10 érv a bejárónő mellett

2011/09/22. - írta: Modor Tibi

 

Elgondolkodtató, hogy Magyarországon, 2011-ben még mindig számtalan családot látok, ahol nem lenne gond kifizetni havi egyszer-kétszer 5000 Ft-ot egy takarítónőnek - és ők mégis inkább pótolhatatlan szabadidejüket áldozzák be és/vagy rendetlenségben élnek.

Hogy ez bizalmi, intim feladat, majd te megcsinálod, te tudod a legjobban, meg egy csomó pénzedbe kerül? Hát... minden relatív, de ezeket valójában a saját kisemberséged és rossz beidegződéseid mondatják veled. Azt hiszem, ez részben a szocializmusban sulykolt: "mindenki egyenlő és senki nem cseléd" ideológia csökevénye. Pedig munkahelyteremtő lehetne. Azt is látom, hogy sokan a takarítás után már pont a főzésre nem szánnak időt, és a takarítónő árának többszörösét költik vacak kajára. Meg olyat is látok, hogy a nő takarításra fordítja azt az időt, amit a saját csinosítására fordíthatna, a férfi meg 5 év múlva keres magának egy csinosabbat. 

Mennyire fontos számodra a kedvesed? Úgy érzed, te egy nagyon rendes férfi vagy? Most komolyan. Ha törődsz a pároddal, akkor tudod, hogy egy laposabb TV-nél és egy újabb verziójú okostelefonnál sokkal nagyobb öröm egy nőnek, ha felszabadul egy soha véget nem érő kötelezettség alól. Nekem amióta takarítónőm van, boldog ember vagyok. Már a Kedvesemnél is van bejárónő. Eltartott egy ideig, de rájött ő is, hogy sokkal többet ér elmenni pl. sportolni, kirándulni a stresszes hétköznapokból és hazajönni a jóillatú, tiszta, finom otthonba, mindezt alig pár ezer forintért... 

Hogy drága? Nem drága. Számolgassunk ismét egy kicsit. Vegyünk egy átlagosan elfogadható nettó bért, mondjuk havi 300 ezer forintot. Mennyit fizetsz havonta a telefonodra - a készüléket, beszélgetéseket és az adatforgalmat beleszámítva? Mennyit fizetsz a kábeltévére, internetre? Mennyi a havi villany- és gázszámlád? Ugye, hogy szinte bármelyik tétel magasabb, mint 10 ezer forint?

Mi akkor a drága? A Te szabadidőd - na az valóban értékes, az megfizethetetlen, pótolhatatlan. Oda-visszaúttal együtt napi legalább 10 órát eltöltesz bent, ahol komoly, kőkemény szellemi munkát végzel, döntéseket hozol; egyszerűen nem engedheted meg magadnak, hogy a háztartáson görcsölj. Legyen az otthonlét kikapcsolódás, a szabadidő valódi feltöltődés - azokkal, akik fontosak Számodra. Lásson belőled a párod egy cekkerekkel, feldúltan hazaérkező feleséget - lássanak a gyerekeid belőled minden este egy holtfáradt apát, aki ezek mellett még nekiáll és elmosogat, majd főz? Ugye nem ezt akarod? 

Meggyőztelek? Akkor jó. Nem könnyű ám keresni, valamint be is kell tanítani, de nagyon megéri. Előnyben van talán az, aki látta a szüleinél, nagyszüleinél, hogyan kell megbecsülni a cselédet. És ebben most semmi lekicsinylő vagy lenéző nincs!

 

Hol keresd?

Kérdezd meg azokat az ismerőseidet, akiknek van takarítónője, hogy az övé tud-e még vállalni. Kérdezd meg a fodrásznál, műkörmösnél, zöldségesnél, boltban, a gymben, szoliban, hogy a többi vendég tud-e ajánlani valakit (csak ismerőst kérdezz, ezért ne menj be egy műkörmöshöz). Kérdezz meg ismerősöket a cégednél, környékbeli iskolában, kórházban, étteremben, hogy aki ott takarít, az tud-e vállalni.

 

Milyen embert keress?

Lehetőség szerint olyat, aki már takarít valahol. Akár háznál, akár irodában, áruházban, bárhol, de lehetőleg ne most kezdje. Olyat, aki takarítani szeretne, ebből szeretne megélni. Nem szerencsés, aki azt mondja, hogy most nem kap állást és átmenetileg takarít - mert az egyrészt menni fog, ha talál állást, másrészt nem szereti amit csinál, kényszernek érzi és az nem jó.

Ez lehet, hogy kicsit kellemetlenül hangzik, de ha van rá lehetőség, olyat keress, aki egyedül neveli a gyerekét. Ha lehet, olyat keress, aki kis településen él. Budapest környékéről vonattal/busszal bejárnak, bár az utazás költségével itt lehet némi egyeztetnivaló.

 

Első lépések

Beszélj vele telefonon és kérdezd meg, hogy hol dolgozik, milyen a munkaidőbeosztása, mikor ér rá, hol lakik, mennyit kér. Ha sikerül összehozni, akkor beszélj meg vele egy alkalmat. Mondd, hogy most költöztél, most rendezted át a lakást, rengeteg munkát kaptál, nagy buli lesz vagy akármit, hogy miért van szükséged éppen most egy takarításra. Vagy mondd, hogy egy hónapra keresel, utána majd meglátod. Ne mondd elsőre, hogy heti egy alkalomra keresel folyamatosan, mert nem tudhatod, hogy elégedett leszel-e.

Ha később kell elküldeni és kellemetlen - bármikor mondhatod, hogy anyagi gondjaid vannak, most egy darabig nem kell jönnie, majd keresed ha újra aktuális lesz. Vagy ugyanezt anyagi gond nélkül. :)

 

Ár

Vidéken 800 Ft, Budapesten 1000 Ft - 1200 Ft óránként. Kérhetsz olyat, amit nem nálad kell, azt is órában számold ki. Pl mosás nem nálad, kb 2 órányi fizetség. Függönyvarrás, süti sütés nagy tételben :) bármi. Alapanyag ár, plusz az óradíja. Minden harmadik-negyedik alkalommal adj kicsit többet. 200-300 Ft-tal. Karácsonykor, húsvétkor +1000. Névnapozásba, születésnapozásba nem kell belemenni.

Ha bármid van, ami már nem kell - meg lehet kérdezni, hogy tudná-e használni valamire. Ruha, edény, szőnyeg, bútor, éppen lejárt élelmiszer, akármi. Ha van gyereke, néha küldj neki egy kis csokit, vagy ha maradt sütemény egy buliból, ilyesmit. Ha több mint 3 órát nálad van esetleg kínáld meg egy kávéval, de etetni nem kell.

 

Hogyan legyél a főnöke :)

Vedd figyelembe, hogy azért dolgozik takarítónőként, mert nem feltétlen egy zseni. Légy türelmes! Mondd el, mit szeretnél, ha mégsem úgy csinálta, mondd el még egyszer. Légy udvarias és kissé távolságtartó - ha lehetséges, magázódj. Aztán ha már ott dolgozik egy éve, akkor úgyis kialakul. :) Ha meg nem csinálja, amit kértél, akkor úgyis keresel másikat.

Bármire meg lehet kérni, ami egy háztartásban előfordulhat. Pl:

Erzsike, szokott maga vasalást is vállalni?

Jolika, ide kitettem a tiszta ágyneműt - legyen szíves, húzza át.

Ezeket az ágytakarókat szeretném, ha minden alkalommal kiráznád.

 

Célszerű úgy csinálni, hogy minden alkalommal csinál egy "alapprogramot": konyha, fürdőszoba teljes kitakarítás, portörlés, porszívózás, felmosás, amit gondolsz. És plusz egy valami még, pl. ablakpucolás. Akár nem is az összes egyszerre, a hűtő kipakolása és kimosása, másik alkalommal a fagyasztó kitakarítása, másik alkalommal az egyik könyvespolc lepakolása, stb. Ezeket lehet úgy, hogy együtt csinálod vele. Pl:

Marika, ma szeretném átültetni a virágokat, légy szíves, hordd ki őket a teraszra.

A következő alkalommal szeretném kimosni a függönyöket, majd úgy csináljuk, hogy amikor megérkezel, akkor leszedjük, kimosom, és mielőtt elmész visszatesszük, rendben?

 

Ami rettentsen el :)

  • Ha kapkod, az nem jó, mert előbb utóbb lever, eltör, tönkretesz valamit. A jó takarítónő egy elsőre lassúnak tűnő, de órákon át tartott tempóban dolgozik. 
  • Ha kritizálja, amid van. Pl: ez a szőnyeg már elég kopott, vagy mikroszálas törlőkendő kell, mert ezzel nem lehet takarítani. Mert az ilyen irigy a pénzedre és az sosem jó. 
  • Ha megáll a keze beszélgetés közben és csak beszél, és beszél, és beszél. 
  • Ha panaszkodik másokra vagy bármilyen személyes részletet elmond azokról, akiknél eddig takarított, mert akkor téged is ki fog beszélni.

 

Most ezek jutottak eszembe. És egy csomó dolgot lehet ám megtanulni valakitől, akinek ez a munkája. Pl, hogy ha üvegből van a zuhanyozó fala, azt mosogatógéphez való öblítővel kell áttörölni és tovább szép marad meg ilyenek. Ez nemcsak idő spórolás, hanem szebb és tisztább is lesz a lakás.

Az meg a feng shui szerint is jót tesz. :)

 

/Nyelvész Józsi testvéremnek hajbókolva, pukedlizve köszönöm szépen az anyagot!/

402 komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Néma Bob · http://kriptid.blog.hu/ 2011.09.22. 06:49:15

Szörnyen modoros, egyszerűen hányni tudnék az ilyentől.:D
10-10

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2011.09.22. 07:11:11

úgy tűnik, valami agyi defekt támadott meg az éjjel, de ezt nem értem: a netto 300k-s átlagbét leszámítva ebben mi a hülyeség?

Romboljuk le a modern világot... (törölt) · http://www.youtube.com/watch?v=9vq63q45qfk 2011.09.22. 07:13:54

hó jófijú, hozzám járt ilyen agglegénykoromban, anyám rámküldte, folyton beszélt meg okoskodott hogy nekem mit meg hogy kellene csinálnom és még spanglizni se lehetett amíg ott volt. Kidobta a fikagyűjteményemet is, szóval nem voltam valami elégedett. Igaz ami igaz szépen takarított meg rendess is volt a maga módján de a fene tudja. A másik amelyik anyámhó járt olyan erős tisztittószerrel suvickolt hogy sikerült neki eltüntetnie a tűzhelyről az összes kis ábrát meg szimbólumot szóval most találomra állítgatják a szülők a hőmérsékletet. Másik helyütt ugyanez a nő olyan erővel baszta le a vécédeszka fedelit hogy ripityára tört. Na, ilyenek ezek.

nyuszy 2011.09.22. 07:25:16

@vészmadár (pica pica):
Rettentő modoros.
Nálam "a gymben" résznél verte le a biztosítékot.

Illetve kíváncsi lennék az illető reakciójára, ha a Bitumex igazgatója írna ugyanígy az alkalmazottairól :)

2011.09.22. 07:32:24

A "gymben" és a "Kedvesemnél" intenzív öklendezési rohamot váltott ki, az egyik legmodorosabb írás evör. :)
Amúgy a bejárónő - szüleimnél volt - elég kártékony tud lenni, elég ha annyit mondok, annak idején port törölgetett a makettjeim között.
Nekem nem kellene: egyrész úgysem úgy takarít, ahogy én elvárom (pl. magamtól), másrészt egy idegen ne mászkáljon a lakásomban, ne tergesse a gatyáimat, stb. Ez utóbbi persze csak valami szubjektív baromság, de ez van.
De az írás gyönyörű, jól hozza az überokos, modoros, úrhatnám suttyó formáját.

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2011.09.22. 07:40:40

@Brother Love: volt egy ismerősöm aki gymbe járt, ő akart velem feszt valamelyik computer magaziban olvasott "benchmarkokról" beszélgetni. Én meg az a fajta modoros vagyok, hogy ebben a gépben, amelyiken ezt írom, még van három és fél hüvelykes floppy-meghajtó is... Nagyon fasza kis társalgások voltak.
A bejárónővel amúgy semmi gond nincsen, csak minél többet veszi igénybe az ember, annál kevesebb privát szférája marad.

2011.09.22. 08:00:45

Nagyon jó, gyakorlatilag az outsourcing összefoglalva parasztoknak:)

El Topo (Sgt. Elias) 2011.09.22. 08:07:57

Meg a faszom!
Egyébként aki aktívan használja a cseléd kifejezést és nem kimondottan sértegetési szándékkal, annak vécékefével mosnám ki a pofáját, elhihetitek.

altoid · http://altoid.inda.hu/ 2011.09.22. 08:10:00

Érdekes egy írás. Egyrészt tartalmilag szerintem teljesen rendben van amit mond, másrészt valóban van egy ilyen harmincas évekbeli cselédeket "fiam"-ozó ellenszenves dzsentri stílusa.

"Azt hiszem, ez részben a szocializmusban sulykolt: "mindenki egyenlő és senki nem cseléd" ideológia csökevénye." - ebben speciel van igazság, bennem pl. mindig van egy kis lelkifurdalás ha kiszolgálnak, bár közel sem annyi, mint a koldusokkal szemben. Pedig ez nem biztos hogy jó, szerintem a volt szocialista országokban azért konvergál a nullához a civil szolidaritás, mert mindenki az államtól várja el, hogy megoldja a dolgokat. Konklúzió: aki megengedheti magának, hogy háztartási alkalmazottat tartson, igenis tegye azt szégyenkezés nélkül, jót cselekszik vele!

Valaki Innen · http://pepper.blog.hu 2011.09.22. 08:13:52

Semmiképpen.
Modorosságnak és lustaságnak tartom.
Ugyanez, ha valaki rendszeresen kijár melóhelyről kajálni, miközben az asszony otthon van egész nap, főzhetne. Sose értettem. Mit csinál akkor otthon?

El Topo (Sgt. Elias) 2011.09.22. 08:22:16

@altoid:

Ne keverjük a dolgokat!
Aki nagyon elfoglalt és rendkívül jól keres, attól személy szerint semmiképp sem várom el, hogy maga pucolja ki a cipőjét. De azt igen, hogy legyen tudatában annak, hogy aki kipucolja neki, az fontos, értékes munkát végez HELYETTE, és azon kívül, hogy anyagilag honorálja, emberként is becsülje meg az illetőt!

altoid · http://altoid.inda.hu/ 2011.09.22. 08:23:53

@Valaki Innen: Én úgy vagyok vele, hogy a piacgazdaságban az a szép, hogy az ember maga rendelkezhet az idejével és a pénzével. A másik oldalon meg mindenki kiszolgál valakit, a takarítónő munkája sem morálisan alávalóbb mondjuk az ügyvédénél. Lustaság - lehet, bár az is lehet, hogy valaki tényleg napi tíz óránál többet dolgozik, és így effektíve kevesebb szabadideje van a bejárónőjénél. Modorosság - csak annyira, mint amennyire modoros dolog fodrászhoz járni: a zasszony is le tudja vágni a hajad, nem? (Speciel nekem ő vágja :) A modorosság, mint sok más dologban, itt is a hozzáállásban rejlik.

Valaki Innen · http://pepper.blog.hu 2011.09.22. 08:30:39

@altoid: ja nekem is ő vágja. :)
Aki 10 órát vagy többet dolgozik, az ennyivel kevesebbet is van otthon, olyankor max porosodik a lakhely.
Azért sem értem a dolgot, mert az asszonnyal válvetve 3-4 óra alatt kitakarítjuk az egész házat és max két hetente csináljuk.
Mellette meg nagyjából rendet tart az ember.
Mondjuk ez már más téma: rend vs. kosz.
Nem modorosság szempontjából kétségbeejtő ez, hanem értetlenül állok a jelenség előtt.

Mondjuk most eszembe jutott valami amit viszont helyénvalónak érzek és a kardomba dőlök vele: félévente lemosatjuk az mosóban az autót, mert nem akarok vele pocsolni otthon az udvaron.

KZsuzsa · http://deepindata.com 2011.09.22. 08:32:30

@Valaki Innen: vannak nők, akik mindenki számára jobb, ha nem főznek az uruknak :) az, hogy minden nő tud főzni kb olyan mint hogy minden faluban élő tud földet művelni. :)
az írás meg modoros, de tartalmilag korrekt. ettől még mondjuk nem akarnék idegent, bármily megbízható is, beengedni a lakásomba. illetve a mostani nincs is akkora,hogy hatalmas nyűg legyen. aztán persze van egy méret, ami fölött igen.

Valaki Innen · http://pepper.blog.hu 2011.09.22. 08:35:29

@KZsuzsa: ez viszont külön posztot érdemelne. Hogy lehet nem tudni főzni? Ahhoz nem kell tudás. Elő kell venni egy receptet, hozzávalókat és azt csinálni ami le van írva. Tudom, mert én főzök otthon immáron 3 éve.

2011.09.22. 08:40:31

@KZsuzsa: Azt hiszem, itt az egyik leglényegesebb körülmény. Egy 68 nm-es panellakást viszonylag egyszerű rendben tartani. Kis alapterület, 4-5 ablak, ajtó, csekély belmagasság, stb. Egy - még csak nem is extrém méretű családi házban lehet akár 15 ablak, ajtó, nagy belmagasság, két fürdőszoba, stb. - lényegesen nagyobb munka csak az egyszerű porszívózás-felmosás, nem szólva a nagytakarításról. Nem csoda, hogy hasonló házakban élő családoknál (is) gyakran látni, hogy bár kosz, rendetlenség nincs, de azért a takarítás közel sem tökéletes - ki a fenének van kedve felmászni magasan lévő tetőablakot pucolni, stb.

KZsuzsa · http://deepindata.com 2011.09.22. 08:44:19

@Valaki Innen: hát, a növénytermesztés is csak annyi, hogy eldugod a magot aztán locsolod meg néha megkaparod, nem? meg az állatnevelés, hogy eteted és ennyi? :)
Vannak igazi ántitálentumok. Volt szobatársnőm még a mikrós pattogatott kukoricát is elrontotta...
És nem mindenki érti, mit jelent, ami a receptnél le van írva, és nem elég motivált, hogy utánanézzen. Nem szereti csinálni, ezért figyelmetlen. vagy egyszerűen csak nincs érzéke hozzá...
számtalan oka lehet.
én egyébként tudok és szeretek is főzni. van, aki tud, de nem szeret. van, aki szeret, de nem tud (na attól mentsen meg az isten!) és van aki se nem tud, se nem szeret :)
szerintem egyébként a recept önmagában nem elég, hogy valóban ízletes étel készüljön. az csak a fogyaszthatóságot garantálja többé-kevésbé :)

mrbateman 2011.09.22. 08:50:42

Nagyanyámnál még a cucilizmusban is volt bejárónő, mondjuk 70-80-as évekről beszélünk, nem 1948-ról.

De én valahogy mégsem tudnám elfogadni, h. egy idegen (nyilván egy idő után megszokja az ember és szinte félig családtaggá válik) bejárjon hozzánk rendbetenni a dolgokat és kiszolgáljon, mert felmerülne bennem a kérdés, h. ki a faszom vagyok én, h. cselédem legyen. Arról nem beszélve, h. úgy érzem innen kezdve az otthonom elmozdulna egy szállodai lakosztály irányába, ahol tudom mikor van a takaírtás, na akkor nem vagyok otthon, a szennyes törölközőt ledobom a fürdő padlójára, lássuk mit főztek nekem, stb.

Egyféleképpen tudom elképzelni a dolgot: valahogy azirányba mennek az események, h. egy bizonyos személy egyszercsak elvégzi a házimunka egy részét. Pl: utcában lakó idős néni akinek összevágom a fát, ő süt egy tepsi almásrétest, elviszem a kutyáját oltásra, ő köt egy sapkát a gyereknek és így tovább, majd mivel kettőnk közül ő jobban ráér, így több dolgot fog ő adni nekem, mint én ...ami nekem kényelmes is lesz, de nem várhato ingyen és nagy nehezen meggyőzöm, h. szeretnék fizetni érte, mert ez nekem óriási segítség, ha vigyáz a gyerekre, esetleg főz valamit, stb.
De azt, h. hirdetést adjak az Esti Hírlapba, h. tiszta fajú, katolikus cselédleányt keresek!..Pföjj

Nadiposzi (törölt) 2011.09.22. 08:54:33

Én nem tudom, de a faszom se kerülgetne ezen a 37 m2-en még egy bejárónőt is, épp elég gond naponta a budi felé átmászni éjjelente az elvackolódott sofőrömön meg a kertészen. (Na neki mondjuk mázlista melója van, mer' csak egy cserepesből áll az angolpark, a Friciből. Lehet hogy fel is kéne neki mondani, de azért a br 250 kilóhoz, ami a felsőalsóhoz tartozás biztos jele, dukál némi személyzet is, ugye.)

Styxx 2011.09.22. 09:01:09

@vészmadár (pica pica):
Egyetértek veled. sőt, nem azt írja, hogy nettó 300K az átlagbér, hanem, hogy annyi lenne a már elfogadható, amiben igaza van.
Van benne néhány klasszikus modoros-patron, de szerintem egyébként nincs benne semmi bántó. Mondhatni fasza, korszerű összefoglalása egy aktuális témának.
Akik atomjók (hozzánk is olyan jár, a félreértések elkerülése végett, nem vagyunk gazdagok, hanem egyetértünk az írással tartalmilag) a székely asszonyok.
Ez már ilyen 2.0-ás modorosság. Nyelvész Józsi a Modor Tibi Jakab Andora.

2011.09.22. 09:02:39

Egy jó takarítónő kincs.
Sajnos azt hiszi mindenki, hogy ért ehhez a munkához, de ez koránt sem így van. Más magadnál takarítani, és megint más ez foglalkozásként űzni.
Nekem volt olyan munkám, ami részint jobban fizetett mintha otthon a takesszal töltöttem volna, másrészt amikor nem fizetett olyan jól, nem akartam elveszíteni. Keresnem kellett valakit. Nagyon nem ment könnyen. Ritka a profi. Meg kell őket fizetni, de még így is megbizhatatlan. Megígéri, hogy jön, megyek haza vendéggel, hát ott a rumli, mert nem jött, de nem is telefonált.
Itt No. ez természtes, mert egy biozonyos négyzetméter felett ez már nem megy könnyen. Ismertem családokat akihez 20-30 éve járt ugyan az a bejárónő, a megszóllítás mégis Frau doktor -Frau A. volt, nem bratyiznak. Főnök-beosztott viszony.
Én itt az öregek mellett a háztartásukat is magam látom el. Van ahol van takarító, van ahol nincs. Jobb szeretem azokat a családokat, ahol ha nincs is személyzet, de lagalább volt valamikor. Azok tudnak a személyzettel bánni. Akinél én vagyok az első, na az tragédia. Nem tud velem mit kezdeni. Ha azzal jön, hogy családtagként akar velem bánni régen rossz, bánjon velem alkalmazottként. Én nem akarok a család életében részt venni, van saját életem. Engem fizessen meg, kérjen, ha valami kell, közsönje meg a munkámat.
Én profi vagyok a háztartásban, ebből szerztem a diplomámat. Megoldom a problémát.Választást ajánlok. Megfőzöm amit kérnek, nem úgy ahogy én szoktam, hanem mint egy zongorista, aki elé elé teszik a kottát: tessék játszd el.
Otthon van egy bizonyos szint, ahol természetes a bejárónő.Dolgoztam otthon is, kevesen engedhetik meg maguknka a havi 150-200 ezret egy naponta bejáró takarítóra, aki már főz is, és a gyerek sincs egyedül otthon, de azért van ilyen.
Egyébként ha elmegyek valakihez, ránézésre meg állápítom, hogy van-e bejárónője, mert ott a lakás másként tiszta, másképp van rend.
Egyébként a poszt nem túl modoros, teljesen helytálló.

