Olvasói rovat - Legalizál

2011/08/12. - írta: Modor Tibi

Kedves Modor Úr!

A fesztiválszezon újabb lendületet ad a sokak(?) által fontosnak tartott ügynek, a könnyűdrogok legalizációjának vs. a tiltás szigorításának. Számomra a probléma a “leszarom, van ennél fontosabb is” kategóriába tartozik. Tehát nem kívánok állást foglalni a kérdésben. Viszont ez a terület is kimeríthetetlen forrása a modorosságnak. Mindkét oldal kőkemény “érvekkel” védi saját igazát.

Hely és idő hiányában, most csak az egyik “párt” jellegzetes alakját szólaltatom meg. Cserébe a hiányosságért készítettem illusztrációt is a szöveghez.

A ötletet elsősorban az itt-ott elcsípett párbeszédek, illetve a kender.blog.hu adta.

Üdv!

Tromb



Legalizál

- Gyere tesa! Most jön a Wailers, geci tutkóci lesz. KIHAGYHATATLAN! Oké, nem olyan mint a Marleyval, de mingyá’ csavarunk egy trombitát, kiköszörülendő a csorbát.

- Ugyanmá’ ne ellenkezz, ez csak a jó öreg anyatermészet ajándéka.

- Meg tudnál dobni egy dzsí zölddel, brada? Nem hiénázni akarok, csak otthon felejtettem a szettet.

- Eccer legális lesz a cucc, akkor majd vehetek akárhol. Nem is kerülök majd ilyen szituckiba, rászoruljak a kölcsönre. Itt a kölcsönön van a hangsúly, érted?! Mert megadom tutira.

- Hé, átvertelek én valaha? Naugye!

- Na lássuk, mid van! Aha, ez utazós, ez meg karcos kicsit, ellenben elmélyülős. Ez lesz az, ettől beüt a muzsika.

- Papír valakinél?

- Nem vagyok ám olyan zombi, aki állandóan az anyagon lóg. ÉN OKOSAN használom a szert. Hétvégente, esetenként nehezebb hétköznapokon. ÉN HASZNÁLOM, és NEM Ő ENGEM, ez itt a lényegecki. Tudod, ott kezdődik a tréség, ha már becézgeted a cuccost. Marcsi, marcsa, mariska, fűvecske, zöldi meg ilyenek.

- Ja, és szintetikus szart SOHA. Eki, gyors, KATI, ezek hidegen hagynak. Ki tudja, mi van bennük. Nekem fix emberem van, maga termeszti a növényt a padláson. Ápolgatja, nevelgeti, szereti. Mondhatni, ellenőrzött biogazdaságból származik a TERMÉK.

- Hú wazz, ez inkább ágyú lett, mint trombita. Sebaj, eccer élünk! Na, akkor lobbantsunk!

- Markold meg Hombre, szenteld fel máriát! Balra megy a kör, okés?!

(Gyújt, szív, lenntart, kipufog.)

- Legalizáció? Támogatom!

- Az ellenérvek? Álságosak.

Káros? - Alkohol, cigaretta? Na, az öl, azt kéne tiltani! Amúgy nagy mennyiségben a víz is káros, hahaha. Viszont a marcsit számos gyógyszer készítéséhez is felhasználják. Amcsiban receptre lehet kapni. Sőt Kailforniában hajszál híján megszavazták a legalizációt.
Addiktív? - Brit tudósok megállapították, hogy még a kávé is megelőzi a függőség szempontjából veszélyes szerek listáján.

Nincs gyökere a kultúrában? - Druida sírokban találtak kannabiszszármazékokat és pipát. Vagy gondolj csak a delphoi jósdára! Azok is éltek a tudatmódosítás lehetőségeivel. Az észak-amerikai indiánok? Kultúrájuk szerves részét képezte a pippantás.

