Olvasói rovat - A híradóbuzi

2011/09/08. - írta: Modor Tibi

Üdv Tibi!

Csodálom, hogy eddig még senki nem írt az ország talán legnagyobb modoros közösségéről, a Híradóbuzikról. Ha elnyerte tetszésed, tedd ki a blogra. Közhelyekről pedig soha ne feledkezzünk meg: jó a blog, régóta olvasom, itt a tavasz...

Üdv:

Fearzone


Ebben az országban híradót nézni kötelező. Sőt nem is értem, miért nem került még be hivatalosan a nemzeti hagyományok közé.

Milyen is egy igazi Híradóbuzi? Ő az, akit semmivel nem lehetne eltéríteni ettől a napi szokástól. Teljesen beépült az életébe - reggel cigi-kávé-szarás, este Híradó. Vegyük pl. hogy baromira érdekli a tengeri majmok párzási szokása; de ha valamely más csatorna élőben közvetíti a legnagyobb tengerimajom-gruppenpartyt, akkor is át kell kapcsolni, mer’ híradó van.

18:28-kor fejvesztve keresi a távkapcsolót, mer’ mingyá’! kezdődik. Ért hozzá, nem néz HírTV-t, azt hallotta jobbos, meg ott sokat is pofáznak. Az M1 szerinte a Csigakettő és az RTL megalakulása után megszűnt. Az interneten lévő 50 hírportálnak nem hisz, mer’ faszságokat írnak, amúgy sem szeret olvasni - inkább megnézi azt amit egy hírszerkesztő Neki és csak Neki összeválogatott. Nagy műgonddal valamelyik kereskedelmi csatornára kapcsol, végignézi a maradék 8 reklámot, pisilni sem megy ki... nehogy lemaradjon az elejéről. A lakásban tartózkodó többi személynek kuss a neve, és ő megbűvölten néz ki a fejéből.

Híradót nézni kell: az mutatja, mennyire művelt is ő, mennyire naprakész a világ dolgaival.

Most is pl. a gyöngyöspatai botránynál mennyire vágta, hogy épp mi a helyzet, bár térképen laza 15 perc lenne, mire megtalálná. Megtudja, hogy délelőtt baleset volt az M1-en, le kellett zárni 1 órára. Hú, de jó hogy nem járt arra… az elmúlt 3 hónapban. Végighallgatja, ki lopott, csalt, hazudott éppen; ehhez természetesen hozzáértő audiokommentárt ad a családnak - köztük az 4 éves Lacikának -, de nem veszi le egy pillanatra sem a szemét a képernyőről.

Bejelentik, hogy ismét emelkedett a svájci frank... itt már üvölt... mindenki vérgeci, és le kellene lőni az összes bankárt. Közben Lacika leejtett egy sorjás műanyagkatonát…

-Lacika, a kurvanyád, maradj már csendben, nem hallom a híííííradót!!

Kurvanyád rezignáltan ül a Híradóbuzi mellett és bólogat… eddig azon gondolkodott, hogy
holnap mit is kell bevinnie a gyereknek az oviba.

Lacika megilletődik egy pillanatra, majd üvöltésben tör ki. Kurvanyád felkapja és átfut vele a másik szobába, persze a képernyőt nem takarja egy pillanatra sem, ha kell laposkúszásban viszi ki a gyereket. Híradóbuzink durrog még egy sort, hogy Bivalybasznádon Petike leesett a mászókáról… kurva tanárok nem képesek normálisan vigyázni a gyerekre, a fasz kivan. Ezek is csak pofázni tudnak, hogy nekik mennyire rossz…

Vonásai kezdenek rendeződni, mert utolsó hírként közlik, hogy 2 zebra született az állatkertben. A tengerimajom-gruppennek közben vége, de látta a Híradót. Milyen jó volt ma is. Holnap majd megtárgyalja melóban a többi Híradóbuzival, hogy mi volt benne…mintha ők nem ugyanazt látták volna. 

135 komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

altoid · http://altoid.inda.hu/ 2011.09.08. 11:23:06

@Gennagyij Sztratofontov: latin nyelvtannáci, ilyen se volt még. Akkor most leírom százszor.

vincere 2011.09.08. 11:28:32

@Gennagyij Sztratofontov: nyugdíjas és beteg, csak a szemetet levinni és lottózni mozdul ki a lakásból. szerencsére nem hangoskodik, mint a posztban leírt figura, viszont gyakran őrületbe kergeti anyukámat pl. a svájci frank árfolyamának alakulásáról lefolytatott elemzéseivel :)

El Topo (Sgt. Elias) 2011.09.08. 11:32:00

@Professor Pizka:

Az eposzi jelzők, ragadványnevek fontosak, mert ugye nem tudósítani akarunk, hanem érzelmeket kelteni és korbácsolni. Márpedig a pest-szentervini hasfelmetszőt sokkal jobban lehet utálni, vagy rettegni, mint egy feltételezett elkövetőt. A cigányok sem Kormos Imrénét ölték meg valahol Borsodban, hanem Erzsike nénikét, mert vele könnyebb azonosulni. Ha az áldozatnak valami köztiszteletben álló szakmája is volt, akkor onnantól kezdve hivatkozhatunk rá Tanár Úrként, akkor is, ha egyébként mi magunk sosem jártunk semmiféle iskolába.
Az úriembert már annak idején a Szabó László-Tonhauser őrnagy páros terjesztette el, később lecserélték az Ismert Budapesti Vállalkozó formulára.

A kommentelésgátlót viszont bassza meg aki kitalálta! Tényleg a faszom kivan vele!

antropomókus 2011.09.08. 11:36:37

A híradóbuzinál van még egy durvább kategória! Az időjárásjelentésfüggő!!! Nem múlhat el úgy időjárásjelentés, hogy ő végig ne nézze! közben persze egy pisszenés, egy laza légyfing sem zavarhatja azt az ominózus 5 percet. S pontosan azért, mert az időjárásjelentés még a híradónál is sűrűbb, tömörebb információcsomag, az esetleges zavaró tényezők (értsd: játszó kisgyerek, konyhában csörömpölő feleség, lihegő kutya)kiiktatása is gyorsabb és drasztikusabb megoldásokkal történik meg, mint a híradóbuzi esetében. Éltem együtt ilyen emberrel, azóta az időjárásjelentésre liftezni kezd a gyomrom, és úgy érzem, hogy a bőröm alatt ezernyi hangya kezd idegborzoló táncba.