2011.09.22. 09:17:31

Ismerek olyan családot, akik a bejárónő-bébicsőszüket még a nyaralásra is magukkal vitték - hiszen "jár" a szülőknek a gondtalan kikapcsolódás.

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2011.09.22. 09:18:32

Látod Tiborom, kellett neked ezeknek a polgárosodásba beletohonyult, finomkodó tudjukmilyen törzskommentelőknek ilyen posztot kirakni. Most majd szépen kiderül, hogy a grószmutternél is már volt egy Mári, és mielőtt családjainkat csonkig égették volna ezek a kimosakodott moszkoviták, még nem magunknak kellett az ezüstöt puceválni. Há já, wo seyen die schönen alten Zeyten...

afromagyar · http://afromagyar.blog.hu/ 2011.09.22. 09:41:04

Volt egy ismerosom, ahol a takcsineninek nem tetszett az Ikea parnahuzatok merete, ezert atszabta oket, mire hazament a haz ura es urnoje.

2011.09.22. 10:02:23

Aacehnben egy divatfotós csaj nagymamáját kaptam, a csaj 28 éves, Zürichben élt. Átadta a kulcsokat, a mamát, a pénzt, meg a telefonlistát, és elment, akkor láttam utóljára.

Megszerveztem mindent, az ápolást, házorvossal felvettem a kapcsolatot, fizettem a bejárónőt, a kertészt.

Végül elszállíttattam a mamát Dürenbe a diliházba. Ott meglátogattam, beszéltem az orvosával. Nem engedték haza, ezért a munkám megszünt.

a pénzt az asztalon hagytam a mama pisztolyával együtt, a házat lezártam, a kulcsot bedobtam a postaládába.

Úton voltam már amikor a csaj felhívott.

Rendes volt, még +200€ megtoldotta a fizetésem.

2011.09.22. 10:05:55

@Brother Love: nálam egy panelban a következő normaidők vannak (2+1/2fél):
- porszívózás + felmosás 1 óra
- polcok, asztalok, tv stb portalanítása 1 óra
- ablakok (3 + erkély ajtóstul) 1 óra.
Persze nincs minden művelet hetente:)

Amúgy Poirotnak és Sherlok Holmesnak meg házvezetőnője volt, ami azért mégiscsak jobb mint egy sima bejárónő. Az esetleg Mable volt a Csengetett Mylordból:)

altoid · http://altoid.inda.hu/ 2011.09.22. 10:06:12

@Professor Pizka: Nekem volt egy barátnőm (olyan igazi békebeli nagypógári családból), aki egyszer elmagyarázta, hogy cselédnek és pincérnek nem köszönünk meg semmit, mert neki az a dolga, hogy kiszolgáljon. Na ez azért már nekem is sok volt egy kicsit... :)

bőrmók 2011.09.22. 10:13:42

Én azt gondolom, hogy jó, ha az ember magának takarít. Elmondom, miért gondolom ezt.
Nos, az ember úgy érzi, hogy saját maga megtett valamit azért, hogy kényelemben, wellnessben tudhassa magát és szeretteit. Egy jó porszívózás után az ember elégedetten dőlhet le a kanapéra, hogy ma is tettem valamit gyermekeim allergiája ellen, és máskülönben mozogtam is egy kicsit.

mrbateman 2011.09.22. 10:19:37

@altoid:
megköszönni azt semmi esetre sem, csak becsülje meg magát, ilyen jó helyet úgysem talál!

Esetleg otrombán lebaszni az általad is említett "fiam"-ozással, ha elbaszott valamit. Meg egyáltalán keresztül kell nézni rajtuk, olyanok ők mint a fociban a játékvezető, a pálya tartozéka, de az a jó ha észrevétlen és nam zavarja a felnőttek játékát...persze ha néha megpattan/elakad benne a labda, akkor nagyvonalúan legyinteni kell...de azért a kurva anyját miért nem figyelt jobban.

Áh kéhlek alásan nem könnyű ma jó cselédet találni!:-)

altoid · http://altoid.inda.hu/ 2011.09.22. 10:20:41

@Takony_fősámán: ez igaz, feltéve ha nem veszi el a fél hétvégét a dolog. Amúgy mi is magunk takarítunk, mivel kicsi a lakás és még nincs gyerek. Később viszont, ha úgy alakul, nem lesz bennem semmi gátlás, hogy elhívjak valakit segíteni kéthetente egyszer.

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2011.09.22. 10:22:28

@altoid: Látod, ha elvetted volna, most a szobalányt porozgatnád :-)

altoid · http://altoid.inda.hu/ 2011.09.22. 10:25:53

@Professor Pizka: Az volt a baj, hogy nekik én is csak egy kis parvenű senki voltam a pesti oldalról...

mrbateman 2011.09.22. 10:28:17

@Professor Pizka: :-)
Ügyvéd Úrnak mindenről csak AZ jut eszébe!:-)

Egyébként ja, nincs ezzel gond, lehet cicázni a Julissal, csak aztán úgy ne maradjon, mert akkor kénytelen az ember elzavarni ugye! Hát miért nem vigyázott!

oc 2011.09.22. 10:30:20

Bár megtehetném, hogy havi 10-15-ért alkalmazzak valakit, aki takarit, de kényelmetlenül érezném magam, hogy utánam takarit, hogy látja a rumlit időnként, és emiatt milyen véleménnyel lehet rólam...
Inkább megcsinálom. :)

Mondjuk anyáméknál az elmés tervező kb. 100 db 0.9mx0.9m-es ablakkot tervezett [50 db dupla]. Na, azokat egy élmény lemosni. Van, amelyikhez csak úgy lehet hozzáférni, hogy félig kilógsz az ablakon.
Ide megérné profit hivni, csak ezt egy "néni" nem vállalja, az igazán profi meg annyit kér, amennyiért én is megcsinálom hétvégén. :)

altoid · http://altoid.inda.hu/ 2011.09.22. 10:34:17

@mrbateman: Régi szép idők, amikor még voltak erkölcsök, és a paraszt meg a cseléd is tudta hol a helye!

Infomaker 2011.09.22. 10:37:32

Engem akkor csapott meg a kiszolgáltság szele, amikor épült a ház. Fővállalkozó csinálta (profin tényleg), csak az oldalkerítést csináltam én.

Napokig leszakadt a hátam, betonoztam, alig bírtam elaludni mert mindenem fájt.
Amikor elkészült, és felvonultak a házépítéshez, olyan jó volt kimenni, és csak bámészkodni, hogy nekem dolgoznak, de ők szakadnak meg :)
meg kellett fizetni nyilván, de megérte.

Édy, aki Endre 2011.09.22. 10:37:38

Hozzám jár egy kedves hölgy havonta egyszer takarítani, pedig rendszeresen takarítom a lakásomat. Mégis... ÉG & FÖLD!!! Junóvatájmín. :)

2011.09.22. 10:38:08

@altoid: a cseléd a konyhában ült a kocsis ölében, aki az uraság ebédjének maradékát ette;)

Mitya Ivanov 2011.09.22. 10:39:29

amíg egyfős háztartást "vezettem", néha napokra leléptem otthonról, csak úgy. Ilyenkor küldtem egy smst anyámnak, hogy ekkor és akkor jövök. Másnap jött a válasz sms, hogy kitakarítottam, összerámoltam stb. Szóval nekem eszembe sem jutott, hogy bejárónőt fogadjak, micsoda pazarlás is lett volna...

bőrmók 2011.09.22. 10:44:28

Nekünk volt olyan takarítónőnk, aki cigivel kiégette teregetés közben a ruhát :)
Vigyázni kell...

Modor Tibi · http://modoros.blog.hu 2011.09.22. 10:48:32

@Mitya Ivanov: na végre egy józan hang. Amúgy szvsz megalázó bejárónőt (cselédet) tartani. És különben is, milyen anya vagy feleség az, aki nem hajlandó rendesen elvégezni a házimunkát ??!!

Kurtz ezredes · http://gyuloltellensegeink.blog.hu 2011.09.22. 10:52:32

@Modor Tibi:
Á hagyd, a nőknek millió más elfoglaltságuk van. Mozgatják a világot, új dolgokat és gondolatokat ötlenek ki, és mindezek mellett még szórakoztatnak is minket. Szerinted mégis hogy maradna idejük ennyi minden mellett a házimunkára?

Mitya Ivanov 2011.09.22. 10:53:01

@Édy, aki Endre:
az ÉG & FÖLD olyan, mint a DOLCE & GABBANA?

altoid · http://altoid.inda.hu/ 2011.09.22. 11:07:01

@Mitya Ivanov: Nem is rossz ötlet, beterjesztem a marketing oszályon :)

2011.09.22. 11:12:31

@Modor Tibi: régen a módosabb réteg, ha cselédet tartott, a kiöregedés után kegydíjat adott nekik meg valami kis zugot ahol tengődhettek. Ez ma tehermentesítené kicsit a nyugdíjrendszert.

Krisztinca · http://krisztinca.blog.hu/ 2011.09.22. 11:16:19

Én mosok, főzök, takarítok, bevásárolok, ellátom a gyereket, rendben tartom a kertet, kutyáink vannak... és olyan jó, hogy kéthetente valaki más takarít, olyan, akinek nem kell létra a pókhálókhoz, mert sokkal magasabb nálam, és megcsinálja a nemszeretem munkákat (mint pl leporolni a szekrény tetejét). Hálás kiskutyaszemekkel szoktam megköszönni, mikor elkészül.

altoid · http://altoid.inda.hu/ 2011.09.22. 11:17:04

@Hadrian77: Feltéve, ha nem terjeszik be pár év múlva a "kegydíjmentő csomagot". :)

brutuska 2011.09.22. 11:17:09

Tartalmilag alapjaban veve korrekt, no nem ebbe a lakasba persze, ahol elek. Fura neha a viszonyrendszer viszont. Dedapam cseledlanya ( sorry, akkor igy hivtak) tobb hatarvaltas es osztalyatrendezodes utan, oregasszonykent is rendszeresen latogatta a csaladunkat, mindig hozott valami finomat a hegyi szulofalujabol. Pedig akkorra mar a csalad nem fizetett, nem is lett volna mibol. Megis mintha kicsit rokon lett volna. Viszont a Maruszjat magazni kellett. De O is magazott meg engem is, tiz evesen. Ragaszkodott hozzank. Tole tanultam az elso par ruszin szot.

KürtiT (Tromb74) 2011.09.22. 11:19:47

@oc: A kedves mamádék kastélyban laknak? :D
Szerintem jó dolog, ha az ember munkát tud adni valakinek a ház körül. Ha nálunk is lennének fiatal, szorgos kubai bevándorló lányok, komolyan elgondolkoznék a dolgon.

Ennek ellenére, azért nem rossz az ha a NEBULÓ azt látja, hogy: "apa mosdik, anya főz, együtt lenni jó. Ég a tűz, a fazék víznótát fütyül"
Persze ha a cél az, hogy a gyerek a főnemesi világba szocializálódjon, akkor tényleg nem árt ha egy kisebb személyzet sürög-forog körülötte.

A poszt számomra kicsit azt sugalja, mintha a családban az apa legfontosabb feladata az lenne, hogy jó sok pénzt keressen, az anyáé pedig az, hogy minnél inkább hasonlítson a született feleségek szörnyeire. Szabadidejükben pedig pedig együtt vihogjanak Disneylandben.

Az én sajátos apa/férj-képembe az is hozzátartozik, hogy az ember haza megy felkapja a fejszét, izmos teste (apró kis pocak nem számit) megfeszül és aprítja a fát. Aztán fogja az ikeából származó Hengjörstötman fantázia nevű polcot, össze rakja HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ NÉLKÜL, majd mérnöki pontosságal felszereli a falra.
A feleség/anya gyors, gyakorlott mozdulatokkal porszívózik, majd csodálatos vacsorát rittyent csupán rutinjára és kreatívitására támaszkodva.

Szerintem ez sokkal szexibb, mintha apuci leporolva magáról az excel tábla maszatokat beugrana az edzőterembe, ott gyúrna magából valami férfira emlékeztetőt, majd otthon büszkén megmutatná a családnak a számlaegyenlegét.
A nő pedig a kozmetikustól hazaérve kontraposztba vágná magát, elcsicseregné a legfrissebb híreket Szabiról, Szylvyrő, és arról a büdös ribbanc (van pofája jobban kinézni, mint ő) Fatimáról, a VV7 sztárjairól.

Gyaníthatóan ha ebből lesz is rendszeres dugás, akkor az asszony a kertésszel, a férj pedig a szobalánnyal (-nyel) gyakorolja ezt a családi sportot.

2011.09.22. 11:26:03

@altoid: adták azt tüzifában, terményben, lisztben is:)

@KürtiT (Tromb74): nekem is hasonlóan sajátos képem ven :)

Édy, aki Endre 2011.09.22. 11:28:52

@altoid: Lári és fári. Ha nem tetszik, el lehet menni kérem szépen. :)

altoid · http://altoid.inda.hu/ 2011.09.22. 11:31:04

@Hadrian77: Aha, számla nélkül okosba, tudom én hogy megy ez!

KürtiT (Tromb74) 2011.09.22. 11:33:17

@Hadrian77: Én igazából @El Topo (Sgt. Elias): -tól vártam valami, az enyémhez hasonló kommentet, amiben az "egy szöget nem tud beverni" és a "a fázisról azt gondolja, hogy az egy ikes ige, rendhagyó ragozásban" fordulatok feltétlenül szerepelnek.
Sajnos én csak kismértékben tudom pótolni ezt a hiányt. :D

2011.09.22. 11:41:42

@altoid: így több jut szegényeknek, ennyire nem lehet kegyetlen az öregekkel!

@KürtiT (Tromb74): hátha beesik még:) Bár nekem a fa aprításról az is ezsembe jutott, hogy apa délutánonként beássa aganyét a kertben és vacsora előtt az ajtóban a gumicsizmát papucsra cserélni:) Régi, szép idők a háztájiban:)

Mitya Ivanov 2011.09.22. 11:42:05

jut eszembe a témáról Alföldi Róbert első coming outja a 90-es években valahogy úgy hangzott - válaszként arra a kérdésre, hogy agglegény és bohémélet mellett ki vezeti a háztartást -, hogy neki nem bejárónője, hanem bejáróférfije van,

mrbateman 2011.09.22. 11:54:25

@KürtiT (Tromb74):
na jó, de mit csináljon egy városi zselézettpöcsű zsúrpubi, ha nem az edzőterembe jár. Nincs más dolga, mint a munkahelyén teljesíteni, a fizetésből a sárga csekkeket befizetni, plussza a közös költség, aztán jöhet a hobby, kultúrprogram, stb...este lehigiéniázik, aztán pörögnek egyet az asszonnyal. Ez kb Budapest.

Én magam vidéki kisvárosi lakos, mindig bücskölgetek a ház körül, vagy kint a szőlőben, ha kell fátvágok, betonozok, villanytszerelek, fátmetszek, elmegyek futni(ez mondjuk ritka), biciklire ülök azt megyek egy kört a városba, közben valahol bekapok egy sört, ...aztán persze higiéniázás-pörgetés.

Megtehetném, h. a kertet felásatom, fahasogatásra felbérlek valakit, stb, anyagilag is jobban járnék, mert jobb az óradíjam ezeknél a munkáknál, de fontosnak tartom a számlaegyenleg biztosítása mellett valami példát is mutatni, h. az embernek dolgoznia is kell, mert úgy jut előre, és nincs szeretem/nem szeretem munka (illetve van, de meg kell csinálni mindkettőt)/visszaolvastam...pföjj de modoros lett ez a rész:-)/
Ez nem jelenti azt, h. ne lenne tele sokszor a tököm a fűnyírással és társaival, de úgy érzem ez is a feladatom tehát csinálom.

Arról nem beszélve, h. valami keményebb fizikai munka után újra férfinak érezheti magát az ember, ennek persze anya is örül...és ha legalább két napig az asszony hálás, csodáló, ábrándos szemekkel néz az emberre, akkor aztán igazán az élet császárának éreztehi magát a férfi!
Na! Mi is az eredti téma? Ja igen...szóval a házimunka feldobja a szexkszuális életet...aki pedig bejárónőt tart az kevesebbet reprodukál...ergo ellensége a magyarságnak!

2011.09.22. 11:58:13

@mrbateman: heló, a bicigli azért van, hogy az 50kg-os tápot vagy cementet azon told haza:)

Édy, aki Endre 2011.09.22. 11:59:15

@mrbateman: Ritkán lehet olvasni, hogy valaki ilyen modorosan-bőbeszédűen magyarázza el, hogy a cekchez virítania kell. :)

altoid · http://altoid.inda.hu/ 2011.09.22. 12:03:42

@mrbateman: Szerintem sokkal férfiasabb, ha reggel (értsd: 12 óra körül) kissé másnaposan felkelsz, majd miután az inasod felöltöztetett és megborotvált, kilovagolsz és megkorbácsolod a lusta négereket a cukornádültetvényeden!

mrbateman 2011.09.22. 12:09:23

@Hadrian77:
Azé hát!...a kormány két szarván meg vannak azok a színes műanyagszallagból font jaú erős szatyrok (a fémfogantyúsokról beszélek ofkorz), abban vannak a két kilós kenyerek az egész hétre!
Csak összecsiptetem a gatya szárát a bokánál, föl a micisapkát azt gyííí!

@Édy, aki Endre: Nem vagyok én legény, házas ember vagyok kérem szépen!:-)

mrbateman 2011.09.22. 12:12:36

@altoid:
Lovagoljék a faszom, jöjjenek be ők (nyilván nem koedukáltan)...mondjuk délután kettőre, a kastély mögött várom őket, de ne késsenek, mer irgalmatlanul felpofoztatom őket a bekterrel!

KürtiT (Tromb74) 2011.09.22. 12:14:52

@mrbateman: A városi nyámnyiláknak is van megoldás a férfivá válásra.

Először is az edzés az nem sport. Azért edz az ember, hogy jobban teljesítsen a sportban. A lányoknak nem attól lesz nedves a bugyijuk ha elmondod nekik, hogy 110-el szériáztál fekve és leméred nekik a mellbőségedet (eleve mellbőség, mint férfi paraméter?), hanem attól, hogy te vagy a kerületi focicsapat aranylábú csatára, vagy 10 mp alatt padlóra küldted a Pistát a ringben.
Lakótelepen is van ám feladat az IGAZI férfi számára. Ha ki kell festeni a nappalit, fogsz egy papírt, kiszámolod mennyi festékre, hengerre, maszkolószalagra van szükség SZÁMOLÓGÉP nélkül, majd megcsinálod a munkát. Oké, csíkos lesz, meg nagyobb kuplerájjal jár, meg a faszod is tele lesz vele a végére. De mégis más szerep, mint a festő szakmunkásnak okoskodni ingben, nyakkendőben menedzser szemüvegben.

El Topo (Sgt. Elias) 2011.09.22. 12:15:58

@altoid:

Az inast is fel kell pofozni, különben mit sem ér az egész.

Meg kell mondjam, nekem nem igazán fekszik ez a téma. Lehet hogy rosszul szocializálódtam, de én már emeltem kezet főnökömre azért, mert nekem nem tetsző hangnemet ütött meg a beosztottaimmal kapcsolatban és nem reagált a figyelmeztetésre.

2011.09.22. 12:17:32

@KürtiT (Tromb74): ugye a Rocky is fát vágott meg hasonlók és úgy verte le a fittyfasz Ivan Dragót a ringben, aki a konditeremben gyúrt a meccsre.

KürtiT (Tromb74) 2011.09.22. 12:18:05

@altoid: Egy lófaszt. Lehetsz te a Hozé Armandó Rodrigez a térség kokain bárója, a kertész gyereknek tuti beleakad a farka drága Punciellád ölébe.

la paloma de la rosa 2011.09.22. 12:20:18

@KürtiT (Tromb74): Azért ez elég szélsőséges hozzáállás szerintem. Mondjuk ha valaki kéthetente jön nagyobb takarítást csinálni, vagy havonta egyszer, attól a többit még én csinálom, meg én főzök, maximum egy kicsit kevesebb a teher rajtam. Mert akárhogy vesszük, ez azért nagy teher minden egyes héten végigcsinálni. Persze nem, nem jár ide senki takarítani, mindent én csinálok, de komolyan mondom, néha nagyon jó lenne. Például legyen erőm a két gyerekkel játszani és ne hullafáradtan azt mondjam nekik, hogy talán majd holnap.

Édy, aki Endre 2011.09.22. 12:22:02

@Hadrian77: Ivan Dragónak takarítóbábuskája volt - el is verte Rocky villámgyorsan. Küldd tovább 20 embernek és... :)

KürtiT (Tromb74) 2011.09.22. 12:22:46

@Hadrian77: Remek példa, látom érted miről beszélek. A béna arcu, buta digó ezzel simán elérte, hogy globálisan nedvesedjenek a puncik. :D

2011.09.22. 12:25:07

@KürtiT (Tromb74): és ugye John Matrix tábornokról ne is beszéljünk, aki épp egy erdőt vágott ki, amikor a lányát elrabolták és meg kellett menteni a világot:)

KürtiT (Tromb74) 2011.09.22. 12:26:59

@la paloma de la rosa: Hát ha nem lennék nős, elválalhatnék kisebb nagyobb munkákat a ház körül. Ha érted, hogy mondom?

Hé, ez még itt mindig a modoros!

Édy, aki Endre 2011.09.22. 12:31:05

@KürtiT (Tromb74): Sokak szerint a sakk és az autóversenyzés sem sport, pedig megizzadhat az ember homloka közben.

Styxx 2011.09.22. 12:32:38

@Mitya Ivanov: @Modor Tibi:
Ez addig fasza, amíg anyád bírja a tempót, és nem lakik 2-300 km-re, esetleg Schengenen túl. És még akkor is egy kicsit feszélyez, hogy a tököm tudja, anyám v anyósom milyen papírcetliről mit kezd kombinálni. Egy normális bejárónőnek meg szerintem annyira van kedve ránézni egy számlára, postitra, stb, mint mondjuk egy életunt rendszergazdának pornógyanús fájlra. Bejárónő rulez, egyedül a poszthoz képest nálunk semmilyen übermench-tudat nincs bejárónővel szemben. Velünk kajál, ha éppen úgy van, hülyéskednek a gyerekekkel, stb.

la paloma de la rosa 2011.09.22. 12:39:48

@KürtiT (Tromb74): Na, megkaptam életem első oltását a modoroson, mintha nem tudnám, hogy ez a modoros. Most tessék a többieket is szépen végigoltani.
Elvonultam takarítani. Viszlát!

Styxx 2011.09.22. 12:40:29

@Mitya Ivanov:
Azért az még sovány coming outnak, hogy bejáróférfije van. Ezzel az erővel, ha fogorvoshoz és nem fogorvosnőhöz járok, akkor buzi-e vagyok?