- Egyébként a kendernek SZÁMOS felhasználási területe létezik, csak a kőolajalapú műanyagok kiszorították a piacról. Naná, hogy az olajmaffia áll a háttérben.

- Oké, azt megértem, hogy büntetik a termesztőket, dílereket, de az egyszerű fogyasztó üldözése egyenlő az INKVIZÍCIÓVAL. A szabad gondolkodáshoz való jog azt jelenti, hogy a saját tudatállapotom felett ÉN rendelkezem (“A saját tudatom feletti szabadság a szabadság abszolút minimuma”).

Olyan ez, mintha a gyereknek tiltanád a csokoládét, amint nem figyelsz oda...

-Micsoda, elkezdődött a koncert? Csigavér! Készítek még egyet desszertnek. Semmiről nem fogunk lemaradni.

- Mondtam már, hogy druida sírokban... aszem, mondtam.

- Figyelj! ‘Damban legálisan lehet fogyasztani, azt mégse nő a használók száma. Ellenben egy csomóan szoktak át a keményebb anyagokról a fűre. EZEK TÉNYEK, utána lehet nézni.

-Nyugiság van! Mondtam, hogy mindjárt megyünk, csak ezt még eltoljuk.

-Totya, ne parkoltasd azt a spanglit! aranyárban volt.

-Te, az ott nem rendőr? A faszt nem! Na, kissé diszkrétebben gyerekek, nem akarok bajt!

- Igazából MINDENKI szív. Ügyvédek, tanárok. A rendőrök a lefoglalt árut dézsmálják.

Piaca az van, és ugye piacgazdaságban élünk. Minek egy ilyen tuti üzletet kihagyni? Az álam is jóljárna a legalizációból, beszedhetnék az adót, fene nagy lenne a jóság.

- Juhé, kezd beütni a füvecske, hehe. Én már “úgy” vagyok.

- Testvéreim! Mi lenne ha ittmaradnánk? Itt hűvös van, szép zöld pázsit, nem kell szívni azt a nyavalyás port. Ez a Wailers amúgy is egy rakatszar, amióta Bob távozott az élők sorából. Aprópénzre váltották a tehetségüket, meg a mester hírnevét. Kutyaütő egy banda.

- Rohadt, elanyagiasodott világban élünk, mindent csak a pénz mozgat, közben az élet úgy szalad el mellettünk, mint a soproni IC. Na, de én leszarom, kezemben a megoldás kulcsa, bármikor lassítok a föld forgásán!

- Kéne kajázni valamit, csak ez a geci táp-sátor ne lenne olyan messze.

- Nincs valakinél ropi, chips? Akármi? Bármi...

60 komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

altoid · http://altoid.inda.hu/ 2011.08.12. 13:17:26

Kircsi lett, Brada! Lazításul itt egy kis reggae, jól megy a dzséhez.

www.youtube.com/watch?v=WeYsTmIzjkw&ob=av2e

Nadiposzi (törölt) 2011.08.12. 13:19:27

Gyakorló antropológusként szívesen felkeresnék egy befogadó attitűdökkel rendelkező, csöcsös amazon törzset, melynek kultúrájának szerves részét képezné a pippantás.
Jó poszt lett, grat.

El Topo (Sgt. Elias) 2011.08.12. 13:27:38

Hehe, nem hiszitek el, de egyszer én is kipróbáltam kétszer.:)

mrbateman 2011.08.12. 13:37:20

@El Topo (Sgt. Elias):
Mit, a Szigetet?:-)
Ja a gyöpöt, azt én is kipróbáltam egyszer egy 5 éves időtartamra

El Topo (Sgt. Elias) 2011.08.12. 13:44:58

@mrbateman: A szigetet sokszor, de ott dolgoztam, nem hülyéskedtem.
A gyöpöt próbáltam ki, konkrétan kettő cigit szívtam el. Nem azt mondom, hogy rossz volt, de annyira frenetikus sem volt. Este kilenckor rágyújtottunk, 10 perc múlva elkezdtünk röhögni, éjjel kettőig röhögtünk, mint az állat, aztán elmentünk aludni.

