/2009/03/20/parainesis_nyajas_olvasoimhoz

csak arra óhajtottam célozni, hogy likra futottál, mert nem nézted meg, hogy ez milyen blog. Na, mindegy.
Üdvözöl Bertalan a vigyorgóból.

neccharisnyás útonálló (törölt) 2011.10.18. 22:41:30

@vészmadár (pica pica): De hogyha picivel több az érte kapott peták, még ha csak hangyafarknyival is, akkor az ember már egy kicsinykét több akaraterővel cipeli a megnehezedett terhet, nemdebár?

VonBraun 2011.10.19. 08:18:28

Azért néhányan csak ráfutottak arra a lukra... De a kényszeres magyarázatok is legalább modorosak :)

Möff CAT a Torcsvúdos gyerek 2011.10.19. 14:05:21

Szerintem amúgy nem nagyon kellene ezeket a dolgokat feszegetni, mert megütheti az ember ám a bokáját! (jelentőségteljes pillantás ON) Már ha értitek, mire gondolok! (jelentőségteljes pillantás OFF) Mert ugye, akikről NEM szokott beszélni senki - aminek persze megvan az oka, ugye... - azok azért léteznek ám, és pont nektek szerintem nem kell elmesélnem, ugye, hogy nincs olyan, ami nem jut el a fülükbe...
De mindegy, persze, csináljatok, amit akartok, én csak jóindulatból szóltam!
Mert ugye nem kell elmesélnem, hogy ezek csak a kirakatba kitett dolgok, hogy legyen min rágódnotok, de ha valaki csak egy szemernyivel is közelebb jut az igazsághoz, már a VALÓDI igazsághoz, nem ezekhez a Patyomkin-leleplezésekhez, amivel meg akarnak etetni minket, AZONNAL nyoma vész!
Csak csendben kérdezem, emlékszik valaki közületek Lungerik Lajosra, Hóhátty Artúrra, Stáfenfeld Manóra?
Nem?
Nem véletlenül, csak annyit mondhatok, nem véletlenül!
És ezek csak a jéghegy csúcsa és csak itt, Magyarországon!!!
Na inkább nem is folytatom, nem szól szám, nem fáj fejem...

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2011.10.19. 14:21:12

jól értem-e, hogy minden összeesküvésben (még az ufósokban is) van egy zsidó?

neccharisnyás útonálló (törölt) 2011.10.19. 18:17:35

@vészmadár (pica pica): Affene! Azt hittem plazmatévéért gürizel, meg okostelóért a gyereknek, az majd okítja te meg lazázhatsz.
;)

/egyszer épp akkor voltam műszaki üzlet környékén, mikor kijött egy új plazma kicsi koreai barátainktól szeretettel..... az állam lekívánkozott a földre, látva, hogy az emberek tömegekben tolták ki a síkképernyős tévéket az üzletből, pedig valahol 200 körül volt az ára. Jó tudni, mennyien mászkálnak ennyi kápéval vagy likviditással közöttünk/

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2011.10.19. 19:52:04

@neccharisnyás útonálló: saját gyerek nincs, egyelőre a halakat tudtuk bevállalni, egyelőre az éves halálozás 40% alatt van, ez nem rossz jel.

neccharisnyás útonálló (törölt) 2011.10.19. 20:45:14

@vészmadár (pica pica): :DDDD
Az mondjuk nálam is bizarr, hogy egy páfrányt nem bírok életben tartani, viszont a kisállatok rekorder, eredetihez képest másfélszeres hosszúságú élettartamot kűzdenek végig a kezeim között. Most akkor ez így hogy?
Sandra Bullocknak azt mondták abban a detoxos filmben, mikor szokott le a piáról, hogy először a fikuszt próbálja meg felnevelni. Ha már megy, jöhet egy hörcsög, siker esetén egy kutya, és ha ezek így együtt is még mindig életben vannak, boldogak, próbálkozhat az emberekkel.

Gyerek témában nemrég hallottam egy beszélgetést: nyugdíjas bácsika vs. 2 gyerekes anya. Igyekeztek beszélgetni a témáról, de elég döcögősen ment, mivel anyuka a "minél nagyobb a gyerek, annál többe kerül, főleg hogy már iskolás", a bácsi meg az "ahol jut egy gyereknek, ott kettőnek is" álláspontra helyezkedett.

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2011.10.20. 07:12:07

@neccharisnyás útonálló: nálam is, a törpehörcsög elélt 3,5 évet: eleve is félszemű volt (50 ft kedvezménnyel odaadták, elhoztam), daganat miatt műttettem (250 forintos t.hörcsögöt gyógyszerrel 4000 ezerért feljavítottak), akkor levették a fél fülét is. Szval volt egy félszemű, félfülű, daganatos, törpehörim, aminek már 1,5 éve halottnak kellett volna lennie. végül úgy halt meg, hogy leesett a magasból, és mivel rángva görcsölt (valszeg eltörte a gerincét), agyoncsaptam szegényt.

Ernoke 2011.10.20. 08:49:43

@különvélemény: A 2. vh-ban speedeztették a katonákat, Hitler is függő volt. Miért ne használhatták volna akkor 10 évvel később sportban?