Dódi 2011.09.08. 11:37:32

"Címkék: média család társadalom nők"
:DDD

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2011.09.08. 11:37:33

@El Topo (Sgt. Elias): az ismert budapesti vállalkozókat lelőtték mára, azt nagyon sajnáltam amelyiket abban a szívfájdítóan gyönyörű Bentley-ben intézték el. Várták volna meg míg kiszáll, így tönkretenni azt a kocsit...

Gennagyij Sztratofontov 2011.09.08. 11:42:40

@altoid: És még bele sem kezdtem igazából. Romani ite domum... :-)

Pepin bácsi 2011.09.08. 11:45:36

@Professor Pizka: hát ez odabaszott. Ma reggel hasonlókat olvastam a Fejér Megyei Hírlapban :-)

Nadiposzi (törölt) 2011.09.08. 11:46:48

"A Cs.-i Őszirózsa nyugdíjasklub férfitagjai vidám hangulatú Lajos-napi nyár búcsúztatóra gyűltek össze a Cs.-i szőlőhegyen, L.-ék pincéjénél, hogy pár pohár bor mellett ... ... az ínycsiklandó illatokkal rotyogó bogrács közelében ... régi történetek és nótaszó közben ... a ház asszonya, aki a tüneményes veteményes, hukk."
Végül a szemcsés, fekete-fehér kép kivágva az újságból a családi archívum számára, középen surda sapkában Apám, a kép szélén a szakállas, váll táskás mókus a sajtótól.
Anyám valahogy máshogy mesélte: "Délután kimentem, hogy rájuk nézzek, meg fel ne gyújtsák nekem a diófát, hát fiam az az újságíró olyan részeg volt, hogy hangos kezit csókolom! kurjongatással indult felém, de a teraszról begurult az almafa alá, na de a többi is szépen nézett ki, ott is hagytam őket a picsába.

algi 2011.09.08. 11:46:52

Annál nincs modorosabb, mint az, aki hármaspontot tesz minden olyan helyre, ahová nem tudja, milyen írásjel szükséges.

@antropomókus: Ráadásul valószínűleg az időjárás-jelentésben hangzik el az egyetlen olyan információ, ami közvetlenül érinti azt, aki hallgatja (nedves lesz, hőgutát kap stb.). Szerintem totál rossz műsorpolitika, hogy meglepetésszerűen bedobnak egy öt perces időjárásjelentést, amiben elhadarják félszavakkal az egészet mindenféle redundancia nélkül, miközben a híradóban előtte háromszor elismételték azt, hogy drogot találtak Mexikóban.

El Topo (Sgt. Elias) 2011.09.08. 11:47:36

@Professor Pizka:

Nekem abban a történetben az volt priceless, hogy Mariska néni elrakta a gyilkos által eldobott fegyvert, hátha jó lesz még valamire, és csak akkor adta elő, amikor már nagyon szorongatták a rendőrök.:D

altoid · http://altoid.inda.hu/ 2011.09.08. 11:55:36

Nekem az észak-koreai híradó a kedvencem. Semmit nem értek belőle, de amilyen átéléssel előadják! :))

mement 2011.09.08. 11:57:09

Szerintem ez a fajta hirado buzi amit posztolo taglal, `generacios modorossag` 35 tol felfele jellemzo, a fiatalabbaknal nem annyira:)

Egyéves Önkéntes 2011.09.08. 11:57:56

svájci frank? az milyen modoros már!
sokkal korrektebb az "alpesi valuta"
:)

Modor Tibi · http://modoros.blog.hu 2011.09.08. 11:59:01

@Dódi: ;) hát igen, a mai (amúgy remek) olvasói posztnak van egy ilyen NLC-s panaszfórumos vetülete is.

@Unbiased: mármint a férjéről.

vincere 2011.09.08. 12:01:12

@altoid: ha már itt tartunk, a híradó hosszú í - pont a poszt címében sikerült rosszul írni

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2011.09.08. 12:01:34

@El Topo (Sgt. Elias): részletekre nem emlékszem csak a duplalámpás British Racing Green szörnyetegre, ahogy ott van falnak menve.

@algi: Moldovának van egy írása arról, hogyan tanuljunk meg lassan és rosszul írni, na abban van, hogy kerüljük a három pontot, tessék csak végigírni szépen, ne dolgoztassuk feleslegesen az olvasót.

@Nadiposzi: na já, az eseményezni kiküldött fiatal újságíró kollega. Ismerősöm ismerősének az ismerősének az ismerősének az apukájának a kollégiumi szobatársának az unokatestvére járt ilyen helyekre kezdő korában. A városi tévé stúdió Latviájával, vállán tarisznyamagnóval, rajta világosszürke mikrofon, azon narancssárga szél- és köpésvédő szivacs. Jöttek a tévések a nagy bumszli kamerával, plusz az újság szerkesztőségéből a kincstári (de vadiúj) Ricoh fényképező. Vitték a gyereket is had' kiránduljon. Téma: almaüzem, nyolcvan éves, de fára mászó bácsi, lekvárfőzés.

altoid · http://altoid.inda.hu/ 2011.09.08. 12:23:00

@vincere: az én nagyapám öreg korára teljesen megsüketült, úgyhogy a Képújságot nézte naponta háromszor. Nem zavarta, hogy mindig ugyanaz van benne, nem hagyott volna ki egyet sem.

seahawks 2011.09.08. 12:28:48

érdekes embertípus...én majd 40 vagyok, de sosem néztem híradót...

Behajtó70 2011.09.08. 12:32:28

hm :O

akkor elgondolkodom :)

El Topo (Sgt. Elias) 2011.09.08. 12:33:15

@Professor Pizka:

Seress Zoltán, Ismert Budapesti Vállalkozót lőtték agyon Tahitótfalu sziget felőli részén 1999. áprilisában.

manson karcsi · goo.gl/FVvVX 2011.09.08. 12:40:53

extrém sportoló a tv előtt (bulvár)híradót néz. a napi adrenalinfröccs garantált. aztán zabálás a zsíros vacsorából, az elégetett kalóriák pótlására.