pseudoo 2011.08.12. 14:22:49

~~~~No woman, no cry ~~~~

Styxx 2011.08.12. 14:23:42

'Damba legális. Ez a 'Damba nagyobbat ütött, mint Lukácvsék rakétája. Hihi, jó az anyag (értsd, poszt) az illusztráció meg pláne hasít.
Ha meg kellene szavazni a legmodorosabb drogokat (legálisakat-illegálisakat vegyest) akkor szerintem a gandzsázás és a sznob-borozás holtversenyben győzne, de toronymagasan vernél a mezőnyt.

2011.08.12. 14:50:51

Nekem a gyerek szokta csavarni, mert én nem tudok, sosem tudtam, pedig a nagymamám is tanított, igaz ő csak sima cigit, de nem tudtam sodorni.

Volt úgy hogy hoztam ki magammal, de hát nem mertem elszívni, mert megérződik a szaga, és kész bukta. Bár godnolom itt sem veszik szigorúan, mert egyszer egy ápoltam unokája kinált meg vele.

Szóval a 3-ból 1-et kénytelen voltam haza vinni, hát örült neki a gyerek, a madárlátta fűnek, nem mondom.

Én nem tudok hozzá jutni, nekem nem adnak (el), pedig a gyerek itt a faluban összeismerkedett a helybéli fialtalsággal, és megmutatták neki, hogy hol lehet beszerezni, ki az aki termeszti meg ilyenek.

Tényleg hülyeség ami a gandzsa körül van, de hát ez van, az urak sok fazékban főznek, nem láthatunk bele mindegyikbe.

mrbateman 2011.08.12. 14:52:41

@Styxx:

nana és a kávé?

@El Topo (Sgt. Elias):
Az a kár, h. ez csak a karrier elején van így, mármint a röhögési kényszer, aztán elmúlik és nem is jön vissza soha!
...ja akarom mondani, aztán emelni kell az adagokat, mert ugyanakkora dózis már nem okoz semmit, megszakadnak a korábbi kapcsolatok, egyre nehezebb előteremteni a kábszerre a pénzt, ezért kezdetben otthonról tünedezik el a pénz, majd később a kisebb értéktárgyak, aztán menetrendszerűen jönnek a gépkocsifeltörések, vagy az egyszerű fogyasztó maga is dillernek áll, h. fedezni tudja a napi adagját, a végén pedig ott a börtön én mondom neked nem egy ilyet láttam a saját szememmel...Még egy hubit Lacikám, höjj má ennyi az idő, na nem baj ezt még megiszom! Egs!

Styxx 2011.08.12. 15:17:38

@mrbateman:
mobndjuk ez az emelni kell a dózist pont a füvesek cáfolják, miszerint annak fordított a toleranciája. Annak ellenére elég gyermeteg, buta szokásnak tartom. Mondj komoly embert 40 fölött, aki spanglizik? (SMP-s, zöldhályogos, daganatos, egyéb eü okból szívó nem ér)

Modor Tibi · http://modoros.blog.hu 2011.08.12. 15:29:19

Trombitás (véletlen?) Frédinek a rajzért külön bókom és leborulásom. Ennyire átsiklottunk fölötte? Hiszen Blassius óta nem láttunk ilyen jót!

Püspök utcai gombaszedő · http://valogatott.blog.hu 2011.08.12. 15:33:52

Én is kipróbáltam egyszer, de nem tüdőztem le.

El Topo (Sgt. Elias) 2011.08.12. 15:38:56

@mrbateman: Én nem tudom, hogy van tovább, mert ez a két cigi nekem elég is volt ebből a műfajból.

Styxx 2011.08.12. 15:44:10

@Modor Tibi:
?
"Hihi, jó az anyag (értsd, poszt) az illusztráció meg pláne hasít."
Minek kéri ki magának az olyan, aki nem olvas figyelmesen?:-)

Mitya Ivanov 2011.08.12. 15:51:21

fürdik a lelkem
www.youtube.com/watch?v=YAg6z1Z3Y44