Modor Tibi · http://modoros.blog.hu 2011.09.22. 12:42:55

@la paloma de la rosa: @KürtiT (Tromb74): pont akartam is kérni, hogy ha néha fasza kis címlapot kapunk szuper kommentelőkkel, akkor ne emlékeztessük már őket, hogy most ez vicc vagy komoly vagy bármi, mert akkor elrontjuk a tréfát.

El Topo (Sgt. Elias) 2011.09.22. 12:45:57

Na jó, coming outolok: az egyik nagyanyámnak még volt háztartási alkalmazottja, nem is bejárónő, hanem rendes, bentlakó.
Örököltük is tőle, de nálunk már nem alkalmazott volt, hanem kimondott családtag. Nekem pótnagymamám.
Szombatonként érkezett, hóna alatt fél kiló szilvával, sárgabarackkal, miegyébbel, és -nem viccelek- körülbelül fél óra alatt főzött egy kondér szilvásgombócot az ő imádott Sanyikájának (apám). Nekem mindig hozott egy olyan 20-30 dkg csokit. Ez olyan összeesküvésféle volt köztünk, mivel khmmm vertikális kihívásokkal küzdő kisfiú voltam.
Sokat mesélt nekem, meg tanított főzni, varrni, ilyesmikre. Elég jól mulattunk, amikor a pizsamagatyámat hozzávarrtam az ágyneműhuzathoz.
Jó 25 éve halott, de sokat gondolok rá, és még a gyerekeimnek is mesélek róla.

KürtiT (Tromb74) 2011.09.22. 12:46:33

@Édy, aki Endre: Én nem osztom a ezt a nézetet. Bár önmagában kicsit kevés az IGAZI férfinak. :D

@Styxx: "Velünk kajál, ha éppen úgy van, hülyéskednek a gyerekekkel, stb."
Úgy érted, szinte családtag? Fiatal is? Szép is?

Mitya Ivanov 2011.09.22. 12:48:33

@Styxx: talán te is érzed a különbséget a fogorvosnő/fogorvos és a bejárónő/bejáróférfi egymástól elkülönülő jelentéstartalmában.

Megsúgom neked azt is, hogy én ritkán igaz, de masszőrhöz és nem masszőzhöz járok, ezzel együtt nem tartom magam buzievagynak. (lehet hogy más annak tart, de leszarom:))

KürtiT (Tromb74) 2011.09.22. 12:51:01

@Modor Tibi: Kösz a tanácsot, brada! Néha nincs hozzá szívem. Sajnos nem vagyok egy Kurtz ezredes.

la paloma de la rosa 2011.09.22. 12:52:17

@Modor Tibi: Hát de látod, pont engem szúrt ki. Bántja az érzékeny lelkem :(

KürtiT (Tromb74) 2011.09.22. 12:54:50

@la paloma de la rosa: Modoroskodásból szóltam. Tudom, hogy tudod, hogy tudom...
Amúgy nem volt jó ötlet tőlem.

El Topo (Sgt. Elias) 2011.09.22. 12:54:52

@Mitya Ivanov:

Hát, én nem nagyon hagynám, hogy egy férfi masszírozzon, bár ez valószínűleg az én egyéni problémám.
Viszont régebben jártam Békásra egy masszírozó zseni csajhoz. Kajakos csaj volt, amikor először kerültem a kezei közé, úgy meggyúrt, hogy utána alig bírtam felülni a motorra.

Styxx 2011.09.22. 13:04:08

@KürtiT (Tromb74):
Nem, nem olyan rég óta jár, és azért nem olyan gyakran. Relatíve fiatal, de kemény az élet a Havasokban, eléggé megasszonyosodott, ráadásul az utcán népviseletben tolja, melóra meg mackóba búj.
Ha igazán geci munkaügyi felügyelő lennék (remélem ilyen állat Modorost csak akkor olvas, ha blogketreces) akkor a Budapesten székely népviseletben nyomuló nőkre vetném vigyázó szememet, ui több köztük a lóvét-zsebre bejárónő, mint Capellában a Fradi-drukker.
@Mitya Ivanov: Szerintem attól még nem vagy buzievagy, de ha valakihez férfi bejáró jár, akkor önmagától attól pláne miért lenne homár?
Mitől buzzancsabb dolog, ha valaki hetente kitakarít nálad, mint ha átmasszíroz?

Édy, aki Endre 2011.09.22. 13:07:06

@El Topo (Sgt. Elias): Nem kellett volna engedned, hogy a motorral leginkább érintkező testrészeidet is kezelésbe vegye. :)

la paloma de la rosa 2011.09.22. 13:07:10

@KürtiT (Tromb74): De nem ám. Ha tudnád hány álmatlan éjszakát okoztál most nekem ezzel.

KürtiT (Tromb74) 2011.09.22. 13:11:10

@Styxx: Igen ezzel a fajtával énis találkoztam. Népviselet, energikus mozdulatok, rácsodálkozás néhány modernebb konyhai eszközre.
Nem hinném, hogy a kormány pont rájuk alapozná a 2012-es költségvetést. Melletük szól azért, hogy adót nem fizetnek, de a közösből sem igényelnek semmit. Kibaszott perverz dolog lenne velük kezdeni a feketemunka fehérítését.

Mitya Ivanov 2011.09.22. 13:14:16

@Styxx:

Ha te itt leírnád, hogy egy férfi takarít nálad, nem egy nő, akkor én sem gondolnám rólad azt, ami azóta Alföldi Róbert kapcsán már nem titok. Abban az interjúban a szövegkörnyezet is fontos volt, és ez csak egy adalék volt.

Na mindegy, kb 3x annyit beszéltünk erről, mint amennyit érdemel a téma

@El Topo (Sgt. Elias):
na igen, nekem a női masszőrökkel az a problémám, hogy gyengének tartom a kezüket. Ha elmennék egy ilyen kajakoshoz, akkor lehet hogy visszamennék hozzá többször is.

El Topo (Sgt. Elias) 2011.09.22. 13:15:08

@Édy, aki Endre:
Hát pont hogy a hátamat masszírozta izomlázasra.

KürtiT (Tromb74) 2011.09.22. 13:16:29

@la paloma de la rosa: Az álmatlan északáid (így napközben) önmagában is elegendőek lennének, hogy egy csokor virággal a kezemben kérjek bocsánatot.

Most mégis a játék mások számára való elbaszásának ténye fölött sajnálkoztam.

El Topo (Sgt. Elias) 2011.09.22. 13:18:45

@Mitya Ivanov:

Naggyon komoly volt, én is visszajártam hozzá jó sokáig és ha meglenne a telefonszáma, most azonnal felkeresném. Mondjuk az első alkalom után garantáltan négykézláb mennél haza.

Édy, aki Endre 2011.09.22. 13:19:43

@El Topo (Sgt. Elias): Az enyémet csak akkor tudná izomlázasra masszírozni, ha találna benne izmot. :)

mrbateman 2011.09.22. 13:22:07

Ha már megint politizálunk, nem gazdaságot hypozunk

azé milyen fasza, h. még meg sem száradt a tinta az egykulcsos rendszeren, amivel a jólkereső multi yuppiek zsebében több marad, de már elkezdődött az úrhatnám feeling és bejárónőben gondolkodnak!:-)

Csak úgy eszembe jutott a tegnapi meg a mai poszt kapcsán!

Egyébként Tibi, te már ne bejárónőben, hanem házvezetőnőben gondolkodj, mert tegnap a 700+kommenttel jól csenghetett a kassza...még egy-két ilyen aztán keress egy tervezőt, aki ügyesen leválasztja/bővíti az ingatlant a cselédlakással!:-)

KürtiT (Tromb74) 2011.09.22. 13:27:35

@mrbateman: Tibi szerintem is folyamatosan az egyenlegét nézi reggel óta. Én pl. Minden egyes megjelenő komment után háromszor klikkeltem a bannerekre, gondolom te is így cselekedtél.
Most számolgatom, hogy milyen jutalékot fizetne nekem Tiborunk, ha nem részegülne meg az egyenleg nyújtotta látványtól.

Nadiposzi (törölt) 2011.09.22. 13:29:33

@El Topo (Sgt. Elias):
Jaj, hogy ez nem nekem jutott az eszembe. Amikor a tökig érő sárba becuppog, vállán a birkával, azt már ragadja is magához a fehérnépet!
Na, ennél macsóbbat filmbe még nem láttam.

mrbateman 2011.09.22. 13:32:17

@KürtiT (Tromb74): én akár le is nyilatkozom, h. egész munkaidő alatt a bannereket nyomkodom...megfelelő százalékért persze.

Most tényleg, volt itt valaha 700+ komment? Mindezt úgy, h. az igazi törzskommerek elmenekültek a pusztulás láttán!

El Topo (Sgt. Elias) 2011.09.22. 13:34:40

@Nadiposzi:

Főleg mikor először jól megnyomorgatja a Bordán Irént, és csak utána bassza ki az ajtón a berkát!
Komolyan mondom, bepárásodik az ember szeme.
:)

KürtiT (Tromb74) 2011.09.22. 13:36:26

@mrbateman: Én speciel tele szemeteltem hülyeségekkel a falat, de vállalom a felelőséget.

Számomra az volt a meglepő, hogy a rohadjanak meg a gazdagok, helyett a geci ügyes vagyok, csináld utánam ha tudod vonal volt erősebb.

mrbateman 2011.09.22. 13:41:56

@KürtiT (Tromb74):
ja öröm volt nézni ezt a sok tehetséges self-made mant, akik gyerekkoruktól kezdve tudták, h. mit akarnak elérni az életben és elég erősek voltak azt megvalósítani, így jól képzettek, sikeresek, megbecsültek és nem utolsó sorban rengeteget dolgoznak és jobban, hatékonyabban dolgoznak, mint mások, igazi profi módjára na...mondjuk, h. ebbe hogyan illeszthető az, h. egész nap itt ette őket a fene azt nme tudom, de azt jó látni, h. a multinál is vannak már vívmányok a szocialista munkamorál megteremtésének frontján!

KürtiT (Tromb74) 2011.09.22. 13:46:04

@Nadiposzi: @El Topo (Sgt. Elias): Jó hogy említitek. Mostanába nézegettem pár történelmi ihletésű, magyar filmet.
Az igazi férfi tényleg oda bassza a boros kupát az asztalhoz, megtörli a bajuszát, mond a rég nem látott cimborájának egy pajzánságoktól sem mentes, öblös tréfát, össze ölelkeznek férfiasan, majd a dominánsabbik megcsöcsörészi a legközelebbi fehérnépet.
Szerintem, ez egy gyönyörű motívum.

Nadiposzi (törölt) 2011.09.22. 13:47:26

@El Topo (Sgt. Elias):
Ja, ez meg megin ilyen herélt yuppie poszt lett, a faszom. Még hogy bejárónő! Én a hagyományos szereposztásban hiszek.
Volt ásatási munkásaim közül páran sehogy se tudták feldolgozni azt, hogy egy nő régésznek tanul, régészként dolgozik. Zavartan, töredékesen bevallották a kolleganőimnek, hogy egy nő dolgozhat, takarítónő, konyhásnéni, varrónő, tanító szerepkörben. Más egyszerűen nem fért a fejükbe, láthatóan teljesen összekeveredtek a női főnököktől. Amikor fültanúja voltam ennek a beszélgetésnek, nekem is bepárásodott a szemem: igen, van még, él a romlatlan, őszinte férfi virtus, akik tudják, kinek hol a helye.

2011.09.22. 13:48:30

@mrbateman: biztos Matócsni is olvasta a blogot és a kommenteket és azért találta ki az agymenését.

@KürtiT (Tromb74): hejj amit a Tűzzel-vassal filmben csináltak a lengyelek, azok is jóféle kocsmajelenetek voltak.

KürtiT (Tromb74) 2011.09.22. 13:50:07

@mrbateman: Jaja, de azért ne merüljünk újra bele. Így is alig tudtam lejönni a témáról.

Pff. Az előző kommentemet gondolatban átírtam nyelvtani hibák nélkül, de tényleg.

2011.09.22. 13:51:41

@mrbateman: Én tegnap nem mertem hozzászólni. Engem már elriaszt az ilyen. Néha nem tudom megállni és megszólítok (vagy egy reagálok) egy olyan "az igazi Sipi" féle barmot, és azután... pfff...

El Topo (Sgt. Elias) 2011.09.22. 13:56:48

@Nadiposzi:

Úgy járhattak a parasztjaid, mint én, amikor annak idején Révfülöpön összeismerkedtem egy fekete hajú, nagyon sötét szemű, gyönyörű lánnyal, és amikor megkérdeztem mivel foglalkozik, kiderült, hogy odahaza százados a páncélosoknál.

brutuska 2011.09.22. 13:58:58

@Brother Love: en is csendben sunnyogtam, illetve egy ido utan mar ugrottam oldalnyi kommenthalmot, el sem olvasva, sok ez mar.

mrbateman 2011.09.22. 14:02:34

@Brother Love:
Ezért jó az internet...bármikor odavághatod, h. anyádat aztán lelépsz...vagy ha olyan hangulatban vagy nekiállhatsz a vérét szívni, közben kéjesen röhögsz, h. már nem sokaáig baírja, mindjárt agyvérzést kap a barma, de nem jön rá, h. szivatom...persze nem akarja továbbgondolni az ember, h. a másik ezért hazafelé nem fog beengedni senkit a kereszteződésbe, a gyereket esetleg felpofozza egy fizika 2-ért, az asszonyra azt mondja, h. én is utállak te nagyseggű tehén, stb, stb.

Gondold el majd ugyanez volt 50 éve ez volt face to face...mikor szólítottunk meg utoljára egy idegent csak úgy dumálgassunk amíg jön a busz...általában oda sem nézünk meg ne szólítson, ki tudja milyen baromságot kell majd végighallgatnunk.
/ondjuk én perverzióból bele szoktam menni ilyen helyzetekbe real-time is./

Ma meg már ha neten látjuk, h. elönti a terepet a szarcunami, inkább átmegyek a totalcar.hu-ra...új hülyék alapon!:-)

altoid · http://altoid.inda.hu/ 2011.09.22. 14:04:25

@El Topo (Sgt. Elias): Mondtam már, hogy a feleségem gépészmérnök? Hegesztésből csinált masters-t, bár most épületgépészként dolgozik...

Ernoke 2011.09.22. 14:06:23

@mrbateman: kihagytad, h kizárólag a saját erejükből, nulla szülői támogatással, mélyszegénységből lettek kultúrantropológiatanárok, de mikor látták, h a piac erre nem vevő, 5 év alatt átképezték magukat keresett mechatronikai mérnökké.

A bejárónőről pedig: nekem nagyon furcsa volt ezt olvasni, szinte külön világ, látszik, h lélekben proli vagyok. amúgy pedig zavarna, ha egy idegen mászkálna hozzám, a macska pedig valószínűleg világháború szintű idegsokkot kapna tőle.:D egyedül annak örülnék, ha vki főzne rám/helyettem, mert utálok kajával foglalkozni, de olcsóbb lenne, mint most. (enni is utálok, de azt sajnos muszáj.)

El Topo (Sgt. Elias) 2011.09.22. 14:07:52

@altoid:

Ugyan már, a hegesztős csajokhoz már hozzászoktunk a nyolcvanas években.:D

www.youtube.com/watch?v=ItPbGvPKHFI&feature=player_detailpage#t=23s

altoid · http://altoid.inda.hu/ 2011.09.22. 14:08:51

@El Topo (Sgt. Elias): Tudom, állítólag neki is onnan jött az ihlet... :)

KürtiT (Tromb74) 2011.09.22. 14:11:52

@mrbateman: Konfliktuskerülő generáció?
Azért a kocsma politizálás kicsit más műfaj. Fésztufész azért legfeljebb azok jönnek elő a kurvaanyádköcsöglibsi érvrendszerrel, akik koruknál, alkatuknál fogva fizikailag is alá tudják támasztani ezen érveiket.

A másik probléma a kommentes észosztással, hogy mire közösnevezőre jutsz valakivel, jön egy pöcs, aki megint előhozza belőle az agyfaszt. Kárba vész az egész meló, és belőled is előbújik a hülyébbik éned.

altoid · http://altoid.inda.hu/ 2011.09.22. 14:17:20

@KürtiT (Tromb74): @mrbateman: nem olyan rég írtam a jelenségről egy jó kis posztot. Remélem Tibi most már hamarosan le is közli (kacsint).

2011.09.22. 14:21:14

@altoid: Ezzel bizony már elhencegett kend itt egyszer! :)

Nadiposzi (törölt) 2011.09.22. 14:22:57

@mrbateman:
Nekem a legfurcsább troll kalandom itt a modoroson egy olyan majomszabásúval volt, aki mindenkinek az anyját, húgát, stb. gerincre vágta virtuálisan. Eleinte röhögtem rajta, de a faszi kb. 6-szorra is ugyanolyan lendülettel fröcsögött, fárasztó volt. Akkor gondoltam bele, hogy te atyavilág, ennek lehet hogy van családja, barátai, ilyenek?

El Topo (Sgt. Elias) 2011.09.22. 14:23:32

@altoid:

Hát, amikor Jennifer Beals-t leöntötték hideg vízzel, nekem is támadtak bizonyos ötleteim.

És persze Go Steelers!

2011.09.22. 14:25:04

@altoid: az angoloknak meg a vetkőzés jutott eszükbe a filmről, de az is csak egy film volt:)

KürtiT (Tromb74) 2011.09.22. 14:26:06

@altoid: Támogatnám én is a poszt leközlését @Modor Tibi:
Ugyanis magamon veszem észre, hogy bár komoly jellemfejlődésen mentem át, többek közt a modorosnak is köszönhetően (benyalni modoros-e?), de vannak olyan szituációk, amikor eszetlenül és modorosan védem saját tévedésem.

altoid · http://altoid.inda.hu/ 2011.09.22. 14:28:44

@El Topo (Sgt. Elias): Kár, hogy a Simpons-ból megtudhattuk, hogy az egész amerikai acélipar homokos, mint a Szahara...

El Topo (Sgt. Elias) 2011.09.22. 14:31:15

@altoid:

Már aki. Én például képtelen vagyok megnézni akár egyetlen részt is.

KürtiT (Tromb74) 2011.09.22. 14:39:07

@Nadiposzi: Emlékszem a figurára. Az a réteg nem bosszant. Az egyébként inteligens, emocionális emberek meghülyülése riasztóbb, az őket közvetlenül is érintő témákban.

Tegnap szörfözgetés (van még ilyen kifejezés?) közben néztem végig az egyik villalakó jelölt kiesése utáni nyilatkozatát. A lányka plázacica kategóriából nem került be. Itt elmondta, hogy már az előző műsorban is próbálkozott sikertelenül, mert ez volt ÉLETE NAGY ÁLMA. Sajnos az újabb szériába se sikerült bejutnia, ezzel ÉLETE ÁLMA hiúsult meg, többet nem próbálkozik.

Két dolog jutott eszembe erről:
- ezt most én miért néztem meg?
- Keveset tudok a világról, az emberekről

Nadiposzi (törölt) 2011.09.22. 14:53:46

@KürtiT (Tromb74):
Na, pont tegnap mondtam az asszonynak a VV plázakapca (macska?) kategória kapcsán, hogy ezt most hogy. El tudod-e képzelni azt a teljes anyagi-szellemi nyomort, mely a felemelkedést a VV szereplésben, celebbé válásban látja?
Persze ha a törvények /erkölcsök(?) engednék, a ker tévéken nem múlna, lenne itt antik ismeretterjesztésnek álcázva gladiátor viadal kiomló belekkel, túlélő só egymást kergető baltás, láncfűrészes arcokkal, és még akár az xy feleséget szexpartnert keres műsor zoofil verziója is adásba kerülhetne. És az a legjobb, hogy erre is lenne önként jelentkező. Kicsit eltértem a témától.
Hogy vissza kanyarodjak: ezek az y-os nevű kurvák mosnák fel az amerikai konyhát inkább a náluk tanultabb, okosabb, sikeresebb emberek otthonában, tisztességes, adózott napidíjért, na.

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2011.09.22. 14:54:10

nálunk Eszterem festette például ki a lakást, csupán azért, mert az apja szobafestő, elég sok dolgot ellesett, élvezi ha festhet, én meg 3 hengerítés után kurvára unom. Őszintén bevallom, nem okozott a dolog törést a nemi identitásom megélésében, bár az is igaz, nekem nem is kell favágással meg cementeszsák-cipeléssel magamnak bizonygatnom, mekkora májer vagyok:)

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2011.09.22. 14:56:33

@Nadiposzi: az az anyagi-szellemi nyomor sokkal boldogabb valszeg, mint te, mert neki ez is elég. Miért gondolod, hogy neked van igazad a magas intellektusodból eredő örökös szellemi kielégítetlenségeddel?

Nadiposzi (törölt) 2011.09.22. 15:06:38

@vészmadár (pica pica):
Honnan veszed, hogy kielégítetlen vagyok? Ez nem igaz!
Azért az, hogy feltételezésed szerint magas az intelligenciám, az jóleső dorombolással tölt el.
Ui: a festés női meló, azt nálunk is az Eszterem csinálja. Én kaparok/csiszolok, glettelek. Az férfi meló.

altoid · http://altoid.inda.hu/ 2011.09.22. 15:11:07

@vészmadár (pica pica): Szerintem az is egyfajta értelmiségi sznobizmus, ha azt mondjuk a primitív suttyókra, hogy "ők a boldogabbak". A hétköznapi példák ugyanis épp az ellenkezőjét mutatják. Meg különben is, hülyének lenni nem tartozik a polgári alapjogok közé.

mrbateman 2011.09.22. 15:20:32

@vészmadár (pica pica):
félreértesz, de megint az én hibám, mert nem voltam elég egyértelmű

mégegyszer
a magunkfajta városi elkényelmesedett ember, ha valami férfias testmozgást végezhet, akkor akármilyen mirigyek furcsa nevű anyagokat termelnek és pillanatokon belül úgy fogod érezni magad, h. fel tudnád forgatni az egész világot (ha tovább csinálod, mint amit a képességek engednek akkor ez átfordul a bokádnak lefosni akarásának érzésébe) namost ezek után bemész a házba, lezuhanyzol, megfogod az asszonyt, beviszed a hálóba és ezeknek a mirigyeknek és hormonoknak köszönhetően olyan elszántsággal, olyan teljesítményt nyújtasz, h. a nagysasszony két napig istenként fog tisztelni!

Próbáljátok csak ki, működik!

/váltsunk modorosra/
Nem a badiszalon meg a bogyók kellenek, hanem vmi macsó meló és friss levegő...közbe valami power kaja, pofa sör/fröccs!

KürtiT (Tromb74) 2011.09.22. 15:28:31

@vészmadár (pica pica): Nem a magadnak bizonygatásról volt szó, hanem az asszony előtti chip and dale showról.
Persze vannak nők, akiknek önmagában az inteligencia is szexi, meg aztán felnéznek a volt tanárukra, de ez nem olyan gyakori.

2011.09.22. 15:34:09

@altoid: az a boldog, aki megelégszik azzal amivel rendelkezik, de az emberek többsége mindig egy szinttel többet akar mint a lehetőségei engednék, ez pedig minden osztályban jellemző szerintem.

KürtiT (Tromb74) 2011.09.22. 15:37:28

@vészmadár (pica pica): @Nadiposzi: A festést mi közösen csináltuk az én Eszteremmel, de azért furán nézne rám, ha a favágáshoz, cipekedéshez egy profi segítségét kérném.