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2011.09.08. 12:42:41

@Bachterman: ja igen van ez az utóhíradó mind a két kereskedelmi csatornán., ahol mindenki gesztesikároly.

migueldiez 2011.09.08. 12:47:47

Szintén hálás és megunhatatlan (szezonális)téma a
Húsvét és Mikulás környéki kötelező fogyasztóvédelmi rovata, csokimikulás / csokinyuszi- vagy tojás tengely;
"a boltokban ugyanis találhatunk kakaós tejbevonómasszából illetve csokoládéból készült termékeket is, és az átlagfogyasztó nagyon sokszor nem is tudja, mi a különbség."

El Topo (Sgt. Elias) 2011.09.08. 12:55:47

@Professor Pizka:

És most következzék a Fókusz, Meszliner Vaginával!

azarcakimeghúzottegymarslakót 2011.09.08. 12:58:21

@belekotyogok: tudom javasolni reggelente az eurosport2-n a napi sporthíreket :)

escargot 2011.09.08. 13:01:26

@El Topo (Sgt. Elias): És a kocsit még szűk éve is árulta valamelyik kereskedés. Nyilván a rossz karma miatt nem vitték, mert vérfolt már nem volt benne, a motorháztatőt meg ki lehet kalapálni okosba'.

Ernoke 2011.09.08. 13:06:44

@Professor Pizka: mindenféle zenét automatikusan rögzít az agyam, nem kell külön megfigyelnem:)
a Bentley-s kommentedre: mikor a tv-ben mutatták Ceausescu-ék hulláját, 8 éves voltam, és sajnáltam őt - a kockás sálja miatt, mert apukám is olyat hordott...

röntgenszeműlány 2011.09.08. 13:08:41

..., ... ....
... ..., .... ....

El Topo (Sgt. Elias) 2011.09.08. 13:10:21

@escargot:

Hát, szerencséje nem volt neki, az biztos. Akkoriban könnyen jött a balszerencse némelyeknek. Ráadásul nekem is majdnem pechem lett, mert amikor Borost elintézték, ott ültem fél emelettel följebb.

2011.09.08. 13:36:20

Az igazi híradó:
"Tegnap óta ismét friss víz áztatja a perenyevackori téesz elszáradt káposztáit..."
6:08-tól:)

www.youtube.com/watch?v=TPz4IlnY_ec&feature=BFa&list=PL3F5CBCEE980B9CC0&lf=results_video

escargot 2011.09.08. 13:36:44

@El Topo (Sgt. Elias): Na ja, akkoriban sajnos volt egy meddőszórása a gyilkosságoknak. Modorosan szerettük is a kínaiakat, mert azok általában magánklakáson, késsel intézték az ügyeiket. Viszont a "jugoszláv típusú kézigránát" kifejezést majdnem olyan gyakran lehetett hallani a híradóban, mint ma az alpesi valutát. Hol milyen szektor erős, ugye.

Ernoke 2011.09.08. 13:39:14

@El Topo (Sgt. Elias): "Akkoriban könnyen jött a balszerencse némelyeknek."
nem lehet, h te túl sok Scorsese-filmet nézel?:D

Rebuild 2011.09.08. 13:39:34

Ez a cikk nagyon el van találva. Kétség kívül így reagál mindenki, aki megrögzött híradós.
Bezárul a világ, nincs semmi, ami kimozdítaná.

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2011.09.08. 13:39:58

@El Topo (Sgt. Elias): ... egy ifjú hölggyel, akiről később kiderült, hogy az angol királynő rokona, de az aktust nem ellenezte.

2011.09.08. 13:57:29

hehe. Apám hasonló - bár nem ennyire súlyos - híradós eset. Ugyan nem dühöng, kommentál, de a mai napig ragaszkodik ahhoz, megnézze a híradó(kat), még nyáron is, amikor tényleg csak az "igyunk sok vizet ne menjünk a napra" és a "meghalt-szétrobbant-megölte-stb., +cukikisállatszületett köröket futja a híradó. A nyári híradók legalja, amikor kimennek egy strandra és arról faggatják a fürdőzőket, hogy jól érzik-e magukat, eután a strand vezetője (nagyobb strand esetén szóvivője) elmondja, hogy a nagy meleg miatt sok a vendég, esetleg egy büfés is elmondja, hogy jól fogy a sör és a fagylalt.
Szüleim viszont lottószám beolvasás (rádió), illetve sorsolás függők. A megfelelő időpontban, akkurátusan előkészített szelvényekkel, ceruzával papírral várják a számokat és mindig megjegyzik: hát most sem nyertünk! Emlékezetem szerint már úgy 35 éve. Amíg a számokat olvassák be, pisszeni sem szabad. Egy darabig próbáltam meggyőzni őket, hogy a neten bármikor megnézhetik a számokat, utóbb rájöttem: nekik ez a játék része. Végképp elvetteték ötletemet, miszerint lottózanak a neten, hiszen az nem biztonságos(?).

El Topo (Sgt. Elias) 2011.09.08. 14:00:13

@Ernoke:

De lehet.:)

@Professor Pizka:

Valóban egy ifjú hölggyel. A barátom felesége volt az illető, és ne hiszem, hogy rokonságban lett volna az angol királyi házzal.:)
Lényeg a lényeg, aki ismeri az Aranykéz utcát, tudja, hogy a félemeleten ilyen földig érő hatalmas ablakok vannak a 2. számú házon. Annak volt háttal fordítva egy kanapé és azon ültem én a csajjal. A barátom a fürdőszobában borotválkozott. Én a robbanást nem is hallottam, csak elszáguldott fölöttünk vagy egy mázsa üvegcserép a három ablakból, és a kanapé bedobott minket a szoba közepére. Nekem gyakorlatilag semmi bajom nem lett, mert utcai ruhában voltam, de a csaj még neglizsében volt és kicsit összevagdosta a lábait, de ki tudtam vinni, mert rajtam volt cipő. Közben előkerült a srác is, ráborult a fürdőszoba ajtaja. Na, lefelé nem tudtunk menni, mert a kapualjban jöttek befelé a lángok, addig mentünk fölfelé, amíg a tűzoltók ki nem hoztak minket. Hamarosan el is adták a lakást a francba, mert kicsit nyomasztó volt nekik ott lakni ez után.

gyilkos fűegér 2011.09.08. 14:46:03

@El Topo (Sgt. Elias):

Híradó szótár:

