A hét bloggere

2011/05/29. - írta: Modor Tibi

Tudja-e rólad a környezeted, hogy blogolsz? Mit szólnának a szüleid, ha kiderülne?

Természetesen tudja, milyen kérdés már. A Híres Emberről mindenki tudja, hogy kicsoda, félelemmel vegyes tisztelettel tekintenek rá. Felismernek az utcán, csodálattal teli tekintettel összesúgnak a hátam mögött, autogramot kérnek.

De nem kapnak. A szüleim még szép, hogy örülnek, hiszen én tartom el őket. Ha nem tetszik, lehet menni a szociba. Ezt rendszeresen hangoztatom is előttük - persze nem mintha panaszkodnának, de azért jobb, ha tisztában vannak az erőviszonyokkal.

A legcikibb dolog valakitől megkérdezni, hogy miért lett a nicked az, ami. Tehát miért?

Miért, bazmeg, miért... maradjunk annyiban, hogy azért, hogy legyen mit kérdezned.

A második legkínosabb a blog nevét firtatni. Nos?

Namost a nevem után ez tényleg kínos egy firtatás, te nímand. Zúzó Roli után miért lesz Zúzóblog, hát próbáljátok meg a srácokkal valahogy kikockázni a szerkiben. Nem csoda, hogy nem vittétek semmire.

Mi volt a legfurcsább hely, ahol életedben posztot írtál?

Pfff... baszki, csak furcsa és különleges helyeken fordulok meg. Igazából ez mi is itt ez? Ez a Magyarország számomra a legfurcsább hely, mert húsz év Nyugat-Európa és USA után nem is tudom, hogy születhettem ide bármikor is. Legyen Hungary, furcsa hely ez.

Mennyit kerestél eddig blogolással (munka/hirdetés) és mennyi volt a kiadás?

Rengeteget kerestem és keresek. Ez úgy napi három- és tízmillió forintnak megfelelő svájci frankot jelent, campaigntól függően. Bár már olyan szinten vagyok, hogy ez igazából teljesen mellékes, nem foglalkoztat.

Jelenleg egy teljes team dolgozik a beérkező offerek rostálásán, de a végső szót természetesen Én mondom ki. Nálam hirdetni privilege: ha elvi vagy bármilyen business-interest clash forog fenn, természetesen azonnal bannelem a jelentkezőt. Vagy ha úgy tartja kedvem.

Mi volt a legdurvább kommented és miért kaptad?

Egy ilyen volt még az elején - amúgy ez egy vicces sztori: miután Szerhij nevű szolgám felkereste a gyorsan felgöngyölített IP-cím alapján, és tévedésből először a szomszédot és annak családját - akitől, mint utóbb kiderült, kommentelőnk a wireless netet lopta -, majd őket massacre-elte le, azóta nem próbálkozik be senki nem direct complimentes commenttel.

Volt-e bárki, akinek egy kicsit is hálás vagy az elmúlt évek sikereiért?

Magamon kívül természetesen egy sincs. Minden sikert kizárólag Magamnak és a tehetségemnek, kitartásomnak, szorgalmamnak köszönhetek. A szerencse- és network factor ez esetben egészen pontosan 0. Bárki, aki esetleg utólag úgy érzi, hogy Nekem bármikor segített, az érezze magát kitüntetve, hogy egyáltalán felmerülhetett a neve Velem kapcsolatban.

Olvasók meg ilyenek pedig ne is reménykedjenek, hogy hálát érezzek irántuk. Adjanak hálát, hogy olvashatnak.

Sok barátod van?

Inkább fogalmazzunk így: rengetegen szeretnének a barátaim lenni, tk. mindenki. Sajnos erre semmi esélyük nincs jelenleg, és nem is nagyon lesz. Az Én szabadidőm és személyiségem túl értékes ahhoz, hogy társas érintkezésre pazaroljam.

Három kedvenc magyar/külföldi nyelvű blogod?

A Sajátomon kívül nincs ilyen, egy sem. Minek olvassak bárki mást, ha az Enyém az egyetlen és a legjobb? Micsoda kérdés már.

Ha egy nap külföldi bloggerré változva ébrednél az ágyban, ki szeretnél lenni?

Te hülye vagy, baszd meg. Már hogy változnék és ébrednék úgy? Amúgy külföldi vagyok én eléggé, és proud of it. Különb a magyaroknál by definition, de ezeket itt Americában se nagyon tartom olyan sokra amúgy.

Mit dolgozol, amikor nem blogolsz?

Mindig dolgozom. Ha nem látjátok, akkor is. Fejben szerkesztem az új postokat, új projecteket. Itt dollármilliókról van szó, természetesen más munkát nem is végeznék az íráson kívül, azt meghagyom a plebsznek.

Mit vásároltál magadnak utoljára? (Élelmiszert nem számítva.)

Emlékek... olyan tízéves lehettem, egy Panasonic rádiós walkmant vásároltam az Astoriánál. Muterék ilyen kis szarokkal szúrták ki a szememet annó. Akkor még Magam jártam el vásárolni. Azóta a staff végzi el az ilyen jellegű feladatokat, hogy a core activityre tudjak koncentrálni.

Szexeltél-e a blognak köszönhetően, bloggerel, olvasóval, bárkivel?

Igen.

Köszönjük, hogy rendelkezésünkre álltál!

Pff... ez a minimum. Részetekről a megtiszteltetés.