Ezt a plázacica dolgot nem azért hoztam fel, hogy mindenki felsóhajtson saját inteligencia hányadosának, magasztos céljainak nagysága és csodálatossága miatt.
Egyszerűen annyit akartam érzékeltetni, hogy kurva nehéz más életébe beleképzelnünk magunkat, ha az ennyire távol esik a sajátunktól.

Édy, aki Endre 2011.09.22. 15:39:00

@mrbateman: "Nem a badiszalon meg a bogyók kellenek, hanem vmi macsó meló és friss levegő...közbe valami power kaja, pofa sör/fröccs!"

Ezek a szabadtéri festők tudtak valamit! Elképzelem, amint Szinyei Merse Pál megfesti a Majálist, miközben nagyokat harap a sült kolbászból, majd hazamegy Probstner Zsófiához.

mrbateman 2011.09.22. 15:51:41

@Édy, aki Endre:
dehogy megy haza, nem bírja azt ki! ott helyben a modelleket sorban instruálja (kettő nő négy faszival, képzelheted milyen nők lehettek azok...na hallod abban az időben)!

Neked nem tűnt még fel, h. a képen nincs olyan nagy terülj-terülj asztalkám...azért magyar ember ilyen szerény mennyiséggel nem fog kicaplatni a semmi közepére...felzabálta a művészúr...csakhát ezt nem tanítják a művészettörténet kurzusokon! (lemondóan legyint)

KürtiT (Tromb74) 2011.09.22. 15:54:47

@mrbateman: Ha ehhez még az abszintot is hozzá adjuk, akkor már kiváncsi sem vagyok rá, mi történt naplemente után.

Édy, aki Endre 2011.09.22. 16:05:49

@mrbateman: Ez tényleg így lehet. Emléxem, amikor áltsuliban bejött rajzórára a tanárunk (művészalkat és művészattitűd - de nagyon jó fej), kipakolt két brióst meg két almát, megkért minket, hogy pár percig nézzük és vázlatokat készítsünk, hogy aztán - miközben ő felfalta a kaját - emlékezetből lerajzolhassuk/megfesthessük azokat.

KürtiT (Tromb74) 2011.09.22. 16:14:56

váááá. Vágjon már pofán valaki a helyes sírásom miatt. Talán többet kellett volna aludnom.

Ez a művész és modell közötti pajzánkodás kicsit túl van misztifikálva. Persze többnyire volt köztük szex, de rajzolás, festés közben nem nagyon fülledt a hangulat. Elég nagy koncentrációt igénylő tevékenységek, ezért nem nagyon látod a modellben a nőt.
Tőlem is megszokták kérdezni, hogy akkor a rajziskolában a modellek meztelenül voltak? Voltak köztük jó nők is?
Persze voltak, csak én azzal voltam elfoglalva, hogy az alsó lábszáruk és a jobb mellük közötti arány hogyan oszlik meg, illetve a csúcsfények és reflexfények milyen csodás harmóniákba rendeződnek.

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2011.09.22. 16:23:24

@KürtiT (Tromb74): sztem ha ágyban és agyban megállod a helyed, akkor már nem kell a fáskamrában helyt állni.

2011.09.22. 16:27:54

Takarítottam egy családnál, találtam egy fél pár fülbevalót. Értékesnek tűnt, kitettem az asztalra, hogy ha jönnek haza megtalálják (tartani kell attól is, hogy eldugnak valamit csalinak).

A feleség jött haza először.

A fülbevaló nem az övé volt.

Mindneki jobban járt volna, ha lenyúlom, és be a zaciba.

KürtiT (Tromb74) 2011.09.22. 16:37:01

@vészmadár (pica pica): Ha működik, akkor nyilván. Meg ez egyéni vérmérséklet kérdése is.

@Frengi: Mondhattad volna, hogy a tiéd. Oda rakod az asztalra, mielőtt bárki haza ér. A nő betoppan, rákérdez. Te pedig magadra válalod.

2011.09.22. 16:47:56

@Frengi: erre szokta volt mondani kollégám, hogy amatör arbeit.

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2011.09.22. 17:07:50

@KürtiT (Tromb74): azokat is csak meg kell dugni előbb-utóbb, akkor meg nem árt ah bírja az ember :-)
@mrbateman: ó, azok a loncsos biedermeyer muffok :-)

KürtiT (Tromb74) 2011.09.22. 17:25:17

@Professor Pizka: Valamiért minden poszt a pinához vezet. Eddig azt hittem, te szoktad félre vinni a gondolatmenetet, de most eleve nedves környezetbe toppantál be.

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2011.09.22. 17:27:09

@KürtiT (Tromb74): rosszul látod ezt is én vittem még a legelején a szexualitás felé. Igazából szerintem a a modoros turmixgépszerelő posztnál is képes lennék kivitelezni a dolgot :-)

KürtiT (Tromb74) 2011.09.22. 17:31:04

@Professor Pizka: És tényleg, baszod. A turmisgépszerelőhöz nem kell nagy fantázia.
Háziasszony, konyhaasztal, férj dolgozik éppen. Ezért a forgatókönyvért nem kapnál tematikus díjat.

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2011.09.22. 17:36:13

@KürtiT (Tromb74): nem is tudom van-e ilyen AVN Award :-) Modoros sarkkutató helikopterpilóta? Bár, mióta El Topo a Malagyozsnaja állomásról a Mirnij felé hajókázva elkapta Szvetlánát...

altoid · http://altoid.inda.hu/ 2011.09.22. 17:37:57

@KürtiT (Tromb74): Ezennel maghírdetem a Pizka challenge-t: olyan témát kell találni, amiről NEM a szex jut az eszébe! Nem lesz könnyű, lásd a tegnapi pénzügyi zsargon-pornót...

KürtiT (Tromb74) 2011.09.22. 17:42:27

@Professor Pizka: Igazából nem nagyon van lehetetlen küldetés ezen a téren. A sivatag közepén simán összefuthatsz egy olajsejk háreméből megszökött leánycsapattal. Az Everest csúcsán meg az éppen lefelé igyekvő kínai hegymászólányok botlanak beléd. Egy űrbázison tutira egy meghibásodott , rózsaszín űrhajó kér tőled leszálási engedélyt.

altoid · http://altoid.inda.hu/ 2011.09.22. 17:44:45

@KürtiT (Tromb74): Viszont egy fekete lyukban talán... Várj, nem szóltam semmit.

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2011.09.22. 17:46:13

@KürtiT (Tromb74): ...valamiféle téridő-anomália miatt olyan húszéves csajokkal, akik nem keféltek ötvenezer éve...

KürtiT (Tromb74) 2011.09.22. 17:46:54

@altoid: Hülye. A fekete lyuk mindent beszippant. Pizka után természetesen egy asztronauta lány a következő, a minden csak utánuk következik.

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2011.09.22. 17:49:13

@altoid: akkréciós korong, eseményhorizont... csupa fülledten erotikus fogalom.

altoid · http://altoid.inda.hu/ 2011.09.22. 17:59:22

@Professor Pizka: Szóval ezért van Stephen Hawkingnak olyan perverz feje.

El Topo (Sgt. Elias) 2011.09.22. 18:01:42

@Professor Pizka:

Az éppen Svalbard közelében volt és nem Szvetlána volt, hanem Irina.

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2011.09.22. 18:05:14

@El Topo (Sgt. Elias): szeretném, ha ezt az ősi magor területet elcsatolás előtti nevén, Spitzbergáknak neveznéd, különben díszpolgártalanítalak.

2011.09.22. 18:29:31

@Professor Pizka: nőgyógyászaton a kaparás?

2011.09.22. 18:40:35

@Professor Pizka: haggyámá, ezen az alapon mindenbe bele lehet magyarázni, hogy ükapja meg ükanyja hogy dugott görbe orrú csizmában a jurta mögött:)

altoid · http://altoid.inda.hu/ 2011.09.22. 18:46:45

@Hadrian77: Á, a jobbikos pornórepertoár rég lejárt lemez... Viszont adott egy jó ötletet: KDNP! Na Pizka, erre mit lépsz?!

KürtiT (Tromb74) 2011.09.22. 18:52:30

@altoid: Száraz és sótlan, de azért ők is sokasodnak.

2011.09.22. 18:53:30

@altoid: misszionárius póz:)

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2011.09.22. 18:58:12

@altoid: háháháhá. A mi konzervatív politikusaink már szemforgató keresztények, sörétespuska-obsession-ben szenvednek (fegyverbuzik) és meg vannak veszve a nők szabályozásáért. EGY dolgot még nem csináltak nálunk: nem keveredtek homokos és/vagy diáklány botrányba. Alig várom, akkor érjük el a politikai nagykorúságot :-)

KürtiT (Tromb74) 2011.09.22. 19:01:17

@Professor Pizka: Szerintem nem késhet soká a szűziesség elvesztése.

2011.09.22. 19:25:13

@KürtiT (Tromb74): homokos diáklányok felcsatolható műbrokival análisan inzultálják a szado-mazoban lekötözött delikvenseket:)

A Tyne folyó déli partja 2011.09.22. 20:13:28

@altoid: engem az ex azért cseszegetett, mert a kávézóban visszavittem a poharakat a pultosnak, és nem hagytam ott az asztalon. mert hát minek viszem vissza, hát az a dolguk, hogy összeszedjék. ja, csak épp tudom, hogy nem csak az a dolguk,nekem meg nem esik le az aranygyűrű az ujjamról.

KürtiT (Tromb74) 2011.09.22. 20:16:33

@Animacs (a Tyne folyó déli partja): :D :D :D Ismerős a szitu. Egyébként időként nagyon ellenkeznek a felszolgálók, lehet, hogy lecseszik őket ha hagyják kibontakozni a segítőkész vendégeket.
Valaki tud erről valamit?

A Tyne folyó déli partja 2011.09.22. 20:16:46

@Mitya Ivanov: az enyém is azért akar kijönni ide meglátogatni, hogy "hát majd kitakarítok, amíg dolgozol"...

Riz Ottó 2011.09.22. 21:25:08

Aki tényleg napi 12 órát melózik, nagy a lakása, stb. annál valahol megértem. De amikor egy ismerősöm a 40 nm-es panelban alkalmazott takarítónőt úgy, hogy napi max. 8 órát melózott és teljesen kiszámíthatóan, azon nagyon kellett nevetnem. Ő ettől valahogy különbnek érezte magát :D

Amúgy modorosan: én nehezen viselném el, hogy az intimszférámban mozog egy vadidegen.

[c] 2011.09.22. 22:21:14

@Valaki Innen: Vannak azért dolgok - praktikák -, amelyek nem szerepelnek a szakácskönyvekben illetve receptleírásokban. Vannak kényes ételek, sütemények.
De a legtöbb hétköznapi étel esetében én sem értem, mi a nagy tudomány.
Amiért nem főznék minden nap: sok időt elvesz; ha este hazaérek pl. konditerem után, semmi kedvem nekiállni - bár lehet, hogy ha lenne mosogatógépem, az sokat dobna a hajlandóságomon...

SvenH. (törölt) 2011.09.22. 22:22:10

"Kérdezd meg a fodrásznál, műkörmösnél, zöldségesnél, boltban, a gymben, szoliban, hogy a többi vendég tud-e ajánlani valakit "

squash palyan, tenisz palyan golfpalyan vagy csak siman a BMW szervizben

[c] 2011.09.22. 22:23:43

@Brother Love: Nem (csak) az alapterület számít, szvsz, hanem az, hogy mindennek megvan-e a helye. Egy zsúfolt lakást sokkal nehezebb tisztán tartani, mint egy olyat, ahol minden szépen, szellősen, rendszerezve elfér.

[c] 2011.09.22. 22:30:23

@Kurtz ezredes: Hát ha a világot nem is váltják meg, mint cinikusan megjegyezte volt, például pénzt a nők is keresnek, az otthonuktól távol. (Kivéve a háztartásbelieket.)
Habár én inkább a munkamegosztásban hiszek, mint a bejárónő intézményében; azaz feminácoid módra elvárom, hogy a zemberem is közös feladatnak tekintse a takarítást.

[c] 2011.09.22. 22:34:33

@KürtiT (Tromb74): "Aztán fogja az ikeából származó Hengjörstötman fantázia nevű polcot, össze rakja HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ NÉLKÜL, majd mérnöki pontosságal felszereli a falra."

Ööö, igen, csak ilyen munkát vagy ötévente (se) kell végezni, mosni-főzni-takarítani meg nap mint nap.
Egy dolog a fééérfiszerep, meg egy másik az, hogy ebből _konkrétan_ mi valósul meg a hétköznapokban, és mennyi időt-energiát vesz el/ki az emberből.
Arról nem is szólva, hogy a háztartások többsége kétkeresős.

KürtiT (Tromb74) 2011.09.22. 23:46:02

@tea fan: Nem annyira a férfi-női szerepek szembeállításáról értekeztünk itt. Sőt, igazából a személyzet kontra oldd meg magad volt a téma.
Ha házról beszélünk lakás helyett, akkor viszont az úgynevezett férfi munka is kibővül egy kicsit. Az említett favágás pl. ősztől tavaszig jelent napi elfoglaltságot, és a tüzelő felaprítása és a meleg lakás között még van néhány fázis. Persze gázfűtés esetében a termosztát felcsavarása jelentősen egyszerűbb, de van két hátránya. Több, mint a duplájába kerül, illetve sokkal kevésé buli :D
Kutyaházat cirka egy tizesből lehet kapni, na de amit én csináltam az cserép tetős, hőszigetelt és padlófűtéses. Talán egyetlen hibája, hogy a macska lakik benne, mert a kutyának túl meleg.
A kerítést persze meglehet csináltatni szakemberrel is, de akkor az ember soha nem tanulja meg, hogy ha túl szorosan rakja a deszkákat, akkor az első komolyabb zuhi után bedagadnak, szétrepülnek a picsába. Kerítés 2.0 viszont hibátlan lett.
Hintaágyat is lehet venni olcsón, de az ajándékba kapott rozsdás vackot felújítani az két előnnyel biztosan jár. Olyan színű lesz, amilyenre a kedvesem megálmodta, plusz egy festék foltos farmert csak könnyebb szívvel cserél le az ember, mint egy simán csak kopottat.

Persze ha kicsit többet görnyed az ember a munka előtt, ezt egyszerűen megveheti v. megfizetheti, de akkor hol marad a móka?

KürtiT (Tromb74) 2011.09.23. 00:12:05

@Bandibacsi34: Szerintem egészen higgadtan kezelték a helyzetet. A gondosan válogatott bútorok és enteriőrök harmóniája viszont figyelemre méltó.

[c] 2011.09.23. 01:42:56

@KürtiT (Tromb74): "Nem annyira a férfi-női szerepek szembeállításáról értekeztünk itt."

Tudom; csak arra akartam kilyukadni, hogy a "csináld magad vagy sem" kérdésre - számomra legalábbis - nem azonos a válasz a tradicionálisan férfimunkának nevezett feladatok és a nőiek esetében. Ha választhatnék, hogy a takarításért és effélékért, vagy - teszemazt - kerítés-barkácsolásért/fűnyírásért/favágásért etc. fizetek, százszor inkább a takarítást választanám (mármint, attól szabadulnék meg, ha lehet...). Tudniillik az efféle munkák nem adják meg azt a jóleső elégedettséget, amelyet a "nagy feladatok" igen - azt az elégedettséget, amelyről te is írtál -, hanem csak a bosszantó monotonitásukat érzékeli az ember.
Persze nem akarom túldramatizálni, általában azért túléljük :)

KürtiT (Tromb74) 2011.09.23. 01:57:33

@tea fan: A kerítés építés is kábé az ötvenedik deszka felcsavarozásánál kezd monotonná válni, a 2.0-ás verzióról ne is beszéljünk.
Amúgy arról senki nem szólt egy szót sem, hogy a férfiak ne tudnának mosogatni, porszívózni és hasonlók. Szoktam ilyet is, ne értsd félre!
A férfi munka az egy létező fogalom, mert a nők fizikai adotságaik révén sok dologra alkalmatlanok (40 mázsa fa vs. 50 kg nő).
Viszont olyan nincs, hogy női munka. Próbáld csak az ellenkezőjét bebizonyítani egy öntudatos nőnek. :D

.com 2011.09.23. 02:12:05

@mrbateman: Varosi Uraim,

14 kobmeter tolgyfa ronk varakozik a hatso udvarban... :o)

[c] 2011.09.23. 02:16:25

@KürtiT (Tromb74): Minden monotonná válik, ha elég sokáig csinálod, de amikor befejezed a kerítésépítést, ránézel, és valami enyhe büszkeséggel vegyes elégedettséggel megállapíthatod, hogy (i) faszagyerek vagy, (ii) ezt is letudtad sok évre.
(Jó-jó, fűnyírás esetében maximum két hétre.) A jól végzett munkának ez az öröme az ún. házimunkák esetében nincs meg - ezalól a főzés lehet kivétel, mert alkotómunkaként is felfogható.

Nem tagadom, a fizikai munkák egy része valóban férfimunka - ilyen esetben nyilván a nőre hárul a többi, a lényeg, hogy mindenki kivegye a részét.
A "női munka", már amennyiben azt értjük alatta, hogy csak nő képes elvégezni, tényleg nem tudom, mi lehet :) Mindegyik tanulható. Ezzel nem azt mondom, hogy holmi női öntudatból nem végzem el - csak nem feltétlenül ahhoz van az embernek affinitása, kedve, amit "tradicionálisan" a neméhez társítanak. Pölö, ha lemegyünk a zemberrel a telekre, általában én nyírom le a füvet, míg ő összedob valami kaját.

KürtiT (Tromb74) 2011.09.23. 02:39:40

@tea fan: Persze, benne van a faszagyerek érzés is, de azért alapvetően a romantikus részét maga látja bele az ember a dolgokba.
Ezzel a tradiciókkal meg az a helyzet, hogy hiába főznék én szívesebben gulyáslevest, mondjuk a cementes zsákok becipelése helyett. A két dolog nem felcserélhető a fent említett dolgok miatt.
A takarítás, mosogatás valóban nem tűnik látványos dolognak, de annak hiánya azért parádés tud lenni. Na most, hogy ebbe hogyan lehetne heroizmust csempészni, az tényleg nem egy egyszerű feladat.
Itt azért a munka elismerése, és a segítség sokat tud javítani a helyzeten.

Ha az ősidőkbe nyúlunk vissza, akkor a bogyó szedegetés, és mammut elejtés kibékíthetetlennek tűnő harcát tekinthetjük analógiának. Mindkettő egyaránt fontos, de a mammut gyilkolás jóval erősebb propagandát kapott a barlangrajzok révén.
A háborúskodással hasonló a helyzet. A hátországban munkába belerokkanó asszonyok kissé alulprezentáltak a krónikákban.

Szerintem nem az a megoldás ha helyet cserélünk. Tessék jobb reklámot csinálni a női hősöknek!

[c] 2011.09.23. 03:02:42

@KürtiT (Tromb74):
Én elsősorban a szopásfaktor kiegyensúlyozását értem igazságos munkamegosztáson - némileg pontosítva: azt, hogy mennyi idejét rabolja el az embernek az adott munka. Ez nem egyenesen arányos a feladat fizikai nehézségével, sőt.
Szerintem a mai tipikus házi- és házkörüli munkák _többsége_ nem nemspecifikus, hanem tanulható és bárki által elvégezhető. A nemspecifikus feladatokat (mint péel a cementeszsák-cipelés) nyilván nemspecifikusan osztja fel az ember, ez ellen semmi értelme hadakozni, de ez az elvégzendő munkáknak csupán egy része.

Túl sokat rizsálok, mert már aludnom kéne, úgyhogy konkretizálom: arra akarok kilyukadni, hogy ha könyvelő István évente egyszer felfúr/összerak egy polcot, megbütyköli a távirányítót etc., majd az év fennmaradó 362 napjában esténként ül a tévé előtt, az nem egy igazságos munkamegosztás. De másképp fest a helyzet, ha gazdálkodó Józsiról van szó, aki jó csomó nehéz fizikai munkát végez minden nap. Józsi életformáját tekintve a fizikai munkák jelentős része valószínűleg nemspecifikus (bár nem mind), István esetében viszont az ún. férfimunkák olyan kis hányadát teszik ki az összes elvégzendő feladatnak, hogy ha másból nem veszi ki a részét, akkor az egyensúly felborul. Már persze ha Istvánné nem háztartásbeli, mert akkor megint más a harmonikus munkamegosztás.

Ezek a példák persze sarkítottak. Az ellenkező végletbe se kell esni nyilván, hogy Excelben szűrje le a zember másodpercre pontosan, hogy ki mennyit mosogatott a héten...

[c] 2011.09.23. 03:14:45

@KürtiT (Tromb74): Hozzáteszem: mivel - mint írtam - szerintem a házimunkák többsége nem nemspecifikus, ezeket bárhogyan feloszthatja az ember a szopásfaktor (időtényező és társai - nem csak hogy mennyi időt vesz igénybe az adott munka, hanem hogy egy bizonyos időszakban kit mennyire vesz igénybe a munkahelye, és effélék) figyelembevételével. És nincs nekem semmi bajom azzal sem, ha valaki ezen a kategórián belül is ragaszkodik a "hagyományos" felosztáshoz - vagy nem is ragaszkodik, hanem egyszerűen csak a nemükhöz társított feladatokkal szimpatizál (pl. a nő szeret főzni, a férfi nem). Csak "Istvánék" esetével van bajom - és az István-módi gyakori ám. Vagyis hogy ezzel a "férfimunka - női munka" nagyigassággal megideologizálják, hogy miért nem csinálnak semmit, míg oldalbordájuk végzi a "második műszakot".

Jó éjt, most már elteszem magam holnapra.

KürtiT (Tromb74) 2011.09.23. 03:14:57

@tea fan: Persze, ezt értem. Eddig sem arról volt szó, hogy évente egy polc összerakása, feljogosít a folyamatos sör+foci (örök élet, minden fegyver) bónuszra. Viszont a csupán időtartamban mért munka/érték/nehézség is okoz némi anomáliát a rendszerben.

Ezt még zavard össze azzal, hogy könyvelő István egy kertes házban lakik, ahol van mit tenni a ház körül, és azon belül is. :D :D :D

[c] 2011.09.23. 03:22:38

@KürtiT (Tromb74): Akkor jó, a főbb kérdésekben nincs vita :)
Nem csak az időtényező számít, persze, csak ha félrebillen a mérleg, akkor azon a legkönnyebben lemérhető.
A gyakorlatban sokkal kevésbé bonyolult ez az egész felosztósdi, mint amennyit itt szövegelek róla, ha mindkét emberben megvan az alapvető hajlandóság.

Sarkalatos hozzászóló 2011.09.23. 03:57:22

Hüje a posztoló.

Havonta egy ötösért nem úszod meg a főzést, legfeljebb egy nap a hónapban.

A havi bejárónő arra jó, hogy a takarítás leggányabb részeit megcsinálja, illetve szakértői felügyeletet biztosítson a tisztaság fölött. Pl. tisztítószerek.

A havi (kétheti) bejárónő a legjobb ár/érték arányú szolgáltatás a műfajban, az ennél gyakrabbinál már a luxusra költ az ember. Aki nem alkalmaz bejárónőt, az vagy csóró, vagy zsidó, vagy a közeg ilyen, amiben él, így eszébe sem jut.

lenoardo999 2011.09.23. 05:57:24

A bejárónőnek hetente kell jönnie, és napi 8000 Ft-ba kerül. Ez 32 000 Ft havonta. Kevesebbnek nincs értelme, olyan, mintha a kedvesed születésnapi ajándékaként adnád. E mellett is sok érv van, de van egy nagy ellene. A magyarországi bruttó átlagbér 210 000 Ft körül van. Vagyis a harmada a bejárónőnek menne el. És mit gondol a szerző: aki tényleg megengedheti maganák ezt, annak kellenek a tanácsai?