üzletember = maffiózó
vállalkozó = maffiózó
fiatal vállalkozó = pénzbehajtó
vidéki vállalkozó = uzsorás/csempész
hölgy = kurva
úr = strici
élettársa = kurvája/stricije
középkorú hölgy = 50 éves fogatlan, alkoholista trampli
középkorú úr = 50 éves, alkoholista vén hülye
fiatal = roma
fiatalkorú = roma gyerek
jó családi hátterű fiatal = dealer
család = roma család
szóváltásba keveredett = MIVANMIVANMIVAN?
szórakoztak = bebasztak
születésnapot ünnepeltek = bebasztak
hangoskodtak = üvöltöztek
inzultálta = lavórral fejbebaszta
szemtanú = munkanélküli
hajléktalan = hajléktalan

2011.09.08. 14:51:02

Teljesen mindegy milyen hiradót nézel, mindnenütt ugyan azt nyomják: megérkezett, megnyitotta, fogadta, tagadta, az elölülő nyilatkozott, nem erősítette meg, x halott, x+2 sebesült, schwerwerletzt, stb, a törököt is volt "szerencsém" nézni, egy szót nem értettem, de el tudtam képzelni.
magyar vonatkozás csak akkor van, ha legalább is könygáz folyik az Andrási úton, de az iszap az mindenütt címoldalt volt, még a vidéki lapoban is.

Itt kötelező legalább 2 halálos balesetről beszámolni, nagytotálban a fára felcsavarodott autó, és legalább 2 hullazsák, alóla kikandikáló félcipő, de egy plüss mackó még jobb.

A nemzetközi híradók végén megtudhatom, hogy milyen idő van Samoán, vagy Délafrikában.

(Arra hogy a kedven időjósom Wettervogel, hogy ez a neve, vagy ez valami beosztás még nem sikerült rájönnöm, a másik kedvenc most éppen sitten, mi sem maradtunk ki egy kis Buci féle sztoriból.Néha az az érzésem, hogy még a botrányok is hasonlóak, a tévé személyiségek meg hasonlítanak egymásra, mindenkinek meg tudom modnani a magyar változatát.)

A reklámokat nézni kell, néha ugyan azok mint otthon, legfeljebb a szöveg más, vagy ugyan az, de más az ismert arc benne, a szlogenek meg néha jól jönnek, ha más nem jut eszembe.

Egyéves Önkéntes 2011.09.08. 14:57:37

@Frengi: Ben Wettervogel (eigentlich Benedikt Vogel, * 18. Dezember 1961 in Reken) ist ein deutscher Diplom-Meteorologe und Fernsehmoderator beim ZDF.

LOL

@gyilkos fűegér: duplapluszlájk.

hááááát 2011.09.08. 15:07:39

Az asszony letiltott a Hiradóról, meg a Magyar fociról ezen okok miatt. Teljesen igaza volt. Már nem ordibálok annyit.
Bezzeg ő másnap a kolléganőivel kibeszéli a BK-t. :D

2011.09.08. 15:15:01

@El Topo (Sgt. Elias): komolyan, én már azon se csodálkoznék, ha egyszer elmesélnéd, hogy fogtad le Nelson admirális szemét Trafalgárnál, vagy hogy törtetek ki a végső rohamra Zrínyivel Szigetvárból.

Megköszönöd az italt,hazamész, kivered 2011.09.08. 15:23:36

Az atkosban a hiradosok voltak a "mediasztarok". Hogy mennyire voltak azok, azon lehetne vitatkozni, Eden Senkit, VV Szutykot vertek IQ-ban.

Mitya Ivanov 2011.09.08. 15:24:20

lehet hogy már írta valaki, de nekem a hiradó a félnyolcas és kész. A többi csak szar utánzat. Igaz, hogy az eredeti is gyenge, de még mindig abból tudok meg a legtöbbet arról, amire kíváncsi vagyok. Gyerekkoromban minden hétköznap este úgy zajlott, hogy esti mese, majd vacsora, közben esti Magazin a rádióban, majd Hiradó rövid i-vel és alvás. Ez sokáig így ment, de aztán durván bezavart a műsorrend változás, azaz 88-tól talán fél héttől bedobtak egy Telesportot, vagy nem tudom mit. Onnantól kezdve apám is egyre agresszívabbá vált, és én sem fogadtam már szót annyira, néha nem is vacsoráztam a szüleimmel. Sőt, egyszer talán a Hiradót sem néztem, persze azért, mert apám eltiltott tőle. Ennek nyomait máig magamon viselem, a lelkemben.
A kereskedelmi tévék szar hiradói pedig végképp felborították ezt a jól bejáratott rendszert.
Azóta én inkább a Krónikához ragaszkodom, a rádióban. Ha kocsival megyünk valahova, akkor az asszony is tudja, hogy délben és háromkor és fél hatkor el kell tekerni a Juventusról.
Hát ennyi.

Öltönyösrabszolga · http://oltonyosrabszolga.blog.hu 2011.09.08. 15:25:33

És az megvan, hogy nem elég a félhetes hiradó, de kell a kilencharmincas is, meg a tízenegyharmincas. Hátha mondanak valami újat. Ugyanazon a csatornán.

Amúgy sosem tudtam eldönteni, hogy az ilyen hiradóismétlésket mindig élőben adják, vagy a félhetes után felvették a másik kettőt is, azt mehet haza a bemondó.

Nééézd Petike, Apa itt a kanapén és Apa a tévében egyszerre!

zsoltix 2011.09.08. 15:29:48

A legjobbak a visszaemlékezős tudósítások, mikor valahol történik valami, aztán visszamennek évekre, hogy ilyen már máskor is történt máshol, esetleg nem pont ilyen, de ugyanott, vagy valakivel, aki ott volt, már történt valahol valami. Címkefelhős híradó.