 

Az alapötletet köszönjük (faszt köszönjük, örüljön) Komolcsák Dávidnak és Hartay hácsé Csabának.

20 komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

yenoee 2011.05.29. 15:29:45

Na végre Tibi! Most kiderült az igazság rólad. :D

2011.05.29. 15:38:39

Ha ilyen szavakat írok kommentbe, amit a posztíró használ, nem engedi elküldeni a blogmotor.

Ez diszkrimináció.

medvedr 2011.05.29. 15:42:08

Kösz, Zúzóblog! Roli _Te_ vagy a példaképem!

virágelvtárs 2011.05.29. 16:26:41

Roli amúgy rengeteg bértrollt foglalkoztat, akiket mindig el kell zavarni vagy ki kell moderálni, vagy modorolni. Ők főleg nicknevükben vagy eleve valami nagyon gonoszat választanak (mocskosálat, gyilkosfarok), vagy egy egész politikai üzenet a nicknevük (arendszerváltásótamásodszoragyurmánypiktortízéveatakarodj!).
De lehet, hogy ez mind egyszemélyben a Zúzó. Dolgozik, mondta.

manson karcsi · goo.gl/FVvVX 2011.05.29. 16:30:14

a sikeres ember, goldenblog-díjas, superbrands-nyertes. neve önmaga egy akkora brand, hogy a dowjones-on a gazdválság sem ingathatta meg a részvényeit.

Marcellus_Magnus 2011.05.29. 18:31:36

@virágelvtárs: @killercsiga: Nem tudom, hogy killercsiga valódi személy-e, vagy virágelvtárs "zoknibáb" accountja, amivel önmagának válaszol, de nekem az utóbbi lehetőség jobban tetszik.

killercsiga 2011.05.29. 18:42:28

@Marcellus_Magnus:
nincs semmiféle utóbbi lehetőség, és ha ez nem tetszik, akkor van egy javaslatom...

Donna Anna · http://operahumor.blog.hu/ 2011.05.29. 20:25:28

Szerhijnél már hangosan röhögtem, kurvajó :D

Zorita 2011.05.29. 22:24:48

szeretem az ilyen pogózós posztokat, jee :))

virágelvtárs 2011.05.30. 02:36:35

@Marcellus_Magnus: Nem, bár az a vicc, hogy a neve alapján akár az is lehetne, de úgy látom Roli kegyence az első fajtából. Úgylátom számíthatok Szerhijre nemsoká...

Romboljuk le a modern világot... (törölt) · http://www.youtube.com/watch?v=9vq63q45qfk 2011.05.30. 08:37:57

nem értem ezt a pósztot, nekem ez már magas, egy jó Rátonyi Róbert interjút olvasnék Vitray Tamás stílusban a mikorszkóp színpadról Psota Irén vendégszerepléssel fűszerezve

Modor Tibi · http://modoros.blog.hu 2011.05.30. 08:42:23

@Blassius: ez a beteg (KIS MAGYAR) abszurd. Hogy nézne ki egy interjú, ha az alany tényleg őszintén beszélhetne magáról és a vágyairól.

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2011.05.30. 09:50:39

@Modor Tibi: hát, aki valamire akarja vinni, az már 1-2 éve nem a blogban gondolkodik, kifújt, halott. Túl sok benne a szöveg, a rohadt kis kommentelők meg csak írnak, nem jó ez így, marketinges szemmel sem. Az új irány a twitteroid jútyubizálódás, kimegy egy kép, egy videó, legfeljebb 2 sor magyarázattal és lájkolhatod vagy sem. Minden ennél bonyolultabb már csak nyűg a szolgáltatóknak, a reklámozóknak, a szerzőknek is.

Én szóltam:)

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2011.05.30. 10:01:43

@vészmadár (pica pica): bizonyám. Az örök körforgás. Amikor a grószmutti megnézte a channel listinget és bekarikázta a pointing device-szal a megnézető műsorokat. És előtte a hivatalos kommentelő bekommentálta a műsort...

Modor Tibi · http://modoros.blog.hu 2011.05.30. 10:22:47

@vészmadár (pica pica): ja, profi netes legendáknak Tumbli, marketingeseknek Facebook!

killercsiga 2011.05.30. 18:21:54

@virágelvtárs: @Marcellus_Magnus:
nem jött a lóvé Rolitól, úgyhogy inkább elnézést kérek
hát na, nem könnyű a bértrollnok élete

FéeVerte 2011.05.31. 19:20:27

-Három kedvenc magyar/külföldi nyelvű blogod?
-Nézd, Magyarországon én kezdtem el ezt a blogolást. Voltak ilyen hirdetésre szakosodott, külföldi panelekből összetákolt oldalak, ahol lehetett Vendégkönyvbe írni, meg képek voltak az előadókról, de az első blog kishazánkban az enyém volt. És ma is az enyém az egyetlen, teljesen saját fejlesztésű, saját kútfőből kitalált, kikínlódott, megszerkesztett blog.
Mondhatni mindenki az én köpönyegemből bújt ki.
Persze, vannak nagyon jók is: grafikus barátom oldala például ilyen.

Külföldiek? Hát inkább a floridai szörfösöket olvasgatom, néha a liberális hírmagyarázókét. Sokkal bátrabban nyilatkoznak, mint itt az állítólagos... de ebbe ne menjünk most bele.
Blogot kérdeztél? Hát, nem éppen blog, de a Tévébemondók Receptajánlata nevű helyen napi szintű törzslátogató vagyok.
süti beállítások módosítása