az van, hogy párszor szívtam, de az utolsó olyan durva élmény volt, hogy a para miatt soha többet.
Az történt, hogy körbement a cucc, én meg azt vettem észre, hogy pizzás fornettit kell ennem MOST AZONNAL. Ez este 10 felé volt. A következő emlékem az volt, hogy hajnalban a házunk előtti padon öklendezek, mellettem egy nagy zacskó pizzás fornetti, pár darab maradt már csak benne. Hogy honnan szereztem, azt nem tudtam, a haverok persze felvilágosítottak, hogy mi történt. Röviden annyi, hogy taxival elmentem ahhoz az éjjelnnappali bolthoz , ahol lehetett ilyet kapni éjjel, és onnan gyalog mentem haza. Kicsit elgondolkodtatott, hogy 5-6 óra simán kiesik nyom nélkül az emlékezetből.

KürtiT (Tromb74) 2011.08.12. 16:09:13

@Modor Tibi: A Tromb(i) a Kürt(i)-ből származtatható, és nem az én bűnöm.

Amúgy én is abba a csoportba tartozok, aki csak egyszer próbálta ki kétszer (többször), csak éppen nem éreztem át kellően a fílinget. A reggae meg nem az én műfajom.

Mitya Ivanov 2011.08.12. 16:09:30

"Az álam is jóljárna a legalizációból"
ez direkt volt?:)

dr. Ferenczi Sándor 2011.08.12. 16:25:10

16 éves koromban egy fél évig hetente-kéthetente szívtam, aminek az lett a vége, hogy pánikbeteg lettem és a mai napig pszichiáterhez járok (20 vagyok).
Genetikailag hajlamos vagyok a szorongásos betegségekre, csak ezt 16 évesen még nem tudtam, a fű pedig előhozta és azóta is ezzel küzdök. Nem azt mondom, hogy durva drog lenne a fű, de aki genetikailag hajlamos a pánikbetegségre vagy a skizofréniára, az jobb ha messzire elkerüli, mert találkoztam olyan emberrel is aki egyetlen egyszer próbálta, és élete végéig kell antipszichotikumokat szednie a skizofréniájára (igaz ez a worst scenario, de amíg nem próbálod ki, addig nem tudhatod, hogy rád milyen hatással lesz). Persze kb. csak az emberek egy ezrelékénél van ilyen mellékhatása, de kérdés, hogy megéri-e propagálni meg legalizálni a fűfogyasztást, vállalva, hogy az arra hajlamosak tönkrebaszhatják vele az életüket.

2011.08.12. 16:43:46

@Styxx: Én kivettem a kölykökből a nagyesküt, ha látják, hogy már ugy vagyok, elfekvőben, vagy otthonban ne sajnálják tőlem a cuccot.

Az én gyermeteg lekembe ez még belefér. Amikor haza megyek több hónapi kemény meló után, együtt a család végre, és akkor elnyúlni csak úgy és bámulni bele a semmibe, nem fáj olyankor semmi, se a kezem, se a lábam, se a derekam.

Van úgy hogy hónapokig semmit nem iszom, mert meló közben nem lehet, de már otthon sem merek, egy ha kicsit iszom, szétesek tőle, na max egy-két hosszúlépés.

Ettől meg csak úgy ellazul az ember. Mint mindennek, ennek is meg van a helye, az ideje, meg a mértéke.

Ez magánügy kellene hogy legyen, hiszen mindenkinek meg van a maga gyengéje. Semmit nem utálok jobban mint azokat a harcos ellenzőket, akik egy spangli után már a függőséget, meg a börtönt vízionálják, de ők maguk gond nélkül csalnak az áfával, vagy 180-nal mennek az autópályán.