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2011.09.08. 15:30:22

@Hadrian77: ő tartotta a lámpát, míg Nelson Hardyval smárolt :-DDD

2011.09.08. 15:40:18

@Professor Pizka: csak ott a franciák robbantottak:)

Most olvasom, hogy Felix Habsburg meghalt Mexikóban. Ez számomra hír, nem gondoltam volna, hogy Miksa után beengednek még egy Habsburgot.:)

bacsekm 2011.09.08. 15:55:06

@Professor Pizka: Nem birom abbahagyni a röhögést!!!!!

neccharisnyás útonálló (törölt) 2011.09.08. 15:58:53

Híradó? Dehisz az első 20 percben névsorolvasás az életből erőszakos halállal távozott honfitársainkról, a következő 10ben meg a helyükbe lépő állatkerti újszülött seregletről. Én nemtom, létezhet valami hatalmas földalatti raktár mindenféle megtermékenyített cukiállat petesejttel, hogy minden nap szülessen legalább 2?? Nem is a kisebbség, hanem kölyöktigrisek fognak 30 év múlva uralkodni ebben az országban. Ami azért szomorú, mert akármilyen cukin néz egy újszülött kócos nyest, nem tudja elmulasztani nálam az M1-esen szörnyethalt ember miatti bánatomat. Többet ér egy emberélet, na.

És a legnagyobb vicc, hogy a napi életet befolyásoló döntésekről vagy pl. tudományos felfedezésekről egy hang, annyi sincs. Hát valszeg nem a tévéből fogjuk megtudni, hogy 1 napon belül a Földbe csapódik egy aszteroida, úgyhogy mindenki sürgősen álljon neki elvégezni, amit még életére tervezett.

gyilkos fűegér 2011.09.08. 16:00:15

@Frengi:

"Itt kötelező legalább 2 halálos balesetről beszámolni, nagytotálban a fára felcsavarodott autó, és legalább 2 hullazsák, alóla kikandikáló félcipő, de egy plüss mackó még jobb. "

négy fiatal: négy részeg tini
a kesztölci diszkóból hazafelé tartva: bebaszva, padlógázzal
a Rióból hazafelé tartva: betépve, padlógázzal
nem az útviszonyoknak megfelelően: kettő-ötvennel, nyári-gumival
lesodródott az útról: beájult a volán mögött
jogosítvány nélkül, lejárt műszakival: roma HMCS/1200-es Lada
a gépkocsiban kábítószert találtak: rózsadombi HMCS, fekete BMW

neccharisnyás útonálló (törölt) 2011.09.08. 16:16:50

@EÖ:
Arra már reflexszerűen felszisszenek, akármikor, akárhol hallom.

h4z4rd 2011.09.08. 16:18:54

@Professor Pizka: gratula!
A rádiós sztori is megmaradt, kórusban röhögtünk rajta a kartácsokkal.

doszy 2011.09.08. 16:32:06

@El Topo (Sgt. Elias): Erről eszembe jutott a régi vicc a Pravdáról és az Izvesztyijáról. :)

Romboljuk le a modern világot... (törölt) · http://www.youtube.com/watch?v=9vq63q45qfk 2011.09.08. 17:12:31

@migueldiez: emlékszek rá, pont így volt. Egy ballonkabátos vastag szemüvegkeretes szivar vajsárga köpenyes bolti üzletvezetőket kérdezett meg esetleg egy barnaköpenyes fickót az üzemben. Néha megkérdezték az eladónőket is hogy: "és ilyenkor több édesség fogy a megszokottnál?" mire azt felelték nevetve hogy "hát fogy (hihihi)"

El Topo (Sgt. Elias) 2011.09.08. 18:21:11

@Blassius:

Eh, régi híradóknak kötelező eleme volt még a "Losonczi elvtárs a nyúltelepre látogatott c. rész is. Fontos elvtársak, fehér köpenyben, munkavédelmi sisakban, okosan néztek, és mutogattak. Nyilván a nyulaknak, hogy hogyan kell toszni.
A kormányőrök meg már napokkal előtte marokszámra szedték a nyugtatót, mert mindenki nagyon jól emlékezett még arra, mikor Vályi Péter beleesett a salakgödörbe, és összeégett.

2011.09.08. 19:19:16

@Blassius: és azok az elvtársi druzsbák a ferihegyi fogadáskor...:)
Kernnek volt is belőle egy kabaréja:
Anyósom ma délután baráti látogatásra érkezett hozzánk, a pályaudvaron virágokkal köszöntötték...:)

El Topo (Sgt. Elias) 2011.09.08. 19:30:53

@Hadrian77:

A repülőtéri fogadásról meg az jut eszembe, mikor Bécsből hazamenet letámolyogtak a repülőről a vén zombik, Koszigin nyomban be is hemperedett a Csajkába, Brezsnyev, meg ahelyett hogy megkerülte volna és beszállt volna a túloldalról keresztülnyomakodott rajta.

A Tyne folyó déli partja 2011.09.08. 19:58:18

@Modor Tibi: ezt rohadtul nem értettem sose, hogy mi a töktől lesz egy tévénézés közösségi, közös élmény. ha érdekel a műsor, akkor baromira zavar, hogy dumálnak, ha meg nem, akkor minek nézem?

A Tyne folyó déli partja 2011.09.08. 20:39:55

@lárvalányhaj: na, a múltkor meg is jegyezték a barátaim, akik átjöttek, hogy milyen cösnd van (nálam ugyan a rádió szokott szólni- ja, most pont nem- akkor azért nem szólt, mert kint voltam, és ott fogadtam őket), hogy náluk -mindegyikőjüknél - folyton szól a tévé.

2011.09.08. 21:55:32

@El Topo (Sgt. Elias): összefoglaló az irak-irániról, libanonból, azok voltak az igazi külpolos idők, aztán bővebb lére eresztve Panoráma.

KürtiT (Tromb74) 2011.09.08. 22:53:39

Nekem hírek és sajtófotó kategóriában is ez a sorozat a kedvencem:
kimjongillookingatthings.tumblr.com/
Ebből is látszik, hogy nem csak a hírszerkesztőnek van nehéz dolga, de az is rohadt fárasztó lehet ha valakinek egyedüli hírként kell helytállnia.

Bandibacsi34 2011.09.09. 02:57:38

altoid 2011.09.08. 07:35:37
.......

www.youtube.com/watch?v=ocClLgcdDmE

A "bemondta a híradó" kifejezés egyenértékű volt azzal, hogy "Mózes rávéste a kőtáblákra" - megfellebezhetetlen, egyetemes Igazság.

Ajjajjjj. Öreglányok hányszor mondták ezt a cuciban!!!!!!!!!!!!!

Mellesleg külön alfaj a rendőrségi híreket hallgató. Az kicsit gyanús, hogy csak a sikeresen megoldott bűntselekmények vannak bennük...