Donor 2011.09.23. 08:34:48

Nem lesz bejárónőm mert:

-Utálom ha kiszolgálnak, étterembe is ezért járok ritkán.
-Nem úgy csinálja ahogy én.
-Privát szféra az az enyém. Csak a családom fér el benne, de ők sem gyakran.
-Annyira nem nagy téma a házimunka, heti egy délelőtt bőven belefér, ahol intenzívebb a koszolódás ott meg 2 pillanat összehúzni az aktuális szennyet.
-Ennyi mozgás kell. Automata kávéfőzőt sem veszek, mert hozzá tartozik az életemhez hogy komótosan bekészítem, a vizet, kávét, edényt és amíg lefő a kávé bootol a számítógép, töltődik az Index is :)
-Kertészt sem veszek fel, mert azért költözök kertes házba mert ezzel akarok foglalkozni szabadidőmben.

mrbateman 2011.09.23. 08:35:31

@.com:
Az jó! Legalább erdei köb?

Én itt tegnap áradoztam a fizikai unkáról, mire váratlanul du. 2 kor megszólalt a telefonom, h. akkor fél óra múlva ott van nálam a fa (10 erdei köb aznap vágott tölgy és gyertyán), gyors haza, kifizettem, du. 4kor haza, aztán este 9-ig hordtam be az utcáról az udvarba. Alsó hangon volt 10 tonna...mondanom sem kell, h. az esti móka elmaradt!:-)
Viszont úgy néz ki jó hétvégéink lesznek októberben!:-)

2011.09.23. 08:38:34

@mrbateman: frissen vágott? annak még száradni kell akkor:)

xtlight 2011.09.23. 08:43:42

Nem túl jó a poszt, nem modoros, szóról-szóra igaz :))) Azért hetente jönnie kell a takarítónőnek, és a főzés, mosás ebbe nem is fér bele. Ablakpucolás, függönymosás is külön alkalom, az alap takarítás mellé nem fér már be aznapra más. Egy 5-ös alkalmanként. Nehéz jót találni, ez is tény.

mrbateman 2011.09.23. 08:51:55

@Hadrian77: Így van...ezzel majd csak jövőre fogok fűteni, meg azutáni évben, 5-5q szénnel két évi mennyiség. Van egy két lábon száradt, azok jók lesznek idén is.
Gyönyörű egészséges anyag, kicsit meg is szakadt a szívem, hogy ilyen szép fát eltüzelünk!

pfekete101 2011.09.23. 09:24:08

Szerintem pedig igenis mindenki akkora lakast vegyen maganak, amekkorat takaritani is bir. Aki nem tud idot szanni a takaritasra, az a gyereknevelesre se fog. Nekunk van 2 gyerekunk es nagyon jol megoldjuk a takaritast, gyereknevelest, ....

becher 2011.09.23. 09:25:05

- Utálom a gondolatát, hogy egy idegen mászkál a lakásban.
- Én meg utálom a gondolatát, hogy takarítanom kell.

Na vajon melyiket ki mondta? Amikor az ember reggel 7-kor elmegy és este 6-7-re ér haza rohadtul nincs kedve még a hétvégéjét is elcseszni takarításra. Főleg, ha a ház tartozéka 2 kutya akik miatt a kosz is nagyobb mint egy városi 7. emeleti panelnak. Szóval nem találom gondnak a dolgot - max. a leírás gáz. De mit nem adnék végre egy takarítónőért :).

pfekete101 2011.09.23. 09:27:30

"Hogy ez bizalmi, intim feladat, majd te megcsinálod, te tudod a legjobban, meg egy csomó pénzedbe kerül? Hát... minden relatív, de ezeket valójában a saját kisemberséged és rossz beidegződéseid mondatják veled."
Lomacifaszat! Engem arra tanitottak hogy meg tudjam csinalni a hazimunkat ha kell. En nem egy lusta dog vagyok, aki fizet valakinek x ezer Ft-ot, hogy mas pucolja a WC-t, furdot, .... porszivozzon, hanem igenis azt en is megcsinalom.
Szal szerintem meg aki takaritonot fogad, "ANNAK BUDOS A MUNKA".

pfekete101 2011.09.23. 09:32:57

@Sarkalatos hozzászóló: "Aki nem alkalmaz bejárónőt, az vagy csóró, vagy zsidó, vagy a közeg ilyen, amiben él, így eszébe sem jut."
Erre en egy nagyon jo ellenpelda vagyok.
Nem alkalmazok bejaronot, csoro se vagyok es lam zsido se (marcsak az kene). A kozegben sincs egyikfajta ember se. Nos, kedves tudos baratom hogy is van ez?

jadviga79 2011.09.23. 09:41:12

Jó volt! Mint aki nem tudja hol él... "átlagos 300 k alapbér..." kinek vannak Magyarországon anyagi problémái? én se értem, tényleg :)

De a legjobb, hogy olyat keresünk, aki szereti a munkáját, de közben egyúttal olyat aki vidéki és/vagy egyedül neveli a gyermekét, ergo teljesen ki van szolgáltatva, azaz az alapmunkája mellett esetleg kénytelen valami flexibilis gyorsan leakasztható plusszmunkát vállalni. - és mindezt tök naívan előadva, aranyos :DDD

paperboy 2011.09.23. 09:42:23

Nekem volt egy takarítócégem évekig, és ismertem sok sok fajta embert aki nekem dolgozott, ferfit, nőt fiatalt, időset.

Szerintem megalázó a "Ha bármid van, ami már nem kell..." bekezdesben foglalt resz.

A pluszfeladatos rész is gáz, mert tisztazni kell, hogy cseleded lesz, aki mindent vállal a ház körül, bejárónőd, aki mos és vasal is, vagy takarítónőt, aki viszont tényleg takarít. Nem ugraltathatsz egy takaritónőt a virággal vagy minden mással. Ez is megalázó.
A pénzért sütit süttetek, meg ultragáz, kivéve, ha a takarítónő hobbiszakács.
A pluszpénzt en mindig ugy adtam, hogy eldönöttem hogy az adott feladat mennyi munkaóra lenne vagy mit ér meg nekem pénzben és órabérben kiszámoltam, és annyit fizettem akkoris, ha fele idő alatt megvolt. Igy mindenki jól járt. Persze a minőség megtartása mellett. (Hozzáteszem, hogy hotelben dolgoztunk, nem lakáson)

Vasastom 2011.09.23. 09:47:19

A bejárónő alap, ha a netto órabéred 1000 forint felett van. Egyszerűen így jön ki jól a matek. Amíg egyedül laktam mindig volt. Összejöttem egy csajjal, az mondta, hogy majd ő mindent megcsinál. Oké. Aztán elkezdeztt rinyálni, hogy én is takarítsak. Mondtam, hogy hívjuk vissza a nénit. Azt nem lehet, én is takarítsak. Szóval kirúgtam és visszahívtam a nénit. Aztán ugyanez volt mégegyszer. Azóta vettem egy kutyát, megvan a bejárónő, a kaját hozzák, meg dugok pár elhanyagolt feleséget és pénzéhes huszonéves ribancot. Azt hiszem soha többet nem költözök össze nővel :).

KürtiT (Tromb74) 2011.09.23. 09:51:32

@Vasastom: :D :D :D
Ez kurva jó, aszem achiválom.
Komolyan, leestem a székről.

Vonatosi Márió · http://konzervatorium.blog.hu 2011.09.23. 09:52:24

En mar csak bajszos, elol sportos, hatul divatos haju Klauskent tartanek bejaronot, mert akkor tuti mindig fekete combfixben, magassarkuban es pucsitva jonne be port torolni.

2011.09.23. 09:55:56

@KürtiT (Tromb74): szerintem ő Szacsvay László:)

mrbateman 2011.09.23. 10:00:41

@Hadrian77:
Báró, hozzám!

gondolod ilyen aktív lenne szexuálisan, még a Sziráky Luci-t sem húzta meg...pedig akkor még fiatal volt, de csak a mozgalom érdekelte.

Vasastom 2011.09.23. 10:05:25

@KürtiT (Tromb74): megtisztelő. Egyszer beszélgettem a nénivel, amikor sikerült egy kicsit nagyobb kuplerájt hagyjak, mint szoktam, hogy izé meg sorry most ez lett. Az meg azt mondta, hogy ha rend lenne, neki nem lenne munkája :).

KürtiT (Tromb74) 2011.09.23. 10:27:28

@Hadrian77: @mrbateman: Látom bele mentetek a szakmázásba. Én még viszonylag kezdő vagyok tüzifa témában (két tél). Bizony, ez még csak a gyakorló időszak.
A mission telefonálgatással kezdődött. Leírom, hogy a lányok is lássák, ez bizony férfi munka.

-Hallo, mennyibe van a tüzifa?
1. - Egy mázsa bükk 2400, szállítás 8000, 20 mázsa fér a platóra.
2. - Egy erdei köbméter nyír 28 000, szállítás 16 000 3,5 erdei köbméter egy menetben.
3. - Egy köbméter tölgy 20 000, szállítás 10 000, 4 köbméter egy forduló.

A harmadiknál leesett, hogy ez nem lesz egy elsőfokú, egyismeretlenes egyenlettel megoldható téma. Megpróbálkoztam tehát egy bátortalan kérdéssel.
- Egy köbméter tölgy az kábé hány mázsa?
- 10!!! hallottam a magabiztos választ.
- Mi ez bazzmeg, víz? (persze csak magamban)

Na, akkor üssük fel a világhálót!
Tűzifa típusok fajsúlya, Fűtőértékek, miafaszomazazerdeiköbméter? Lakóterület, légköbméter, hőveszteség, hőmérséklet, energiahatékonyság stb.

Nem unatkoztam aznap délután, gondolhatjátok. Viszont nem fagytunk meg az első télen sem, ha kicsit hűvös is volt időnként. :)

Valaki, egy délutáni mosogatásért cserébe!?

pfekete101 2011.09.23. 10:28:14

@Vasastom: a gyerekedet (ha egyaltalan lesz) meg majd dobd be az intezetbe! ;)

.com 2011.09.23. 10:38:49

@KürtiT (Tromb74): Tuzifaban szex es matematika?? A francba, be sem mutatkoztam Neki mikor hoztak...modortalan!

KürtiT (Tromb74) 2011.09.23. 10:42:47

@.com: Olyan ez, mint mikor a szex unalmas rutinná válik. Szedd össze magad!

Elijah_Baley 2011.09.23. 10:46:50

A blog szórakoztatási tényezője fantasztikus magasságokba emelkedett mióta az írást tartalmi szempontból vizslató, veleszületett természetességel modoros úri közönség jár ide kommentezni :)

VT Man 2011.09.23. 10:47:36

Nagyrészt tetszik a cikk, és sok helyen el is van találva.

A takarításnál is az egyensúlyt kell megtalálni: azért ne büdösödjön egy hétig a lábos, a tányér, stb, de nem is kell feltétlenül mindent takarító nélkül csinálni.

Munkamegosztás, pénzmegosztás, és akkor talán kevesebben is halnak éhen.

VT Man 2011.09.23. 10:54:19

@paperboy:
"Szerintem megalázó a "Ha bármid van, ami már nem kell..." bekezdesben foglalt resz."

Abszolút egyetértek. Én se szeretném, ha a munkahelyen minden lomot tukmálnának rám, pl. itt ez az irodai széf, már leesik az ajtaja, nem kell otthonra?

A pluszfeladat vegyes, de a takarítónő nem komornyik.

Apafarkas 2011.09.23. 11:14:12

Nálam van bejárónő, pedig nem nagy a lakás. Már a szüleimnél is volt. Nem kell ezt túlspirázni, sima munkaadó-beosztott a viszony. Meg kell becsülni azonban, mert ritka a jó bejárónő.
Akinek meg ezzel gondja van, annak valószínű azért, mert nem szokta meg, hogy munkaadó, főnök legyen.

Nadiposzi (törölt) 2011.09.23. 11:19:34

@KürtiT (Tromb74):
Az igazán férfias az, ha az erdőben szeded magad a fát.
Ekkor csak a fuvart kell fizetned. Még mielőtt bárki is tolvajt kiáltana, elmondom, hogy ez felénk úgy volt, hogy az erdészet a már kitermelt területeket átengedi neked. Az erdészek a rönköt összeszedik, de a lomb jó része, meg a göcsörtös, ágas-bogas értékelhetetlen tuskók és törzsek ott maradnak. Ez az, amit összeszedhetsz - azért nem kifejezetten rőzse kategória, bőven van benne láb és karvastagságú darab - ingyért, ill. azért hogy a susnya eltüzelésével kitakarítod a területet, előkészíted az új telepítésre. Na ez ám a férfi móka! Kelés 3-kor, hogy a félötös napfelkelte az erdőben érjen, mer később kib. meleg van, az gallyazni, hordani, égetni késő délutánig.

Bandibacsi34 2011.09.23. 11:19:35

A Ferrari se pornepnek valo, a bejarono se. Inkabb annak, akinek sok a zsetonja es keves az ideje, meg nagy a lakasa/haza/villaja. A rendrakas sok idot elbasz, de ha mondjuk nem vinnenk haza a munkat meg tv nezes helyett csinalnank akkor jobban jonne ki a dolig.

2011.09.23. 11:20:13

@KürtiT (Tromb74): tanuld ki a faköbözést, hasznos szakma;) Nagyanyám dolgozott erdészetben, néha én is mentem vele, meg kaptak illetékfát, jópárszor végig csináltam minden műveletet. A legjobb az volt, amikor a 10 méteres csert előbb hosszában szét kellett hasítani, hogy egyáltalán a hasogatáshoz fel lehessen darabolni:D

KürtiT (Tromb74) 2011.09.23. 11:33:11

@Hadrian77: Szerepel a következő évi projektben, hogy eredeti forrásból, sajátkezűleg...

Gemencen, evezgetés közben figyeltem, amint kivágnak egy fejedelmi bükköt, 30-35 méter magas alsóhangon is megvolt. Amikor földet ért a hatalmas, méltóságteljes uralkodó, nem csak a föld, de a kenu is beleremegett. Katartikusabb élmény volt, mint mikor Kurtz ezredest barom módjára taglózzák le a film csúcspontján. Na, az ilyen pillanatokat még az igazi férfiak is nehezen szemlélik száraz szemmel.

mrbateman 2011.09.23. 11:35:10

@Nadiposzi: @Hadrian77:

Na ezek azok a kategóriák, amik már csak főállásban mennek, úgy értem ez a profik dolga, mert bármilyen jólesik is a testmozgás, ez azért már nem az entry level.

Hozzá lehet szokni mindenhez, és kis idő múlva talán mmindannyian tudnánk napi szinten csinálni, ha kell, de ehhez az kell, h. a mozdulatokat megszokja az ember és sallangmentesen, hatékonyan dolgozzon.
Olyan ez mint a kaszálás, ahol egy hetven éves parasztbácsi lekaszál akár egy holdat is egy nap, de valami szálkásra gyúrt 30 éves pubi lefossa a bokáját 200m2 után.

Szokott lenni az eurosproton néha valami favágó VB szerűség...megvan?...nekem kurvára bejön, főleg az amikor a törzsbe bevág ékeket, amibe pallót állít, így feljut a tetjére, ahol kb 3 csapással levág egy darabot a kb 30centi átmérőjű törzsből.

2011.09.23. 11:42:01

@mrbateman: hehe timber sport, stihl szponzorálja, országos selejtezők vannak meg eb, vb:)

Hát igen, a technika meg a tudás. Volt egyszer egy természetfilm a Gesauseról, állítólag az Ausztri egyik legvadabb hegye. Ottan a favágók napi adagja olyan 7-8000 ezer kalória körül volt de mindegyik szíjasul nézett ki. Fejszével döntöttek meg úsztattak, állat.

KürtiT (Tromb74) 2011.09.23. 11:47:06

@mrbateman: Azért műkedvelőként is megér egy hétvégét a kaland. Szerintem ennyi idő elegendő lenne az éves szükségletünk előteremtésére.

A profik, művészek persze egy másik dimenzió. Ugyancsak Gemencen volt szerencsém látni a hódok munkájának eredményét. A nem is olyan kis forgácsleválasztási teljesítményen kívül, a hihetetlen precízitás, rutin és a látható szervezetségnek köszönhetően vagy tízpercig kerestem leesett álamat a Vén Duna iszapos medrében.

kIára 2011.09.23. 11:51:35

Én 16 éves koromig a családommal éltem egy böhömnagy, emeletes hülye hodályban. Anyám kiskorunktól (még van két tesóm) bevett a házimelóba, ami úgy nézett ki, hogy péntek du. elkezdtünk takarítani, és szombat estére el is készültünk. A negyedéves nagytakarításhoz azonban mindig kellett még 4–5 segéderő, akiknek úgy-amennyire sikerült egy hosszú nap végére tisztára suvikszolni a lakást. Egyszerűen vannak akkora lakóterek amelyek rendbetartása személyzet nélkül elképzelhetetlen. Illetve nem mindegy, hogy csupán a tévéről és az üvegasztalkádról kell letörölnöd a port, vagy szobánként 10–15 festményről, metszetről és egy csomó hülye kisplasztikáról.

Ma már kimondottan élvezem a rendszeres takarítással járó bő másfél órácskát, közben (kivéve porszívózás) úgyis hangoskönyvet hallgatok.

kIára 2011.09.23. 11:55:52

@KürtiT (Tromb74):
Csak úgy magam is odaképzelve megkönnyeztem.

Styxx 2011.09.23. 11:58:09

@kIára:

"az üvegasztalkádról kell letörölnöd a port, vagy szobánként 10–15 festményről, metszetről és egy csomó hülye kisplasztikáról."

Kis huncut, netán egy óvatlan portörléskor te törted le a Milói Vénusz kezeit?

@De gustibusaut bene, aut nihil: @Modor Tibi:
Lehet, hogy már teljesen elhülyültem (pedig elég régóta vok törzsolvasó itt) de nekem ez a poszt formailag alig-alig tűnik modorosnak, viszont tartalmilag meg korrekt összefoglalója a témának.

mrbateman 2011.09.23. 11:59:29

@KürtiT (Tromb74):
Arra biztos jó lesz, h. később jó stori lesz belőle, lehet majd mesélni, meg visszaemlékezni.
De, h. közben a francba fogod kívánni az egészet (magamból indulok ki) abban szinte biztos vagyok, kemény pálya ám az olyan triviálisnak tűnő dolgok, h. egyenletlen terep, nem látod mi van a lábad alatt, sár, pofádbavágódó bokor, stb multiplikálódnak és orbitális szopásnak érzi az egészet az ember.
Erre gép kell, ami felmarkolja a méteres rönköket, otthon meg leteszi

2011.09.23. 12:01:59

Erőst gonoldkozom rajta, hogy meg kellene írni a másik oldalt is: Milyen munkaadókat kell elkerülni széles ívben?

Ha a bejárónőt keresőnek én lennék az első, na az ilyet azonnal törölni a listáról.

Aki azt gondolja, hogy ha megkínál egy kávéval akkor nekem az nagy tisztesség, azt is. (kivéve ha munkamegbeszélés közben együtt kévézunk)

Ásványvizzel nem kell kínálni, azzal kiszolgálom magam, ha szóvá meri tenni, akkor voltam ott utóljára.

Az órabérek: itt Müncheben 12-15, másutt 10, kertész 12-15 (általában én fizetem ki a bejáró személyzetet )

Otthon a legutólsó helyem heti 40 óra: 180 ezer+ alaklamanként hétvégén túlóra, az ottalvós vendégnek illik jatott adni is,de ennek 5 éve, most nem tudom.

Megjegyzem bejárónőt az ujgazdagok tartanak, jobb helyken személyzetvan, sofőr, kertész, dada, szakács, mindenenes házvezetőnő, de legalább egy házvezető, gyakran ott lakással, akkor külön lakrész: szoba+fürdőszoba és ellátás ingyen.

Persze fel lehet fogadni a Mari néni a 4 elemivel Soroksárról, az lehet hogy olcsóbb, csak egy kicsit ciki, ha külföldi vendégek jönnek.

KürtiT (Tromb74) 2011.09.23. 12:11:02

@mrbateman: Jártam néhányszor erdőben, mocsárban, magas hegyeken, ne aggódj!

A dolog úgy nézz ki, hogy az ember belelovalja magát a feladat nagyszerűségébe. Neki esik, majd kis idő múlva a kurva anyjába kívánja az egészet, sőt mindenkit. Persze a nyakasság és a lendület elviszi a célig. Utána mondjuk egy hétig kislányos nyavajgások közepette fájlalja olyan izmait is, aminek eddig a létezéséről sem tudott.

Utólag viszont az egész sztorit kellően kiszínezve, kínos részleteket elhallgatva mesélheti élete végéig.

Na de nem hinném, hogy neked előadást kéne tartanom a férfias játékok pszichológiájáról.

kIára 2011.09.23. 12:12:28

@mrbateman:
      »Hozzá lehet szokni mindenhez, és kis idő múlva talán mmindannyian tudnánk napi szinten csinálni, ha kell, de ehhez az kell, h. a mozdulatokat megszokja az ember és sallangmentesen, hatékonyan dolgozzon.«
Pontosan, én így voltam a szárnyasok kicsontozásával. (Én ezt a Pépin-féle technikát sajátítottam el: www.youtube.com/watch?v=kAekQ5fzfGM ). Hat csirke, egy fél pulyka, két kacsa és nem kevés idő, ill. célszerszámpróbálgatás után ma már megvagyok két és fél perc alatt.
[Volt egy pasim, elég jól indult vele minden, a szex is rendben volt, aztán elkövettem a hibát, hogy egy hétvégén előadtam a műveletet mire szegény urbánus lelkében annyira megszakadt valami, hogy szépen kisunnyogott az életemből. Sóhaj.]

KürtiT (Tromb74) 2011.09.23. 12:15:17

@kIára: Ej, ilyen takaros aszonykának kár is próbálgatni a városi puhányokat(pffejj). Remélem, azóta emberedre találtál.

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2011.09.23. 12:18:31

@KürtiT (Tromb74): erdei köbméter a faszom, ha nem SI-ben van megadva, akkor nyalka ki a kurva vakkeresztanyja szömit, azt. Öregapám volt ilyen, amikor a telekről, kertől, földről beszélt, bazdmeg sosem tudtam meg, mekkora kertje volt vagy földje, mert vagy négyszögölben beszélt, vagy kataszteri holdban.

KürtiT (Tromb74) 2011.09.23. 12:23:06

@vészmadár (pica pica): Na de az élethez szükség van némi rugalmasságra.
Gondolom, angliában sem a jobboldalon közlekedsz csupán a nemzetközi szabványok iránti tiszteletből.
Apádnak egy négyzetkőhajításnyinál nagyobb birtoka lehetett számításaim szerint.