Jó, tudom, törvényt sértek, viszont nem hajtok gyorsan, befizeztem az adót, és nem átok vele senkinek. Szeretem én eldönteni mi a jó nekem.

Styxx 2011.08.12. 16:56:52

@Frengi:
Jó, te nem érsz, te forever 39 éves vagy:-)

Modor Tibi · http://modoros.blog.hu 2011.08.12. 18:55:48

@Styxx: elnézést, korábban leírtam, csak később nyomtam az "elküldés" gombra :P áldjon meg a modenai Szentszűz!

2011.08.12. 18:55:53

Én több mint tíz éve szilveszterkor nyomtam el két spanglit, szétcsapattam fél üveg vodkával, aztán haverokat elfuvaroztam dizsibe én meg haza mentem aludni:) A vezetési technikám nagyon dicsérték, a sebességet kevésbé:)
Annyira extra lazítós feldobósnak nem éreztem:)

csikai81 2011.08.12. 19:27:04

Nem bírom ki, hogy két témába vágó remekművet ne osszak meg veletek:

www.youtube.com/watch?v=D0B8vFp40zA
www.youtube.com/watch?v=D0B8vFp40zA

szellőláb 2011.08.12. 19:53:40

@Mitya Ivanov: Ha jól követem az eseményeket, akkor manapság ez transzportálásnak hívják. A mi időnkben ezek a szarok még nem voltak, de a barnasör-unikum kombó kb. ugyanezt képes volt produkálni Brrrr...

2011.08.12. 20:51:49

@szellőláb: andaxin vagy más gyógyszer + szesz?

szellőláb 2011.08.12. 21:08:32

@Hadrian77: Nem, nem, soha! A doki kb 6 hete esti 1 Xanaxot írt stressz ellen. Olvastam, hogy függőséget okozhat, ezért az az első 1 szemet harmadoltam, és úgy próbáltam ki. Tény, hogy hosszú idő után először úgy aludtam tőle, mint a bundus, de mivel azt is tudom, hogy szeszkóval nem javallott, az egy havi adagból 29+1/3 még megvan belőle:-) Amúgy érdekes, hogy maga a tudat, hogy itt van kéznél, és már tudom, hogy jót tehet, csökkentette a nyomást. Plusz napok múlnak úgy el, hogy még egy sört se iszok, hátha este beveszek egy kis Xanaxot. Beszarás, hogy öreg korára hogy meghülyül az ember :-))

tomigonzo 2011.08.12. 21:08:48

Te Tibi, hogy a bubanatba birsz ideengedni hozzaszolni ennyi suletlen marhat, a hozzaszolasok akkorat utnek mint lezer jani sajatkezu barmelyik hatastanulmanya (persze csakis made by iPad), "egyszer probaltam ki ketszer" ekkora baromsagot, az illeto meg most sem jott le a cuccrol baszom, meg a masik: "prszihorpadta-skizoid lettem egy spnaglitol", humorfesztval minimum kozonsegdijjasvaromanyos a hozzaszolas alapjan, plane ha szinpadra tudja ultetni megfeleloen es aterzhatoen a szorongasat (diszletnek eleg egy konyhaszek, hatasfokozasket hozza is kotheti magat, vilagitas meg inkabb darkos mint selytelmes), megasszondja "5-6 ora kiesett, es egy padon talaltam magam egy csomag csipsszel" meg jo, hogy nem tulzott emberunk es meselte el, hogy egy telirakott tecsos bevasrlokocsit tolt haza hajnalra csak nem talalt parkolohelyet a haz elott, igy hiaba akarta meglepni az anyjat nem tudta neki megmutatani a konyhafeltoltest mert a panelen nem volt hatso ablak hiaba dobta le oda a gepet es futyult fel az anyjanak oromkodve,
meg "fuveskarrier", ja felev alatt szittam parszor :DDDDD
ha valaki vegigolvassa mit idefirkantottatok (kivetel egy-ket emberke Frengi-Stixx) mar attol beall ugy hogy a Prince koncerten leflesseli, hogy BobMarley el, csak mostmar purpleban nyomja