Ernoke 2011.10.20. 13:25:35

@neccharisnyás útonálló: nekem a macska az első élőlény, amelyik boldog és nyavalyamentes, meg minden gyíkjából kigyógyult, mióta nálam van. a növényeket és a halakat mind kiirtottam. én ezt azzal magyarázom, h a macskával kölcsönös lelki kapcsolatom és folyamatos kommunikációm van, ami leköt és érdekel, a növények meg a halak meg... hát lehet, h a korallvirágom szeretett, de sose mondta.

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2011.10.20. 14:58:57

@Ernoke: miért? a macskád madrigálokat ad elő a szerelmetekről?:)

Ernoke 2011.10.20. 15:31:03

@vészmadár (pica pica): kb. igen:) van vagy 25fajta nyávogása, és folyamatosan szövegel.:)
na, de tényleg: egy guppi kiabálva vár az ajtóban, és felugrál rád, ha hazaérsz, "szól" neked, ha éhes vagy szomjas, és mellédbújik dorombolni és dagasztani mniden este?:)

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2011.10.20. 15:48:18

@Ernoke: nem, de lehet tőle dugni:) amúgy nekem dánióim, razbóráim és neonhalaim vannak, és egy báró Alfonz von Alfonz nevű csigám van.

noirp 2011.10.20. 16:25:24

@vészmadár (pica pica): Add át, kéhlek, szívből jövő üdvözletemet a báró úrnak.

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2011.10.21. 08:36:51

@noirp: átadtam. Az a helyzet, hogy nem vagyok jó csiga-anatómiából, de a csápokon felüli számban jelent meg a teste elején valami ide-oda hajladozó, majdnem testhosszúságú cső. Hogy ez mit jelent, fejtsd meg magad:)

neccharisnyás útonálló (törölt) 2011.10.21. 18:32:41

@Ernoke: Lehet, nálam is ez van. Madár. (az elfér a panelban) Kiabál, röpköd, csipog, veri a kalitkarácsot..... nehéz így nem észrevenni vagy megfeledkezni róla. Nomeg, hogy teljesen rá van hangolódva az emberre... rendesen megérzi, ha rossz passzban vagyok és elkezd bohóckodni. Férfiból van, na. :D

@vészmadár (pica pica): Annak hány rokikártya járna már, most őszintén?! :)))
Népek nálam is fegyelmezve vannak: úgy szellőztessenek télen, hogyha kihűl a "röpdét" tartalmazó lakrész, és csőrike megfázik, ők fogják beadni neki az orrcseppet.
(képzelj el egy bevadult verebet, amit 20 perc kergetés után nagy nehezen megfogsz majd megpróbálod cseppentővel belőni az orrlikát, ami 6 mm-re van a szemétől... vagy még jobb, ha a szájába kell, mert akkor a csőrét kell szétfeszíteni)
Állatdoki 2,5 rugóért nyeste meg a karmukat-csőrüket. A genyó! Cserébe asszisztenssel végigkergették a vizsgálón, mert elszabadultak, a fél méter x fél méteres kendő ellenére, amit gondosan a villanykörte-szállítódoboz nyílása elé illesztettek. Balekok!

666E 2011.10.22. 00:45:44

a 9/11-hez csak annyit fűznék hozzá, hogy én is terroristákat tartom az első számú gyanúsítottaknak, viszont az itteni érvelés sajnos harmatgyenge, sokkal inkább egy véleménynek fogható fel mint sem tények felsorolásának.
a hatalom feláldozni pár ezer embert? SIMÁN. MILLIÓKAT is lazán. erről szól a történelem. pár ezer ember annyira nem tétel hozzájuk képest, hogy nagyon.
vannak ellene elég jó kis érvek amikkel én sem tudtam vitába szállni és személy szerint röhejnek tartom hogy az a felvétel ami a pentagonba szálló gépet "mutatja" (semmi nem látszik), egy olyan kamerával készítettek ami kb 1 képkocka per másodperces felvételre képes. még a sarki vegyesbolt biztonsági kamerája is folyékony képed ad, arról nem is beszélve, hogy gép nem látszik rajta de még az utána készült lyukas épületet ábrázoló fotókon se.
az meg a másik, hogy a wtc-s gép szinte keresztül ment az egészen míg a pentagonos csak megbontotta a falat az egyik oldalon.
szóval nekem valami sántít. nem vitatom összességében a hivatalos álláspontot de valahogy már aznap volt egy olyan érzésem, hogy ez nem a teljes igazság amit hallok.

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2011.10.23. 09:53:05

Modoros nyugdíjasotthon, 2050: A neccharisnyás rohadt verebe összeszarta társalgót! Nem szarhatta össze, ernőke maga fogatlan vén kurva mert tegnap megette a maga rohadt macskája!Ne veszekedjetek lányok, tartsatok ti is csigát. Nem táncolunk?

neccharisnyás útonálló (törölt) 2011.10.23. 17:45:05

@Professor Pizka: És hol maradnak Szarkafalvy fuldokló guppii? Felháborító ez a nemi alapú negatív megkülönböztetés!

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2011.10.23. 18:34:55

@neccharisnyás útonálló: megint nem figyelsz, nekem nincs guppim, de van csigám, arról meg írt...

Kusics Iván · http://pinguinekszigete.blog.hu 2011.10.24. 01:06:30

@Nadiposzi: na de most akkor a Petőfi-család (bár rossz példa, lévén névmagyarosítás), igazából Pető-család, míg Svenssonék tulajdonképpen Svensék?
és ha már itt tartunk, Ingrid hogy lehet BergMAN? miért nem woman?
és a MAN-család miképp lehet férfiembercsalád, ha egyszer kamion?