Rokon meg rászokott a reggeli szemétre (Napkelte stb.). Szerintem O.V. nem szeretett korán kelni, ezért tett be nekik...

Azért van netes hírbuzi is. Minden órában gép elé ül és híreket néz. Erről a Jóbarátok jut eszembe:
"Nem nézek sorozatokat, mert nekem van saját életem".

Romboljuk le a modern világot... (törölt) · http://www.youtube.com/watch?v=9vq63q45qfk 2011.09.09. 06:44:54

@Hadrian77: Az aranykor hajnalán amikor felcsendült a Panoráma intrója nem? Mutattam finn kollégáimnak, bejött nekik, mondták hogy jó retro shit.

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2011.09.09. 08:03:33

@neccharisnyás útonálló: A mokka ma reggeli szavazás, csapódjon be Aszti, az aranyos, lógófülű, mintegy háromszázezer tonnás aszteroida?
1 Igen
2 Nem
3 Romániába

@El Topo (Sgt. Elias): az Észak-Koreai hírügynökség a mai napig gyakorolja a műfajt:

kimjongillookingatthings.tumblr.com/

@Hadrian77: jaja Chrudinák Alajos (vagy ahogy én értettem: Krudináka Lajos) ahogy drámai arccal magyarázza, hogy ezek a piszok zsidók már megint irtják szegény ártatlan palesztinokat.

@KürtiT (Tromb74): ez van ha az ember sorba megy a kommentekkel, mostmár nem törlöm.

@Bandibacsi21: azok a jó kis reggeli műsorok. Érkezzen 6:40-re. OK. Odamegy. Kicsit nagyseggű, de azért még bőven miazhogynagyonis kategóriás lányka fogad, ön a doktor Keselyű a válóperes? Nem, én dr. Ferjáncz-Tandari a sportjogász. igenigen, Hatnegyvenről csúszás van hétharmincra, jön Szanyi kapitány.
Itt szétválik a cselekmény szála. A régi motoros (először azt írtam: régi modoros) politikus/ügyvéd üdvözli a többi várakozót, még az időközben befutó szóvivő (nem írom a nevét, a pártás daru hasonmásverseny különdíjasa) is odajön lejattolni pártállásra tekintet nélkül. A hetvenhetik irodalmi szentté avatás alkalmából esetleg jelen levő Konrád Györgyöt mindenki biztosítja arról, hogy minden könyvét olvasta. Belterjes politikai pletykák kicserélése, fornettizabálás.
Rutintalan ugyanez, csak mindenkinek bemutatkozik és próbál valahogy beállni a sorba. Van néha egy-két outsider, ezek valami szakemberek (pl a fizikus aki kapott tíz másodperc műsoridőt a fukusimai események elmagyarázására, mielőtt jönne a perspec ebből a katasztrófából kimarad Füles, a mentőkutya, akit öt percen keresztül "simiz" majd a műsorvezető hölgy, öt spontán, teljes hüvelyi orgazmust átélve. A reklám alatt vaginizmus elleni lazító injekció) a másik outsider Béla bácsi akivel történt valami és most van az a bizonyos negyedóra világhír. Ő csodálkozik a pesti uraságokon. Kezdés előtt öt perccel ügyvéd/szóvivő/izé úr fáradjon be a "sminkbe" A mentőkutya szélesvállú, napbarnította kiképzőjét kicsit korábban hívják be, utána csajviháncolás hallatszik a "sminkből". A kávé minősége változó, a boldogult Napkeltében volt a legerősebb, azóta az atv vezet, a kereskedelmieké gyengébb.

Modor Tibi · http://modoros.blog.hu 2011.09.09. 08:30:25

@lárvalányhaj: @Animacs (a Tyne folyó déli partja): közösségi élmény bizony, mert egy családi tévé volt több nézővel, akik megvitathatták a műsort. Akkoriban még igazi, minőségi szórakoztatás ment: Ki mit tud, Táncdalfesztivál - igazi művészekkel és műsorvezetőkkel. Még nem volt semmi valóságshow, még a reklámok is élvezhetőek voltak.

Még távirányító se kellett, mert akkor még az asszonynak nem derogált fölállni és csatornát váltani, ha az ura arra kérte!

azelott.blog.hu/2010/12/09/t_mobile_3g_azelott

2011.09.09. 08:40:29

@Blassius: Vangelis L'enfant opera sauvage, fenn van mobilomon mp3-ban a főcímzene:)

@Professor Pizka: és akkor a MArkos-Nádas milyen fasza paródiát csinált belőle, meg amikor a kisKabos Arafatnak beölétözve énekelte a Lehet hogy szép nem vagyok-ot:)

KürtiT (Tromb74) 2011.09.09. 09:35:42

Ne feledkezzünk el a közelgő, minden évben hír WTC elleni merényletről. Ilyenkor kicsit fellélegezhetnek a hírszerkesztők. Egy az egyben elő lehet venni a tavalyi, tavaly előtti anyagokat, még nagyon át se kell fogalmazni őket.

2011.09.09. 11:33:51

@Professor Pizka: Én a Mokkáról sokáig azt hittem, hogy valami roma kulturális műsor.

mrbateman 2011.09.09. 11:37:49

Volt kolleganőm férje (azóta nyugalmazott) rendőrtiszt. Kettő darab órával alszanak az első riasztási lépcső 4:59 kor esedékes, melynek funkciója, h. az ágyból meghallgassák az 5 órás híreket a Kossuthon.
Hogy miért?...azt gondolom ez nem is lényeges.
("Bassza meg felrobbant a Paksi Atomerőmű, anyukám 6 tojásból csinálj rántottát, az az érzésen ma kemény napom lesz!")
Aztán visszaalszanak és a második riasztási lépcső indítja az aznapi bevetést.

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2011.09.09. 11:46:12

@mrbateman: ez is csak megerősíti, hogy a rendőrségnél továbbra sem előírás az ész.

2011.09.09. 12:22:07

@Modor Tibi: Én úgy emlékszem, hogy csak egy csatorna volt.

Egyszer valami ismerős meglátogattam ámerikában a testvérét, hazajött és mesélte, hogy ott külön csatorna van a filmnek, a sportnak, külön gyerek csatorna.

El nem tudtam képzelni, hogy nem áll meg ott az élet, és nem ül le mindenki filmet nézni, mert nálunk ha "kezdődik A FILM", akkor a légy is megállt a levegőben. Különösen, ha Angyal, vagy Belfegor a lurf fantomja esetleg a Sellő a pecsétgyűrűn, hogy a Tenkes kapítányáról már ne is szóljak.