2011.08.12. 21:09:43

@szellőláb: Igyál Karamalzot!:) Az is malátából van, mint a sör, ugyanúgy ellazít, csak nincs benne alkohol, schlafgetrunk.:)

szellőláb 2011.08.12. 21:25:35

@Hadrian77: Kb 20 éve kijött egy cigi 1% nikotin tartalommal (talán H1?) Vittem egy kartonnal egy nagy dohányos lengyel partneremnek. Megnézte, megköszönte, rágyújtott egy piros malbira és kb. ezt mondta: az alkoholmentes sör, nikotin mentes cigi olyan, mint a nő pina nélkül. És elégedetten kifújta füstöt ...
Karamalzott: alkohol mentes sör?
Amúgy ha lenne igazán jó, sör ízű alkoholmentes sör, minden további nélkül jöhetne. Jó pár éve Szlovákiában lehetett kapni egyet(Radegast?), na az nagyon fasza volt, de egyik napról a másikra eltűnt a polcokról.

2011.08.12. 21:38:10

@szellőláb: nem alkoholmentes sör, csak szintén malátából készül:)

szellőláb 2011.08.12. 21:47:19

@Hadrian77: ok, a tudatlanság. Közben rákerestem. Hát a legközelebbi szoptatós korszakomban feltétlen kipróbálom... Amúgy nehogy azt gondold, hogy a szociban ilyen nem volt: Nektár volt a neve. Véradás után ezt adták téliszalámis szendviccsel.

KürtiT (Tromb74) 2011.08.13. 00:09:04

@mrbateman: Ez már majdnem hozza az ellenposztot :)

Én inkább olyanokkal találkoztam, akikkel nem történt semmi komolyabb dráma, csak elpöcsölték életük egy jelentős részét.
Persze van akinél ez a pöcsölés már 15 éve tart. A fickó nem túl motivált a hétköznapi problémák megoldásában.

csikai81 2011.08.13. 08:39:54

Na, ezt akartam tegnap másodiknak feltenni, csak mikor húsz perc után is azt írta a bloghu, hogy kell néhány perc, inkább feladtam. Íme, egy igazi klasszikus:

www.youtube.com/watch?v=f7gTiJid3Ic

Brushy 2011.08.13. 08:41:24

Én a köré épült csodákat és mítoszokat bírom a legjobban. A röhögés, a lazulás, ez nem kábszer (ahogy a sör sem alkohol), a reggae, meg ez a kibaszott nagy jamaican-peace-love-unity-zion bullshit. Első alkalommal a belemet is kihánytam. Második alkalommal fájt tőle a fejem. Utána meg ellazított és tudtam aludni vizsgaidőszakban. De, hogy akkora nagy fless lenne, meg hogy csak ettől tudnám átérezni a reggae zenét, meg ilyen baromságok. Meg azok a kibaszott alkalmi füvesek, akik rájátszanak. Elkezdenek az első szippantás után nevetgélni, meg ilyen iszonyat komoly dolgokról beszélni, egy az egyben az a sztereotip viselkedés, amit a filmekben látni, meg a szarrá szétesett arcokon.

Egyébként nem rossz dolog, kinek mi, nem ellenzem, nem is támogatom. Csak azt ne akarja nekem senki sem bemagyarázni, hogy hosszútávon, rendszeres használat mellett (ami még akár mértéktelenséggel is párosulhat) nem káros. Találkoztam már évek óta nem látott ismerőssel, aki rendesen elfüstölte az agyát. Egy idióta, vihogó, értelmes mondatra nem képes, beleszarom, link valami lett belőle. Ami nem jó. Persze az alkohol is tud ilyet, de nem is ez a lényeg.