2011.09.23. 12:30:36

@mrbateman: Kérlek szépen, a kaszálás (ha nem 25 nöl-t kell lekaszálni) az egyik legkeményebb meló. Csak látszatra lassú és könnyű mozdulatsor, de hosszasan csinálni (pláne egy régi, paraszti munkaidő-beosztásban: napkeltétől napnyugtáig, délben egy óra pihenővel) beszarás.
Figyelemre méltó az észrevételed a jól végzett munka - esti ágybeli motiváció között, azonban sajna nálam kevésbé működött legutóbb.
Miután egy napon át gipszkarton lapokkal Legóztam, majd szigeteltem, gletteltem, stb. este egy óráig vakartam maramról a gipszet, az üveggyapot szálakat a tököm alól is, plusz az orromból a legkülönfélébb megkövült porokat termeltem ki, a francnak sem volt máshoz kedve, mint ledögleni és aludni.
Amúgy a jókedvű-mosolygós barkácsoló csak a TV-shopok és szerszámkatalógusok szülötte: minden meló - légy bármilyen körültekintő, alaposan szervező - szívások, anyázások, kézleverések sorozata, mire befejezed, nem csak fáradt, de idegbajos is leszel... :)

[c] 2011.09.23. 12:32:02

@Donor: "amíg lefő a kávé bootol a számítógép, töltődik az Index is :)"

Nem egy mai darab lehet a géped :)

[c] 2011.09.23. 12:36:33

@pfekete101: Bírom az ilyen nagyigasságokat. Nyilván a legtöbben, akik bejárónőt alkalmaznak, meg tudnák oldani maguk a takarítást, ha akarnák, csak éppen nem akarják. Nekem ugyan nincs bejárónőm, és nem is tervezem az alkalmazását, de el tudok képzelni olyan helyzetet, hogy megérje (nem csak anyagilag) megfizetni valakit a takarításért, amíg én valami másban vagyok tevékeny.
Anyósjelöltem szokott jönni azzal a szövegggel, hogy "minek mosogatógép, ők is megoldották anélkül" - és? Miért ne könnyítse meg az ember a saját életét, ha megvan rá a lehetősége?

KürtiT (Tromb74) 2011.09.23. 12:39:33

@Brother Love: Hát a gipszkarton és a kőzetgyapot (gondolom inkább, erre gondoltál) az tényleg geci dolgok. Egyébként én részben apósomtól lesem el a praktikákat. Az ő filozófiája szerint a láncOSfűrész a legmultifunkcionálisabb szerszám a világon. Finomítani később lehet mással is a dolgokat, de a láncosfűrész mindig szerepel a munkafázisok valamelyikében.
Érted? Gipszkarton - láncosfűrész. Vályog bontása - láncosfűrész.

Mondjuk mérnök a kedves após. Múltkor láncosfűrésszel ráírta a Bibliát egy tarhonya szemre.

[c] 2011.09.23. 12:41:25

@pfekete101: "Szal szerintem meg aki takaritonot fogad, "ANNAK BUDOS A MUNKA".

Igen, sokan azért fogadnak takarítónőt, mert ha lehet, megszabadulnának ettől a feladattól. Fogalmazhatunk úgy is, hogy a takarításhoz lusták. És? Ez téged miért zavar?

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2011.09.23. 12:41:33

@KürtiT (Tromb74): csakhogy a rugalmasság nem azt kell jelentse, hogy még 70 évig ismerjek mértékegységeket, csak mert valamikor ezt is használták (ugye te sem tudod, mekkora is egy ravennai bokány?), hanem hogy ha változik a világ, akkor - ha lassan is - de változzunk már vele.

pfekete101 2011.09.23. 12:42:54

@tea fan: "Minek a bejarono?" es "Minek a mosogatogep?" kozott oriasi kulonbseg van.
Nyilvan aki megteheti, az vesz muszaki dolgokat esd hasznalja azokat. Es nyilvan aki megteheti es ugy gondolja hogy ez jo is, az meg alkalmaz takaritonot/bejaronot. Termeszetesen mindenkinek szive joga mit valaszt, de en a velemenyemet leirtam (azokrol akik takaritonot alkalmaznak).

[c] 2011.09.23. 12:44:25

@pfekete101: Szerintem nincs különbség, csak annyiban, hogy a bejárónő több munkát vesz le az ember válláról, mint a mosogatógép. De mindegyikről levezethető, hogy felesleges luxus.

KürtiT (Tromb74) 2011.09.23. 12:49:22

@vészmadár (pica pica): Ha a nagypapi kataszteri holdban meghatározva jutott a földjeihez, akkor mi a pöcsnek számolgasson? Kisebb lett, nagyobb lett? Lófaszt, akkora az, amekkora volt. Te meg ott szemtelenkedsz, ahelyett hogy húznál gyakorolni az egyszeregyet. Kaptál az öregtől egy fülest, ezért a felháborodás? ;)

[c] 2011.09.23. 12:50:57

@Vasastom: Nagy hülye volt a leányzó, habár, az itteni hozzászólásokból is okulva, lehet, hogy azért utasította vissza, mert azzal tömték a fejit a nagymamák meg a nagynénik, hogy rendes, feleségnekvaló nő meg tudja csinálni maga is.

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2011.09.23. 12:50:58

@pfekete101: nem büdös a munka. De te baszod akkor miért számítógépen tolod itt az ilyen munkahőse-szövegeket, a faszért nem kőtáblára vésed és küldöd be a postamammuttal?

Nehogymár lustának számítson, ha valaki megkönnyíti magának azt, amit meg tud könnyíteni? Az én olvasatomban meg az, aki a két megoldás közül szándékosan a nehezebbet választja, az nem szorgalmas, hanem hülye. Plusz még a saját munkájában sem hatékony, mellesleg.

pfekete101 2011.09.23. 12:58:08

@vészmadár (pica pica): felreertettel.
A muszaki dolgok megkonnyitik az ember eletet. De ezekkel a dolgokkal foglalkozni kell. A haztartasi munka az en szememben igenis egy olyan feladat, amit a tulajnak/lakonak kell elvegezni. Persze engem kurvara nem erdekel ha Te fizetsz havi x-et valakinek a takaritasert.
A konnyebb utat kell mindig valasztani? Ez hulyeseg. Melyik a konnyebb? Otthon kajat csinalni vagy elmenni etterembe?
Szoval megallapodhatunk a kovetkezoben "kedves" baratom: szerinted aki nem alkalmaz bejaronot az HULYE, szerintem meg aki bejaronot alkalmaz ANNAK BUDOS A MUNKA. :)

pfekete101 2011.09.23. 13:02:19

Ja bocs, nekem mennek kell, valaszolnmi mar nem tudok/fogok, de nyugodtan irjataok, @nyazzatok 100-zel. :)
Ha esetleg lenne szavazas akkor en a "Bejarono nelkul is tudok takaritani"-ra szavazok. Koszike, jo volt latni, hogy milyen szorgos emberek is vannak ebben az orszagban akik gondolnak arra, hogy a takaritonoknek is legyen munkajuk. :)

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2011.09.23. 13:03:42

@pfekete101: most még két komment erejéig felteszem, hogy nem szívatsz direkt, hanem tényleg ilyen értetlen vagy.

Kérdezek valamit: Miért a boltban veszed meg a húst? Fajlagos költségeket tekintve biztos jobban jönnél ki, ha te magad lőnéd az erdőben. Akkor ez hogy van? Én spec. nem tartok bejárónőt, de ha megtehetném, biztos én sem szórakoznék a takarítgatással, sem azt nem hagynám, hogy a barátnőm ilyenekkel bohóckodjon.

KürtiT (Tromb74) 2011.09.23. 13:13:54

@tea fan: Itt a hölgyek kapcsán bevillant, nekünk megvan a Kézikönyv nőknek (1955) c. csodálatos mű. Nagyjából a háztartási tennivalók Zöld Könyvének lehetne nevezni.

"Készítse el a vacsorát időben. Már reggel vagy akár előző este tervezze meg, hogy a férjét finom vacsora fogadja, amikor hazaér a munkából. Így adja tudtára, hogy gondolt rá, amíg ő dolgozott és gondját viseli a szükségleteinek. A férfiak többsége éhes, amikor megérkezik a munkahelyéről és a kedvenc ételének elkészítésével kielégíti a meleg fogadtatás iránti vágyát."

"Készüljön fel a fogadására. Pihenjen 15 perccel az érkezése előtt, így ön friss és üde lesz, amikor megérkezik. Igazítsa meg a sminkjét, tegyen szalagot a hajába és nézzen ki frissen. Az ön férje sok időt töltött a munkahelyén fáradt emberek között. Legyen érdekes és vidám. A munkanapja unalmas volt és szüksége van egy kis szórakozásra, és az ön egyik kötelessége, hogy ezt biztosítsa."

Ha valaki megemészti a fenti idézeteket, és ennek ellenére bele lapoz, akkor azt is észreveszi, hogy nincs olyan probléma a háztartásban, amire ne nyújtana praktikus megoldást.

Mi gyakran forgatjuk, és a röhögés közben nagyon sok hasznos praktikát alkalmazunk belőle.

kIára 2011.09.23. 13:13:57

@KürtiT (Tromb74):
Már nagyon rég volt, amikor ugyanezen a blogon felvázoltam húszas éveim enyhén promiszkuus életét.
Egyelőre még nem találtam emberemre, és attól tartok, hogy ha országot vagy kontinenst váltanék, az sem vezetne sokra.
Azt még úgy-amennyire elviselik, hogy több nyelvet beszélek, mint ők, hogy 46 kilós melaninhiányos vöröske létemre szellemi munkából görcsmentesen élek, és néha olyan dolgokhoz is értek amik második nekifutásra is furcsának tűnnek.

A bajok igazából ott kezdődnek, mikor megtudják, hogy én egyedül gletteltem, csiszoltam, festettem ki a lakást sőt az elévült harmincéves elektromos hálózatot is lecseréltem. Aztán totál rosszra fordul minden, mikor felfedezik, hogy az ágyam alatti saját készítésű fiókokban van 3 fúrógép és 8 doboz fúrófej, több csavarhúzó- és kulcskészlet, fűrészpengék, forrasztópisztoly és -páka, hőragasztópisztolyok és még egy csomó olyan bizbasz, aminek a rendeltetését és használatát a google segítségével sem tudja kideríteni.

A legutolsóval is megesett a baj. Elakadt a redőny, garancia már lejárt. Veszem a biztonsági hámot, kikötöm magam és csak annyit kértem, hogy tartson amíg kint lógok a harmadik emeletről és szétbontom, kiakasztom meg visszacsavarozom. Erre ott picsog nekem, hogy ez veszélyes – naná –, meg ezt úgyis csak szakértők tudják megjavítani, és csak jobban el fogom rontani. Persze, egy faék egyszerűségű szerkezethez szakértő, hogyne.
Pár hónapra rá elromlik a mosógép. Ő maradt otthon, mondtam hogy keressen egy ingyenes kár- és munkafelméréssel dolgozó szakit. Bácsi ki is jön, felmérés megtörténik: beszart a motor. Kalkulál: új motor bele „havertól, mert ez ritka” 9000, beszerelés 6000, másodszori kiszállás 3500 és csak 3 nap múlva ér rá legközelebb. Hát ennyit nem ér a dolog; google; ehhez a géphez persze van motor nyolcezerért is, szakboltba el, régi motor ki, új motor be, mosógép indít. Megtakarított pénzből Művészetek Palotája koncert.
Néhány nap és a jól ismert „ne haragudj, Klára, de én úgy érzem hogy… és bármennyire is szerelmes vagyok de…” és elhúzott. Pedig tényleg nem volt egy balfasz és imádtam hozzábújni meg minden.

KürtiT (Tromb74) 2011.09.23. 13:17:23

@KürtiT (Tromb74): Még Pizka se kell hozá, hogy a könyv soraiból egy korai szocialista, magyar pornó története kerekedjen ki.

2011.09.23. 13:20:06

@KürtiT (Tromb74): ha már szóba került a favágás, ugye a magot el kell ültetni, aztán kapálgatni, kiültetni erdőre, kisarabolni a gazból meg egy csomó minden, ez arrafelé mind női munka szokott lenni:)

KürtiT (Tromb74) 2011.09.23. 13:23:37

@kIára: :D :D :D
Második, de lehet hogy első kedvenc kommentem ezen poszt alatt.

Hát tényleg nincs könnyű dolgod, de azért nem mindenki fossa le a bokáját az egyébként valóban super women skilljeidtől.

Kitartás!

KürtiT (Tromb74) 2011.09.23. 13:25:46

@Hadrian77: Értem a bújtatott célzást. :D
Na de ahol fát vágnak, ott hullik a forgács.

[c] 2011.09.23. 13:27:52

@kIára: Hát, megértelek, nem lehet könnyű. Nekem is volt olyan partnerem, aki - láttam rajta - besértődött azon, hogy kicseréltem a törött villanykörte-foglalatot, és nem őt hívtam, a fééérfit, hogy oldja meg ezt a hatalmas problémát, hogy aztán hálás bociszemekkel nézhessek rá. Pedig ehhez aztán nem kell nagy ész.
A mostani párom viszont azért szól be, ha nem próbálom meg megoldani a problémát magam. Tény, hogy az ember belecsúszhat a tanult tehetetlenségbe, ha van kéznél olyan, akinek több tapasztalata van. De nem szabad hagyni, mert azzal tanulunk, ha magunk csináljuk.

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2011.09.23. 13:28:35

@kIára: annyit tudok csak mondani - tanácsnak átallanám nevezni - hogy olyan férfit keress (nehéz lesz), aki eléggé magabiztos MAGÁBAN ahhoz, hogy le tudja rázni a társadalmi elvárások által rákényszerített szerepet. Magyarán, aki képes arra, hogy férfiként definiálja saját magát akkor is, ha a csaj többet keres vagy éppen van ütvefúrója. (és - ismétlem: nem kell röhejes farönkhasogatással magának saját macsóságát bizonygatnia). Sajnos a leírt esetek sztem éppen abból adódtak, hogy a pacákok úgy érezték, kevésbé férfiak ettől, hogy te értesz a mosógéphez vagy a redőnyhöz. Ez természetesen butaság amúgy.

2011.09.23. 13:29:05

@KürtiT (Tromb74): Kalapács. Kalapács az, ami mindenre jó. Ezen kívül max. kombinát(!)fogóra és szik(!)szalagra van szüksége egy ügyes embernek. Na jó, egy csavarhúzó, egy bicska még esetleg belefér.

Elijah_Baley 2011.09.23. 13:29:51

@Styxx: ez azért történhet meg, mert benne vagy a fókuszcsoportban, ettől függetlenül, a szöveg hemzseg a felkapaszkodott nyárspolgár önértékelési zavarának kisérő jelenségeitől, szerintem remek.

Vasastom 2011.09.23. 13:30:06

@kIára: a szerelőkkel mindig bajban vagyok viszont. Ezekután keresek magamnak egy vékony, vörös hajú csajt, aki megszerel minden szir-szart ami elromlik. Hogy eddig erre nem gondoltam :).

KürtiT (Tromb74) 2011.09.23. 13:33:02

@tea fan: @kIára: Ha meszebbre tudtok célba köpni is, és két ujjal fütyültök, amikor észreveszitek a barátnőtöket az utca másik végén, én megyek és átoperáltatom magam.

kIára 2011.09.23. 13:37:09

@KürtiT (Tromb74):
    Persze, ez elsősorban nevelés-család kérdése, a testvéreimet is így nevelték és még egy csomó hozzám hasonló embert ismerek akik naná hogy nem fosnak tőlem, és én sem fosok az ő skilljeiktől.
Csupán az vicces, hogy nem szeretem a magamfajták társaságát; és a partnereim meg egy idő után rádöbbennek, hogy hiába jó amúgy a nuni birtokosa akivel összejöttek, valamiért mégis kevésnek érzik magukat és a megtalált fészekmeleg illúzióját felváltja a lyukrafutás realizációja.

KürtiT (Tromb74) 2011.09.23. 13:37:48

@Brother Love: PávörTép (esetleg import Duck Tape) és bicska az alap felszerelés. Ha ez a kettő kéznél van, akkor Mcgyver rohanhat sírva a mamája szoknyájához.

Styxx 2011.09.23. 13:38:30

@De gustibusaut bene, aut nihil:
Hidd el, hogy kellően önkritikus alkat vagyok, rossz tulajdonságom tengernyi, de az ilyen jellegű felkapaszkodottság + nyárspolgárság távol áll tőlem.
A szövegben a néhány modorbonbonon kívül egy ugyan kissé közhelyes (távolról sem vészes mennyiségben) de korrekt összefoglalója a témának. Legalábbis továbbra is így látom. Na most akkor ki a vak? Homérosz, vagy a közönsége?.-)

Elijah_Baley 2011.09.23. 13:41:28

@kIára: én meg babáztam gyerekkoromban és a mai napig kedvenc szabadidős elfoglaltságom a makramézás szines fonállal, de imádom a dekupázstechnikával díszített papírdobozok készítését is, leszel a barátnőm?

Styxx 2011.09.23. 13:46:16

@kIára:
Kemény lesz:
Valószinűleg kurvára nem azért pattannak le a pasik, mert geci jó vagy DIY-ban, virtuóz kezeled a Google-t, és az osztályon felüli műszaki kvalitásaid mellett a humán műveltséged is Susan Sontag +++, hanem mert akarva-akaratlanul érzékelteted a partnereddel az űbermenchégedet.
A világ lehet, hogy sajnos szexista, de az ilyesmit a férfiak jóval rosszabbul viselik, mint a nők.

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2011.09.23. 13:48:17

@kIára: ezek a faszik akkor hülyék. Ha a nuni jó (téged idézve, ettől a szótól kiráz amúgy a hideg), akkor én speciel leszarom, hogy tud-e mosógépet szerelni. Lehet, hogy az én férfidefinícióm túl egyszerű, de én attól vagyok a kapcsolatban a férfi, hogy enyém a kuki. A többi meg szerep.

KürtiT (Tromb74) 2011.09.23. 13:48:53

@kIára: Te két kommenttel is fel akarsz kerülni a dobogóra? A sportszerűség lehet a gyengéd.

Na jó, egy utolsó esély.
Egyetlen csodafegyver létezik erre, az egyik haverom így talált magának feleséget. A csaj simán átment a teszten. Azóta van két gyerekük, boldogan élnek.

STAR WARS?

kIára 2011.09.23. 13:52:19

@vészmadár (pica pica):
Persze, a magabiztosság kulcskérdés.
Tényleg érdekes, hogy ilyen apró társadalmi mintázatok/elvárások képesek felülírni az evolúciósan jobban kódolt, saját megélt szexualitásból fakadó önbizalmat. Hiába jelzem minden, de minden formában hogy isteni az ágyban, hogy bizsereg tőle minden porcikám, hogy tök büszke vagyok ilyen-olyan dolgaira, mert ha mondjuk tök véletlenül szétbontom a laptopját mert poros és ki kell takarítani, kész, eltörik a mécses.

@KürtiT (Tromb74):
Egyik sem. Köpni, harákolni nem, csakis kagylóba (ill. zsepire, wink, wink), fütty nem megy – purcantásaimról meg nem nyilatkozom.

2011.09.23. 13:53:47

@vészmadár (pica pica): a kuki meg a puni, az ám buli! - prosectura:)

Elijah_Baley 2011.09.23. 13:57:58

@Styxx: nemtom, nekem mondatonként lejön legalább egy poén, szerintem tele van elcsépelt sablonokkal, rájátszásokkal,egymásnak ellentmondó gondolatokkal, stilisztikai hibákkal...
Igazából semmi köze ahhoz h valaki tart-e bejárónőt, az egyéni szubjektív indokok alapján meghozott döntés :-)

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2011.09.23. 13:58:10

@kIára: ugyanakkor - és milyen szépen körbeérnek a dolgok - miközben a te kvalitásaid a gyengébb férfi jellemét és önértékelését megtörik, aközben - vedd a jeleket a kommentedre adott válaszokból - minden faszinak egyből felállt a bré a leírásodtól, hogy ejha. (még nekem is, pedig amúgy legkevésbé vagyok típusom alapján érintve a kérdésben).

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2011.09.23. 13:58:12

@Brother Love: amikor rájössz hogy anyukád, jószándéktól vezérelve elvitte (mert sok helyet foglal) Nyíregyházára a vasbeton fúrásához egyedül alkalmas SDS tokmányos fúrókalapácod (gazdaságos valami Hatamickukifugu márkájú) Rövid fejszámolás egy nyíregyi út költségeiről. Majd villamosra ültem és az OBI-ban vettem egy másikat :-)

Styxx 2011.09.23. 13:59:35

@kIára:
"mert ha mondjuk tök véletlenül szétbontom a laptopját mert poros és ki kell takarítani, kész, eltörik a mécses."

Laptopját tök véletlenül nem bontjuk szét senkinek sem. Az nem olyan, mint egy mitesszer, amit észreveszel búvózás közben.

Ha a partnered anélkül portalanítja a laptopod, hogy szólsz neki, akkor óhatatlanul arra gondolok, hogy:
a) villog a műszaki vénájával
b) "ez" ugyanúgy vájkál a személyes adataim között, mint a vasban. Ért is hozzá, és kellően gátlástalan is.

A "nekem sincsenek titkaim, a partneremnek se legyen" pedig bullshit. Egy bizonyos sérthetetlen intimszféra mindenkit megillet, még sziámi ikreket is.

Vasastom 2011.09.23. 13:59:40

@kIára: engem nem érdekelne hogy mit meg hogy dícsérsz, csak szedd már szét a gépem, mert már eredetisebesség/2 fordulaton megy csak a ventillátor a sok kosztól. Én meg sztem sose fogom max ha megállt teljesen. Amúgy meg a balfaszokat kell csak dícsérgetni a szex miatt. Az igazán keményeket ez nem hatja meg. Előjáték: letolom a gatyám. Aztán meg nekem jó volt a többi mindegy :D.

kIára 2011.09.23. 14:02:17

@vészmadár (pica pica):
Miután betöltöttem a harmincat és lepergett még néhány év, a pinámat elkezdtem nunizni. Valószínű ez egy nyelvi jellegű önbecsapáskísérlet saját üdeségem és frissességem illúzióját erősítendő.

Styxx 2011.09.23. 14:02:24

@vészmadár (pica pica):
Nekem nem. Lehet, hogy már öreg vagyok, vagy a faszom tudja, de nekem az ilyen csaj gyanús. Lehet, hogy akkor valami profán, testi oka van, hogy nem kóser. Refluxos v valami ilyesmi. Bocs Klára, és igen, én vagyok a bunkó.

[c] 2011.09.23. 14:02:30

@KürtiT (Tromb74): Távolbahugyozó-versenyt is rendezünk? :)

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2011.09.23. 14:04:14

@Vasastom: azért pusztán a saját erekcióid felől tekintve a dolgot is célszerű, ha a másiknak is jó, már csak azért is, hogy amikor legközelebb megint rádjön, legyen benne partner. Mondhatni, a másikkal törődés ez esetben nem elvárás, hanem önző szempontok szerint is célszerű viselkedés.

[c] 2011.09.23. 14:05:47

@Styxx: Valszeg annyi a dolog nyitja, hogy az agya "férfiagyabb" (ezt muszáj volt így leírnom :)) az átlagnál - ez nem függ össze a szexuális irányultsággal -, továbbá hogy nem nevelték bele a tanult tehetetlenséget. De főleg az utóbbi.

KürtiT (Tromb74) 2011.09.23. 14:07:48

@vészmadár (pica pica): Ezzel azt akarod mondani, hogy MI vidia kemény fickók vagyunk?