Rajfilmek, Foxi-Maxi meg ilyenek szigorúan vasárnap déleőtt a mise ideje alatt.

Ez a szokás meg maradt egészena 80-as évekig, mert a nagyfiam a Bendzsi a csudakutyáról maradt le a diák mise kedvéért. Később már nem volt gond, jött a kábbel tévés rendszer benne kartonnetvökkel.

Maisie MacKenzie 2011.09.09. 12:33:08

@Frengi:

"ott külön csatorna van a filmnek, a sportnak, külön gyerek csatorna"

Ja, léteznek tematikus csatornák, de a legnagyobb csatornákon kórházas sorozatok mennek! :-)

neccharisnyás útonálló (törölt) 2011.09.09. 13:13:59

@Professor Pizka:
Az ilyen mokkás szavazós sztoriknál kéretik hozzátenni, hogy saját gyártmány vagy valós, mert volt már, hogy repült a müzlistál, kávésbödön, mikor lefejeltem az asztalt, a pénzrabló szavazás kérdését látva. Napi fél perc pofon az agynak.

sorica123 (törölt) 2011.09.09. 13:38:49

@Ernoke: :)))) és tényleg. Ebből kiderül, hogy nem vagyok az a kifejezett híradóbuzi, viszont ez egy műfaj. Megvannak a maga stiláris követelményei, mint az eksönmúvinak meg a családi mozinak.
@neccharisnyás útonálló: nekem ez a cukiállatos cucc azért bosszantó, mert érezhetően azért vágják be, amiért öt perccel előbb még leszakadt emberalkatrészeket mutogattak összelapult buszban. Hát mi a tök az agyam, pingponglabda? Amúgy ajanyosak a kistigrisek, de őket pont nem a tévében láttam, hanem plakáton, meg talán neten, ahogy az egyiket seggenlövik valami injekcióval:)

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2011.09.09. 13:53:29

@neccharisnyás útonálló: felesleges. Az a ti bajotok, hogy amennyire kurvára intellektuálisnak látjátok magatokat, annyira könnyen megvezet egy látszat. Mivel pénzrablásnak nevezed, nyilván te is pontosan tudod, mi ennek a célja: hogy sokan telefonáljanak, sms-ezzenek. Oké. De akkor miért vársz el értelmes kérdést? Ebből az derül ki, hogy bármennyire is látod a mechanizmust, mégis abban a félreértésben leledzel, hogy ez - csak azért, mert valami kérdőjellel végződő szövegrészt vágnak be - egy kvízműsor. Nem az. ez csak pénzgyár. A többi csicsa rajta ugyanazért van, amiért a lövöldözős játékok sem úgy működnek, hogy minden egérkattintásra kapsz egy pontot (habár tényleg csak az a lényegük).

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2011.09.09. 13:55:07

@neccharisnyás útonálló: jelentem ezt én találtam ki.
Ön kinek az oldalán áll a stólbuci ügyben?
1. Stólbuci
2. Kajncpalibácsi
3. tilcsák be!

Ön támogatja, hogy a kisdiákok ciánkálés permetszeres füvet szívjanak egy buziklub gőzfürdőjében miközben korbácsolják őket?

1. igen
2. nem
3. nem kell újabb brog!

Ön egyetért azzal, hogy mások több adót fizessenek?

1. igen
2. igen
3. nein

Az anyja hibája, hogy Lajoska egyedül bicajozott

1. az a szar büdös kurva, minek ennek a gyerek
2. az a szar büdös kurva, minek ennek a gyerek
3. majd meglátnák a politikusok!

Ön egyetért?

1. igen
2. nem
3. MIAFASZVAN?

0670-123-4567 Üzenjük Kolompár Maffiának negyedik születésnapjára Börgöndre, hogy nagyon szereti Tarzan keresztapu és Pamela keresztanyu! 06-30-123-4567 heló roli nagyon cejizem a pofyd! (szám) Tanulják meg végre helyesen leírni, hogy végrehajtási eljárás! Kajtár József okl. mérnök Mogyoród! (szám) Gyurcika jösztök a Szpari mecsre? Mi megyünk, Kárló voltam! (szám) szép volt csajok meg kell verni mostmár a zukránokat is, ria ria HUNGÁRIA!

neccharisnyás útonálló (törölt) 2011.09.09. 14:17:18

@vészmadár (pica pica):
Vár el értelmes kérdést a halál. Csak amilyen nyomi vagyok, képes vagyok elhinni, hogy ez ÍGY ebben a formában volt benne a tévében. Mert láttam már a műfajból 1-2-t és nem tudnék rajta csodálkozni.
Az, hogy lefejelem az asztalt, azért van, mert fáj. Nagyon. Korán reggel. És nem tudom, mivel érdemeltem ki. Ja, megvan: bekapcsoltam a dobozt. Hiába, no. Azt tudja a szoftver, hogy ha tecsóba mennék, csak szívnék, de az még nem rögzült eléggé, hogy reggel MAX. dunatévét szabad nézni.

@Professor Pizka:
Alapszabály, hogy a 3. válaszlehetőségnek semmi, de SEMMI köze sem szabad, hogy legyen az egészhez. Pl.
Mit főzzön ma Meszliner Szabina ebédre?
a, borsópürét
b, brokkolikrémlevest, Stroganoff-bélszínt rozmaringos burgonyával, creme bulee-t
c, nade, hova tűnt damon hill?

Télleg, M. Szabina tud egyáltalán főzni? Tibi igazán kideríthetné már. Hogy fogják így a hölgyeményt meghívni Lázárhoz "főzőcskézni"?

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2011.09.09. 14:32:15

@neccharisnyás útonálló: elárulok Önnek egy szörnyű titkot. A legtöbb főzőműsorban nem főznek, hanem jól kinéző és drága hozzávalókat tapicskolnak össze. Meszliner Szabinát nyilván olyan műsorba híják majd, ahol kis üvegtálkákban lesznek a hozzávalók és balról jobbra haladva, vezényszóra a lábosba kell őket önteni.