Kusics Iván · http://pinguinekszigete.blog.hu 2011.10.24. 01:13:39

@666E: én aznap antiimperialista kéjes elégedettségérzettől tapsikoltam a nagy sátán szenvedése közepette. vagy nem.

amúgy ha már feltétlenül komolyan erőltetjük a komolyat, akkor a lényeg, hogy valakik valamit igencsak elbasztak (te johnny, cink van. lőjek? várjá. lőjek? várjá. nabazdmeg, lőhettél volna.), plusz valamiért ez a Laden fia kis Osama a megye hármas afrikai szarakodás meg a gagyiság után hirtelen premier league szinten szakít. vagy apuci-anyuci töltötte fel a számláját, vagy a sahjatollah, vagy Benazir Bhutto vasbugyogójában volt a ropogós sékel izé mégvéletlenülsemsékel vagy maga a Bush, az öregebb, nyomtatta a bankókat, kétszáz év múlva kiderül.

neccharisnyás útonálló (törölt) 2011.10.24. 16:36:45

@vészmadár (pica pica):
vészmadár (pica pica) 2011.10.19. 19:52:04
Itt még halakról van szó.

mark199310 2012.02.25. 22:05:30

Honnan tudod hogy csak Oswald volt az elkövető? Képzeld, Jim Garrison ügyész már rég megcáfolta ezt az álláspontot.

mark199310 2012.02.25. 22:08:54

Modor Tibinek szántam a hozzászólásomat.

mark199310 2012.02.26. 01:06:46

Modor Tibi
2011.10.17. 06:00

Innen. Arra kíváncsi lennék, hogy honnan tudja ilyen biztosan hogy Oswald volt az elkövető. Van olyan érzésem, hogy az illető nem látta az Altgens képet meg elhiszi a Warren jelentés összes süketséget. Azon belül a mágikus golyó történetét.

A mágikus golyó az elnök hátán hatol be, lefelé, 17 fokos szögben. Aztán felfelé haladva Kennedy nyakán távozik. Második seb. Itt 1,6 másodpercig időzik, valószínűleg a levegőben, aztán jobbra, majd balra fordul, jobbra, aztán balra, és megcélozza Connally jobb hónalját. Harmadik seb. 27 fokos szögben halad tovább, szétzúzza a bordáját, és a mellkasa jobb oldalán távozik. Negyedik seb. Azután jobbra fordul, és eltalálja Connally jobb csuklóját. Ötödik seb. Szétzúzza az orsócsontját. Aztán távozik. Hatodik seb. Drámai módon visszafordul, és belefúródik Connally bal combjába. Hetedik seb. Onnan később kiesik, és sértetlenül megtalálják egy hordágyon a Parkland kórházban. Csuda egy golyó! A tűzharcok történetében senki se hallott ilyen röhejes golyóról. A kormány szerint ez a teória speciális laboratóriumban bizonyítható. Már hogyne volna! Az elméleti fizika szerint az elefánt egy szikla peremén csünghet egy százszorszépen.

Kurtz ezredes · http://gyuloltellensegeink.blog.hu 2012.02.26. 13:37:53

@mark199310:
Ha ennyiből elhiszed, h tényleg Modor Tibi írta, akkor fogadd el nyugodtan másban is a hivatalos álláspontot.

mark199310 2012.05.09. 14:27:10

Blogíró úr! Honnan tudja, hogy Oswald volt az egyedüli merénylő?

Ön szerint mi okozta - Kennedy toroksebét
- Connally sebesüléseit

Meg miért dől hátra az elnök feje, ha hátulról lőtték fejbe?

mark199310 2012.05.09. 14:54:15

"sikerült cáfolnunk a világ nagy összeesküvés-elméletei közül többet is."

Hol cáfoltál meg többet? A több merénylős dolgot nem cáfoltad meg sehol sem... Amit leírtál, az csak vélemény.

Ilyen szánalmas "cikket" rég olvastam!

"Egyszerűen elképzelhetetlen és lehetetlen ennyi embert beavatni és egyidejűleg feláldozni egy nagyhatalom pillanatnyi érdekeinek érdekében."

Nem hallottál az Operation Northwoodsról? Az is erről szólt. Feláldoznak néhány száz emberkét az önmerénylet során, beállítják azt az önmerényletet kubaiak merényletének és utána már támadhatott volna az USA Kubára...

Kurtz ezredes · http://gyuloltellensegeink.blog.hu 2012.05.09. 18:02:00

@Modor Tibi:
Most már belátod, hogy bele kellett volna tennünk a végére, amit javasoltam?
Állítás: Az SZDSZ egy modern, nagyra törő, tervekkel teli független magyar párt, ami felvirágoztatja majd a nemzetet, és elhozza a rég várt boldogságot számunkra.
Tény: Nem.
u.i.
"EmberKÉT!"