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2011.09.23. 14:10:07

@Styxx: sztem öreg vagy, az öreg rozmár meg már szuszogjon csak:)

kIára 2011.09.23. 14:10:07

@Styxx:
       »Laptopját tök véletlenül nem bontjuk szét senkinek sem.«
Ez a „véletlen” kb. így zajlott: „Nagyon melegszik ez a szar és idegesít, hogy milyen hangosan kerreg a venti. Kifújtad? Igen. Használt? Nem. Add csak ide… Hé, hé, hé mit csinálsz a gépemmel?”

KürtiT (Tromb74) 2011.09.23. 14:13:06

@tea fan: Nem, azért mi ügyelünk az egyenlő esélyek biztosítására.

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2011.09.23. 14:16:08

@kIára: őszintén bevallom, nemigen tudom, a laptopomat kifújni is egyáltalán hol kellene, nemhogy szétszedni (szétszedni egy laptopot? minek?).

kIára 2011.09.23. 14:18:25

@Styxx:
Nyugi, semmi bunkószerűséget nem látok ebben.

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2011.09.23. 14:21:36

@kIára: eddigiek alapján lehet, hogy te Krisztina svéd királynő vagy?:)

Styxx 2011.09.23. 14:21:57

@vészmadár (pica pica):
Főleg akit ugye nem vár otthon a 12 évvel zsengébb Esztere:-)

@kIára: Érdemeid elismerése ellenére ez a tempó így nekem is sok lenne. És szerintem akkor is, ha én lennék a csaj,az "IT-hobbiszerelő" meg a férfi.

Mielőtt a laptopomhoz nyúlsz, mondj pár szót, hogy mit csinálnál, csináltál-e már ilyet, stb.

kb mint ha fogorvos lennél, és mielőtt fúrnál, mondanál valamit, vagy mielőtt nekiesnél a metélőkéssel, tájékoztass pár részletről.

Nadiposzi (törölt) 2011.09.23. 14:24:01

@KürtiT (Tromb74):
A Vízvári Mariska szakácskönyve is ilyen, tele van praktikákkal és hasonló tanácsokkal a házasszonyának. Mi ebből dolgozunk, és szintén működik.
Visszatérve a favágásra/szedésre: nem olyan expert az. A fentebb vázolt csapatban a bátyám számított teljes értékű munkaerőnek, a többiek - én tizenéves, a bátyám apósa majd' 70, apám a roncs térdeivel, anyám - hülyén mutattak volna egy ilyen fanyűvő olimpián. Most már felhagyott a család vele, inkább kifizetünk kétannyit a fára, mert az idő óta a tesóm inkább otthon fusizik, nekem is van melóm, és hát az ősök sem lettek fiatalabbak. Szomorú - vagy örömteli?- látni, hogy a szüleim öregedésével hogy nyer teret professzionalizmus a családban. Festőt hívnak a tapétázáshoz, festéshez, például. Azelőtt ez elképzelhetetlen lett volna. Mindent magunk. Aminek a jó oldala is megvolt: tudok tapétázni, lapot cserélni a körfűrészen, beton oszlopot önteni, meg ilyenek.

Styxx 2011.09.23. 14:27:24

@vészmadár (pica pica):
Egésszéges irigység. Nem csak a 20 éveseké a világ, de szívesen elnézegetem őket:-)

KürtiT (Tromb74) 2011.09.23. 14:32:21

@Nadiposzi: Életvitelszerűen ez már nyilván nem megvalósítható, nem is kell rajta sajnálkozni. Viszont időnként jobban esik így kikapcsolódni, meg némi haszna is van. Tudom, hogy modoros, de sokkal jobban érzem magam tőle, mintha mondjuk súlyzókkal baszakodnék a GYM-ben.

Nadiposzi (törölt) 2011.09.23. 14:46:11

A sokkal fiatalabb nőcike azzal is jár ám, hogy mindennap akarja a szekszet a drága, amit egy favágásban/kútásásban/intézményvezetésben megfáradt, felül szálkás, középütt totyakosodó, 40 felé közeledő férfiember néha már becserélne egy szolid meccsnézős-sörözős lazításra.
@KürtiT (Tromb74):
Nem is sajnálkozom, annak idején kurva sokat lázadoztam, hogy mi a faszért kell nekünk csiszolgatni ezeket a kurva ablakkereteket, mikor van olyan, hogy szaki. De a francba is, ha legközelebb otthon vagyok, lekenem kromofággal a kistraktor pótkocsiját, lecsiszolom, és lefestem, mert szüretkor láttam, hogy kezd rohadni, ami nem csoda, hisz én festettem le jó 15 éve.

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2011.09.23. 14:50:04

@Nadiposzi: "A sokkal fiatalabb nőcike azzal is jár ám, hogy mindennap akarja a szekszet a drága"

nah, pont ezt mondom én is, az irigykedők nem is tudják, milyen kemény fizikai próbatétel lehet az ilyesmi (bár én még messze vagyok a 40-től). Egy kicsit néha sajnálom is magam.

kIára 2011.09.23. 14:55:30

@Styxx:
Egyszerűen csak így hozta az éltet.
Kamaszkoromig kaptam egy nagyon biztos és támogató családot.
Érettségi előtt egy évvel leléptem, várost váltottam, leérettségiztem, majd megint várost, majd országot váltottam, majd megint egy másik országot, majd visszajöttem. Aztán valahogy úgy alakult, hogy míg a totál lúzer bölcsész karra jártam a tandíjhoz és megélhetéshez szükséges pénzt nem borítékolással teremtettem elő, hanem egy ingatlanfelújítással foglalkozó cégnél, ahol öt és félév alatt a padlócsiszolástól a rézcsőforrasztásig amit lehetett megtanultam. Ennyi.

A hardverbütykölés pontos okát nem tudom, de már ovis koromban javíthatatlanra szétszedtem több órát, öngyújtót elektromos és mechanikus játékot, rádiókat, ilyesmiket. Ez valami dili lehet, a mai napig szétkapom a szétszedhető szerkezeteket. Valamiért szeretem csinálni, lenyűgöznek a mérnöki megoldások, szerencsére ma már össze is tudom rakni őket. Mivel sosem volt asztali PC-m, notebook szerelésben is jó vagyok.

Nadiposzi (törölt) 2011.09.23. 14:58:54

@KürtiT (Tromb74): @vészmadár (pica pica):
www.youtube.com/watch?v=hex0kvx3lY4
Ebbe szerintem minden benne van, nálunk ez szólt a szertartás után, a gratulációk alatt:)

neccharisnyás útonálló (törölt) 2011.09.23. 15:00:56

@Nadiposzi:
Szevasz, és hun marad a nevelőnő, a szoptatós dajka, meg a mosónő? Nélkülük ne is várd, hogy komolyan vegyenek és tegezőviszonyba kerülj bárkivel is.

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2011.09.23. 15:05:32

amúgy meg orbitális marha az a férfi, aki favágással, ütvefúró-kezeléssel és cementeszsák-cipeléssel akar csajozni, mikor erre a célra sokkal alkalmasabb és kevésbé izzasztó a zongora (menthetetlenül reményteleneknek a gitár).

KürtiT (Tromb74) 2011.09.23. 15:10:51

@vészmadár (pica pica): Zongora bazzmeg, mire megtanulsz lejátszani rajta valamit értékelhetően, addigra az egész Bakony ott van a fáskamrádban KANDALÓ KÉSZRE aprítva. Oké, a gitárt azért én sem mertem kihagyni, most is elérhető közelségben tartom. :D

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2011.09.23. 15:12:09

@KürtiT (Tromb74): én minden külső segítség nélkül tanultam meg, amit a zongoráról tudok, és a laikusnak ez éppen eléggé értékelhető (átlag popzenészt is meg tudok vezetni, hehe)

Styxx 2011.09.23. 15:12:11

@kIára:
Oké, kössz az életrajzi előzményeket, de nekem nem ezzel volt gondom, és attól tartok, hogy a lepattant exeidnek sem.
Attól, hogy full értesz a notebookhoz, még előbb kérdezd meg, hogy bütykölheted-e.
Ha nem gyújt a kocsim, és Schumacher az utasom, akkor is furcsállnám ha szó nélkül nyitná fel a motorházat, anélkül, hogy megkérdezné, bele kukkanthat-e.
Notebookot előzetes kérés nélkül belezni tabu. kb. olyasmi, mint ha valakivel x évig együtt éltél, és végigpörgetted vele a Kama Sutrát odavissza, még sem szeretnéd, ha a szakításotok után pucéron lásson.

KürtiT (Tromb74) 2011.09.23. 15:18:45

@vészmadár (pica pica): Akkor az már punci konvertibilis produkciónak tekinthető. Hát elismerésem, sajnos én a zongorát be se merném vállalni.

lárvalányhaj 2011.09.23. 15:18:53

@kIára:

"Egyelőre még nem találtam emberemre, és attól tartok, hogy ha országot vagy kontinenst váltanék, az sem vezetne sokra."

Az a baj, h túl erősnek és kompetensnek látnak a pasik, kompetensebbnek, mint saját magukat, és ettől az inukba szállt a bátorságuk.
Igazából én is ilyen vagyok... ilyenkor az használhat, ha az ember helyzetbe hozza a partnerét, h direkt olyan dolgokat csináltok közösen, amiben az illető jó. Ugyanúgy, ahogy a partner önbizalmát megfelelő beszólásokkal földig lehet rombolni, fel is lehet építeni azt.

@vészmadár (pica pica):

Sok embernek (igazából a többségnek) elég gyenge lábakon áll az önbizalma. A folyamatos külső megerősítés, hogy "jó vagy", "szép vagy", "emberfeletti méretű a farkad", valósággal lételemük. Olyan környezetben, ahol ezt nem kapnák meg, sőt, az ellenkezője áradna feléjük, pár nap alatt elszáradnának és kimúlnának.
Ha valaki jobb náluk valamiben, az olyan nekik, mintha atomot dobna valaki az egójukra.

KürtiT (Tromb74) 2011.09.23. 15:23:02

@kIára: @lárvalányhaj: Hölgyek, ez egy kicsit kezd önigazolás irányába hajlani, s mint olyan bűzlik is kicsit.

Nadiposzi (törölt) 2011.09.23. 15:24:04

@neccharisnyás útonálló:
Nagy természetű férfiú lévén sajna a személyzet női részétől meg kellett válnunk, amikor a nagyságos asszony rajtakapott, hogy a Borcsát gyömöszkölöm a whirpool melletti kis zugban, hiába ezek a panel fürdőszobák csak gyors bubolásokra jók legfeljebb, nincs itt tág tere a romantikának.@vészmadár (pica pica):
A zongora és csajozáshoz csak azt mond el, hogy egy átlag tábortűznél éneklünk, majd a sátorban kefélünk forgatókönyvbe hogy illeszthető be ez a baszott nagy instrumentum? Lehet hogy banálisnak tűnik a forgatókönyv, amit vázoltam, de ezen kívül a zene puncira váltása mondjuk zenetanári szinten játszhat, az meg ugye nyilván nem vagyunk. (Bár a komolyzene és a szex kapcsolódási pontjairól Prof. Pizkát kéne inkább kérdezni.)

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2011.09.23. 15:44:41

@Nadiposzi: meglepődné, mennyire könnyű zongorát taáni szinte bárhol (na jó, inkább pianínót vagy szintit), ha épp dugni támad kedved.

KürtiT (Tromb74) 2011.09.23. 15:46:49

@Nadiposzi: A tábortűzet cseréld fel a nappalira, esetleg szalonra, a sátrat pedig egyszerűen a zongorára.

lárvalányhaj 2011.09.23. 15:50:29

@KürtiT (Tromb74):

Akkor kicsit félrehangoltam a dolgot.
Nem elsősorban a saját tökéletességemet akartam bizonygatni (csak másodsorban :P ), hanem arra szerettem volna rámutatni, hogy az emberek nagy része nem csipojázza a nála ügyesebb/okosabb/kompetensebb embereket, főleg akkor nem, ha azok az ügyességüket / kompetenciájukat lépten-nyomon az orrukba dörgölik. És az emberek sokszor olyasmit is orrbadörgölésnek értelmeznek, ami nem szándékos.
Tőlem se áll távol ez egyébként, de igyekszem leszokni róla.

KürtiT (Tromb74) 2011.09.23. 15:55:17

@lárvalányhaj: Rendben, és mi a baj az emberek másik, kisebbik részével? A te kapcsolati státuszodat nem ismerem, de Klári éppen keresi az igazit.

A nők túlnyomó többségét én bottal se piszkálnám meg, de a maradék azért még bőven elegendő a megfelelő (izé tökéletes) kiválasztására.

KürtiT (Tromb74) 2011.09.23. 16:11:03

@kIára: @lárvalányhaj: Kicsit olyan, mintha a lóháton betoppanó szőke herceget egy mozdulattal lerúgnátok a lóról, csak azért hogy megmutassátok, ti jobban tudtok lovagolni.Erre ő megsértődne, és elmenne a picsába.
Ennek legalább két oka lehet.
Az egyik, hogy tényleg baszott jól lovagoltok és összetörtétek az egóját.
A másik, jobban lovagol nálatok, viszont kurvára nincs kedve csajokkal versenyezni, mert lebuziznák a lovas klubban.

Lehet ezt a két verziót még kutyulgatni, de a lényeg talán érthető így is.

kIára 2011.09.23. 16:18:53

@KürtiT (Tromb74):
Ne Klárizz, Kürtikém :D

Amúgy nem. Már jó ideje tartósnak mondható kapcsolatban élek, és az eddig megismert forgatókönyvek alapján – bár a pályagörbe hosszabb – hasonló vége lesz, hasonló okokból. Vagy nem. Én a múltbéli tapasztalataimról írogattam. Amúgy csak két művésszel tudtam úgy élni, hogy őket egyáltalán nem zavarta az én DIY-üzemmódom. Elsősorban azért, mert valójában észre se vették. Azoknak a szétválásoknak teljesen más okai voltak.
     Szerintem egy vérbeli tudós mellett (aki már-már majdnem művész) lazán el lennék nagyon hosszú ideig, bár ott olyan ismeretlenek lehetnek a párkapcsolati képletben amiknek sem az átlátását, sem a megoldását nem találnám. (Pl. mi van akkor, ha lefürdik a zöldséglevesben, vagy megnyit egy dimenziókaput vagy ilyesmi).

KürtiT (Tromb74) 2011.09.23. 16:29:42

@kIára: Értetettem, Klára (na most ehhez nem fűznék hozzá semmit) :D

A zöldségleves és dimenziókapu nem hiszem, hogy óriási problémát okozna egy kapcsolatban.
A képletek megoldását meg az elején kezdi az ember, és kurvára nem érdekes, hogy eljut-e a megoldásukig.
"Amúgy csak két művésszel tudtam úgy élni"
Ez már inkább Pizka területe :D

kIára 2011.09.23. 16:37:22

@KürtiT (Tromb74):
Ebben lehet valami. Az evidens, hogy a lóháton betoppanó hercegnek egy laza mozdulattal felhívom a figyelmét, hogy szép dolog az amish-tempó, de bocs, én kéthengeres V motorral járok.
A hülyéskedést félretéve, versenyezzen akinek három anyja van. Döngöltek már többször földbe, hogy csak úgy nyekkentem és hetekig nyalogattam a sebeim — az erkölcsi győzelem tudata meg seggtörlésre is édeskevés.

altoid · http://altoid.inda.hu/ 2011.09.23. 17:24:59

Na most én pont olyan házasságban élek, ahol a feleségem:

- Gépészmérnök, én meg egy égőt is csak segítséggel tudok becsavarni
- Női csapatban focizott, miközben én elbotlok a saját lábamban, a labdáról nem is beszélve
- Sokkal jobban vezet, mint én, ráadásul neki van céges kocsija, úgyhogy én legfeljebb a térképet böngészhetem
- Remekül keres (na jó, nálam azért nem jobban :)
- Jobban salsázik nálam, pedig az aztán tényleg nagy szó!

Mindezek ellenére remekül megvagyunk, és én teljesen férfinek érzem magam mellette (a vészmadár által leírt okból kifolyólag). Amúgy meg van pár dolog, amiben meg én vagyok a jobb, és ezt ő is elismeri (például lakberendezésben sokkal jobb az izlésem :) Úgy vagyunk vele, hogy a lényeg, hogy a családban meglegyenek a szükséges kompetenciák, az hogy ez hogyan oszlik el a nemek között, meg teljesen mellékes. Nem tudom, hogy én vagyok-e valami különleges csodabogár, de szerintem klára és lárvalányhaj is találhat, ha keres.

KürtiT (Tromb74) 2011.09.23. 17:57:11

@altoid: Erről próbáltam őket meggyőzni. Másrészről meg sötétben, a hancur közepette senkinek sem fontos, melyik szerv kihez tartozik.

KürtiT (Tromb74) 2011.09.23. 18:05:17

@altoid: Oké, vicc nélkül. Ha valami működik, kurvára érdektelen, hogy mitől.

altoid · http://altoid.inda.hu/ 2011.09.23. 18:11:27

@KürtiT (Tromb74): Na azért gruppen esetében nem mindegy! :P

Styxx 2011.09.23. 19:03:04

@vészmadár (pica pica):
Azt te csak gondolod, hogy azért dugtak veled, mert elzongorázgatsz, be voltak parázva, nehogy kivágd őket a suliból:-)
@kIára:
"a lóháton betoppanó hercegnek egy laza mozdulattal felhívom a figyelmét, hogy szép dolog az amish-tempó, de bocs, én kéthengeres V motorral járok."
Velem rábasznál. Engem már most olyan szinten felbasztál, hogy pikírkednék ezerrel, amíg sírva vinnyogva nem hagynád a francba a kapcsolatot, vagy éppen nem vágnál pofán.
Ez a "mindent űberelek" engem nagyon taszít. De ezzel akkor is így lennék, ha mondjuk te is faszi lennél, és egy munkahelyen, társaságban stb lennénk.
Mindezek mellett elismerem kimagasló műveltséged, kreativitásod, izgalmas, szabadszájú riposztjaid, mert utánaolvastam a kommentjeidnek, csak ez a "kurvanagyon okos vagyok, és mindenhez értek" attitűd engem zsigerileg fölbasz.

A Tyne folyó déli partja 2011.09.23. 19:12:37

@pfekete101: "Szal szerintem meg aki takaritonot fogad, "ANNAK BUDOS A MUNKA"."
vagy csak tényleg sokat dolgozik, és soha nincs itthon.
mondjuk, anno a szomszédunkhoz úgy járt takarítónő, hogy anyuka otthon volt. főzni ő szokott, folyton jöttek hozzájuk vendégek. jó sokan, úgyhogy mondjuk ezt alá is írom, hogy sok munkája volt azzal. na de nem egész hétren.

A Tyne folyó déli partja 2011.09.23. 19:18:41

@tea fan: na igen,erre szoktam én meg azt mondani,hogy minek a mosógép, anélkül is megoldották, nem? meg vécé nélkül, meg áram nélkül, stb. és most is megoldaná az ember, de minek? mi a fenének mondjak le a kényelmemet szolgáló dolgokról? ja, lehet mosni mosógép nélkül, egy egész napost elfoglaltság lesz a nagymosás.

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2011.09.23. 19:18:51

@KürtiT (Tromb74): Lúzerek vagytok a szarkával együtt. Én kürtön játszom, és nem holmi ládagyári nejlonhúros vagy valami angolmechanikás páncéltőkés van otthon, hanem egy ilyen :-)

gratis-zoekertjes.onlinertjes.be/foto.php?cat=1784&de=255436&foto=640338

altoid · http://altoid.inda.hu/ 2011.09.23. 19:19:37

@Styxx: Én magamon kívül még ismerek pár heteroszexuális férfit, aki kedveli a belevaló csajokat, úgyhogy hajlamos vagyok osztani azt a gyanudat, hogy ha klárát minden pasi otthagyja, annak más oka is lehet, mint az, hogy boszorkányos ügyességgel forgatja a csavarhúzót...

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2011.09.23. 19:23:05

@lárvalányhaj: Az önbizalom és a képességek az két külön dolog. Hiába tudom, hogy bizonyos dolgokban nagyon jó vagyok, borzasztóan lehangol, ha nem kapok kockacukrot. Egyszerűen igénylem a külső megerősítés. Lelki defekt, ez van.

A Tyne folyó déli partja 2011.09.23. 19:23:25

@vészmadár (pica pica): na és két melegnél akkor melyik lesz a férfi?:)

kIára 2011.09.23. 19:26:00

@Styxx:
Helyes, végre valaki, aki megmondja.
Persze ezzel én is pont így vagyok, az okoskodóktól nekem is felforr az agyvizem. Rokonlelkek, ha találkoznak…

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2011.09.23. 19:26:15

@Nadiposzi: A baszott nagy instrumentum beillesztéséről szívesen mesélnék, de az Aspirin+C mellékhatásaként őszinteségi rohamom van, ezért csak átlagos méretű instrumentum beillesztéséről tudok beszámolni :-)

2011.09.23. 19:26:21

@Professor Pizka: óó bazz, azt hittem bedobod a beszélgessünk a zenéről, dugtál már zongorán? poént:)

altoid · http://altoid.inda.hu/ 2011.09.23. 19:28:26

@Animacs (a Tyne folyó déli partja): Amelyik éppen hátul van... :)

Viccen kívül, ismerek meleg párt, nem igazán van náluk ez így leosztva. Mindeketten férfiak, és mindketten melegek. A házimunkát leosztják (mint minden normális pár), és együtt isszák a sört a TV előtt...

A Tyne folyó déli partja 2011.09.23. 19:31:49

@altoid: pedig szerintem is igaza van Styxxnek. én is azt érzem, hogy klára eléggé döngöli, hogy ő mennyire jó. viszont neki meg abban van igaza,hogy tényleg nem szokták szeretni, ha a másik okosabb, ügyesebb, erősebb, stb. nála.

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2011.09.23. 19:33:41

@Hadrian77: arról tudok beszámolni, hogy zenekarozásban a zenekarista nőstények felszedése a perspektíva, számosan fordulnak elő köztük nagyon facér, illetve él-hal a facér egyedek.

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2011.09.23. 19:37:25

@Animacs (a Tyne folyó déli partja): tik meg döngölitek ezt a Klárát aki szegény csak szociofób és ezt bizonyos tulajdonságainak előtérbe tolásával kompenzálja, semmi más baja nincsen. Leírta, van egy döccenő a szocializációjában, kicsit magasan van a léc, majd hoznak neki is egy megfelelő csődört Kisbérről, oszt jó lesz.

kIára 2011.09.23. 19:42:50

@altoid:
Ööö… nem minden férfi hagyott ott engem; volt amikor én húztam el a csíkot, és volt totális érdektelenségbe fulladt együttélési kísérlet is eddigi életemben. Számtalan oka van a tartós és a periodikus kapcsolatoknak. Én például ha látom a játékelméleti iskolapéldák felbukkanását, inkább kilépek, mint hogy lefussam a köröket.
Tapasztalatim szerint kevesebb lelki sérüléssel jár, bár lehet, hogy így kizártam az életemből egy tartalmasabb és egyenletes családi élet lehetőségét.

lárvalányhaj 2011.09.23. 19:43:24

@KürtiT (Tromb74):

Hát nem tudom, az én megnyilvánulásaimat sikerült mindenkinek jól félreértenie.
Pont azt írtam, hogy régen szerettem mások orra alá dörgölni, hogy milyen ügyesokoskompetens vagyok, de ma már tudom, hogy ez rossz stratégia, és pont az ellenkezőjét érem el vele. A szelíd, empatikus, érzelemalapú hozzáállás, és az, ha olyan helyzetbe hozom a páromat, ahol (ő!) csilloghat, és cserébe elismerést és _kényeztetést_ adhatok neki. Alapvetően sokkal könnyebb úgy elnyerni mások szeretetét és elismerését, ha mi ismerjük el őket, és nem ennek a fordítottját várjuk.