Ajánlom figyelmedbe az Alpenficken című műsort, ez a 3sat adón van reggelente. Hegyeket mutatnak és halk sramlizene megy. Tökéletes.

bájdövéj ez itt két régi írásom a női tévézési szokásokról, ne mutassátok meg Vérnyúlnak, mert akkor nekem annyi :-D

raerunk.blog.hu/2009/01/12/punci_tv
raerunk.blog.hu/2010/08/28/az_erzelmek_rangadoja

neccharisnyás útonálló (törölt) 2011.09.09. 15:14:24

@Professor Pizka:
Lázár nem tud főzni??!!! Ójajj! Én meg azt hittem, hogy csak az a Kertész vagy ki, az bénázik.

3Sat nincs, mert kivették. Ami kicseszés a javából, mert egész minőségi adó volt. Dunán anno az akvárium az úszkáló halakkal egész jó volt. Azóta nem is tudom, mi ilyen monoton, nyugtató. (ismerős mondjuk ajánlotta a bebetévét, ő arra szokott elaludni, de én 10 mp-en belül kalapáccsal akartam beverni a képcsövet a betűket tanító szpotot meglátva)

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2011.09.09. 15:18:54

@neccharisnyás útonálló: a dunatévé akváriumát vallásos tisztelet övezte...

Ja kiveszik a jobb csatornákat. Kevés pozitív dolog van a Bakáts parabola kft-ben, a mezzo és a 3sat köztük van...

neccharisnyás útonálló (törölt) 2011.09.09. 16:47:52

@Professor Pizka:
Egyszer felhívtak közvéleményt kutatni, nekem meg épp volt hangulatom. 15 perc múlva kiderült, hogy ha nem rögzített műsort nézek, akkor a Spektrumot. Orrba-szájba.
Azóta (spektrum elbulvárosodott) áttértem a dunatévére. Hál ég 2 van belőle. A flancos csatornacsomagjaival elérte a szolgáltató, hogy olyan lettem, mint a nagyanyám: 3 közszolgálati adó, és kerek a világ.

Bakáts az melyik? Az enyémet Erdőelvéből lövik műholdas csúzlival. Állítólag.

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2011.09.09. 17:35:18

@neccharisnyás útonálló: a bakáts az feudális szolgáltató a IX. ker Bakáts tér környékén. Aki lusta IP tv-t, vagy tányéros tévét venni, annak ez van, ez jön a falból.

(én sokkal elvontabb vagyok mint te bibiiii) egyszer rádió közvélemény-kutatásra meszeltek le, kiderült hogy ha nem Bartók akkor Kossuth :-)

2011.09.09. 19:20:07

@Professor Pizka: Az Alpenpanorama a kedvencem, és meg fogsz lepődni: időnként Esztergom meg más magyar városok is vannak benne. Persze a legjobb, amikor tejköd van és semmit sem látni.

Ezek a betelefonálós kérdések az itteni adókon is olyan könnyűek, hogy még én is kapásból meg tudom válaszolni, de a Millonär és hasonlókban is csak a 100€-os kérdések okoznak gondot, mert nem értem a szójátékot, a 40 ezrest már könnyedén kivágom.

A Tyne folyó déli partja 2011.09.09. 19:25:48

@Modor Tibi: ja, akkor lehet, de a jelek szerint ez egyesekben továbbél. az exem is azt bizonygatta folyton, hogy az, hogy ha ő tévét néz, forma1-et, meg biliárdot, akkor azért nézzem én is vele, tökmindegy, hogy csöppet sem érdekel, mert az "közös" élmény. hát nekem nem.

Rich.mond 2011.09.09. 20:42:33

@Professor Pizka: Vazze, na EZ kapja a lájkomat a poszt helyett. Egy az egyben leírtad a Kelet-Magyarország (Sz-Sz-B megye) és a 24 Óra (Kom-Esz megye) tartalmát.

fzoli415 2011.09.09. 21:54:46

Közhelyeket századszor, de szinte már várom, hogy egyszer szó szerint így kezdődjön:
"...rattarareri- rittíteröri! [Szellő István hangja] Haláál! Életét vesztette egy..."
majd híradó,
majd: [Kumin Viki félig elmosolyodik] született egy kisállat.
[Függöny.]

Rászoktam a 6 órásI m1 híradóra, az baj? Fővárosi politika, tegnapi netes hírek, álmos meteorológiai kisokos, Potemix reklám, kurrens reggeli témák 5 percekben. J.-T. Krisztának megint félhosszú haja van és K. Gabi is visszajött!! (de most szóljatok, basszus ez baj? :) )

Kötyköli János 2011.09.09. 23:30:30

A sporthíreket nem értem. Pontosabban, hogy mi szükség rájuk. A férfiak úgyis ríltájmban tájékozódnak/tájékoztatják egymást az aktuális, fontos sporteseményekről, a nőket meg nem érdekli. Az időjárás-jelentéssel hasonló a helyzet. A frontérzékenyek (öregek, falusiak, stb.) úgyis tudják, milyen idő lesz, én meg leszarom. Majd reggel kinézek az ablakon, és meglátom.

neccharisnyás útonálló (törölt) 2011.09.10. 17:59:53

Tibikém! KÖVETELEK egy szójegyzéket, hogy pontosan mikre is gerjed a flancos szűrőd! Írok egy faint kommentet, gyönyörű stílusban, nulla vulgaritással, erre nyomikám visszadobja, hogy tiltott kifejezés van benne.

lárvalányhaj 2011.09.10. 20:15:29

@neccharisnyás útonálló:

Biztos szerepelt benne a "tetemcafat" szó vagy valami ilyesmi.
:D

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2011.09.10. 22:25:30

@fzoli415: volt régen egy Kuruc Péter nevű, na annál a faszinál nagyobb átéléssel senki se tudta mondani, hogy "meghalt" "leégett" és hasonlók. Valami más csatornán láttam de nem emlékszem melyik volt. Kár érte, a mostaniak nem elég "darkosak"

@neccharisnyás útonálló: a "hapax legomenón" kifejezés akasztotta ki, pedig csak egyszer fordult elő benne...

Mylady 2011.09.11. 14:59:08

@neccharisnyás útonálló: biztos beleírtad, hogy "paradicsomos káposzta"

sóskatáska 2011.09.22. 14:22:55

@rettentó: " Nekünk amúgy nincs tévénk... :-), "

hát vegyé' eggyet most má'ócssóé'aggyák
süti beállítások módosítása