Styxx 2012.05.11. 14:02:27

@mark199310:
Februári kommentkérdésre májusi válasz?
hol lehet három hónapos ösztöndíjat igényelni JFK-kutatásra és/vagy modorosblog-kommentelésre?
Nekem is kéne.

sdani 2012.05.11. 15:23:13

@Styxx: ÁÁÁ, nincs értelme a JFK kutatásnak. A "valódi" dokumentumok titkosítva vannak, és csak az "általuk" is mutatni akart hamis, áldokumentumok hozzáférhetők. Tehát úgyis csak azt találhatod, amit ők akarnak, hogy találj! :D Az igazság ígyis-úgyis rejtve marad.

mark199310 2012.05.12. 14:25:47

A cikkíró miért nem válaszol a kérdéseimre?

Kurtz ezredes · http://gyuloltellensegeink.blog.hu 2012.05.12. 16:22:49

@mark199310:
Nem lehet, hogy tart tőled? A szkeptikus okos embereket is nagyon csúnyán elintézted, még a végén itt fogják hagyni ezt a posványt, amit régen Magyar Köztársaságnak hívtak.

mark199310 2012.05.12. 21:05:16

@Kurtz ezredes: Kiket? Meg hol?

Szkeptikus vélemény nem az a JFK üggyel kapcsolatban, hogy Oswald lőtte le, hanem az, hogy az elkövető kiléte, az eldördült lövések száma és származási helye tisztázatlan.

Normális ember a Zapruder-film miatt nem hiszi el a magányos merénylő teóriát. Ha fentről, a tankönyraktárból jött a lövés, miért hátrafelé mozdult el Kennedy feje ?(azért, mert a füves dombról, elölről lőttek)

Meg egyáltalán. Ki az aki elhiszi azt a baromságot, hogy Kennedy toroksebét egy hátulról érkező golyó csinálta?

Kurtz ezredes · http://gyuloltellensegeink.blog.hu 2012.05.12. 22:49:38

@mark199310:
Schrödinger Kutyája

Szkepticizmussal, kritikus gondolkodással, tudománnyal, hétköznapi jelenségekkel és józan ésszel foglalkozó blog.

mark199310 2012.05.12. 23:26:46

@Kurtz ezredes: Ha józan ésszel rendelkezne a blogíró, Zapruder film miatt elutasítaná a hivatalos verziót. Meg nem nyomná más témában (árnyékkormány) is az ökörségeit...

Elismerem, hogy voltak túlkapásaim JFK témában azon a blogon. Pl. Vitám a JFK ügyben arra a szintre süllyedt le, hogy egyikünk le akarta leplezni Amerikát / Izraelt, és be akarta bizonyítani, hogy összeesküvés volt, míg a másikunk pedig úgy csinált, mintha a világ Number One ügyvédje lenne, akit felbérelt Amerika / Izrael , hogy védje meg a Warren jelentést, különben a CIA / Mossad kivégzi a családját.

De azt sikerült elfogadtatnom az egyik kommentelővel, hogy a zsidók irányítanak a háttérből, a kormány mögül, csak azt nem, hogy eléggé erősen.

Szerinted összeesküdtek JFK ellen, és 2-3 lövésszel ölették meg vagy egy magányos ember ölte meg?

Styxx 2012.05.13. 21:17:51

@mark199310:
nem hiszem el, hogy 2012-ben magyar nyelvterületen virágzik egy szubkultúra, ahol a JFK-merényleten rugóztok.

Kurtz ezredes · http://gyuloltellensegeink.blog.hu 2012.05.17. 14:18:55

@Modor Tibi:
Tisztelt blogíró úr!
Miért nem kapok választ a kérdéseimre?

Styxx 2012.05.17. 15:03:53

@mark199310:
Az összeesküvés-elméletekben szinte mindig van egy különös, t-betűs szó. Többnyire objektum vagy vezetéknév. Tankönyvraktár, Tocsik, Tóásó.
Néha nem t-betűs, de akkor is szokatlan: pl. Képíró, Rozs Szabolcs, Kony, Katyn (ráadásul ez többször is, 1940-ben a szovjetek vérengzése,majd a németek exhumálása és kkésőbb a szovjetek manipuilációi, és rá 70 évre, a 2010-es titokzatos szmolenszki légikatasztrófa)és Tunguz. Mi ennek az oka? Választ várok kérdésemre.

mark199310 2012.05.18. 15:54:09

@Styxx: Tunguz mióta összeesküvés-elmélet?

Nem tudom a választ.

mark199310 2012.05.18. 15:59:01

@Modor Tibi: Szerinted mi okozta:

- JFK toroksebét
- Connally sebeit

ill. miért dől hátra az elnök feje, ha a tankönyvraktárból lőtték fejbe?

A magányos gyilkos teóriát csak egy dolog "bizonyítja". Az pedig az SBT. Az SBT szerint a háton bement lövedék okozta a toroksebet és Connally sebeit.

Őszintén szólva, ennél ostobább, bizarrabb és hazugabb magyarázatról nem is hallottam.

A hozzád és a zsoleszhoz hasonló, "gondolkozó", "józan ésszel bíró" szkeptikus e magyarázat miatt kapásból elutasítja a magányos merénylő teóriát.

Józan ész azt diktálja, hogy a toroksebet egy elölről leadott lövés okozta...

mark199310 2012.05.18. 16:03:18

@Kurtz ezredes:
Ha zsolesz utána nézett volna rendesen a dolgoknak a történelemmel foglalkozó oldalakon, akkor nem dicsőítette volna ennyire Vincent Bugliosi-t:

"meg lehetne említeni Vincent Bugliosi-t, aki többek között írt könyvet a Kennedy merénylettel kapcsolatos összeesküvés elmétekről, ízekre szedve azokat"

www.mult-kor.hu/cikk.php?id=17456

www.mult-kor.hu/cikk.php?id=17854

Úgy látszik, más kutatók meg Vincent Bugliosi ökörségeit cáfolták meg...