A könnyű vs kemény drogok témában egyébként mindig az Airplane azon jelenete jut eszembe, amikor Striker meghúzza a laposüveget, mellette rosszallón néz az öreg mammer, Striker ránéz, megkínálja, a mammer felháborodva visszautasítja:

"Mit képzel maga?"

Elfordul, majd felszippant egy csíkot az orrába.:)

lárvalányhaj 2011.08.13. 09:08:53

Én sose mertem kipróbálni, mert a középiskolás éveimben olyan ramaty állapotban voltam lelkileg, hogy féltem, h a fű hatására totál szétesnék. (Az alkohol más volt, annál nem féltem, h kiszámíthatatlan dolgokat idézne elő nálam.)
Pedig olyan gimibe jártam, ahol nemcsak a diákok nagy része füvezett, hanem a tanárok kb. fele is.

Most már ki merném próbálni, csak a férjem nem engedi. :P

Néma Bob · http://kriptid.blog.hu/ 2011.08.13. 12:16:12

Véletlenül szívtam el egy buliba, azt hittem normál cigi. Tehettek én arról, hogy olyan jó édeskés íze volt?
Az volt utána, hogy a Family Guyból a gonosz majom folytogatott.

2011.08.13. 12:51:46

@Hadrian77: szerintem a karamalz semmire sem jó, nem is lazit el, legfeljebb hizlal. A betegemnek mindig van egy rekesszel belőle, de én még nem vetemedtem rá. (kóstolam, tudom hogy milyen). Kap még alkolhol mentes Paulanert is, megissza, mert nem tudja, hogy mi az, örül hogy sör, de hát 88éves és demens. Hát az ilyenek való a malzbier, de normális ember igyon sört, vagy vizet, ha szomjas.

Köldökszösz (csodalampa) 2011.08.13. 14:10:43

A fűfogyasztók 90%-áról nem feltételezed, hogy fűfogyasztó, mert nem veszi fel mellé a divatmajom szerepet. Nem jár jamaikai sapkába, nem raszta a haja, nem jár biciklivel, és nem tesázik.
Pont ugyanolyan, mint bárki más, csak nem egy sört pattint fel ha hazaér, vagy whiskyt iszik dzsoki bácsit utánozva, hanem teker egy cigit és ellazul. Allűrök nélkül.

2011.08.13. 14:31:12

@Frengi: én bealszok, ha iszom belőle, de az Ovomaltintól nem:) Na meg a sörtől is elálmosodom,de egy fröccs is képes ellazítani:)

A Tyne folyó déli partja 2011.08.13. 18:36:51

@lárvalányhaj: csatlakozom, én se próbáltam sose, nem igazán azért, mert nem mertem, hanem mert sosem érdekelt. alkohol se nagyon, azt is ritkán iszom, főleg nem rúgok be...
amúgy, egyszer voltam egy olyan szilveszteri bulin, ahol rajtam kívül mindenki szívott:P
pedig akkor azt mondtam, hogy ha valaki véletlenül megkínál, egyszer elfogadom. de alapban úgy állt hozzá a házigazda, hogy én úgy se fogok élni vele:)@Brushy: akkor úgy látszik, azért nem bírom a reaggie-t, mert nem füvezek:P szerintem dögunalmas zene.
ja, jut eszembe, olyan ismerősök se nagyon rajonganak érte, akik viszont füveztek...

neccharisnyás útonálló (törölt) 2011.08.13. 20:34:59

www.youtube.com/watch?v=_xUa7AI4zKA

Sose értettem, nincs annak jogi akadálya, hogy drogot népszerűsítő blog van regisztrálva a rendszerbe, rendszeresen címlapon? /Fracbamá, előtört belőlem a Modoros Konzervatív RinyaPica/

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2011.08.13. 22:09:25

Magam részéről szarok rá. Szívja aki akarja.

Brushy 2011.08.14. 07:45:09