Szerintem Klára se azért írja ezeket, mert akarnok nőstény lenne, aki mindenkit le akar dominálni, hanem nagyjából azért, amit Pizka írt.

@Professor Pizka:

Fejleszthető a dolog, én is most ennek a felépítésén dolgozom. Az a baj, hogy a közelmúltban olyan szintre zuhant az önbizalmam, hogy az már a normális funkcionálásomat (van nekem egyáltalán ilyen...? :P :D ) veszélyeztette.

altoid · http://altoid.inda.hu/ 2011.09.23. 19:47:02

@kIára: hát ebből nem sokat értettem, nem valók neköm a három szótagnál bonyolultabb szavak! "Játékelméleti iskolapéldák..." - ha engem egy nő így emlegetne, belőlem is előtörne a kültelki proli!

kIára 2011.09.23. 19:48:19

@Professor Pizka:
mondhatni tűpontos diagnózis, a recept azonban kipróbáltatott és elégtelennek találtatott :D

lárvalányhaj 2011.09.23. 19:55:22

@altoid:

Ugyan már... a socially awkward lány a játékelmélet segítségével próbálja megérteni, hogy hogy működnek az emberi kapcsolatok, ennyi.
(Én inkább a pszichológiakönyvek felé tájékozódtam.)

kIára 2011.09.23. 19:58:19

@altoid:
Elnézést. Tényleg nem akartam.

(Csakis az érdeklődők számára - ilyesmire gondoltam: hu.wikipedia.org/wiki/Nemek_harca
vagy erre: http://hu.wikipedia.org/wiki/Szarvasvadászat )

altoid · http://altoid.inda.hu/ 2011.09.23. 20:03:14

@lárvalányhaj: @kIára: WonderWoman kedvesemmel úgy vagyunk képesek hosszabb távon is elviselni egymást, hogy mind a ketten tiszeljük a másik erényeit, és elnézzük a gyengeségeit. Én nem veszem ki a kezéből a fúrógépet, hanem inkább tartom a létrát, ő meg rámbízza a pénzügyeket, mert az meg az én szakmám. Akkor már régen rossz, ha az egyik fél MINDENBEN jobb akar lenni, mert a másikban így teljes joggal felmerül a kérdés: akkor mire kellek neki én?!

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2011.09.23. 20:13:13

@Styxx: pizkásan beinkelhetném, hogy ezt is megírtam már, de annyira nem érdekes, szval csak zanzáját összefogava:

1. Mi van akkor, ha az ember speciel tényleg majdnem mindenkinél okosabb, akivel csak összefut?

2. Titkolni kellene a tehetséget, hogy a középszerűek nehogy kényemetlenül érezzék magukat?

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2011.09.23. 20:18:45

@kIára: látatlanban azt mondanám, amolyan hobbilélelátóként (csak én mások lelkét leszarom), hogy te vágysz már egy ideje arra, hogy alulmaradj:)

2011.09.23. 20:20:10

@vészmadár (pica pica):
"1. Mi van akkor, ha az ember speciel tényleg majdnem mindenkinél okosabb, akivel csak összefut?"

Akkor elkezdhetsz dolgozni a világuralom megszerzésén:)

altoid · http://altoid.inda.hu/ 2011.09.23. 20:22:57

@vészmadár (pica pica):

1. Mi van akkor, ha az ember speciel tényleg majdnem mindenkinél okosabb, akivel csak összefut? - akkor nyilván olyanok társaságát kell keresni, akiknél nem vagy okosabb. Különben hamar elunod magadat. Persze más a helyzet, hogyha csak azt _hiszed_ magadról, hogy okosabb vagy.

2. Titkolni kellene a tehetséget, hogy a középszerűek nehogy kényemetlenül érezzék magukat? - nem kell titkolni, de azt sem lehet elvárni, hogy a középszerűek ettől szeressenek.

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2011.09.23. 20:30:58

@altoid: természetesen nem magamra gondoltam (hehe), csak elméletileg érdekelt a kérdés mindig (höhö). A 2. kérdésre a válasz különösen érdekes, szval ha valaki tehetséges, akkor a kurva anyját, amiért jobb nálam, legalább titkolja el, mert különben nem szeretem? Ez azért elég meredek nekem.

@Hadrian77: bennem nincs ambíció, a hatalom hajkurászása majomkodás csak.:)

2011.09.23. 20:34:12

@vészmadár (pica pica): nekem az a bajom, hogy olyan kiszámítható a világ, mindig tudom kinek mi lesz a reakciója vagy mi fog történni:)

altoid · http://altoid.inda.hu/ 2011.09.23. 20:37:43

@vészmadár (pica pica): Fordítsd meg a gondolatmenetet: ha valaki okosabb, ügyesebb, tehetségesebb nálam (természetesen szigorúan elméletileg - a valóságban ilyen ember nincs:), azt nekem kötelező szeretnem, pláne ha ezt még az orrom alá is dörgöli?

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2011.09.23. 22:29:00

@vészmadár (pica pica): szolid áron korbácsolást vállalok :-DDD
amúgy semmi változást nem okoz, ha az átlagnál okosabb az ember, annyi az egész, hogy a csöccsel egyenrangú kritérium hogy értse a csaj a vicceit...

blur7 2011.09.23. 22:38:12

@lárvalányhaj: Én nem értettem félre, de blogod olvasójaként bizonyára előnyben vagyok.
@vészmadár (pica pica): A 2. esetben fel kell mérni a középszerűek érzékenységét, és szűkség esetén empatikusan hallgatni e tehetségről, illetve nem kell hangsúlyozni.

lárvalányhaj 2011.09.24. 08:03:51

@vészmadár (pica pica):

Hát én azt vettem észre, hogy az átlagember toleranciatűrése nagyon kicsi. Ha valaki egy kicsit is másképp néz ki, máshogy öltözik, más szokások szerint él, más dolgok érdeklik, más képességkészlettel van ellátva, mint mások, az idegenkedést és ellenszenvet vált ki belőle. Sajnos ez van :(

neccharisnyás útonálló (törölt) 2011.09.24. 10:14:59

@Nadiposzi: Tán ha a korhoz igazítanád a kognitív kompetenciáidat, és Borcsát a gyorscentri program közepette a mosógépen pocsíkolnád meg, már rég a port törölgetné, mikor a naccsága arra járna.

neccharisnyás útonálló (törölt) 2011.09.24. 10:27:03

@Nadiposzi:
Erről a zongoráról feszt az az elmebajos osztrák regény jut eszembe, Zongoratanárnő a címe(nem, nem az a film, ahol a déltengeri szigeten tengődik a néma nő a gyerekével meg az idegbeteg férjével, hogy aztán jöjjön egy másik férfiember és öröm és bódottá) szóval rém elborult történet egy anyjával élő vénlány zongoratanárnő csajról, kb. a negyedénél abba is hagytam, annyira borzasztó és egyben ijesztő volt. Azóta mélyen meg vagyok győződve, hogy Josef Fritzl nem egyedi eset, ez a szintű elborult perverzitás ott lapul a sógorék lelke mélyén.

@lárvalányhaj: Az elején én is szívóztam ezzel. Azt nagy lettem, megtanultam lexarni. Időnként megtalál, dehát időnként mindenkinek vannak rossz napjai. Pedig alapvetően nem értem. Nem sokkal logikusabb lenne, hogy ha rájössz, hogy valamit nem tudsz, akkor leülsz és beseggeled, mint hogy az idők végeztéig hergeled magad rajta? Igaz, manapság az emberi lét nem egyeztethető össze a racionális életvezetéssel.

neccharisnyás útonálló (törölt) 2011.09.24. 10:48:58

@Professor Pizka: Ehhez is kell vazelin? ;)

@blur7: Ott a pont!
Mint mikor az ember, akivel tartósan össze akartok jönni, nincs meggyőződve róla, hogy megfelelően kompetens-e a Nagy Feladathoz. Az ember lánya szépen visszavesz az arcból, átmegy tündibündi, angyalian mosolygó királylányba. Az meg, hogy tulképp simán hozzácsatlakoztatja a gázpalackot a tűzhelyhez, szivárgás nélkül, ráér majd akkor, ha már az úr 100%ig megnyugodott, hogy senki nem akarja helyette hordani a nadrágot.
Jajj, basszus, amúgy is túl patriarchális a felfogásom. Sodrófával verném agyon az agresszív Überfraukat. Nomeg, tapasztalat mondatja, hogy az igazán kemény helyzetekben krumplinudlit ér a tesztoszteronnal felpumpált állatidomár nőideál.

neccharisnyás útonálló (törölt) 2011.09.24. 11:03:09

Főtémához visszatérve, ha tartanék is bejárónőt, csakis akkor, ha lenne mondjuk egy 300 m2-es villám, üvegfalakkal. És csakis adott feladatokra. Nem mindenre. Egyszerűen szégyellném a képem, hogy egy idegen koszosan látja a lakást vagy még hogy pont vele szedegettetném össze, mosatnám a szennyes ruháim.

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2011.09.24. 12:26:20

@neccharisnyás útonálló: ezek szerint már írtam erről :-) nos igen, a legolcsóbb zug-zsír többszörösébe kerül mint egy fél vedér vazelin. A helyes női stratégia a stressztől tesztoszteron- és adrenalin túltengést kapott hím megfelelő terelgetése :-)

A Tyne folyó déli partja 2011.09.24. 13:54:35

@altoid: van,, aki szereti, ha pátyolgatják. sőt, egyenesen el is várja. egyike exem ilyen volt, soha többet...

A Tyne folyó déli partja 2011.09.24. 15:14:19

@altoid: az első két percig voltam képes hallgatni. hogy lehet ezt a dögunalmas szart annyira sztárolni????
amúgy meg, marhaságot mondasz. én mindig azt mondtam, hogy legyen független, önálló, soha nem akartam pátyolgatásra vágyót. totál véletlenül akadtam össze ilyennel, soha nem vágytam rá. akkor miről is beszélünk?

lárvalányhaj 2011.09.24. 15:23:24

@Animacs (a Tyne folyó déli partja):

A pátyolgatásra vágyó srác pont azért szúrt ki magának, mert az erős nőt látta benned, aki majd anyáskodik fölötte.

neccharisnyás útonálló (törölt) 2011.09.24. 15:33:25

@Animacs (a Tyne folyó déli partja):
Van amelyik pátyolgatást akar, és van amelyik fullos anyukát. Pedig már van neki egy. Na az tud még komoly lenni. :S

A Tyne folyó déli partja 2011.09.24. 15:35:55

@lárvalányhaj: igen, azóta rájöttem. a gond az,hogy mióta megjött az önbizalmam, engem folyton az ilyenek szúrnak ki. és a hátam közepére se kellenek. mondjuk, az utolsó ex meg engem akart volna pátyolgatni - a saját bizonytalanságát ellentételezve - de abból se kérek.

na meg, elsőre még nem is tűntek bizonytalannak, csak közelebbről megismerve.

A Tyne folyó déli partja 2011.09.24. 15:46:19

@neccharisnyás útonálló: na igen, ilyenbe akadtam bele. @altoid: ez a dögunalmas belga miatt most rögtön üvöltetnem kell néhány erőteljesebb,szenvedélyesebb számot...hogy lehet ez népszerű:????? halál unalmas.

lárvalányhaj 2011.09.24. 15:51:01

@Animacs (a Tyne folyó déli partja):
@neccharisnyás útonálló:

A fene se érti ezt a dolgot. Nekem az első pasim egy nagyon jóképű, intelligens srác volt, akinek még a szövege is jó volt. Nem is volt elszállva magától.
Aztán szép lassan kiderült, hogy egyrészt totál önbizalomhiányos, másrészt szimbiózisban él az anyjával. Érthetetlen...

neccharisnyás útonálló (törölt) 2011.09.24. 15:52:26

@Animacs (a Tyne folyó déli partja):
Előbb-utóbb sajna összejön egy. Node fel a fejjel. Vedd úgy, mint tanulópénzt. Egyszer akadsz belé ilyenbe, kiebrudalod, utána már kilométerről megismered a fajtáját.
Aztán, van olyan nőszemély, aki egyenesen erre a típusra utazik. Legalább nincs vita a prioritásokból.

neccharisnyás útonálló (törölt) 2011.09.24. 16:01:29

@lárvalányhaj:
Szimbiózisban az anyjával.....

mint bohóchal a tengeri rózsával?
:D

Bocs, erről a szóról a hajdanvolt biológiaórák ugranak be.

Neeeeemooooooooooooooooooooo! :DDD

A Tyne folyó déli partja 2011.09.24. 16:09:01

@neccharisnyás útonálló: jó, de közölhetné előre:)
az elődöm biztos ilyen típus volt, mert folyton azt hallgattam, hogy bezzeg ő így, meg úgy. hogy én miért nem csinálom úgy, ahogy ő. he???? bezzeg mikor mondtam, hogy vissza lehet hozzá menni, állítólag a lány amúgy is azt akarta, az nem igazán tetszett neki.

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2011.09.24. 16:19:35

@neccharisnyás útonálló: a teljes igazsághoz hozzátartozik, és én ezt mindig elmondom annak, akivel épp a Nemo-t nézem, hogy

1. A tisztogatóráknak nem lehet francia akcentusa, hiszen közismert, hogy a HOLLAND antillákon élnek.

2. A bohóchalak és a tengeri rózsa együttélése valójában mutualizmus. A szimbiózis olyan szoros együttélés, amikor a két populáció egymás nélkül már gyakorlatilag életképtelen (ld. zúzmók).

Nem is értem, hogy még mindig vannak csajok, akik NEM szeretnek velem rajzfilmet nézni.

lárvalányhaj 2011.09.24. 16:30:33

@vészmadár (pica pica):

"A szimbiózis olyan szoros együttélés, amikor a két populáció egymás nélkül már gyakorlatilag életképtelen (ld. zúzmók)."

Na, én pontosan ebben az értelemben használtam a szót :)

KürtiT (Tromb74) 2011.09.24. 16:43:59

@lárvalányhaj:
"Szerintem Klára se azért írja ezeket, mert akarnok nőstény lenne, aki mindenkit le akar dominálni, hanem nagyjából azért, amit Pizka írt."

Az se lenne baj. Sokan szeretik a ledominálásnak alávetni magukat.

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2011.09.24. 17:12:46

@KürtiT (Tromb74): soha nem szabad megakadályozni a ledominátorodat, hogy azt cselekedje veled, amit te is akarsz.

A Tyne folyó déli partja 2011.09.24. 17:40:04

@lárvalányhaj: ez is megvolt az én említettemnél. bár egy csomót veszekedtek az anyjával, de akkor is.

a másik meg egyke volt, képzelheted...bár rá annyira nem volt jellemző, inkább anyuci akart ráakaszkodni, még az is érdekelte, hogy milyen ruha van a fiacskáján:)

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2011.09.24. 18:29:23

@neccharisnyás útonálló: univerzális a jelenség, a vazelinvásárlós sztorik pedig vidámak, mint egy vidéki Fábry hakni 27. perce.

@vészmadár (pica pica): én viszek könyvet vagy a telefonommal játszok, van benne három játék. Esőember üzemmód. Volt egy csaj akivel végignéztünk minden nyálvígjátékot. Ki kell figyelni, milyen autók vannak benne, bakikra vadászni, satöbbi. Túl lehet élni, bár nem egyszerű. A mostani azóta nem erőlteti, mióta végigröhögtem a Twilight című filmet és utána világosított fel, hogy ez egy dráma. De amikor az erdő szélén vidámkodó kockásinges romagyerekek farkassá változtak, nem tudtam röhögés nélkül kibírni.

2011.09.24. 18:58:00

Egy ilyen semmi témában milyen sok komment tud összejönni:)

A Tyne folyó déli partja 2011.09.24. 22:41:30

@lárvalányhaj: ja, nálam is ez volt. először (meg még jó ideig) ő se tűnt ilyen pátyolgatni valónak. na de miután összeköltöztünk, akkor már igen. anyuci meg jó messzire került (ő is elköltözött, máshova).

Nadiposzi (törölt) 2011.09.25. 07:40:53

A "ledominál" kifejezés megalkotásáért Balázs Géza díjra terjesztem fel Kürti kollegát. Óriási!
A lányoknak meg szeretettel küldöm ezt a pár mókás kedvű, kimondottan szép agrártinédzsert:
www.youtube.com/watch?v=rP_0ZdIqAlA&feature=related

2011.09.25. 08:22:58

@Nadiposzi: ez az élő vagy a holt Balázs Gézáról elnevezett díj?:)

Romboljuk le a modern világot... (törölt) · http://www.youtube.com/watch?v=9vq63q45qfk 2011.09.25. 08:27:06

Mi ez a női nyavalygó? A pasik így a pasik úgy. Ha anyás az a baj, ha nagyon önálló az a baj.

lárvalányhaj 2011.09.25. 08:47:38

@Nadiposzi:

A "ledominál" a "dominál" befejezett alakja. :P

@Animacs (a Tyne folyó déli partja):

Az alapvető, h le kell csekkolni, hogy a pasi milyen viszonyban van a saját anyjával. A túl szoros kapcsolat is gáz, meg az utálat is. (Mert akkor jó eséllyel mindegyik nőt utálja. Téged is.)

Igazából az a fura, hogy a tipikus lúzervonások és az ehhez társuló attitűd olyan pasiknál is kifejlődnek, akiknél máskülönben minden adott a sikerhez.* Miért?

*Kifejezetten nem arra gondolok, h a pasi milyen kocsival jár, hanem arra, ha valaki önállótlan, folyamatosan nyavalyog, frusztrált, és másokat hibáztat a kudarcaiért.

KürtiT (Tromb74) 2011.09.25. 11:15:10

@lárvalányhaj:
A "ledominál" a "dominál" befejezett alakja. :P

Kézenfekvő.

@Professor Pizka: Ezt a Twilightot Eszterem is megnézte egy barátnőjével, szakmai kötelesség, ugye.
Elbeszéléséből annyit értettem meg, hogy vámpír fiú és lány dugni akarnak egymással, de nem lehet, mert különben ki kéne rakni a filmre a 18-as karikát.

Nadiposzi (törölt) 2011.09.25. 11:50:46

@Hadrian77:
Tetten ért szavak. Szóval az élő. @KürtiT (Tromb74):
Még egy Eszter! A törzsközönség nőinek többsége Eszter:)

altoid · http://altoid.inda.hu/ 2011.09.25. 13:19:02

@Nadiposzi: Szép kis társaság, mondhatom! Most már csak egy-két Sára vagy Ráhel hiányzik...

2011.09.25. 13:20:57

@altoid: a menetrendszerű zsidózás nem maradhat ki...:)

Modor Tibi · http://modoros.blog.hu 2011.09.25. 13:25:47

Jajj, gyerekek. "Eszterem", salsa, mi jöhet még?

Modor Tibi · http://modoros.blog.hu 2011.09.25. 13:49:10

@altoid: inkább kitolok mindjárt egy új posztot, közben hallgatok egy jó kis kelta folk-rockot :)

KürtiT (Tromb74) 2011.09.25. 13:51:10

@Modor Tibi: Meg amikor többesszámba mondjuk, hogy kakilunk pisilünk :)

Amúgy az eszteremezést és salsázást is Altoid vezette be.

2011.09.25. 13:54:36

A bejárónő az őrület határát súrolja.

2011.09.25. 14:20:06

@lárvalányhaj: Teljesen véletlenül - vagy ez nem véltelen? - a menyem és én ugyan azt a parfümöt használjuk, egymás tól függetlenül ugyan azokat a kozmetikumokat vesszük, pedig nagyon nem hasonlítunk egymásra, sőt ez a menyemnél talán még sértés számba is menne.

amúgy nincs bajom a fiaim kapcsolataival, sőt volt amelyiknél egyedül én voltam hajlandó szóba állni a lánnyal, hát nem mert annyira szerettem, hanem mert szertem a gyereket, és tudom hogy ha lila köd borítja az agyát nem lehet vele értelmesen beszélni, elvégre az én fiam, hasonlítunk.

De azért örültem amikor vége lett, persze csak úgy magamban.

A Tyne folyó déli partja 2011.09.25. 14:30:38

@Blassius: azt pont nem mondta senki, hogy baj, hogy önálló. ennek ellenére te vagy a második, aki belelátta...pedig sehol sincs.
@lárvalányhaj: na jó, de ha anyuci pár száz, esetleg ezer kilométerre van, akkor kicsit nehezebb. mert az egy dolog, hogy ő mit mesél el.
amúgy, én se vagyok túl közeli kapcsolatban a saját anyámmal (megvan rá az okom), mégse utálok se minden nőt, se minden férfit...
"Igazából az a fura, hogy a tipikus lúzervonások és az ehhez társuló attitűd olyan pasiknál is kifejlődnek, akiknél máskülönben minden adott a sikerhez"
na, pl. az utolsónál egyáltalán nem volt így első (meg még sokadik) látásra se jellemző, nagyon is határozottnak tűnt, szervezkedett, nyüzsgött, intézkedett mindent a barátainak is, volt sok barátja, barátnők is, kicsit sem volt lúzer. csak mikor már együtt jártunk, és jobban megismertem, akadtam fent néhány megnyilvánulásán, vagy véleményén, amiből kiderült, hogy egyáltalán nem olyan határozott, mint amilyennek láttatni szeretné magát. illetve, kívülállónak sikerült is annak láttatni magát.

altoid · http://altoid.inda.hu/ 2011.09.25. 14:31:22

@KürtiT (Tromb74): A salsát igen, de az Eszteremet kikérem magamnak! Az vészmadár volt.

A Tyne folyó déli partja 2011.09.25. 14:38:57

@Nadiposzi: a tesóm barátnője szintén, de ő nem írogat ide. remélem.

KürtiT (Tromb74) 2011.09.25. 14:45:17

@altoid: Tényleg, most már nekem is beugrott :D

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2011.09.25. 18:38:42

Jelentem, itt nálam se Eszter, se salsa, és tudtommal pocaklakó sincsen.

Nadiposzi (törölt) 2011.09.26. 10:28:29

@Professor Pizka:
A komment folyamok végén mindig olyan aranyosan elbeszélgetünk a témától függetlenül. A múltkor álmomban egy nagy partin voltam, jó zene, valami félig szabadtéri grillezős buláj volt, jó piákkal. Az asszony (najó: Eszterem) mondta menni kéne, mire én mondtam hogy keressük meg Altoid kollégát (ő volt a házigazda), oszt mégse sunnyogjunk el anélkül, hogy elköszönnénk. Lehet hogy az agyamra mentetek.

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2011.09.26. 10:39:45

@Nadiposzi: az én "Eszterem" szerint ez ilyen perverz szokás a blogkommentekben társadalmi életet élni. plusz még a végén elcsábítanak. inkább menjek sört inni :-)

Édy, aki Endre 2011.09.30. 20:48:22

@mrbateman: Elmaradt a móka? Hát nem arról volt szó, hogy ekkora férfiteljesítmény láttán este ad a párocska a lepedőnek? Ilyen ez a mai fiatalság! Csak a szájuk jár. :)
süti beállítások módosítása