Kurtz ezredes · http://gyuloltellensegeink.blog.hu 2012.05.18. 17:27:51

@mark199310:
Hónapok óta kitartóan követeled az igazságot. Megfeleltél a próbán, de még egyszer utoljára megkérdezem: Tényleg ezt akarod? Ez az a pont, ahonnan nincs visszafordulás.

Modor Tibi · http://modoros.blog.hu 2012.05.18. 18:48:51

@mark199310: egy őrült, magányos gyilkos mindenre képes. Ahogy John Lennonnál is. De a vadászbaleset lehetőségét is érdemes lenne megfontolni.

mark199310 2012.05.18. 20:33:50

@Modor Tibi:

Szerinted a toroksebet hátulról érkező golyó okozta? Meg az SBT-t elhiszed?

Ha az SBT eltalált volna egy csontot a nyakban, akkor nem is lenne annyira bizarr. De mivel nem talált el semmilyen csontot, ezért nincs magyarázat arra, hogy miért a nyakon "távozott". Nyakon nem távozhatott semmiképp az a golyó, csak bemehetett...

Sajnos a szkeptikusok arra a szintre süllyedtek le, hogy nem gondolkoznak és minden összeesküvés - "elméletet" veszettül támadnak. Illetve elhiszik a média hazugságait.

Ahogy látom, csak ismételni tudod a magányos őrült teóriát s nem tudtál válaszolni a három kérdésemre.

Meg a Múlt kor két cikkjét sem olvastad el...

mark199310 2012.05.18. 20:56:02

@Kurtz ezredes: Milyen próbán? Meg mit akarok?

Az igazságot nem követelem, mert már tudom, hogy hány lövés dördült és hogy honnan jöttek...

Szkeptikus blogra visszatérve: ha jól emlékszem, az ottani vitám arról szólt nagyrészt, hogy miért nem Oswald lőtt és csak kisrészt arról, hogy mi bizonyítja a 3 lövészt...

A nitrát-tesztről az lett megállapítva, hogy kétséges, a rendőrök hangfelvétele is kétséges, az Altgens-fotóval kapcsolatban nem tudtunk megegyezni. Szerinte meg Warrenék szerint Billy Lovelady áll a képen, szerintem meg Jim Garrison szerint Oswald.

Küldök egy érdekes képet.

kepfeltoltes.hu/120429/altgen1_www.kepfeltoltes.hu_.gif

Kurtz ezredes · http://gyuloltellensegeink.blog.hu 2012.05.18. 23:01:32

@mark199310:
A visszavonhatatlan, teljes és valódi igazságot, amivel mi, beavatottak, itt a Modorosblogon már tisztában vagyunk.

mark199310 2012.05.18. 23:45:21

A blogíró miért felejtette megírni, hogy Vincent Bugliosit cáfolták más szakértők? Vagy azt, hogy elfogadta a bíróság Clay Shaw tárgyalásán azt a dolgot, hogy 2-3 lövész lőtt az elnökre?

mark199310 2012.05.18. 23:47:34

A roswelli eset mióta összeesküvés-elmélet? Mi abban az összeesküvés?

mark199310 2012.05.18. 23:53:15

Az is megér egy misét, ahogy a roswelli esetet leírtad.

"Tündérmese. Józan ember nem gondolhatja komolyan, hogy a többmilliárd naprendszer közül majd pont ide fognak jönni földönkívüliek - akik nem léteznek"

Miért ne jöhetnének ide? Ha nem léteznek idegenek, akkor miért vannak hosszúkás koponyák? Vagy a csillaggyermek koponyát mivel magyarázzátok?

A phoenixi fényekről nem is beszélve.

mark199310 2012.05.18. 23:57:39

Zsoleszra visszatérve: szavaira nem kell adni. Ő egy pszichiátriai eset vagy bértollnok. Felsoroltam a téma elején 5 érvet a cionista háttérkormány mellett, és ezen dolog ellenére vehemensen tagadja az árnyékkormány létét. Az is jó volt, hogy belinkeltem neki egy fősodorbeli hírt, mely bizonyítja azt, hogy a Bilderberg egy jelentős csoport és ezek után is nyomta a mantrát, hogy a Bilderbergnek nincs hatalma...

www.168ora.hu/globusz/a-bilderberg-titok-78054.html

Kurtz ezredes · http://gyuloltellensegeink.blog.hu 2012.05.19. 00:06:14

@mark199310:
Ez a Loveladys dolog már lerágott csont. Esetleg amerikai fórumon is aktív vagy? Mert ezzel tuti villoghatnál, ha le tudod fordítani.
ugocsa.blog.hu/2008/11/11/kedvenc_sorozathoseink_sotet_eloelete_john_ross_jock_ewing_sr

mark199310 2012.05.19. 01:27:42

@Kurtz ezredes: Hogy érted hogy lerágott csont? Nem látogatok semmilyen amerikai fórumot.

A JFK témában nem ez az Altgens-kép érdekes, hanem az, hogy mi okozta a toroksebet.

mark199310 2012.05.19. 01:52:39

A cikkíró most komolyan beszopta a Warren jelentést meg a hivatalos magyarázatot a WTC-vel kapcsolatban, vagy csak bedrogozva írta ezt? Vagy provokációként?