@Animacs (a Tyne folyó déli partja): Én szeretem a reggae-t, meg a dubot, meg a ska-t, meg mindenféle jamaicai muzsikát, de hogy csak úgy érezhessem át az onnan jövő zenét... Mintha a magyar népzenét csak a pálinkával és gulyás bográccsal együtt lehetne csak élvezni. (Ez magas labda volt, kéretik nem leütni!XD)

Cuco 2011.08.14. 12:23:35

@José Luis Torrente: Mester, a Te szavaid mindenhol, mindenkor odaillők…

nyílméregbéka 2011.08.14. 19:13:32

Egy haverom vett egyszer a szomszédjától, de kétezer volt a négy szál, úgyhogy gondolom, nem fog rászokni anyagi okokból. Én is szívtam belőle két slukkot, de csak kellemes szédülést, fáradtságot éreztem, mintha a napon megittam volna némi sört. De egy másik haver egy buliban süteménybe sütött füvet evett, és baromi rosszul lett tőle. Úgyhogy ez nyilván személytől függ, hogy kire milyen hatással van.
De ha ilyen lazán lehet venni a szomszéd csávótól, meg Frengi falujában is mindenki tudja, hogy kitől lehet venni, akkor akár már legalizálhatják is. Ha a boltban lehetne venni, mint a cigit meg a konyakot, legalább jól éhenhalnának a gonosz dílerek.

daneeka 2011.08.14. 20:21:17

Engem nem zavar, ha csinálják, szeretem a szagát is. Manapság amilyen szarokat elfogyasztanak a gyerekek, nem ebbe fognak beledögleni.
Viszont amikor fűről beszélnek, akkor rosszul vagyok. Magánügy, kurvára nem érdekel, hogy mennyire van betépve valaki.
Sajnos az az észrevételem, hogy itthon (főleg a 20 alatti korosztály körében) nincs semmi kultúrája a drogozásnak. Talán kevesebb baleset lenne, ha nem azzal tömnék a gyerekek fejét, h milyen rossz dolog, mert attól csak kíváncsi lesz rá.

sorica123 (törölt) 2011.08.14. 21:55:58

@daneeka: ezt én is hülyeségnek tartom, hogy kb a 'fujj, kakis' módszerrel folyik a drogprevenció/szabályozás. Nyilván a 'könnyű'drog sem azért olyan marha könnyű, mert nem lehet rákattanni és főleg rendszeresen fogyasztva semmi általános hatása nincs. Találkoztam már gyakran és sokat füvező sráccal, akiből a legrosszabb, beleszarós, álmatag tökorrú majom énje jött elő a gandzsa hatására. De ez se kötelező mindenkire, semmi értelme fóbiákat meg titkokat gyártani, hogy aztán a kölök dafke kipróbálja. Az a leggázabb alapállás.
Amúgy én is két különböző dolognak tartom a veszélyes drogozást (a mennyiség, rendszeresség, önpusztító magatartás, vagy az jellemzi, hogy mennyire erős, agresszív szereket használnak. egyszerűen nem ugyanaz egy fű, meg valami szintetikus, erős szar, ami egyszerűen míreg, jobb helyeken krumplibogarat irtanak vele), meg azt, amikor valaki tényleg ott tud maradni a normális szinten. A baj az, hogy sokan mondják mondják, hogy jól vannak, dehogy betegek, közben már rég nincsenek képben. Tehát itt se a 'fegyver öli meg az embert', a bajt mind maga az ember csinálja.

2011.08.15. 16:34:05

Azért az öntudatos magyar fiatalnak inkább az etelközi vagy a szkíta sámán varázsgombát kellene használni nem ilyen nemzetidegen szarokat.

Intizar 2011.08.16. 14:29:39

A marihónalja rossz. Értem?
süti beállítások módosítása