Ilyen hülye gondolataim ( "Egyszerűen elképzelhetetlen és lehetetlen ennyi embert beavatni és egyidejűleg feláldozni egy nagyhatalom pillanatnyi érdekeinek érdekében " , "Oswald ölte meg Kennedy-t" ) csak akkor vannak, amikor drogozok.

Itt nem láttam semmi cáfolatot, csak azt, hogy dühösen megtámadta a blogíró az "összeesküvés-elméleteket".

Ha komolyan írta ezt az egészet, akkor mondom hogy akkora barom a blogíró zsolesszel hogy az fizikailag fáj.

Gondolkozzatok már.

mark199310 2012.05.19. 16:54:17

Ahhoz mit szóltok, hogy a tudomány Cliff Spiegelman szerint nem támogatja a magányos őrült teóriát?

Gudea enszi · http://gyuloltellensegeink.blog.hu 2012.05.19. 21:32:33

@mark199310:
Ne legyél már ennyire értetlen, basszameg! Ott van, hogy ki okozta a toroksebet, Kurtz már linkelte:

ugocsa.blog.hu/2008/11/11/kedvenc_sorozathoseink_sotet_eloelete_john_ross_jock_ewing_sr

imittto 2012.05.19. 23:36:26

Lassan valaki világosítsa már fel, kezdem sajnálni :)

mrs.starkey 2012.05.20. 17:01:55

@mark199310: én jót akarok neked. figyelj, kérd meg inkább a barátaidat, hogy beszélgessenek veled. hidd el, @Gudea enszi: és @Kurtz ezredes: nem jófejek!

Kurtz ezredes · http://gyuloltellensegeink.blog.hu 2012.05.20. 19:37:42

@mrs.starkey:
Vegyél vissza légy szíves. Brendel Mátyásnak is be fogsz szólni? Elűzöd a legkedvesebb kommentelőinket...

Styxx 2012.05.21. 13:30:07

@mark199310: @mrs.starkey: @Kurtz ezredes:
Az igazság az, hogy a tankönyvraktárban a Nemzeti Alaptantervvel összegyeztethetetlen tankönyvek is voltak. Ezt brendel Mátyás már leleplezte, a Monty Python pedig egy szkeccset is írt róla. Oswaldot Michail Palin játssza, feleségét Oszvald Marika (van benne egy operett-betét)

mark199310 2012.05.22. 21:05:35

A blogger miért nem válaszol a kérdésemre? Fáj neki az igazság?

Styxx 2012.05.22. 21:20:48

@mark199310:
Ne is mond. Kellemetlen ez. De képzeld, egy idézést kaptam. Udvarias, öltönyös nyomozók hallgattak ki, és elég határozottan érdeklődtek, hogy miért bolygatjuk ezt a JFK-témát. Képzeld, tőlem, mint aki csak kommentelt. Akkor ő, mint a poszt írója vajon hogy járhatott?

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2012.05.22. 21:36:41

@mark199310: áruld el nekem, hogy akar összeesküvésekben a sorok között olvasva tájékozódni az, aki a nyíltan kitáblázott, neon rávezetőcsíkkal felfestett jelzéseket nem képes értelmezni?

mrs.starkey 2012.05.22. 21:50:15

@mark199310: még mindig fetreng a röhögéstől, nézd el neki, hogy nem válaszol.

pocaklakó minimanó 2012.05.23. 06:38:19

"Az igazságot nem követelem, mert már tudom..."

A bématyik klónozással szaporodhatnak.

Ernoke 2012.05.23. 09:10:23

@Styxx: nagyon vigyázz, egy napon majd azt veszed észre, h a munkahelyeden nem működik a beléptetőkártyád, a bankkártyád magától letiltódott, és a szomszédod sem ismer meg többé... szerintem jobb, ha hanyagolod a kommentelést egy ideig, csak a te érdekedben mondom.

xenuka 2012.06.14. 23:21:06

Mivel az itt leírt cáfolatok abban merültek ki, hogy nem érdemes foglalkozni az elmélettel, mert úgyis hülyeség, így a maguk a cáfolatok szánalmasabbak, mint bármilyen elmélet.

mark199310 2012.06.18. 16:30:27

A cikkedben nem cáfoltál semmit, csak dühösen nekirontottál az összeesküvés "elméleteknek".

A blogíró komolyan elhiszi a Warren jelentés minden hülyeségét? Még azt is, hogy JFK toroksebét egy, a hátulról érkező golyó okozta?

Ha gondolkozna a blogíró, ill. lenne józan esze, akkor elutasítaná a hivatalos verziót az SBT "magyarázat" miatt.

Józan ész szerint a toroksebet okozó lövedéket elölről lőtték ki... Meg egypár orvos szerint is...

www.nytimes.com/learning/general/onthisday/big/1122.html

"Dr. Malcolm Perry, an attending surgeon, and Dr. Kemp Clark, chief of neurosurgery at Parkland Hospital, gave more details. Mr. Kennedy was hit by a bullet in the throat, just below the Adam's apple, they said. This wound had the appearance of a bullet's entry."

A kormányzó se hitte el az SBT nevű hazugságot.

Az elnök fejének hátradőlését mivel magyarázza a blogger?

Arról nem is szóltam, hogy a Z-film hogy cáfolja az SBT teóriát, a hivatalos verzió védelmére kitalált hazugságot.

A "szakíró" figyelmébe ajánlom a Warren jelentés tanúvallomásait (főképp Connally kormányzóét ill. Nellie Connally-ét) Ha elolvasod őket, azt fogod megállapítani belőle, hogy Warrenék a tanúvallomásokkal ellentétes következtetéseket vontak le. Warren jelentés cáfolja legjobban a magányos kommunista / elmeháborodott teóriát.

A WTC-vel kapcsolatban is akkora baromságot írt a blogger, hogy az fáj.

"Egyszerűen elképzelhetetlen és lehetetlen ennyi embert beavatni és egyidejűleg feláldozni egy nagyhatalom pillanatnyi érdekeinek érdekében "

Komolyan gondolta ezt? Nem hallott Operation Northwoodsról? Ott is ezt akarták csinálni...

A hivatalos verzió is egy összeesküvés-elmélet. A hivatalos verzió és a "konteós" verzió a végrehajtók kilétét illetően különbözik. A hivatalos verzió szerint Oszamáék esküdtek össze az USA ellen, míg a nemhivatalos verzió szerint az egész dolog CIA műve.

Ostoba összeesküvés-elmélet hívő az, aki nem fogadja el azt a tündérmesét, hogy az egészet néhány turbános irányította egy barlangból?

A Pentagonba mi a franc csapódott be? Miért nem túrta fel az a "repülő" a füvet a Pentagonnál?

Azt miért nem említette meg a blogger, hogy dán tudósok nano-termitet találtak a WTC romjaiban?

Ha nem robbantás volt, akkor mit keresett a nano-termit a WTC porjaiban?

www.youtube.com/watch?v=vRNLxe-PiAQ

Gondolom a tűzoltók hanganyagai is csak véletlenül beszélnek robbantásról.

media.photobucket.com/image/WTC%20ejecting%20steel%20beams/Deborahlynn911/continued/more/Kurt%20Sonnenfeld/wtcsteelembedded.jpg?t=1285978735

Hogyan fúródhatott bele az egyik épület egy darabja ebbe az épületbe, ha csak simán összedőlt a torony? Hogyan volna már a gravitáció képes erre? Valami olyan erősségű dolog tudja ezt csak megcsinálni, mint egy robbanás. Hogyan magyarázzák ezt a hivatalos elméletben hívők, mint pl a blogíró?

Kurtz ezredes · http://gyuloltellensegeink.blog.hu 2012.06.18. 21:35:40

@mark199310:
Csacskaságokat beszélsz. Természetesen minden összehordott butaságot százszorosan cáfolt azóta az akadémista történettudomány.
www.origo.hu/kultura/20110527-interju-hahner-peter-tortenesz-tortenelmi-tevhit-sok-a-hamis-hordalek.html
Ajánlani tudom, hogy csakis hiteles, intelligens, materialista forrásokból tájékozódj. Látogasd előszeretettel az alábbi lakossági fórumot:
www.youtube.com/watch?v=lPYKSBOSDcE
és olvass sok greczyblogot!

mark199310 2012.06.19. 15:02:09

@Kurtz ezredes: Olvastam Hahner Péter írását JFK-ről. Jó sok csúsztatás van benne. Fizetség ellenében / utánanézés hiányában írta azt a gúnyiratot. Több tétele könnyen cáfolható.

Hahner Péter tételei:

"Nincs semmi alapja annak a legendának, hogy Kennedy ki akart vonulni Vietnámból"

Az NSAM 263 szerint meg ki akart vonulni Vietnamból Kennedy.

"Bizonyították a Single Bullet Theory-t"
Frászt. Azt csak cáfolni lehet. Mindkét SBT változatot könnyen lehet cáfolni.

A Parkland kórház orvosai, a gyilkosság szemtanúi meg a Z-film szerint nem egy golyó találta el Kennedy-t és a kormányzót.

Meg olyan is csak a mesében van, hogy a hátulról érkező golyó okozza a torok(!!!)sebet.

Kár, hogy figyelmen kívül hagyta Hahner Péter ezen dolgokat.

"Kennedy fejének előredőlésekor loccsan a vér".
Azt állapították meg az előredőléskor loccsanó vérről, hogy gyenge hamisítvány.

assassinationscience.com/johncostella/jfk/intro/blood.html

"Oswald bűnössége egyértelmű ill. kommunista volt"
Nem egyértelmű Oswald bűnössége. Ha lőtt Oswald, miért nem találtak az arcán lőpor nyomokat?

Az Altgens kép ill. szerint nem ő hajtotta végre a merényletet. Meg mások is látták Oswaldot a TSBD 2. emeletén a lövések eldördülésekor.

Jim Garrison tanulmányozta Oswald életrajzát, s azt állapította meg, hogy ál-kommunista és agent provoateur volt.

A hivatalos változatot nem azért vetem el, mert "mániákus összeesküvés kiabáló" vagyok, hanem azért, mert az SBT ellentmond a józan észnek és a fizikának is.

mark199310 2012.06.19. 15:04:52

@Kurtz ezredes: Olvastam még a Warren jelentés tanúvallomásait, és azt állapítottam meg, hogy a legtöbb esetben a bizottság a bizonyítékok és hiteles tanúvallomások ellenére hozta meg döntését.

Pl. Connally bizonygatta Warrenék előtt, hogy őt nem az a golyó találta el, mely JFK sérüléseit okozta, de Warrenék figyelmen kívül hagyták a kormányzó vallomását.

mark199310 2012.06.19. 15:19:32

@Kurtz ezredes: A Parkland kórház orvosai is butaságot mondtak a toroksebbel kapcsolatban?

mark199310 2012.06.19. 15:28:53

A szkeptikus blogon Maycontainnuts csak a lövési időben cáfolt. A többi bizonyítékomról az lett megállapítva, hogy kétséges.

Kurtz ezredes · http://gyuloltellensegeink.blog.hu 2012.06.19. 18:27:10

@mark199310:
Buta, antiszemita gyűlöletbeszédre magára valamit is adó demokrata oda sem figyel. A hivatalos szervek megmondták utólag, hogy mi történt, és az történt. Minden más olyan butaság, hogy nem is érdemes az úgynevezett tényeiden rugózni. Hahner úrnak tökéletesen igaza van mindenben.
Elképzelhetetlennek tartom, hogy az USA vagy Anglia törvényesen megválasztott, remek kvalitásokkal bíró politikusait a háttérből manipulálnák. Azt meg főleg nem, hogy szabadkőművesek lennének, hiszen ők tudvalevőleg az emberiség javának szolgálatáért jöttek volna létre, ha egyáltalán léteznének. Egyszerűen illogikus, hogy ezen nagyszerű, becsületes urak meggyilkoltatják Ferenc Ferdinándot, elsüllyesztetik a Lusitániát és megtámadtatják magukat Pearl Harborben. Ebből következően a vietnámi háború legendaköre is nevetséges, hiszen ez nem egy tíz évig tartó műháború volt, amit aztán másfél hónap alatt sikerült katonai eszközökkel elintézni. WTC, Afganisztán, Irak, stb-stb-stb, nevetséges, csacskabacska bugyutaságok.
Avar János vagy Mészáros Tamás is megerősítheti, hogy a Bilderberg-csoport tagjai csupa válogatottan jó ember, illetve ők nem is léteznek.

Styxx 2012.06.19. 19:29:22

@mark199310: @Kurtz ezredes: mindkettőtökban csalódtam, hogy már legalább két-két komment óta egyiktek se írta le: "tankönyraktár"

mark199310 2012.06.19. 20:59:16

@Kurtz ezredes: Mond, te megőrültél? Ezt az elmebeteg szónoklatot most mi váltotta ki?

mark199310 2012.06.23. 01:17:02

Vincent Bugliosi nem bizonyított semmit, ő csak "igazolta" a hülyeséget, az SBT-t.

nailyen 2012.09.14. 14:06:31

"Józan ember nem gondolhatja komolyan, hogy a többmilliárd naprendszer közül majd pont ide fognak jönni földönkívüliek"

miért nem? megtiltod?:)

most komolyan... ennyi? ez a magyarázatod?

tovább nem is olvastam. minek?...:)

Kurtz ezredes · http://gyuloltellensegeink.blog.hu 2012.11.03. 12:53:11

@mark199310:
Nyugtass meg minket, hogy nem tett el láb alól a CIA, és még élsz.

grungi · http://grungirpg.blog.hu 2013.11.22. 22:24:24

Kedves @mark199310: Most lelövöm a poént. Te egy irtózatos modoros összeesküvés áldozata lettél 2 éven keresztül.
Ez egy szarkasztikus kamuírás, amit te végtelenül kitartóan szopogattál hosszú időn keresztül. Ráadásul a törzsszurkerek meg még adták is a lovat alád.
Gratulálok a legkitartóbb címlapos balek címet elnyerted. :))))))

dH2K · http://dh.squidcode.com 2013.11.22. 22:49:55

a kereszténység miért maradt ki a szórásból?

Vérnyúl, Döme, Dagi, Fufu, avagy a Jó, a Rossz, és 2013.11.22. 22:50:01

@Kurtz ezredes:

fort lauderdale-ben voltam egy packard-múzeumban, meglepetéssel vettem tudomásul, hogy horogkeresztes relikviák és szabadkőműves jelképek is tárolva vannak az autóorr-díszítmény tároló szekrényben.

Plumper 2013.11.23. 21:13:37

@mark199310: Kennedy idején még nem volt vietnámi háború.

@Kurtz ezredes: azért az vicces, hogy a szupertitkos dolgokról mezei internetes fotelharcosok mindent tudnak, ugye...
A bilderbergezés szimpla gyűlöletkeltés, amely alapján a masírozó sz**háziak feljogosítva érzik magukat, hogy a csecsemőtől az öregemberig mindenkit megöljenek, ha azok történetesen zs-k - mint tették 70 éve az elődeik.

Kurtz ezredes · http://gyuloltellensegeink.blog.hu 2013.11.23. 22:04:32

@Vérnyúl, Döme, Dagi, Fufu, avagy a Jó, a Rossz, és:
Kemény dolgok ezek *-*
@Plumper:
Így, ahogy mondod. Ezért kötelességünk - mégha alapvetően liberális-félék lennénk is - bemenni ezeknek a lépcsőházába, és addig kerepelni meg dobolni, amíg meg nem halnak.
modoros.blog.hu/2012/10/19/a_tolerans_ember
süti beállítások módosítása